Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pppp - 2015-03-06 11:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja równiez byłem na badaniach mam umowe a nikt nie oddzwania . co robic?
zdjecie uzytkownika
marko - 2015-03-07 13:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pppp - 2015-03-06 11:56:39]:
W zasadzie to nic nie możemy zrobić jedynie powiadomić kierownictwo wyższego szczebla, że pracownicy WS w Bielsku wydają bezsensownie pieniądze na badania,a potem być może mówią że pracownik sam zrezygnował z podjęcia pracy chociaż może to jest taktyka działania tej agencji i kierownictwo wie o takich posunięciach.
zdjecie uzytkownika
pppp - 2015-03-07 17:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypowiedziec umowe mozna za porozumieniem stron np z powodu wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
ajkas - 2015-03-12 07:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [posrednikworange - 2015-03-01 11:42:36]:
Witam, jestem w tej samej sytuacji. PIT-u nie otrzymałam, choć wielokrotnie się z nim kontaktowałam telefonicznie i mailowo. Ich postawa jest żałosna. Taką dokumentację wysyła się poleconym by dotarla na czas. W moim przypadku jakoś wysłano 23.02 a mamy już 12.03- PORAŻKA
zdjecie uzytkownika
swsw - 2015-03-12 11:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ja też jestem w takiej sytuacji. Do tej pory nie mam PITu. Kontaktowałem się telefonicznie, ale dogadać się nijak nie da z nimi. Tydzień temu twierdzili, że wysłano 28 lutego, wczoraj powiedzieli, że list ZWYKŁY poszedł 22 lutego. Na moje pytanie czy wysłali to może gołębiem pocztowym przez Kanadę, usłyszałem, że nie mam być bezczelny(!!!). Prosiłem, żeby mi wysłali na maila, usłyszałem, że to jest wbrew ich procedurom. Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić w tej sytuacji?
zdjecie uzytkownika
komisjoner - 2015-03-18 01:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w magazynie koło Erfurtu. Wg mnie problemem jest niekompetentny koordynator Pan Jarosław. Niby mówi dobrze po niemiecku, ale jak go o coś głębiej dopytasz, to nie ma pojęcia o czym mówi, parę razy wprowadził chłopaków w błąd, później się wycofywał. Poza tym dorabia na boku, wciska ludziom, że muszą się rozliczyć do końca kwietnia z niemieckim urzędem skarbowym, i zgarnia za to rozliczenie 50 Euro, słyszałem też o przypadkach, że jeśli ktoś mu się nie podobał to wnioskował, o zwolnienie. Po magazynie krążą legendy, nikt Cię tak nie okłamie, jak Pan G. W takiej atmosferze, trudno o zaufanie do firmy. Koordynator miał taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach, że ludzie przychodzili do pracy za darmo, bo jemu nie chciało się wpisać obecności. Potem dali nam karty i było trochę lepiej.
zdjecie uzytkownika
uszukana - 2015-03-19 20:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy wypłacili wam Zaitkonto??? bo ja już 3 miesiąc od zjazdu nie mam!!! nigdy więcej nie pojadę od nich. Koordynator na miejscu- bez komentarza, z wypłatą i godzinami wiecznie problem i jeszcze nie wypłacili Zeitkonta!
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-03-20 13:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwracam wszystkim uwagę na jedno.Firma nie dopłaca podatku dochodowego co wychodzi dopiero przy rozliczeniu rocznym. załatwili mnie na 200 zł
zdjecie uzytkownika
Gośka - 2015-03-26 21:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komisjoner - 2015-03-18 01:33:39]:
Mam kolegę któremu przesłali pit na maila, ale on wypełnił oświadczenie, które pobrał z ich strony i po 3 dniach miał to na mailu ja natiomiast nie mogłam się tam dodzwonić przez 2 dni :) w poniedziałek wysłałam maila a dziś jest czwartek i zero odzewu...;/ słabe to.
zdjecie uzytkownika
syl33 - 2015-03-27 13:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Slabe to jest to że work service przyłączył do siebie firme Fige to dopiero jest slabe,teraz to dopiero będzie sie działo zarobki w ok 800 na reke ,mieszkania w opłakanym stanie po 7,8 osób na 65m za 250euro od łebka masakra...tak było w koblenz
zdjecie uzytkownika
szkoda gadać - 2015-03-28 08:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie usunęłam CV z ich bazy. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. To zorganizowana sitwa.
zdjecie uzytkownika
A co? - 2015-03-28 08:10:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gośka - 2015-03-26 21:50:02]:
Zgłosić do US, może ich ponaglą i kontrolę zorganizują.A co?
zdjecie uzytkownika
Sofih - 2015-04-05 02:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie nie jedna osoba już korzystała z usług Work Service SA i jak wiadomo posiadają oni ogłoszenia o pracy z calutkiej Polski. Nigdy nie było mi łatwo zaufać Agencjom Pracy, dlatego też tutaj się udałem, żeby nie wejść w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo tak się czasem zdarza. Czy warto zaufać i powierzyć swój los w ręce tej firmy ? Polecacie ?
zdjecie uzytkownika
Grześ - 2015-04-05 11:37:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Work Service jest przedostatnią z najlepszych. Sympatyczni do momentu złożenia Twoich podpisów .
zdjecie uzytkownika
DANTE - 2015-04-05 22:53:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy internauci chcący wyjechać przez ta firmę do pracy w Niemczech-na magazyny Edeki w Bornie ,Hof czy gdziekolwiek indziej.Odradzam!Pracowałem przez tą firmę i się zwolniłem po otrzymaniu wypłaty na której orżnęli mnie na 300euro i na którą pisałem reklamację przez 2 miesiacę.Ludzie którzy tam kierownikują to parodia ,dupowłastwo i niekompetencja.Koordynatorzy do kitu a dyrekcja z Lipska to szczyt parodii.Takiego przemiału ludzi jeszcze nie widziałem.Pisze pokrótce bo gdybym sie rozwinął ekranu w komputerze by mi nie starczyło.Wszyscy którzy coś kumają i umieją już stąd pouciekali.NIE ZATRUDNIAJCIE SIE TAM TO OSZUŚCI!
zdjecie uzytkownika
Lisia - 2015-04-06 07:12:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mrówka - 2014-11-26 08:53:05]:
Amerykańska firma??? Chyba Ci sie cos pomyliło. To polska firma- właściciel senator Misiak- poczytaj sobie. Chyba, ze jestes wynajętym trollem i chcesz ludziom swoimi kłamstwami w głowach mieszać?
zdjecie uzytkownika
zflustrowany - 2015-04-18 15:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fiszki - 2015-02-20 22:15:09]:
pracowalem w firmie pracy czasowej (Inna niż powyższa i nie nażekałem) 0obecnie bez mojej wiedzy przeniesiono mnie do w/w firmy i mam tam kontynuować pracę nie wiem co mnie czeka.........
zdjecie uzytkownika
llllll - 2015-04-20 13:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, czy ktoś może wyjeżdżał przez tą firmę do pracy jako bagażowy na lotnisku w Monachium ?
Jak z znajomością języka, i szkoleniami w języku niemieckim ?
zdjecie uzytkownika
norberta - 2015-04-21 22:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś wie na ile może liczyć sprzataczka biurowa przez work service, bo jak się domyslam, nie jest to zbyt dobrze płatny zawód, bedzie chodzić minimalna krajowa?
zdjecie uzytkownika
brak słów - 2015-04-28 12:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Miałem podobne problemy z PIT em jak poprzednicy. Już dawno nie odbyłem tak żenującej, mdłej i formalnej rozmowy przez telefon, z oddziałem wrocławskim. Pierwsza Pani moją prośbę potraktowała w sposób" nie znam się, nie mam czasu, zarobiona jestem". Druga, tonem pogardy i wymuszonego dialogu rozwiązała mój problem, natomiast kiedy poprosiłem o powtórzenie hasła ton zdecydowanie przybrał formę agresywną. Nie wiem jak reszta pracowników, ale dwie biurwy skutecznie zniechęciły mnie do dalszej współpracy.
zdjecie uzytkownika
Lukas - 2015-05-01 05:40:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [DANTE - 2015-04-05 22:53:58]:
pracowałeś może w Bornie w Edece? pozdro:)
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-05 16:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Czy ktoś wie jak jest w magazynach w Alzenau. Jakie warunki mieszkalne, opieka osoby polskojęzycznej etc.
Dostałem propozycję pracy jako komisjoner/operator wózka widłowego i się zastanawiam czy warto???? spodziewam się pracy ciężkiej na niewielkie pieniądze... ale zawsze lepsze to niż bezrobocie :)
zdjecie uzytkownika
Master - 2015-05-05 17:16:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tez tam jadę jako operator wysokiego składu było by milo gdyby się ktoś wypowiedział o pracy na tym magazynie
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwszy etap rekrutacji był grupowy, przedstawili warunki pracy i pokazali miejsce pracy, drugi etap to rekrutacja przed trzema osobami, pytania dot. poprzednich doświadczeń zawodowych oraz scenka z typu "jak zachowałbyś się i co byś powiedział w sytuacji przedstawionej na kartce" a na kartce był opisany problem z którym klient do nas dzwoni
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-05-05 19:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Master - ... czym i kiedy jedziesz? autem czy busem ?
zdjecie uzytkownika
Master - 2015-05-06 06:31:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2015-05-05 19:21:23]:
busem ponoć wyjazd jest jutro tj czwartek pisz do mnie sajkuz86@gmail.com
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Service SA?
Zadaj pytanie