Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Service SA

Opinie o Work Service SA

zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-03-18 15:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam jutro rozmowę w Work Service w sprawie pracy na recepcji u nich. Pani bardzo miła, ale nie wiem czego się spodziewać? Iść czy nie iść?
zdjecie uzytkownika
Opolanka - 2014-04-06 16:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to wielkie dno, piszą że stawka tak i tak a przy wypłatach okazuję się całkiem inaczej po drugie umowę dają po długo oczekiwanym czasie i całkiem inna niż była ustalana na początku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moim zdaniem !
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-04-07 21:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechał ktos z nimi do Kolonii?
zdjecie uzytkownika
redek24 - 2014-04-16 17:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopie w Koloni masakra.Robiłem już ws Niemczech jako Komisjoner,ale to co jest tu to jakaś masakra.Zapierdzielasz jak motor.Wysokie normy narzucili,że ledwo to wyrabiasz i wiecznie szwaby niezadowolone.Tu jest świeża spożywka i wszystko dzień w dzień ma być wysłane.Nie polecam ludziom słabym fizycznie,a i psychicznie czasem ciężko.Ja tylko do końca miesiąca i spadam.Mam jeden żal do Pań w biurze,że nie powiedziały,że aż taki zapiernicz.Ostatni projekt przy tym to wczasy,a kasa ta sama.
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-04-16 22:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dzięki za info. Co do tego ostatniego projektu to o czym mowa?
zdjecie uzytkownika
x - 2014-04-19 13:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
redek24,
napisz coś więcej proszę o tej Kolonii. Dla jakiej firmy pracowaliście? Jaka była norma? A ile można realnie zrobić kolli? Praca w systemie pick-by-voice czy skaner / terminal dotykowy? Miałem propozycję wyjazdu za ich pośrednictwem na Edekę i tam niby była propozycja stawek uzależniona od realizowanych ilości kolli na godzinę. Powyżej 200/h miała być już wyższa stawka, choć nie ukrywam, że te 200 to bardzo ale to bardzo wyśrubowany wynik i moim zdaniem prawie całkowicie nierealny.
Napisz proszę trochę więcej szczegółów, aby można mieć ogląd sytuacji czy ładować się w to...

Dziękuję i pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2014-04-23 09:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
witajcie , nie wiem co ja robię na tym forum bo nie jestem jakimś frustratem co wypisuje swoje żale na necie. Ale biorąc pod uwagę ze dużo już w życiu widziałem to postanowiłem podzielić się swoim spostrzeżeniem. Praca w Koloni jest dla bardzo zaawansowanych komisjonerów. Ja pracowałem jako komisjoner i mam doświadczenie ponad rok na systemie słuchawkowym. Niestety moja praca w Koloni zakończyła się szybko(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
najt - 2014-04-30 22:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktoś cos nt pracy jako komisjoner w Koln ?
zdjecie uzytkownika
GnomOpluwacz - 2014-05-09 08:53:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też dołączam się do prośby o jakieś konkrety na temat komisjonowania w Kolonii na magazynie sieci REWE. Ktoś coś wie? Obstawiam, że warunki są niezbyt i stąd duuuuuuuuża rotacja...

Proszę o konkrety, co było nie tak.
zdjecie uzytkownika
zeus12 - 2014-05-15 18:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
witam ja wlasnie sie wybieram na komisjonowanie do rewe czy wiecie cos na ten temat jak tak do bardzo prosze
zdjecie uzytkownika
sweetcat1 - 2014-05-16 19:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wiecie coś na temat pracy jako komisjoner w Stuttgarcie? Właśnie się zastanawiam czy tam pojechać... Mam teraz dużo wątpliwości po waszych komentarzach...:(
zdjecie uzytkownika
Ajek - 2014-05-29 00:50:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do tej pory słyszałem różne opinie, ale czytając forum można się przekonać, że jednak w firmie nie jest tak najgorzej jak w innych miejscach.
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-06-04 12:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,czy ktos jest na pakowaniu kosmetyków w Renningen k Stuttgartu i może opisać jak jest tzn praca ,jakie mieszkania i jaka stawka?
zdjecie uzytkownika
zaciakawiony - 2014-06-04 17:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zaciekawiła mnie oferta pracy jako "mistrz utrzymania ruchu", wiecie coś więcej o co chodzi w tej ofercie? nie bardzo wiem czego mam się spodziewać, a w ogłoszeniu też nie ma wielu szczegółów, więc jestem w kropce
zdjecie uzytkownika
aa - 2014-06-04 23:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, w ubiegłym tyg bylem na rozmowie o prace w dużej firmie, po uzgodnieniu warunków dowiedziałem sie że umowa o pracę jest jak najbardziej z tym że przez pierwsze 3 mce przez agencje work service i tu moje pytania. Na co uważać przy podpisywaniu takiej umowy, z firma w której docelowo mam pracować uzgodnilem warunki: umowa o prace z wynagrodzeniem zasadniczym 3500brutto, CZEGO MOGĘ SPODZIEWAĆ SIĘ PO AGENCJI WORKSERWICE , czy mając umowę o pracę tymczasową mogą nie wypłacać pieniędzy, pomylić w wyliczeniu sie chyba nie da. góry dzieki z szybka odp
zdjecie uzytkownika
Polak - 2014-06-06 09:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zeus12 - 2014-05-15 18:02:41]:
Chłopie nawet tam nie jedż..Odradzawm ta agencje i ta prace w Kolonii na Magazynie Rewe dno totalne obiecali nam z Work Service z Wroclawia pensje 1000 euro na reke jak sie okazało pensja nie 1000 euro tylko 750 euro [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie po 10 godzin limit jaki jest to 1500 nikt nie jest wstanie zrobic limitu.Polacy zwalniaja sie po 2 tyg i jada do Polski z powrotem rekrutacja ludzi jest ogromna duzo obiecują a w rzeczywistosci jest inaczej..Obiecuja zaliczki i nikt nie dostał zaliczej nie polecam tej Agencji i tej Pracy..
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-06 13:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktora prace dorywcza z WS najbardziej polecacie? bo widze ze duzo ofert sie pojawilo.. jestem pracowity i zorganizowany ;)
zdjecie uzytkownika
slomka - 2014-06-06 20:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam jadę z tej firmy do firmy edeka w naundorf okolice drezna ,ktoś był coś wie byłbym wdzięczny
zdjecie uzytkownika
mmm - 2014-06-06 20:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
Jak tam z komisjonowaniem w Niemczech.?
Pojawily sie nowe oferty np w Lipsku..
Z gory dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
adamK - 2014-06-06 21:51:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nein, nein nein !!!!!!!!!! dajcie se siana!
Choxciaż generalnie wszędzie tak jest
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-11 12:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wypowie sie o tych pracach? bo juz pare osob jest zainteresowanych a najlepiej dowiadywac sie od tych ktorzy juz maja doswiadczenia z WorkService, bo od samej firmy wszystkiego sie nie dowiemy.. to ktora prace niewymagajaca doswiadczenie polecacie??
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-06-12 15:37:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie chodzi mi o Rewe w Kolonii
zdjecie uzytkownika
tajny - 2014-06-12 18:04:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mam pytanie dostałem tel od firmy workservice z tego co czytam opinie są nie ciekawe ale chciałbym wiedzieć czy są tez osoby które są zadowolone czy to jednak jest jakaś lipa bo wsumie nie może być tak ze wszyscy zjezdzają po 2 dniach ponieważ nie miałby kto tam pracować i raczej taka firma nie jest mile widziana na magazynach trochę już pracuje i zmieniam firmy dosyć często i gęsto i wiem jak to jest są osoby zadowolone i są tez takie które się po prostu nie nadają do tej pracy mniejsza z tym mam prośbe jak są osoby zadowolone proszę o opinie dziękuje
zdjecie uzytkownika
Gregor - 2014-06-13 10:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam mam propozycje jechać do Koblez na magazyn Rewe . Rzekomo na wózki widłowe boczne. Czy ktoś tam juz pracował? Jak wygląda sprawa?
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-13 13:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no właśnie, napiszcie czy którychs stanowisk nie polecacie i dlaczego. a które są całkiem sensowne.. rzeczowo i konkretnie :) dzieki
zdjecie uzytkownika
polo - 2014-06-18 09:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś pracował przez Work Servis w Markdorfie wzakładach Weber przy obrabiarkach cnc? Napiszci coś proszę.
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-18 13:47:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chcialem jednak na murarza do stuttgartu.. powie ktos cos o tej pracy? jaka umowa, stawki? dzieki
zdjecie uzytkownika
Rambo - 2014-06-18 13:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca na lotnisku w Monachium jako Bagażowy. Powie cos ktoś na ten temat. Warto Jechać ?
zdjecie uzytkownika
Nera - 2014-06-18 14:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Też przyłączam się do pytania o bagażowego na lotnisku w Monachium... ktoś, coś wie?
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-18 17:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba wszyscy tylko pytaja a nikt nic nie wie.. a wiecie chociaz w jaki sposb mozna zasiegnąć tych informacji, jakis nr, e mail itp?
zdjecie uzytkownika
Hiena - 2014-06-18 21:54:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem poprzez Work Service w Niemczech byl to krotki wyjazd ale ogolnie jestem zadowolony, spodziewalem sie gorszych warunkow a tu proszę, uwazam ze w porownaniu do innych agencji daja rade
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-25 17:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Hiena a powiesz na jakim stanowisku pracowales w Niemczech i cos wiecej jesli chodzi o WS? chodzi mi o takie bardziej ogolne rzeczy, jak kontakt z kierownictwem, czy mili koordynatorzy i czy trzeba cos dopłacać do mieszkania, dzieki :)
zdjecie uzytkownika
to ja - 2014-06-27 11:24:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
proszę, cała prawda - pracuj-z-workservice.blogspot.com
zdjecie uzytkownika
olek - 2014-06-30 17:41:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ojej, to aż tak się postaraliście, że załozyliścei WS antyfanclub, próbowaliście im założyć o to sprawę w sądzie? bo nie wiem czy w taki sposób cokolwiek wskóracie :)
zdjecie uzytkownika
to ja - 2014-07-04 17:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety w naszym Państwie wszystko działa odwrotnie. Sprawę założyła firma Work Servis o pomówienie i zniesławienie i teraz szukają tego kto jest autorem blogu. Tam gdzie łączy się biznes i polityka sprawiedliwość nie ma szans. Proszę mieć również świadomość tego że firma zarabia na pracowniku trzy razy tyle co sam pracownik a jak jest traktowany.
zdjecie uzytkownika
wiola - 2014-07-05 08:31:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to jest ta sama agencja pracy working service ? Bo jak wpisuje w google working service to mi wyskakuj work service
zdjecie uzytkownika
kaska 23 - 2014-07-08 12:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. w ogloszeniu o szukaniu pracownika do obsługi klienta szukacie osoby z wyksztalceniem informatycznym, ja mam pedagogike o profilu edukacja medialna. do tego 2 lata pracy jako obsluga klienta. spelniam wymagania?
zdjecie uzytkownika
bm - 2014-07-08 22:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2014-04-23 09:52:08]:
Coż robisz? Pomagasz nam :)) Dziękuję wszystkim Wam przy okazji i życzę sukcesów
zdjecie uzytkownika
gogo - 2014-07-10 12:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, szukam pracy przy zbiorach, na produkcji, czy tez na zmywaku w niemczech lub anglii lub holandii, czy ktoś coś poleci, była interesująca jakaś oferta w work service? jestem bez języka, w sumie coś kojarzę z a angielskiego i niemieckiego, kwestia przypomnienia, znajdują się pracę dla takich ludzi? dzięki za każde info, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
adam22 - 2014-07-10 16:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czesc, czy jest mozliwosc, aby firma zwrocila chociaz czesc kosztow za uaktualnienie ksiazeczki zdrowia? w ogloszeniu jest wymóg jak idziesz do rozbioru. drogo mnie to wyniesie, a nie zapytam rekruterki przecie o to tak w prost.
zdjecie uzytkownika
Rubik - 2014-07-14 11:14:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie ,na rozmowie kwalifikacyjnej rozmowa jak z bajarzem ,wszystko ładnie pięknie jakie to korzystne warunki zatrudnienia ile to obietnic i zapewnień ,po podpisaniu umowy już inna bajka ,trza harować na wypłatę czekałem 2 miesiące ,bardzo oporni do wypłacania wynagrodzenia ,nikomu nie polecam nawet największemu wrogowi .
zdjecie uzytkownika
aplikowac? - 2014-07-16 19:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rubik - 2014-07-14 11:14:39]:
do tej pory tylko siedzialem na forum i czytalem, ale jak zobaczylem ofertę kasjera na Olsztyn i tam takie cos "Praca w niepełnym wymiarze czasu pracy ( soboty oraz kilka dni w miesiącu) to nie wiem
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-07-23 16:22:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aplikowac? - 2014-07-16 19:21:55]:
Ale pieprzysz trzy po trzy. Pracowałem za pośrednictwem tego biura i generalnie nigdy nie spóźnili się z płacą. Nie ma żadnych problemów jeśli chodzi o wypłaty dla pracowników --- a nawet pieniądze są wcześniej niż powinny być. Czego można się jedynie doczepić to tego,że jednak troszkę za mało tych pieniążąków jest. Za dużo odliczeń. Ale generalnie Worck service nie jest złe. Pracowałem na wózkach wysokiego składu w Rewe w koblenz --- ogólnie Witnamców tam parucje zatrzęsienie --- a Ci są dość złośliwi --- przeszkadzają i dokuczają w pracy --- jeśli jedziesz wózkiem bocznym --- to komisjoner w gangu ma pierwszeństwo przed Tobą i zaczynają się schody --- ten widzi,że masz paletę na widłach i specjalnie powolutku sobie zbiera zamówienia a Ty za nim ciągniesz się 20 minut --- miałem akurat takie zdarzenie -- a kiedy zwróciłem mu uwagę to poleciał do kierownika --- no i opieprz był od kierownika --- bo to nie ja jestem od zwracania uwag tylko on --- i takie tam drobne w zasadzie sprawy -- ale nie żadko frustrujące -- oczywiście nie wrzucam wszyszkich do jednego worka --- bo było paru witnamców bardzo fajnych i bardzo w porządku --- Ale wracając do tematu -- to z pieniędzmi nie ma najmniejszych problemów -- i na pewno nikt nie czekał na wypłątę -- a trochę ludzi tam pracuje --- i pracują też tacy co mają już ponad rok stażu w Worck Service i nigdy im się nie zdażyło nie dostać pieniędzy na czas.
Mile też wspominam koordynatorkę Dominikę --- wymagająca baba --- ale bardzo dużo pomaga jak widzi,że trzeba i należy pomóc. tO TYLE. Pozdrawiam i powodzonka życzę.
zdjecie uzytkownika
Piękna - 2014-07-25 13:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Zapraszają na rozmowę o pracę w mojej miejscowości. Jadę 70 km, a na miejscu okazuje się, że jednak to inna oferta pracy i nie w mojej miejscowości tylko w Poznaniu. Zanim wróciłam do domu to ogłoszenia o pracę już nie było na portalu !!
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2014-07-31 15:38:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoła nie zapewnia odpowiednich warunków do nauki. Uczęszczałam do tej szkoły nie miałyśmy produktów ani sprzętu. A kiedy zrezygnujesz doszukują się braku frekwencji i naliczają kary, nawet gdy zgłasza się brak możliwości uczęszczania na wykłady przez prace. W sekretariacie osoby nie informują o tym, że musi spełniać pewne warunki.
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-07-31 22:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej czy jedzie ktoś autem do pracy do Geisenfeld na magazyn ? jestem z wielkopolskiego nie zdąze załatwić busa zeby na sobote do godz 18 tam byc na miejscu albo ktoś ma namiary na busa ktory miałby jeszcze miejsce na piątek wieczór prosze o maila na mugler6@wp.pl z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
Victus - 2014-08-05 14:28:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Czy ktoś otrzymał ofertę pracy na operatora wózka bocznego wysoki skład i w dniach 12-14 będzie wyjeżdżał do pracy w Ingolstadt?A może ktoś miał okazję już pracować dla tej agencji? Trochę niezrozumiała jest dla mnie umowa. Umowa pośrednictwa dla Agencji, że będzie działała w moim imieniu ok ale że na okres 2 tygodni to trochę dziwne. Pomimo możliwości przedłużenia umowy, warunki niemieckiego pracodawcy są lakoniczne. Np. miejsce pracy to Niemcy:)a nie Ingolstadt. Podana kwota brutto a nie netto, żadnych więcej danych na temat pracy, praw i obowiązków. Nie wiem co o tym myśleć ale jakoś nie napawa to optymizmem. Co o tym sądzicie?
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-08-06 12:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Victus ja jadę 12.08 do Ingolstadt. Odezwij się tel.: ( usunięte przez administratora )
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W ich warszawskim biurze brałem udział w kilku rozmowach kwalifikacyjnych. Generalnie niemiłe podejście do aplikanta, na recepcji siedzi tam taka naburmuszona dama, która zapomniała co znaczy "dzień doby" i "do widzenia". Ale pomijając już podejście itp. to osoba, z którą rozmawiałem już nie pierwszy raz - dziewczyna w wieku około 25 lat, bije wszelkie rekordy w braku profesjonalizmu i idiotyźmie. Nie ma pojęcia o czym mówi, udaje inteligentną robiąc dobrą minę do złej gry, przytakuje udając zrozumienie mimo, że nie wie o czym sama ze mną rozmawia. Zadaje za to masę pseudo psychologicznych i bezpiecznych z jej punktu widzenia pytań, bo uważa, że na nich nie można jej zagiąć, zupełnie jakby przeczytała "podręcznik młodego rekrutera" i starała się wprowadzać świeżo przyswojone zagrania w życie - co w konsekwencji wygląda bardzo "kulawo" bo dziewczyna wypada na tępawą. To przekłada się potem na to, że nie potrafi obiektywnie ocenić kandydata bo tak naprawdę nie zna specyfiki stanowiska i daleko jej nawet do zwykłego wyobrażenia sobie jak taka czy inna praca, na którą akurat przyszło jej rekrutować, może w rzeczywistości wyglądać. Zaczynam się zastanawiać czy to ich czołowa twarz w tej siedzibie czy już wszystkim tyłki przyrosły do krzeseł, że nie mogą podesłać kogoś innego.
Pytania: co się panu podoba w wykonywaniu pana zawodu i czego nie lubi pan robić - to tak jak zapytać chirurga naczyniowego czy nie lubi używać skalpela.... Zamiast rozmawiać o konkretach i merytorycznie pani zadaje bzdurne pytania które akurat ślina przyniesie jej na język bo jest totalnie nieprzygotowana do prowadzenia rozmowy.
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-08-06 14:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Victus - 2014-08-05 14:28:55]:
Odezwij się na maila : jo873@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Rafal1301 - 2014-08-06 17:41:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktoś do pracy Kaufland Logistik w okolice Ingolstadt 13 Sierpnia?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert