brak logo

Pekabex S.A.

Poznań

Opinie o Pekabex S.A.

koles 2015-03-16 13:23:33
tak sobie
1
edek 2015-04-07 19:41:43
Okolo 1800 e
dariusz 2015-05-18 22:58:59
Medyk ty masz ale z deklem....
kinia 2015-06-10 16:52:18
@dariusz skupmy się na konkretach i nie atakuj ludzi, trochę kultury. skorom piszecie że w firmie można zarobić 1800 euro to jest cudownie i nie rozumiem jak w ogóle śmiecie narzekać, to są ogromne pieniądze! ja bym wiele dała żeby mnie np. wzięli teraz do niemiec na betoniarze zbrojarza za takie pieniążki
kinia 2015-06-10 16:53:03
@dariusz skupmy się na konkretach i nie atakuj ludzi, trochę kultury. skorom piszecie że w firmie można zarobić 1800 euro to jest cudownie i nie rozumiem jak w ogóle śmiecie narzekać, to są ogromne pieniądze! ja bym wiele dała żeby mnie np. wzięli teraz do niemiec na betoniarza zbrojarza za takie pieniążki
adam 2015-07-05 14:37:18
dlaczego nikt nie napisze ze nie ma platnych urlopów nie płaca nadgodzin z pensji potracaja na zus 1800 to duza przesada
grinog 2015-07-12 21:08:46
@adam ta wiadomość, którą napisałeś o potrąceniach mnie trochę zaskoczyła. Na pracuj.pl znalazłem ich ogłoszenie dla zbrojarzy. Mam doświadczenie już i chcę wyjechać za granicę żeby wreszcie jakieś dobre pieniądze przywieźć, a teraz się okazuje, że potrącają 1800zł - mam nadzieje, żę to nie jest norma przy pracy za granicą. W ogłoszeniu nic nie ma o potrąceniach a jest zagwarantowane ubezpieczenie i ZUS a oprócz tego wysokie zarobki.
dziki 2015-07-13 14:12:59
Stop głupim gadkom. Płacą ok 1800 eur. Ci co chcą pracować zarobią.
nikt 2015-07-31 22:18:33
tak jak jestes pupilem i kapusiem
2
podwykonawcą 2015-08-06 08:48:51
czy to prawda że pekabex wszedł na giełdę i sztucznie zwiększa obrót by zwiększyć cenę akcji i jest to kosztem jakości wykonywanych prac i będzie poszukiwał oszczędności wszędzie? zastanawiam się czy szukać współpracy z tą firmą...
siemex 2015-08-25 10:58:11
Jakąś sporą rekrutacje właśnie ma Pekabex, bo widzę że dużo osób szukają na bardzo różne stanowiska. Zaczynając od betoniarza-zbrojarza, przez inżyniera budowy-inżyniera montażu, inzyniera kontraktu ds przygotowania produkcji, inspektora ds bhp i ppoż, aż do pracownika zakładu prefabrykacji i specjalisty ds zakupów.
kale 2015-09-16 09:23:34
Za tydzień mam rozmowę na stanowisko Inżynier Budowy - Inżynier Montażu. Jakie są warunki pracy inżynierów w PEKABEX'ie (ile godzin, jakie zarobki, jaka atmosfera, czego najbardziej oczekują od inżynierów). Chcę się dobrze przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej, dlatego proszę o jakieś opinie.
10
podwykonawca 2015-09-23 23:02:52
Uważajcie na tą firmę, łatwo popaść w konflikt i skończyć z prawnikami. Szukają haka na nie płacenie i wyciskanie z robót dodatkowych u inwestora za grubą kasę.
2
Iksik 2015-09-24 16:44:22
no właśnie też słyszałem parę razy takie opinie, jak tutaj to @podwykonawca opisuje... ale co zrobić, jak się nie ma innych perspektyw na robotę to pracuje się tam, gdzie można i tyle, nie jest aż tak najgorzej jak mogłoby się wydawać, tylko naprawdę trzeba czasem przygryzać się w język, pozdrówki dla ziomków naszych!
darek 2015-11-11 17:56:30
firma składająca się z cwaniaków, jak mogą to wyciągają od inwestora pieniądze za roboty dodatkowe z wysokami marżami, na podwykonawców polują by nie zapłacić, ogólnie wizerunek słaby i raczej kończy się konfliktem i nerwami
kmnnj 2015-11-11 22:05:04
jeśli chodzi o pracę w firmie PEKABEX to obecnie można u nich aplikować na stanowisko referenta do spraw dokumentacji powykonawczej w Poznaniu czytałem że oferują stabilną pracę, niezbędne narzędzia do pracy, możliwość rozwoju, pracę w przyjaznej atmosferze w młodym dynamicznie rozwijającym się zespole.
3
bolcio 2015-11-14 02:33:33
@kmnnj - no skoro zapewnione jest stabilne zatrudnienie to na pewno jest to umowa o pracę, więc śmiało można aplikować, zwłaszcza, że wszystkie ich oferty pracy są ciekawe.
moak 2015-11-16 16:38:01
tak @bolcio ja widziałem tą oferte, tylko, ze nie napisali w niej wprost ile można zarobić tak naparwde.
komda 2015-11-18 20:53:11
No można się jedynie domyślać ile można zarobić, na goworku nawet ostatnio sprawdzałem zarobki jakiś czas temu.
Oferty Pracy
2015-12-29
Żródło: Gowork.pl
zagranica
( )
Jesteśmy fidoświadczonym producentem prefabrykatów żelbetowych i sprężonych w Polsce. Poszukujemy wykwalifikowanych pracowników na staonowisko zbrojarz- betoniarz do pracy w Niemczech.   Obowiązki: Przygotowanie, montaz i rozbiórka szalunków' Prace związane z produkcją elementów prefabrykowanych Zalewanie form betonem z wibrowaniem elementu Montowanie zbrojeń w formach Zbrojenie elementów budowlanyc
Arczi 2016-01-13 19:14:27
BETONIARZ-ZBROJARZ Pekabex Pref Sp. z o.o. 2015-12-29 Żródło: Gowork.pl zagranica ( ) Jesteśmy fidoświadczonym producentem prefabrykatów żelbetowych i sprężonych w Polsce. Poszukujemy wykwalifikowanych pracowników na staonowisk[...]">@Oferty Pracy - 2016-01-13 19:14:26
To ile może zarobić w Niemczech ktoś kto pracował przez 2 lata na prefabrykatach (pracuje nadal) z uprawnieniami do obsługi suwnic?
Iki 2016-01-13 22:26:42
myślę, że to zależy konkretnie od pracodawcy i sezonu, że tak to ujmę, ale koło 2 tys. euro to wydaje mi się, że na spokojnie, przynajmniej mój wujek zarabiał tyle
Ja 2016-01-21 09:18:40
1600ma x
Ja 2016-01-21 09:43:18
O jakich pieniądzach wy piszecie?! 1800euro?zapomnijcie!na stawce A (po roku LUB 2lata)jak się wykarzesz 1640
Ja 2016-01-21 09:44:31
O jakich pieniądzach wy piszecie?! 1800euro?zapomnijcie!na stawce A (po roku LUB 2lata)jak się wykarzesz 1640
1
akacja 2016-01-21 14:05:17
nawet jeśli to @ja jest 1600 euro to uważam to za naprawdę wysoką stawkę. tym bardziej że firma zajmuje się prefabrykacją już czterdzieści lat więc takie pieniądze są możliwe
mixer 2016-01-28 17:33:27
Witajcie ja pracuje tam i powiem tak jedna mafia jak im nie przypasujesz to będziesz chłopiec na posyłki a tym bardziej jak TRAFISZ do pani Czesławy po prostu żenada uważa się lepiej jak kierownik a tak naprawdę zero organizacji mamy zmiany a nie wiemy jaka będziemy mieć na drugi dzień zmianę bo tam jest jak w kalejdoskopie
1
Nowy 2016-02-13 02:16:24
Hej. Jakie warunki pracy jako inżynier budowy-montażu? Dzwonili do mnie i nie wiem na co się nastawiać.
3
Breżniew 2016-02-16 21:27:05
Witam serdecznie ,pracowałem na werkach na prefabrykacji w Siegen,Stoskstadt lekko nie było,pracowników mają za nic,tylko pociotki majstrowe czują się dobrze,zarobki spadły maks 1600 dla "najlepszych",dla jednego z majstów ze Stockstadt z tego co słyszałem szykują się baty od " pamiętających ",teraz pracuje w Polsce i jakoś daje rade nigdy więcej kontrakt,pozdrawiam.
stefan 2016-02-21 14:54:05
Próba wyciskania z kilograma nie powiodła się w Mszczonowie ! Za 6 zeta/h nie znajdą pracownika-niewonika !
mizik 2016-03-15 22:31:31
akacja, zgodzę się, bo dla mnie 1600 euro to tez duża stawka. Widziałem teraz, że szukają w ogóle operatora suwnicy do Mszczonowa. Może wiecie jak tu z zarobkami, bo raczej nie w euro?
eee? 2016-03-18 15:54:22
O jakich 6 zł za godzinę tutaj mowa? No z pewnością nie na stanowisku asystenta kierownika sprzedaży, bo też na Mszczonów. Taka osoba musi mieć wykształcenie wyższe techniczne – budownictwo i powiadać znajomość projektowania konstrukcji budowlanych, więc z pewnością dają o wiele więcej niż te 6 zł.
aaaaa 2016-03-20 19:19:18
właśnie, czy wypowie się ktoś kto tam pracuje i jest po politechnice?
merka 2016-03-20 21:39:47
@aaaaa praca jest tam w całkiem przyjemnej atmosferze. Też oczywiście zależy to od działu do jakiego chcesz aplikować. Bo jest kilka ofert, jak Ty jesteś po politechnice to pewnie będziesz startowac na kierownika projektu?
xyz 2016-03-22 20:50:51
pracuję w pekabex pół roku jako cieśla i nie narzekam, od razu umowa o pracę, najpierw na 3msc okres próbny, potem na 5lat. Atmosfera pracy to już zależy na jakie stanowisko się trafi i od ludzi z którymi się pracuje, zarobki przy 8h bez sobót koło 2000, realne zarobki z nadgodzinami i jakieś soboty 3000-3500.
1
ws 2016-04-13 09:05:30
BETONIARZ-ZBROJARZ Pekabex Pref Sp. z o.o. 2015-12-29 Żródło: Gowork.pl zagranica ( ) Jesteśmy fidoświadczonym producentem prefabrykatów żelbetowych i sprężonych w Polsce. Poszukujemy wykwalifikowanych pracowników na staonowisk[...]">@Oferty Pracy - 2016-01-13 19:14:26
2300 butto max. Oczywiście nie na start
madek 2016-04-19 22:11:18
Widzę, że jednka każdy pisze, że stawki są inne na tym samym stanoiwsku ale wiem,że przecież maja swoje oddziały w innych miastach. Nawet jako zbrojarz na start 2300zł to jest ok
elektryk 2016-05-05 14:12:20
Jakie zarobki oferuje pracodawca na stanowisku kierownika robót??
3
leon 2016-05-10 22:46:31
Powiem tak, rekrutacja to w tej firmie porażka, mówię o stanowiskach szczebla wyższego kierowniczego. Umawiasz się na coś a potem taki Pan członek zarządu (o nazwisku byłego prokuratora generalnego) nie raczy telefonu odebrać ani oddzwonić pomimo sms'ów. A ty gonisz na drugi koniec Polski się z kimś spotkać. Telefon odebrać czy oddzwonić to kultura by nakazywała nie koniecznie obowiązek służbowy.
Przyjaciel 2016-05-15 15:06:07
W padebornie zaczeli zwalniać sie fachowcy w ten piontek złożyło 8 osób wypowiedzenia 2 tygodniowe a jeszcze wcześniej złożyło 5 .Pytacie dlaczego to już wyjasniam po:
1 warunki mieszkalne baraki z kontenerów po 2 osoby w kontenerze przeznaczonym dla jednej osoby a w 2osobowych po 4
2 przyjechałem 7 lat temu na ten kontrakt i zarabiałem 1800-1900€
Teraz max za pełny miesionc 22dni robocze 1600 max dlaczego bo firma bez niczyjej zgody pobiera se za ubespieczenie i zus które powina płacić firma
3 godziny pracy zaczynasz w tygodni na 5 rano i powinienes pracowac do 15:30 wliczone 2 pałzy po 30 min ,ale tak nie jest to co napisałem masz za to tylko zapłacone pracy jest naprawde bardzo dużo i dzienie zasówają minmum do 17-18za damski h...j masz zapłacone tylko za 8h
4 problemy z wyjazdem do domu wygląda to tak że nie kiedy ty chcesz lecz kiedy kierownikowi odpowiada i basta
5nie ma ludzi a jest caly czas ta sama produkcja i kosztem tego zap....sz od rana do wieczora
6majstry polskie boją sie niemieckich i cie nie obronią nawet jak masz racje były przypadki że niemiecki majster wyzywał chłopaków a nasi nic nie zrobili ba nawet pozwalniali
7 oprucz starego młotka i kombinerek nie dostaniesz a sory buty nowe dostanies zero ciuchów niczego
8 jedziesz firmowym busem do domu (są2)do poznania płacisz od80 e na wszystkim kieszenie h..e nabijają

Jakieś pytania piszcie odpowiem faktycznie jak jest a nie to co wam na obiecują każdy kto od kilku miesięcy nowy przyjedzie wyczymuja do 1 wypłaty pozdrwienia przyjaciel sory za błędy
3
Janek 2016-05-15 17:54:58
Chyba po 12 godzin dziennie i wszystkie soboty to 3 tyś wyciagniesz bo ja dostałem 15 zl brutto N godz
xxx 2016-05-19 21:15:15
Zainteresowanych praca na prefabrykacji (tylko produkacja-betony)moge przyjac do pracy 5-17(2000 euro)oczywiscie fachowcy,zadni sciemniacze i marudy,pijacy itd.Zakwaterowanie -mieszkania.
zbrojarz 2016-05-21 10:11:54
witam mam pytanko ile teraz mozna za robic w PEKABEX jako zbrojarz albo na wkładaniu zbrojenia do form. Czy np za 250 godz wyciągnie sie 2000euro 2200 prosze o odpowiedz
,hkg 2016-05-21 19:52:29
powiem szczerze nie wiem, tez bym sie chciała tgeo diowiedzieć
PJA 2016-05-29 15:54:10
Najwieksi oszuści jakich znam to Firma Pekabex jesli chodzi o podwykonawców obiecuja złote góry a przychodzi co do czego to z kanalizy rury. Oddana faktura po skończeniu prac mija 30 dni a ona nie wciagnięta na liste płac!!!!! Obiecanki cacanki obiecuja przelewy a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a
jest. Nie POLECAM!!!!!!!!!
xxx 2016-07-19 12:27:57
Jesli interesuje CIebnie prana na prefabrykacji to zapraszam,przy tych godzinach i jako fachowiec 2000 wyciagniesz spokojnie
xxx 2016-07-19 12:29:43
Jesli interesuje CIebnie prca na prefabrykacji to zapraszam,przy tych godzinach i jako fachowiec(zbrojarz lub ciesla-betoniarz,a jeszcze lepiej stolarz- 2000 wyciagniesz spokojnie
MAGDA 2016-07-27 21:18:44
Sieciówka w Poznaniu kosztuje 99 zł
kerak15 2016-09-12 18:40:59
Jestem zainteresowany,gdzie i jak ?
mike 2016-09-19 20:36:50
Oferta pracy się pojawila na operatora suwnic zastanawiam się nad aplikacją mam wszystkie uprawnienia i doświadczenie. Wiecie może jakie stawki proponują na tym stanowisku. ?
Zostaw swoją opinię o Pekabex S.A. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pekabex S.A.