Profil firmy Work Service SA

Work Service SA

Wrocław

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o Work Service SA

ania 2016-01-10 01:29:39
a ja chciałam poprzez nich aplikować na stanowisko przedstawicieli handlowej na województwo zachodniopomorskie, ciekawa jestem, jak trudno jest się tam dostać
2
Maciek 2016-01-12 14:05:20
Czytam tutaj trochę opinii negatywnych, ale od razu i z góry powiem, że tak jak mówię jest dobrze, nawet bardzo dobrze i nie ma się do czego przyczepić
0
Michał27 2016-01-19 18:41:09
w zadnym wypadku nie jedz przez tą firmę, przezylismy tam koszmar z kolegą. ciągle 6 klasa podatkowa, mieszkania w tragicznym stanie, zero pomocy i oszustwa cały czas. zarobisz z 100 euro na miesiac po odliczeniu wszystkiego, mieszkanie transport ubrania itp. w Polsce o tym nie mowia.
1
wojter 2016-01-19 18:47:49
@Michał27, to może napisz jednak więcej szczegółów, bo nei wydaje mi się, by rzeczywiście realny zarobek wynosił 100 euro. Chyba kwatery nie sa takie drogie, jedzenie też, może dużo na alkohol wydawałeś.
0
route43 2016-01-25 13:12:36
michal27, razem z mezem dostalismy za miesiac pracy po 617 e stanowczo za malo jak wyliczylam ,czyli 6 klasa podatkowa,moje pytanie do Ciebie ;czy wyrownaja nam do 1 klasy podatkowej?
0
kombak 2016-01-25 13:23:22
@route43, czyli jednak idzie zarobic tutaj dobre pieniądze, 600 euro ponad oszczedności już robi wrażenie. W ogóle o jakie to stanowisko chodzi, mnie mnie zainteresował pracownik ds. kompletacji zamówien, podobno sa nawet umowy o pracę.
0
Ela 2016-01-26 09:42:36
a moze najpierw tzreba wniosek uzupelnic i wpisac to w karcie czasu pracy a dopiero pzoniej wymagac i straszyc inspekcja pracy???
0
dik 2016-01-27 14:17:50
ela sugerujesz że ludzie o takich rzeczach nie wiedzą? Wiadomo że pracując przez pośrednika trzeba na wszystko patrzeć, chociaż mnie interesuje ile wy w ciągu pracy macie przerwy ?
0
fatboy 2016-01-29 17:51:59
Ale widzę @Ela że miałaś czas o godz. 9:26 żeby tu wejść i napisać komentarz więc chyba nie jest tak źle z godzinami pracy. Ja bym z chęcią się zatrudniał jako magazynier bo bez uprawnień na wózki widłowe przyjmują
0
jamnik 2016-01-31 20:21:21
cóż za spostrzegawczość użytkowniku :) wydaje mi się, że work service jako agencja pracy to firma, która zawsze będzie zbierała przeróżne opinie, za dużo rekrutacji prowadzą.
0
górek 2016-02-03 11:56:04
Opinie może będą różne, ale wydaje mi się, że jako firma pośrednicząca, powinni wobec wszystkich mieć podobne kryteria i zasady. A tu jak czytam, to bywa z tym różnie @jamnik.
0
adam liszaj 2016-02-11 17:39:47
Firma, tragedia... Mieszkania które oferują - płatne oczywiści (200 euro/os.) często nie nadają się do zamieszkania ponieważ brak w nich wyposażenia podstawowego (np. pralka, lodówka) nie ma ciepłej wody i ogrzewania, nieszczelne okna. Nie można również liczyć na pomoc koordynatora. Jeśli chodzi o wypłaty to bardzo często wypłaty trafiają nie na to konto a odzyskanie ich graniczy czasami z cudem bo jak później się dowiedziałem "to wina księgowej i oni nie mają na to wpływu, ciężko będzie odzyskać te pieniądze..." i piszę tutaj o wypłacie za cały miesiąc...
Mam jednak nadzieję, że wielu z was ma jednak pozytywne zdanie na temat tej agencji. Ja osobiście odradzam współpracę z tymi ludźmi a w szczególności z panem(usunięte przez administratora)

Pozdrawiam.
1
stach 2016-02-11 19:07:15
no nie mówcie mi, ze 200 euro na osobe to dużo, chyba Polskich realiów nie znacie, A jako android developer to naparwde duuużo wiecej sie zarobi, wiec nie narzekajcie.
1
niezadowolony 2016-02-15 10:33:32
hahahhahahhahahhahah
meldunku nie umia zalatwic (1,5 miesiaca mi zalatawiali, a kolega z pracy sam sobie zalatwil w tydzien)
jesli jestes liczony z 6 sztojeklasy( nie wiem jak to sie pisze) to pozniej nie wyplaca Ci nawet wyrownania.
Firma nie dotrzymuje umow, zapewnia opieke zdrowotna za ktora musisz placic ale leczyc juz nie mozesz.
nie polecam!!!! nie dajcie sie oszukac!!!
mieszkania oplakane, ja placilem 250 euro a w mieszkaniu bylo 6 ludzi.
(takie mieszkanie do wynajecia kosztuje z 350 euro miesiecznie)
dojazd do pracy zapewniony ale placilem ponad 50 euro nawet jak mialem l4 przez tydzien.
od miesiecznej wyplaty odliczaja wszystko co sie da, jakies ukryte podatki itd itp.
Jesli ktos chce wyjechac za granice to nie za pomoca work service!!!
0
Maciek 2016-02-15 12:26:09
Nie no, jak tak na to popatrzeć @Stach to przyznam, że faktycznie masz rację, stawka jest dośc dobra i nie można narzekać, ale zawsze komuś coś nie zagra
0
Mirka 2016-02-16 11:58:37
Nie płacą zgodnie z umowa, potem że księgowa była na chorobowym itp. Masakra
0
Maciek 2016-02-17 13:01:33
jak rozumiem mają wobec Ciebie jakieś aktualne zobowiązania, tak @mirka? Jeśli tak to może przedstaw nam sprawę, chętnie się wszyscy dowiemy, bo dla mnie to ewenement
0
John 2016-02-20 14:50:50
Witam, czy ktoś pracował w Rhenusie (Gotha) przez WS i wie jak wygląda sprawa dojazdu do pracy? Doplacają coś, dowożą busami? I ile potrącają za zakwaterowanie? Wybieram się tam niedługo i chcę sobie przekalkulować, bo zarobki takie sobie :/
0
kamil 2016-02-20 20:41:12
@John, może rozejrzyj się po ich innych ofertach, mają ich wiele. Poza tym z tym zakwaterowaniem to zazwyczaj jest w ramach zatrudnienia, ale nie wiem jak tu konkretnie
0
Paweł 2016-03-04 23:42:28
Pracowałem przez tę agencję (podkarpackie) i mam o niej bardzo dobre zdanie.Wypłata zawsze była na czas bez żadnych pomyłek.Polecam Work Service za solidność i ciekawe oferty pracy.
0
All 2016-03-05 09:44:16
Czy ktoś pracował na magazynie wysokiego składu w kauflandzie lub Lidlu?Niemcy region zagłebia rury przez agencje WS
0
fatboy 2016-03-05 10:40:34
@Paweł tą dobrą opinią to bardzo mi pomogłeś. Zastanawiam się nad tym ogłoszeniem JBoss EDS Developer w Rzeszowie. Oprócz umowy o pracę bądź kontraktu jest Multisport, dodatkowe ubezpieczenie no i to co ja lubię wewnętrzne szkolenia
0
Paweł 2016-03-05 14:32:20
Kolego jeżeli spełniasz warunki na to stanowisko to złóż do nich aplikację bo jak wcześniej napisałem Work Service polecam z czystym sumieniem.
0
slim 2016-03-07 12:36:02
a jaką lokalizację polecasz najbardziej @Paweł? i może wiesz czy nie ma żadnych ukrytych kosztów związanych z umową pomiędzy nimi a pracodawcą? w sensie czy nie zabierają dużo z pensji ;/
0
miaswie 2016-03-18 11:04:25
Pracowałem prze work w inpost firma work nie sprawdziła pracodawcy który zatrudnił 3 razy więcej osób niż potrzebował na o stanowisko bez żadnego szkolenia kazano nam na własny koszt kupić odzież ochronną szatnia wspólna kobiety i mężczyźni w małym ciasnym pomieszczeniu ciuchy czyste zostawiane na wierzchu po pracy często zdeptane i brudne po 3 dniach nadmiar pracowników zwalniają bez żadneg powodu i zwrotu kosztów za odzież ochronną
0
brygadzistka 2016-03-18 11:10:46
nawet jeśli musiałeś kupić taką odzież, to przecież nie saą to jakieś wielkie koszty, znam temat. ile zapłaciłeś? pewnie kilkadziesiąt złoty maksymalnie a dramatyzujesz, lepiej podziękuj że pracę masz im
1
miraswie 2016-03-18 12:28:46
za odzież zapłaciłem 215 zł pracy nie mam i odzieży też ponieważ została w tej ala szatni
1
deadko 2016-03-20 11:30:33
@miraswie to przecież możesz się ubiegać o zwrot pieniędzy albo zabrać tą odzież. Ciekawe jak to będzie ze mną, bo chcę się ubiegać o stanowisko operatora wózka widłowego. Oczywiście trzeba mieć uprawnienia na wórzek ale też 6 miesięcy doświadczenia na takim stanowisku.
0
miraswie 2016-03-20 16:19:31
musiałbym iść z tym do sądu ponieważ work na ten temat powiedział mi że nie ma zwrotów kosztów poniesionych na rozpoczęcie pracy na umowę zlecenie o czym wręcz przeciwnie mówi kodeks cywilny chciałem odebrać odzież okazało się że odzież znikła a pracownica inpostu powiedziała że ją to nie interesuje a pozaty umowę miałem z work a nie z impostem w taki sposób wykorzystują ludzi
0
marecki1984 2016-03-21 14:17:14
Firma dziadowska odradzam komukolwiek wspułpracę z tą firmą
1
bajkl 2016-03-22 13:13:06
kolego a może to wszystko było jednak dokładnie pozapisywane w umowie... a ty tego może nie przeczytałeś dokładnie? ja chwalę jednak firmę za dobrą robotę jaką robi i misję dawania nam dobrej pracy
0
Wojtek H. 2016-04-28 14:09:11
350 euro za mieszkanie i zero godzin
0
ss 2016-04-28 14:26:27
jak to zero godzin? Wydaje mi się, że u nich jest min. 40 godzin pracy no i to wychodzi wtedy jeden etat jednak. A teraz jest oferta jako Specjalista w zespole kredytu kupieckiego jeszcze i też jest ciekawa.
0
zero 2016-04-29 09:04:01
koordynator? to dyrektor czyli kolejna osoba nie znajaca sie na niczym i na ktora trzeba robic.warumki mieszkaniowe bardzo zle,wymagania bardzo duze.za godziny nadliczbowe placa z laska ....kiedy chca.
0
Stokrotka 2016-04-29 21:18:44
Praca w tej firmie to kompletna katastrofa ! Pracowałam na stanowisku młodszy konsultant personalny, obowiązków full wynagrodzenie najniższa krajowa, menagerem projektu była dziewczyna z kompleksami, która uważała, że praca stanowi całe życie potrafiła wypisywać maile w środku nocy na temat tego co ma być zrobione na rano następnego dnia, była zazdrosna o relacje ze współpracownikami dlatego za wszelką cenę starała się skłócić cały zespół. Ponadto w tej agencji na każdym stanowisku pracują osoby niekompetentne dlatego ciągle trzeba świecić oczami za cudze błędy. Nawet miesiąc po moim odejściu jestem cały czas komentowana prze wyżej wspomnianą menagerkę. Nikomu nie polecam tej pracy !!
0
9nr 2016-05-05 12:31:46
@stokrotka, twoja opinia odnośnie tej agencji pracy jest jak najbardziej odosobniona i odrealniona, poza tym dają naprawdę dużo możliwości, np. jako lektorzy językowi mogący mieć zatrudnienie zdalna, ja z moim niemieckim na pewno spróbuję i narzekała nie będę
0
Arek 2016-05-10 10:27:47
Czy ktoś pracuje na magazynie Romana w Lipsku? Jakie warunki mieszkaniowe? Jaka praca? Jak tam ogólnie jest u Was? będę wdzięczny za info! Arek
0
Michał 2016-05-14 12:29:31
Pracował ktoś przez WS w Czechach? Jest ogłoszenie do fabryki, lokalizacja Hodkovice nad Mohelkou.
1
NoIdea 2016-05-22 20:41:51
Jeśli w Czechach też wynajmują Ubytovnie tak jak to robi DP work, to podziękuję :D
0
Ania 2016-05-27 19:53:31
a mi nie grało, firma była nie fair i to mocno, ale fakt, to było kilka lat temu. Na miesiąc miałam zarobić 1000 zł, za 2 tygodnie dostałam 300 zł, kpina i żart. Nie korzystajcie z agencji, sami szukajcie pracy!
1
Maciej75 2016-06-04 01:07:23
Witam pracuje ktoś przez tę agencje w Seifert w Lipsku?
1
poldek 2016-06-07 15:36:40
teraz to u nich jest oferta pracy jako Mechanik / Elektromechanik maszyn szwalniczych i urządzeń do produkcji odzieży i wydaje mi się, że tutaj biorą tylko do pracy osoby, które mają doswiadczenie tak naparwde no i to moze być problemem dla niktórych.
0
Natalia 2016-06-10 18:48:18
Witam. Czy któraś z Pań była w podobnej sytuacji...?
Dnia 14 czerwca kończy mi się umowa o pracę. Jestem zatrudniona przez tą agencję.
Obecnie przebywam na L4 (ciąża). Zostałam poinformowana, że firma nie przedłuży mi umowy do dnia porodu.
Czy jest to możliwe żeby agencję nie obowiązywał kodeks pracy ?
1
ania 2016-06-10 22:53:47
polecam dodatkowo zasięgnąć odpowiedzi u prawnika, pełno w internecie jest ofert z darmowymi poradami prawnymi. a w którym miesiącu ciąży jest pani obecnie?
0
Natalia 2016-06-11 07:39:32
Połowa 8.
0
ss 2016-06-11 10:19:17
nie wyobrażam sobie, by kierowca w trasie, czy to tygodniowej, czy miesięcznej, nie miał zagwarantowanych diet. To mi się podoba w ich podejściu do pracownika.
0
Natalia 2016-06-11 12:36:12
8 miesiąc
0
ss 2016-06-11 13:35:16
praca dla pasjonatów w sanepidzie.. hm, jak dla mnie to nie do końca tak jest :) to kwestia stabilnego zatrudnienia właśnie, państwowej posadki i dodatków.
0
karolina 2016-06-20 19:09:22
zupełnie nie polecam tej firmy.!! obiecane przelewy wypłat się spóżniają, oszukują co do stawki realnej(obiecują stawkę netto, dopiero przy przelewie wychodzi- ojej, a to jednak brutto ta stawka, chociaż zapewniają zupełnie co innego przy podpisywaniu umowy.)
1
edg 2016-06-20 20:17:14
widze zxe kilka ofert pracy od nich nadal jest..na przyklad na stanowisko magazyniera- sortownika -14,50 zl /h we Wrocławiu chodzi o załadunek i rozładunek przesyłek kurierskich na terenie sortownizaładunek i rozładunek przedmiotów różnej wielkości
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA