logo Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Gniezno

Opinie o Altom Sp. z o.o. Sp.k.

KONIU 2012-01-16 22:47:12
Wielki rzeczy nie odzwonili, żeby jeszcze jakaś konitka miała odzwonić to może bym zrozumiał ale tak... ludzie przesadzają.
1
gość 2012-01-26 19:43:24
KONIU - 2012-01-16 22:47:12

Wielki rzeczy nie odzwonili, żeby jeszcze jakaś konitka miała odzwonić to może bym zrozumiał ale tak... ludzie przesadzają.
Szczerze mówiąc jak to czytam to ta firma to jakiś pic na wodę fotomontaż. Chciałem podjąć w tej firmie prace jako przedstawiciel handlowy i po tym co tu teraz wyczytałem cieszę się, że tam nie pracuję... do Pana, który pisze o profesjonalizmie spotkania rekrutacyjnego, nie wiem czy Pan z tym samym gościem co ja miał rozmowę na stanowisko przedstawiciela handlowego, ale gościu wydawał mi wyszkolony do takich rozmów i widać, że go wytrenowali przez co nie czytając tych wszystkich komentarzy nawet bym nie powiedział, że tu taka masakra jest, poza tym do mnie po wszystkim zadzwoniła jakaś kobieta, podziękowała za przybycie i poinformowała o wyniku rekrutacji. Może się poznali, że z Ciebie ( usunięte przez administratora ) nie oddzwonili
1
emporio 2012-02-15 22:53:30
powiedz kolego ilę Ci zaproponowali na poczatek?
chetny driver 2012-12-04 22:03:11
a powiedzcie mi kto teraz przyjmuje kierowcow?chyba nie ten w blad kolorze wlosow?
bezrobotny 2012-12-05 08:53:35
ludzie powiedzcie mi czy sa u was miejsca wolne na stanowisko kierowcy
Anonim 2012-12-08 22:00:19
Oj słychać dużo zmian, magazynierzy są teraz przedstawicielami, a przedstawiciele dyrektorami, a ważne osoby u konkurencji... ta firma to jakiś cyrk
1
byly kierowca 2013-01-25 11:15:52
hejka co tam slychac nowego w firmie?
pretendent 2013-02-19 12:40:39
witam , chciałbym się dowiedzieć jak wygląda rekrutacja , trzeba składać papiery przez internet , czy osobiście lepiej?? proszę bardzo o od.P!
Hahaha 2013-03-12 22:22:50
Dajcie sobie spokój z tą firmą!
Pracowałem i nie polecam!
Rotacja pracowników większa niż w Biedronce naprzeciwko! Zmiany w firmie nie wyszły na dobre!
Kierownik donosi do Prezesa na Dyrektora, każdy pracownik w każdym dziale donosi na drugiego!
Dają możliwość zarobić dużo kasy, ale zgodnie z planami i innymi sytuacjami zarabiasz tylko podstawę!
Byłem świadkiem jak kierowca rezygnował z pracy, i jak go potraktowali. Gdy dostał auto, wszystko szybko było załatwiane, a później jak zdawał to auto było oglądane pod lupą!
Firma wykorzystuje pracowników, nie płaci za nadgodziny!
dobra duszek 2013-03-27 19:42:02
W biurach mają boksy jak dla koni...
System korporacyjny tylko z drobną różnicą.
( usunięte przez administratora ) Ostatnio zwolnili dużo handlowców, jednego nawet w dniu jego urodzin, pozostali też polecą kwestia czasu.
kierowca 2013-05-01 21:28:07
jest u was miejsce na stanowisko kierowcy?
HANDLOWIEC AGD 2013-05-02 11:13:11
kierowca - 2013-05-01 21:28:07

jest u was miejsce na stanowisko kierowcy?
Cenię Altom za samo bycie !!!- konkurencja jest potrzebna .
Nie ma firm idealnych - niestety . Co do wieku i przebojowosci hmmmm.
Spotykam czasami Panią na swoim rejonie w wieku no dobrze po 50 - jezdzi z inna kobietą jeszcze starsza więc nie jest to firma dla ludzi mlodych ale pracowitych . Gdyby nie układy wypracowane przez lata na sklepach i Wielkość Altomu cóz ta pani lub panie nie potrafiły by nic innego sprzedać - poprostu zero przygotowania merytorycznego i zero szkoleń w obyciu z klientem - słowem DNO!!!!!!.
cÓŻ ALE TACY SĄ WSZYSCY AKWIZYTORZY!!!UZUPELNIAJACY PÓLKI. Handlowiec to ktoś który negocjuje i sprzedaje wszystko nie tylko uzupełnia istniejacy asortyment w biegu . Tyczy się to wszystkich Hurtowni bez wzgledu na rodzaj asortymentu. Nie mówmy wiec tu o profesjonalizmie i zaangazowaniu tego nie ma w Hurtach .
Dlatego rotacja min. w Altomie jest taka duza, akwizytorzy poprostu nie rozumieja slowa Handlowiec - nie sa nimi . Chcą duzo a nie potrafia nic !!!!
Napisal RPH producenta - ds. obsługi Hurtowni i sieci .
1
kolo 2013-08-04 18:39:49
Szkolenia i rozwój tak, jak najbardziej dla ambitnych i pracowitych, ale od takich ludzi wpisów tutaj nie znajdziesz. Większość to wpisy tych, którym nie udało się zostać przedstawicielami, nie udało się otrzymać żadnego awansu i podwyżki. Nie rozumiem tylko, dlaczego brak własnych osiągnięć rekompensują sobie ubliżając innym. Fakt, że nie wszystko i nie wszyscy w tej firmie są ok, ale to specyfika firm prywatnych. Zamiast męczyć się tej firmie, radzę poszukać innej pracy, najwyraźniej to nie miejsce dla Was.

Prawda 2013-11-25 22:02:09
Szkolenia są ale sam za nie płacisz, albo je dostaniesz a jak przestaniesz pracować to musisz oddać im kasę ha ha
przedstawiciel jeszcze chwile 2013-11-25 22:12:07
Nie wiem jak inne stanowiska ale ludzie sprzedaży tj. przedstawiciele nie zarabiają tu pieniędzy. Pracują za pensje mniejszą niż sprzedawca w galerii w sklepie z ciuchami. Pseudo dyrektor i góra bawią się zarządzanie w którym brakuje tylko dzienniczka żeby wpisywać oceny i uwagi przedstawicielom. Nic dziwnego żona właściciela była nauczycielką. Firma nie jest silna i znacząca w rynku AGD, bo nie ma silnych przedstawicieli. Mocni przedstawiciele nie pracowali by w tym cyrku na takich zasadach i wynagrodzeniu. Wiec wszystkim jest dobrze. Właściciel udaje ze płaci a przedstawiciele udawają że pracują. To motto tej firmy począwszy od dyrektorów skończywszy na przedstawicielu.
2
byly kierowca 2013-11-29 10:19:39
Chodza sluchy po miescie ze tzw.firma Altom upada.Czy to prawda drodzy pracownicy?
2
chętny do pracy 2013-12-05 11:22:54
witam, chciałbym się dowiedzie paru informacji na temat systemu pracy w altomie(ponieważ studiuję zaocznie i niezawsze w weekendy mógłbym pracować), a więc czy sa zmiany jesli tak to ile i w jakich godzinach, pięknie dziękuje za poważne i pomocne odpowiedzi
1
zainteresowany 2014-01-06 12:56:45
czy sa u was wolne miejsca na busa?nadal trzeba byc na dzialalnosci?
pracownik 2014-01-08 18:40:45
Niby nie.
ooo 2014-01-15 19:30:28
Odradzam wszystkim prace w tej firmie!!!!Poprostu masakra..Pensja maskaryczna, pracuje sę po 12 godzin a pensja tragiczna,(usunięte przez administratora) działają na psychikę ludzi w negatywny sposób..Naprawde nie polecam..
Karol 2014-01-21 20:58:06
Jak się zatrudnisz do pracy i się uczysz to niby dyrektor się cieszy i wogóle a jak nie możesz przyjśc do pracy w weekend to wielkie pretensje i masz wybierać albo szkoła albo praca i oczywiście młodzi ludzie wybierają szkołe a niby na rozmowie mówi że nie ma problemu....śmiechu warte;) a płaca jaka???1200 złoty.
kierowca kat.B,C,C+E 2014-01-26 11:56:57
Witam.Moze ktos wie czy sa wolne miejsca na stanowisku kierowca?Z gory dzieki za odppowiedz
aaa 2014-02-11 11:58:08
Jeśli nie upadają to czemu zamykają kolejne sklepy?
anonim 2014-03-27 10:42:07
A jak z praca na magazynie? Bo jest oferta pracy na to syanowisko i zastanswiam sie nad ta oferta?czy firma jest w ogole wyplacalna?
1
aga 2014-04-16 11:23:20
Witam ja nie o pracy lecz o produkcie a mianowicie o sytuccach future, ktore mialy nadawac sie do zmywarki a po jednym myciu rdzewieja. firma nam odpowiedziala ze nie umiemy korzystac ze zmywarki.Nie polecam bo to oszustwo
aga 2014-04-18 17:02:36
firma uznala reklamacje
1
oool 2014-06-12 09:45:05
nie polecam.placa grosze a wymaganie duze.. n
anonim 2014-06-22 15:42:06
Firma to totalna PORAŻKA, ludzie zarabiają grosze, a mają siedzieć do późna, weekendy. To niesamowite, że XXI wieku można płacić człowiekowi najniższą stawkę, pomimo, że ten staje na głowie. Rotacja jest ogromna, bo biorą ludzi, po czym zwalniają ot tak sobie. ( usunięte przez administratora )Masakra i nie polecam, chyba, że ktoś chce się nabawić nerwicy i dostać za to jeszcze grosze.
3
anonim 2014-07-07 20:44:14
całe Gniezno wie, że Altom to [usunięte przez moderatora] i brak szacunku do pracowników. Nie idźcie tam pracować!!!!!!!!
anonim1234 2014-07-10 19:43:06
Witam

mam jutro rozmowę kwalifikacyjną z panem (usunięte przez administratora)mam pytanie związku z tym a mianowicie jak wygląda praca w tej firmie czy jest sens tam iść.

pozdrawiam.
1
eee 2014-07-11 13:57:14
tam przynajmniej powie Ci faktycznie jak sytuacja wygląda. jest w stosunku do ludzi NORMALNY w odróżnieniu do innych!!
1
byly kierowca 2014-07-28 18:58:46
A ty co jestes taki ciekawy?Lisz dalej tylek bo najlepiej tobie to wychodzi
były pracownik 2014-07-31 11:24:54
Nie polecam tej firmy.
Rotacja ludzi jest tak duża ze nikt juz nikogo nie pyta o imie bo i tak nikt tam długo nie pracuje.....( usunięte przez administratora )....
Naprawdę nie polecam......
Stara Ekipa 2014-07-31 16:20:27
Zwłaszcza wy chlopki z Kacanowa Haha !!!
2
były pracownik 2014-08-21 23:10:46
Altom hmm:) Pracujesz w altomie,zapomnij o domie.( usunięte przez administratora ). Wypłata zawsze ta sama najnizsza krajowa a robiłem tak dwa lata. Co do podwyżek to 70zl na rękę raz na pięć lat ale pod warunkiem że tyrasz wszystkie nadgodziny ( wypłacane raz w roku ) i wszystkie soboty. ogólnie to pracownicy mają gdzieś te jego premie i podwyżki bo to jest wszystko fikcyjne, wolą nie iść w sobote niż chapać się na 80zl premii miesięcznie w zamian za wszystkie soboty w miesiącu. Czasami się zastanawiałem po co on gada te wszystkie brednie,jakby myślał że ludzie mózgu nie mają. Po co gada na odprawie że dał 15 ogłoszeń do gazety o prace skoro z tych 15 osób zostanie góra na poł roku może z 2 osoby, taka tam jest rotacja ludzi, ( usunięte przez administratora )ludzi a ludzie mają gdzieś jego i tak to się kręci w altomie. Najlepsze są te teksty ze ma tyle chętnych do pracy, ale zapomina zawsze dodać ze chętnych na dwa dni bo właśnie tyle zazwyczaj pracują tam ludzie jak usłyszą o zarobkach w stosunku co do wymagań, poprostu jedna wielka porażka,szkoda czasu i nerwów.
ghc 2014-08-29 06:18:07
Ankieta w firmie co ci sie nie podoba ale nie anonimowa tylko trzeba sie podpisac, smiech:) a za tydzien cie zwolnia
1
Pracownik 2014-08-30 12:59:42
To ale z Ciebie buraku kozak jak nawet nie potrafisz wypełnić imiennego formularza ankietowego. Nie podoba sie idź na budowę!! Śmiechem to zabijam ten Twoj komentarz Prostaku. Podobno potrzebują pod katedra zapisz sie może tam będziesz miał lepiej ?!;) ja wypełniłem, oni przynajmniej próbują polepszać- ty tylko narzekasz ( szkoda ze stac cie tylko na GoWork !!)
2
ghc 2014-09-06 00:54:34
Kolego wyzej,albo slepo wierzysz w Altom albo jestes kierownikiem lub dyrektorem ktory tylko czeka zeby ktos sie podpisal i napisal cos na ich temat, ja stwierdzam fakty a ty swoje wyimaginowane fantazje. W kazdej normalnej firmie ankiety sa anonimowe,ale ty pewnie o tym nie wiesz bo twoja przeszloscia zawodowa jest tylko Altom.
1
Pracownik 2014-09-06 13:48:10
Jak szukasz kolegów to ja do ciebie nim nie jestem , szukaj kumpli gdzieś indziej - np. Na swojej klatce schodowej! Jakie bogate słownictwo używasz, szkoda ze znalezione wyrywkowe w słowniku - czyt. fantazje zawsze sa wyimaginowane! ( nie ma jak lans, ze jestem inteligentny, tylko co ja tu robię pisząc na firmę, w której ściemniam ;) )Wyobraź sobie też( jeżeli ogarnia to twoj rozumek), ze nie jestem żadnym z kadry kierowniczej tylko Pracownikem, którego mdli na taki bełkot jak twoj! Jeżeli jesteś zachwycony innymi firmami to do nich idź ! Zatrudnij sie! ...no chyba, ze Altom ci życie ratuje! ...ale z Twoim wyimaginowanym intelektem (!) powinieneś nic nie robić i zarabiać tysiące ;) ...przerób słownik synonimów i czekam z utęsknieniem za odpowiedzią lub może za jakimś hitem- czekam z utęsknieniem !! ;)
1
woow 2014-09-07 16:00:12
tak? a ja myslalem, ze to chodzi o suzuki Alto? przecież to Altom produkuje!
ghc 2014-09-11 22:50:29
No na szczescie nie pracuje juz w altomie,takze nie musze szukac nowej pracy. Jak wyplata,bo to juz po dziesiatym, jest 1400 po 10 latach pracy czy tak jak zawsze 1200?:) za co tym razem pan dyrektor zabral pieniazki?:) za bledy, note, wydajnosc,odbojniki,balagan na magazynie czy moze za folie babelkowa?:) a co do ankiety to jednak chyba ktos poszedl po rozum do glowy bo slyszalem ze bedzie anonimowa, wtedy moze prezes dowie sie prawdy. Nie ma co "kolego" sie denerwowac,ale widac po zmianie decyzjii co do ankiety,ze mialem racje. Powodzenia w pracy zycze bo ktos tu chyba za bardzo nerwowy jest:)
ghc 2014-09-11 22:54:49
Ach,zapomnialem napisac tylko pomietaj zeby nadgodziny zostawac i kazda sobote chodzic bo ci premie zabierze:):):)
wodo 2014-09-12 22:55:17
Co chwile nadgodziny, praca w weekendy. Np pracownicy schodza z popoludniowki w niedziele a w poniedziałek idą na rano... Wszelkie nadgodziny (w tym weekendy) wypłacane są raz w roku. Do tego nałożona jest wysoka norma 200 pozycji na dzień czego często nie osiągają pracownicy z 6 miesięcznym stażem.
ghc 2014-09-14 00:07:17
Jak sie szuka pracy tylko w gnieznie to tak jest,genas czas poszukac pracy po za gnieznem a nie byc uwiazanym w altomie!!! Tam tylko ci co maja kredyty i alimenty pracuja bo boja sie zaryzykowac pracy gdzies indziej.
nowy 2014-09-16 11:17:02
A tam czubki z was głupoty gadacie bo albo nie pracujecie, ale pracowaliście bardzo krótko. Wszystko się zmienia, wystarczy robić to, co ma się do zrobienia i już. A tu zaraz każdy narzeka na 1200 na rekę. Idż jeden z drugim do innej firmy i powiedzcie, gdzie dali wam od razu na ręke po 2000
ghc 2014-09-16 15:25:13
2000 to nie ale to co altom proponuje nie jest zgodne nawet z kodeksem pracy bo wedlug niego minimalne wynagrodzenie za prace na pelen etat wynosi 1680zl a w altomie masz 1500,i co ty na to nowy wyzej?
ghc 2014-09-16 15:30:21
Oczywiscie zapomnialem dodac ze chodzi o kwoty brutto,pracownicy z 10letnim starzem nie maja tam nawet 1800zl netto wiec o czym my tu rozmawiamy,zeby miec 2000 to chyba z 20lat trzeba tam pracowac:)
Pracowniczka magazynu 2014-09-16 16:43:01
Ja pracuje ok. 1,5 roku i zarabiam 1700 - 1800 złotych netto ( bez nadgodzin). Jestem zadowolona. Stawka minimalna to całość wynagrodzenia. Wystarczy poczytać: "Od 1 stycznia 2014 roku płaca minimalna w Polsce wzrosła o 80 zł brutto do 1680 zł brutto. Po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne oraz zaliczki na podatek dochodowy, w kieszeniach najmniej zarabiających pozostanie prawie 1240 zł (niecałe 60 zł "na rękę" więcej niż w tym roku)". Dodam, że wypłaty sa zawsze na czas wypłacane i umowa jest na czas określony. We wcześniejszej firmie tego nie miałam. Na każda firmę można ponarzekać. Dla mnie jest ok.
Pracowniczka magazynu 2014-09-16 16:54:20
Dodam jeszcze, ze w ostatnim czasie są bardzo często podwyżki. W ubiegłym tygodniu otrzymało je kilkunastu Pracowników. GHC uważam, ze musisz troszkę zmienić nastawienie na bardziej pozytywne ;) Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o Altom Sp. z o.o. Sp.k. - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k.