Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mister - 2015-02-19 10:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Work Service jest agencją pracy, która oferuje całkiem spory wachlarz ofert dla ludzi, którzy samodzielnie nie są w stanie nic znaleźć. Zastanawiam się tylko jaka jest szansa, żeby potem przejść na umowę bezpośrednio z firmą zatrudniającą. Jakie w ogóle warunki należy spełniać aby móc brać udział w rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
jaskier - 2015-02-19 12:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zaba, hej, a możesz napisac trochę bardziej konkretniej, bo mi mało mówi, że płacą grosze... Może dla Ciebie to sa grosze, a ja byłbym zadowolony. W ogóle to o jakim stanowisku w work service jest mowa? To w ogóle przyjmują ludzi bez słowa po niemiecku? Na miejscu jest opieka także polskich koordynatorów?
zdjecie uzytkownika
jagoda 76 - 2015-02-20 10:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisałam już wcześniej , opinia była w miarę ... Teraz jednak to zero i jeszcze do potęgi !!! odkąd odeszłam z przyczyn osobistych nie mogę doprosić się o fiszkę , świadectwo pracy , nie mówiąc o picie ! na maile nikt nie odp , mało tego na ostatniej pensji pojechali mi jakieś 200 euro ! zresztą nie tylko mi , wiem , że mnóstwo ludzi ma za małą pensję tylko co ja mogę z Polski , mają mnie gdzieś a moja kasa ? nie liczę już , że jeszcze ją odzyskam . Poza tym znów work nie ma koordynatora , który to już raz , uciekają jak szczury z tonącego okrętu , coś jest z tą firmą nie tak skoro nikt nie potrafi zagrzać tam miejsca .Według mnie nie warto się tam zatrudniać !!!
zdjecie uzytkownika
fiszki - 2015-02-20 22:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam ten sam problem nie dostalem zadnej fiszki czy swiadectwa pracy ,jesli ktos wie jak skutecznie to zalatwic prosze pisac na opiniach .POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
nie dajcie sie - 2015-02-21 03:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc. Bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oszukany_123 - 2015-02-24 17:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też nie mam fiszki (odcinka z wypłaty ile zarobiłem), też nie mam pita , na godzinach oszukują nie płacą za wszystkie, UWAGA NA NAZWISKA : (usunięte przez administratora), !!!!!!! MOGĄ PRACOWAĆ W INNYCH FIRMACH GDYŻ POSTANOWILI ZAŁOŻYĆ WŁASNE FIRMY, KAŻDY DOSTAJE WYPŁATĘ ZA TYLE SAMO GODZIN RÓŻNE KWOTY, OSZUKUJĄ KRĘCĄ MATACZĄ, NIE ZAŁATWISZ NIC, KRADNĄ Z ODDCINKÓW, LUDZIE PRZELEWÓW NIE PODOSTAWALI, ZALICZEK NIE MA, POTWIEDZAM SŁOWA KOLEŻANKI , PANI NIE MA CZASU ROBIĆ 100 PRZELEWÓW , NIGDY, UWAGA NA TĘ FIRMĘ !!!!
zdjecie uzytkownika
llllll - 2015-02-25 11:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mister - 2015-02-19 10:47:21]:
też przyłączam się do pytania odnośnie Kobylencji....był ktoś tam ?
zdjecie uzytkownika
XXZXZ - 2015-02-26 07:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy tam pracuje sami debile oszuści uważajcie na rozmowach kłamią pada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam odradzam wam !!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
doktor - 2015-02-27 13:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesteśmy w Polsce i zachorowaliśmy

Mamy obowiązek jak najszybciej powiadomić pracodawcę o naszej niezdolności do pracy, przypuszczalnej długości chorobowego i miejsca pobytu. Koszty powiadomienia ponosi pracodawca. Musimy również powiadomić naszą ubezpieczalnię.

Uwaga, pamiętajmy o tym, że:
Jesteśmy na urlopie i zachorowaliśmy

Mamy obowiązek powiadomić pracodawcę (podając adres pobytu i numer telefonu), jak również ubezpieczalnię o tym, że zachorowaliśmy, określając przypuszczalną długość chorobowego. Jest możliwe, że dni urlopu, w których byliśmy chorzy, mogą być zamienione na chorobowe i tym samym pozostanie nam więcej dni urlopu.

Uwaga, pamiętajmy o tym, że:najwazniejsze sa terminy .
zdjecie uzytkownika
posrednikworange - 2015-03-01 11:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, klika slow o mojej wspolpracy z nimi. BARDZIEJ NIERZETELNEJ I NIEPROFESJONALNEJ FIRMY NIE WIDZIALAM. a więc: NIE DOSTALAM PIT a termin okreslony w przepisach na ich wyslanie minal! Podobno obligatoryjnie wysylaja PIT na maila storzonego przez nich, podanego przy umowie, ale logujac sie oczywiscie od dlugiego juz czasu jest "błąd logowania". Paracowalam za ich posrednictwem dla Orange, umowy mialam przez dwie rozne firmy z jednej przyszedl pit listem zwyklym (smiech na sali), wiec domyslam sie ze drugi tez moze tak wyslali i ZAGINĄŁ Z MOIMI DANYMI OSOBOWYMI I DOKLADNĄ INFORMACJA O DOCHODACH!! KOORDYNATORZY ktorzy sa lacznikami miedzy firma a pracownikami sa NAJBARDZIEJ NIEKOMPETENTNYMI JAKICH ZNAM, nie znaja przepisow prawa pracy i przy rozwiazywaniu umowy wpierali mi niestworzone rzeczy mimo ze PIP powiedzial ze to absurd. DOLOZE WSZELKICH STARAN ABY FIRMA DOSTALA WYSOKA KARE ZA NIEDOSTARCZENIE PIT (i to nietylko dla mnie wiec mam z kim sie namowic przeciwko nim). JEDNO POWIEM OSOBOM KTORE CHCA ZA ICH POSREDNICTWEM PRACOWAC: Pieniadze rzeczywiscie male, choc moze niektorym wystarcza, ale najgorsze jest, ze mnostwo problemow innych moze sie ciagnac przez nich, bo przesylaja wszystko listem zwyklym, w dodatku po takim czasie, ze szkodliwosc 100% gwarantują.
zdjecie uzytkownika
domens - 2015-03-05 16:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@XXZXZ, hej, a możesz troche rozwinąć swoją myśl i napisać jak dokładnie wyglądają te ich kłamstwa na rozmowie rekrutacyjnej? Bo skoro juz zarzucasz coś takiego, to wypadałoby napisac o co takiego chodziło, by przyszli aplikujący wiedzieli na co takiego uważać i czego dopilnować na umowie. O co oni w ogóle pytają?
zdjecie uzytkownika
marko - 2015-03-06 00:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bielsko Biała kilkanaście osób po zaliczonych rozmowach z Paniami z Work Service
po spotkaniu z kierownikiem zakładu - Galwanotechnika, ludzie dostali skierowanie na badania lekarskie, które wykonali i co - od pięciu miesięcy nic, Pani z WS udziela pokrętnych wyjaśnień.
Całkowity brak odpowiedzialności.
zdjecie uzytkownika
pppp - 2015-03-06 11:56:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja równiez byłem na badaniach mam umowe a nikt nie oddzwania . co robic?
zdjecie uzytkownika
marko - 2015-03-07 13:01:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pppp - 2015-03-06 11:56:39]:
W zasadzie to nic nie możemy zrobić jedynie powiadomić kierownictwo wyższego szczebla, że pracownicy WS w Bielsku wydają bezsensownie pieniądze na badania,a potem być może mówią że pracownik sam zrezygnował z podjęcia pracy chociaż może to jest taktyka działania tej agencji i kierownictwo wie o takich posunięciach.
zdjecie uzytkownika
pppp - 2015-03-07 17:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wypowiedziec umowe mozna za porozumieniem stron np z powodu wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
ajkas - 2015-03-12 07:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [posrednikworange - 2015-03-01 11:42:36]:
Witam, jestem w tej samej sytuacji. PIT-u nie otrzymałam, choć wielokrotnie się z nim kontaktowałam telefonicznie i mailowo. Ich postawa jest żałosna. Taką dokumentację wysyła się poleconym by dotarla na czas. W moim przypadku jakoś wysłano 23.02 a mamy już 12.03- PORAŻKA
zdjecie uzytkownika
swsw - 2015-03-12 11:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, ja też jestem w takiej sytuacji. Do tej pory nie mam PITu. Kontaktowałem się telefonicznie, ale dogadać się nijak nie da z nimi. Tydzień temu twierdzili, że wysłano 28 lutego, wczoraj powiedzieli, że list ZWYKŁY poszedł 22 lutego. Na moje pytanie czy wysłali to może gołębiem pocztowym przez Kanadę, usłyszałem, że nie mam być bezczelny(!!!). Prosiłem, żeby mi wysłali na maila, usłyszałem, że to jest wbrew ich procedurom. Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić w tej sytuacji?
zdjecie uzytkownika
komisjoner - 2015-03-18 01:33:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w magazynie koło Erfurtu. Wg mnie problemem jest niekompetentny koordynator Pan Jarosław. Niby mówi dobrze po niemiecku, ale jak go o coś głębiej dopytasz, to nie ma pojęcia o czym mówi, parę razy wprowadził chłopaków w błąd, później się wycofywał. Poza tym dorabia na boku, wciska ludziom, że muszą się rozliczyć do końca kwietnia z niemieckim urzędem skarbowym, i zgarnia za to rozliczenie 50 Euro, słyszałem też o przypadkach, że jeśli ktoś mu się nie podobał to wnioskował, o zwolnienie. Po magazynie krążą legendy, nikt Cię tak nie okłamie, jak Pan G. W takiej atmosferze, trudno o zaufanie do firmy. Koordynator miał taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierach, że ludzie przychodzili do pracy za darmo, bo jemu nie chciało się wpisać obecności. Potem dali nam karty i było trochę lepiej.
zdjecie uzytkownika
uszukana - 2015-03-19 20:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy wypłacili wam Zaitkonto??? bo ja już 3 miesiąc od zjazdu nie mam!!! nigdy więcej nie pojadę od nich. Koordynator na miejscu- bez komentarza, z wypłatą i godzinami wiecznie problem i jeszcze nie wypłacili Zeitkonta!
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-03-20 13:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zwracam wszystkim uwagę na jedno.Firma nie dopłaca podatku dochodowego co wychodzi dopiero przy rozliczeniu rocznym. załatwili mnie na 200 zł
zdjecie uzytkownika
Gośka - 2015-03-26 21:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komisjoner - 2015-03-18 01:33:39]:
Mam kolegę któremu przesłali pit na maila, ale on wypełnił oświadczenie, które pobrał z ich strony i po 3 dniach miał to na mailu ja natiomiast nie mogłam się tam dodzwonić przez 2 dni :) w poniedziałek wysłałam maila a dziś jest czwartek i zero odzewu...;/ słabe to.
zdjecie uzytkownika
syl33 - 2015-03-27 13:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Slabe to jest to że work service przyłączył do siebie firme Fige to dopiero jest slabe,teraz to dopiero będzie sie działo zarobki w ok 800 na reke ,mieszkania w opłakanym stanie po 7,8 osób na 65m za 250euro od łebka masakra...tak było w koblenz
zdjecie uzytkownika
szkoda gadać - 2015-03-28 08:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie usunęłam CV z ich bazy. Nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. To zorganizowana sitwa.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwszy etap rekrutacji był grupowy, przedstawili warunki pracy i pokazali miejsce pracy, drugi etap to rekrutacja przed trzema osobami, pytania dot. poprzednich doświadczeń zawodowych oraz scenka z typu "jak zachowałbyś się i co byś powiedział w sytuacji przedstawionej na kartce" a na kartce był opisany problem z którym klient do nas dzwoni
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
A co? - 2015-03-28 08:10:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gośka - 2015-03-26 21:50:02]:
Zgłosić do US, może ich ponaglą i kontrolę zorganizują.A co?
zdjecie uzytkownika
SKOL-TECH - 2015-03-28 21:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polskie Biuro Doradctwa&Posrednictwa w Niemczech

www.skol-tech.manifo.com

skol-tech@wp.pl

Zapraszamy!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Service SA?
Zadaj pytanie