logo Work Service SA

Work Service SA

Wrocław

Opinie o Work Service SA

seba 2017-03-08 15:18
A coś wiadomo czy tan praca na Islandi przez work service dla stolarzy to dobra robota.
Edyta 2017-03-10 11:31
ryu, to chyba skrót od nazwy firmy Work Service SA ;)
AMAL 2017-03-10 15:14
Może ktoś coś wie o Francji? Oczywiście pytam o pracę w WS? Jakie warunki? Płaca itd.
Zawiedziony Pracownik 2017-03-10 21:53
Nie warta uwagi firma ...Wyjazd do Czech jedno wielkie dno. Nikt nie odbiera telefonu. Podpisują umowe a sami nie wiedza czy jest praca w danym miejscu . Narażają tylko na koszty nie polecam z calego serca wyjazdu z ta firma do Czech .
5
admin 2017-03-10 21:58
Nie polecam bardzo tej firm, nie traktują ludzi z szacunkiem....
5
Zawiedziony Pracownik 2017-03-10 22:01
Serdecznie odradzam ta firme.. nie jest warto tracic czas na ta niby firme . Osoby nie kompetentne tam pracuja . Nie odbierają telefonów , maja wywalone na ludzi. Podpisana umowa nic dla nich nie znaczy . Oni sami nie wiwdza czy mają jakas prace ,daja oferte czlowiek jedzie a tu lipa pracy brak . Nie polecam wyjazdu do Czech , ja sie tylko przyjechałam i musiałam wracac na drugi dzień bo brak pracy .. nie polecam
3
Mocny 2017-03-13 21:38
Witam czy ktos wie jak wyglada praca i zakwaterowanie przez Work service w fabryce w denso w liberecu,warto jechac?
2
pawel 2017-03-13 23:03
Pracy w Biblis nie ma. Wyjechałem, czekałem 10 dni, pracy cały czas nie było, tylko codziennie obiecanki, że może jutro, straciłem kupę pożyczonej kasy i wróciłem do kraju, żeby minimalizować straty.
1
Luj 2017-03-14 21:57
No niestety ale ciężko jest mieć do osłów szacunek :)

Za brak umiejętności czytania trzeba dostać lekcje od WS ... bo jak widać cały dział z 14 stronami i 2/6 gwiazdki to za mało.
1
Adam 2017-03-15 13:52
Witam czy ktos z was pracowal w firmie Tenneco-Monroe-Walker w Hodkovicach jakie warunki i ile placa . pozdrawiam.
Putek 2017-03-15 19:34
Wyjazd do Monroe patologia. Całkiem inna umowa przed wyjazdem i inna umowa na miejscu. Nie polecam ludziom , którzy chcą zamieszkać w Czechach poprzez Work Service. Agencja zwleka z założeniem konta, kart lekarskich i wypłacanie ma zaliczek. Po za tym ludzie mieszkający w Polsce i dojeżdżający do Czech sobie chwalą.
1
kapo 2017-03-16 14:47
Pracuję w Work Service 4 miesiące, dokładnie Tenneco Hodkovice nad Mohelkou. W życiu nie widziałem tak nie uczciwej podfirmy.. spóźnione zaliczki, bardzo często obcinane przez koordynatorów premie i wypłaty. Płacę więcej za mieszkanie niż to było umówione. Mam nadzieję, że ludzie którzy będą chcieli wyjechać do Czech przez Work Service, wcześniej wejdą na tą stronę i dadzą sobie spokój..

Sama praca jest bardzo dobra, nie jest ciężka, ludzie chętni do współpracy, ale oczywiście nie przez Work Service.

J**ać Milana Ivenza i Dianę Laurinovą!
5
aninim 2017-03-16 21:38
Witam. Mam zamiar jechać do Kvasiny na produkcje foteli w fabryce Skody ale najpierw potrzebuje zasięgnąć opinii. I tu właśnie mam pytanie jak jest z tym zakwaterowaniem i płacą w tej agencji ,,Work Service"
4
darmowy 2017-03-18 19:46
Uważajcie na rekruterkę ( usunięte przez administratora )tak samo jak ta cala agencja
5
kocur 2017-03-18 20:15
zgadzam się z tą wypowiedzią, praca zarówno w Niemczech jak i Czechach to strata czasu. Ta rekruterka jest nie kompetentna obiecuje pracę, której później nie ma, nie ma godzin kasa mała, zakwaterowanie jest poniżej poziomu. Ta agencja to jakaś pomyłka tak i jak ludzie który w niej pracują.
8
siwy 2017-03-20 09:59
Napisz kolego jak wygladalo to zakwaterowanie w czechach czy to byl hotel pracowniczy?
Natalia 2017-03-21 12:34
Mam pytanie , czy ktoś wie o jakiej pracy można mysleć, jest w ofercie-"Nowa praca dla Ciebie!" z 16 marca?
Hgf 2017-03-22 14:22
Nikomu nie polecam warunki zawarte tel a na miejscu nie maja pokrycia a zakwaterowanie tragiczne zero prywatnosci syf i ubostwo omijajcie to szerokim lukiem
2
Jajjaja 2017-03-22 15:15
Wszystko pięknie ładnie mieliśmy jechać w poniedziałek. O 8 rano tego dnia dostaliśmy smsa ze wyjazd przełożony na czwartek a my już prawie w drodze. Pomyśleliśmy ok może coś było nie tak , trudno. W czwartek kiedy dojezdzalismy na miejsce chcieliśmy poinformować koordynatorke Kasię lecz oczywiście nikt nie odbierał telefonu. Dotarliśmy na miejsce dzwonimy nikt nie odbierał. Dolaczyla się do nas grupa osób które tak samo przyjechały do pracy. W końcu ktoś łaskawie odebrał telefon i poinformował nas ze dziś nikt nie przyjedzie i ze dostaniemy hotel na jedną noc. Ok 20km i jesteśmy. Okazało się że nie dla każdego jest miejsce więc tamci się wkurzyli i pojechali do domu tego samego dnia a raczej nocy. Rzadalismy zwrotu pieniędzy za paliwo bo okazało się że pracy nie ma ani hotelu też nie. Obiecali ze wypłaca za paliwo w zamian za to że nie pojdozemy z tym do sądu no bo umowy podpisane a pracy nie ma. Do dziś nikt nie odbiera i kasy nie zobaczyliśmy. Ostrzegam praca w Czechach !!! My jechaliśmy do Liberec. Szkoda czasu nerwow i PIENIĘDZY
2
Gość 2017-03-22 17:28
Jakies 500 e na czysto zostaje i nie wiadomo co z tym zrobic czy tam zyc czy rodzinie wyslac porazka i ci koordynatozy ktozy tam sa wogole sie nie interesuja ludzmi jadac tam zostaje sie samemu na pastwe losu nikt nie pomoze a i ubezpieczenie niby jest wszystko cacy sracy a jak.co do czego to ubespieczenia brak nie polecam i odradzam tego posrednika jak i prace tam .
2
Gość 2017-03-22 17:40
Work service najgorsza agencja jaka moze byc!!!!A. Pani Beata która rekrutuje przez ta agence poprostu oszukuje ludzi mowi co chca uslyszec obiecuje miody i nie tylko a jak sie zjeżdża na miejsce to koordynatorzy maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze ktos nowy przyjechal ze nie zna miata okolucy i jezyka a co tam pozostawiony samemu sobie na pastwe losu. Zarobki niby 1200 netto na reke a jak co do czego to gora 450-500 e na mc porazka potracaja z wyplaty nie wiadomo za co ubezpieczenie niby jest a jak co do czego to go brak !! Grupa podatkowa niby 3 a jak sie okazuje to potracaja z 6 porazka ludzie nie wyjezdzajccie przez ta agencje oszukuja ludzi poprostu wyzysk zeruja na polakach i nie tylko
3
kwadrat 2017-03-23 04:01
Napisze tylko swoja opinie ...fakt tego ze zakwaterowanie na hotelach to masakra ..obcja najlepsza jest wynajem ..lub wlasnie dojazd z Polski .Jesli chodzi o karty zdrowotne to jest to nie zalezne od posrednika ..zaliczki ...pracujac tam 16 miesiecy klopot z zaliczka mialem raz i to wlasnie calkiem nie dawNo ..a biore zaliczki w kazdym miesiacu ...trzy miesiace do reki a potem druczek i na konto ...praca zeczywiscie dobra ...zarobki ..zdania podzielone ...moje jest takie nie robcie przedczasow 4 godzinnych ...czyli nie na 12 godzin ..lepiej cale dodatkowe osiem godzin np.sobota ...
Ja 2017-03-29 11:42
praca na stanowisku kadr i płac w Work Service S.A to totalna porażka. Brak umiejętnego planowania pracy, wyzysk. Nie polecam tej pracy dla osób, które chcą się czegoś nauczyć jak również dla tych którzy mają już za sobą jakieś doświadczenie. Dziw bierze, że taka firma funkcjonuje.
4
Kamil. D. 2017-03-29 16:35
Witam. Wybieram się do pracy przez Work service pod Pilzno prawdopodobnie i chciałbym Cie zapytać czy warto?
Kropa 2017-03-30 11:48
Omijać szerokim łukiem.
1
Madafaka 2017-03-30 20:03
Mój znajomy pracował przez Work service w Polsce i jak się zwolnił to niedość że go ograbili z kasy to jeszcze mu kazali 100 zeta oddać bo niby urlopu nie wykorzystał czy coś takiego mu wkrecali . Złodzieje i nic poza tym.
Jerzyk 2017-04-06 22:33
Słyszałem, że Work Service to fajna agencja . Myślę, że niektóre wpisy są podyktowane przez zwykłą złość
Francuz 2017-04-16 22:14
O Czeskich ofertach nic nie wiem,
ale pracowałem z nimi półtorej roku we Francji.Teraz pracuje w Niemczech.
Na przestrzeni dwoch lat, raz mialem mniejsza kase przez błąd księgowej.
W ciągu nastepnego tygodnia kasa została wyrównana.
Praca czasami lightowa, czasami ciężka, jak to wszędzie.
Zarobki we Francji dużo wyższe niż w DE.
Przy 180h różnica to 400e, ale we Francji wypłacają dodatek na koniec misji.
Powiem tak jak ktoś nie jest opierdalaczem, to będzie zadowolony.
Zawsze pracodawce możesz poprosić o liste godzin na miesiąc z kalkulatoprem stawek
podatku łatwo sobie wyliczyć kto ile dostanie.
Raz są lepsze hotele czy mieszkania prywatne, raz gorsze.
Raz jest internet darmowy, raz go nie ma.
Co do godzin te 150h masz gwarantowane, a nadgodziny no cóż zależa od pracodwacy na miejscu.
Ktoś jest sumienny i chce robić, to będzie robił.

adj;fajf 2017-04-21 11:07
Witam, szkoda czasu nawet jechać na rozmowę. Mam 600 km do Wrocławia, a Pani zaproponowała mi 1450 na miesiąc przy biurowej pracy. Fakt, że chce się tam przenieść na stałe, ale nie wiadomo, czy praca tylko na miesiąc, czy na trzy. Po co dzwonicie do ludzi z takimi ofertami pracy? Pewnie nie są wypłacalni. Jesteście śmieszni. Utrzymaj się za to człowieku we Wrocławiu. Jeszcze jak Ci wypłacą. Szkoda było czasu i pieniędzy na jazdę. Nie polecam. Nie wysyłajcie do nich CV.
Feliks 2017-04-23 13:25
Ja znam tę agencję i wiem, że to solidna firma , godna zaufania.
Edek 2017-04-24 18:46
Witam kolega pracuje przez ta agencje w Belgi jako betoniarz . Na prefabrykacji i jak narazie jest ok mieszkanie ma wypłaty na czas a pracuje tam już ok 7 miesięcy i nadal pracuje a jak długo nie mam pojęcia. I z tego co wiem to na chaliai jest ok 15-30 polaków na 2 zmiany rano i popołudnie a reszta Belgów . Wynagrodzenie 1600euro netto na rękę . Mieszkanie chyba darmowe nie wnikalem w szczegóły . Moim zdanie jak jest robota ,agencja płaci i nie tnie w ciola to musy być ok. No kolega pracuje czyly jest ok. Bo jak by nie było tak jak obiecali przy rozmowie to BY TAM NIE PRACOWAL 7 MIESIECY
Ciekawski 2017-04-25 18:53
Witam
Pracuje ktoś może w Erfurt (Niemcy) na stanowisku komisjoner ??
Może ktoś coś więcej powiedzieć na temat tej pracy ? Jakie warunki w pracy i mieszkaniu ?Sama w sobie firma widzę dobrej opinii to nie ma.
Pozdrawiam
spokojny wicher 2017-04-29 22:46
Czy ktoś pracuje, w Bilbis?jakie tam panują warunki czy warto jechać
ja mam 8.05 wyjazd. Proszę o szczegóły
spokojny wicher 2017-04-29 22:53
I jak praca w bilbis,na komisjonowaniu
oplaca się jechać?ja mam 08.05 wyjaz
proszę o szczegoły
Leonid 2017-05-02 22:07
Work Service mają sporą ofertę pracy, starają się !!
Nowy 2017-05-06 08:39
Witam, pracuje ktoś może w Apfelstädt w Fiege ??
Proszę o szczegóły.
mamej 2017-05-06 17:07
Work service z Wrocławia to ZŁODZIEJE I OSZUŚCI wypłata nie pełna albo wcale
1
mejka 2017-05-07 00:26
http://www.expressbydgoski.pl/bydgoszcz/a/kilkanascie-osob-chce-pozwac-do-sadu-spolke-work-service-za-niesolidna-oferte-pracy-w-niemczech,10862094/
o pozew zbiorowy przeciwko firmie.
Jest ich oferta pracy jako pokojówka na wyspie Sylt. Pracowałam tam u polki i turka, też mnie i innych wykiwali! Może teraz zatrudniają przez Work Serwice???
Chl 2017-05-07 15:39
nie opłaca się, sami nie wiedza kiedy będzie wyjazd do Holandii na szkolenie, może w poniedziałek, środę, czwartek itd. trzymają ludzi na pokojach i kiwają. Kilku już wróciło do Polski, stracili tylko pieniądze na przejazd.
Amator 2017-05-09 19:46
Mam pytanie w związku z ofertą pracy dla kierownika ds. jakości. Jakie wymagania na początku muszę spełniać? Jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Może coś jeszcze warto wiedzieć przez złożeniem cv.!
RP 2017-05-12 17:11
OMIJAJCIE Z DALEKA TA AGENCJE .JEDEN WIELKI BAŁAGAN W KTÓRYM NIE MA MOZLIWOSCI ZAROBIC,WYPŁATY SA ZAWSZE NIE PEŁNE I NIE NA CZAS,TRAKTOWANIE LUDZI W TEJ AGENCJI JEST NAPRAWDE Z BARDZO NISKIEJ LIGI,JADAC TAM MASZ PEWNE ZE NIC NIE ZAROBISZ ,GWARANTUJE
2
Robert 2017-05-17 07:58
Nie polecam wyjazdu z Work Serwice z Katowic do Czech.Wyjechałem w marcu tego roku do Bor do pracy przy produkcji foteli.Na wstępie zakwaterowali mnie w hotelu z patologią,kradzierze z lodówki oraz rzeczy osobistych z pokoi to codzienność.W pracy czesi uważają cię za niewolników popychają cię na każdym kroku lepiej traktują cyganów z bułgarii,rumunii i słowacji których tam pracuje całe mnóstwo.Jedzenie na terenie zakładu ochydne.Pani koordynator pani Bauman to jakaś les pogardzająca polakami.Od hotelu do sklepu trzeba iść 3 km.Po dwóch tygodniach zjechałem do domu.Wypłatę płacą do 25 każdego miesiąca.Po przyjeździe do Polski za przepracowane 9 dni nie otrzymałem żadnego wynagrodzenia w bezczelny sposób mnie okradziono.Co dziennie ktoś zjeżdża do domu.Odradzam wyjazd do pracy z tej firmy,nieuczciwość i złodziejstwo na każdym kroku.Pozdrawiam.
5
DigiDong 2017-05-17 19:40
Tak nieuczciwej agencji nie ma chyba nigdzie indziej. Nie przyjeżdżajcie do Bilbis bo to strata czasu. Firma dopiero co zbudowała hale więc jest mało pracy a praktycznie to nie ma jej wcale. ZAKWATEROWANIE TO SZCZYT CHAMSTWA I BRAKU SZACUNKU! Albo was ulokują po 10 osób na jedno mieszkanie w Worms albo w piwnicy bloku mieszkalnego w Lampertheim przerobionego na barak. Żeby udać się za potrzebą bądź się wykąpać trzeba jechać windą piętro NIŻEJ(!!!) do kolejnych piwnic przerobionych na pseudo łazienki a z 4 kabin w 2 nie ma światła:) Dwie kuchnie i wszechobecny grzyb idą tu ze sobą w parze. W lodówkach pleśń, łóżka w kiepskim stanie. Brak zasięgu i internetu. Odradzam każdemu tych pojebów z Work Service!!! Brak darmowych parkingów! Żeby zaparkować samochód musiałem objechać miasteczko dwa razy:) PATOLOGIA.WORKSERVICE.PL - to moja opinia w skrócie.
3
Pan 2017-05-18 22:53
Fajnie pracuje mi się za pośrednictwem tej agencji .
ona 2017-05-19 15:13
Praca na stanowisku konsultanta ds. rekrutacji - też porażka. Więc nie denerwujcie się na osoby z rekrutacji - są tak obłożeni pracą i dostają po głowie na każdym kroku, że nic dziwnego, że nie ogarniają:/
Pracował już u nich 2017-05-20 09:52
WItam, nie polecam pracy za pośrednictwem tej agencji. Wybierając się do pracy pytając o warunki noclegowe dostałem odpowiedź że są znośne o ile nie ma się klaustrofobii bo jest winda i trzeba zjechać nią do kuchni. Jak się okazuje nie tylko do kuchni ale również do łazienki trzeba zjechać windą. Ale to nic... Pytanie o klaustrofobie dotyczyło tego że w pokojach WSZYSTKICH w których mieszkają pracownicy nie ma okien! W pokoju masz 2 łóżka jeśli spisz sam płacisz 250euro za pokoj jesli jest was dwoje płacicie 250za łóżko. Co do samej pracy tragedia, wzystko w powijakach i dopiero się rozkręca. Nie ma osób które Ci pokażą co robić które Cię przeszkolą. Stoisz czekasz 3godziny aż ktoś się zainteresuje a reszta patrzy na Ciebie jak na opierdalacza. W pracy nie potrzeba niby języka(tak pisze w ogłoszeniu) a na miejscu zderzasz się z rzeczywistością i gdy nie bedzie w grupie osoby angielsko/niemiecko języcznej to jesteście w du..... Ogólnie praca do du*y mieszkania noclegi do du*y a sama agencja to już w ogóle szkoda gadać. Wiele osób pracując w work service zostaje ich niewolnikami bo na zaitkoncie na którym mają się zbierać NADGODZINY zbierają się NIEDOGODZINY bo neijednokrotnie wychodzi się wcześniej z pracy, bo tej nie ma, jest mało zamówień a za dużo ludzi. Dziwię się że w ogóle w tej sytuacji oni jeszcze ludzi ściągają. NIE POLECAM WORK SERVICE ORAZ PRACY W BIBLIS NA MAGAZYNIE ACTION/FIEGE. Acha i jeszcze jedno, jak będą wam mówili że to są rzeczy do domu i odzież to nic innego jak zwykła ściema bo na magazynie jest wszystko DOSŁOWNIE! Od spożywki napojów elektroniki zabawek po pasty do zębów oraz proszki.
2
Leon zawodowiec 2017-05-20 09:58
PS. podpisuje się również pod tym co napisali inni w szczególności DIGIDONG bo jego opinia jest 100% zgodna z moją, mam wrażenie że mieszkałem w tym samym miejscu co on. Czyli suterena/barak z łazienkami i kuchniami w podziemiu oraz grzybem.
2
Smilodon 2017-05-21 10:37
Przed powrotem do Polski przyjechalo mnostwo polakow. Opowiedzielismy im jak bardzo work service jest tragiczny i wiekszosc z nich nawet nie podpisala z nimi umowy tylko odrazu wrocili do kraju. Ludzie przekazujcie dalej gdzie sie da. Ta firma nie nadaje sie do wspolpracy.

PS.: Jeb*c Hodkovice nad Mohelkou i pania Kamile z Work Service.
2
Pan 2017-05-22 11:06
Czy jesteście pewni , że Work Service nie zasługuje na pozytywną ocenę.? Może chodzi o odstraszenie ewentualnej konkurencji?
Neandertalczyk z piwnicy 2017-05-22 16:05
To sobie jedź do Biblis i zamieszkaj w piwnicy to zobaczysz o jakiejbkonkirencji mówimy gościu. Totalna bezczelność.
3
Zostaw swoją opinię o Work Service SA - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA