Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Apo - 2014-09-03 23:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy pracowal ktos jako koordynator pracy na magazynie poprzez ta firme ?? Zastanawiam sie czy napewno oferowane warunki sa przez nich spelniane ?
zdjecie uzytkownika
brandon - 2014-09-05 18:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odnośnie poprzedniego wpisu, co z tym koordynatorem z magazynu? ktoś ma jakieś konkretne info z firmy? prosze o wszelkie newsy o warunkach zatrudniania i stawkach
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-09-08 19:24:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
SynonimCrew,Piotrek jadę do Ulm 18stego(zbiórka będzie 18stego i nasz kordynator rozdzieli ludzi do pokoi,jeśli ktoś sie wybiera i ma miejsce w aucie moge sie zabrać z nim,oczywiście i koszta będą mniejsze.E-mail :kobra.100mega@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-09-09 16:38:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Małpi,Aga ja jestem z Zachodniopomorskiego,Koszt wyjazdu autokarem to około 270zł.Jeśli jest jakiś kierowca co jedzie sam,taniej go to wyjdzie,i tak na miejscu zostaniemy rozdzieleni kto z kim będzie dojeżdzał do pracy.Mój telefon to 534 218 624.Prosze najpierw wysłać smsa,że w sprawie wyjazdu,zawsze mozna sie zgadac i busem pojechać,jest 17-stego o 21:00.Na miejscu jestesmy o 11:00 pamiętajmy że jeszcze trzeba dotrzeć na wyznaczoną ulice.Byłem już w Ikea i w Netto na projektach więc troche wiem jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-09-09 16:57:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Małpi,Aga ja też jadę na 18-stego mamy być.Jeśli ktoś jedzie sam autem lub ma miejsce z chęcią się zabiorę,dopłacę do paliwa oczywiście.Jeśli się nie uda 17-go o 21 jest autokar Sindbad ale trzeba wcześniej bilety wykupić.Nie jadę pierwszy raz na projekt więc trochę ogarniam w temacie,jeśli ktoś jedzie pierwszy raz i ma pytania z chęcią pomogę jeszcze informacją piście sms na 534 218 624.(Nie odbieram nieznajomych połączeń).Jeśli nie ma kto jak jechać można się zgadać na wyżej wymieniony autokar.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2014-09-10 13:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciek - 2014-09-09 16:57:09]:
Witaj ją jadę do Ulm Morzemy porozmawiac Mój numer (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
malpi - 2014-09-10 19:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotrek - 2014-09-02 19:31:37]:
z Gdańska..
zdjecie uzytkownika
malpi - 2014-09-10 19:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktos z 3city do Ulm?
zdjecie uzytkownika
DonCzuczo - 2014-09-11 10:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktoś ma się stawić w ulm w poniedziałek?
zdjecie uzytkownika
nicpoń - 2014-09-11 13:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, proszę o podzielenie się opiniami nt. pracy osoby, które pracowały niedawno w REWE w Kolonii lub jako koordynator z ramienia Work Service. każde info będzie cenne, pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
chłopina - 2014-09-11 20:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ciekawe czy ten ulm wypali bo jak ma byc tak jak w kaflandzie pod inglostadem to powodzenia wam zycze
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-13 16:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aleksander Gawlak - 2014-08-22 15:05:53]:
A Ty przypadkiem nie zjechałeś sam po paru dniach pod jakimś tam pretekstem? Jakoś po 31.07 już Cię w pracy nie było:/
zdjecie uzytkownika
ten niepokorny - 2014-09-15 08:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sami zjeżdzacie a potem nadajecie na forum ;/
zdjecie uzytkownika
nikt_wazny - 2014-09-15 17:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Siema,
Kaufland Geisenfeld - Totalna porazka, przepracowalem tam od poczatku do konca... Bylo tutaj kilku koordynatorów, zaden nie wiedzial o co chodzi, ogolnie kazdy minusowy (nie pomagal zalatwiac pewnych spraw) Totalne DNO i porazka. Teraz oczekiwanie i modlenie sie zeby zaplacili normalne pieniadze... Wiecej info podam w najblizszym czasie
zdjecie uzytkownika
posłuchajcie mnie - 2014-09-17 09:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I WORK pani katarzyna O i w holandii efficient at work to dwie nazwy a to samo to zwykli oszuści, nie wypłacają całych nalezych pieniążków, przed przelewami buszuja w naszych mieszkaniach za które płacimy bardzooo duzo 80 euro tyg. i wlepiają kary za co??? za kubek na szuszarce nie sprzątniety 50 euro odrazu odliczają od przelewu a na rozliczeniu tygodniowym piszą że to była zaliczka !!!!!!!!!! Woła o pomste do nieba PROSZĘ WAS wszystkich i każdą osobe z osobna jeśli przeczyta ta wiadomość przed wyjazdem niech nie jedzie niech zrezygnuje chociaz miało by to być w ostatniej chwili, nie mówcie sobie tak jak ja "pojade to sie przekonam " nie nie nie jedzcie bo stracicie kase na wyjazd, a tam nic dosłownie nic nie zarobicie. Jak tu pewna osoba pracując dwa tygodnie dostała przelew 30 euro dlaczego? pracowała dwa tyg, tylko w niedziele wolne i co? napisali jej że kaucja za rower 250 euro, mieszkanie dwa tygodnie 160 euro, nie zapomnieli wlepic jej kary, za co za grzyba na ścianie tak tak dobrze czytacie. Prosze nie jedzcie ja WAS ostrzegam,
zdjecie uzytkownika
PIETER - 2014-09-17 10:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@posłuchajcie mnie: mówisz teraz o firmie Work Service? bo nie rozumiem trochę
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-17 18:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ten niepokorny - 2014-09-15 08:44:23]:
No właśnie - i jeszcze opinię psujecie; jest mnóstwo ludzi, którym praca się podoba lub którzy chcieliby za granicą pracować i coś zarobić (ok, miliony to nie są, ale czego się po takich sezonówkach spodziewać; takich pieniędzy i tak nigdy się nie dostanie w podobnej pracy na magazynie czy produkcji w Polsce).
zdjecie uzytkownika
janusz - 2014-09-18 18:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i przyszła wypłata za pracę w Kaufland geisenfield. 781 e za 160 h pracy. Niedziele soboty nocki i święto. W dodatku nikt łaskawie nie odbiera telefonów. Omijajcie ta firmę z daleka. My się wybieramy do finanzamtu.
zdjecie uzytkownika
liber - 2014-09-20 17:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszuści, w pełnym tego słowa znaczeniu, szukam ludzi pokrzywdzonych przez tę firmę , chcę złożyć wniosek do prokuratury jest nas 34 szukamy dalej ,wszystkim jadących przez tę firmę polecam Nervosol
zdjecie uzytkownika
kauflandowicz - 2014-09-22 18:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ws poszlo cos nie tak z pieniarzkami , wina urzedu w niemczech. ws zadzwonilo i przeprosilo , pieniarzki wyrownali. widac ze dbaja o pracownikow , zeby bylo ok
zdjecie uzytkownika
jake - 2014-09-22 18:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszlo cos nie tak na ostatnim projekcie. ale to wina urzedow tak jak piszezs... do mnie tez dzwonili. nie wypieli sie bo beda wyruwnania widac ze im zalezy. to mi sie podba
zdjecie uzytkownika
Konsultant Work Service - 2014-09-25 17:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Pracownicy,

W związku z pojawieniem się nieprawdziwych komentarzy na temat warunków zatrudnienia w firmie Work Service 24 GmbH w Niemczech, pragniemy złożyć stosowne wyjaśnienia.

W Niemczech jest 6 klas podatkowych, które są przyznawane przez lokalny urząd finansowy. Polacy, którzy są zatrudniani po raz pierwszy w Niemczech muszą mieć przyznaną odpowiednią klasę podatkową. W tym celu pracodawca przygotowuje podanie z danymi pracownika i przesyła je do urzędu. Następnie urząd standardowo przyznaje klasę podatkową I, na mocy której przysługuje określona kwota wolna od podatku. Dzięki temu pracownicy płacą niższy podatek dochodowy od wynagrodzenia. W przypadku braku informacji z urzędu, pracownicy obciążani są podatkami o maksymalnej wysokości.

We wrześniu nastąpiła zmiana urzędu finansowego obsługującego Work Service, co spowodowało opóźnienia w wydawaniu pozwoleń dla naszych pracowników. O tej zmianie zostaliśmy poinformowani z opóźnieniem.
Zaistniała sytuacja spowodowała, że wynagrodzenia pracowników zgodnie z prawem niemieckim musiały być tymczasowo rozliczone według najmniej korzystnej klasy podatkowej. Stąd niektórzy pracownicy otrzymali niższe wynagrodzenie niż oczekiwali.

Pragniemy wszystkich przeprosić za zaistniałą sytuację i poinformować, że Work Service dokona korekty wynagrodzeń. Pracownicy, którzy w wyniku opóźnień urzędu musieli zapłacić wyższy podatek, otrzymają stosowne wyrównanie. Dodatkowo, wynagrodzenia za pracę wykonaną we wrześniu zostaną rozliczone jeszcze w tym tygodniu, czyli o miesiąc wcześniej niż przewiduje ustawodawca.

W przypadku jakichkolwiek pytań w sprawie zatrudnienia w Work Service 24 GmbH, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem w Berlinie + 49 30 99 28 33 53 office.germany@workservice.com Jesteśmy do Waszej dyspozycji.

Zespół Work Service
zdjecie uzytkownika
as - 2014-09-28 00:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja probuje przesylac swoje aplikacje przez WS na ogloszenia na portalach. Pojawiaja sie nowe i co? Okazuje sie ze juz przeslalam aplikacje. A na koncie WS nie mam w aplikacjach tych ogloszen.
Wg mnie to oznacza ze ogloszenia sa modyfikowane i tak naprawde nie istnieja. Wymuszanie danych ;/.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-01
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Grupa Work Service świadczy kompleksowe usługi zarządzania personelem oraz doboru i rekrutacji pracowników od ponad 10 lat. Jesteśmy niekwestionowanym liderem w branży Human Resources w Polsce. Opieramy swoje działania na wieloletnim doświadczeniu i wykorzystaniu nowoczesnych narzędzi pracy. Działamy na terenie całej Polski poprzez sieć 25 biur i 150 mobilnych doradców personalnych. Nr wpisu do Rejestru Agencji Zatrudnienia: 2010. &
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
taker - 2014-09-30 18:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej pracował ktos jako komisjoner na magazynie?a może ktoś wyjeżdza do Koblenz?
zdjecie uzytkownika
mody - 2014-09-30 19:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-07-23 16:22:23]:
cze.jade tam tzn nie wiem...to ile na miesiac razem z premia mozna wyjść,bo ma w pl prace za 2 tys zł i nie wiem?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x