Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Work Service SA

Opinie o Work Service SA

Pracowałeś w firmie Work Service SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
marcin - 2015-06-30 10:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zadzwomn na centrale i popros o numer do pani( usunięte przez administratora ) to ci podadza
zdjecie uzytkownika
te - 2015-07-04 12:53:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam jechać za tydzień na magazyn koło sttugartu lub koblenz rozmowa była z panią Dominika Duscha czy, ktoś może tez z nią rozmawiał z tego co czytam widzę ze w koblenz jest lipa czy ktoś może co wiecej napsiać na ten temat na temat koblenz lub stuggart podobno obok stugartu w warunkach 3 stopni się pracuje przy jogurtach itp prosze o opinie pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-07-21 18:36:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@te podobno ta praca nie jest zła, nie wiem na jakie konkretnie chcesz iść stanowisko czy właśnie na to na magazynie, bo pojawiła się od nich teraz nowa oferta, 20.07 na pracownika magazynu i wydaje się być nie taka ciężka, nie masz jakiś limitów dziennych tylko po prostu pracujesz okresloną liczbę godzin dziennie.
zdjecie uzytkownika
dagmara - 2015-07-24 17:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zaczanę od tego, że byłam w zeszłym roku na dwóch etapach rozmowy kwalifikacyjnej, później otrzymałam zaproszenie na dzień próbny i po zapewnieniu mnie o decyzji w przyszłym tygodniu, po ponad 4 tygodniach dostałam informację, że rekrutacja jest wstrzymana. BEZNADZIEJNA FIRMA z totalnym brakiem szacunku dla potencjalnego pracownika. ODRADZAM
zdjecie uzytkownika
zygmunt - 2015-08-06 17:21:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
czy ktoś może pracuje jako komisjoner w Ulm, jakie warunki mieszkaniowe i w pracy ?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-08-08 11:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czesc

Pracowalem 3 miesiace na magazynie w Koblenz.
Na poczatku kazali przyjechac do Worms i tam mnie zameldowali.
Jak skonczylem prace juz nie jechalem do tego Worms bo to nie tak blisko tylko wrocilem do Polski.
Wie ktos moze czy oni mnie sami wymeldowali?
zdjecie uzytkownika
Damian - 2015-08-15 11:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, Zatrudniłem się jako pomocnik Magazyniera we Wrocławiu, Miałem pracować jako Operator Wózka, w pracy zupełnie co innego, sprzątanie, i prace pomocnicze, mimo uprawnień, badań lekarskich szkoleń nawet nie dopuścili mnie do jazdy wózkiem. Firma nie wypłaciła mi wynagrodzenia, mimo telefonów i rozmów z panią która mnie zatrudniała, mówiąc że pierwszy raz tak się zdarzyło. Wynagrodzenia za pracę nie otrzymałem. Kieruję sprawę do sądu. Przez nich nie mam na chleb.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-08-20 21:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie rzeczy jak powyżej nie powinny się dziać. Nie wiem, czy to do końca jest wina work service, bo obowiązki pewnie narzucił ich klient, ale jeśli ktoś idzie pracować na wózku to nie powinien robić za sprzątaczkę. Martwią mnie też te problemy z wynagrodzeniem, chyba powinni zacząć lepiej sprawdzać tych swoich klientów.
zdjecie uzytkownika
gigi88 - 2015-08-31 17:01:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownica - 2015-05-18 15:43:12]:
work service wrocław na ruskiej 50....moja propozycja to ładunek c4:) panie z panami siedzą w klimatyzowanym mają wielkie problemy rzeczowo odpowiadac na pytania..to pierwszy temat..są opryskliwe traktują z góry przy tym mając wielki tupet. Śmiem twierdzić że ledwo co zawodówke skończyły...Paranoja!!!!!!
zdjecie uzytkownika
plor - 2015-09-20 02:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem Ci że w dzisiejszych czasach powinieneś jednak uważać z takimi komentarzami, bo jak komuś się nie spodobają to możesz mieć problemy a wracając to Work Service, to według mnie jest to dobra Agencja Pracy, wiedzą co i jak oraz ważne jest to że dbają o każdy szczegół, tak żeby pracownik nie musiał się martwić.
zdjecie uzytkownika
Czup - 2015-09-20 12:43:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przecież to tylko praca. Jeżeli nikomu nie odpowiadają warunki jakie zaproponował pracodawca zawsze można z nich zrezygnować. Wrocław przecież nie jest małym miastem, są inni pośrednicy. A pracodawca też może zauważy, że ludzie odmawiają to wtedy jakaś jest szansa na lepsze warunki.. to by była pozytywna zmiana.
zdjecie uzytkownika
karol - 2015-09-22 13:46:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dobra firma godna polecenia
zdjecie uzytkownika
MichałJarekZbyszek - 2015-10-12 13:00:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcin - 2015-06-30 10:15:24]:
Uwaga na agencję, praca w REWE w Bondorf, zamieszkanie w Oberndorf am Necker. Meldunki gdzie indziej niż mieszkasz, koordynator Tomaski udaje że nim nie jest. Wracasz do domu do polski pieszo 800km jeśli pojedziesz bez auta, w mieszkaniach syf, sprzątasz sam, pracujesz na magazynach wysokiego skladowania bez papierów na wózek widłowy, który i tak nie ma hamulców, a do tego jestes bez kasku i jak spadnie coś na głowę radzisz sobie sam. Sprawy w dziale reklamacji wszystkie bezzasadne !!
zdjecie uzytkownika
smiechuwarte - 2015-10-16 14:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MichałJarekZbyszek - 2015-10-12 13:00:38]:
haha napisali Ci co byli na magazynie 10 minut a chcą zapłaty za tydzień pracy, oszuści
zdjecie uzytkownika
Gość - 2015-10-19 14:11:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proszę o opnie pracy jako komisjoner książek i artykułów zwierzęcych w Gotha ?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
tra - 2015-10-19 22:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca dorywcza- hostessa za pośrednictwem Work Service Group Poznań. Propozycja pracy w ostatniej chwili, akcja przygotowana na marnym poziomie. Umowy brak, jak również odzewu ze strony agencji. Zero kompetencji i profesjonalizmu. NIE POLECAM!!!
zdjecie uzytkownika
eberko - 2015-10-20 16:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wydaje mi się, że nie można przedwcześnie oceniać tej firmy, tym bardziej, że nawet w niej nie pracowałaś, ale no powiem Ci że dziwna sytuacja, nie wiem czy to niedopatrzenie z ich strony czy jakoś warunki były inne, no ale jeśli masz pracować bez umowy to tak na przyszłość rada żebyś nie pracowała..
zdjecie uzytkownika
ledek - 2015-10-20 17:53:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgodnie z moimi obserwacjami jest sporo pracodawców, którzy proponują podobne warunki i nie ma pewności, że uda się coś lepszego wydębić. Co więcej wydaje mi się, że Work Service oferuje zdecydowanie więcej niż inne firmy, chociaż wiadomo, że każdy ma jakieś niesnaski za uszami - ale tego nie da się uniknąć.
zdjecie uzytkownika
maciek65 - 2015-10-21 12:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [tra - 2015-10-19 22:37:35]:
Za pośrednictwem pracy GERMAN POLISH JOB CENTER SP.J.PL z siedzibą w ŁODZI ul Sienkiewicza 38 miałem podjąć pracę na magazynie w Gotha od 20 10 2015 z moją kobietą. 19 10 2015 o wyznaczonej godzinie stawiliśmy się w Erfurcie na ulicy Juri-Gagarina-Ring 96-98.w siedzibie firmy WORK SERVICE. Przy podpisaniu umowy miał być koordynator Robert Kaniewski lecz się nie stawił a przez telefon podchodził lekceważąco do całej grupy. Z informacji jakie uzyskałem w Erfurcie wynika że brak koordynatora przy podpisywaniu umów nie jest pierwszy raz. Po podpisaniu umowy, pobraniu odzieży i obuwia pojechaliśmy na miejsce zakwaterowania do Landgut Engelsbach Am Heidelberg 23 99894Leinatal gdzie okazał się że mamy zamieszkać w domku kempingowym.Pokój który nam przydzielono był powierzchni około 6 m kwadratowych(2 na 3) z łóżkiem piętrowym szafą i umywalką " zdjęcia do wglądu". Cały domek był przygotowany na przyjęcie 10 osób. Jest wspólna kuchnia a na wyposażeniu kuchenka, zlew i lodówka wysokości około 50cm. Jedna łazienka dla wszystkich około 3 m kwadratowych gdzie jest prysznic, umywalka oraz sedes. Brak pralki!!!!! Domek nadaje się na wypad weekendowy a nie jako mieszkanie dla pracowników. Po rozmowie telefonicznej z osobą podającą się za współwłaściciela Łódzkiej firmy p Mastalerz zostałem potraktowany jak intruz!!!! Stwierdził że jeżeli nam nie pasują warunki to możemy zrezygnować bo na nasze miejsca ma to jest tysiące innych.By wrócić do kraju musiałem wynająć pokój prywatnie oraz dojechać do Erfurtu aby rozwiązać umowę i oddać przydzieloną odzież by mnie zostać obciążonym finansowo. Dowiedziałem się od osób tam przebywających że pracownicy Łódzkiej agencji dzwonią zawsze z ofertą pracy w piątek koło południa z informacją że nagle zwolniło się miejsce pracy (że ktoś wypadł z grupy lub nie może dojechać bo rozbił samochód )jest to standard by szybko podejmować decyzję o wyjeździe.
zdjecie uzytkownika
maciek65 - 2015-10-21 12:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tra - 2015-10-19 22:37:35]:
POLECAM PRZECZYTAĆ MOJĄ OPINIE!!!! SĄ TO FAKTY
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-10-21 17:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Obecnie jesteśmy zatrudnieni w niemieckiej agencji pośrednictwa pracy work service z siedzibą w Erfurcie.
Nasz kłopot generalnie rzecz biorąc polega na braku jakiejkolwiek współpracy z biurem.
W dniu dzisiejszym dostaliśmy informację o przeniesieniu na nowe miejsce zakwaterowania bliżej pracy (Rhenus logistics). Miały tu być osoby, które również będą dojeżdżały do pracy. Jednak po przybyciu okazało się, że nie ma stąd transportu do pracy. Za wszystkie przejazdy dotychczas do pracy i dziś na nowe miejsce zakwaterowania zapłaciliśmy z własnej kieszeni. Pracę w workservice rozpoczeliśmy dnia 29 września. Dnia 15 następnego miesiące (15 październik) miały być wypłaty za zeszły miesiąc (dwa dni pracy), jednak nie dostaliśmy żadnego przelewu. Pośrednictwo work service zostawiło nas bez środków do życia i bez transportu do miejsca pracy. Czy istnieje jakieś rozwiązanie tej sytuacji ? Wielokrotnie słyszałem o wysokim poziomie życia w Niemczech i solidności tutejszej biurokracji, jednak niestety widzę co innego. OSZUSTWO I NIESOLIDNOŚĆ LUDZIE UUWAŻAJCIE NA AGENGJE WORK SERVICE W ERFURT
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-10-21 18:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie jest rozwiązanie tej sytuacji ?
zdjecie uzytkownika
maciek65 - 2015-10-21 18:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Oszukany - 2015-10-21 18:00:34]:
UCIEKAĆ JAK NAJSZYBCIEJ BY NIE MIEĆ JESZCZE WIĘKSZYCH KOSZTÓW. MY TAK ZROBILIŚMY WIDZĄC JAK LEKCEWAŻĄCO POTRAKTOWANO NAS W DNIU PODPISANIA UMOWY BEZ KOORDYNATORA ORAZ W JAKICH WARUNKACH MAMY ZAMIESZKAĆ!!!!! WYCZULIŚMY SPRAWĘ ŻE Z PŁATNOŚCIAMI TEŻ MOGĄ BYĆ PROBLEMY
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-10-22 17:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co zrobić w przypadku gdy nie mamy czym dojechać do pracy ? A firma w przypadku nie przyjścia do pracy wpisuje w papiery porzucenie pracy :/
Jaki istnieje sposób na "załatwienie ich" ?
zdjecie uzytkownika
tra - 2015-10-27 07:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czytajcie umowy! W regulaminie świadczenia usług dla umowy cywilnoprawnej (o którą się musiałam domagać) widnieje taki zapis: "21.Zleceniobiorcy nie wolno zawierać żadnych umów cywilnoprawnych w przedsiębiorstwie zakładu pracy, w którym wykonuje zlecenie oraz innych przedsiębiorstwach proponujących mu zawarcie umów cywilnoprawnych w okresie obowiązywania umowy zlecenia oraz przez okres dwóch miesięcy od jej wygaśnięcia. W przypadku naruszenia tego postanowienia Zleceniobiorca zapłaci Zleceniodawcy karę umowną w wysokości 1000zł."
Nie sądzę, żeby agencja miała prawo do stosowania takich metod. Mam zamiar sprawdzić to u źródeł prawnych. A jak się okaże, że jednak mogą, to mamy bardzo chore prawo a od takich umów lepiej trzymać się z daleka.
zdjecie uzytkownika
unemployed - 2015-10-30 19:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znalazłem ogłoszenia workservice, że szukają do Niemiec pracowników w moim specjalistycznym zawodzie. Zaaplikowałem. Po jakimś czasie dostałem SMSa z workservica z informacją, że na maila wysłali ofertę pracy. Na mailu byla owszem oferta ale na magazyniera (wyjazd za 2-3 dni). Postanowiłem zadzwonić do osoby co wysłała SMS i mail dopytac się odnośnie rekrutacji na spcjalistyczne stanowisko na które aplikowałem. Nikt kompletnie nie odbierał telefonu, a po paru dniach tylko poczta głosowa się włączała. W końcu mailem napisałem do nich to inna osoba poinformowała mnie, ze tamta osoba co maila i SMS wysłala nie pracuje imam się kontaktować z tą co mi odpisała. Zadzwoniłem to mówi mi że rekrutacja jest zawieszona na co najmniej pół roku itd. Wg mnie te ich oferty to wielka obłuda. Zbierają aplikację na specjalistów a potem wysyłają lipne oferty na magazyniera. Skoro ktoś aplikuje na specjaliste to raczej jest zainteresowany pracą jako specjalista. Ale jeśli ktoś chciałby nawet na tego magazyniera to nie może z nimi się skontaktować. Generalnie wygląda to jakby work service dawał lipne (nieistniejące) oferty pracy. COs nie tak z nimi jest...
zdjecie uzytkownika
niedziela - 2015-11-06 02:18:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
HEJO! Słyszałem, że zatrudnienie tutaj może znaleźć nie tylko pracowników fizycznych, ale również umysłowych, bo jest oferta na młodszego specjalistę ds. pomiarów. Pracować można zacząć od zaraz do 30 kwietnia, ale najważniejsze, że są zapewnione narzędzia pracy, ale dobrze posiadać prawo jazdy i doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
posk - 2015-11-06 12:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maciek65 - 2015-10-21 12:18:21]:
potwierdzam maciek to co piszesz work servise erfurt to wielki syf , niczym sie nie interesuja , a mieszkanie to byly kolchoz na 20 pokoi jedna lazienka i jedna kuchnia bez wyposazenia w sztucce garnki czy taleze wiec mozesz sobie ugotowac na tekturze i zjescie palcami na gazecie i za to placisz 200 Eur ,budynek mieszkalny po bylym PGRze pokoje 2 osobowe bez lazienki ,tyle bo mieszkalem tam w Erfurcie przy firmie KNV
zdjecie uzytkownika
werf - 2015-11-08 15:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@niedziela akurat całkiem niedawno zrobiłem prawo jazdy więc jak najbardziej mogę spróbować aplikować
zdjecie uzytkownika
ss - 2015-11-10 18:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego praca jest tylko do 30 kwietnia, coś mi tu nie gra. No i wolałbym miec od razu umowe o prace zapewnioną.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2015-11-12 21:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To że praca do 30 kwietnia, to może być dlatego że obecnie potrzebują pracowników sezonowych a nie "na zawsze".
zdjecie uzytkownika
pracownik77 - 2015-11-16 08:32:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [plor - 2015-09-20 02:10:30]:
w olsztynie to samo nie maja pojecia o tym ze sa dwa dni płatnego urlopu na dziecko, na dodatek koleżance nie zapłacili za nadgodziny tyle ile powinni i idzie z tym do inspekcji pracy. zero kompetencji
zdjecie uzytkownika
xmandarynkax - 2015-11-23 20:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowalam przez ta Agencje pracy kilka razy, za kazdym razem byly umowy wszytsko gralo i wyplaty zgodne z terminem zawartym w umowie.. Jezeli by cos nie gralo wtedy sie upomina o swoje albo sad pracy,a wiadomo ze nikt tego nie chce z agencji pracy wiec zawsze jakos mozna sie dogadac. W dzisiejszych czasach jest tak,ze ludziom w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sie przewraca i wiecznie nie pasuje . To po co tam pracujecie albo pracowaliscie jak nie pasowalo.. Nie pasuje szukaj innej pracy albo zagryz zeby i pracuj. Na prawde co rusz jak wchhodze na tego typu fora to zawsze cos Wam ludziom zle i nie dobrze a najlepiej to nic nie robic zeby kasa z nieba spadala. Dlaczego wybiera sie agencje pracy bo ma sie 100% gwarancji ze zatrudnia. Zawsze jak przychodzilam do tegj agencji na rozmowy to pracownicy byli normlani zawsze przebieg rozmow przebiegal bardzo profesjonalnie. Tak mysle, ze jak nie chce sie Wam pracowac to siedzcie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu i nic nie robcie tylko pretnesje i zazlaenia zostawicie dla siebie bo najlepiej jak czegos sie nie rozumie albo nie doczyta w umowie to zganiac na pracodawcow..A ilu z Was zastanowilo sie czy moze wina jest w Was samych.. Warto nad tym pomyslec, I nie bronie nikogo tylko wyrazam swoje zadanie bo mam do tego prawo .POzdrawiam :)))
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2015-12-02 17:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem jako szczyl dla Work Service i powiem że maaaaaaasza ciekawych ofert, polecam szczególnie te na noc, dzięki temu pensja się podwaja, dobra agencja pracy, pozytyw.
zdjecie uzytkownika
Kiro - 2015-12-16 09:35:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie dbają o pracowników a jak się przyjeżdża na miejsce to warunki jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 20 pokoi jedna łazienka dla 40 osób, coś strasznego do tego biorą 200,00 EUR za pokój dwuosobowy. Odradzam wszystkim !!!
zdjecie uzytkownika
bańka - 2015-12-16 12:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kiro wiadomo że jak njedziesz za granicę to nie licz na wielogwiazdkowy hotel, jedziuesz tam do ciężkiej ale opłacalnej pracy i na tym warto się skoncentrować
zdjecie uzytkownika
azorek - 2015-12-29 19:35:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Siema. 16.01 wyjężdzam do pracy gdzies pod frankfurt do pracy jako komisjoner owoców i warzyw. Wiecie cos o tej pracy ??
zdjecie uzytkownika
Odod - 2015-12-29 22:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@azorek ja orientuję się jedynie jak wygląda praca u nich w Polsce, więc nie wiem jak to jest za granicą, ale bardzo możliwe, że nie ma na co narzekać i wszystko w porządku, bo skoro dobrze traktują pracowników w kraju to czemu mieliby źle traktować za granicą.
zdjecie uzytkownika
kija - 2016-01-07 17:06:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja byłam kiedyś zatrudniona przez tą agencje pracy i chwalę sobie z nimi wspołprace, obecnie tez zlozyli mi oferty pracy na stanowisko pakowaczki/odzieży,praca lekka sortowanie odziezy, pelny wymiar godzin pracy,polecam
zdjecie uzytkownika
ania - 2016-01-10 01:29:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ja chciałam poprzez nich aplikować na stanowisko przedstawicieli handlowej na województwo zachodniopomorskie, ciekawa jestem, jak trudno jest się tam dostać
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2016-01-12 14:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam tutaj trochę opinii negatywnych, ale od razu i z góry powiem, że tak jak mówię jest dobrze, nawet bardzo dobrze i nie ma się do czego przyczepić
zdjecie uzytkownika
Michał27 - 2016-01-19 18:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Farfocle :) - 2015-06-23 10:16:13]:
w zadnym wypadku nie jedz przez tą firmę, przezylismy tam koszmar z kolegą. ciągle 6 klasa podatkowa, mieszkania w tragicznym stanie, zero pomocy i oszustwa cały czas. zarobisz z 100 euro na miesiac po odliczeniu wszystkiego, mieszkanie transport ubrania itp. w Polsce o tym nie mowia.
zdjecie uzytkownika
wojter - 2016-01-19 18:47:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Michał27, to może napisz jednak więcej szczegółów, bo nei wydaje mi się, by rzeczywiście realny zarobek wynosił 100 euro. Chyba kwatery nie sa takie drogie, jedzenie też, może dużo na alkohol wydawałeś.
zdjecie uzytkownika
route43 - 2016-01-25 13:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
michal27, razem z mezem dostalismy za miesiac pracy po 617 e stanowczo za malo jak wyliczylam ,czyli 6 klasa podatkowa,moje pytanie do Ciebie ;czy wyrownaja nam do 1 klasy podatkowej?
zdjecie uzytkownika
kombak - 2016-01-25 13:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@route43, czyli jednak idzie zarobic tutaj dobre pieniądze, 600 euro ponad oszczedności już robi wrażenie. W ogóle o jakie to stanowisko chodzi, mnie mnie zainteresował pracownik ds. kompletacji zamówien, podobno sa nawet umowy o pracę.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-01-26 09:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik77 - 2015-11-16 08:32:44]:
a moze najpierw tzreba wniosek uzupelnic i wpisac to w karcie czasu pracy a dopiero pzoniej wymagac i straszyc inspekcja pracy???
zdjecie uzytkownika
dik - 2016-01-27 14:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ela sugerujesz że ludzie o takich rzeczach nie wiedzą? Wiadomo że pracując przez pośrednika trzeba na wszystko patrzeć, chociaż mnie interesuje ile wy w ciągu pracy macie przerwy ?
zdjecie uzytkownika
fatboy - 2016-01-29 17:51:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale widzę @Ela że miałaś czas o godz. 9:26 żeby tu wejść i napisać komentarz więc chyba nie jest tak źle z godzinami pracy. Ja bym z chęcią się zatrudniał jako magazynier bo bez uprawnień na wózki widłowe przyjmują
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W ich warszawskim biurze brałem udział w kilku rozmowach kwalifikacyjnych. Generalnie niemiłe podejście do aplikanta, na recepcji siedzi tam taka naburmuszona dama, która zapomniała co znaczy "dzień doby" i "do widzenia". Ale pomijając już podejście itp. to osoba, z którą rozmawiałem już nie pierwszy raz - dziewczyna w wieku około 25 lat, bije wszelkie rekordy w braku profesjonalizmu i idiotyźmie. Nie ma pojęcia o czym mówi, udaje inteligentną robiąc dobrą minę do złej gry, przytakuje udając zrozumienie mimo, że nie wie o czym sama ze mną rozmawia. Zadaje za to masę pseudo psychologicznych i bezpiecznych z jej punktu widzenia pytań, bo uważa, że na nich nie można jej zagiąć, zupełnie jakby przeczytała "podręcznik młodego rekrutera" i starała się wprowadzać świeżo przyswojone zagrania w życie - co w konsekwencji wygląda bardzo "kulawo" bo dziewczyna wypada na tępawą. To przekłada się potem na to, że nie potrafi obiektywnie ocenić kandydata bo tak naprawdę nie zna specyfiki stanowiska i daleko jej nawet do zwykłego wyobrażenia sobie jak taka czy inna praca, na którą akurat przyszło jej rekrutować, może w rzeczywistości wyglądać. Zaczynam się zastanawiać czy to ich czołowa twarz w tej siedzibie czy już wszystkim tyłki przyrosły do krzeseł, że nie mogą podesłać kogoś innego.
Pytania: co się panu podoba w wykonywaniu pana zawodu i czego nie lubi pan robić - to tak jak zapytać chirurga naczyniowego czy nie lubi używać skalpela.... Zamiast rozmawiać o konkretach i merytorycznie pani zadaje bzdurne pytania które akurat ślina przyniesie jej na język bo jest totalnie nieprzygotowana do prowadzenia rozmowy.
zdjecie uzytkownika
jamnik - 2016-01-31 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cóż za spostrzegawczość użytkowniku :) wydaje mi się, że work service jako agencja pracy to firma, która zawsze będzie zbierała przeróżne opinie, za dużo rekrutacji prowadzą.
zdjecie uzytkownika
górek - 2016-02-03 11:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opinie może będą różne, ale wydaje mi się, że jako firma pośrednicząca, powinni wobec wszystkich mieć podobne kryteria i zasady. A tu jak czytam, to bywa z tym różnie @jamnik.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Work Service SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert