Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Altom Sp. z o.o. Sp.k.

zdjecie uzytkownika
kierowca - 2013-05-01 21:28:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest u was miejsce na stanowisko kierowcy?
zdjecie uzytkownika
HANDLOWIEC AGD - 2013-05-02 11:13:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kierowca - 2013-05-01 21:28:07

jest u was miejsce na stanowisko kierowcy?
Cenię Altom za samo bycie !!!- konkurencja jest potrzebna .
Nie ma firm idealnych - niestety . Co do wieku i przebojowosci hmmmm.
Spotykam czasami Panią na swoim rejonie w wieku no dobrze po 50 - jezdzi z inna kobietą jeszcze starsza więc nie jest to firma dla ludzi mlodych ale pracowitych . Gdyby nie układy wypracowane przez lata na sklepach i Wielkość Altomu cóz ta pani lub panie nie potrafiły by nic innego sprzedać - poprostu zero przygotowania merytorycznego i zero szkoleń w obyciu z klientem - słowem DNO!!!!!!.
cÓŻ ALE TACY SĄ WSZYSCY AKWIZYTORZY!!!UZUPELNIAJACY PÓLKI. Handlowiec to ktoś który negocjuje i sprzedaje wszystko nie tylko uzupełnia istniejacy asortyment w biegu . Tyczy się to wszystkich Hurtowni bez wzgledu na rodzaj asortymentu. Nie mówmy wiec tu o profesjonalizmie i zaangazowaniu tego nie ma w Hurtach .
Dlatego rotacja min. w Altomie jest taka duza, akwizytorzy poprostu nie rozumieja slowa Handlowiec - nie sa nimi . Chcą duzo a nie potrafia nic !!!!
Napisal RPH producenta - ds. obsługi Hurtowni i sieci .
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-10 18:09:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nadal taka lipa w Centrum Hurtowe ALTOM jesli chodzi o szkolenia i szanse na rozwój zawodowy? W jakich dniach się pracuje?
zdjecie uzytkownika
kolo - 2013-08-04 18:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkolenia i rozwój tak, jak najbardziej dla ambitnych i pracowitych, ale od takich ludzi wpisów tutaj nie znajdziesz. Większość to wpisy tych, którym nie udało się zostać przedstawicielami, nie udało się otrzymać żadnego awansu i podwyżki. Nie rozumiem tylko, dlaczego brak własnych osiągnięć rekompensują sobie ubliżając innym. Fakt, że nie wszystko i nie wszyscy w tej firmie są ok, ale to specyfika firm prywatnych. Zamiast męczyć się tej firmie, radzę poszukać innej pracy, najwyraźniej to nie miejsce dla Was.

zdjecie uzytkownika
Prawda - 2013-11-25 22:02:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkolenia są ale sam za nie płacisz, albo je dostaniesz a jak przestaniesz pracować to musisz oddać im kasę ha ha
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel jeszcze chwile - 2013-11-25 22:12:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem jak inne stanowiska ale ludzie sprzedaży tj. przedstawiciele nie zarabiają tu pieniędzy. Pracują za pensje mniejszą niż sprzedawca w galerii w sklepie z ciuchami. Pseudo dyrektor i góra bawią się zarządzanie w którym brakuje tylko dzienniczka żeby wpisywać oceny i uwagi przedstawicielom. Nic dziwnego żona właściciela była nauczycielką. Firma nie jest silna i znacząca w rynku AGD, bo nie ma silnych przedstawicieli. Mocni przedstawiciele nie pracowali by w tym cyrku na takich zasadach i wynagrodzeniu. Wiec wszystkim jest dobrze. Właściciel udaje ze płaci a przedstawiciele udawają że pracują. To motto tej firmy począwszy od dyrektorów skończywszy na przedstawicielu.
zdjecie uzytkownika
byly kierowca - 2013-11-29 10:19:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chodza sluchy po miescie ze tzw.firma Altom upada.Czy to prawda drodzy pracownicy?
zdjecie uzytkownika
simon - 2013-11-30 17:47:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
przedstawiciel jeszcze chwile, to zarobki macie podstawa plus prowizja, czy jak to wyglada? Moze nie zarabiasz duzo w altom, bo mało sprzedajesz?
zdjecie uzytkownika
chętny do pracy - 2013-12-05 11:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, chciałbym się dowiedzie paru informacji na temat systemu pracy w altomie(ponieważ studiuję zaocznie i niezawsze w weekendy mógłbym pracować), a więc czy sa zmiany jesli tak to ile i w jakich godzinach, pięknie dziękuje za poważne i pomocne odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
ent - 2013-12-10 14:15:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z tymi plotkami o zbliżającym się upadku altomu? Bo chętni do pracy jak widac są, jeszcze w ogóle szansa się załapać?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-01-06 12:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy sa u was wolne miejsca na busa?nadal trzeba byc na dzialalnosci?
zdjecie uzytkownika
ent - 2014-01-06 23:26:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktos w końcu napisac jak prosperuje w dzisiejszych dniach centrum hurtowe altom, bo widac nie tylko ja jestem zainteresowany firmą. Upadają, czy wręcz przeciwnie?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-01-08 18:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niby nie.
zdjecie uzytkownika
ooo - 2014-01-15 19:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam wszystkim prace w tej firmie!!!!Poprostu masakra..Pensja maskaryczna, pracuje sę po 12 godzin a pensja tragiczna,(usunięte przez administratora) działają na psychikę ludzi w negatywny sposób..Naprawde nie polecam..
zdjecie uzytkownika
ent - 2014-01-18 15:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro nie upadają i nie ma problemów, które by na to wskazywały, to chyba nie takie złe altom. Dzięki w ogóle za odpowiedzi.
zdjecie uzytkownika
Karol - 2014-01-21 20:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się zatrudnisz do pracy i się uczysz to niby dyrektor się cieszy i wogóle a jak nie możesz przyjśc do pracy w weekend to wielkie pretensje i masz wybierać albo szkoła albo praca i oczywiście młodzi ludzie wybierają szkołe a niby na rozmowie mówi że nie ma problemu....śmiechu warte;) a płaca jaka???1200 złoty.
zdjecie uzytkownika
kierowca kat.B,C,C+E - 2014-01-26 11:56:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.Moze ktos wie czy sa wolne miejsca na stanowisku kierowca?Z gory dzieki za odppowiedz
zdjecie uzytkownika
aaa - 2014-02-11 11:58:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli nie upadają to czemu zamykają kolejne sklepy?
zdjecie uzytkownika
nnnnn - 2014-02-18 22:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowca kat.B,C,C+E - 2014-01-26 11:56:57]:
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-03-27 10:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak z praca na magazynie? Bo jest oferta pracy na to syanowisko i zastanswiam sie nad ta oferta?czy firma jest w ogole wyplacalna?
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-04-16 11:23:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ja nie o pracy lecz o produkcie a mianowicie o sytuccach future, ktore mialy nadawac sie do zmywarki a po jednym myciu rdzewieja. firma nam odpowiedziala ze nie umiemy korzystac ze zmywarki.Nie polecam bo to oszustwo
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-04-18 17:02:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma uznala reklamacje
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-05-31 22:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli jednak Altom jest bardzo uczciwy, fajnie, że zareagowali, może i wobec pracowników sa tak samo uczciwi, oby.
zdjecie uzytkownika
oool - 2014-06-12 09:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam.placa grosze a wymaganie duze.. n
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-06-22 15:42:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma to totalna PORAŻKA, ludzie zarabiają grosze, a mają siedzieć do późna, weekendy. To niesamowite, że XXI wieku można płacić człowiekowi najniższą stawkę, pomimo, że ten staje na głowie. Rotacja jest ogromna, bo biorą ludzi, po czym zwalniają ot tak sobie. ( usunięte przez administratora )Masakra i nie polecam, chyba, że ktoś chce się nabawić nerwicy i dostać za to jeszcze grosze.
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-06-22 19:12:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy, że pracujecie za grosze, macie na myśli minimalną krajową, czy jednak jest cos więcej, na jakim stanowisku?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-07-07 20:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
całe Gniezno wie, że Altom to [usunięte przez moderatora] i brak szacunku do pracowników. Nie idźcie tam pracować!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
anonim1234 - 2014-07-10 19:43:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam

mam jutro rozmowę kwalifikacyjną z panem (usunięte przez administratora)mam pytanie związku z tym a mianowicie jak wygląda praca w tej firmie czy jest sens tam iść.

pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-07-11 13:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tam przynajmniej powie Ci faktycznie jak sytuacja wygląda. jest w stosunku do ludzi NORMALNY w odróżnieniu do innych!!
zdjecie uzytkownika
jan - 2014-07-13 14:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@anonim1234, no i jak tam po rozmowie, bo nic przez weekend nie napisałeś. Zaproponowali ci współpracę, o co orientacyjnie pytali?
zdjecie uzytkownika
byly kierowca - 2014-07-28 18:58:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jan - 2014-07-13 14:59:10]:
A ty co jestes taki ciekawy?Lisz dalej tylek bo najlepiej tobie to wychodzi
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-07-31 11:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy.
Rotacja ludzi jest tak duża ze nikt juz nikogo nie pyta o imie bo i tak nikt tam długo nie pracuje.....( usunięte przez administratora )....
Naprawdę nie polecam......
zdjecie uzytkownika
Stara Ekipa - 2014-07-31 16:20:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zwłaszcza wy chlopki z Kacanowa Haha !!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-08-21 23:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Altom hmm:) Pracujesz w altomie,zapomnij o domie.( usunięte przez administratora ). Wypłata zawsze ta sama najnizsza krajowa a robiłem tak dwa lata. Co do podwyżek to 70zl na rękę raz na pięć lat ale pod warunkiem że tyrasz wszystkie nadgodziny ( wypłacane raz w roku ) i wszystkie soboty. ogólnie to pracownicy mają gdzieś te jego premie i podwyżki bo to jest wszystko fikcyjne, wolą nie iść w sobote niż chapać się na 80zl premii miesięcznie w zamian za wszystkie soboty w miesiącu. Czasami się zastanawiałem po co on gada te wszystkie brednie,jakby myślał że ludzie mózgu nie mają. Po co gada na odprawie że dał 15 ogłoszeń do gazety o prace skoro z tych 15 osób zostanie góra na poł roku może z 2 osoby, taka tam jest rotacja ludzi, ( usunięte przez administratora )ludzi a ludzie mają gdzieś jego i tak to się kręci w altomie. Najlepsze są te teksty ze ma tyle chętnych do pracy, ale zapomina zawsze dodać ze chętnych na dwa dni bo właśnie tyle zazwyczaj pracują tam ludzie jak usłyszą o zarobkach w stosunku co do wymagań, poprostu jedna wielka porażka,szkoda czasu i nerwów.
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-08-29 06:18:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ankieta w firmie co ci sie nie podoba ale nie anonimowa tylko trzeba sie podpisac, smiech:) a za tydzien cie zwolnia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-08-30 12:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To ale z Ciebie buraku kozak jak nawet nie potrafisz wypełnić imiennego formularza ankietowego. Nie podoba sie idź na budowę!! Śmiechem to zabijam ten Twoj komentarz Prostaku. Podobno potrzebują pod katedra zapisz sie może tam będziesz miał lepiej ?!;) ja wypełniłem, oni przynajmniej próbują polepszać- ty tylko narzekasz ( szkoda ze stac cie tylko na GoWork !!)
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-06 00:54:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego wyzej,albo slepo wierzysz w Altom albo jestes kierownikiem lub dyrektorem ktory tylko czeka zeby ktos sie podpisal i napisal cos na ich temat, ja stwierdzam fakty a ty swoje wyimaginowane fantazje. W kazdej normalnej firmie ankiety sa anonimowe,ale ty pewnie o tym nie wiesz bo twoja przeszloscia zawodowa jest tylko Altom.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-09-06 13:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak szukasz kolegów to ja do ciebie nim nie jestem , szukaj kumpli gdzieś indziej - np. Na swojej klatce schodowej! Jakie bogate słownictwo używasz, szkoda ze znalezione wyrywkowe w słowniku - czyt. fantazje zawsze sa wyimaginowane! ( nie ma jak lans, ze jestem inteligentny, tylko co ja tu robię pisząc na firmę, w której ściemniam ;) )Wyobraź sobie też( jeżeli ogarnia to twoj rozumek), ze nie jestem żadnym z kadry kierowniczej tylko Pracownikem, którego mdli na taki bełkot jak twoj! Jeżeli jesteś zachwycony innymi firmami to do nich idź ! Zatrudnij sie! ...no chyba, ze Altom ci życie ratuje! ...ale z Twoim wyimaginowanym intelektem (!) powinieneś nic nie robić i zarabiać tysiące ;) ...przerób słownik synonimów i czekam z utęsknieniem za odpowiedzią lub może za jakimś hitem- czekam z utęsknieniem !! ;)
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-09-06 17:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pamiętajcie, że firm Altom jest w Polsce kilka, o dziwo popularna nazwa, stad też moga byc pomyłki. Mowa jest o firmie z Gniezna, działają na rynku nieelektrycznego AGD od początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku. Działalność ukierunkowana jest na projektowanie i dystrybucję produktów dla stołu, kuchni i wyposażenia domu. Tak by nie było wątpliwości.
zdjecie uzytkownika
woow - 2014-09-07 16:00:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak? a ja myslalem, ze to chodzi o suzuki Alto? przecież to Altom produkuje!
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-11 22:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No na szczescie nie pracuje juz w altomie,takze nie musze szukac nowej pracy. Jak wyplata,bo to juz po dziesiatym, jest 1400 po 10 latach pracy czy tak jak zawsze 1200?:) za co tym razem pan dyrektor zabral pieniazki?:) za bledy, note, wydajnosc,odbojniki,balagan na magazynie czy moze za folie babelkowa?:) a co do ankiety to jednak chyba ktos poszedl po rozum do glowy bo slyszalem ze bedzie anonimowa, wtedy moze prezes dowie sie prawdy. Nie ma co "kolego" sie denerwowac,ale widac po zmianie decyzjii co do ankiety,ze mialem racje. Powodzenia w pracy zycze bo ktos tu chyba za bardzo nerwowy jest:)
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-11 22:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ach,zapomnialem napisac tylko pomietaj zeby nadgodziny zostawac i kazda sobote chodzic bo ci premie zabierze:):):)
zdjecie uzytkownika
wodo - 2014-09-12 22:55:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aaa - 2014-02-11 11:58:08]:
Co chwile nadgodziny, praca w weekendy. Np pracownicy schodza z popoludniowki w niedziele a w poniedziałek idą na rano... Wszelkie nadgodziny (w tym weekendy) wypłacane są raz w roku. Do tego nałożona jest wysoka norma 200 pozycji na dzień czego często nie osiągają pracownicy z 6 miesięcznym stażem.
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-14 00:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak sie szuka pracy tylko w gnieznie to tak jest,genas czas poszukac pracy po za gnieznem a nie byc uwiazanym w altomie!!! Tam tylko ci co maja kredyty i alimenty pracuja bo boja sie zaryzykowac pracy gdzies indziej.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-09-16 11:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tam czubki z was głupoty gadacie bo albo nie pracujecie, ale pracowaliście bardzo krótko. Wszystko się zmienia, wystarczy robić to, co ma się do zrobienia i już. A tu zaraz każdy narzeka na 1200 na rekę. Idż jeden z drugim do innej firmy i powiedzcie, gdzie dali wam od razu na ręke po 2000
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-16 15:25:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 to nie ale to co altom proponuje nie jest zgodne nawet z kodeksem pracy bo wedlug niego minimalne wynagrodzenie za prace na pelen etat wynosi 1680zl a w altomie masz 1500,i co ty na to nowy wyzej?
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-16 15:30:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie zapomnialem dodac ze chodzi o kwoty brutto,pracownicy z 10letnim starzem nie maja tam nawet 1800zl netto wiec o czym my tu rozmawiamy,zeby miec 2000 to chyba z 20lat trzeba tam pracowac:)
zdjecie uzytkownika
Pracowniczka magazynu - 2014-09-16 16:43:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuje ok. 1,5 roku i zarabiam 1700 - 1800 złotych netto ( bez nadgodzin). Jestem zadowolona. Stawka minimalna to całość wynagrodzenia. Wystarczy poczytać: "Od 1 stycznia 2014 roku płaca minimalna w Polsce wzrosła o 80 zł brutto do 1680 zł brutto. Po odliczeniu składek na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne oraz zaliczki na podatek dochodowy, w kieszeniach najmniej zarabiających pozostanie prawie 1240 zł (niecałe 60 zł "na rękę" więcej niż w tym roku)". Dodam, że wypłaty sa zawsze na czas wypłacane i umowa jest na czas określony. We wcześniejszej firmie tego nie miałam. Na każda firmę można ponarzekać. Dla mnie jest ok.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Brygadzista naprawe w porzadku. Zapytal o to o co mial zapytac. Rozmowa przeprowadzona naprawde profesjonalnie
Pytania: Planowane operacje, slub, wyjazd za granice?
Gotowosc do pracy na 3 zmiany?
Gotowsc do nadgodzin/prac w weekendy?
Przyszla kariera? Np jako kierownik czy tez jakas szkola wyzsza.
Oczekiwane wynagrodzenie?
Dodatkowe uprawnienia.
Co sie robilo w ciagu ostatniego roku?
DOswiadczenie w pracy na magazynie.
Cos o cyzm warto wspomniec np jakies kursy.
zdjecie uzytkownika
Pracowniczka magazynu - 2014-09-16 16:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodam jeszcze, ze w ostatnim czasie są bardzo często podwyżki. W ubiegłym tygodniu otrzymało je kilkunastu Pracowników. GHC uważam, ze musisz troszkę zmienić nastawienie na bardziej pozytywne ;) Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
ghc - 2014-09-16 20:32:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mi sie wydaje ze klamiesz i mam na to dowody w postaci starych kwikow od wyplaty,pracowalem tam dwa lata i najwyzsza wyplata to 1350zl, pozatym zeby dostac 1700zl na reke tak jak piszesz to trzeba miec ok 2400brutto a altom takich pieniedzy nie daje i to wie kazdy kto tam oracuje albo pracowal,chyba ktos tu sie podszywa pod pracowniczke magazynu zeby poprawic opinie o firmie,czyzby to byl pan panie dyrektorze?:)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Altom Sp. z o.o. Sp.k.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert