logo Work Service SA

Work Service SA

Wrocław

Opinie o Work Service SA

jarek 2013-10-12 11:36:09
Taran nawet takie zwalnianie ludzi i wrzucanie jeszcze tego samego dnia ogłoszeniu już jest przynajmniej dla mnie trochę podejrzane
poz 2013-10-13 10:05:06
Chciałem aplikowac na stanowisko spawacza( oferuja prace w Lipsku), ale po lekturze opini mam powazne watpliwosc. Pracował moze ktos jako spawacz za posrednictwem work service ?
rozczarowany 2013-10-31 14:25:10
Witam,
zwykle nie przykładałem wagi do tego jakie opinie o danym biurze pośrednictwa pracy krążą po forach, ale po "znajomości" z work service przyznaję rację wszystkim, którzy także, tak jak ja się tym biurem głęboko rozczarowali. Aplikowałem na pewną ofertę pracy w granicach Niemiec, oferta mi przypadła do gustu, po jakimś czasie panie z biura skontaktowały się ze mną telefonicznie, spytały się czy nadal jestem zainteresowany tą ofertą, choć dokładnego terminu wyjazdu podać mi nie były w stanie. Dziwiłem się, że nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej w siedzibie biura, ale panie stwierdziły, że to dla mnie za daleko i dlatego nie muszę przyjeżdżać. Pewnego dnia odebrałem z work service telefon z informacją, że za ok 48h mam się sam znaleźć w pewnej części Niemiec (miałem tylko podany adres), mam sobie sam wydrukować umowę (która miała być podpisana dopiero na miejscu) i dojechać sobie na własny koszt i na własną rękę (pomimo obiecywanego wcześniej przewozu całej grupy zainteresowanych). Ponadto okazało się dodatkowo, że oferta którą aplikowałem, a oferta na którą mnie wysyłano to dwie inne (różnice: inne wynagrodzenie, inne obowiązki, inne warunki itp...) Jednym słowem co innego panie mówią, a co innego okazuje się w rzeczywistości. Mam tylko jedną prośbę do biur pośrednictwa pracy tego pokroju:
a l b o r o b i c i e C O Ś p o r z ą d n i e a l b o n i e b i e r z c i e s i ę z a T O w c a l e !!!!!! Wszystkim będzie wtedy zdrowiej
ja 2013-11-13 13:23:23
pracownika uwazaja za smiecia.dajcie sobie z nimi spokoj.kasy nie wyplacaja na czas i zawsze brakuje.oszusci i nic wiecej
1
Bart 2013-11-25 11:08:40
Bzdury. pracowałem u nich prawie 2 lata. Stawka wg firmy , w której pracowałem. Wyplata zawsze na czas.
Tomcio 2013-11-27 16:38:04
Dzwoniłem do nich wiele razy poniewaz chcialem wyjechac za granice ale po przeczytaniu tych postow podziekuje za wspolprace z nimi. Odechcialo mi sie nawet dzwonic.Zreszta 5 numerow i zaden nie odpowiada to juz zapowiada totalna porazke. Dzieki za komenty
nuna 2013-12-14 14:26:50
Jade teraz w tym tygodniu jeszcze do Niemiec (praca na magazynach).
Podobno jest internet na mieszkaniach a biore ze soba laptopa, wiec wejde na forum i napisze jak jest :) Nie ukrywam, ze po tych opiniach co przeczytalem to troche sie boje;/ Ale zobaczymy, raz sie zyje :D Wole sie sam przekonac.
Wiec do usyszenia :)
1
lulu 2013-12-17 19:48:02
nuna i co???...... internet chyba się Tobie zacina na tym mieszkaniu :) ...... albo Work.... Cię pochłonął heheh
2
Lipa! 2014-01-30 13:07:59
Nie polecam nikomu tej firmy (usunięte przez administratora)
Adam 2014-01-30 18:43:11
Ja tam pracowałem na produkcji przez Worka i wszystko było ok. Zawsze miałem wypłatę na czas i wszystko było jasne i przejrzyste
mery 2014-02-02 13:19:46
od niedawna pracuje przez ta agencje mieelismy spotkanie z urzendzie pracy i za od ciogniencie biletu 75zl na miesioc a jak podpisywalim umowe na styczen to 150zl juz na początku nas klamiom.bylam wszystkie dni ktore mamy podpisane godziny na karcie i bylam 3 dni na inym dziale i tam zadnej poposzki niepodpisywalim i agencj powiedziala ze mnie niebylo a ja muwie zebylam tylko niebylo jednego dnia .niekazom dzwonic do agencji tylko eski wysylac i jak mi cos niepasuje to mam pisemnom rezygnacje napisac.czekamy do wyplaty tej ile bedzie zac miesioc
Piotr 2014-02-04 22:56:44
No cóż dorzucę swoje. Pracowałem rok bez 2 tygodni w Samsungu po przez Work Serwis. Nie będę komentował Samsunga bo stawki godzinie były podstawowe te same jak zatrudnionych przez fabrykę jak i dwie agencje zatrudniające pracowników tymczasowych. Oczywiście stawki różne w zależności od stanowiska. Jest oczywiście klauzula o tajemnicy. Sam Work Serwis był wypłacany kasa na czas. Panie pracujące tam mile i nie było żadnych problemów. Obecnie szukam pracy i gdyby było zatrudnić się przez agencję wybrałbym Work Serwis. No może w innych zakładach personel byłby mniej miły ale co do kasy i formalności to jest ok. Pomijam to, że przez agencję mniej się zarabia ale to już takie krajowe realia.
1
bsz 2014-02-17 12:43:21
Potwierdzam opinię mery. Na spotkaniu w pośredniaku oferują zatrudnienie na podstawie umowy o pracę a faktycznie zatrudniają na umowę zlecenie. Pracuje się też w weekendy często co na spotkaniu w urzędzie pracy jest zatajane - zapytane czy pracuje się w sobotę odpowiadają że sporadycznie nie powiedziały że niedziele też są pracujące. Jeden dzień pracowałam na innym dziale lider agencji (już nie jest liderem) nie chciał mi podpisać karty pracy za ten dzień. Wypłata jest na czas ale jest źle wyliczona brakuje ok. 100zł aż. Ilość godzin na kartce od wypłaty nie pokrywa się z ilością godzin przepracowanych wykazanych na miesięcznej karcie pracy podpisywanej przez lidera. Na umowie stawka godzinowa nocna jest wyższa od dziennej a wypłata jest wyliczona jakbyśmy nie pracowali w styczniu na trzeciej zmianie. Za nieobecność w pracy work service potrąca z pensji 100zł kary. Były przypadki że pracownicy zgłaszali kilka dni wcześniej że danego dnia nie mogą stawić się do pracy i też jedni byli ukarani karą za nieobecność a inni nie. W agencji giną zwolnienia lekarskie wiec trzeba je sobie zkserować aby w razie czego nie naliczyli nam kary za nieobecność. Jedna grupa pracowników miała taki grafik że w sobotę szła na drugą zmianę a na następny dzień w niedzielę na pierwszą zmianę-osoby te dojeżdżały z daleka. Wiadomo że na zleceniu nie obowiązuje pracodawcę przydzielenie pracownikowi 11-to godzinnej przerwy od pracy ale czy ludzie pracujący na umowie zlecenie to maszyny?
kiri 2014-03-01 16:13:40
no to tak po prostu mówili w urzędzie, ale umowę już mogłeś @bsz chyba sam przeczytać i tam było napisane pewnie o dniach roboczych
1
Oszukana 2014-03-11 17:22:04
Work Service z Poznania nie wypłaca wynagrodzenia.(usunięte przez administratora)Nie wiem kiedy dostanę wypłatę, bo nikt nie odbiera telefonu, nie odpisują też na smsy, ani maile.
Zero wypłacalności !!!
Maciej 2014-03-15 12:42:41
Ktoś potwierdzi informacje z postu powyżej, bo to dosyć poważne zarzuty a propos Work Service, oby jednak nie były prawdziwe.
Ja 2014-03-18 15:29:14
Hej, mam jutro rozmowę w Work Service w sprawie pracy na recepcji u nich. Pani bardzo miła, ale nie wiem czego się spodziewać? Iść czy nie iść?
Opolanka 2014-04-06 16:52:55
Ta firma to wielkie dno, piszą że stawka tak i tak a przy wypłatach okazuję się całkiem inaczej po drugie umowę dają po długo oczekiwanym czasie i całkiem inna niż była ustalana na początku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moim zdaniem !
bart 2014-04-07 21:20:00
Pojechał ktos z nimi do Kolonii?
redek24 2014-04-16 17:14:26
chłopie w Koloni masakra.Robiłem już ws Niemczech jako Komisjoner,ale to co jest tu to jakaś masakra.Zapierdzielasz jak motor.Wysokie normy narzucili,że ledwo to wyrabiasz i wiecznie szwaby niezadowolone.Tu jest świeża spożywka i wszystko dzień w dzień ma być wysłane.Nie polecam ludziom słabym fizycznie,a i psychicznie czasem ciężko.Ja tylko do końca miesiąca i spadam.Mam jeden żal do Pań w biurze,że nie powiedziały,że aż taki zapiernicz.Ostatni projekt przy tym to wczasy,a kasa ta sama.
bart 2014-04-16 22:18:26
Dzięki za info. Co do tego ostatniego projektu to o czym mowa?
1
x 2014-04-19 13:23:26
redek24,
napisz coś więcej proszę o tej Kolonii. Dla jakiej firmy pracowaliście? Jaka była norma? A ile można realnie zrobić kolli? Praca w systemie pick-by-voice czy skaner / terminal dotykowy? Miałem propozycję wyjazdu za ich pośrednictwem na Edekę i tam niby była propozycja stawek uzależniona od realizowanych ilości kolli na godzinę. Powyżej 200/h miała być już wyższa stawka, choć nie ukrywam, że te 200 to bardzo ale to bardzo wyśrubowany wynik i moim zdaniem prawie całkowicie nierealny.
Napisz proszę trochę więcej szczegółów, aby można mieć ogląd sytuacji czy ładować się w to...

Dziękuję i pozdrawiam :)
Krzysiek 2014-04-23 09:52:08
witajcie , nie wiem co ja robię na tym forum bo nie jestem jakimś frustratem co wypisuje swoje żale na necie. Ale biorąc pod uwagę ze dużo już w życiu widziałem to postanowiłem podzielić się swoim spostrzeżeniem. Praca w Koloni jest dla bardzo zaawansowanych komisjonerów. Ja pracowałem jako komisjoner i mam doświadczenie ponad rok na systemie słuchawkowym. Niestety moja praca w Koloni zakończyła się szybko(usunięte przez administratora)
3
najt 2014-04-30 22:10:18
wie ktoś cos nt pracy jako komisjoner w Koln ?
GnomOpluwacz 2014-05-09 08:53:27
Też dołączam się do prośby o jakieś konkrety na temat komisjonowania w Kolonii na magazynie sieci REWE. Ktoś coś wie? Obstawiam, że warunki są niezbyt i stąd duuuuuuuuża rotacja...

Proszę o konkrety, co było nie tak.
zeus12 2014-05-15 18:02:41
witam ja wlasnie sie wybieram na komisjonowanie do rewe czy wiecie cos na ten temat jak tak do bardzo prosze
2
sweetcat1 2014-05-16 19:12:00
Czy wiecie coś na temat pracy jako komisjoner w Stuttgarcie? Właśnie się zastanawiam czy tam pojechać... Mam teraz dużo wątpliwości po waszych komentarzach...:(
Ajek 2014-05-29 00:50:41
Do tej pory słyszałem różne opinie, ale czytając forum można się przekonać, że jednak w firmie nie jest tak najgorzej jak w innych miejscach.
mika 2014-06-04 12:21:16
witam,czy ktos jest na pakowaniu kosmetyków w Renningen k Stuttgartu i może opisać jak jest tzn praca ,jakie mieszkania i jaka stawka?
zaciakawiony 2014-06-04 17:55:32
zaciekawiła mnie oferta pracy jako "mistrz utrzymania ruchu", wiecie coś więcej o co chodzi w tej ofercie? nie bardzo wiem czego mam się spodziewać, a w ogłoszeniu też nie ma wielu szczegółów, więc jestem w kropce
1
aa 2014-06-04 23:54:02
Witam, w ubiegłym tyg bylem na rozmowie o prace w dużej firmie, po uzgodnieniu warunków dowiedziałem sie że umowa o pracę jest jak najbardziej z tym że przez pierwsze 3 mce przez agencje work service i tu moje pytania. Na co uważać przy podpisywaniu takiej umowy, z firma w której docelowo mam pracować uzgodnilem warunki: umowa o prace z wynagrodzeniem zasadniczym 3500brutto, CZEGO MOGĘ SPODZIEWAĆ SIĘ PO AGENCJI WORKSERWICE , czy mając umowę o pracę tymczasową mogą nie wypłacać pieniędzy, pomylić w wyliczeniu sie chyba nie da. góry dzieki z szybka odp
Polak 2014-06-06 09:36:02
Chłopie nawet tam nie jedż..Odradzawm ta agencje i ta prace w Kolonii na Magazynie Rewe dno totalne obiecali nam z Work Service z Wroclawia pensje 1000 euro na reke jak sie okazało pensja nie 1000 euro tylko 750 euro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie po 10 godzin limit jaki jest to 1500 nikt nie jest wstanie zrobic limitu.Polacy zwalniaja sie po 2 tyg i jada do Polski z powrotem rekrutacja ludzi jest ogromna duzo obiecują a w rzeczywistosci jest inaczej..Obiecuja zaliczki i nikt nie dostał zaliczej nie polecam tej Agencji i tej Pracy..
2
olek 2014-06-06 13:47:22
a ktora prace dorywcza z WS najbardziej polecacie? bo widze ze duzo ofert sie pojawilo.. jestem pracowity i zorganizowany ;)
slomka 2014-06-06 20:11:31
witam jadę z tej firmy do firmy edeka w naundorf okolice drezna ,ktoś był coś wie byłbym wdzięczny
mmm 2014-06-06 20:25:42
witam
Jak tam z komisjonowaniem w Niemczech.?
Pojawily sie nowe oferty np w Lipsku..
Z gory dziekuje za odpowiedz
adamK 2014-06-06 21:51:19
Nein, nein nein !!!!!!!!!! dajcie se siana!
Choxciaż generalnie wszędzie tak jest
olek 2014-06-11 12:44:44
to wypowie sie o tych pracach? bo juz pare osob jest zainteresowanych a najlepiej dowiadywac sie od tych ktorzy juz maja doswiadczenia z WorkService, bo od samej firmy wszystkiego sie nie dowiemy.. to ktora prace niewymagajaca doswiadczenie polecacie??
Pracownik 2014-06-12 15:37:19
Oczywiscie chodzi mi o Rewe w Kolonii
tajny 2014-06-12 18:04:46
mam pytanie dostałem tel od firmy workservice z tego co czytam opinie są nie ciekawe ale chciałbym wiedzieć czy są tez osoby które są zadowolone czy to jednak jest jakaś lipa bo wsumie nie może być tak ze wszyscy zjezdzają po 2 dniach ponieważ nie miałby kto tam pracować i raczej taka firma nie jest mile widziana na magazynach trochę już pracuje i zmieniam firmy dosyć często i gęsto i wiem jak to jest są osoby zadowolone i są tez takie które się po prostu nie nadają do tej pracy mniejsza z tym mam prośbe jak są osoby zadowolone proszę o opinie dziękuje
2
Gregor 2014-06-13 10:18:28
Witam mam propozycje jechać do Koblez na magazyn Rewe . Rzekomo na wózki widłowe boczne. Czy ktoś tam juz pracował? Jak wygląda sprawa?
1
olek 2014-06-13 13:16:18
no właśnie, napiszcie czy którychs stanowisk nie polecacie i dlaczego. a które są całkiem sensowne.. rzeczowo i konkretnie :) dzieki
1
polo 2014-06-18 09:14:39
Czy ktoś pracował przez Work Servis w Markdorfie wzakładach Weber przy obrabiarkach cnc? Napiszci coś proszę.
1
olek 2014-06-18 13:47:27
ja chcialem jednak na murarza do stuttgartu.. powie ktos cos o tej pracy? jaka umowa, stawki? dzieki
Rambo 2014-06-18 13:53:19
Praca na lotnisku w Monachium jako Bagażowy. Powie cos ktoś na ten temat. Warto Jechać ?
3
Nera 2014-06-18 14:05:41
Też przyłączam się do pytania o bagażowego na lotnisku w Monachium... ktoś, coś wie?
2
olek 2014-06-18 17:20:20
chyba wszyscy tylko pytaja a nikt nic nie wie.. a wiecie chociaz w jaki sposb mozna zasiegnąć tych informacji, jakis nr, e mail itp?
Hiena 2014-06-18 21:54:04
pracowałem poprzez Work Service w Niemczech byl to krotki wyjazd ale ogolnie jestem zadowolony, spodziewalem sie gorszych warunkow a tu proszę, uwazam ze w porownaniu do innych agencji daja rade
olek 2014-06-25 17:55:34
@Hiena a powiesz na jakim stanowisku pracowales w Niemczech i cos wiecej jesli chodzi o WS? chodzi mi o takie bardziej ogolne rzeczy, jak kontakt z kierownictwem, czy mili koordynatorzy i czy trzeba cos dopłacać do mieszkania, dzieki :)
to ja 2014-06-27 11:24:33
proszę, cała prawda - pracuj-z-workservice.blogspot.com
olek 2014-06-30 17:41:37
ojej, to aż tak się postaraliście, że załozyliścei WS antyfanclub, próbowaliście im założyć o to sprawę w sądzie? bo nie wiem czy w taki sposób cokolwiek wskóracie :)
1
Zostaw swoją opinię o Work Service SA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA