Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-12-05 11:57:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pawlos1972 - 2014-12-03 19:13:11]:
Lepiej tam nie jedz,bo i tak zaraz wrócisz ,chyba że chcesz wrucić pobity,okradziony przez cyganów i rumunów co będą z tobą mieszkać .Te pieniądze na bilet daaj lepiej mi,zaoszczędzisz chociaż sobie kupę nerwów i będziesz dłużej żyć
zdjecie uzytkownika
NIE JEDŻ - 2014-12-05 12:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ana - 2014-12-05 09:22:16]:
Nie radzę ,chyba że chcesz wrócić okradziony może nawet pobity przez cyganów i rumunów z którymi przyjdzie ci tam mieszkać.Ja byłem już parę razy w Angli i Holandi ale jak zobaczyłem co tam tu sąza warunki ,a o pracy nie wspomnę to wróciłem po 4 dniach ,na szczęście w całości ale ze stratą 1500zeta
zdjecie uzytkownika
NIE JEDŻ - 2014-12-05 12:06:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ana - 2014-12-05 09:22:16]:
Nie radzę ,chyba że chcesz wrócić okradziony może nawet pobity przez cyganów i rumunów z którymi przyjdzie ci tam mieszkać.Ja byłem już parę razy w Angli i Holandi ale jak zobaczyłem co tam tu sąza warunki ,a o pracy nie wspomnę to wróciłem po 4 dniach ,na szczęście w całości ale ze stratą 1500zeta
zdjecie uzytkownika
łeee - 2014-12-06 09:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
takkk kończy sie raj dla Polaków otworzyli rynek dla rumunów i bulgarów mniej im płacą niż nam.Miałam taką sytuacje na poczatku roku gdy chcielismy troche podwyżki albo utrzymac stare stawki gdy zaczeli nam obcinać to uciszyli nas zaraz "bo weżmiemy tańszych rumunów" wyjechalam.wole pracowac w Polsce
zdjecie uzytkownika
Daro - 2014-12-08 12:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy Polacy już całkiem zwariowali że pchają się na siłę do pracy za granicę przez tą agencję,kolega znał dobrze niemiecki pojechał to co zobaczył załamało go totalnie.30 osób 1 lodówka jeden kibel i umywalka.Różne narodowości ,złodziejstwo na każdym kroku,idziesz się wykompać wracasz i już nie masz telefonu albo pieniędzy.Po pracy wracasz a w lodówce wszystki twój prowiant wyżarty,do najbliższego sklepu 3 kilometry i jeszcze sklepik prywatny gdzie ceny z kosmosu,a ty zarobisz góra 600,700 euro i nie licz na więcej nie masz szans robisz jak ten murzyn za 6 euro bo resztę zgarnia agencja.Z tych 700 ruro jeszcze opłacisz bilety i kwaterę zostaje ci wielkie gó...o.nawet na powrót nie zarobisz będziesz tam siedział jak niewolnik i płakał do ściany.Tak skończyła się jego przygoda z tą agencją wrócił na długach do Polski
zdjecie uzytkownika
martinez - 2014-12-09 20:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Więc tak. 02.12.2014r wyjechałem autem prywatnym do Erfurtu, żeby podpisać umowę. Wstępną miałem już podpisaną i wydawała się całkiem przyzwoita. Po podpisaniu umowy okazało się, że zakwaterowanie mamy 98km (Nentershausen) od siedziby firm i 90km (Aplelstadt) od miejsca pracy. Domki letniskowe. 3 maleńkie pokoje, 6 osób. Okazało się wtedy, że niestety ubrania robocze, które miały być darmowe, są jednak płatne. Oczywiście tyczyło się to też dojazdu do pracy. Mieliśmy jeździć moim autem prywatnym i oczywiście sami sobie tankować. Pierwszy raz mieliśmy iść do pracy 03.12 ale wieczorem dostaliśmy informację z biura, że jednak pracy dla nas nie ma. 04.12 sytuacja się powtórzyła. Więc przeliczając koszty zakwaterowania i jedzenia, podjeliśmy szybką decyzję. Spakowaliśmy się i wróciliśmy do Polski.4 godziny po naszym wyjeździe, firma sobie o nas przypomniała. Zadzwonił koordynator, który rzekomo musiał wyjechać do Polski. Tłumacząc, że to wszystko co przeszliśmy jest nieprawdą. Ale przynajmniej niemieckiego piwa się napiliśmy.
zdjecie uzytkownika
lalek - 2014-12-10 11:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co z tymi wszystkimi wstepnymi ustaleniami zawartymi wewstepnej umowie? To troszeczke dziwne, ze firma jedno podpisuje, a potem drugie robi. Mozna powiedziec, ze jest to wbrew umowie, ktora sie zawiera. Taka dzialalnosc opierajaca sie na rzeczach i ustaleniach nieprawdziwych nie powinna w ogole miec miejsca.
zdjecie uzytkownika
martinez - 2014-12-10 18:42:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety umowy pisane są w sposób ogólnikowy i nie ma się do czego doczepić. Później w biurze wszystko na gorących papierach. Człowiek zmęczony po całej nocy jazdy. Najpierw dają szybko do podpisania umowę niemiecką a na wyjściu wciskają przetłumaczoną ( chyba w Google Tłumacz) umowę. Ale już bez stawek itd.
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2014-12-14 16:39:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma niczym się nie interesuje, mało tego nie odprowadza ubezpieczenia i potem rachunek dostajesz do zapłacenia!!! Trzeba samemu dojeżdżać do pracy i jeszcze wypłata się nie zgadza o jakieś 100 euro... NIE POLECAM!!!
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-12-21 02:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tragedia! Mieszkałem w Nentershausen, dojeżdżałem swoim autem do Rhenusa w Horselgau (52 km w 1 strone), miałem miec zwrot za paliwo, nie dostałem na konto! A sama wypłata to 280 euro za pół miesiąca pracy! Wszyscy z tamtąd uciekają, nie polecam. Dodam, że szanowny koordynator ma każdego gdzieś, kłamie mówiąc nawet "cześc" do cb. NIE POLECAM !
zdjecie uzytkownika
remik - 2014-12-24 15:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja sie zastanawialem nad praca w tym calym workservice chcialem wyjechac za granice - tak wlasciwie to przeczytaniu tego wszystkiego to na prawde zaczynam miec watpliwosci. moglby ktos dokladniej opisac cale te sytuacje ktore go spotkaly, bardzo mnie to interesuje, moze sama firma sie wypowie na ten temat?
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-12-27 16:36:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a był ktoś na papryce i poidorach z tą firmą w Holandii okolice Amsterdamu?? jakie tam są warunki itd..myślę nad wyjazdem tam Proszę o szczegółową odpowiedz
zdjecie uzytkownika
Paweł - 2015-01-03 13:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam!Mam szansę wyjechać do pracy do Niemiec za pośrednictwem tego pośrednika w okolice Hannoveru,przy pakowaniu mięsa.Zaryzykować i jechać ,czy dać sobię spokój z tym?Mówili ,żę 9.20euro brutto za godzinę ,czyli pewnie 7 euro na czysto ,i że zamieszkanie nic się już nie płaci?Co o tym sądzicie
zdjecie uzytkownika
Daniel Paruch - 2015-01-03 15:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nie dla idiotów - 2014-11-26 08:22:49]:
Sam jestes idiota !!!
zdjecie uzytkownika
BIDON - 2015-01-03 18:12:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma to oszusci, nawet papierow nie dostaniecie ile godzin pracowaliscie, ja tez pracowalam 52km w 1strone, a mieszkalam w Nentershausen... to banda idiotow, koordynator w ogole nie mowi po niemiecku, masakra, trzeba sobie samemu wszystko zalatwiac.., mowisz do niego cos, a on: nie mam czasu i odchodzi, nikt nic nie wie, umowy napisane tak ogolnikowo, ze mogly by robic nawet za basnie braci Grimm, porazka, a co do kolegi, ktory sie wypowiadal, ze jada Polacy za granice i slowa nie mowia po niemiecku... Ja jestem germanistka i mowie lepiej po niemiecku, niz wszyscy Polacy, ktorzy tam siedza w biurach...ale w tej firmie czy znasz czy nie znasz to i tak wszystko jedno bo z Polakami sie dogadac tam po polsku graniczy z cudem, oszukuja i tyle, nie radze nikomu wspolpracowac z tym biurem,aa zaliczk itez nie dostaniesz wtedy kiedy chcesz, bo Pani z biura sie przemeczy i tu cytat: nie bede robila 100przelewow dziennie, jakby nie chlopak , ktory wracal w moje strony to nawet bym nie miala za co wrocic , bo zostalam bez kasy poltora tygodnia, bo wyjazdu na swieta...
zdjecie uzytkownika
BIDON - 2015-01-03 18:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma to oszusci, nawet papierow nie dostaniecie ile godzin pracowaliscie, ja tez pracowalam 52km w 1strone, a mieszkalam w Nentershausen... to banda idiotow, koordynator w ogole nie mowi po niemiecku, masakra, trzeba sobie samemu wszystko zalatwiac.., mowisz do niego cos, a on: nie mam czasu i odchodzi, nikt nic nie wie, umowy napisane tak ogolnikowo, ze mogly by robic nawet za basnie braci Grimm, porazka, a co do kolegi, ktory sie wypowiadal, ze jada Polacy za granice i slowa nie mowia po niemiecku... Ja jestem germanistka i mowie lepiej po niemiecku, niz wszyscy Polacy, ktorzy tam siedza w biurach...ale w tej firmie czy znasz czy nie znasz to i tak wszystko jedno bo z Polakami sie dogadac tam po polsku graniczy z cudem, oszukuja i tyle, nie radze nikomu wspolpracowac z tym biurem,aa zaliczk itez nie dostaniesz wtedy kiedy chcesz, bo Pani z biura sie przemeczy i tu cytat: nie bede robila 100przelewow dziennie, jakby nie chlopak , ktory wracal w moje strony to nawet bym nie miala za co wrocic , bo zostalam bez kasy poltora tygodnia, bo wyjazdu na swieta...
zdjecie uzytkownika
kimerek - 2015-01-07 18:44:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze ze moje watpliwosci po paru dniach od przeczytania ostatniego wpisu tutaj sa coraz wieksze ale coz poczekam jeszcze, moze ktos pokaze prace z innej strony i bedzie mozna to skonfornotwac. mam nadzieje, ze w ogole ktos z firmy sie tutaj wypowie to by bylo calkiem przyjemne. pozdrawiam i czekam na nowości
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2015-01-07 23:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamierzam z dziewczyną wyjechać do pracy, najpewniej jako pracownicy magazynu zachodnie Niemcy.Różne wypowiedzi tutaj widziałem, może niektórzy przesadzają? czy faktycznie jest tak żle że kasy nie dadzą i nie pomogą? Fajnie jeżeli ktoś zechce odpisać.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Konsultant Work Service - 2015-01-09 11:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie ofertami pracy Work Service. Chętnie odpowiemy na wszelkie pytania dotyczące wyjazdu do pracy w Niemczech. Gorąco zachęcamy do kontaktu: praca.niemcy@workservice.pl (w temacie maila należy wpisać słowo „Zapytanie” oraz podać swój aktualny numer telefonu). Po otrzymaniu wiadomości, jeden z rekruterów skontaktuje się Państwem telefonicznie. Odpowiemy na wszystkie pytania dotyczące aktualnych ofert pracy oraz warunków zatrudnienia. Pozdrawiamy noworocznie :) zespół Work Service
zdjecie uzytkownika
maly - 2015-01-11 20:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Daro - 2014-12-08 12:43:43]:
zgadzam sie to trzeba zaobaczyc ludzie powinni (usunięte przez administratora)z tych agencji czy to personel, headway widze z eine tez sa dziadoskie robia tych polakow w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szkoda mitego(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Brand - 2015-01-13 17:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to kpina. Żenująca komunikacja, spóźniają się z wypłatą pieniędzy, to była moja pierwsza i ostatnia przygoda z tą firmą. Pracowałem grudzień-2014, kase dostane 14.01 jeśli w ogóle dostane do tego pani która się mną opiekowała podczas zlecenia ma moje e-maile w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie odpowiada. NIE POLECAM firmy WORK SERVICE!!!!
zdjecie uzytkownika
gargu - 2015-01-21 21:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja zaryzykuje i wysle cv tylko chciałbym wiedziec jak jest na rozmowach kwalifikacyjnych,bo wiele zależy od tego pierwszego spotkania, zatem należy się do niego porzadnie przygotować.o co pytaja najczesciej i jakie wynagrodzenie proponuja czy sa mozliwosci podniesienia kwalifikacji zawodowych dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
taza - 2015-01-28 04:56:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam. Firma to oszuści. Pojechałam na rozmowę 50 km i osoba z która byłam umowiona nie było jej w pracy, nawet nie raczyli zadzwonić ze spotkanie się nie odbędzie. No jednym słowem śmiechu warte!
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2015-01-28
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Grupa Work Service działa od 1999 roku i jest największą agencją zatrudnienia w Polsce. Specjalizujemy się w usługach doradztwa personalnego, rekrutacji, outsourcingu pracowniczym i restrukturyzacjach w obszarze HR. Już ponad 3000 pracodawców wybrało Work Service na swojego partnera w biznesie, a 35 000 osób miesięcznie za naszym pośrednictwem znajduje zatrudnienie w Polsce i krajach Europy Środkowo-Wschodniej. Nr wpisu do Rejestru
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
jagoda 76 - 2015-01-28 13:53:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Konsultant Work Service - 2015-01-09 11:50:11]:
hej , faktem jest , że niektórzy przesadzają . a pracuję od 9 miesięcy i jakoś tragedii nie widzę , teraz może trochę się pieprzy , zmiany koordynatorów są tak częste , że nie zdążysz zapamiętać poprzedniego a jest następny , i o dziwo każdy mówi coś innego , można też zarobić , godziny mam wyliczone , wszystko jest ok , najdziwniejsze jest to , że osoby które przyjechały w ostatnim czasie już nie mają tak różowo , słyszałam o problemach podobnych do Waszych , także przemyślcie swój ewentualny przyjazd .
zdjecie uzytkownika
pool - 2015-01-28 14:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"taza" dobrej pracy możesz poszukać na stronie rekrutacyjnarewolucja.pl (nie wytną takiego numeru)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Work Service SA?
Zadaj pytanie
x