Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Service SA

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ss - 2015-11-10 18:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego praca jest tylko do 30 kwietnia, coś mi tu nie gra. No i wolałbym miec od razu umowe o prace zapewnioną.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-11-12 21:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To że praca do 30 kwietnia, to może być dlatego że obecnie potrzebują pracowników sezonowych a nie "na zawsze".
zdjecie uzytkownika
pracownik77 - 2015-11-16 08:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [plor - 2015-09-20 02:10:30]:
w olsztynie to samo nie maja pojecia o tym ze sa dwa dni płatnego urlopu na dziecko, na dodatek koleżance nie zapłacili za nadgodziny tyle ile powinni i idzie z tym do inspekcji pracy. zero kompetencji
zdjecie uzytkownika
xmandarynkax - 2015-11-23 20:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowalam przez ta Agencje pracy kilka razy, za kazdym razem byly umowy wszytsko gralo i wyplaty zgodne z terminem zawartym w umowie.. Jezeli by cos nie gralo wtedy sie upomina o swoje albo sad pracy,a wiadomo ze nikt tego nie chce z agencji pracy wiec zawsze jakos mozna sie dogadac. W dzisiejszych czasach jest tak,ze ludziom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie przewraca i wiecznie nie pasuje . To po co tam pracujecie albo pracowaliscie jak nie pasowalo.. Nie pasuje szukaj innej pracy albo zagryz zeby i pracuj. Na prawde co rusz jak wchhodze na tego typu fora to zawsze cos Wam ludziom zle i nie dobrze a najlepiej to nic nie robic zeby kasa z nieba spadala. Dlaczego wybiera sie agencje pracy bo ma sie 100% gwarancji ze zatrudnia. Zawsze jak przychodzilam do tegj agencji na rozmowy to pracownicy byli normlani zawsze przebieg rozmow przebiegal bardzo profesjonalnie. Tak mysle, ze jak nie chce sie Wam pracowac to siedzcie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu i nic nie robcie tylko pretnesje i zazlaenia zostawicie dla siebie bo najlepiej jak czegos sie nie rozumie albo nie doczyta w umowie to zganiac na pracodawcow..A ilu z Was zastanowilo sie czy moze wina jest w Was samych.. Warto nad tym pomyslec, I nie bronie nikogo tylko wyrazam swoje zadanie bo mam do tego prawo .POzdrawiam :)))
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2015-12-02 17:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem jako szczyl dla Work Service i powiem że maaaaaaasza ciekawych ofert, polecam szczególnie te na noc, dzięki temu pensja się podwaja, dobra agencja pracy, pozytyw.
zdjecie uzytkownika
Kiro - 2015-12-16 09:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dbają o pracowników a jak się przyjeżdża na miejsce to warunki jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 20 pokoi jedna łazienka dla 40 osób, coś strasznego do tego biorą 200,00 EUR za pokój dwuosobowy. Odradzam wszystkim !!!
zdjecie uzytkownika
bańka - 2015-12-16 12:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kiro wiadomo że jak njedziesz za granicę to nie licz na wielogwiazdkowy hotel, jedziuesz tam do ciężkiej ale opłacalnej pracy i na tym warto się skoncentrować
zdjecie uzytkownika
azorek - 2015-12-29 19:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema. 16.01 wyjężdzam do pracy gdzies pod frankfurt do pracy jako komisjoner owoców i warzyw. Wiecie cos o tej pracy ??
zdjecie uzytkownika
Odod - 2015-12-29 22:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@azorek ja orientuję się jedynie jak wygląda praca u nich w Polsce, więc nie wiem jak to jest za granicą, ale bardzo możliwe, że nie ma na co narzekać i wszystko w porządku, bo skoro dobrze traktują pracowników w kraju to czemu mieliby źle traktować za granicą.
zdjecie uzytkownika
kija - 2016-01-07 17:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam kiedyś zatrudniona przez tą agencje pracy i chwalę sobie z nimi wspołprace, obecnie tez zlozyli mi oferty pracy na stanowisko pakowaczki/odzieży,praca lekka sortowanie odziezy, pelny wymiar godzin pracy,polecam
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-01-10 01:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ja chciałam poprzez nich aplikować na stanowisko przedstawicieli handlowej na województwo zachodniopomorskie, ciekawa jestem, jak trudno jest się tam dostać
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-01-12 14:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam tutaj trochę opinii negatywnych, ale od razu i z góry powiem, że tak jak mówię jest dobrze, nawet bardzo dobrze i nie ma się do czego przyczepić
zdjecie uzytkownika
Michał27 - 2016-01-19 18:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Farfocle :) - 2015-06-23 10:16:13]:
w zadnym wypadku nie jedz przez tą firmę, przezylismy tam koszmar z kolegą. ciągle 6 klasa podatkowa, mieszkania w tragicznym stanie, zero pomocy i oszustwa cały czas. zarobisz z 100 euro na miesiac po odliczeniu wszystkiego, mieszkanie transport ubrania itp. w Polsce o tym nie mowia.
zdjecie uzytkownika
wojter - 2016-01-19 18:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Michał27, to może napisz jednak więcej szczegółów, bo nei wydaje mi się, by rzeczywiście realny zarobek wynosił 100 euro. Chyba kwatery nie sa takie drogie, jedzenie też, może dużo na alkohol wydawałeś.
zdjecie uzytkownika
route43 - 2016-01-25 13:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
michal27, razem z mezem dostalismy za miesiac pracy po 617 e stanowczo za malo jak wyliczylam ,czyli 6 klasa podatkowa,moje pytanie do Ciebie ;czy wyrownaja nam do 1 klasy podatkowej?
zdjecie uzytkownika
kombak - 2016-01-25 13:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@route43, czyli jednak idzie zarobic tutaj dobre pieniądze, 600 euro ponad oszczedności już robi wrażenie. W ogóle o jakie to stanowisko chodzi, mnie mnie zainteresował pracownik ds. kompletacji zamówien, podobno sa nawet umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-01-26 09:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik77 - 2015-11-16 08:32:44]:
a moze najpierw tzreba wniosek uzupelnic i wpisac to w karcie czasu pracy a dopiero pzoniej wymagac i straszyc inspekcja pracy???
zdjecie uzytkownika
dik - 2016-01-27 14:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ela sugerujesz że ludzie o takich rzeczach nie wiedzą? Wiadomo że pracując przez pośrednika trzeba na wszystko patrzeć, chociaż mnie interesuje ile wy w ciągu pracy macie przerwy ?
zdjecie uzytkownika
fatboy - 2016-01-29 17:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale widzę @Ela że miałaś czas o godz. 9:26 żeby tu wejść i napisać komentarz więc chyba nie jest tak źle z godzinami pracy. Ja bym z chęcią się zatrudniał jako magazynier bo bez uprawnień na wózki widłowe przyjmują
zdjecie uzytkownika
jamnik - 2016-01-31 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cóż za spostrzegawczość użytkowniku :) wydaje mi się, że work service jako agencja pracy to firma, która zawsze będzie zbierała przeróżne opinie, za dużo rekrutacji prowadzą.
zdjecie uzytkownika
górek - 2016-02-03 11:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie może będą różne, ale wydaje mi się, że jako firma pośrednicząca, powinni wobec wszystkich mieć podobne kryteria i zasady. A tu jak czytam, to bywa z tym różnie @jamnik.
zdjecie uzytkownika
adam liszaj - 2016-02-11 17:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma, tragedia... Mieszkania które oferują - płatne oczywiści (200 euro/os.) często nie nadają się do zamieszkania ponieważ brak w nich wyposażenia podstawowego (np. pralka, lodówka) nie ma ciepłej wody i ogrzewania, nieszczelne okna. Nie można również liczyć na pomoc koordynatora. Jeśli chodzi o wypłaty to bardzo często wypłaty trafiają nie na to konto a odzyskanie ich graniczy czasami z cudem bo jak później się dowiedziałem "to wina księgowej i oni nie mają na to wpływu, ciężko będzie odzyskać te pieniądze..." i piszę tutaj o wypłacie za cały miesiąc...
Mam jednak nadzieję, że wielu z was ma jednak pozytywne zdanie na temat tej agencji. Ja osobiście odradzam współpracę z tymi ludźmi a w szczególności z panem(usunięte przez administratora)

Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
stach - 2016-02-11 19:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no nie mówcie mi, ze 200 euro na osobe to dużo, chyba Polskich realiów nie znacie, A jako android developer to naparwde duuużo wiecej sie zarobi, wiec nie narzekajcie.
zdjecie uzytkownika
niezadowolony - 2016-02-15 10:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czup - 2015-09-20 12:43:27]:
hahahhahahhahahhahah
meldunku nie umia zalatwic (1,5 miesiaca mi zalatawiali, a kolega z pracy sam sobie zalatwil w tydzien)
jesli jestes liczony z 6 sztojeklasy( nie wiem jak to sie pisze) to pozniej nie wyplaca Ci nawet wyrownania.
Firma nie dotrzymuje umow, zapewnia opieke zdrowotna za ktora musisz placic ale leczyc juz nie mozesz.
nie polecam!!!! nie dajcie sie oszukac!!!
mieszkania oplakane, ja placilem 250 euro a w mieszkaniu bylo 6 ludzi.
(takie mieszkanie do wynajecia kosztuje z 350 euro miesiecznie)
dojazd do pracy zapewniony ale placilem ponad 50 euro nawet jak mialem l4 przez tydzien.
od miesiecznej wyplaty odliczaja wszystko co sie da, jakies ukryte podatki itd itp.
Jesli ktos chce wyjechac za granice to nie za pomoca work service!!!
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-02-15 12:26:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no, jak tak na to popatrzeć @Stach to przyznam, że faktycznie masz rację, stawka jest dośc dobra i nie można narzekać, ale zawsze komuś coś nie zagra
zdjecie uzytkownika
Mirka - 2016-02-16 11:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie płacą zgodnie z umowa, potem że księgowa była na chorobowym itp. Masakra
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-02-17 13:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak rozumiem mają wobec Ciebie jakieś aktualne zobowiązania, tak @mirka? Jeśli tak to może przedstaw nam sprawę, chętnie się wszyscy dowiemy, bo dla mnie to ewenement
zdjecie uzytkownika
John - 2016-02-20 14:50:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś pracował w Rhenusie (Gotha) przez WS i wie jak wygląda sprawa dojazdu do pracy? Doplacają coś, dowożą busami? I ile potrącają za zakwaterowanie? Wybieram się tam niedługo i chcę sobie przekalkulować, bo zarobki takie sobie :/
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-02-20 20:41:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@John, może rozejrzyj się po ich innych ofertach, mają ich wiele. Poza tym z tym zakwaterowaniem to zazwyczaj jest w ramach zatrudnienia, ale nie wiem jak tu konkretnie
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-03-04 23:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem przez tę agencję (podkarpackie) i mam o niej bardzo dobre zdanie.Wypłata zawsze była na czas bez żadnych pomyłek.Polecam Work Service za solidność i ciekawe oferty pracy.
zdjecie uzytkownika
All - 2016-03-05 09:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracował na magazynie wysokiego składu w kauflandzie lub Lidlu?Niemcy region zagłebia rury przez agencje WS
zdjecie uzytkownika
fatboy - 2016-03-05 10:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Paweł tą dobrą opinią to bardzo mi pomogłeś. Zastanawiam się nad tym ogłoszeniem JBoss EDS Developer w Rzeszowie. Oprócz umowy o pracę bądź kontraktu jest Multisport, dodatkowe ubezpieczenie no i to co ja lubię wewnętrzne szkolenia
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2016-03-05 14:32:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego jeżeli spełniasz warunki na to stanowisko to złóż do nich aplikację bo jak wcześniej napisałem Work Service polecam z czystym sumieniem.
zdjecie uzytkownika
slim - 2016-03-07 12:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaką lokalizację polecasz najbardziej @Paweł? i może wiesz czy nie ma żadnych ukrytych kosztów związanych z umową pomiędzy nimi a pracodawcą? w sensie czy nie zabierają dużo z pensji ;/
zdjecie uzytkownika
miaswie - 2016-03-18 11:04:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem prze work w inpost firma work nie sprawdziła pracodawcy który zatrudnił 3 razy więcej osób niż potrzebował na o stanowisko bez żadnego szkolenia kazano nam na własny koszt kupić odzież ochronną szatnia wspólna kobiety i mężczyźni w małym ciasnym pomieszczeniu ciuchy czyste zostawiane na wierzchu po pracy często zdeptane i brudne po 3 dniach nadmiar pracowników zwalniają bez żadneg powodu i zwrotu kosztów za odzież ochronną
zdjecie uzytkownika
brygadzistka - 2016-03-18 11:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nawet jeśli musiałeś kupić taką odzież, to przecież nie saą to jakieś wielkie koszty, znam temat. ile zapłaciłeś? pewnie kilkadziesiąt złoty maksymalnie a dramatyzujesz, lepiej podziękuj że pracę masz im
zdjecie uzytkownika
miraswie - 2016-03-18 12:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [brygadzistka - 2016-03-18 11:10:46]:
za odzież zapłaciłem 215 zł pracy nie mam i odzieży też ponieważ została w tej ala szatni
zdjecie uzytkownika
deadko - 2016-03-20 11:30:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miraswie to przecież możesz się ubiegać o zwrot pieniędzy albo zabrać tą odzież. Ciekawe jak to będzie ze mną, bo chcę się ubiegać o stanowisko operatora wózka widłowego. Oczywiście trzeba mieć uprawnienia na wórzek ale też 6 miesięcy doświadczenia na takim stanowisku.
zdjecie uzytkownika
miraswie - 2016-03-20 16:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [deadko - 2016-03-20 11:30:33]:
musiałbym iść z tym do sądu ponieważ work na ten temat powiedział mi że nie ma zwrotów kosztów poniesionych na rozpoczęcie pracy na umowę zlecenie o czym wręcz przeciwnie mówi kodeks cywilny chciałem odebrać odzież okazało się że odzież znikła a pracownica inpostu powiedziała że ją to nie interesuje a pozaty umowę miałem z work a nie z impostem w taki sposób wykorzystują ludzi
zdjecie uzytkownika
marecki1984 - 2016-03-21 14:17:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma dziadowska odradzam komukolwiek wspułpracę z tą firmą
zdjecie uzytkownika
bajkl - 2016-03-22 13:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolego a może to wszystko było jednak dokładnie pozapisywane w umowie... a ty tego może nie przeczytałeś dokładnie? ja chwalę jednak firmę za dobrą robotę jaką robi i misję dawania nam dobrej pracy
zdjecie uzytkownika
Wojtek H. - 2016-04-28 14:09:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kamil - 2016-02-20 20:41:12]:
350 euro za mieszkanie i zero godzin
zdjecie uzytkownika
ss - 2016-04-28 14:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to zero godzin? Wydaje mi się, że u nich jest min. 40 godzin pracy no i to wychodzi wtedy jeden etat jednak. A teraz jest oferta jako Specjalista w zespole kredytu kupieckiego jeszcze i też jest ciekawa.
zdjecie uzytkownika
zero - 2016-04-29 09:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maciek65 - 2015-10-21 18:43:43]:
koordynator? to dyrektor czyli kolejna osoba nie znajaca sie na niczym i na ktora trzeba robic.warumki mieszkaniowe bardzo zle,wymagania bardzo duze.za godziny nadliczbowe placa z laska ....kiedy chca.
zdjecie uzytkownika
Stokrotka - 2016-04-29 21:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w tej firmie to kompletna katastrofa ! Pracowałam na stanowisku młodszy konsultant personalny, obowiązków full wynagrodzenie najniższa krajowa, menagerem projektu była dziewczyna z kompleksami, która uważała, że praca stanowi całe życie potrafiła wypisywać maile w środku nocy na temat tego co ma być zrobione na rano następnego dnia, była zazdrosna o relacje ze współpracownikami dlatego za wszelką cenę starała się skłócić cały zespół. Ponadto w tej agencji na każdym stanowisku pracują osoby niekompetentne dlatego ciągle trzeba świecić oczami za cudze błędy. Nawet miesiąc po moim odejściu jestem cały czas komentowana prze wyżej wspomnianą menagerkę. Nikomu nie polecam tej pracy !!
zdjecie uzytkownika
9nr - 2016-05-05 12:31:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@stokrotka, twoja opinia odnośnie tej agencji pracy jest jak najbardziej odosobniona i odrealniona, poza tym dają naprawdę dużo możliwości, np. jako lektorzy językowi mogący mieć zatrudnienie zdalna, ja z moim niemieckim na pewno spróbuję i narzekała nie będę
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-05-10 10:27:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś pracuje na magazynie Romana w Lipsku? Jakie warunki mieszkaniowe? Jaka praca? Jak tam ogólnie jest u Was? będę wdzięczny za info! Arek
zdjecie uzytkownika
Michał - 2016-05-14 12:29:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracował ktoś przez WS w Czechach? Jest ogłoszenie do fabryki, lokalizacja Hodkovice nad Mohelkou.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W ich warszawskim biurze brałem udział w kilku rozmowach kwalifikacyjnych. Generalnie niemiłe podejście do aplikanta, na recepcji siedzi tam taka naburmuszona dama, która zapomniała co znaczy "dzień doby" i "do widzenia". Ale pomijając już podejście itp. to osoba, z którą rozmawiałem już nie pierwszy raz - dziewczyna w wieku około 25 lat, bije wszelkie rekordy w braku profesjonalizmu i idiotyźmie. Nie ma pojęcia o czym mówi, udaje inteligentną robiąc dobrą minę do złej gry, przytakuje udając zrozumienie mimo, że nie wie o czym sama ze mną rozmawia. Zadaje za to masę pseudo psychologicznych i bezpiecznych z jej punktu widzenia pytań, bo uważa, że na nich nie można jej zagiąć, zupełnie jakby przeczytała "podręcznik młodego rekrutera" i starała się wprowadzać świeżo przyswojone zagrania w życie - co w konsekwencji wygląda bardzo "kulawo" bo dziewczyna wypada na tępawą. To przekłada się potem na to, że nie potrafi obiektywnie ocenić kandydata bo tak naprawdę nie zna specyfiki stanowiska i daleko jej nawet do zwykłego wyobrażenia sobie jak taka czy inna praca, na którą akurat przyszło jej rekrutować, może w rzeczywistości wyglądać. Zaczynam się zastanawiać czy to ich czołowa twarz w tej siedzibie czy już wszystkim tyłki przyrosły do krzeseł, że nie mogą podesłać kogoś innego.
Pytania: co się panu podoba w wykonywaniu pana zawodu i czego nie lubi pan robić - to tak jak zapytać chirurga naczyniowego czy nie lubi używać skalpela.... Zamiast rozmawiać o konkretach i merytorycznie pani zadaje bzdurne pytania które akurat ślina przyniesie jej na język bo jest totalnie nieprzygotowana do prowadzenia rozmowy.
zdjecie uzytkownika
NoIdea - 2016-05-22 20:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli w Czechach też wynajmują Ubytovnie tak jak to robi DP work, to podziękuję :D
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-05-27 19:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a mi nie grało, firma była nie fair i to mocno, ale fakt, to było kilka lat temu. Na miesiąc miałam zarobić 1000 zł, za 2 tygodnie dostałam 300 zł, kpina i żart. Nie korzystajcie z agencji, sami szukajcie pracy!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Work Service SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert