Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
chłopina - 2014-09-11 20:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciekawe czy ten ulm wypali bo jak ma byc tak jak w kaflandzie pod inglostadem to powodzenia wam zycze
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-13 16:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aleksander Gawlak - 2014-08-22 15:05:53]:
A Ty przypadkiem nie zjechałeś sam po paru dniach pod jakimś tam pretekstem? Jakoś po 31.07 już Cię w pracy nie było:/
zdjecie uzytkownika
ten niepokorny - 2014-09-15 08:44:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sami zjeżdzacie a potem nadajecie na forum ;/
zdjecie uzytkownika
nikt_wazny - 2014-09-15 17:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Siema,
Kaufland Geisenfeld - Totalna porazka, przepracowalem tam od poczatku do konca... Bylo tutaj kilku koordynatorów, zaden nie wiedzial o co chodzi, ogolnie kazdy minusowy (nie pomagal zalatwiac pewnych spraw) Totalne DNO i porazka. Teraz oczekiwanie i modlenie sie zeby zaplacili normalne pieniadze... Wiecej info podam w najblizszym czasie
zdjecie uzytkownika
posłuchajcie mnie - 2014-09-17 09:43:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
I WORK pani katarzyna O i w holandii efficient at work to dwie nazwy a to samo to zwykli oszuści, nie wypłacają całych nalezych pieniążków, przed przelewami buszuja w naszych mieszkaniach za które płacimy bardzooo duzo 80 euro tyg. i wlepiają kary za co??? za kubek na szuszarce nie sprzątniety 50 euro odrazu odliczają od przelewu a na rozliczeniu tygodniowym piszą że to była zaliczka !!!!!!!!!! Woła o pomste do nieba PROSZĘ WAS wszystkich i każdą osobe z osobna jeśli przeczyta ta wiadomość przed wyjazdem niech nie jedzie niech zrezygnuje chociaz miało by to być w ostatniej chwili, nie mówcie sobie tak jak ja "pojade to sie przekonam " nie nie nie jedzcie bo stracicie kase na wyjazd, a tam nic dosłownie nic nie zarobicie. Jak tu pewna osoba pracując dwa tygodnie dostała przelew 30 euro dlaczego? pracowała dwa tyg, tylko w niedziele wolne i co? napisali jej że kaucja za rower 250 euro, mieszkanie dwa tygodnie 160 euro, nie zapomnieli wlepic jej kary, za co za grzyba na ścianie tak tak dobrze czytacie. Prosze nie jedzcie ja WAS ostrzegam,
zdjecie uzytkownika
PIETER - 2014-09-17 10:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@posłuchajcie mnie: mówisz teraz o firmie Work Service? bo nie rozumiem trochę
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-09-17 18:16:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ten niepokorny - 2014-09-15 08:44:23]:
No właśnie - i jeszcze opinię psujecie; jest mnóstwo ludzi, którym praca się podoba lub którzy chcieliby za granicą pracować i coś zarobić (ok, miliony to nie są, ale czego się po takich sezonówkach spodziewać; takich pieniędzy i tak nigdy się nie dostanie w podobnej pracy na magazynie czy produkcji w Polsce).
zdjecie uzytkownika
janusz - 2014-09-18 18:23:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i przyszła wypłata za pracę w Kaufland geisenfield. 781 e za 160 h pracy. Niedziele soboty nocki i święto. W dodatku nikt łaskawie nie odbiera telefonów. Omijajcie ta firmę z daleka. My się wybieramy do finanzamtu.
zdjecie uzytkownika
liber - 2014-09-20 17:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszuści, w pełnym tego słowa znaczeniu, szukam ludzi pokrzywdzonych przez tę firmę , chcę złożyć wniosek do prokuratury jest nas 34 szukamy dalej ,wszystkim jadących przez tę firmę polecam Nervosol
zdjecie uzytkownika
kauflandowicz - 2014-09-22 18:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ws poszlo cos nie tak z pieniarzkami , wina urzedu w niemczech. ws zadzwonilo i przeprosilo , pieniarzki wyrownali. widac ze dbaja o pracownikow , zeby bylo ok
zdjecie uzytkownika
jake - 2014-09-22 18:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszlo cos nie tak na ostatnim projekcie. ale to wina urzedow tak jak piszezs... do mnie tez dzwonili. nie wypieli sie bo beda wyruwnania widac ze im zalezy. to mi sie podba
zdjecie uzytkownika
Konsultant Work Service - 2014-09-25 17:29:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowni Pracownicy,

W związku z pojawieniem się nieprawdziwych komentarzy na temat warunków zatrudnienia w firmie Work Service 24 GmbH w Niemczech, pragniemy złożyć stosowne wyjaśnienia.

W Niemczech jest 6 klas podatkowych, które są przyznawane przez lokalny urząd finansowy. Polacy, którzy są zatrudniani po raz pierwszy w Niemczech muszą mieć przyznaną odpowiednią klasę podatkową. W tym celu pracodawca przygotowuje podanie z danymi pracownika i przesyła je do urzędu. Następnie urząd standardowo przyznaje klasę podatkową I, na mocy której przysługuje określona kwota wolna od podatku. Dzięki temu pracownicy płacą niższy podatek dochodowy od wynagrodzenia. W przypadku braku informacji z urzędu, pracownicy obciążani są podatkami o maksymalnej wysokości.

We wrześniu nastąpiła zmiana urzędu finansowego obsługującego Work Service, co spowodowało opóźnienia w wydawaniu pozwoleń dla naszych pracowników. O tej zmianie zostaliśmy poinformowani z opóźnieniem.
Zaistniała sytuacja spowodowała, że wynagrodzenia pracowników zgodnie z prawem niemieckim musiały być tymczasowo rozliczone według najmniej korzystnej klasy podatkowej. Stąd niektórzy pracownicy otrzymali niższe wynagrodzenie niż oczekiwali.

Pragniemy wszystkich przeprosić za zaistniałą sytuację i poinformować, że Work Service dokona korekty wynagrodzeń. Pracownicy, którzy w wyniku opóźnień urzędu musieli zapłacić wyższy podatek, otrzymają stosowne wyrównanie. Dodatkowo, wynagrodzenia za pracę wykonaną we wrześniu zostaną rozliczone jeszcze w tym tygodniu, czyli o miesiąc wcześniej niż przewiduje ustawodawca.

W przypadku jakichkolwiek pytań w sprawie zatrudnienia w Work Service 24 GmbH, prosimy o bezpośredni kontakt z naszym biurem w Berlinie + 49 30 99 28 33 53 office.germany@workservice.com Jesteśmy do Waszej dyspozycji.

Zespół Work Service
zdjecie uzytkownika
as - 2014-09-28 00:26:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja probuje przesylac swoje aplikacje przez WS na ogloszenia na portalach. Pojawiaja sie nowe i co? Okazuje sie ze juz przeslalam aplikacje. A na koncie WS nie mam w aplikacjach tych ogloszen.
Wg mnie to oznacza ze ogloszenia sa modyfikowane i tak naprawde nie istnieja. Wymuszanie danych ;/.
zdjecie uzytkownika
taker - 2014-09-30 18:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej pracował ktos jako komisjoner na magazynie?a może ktoś wyjeżdza do Koblenz?
zdjecie uzytkownika
mody - 2014-09-30 19:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jarek - 2014-07-23 16:22:23]:
cze.jade tam tzn nie wiem...to ile na miesiac razem z premia mozna wyjść,bo ma w pl prace za 2 tys zł i nie wiem?
zdjecie uzytkownika
laila - 2014-10-02 05:49:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy wie ktoś coś o pracy w Philipie Morrisie? Jak tylko dzwonię do WS to mnie zbywaja. Proszę o jakieś szczegóły typu kiedy jest szkolenie i czy w ogóle się odbędzie. Na początku 2013 roku ta firma potrzebowała osoby do firmy Gelwe, wypełniło się kwestionariusz,poszło na badania i kazali czekać. Potem słuch zaginął a telefonicznie zbywali. Czy teraz też tak bedzie?
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-10-02 10:56:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czesc mam pytanie czy ktos jedzie z Gdanska do Lipska na stanowisko Komisjoner??Moj telefon (usunięte przez administratora).
zdjecie uzytkownika
brk23;[[ - 2014-10-02 17:00:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
siema jadę do lipska,wiecie jakie warunki mieszkaniowe,jak z hajsem, prośba o wiadomości pozdro
zdjecie uzytkownika
matejko1968 - 2014-10-02 17:21:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Czy ktoś pracował w Koblenz jako komisjoner, i może mi napsać jak tam jest, jakie zarobki itd...
zdjecie uzytkownika
BUSOMAT PL - 2014-10-03 16:17:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Piotrek - 2014-09-10 13:02:43]:
Autokary najlepiej wynajmować przez BUSOMAT PL
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2014-10-07 16:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [janusz - 2014-09-18 18:23:59]:
Jak to 160 godz w niedziele i święta? tydzień ma 8 dni po 8 godz x 4 to daje ??? no ile? ktoś tu przesadza...
zdjecie uzytkownika
robol - 2014-10-10 10:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Totalne dno robia z ludzmi co chca . Zmieniaja stawki zasadniczej pensji kiedy sie korzysta z urlopu . NIEWYPLACJA NA CZAS .
zdjecie uzytkownika
Andrew - 2014-10-13 21:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysłałem własnie CV na konsultanta w Poznaniu. Co myslicie o pracy na tym stanowisku? Moze mi ktoś w jakims skrocie napisac o co chodzi w tej pracy? I jakich pieniedzy mozna sie spodziewac ? Bo umowa to zazwyczaj zlecenie pewnie nie? To jest cos innego niz konsultant infolinii przychodzacej? Bo juz sie gubie
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-20
Żródło: Gowork.pl
Poznań
(wielkopolskie)
Grupa Work Service świadczy kompleksowe usłigi zarządzania personelem oraz doboru i rekrutacji pracowników od ponad 10 lat. Jesteśmy niekwestionowanym liderem w branży Human Resources w Polsce. Opieramy swoje działanai na wieloletnim doświadczeniu i wykorzystaniu nowoczesnych narzędzi pracy. Działamy na terenie całej Polski poprzez sieć 25 biur i 150 mobilnych doradców personalnych. Nr wpisu do Rejestru Agencji Zatrudnienia 2010 Obe
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
moher - 2014-10-14 08:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BUSOMAT PL - 2014-10-03 16:17:07]:
siema a co byyles na tej robocie w kobzen? jak tak to napisz jakie warunki itd
zdjecie uzytkownika
byłyPracownik Workservice - 2014-10-15 10:56:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

jestem byłym pracownikiem Workservice i takiego syfu i niekompetencji nigdzie wcześniej i później nie widziałem. NIKOMU NIE POLECAM PRACY ANI W, ANI POPRZEZ WORKSERVICE.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x