logo Work Service SA

Work Service SA

Wrocław

Opinie o Work Service SA

ona 2017-05-19 15:13
Praca na stanowisku konsultanta ds. rekrutacji - też porażka. Więc nie denerwujcie się na osoby z rekrutacji - są tak obłożeni pracą i dostają po głowie na każdym kroku, że nic dziwnego, że nie ogarniają:/
2
Pracował już u nich 2017-05-20 09:52
WItam, nie polecam pracy za pośrednictwem tej agencji. Wybierając się do pracy pytając o warunki noclegowe dostałem odpowiedź że są znośne o ile nie ma się klaustrofobii bo jest winda i trzeba zjechać nią do kuchni. Jak się okazuje nie tylko do kuchni ale również do łazienki trzeba zjechać windą. Ale to nic... Pytanie o klaustrofobie dotyczyło tego że w pokojach WSZYSTKICH w których mieszkają pracownicy nie ma okien! W pokoju masz 2 łóżka jeśli spisz sam płacisz 250euro za pokoj jesli jest was dwoje płacicie 250za łóżko. Co do samej pracy tragedia, wzystko w powijakach i dopiero się rozkręca. Nie ma osób które Ci pokażą co robić które Cię przeszkolą. Stoisz czekasz 3godziny aż ktoś się zainteresuje a reszta patrzy na Ciebie jak na opierdalacza. W pracy nie potrzeba niby języka(tak pisze w ogłoszeniu) a na miejscu zderzasz się z rzeczywistością i gdy nie bedzie w grupie osoby angielsko/niemiecko języcznej to jesteście w du..... Ogólnie praca do du*y mieszkania noclegi do du*y a sama agencja to już w ogóle szkoda gadać. Wiele osób pracując w work service zostaje ich niewolnikami bo na zaitkoncie na którym mają się zbierać NADGODZINY zbierają się NIEDOGODZINY bo neijednokrotnie wychodzi się wcześniej z pracy, bo tej nie ma, jest mało zamówień a za dużo ludzi. Dziwię się że w ogóle w tej sytuacji oni jeszcze ludzi ściągają. NIE POLECAM WORK SERVICE ORAZ PRACY W BIBLIS NA MAGAZYNIE ACTION/FIEGE. Acha i jeszcze jedno, jak będą wam mówili że to są rzeczy do domu i odzież to nic innego jak zwykła ściema bo na magazynie jest wszystko DOSŁOWNIE! Od spożywki napojów elektroniki zabawek po pasty do zębów oraz proszki.
4
Leon zawodowiec 2017-05-20 09:58
PS. podpisuje się również pod tym co napisali inni w szczególności DIGIDONG bo jego opinia jest 100% zgodna z moją, mam wrażenie że mieszkałem w tym samym miejscu co on. Czyli suterena/barak z łazienkami i kuchniami w podziemiu oraz grzybem.
4
Smilodon 2017-05-21 10:37
Przed powrotem do Polski przyjechalo mnostwo polakow. Opowiedzielismy im jak bardzo work service jest tragiczny i wiekszosc z nich nawet nie podpisala z nimi umowy tylko odrazu wrocili do kraju. Ludzie przekazujcie dalej gdzie sie da. Ta firma nie nadaje sie do wspolpracy.

PS.: Jeb*c Hodkovice nad Mohelkou i pania Kamile z Work Service.
7
Pan 2017-05-22 11:06
Czy jesteście pewni , że Work Service nie zasługuje na pozytywną ocenę.? Może chodzi o odstraszenie ewentualnej konkurencji?
2
Neandertalczyk z piwnicy 2017-05-22 16:05
To sobie jedź do Biblis i zamieszkaj w piwnicy to zobaczysz o jakiejbkonkirencji mówimy gościu. Totalna bezczelność.
8
Łapatapapa 2017-05-30 13:25
Cześć. Mam tam jechać ale po Waszych opiniach aż się boję, był ktoś w Bor w Czechach? Jak to tam wygląda...?
1
Pan 2017-06-04 22:58
Słyszałem sporo dobrego o Work Service SA i jestem bardzo zniesmaczony po lekturze wpisów. Nie wiem co sądzić o opiniach z forum, jestem świadomy, że ludzie potrafią często naginać prawdę. Jakie mieszkania oddają pracownikom? Czy sa jeszcze jakieś wymagania?
1
t 2017-06-07 17:53
Piszecie o tym jak załatwiają pracę za granicą. Ja załatwiałem sobie przez nich pracę w kraju. Szkoda pisać, ZWYKLI ŚCIEMNIACZE. Nie mam zamiaru utrzymywać tych darmozjadów. Omijajcie z daleka. No chyba, że lubicie być pukani na umowie, jako tania siła robocza. Pozdrawiam!
5
Abo 2017-06-16 12:43
Mi Wcale Kasy nie wypłacili bo zgubili niby to nr konta hujje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
SNOPEK 2017-06-16 12:48
DO WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW WORK SERVICE Z WROCŁAWIA, JEŻELI MIELIŚCIE NALEŻNY EKWIWALENT ZA NIEWYKORZYSTANY URLOP ORAZ ZAJĘCIE KOMORNICZE NIEALIMENTACYJNE I WIRK WAM NIE WYPŁACIŁ TO TO JEST NIEZGODNE Z PRAWEM I POWINEN WAM WYPŁACIĆ PONIEWAŻ EKWIWALENT JEST TAK SAMO CHRONIONY JA WYNAGRODZENIE ZA PRACĘ I TEŻ NIE POWINIEN BYĆ SUMOWANY Z WYNAGRODZENIEM JA TAK MIAŁEM NIE CHCIELI MI WYPŁACIĆ EKWIWALENTU ZA NIEWYKORZYSTANY URLOP WYPOCZYNKOWY WIĘC WYSTĄPIŁEM DO NICH Z ODPOWIEDNIM WNIOSKIEM POWOŁUJĄC SIĘ NA ORZECZNICTWA SADU NAJWYŻSZEGO I CO? I WPŁACILI MI EKWIWALENT W CAŁOŚCI
WORK SERWICE TO OSZUŚ...... ORAZ NIE MAJĄ ZADNEJ WIEDZY PRAWNEJ A KONTAKT Z NIMI TO PORAŻKA
2
Ktoś 2017-06-16 15:40
Z pewnością ten wpis od Pana to wpis koordynatora i nikogo innego bo tylko i wyłącznie ktoś tak fałszywy może pisać dobrze o tej firmie i bardzo możliwe że ta osoba jest niżej wspomniany w opinii Azyla. Pozdrawiamy Serdecznie i zywimy szczera nadzieję że Pan już niedługo będzie oszukiwał ludzi.
5
Piotrek 2017-06-16 19:24
Czy jesteście pewni, że nie da się napisać coś dobrego o firmie?
1
Obserwator 2017-06-20 21:17
Trudno jest zrozumieć cała sytuację. Pracownicy narzekają na brak płatności natomiast firma ma listę ofert pracy!
były pracownik 2017-06-20 21:31
@Obserwator
Co się ma lista ofert pracy do braku płatności? Ciągle próbuję wbić Wam do głowy to, że ta cała firma jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warta, poza mną macie tyle innych opinii, ludzie, albo jesteście tępi, albo po prostu pracownikami Work Service.
były pracownik 2017-06-20 21:31
@Obserwator
Co się ma lista ofert pracy do braku płatności? Ciągle próbuję wbić Wam do głowy to, że ta cała firma jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warta, poza mną macie tyle innych opinii, ludzie, albo jesteście tępi, albo po prostu pracownikami Work Service.
Ręce opadają 2017-06-20 21:44
Mają dużo ofert? To niech sobie mają i ściągają ludzi do piwnic do 5 pokoji po 5 osob w jednym gdzie jest grzy,brud nie ma okien gdzie chłopak dostał nożem a jego koordynator nawet sie nie przejął bo przecież takie sytuacje sa tam.na porzadku dziennym. Brak wypłat oszukuja z dietami mówią co innego wychodzi co innego ale to przeciez nic najwazniejsze że mają dużo ofert bo przeciez ludzie tutaj wyolbrzymija wiec kazdy kto w to nie wierzu niech tam sobie pojedzie to bedzie miał nauczkę żeby na przyszłość sugerować się opiniami osób ktorzy tam pracowali i gdyby bylo dobrze negatywnych opini by nie było. MASAKRA!!!!!
8
Pan 2017-06-23 23:17
Czy jesteście pewni, że firma zasłużyła na takie opinie?Czasami nawet najlepszym może coś się nie udać i jak mówi powiedzenie: Ten się nie myli kto nic nie robi. Może zdarzyła się trudna sytuacja, ktoś coś przeoczył i zrobił sie kłopot. Każdy dorosły musi sobie radzić.
3
Pann 2017-06-24 12:30
Chyba zart, firma dziad i tyle a tym kto nie wierzy polecam przyjechac do biblis i zobaczyc w jakich warunkach agencja kaze mieszkac ile placic za to dziadostwo i z jakimi ludzmi sie ma doczynienia- niekompetentni kordynatorzy nie potrafia nic zalatwic zostawiaja ludzi na pastwe losu samemu trzeba sobie z wszystkim radzic takze osoby tylko polskojezyczne maja wielkie problemy. Ps a zarobki na poziomie 780euro do reki po odliczeniu mieszkania to jakies nieporozumienie.b
2
brat 2017-07-03 16:06
a ja pracuje w Work Service od kilka miesiecy i jakos nie narzekam. Prca w Biblis spoko, jest na prawde lekko. Robilem kiedys na spozywce wiec wiem co mowie. Mnie nie obchodzi co sie dzieje na mieszkaniu, po pracy zamykam sie w pokoju, sluchawki na uszy i odpoczywam. Wiadomo rozni ludzie przyjezdzaja, niektorzy to chyba tylko na impreze. Widzialem nie jedno, niektorzy juz po przyjezdzie otwieraja piwo i uderza im sodowka do glowy. Warunki sa podstawowe ale nioczego nie brakuje. Nawet lodowki sa w pokojach. Jezeli chcesz wynajac swoje mieszkanie to po pierwsze nikt ci nie zabrania a po drugie musisz miec kase na kaucje i meble. Wazne jest ze Firma placi na czas i u mnie zawsze wszystko sie zgadzalo. Jak ludzie biora co tydzien zaliczki, przepijaja je w ciagu dwoch dni i dziwia sie 15, ze maloa wyplaty dostali to mnie tylko smiech ogarnia. Jak ktos pracowal juz jako komisjoner to na pewno bedzie w Biblis zadowolony.
3
Sztaplarz 2017-07-03 21:23
Pracuje w Work Service już prawie pół roku tak jak większość ludzi wypowiadajacych w komentarzach w magazynie Action w Biblis . Jeżeli chodzi o warunki mieszkalne to według mnie jak na początek pracy za granica nie jest źle każdy ma dostęp do tego czego potrzeba łazienki kuchni no i własnych pokoi . Najgorsza rzeczą jaka jest na hotelach robotniczych to właśnie zatrudnieni ludzie którzy na pierwszy dzień przyjeżdżają mocno porobieni a pierwsza rzeczą jak zaniosa torby do pokoi to jest pytanie gdzie znajduje się najbliższy sklep ? :-) no to mówi samo przez siebie jak później wygląda życie na takich hotelach . W małym stopniu są to normalni ludzie którzy przyjechali za groszem większość to są menele i brudasy co by wszystko chcieli mieć za darmo postawione pod nos i zarabiać po 2 tys e na rękę , niestety tak się nie da na samym początku . Jeżeli chodzi o wypłaty to zawsze były w terminie , zaliczka ? - nigdy nie spotkałem się z problemem żeby jej nie otrzymać . Aktualnie pracuje w biblis z dziewczyna po 4 miesiącach koordynatorka pani Dominika pomogła nam załatwić mieszkanie z meldunkami i całą reszta papierologi nie było problemu pani Dominika pomogła. Także jeżeli ktoś naprawdę chce przyjechać i zarabiać pieniądze to jak najbardziej polecam ta agencje
5
Zadowolony 2017-07-03 23:38
Pracuje w firmie Work Serwis w firmie Action Fiege w Biblis od ładnych kilku miesięcy i kiedy czytam opinie na temat warunków pracy i zamieszkania oferowanych dla pracowników szlak mnie trafia!!! Warunki w hotelach należących do Work byłyby dużo lepsze gdyby przyjeżdżający w większości nie okazywali się zwykłymi menelami którzy niszczą kradną i utrudniają życie innym chcącym normalnie i uczciwie pracować. . Firma zapewnia wszystko co potrzebne do normalnego funkcjonowania a nasi rodacy robią co mogą żeby zniszczyć czy ukraść co się da ( ostatnio np 2 lodówki) . Systematycznie urządzane są burdy do których wzywana jest policja i zdążyć się może że kolega kolegę ugodzi nożem w trakcie wyjątkowo udanej imprezy. Uczciwie i "normalni" nazwijmy to pracownicy absolutnie nie są zostawieni samym sobie i zawsze mogą liczyć na pomoc. I tu nieoceniona jest Pani Dominika która naprawdę robi dużo więcej niż do niej należy ,dwoi się i troi dosłownie żeby tylko pomóc. Jest ona osoba bardzo kontaktową, kompetentną i niezwykle pomocną we wszystkim również w sprawach które wykraczają poza zakres jej obowiązków.Za co niestety już niejednokrotnie w ramach podziękowań została zwyzywana przez niezadowoloną czy raczej niedopitą część naszych rodaków. Nie prawda jest jakoby kiedykolwiek były problemy z zaliczkami czy nie płaconymi na czas poborami to zdaje się opinią kolejnego niezadowolonego który uplynnił pensje. Ja natomiast jestem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie i wiąże z nią plany na przyszłość
4
były niewolnik 2017-07-04 08:46
Dobra pensja, tania dobra kwatera - to mrzonki. Agencja zabierze Wam połowę pensji. Zasada zawsze była ta sama. Im więcej przepracowanych nadgodzin, tym więcej ukradli z pensji. Albo nie dostałem premii, albo dodatku, albo potrącono mi więcej za zakwaterowanie. Co miesiąc dostawałem podobne, gówniane pieniądze. Łudziłem się że w kolejnym miesiącu będzie już lepiej i tak minął prawie rok tej niewolniczej prawie darmowej pracy dla agencji. W końcu zatrudniłem się sam w innym zakładzie i teraz dopiero wiem za co pracuję. A dlaczego agencja Work potrzebuje nasze wszystkie pieniądze dowiedziałem się niedawno tutaj https://www.pb.pl/work-865569
2
Tatatata 2017-07-04 09:18
Jak czytam te komentarze o Pani Dominice to smiac mi sie chce. Bezczelna niekompetentna osoba ktory nie da sobie nic powiedziec jest niemiła i hamska chyba ze ktos jej przypadnie do gustu i bedzie dobrze tylek lizal to wtedy jak poprzednicy moze pomoze zalatwic im mieszkanie choc w to nie wierze ,ze cokolwiek ta kobieta zalatwila. Ma awersje do polakow wiekszosc po pierwszym kontakcie z nia najchętniej nie ponowila by tego kontaktu juz nigdy w zyciu. Jak mozna byc polskojezycznym kordynatorem majac nienawisc w sercu do polakow. Co do wyplat to prosze nie sciemniac kazdy umie liczyc i to prawda 780 na reke to max co dostaniecie a co do nadgodzin to albo wysylaja na wolne albo placa po 5euro! Natomiast jeśli komuś odpowiadaja prymitywne warunki mieszkaniowe za 250euro i dla niego liczy sie lozko i sluchawki w uszach to pozdrawiam tak marny zywot ludzki ktory ma tak niskie wymagania.
5
Siwy 2017-07-04 13:30
Hm...
Ja też jestem zatrudniony przez Work Service w Action Fiege

Ludzie nie wdeptujcie w ten chlew...
Trzon każdej firmy stanowią ludzie
Przyjmijmy, że koordynatorzy Work Service to personel średniego szczebla
Chyba jedyne kompetencje jakie posiadają te indywidua to znajomość języka niemieckiego czasami to dużo ale w tym wypadku stanowczo za mało
Najśmieszniejsze jest to, że sami oni rywalizują miedzy sobą o ...chyba pietruszkę albo marchewkę, pewnie sami nie wiedzą o co
Ja na mijscu ich przełożonych wy... ich precz to psują wizerunek firmy
Ad Pani Dominiki...
Jestem pełen współczucia
Pewnie zaznała w swoim życiu dużo bólu i poniżenia i teraz jako osoba niedojrzała emocjonalnie próbuje się dowartosciować
Ale może się mylę, nie będę miał okazji poznać przyczyn
Z Panią nie da się porozumieć...
Brak funkcji słuchania rozmówcy...
Pozdrawiam tych którzy zasłużyli na lepsze warunki mieszkaniowe
Konfidenci zawsze mają lepiej...do czasu
1
Kkk 2017-07-04 15:57
Czytając ostatnią opinie od razu widać poziom kultury osobistej . No cóż w niektórych kręgach słowo konfident ma zapewne olbrzymie znaczenie z tad moje zdziwienie z kad zapędy do bycia psychologiem i oceniania innych pod tym względem ale nie wnikam czasem poprositu niektórzy muszą upuścić parę. Moje relacje z p. Dominika są jak najbardziej poprawne nigdy nie odmówiła mi pomocy a tym bardziej nigdy nie potraktowała niegrzecznie . Wręcz przeciwnie zawsze mogę na nią liczyć choć nigdy nikt nie nazwał mnie konfidentem . Myślę że poprostu kobieta zachowuje się adekwatnie do poziomu pracownika i tyle . Ja jeszcze nigdy nie miałam powodu do narzekań ani na p. Dominikę ani na firmę Work . Trzeba pamiętać o jednym ze początki zawsze są trudne jeśli ktoś chce iść na łatwiznę polecam zagrać w lotto
3
Fryzjer siwego 2017-07-04 16:06
Polecam odnieść się do słownika i sprawdzić znaczenie słowa "konfident " bo jak człowieku nie znasz znaczenia słów to lepiej zamknąć mordę .
1
Siwy 2017-07-04 21:44
Język jest plastyczny i nieraz abstrakcyjny czego nie można powiedzieć o Tobie
Może jak będziesz częściej zaglądał do słownika zmienisz Swój bulwarowy język na bardziej poprawny
Z Poważaniem
Pracownik Biblis 2017-07-04 22:43
Ludzie jeżeli komuś nie odpowiada praca w Niemczech przez Work Serwis to proponuję znaleźć sobie inną agencję pracy albo wrócić do Polski i tam pracować za 1800 zł. Przez dłuższy czas mieszkałem w jednym z hoteli robotniczych Work Serwis i z przykrością stwierdzam że osoby tam mieszkające w bardzo dużej części są ludźmi bez jakiejkolwiek ogłady i kultury osobistej , praktycznie w każdy weekend odbywają się libacje alkoholowe z czym wiąże się pozostawiony syf i dosłownie smród oraz skargi niemieckich sąsiadów mieszkających w pobliżu. A co do osoby Pani Dominiki to nie jednokrotnie słyszałem osobiście bardzo obraźliwe wyzwiska pod jej adresem, dlatego też trudno się dziwić Pani Dominice że zachowuje się tak a nie inaczej w stosunku do tych osób. Uważam że osoby normalne i kulturalne mają tutaj dobry start. TAK,TAK RODACY JEST MI ZA WAS NORMALNIE WSTYD!!!
1
Pan 2017-07-05 11:42
Work Service ma jak zawsze dużo ofert i można coś dla siebie znaleźć. Przykro sie czyta opinie osób pracujacych za granicą ale z tego co słyszałem to tak wyglada.
Gaugasse wymiata 2017-07-06 20:12
Pracuję przez Work Service od roku, nigdy nie ma problemu z kasą i zaliczkami, to fakt . Hotel hmm jak sami dbamy tak mamy, szału nie ma ale jak ktoś jest kumaty to po 3 miesiącach może sobie ogarnąć własne lokum (np. mieszkanie z miasta) . Fakt, jedyny duży minus tej firmy to brak dokładnej weryfikacji ludzi przyjeżdżających do pracy - zaświadczenie o niekaralności (jak wspomniałem, jestem tutaj rok ale takiego menelstwa jakie napłynęło od początku roku to jeszcze w żadnej agencji nie widziałem...) - co ma też wpływ na warunki mieszkaniowe w hotelu.
Co do zdziwionych brakiem kasy z nadgodzin, z tego co wiem, w każdej leihfirmie w Niemczech nadgodziny trafiają na zeitkonto, więc proponuję się doinformowac zanim się wyjedzie do jakiejkolwiek pracy na niemieckich warunkach.
Co do biura, nigdy nie było problemu z zalatwieniem czegokolwiek (i tu UWAGA! wcale nie trzeba być konfidentem by otrzymać pomoc) począwszy od meldunku, skarbówki, ubezpieczenia itd
I do kolegi z Gaugasse parę postów wyżej, wyjdź przed hotel biegnij ile sił w dół i pier.....j głową w ścianę zanim zaczniesz kumaczu rzucać konfidentami na prawo i lewo. :)
Jak Ty grasz z nimi tak oni z Tobą:)
Ps. Jak ktoś chce mieć 2000 euro na rękę to uczyć się języka i szukać innej pracy proste:)
5
Mała 2017-07-13 15:40
Ludzie, przyjeżdżacie i oczekujecie manny z nieba. W większości nie znając nawet podstaw niemieckiego. Przez Work macie możliwośc podjęcia pracy, legalnej, dostajecie lokum i jeszcze załatwia się za Was wszystkie formalności, gdzie w innych firmach pracownik sam ma się iść meldować, wyrobić nr podatkowy itp. Co do samego hotelu, na który tak narzekacie. Nikt nikogo tam siłą nie trzyma. Jesteście tam dobrowolnie. Jak kolega wyżej napisał, jak ktoś ogarnięty to sobie mieszkanie z miasta wynajmie albo od prywaciarza. Pokoi do wynajęcia w okolicy też mulltum. Jeśli jednak już zostajecie na hotelu to pamiętajcie, że jak dbacie tak macie. Nam nikt nie bronił ustawiać, zmieniać, przynosić i wynosić zbędne meble. Wolna ręka. Tylko bez demolki. Był nawet koleś, który sobie odmalował pokój. Jeśli traficie na zgraną ekipę, to i przed pokojami może być ładnie i schludnie. My sobie dyzury w sprzataniu zrobilismy. Kazdy chcial mieć czysto więc sprzatał. Proste. Tak samo jesli wam czegoś brakuje, są sklepy, Caritas, albo wystawki. Nie raz nie dwa, przynosiliśmy z wystawek szafki, firanki, kubki itd. Jeśli ktoś potrafi rozmawiać w sposób kulturalny z ludźmi, to jak czegoś brakuje, zawsze można zgłosic hausmaister albo p.Dominice. Zawsze pomagały jak mogły. Pamiętajcie, to jest hotel PRACOWNICZY a nie HILTON. Co do samej pani Dominiki. Moim zdaniem kobieta i tak ma stalowe nerwy. Nie raz widziałam i słyszalam, jak w chamski i prostacki sposób ludzie się do niej odnosili, bo się spodziewali Bóg wie czego. Nie tylko mężczyźni ale i kobiety, potrafiły jej ubliżać, bo coś było nie po ich myśli. Uważam, że jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie. Jesli ktoś jej ubliża bądź wyzywa, to dlaczego ona ma tego słuchać z uśmiechem? Ja z jej strony nigdy nic złego nie usłyszałam. Przeciwnie. Zawsze mogliśmy liczyc na jej pomoc. Nawet w sprawach prywatnych bądź takich gdzie jej znajomość jezyka niemieckiego była nam potrzebna. Nie musiała się godzić a mimo to sama oferowała pomoc. Jak ktoś jest w porządku do niej to krzywda mu sie nie stanie. Ludzie ją demonizują bo kobita nie da sobie w kaszę dmuchać. Moim zdaniem bardzo dobrze. Patrzą na to jak ludzie potrafią byc niemili i wulgarni, zachowywalabym się tak samo.
Jeśli zaś chodzi o pieniadze to nie mieliśmy nigdy problemu. Wypłaty na czas. Czasami wcześniej. Z zaliczkami też nie było problemu.
Dodatki z nadzgodzin czy świąt zawsze do wyplaty, reszta na zeitkonto.
W biurze p.Sylwia, która też zawsze chętnie pomaga i tłumaczy.
Podsumowując, jest ok. Praca jest, kasa jest, mieszaknie tez. Jak jesteś wporządku to i pracownicy Worka ci pomogą jak tylko będą mogli. Tylko kultura to podstawa. I fakt jak ktoś chce zarabiac kokosy i mieszkac w HILTONIE, bez znajomości języka to życzę powodzenia.

Jeden minus jaki widzę to brak selekcji pracowników. Nie sprawdza sięnawet zaswiadczenia o niekaralnnosci. Skutek? Widać po ludziach. Recydywy, alkoholicy, narkomani i złodzieje. Zeby nie było, nie wszyscy! Jednak ta gorsza część przewaza. Ja bym po jednym numarze takiego jednego z drugim za drzwi i do Polski odesłała. Przez nich hotel, jak i ci niewinni ludzie mają opinie taką jaką mają.
1
Eva 2017-07-14 21:34
Witam Wszystkich!

Zakończyłam współpracę z tą pseudo firmą 23 czerwca a.d.
Jedyne czego nie żałuję to klimatu z Holandii i parę fajnych osób ,które tam poznałam.
Powrót do Biblis to Porażka!!! pod każdym względem(10 osób w mieszkaniu i tylko jedna łazienka, koszt nie pokoju tylko łóżka to 250 euro miesięcznie,klimat w pracy do d..y, kłamstwa koordynatorów, d...nie ludzi na kasę na potęgę! I teraz najciekawsze!!!- za okres od 01 do 23 czerwca zapłaciła mi ta złodziejska firma 100 euro i 80 centów! Zadzwoniłam do w/w w postach Duszy z nadzieją,że mi pomoże a ona na to czego ja chcę i rzuciła słuchawką. Mój partner próbował z nią porozmawiać to krzyknęła do słuchawki sp.......j! Chyba nie muszę komentować tej sytuacji, wnioski nasuwają się same. A wpisy ludzi,którzy twierdzą,że początki bywają trudne, bądż to ,że przyjeżdżają menele są po prostu śmieszne!
Zauważyłam, iż to czego nie kumasz, jest tej firmie na rękę , bo bardziej cię wyd..a!!! Ludzie strzeżcie się!!!!!
4
Loenek 2017-07-14 22:22
Work Service nie posiada zupełnie ofert pracy w Niemczech? Zawsze mieli dużo robót? Może ktoś słyszał, ogólnie to agencja zawsze miała.
1
Zgory 2017-07-17 01:53
MAŁA jesteś mała... jakie masz profity z tego, że piszesz takie bzdedy, chwalisz swego chleodawcę za to, że Cię wykorzystuje, zrobili Ci pranie mózgu, nie odróżniarz tego co jest słuszne...
a może jesteś Panią D która boi się o swoją D
Wystarczy uderzyć we własciwe drzwi...
Sadzę, że w firmie znajdują się osoby na wyższym szczeblu zaszeregowania które zainteresują się patologią, którą tworzą sami koordynatorzy... przez swoje niekompetentne działania przyczyniając się no strat finansowych firmy
...
Przy okazji pouczenie do tzw koordynatorów, zasada psioczenia jest taka...
Psioczy, narzeka się na swgo pracodawcę z dołu w górę np kierownicy na tym samym szczeblu zaszeregowania przy wódeczce mogą sobie ponarzekać na dyrektorów
jeśli słyszę od koordynatora, że on sam nie jest zadowolony z pracy w swojej firmie i żali się po swoich podopiecznych, że nie jest dumny z pracy w Work Service to na pewno będzie przydatny jako moj opiekun...ha...
Ad Pani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> rozumiem, że czasami magą puścić nerwy przez zajmowanie się tzw patologią (ćpuny, alkoholicy itp...)
ale i wtedy trzeba zachować pewną klasę i nie stosować zbiorowej odpowiedzialności bo między plewami są też ziarna...które Pani rani...
człowiek na pewnym poziomie bez względu na to czy rozmawia z prezydentem czy babcią klozetową daje przede wszystkim możliwość wypowiedzenia się dla swego rozmówcy
...
może jakiś urlop regenetacja sił witalnych, może to nie moja misja...

1
Mała 2017-07-17 15:56
Nie mam żadnych profitów. Pisze z własnego doświadczenia. Mieszkałam rok na ich hotelu. Nie miałam z nikim i z niczym problemu. Jak coś było nie tak to wystarczyło zgłosić wyżej. Jak pokój nie odpowiadał to bez problemu dawali inny.
Nie jestem Panią Dominiką, wydaje mi się że ona ma więcej ważniejszych spraw na głowie niż siedzenie tu i wdawanie się w dyskusje z niezadowolonymi ex pracownikami.
I z nią i reszta koordynatorów też nigdy nie miałam problemów. Wystarczy uprzejmość i kultura. Nie trzeba robić nikomu prania mózgu. ;)A no i jeszcze jedno. Z tego co ostatnio zauważyłam, to ludzie wolą tu lub między sobą pluć jadem na nich, niż zebrać się i iść wyjaśnić sprawę do biura. Tyczy się to głównie pracowników Biblis. Narzekanie na wszystko. Ręce opadają.
Ja akurat pracuje na innym magazynie ale zawsze jak było coś nie halo to pierw się szło wyjaśnić sprawę do koordynatora. A tu tylko słyszę, że kasy za mało, godzin mało, hotel nie taki. Jak hotel nie pasuje-zmieniam. Jak kasy malo-sprawdzam z ilością godzin i Idę wyjaśniać do biura. Jak godzin malo-trudno. I tak dostanę wypłatę za cały miesiąc. Nie ważne czy wyrobiłam to co jest w umowie czy nie. Firma wypłaca normalnie za 152h. Tylko Zeitkonto leci w dół. Ale i to można z czasem nadrobić.

To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam wszystkich zadowolonych i tych mniej.

Mała z wypranym mózgiem.
3
Polak 2017-07-18 01:48
Dobre zarty, zeby kordynatorzy prosili swoich przydupasow o pisanie pochlebnych komentarzy tego to jeszcze nie widzialem. No coz Ci ktorzy nie wierza moga zawsze przyjechac i sie przekonac jak jest na prawde. Polecam wziac prywatne auto albo zabukowac bilet na busa w dwie strony bo bedziecie szybko uciekac ;) taka przestroga zebyscie nie musieli tkwic w tym syfie wbrew wlasnej woli. Pozdrawiam
3
PRZYSZŁY NIEDOSZŁY BEDUIN W CZECHACH 2017-07-18 15:40
A więc cóż mogę powiedzieć, jak zdecydowana większość osób tutaj, NIE POLECAM. Mieliśmy w raz z moim partnerem pracować w Bor u Tachova przy produkcji foteli do BMW. Oczywiście przed wyjazdem wszystko w jak najlepszym porządku, ogólnie mówiąc obiecywanie gruszek na wierzbie - jak się później okazało. A brutalna prawda przyszła bardzo szybko. Po przyjechaniu na miejsce (500 km!), żaden z koordynatorów nie wiedział kto przyjeżdża, jaka ilość osób itd. Myśląc sobie "Pani koordynator" wyobrażamy sobie schludnie prezentującą się Panią, która wykazuje minimalne zainteresowanie waszą osobą. Otóż tutaj było inaczej. Umówione spotkanie na stacji benzynowej, widzimy typową "Karyne", która z kobietą niewiele ma wspólnego, z fajką w gębie i mówiącą jakimiś półsłówkami. Czujemy się dość zdezorientowani, ale ok, jedziemy dalej. Pan(i) koordynator prowadzi nas do miejsca zakwaterowania, pokazuje pokój po czym nas zostawia, w ostatniej chwili udaje nam się dowiedzieć jak mamy następnego dnia przyjść do pracy - na którą godzinę, dokąd itd. No nic - wchodzimy do "domku jednorodzinnego" gdzie mieszka 10 osób, jest jedna łazienka. Nasz pokój miał być w piwnicy gdzie jest łóżko, dwa kawałki dywanu i malutkie okienko. Brak jakiejkolwiek szafy, zero grzejnika, więc jak to w piwnicach - było cholernie zimno. Mimo, że na zewnątrz było ciepło. Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak jest tam zimą - a przecież umowa podpisywana jest na jeden rok! Czy wspominałam już, że ciepła woda tam to rzadkość? Lecimy dalej... byli tam Polacy więc postanowiliśmy zaczerpnąć trochę informacji. Oczywiście z dystansem. Wszyscy jednogłośnie mówili to samo - Polaków się gnoi, praca 6 dni w tygodniu, odpowiedzialność zbiorowa - jak ktoś coś spieprzy to cała linia nie otrzymuje tzw. bonusu. Polacy dostają najcięższą prace i są traktowani niesamowicie źle przez Czechów. Jedna z dziewczyn upominała się o zwrot kosztów za paliwo więc została zwolniona :). Oczywiście nie otrzymała wynagrodzenia. Przerwy w pracy są dwie, jedna 10 min, druga 25 min. Z tym, że to oni ustalają kiedy masz tą przerwę. Czasami bywa tak, że pierwszą przerwę masz o 7:30, następną o 9:00 a później już nic. Osoby, które nie przepracują pełnych 3 miesięcy nie otrzymują w całości swojego wynagrodzenia - czyli większość. Jedna dziewczyna była tam 3 tygodni i okradli ją na kilka tysięcy. Sposób na biznes sobie znaleźli. Wykorzystać Polaków do pracy, zgnoić żeby uciekli i nie zapłacić. Przed wyjazdem podpisuje się umowę z Work Service S.A a będąc tam, z Work Service Sp. z o. o. - podlega się więc czeskiemu prawu czyli swoich pieniędzy nie odzyskamy. Uciekliśmy więc czym prędzej. Chyba napisałam już wszystko, więc apeluję - z daleka od tej firmy.
1
H 2017-07-18 18:21
No cóż negatywne opinie pojawiają się z tego co widzę regularnie po każdej wypłacie kiedy część osób zwyczajnie zapomina że pobrała zaliczki i za pokój również trzeba płacić . No cóż każdy ma swoje racje ją ze swojego punktu widzenia nie zauważyłam aby ktoś mnie oszukał przy wypłacie a i z p. Dominiką nigdy nie miałam konfliktu wręcz przeciwnie wszystko można z nią załatwić i nie robi z tego wielkiego halo a ludzie dla których praca i koordynatorzy są ok nie udzielają się za dużo w tym serwisie bo żyją normalnie bo chcieć to móc. Poza tym jeśli już ktoś napisze coś pozytywnego zaraz jest konfidentem i ma wyprany mózg więc spokojni i zadowoleni mają mniejszą szansę przebicia niż niezadowoleni i rozczarowani. Nikt nikogo nie zmusza ani do przyjazdu ani pracy tutaj ją zaryzykowałam spróbowałam​ i nie żałuję . Pozdrawiam cieplutko i tych zadowolonych i tych mniej
1
PRZYSZŁY NIEDOSZŁY BEDUIN W CZECHACH 2017-07-18 20:42
Prawda jest jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każdy ma swoją. Problem pojawia się wtedy gdy zakwaterowanie ma być bezpłatne całkowicie, a po 3 miesiącach każą płacić albo sie wynosić. Szanujmy się.
lil wayne 2017-07-19 11:05
Witam. Właśnie miałem decydować się na wyjazd do Biblis. Chciałbym zweryfikować Pana opinię.
Jeśli faktycznie tak to wygląda, to rzeczywiście jest to absurd.
Panna 2017-07-19 12:24
Nie rozumiem osób , które wyjeżdżają do pracy za granicę wiedząc co i jak maja wykonywać. Jeśli są problemy z koordynatorami to po powrocie można je załatwiać w biurze a nie na forum. Agencja jest spoko!!
1
Co za ludzie 2017-07-19 20:55
Polak, jak jesteś jeszcze w Niemczech to mała rada, są na Facebooku polskie grupy tam często ludzie Twojego pokroju szukają psychologa lub psychiatry ( może jeszcze nie jest za późno).
A co do ludzi z biblis...jak Coś nie pasuje, idź jeden z drugim do biura i wyjaśnij lub podejmij inne kroki a nie jedz z płaczem i fochem do Polski. Same kozaki zza monitora .
I to samo tyczy się kolegi "zgory" zamiast zajmować się plotkami zajmij się pracą:) nie będziesz miał wtedy czasu na pisanie głupich postów:)
Pozdrawiam NORMALNYCH
antygłupek 2017-07-19 23:56
A ja mam swój pokój, pensje na czas i umowę na czas nieokreślony. Może coś w życiu źle robicie...A problemy to są u każdego pracodawcy.
Mariusz 2017-07-20 22:11
W Biblis naprawde nie jest zle. Jezeli wychodzisz z zalozenia, ze jedziesz do pracy a nie na wakacje :) Mieszkania urzadzone podstawowo, wszystko jest co potrzebujesz na poczatek. Jak nie podpasuje Ci ekipa na mieszkaniu, to idziesz do koordynatora i prosisz o zmiane mieszkania. Jak jest wolne miejsce, to bez problemu przenosza.
niezadowolony 2017-07-21 15:22
Nie polecam Work Service w Worms, stan w "hotelu" tragedia - smród, brud. Czuc w łazience wymioty, toalety obszczane, w pokoju podłoga klejąca, 1 łożko połamane, bardzo duszno w pokoju, hałas z dworu - jezdzace samochody, bijacy dzwon co kilkadziesiat minut. co prawda został zmieniony pokoj na troche lepszy ale nie zmienia nic to. brak internetu, zarobki na poziomie 800 euro za miesiac. przyjazd busem o 4 i czekanie na koordynatorke do 8 na dworze, tragiedia! nie polecam, pieniadze poszly w bloto.
Właśnie zadowolony 2017-07-21 22:48
Kolego NIE ZADOWOLONY mieszkałem w hotelu w Worms kilka miesięcy i z całą pewnością jak sam zauważyłeś cały ten smród , bród, libacje alkoholowe itp. robią tylko i wyłącznie osoby tam mieszkające a jeżeli tego nie zauważyłeś to może tak samo postępujesz jak oni . Połamane łóżka , to myślisz że czyja jest to robota ... W przeważającej części , nie twierdzę że wszyscy ,bez obrazy dla normalnych ludzi ,to cała reszta nie posiada​ za grosz minimum ogłady i kultury osobistej. A jak pensja nie pasuje to można poszukać " miodu" gdzie indziej. Pozdrawiam wszystkich bardzo narzekających
On 2017-07-23 15:07
Banda idiotów i kretynów. Mówię tu o ludziach, którzy myśleli, że Work zapewni im wszystko w Niemczech. Nowe życie, mieszkanie, pracę. Za rączkę poprowadzi.
Agencja jest świetnym pomysłem na początek. Dają pracę, mieszkanie a to że ktoś jest idiotą i nie potrafi się nawet zameldować to trudno.
Pracowałem w Worku 9 miesięcy i bardzo mile wspominam. Koordynatorzy w porządku dla ludzi, którzy cokolwiek myślą. Dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wcale się nie dziwię, że mieli inne podejście.
Work pozwolił mi tu na start i w porównaniu do innych agencji jest dużo lepszy.

Pozdrawiam ludzi myślących.
Z idiotami nie dyskutuję bo to walka z wiatrakami.
1
Poldek 2017-07-23 19:41
Work Service to bardzo fajna agencja i zawsze mają spory wybór różnych robót za granicą. Tak sobie jednak myślę po lekturze wpisów na forum, że powinni bardziej kontrolować kwatery z pracownikami żeby nie dopuszczać do sytuacji o której piszą ludzie.
Ona 2017-07-25 22:22
Nie no nie wierzę. Ludzie którzy tu opisują tak pozytywnie Worka to chyba jakies lizusy. Mieszkałam w hotelu na Gaugasse i nawet jakby tam byli ludzie którzy nie piją , sprzataja to za te pieniadze by tam nie wytrzymali długo. Pokoje malutkie nawet na 1 osobe a w pokojach umieszczaja po 2 osoby . Jest duszno. Od łózka płacisz 250e to razem za pokoj zgarniaja 500e a na hotelu nie ma internetu, nie ma tv, nawet kołdry, poduszki i porządnej poscieli. Na hotelu chcą porządek ale wszystko do sprzatania musisz sobie zakupic sam. Nie ma miotły, nie ma mopa. Za te pieniadze co sie tam placi ? Żeby nawet sobie słuchawke prysznicowa trzeba było zakupić samemu, bo poprzednia jest zepsuta. Zasłona prysznicowa po wczesniejszych lokatorach zżółkniała, pokoje nie posprzatane. Przyjeżdzasz i musisz myc lodówke po porzednich ludziach, z sitka wyciagac czyjes wlosy spod prysznica... To jest chore. Jakby dali na kuchnie co miesiac worki na smieci, plyn do naczyn, plyn do podłog to już było by troszke lepiej. Przez miesiac żarówek na korytarzu nie było, pozniej w kuchni. A nagle kontrola ma przyjsc to wszedzie żarówki umieli powkrecac i nawet ludzi do sprzatania hotelu wynajac. Druga sprawa ludzie którzy zamierzaja tam pojechac bez wlasnego samochodu to lepiej sie nie wybierajcie. Przyjedziecie i nie bedziecie mieć z kim jeżdzić do pracy to Wam powiedzą, ze macie sobie na pociag isc, najpierw na autobus a pozniej na pociag. Wiec za te pieniadze tam powinny byc o wiele lepsze warunki. Pracowałam wczesniej przez agencje w której nie placilismy za mieszkania, byl interenet, telewizor, kuchnia była wyposażona w sztucce, talerze, garnki, sprzataczki co 2tyg przychodzily wymieniały posciel a co miesiac dostawalismy plyn do naczyn, scierki i i cała paczke papieru toaletowego. Za dojazd do pracy kierowcy mieli zwracane przy kazdej wyplacie. A w mieszkaniach byl luksus i to wszystko za darmo. Koordynatorka była zawsze dla Nas, zawsze nam we wszystkim pomogła, załatwiła a tu koordynator nie potrafi nic ogarnac, w niczym Ci nie pomoze, ciagle jest na spotkaniach i nie ma dla Cb czasu. Gdyby warunki mieszkalne były inne i koordynatorzy mieli inne podejscie do Nas to ludzie też by inaczej sie zachowywali. Mogłabym tu jeszcze duzo pisac. Ale pewnie za chwile i tak opinie skasuja. Pozdrawiam i zastanówcie sie 100 razy za nim tam pojedziecie.
Zostaw swoją opinię o Work Service SA - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA