Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Service SA

Opinie o Work Service SA

zdjecie uzytkownika
eryk - 2013-08-10 13:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak. Wtedy niby nie płacisz w terminie bo to nie twoja wina ale zawsze ludzie się na Ciebie patrzą i już źle postrzegają. A po pierwszym telefonie odrazu wypłacili?
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2013-08-10 13:47:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikogo to nie obchodzi,że nie moja wina...Odsetki trzeba zapłacić,a gdyby wypłata była na czas nie musiałabym pieniędzy dawać ''w błoto''. Po telefonie nie dostałam wypłaty od razu, dostałam za to zapewnienia...Dopiero po piśmie wysłanym do nich dostałam wreszcie swoje pieniądze i przeprosiny. Straszne,że w tym kraju uczciwa praca to za mało.
zdjecie uzytkownika
eryk - 2013-08-10 14:23:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety niektórzy próbują się w różny sposób wzbogacić. Wiesz może czy tylko ty tak miałaś czy więcej ludzi?
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2013-08-12 15:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez przesadyzmu,nie jest tak źle ;) Ja miałam opóźnioną wypłatę o parę dni,ale po telefonie do Worka szybko załatwiono moją wpłatę i miałam pieniądze następnego dnia od zgłoszenia. Mają troszkę bałagan, ale nie są tacy źli, wszystko da się wyjaśnić,jeśli tylko ma się chęci,zamiast buntowniczej postawy.
zdjecie uzytkownika
eryk - 2013-08-13 10:26:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli wychodzi na to że jednak nie wszyscy tak mają i że można raczej spokojnie się zatrudniać tak?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2013-08-22 15:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) ja złożyłem doniesienie do Prokuratury
zdjecie uzytkownika
eryk - 2013-08-22 15:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marek a ty na co złożyłeś doniesienie? Pytam się bo tak szczerze z ręką na sercu powiem że już się trochę pogubiłem
zdjecie uzytkownika
Marek - 2013-08-22 15:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ty "Eryk" jestes z WORK SERVICE!
zdjecie uzytkownika
eryk - 2013-08-22 17:53:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie jestem z tej firmy. Prawdę powiedziawszy to nawet nie wiem jak oni mają w biurze bo narazie miałem tylko zamiar współpracować z nimi ale chyba mi się odechciało jak się dowiedziałem że kasy niektórym nie zapłacili. A skąd takie podejrzenia?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2013-08-22 17:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A DZIWNE ZE CALY CZAS JESTES PRZY KOMPIE NA FORUM!!!!
zdjecie uzytkownika
eryk - 2013-08-25 14:41:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co nie mogę sobie na forum posiedzieć. Tak się składa że jestem bezrobotny teraz a po swoich ostatnich przejściach wolę sprawdzić firmę dlatego tu zajrzałem i w sumie zostałem
zdjecie uzytkownika
dev - 2013-08-26 14:25:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak to jest w końcu? wyjeżdżał ktoś ostatnio do Niemiec z Wrocławia ?
zdjecie uzytkownika
Work Service - 2013-08-26 15:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Marku, terminowa wypłata wynagrodzeń jest dla nas priorytetem. Wynagrodzenie możemy wypłacić, jeśli ze strony pracownika są dopełnione wszystkie formalności. Chętnie pomożemy wyjaśnić Pańską sprawę - proszę się z nami skontaktować reklamacje@workservice.pl oraz telefon (71) 758 28 53.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2013-08-26 19:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie formalności mogą nie być dopełnione? Czy czegoś takiego to nie powinno się przypadkiem sprawdzać przy podpisaniu umowy?
zdjecie uzytkownika
Work Service - 2013-08-28 15:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najczęściej zdarza się niedostarczenie zestawienia przepracowanych godzin, ale jest też wiele kwestii indywidualnych. Jeśli coś budzi wątpliwość - prosimy o kontakt z działem reklamacji - konsultanci chętnie pomogą i wyjaśnią sprawę.
zdjecie uzytkownika
mikołaj - 2013-08-30 14:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale czy takich dokumentów i spraw nie powinno dopinać się wtedy kiedy się podpisuje umowę a nie dopiero podczas wypłaty
zdjecie uzytkownika
krzychu5528 - 2013-09-08 13:33:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zyjemy w wolnym kraju ale czytam tu jedną z opini i jest dosc opszerna i co kawalek jest wpis ze usuniete przez administratora no co za bez sens,jak opinia to opinia a nie jakis PRL cholera jasna.
zdjecie uzytkownika
Iwona Zgorzelec - 2013-09-10 19:35:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracowałam w Niemczech w Oschatz za pośrednictwem Worka i bylam zadowolona . Pieniadze dostalam na czas, Fakt ze brakowalo wszystkich godzin ale po mailu moim do Pani (usunięte przez administratora). wszystko mi zostalo wyplacone . Fakt ze projekt na ktorym bylam przerósł sily kadrowe biura ale w sumie bylo ok .
zdjecie uzytkownika
gość - 2013-09-16 13:13:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Droga Ewo .... chyba sama nie zdajesz sobiesprawy z tego co piszesz .... to nie jest w mojej kwestji pilnowanie work'a odnosnie mojej wyplaty .... skoro ja sie wywiazuje ze zobowiazan jakie podpisalismy w umowie nie rozumiem dlaczego oni nie chca pilnowac tego tak skrupulatnie jak ja ...
po pierwsze ... to work kroi za posredniczenie pracy miej to na uwadze ze i tak z Twojej wyplaty oplacasz wszystkich w biurach ktorzyjak widac malo poczowaja sie do pilnowania choc by Twoich wyplat
po drugie ... wyplata opuzniona prawie o miesiac (wyplacane kazdego okolo20 nastepnego miesiaca) co dajeczas na obrot Twoimi ciezko zarobionymi pieniedzmi

myśl co chcesz .... dla mnie to firma ktora jest nieodpowiedzialna w stusunku dotego co robia .... nigdy nikomu bym jejnie polecil
zdjecie uzytkownika
Dante - 2013-09-16 15:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Na własnym przykładzie opisze krótka ale jak ze treściwa współprace z Ta firma
NIGDY WIECEJ !!!!!! pierwszy i ostatni raz !!!! (doczytaj do końca niezła lektura)
- umowa przekłamująca stanowisko wykonywanej pracy do tego na jakie się trafia w rzeczywistości
(wyjaśnienie: umowa podpisana miesiąc przed podjęciem pracy z zaznaczeniem wyraźnym i jasnym jako komisjoner … trafia się na inne działy, bo ponoć pracodawca może TYMCZASOWO przydzielić inne stanowisko …. Tylko ze TYMCZASOWO w moim przypadku nie miało sensu …. Zostałem przyuczony na zupełnie inne stanowisko i prośba moja zmiany stanowiska na to co mam w umowie nigdy nie została spełniona)
- umowa tak formułowana by zwykły śmiertelnik nie miał pojęcia o co w niej chodzi, podpierająca się co chwilkę niemieckim kodeksem pracy związków zawodowych do którego nie ma się dostępu w wersji polskojęzycznej
(wyjaśnienie: w umowie niby dwujęzycznej nie ma nic a nic na temat stawek chociażby godzin nadliczbowych, przysługujących urlopów czy ile się jego wypracowuje (bodajże 2,61 dnia za każdy przepracowany miesiąc), jak i tego w jaki sposób można by było wypowiedzieć umowę …. Wszystko znajduje się w kodeksie ale tylko w wersji niemieckiej)
- kwatery, mieszkania, pokoje - to jakieś wielkie nieporozumienie, to trzeba by zobaczyć na własne oczy bo opisać się tego nie da, a Work powiien sam się przespać ze dwa dni w tych pseudo kwaterach zanim wprowadzi tam ludzi …. Może doleciało by do nich że ludzi traktują jak bydło trzymając w takich oborach
(wyjaśnienie: ludzi upycha się w pokojach 4/5 osobowych mimo zapewnień o innych kwaterach …. Kuchnie wspólne na cale piętro z obcokrajowcami, latryny bo ubikacjami tego nazwać nie można, w łazienkach grzyb na zasłonach, wanny stare poobdzierane fuuuuu… tu nawet nie jest spełnione minimum minimum …. Całość wygląda jak pokoje zrobione ze starej obory. Pralka jedna na cały obiekt (około 40 osób) BA !!!! za przecież niemała kasę od głowy którą ściąga się z naszych wypłat i tak już okrojonych za pośredniczenie pracy. ….. nie, tego się nie da opisać to trzeba zobaczyć )
- praca od 6-14 … HA HA HA…. Koordynatorzy wymuszają by trzaskać nadgodziny już od 5:00 bo przecież pracują na wizerunek Work service szkoda że naszym kosztem i niewiedzą …. A zwykłemu pracownikowi wmawia się że to pracodawca na nas to wymusza, a prawda jest taka że to prośba dla chcących a nie przymus !!!) - mało odpowiedzialne osoby koordynujące
(wyjaśnienie …. Jest zazwyczaj tak że jest jeden koordynator główny i ma pod sobą kilku pomocniczych, co niektórym władza zupełnie nie służy, obrastają w piórka a chęci pomocy z ich strony nie ma i nigdy nie będzie … a czują się do tego jak pan i władca, który takie stanowisko wykorzystuje do chociażby zastraszania na która ma się chodzić do pracy, czy zwolnieniami … W momencie kiedy ja się zwolniłem wykorzystane zostało do zastraszenia innych pracowników ze zwolniony zostałem ja, a nie sam się zwolniłem … BA zostałem zastraszony policją na samym odejściu jak się nie spakuję w 5 minut …. Obraźliwe słowa jakie do mnie zostały wykrzyczane …. Szkoda gadać …. Dodam że jak ktoś prostym jest człowiekiem takim będzie i nie powinno się dawać takim przekonania że dostał więcej władzy niż mu się wydaje!!!!!)

Ludzie zastanówcie się grubo nad tą firmą … słyszałem też i dobre zdanie, ale ja tego nie doświadczyłem, a osobiście nigdy więcej nie chce o nich słyszeć !!!!!
To nie wszystko co mógł bym wyrzucać i wyciągać niedociągnięcia tej firmy …. Ale szczerze już mi się nie chce ….


PODSUMOWUJĄC Firma niegodna zaufania, niedbająca o pracownika a wręcz mająca go gdzieś. Wszystko piękne przed wyjazdem na rozmowie a po wyjeździe obrót o 180’ Ba!!! nawet raz zostałem zastraszony zwolnieniem dyscyplinarnym w momencie kiedy chciałem rozwiązać problem szykanowania i ubliżania Polakom w tej że firmie przez innych obcokrajowców, a co usłyszałem na rozwiązanie problemu …. Ten pracownik pracuje dłużej i jemu więcej wolno – żałosne bo przecież wszyscy jesteśmy ludzmi … a z tego by wynikało ze traktuje się nas jak zwierzęta bez prawa głosu !!!!!

Ok bo o tym można opowiadać bez końca … a wolał bym zapomnieć o tym niemiłym doświadczeniu jak naj szybciej.
Pozdrawiam Dante
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-09-16 16:51:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dante a na jaki długo byłeś tam? No i czy chociaż jakąś normalną kasę zarobiłeś? Bo to co piszesz nie brzmi dobrze
zdjecie uzytkownika
Dante - 2013-09-19 22:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dwa tygodnie ... teraz goraca sprawa ... jak to sie takie firmy zabezpieczaja dostajesz przykladowo wyplata za wrzesien ... w umowie jest zaznaczone ze dopiero okolo 20-go ale nastepnego miesiaca ..... co by jeszcze naszymi pieniazkami poobracac .... czyli ja za dwa tygodnie wrzesnia dostane pewnie przelew okolo 20-go ale pazdziernika ....

na bank napisze jak dostane, co i czy jest to zblizone do tego co powinienem dostac ...

a jak znajde chwile to poopisuje jak to sie tam dzieje .... cyrki bez jaj, cyrki ..... a ludzi zatrydniajacych maja za nic .... zacytuje jednego z koordynatorow ktory na jakims tam spotkaniu, zebraniu czy zwal jak zwal podsumowal ... " wy tu jestescie robole ... biali murzyni ... i macie sie do niemcow, turkow, czy ruskich usmiechac ... moze beda dla was mili ... " a cala dyskusja zaczela sie od tego ze jeden z ruskich pracownikow wykrzyczal do jednego z naszych pracownikow "wy (usunięte przez administratora) polacy" reakcji ze strony niemieckiej nie bylo a koordynatorzy tak wlasnie zaglaskali sytuacje ktora jak dla mnie JEST KARYGODNA .....

totalny burdel nielad i nieodpowiedzialne osoby na nieodpowiednich stanowiskach ..... cyrki .... to jest kpina z ludzi ktorzy zarabiaja grosze bo reszte zdziera posrednik pracy wypinajacy sie wmomentach kiedy powinien zareagowac ......

Ale.... pierwszy i ostatni raz z posrednikami .... co i jak to sie zakonczy ze mna na bank opisze pozdro Dante
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-09-20 14:19:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dante w takim razie nie wiem jak inni ale ja to bardzo chętnie zaczekam na to co masz zamiar napisać.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwszy etap rekrutacji był grupowy, przedstawili warunki pracy i pokazali miejsce pracy, drugi etap to rekrutacja przed trzema osobami, pytania dot. poprzednich doświadczeń zawodowych oraz scenka z typu "jak zachowałbyś się i co byś powiedział w sytuacji przedstawionej na kartce" a na kartce był opisany problem z którym klient do nas dzwoni
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
Dante - 2013-09-23 16:06:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
spoko Jarek .... na bank sie odezwe ...

A za pare dni cyrkow ciag dalszy, bo po moim odejsciu dowiedzialem sie jeszcze co nie co na temat sposobu dzialania tego ze posrednika.
tym czasem pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-09-23 16:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok w takim razie z niecierpliwością czekam na informacje od Ciebie i dopiero później podejmę decyzję
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Service SA?
Zadaj pytanie
alert