brak logo

Pekabex S.A.

Poznań

Opinie o Pekabex S.A.

xxx 2015-02-16 13:24
dokladnie...IZOMONT to jest to...:)
2
mirek 2015-03-12 22:51
jak wyglądają aktualne zarobki na prefabrykatach w niemczech
3
koles 2015-03-16 13:23
tak sobie
1
edek 2015-04-07 19:41
Okolo 1800 e
dariusz 2015-05-18 22:58
Medyk ty masz ale z deklem....
1
adam 2015-07-05 14:37
dlaczego nikt nie napisze ze nie ma platnych urlopów nie płaca nadgodzin z pensji potracaja na zus 1800 to duza przesada
dziki 2015-07-13 14:12
Stop głupim gadkom. Płacą ok 1800 eur. Ci co chcą pracować zarobią.
nikt 2015-07-31 22:18
tak jak jestes pupilem i kapusiem
3
podwykonawcą 2015-08-06 08:48
czy to prawda że pekabex wszedł na giełdę i sztucznie zwiększa obrót by zwiększyć cenę akcji i jest to kosztem jakości wykonywanych prac i będzie poszukiwał oszczędności wszędzie? zastanawiam się czy szukać współpracy z tą firmą...
kale 2015-09-16 09:23
Za tydzień mam rozmowę na stanowisko Inżynier Budowy - Inżynier Montażu. Jakie są warunki pracy inżynierów w PEKABEX'ie (ile godzin, jakie zarobki, jaka atmosfera, czego najbardziej oczekują od inżynierów). Chcę się dobrze przygotować do rozmowy kwalifikacyjnej, dlatego proszę o jakieś opinie.
26
podwykonawca 2015-09-23 23:02
Uważajcie na tą firmę, łatwo popaść w konflikt i skończyć z prawnikami. Szukają haka na nie płacenie i wyciskanie z robót dodatkowych u inwestora za grubą kasę.
3
darek 2015-11-11 17:56
firma składająca się z cwaniaków, jak mogą to wyciągają od inwestora pieniądze za roboty dodatkowe z wysokami marżami, na podwykonawców polują by nie zapłacić, ogólnie wizerunek słaby i raczej kończy się konfliktem i nerwami
Oferty Pracy
2015-12-29
Żródło: Gowork.pl
zagranica
( )
Jesteśmy fidoświadczonym producentem prefabrykatów żelbetowych i sprężonych w Polsce. Poszukujemy wykwalifikowanych pracowników na staonowisko zbrojarz- betoniarz do pracy w Niemczech.   Obowiązki: Przygotowanie, montaz i rozbiórka szalunków' Prace związane z produkcją elementów prefabrykowanych Zalewanie form betonem z wibrowaniem elementu Montowanie zbrojeń w formach Zbrojenie elementów budowlanyc
Arczi 2016-01-13 19:14
To ile może zarobić w Niemczech ktoś kto pracował przez 2 lata na prefabrykatach (pracuje nadal) z uprawnieniami do obsługi suwnic?
1
Ja 2016-01-21 09:18
1600ma x
Ja 2016-01-21 09:43
O jakich pieniądzach wy piszecie?! 1800euro?zapomnijcie!na stawce A (po roku LUB 2lata)jak się wykarzesz 1640
Ja 2016-01-21 09:44
O jakich pieniądzach wy piszecie?! 1800euro?zapomnijcie!na stawce A (po roku LUB 2lata)jak się wykarzesz 1640
2
mixer 2016-01-28 17:33
Witajcie ja pracuje tam i powiem tak jedna mafia jak im nie przypasujesz to będziesz chłopiec na posyłki a tym bardziej jak TRAFISZ do pani Czesławy po prostu żenada uważa się lepiej jak kierownik a tak naprawdę zero organizacji mamy zmiany a nie wiemy jaka będziemy mieć na drugi dzień zmianę bo tam jest jak w kalejdoskopie
2
Nowy 2016-02-13 02:16
Hej. Jakie warunki pracy jako inżynier budowy-montażu? Dzwonili do mnie i nie wiem na co się nastawiać.
4
Breżniew 2016-02-16 21:27
Witam serdecznie ,pracowałem na werkach na prefabrykacji w Siegen,Stoskstadt lekko nie było,pracowników mają za nic,tylko pociotki majstrowe czują się dobrze,zarobki spadły maks 1600 dla "najlepszych",dla jednego z majstów ze Stockstadt z tego co słyszałem szykują się baty od " pamiętających ",teraz pracuje w Polsce i jakoś daje rade nigdy więcej kontrakt,pozdrawiam.
stefan 2016-02-21 14:54
Próba wyciskania z kilograma nie powiodła się w Mszczonowie ! Za 6 zeta/h nie znajdą pracownika-niewonika !
aaaaa 2016-03-20 19:19
właśnie, czy wypowie się ktoś kto tam pracuje i jest po politechnice?
xyz 2016-03-22 20:50
pracuję w pekabex pół roku jako cieśla i nie narzekam, od razu umowa o pracę, najpierw na 3msc okres próbny, potem na 5lat. Atmosfera pracy to już zależy na jakie stanowisko się trafi i od ludzi z którymi się pracuje, zarobki przy 8h bez sobót koło 2000, realne zarobki z nadgodzinami i jakieś soboty 3000-3500.
2
ws 2016-04-13 09:05
2300 butto max. Oczywiście nie na start
elektryk 2016-05-05 14:12
Jakie zarobki oferuje pracodawca na stanowisku kierownika robót??
3
leon 2016-05-10 22:46
Powiem tak, rekrutacja to w tej firmie porażka, mówię o stanowiskach szczebla wyższego kierowniczego. Umawiasz się na coś a potem taki Pan członek zarządu (o nazwisku byłego prokuratora generalnego) nie raczy telefonu odebrać ani oddzwonić pomimo sms'ów. A ty gonisz na drugi koniec Polski się z kimś spotkać. Telefon odebrać czy oddzwonić to kultura by nakazywała nie koniecznie obowiązek służbowy.
1
Przyjaciel 2016-05-15 15:06
W padebornie zaczeli zwalniać sie fachowcy w ten piontek złożyło 8 osób wypowiedzenia 2 tygodniowe a jeszcze wcześniej złożyło 5 .Pytacie dlaczego to już wyjasniam po:
1 warunki mieszkalne baraki z kontenerów po 2 osoby w kontenerze przeznaczonym dla jednej osoby a w 2osobowych po 4
2 przyjechałem 7 lat temu na ten kontrakt i zarabiałem 1800-1900€
Teraz max za pełny miesionc 22dni robocze 1600 max dlaczego bo firma bez niczyjej zgody pobiera se za ubespieczenie i zus które powina płacić firma
3 godziny pracy zaczynasz w tygodni na 5 rano i powinienes pracowac do 15:30 wliczone 2 pałzy po 30 min ,ale tak nie jest to co napisałem masz za to tylko zapłacone pracy jest naprawde bardzo dużo i dzienie zasówają minmum do 17-18za damski h...j masz zapłacone tylko za 8h
4 problemy z wyjazdem do domu wygląda to tak że nie kiedy ty chcesz lecz kiedy kierownikowi odpowiada i basta
5nie ma ludzi a jest caly czas ta sama produkcja i kosztem tego zap....sz od rana do wieczora
6majstry polskie boją sie niemieckich i cie nie obronią nawet jak masz racje były przypadki że niemiecki majster wyzywał chłopaków a nasi nic nie zrobili ba nawet pozwalniali
7 oprucz starego młotka i kombinerek nie dostaniesz a sory buty nowe dostanies zero ciuchów niczego
8 jedziesz firmowym busem do domu (są2)do poznania płacisz od80 e na wszystkim kieszenie h..e nabijają

Jakieś pytania piszcie odpowiem faktycznie jak jest a nie to co wam na obiecują każdy kto od kilku miesięcy nowy przyjedzie wyczymuja do 1 wypłaty pozdrwienia przyjaciel sory za błędy
4
Janek 2016-05-15 17:54
Chyba po 12 godzin dziennie i wszystkie soboty to 3 tyś wyciagniesz bo ja dostałem 15 zl brutto N godz
xxx 2016-05-19 21:15
Zainteresowanych praca na prefabrykacji (tylko produkacja-betony)moge przyjac do pracy 5-17(2000 euro)oczywiscie fachowcy,zadni sciemniacze i marudy,pijacy itd.Zakwaterowanie -mieszkania.
zbrojarz 2016-05-21 10:11
witam mam pytanko ile teraz mozna za robic w PEKABEX jako zbrojarz albo na wkładaniu zbrojenia do form. Czy np za 250 godz wyciągnie sie 2000euro 2200 prosze o odpowiedz
PJA 2016-05-29 15:54
Najwieksi oszuści jakich znam to Firma Pekabex jesli chodzi o podwykonawców obiecuja złote góry a przychodzi co do czego to z kanalizy rury. Oddana faktura po skończeniu prac mija 30 dni a ona nie wciagnięta na liste płac!!!!! Obiecanki cacanki obiecuja przelewy a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a
jest. Nie POLECAM!!!!!!!!!
xxx 2016-07-19 12:27
Jesli interesuje CIebnie prana na prefabrykacji to zapraszam,przy tych godzinach i jako fachowiec 2000 wyciagniesz spokojnie
xxx 2016-07-19 12:29
Jesli interesuje CIebnie prca na prefabrykacji to zapraszam,przy tych godzinach i jako fachowiec(zbrojarz lub ciesla-betoniarz,a jeszcze lepiej stolarz- 2000 wyciagniesz spokojnie
MAGDA 2016-07-27 21:18
Sieciówka w Poznaniu kosztuje 99 zł
kerak15 2016-09-12 18:40
Jestem zainteresowany,gdzie i jak ?
mike 2016-09-19 20:36
Oferta pracy się pojawila na operatora suwnic zastanawiam się nad aplikacją mam wszystkie uprawnienia i doświadczenie. Wiecie może jakie stawki proponują na tym stanowisku. ?
zygmunt 2016-10-09 21:02
W mszczonowie zarobki u pośredników 18-20zl za godzinę do ręki. Zbrojarze cieśle betoniarze. Przez Pekabex max 16zl w łapę. Teraz sporo podnieśli bo ludzie coraz mądrzejsi i za niewolników nie chcą robić.
dobry_samarytanin 2016-10-17 19:01
Wyzysk ludzi praca po 12h, i ciągle mało, kierownicy tylko mieszają ludzi z błotem. Ciągle presja czasu i nerwy aby nie zostac zwyzywany.Napięta atmosfera. Każdemu zainteresowanemu stanowczo nie polecam a co więcej odradzam..
jackson 2016-10-19 08:39
Idźcie do PBO Construction, tam przy dobrych wiatrach za zapieprz od 4 rano do 15.30 dostaniecie max 1090e. Odliczaja wszystko co moga, srodki czystosci, nocleg z wszystkimi rachunkami czy ktos korzysta czy nie, firmowe auto dowozace do miejsca pracy (ktorego przewaznie nie ma,zalezy od werku). Najlepiej dla pijaczkow,bo nikt nie zwraca uwagi ze chleja nawet w robocie i ledwo na nogach stoja dzien w dzien. Za badania lekarski nie zwracaja, ani za zjazd ostateczny do domu. Przekrety na kazdym kroku, dajesz wypowiedzenie kierownikowi a on glupio sie usmiecha ze zadnego nie dostal i czy idziemy na ugode na ich warunkach. Smiech na sali.
2
czy warto 2016-11-12 17:15
czy warto tam jechac do niemiec i czy mozna zarobic przy 240 godz jaka stawka godz
Kazik 2017-01-02 18:03
Witam jakie warunki pracy w pekabex dla ciesli ?
ja 2017-01-04 11:43
Jaka atmosfera jest w księgowości - Poznań; widzę, że pojawiła się oferta pracy . Czy pracownicy księgowości wysyłani są na szkolenia merytoryczne? Czy inwestuje się w pracownika czy tylko wymaga?
Inżynier 2017-01-15 00:59
Cześć :) Powiedzcie mi, jak jest z pracą dla inżyniera na produkcji. Wie ktoś może jak wyglądają zarobki, po ile godzin dziennie, czy soboty też itd. ? Jak atmosfera? I czy lepiej pracować w Poznaniu, czy oddziały też spoko? Pozdrawiam.
asystent projektanta 2017-01-18 11:43
Witam, może ktoś wie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna i zarobki na stanowisku kreślarz/asystent projektanta ? z góry dzięki za odpowiedź
1800 euro na miesiąc netto 2017-01-20 15:03
Witam dzisiaj dzwonili do mnie w sprawie pracy z PEKABEX . Wiec sie zapytałem ile płacą w Niemczech wiec Pani odpowiedziała ze 1800 euro netto czy to możliwe. PROSZĘ o odpowiedzi bo opinie są różne
Dd 2017-01-27 17:54
Mobbing stres praca po 10 /15 godzin soboty pracujące 13 brutto a i premia $$$ super sprawa Poznań Gdańsk jedno bagno
abc 2017-02-04 21:26
hmm warunki, to zależy z czym porównać, napewno dla cieśli z budowy praca tam to wyzwanie (dla stolarzy tym bardziej), syf, bałagan, liczy się przerób/wydajność, dużo wymagają a mało dają w zamian. trochę jest to wina mało wykwalifikowanych pracowników, podwykonawcy przyjmują wszystkich, liczy się sztuka a co najgorsze ludzie od zamiatania a nawet do tego się nie nadający mają czasem większe stawki niż fachowcy z tym że u większości podwykonawców tylko "na czarno". Na plus napewno zarobki, jeśli jesteś dobry w tym co robisz i się cenisz to można zarobić. Bezpośrednio w pekabex stawki niskie ale odrazu umowa o prace, premia i możliwość nagrody, dobrze płatne soboty niedziele i nadgodziny, po 8h nie zarobisz ale po 10 + jakieś soboty to już można. U podwykonawców stawki 13-15- 20/h. Napewno nie jest to praca dla ludzi nerwowych i stresujących się pracą.
Były pracownik średniego szczebla 2017-02-16 15:32
Stanowczo odradzam. Nic tam nie jest przemyślane, liczy się tylko żeby wylać jak najwięcej metrów betonu. A co potem to już nie ważne (chodzi mi o jakość elementów). W zarządzaniu totalny chaos, nie liczą się z ludźmi. Pracownicy zapieprzają po 12-14h. Wielu z nich to podwykonawcy traktowani gorzej niż psy. Mobbing na każdym kroku. Każdy kto tylko może to ucieka z tego bałaganu. Byłem pracownikiem administracyjnym w Gdańsku, jak tylko nadarzyła się okazja zwinąłem żagle, zresztą jak spora grupa mi podobnych. Stres i głupie polecenia dyrekcji, która tylko obiecuje a nie stara się nic zmienić. Oby nikomu się tam nic nie stało, bo przy tym systemie nie trudno o wypadek. Jedyne co dobre to wypłata na czas, ale za tę pracę to i tak bez szału.
on 2017-02-20 17:41
to jaka jest ta praca w pekabex warto się zatrudnić?
mt 2017-02-23 22:13
Jak lubisz być pomiatany, to warto.
1
Zostaw swoją opinię o Pekabex S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pekabex S.A.