logo Work Service SA

Work Service SA

Wrocław

Opinie o Work Service SA

On 2017-07-23 15:07
Banda idiotów i kretynów. Mówię tu o ludziach, którzy myśleli, że Work zapewni im wszystko w Niemczech. Nowe życie, mieszkanie, pracę. Za rączkę poprowadzi.
Agencja jest świetnym pomysłem na początek. Dają pracę, mieszkanie a to że ktoś jest idiotą i nie potrafi się nawet zameldować to trudno.
Pracowałem w Worku 9 miesięcy i bardzo mile wspominam. Koordynatorzy w porządku dla ludzi, którzy cokolwiek myślą. Dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wcale się nie dziwię, że mieli inne podejście.
Work pozwolił mi tu na start i w porównaniu do innych agencji jest dużo lepszy.

Pozdrawiam ludzi myślących.
Z idiotami nie dyskutuję bo to walka z wiatrakami.
4
Poldek 2017-07-23 19:41
Work Service to bardzo fajna agencja i zawsze mają spory wybór różnych robót za granicą. Tak sobie jednak myślę po lekturze wpisów na forum, że powinni bardziej kontrolować kwatery z pracownikami żeby nie dopuszczać do sytuacji o której piszą ludzie.
1
Ona 2017-07-25 22:22
Nie no nie wierzę. Ludzie którzy tu opisują tak pozytywnie Worka to chyba jakies lizusy. Mieszkałam w hotelu na Gaugasse i nawet jakby tam byli ludzie którzy nie piją , sprzataja to za te pieniadze by tam nie wytrzymali długo. Pokoje malutkie nawet na 1 osobe a w pokojach umieszczaja po 2 osoby . Jest duszno. Od łózka płacisz 250e to razem za pokoj zgarniaja 500e a na hotelu nie ma internetu, nie ma tv, nawet kołdry, poduszki i porządnej poscieli. Na hotelu chcą porządek ale wszystko do sprzatania musisz sobie zakupic sam. Nie ma miotły, nie ma mopa. Za te pieniadze co sie tam placi ? Żeby nawet sobie słuchawke prysznicowa trzeba było zakupić samemu, bo poprzednia jest zepsuta. Zasłona prysznicowa po wczesniejszych lokatorach zżółkniała, pokoje nie posprzatane. Przyjeżdzasz i musisz myc lodówke po porzednich ludziach, z sitka wyciagac czyjes wlosy spod prysznica... To jest chore. Jakby dali na kuchnie co miesiac worki na smieci, plyn do naczyn, plyn do podłog to już było by troszke lepiej. Przez miesiac żarówek na korytarzu nie było, pozniej w kuchni. A nagle kontrola ma przyjsc to wszedzie żarówki umieli powkrecac i nawet ludzi do sprzatania hotelu wynajac. Druga sprawa ludzie którzy zamierzaja tam pojechac bez wlasnego samochodu to lepiej sie nie wybierajcie. Przyjedziecie i nie bedziecie mieć z kim jeżdzić do pracy to Wam powiedzą, ze macie sobie na pociag isc, najpierw na autobus a pozniej na pociag. Wiec za te pieniadze tam powinny byc o wiele lepsze warunki. Pracowałam wczesniej przez agencje w której nie placilismy za mieszkania, byl interenet, telewizor, kuchnia była wyposażona w sztucce, talerze, garnki, sprzataczki co 2tyg przychodzily wymieniały posciel a co miesiac dostawalismy plyn do naczyn, scierki i i cała paczke papieru toaletowego. Za dojazd do pracy kierowcy mieli zwracane przy kazdej wyplacie. A w mieszkaniach byl luksus i to wszystko za darmo. Koordynatorka była zawsze dla Nas, zawsze nam we wszystkim pomogła, załatwiła a tu koordynator nie potrafi nic ogarnac, w niczym Ci nie pomoze, ciagle jest na spotkaniach i nie ma dla Cb czasu. Gdyby warunki mieszkalne były inne i koordynatorzy mieli inne podejscie do Nas to ludzie też by inaczej sie zachowywali. Mogłabym tu jeszcze duzo pisac. Ale pewnie za chwile i tak opinie skasuja. Pozdrawiam i zastanówcie sie 100 razy za nim tam pojedziecie.
7
Pewnie też lizus 2017-07-27 01:50
A ja tak ogólnikowo sprawa jest prosta jeśli poważnie myślicie o pracy tutaj nie pijecie nie awanturuje się zdajecie sobie sprawę że warunki mieszkaniowe są jak to w takich miejscach skromne jeśli mama już po was nie sprząta to gorąco polecam . Jeśli jednak robicie to wszystko o czym napisałem to dajcie sobie spokój . W Polsce widzę dużo się zmieniło i można według niektórych nieźle zarobić . A czytać już się nie chce jak biadoli jeden z drugim że brudno i źle .
3
Scenic 2017-07-27 07:52
Możesz mi wierzyć iż moja kultura słowa w powyższej wypowiedzi jest jeszcze bardzo delikatna. Zarówno ja , jak i niektórzy ludzie potrafią ubrać w słowa powyższy opis bez ogródek i sypnąć k..., h... i różnymi innymi. Jak zauważyłaś nie użyłem obelg, zaznaczyłem też , że nie obraziłem "pani " koordynator, choć niejednokrotnie miałem ochotę słuchając jej wypowiedzi i patrząc na zachowanie. Co do mojej kultury osobistej , to nie wypowiadaj się nie mając okazji ze mną rozmawiać. Zaznaczę, że potrafię sprzątać i w "hotelu" też po mnie nikt tego nie robił, pracowałem tam jakiś czas , nie zdarzyło mi się wziąć zaliczki, nie musiałem, nie upijałem się i nie awanturowałem ale wygląda na to , że mam inne priorytety niż wy i siedzenie w klaustrofobicznym pokoju, czekanie godzinami na wolną kuchenkę oraz kolejka do toalety i pod prysznic nie jest moja ulubiona dyscypliną. I żeby nie było- nie biadoliłem, po prostu zapakowałem manele , kulturalnie wypowiedziałem umowę oznajmiając co mi nie pasuje i opuściłem to miejsce czym prędzej... Jeśli dla kogoś ten hotel to miejsce przejściowe to życzę powodzenia w tym, aby zarabiając 800 Euro ( bez opłacenia "hotelu")- powiedzmy 1050Euro- wynajął tam mieszkanie, utrzymał się, a jeszcze raz na jakiś czas pojechał do Polski, nie wspominając o tym ,że niektórzy musza w PL utrzymać rodzinę... Zdania nie zmienię- nie polecam, nie biadolę- po prostu lojalnie ostrzegam tych , którzy się wahają- czy może zostawić prace w PL i jechać tam zarobić- nie warto , szkoda tylko zbędnych wydatków na podróż...
1
Co za ludzie 2017-07-27 21:42
Dobrze, że cię tutaj już nie ma nieudaczniku... Karty sobie kupić nie potrafisz? Ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do kibla za wami też trzeba chodzić? Gościu nie jestem żadną z ww osób przez ciebie i gardzę lizusami...ale że Gosia kapusiem? Bo powiedziała ci żebyś zamknął ryj jak si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] darles o 3 w nocy? Bo nie kojarzę jej w tym roku z innych sytuacjii. Kto wam mówi że macie na hotelu mieszkać? Wytrzymać chwilę i szukać mieszkania proste:) AAA no tak...czego ja wymagam od gościa, który nie potrafi karty kupić...
Kończę pisanie tutaj bo już i tak wystarczająco znizylem się do poziomu niektórych wypowiadających się to gamoni.

2
Scenic 2017-07-27 23:03
Baranie! Czy ja napisalem, że to JA nie potrafiłem karty kupić?? Czytanie ze zrozumieniem jest jak widzę wielką umiejętnością, co do kapusi to nawet takiego słowa nie użyłem, wiec nie koloryzuj. Co do ryja- to go zamknij jeśli niewiesz kiedy go w odpowiednim czasie otworzyć, bo ja napewno swojego nie drę bez potrzeby.
2
Pracownik 5678 2017-07-28 19:24
Praca tymczasowa. Nie polecam. Przy zatrudnianiu nie było profesjonalnie, nie postarali się nawet o buty ochronne przemysłowe. Przyszedłem w swoich prywatnych. Po trzech dniach rozstaliśmy się.
1
Scenic 2017-07-28 19:54
Żyj sobie buraku JAKOŚ, bo ja żyję na poziomie... Hehe. I pracując w PL zarabiam wiecej niż ty tam... Nie dyskutuje z idiotami bez umiejętności czytania zrozumiale napisanego tekstu. Dalej tematu nie pociągne...
1
Scenic 2017-07-28 19:59
Ps. W twarz ( choć tak bym tego nie nazwał) powiedziałem tobie co o tobie myślę, to nie miałeś tyle odwagi co przez szklany ekran... KOZAKU. .. Hehehe.
Co za ludzie 2017-07-29 10:11
Haha imbecylu ze wsi pod Rzeszowem
chyba mnie z kimś pomyliłeś:) tacy jak ty potrafią jedynie płakać po powrocie do domu. Ty żyjesz na poziomie? Jeśli twój nick odpowiada temu czym jeździsz to widzę ten twój poziom haha...
Więc odpowiem Ci już naprawdę ostatni raz wiesniaro:) bo widzę że jedyne co potrafisz to łapać za słówka:) dla twojej wiedzy napisałem że się żyje jakoś bo nie jestem nie wiadomo kim żeby żyć ponad stan, żyje godnie niczego mi ani mojej rodzinie nie brakuje i to wystarczy. Cieszy mnie to że takie dno jak ty zjechalo do PL bo właśnie takie półgłówki wyrabiają nam tutaj Polakom taka a nie inną opinię:)
Co do twoich fantazji o tym co mi tam niby w twarz powiedziałaś dziewczyno to albo mnie z kimś mylisz albo poniosła cię fantazja albo odstaw dopalacze:) lub masz jeszcze jedną opcję skoro już jesteś w naszej Ojczyźnie i w końcu możesz kupić kartę do telefonu to kup ją, zadzwoń i umów się na wizytę u psychologa może jeszcze nie jest za późno:)
ciekawa 2017 2017-07-29 18:15
heej czy ktos Mi może powiedziec coś o pracy w Bibilis w ACTION bo się wybieramy z chłopakiem aa nie chcemy się zawieść .... :)
zakwaterowanie,zarobki i jak praca ciężka ?
dziękuje za odpowiedz :)
1
Scenic 2017-07-30 21:53
Nie dość że konfabulujesz, to nadal ze zrozumieniem czytać się nie nauczyłeś... Szkoda czasu na konwersację z CZYMŚ takim jak ty. Amen.
2
Byly pracownik 2017-07-31 13:42
Czy ktos mi moze udzielic informacji jak to jest jak sie rezygnuje z pracy czy firma Nas sama wymelduje z miejsca zamieszkania i wurejeyruje z KKH czy yrzeba to samemu zrobic?
1
Scenic 2017-08-01 16:35
Napisałem prawdę, nie lubie być robiony w h... co za tym idzie trzeba ostrzec wszystkich przed tą patologią. Nie płacze i nie narzekam jak tu niektórzy insynuują. Opisałem faktyczny stan warunków mieszkaniowych i finansowych, oraz traktowania przez "pseudopracodawców" i ich sługusów w postaci koordynatorów itp. Jeśli chociażby jedna osoba po przeczytaniu tych opinii (nie tylko mojej) uwierzy w prawde i nie wdepnie w to szambo, to będę usatysfakcjonowany, że przestrzegłem kogoś i nie było mu dane narazić sie na kontakt z tymi nieudacznikami, którzy tkwią tam bo nie mają innego wyjścia i perspektyw życiowych...
5
Worms 2017-08-02 18:34
Jakim trzeba być skończonym idiotą żeby z własnej i nie przymuszonej woli przyjeżdżając do pracy w innym państwie reprezentować tak negatywną kulturę osobistą, wymagać nie wiadomo czego i do tego narzekać na wszystko i na wszystkich obrażając co poniektóre osoby. Jeżeli mi osobiście coś nie pasuje to wracam do swojej ojczyzny nie pozostawiając po sobie "syfu", tak właśnie moim skromnym zdaniem w skrucie wygląda minimum kultury osobistej czego z pewnością brakuje między innymi osobnikowi pt. SCENIK . To co on tu opisuje że jest powiedzmy kulturalny itd. Jest totalną bzdurą. Można byłoby tu sporo napisać o zachowaniu SCENIKA w hotelu robotniczym na Gaugasse. Zwykła rozmowa z nim wygląda tak że mało kiedy daje dojść do słowa innym rozmówcom . Rzadkimi widokiem był widok SCENIKA bez piwa w ręku w hotelu a darcie gęby po pijanemu po nocach to praktycznie standard u niego i u wielu, wielu jeszcze innych . A to że SCENIK wypowiedział umowę o pracę to jest fakt natomiast są jeszcze inne fakty które przyczyniły się do tej sytuacji , także nie jest on taki jak o sobie tu pisze, a Oława to chyba jedyne miasto w Polsce gdzie zwykły robol zarobi więcej niż w Niemczech i polcy pracodawcy w Oławie " są uczciwi", na pewno ... Moim zdaniem osoby normalne i kulturalne chcące tu pracować znajdą dla siebie przeróżne perspektywy na przyszłość. Tacy co tylko piją i ewidentnie pracę mają gdzieś , to wszędzie im będzie źle w świecie nawet w Polsce. Pozdrawiam wszystkie normalne osoby pracujące w Work Serwis w Niemczech
6
Panisko 2017-08-02 22:46
Chciałbym pochwalić Work Service ponieważ zasługują na to. Wyjeżdżałem z nimi i nie miałem problemów.
6
Bosch 2017-08-03 20:39
Ja pracuje z nimi od dwoch lat w Boschu w Worms i tez jestem zadowolony
4
Bosch 2017-08-03 20:42
Ja pracuje z nimi od dwoch lat w Boschu w Worms i tez jestem zadowolony
2
Scenic 2017-08-05 08:15
W "SKRUCIE" ( zamiast w skrócie), SCENIK ( zamiast Scenic) może Ci odpowiedzieć , że idiotą to trzeba być aby nie nauczyć się w dorosłym życiu języka ojczystego w mowie i piśmie.... A Oławę może odwiedzę , jeśli jak twierdzisz- takie tam są zarobki- to skorzystam , bo wolę to niż oglądanie takich gęb jak twoja.
dupa 2017-08-05 18:40
dziekuje panu kuleszy za pomoc w załatwieniu meldunku i karty kkh brawo kulesza
wiecej koli 2017-08-05 18:57
kulesza jesteś najlepszym koordynatorem pracuje 7 miesięcy i we wszystkim mi pomogles. Dalej nie mam meldunku. Brawo Kulesza! Ludzie czekają w kolejce i jest ich prawie 100. do stycznia będziesz miał 150 tylko polowa wyjedzie. kole będziesz robil ze smietaną.
1
lala97 2017-08-08 18:43
Hej. Mam małe pytanie do was. W jakim terminie wypłacają pieniądze? Bo nie wiem w jakim terminie sie spodziewać tej kasy .
1
GOŚĆ 2017-08-10 10:58
Work Service kiedyś było "normalne" , obecnie do bani, bardzo się popsuli, oni wcale nie pomagają znaleźć pracy tylko moim zdaniem wprost przeciwnie utrudniają ! NIE POLECAM, ŻENADA. Poszukują ukraińców i studentów więc wszystkim innym nie radzę nawet wysyłać cv!
4
Paniczyk 2017-08-11 13:48
Work Service to fajna agencja a, że nie wszystkim pasuje to trudno.
2
peleusz 2017-08-12 17:55
A jak ma się praca w rewe w koblenz jak placą?
1
L 2017-08-12 20:30
No dyrektorem prestiżowej firmy w Polsce też się raczej nie było co ???? Zawsze mnie uczyli że żadna praca nie hańbi a i gówno słonia ktoś musi sprzątnąć chociaż jak się orientuje w temacie to pewnie wasze gówno było do sprzątnięcia jak np w windzie w Lampertheim. Konfident i lizus dwa ulubione słowa nieudaczników a nazywanie kogoś śmieciem .... No nie skomentuje dostaniesz kiedyś dziecko od życia po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dorośniesz może nauczysz się szacunku do innych
1
Haha 2017-08-12 20:41
No i błysnąłeś człowieku bez brokatu :))) Tak się czasem zastanawiam czego wy właściwie ludzie zazdrościcie mieszkania ? Dodatkowej pracy ? Rodziny? Wszystkiego razem czy tak każdej rzeczy z osobna ? Kolejny raz czytam o konfidentach i lizusach i mam wrażenie że piszą to pryszczate 15latki a nie dorośli ludzie. I zwyczajnie nie rozumiem co by mnie obchodziło życie innych chyba że nie mam swojego. I tak w długie samotne wieczory kiedy okazuje się że kolejna praca mnie przerasta tak sobie rozmyślam jak to inni mają dobrze . Mają mieszkanie żyją z konfidenci nie pracują nie mają problemów ba może nawet nie pierdzą a ja biedny żuczek zawsze mam pod górę
1
Pokrzywdzony 2017-08-12 20:48
Prawda jest taka że za te pieniądze ile płaci się w worku service za łóżko to nie są skromne a karygodne warunki. I dziwne to chyba jakaś zmowa 90% ludzi jest niezadowolona a 10% na polecenie koordynatorów napisało opinie w ich obronie. Możecie się produkować ile chcecie te wszystkie negatywne komenty mówią same za siebie. A tym którzy jadą życzę szczęścia ale pewnie wrócicie po miesiącu Max 2 tak jak inni Kiedy to polapali się o co chodzi.Pozdrawiam
1
Ogarnięta 2017-08-12 20:50
Każdy zaczyna pracę tak samo przez agencję i startuje z tej samej pozycji , potem decyduje zaangażowanie chęć do pracy otwartość na nowe propozycje wyzwania itd. Niektórzy dostają kontrakty przez niemieckie firmy wynajmują czy dostają od miasta mieszkania sprowadzają czy zakładają rodziny kupują samochody biorą i spłacają kredyty jednym słowem żyją. I nic w tym nadzwyczajnego . Inni rezygnują po miesiącu bądź są zwalniani po trzech . Problem w tym żeby to jakoś ogarnąć nie zblaznic się i nie ubliżać innym ale tego właśnie niektórzy nie ogarniają :)
1
Rodak 2017-08-12 21:21
No i ruszyła lawina rozczarowanych wypłatą jak co miesiąc. Pierwsza wypłata jest zawsze mniejsza z uwagi na niemieckie podatki ( pieniądze odzyskuje się przy kolejnych poborach ) od wypłaty odejmowane są pobierane wcześniej zaliczki, opłaty za mieszkanie a czasem odpisywane są pieniądze za zniszczone sprzęty w pokojach. Co do zazdrości o to że ktoś ma lepiej niż ja bo mieszka w normalnym mieszkaniu czy sprowadził rodzinę no to kto komu broni ? Po pół roku można starać się o mieszkanie od miasta albo wynająć od os.prywatnej. Nikt nikomu nie zabrania sprowadzić rodziny czy zacząć płomienny romans z sublokatorem. ;) I zacząć w końcu żyć . Nie rozumiem w czym jest problem wszyscy zaczynaliśmy od hotelu . Jeśli ktoś jest pracowity i zaradny i radzi sobie lepiej od innych to dlatego że pracuje dużo więcej od innych i może czasem musi i to gówno sprzątnąć. Bo jak znam życie pieniądze dostaje się za pracę a nie za bycie konfidentem - chyyyyba żeeee .... Ktoś z własnego doświadczenia wie że może być inaczej. Ktoś kto przyjeżdża tu na miesiąc lub trzy od razu staje się ekspertem w każdej dziedzinie a już wyjątkowo interesuje się życiem innych i wie o nich niż oni sami. Potem czuje się w obowiązku żeby zamieszczać swoje profesjonalne i przydatne dla innych opinie w serwisie żeby.... No właśnie po co ??? Żeby poczuć się lepiej , wytłumaczyć sobie i innym że mi nie wyszło mi bo jestem uczciwy i pracowity tylko nie doceniony a reszta to śmiecie? Nie rozumiem czemu służyć ma to wylewanie pomyj na innych i robienie osobistych wycieczek w cudze życie? Jeśli ktoś szuka winnego własnej porażki powinien zacząć od siebie. Mściwe wyzywanie kogoś od śmieci i konfidentów pokazuje jedynie poziom" opiniodawcy" Nie wnikam co kim kieruje mogę tylko współczuć i pozdrowić jak zwykle życzliwych rodaków
2
Stefan 2017-08-12 23:19
Skoro już tak dementujecie pewne sprawy to czemu nie zdemebtowaliscie tego co piszą o słabych zarobkach małej płacy za nadgodziny itp? Bronicie tylko siebie i koordynatorów tak jakby to jedna maksymalnie dwie osoby pisały te komentarze. A no niestety jest po wypłacie i ludzie są niezadowoleni i tyle. Ja zrezygnowałem z worka jestem teraz zatrudniony przez inną agencje i jest mi dobrze, aż ciężko mi w to uwierzyć ale taka prawda lepsza kasa mieszkania normalne, piszcie co chcecie ja spróbowałem i więcej z nimi nie będę współpracował bo jak się okazuje da jeszcze inne uczciwe agencje.
2
peleusz 2017-08-13 10:25
Jak wygląda praca w rewę w koblencji jakie warunki jak płacą jakie warunki mieszkaniowe?jacy są ci koordynatorzy tj.p.sylwia i jest tam jeszcze jakiś gość a ta p Beata jaka jest czy tylko pięknie mówi przez Tel a w realu okazuje sie inaczej?proszę o odpowiedź kogoś kto pracował tam i wie jak jest
1
Wiem_co_mowie 2017-08-13 11:47
Przeczytaj kilka komentarzy wstecz ze zrozumieniem i wyciągnij wnioski wszystko masz jak na tacy, marna płaca, warunki mieszkaniowe jak w Oświęcimiu koordynatorzy pożal się Boże a PANI Beata opowiada niestworzone historię na temat mieszkań i pracy. Na szczęście agencja jest już zgłoszona do kilku polskich oraz niemieckich i jednej europejskiej instytucji zajmującymi się takimi agencjami pracy. Zobaczymy jak rozwinie się sytuacja. Powinni zamknąć ten bajzel i wystawić duże kary. Poczytaj w Internecie jest mnóstwo informacji na temat work service, między innymi o zbiorowym pozwie pracowników.
Jadąc do pracy nie pytaj nikogo z firmy co sądzą na temat tego co piszą w Internecie bo powiedzą Ci że każdy może napisać byle bzdurę i pewnie ktoś z konkurencji To pisał lub inne bajki. No ale 1000komentarzy w tym większość negatywnych mówi samo za siebie.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/berliner-zeitung-o-polskich-opiekunkach-maja-glodowe-pensje/8t736rs

Tu masz odnośnik do artykułu Onetu na temat pracy w Niemczech polskich opiekunek gdzie piszą że mają głodowe pensje do ręki rzędu 1200 euro, sam wyciągnij wnioski jaka będzie twoja pensja skoro dostaniesz do ręki o 1/3 mniej czyli niespełna 800euro. Gorzej niż glodowa. Kwestia czasu jest jak jakiś portal internetowy gazeta albo telewizja zrobi materiał na temat tej agencji.

A tak swoją drogą zastanawiam się co robi zarząd firmy bo czytając komentarze mało kto jest zadowolony z tej agencji, moim zdaniem powinni wyciągnąć wnioski wymienić personel na szczeblu kordynatorskim zadbać o godne warunki mieszkaniowe. W końcu Polska jest w UE i polscy obywatele powinni być traktowani zgodnie z zachodnimi standardami a tymczasem traktują nas jak psy w tej agencji. Pewnie nie jeden teraz napisze że przyjeżdża sama patologia itp, więc co się dziwić podejściu firmy. Niestety ja nie dziwię się że trafia tam głównie patologia bo normalni szanujący się ludzie zaraz po przyjeździe na miejsce i zapoznaniu z warunkami zwalnia się i opuszcza agencje.
byla opiekunka 2017-08-13 19:07
W opiece pracujesz 24 godziny na dobe, ew masz dwie godziny pauzy dziennie za 1200 EUR i jestes odpowiedzialny za czyjes zdrowie i zycie, w Worku max 40 godzin w tygodnu. Chyba jest roznica. Jezeli nie wiesz o czym mowisz to nie porownuj.
1
Wiemcomowie 2017-08-13 21:53
Glodowa pensja to glodowa pensja chodzi o to ile dostajesz do ręki na zachodnie warunki 1200eu to mało a co dopiero 800eu. Opiekun dostaje 1200na rękę ma darmowe jedzenie i dach nad głową a To sporą różnicą dostać 800euro i się jeszcze wyzywic i dojechać do pracy w tych pieniądzach a więc po odliczeniu kosztów zostaje jakieś 400-500eu na rękę pracując w worku, oczywiście skromnie żyjąc i o ile ktoś nie pali ;) To chyba ty nie wiesz o czym mówisz i masz problem ze zrozumieniem tego co jest napisane. I w worku tygodniowo robisz po 8 -9h i 45min bezpłatnej przerwy a faktycznie płacą tylko za 7h także to też jest niezły wał z ich strony. Niby na koncie czasu pracy zbieraja się te godziny a później płacą za nie połowę mniej jak za normalne godziny.
marek 2017-08-14 08:45
no taki jestes wyksztalcony, ze nawet nazwiska nie potrafisz napisac poprawnie. Chyba nawet nie byles w stanie zrozumiec umowy, ze nie wiesz ile besziesz zarabial. Wszyscy dookola liza tylki, tylko ty jestes pokrzywdzony.
3
Marcin D. 2017-08-14 09:35
Wszelkie nazwiska zostały napisane poprawnie nikomu nikt nie zbliża tylko opisuje w jaki sposób ludzie postępują i się zachowują, czy stwierdzenie że ktoś zachowuje się hamsko albo notorycznie o czymś zapomina jest ublizeniem? Nie. A co do umowy owszem wiadomo 9.23 eu na godzinę a jak zapytasz w agencji ile zostaje po obliczeniach nikt nie jest w stanie podać Ci progów podatkowych w Niemczech i dopiero przy pierwszej wypłacie tak na prawdę ludzie dowiadują się ile zarabiają lub w trakcie miesiąca od innych mogą się dowiedzieć. Na pewno od nikogo z przełożonych bo oni zachowują się jakby to byla wielka tajemnica. Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem ze nie wiadomo ile masz na godzine netto i nikt nie chce Ci tego powiedziec bo jest to obowiązkiem agencji czy tam pracodawcy. Czytajac te komentarze widze ze wiele osob jest pokrzywdzonych a tylko kilka pisze pozytywne komentarze, prawdopodobnie na życzenie któregoś z przełożonych, być może jest to tylko jedna osoba która pisze pozytywy i odszczekuje się pokrzywdzonym. Szkoda czasu na dyskusję z wami, czytając komentarze negatywne widze ze sama prawda jest pisana a ktoś próbuje ja zatuszowac. Nie ma co się dalej produkować każdy kto tam był ten wie a Ci którzy nie wierzą w komentarze i pojadą szybko wrócą i znów jak to już ktoś napisał po wypłacie będzie fala niezadowolonych hejterow wylewać swoje żale na forum.
2
nnn 2017-08-14 15:02
witam czy pojechał ktoś do koblencji do firmy rewe niedawno i może coś o tym opowiedzieć
Wanda co nie chciała Niemca 2017-08-15 07:06
Na początek zacznijmy od samej nazwy tej firmy, powinno być ZWŁOK SERVICE a nie Work Service.
Cała ta niby agencja to mafia, która kroi na każdym kroku ludzi!!!
Zadam pytanie tym , którzy piszą pozytywne komentarze powyżej, dlaczego zrezygnował(uciekł) koordynator Adam?. Chłopina jedyny normalny w tej niby agencji , więc nie wytrzymał presji i dosłownie uciekł zaraz po samym przyjeżdzie do Biblis z Holandii. Gdzie się podziały pieniądze z diet (18 euro za dzień) razy ponad 50 osób, co daje kwotę ponad 20 tysięcy euro!!!! (piszę oczywiście o szkoleniu w Holandii). Niezłą kasę zgarneliście złodzieje z Zwłok Service , to jest po prostu skandal!!!!
Musi się nimi zainteresować wymiar sprawiedliwości , bo nie może być tak , że jakaś śmieszna agencja kroi na każdym kroku ludzi. Kroją na pensjach, kroją za nadgodziny, manipulują i oszukują.
Już najwyższa pora , aby takie kłamliwe firemki zniknęły z rynku!!!!!!!
3
Xyz 2017-08-15 11:43
Witam wszystkich pokrzywdzonych, dyskryminowanych przez Work Serwis a szczególnie przez Panią koordynator. Chciałbym również wyrazić własną opinie w tej kwestii, otóż daje się zauważyć że jest spore grono osób niezadowolonych z pracy, płacy oraz zakwaterowania przez Work Serwis ale z całą pewnością stwierdzam że jest również wiele większe grono ludzi zadowolonych z pracy tutaj którzy osiągnęli sukces i doszli do tego dzięki temu że wiedzą czego chcą od życia oraz dzięki uczciwej pracy a nie jak piszą niektórzy poprzez lizanie odbytu innym . Chciałbym tym co tak piszą zasugerować jedną radę, spotkajcie się we własnym gronie i wylirzcie sobie wzajemnie swoje odbyty, ciekawe czy osiągnięcie wtedy tutaj to czego oczekujecie od Work Serwis i od własnego życia, może wtedy przestaniecie obrażać innych normalnych ludzi tu pracujących bo wy raczej nie zasługujecie na miano normalnych. Pozdrawiam i życzę powodzenia
2
Opieniacz 2017-08-15 13:56
Zastanawiam się czy dowcipnisie z forum są tak pomysłowi w pracy? Czy nie szkoda tej energii na pisanie bzdur? Może lepiej przyłożyć się do pracy a nie udawać?
Wanda co nie chciała Niemca 2017-08-16 09:23
Domyślam się kto kryję się pod tym nickiem i stwierdzam tylko , że jesteś popapranym zboczeńcem, pamiętaj zboczku na terapię nigdy nie jest za póżno!!!!
A tak na marginesie wyliżcie piszę się przez ż , a nie przez rz !!!!!
Wanda co nie chciała Niemca 2017-08-16 09:23
Domyślam się kto kryję się pod tym nickiem i stwierdzam tylko , że jesteś popapranym zboczeńcem, pamiętaj zboczku na terapię nigdy nie jest za póżno!!!!
A tak na marginesie wyliżcie piszę się przez ż , a nie przez rz !!!!!
Niewazne 2017-08-16 13:50
Ci wszyscy co tak bronia Work Service to tacy ludzie co nie zdaja sobie sprawy jak ich ta agencja oszukuje na kasie. Ciekawe kiedy przejzycie na oczy. No ale jak chcecie dalej robic na nich to powodzenia.
2
Wanda co nie chciała Niemca 2017-08-16 21:43
Czy te wszystkie lafiryndy niby wyżej postawione ze Zwłok Service wyjechały za moje pieniądze na wakacje????????
Ala 2017-08-18 13:48
A gdzie się zatrudniales? Mam podobne zdanie i ciekawi mnie w jakiej okolicy?
Piotr 2017-08-20 19:00
Czy agencja Work Service uruchomiła linię telefoniczna do obsługi klienta czy też mieli już to wcześniej?
JJ 2017-08-21 14:02
Hej.A przez jaką agencję pracowałeś wcześniej?Pozdrawiam.JJ
JJ 2017-08-21 14:03
Hej.A przez jaką agencję pracowałeś wcześniej?Pozdrawiam.JJ
Zostaw swoją opinię o Work Service SA - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA