Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
BIDON - 2015-01-03 18:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma to oszusci, nawet papierow nie dostaniecie ile godzin pracowaliscie, ja tez pracowalam 52km w 1strone, a mieszkalam w Nentershausen... to banda idiotow, koordynator w ogole nie mowi po niemiecku, masakra, trzeba sobie samemu wszystko zalatwiac.., mowisz do niego cos, a on: nie mam czasu i odchodzi, nikt nic nie wie, umowy napisane tak ogolnikowo, ze mogly by robic nawet za basnie braci Grimm, porazka, a co do kolegi, ktory sie wypowiadal, ze jada Polacy za granice i slowa nie mowia po niemiecku... Ja jestem germanistka i mowie lepiej po niemiecku, niz wszyscy Polacy, ktorzy tam siedza w biurach...ale w tej firmie czy znasz czy nie znasz to i tak wszystko jedno bo z Polakami sie dogadac tam po polsku graniczy z cudem, oszukuja i tyle, nie radze nikomu wspolpracowac z tym biurem,aa zaliczk itez nie dostaniesz wtedy kiedy chcesz, bo Pani z biura sie przemeczy i tu cytat: nie bede robila 100przelewow dziennie, jakby nie chlopak , ktory wracal w moje strony to nawet bym nie miala za co wrocic , bo zostalam bez kasy poltora tygodnia, bo wyjazdu na swieta...
zdjecie uzytkownika
kimerek - 2015-01-07 18:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze moje watpliwosci po paru dniach od przeczytania ostatniego wpisu tutaj sa coraz wieksze ale coz poczekam jeszcze, moze ktos pokaze prace z innej strony i bedzie mozna to skonfornotwac. mam nadzieje, ze w ogole ktos z firmy sie tutaj wypowie to by bylo calkiem przyjemne. pozdrawiam i czekam na nowości
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-01-07 23:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zamierzam z dziewczyną wyjechać do pracy, najpewniej jako pracownicy magazynu zachodnie Niemcy.Różne wypowiedzi tutaj widziałem, może niektórzy przesadzają? czy faktycznie jest tak żle że kasy nie dadzą i nie pomogą? Fajnie jeżeli ktoś zechce odpisać.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Konsultant Work Service - 2015-01-09 11:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie ofertami pracy Work Service. Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania dotyczące wyjazdu do pracy w Niemczech. Gorąco zachęcamy do kontaktu: praca.niemcy@workservice.pl (w temacie maila należy wpisać słowo „Zapytanie” oraz podać swój aktualny numer telefonu). Po otrzymaniu wiadomości, jeden z rekruterów skontaktuje się Państwem telefonicznie. Odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące aktualnych ofert pracy oraz warunków zatrudnienia. Pozdrawiamy noworocznie :) zespół Work Service
zdjecie uzytkownika
maly - 2015-01-11 20:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daro - 2014-12-08 12:43:43]:
zgadzam sie to trzeba zaobaczyc ludzie powinni (usunięte przez administratora)z tych agencji czy to personel, headway widze z eine tez sa dziadoskie robia tych polakow w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkoda mitego(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Brand - 2015-01-13 17:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to kpina. Żenująca komunikacja, spóźniają się z wypłatą pieniędzy, to była moja pierwsza i ostatnia przygoda z tą firmą. Pracowałem grudzień-2014, kase dostane 14.01 jeśli w ogóle dostane do tego pani która się mną opiekowała podczas zlecenia ma moje e-maile w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie odpowiada. NIE POLECAM firmy WORK SERVICE!!!!
zdjecie uzytkownika
gargu - 2015-01-21 21:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja zaryzykuje i wysle cv tylko chciałbym wiedziec jak jest na rozmowach kwalifikacyjnych,bo wiele zależy od tego pierwszego spotkania, zatem należy się do niego porzadnie przygotować.o co pytaja najczesciej i jakie wynagrodzenie proponuja czy sa mozliwosci podniesienia kwalifikacji zawodowych dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
taza - 2015-01-28 04:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Firma to oszuści. Pojechałam na rozmowę 50 km i osoba z która byłam umowiona nie było jej w pracy, nawet nie raczyli zadzwonić ze spotkanie się nie odbędzie. No jednym słowem śmiechu warte!
zdjecie uzytkownika
jagoda 76 - 2015-01-28 13:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Konsultant Work Service - 2015-01-09 11:50:11]:
hej , faktem jest , że niektórzy przesadzają . a pracuję od 9 miesięcy i jakoś tragedii nie widzę , teraz może trochę się pieprzy , zmiany koordynatorów są tak częste , że nie zdążysz zapamiętać poprzedniego a jest następny , i o dziwo każdy mówi coś innego , można też zarobić , godziny mam wyliczone , wszystko jest ok , najdziwniejsze jest to , że osoby które przyjechały w ostatnim czasie już nie mają tak różowo , słyszałam o problemach podobnych do Waszych , także przemyślcie swój ewentualny przyjazd .
zdjecie uzytkownika
niezadowolona - 2015-02-02 23:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie pracują niekompetentni konsultanci, sama rozmowa przeprowadzona w średnio miłym tonie przez młodą studentkę, która czytała szablonowe pytania z kartki i nie umiała nic powiedzieć o ofercie pracy. Po rozmowie zero informacji zwrotnej, czego jednak Kandydat oczekuje i co już jest standardem w innych agencjach rekrutacyjnych. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Dingo - 2015-02-05 01:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Work service jest typowym pośrednikiem pracy. W zasadzie nie zdziwiłbym się gdyby standardem byłaby spora rotacja na tych najniższych stanowiskach. Najciekawsze jest to, że ich oferty są przygotowywane dla poszczególnych odbiorców - studentów, rencistów, praca za granicą - na dobą sprawę nie trzeba za dużo filtrów ustawiać.
zdjecie uzytkownika
Mateusz - 2015-02-05 12:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowal ktos w Fiege na magazynie do 23.12.2014 ? Jak tam chlopaki, robota jest czy zjechaliscie ? Ja tam jestem zadowolony 3 tygodnie i 900e zarobione, tylko jak wyslalem meila proszac o jakis kwit do rozliczenia to cisza, no a z tym dojazdem to prawda niektorzy dojezdzali po 80 km, ja mialem 15 i mieszkanie na hotelu masakra, ani zjesc ani nic, jedynie sniadanie
zdjecie uzytkownika
Koordynator - 2015-02-06 15:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podziele sie z Wami swoimi odczuciami nt. wspolpracy z polskimi gastarbeiterami. Uwazam, ze jesli nie znacie slowa po niemiecku, nie powinniscie tutaj przyjezdzac. Umeczycie siebie i koordynatora. Firma robi co moze, zeby Wam dogodzic. Czasem wychodzi jej to lepiej czasami gorzej. Zeby zyc zagranica potrzeba jednak cos wiecej niz tylko liczyc na to, ze kordynator wszystko zalatwi. Dorosly pracownik nie jest dzieckiem, ktore bladzi we mgle. Przyjezdzajac tutaj trzeba liczyc sie z tym, ze jest sie w innym kraju. Koordynator nie bedzie przez caly czas chodzil za Toba, zeby pomoc Ci w drobnej sprawie. Moi pracownicy sobie radza. Ucza sie jezyka. Potrafia pojsc sami do lekarza, zameldowac sie w recepcji, dogadac sie w pracy. Jesli liczysz, ze firma bedzie Cie prowadzic za raczke, to zloz papiery do przedszkola, a nie do Workservice.
zdjecie uzytkownika
zaba - 2015-02-13 12:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [martinez - 2014-12-09 20:12:52]:
zaklamana firma jAK NIEJAKI HEADWAY NIE POLECAM KLAMIA KRECA GROSZE PLACA CIAGLE COS NIE WIADOMO LUBIAJA LUDZI CO NIC SIE NIE PYTAJA TYLKO ROBIA
zdjecie uzytkownika
aas - 2015-02-17 12:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ktoś coś może powiedzieć o pracy na magazynie w koblencji ?
zdjecie uzytkownika
Mister - 2015-02-19 10:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Work Service jest agencją pracy, która oferuje całkiem spory wachlarz ofert dla ludzi, którzy samodzielnie nie są w stanie nic znaleźć. Zastanawiam się tylko jaka jest szansa, żeby potem przejść na umowę bezpośrednio z firmą zatrudniającą. Jakie w ogóle warunki należy spełniać aby móc brać udział w rekrutacji?
zdjecie uzytkownika
jaskier - 2015-02-19 12:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zaba, hej, a możesz napisac trochę bardziej konkretniej, bo mi mało mówi, że płacą grosze... Może dla Ciebie to sa grosze, a ja byłbym zadowolony. W ogóle to o jakim stanowisku w work service jest mowa? To w ogóle przyjmują ludzi bez słowa po niemiecku? Na miejscu jest opieka także polskich koordynatorów?
zdjecie uzytkownika
jagoda 76 - 2015-02-20 10:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pisałam już wcześniej , opinia była w miarę ... Teraz jednak to zero i jeszcze do potęgi !!! odkąd odeszłam z przyczyn osobistych nie mogę doprosić się o fiszkę , świadectwo pracy , nie mówiąc o picie ! na maile nikt nie odp , mało tego na ostatniej pensji pojechali mi jakieś 200 euro ! zresztą nie tylko mi , wiem , że mnóstwo ludzi ma za małą pensję tylko co ja mogę z Polski , mają mnie gdzieś a moja kasa ? nie liczę już , że jeszcze ją odzyskam . Poza tym znów work nie ma koordynatora , który to już raz , uciekają jak szczury z tonącego okrętu , coś jest z tą firmą nie tak skoro nikt nie potrafi zagrzać tam miejsca .Według mnie nie warto się tam zatrudniać !!!
zdjecie uzytkownika
fiszki - 2015-02-20 22:15:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam ten sam problem nie dostalem zadnej fiszki czy swiadectwa pracy ,jesli ktos wie jak skutecznie to zalatwic prosze pisac na opiniach .POZDRAWIAM
zdjecie uzytkownika
nie dajcie sie - 2015-02-21 03:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przed wyjazdem wykupcie ubezpieczenie adwokackie w niemczech ,pilnujcie terminow np wypowiedzenia czy dostarczenia zwolnienia chorobowego . jesli was zwolnia a tak zrobia bo musza ,bo po 6 miesiacach ju nie moga .i najwazniesze ubezpieczenie adwokackie w niemczech .kosztuje 15 euro /mc. Bez tego lepiej nie jechac w razie pytan piszcie .pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
oszukany_123 - 2015-02-24 17:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też nie mam fiszki (odcinka z wypłaty ile zarobiłem), też nie mam pita , na godzinach oszukują nie płacą za wszystkie, UWAGA NA NAZWISKA : (usunięte przez administratora), !!!!!!! MOGĄ PRACOWAĆ W INNYCH FIRMACH GDYŻ POSTANOWILI ZAŁOŻYĆ WŁASNE FIRMY, KAŻDY DOSTAJE WYPŁATĘ ZA TYLE SAMO GODZIN RÓŻNE KWOTY, OSZUKUJĄ KRĘCĄ MATACZĄ, NIE ZAŁATWISZ NIC, KRADNĄ Z ODDCINKÓW, LUDZIE PRZELEWÓW NIE PODOSTAWALI, ZALICZEK NIE MA, POTWIEDZAM SŁOWA KOLEŻANKI , PANI NIE MA CZASU ROBIĆ 100 PRZELEWÓW , NIGDY, UWAGA NA TĘ FIRMĘ !!!!
zdjecie uzytkownika
llllll - 2015-02-25 11:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mister - 2015-02-19 10:47:21]:
też przyłączam się do pytania odnośnie Kobylencji....był ktoś tam ?
zdjecie uzytkownika
XXZXZ - 2015-02-26 07:08:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy tam pracuje sami debile oszuści uważajcie na rozmowach kłamią pada [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam odradzam wam !!!!!!!!!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Pierwszy etap rekrutacji był grupowy, przedstawili warunki pracy i pokazali miejsce pracy, drugi etap to rekrutacja przed trzema osobami, pytania dot. poprzednich doświadczeń zawodowych oraz scenka z typu "jak zachowałbyś się i co byś powiedział w sytuacji przedstawionej na kartce" a na kartce był opisany problem z którym klient do nas dzwoni
Pytania: brak
zdjecie uzytkownika
doktor - 2015-02-27 13:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesteśmy w Polsce i zachorowaliśmy

Mamy obowiązek jak najszybciej powiadomić pracodawcę o naszej niezdolności do pracy, przypuszczalnej długości chorobowego i miejsca pobytu. Koszty powiadomienia ponosi pracodawca. Musimy również powiadomić naszą ubezpieczalnię.

Uwaga, pamiętajmy o tym, że:
Jesteśmy na urlopie i zachorowaliśmy

Mamy obowiązek powiadomić pracodawcę (podając adres pobytu i numer telefonu), jak również ubezpieczalnię o tym, że zachorowaliśmy, określając przypuszczalną długość chorobowego. Jest możliwe, że dni urlopu, w których byliśmy chorzy, mogą być zamienione na chorobowe i tym samym pozostanie nam więcej dni urlopu.

Uwaga, pamiętajmy o tym, że:najwazniejsze sa terminy .
zdjecie uzytkownika
posrednikworange - 2015-03-01 11:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, klika slow o mojej wspolpracy z nimi. BARDZIEJ NIERZETELNEJ I NIEPROFESJONALNEJ FIRMY NIE WIDZIALAM. a więc: NIE DOSTALAM PIT a termin okreslony w przepisach na ich wyslanie minal! Podobno obligatoryjnie wysylaja PIT na maila storzonego przez nich, podanego przy umowie, ale logujac sie oczywiscie od dlugiego juz czasu jest "błąd logowania". Paracowalam za ich posrednictwem dla Orange, umowy mialam przez dwie rozne firmy z jednej przyszedl pit listem zwyklym (smiech na sali), wiec domyslam sie ze drugi tez moze tak wyslali i ZAGINĄŁ Z MOIMI DANYMI OSOBOWYMI I DOKLADNĄ INFORMACJA O DOCHODACH!! KOORDYNATORZY ktorzy sa lacznikami miedzy firma a pracownikami sa NAJBARDZIEJ NIEKOMPETENTNYMI JAKICH ZNAM, nie znaja przepisow prawa pracy i przy rozwiazywaniu umowy wpierali mi niestworzone rzeczy mimo ze PIP powiedzial ze to absurd. DOLOZE WSZELKICH STARAN ABY FIRMA DOSTALA WYSOKA KARE ZA NIEDOSTARCZENIE PIT (i to nietylko dla mnie wiec mam z kim sie namowic przeciwko nim). JEDNO POWIEM OSOBOM KTORE CHCA ZA ICH POSREDNICTWEM PRACOWAC: Pieniadze rzeczywiscie male, choc moze niektorym wystarcza, ale najgorsze jest, ze mnostwo problemow innych moze sie ciagnac przez nich, bo przesylaja wszystko listem zwyklym, w dodatku po takim czasie, ze szkodliwosc 100% gwarantują.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Service SA?
Zadaj pytanie