Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pekabex S.A.

Pracowałeś w firmie Pekabex S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kijanka - 2014-11-04 18:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
widze że w danym momencie mają stronę internetową nieczynną a ja baaardzo pilnie na szybko szukam pracy i mi ich polecono. dacie jakieś namiary na rekrutacje i informacje o bieżących potrzebach kadrowych firm?od razu możecie też napisać jakie są stawki na poczatku i później w pracy już po jakimś czasie.
zdjecie uzytkownika
adi - 2014-11-18 10:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nowego kierownika utrzymania ruchu nadal szukają :)
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-11-23 11:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie moze ktos czy jak nie przerobiłem całego miesiąca i musiałem isc na L4 to bedzie ono płatne
zdjecie uzytkownika
Leszko - 2014-12-09 01:28:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [janek - 2014-05-25 23:26:18]:
tak i jeszcze na dojazd do pracy niektórzy by musieli dać jedna ,trzecia wypłaty w samym poznaniu z 300 zł bilet miesięczny a jak ktoś pod poznaniem to ma drugi dojazd bo przy takich pieniądzach o dojazdach autem nie ma co morzyć
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-16 13:24:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [r2d2 - 2013-12-16 22:18:27]:
dokladnie...IZOMONT to jest to...:)
zdjecie uzytkownika
mirek - 2015-03-12 22:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wyglądają aktualne zarobki na prefabrykatach w niemczech
zdjecie uzytkownika
koles - 2015-03-16 13:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak sobie
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-04-07 19:41:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Okolo 1800 e
zdjecie uzytkownika
dariusz - 2015-05-18 22:58:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [adam - 2014-09-21 18:10:41]:
Medyk ty masz ale z deklem....
zdjecie uzytkownika
kinia - 2015-06-10 16:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dariusz skupmy się na konkretach i nie atakuj ludzi, trochę kultury. skorom piszecie że w firmie można zarobić 1800 euro to jest cudownie i nie rozumiem jak w ogóle śmiecie narzekać, to są ogromne pieniądze! ja bym wiele dała żeby mnie np. wzięli teraz do niemiec na betoniarze zbrojarza za takie pieniążki
zdjecie uzytkownika
kinia - 2015-06-10 16:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dariusz skupmy się na konkretach i nie atakuj ludzi, trochę kultury. skorom piszecie że w firmie można zarobić 1800 euro to jest cudownie i nie rozumiem jak w ogóle śmiecie narzekać, to są ogromne pieniądze! ja bym wiele dała żeby mnie np. wzięli teraz do niemiec na betoniarza zbrojarza za takie pieniążki
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-07-05 14:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego nikt nie napisze ze nie ma platnych urlopów nie płaca nadgodzin z pensji potracaja na zus 1800 to duza przesada
zdjecie uzytkownika
grinog - 2015-07-12 21:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@adam ta wiadomość, którą napisałeś o potrąceniach mnie trochę zaskoczyła. Na pracuj.pl znalazłem ich ogłoszenie dla zbrojarzy. Mam doświadczenie już i chcę wyjechać za granicę żeby wreszcie jakieś dobre pieniądze przywieźć, a teraz się okazuje, że potrącają 1800zł - mam nadzieje, żę to nie jest norma przy pracy za granicą. W ogłoszeniu nic nie ma o potrąceniach a jest zagwarantowane ubezpieczenie i ZUS a oprócz tego wysokie zarobki.
zdjecie uzytkownika
dziki - 2015-07-13 14:12:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stop głupim gadkom. Płacą ok 1800 eur. Ci co chcą pracować zarobią.
zdjecie uzytkownika
nikt - 2015-07-31 22:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tak jak jestes pupilem i kapusiem
zdjecie uzytkownika
podwykonawcą - 2015-08-06 08:48:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda że pekabex wszedł na giełdę i sztucznie zwiększa obrót by zwiększyć cenę akcji i jest to kosztem jakości wykonywanych prac i będzie poszukiwał oszczędności wszędzie? zastanawiam się czy szukać współpracy z tą firmą...
zdjecie uzytkownika
siemex - 2015-08-25 10:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakąś sporą rekrutacje właśnie ma Pekabex, bo widzę że dużo osób szukają na bardzo różne stanowiska. Zaczynając od betoniarza-zbrojarza, przez inżyniera budowy-inżyniera montażu, inzyniera kontraktu ds przygotowania produkcji, inspektora ds bhp i ppoż, aż do pracownika zakładu prefabrykacji i specjalisty ds zakupów.
zdjecie uzytkownika
kale - 2015-09-16 09:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Za tydzień mam rozmowę na stanowisko Inżynier Budowy - Inżynier Montażu. Jakie są warunki pracy inżynierów w PEKABEX'ie (ile godzin, jakie zarobki, jaka atmosfera, czego najbardziej oczekują od inżynierów). Chcę się dobrze przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej, dlatego proszę o jakieś opinie.
zdjecie uzytkownika
podwykonawca - 2015-09-23 23:02:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Uważajcie na tą firmę, łatwo popaść w konflikt i skończyć z prawnikami. Szukają haka na nie płacenie i wyciskanie z robót dodatkowych u inwestora za grubą kasę.
zdjecie uzytkownika
Iksik - 2015-09-24 16:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie też słyszałem parę razy takie opinie, jak tutaj to @podwykonawca opisuje... ale co zrobić, jak się nie ma innych perspektyw na robotę to pracuje się tam, gdzie można i tyle, nie jest aż tak najgorzej jak mogłoby się wydawać, tylko naprawdę trzeba czasem przygryzać się w język, pozdrówki dla ziomków naszych!
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-11-11 17:56:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma składająca się z cwaniaków, jak mogą to wyciągają od inwestora pieniądze za roboty dodatkowe z wysokami marżami, na podwykonawców polują by nie zapłacić, ogólnie wizerunek słaby i raczej kończy się konfliktem i nerwami
zdjecie uzytkownika
kmnnj - 2015-11-11 22:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeśli chodzi o pracę w firmie PEKABEX to obecnie można u nich aplikować na stanowisko referenta do spraw dokumentacji powykonawczej w Poznaniu czytałem że oferują stabilną pracę, niezbędne narzędzia do pracy, możliwość rozwoju, pracę w przyjaznej atmosferze w młodym dynamicznie rozwijającym się zespole.
zdjecie uzytkownika
bolcio - 2015-11-14 02:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kmnnj - no skoro zapewnione jest stabilne zatrudnienie to na pewno jest to umowa o pracę, więc śmiało można aplikować, zwłaszcza, że wszystkie ich oferty pracy są ciekawe.
zdjecie uzytkownika
moak - 2015-11-16 16:38:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak @bolcio ja widziałem tą oferte, tylko, ze nie napisali w niej wprost ile można zarobić tak naparwde.
zdjecie uzytkownika
komda - 2015-11-18 20:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No można się jedynie domyślać ile można zarobić, na goworku nawet ostatnio sprawdzałem zarobki jakiś czas temu.
Oferty Pracy odpowiedz
2015-12-29
Żródło: Gowork.pl
zagranica
( )
Jesteśmy fidoświadczonym producentem prefabrykatów żelbetowych i sprężonych w Polsce. Poszukujemy wykwalifikowanych pracowników na staonowisko zbrojarz- betoniarz do pracy w Niemczech.   Obowiązki: Przygotowanie, montaz i rozbiórka szalunków' Prace związane z produkcją elementów prefabrykowanych Zalewanie form betonem z wibrowaniem elementu Montowanie zbrojeń w formach Zbrojenie elementów budowlanyc
zdjecie uzytkownika
Arczi - 2016-01-13 19:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2016-01-13 19:14:26]:
To ile może zarobić w Niemczech ktoś kto pracował przez 2 lata na prefabrykatach (pracuje nadal) z uprawnieniami do obsługi suwnic?
zdjecie uzytkownika
Iki - 2016-01-13 22:26:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę, że to zależy konkretnie od pracodawcy i sezonu, że tak to ujmę, ale koło 2 tys. euro to wydaje mi się, że na spokojnie, przynajmniej mój wujek zarabiał tyle
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-21 09:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1600ma x
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-21 09:43:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakich pieniądzach wy piszecie?! 1800euro?zapomnijcie!na stawce A (po roku LUB 2lata)jak się wykarzesz 1640
zdjecie uzytkownika
Ja - 2016-01-21 09:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakich pieniądzach wy piszecie?! 1800euro?zapomnijcie!na stawce A (po roku LUB 2lata)jak się wykarzesz 1640
zdjecie uzytkownika
akacja - 2016-01-21 14:05:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nawet jeśli to @ja jest 1600 euro to uważam to za naprawdę wysoką stawkę. tym bardziej że firma zajmuje się prefabrykacją już czterdzieści lat więc takie pieniądze są możliwe
zdjecie uzytkownika
mixer - 2016-01-28 17:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witajcie ja pracuje tam i powiem tak jedna mafia jak im nie przypasujesz to będziesz chłopiec na posyłki a tym bardziej jak TRAFISZ do pani Czesławy po prostu żenada uważa się lepiej jak kierownik a tak naprawdę zero organizacji mamy zmiany a nie wiemy jaka będziemy mieć na drugi dzień zmianę bo tam jest jak w kalejdoskopie
zdjecie uzytkownika
Nowy - 2016-02-13 02:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [kale - 2015-09-16 09:23:34]:
Hej. Jakie warunki pracy jako inżynier budowy-montażu? Dzwonili do mnie i nie wiem na co się nastawiać.
zdjecie uzytkownika
Breżniew - 2016-02-16 21:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie ,pracowałem na werkach na prefabrykacji w Siegen,Stoskstadt lekko nie było,pracowników mają za nic,tylko pociotki majstrowe czują się dobrze,zarobki spadły maks 1600 dla "najlepszych",dla jednego z majstów ze Stockstadt z tego co słyszałem szykują się baty od " pamiętających ",teraz pracuje w Polsce i jakoś daje rade nigdy więcej kontrakt,pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
stefan - 2016-02-21 14:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Próba wyciskania z kilograma nie powiodła się w Mszczonowie ! Za 6 zeta/h nie znajdą pracownika-niewonika !
zdjecie uzytkownika
mizik - 2016-03-15 22:31:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
akacja, zgodzę się, bo dla mnie 1600 euro to tez duża stawka. Widziałem teraz, że szukają w ogóle operatora suwnicy do Mszczonowa. Może wiecie jak tu z zarobkami, bo raczej nie w euro?
zdjecie uzytkownika
eee? - 2016-03-18 15:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O jakich 6 zł za godzinę tutaj mowa? No z pewnością nie na stanowisku asystenta kierownika sprzedaży, bo też na Mszczonów. Taka osoba musi mieć wykształcenie wyższe techniczne – budownictwo i powiadać znajomość projektowania konstrukcji budowlanych, więc z pewnością dają o wiele więcej niż te 6 zł.
zdjecie uzytkownika
aaaaa - 2016-03-20 19:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie, czy wypowie się ktoś kto tam pracuje i jest po politechnice?
zdjecie uzytkownika
merka - 2016-03-20 21:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@aaaaa praca jest tam w całkiem przyjemnej atmosferze. Też oczywiście zależy to od działu do jakiego chcesz aplikować. Bo jest kilka ofert, jak Ty jesteś po politechnice to pewnie będziesz startowac na kierownika projektu?
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-03-22 20:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuję w pekabex pół roku jako cieśla i nie narzekam, od razu umowa o pracę, najpierw na 3msc okres próbny, potem na 5lat. Atmosfera pracy to już zależy na jakie stanowisko się trafi i od ludzi z którymi się pracuje, zarobki przy 8h bez sobót koło 2000, realne zarobki z nadgodzinami i jakieś soboty 3000-3500.
zdjecie uzytkownika
ws - 2016-04-13 09:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2016-01-13 19:14:26]:
2300 butto max. Oczywiście nie na start
zdjecie uzytkownika
madek - 2016-04-19 22:11:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że jednka każdy pisze, że stawki są inne na tym samym stanoiwsku ale wiem,że przecież maja swoje oddziały w innych miastach. Nawet jako zbrojarz na start 2300zł to jest ok
zdjecie uzytkownika
elektryk - 2016-05-05 14:12:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie zarobki oferuje pracodawca na stanowisku kierownika robót??
zdjecie uzytkownika
leon - 2016-05-10 22:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak, rekrutacja to w tej firmie porażka, mówię o stanowiskach szczebla wyższego kierowniczego. Umawiasz się na coś a potem taki Pan członek zarządu (o nazwisku byłego prokuratora generalnego) nie raczy telefonu odebrać ani oddzwonić pomimo sms'ów. A ty gonisz na drugi koniec Polski się z kimś spotkać. Telefon odebrać czy oddzwonić to kultura by nakazywała nie koniecznie obowiązek służbowy.
zdjecie uzytkownika
Przyjaciel - 2016-05-15 15:06:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzychu - 2014-09-05 20:05:05]:
W padebornie zaczeli zwalniać sie fachowcy w ten piontek złożyło 8 osób wypowiedzenia 2 tygodniowe a jeszcze wcześniej złożyło 5 .Pytacie dlaczego to już wyjasniam po:
1 warunki mieszkalne baraki z kontenerów po 2 osoby w kontenerze przeznaczonym dla jednej osoby a w 2osobowych po 4
2 przyjechałem 7 lat temu na ten kontrakt i zarabiałem 1800-1900€
Teraz max za pełny miesionc 22dni robocze 1600 max dlaczego bo firma bez niczyjej zgody pobiera se za ubespieczenie i zus które powina płacić firma
3 godziny pracy zaczynasz w tygodni na 5 rano i powinienes pracowac do 15:30 wliczone 2 pałzy po 30 min ,ale tak nie jest to co napisałem masz za to tylko zapłacone pracy jest naprawde bardzo dużo i dzienie zasówają minmum do 17-18za damski h...j masz zapłacone tylko za 8h
4 problemy z wyjazdem do domu wygląda to tak że nie kiedy ty chcesz lecz kiedy kierownikowi odpowiada i basta
5nie ma ludzi a jest caly czas ta sama produkcja i kosztem tego zap....sz od rana do wieczora
6majstry polskie boją sie niemieckich i cie nie obronią nawet jak masz racje były przypadki że niemiecki majster wyzywał chłopaków a nasi nic nie zrobili ba nawet pozwalniali
7 oprucz starego młotka i kombinerek nie dostaniesz a sory buty nowe dostanies zero ciuchów niczego
8 jedziesz firmowym busem do domu (są2)do poznania płacisz od80 e na wszystkim kieszenie h..e nabijają

Jakieś pytania piszcie odpowiem faktycznie jak jest a nie to co wam na obiecują każdy kto od kilku miesięcy nowy przyjedzie wyczymuja do 1 wypłaty pozdrwienia przyjaciel sory za błędy
zdjecie uzytkownika
Janek - 2016-05-15 17:54:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ws - 2016-04-13 09:05:30]:
Chyba po 12 godzin dziennie i wszystkie soboty to 3 tyś wyciagniesz bo ja dostałem 15 zl brutto N godz
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-05-19 21:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przyjaciel - 2016-05-15 15:06:07]:
Zainteresowanych praca na prefabrykacji (tylko produkacja-betony)moge przyjac do pracy 5-17(2000 euro)oczywiscie fachowcy,zadni sciemniacze i marudy,pijacy itd.Zakwaterowanie -mieszkania.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-05-20
Żródło: Gowork.pl
Niemcy
( )
Jesteśmy jednym z najbardziej doświadczonych producentów prefabrykatów żelbetowych i sprężonych w Polsce. Zatrudniamy ponad 600 osób w kraju i za granicą. Realizujemy kontrakty na terenie Polski i Europy. W związku z dynamicznym rozwojem firmy poszukujemy do naszego zespołu osoby na stanowisko: Betoniarz-Zbrojarz Miejsce pracy: Niemcy     Opis stanowiska: Przygotowywanie, montaż i rozbiórka szalunk&oa
zdjecie uzytkownika
zbrojarz - 2016-05-21 10:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanko ile teraz mozna za robic w PEKABEX jako zbrojarz albo na wkładaniu zbrojenia do form. Czy np za 250 godz wyciągnie sie 2000euro 2200 prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
,hkg - 2016-05-21 19:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem szczerze nie wiem, tez bym sie chciała tgeo diowiedzieć

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Pekabex S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pekabex S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert