Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
jura - 2013-10-01 23:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niech ktos napisze jak jest przez Worka w Saint Gobain Sekiurit w Dabrowie Gorniczej, jak ludzie pracuja przez ta agencje przez 9 miesiecy w tym zakladzie na miesiecznych badz 3 miesiecznych umowach. Co ciekawe wedlug przepisow nie mozna pracowac przez agencje w zadnym zakladzie dluzej niz 3 miesiace.
zdjecie uzytkownika
Taran - 2013-10-11 20:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co o nich myśleć. Zaczęło się od tygodniowego zlecenia na przeprowadzkę magazynu - NEONET ze Żmigrodzkiej do Nowej Wsi Wrocławskiej z możliwością stałego zatrudnienia, mi się "udało", koledze już nie. Po kilku dniach kolegę jednak przyjęli ponownie - nagle znalazły się miejsca. Pracuje sobie od miesiąca i dzisiaj się dowiaduje, że na magazynie zastój i 3 tygodnie przerwy (poleciało ok 10 osób łącznie ze mną), albo praca w nowym miejscu, co ciekawe ten sam kolega został mimo że pracuje krócej (podobno kierowano się stażem pracy). Wracam do domu, przeglądam oferty pracy na jednym z portali, a tam ogłoszenie nadane dzisiaj, że poszukują do pracy dokładnie na to samo stanowisko w tym samym magazynie. Dodam, że obiecywano na początku iż po miesiącu, dwóch będzie umowa o prace, a także stabilność zatrudnienia, tymczasem od żadnego z pracowników nie słyszałem, aby ktokolwiek miał umowę o prace, wszyscy zleceniówka przedłużana co miesiąc. Ktoś tu zwyczajnie robi sobie jaja z młodego człowieka chcącego zarobić na studia i życie, myślałem czy nie zostać jednak w tej agencji, ale po tym jak ujrzałem to ogłoszenie mam poważne wątpliwości.
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-10-12 11:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taran nawet takie zwalnianie ludzi i wrzucanie jeszcze tego samego dnia ogłoszeniu już jest przynajmniej dla mnie trochę podejrzane
zdjecie uzytkownika
poz - 2013-10-13 10:05:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem aplikowac na stanowisko spawacza( oferuja prace w Lipsku), ale po lekturze opini mam powazne watpliwosc. Pracował moze ktos jako spawacz za posrednictwem work service ?
zdjecie uzytkownika
rozczarowany - 2013-10-31 14:25:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
zwykle nie przykładałem wagi do tego jakie opinie o danym biurze pośrednictwa pracy krążą po forach, ale po "znajomości" z work service przyznaję rację wszystkim, którzy także, tak jak ja się tym biurem głęboko rozczarowali. Aplikowałem na pewną ofertę pracy w granicach Niemiec, oferta mi przypadła do gustu, po jakimś czasie panie z biura skontaktowały się ze mną telefonicznie, spytały się czy nadal jestem zainteresowany tą ofertą, choć dokładnego terminu wyjazdu podać mi nie były w stanie. Dziwiłem się, że nie ma żadnej rozmowy kwalifikacyjnej w siedzibie biura, ale panie stwierdziły, że to dla mnie za daleko i dlatego nie muszę przyjeżdżać. Pewnego dnia odebrałem z work service telefon z informacją, że za ok 48h mam się sam znaleźć w pewnej części Niemiec (miałem tylko podany adres), mam sobie sam wydrukować umowę (która miała być podpisana dopiero na miejscu) i dojechać sobie na własny koszt i na własną rękę (pomimo obiecywanego wcześniej przewozu całej grupy zainteresowanych). Ponadto okazało się dodatkowo, że oferta którą aplikowałem, a oferta na którą mnie wysyłano to dwie inne (różnice: inne wynagrodzenie, inne obowiązki, inne warunki itp...) Jednym słowem co innego panie mówią, a co innego okazuje się w rzeczywistości. Mam tylko jedną prośbę do biur pośrednictwa pracy tego pokroju:
a l b o r o b i c i e C O Ś p o r z ą d n i e a l b o n i e b i e r z c i e s i ę z a T O w c a l e !!!!!! Wszystkim będzie wtedy zdrowiej
zdjecie uzytkownika
ja - 2013-11-13 13:23:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracownika uwazaja za smiecia.dajcie sobie z nimi spokoj.kasy nie wyplacaja na czas i zawsze brakuje.oszusci i nic wiecej
zdjecie uzytkownika
Bart - 2013-11-25 11:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bzdury. pracowałem u nich prawie 2 lata. Stawka wg firmy , w której pracowałem. Wyplata zawsze na czas.
zdjecie uzytkownika
Tomcio - 2013-11-27 16:38:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzwoniłem do nich wiele razy poniewaz chcialem wyjechac za granice ale po przeczytaniu tych postow podziekuje za wspolprace z nimi. Odechcialo mi sie nawet dzwonic.Zreszta 5 numerow i zaden nie odpowiada to juz zapowiada totalna porazke. Dzieki za komenty
zdjecie uzytkownika
nuna - 2013-12-14 14:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jade teraz w tym tygodniu jeszcze do Niemiec (praca na magazynach).
Podobno jest internet na mieszkaniach a biore ze soba laptopa, wiec wejde na forum i napisze jak jest :) Nie ukrywam, ze po tych opiniach co przeczytalem to troche sie boje;/ Ale zobaczymy, raz sie zyje :D Wole sie sam przekonac.
Wiec do usyszenia :)
zdjecie uzytkownika
lulu - 2013-12-17 19:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [nuna - 2013-12-14 14:26:50]:
nuna i co???...... internet chyba się Tobie zacina na tym mieszkaniu :) ...... albo Work.... Cię pochłonął heheh
zdjecie uzytkownika
Lipa! - 2014-01-30 13:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam nikomu tej firmy (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-01-30 18:43:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam pracowałem na produkcji przez Worka i wszystko było ok. Zawsze miałem wypłatę na czas i wszystko było jasne i przejrzyste
zdjecie uzytkownika
mery - 2014-02-02 13:19:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od niedawna pracuje przez ta agencje mieelismy spotkanie z urzendzie pracy i za od ciogniencie biletu 75zl na miesioc a jak podpisywalim umowe na styczen to 150zl juz na początku nas klamiom.bylam wszystkie dni ktore mamy podpisane godziny na karcie i bylam 3 dni na inym dziale i tam zadnej poposzki niepodpisywalim i agencj powiedziala ze mnie niebylo a ja muwie zebylam tylko niebylo jednego dnia .niekazom dzwonic do agencji tylko eski wysylac i jak mi cos niepasuje to mam pisemnom rezygnacje napisac.czekamy do wyplaty tej ile bedzie zac miesioc
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-02-04 22:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No cóż dorzucę swoje. Pracowałem rok bez 2 tygodni w Samsungu po przez Work Serwis. Nie będę komentował Samsunga bo stawki godzinie były podstawowe te same jak zatrudnionych przez fabrykę jak i dwie agencje zatrudniające pracowników tymczasowych. Oczywiście stawki różne w zależności od stanowiska. Jest oczywiście klauzula o tajemnicy. Sam Work Serwis był wypłacany kasa na czas. Panie pracujące tam mile i nie było żadnych problemów. Obecnie szukam pracy i gdyby było zatrudnić się przez agencję wybrałbym Work Serwis. No może w innych zakładach personel byłby mniej miły ale co do kasy i formalności to jest ok. Pomijam to, że przez agencję mniej się zarabia ale to już takie krajowe realia.
zdjecie uzytkownika
bsz - 2014-02-17 12:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Potwierdzam opinię mery. Na spotkaniu w pośredniaku oferują zatrudnienie na podstawie umowy o pracę a faktycznie zatrudniają na umowę zlecenie. Pracuje się też w weekendy często co na spotkaniu w urzędzie pracy jest zatajane - zapytane czy pracuje się w sobotę odpowiadają że sporadycznie nie powiedziały że niedziele też są pracujące. Jeden dzień pracowałam na innym dziale lider agencji (już nie jest liderem) nie chciał mi podpisać karty pracy za ten dzień. Wypłata jest na czas ale jest źle wyliczona brakuje ok. 100zł aż. Ilość godzin na kartce od wypłaty nie pokrywa się z ilością godzin przepracowanych wykazanych na miesięcznej karcie pracy podpisywanej przez lidera. Na umowie stawka godzinowa nocna jest wyższa od dziennej a wypłata jest wyliczona jakbyśmy nie pracowali w styczniu na trzeciej zmianie. Za nieobecność w pracy work service potrąca z pensji 100zł kary. Były przypadki że pracownicy zgłaszali kilka dni wcześniej że danego dnia nie mogą stawić się do pracy i też jedni byli ukarani karą za nieobecność a inni nie. W agencji giną zwolnienia lekarskie wiec trzeba je sobie zkserować aby w razie czego nie naliczyli nam kary za nieobecność. Jedna grupa pracowników miała taki grafik że w sobotę szła na drugą zmianę a na następny dzień w niedzielę na pierwszą zmianę-osoby te dojeżdżały z daleka. Wiadomo że na zleceniu nie obowiązuje pracodawcę przydzielenie pracownikowi 11-to godzinnej przerwy od pracy ale czy ludzie pracujący na umowie zlecenie to maszyny?
zdjecie uzytkownika
kiri - 2014-03-01 16:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to tak po prostu mówili w urzędzie, ale umowę już mogłeś @bsz chyba sam przeczytać i tam było napisane pewnie o dniach roboczych
zdjecie uzytkownika
Oszukana - 2014-03-11 17:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Work Service z Poznania nie wypłaca wynagrodzenia.(usunięte przez administratora)Nie wiem kiedy dostanę wypłatę, bo nikt nie odbiera telefonu, nie odpisują też na smsy, ani maile.
Zero wypłacalności !!!
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-03-15 12:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś potwierdzi informacje z postu powyżej, bo to dosyć poważne zarzuty a propos Work Service, oby jednak nie były prawdziwe.
zdjecie uzytkownika
Ja - 2014-03-18 15:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, mam jutro rozmowę w Work Service w sprawie pracy na recepcji u nich. Pani bardzo miła, ale nie wiem czego się spodziewać? Iść czy nie iść?
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-17
Żródło: konektia.pl
Wronki
(wielkopolskie)
Identyfikacja oferty   Identyfikator oferty: StPr/14/0407 Oferta zgłoszona przez: Powiatowy Urząd Pracy w Chodzieży Data aktualizacji oferty w CBOP 2014-04-17 Data zgłoszenia oferty do Urzędu Pracy: 2014-04-17 Oferta ważna do: 2014-05-31     Dane firmy/przedsiębiorstwa   Nazwa firmy: WORK SERVICE S.A. Adres: Poznańska 63/A64-510 Wronki , Polska Nr telefonu: 508 040 927 Branża: Pozostałe doradztwo w zakresie prowadzenia działa
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Opolanka - 2014-04-06 16:52:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to wielkie dno, piszą że stawka tak i tak a przy wypłatach okazuję się całkiem inaczej po drugie umowę dają po długo oczekiwanym czasie i całkiem inna niż była ustalana na początku [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moim zdaniem !
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-04-07 21:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pojechał ktos z nimi do Kolonii?
zdjecie uzytkownika
redek24 - 2014-04-16 17:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chłopie w Koloni masakra.Robiłem już ws Niemczech jako Komisjoner,ale to co jest tu to jakaś masakra.Zapierdzielasz jak motor.Wysokie normy narzucili,że ledwo to wyrabiasz i wiecznie szwaby niezadowolone.Tu jest świeża spożywka i wszystko dzień w dzień ma być wysłane.Nie polecam ludziom słabym fizycznie,a i psychicznie czasem ciężko.Ja tylko do końca miesiąca i spadam.Mam jeden żal do Pań w biurze,że nie powiedziały,że aż taki zapiernicz.Ostatni projekt przy tym to wczasy,a kasa ta sama.
zdjecie uzytkownika
bart - 2014-04-16 22:18:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za info. Co do tego ostatniego projektu to o czym mowa?
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-04-18 14:20:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
są swieta wielkanocne, a wyplaty ni Ch*ja
zdjecie uzytkownika
x - 2014-04-19 13:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
redek24,
napisz coś więcej proszę o tej Kolonii. Dla jakiej firmy pracowaliście? Jaka była norma? A ile można realnie zrobić kolli? Praca w systemie pick-by-voice czy skaner / terminal dotykowy? Miałem propozycję wyjazdu za ich pośrednictwem na Edekę i tam niby była propozycja stawek uzależniona od realizowanych ilości kolli na godzinę. Powyżej 200/h miała być już wyższa stawka, choć nie ukrywam, że te 200 to bardzo ale to bardzo wyśrubowany wynik i moim zdaniem prawie całkowicie nierealny.
Napisz proszę trochę więcej szczegółów, aby można mieć ogląd sytuacji czy ładować się w to...

Dziękuję i pozdrawiam :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
34 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x