brak logo

MODR Warszaw,

Warszawa

Opinie o MODR Warszaw,

Obserwator 2016-02-08 20:54
A kogóż to wywalili? Znam tylko jeden przypadek z Czosnowa, ale facet sam się do tego przyłożył. Jak by pracował, a nie strugał dyrektora z wiecznymi pretensjami co do swoich potrzeb sprzętowych, oskarżający bezpodstawnie kierownictwo o wyimaginowane sprawy to by pracował do dziś i pewnie by końcu dostał nowy komputer. Facet łapał trzy sroki za ogon i doradztwo było tylko dodatkiem do innych zajęć. Pracował dwa dni z dzisiejszym z czego praca doradcy to zaledwie kilka godzin.
Obecnie szykuje się wakat na stanowisko kierownika TZD w Łazach bo ta pani próbuje być ważniejsza od dyrektora oddziału i jak nie przyrzeknie zmiany swojej postawy to wyleci na własne życzenia.
Obserwer 2016-02-08 20:58
A kogóż to wywalili? Znam tylko jeden przypadek z Czosnowa, ale facet sam się do tego przyłożył. Jak by pracował, a nie strugał dyrektora z wiecznymi pretensjami co do swoich potrzeb sprzętowych, oskarżający bezpodstawnie kierownictwo o wyimaginowane sprawy to by pracował do dziś i pewnie by końcu dostał nowy komputer. Facet łapał trzy sroki za ogon i doradztwo było tylko dodatkiem do innych zajęć. Pracował dwa dni z dzisiejszym z czego praca doradcy to zaledwie kilka godzin.
Obecnie szykuje się wakat na stanowisko kierownika TZD w Łazach bo ta pani próbuje być ważniejsza od dyrektora oddziału i jak nie przyrzeknie zmiany swojej postawy to wyleci na własne życzenia.
OBS 2016-02-09 07:19
A kogóż to wywalili? Znam tylko jeden przypadek z Czosnowa, ale facet sam się do tego przyłożył. Jak by pracował, a nie strugał dyrektora z wiecznymi pretensjami co do swoich potrzeb sprzętowych, oskarżający bezpodstawnie kierownictwo o wyimaginowane sprawy to by pracował do dziś i pewnie by końcu dostał nowy komputer. Facet łapał trzy sroki za ogon i doradztwo było tylko dodatkiem do innych zajęć. Pracował dwa dni z dzisiejszym z czego praca doradcy to zaledwie kilka godzin.
Obecnie szykuje się wakat na stanowisko kierownika TZD w Łazach bo ta pani próbuje być ważniejsza od dyrektora oddziału i jak nie przyrzeknie zmiany swojej postawy to wyleci na własne życzenia.
3
wojas 2016-02-10 09:01
Osoby które krytykują tych co krytykują niech same przyjdą popracować w teren. Praca w Warszawie a w terenie to dwa różne światy i to właśnie na tych ludziach pracujących "u podstaw", w terenie spoczywa największa odpowiedzialność, to oni mają bezpośredni kontakt z rolnikiem, to oni muszą wykazać się największą wiedzą i ogromną cierpliwością, to oni wykonują USŁUGI PŁATNE i bezpłatne porady, organizują i prowadzą szkolenia. To ich powinno się doceniać, bo to stanowią filar MODR. A zarabiają zdecydowanie mniej. Więc zapraszamy w teren.
9
HAHA 2016-02-10 11:20
Obserwator przestań zaśmiecać forum bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obchodzą każdego twoje przemyślenia pisane po 10 razy i idź lepiej się umyj bo wali w całym MODRze.
HAHA 2016-02-10 11:26
Nikt nie krytykuje pracowników w terenie geniuszu czytania ze zrozumieniem.
1
Wesoły Romek 2016-04-23 16:24
Qrde przekształcenia zapasem,a tu scigają z tymi badziewnymi systemami operacyjnymi jeden golob,drugi e-hrabia.Po co to komu te badziewne systemy i do tego skomplikowane .Inne WODR-y mają takie prościuchy ze aż miło,ale idziemy w kierunku rolnik i doradztwo nieważne,ważne papiery(dokumentacja).Czyżby ścigali się na nowe stanowiska??Wiecie cos na ten temat?Pozdrawiam,
system 2016-06-27 14:10
i
1
Hellblender 2016-07-19 09:47
Dobra Zmiana za pasem a Tobie jakieś rekrutacje się marzą???? Najpierw będą wykopki a po nowym roku 1400 osób do zwolnienia w ODRach w Polsce, więc na MODR ponad 100 przypadnie. Mam nadzieje, że PiSiu PiSiu wam da czego trzeba :D
4
Żenia 2016-07-27 14:26
Wypłaty terminowe i nie ma z tym problemów. Co do pensji to większość pracowników MODRu leci na minimalnej krajowej, reszta trochę lepiej, ale też rarytasów nie ma. Jak jesteś dobry w robieniu porad to parę złotych Ci może wpadnie więcej - oczywiście bez szaleństwa. W firmie kasy na podwyżki nie ma, ale na zatrudnienia na faktury ludzi co przyjadą raz czy dwa razy w miesiącu to kasa jest i tacy jagomoście wystawiają fakturki jak za 4 pracowników zarabia na miesiąc, albo bierze się specjalistów od jakiegoś audytu bezpieczeństwa informacji czy czegoś takiego co nic nie wiedzą w temacie kompletnie nic, aż żal słuchać takich speców, ale w Urzędzie Marszałkowskim kazali wziąć chłopaków żeby dorobili na MODRze i 5 tysiączków za dwa dni pracy w kieszeni zostało :D. Wiem, że dobra zmiana wprowadzi swoich orłów, ale mam nadzieję, że tych biznesmanów co teraz tak dorabiają się na nas wykopią w podskokach.
3
Jarosław MODR nam zbaw 2016-08-01 09:41
Oj zwolnienia w MODR już za rogiem. Poleci jakieś 30% doradców gminnych. A potem kolejne zaciskanie pasa i dojdzie nowa dokumentacja do prowadzenia.
16
Sprawiedliwa 2016-08-23 21:51
Podobno od września już nowa Dyrekcja na pokładzie Modr-u :D i oby szybko czystki zaczęli szczególnie w Centrali, bo tych cwaniaczków co kierownikami tam są i myślą, że trzęsą całym Modr-em już ludzie mają dość.
9
Tutek 2016-09-21 07:46
Mam nadzieje, że nowy Dyrektor zrobi porządek z kontrolą wewnętrzną - nie ma jej w rozporządzeniu ministra i mam nadzieje, że nie będzie w nowym regulaminie bo jednej męndy już ludzie trawią.
6
E-Hrabia 2016-09-21 19:40
hehe chyba "nie trawią", ale zgadzam się w zupełności.( usunięte przez administratora ), że jakieś kartki nie w tym miejscu są wczepione lub numerek na stronie nie taki a później grozi co to on nie na wypisuje i gdzie tam to nie zaniesie. Każdy w MODRze wie kogo miał na myśli kolego Tutek i każdy pewnie myśli to samo. Dla tych co nie umieją doceniać i szanować pracy doradców w terenie (przy tych zarobkach) mówię WON
8
J a pier.. 2016-09-22 17:08
To jest skandal!!! Dyr. na odchodne o marszałka po 20000 do kieszeni na odejście z funduszu pracowniczego MODR!!!
2
chętny 2016-09-28 09:09
czy w tej firmie doceniają pracowników z wyższym wykształceniem czy zarabiają jak ze średnim?
What 2016-09-28 09:28
Chyba zarabiają jak bez wykształcenia. Kasjer w biedronce zarabia więcej niż w MODRze z wyższym wykształceniem zarabiają ludzie. Dodam, że większość pracowników wyższe wykształcenie posiada i większość zarabia najniższą krajową.
1
zainteresowany 2016-09-28 13:40
Dlaczego ODR- y nie dają dodatków funkcyjnych tym którym się to należy, nie mylić ze stażowym ?
1
What 2016-09-28 14:11
Przyszła dobra zmiana, która miała uleczyć z degradowane doradztwo to może Ci dadzą ten dodatek :D
bbbb 2016-09-30 08:16
popieram pytanie
Mengele 2016-09-30 12:04
MODR daje dodatki funkcyjne dla młodszych kapo - czyli kierownik powiatowy oraz starszy kapo dla dyrektorów oddziałowych oraz ich zastępców. Cała ta instytucja jest przeżarta przez chorobę. Tu jest jak w Auschwitz: kierownicy powiatowi typują pracowników gminnych do komory gazowej - czyli do zwolnienia. Byle tylko oni - kierownicy powiatowi przetrwali na swoich ciepłych posadkach jeszcze 3 miesiące albo pół roku.
bbbb 2016-09-30 12:27
Brzmi jak nekrolog :(
zainteresowany 2016-10-04 09:55
Mengele 2016-09-30 12:04:32
co autor ma na myśli młodszy i starszy kapo ??
blue 2016-10-04 10:58
A co z dodatkiem funkcyjnym dla starszych i głównych specjalistów? należy się ? w rozporządzeniu jest że tak a jak jest w rzeczywistości czy ktoś wie?
hyg 2016-10-04 18:07
hej hej nie wiecie czy w najbliższym czasie jest jakakowliek szansa na zatrudnienie u nich w firmie czy nie bardzo? bo rozgaldam się za jakimiś oferty i chciałbym wiedzieć czy tutaj można w sumie na cos liczyc z góry dziekuje za jakos odpwoiedz od was
Ślimak Luzytański 2016-11-04 12:53
No nareszcie! Bezkarność i rozpasanie panująca w tej firmie od lat powinna zostać ukrócona. Biedni mobbingowani :) Nie tylko zwolnienia, ale przede wszystkim prokurator powinien się temu przyjrzeć i to dokładnie. Liczę na to, że ci "najbardziej zasłużeni" i bezkarni od lat, zapłacą za to co robili.
????? 2016-11-09 10:56
To jak na to liczysz to złóż zawiadomienie do prokuratury a nie cwaniakujesz na forum.
7
Zrezygnowałem 2016-11-23 10:25
Samo dyskutowanie tu do niczego nie doprowadzi, bo nie ma chętnych do zmiany obecnego stanu. Miała być opinia - pracowałem tam kilka lat i nie polecam. Jest to instytucja powołana na usługi związane z obsługą rolnictwa, lecz od wewnątrz, jest to jednostka w typie korporacji, gdzie panuje nastawienie na robienie pieniędzy z niczego. Spotkania ludzi z zespołu, czasami odprawy pracownicze, z których nic nie wynika konstruktywnego, sianie niepokoju, że jest źle i może być jeszcze gorzej jeśli doradcy nie wezmą się do intensywniejszej pracy, wymyślanie deadlineów i kalkulacje wydajności pracy. Jednym słowem obwinianie szeregowych pracowników o wszystko. Pieniędzy coraz mniej na wszystkie działania, napięty budżet, co jednak rzekomo nie jest winą dyrekcji, lecz pracowników, doradców, którzy chcieliby zarabiać więcej niż płacę minimalną, a nie starają się i nie chcą pracować po godzinach za takie kokosy. Zarządzający węszyli problemy wszędzie, tylko nie u siebie. Nie byli genialnymi wodzami czy architektami pracy, lecz jedynie ich marną karykaturą. Ich sposobem na firmę było wywieranie presji, niepokoju i mobbing. Dopiero gdy odszedłem stamtąd i udałem się gdzie indziej, zobaczyłem jasno, że lansowane w tej pracy problemy były śmieszne i trywialne. Taki obraz miałem wtedy gdy pracowałem, może teraz coś się zmieniło.
Jeśli mam być tanim i dobrym pracownikiem, to oczekuję godnego traktowania oraz bycia zarządzanym przez osoby kompetentne i nadające się do współpracy z innymi ludźmi. Jeśli dane miejsce mi nie pasuje i nie zgadzam się z polityką firmy - po prostu odchodzę i pokazuję w ten sposób swój sprzeciw. To jedyne co w ramach obecnego systemu gospodarczego mogę zrobić. Do takiego kroku potrzeba jednak dojrzałości, siły psychicznej, co nieraz przychodzi dość długo, a wolność i spokój kosztują. Asertywność jest potrzebna, a uległość jest przyzwoleniem na bycie źle traktowanym. Zła jest nie tylko agresja i nienawiść ludzi zarządzających, lecz także bierność osób słabych, ofiar. Stąd już tylko bliska droga do roli pańskiego podnóżka. Bez odwagi, pozostaje jedynie złudna nadzieja na cuda, gorzkie dyskusje, lecz to tylko - zawracanie kijem Wisły.
Wypłaty były terminowe, rozliczanie czasu pracy uczciwe - to muszę przyznać.
12
zawiedziony 2016-11-28 17:48
Dobra zmiana zaczęła się w MODR od tego , że ludzie nie dostali pieniędzy za prowadzenie książek FADN, tak jak co roku. Kpina, jak dyrekcja traktuje pracowników, żeby nie zapłacić ludziom , za ich pracę , nikt z doradców nie zarabia po 8 tys , i pieniądze z FADN są znaczącym przypływem gotówki, to nawet nie jest żadna premia, tylko zarobione pieniądze przez doradców. wiadomo przynajmniej czego sie spodziewać na przyszłość ....po tzw dobrej zmianie . przykre jak sie traktuje pracowników . Dotychczas zawsze pieniądze za FADN były płacone w listopadzie. chyba nie warto w ogóle prowadzić książek, skoro jesr takie podejście przełożonych
9
zawiedziona 2016-12-04 17:04
koordynatorzy dostali kasę, na którą ty pracowałes
1
Zdrajca 2016-12-06 19:43
Poczekajcie jak nowy regulamin organizacyjny wejdzie to wam wszystkim ludu ograniczony co na PISiurwy głosowali (bo PO wam tylko krzywdy robiło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystko wyjdzie. Brak wypłat za FADN, premii i innych to dopiero początek dobrej zmiany. Ulubionym zajęciem nowego Smoleńskiego jest przenoszenie ludzi w inne miejsca pracy i obniżanie wynagrodzeń. A najlepszym pracownikiem wg dyrekcji jest taki pracownik co się najlepiej sam zwolni no i jak jeszcze został zatrudniony za kadencji PO to już ekstaza naczelnego murowana, że pozbył się zdrajców narodu. Może od tylu uniesień włosy na łysym czubie zaczną rosnąć.
6
zawiedziony 2016-12-07 19:41
Dziadostwo straszne się zrobiło w MODR. teraz to wszystkie decyzje zapadają w Ministerstwie , a dyrektor i zastępcy tylko wykonują potulnie polecenia , i gdzieś mają pracowników . co niektórzy dyrektorów Oddziału juz sie ukłdają politycznie i stają nagle wielkimi sympatykami PIS , byle tylko stołek zachować ...żenada , a wiadomo że dyrektorzy oddziałów to sztuczne twory, zero samodzielności , biorą kasę za nic, i co niektórzy nawet nie pojawiają sie w pracy . i jak sie okazuje można, i tego jakos kontrola nie widzi.
5
Wkur...... 2016-12-07 20:31
Co to ku..... za układanie się. To nie po to głosowałem na PISiorów, żeby układali się z dyrektorkami tylko żeby ich wykopali na zbity pysk. Widzę jedni lepsi od drugich, a po tym co się dzieję w Polsce, i że do tego się po części przyczyniłem będę sobie pluł w twarz do końca życia. Ale jak będzie trzeba to wezmę pałę i wyjdę na ulicę z tysiącami prawdziwych Polaków by obalić ten reżim (Kaczogród) i zastępy Macierewicza nie pomogą.
6
Edek 2016-12-07 22:26
Nie tylko w MODR tak jest, w innych ODRach też. Ludzie mają studia, podyplomówki i zarabiają najniższą krajową. Dodatkowo masa papierów, konieczność robienia rzeczy, na których człowiek się nie zna, zwalanie odpowiedzialności. Lepiej zarabiają tylko lizusy i kombinatorzy.
Teraz też podwyżek nie będzie tylko więcej papierów i głupich rzeczy.
7
pablo 2016-12-08 06:36
Ludzie trzeba się sprzeciwić dobrej zmianie. Od jutra strajkujemy!
2
doradca 2016-12-14 21:16
jeżeli chodzi o MODR , to nie ma szans na nic dobrego , wcześniej jak rządziła AS to było wiadomo ze była lansowana przez PSL , pomimo tego ze zupełnie nie ogarniała tematu , to udawała jak to ona jest mądra...wszyscy wiedzieli o co chodzi ...... każdy brał poprawkę na nią , nikt nie traktował jej poważnie . a teraz z kolei rządzi pis , i wszystkie decyzje zapadają w ministerstwie , a obecni dyrektorzy o niczym nie decydują , może poza ustalaniem kolejnych narad w warszawie , które tradycyjnie nic nie wnoszą , ale obecność obowiązkowa .... szuka sie oszczędności , a na wycieczki po dwa razy w tygodniu do warszawy kasa jest kpina totalna.
3
fracze 2016-12-16 09:23
Mam pytanie, ile dostaliście za prowadzenie i wklepywanie danych do systemu - książki FADN. WODR Poznań 370, 00 zł za jedną książkę. Tyle wypłacili w tym roku. Pozdrawiam
kierownik niższego szczebla 2016-12-17 14:46
Nienawidzę robót folwarcznych, żniw, wykopków i podorywek. Kiedy czuje zapach ziemi chce mi się wymiotować. Zawsze chciałem być artystą, poruszać serca, wyzwalać wzruszenia.
doradca MODR 2016-12-22 13:21
No nieźle się dzieje w MODR, na każdej wigilii ksiądz , czytanie Pisma Świętego , to nie kościół zeby na siłe ludzi nawracać . to że dyrekcja taka religijna to ich sprawa , ale nie powinni takich szopek odstawiać . pozory mylą i to bardzo , teraz tacy katolicy , a po nowym roku , będą ludzi pozbawiać dodatków kierowniczych , według nowego regulaminu . to dopiero jest obłuda według pis .....
7
tradzik 2016-12-25 23:19
Gdzie te lepsze czasy dla doradztwa rolniczego pytam się co tak hucznie zapowiadali w Ministerstwie. Minęło kilka miesięcy odkąd dobra zmiana weszła do MODRu. Była u mnie na początku jakiaś nadzieja na poprawę, ale po tym co się dzieje szybko zgasła. Jak można było mianować tak niekompetentne osoby na stanowiska Dyrektorskie w MODR to nie wiem. Ale widać samo kazanie podnosić rąk na pierwszym spotkaniu z pracownikami ludziom co zostali zatrudni w ostatnich 8 latach pokazało jakie zarządzanie szykuje się nam na najbliższe lata. DNO I KILOGRAM MUŁU, ale jak daje się w ręce firmę ludziom co nie mają pojęcia o świecie, którzy na beszczela twierdzą, że w MODR-ze są stanowczo za wysokie zarobki i należy je obniżyć to co można się spodziewać po takich jegomościach.
Proponuje kierownictwu MODR wykupić abonament na GOWORK za parę tysięcy rocznie, żeby usuwać prawdziwe komentarze o sytuacji w firmie hehe, albo wynająć paru troli pisiorskich z innych portali, żeby bronili dobrego imienia Dobrej Zmiany.
14
doradca terenowy 2017-01-03 21:11
Ludzie co się dzieje w MODR , nie wiadomo czy sie śmiac , czy płakać. Jestem zwykłym pracownikiem terenowym , ale jak widzę co się dzieje w MODR, to nóż sie w kieszeni otwiera, nie wiadomo czy się śmiać , czy płakać ,,, totalna porażka . gratuluję dyrekcji podejścia do pracy. ludzie zastanówcie sie , czy chcecie żeby doradztwo za chwilę nie istniało. ministerstwo ... to fikcja ...nie mieli pomysłu , to trzeba było nas nie przejmować , a nie palić głupa ..... propaganda nic nie znaczy .... najpierw zapewnijć doradcom na gminie normalne warunki pracy , a dopiero później zacznijcie wyznaczać warunki pracy .... w żadnej firmie nie jest tak , zeby ludzie sami załatwiali sobie miejsce pracy .. wstyd i żenada .... czereśniowa to nie wszystko.... trochę wyobraźni ....
4
nk 2017-01-03 21:16
myśle, że już wszyscy przejrzeli na oczy , że przejście pod ministerstwo nic nie znaczyło . jak sie obserwuje kogo sie robi dyrektorami oddziału to głowa mała . powodzenia . róbcie dalej propagandę ... to wam dobrze wychodzi .... proponuje dalej zmieniać dyrektorów na wzór Bielic ..... , sukces murowany.../
3
Wesoły Romek 2017-01-13 12:10
Miało być lepiej...,okazuje się ,że MODR nie nalezy do grona samorządowego więc 5% podwyzki popłynęło obok.Minister i wszystkie WODR-y(dyrekcja) nie znają realiów życia zawodowego doradców,zapomnieli ,że jest era internetu-tkwią w schematach z lat 80 -tych ub. wieku(choć wtedy wprowadzaliśmy postęp na wsi.
Z czym do rolnika z harmonią papierów i uśmiechem?
Konkurs lać mozna ze smiechu,antyNobel gwarantowany.
Zmiana nazwy po co by zakłady pieczątkarskie zarobiły?i wytwórnie papieru biurowego?Te pieniądze powinny zasilić niedoinwestowane doradztwo, tak w dobry sprzet jak i doradców.
14
Wesoły Romek 2017-01-23 12:00
Nasi dyrektorzy niech przemyslą za nim nam do zasadniczej stawki włożą stażowe,w telewizji powiedzieli ,że muszą podnieść do minimalnej bo można "ich"zaskarżyć do PIP-u.
Dyrektorzy są madrzy tylko mądrością swoich podwładnych jesli potrafią wyciągać wnioski.
12
były doradca 2017-02-04 18:44
Na szczęście udało mi się odejść z MODR w ostatnim czasie , ale jak obserwuje to co sie dzieje , to przechodzi ludzkie pojęcie . I chyba dobrze sie dzieje, skoro wszyscy pracownicy akceptują to co jest , to znaczy że tak będzie dalej . dają przyzwolenie , a gdzie są związki zawodowe .... bardzo dobrze niech Was nowy dyrektor przeczołga. chyba faktycznie ludzie ktorzy pracują w MODR nie maja żadnych ambicji . sami sobie na to dają przyzwolenie .
7
były doradca 2017-02-04 18:56
szkoda ludzi pracujących w MODR, ale skoro sami chcą takiego traktowania , to droga wolna. pracownicy MODR nigdy nie sprzeciwiali się temu co im dyrekcja dyktowała . aż się wierzyć nie chce , że wszystką akceptują i wykonuja wszelkie polecenia ...brak ambicji czy silnej woli ....
6
Były Wesoły Romek 2017-02-06 18:31
Tak,przeczołgają pseudoDyrektorzy cieszą sie swoją kasą a pracownicy to "białe murzynki" i maszynki do robienia kasy by były premie-ale dla tych co nic nie robią nawet nie potrafią wypełnić wniosku poprawnie.Dyrektorki z Dobrej Zmianki!!!
"Białe murzynki"z marnej zmianki!!!
Nareszcie odszedłem do pracy w gminie,pozdrawiam Was i chyle czoło przed Wami Supereksperci z doradztwa rolniczego.Powodzenia.
1
alamakota 2017-02-07 09:35
a śnieg pada i pada i pada....;)
2
Doradca PZDR 2017-02-07 18:48
Pracuje w tej firmie już parę lat , kilkunastu dyrektorów, kierowników przeżyłem, jednakże to co dzieje sie teraz jest szczytem wszelkiego chamstwa i debilizmu. Czytając opinie powyżej nie trudno się nie zgodzić z opiniami. Mając jednak na uwadze średnią wieku pracowników i ich staż pracy zmiana jej i szukania nowej graniczy czasem z cudem. Dyrektorzy w Warszawie maja w d.... pracowników i to co się z nimi dzieje, Dyrektorzy Oddziałowi tylko im przyklaskują i papugują. Związki zawodowe to chyba zapomniały jaka jest ich idea i załatwiają tylko swoje sprawy indywidualne. Prawda jest taka że nawet jeśli ktoś z pracowników mówi że jest coś źle i nie tak - jest od razu pacyfikowany. Trudno się mówi i zaczynam rozsyłać CV w trybie pilnym. Nawet Biedronka jest chyba lepszą opcja na dziś.....
12
doradca 2017-02-08 18:19
co się dzieje w MODR!!! to rzeczywistość czy fikcja ???. może najpierw niech się dyrekcja zajmie pseudo parkiem w Poświetnem . rozumiem że pani prezes była zastępca chce mieć prace , ale bez przesady . niech ją wezmą do urzędu marszałkowskiego , jako specjalistkę od doradztwa na cały kraj. nikt oprócz niej tak nie myśli . ale ona sama jest przekonana o swej wielkości ! Po jaką cholerą ten park w Poświętnem sie pytam ....niech się zlokalizuje na targu w Płońsku .....i tam uprawiają fikcję na czele z specjalistką od Collaba , która tyle zamieszania narobiła w MODR
11
Zostaw swoją opinię o MODR Warszaw, - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MODR Warszaw,