Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
olo48 - 2014-11-13 08:54:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Work Service w Krakowie dział na produkcji w Philip Morris - nie wypłacono mi jeszcze pieniędzy za prace - za październik !
Zgłoszona reklamacja i takie cyrki już po miesiącu pracy. Co to k... jest za syf
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-11-18 13:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [taker - 2014-09-30 18:07:52]:
napisz jak ty juz cos wiesz i jestes na miejscu mój adres 1968dino@wp.pl dzieki
zdjecie uzytkownika
amico - 2014-11-19 15:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
stanowczo podpisuje sie pod każda negatywna ocena tego biura, ukryte koszty, nieuczciwe wykładanie wynagrodzenia, szkoda słów...
zdjecie uzytkownika
siema - 2014-11-21 13:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjechał ktoś może do Ulm na stanowisko komisjoner ??
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2014-11-25 16:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam pytanie czy pracuje ktoś przez Doręczyciel przesyłek?
zdjecie uzytkownika
nie dla idiotów - 2014-11-26 08:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytajcie Barany.To jest największa amerykańska agnecja pracy na świecie z główną siedzibą w Polsce we Wrocławiu na Sky tower pokoje na 20 piętro.Pracowałem na 2 projektach w Niemczech,nie będę się rozpisywał.Firma konkretna.Jeżeli jakiś idiota jedzie za granicę bez kasy i po tygodniu chce zaliczkę,której nie dostaje i sra zaraz na Firmę,to lepiej niech siedzi w domu.Żadna Firma nie ma obowiązku wypłacania zaliczek.Work Service i tak po 2 tygodniach je wypłaca.Mniejsza z tym.Jadą idioci co słowa nie znają po niemiecku i cwaniakują.Nikt za granicą wam łaski nie robi.Zawsze możesz zostać w polsce i dymać za 1600 zł.Takich jak wy bez języka i kwalifikacji Firma ma tysiące,dlatego może sobie pozwolić na rotacje.Jeżeli znacie język to i Firma was wtedy szanuje.Ja znam i pracuję teraz direkt, ohne Zeitfirma.Nie uczysz się języka-nie dorobisz się
zdjecie uzytkownika
Mrówka - 2014-11-26 08:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@amico Dobrze, tylko podpisując umowę zgadzasz się na każde postanowienie i każdy paragraf oraz punkt. Jeżeli nie ma tam wzmianki na temat ukrytych kosztów to dlaczego pobierają je, na jakiej podstawie? Jeżeli nie ma podstawy prawnej, nie jest to udokumentowane w umowie, czy nie zostałeś o tym poinformowany podczas zawierania umowy to jest to działanie bezprawne i powinno zostać zgłoszone - tak ja to widzę.
zdjecie uzytkownika
takasobieosoba - 2014-11-27 20:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hehehehe
zdjecie uzytkownika
mediamarkt - 2014-11-28 08:25:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie dla idiotów - 2014-11-26 08:22:49]:
dobrze powiedziane! zwłaszcza o tych zaliczkach (ileż to razy marudzenie - przyjeżdżają bez grosza i po paru dniach chcą kasę, jak firma nawet nie wie, ile ktoś dla nich przepracuje) i o niemieckim - dać szansę pracy za granicą ludziom, którzy nawet przedstawić się nie umieją po niemiecku czy choćby kulawym językiem a la 'kali chcieć jeść' powiedzieć najprostsze zdania - mało z agencji zatrudniających za granicą to oferuje; ale nikt docenić nie potrafi; nie podoba się - zostać w kraju i za taką samą pracę zarabiać najniższą POLSKĄ krajową lub próbować gdziekolwiek indziej bez języka za granicę - powodzenia...
zdjecie uzytkownika
mah - 2014-11-29 12:11:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.Czy wybiera się ktoś do Koblenz na magazyn w dniu 04.12.
zdjecie uzytkownika
Jens - 2014-11-29 21:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nie dla idiotów - 2014-11-26 08:22:49]:
sam jesteś baran. Grunt to rzetelna informacja. Jeżeli firma zatrudnia bez języka w ofercie z mieszkaniem i wyżywieniem a na miejscu okazuje się, że nie da się pracować bez języka, wyżywienia nie ma a pokój w hotelu robotniczym bez lodówkia i koordynator jest kompletnym debilem, to jak ma taki ktoś nie poprosić o zaliczkę kiedy na starcie został oszukany???
zdjecie uzytkownika
Michau - 2014-11-30 09:20:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wyjeżdżał ktoś z ws z rzeszowa do pracy za granicę?nwza czy warto się do nich zgłosić po tych opiniach,a może znacie inne pewne biura które potrafią załatwić konkretną pracę tymczasowa xa granicą?
zdjecie uzytkownika
mah - 2014-11-30 10:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś pracował przez tą agencje na magazynie w koblenz,jakie są tam warunki mieszkaniowe bo to jest najważniejsze no i atmosfera w pracy na tym magazynie.
zdjecie uzytkownika
pawlos1972 - 2014-12-03 19:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam zamiar wyjechać do niemiec z Work Service do pracy w magazynie na 08,12,2014 mam być w Magazyny Rhenus
D-99880 Hörselgau pracował tam ktoś ?ja jadę z Częstochowy w niedzielę 07,12,2014 proszę o opinię w tym miejscu pracy pawlos1972@interia.pl lub 516973878
zdjecie uzytkownika
Ana - 2014-12-05 09:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
*mah; *pawlos1972
Witam
Można usyzkać informacje odnośnie rekrutacji (jak wygląda) i warunków jakie zaproponowali?
zdjecie uzytkownika
pawlos1972 - 2014-12-05 11:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ana - 2014-12-05 09:22:16]:
Ja czekam na dalsze oferty tamta już zakończona w Magazyny Rhenus
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-12-05 11:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pawlos1972 - 2014-12-03 19:13:11]:
Lepiej tam nie jedz,bo i tak zaraz wrócisz ,chyba że chcesz wrucić pobity,okradziony przez cyganów i rumunów co będą z tobą mieszkać .Te pieniądze na bilet daaj lepiej mi,zaoszczędzisz chociaż sobie kupę nerwów i będziesz dłużej żyć
zdjecie uzytkownika
NIE JEDŻ - 2014-12-05 12:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ana - 2014-12-05 09:22:16]:
Nie radzę ,chyba że chcesz wrócić okradziony może nawet pobity przez cyganów i rumunów z którymi przyjdzie ci tam mieszkać.Ja byłem już parę razy w Angli i Holandi ale jak zobaczyłem co tam tu sąza warunki ,a o pracy nie wspomnę to wróciłem po 4 dniach ,na szczęście w całości ale ze stratą 1500zeta
zdjecie uzytkownika
NIE JEDŻ - 2014-12-05 12:06:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ana - 2014-12-05 09:22:16]:
Nie radzę ,chyba że chcesz wrócić okradziony może nawet pobity przez cyganów i rumunów z którymi przyjdzie ci tam mieszkać.Ja byłem już parę razy w Angli i Holandi ale jak zobaczyłem co tam tu sąza warunki ,a o pracy nie wspomnę to wróciłem po 4 dniach ,na szczęście w całości ale ze stratą 1500zeta
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-12-06 09:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
takkk kończy sie raj dla Polaków otworzyli rynek dla rumunów i bulgarów mniej im płacą niż nam.Miałam taką sytuacje na poczatku roku gdy chcielismy troche podwyżki albo utrzymac stare stawki gdy zaczeli nam obcinać to uciszyli nas zaraz "bo weżmiemy tańszych rumunów" wyjechalam.wole pracowac w Polsce
zdjecie uzytkownika
Daro - 2014-12-08 12:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Polacy już całkiem zwariowali że pchają się na siłę do pracy za granicę przez tą agencję,kolega znał dobrze niemiecki pojechał to co zobaczył załamało go totalnie.30 osób 1 lodówka jeden kibel i umywalka.Różne narodowości ,złodziejstwo na każdym kroku,idziesz się wykompać wracasz i już nie masz telefonu albo pieniędzy.Po pracy wracasz a w lodówce wszystki twój prowiant wyżarty,do najbliższego sklepu 3 kilometry i jeszcze sklepik prywatny gdzie ceny z kosmosu,a ty zarobisz góra 600,700 euro i nie licz na więcej nie masz szans robisz jak ten murzyn za 6 euro bo resztę zgarnia agencja.Z tych 700 ruro jeszcze opłacisz bilety i kwaterę zostaje ci wielkie gó...o.nawet na powrót nie zarobisz będziesz tam siedział jak niewolnik i płakał do ściany.Tak skończyła się jego przygoda z tą agencją wrócił na długach do Polski
zdjecie uzytkownika
martinez - 2014-12-09 20:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Więc tak. 02.12.2014r wyjechałem autem prywatnym do Erfurtu, żeby podpisać umowę. Wstępną miałem już podpisaną i wydawała się całkiem przyzwoita. Po podpisaniu umowy okazało się, że zakwaterowanie mamy 98km (Nentershausen) od siedziby firm i 90km (Aplelstadt) od miejsca pracy. Domki letniskowe. 3 maleńkie pokoje, 6 osób. Okazało się wtedy, że niestety ubrania robocze, które miały być darmowe, są jednak płatne. Oczywiście tyczyło się to też dojazdu do pracy. Mieliśmy jeździć moim autem prywatnym i oczywiście sami sobie tankować. Pierwszy raz mieliśmy iść do pracy 03.12 ale wieczorem dostaliśmy informację z biura, że jednak pracy dla nas nie ma. 04.12 sytuacja się powtórzyła. Więc przeliczając koszty zakwaterowania i jedzenia, podjeliśmy szybką decyzję. Spakowaliśmy się i wróciliśmy do Polski.4 godziny po naszym wyjeździe, firma sobie o nas przypomniała. Zadzwonił koordynator, który rzekomo musiał wyjechać do Polski. Tłumacząc, że to wszystko co przeszliśmy jest nieprawdą. Ale przynajmniej niemieckiego piwa się napiliśmy.
zdjecie uzytkownika
lalek - 2014-12-10 11:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z tymi wszystkimi wstepnymi ustaleniami zawartymi wewstepnej umowie? To troszeczke dziwne, ze firma jedno podpisuje, a potem drugie robi. Mozna powiedziec, ze jest to wbrew umowie, ktora sie zawiera. Taka dzialalnosc opierajaca sie na rzeczach i ustaleniach nieprawdziwych nie powinna w ogole miec miejsca.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-12-15
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
  Grupa Work Service działa od 1999 roku i jest największą agencją zatrudnienia w Polsce. Specjalizujemy się w usługach doradztwa personalnego, rekrutacji, outsourcingu pracowniczym i restrukturyzacjach w obszarze HR. Już ponad 3000 pracodawców wybrało Work Service na swojego partnera w biznesie, a 35 000 osób miesięcznie za naszym pośrednictwem znajduje zatrudnienie w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. Nr wpisu do Re
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
martinez - 2014-12-10 18:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety umowy pisane są w sposób ogólnikowy i nie ma się do czego doczepić. Później w biurze wszystko na gorących papierach. Człowiek zmęczony po całej nocy jazdy. Najpierw dają szybko do podpisania umowę niemiecką a na wyjściu wciskają przetłumaczoną ( chyba w Google Tłumacz) umowę. Ale już bez stawek itd.
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2014-12-14 16:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma niczym się nie interesuje, mało tego nie odprowadza ubezpieczenia i potem rachunek dostajesz do zapłacenia!!! Trzeba samemu dojeżdżać do pracy i jeszcze wypłata się nie zgadza o jakieś 100 euro... NIE POLECAM!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Service SA?
Zadaj pytanie
x