Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Service SA

Opinie o Work Service SA

zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-09-23 16:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok w takim razie z niecierpliwością czekam na informacje od Ciebie i dopiero później podejmę decyzję
zdjecie uzytkownika
Oszukany przez work service - 2013-09-27 09:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem za pośrednictwem "w. s." w Czechach i cała ta "współpraca" to było wielkie pasmo udręk, lekceważenia, poniżeń, (usunięte przez administratora) ze strony tej agencji pracy. Wykorzystywali bez skrupułów ludzi bezrobotnych w ciężkim położeniu finansowym- słowem przyciśniętych, jakby do ściany (biedy). Wielu myślało, że "złapało Pana Boga za nogi" a tak okazało się, że była to totalna porażka. Na początku myślałem, że wszystko się z czasem unormuje i będzie mieć jako takie "ręce i nogi", ale patologie były bez końca. Pomiędzy agencjami pośrednictwa pracy (Work Service, Heroja, itd. ) były jakieś nieformalne układy o wzajemnym nieprzyjmowaniu uciekinierów i też dlatego pole manewru było jeszcze bardziej ograniczone. Natomiast zakłady pracy nie chciały zatrudniać Polaków inaczej, jak tylko poprzez agencje pośrednictwa. Mam nadzieję, że te wszystkie negatywy wpłyną chociaż troszkę na poprawę warunków, w jakich ludzie pracują "z work service". Na pocieszenie jest myśl, że kosztem raczej niezliczonej liczby krzywd ludzkich coś się w tej kwestii poprawi. Chociaż dotychczas to wszytko ma nie większy skutek, jak grochem o ścianę.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-27 11:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
omijać tą firme szerokim łukiem;))) byłem zatrudniony na okres wakacji przez tą firmę i wynagrodzenie za lipiec dostałem we wrześniu(i sprawa o mały włos nie skończyła sie w sądzie) jak to pani przez telefon tłumaczyła mają bałagan w papierach. Mamy końcówkę września a pieniążków za miesiąc sierpień dalej nie ma;) po złożeniu reklamacji dostałem wiadomość o tym ze muszę czekać na rozpatrzenie reklamacji.Tak jak mówiłem na początku omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-09-27 13:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja chyba jednak nie zdecyduje się na tą firmę. A to wogóle jest coś takiego jak reklamacja za to że nie wypłacili Ci Twoich pieniędzy?
zdjecie uzytkownika
jura - 2013-10-01 23:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech ktos napisze jak jest przez Worka w Saint Gobain Sekiurit w Dabrowie Gorniczej, jak ludzie pracuja przez ta agencje przez 9 miesiecy w tym zakladzie na miesiecznych badz 3 miesiecznych umowach. Co ciekawe wedlug przepisow nie mozna pracowac przez agencje w zadnym zakladzie dluzej niz 3 miesiace.
zdjecie uzytkownika
Taran - 2013-10-11 20:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co o nich myśleć. Zaczęło się od tygodniowego zlecenia na przeprowadzkę magazynu - NEONET ze Żmigrodzkiej do Nowej Wsi Wrocławskiej z możliwością stałego zatrudnienia, mi się "udało", koledze już nie. Po kilku dniach kolegę jednak przyjęli ponownie - nagle znalazły się miejsca. Pracuje sobie od miesiąca i dzisiaj się dowiaduje, że na magazynie zastój i 3 tygodnie przerwy (poleciało ok 10 osób łącznie ze mną), albo praca w nowym miejscu, co ciekawe ten sam kolega został mimo że pracuje krócej (podobno kierowano się stażem pracy). Wracam do domu, przeglądam oferty pracy na jednym z portali, a tam ogłoszenie nadane dzisiaj, że poszukują do pracy dokładnie na to samo stanowisko w tym samym magazynie. Dodam, że obiecywano na początku iż po miesiącu, dwóch będzie umowa o prace, a także stabilność zatrudnienia, tymczasem od żadnego z pracowników nie słyszałem, aby ktokolwiek miał umowę o prace, wszyscy zleceniówka przedłużana co miesiąc. Ktoś tu zwyczajnie robi sobie jaja z młodego człowieka chcącego zarobić na studia i życie, myślałem czy nie zostać jednak w tej agencji, ale po tym jak ujrzałem to ogłoszenie mam poważne wątpliwości.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-10-12 11:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taran nawet takie zwalnianie ludzi i wrzucanie jeszcze tego samego dnia ogłoszeniu już jest przynajmniej dla mnie trochę podejrzane
zdjecie uzytkownika
poz - 2013-10-13 10:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem aplikowac na stanowisko spawacza( oferuja prace w Lipsku), ale po lekturze opini mam powazne watpliwosc. Pracował moze ktos jako spawacz za posrednictwem work service ?
zdjecie uzytkownika
rozczarowany - 2013-10-31 14:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
zwykle nie przykładałem wagi do tego jakie opinie o danym biurze pośrednictwa pracy krążą po forach, ale po "znajomości" z work service przyznaję rację wszystkim, którzy także, tak jak ja się tym biurem głęboko rozczarowali. Aplikowałem na pewną ofertę pracy w granicach Niemiec, oferta mi przypadła do gustu, po jakimś czasie panie z biura skontaktowały się ze mną telefonicznie, spytały się czy nadal jestem zainteresowany tą ofertą, choć dokładnego terminu wyjazdu podać mi nie były w stanie. Dziwiłem się, że nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej w siedzibie biura, ale panie stwierdziły, że to dla mnie za daleko i dlatego nie muszę przyjeżdżać. Pewnego dnia odebrałem z work service telefon z informacją, że za ok 48h mam się sam znaleźć w pewnej części Niemiec (miałem tylko podany adres), mam sobie sam wydrukować umowę (która miała być podpisana dopiero na miejscu) i dojechać sobie na własny koszt i na własną rękę (pomimo obiecywanego wcześniej przewozu całej grupy zainteresowanych). Ponadto okazało się dodatkowo, że oferta którą aplikowałem, a oferta na którą mnie wysyłano to dwie inne (różnice: inne wynagrodzenie, inne obowiązki, inne warunki itp...) Jednym słowem co innego panie mówią, a co innego okazuje się w rzeczywistości. Mam tylko jedną prośbę do biur pośrednictwa pracy tego pokroju:
a l b o r o b i c i e C O Ś p o r z ą d n i e a l b o n i e b i e r z c i e s i ę z a T O w c a l e !!!!!! Wszystkim będzie wtedy zdrowiej
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-11-13 13:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracownika uwazaja za smiecia.dajcie sobie z nimi spokoj.kasy nie wyplacaja na czas i zawsze brakuje.oszusci i nic wiecej
zdjecie uzytkownika
Bart - 2013-11-25 11:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bzdury. pracowałem u nich prawie 2 lata. Stawka wg firmy , w której pracowałem. Wyplata zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
Tomcio - 2013-11-27 16:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwoniłem do nich wiele razy poniewaz chcialem wyjechac za granice ale po przeczytaniu tych postow podziekuje za wspolprace z nimi. Odechcialo mi sie nawet dzwonic.Zreszta 5 numerow i zaden nie odpowiada to juz zapowiada totalna porazke. Dzieki za komenty
zdjecie uzytkownika
nuna - 2013-12-14 14:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jade teraz w tym tygodniu jeszcze do Niemiec (praca na magazynach).
Podobno jest internet na mieszkaniach a biore ze soba laptopa, wiec wejde na forum i napisze jak jest :) Nie ukrywam, ze po tych opiniach co przeczytalem to troche sie boje;/ Ale zobaczymy, raz sie zyje :D Wole sie sam przekonac.
Wiec do usyszenia :)
zdjecie uzytkownika
lulu - 2013-12-17 19:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nuna - 2013-12-14 14:26:50]:
nuna i co???...... internet chyba się Tobie zacina na tym mieszkaniu :) ...... albo Work.... Cię pochłonął heheh
zdjecie uzytkownika
Lipa! - 2014-01-30 13:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu tej firmy (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-01-30 18:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałem na produkcji przez Worka i wszystko było ok. Zawsze miałem wypłatę na czas i wszystko było jasne i przejrzyste
zdjecie uzytkownika
mery - 2014-02-02 13:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od niedawna pracuje przez ta agencje mieelismy spotkanie z urzendzie pracy i za od ciogniencie biletu 75zl na miesioc a jak podpisywalim umowe na styczen to 150zl juz na początku nas klamiom.bylam wszystkie dni ktore mamy podpisane godziny na karcie i bylam 3 dni na inym dziale i tam zadnej poposzki niepodpisywalim i agencj powiedziala ze mnie niebylo a ja muwie zebylam tylko niebylo jednego dnia .niekazom dzwonic do agencji tylko eski wysylac i jak mi cos niepasuje to mam pisemnom rezygnacje napisac.czekamy do wyplaty tej ile bedzie zac miesioc
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-02-04 22:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No cóż dorzucę swoje. Pracowałem rok bez 2 tygodni w Samsungu po przez Work Serwis. Nie będę komentował Samsunga bo stawki godzinie były podstawowe te same jak zatrudnionych przez fabrykę jak i dwie agencje zatrudniające pracowników tymczasowych. Oczywiście stawki różne w zależności od stanowiska. Jest oczywiście klauzula o tajemnicy. Sam Work Serwis był wypłacany kasa na czas. Panie pracujące tam mile i nie było żadnych problemów. Obecnie szukam pracy i gdyby było zatrudnić się przez agencję wybrałbym Work Serwis. No może w innych zakładach personel byłby mniej miły ale co do kasy i formalności to jest ok. Pomijam to, że przez agencję mniej się zarabia ale to już takie krajowe realia.
zdjecie uzytkownika
bsz - 2014-02-17 12:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam opinię mery. Na spotkaniu w pośredniaku oferują zatrudnienie na podstawie umowy o pracę a faktycznie zatrudniają na umowę zlecenie. Pracuje się też w weekendy często co na spotkaniu w urzędzie pracy jest zatajane - zapytane czy pracuje się w sobotę odpowiadają że sporadycznie nie powiedziały że niedziele też są pracujące. Jeden dzień pracowałam na innym dziale lider agencji (już nie jest liderem) nie chciał mi podpisać karty pracy za ten dzień. Wypłata jest na czas ale jest źle wyliczona brakuje ok. 100zł aż. Ilość godzin na kartce od wypłaty nie pokrywa się z ilością godzin przepracowanych wykazanych na miesięcznej karcie pracy podpisywanej przez lidera. Na umowie stawka godzinowa nocna jest wyższa od dziennej a wypłata jest wyliczona jakbyśmy nie pracowali w styczniu na trzeciej zmianie. Za nieobecność w pracy work service potrąca z pensji 100zł kary. Były przypadki że pracownicy zgłaszali kilka dni wcześniej że danego dnia nie mogą stawić się do pracy i też jedni byli ukarani karą za nieobecność a inni nie. W agencji giną zwolnienia lekarskie wiec trzeba je sobie zkserować aby w razie czego nie naliczyli nam kary za nieobecność. Jedna grupa pracowników miała taki grafik że w sobotę szła na drugą zmianę a na następny dzień w niedzielę na pierwszą zmianę-osoby te dojeżdżały z daleka. Wiadomo że na zleceniu nie obowiązuje pracodawcę przydzielenie pracownikowi 11-to godzinnej przerwy od pracy ale czy ludzie pracujący na umowie zlecenie to maszyny?
zdjecie uzytkownika
kiri - 2014-03-01 16:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to tak po prostu mówili w urzędzie, ale umowę już mogłeś @bsz chyba sam przeczytać i tam było napisane pewnie o dniach roboczych
zdjecie uzytkownika
Oszukana - 2014-03-11 17:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Work Service z Poznania nie wypłaca wynagrodzenia.(usunięte przez administratora)Nie wiem kiedy dostanę wypłatę, bo nikt nie odbiera telefonu, nie odpisują też na smsy, ani maile.
Zero wypłacalności !!!
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-03-15 12:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś potwierdzi informacje z postu powyżej, bo to dosyć poważne zarzuty a propos Work Service, oby jednak nie były prawdziwe.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-03-18 15:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam jutro rozmowę w Work Service w sprawie pracy na recepcji u nich. Pani bardzo miła, ale nie wiem czego się spodziewać? Iść czy nie iść?
zdjecie uzytkownika
Opolanka - 2014-04-06 16:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to wielkie dno, piszą że stawka tak i tak a przy wypłatach okazuję się całkiem inaczej po drugie umowę dają po długo oczekiwanym czasie i całkiem inna niż była ustalana na początku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moim zdaniem !
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-04-07 21:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechał ktos z nimi do Kolonii?
zdjecie uzytkownika
redek24 - 2014-04-16 17:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopie w Koloni masakra.Robiłem już ws Niemczech jako Komisjoner,ale to co jest tu to jakaś masakra.Zapierdzielasz jak motor.Wysokie normy narzucili,że ledwo to wyrabiasz i wiecznie szwaby niezadowolone.Tu jest świeża spożywka i wszystko dzień w dzień ma być wysłane.Nie polecam ludziom słabym fizycznie,a i psychicznie czasem ciężko.Ja tylko do końca miesiąca i spadam.Mam jeden żal do Pań w biurze,że nie powiedziały,że aż taki zapiernicz.Ostatni projekt przy tym to wczasy,a kasa ta sama.
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-04-16 22:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzięki za info. Co do tego ostatniego projektu to o czym mowa?
zdjecie uzytkownika
x - 2014-04-19 13:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
redek24,
napisz coś więcej proszę o tej Kolonii. Dla jakiej firmy pracowaliście? Jaka była norma? A ile można realnie zrobić kolli? Praca w systemie pick-by-voice czy skaner / terminal dotykowy? Miałem propozycję wyjazdu za ich pośrednictwem na Edekę i tam niby była propozycja stawek uzależniona od realizowanych ilości kolli na godzinę. Powyżej 200/h miała być już wyższa stawka, choć nie ukrywam, że te 200 to bardzo ale to bardzo wyśrubowany wynik i moim zdaniem prawie całkowicie nierealny.
Napisz proszę trochę więcej szczegółów, aby można mieć ogląd sytuacji czy ładować się w to...

Dziękuję i pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-04-23 09:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witajcie , nie wiem co ja robię na tym forum bo nie jestem jakimś frustratem co wypisuje swoje żale na necie. Ale biorąc pod uwagę ze dużo już w życiu widziałem to postanowiłem podzielić się swoim spostrzeżeniem. Praca w Koloni jest dla bardzo zaawansowanych komisjonerów. Ja pracowałem jako komisjoner i mam doświadczenie ponad rok na systemie słuchawkowym. Niestety moja praca w Koloni zakończyła się szybko(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
najt - 2014-04-30 22:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktoś cos nt pracy jako komisjoner w Koln ?
zdjecie uzytkownika
GnomOpluwacz - 2014-05-09 08:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też dołączam się do prośby o jakieś konkrety na temat komisjonowania w Kolonii na magazynie sieci REWE. Ktoś coś wie? Obstawiam, że warunki są niezbyt i stąd duuuuuuuuża rotacja...

Proszę o konkrety, co było nie tak.
zdjecie uzytkownika
zeus12 - 2014-05-15 18:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam ja wlasnie sie wybieram na komisjonowanie do rewe czy wiecie cos na ten temat jak tak do bardzo prosze
zdjecie uzytkownika
sweetcat1 - 2014-05-16 19:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wiecie coś na temat pracy jako komisjoner w Stuttgarcie? Właśnie się zastanawiam czy tam pojechać... Mam teraz dużo wątpliwości po waszych komentarzach...:(
zdjecie uzytkownika
Ajek - 2014-05-29 00:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do tej pory słyszałem różne opinie, ale czytając forum można się przekonać, że jednak w firmie nie jest tak najgorzej jak w innych miejscach.
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-06-04 12:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,czy ktos jest na pakowaniu kosmetyków w Renningen k Stuttgartu i może opisać jak jest tzn praca ,jakie mieszkania i jaka stawka?
zdjecie uzytkownika
zaciakawiony - 2014-06-04 17:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zaciekawiła mnie oferta pracy jako "mistrz utrzymania ruchu", wiecie coś więcej o co chodzi w tej ofercie? nie bardzo wiem czego mam się spodziewać, a w ogłoszeniu też nie ma wielu szczegółów, więc jestem w kropce
zdjecie uzytkownika
aa - 2014-06-04 23:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, w ubiegłym tyg bylem na rozmowie o prace w dużej firmie, po uzgodnieniu warunków dowiedziałem sie że umowa o pracę jest jak najbardziej z tym że przez pierwsze 3 mce przez agencje work service i tu moje pytania. Na co uważać przy podpisywaniu takiej umowy, z firma w której docelowo mam pracować uzgodnilem warunki: umowa o prace z wynagrodzeniem zasadniczym 3500brutto, CZEGO MOGĘ SPODZIEWAĆ SIĘ PO AGENCJI WORKSERWICE , czy mając umowę o pracę tymczasową mogą nie wypłacać pieniędzy, pomylić w wyliczeniu sie chyba nie da. góry dzieki z szybka odp
zdjecie uzytkownika
Polak - 2014-06-06 09:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zeus12 - 2014-05-15 18:02:41]:
Chłopie nawet tam nie jedż..Odradzawm ta agencje i ta prace w Kolonii na Magazynie Rewe dno totalne obiecali nam z Work Service z Wroclawia pensje 1000 euro na reke jak sie okazało pensja nie 1000 euro tylko 750 euro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie po 10 godzin limit jaki jest to 1500 nikt nie jest wstanie zrobic limitu.Polacy zwalniaja sie po 2 tyg i jada do Polski z powrotem rekrutacja ludzi jest ogromna duzo obiecują a w rzeczywistosci jest inaczej..Obiecuja zaliczki i nikt nie dostał zaliczej nie polecam tej Agencji i tej Pracy..
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-06 13:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktora prace dorywcza z WS najbardziej polecacie? bo widze ze duzo ofert sie pojawilo.. jestem pracowity i zorganizowany ;)
zdjecie uzytkownika
slomka - 2014-06-06 20:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jadę z tej firmy do firmy edeka w naundorf okolice drezna ,ktoś był coś wie byłbym wdzięczny
zdjecie uzytkownika
mmm - 2014-06-06 20:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
Jak tam z komisjonowaniem w Niemczech.?
Pojawily sie nowe oferty np w Lipsku..
Z gory dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
adamK - 2014-06-06 21:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nein, nein nein !!!!!!!!!! dajcie se siana!
Choxciaż generalnie wszędzie tak jest
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-11 12:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wypowie sie o tych pracach? bo juz pare osob jest zainteresowanych a najlepiej dowiadywac sie od tych ktorzy juz maja doswiadczenia z WorkService, bo od samej firmy wszystkiego sie nie dowiemy.. to ktora prace niewymagajaca doswiadczenie polecacie??
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-06-12 15:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie chodzi mi o Rewe w Kolonii
zdjecie uzytkownika
tajny - 2014-06-12 18:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mam pytanie dostałem tel od firmy workservice z tego co czytam opinie są nie ciekawe ale chciałbym wiedzieć czy są tez osoby które są zadowolone czy to jednak jest jakaś lipa bo wsumie nie może być tak ze wszyscy zjezdzają po 2 dniach ponieważ nie miałby kto tam pracować i raczej taka firma nie jest mile widziana na magazynach trochę już pracuje i zmieniam firmy dosyć często i gęsto i wiem jak to jest są osoby zadowolone i są tez takie które się po prostu nie nadają do tej pracy mniejsza z tym mam prośbe jak są osoby zadowolone proszę o opinie dziękuje
zdjecie uzytkownika
Gregor - 2014-06-13 10:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam propozycje jechać do Koblez na magazyn Rewe . Rzekomo na wózki widłowe boczne. Czy ktoś tam juz pracował? Jak wygląda sprawa?
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-13 13:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie, napiszcie czy którychs stanowisk nie polecacie i dlaczego. a które są całkiem sensowne.. rzeczowo i konkretnie :) dzieki
zdjecie uzytkownika
polo - 2014-06-18 09:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś pracował przez Work Servis w Markdorfie wzakładach Weber przy obrabiarkach cnc? Napiszci coś proszę.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W ich warszawskim biurze brałem udział w kilku rozmowach kwalifikacyjnych. Generalnie niemiłe podejście do aplikanta, na recepcji siedzi tam taka naburmuszona dama, która zapomniała co znaczy "dzień doby" i "do widzenia". Ale pomijając już podejście itp. to osoba, z którą rozmawiałem już nie pierwszy raz - dziewczyna w wieku około 25 lat, bije wszelkie rekordy w braku profesjonalizmu i idiotyźmie. Nie ma pojęcia o czym mówi, udaje inteligentną robiąc dobrą minę do złej gry, przytakuje udając zrozumienie mimo, że nie wie o czym sama ze mną rozmawia. Zadaje za to masę pseudo psychologicznych i bezpiecznych z jej punktu widzenia pytań, bo uważa, że na nich nie można jej zagiąć, zupełnie jakby przeczytała "podręcznik młodego rekrutera" i starała się wprowadzać świeżo przyswojone zagrania w życie - co w konsekwencji wygląda bardzo "kulawo" bo dziewczyna wypada na tępawą. To przekłada się potem na to, że nie potrafi obiektywnie ocenić kandydata bo tak naprawdę nie zna specyfiki stanowiska i daleko jej nawet do zwykłego wyobrażenia sobie jak taka czy inna praca, na którą akurat przyszło jej rekrutować, może w rzeczywistości wyglądać. Zaczynam się zastanawiać czy to ich czołowa twarz w tej siedzibie czy już wszystkim tyłki przyrosły do krzeseł, że nie mogą podesłać kogoś innego.
Pytania: co się panu podoba w wykonywaniu pana zawodu i czego nie lubi pan robić - to tak jak zapytać chirurga naczyniowego czy nie lubi używać skalpela.... Zamiast rozmawiać o konkretach i merytorycznie pani zadaje bzdurne pytania które akurat ślina przyniesie jej na język bo jest totalnie nieprzygotowana do prowadzenia rozmowy.
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-18 13:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chcialem jednak na murarza do stuttgartu.. powie ktos cos o tej pracy? jaka umowa, stawki? dzieki
zdjecie uzytkownika
Rambo - 2014-06-18 13:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca na lotnisku w Monachium jako Bagażowy. Powie cos ktoś na ten temat. Warto Jechać ?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Work Service SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert