logo Work Service SA

Work Service SA

Wrocław

Opinie o Work Service SA

ss 2016-06-11 10:19:17
nie wyobrażam sobie, by kierowca w trasie, czy to tygodniowej, czy miesięcznej, nie miał zagwarantowanych diet. To mi się podoba w ich podejściu do pracownika.
Natalia 2016-06-11 12:36:12
8 miesiąc
ss 2016-06-11 13:35:16
praca dla pasjonatów w sanepidzie.. hm, jak dla mnie to nie do końca tak jest :) to kwestia stabilnego zatrudnienia właśnie, państwowej posadki i dodatków.
karolina 2016-06-20 19:09:22
zupełnie nie polecam tej firmy.!! obiecane przelewy wypłat się spóżniają, oszukują co do stawki realnej(obiecują stawkę netto, dopiero przy przelewie wychodzi- ojej, a to jednak brutto ta stawka, chociaż zapewniają zupełnie co innego przy podpisywaniu umowy.)
1
edg 2016-06-20 20:17:14
widze zxe kilka ofert pracy od nich nadal jest..na przyklad na stanowisko magazyniera- sortownika -14,50 zl /h we Wrocławiu chodzi o załadunek i rozładunek przesyłek kurierskich na terenie sortownizaładunek i rozładunek przedmiotów różnej wielkości
Kija 2016-06-30 20:46:56
Witam czy ktos cos wie o pracy Fiege Bosch Worms ? Prosze o pomoc poniewaz dostałam te ofertę pracy , ale nie wiem czy sie zdecydowac . Pozdrawiam
werf 2016-06-30 21:04:13
@Kija ale jaka to dokladnie ejst oferta pracy i gdzie?
Kija 2016-07-01 11:10:15
Miejscowość Worms ( Niemcy ) firma fiege Bosch
1
dfv 2016-07-01 11:32:40
@Kija a to nic mi nie wiadomo na ten temat tutaj sa inne oferty praca na stanowsiko elektryka w Deutschlandweit ale zawsze mozesz poszukac na ich stronie internetowej moze tam maja jakies oferty pracy
Pola 2016-07-01 23:51:50
Nie polecam tej firmy ! Dzisiaj przyszłam do pracy w vission express (pracowałam miesiac jako hostessa)okazalo sie ze jest juz nowa hostessa ,oczywiscienie zostalam o tym poinformowana,zadzwonilam do Pani z ktora podpisywalam umowe ,powiedziala ze wniesiono na mnie skarge ,co bylo kompletna bzdura,oskarzono mnie o brak kompetencji przy kasie ,o to ze nie obsluguje klientow.Powiedziala ze zadzwoni do mnie pozym popoludniem,oczywiscie nie odbierala ode mnie telefonu,po czym napisala smsa o tresci ,,o co chodzi?" Grzecznie poprosilam o wypowiedzenie umowy w formie pisemnej oraz uwzglednienie kwoty i terminu platnosci za wykonane zlecenie. Brak odzewu. Pani chyba nie przeczytala dokladnie mojego CV. Koncze aktualnie prawo,wiec nie chcialabym byc na ich miejscu w tym momencie.
Pola1 2016-07-01 23:53:10
Nie polecam tej firmy ! Dzisiaj przyszłam do pracy w vission express (pracowałam miesiac jako hostessa)okazalo sie ze jest juz nowa hostessa ,oczywiscienie nie zostalam o tym poinformowana,zadzwonilam do Pani z ktora podpisywalam umowe ,powiedziala ze wniesiono na mnie skarge ,co bylo kompletna bzdura,oskarzono mnie o brak kompetencji przy kasie ,o to ze nie obsluguje klientow.Powiedziala ze zadzwoni do mnie pozym popoludniem,oczywiscie nie odbierala ode mnie telefonu,po czym napisala smsa o tresci ,,o co chodzi?" Grzecznie poprosilam o wypowiedzenie umowy w formie pisemnej oraz uwzglednienie kwoty i terminu platnosci za wykonane zlecenie. Brak odzewu. Pani chyba nie przeczytala dokladnie mojego CV. Koncze aktualnie prawo,wiec nie chcialabym byc na ich miejscu w tym momencie.
Kasia 2016-07-02 08:52:02
Agencja często nie ma wpływu na takie rzeczy @Pola tym bardziej przy ilości ogłoszeń, które teraz mają. Jak dla mnie to najpierw dowiedz się o co chodziło dokładnie a nie straszysz kogoś prawnymi konsekwencjami
Trishka 2016-07-02 17:53:37
Work Service a raczej jej spółka córka Finance Care Sp. z o.o. zatrudnia obecnie ludzi do placówek punktów ratalnych reprezentujących bank Credit Agricole za godzinę płacą oszałamiającą stawkę 7,28h więc jedyne co pozostaje to pracować 200h i odebrać 1456zł nie mając życia rodzinnego przez cały miesiąc :)
ee 2016-07-02 18:16:52
widze ze ofert pracy to oni calkiem sporo maja na chwile obecna np. na montera mebli kuchennyc w Hilden oferuja legalne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę z pracodawcą niemieckim , atrakcyjne wynagrodzenie oraz premie tylko ciekaw jestem ile konkretnie
@ yhym 2016-07-04 18:17:21
hey. Własnie dostałam ofertę od nich z chłopakiem do pracy w Fiege Bosch Worms i też chciałabym się dowiedzieć coś wiecej,widząc po komentarzach zastanawiamy się czy jechać :D
Waldek 2016-07-04 18:32:28
Mi się wydaje, że wszystko jest tutaj na swoim miejscu, generalnie bardzo dobrze brzmią te ogłoszenia
kip 2016-07-05 15:18:29
I co jedziecie tam? bo my tez dzis dostalismy oferte i chcemy sie zdecydowac
ela 2016-07-05 15:26:50
Ja byłam zarudnion araz przez tą agencję, nigdy nie miałam problemów z nimi, bardzo pomocni koordyatorzy ocziscie pewnie nie wszyscy ale ja nie mogłam narzekać na nic. wypłaty na czas.
Xyz 2016-07-05 16:55:05
Witam jak wyglada praca przez worck service za granica? Jakie warunki mieszkaniowe i czy idzie zarobic.Pozdrawiam.
1
Maciek 2016-07-05 17:34:49
Potrzebują stolarzy z tego co widzę, są ogłoszenia
Manager Sekcji Payroll 2016-07-07 23:12:55
Cała grupa kapitałowa Work Service S.A. to kompletne nieporozumienie. Pracowałem jako manager sekcji payroll i niestety przyszło mi pracował z najgorszym kierownikiem jakiego spotkałem na swojej drodze. Zero kompetencji ( kilkukrotne zapytania o minimalne wynagrodzenie w roku 2015 kierownika działu naliczeń płac ), brak wiedzy, zero szacunku do pracowników, a do tego ogromne wymagania. Sama Pani kierownik o imieniu, które obrzydło mi na zawsze - MONIKA - potrafiła przyjść do pracy na godzinę 09:00, po czym przez godzinę jeść, następnie wyjść na zakupy, do kosmetyczki i do fryzjera, po czym wrócić, narobić rabanu i pójść do domu. Największa porażka tej firmy. Na szczęście mnie wyrzuciła, po tym jak widziała, że ze mną za dużo nie ugra. Na szczęście, mój zespół, który był mega inteligentny już tam w większości nie pracuje. Nigdy w życiu, nie polecę tego pracodawcy. Współczesne obozy pracy wyglądają jak praca w dziale PAYROLL. Oczywiście nie płacą za nadgodziny i nie ma ich kiedy odebrać a kierownik jest tylko na papierze bo duchem jest w paznokciach. Brrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!
Aaaaa i jeszcze jedno. Nawet debil zobaczyłby, że coś jest nie tak, przy takiej rotacji jaka jest w tej firmie, no ale w dzisiejszych czasach debil jest na wagę złota.
5
hjjk 2016-07-07 23:26:53
@ Manager Sekcji Payroll no niestety nie zawsze można dobrze trafic
Znawca 2016-07-13 23:58:39
Jeżeli masz umowę o pracę tymczasową to jest to możliwe. Umowa o pracę tymczasową a umowa kodeksowa to dwie różne umowy.
349 2016-07-14 08:52:35
a co sądzicie o zatrudnieniu jako programista VBa? wiem że dajecie multisporta ale czy za free czy dopłacam coś?
zawiedziony 2016-07-14 17:21:36
Witam wlaśnie dostałem wypłate za 153godziny pracy renusie przez work service dostałem 640euro haha poprostu śmiechu warte odradzam wyjazdy przez tą agencie pracy za tą samą prace tylko przez inną agencie ludzie zarabiają o 300 euro więcej to jest jakieś chore pozdrawiam
zawiedziony 2016-07-14 17:22:47
Witam wlaśnie dostałem wypłate za 153godziny pracy renusie przez work service dostałem 640euro haha poprostu śmiechu warte odradzam wyjazdy przez tą agencie pracy za tą samą prace tylko przez inną agencie ludzie zarabiają o 300 euro więcej to jest jakieś chore pozdrawiam
kija 2016-07-14 17:30:57
To nie widziałeś ile od początku masz zarabiać @zawiedziony tylko dowiedziałeś się tego dopiero przy wpłacie na konto? Przecież oni dają legalne umowy więc tam powinno być to określone
Edyta 2016-07-15 00:11:30
Witam wszystkich chciala bym wszystkich uprzedzic, o pracy w Niemczech, przez work servis a w szczegolnosci przez P.
Dominike Dusze, jest ona bardzo niesympatyczna (mowiac w duzym skrocie). Z moich i znajomych doswiadczen wygladalo to nastepujaco, P.Dusza przez telefon mowila bardzo zachecejaco o pracy . Oczywscie mowie tu o dostaniu najnizszej krajowej w Niemczech co oczywiscie nie mialo miejsca. gdy przybylismy do firmy work servis w Burstad , Pani Dominika nie byla juz taka sympatyczna , jak przez telefon, byla wrecz arogancka. Praca jako praca nie byla ciezka , warunki mieszkaniowe rowniez nie byly dobre 250€ ZA MIEJSCE W POKOJU BEZ ŁAZIENKI . (lazienka wspolna na kilka osob). Najgorsze byly zarobki obiecali 8,80€brutto na h mielismy dostawac 1100€ na reke co po odjeciu miszkanie mialo dawac 850€ lecz nigdy nie doszlo to do skutku. Robiliamy rowniez nadgodziny ktore mialy byc wyplacone lub obebrane w postaci wolnego, pierszego miesiaca otrzymalam 6grupe podatkowa wiec moglam zrozumiec te smieszne pieniadze , P.Dusza zapewniala ze w nastepnym miesiacu bedzie wszystko wyrownane i zwrocone , co rozniez nie mialo miejsa i otrzymalam 500€ , po 3 miesiacu postanowailam rozwiazac umowe z ta firma , zapewniano mnie ze wszystkie pieniadze zostana zwroce , tz. Urlop ktorego niewykorzystalam, Nadgodziny,Zalegle pieniadze, zadne z tych zobowiacan nie zostaly dokonane, co wiecej dostalam jeszcze mniej niz normalnej wyplaty tz. 550€. Za caly miesiac pracy nadgodziny z 3 miesiecy i urlop. Jednym slowem ujmujac Nie polecam Firmy a moze raczej Pani Duszy ktora ma ludzi za smieci.
bio 2016-07-15 08:50:52
a co sądzicie tutaj pracy sprzedaży telefonicznej w Gdańsku? ciekawi mnie ten "pełny pakiet szkoleń" z oferty
Dariusz 2016-07-15 10:16:48
Obradzam prace przez qork servic , a w szczegolnosci przez Dominike Dusze posrednika Work Service jest to najbardziej niekompetentna osoba na swoim stanowisku . Klamie pracownikow i oszukuje co do zalatwionych spraw z nimi , wielkie minus dla tej pani powini sie jej pozbyc w work service , poniewaz wiekszosc moich problemow byla przez nia tz. Nie wykonywala swoich obowiazko jak nalezy ,a w efekcie 500€ na wyplacie po pelnym przepracowanym miesiacu bedac na 1 grupie podatkowej . Jednym slowem nie polecem stycznosci z ta osoba jest niekompetentna
ktoś 2016-07-15 10:23:05
Nawet taki dozorca parkingowy może liczyć na dobre zarobki.
Angela 2016-07-16 22:09:31
Witam.
Razem z chłopakiem podpisaliśmy umowę z Work Servis na pracę jako komisjoner na magazynie koło Erfurtu przy pakowaniu karmy i zabawek dla zwierząt. Wyjeżdżamy w piątek, aby podpisać umowę, pracę zaczynamy od 25. lipca. Czy ktoś z Was pracuje tam? Nie znamy nawet dokładnego adresu gdzie będziemy pracować oraz mieszkać. Dostaliśmy jedynie adres agencji, do której mamy zgłosić się w erfurcie i wtedy podadzą nam adres. Ktoś coś wie?
biela 2016-07-16 22:12:43
po pierwsze top dlaczego od razu nie zapytałaś o to i bez tego podpisałaś umowę? brawo ty... po drugie jaką konkretnie wam zaproponowali za tą pracę na magazynie?
Angela 2016-07-16 22:30:51
Kontakt miałam przez kilka dni telefoniczny i meilowy z panią z agencji w Polsce German Polish Job center , w większości na wszystkie pytania mi odpowiadała, tylko nie wiemy jaki adres ma być miejsca w którym będziemy pracować i jaka to firma. wiemy, że jest to praca na stanowisku komisjoner koło frankfurtu przy pakowaniu karmy i zabawek dla zwierząt, płaca 8,5e/h, 250 e za zakwaterowanie od osoby, z tego co mówiła mają być to mieszkania dwupokojowe dla 4 osób.
eo 2016-07-16 23:18:32
nie musisz się moim zdaniem martwić o nic, ta agencja z tego co wiadomo jest uczciwa i nie robi wałków, ważne tylko żeby jednak za daleko do pracy nie było
Angela 2016-07-16 23:20:49
miejmy nadzieję, że nie będzie źle. i że trochę jednak uda nam się zarobić i odłożyć. i mam nadzieję, że nie dadzą nas daleko od erfurtu, bo chcemy zjeżdżać co dwa tygodnie do polski na weekend. a z erfurtu mamy blisko do domu.
ela 2016-07-17 08:26:24
Angela' a kiedy wyjezdzacie i na co? co bedzie robici? Jakieś zbiory czy głownie pakownia, sortownia?
Angela 2016-07-17 08:40:53
wyjezdzamy w ten piątek. pakowanie, sortowanie, przygtowanie do wysyłki karmy i zabawek dla zwierząt koło erfurtu
ela 2016-07-17 09:44:49
słuchaj a może powiesz akie stawki? ciezko jest? ja tez widzialam kilka ogloszen na te działy jednka wyjezdzalam z innymi firmami za granice jednka do zbiorow, w takich fabrykach jest pewnie niebo lepiej? jakies godziny normowane są tak? jak to nie tajemnica to napisz stawke
Angela 2016-07-17 09:54:36
8,5 euro za godzine, 40 godzin pracy 5 dni w tygodniu
ela 2016-07-17 10:51:13
Aha, to dzieki wielkie, moze i ja zaaplikuje a aplikowalaś w biurze w Warszawie? Jaś osobe polecasz do ktorej sie zglosic?
Ang 2016-07-17 16:51:46
oferte znalazłam na praca niemcy 24, a dzwonili do mnie z agencji w łodzi german polish job center
bociek 2016-07-17 16:58:22
W sumie cały czas się pojawiają u nich jakieś oferty pracy, nawet na takiego pracownika produkcji. Zapewniona jest umowa zlecenia, a prace związane z nakładaniem ogórków do słoi nie stanowią dużych zadan do wypełnienia.
Omeanek 2016-07-21 20:00:51
Jacek ?
Man 2016-07-21 20:42:03
No co ja moge powiedziec, czytam te opinie i czytam, generalnie bardzo mi się podoba ta firma i sposób w jaki działa, praca tutaj to szansa od losu, warto
Lkk 2016-07-24 22:13:34
No ludzie to w dziwny sposób podchodzą do pewnych spraw, chyba tego nie idzie za dobrze ogarnąć prawda?
Krzak 2016-07-25 08:13:08
Czytam te opinie i nie wieze w to co ludzie tu wypisuja i dlatego ja tez napisze swoja.pracuje juz dluszy czas przez firme work i nigdy nie bylo problemu wyplata na czas i wszystko sie zgadza z umowa nie rozumiem dla czego wypudujecie takie bzdury drugie co do mieszkania jest super a nastepnie jesli chodzi o pania Dominike to kobieta naprawde duzo pomaga ludzia zalatwi wszystko.ludzi wypisuja te bzdury dla tego ze przyjechali tu pic lub siedziec a nie pracowac .dla tego pytam sie czy w Polsce pracodawca kaze wam pic i na kacu przychodzic do pracy ludzie dajcie troche kultury a nie zmyslac
1
Pooo 2016-07-25 13:31:27
Kobierzyce ostatnio wrzucały jakieś ogłoszenie że poszukują ludzi do pracowników magazynowych, zdaje się tylko na wakacje, doskonała sprawa swoją drogą
nieznajoma 2016-07-25 14:23:16
daja zakwaterowanie w hotelu robotniczym pokój dwusosobowy dwie szafy płatne 250 euro
alfi 2016-07-25 17:31:52
Witam czy ktos cos wie o pracy pracownik magazynowy w Wallersdorf ?
Zostaw swoją opinię o Work Service SA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA