Learning Systems Poland S.A.

Warszawa

Opinie o Learning Systems Poland S.A.

Kokosz 2014-10-09 13:24
a LSP albo pracuja idioci albo to pralnia pieniedzy jest :P JEst tysiac pomysłów na to jak poradzic sobie z niektorymi problemami ich placówek ale oni albo na nic nie pozwalaja menago w placówkach albo wybieraja idiotów, ktorzy zaczynaja od meczenia pracowników albo wola uklady i ukladziki i cieple posadki dla znajomków zamiast realnego zysku i biznesu. Jest multum pomysłów na SpeakUP - szczególnie w kujawsko-pomorskim ale nikomu nie zalezy a w dodatku jest nei zly nepotyzm i popychanie nieudacznych swojaków. Niektortzy tam pracujacy nie umiaja sie poprawnie podpisac, jak cos stworza to szeregowi pracownicy albo lektorzy musza po nich porawiac (bo sa bledy ort.). NAgminne jest wyreczanie sie lektorami (pije do kazdry, szczególnie tzw. metodyczek) przy tworzeniu materiałów (tzn. teraz na szczescie juz za to palca ale jeszcze jakis czas temu lektorzy niektorzy, co zreczniejsi plastycznie i graficznie i obyci z kompami musieli godzinami siedziec przy tworzeniu materialów za co pewnie kase brali matodycy albo nie wiadomo kto). NIE BEDZIE FIRMY I NIE BEDZIE DOCHODU jesli sie tak rozumuje a dobre pomysły sie torpeduje. Do tego historia z Panią Anną (byłą mendago z Torunia) to juz szczyt jest. Jak myslicie? Czy gdyby nie pracownicy to wydaloby sie to czy nie? A mzoe mi ktos wyjasni dlaczego dziewczyna, ktora to ujawnila juz tam nie pracuje? Dlaczego nagle nie mogla sie dogadac z nowa menago? Skromnie wyceniam walki Pani Ani na jakies 80-120 tysiecy i to tylko w okresie w ktorym mialem przyjemnosc Panie Anie znac :P A myslicie, ze Ci co sie sami pozwalniali zarz po pani Ani to byly krystaliczno czyste osóbki? A nieplacenie lektorom za odwolane zajecie (lektorzy wczesiej nie informowani o odwolaniu, przychodzili na zajecia a tam nie ma dla nich zaklepki) - to juz akurat sa machlojki metodyków (gdy im kasy malo, a ciagle im mało :) - to sobie przepisują zajecia laktorów). Ludzie - w pół roku, do roku, zrobilbym porzadek w LSP, zlikwidowal przerost zatrudnienia i nawet Toruń (najgorszy w calej polsce chyba jesli chodzi o przynoszony dochód) wyciagnalbym przynajmniej na zero. Jako zewnetrzny zarzadca zliwidowalbym patologie szybciutko. Ale to kosztuje a za 2000+ prowizja to nikt dla LSP porzadku nie zrobi w ich bajzlu. Niech mi ktos wyjasni jaki sens bylo przenosic szkole na starówke i rezygnacja z najlepszej lokalizacji biznesowej w Toruniu? Ile to dalo i czy poszczednosc na czynszu zwrocila sie czy byc moze spadek obrotów byl na tyle wysoki, że zeżarl cala oszczednosc z nizszego czynszu? Niech mi ktos powie, ze LSP to nie jest pralnia pieniedzy?
1
Paulina 2014-10-09 21:28
Tak to bieżąca informacja , radzę sie dobrze zastanowić i jesli sa inne propozycje pracy z nich korzystać , jak sam widzisz nie jest to tylko moja opinia . W Bydgoszczy jest jeszcze gorzej , wymieniono kadrę zarządzająca , nikt nie wie dlaczego stanowisko to objęła osoba całkowicie niekompetentna , która tylko dba o swoj interes,nikt jej nie lubi , ludzie sa skłóceni , zarobki marne , frekwencja na kursach spada . LSP zaczyna miec zła renomę .
W odpowiedzi Kokosz 2014-10-09 21:48
Wiesz co masz racje , manager w Bydzi podobno wyleciała z jakiegoś banku za malwersacji , w każdej plotce jest troche prawdy. Niezle
ZE WSI 2014-11-05 15:28
nie wiem kim jestes i ska przyjechales ale delikatnie mowiac ,,odczep,, sie od ludzi ze wsi bo najwieksza wiochę to robia ludzie z miasta. Nie oceniaj kogos po pochodzeniu, bo nie jest to sprawiedliwe.
Rozszerz troszeczke swoje horyzonty. pozrawiam
1
Kubus-Jakub Puchatek 2014-11-06 05:22
Jak widać nie jestem odosobniony w swoich spostrzeżeniach , w głowie się nie mieści, że z intendentki w banku, której poziom języka angielskiego jest mierny, znajomość ekonomi podstawowa , a o zarządzaniu zasobami ludzkimi nie ma się pojęcia, można tak łatwo zostać zarządzającym taka placówką . Chyba ktoś robi tu za słupa albo to celowe działanie w celu skłócenia załogi . Zero kompetencji . Jak można współpracować z kimś takim, jaka jest wiarygodność jakiejkolwiek decyzji tej osoby ? Ja już na porządną wypłatę nie liczę …
2
Prosiaczek z Bydg. 2014-11-07 08:37
Kubuś gdzie masz oczy, weź coś z tym zrób.
saz3 2014-12-13 16:29
a czy bez doswiadczenia tez sa szanse na zatrudnienie w tej firmie? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? Co wyróżnia tę firmę od innych? czy osoby doswiadczone praca w tej firmie mogliby udzielic wiecej inforamcji jak przebiega praca u nich?
Julka 2014-12-16 14:02
Powiem Ci, ze to zależy jak się sprzedasz , w Bydg. menagerem została osoba bez żadnego doświadczenia, która duka po angielski, nic nie umie tylko wymądrza się i nic po za tym nie robi. Więc szanse masz.
1
Aga z M. Focha 2014-12-30 11:21
Nie można już tej baby słuchać, a do tego brzydko pachnie potem i ciągle ma tłuste włosy w ciągłym nieładzie. Jak ma spotkanie to petent wychodzi zażenowany . To jest poziom menagera i tej placówki.
1
tosia 2014-12-30 15:28
Stawka lektorska śmieszna, co roku obniżana pod pretekstem małych grup,natomiast cena samego kursu co roku wzrasta, comiesięczne opóźnienia w płatnościach wynagrodzeń, dziś jest 30 grudnia a wynagrodzenia za listopad jak nie było tak nie ma do tej pory. Organizacja pracy fatalna,dwa miesiące po rozpoczęciu kursu nie było wciąż podręczników, cyklicznie powtarzający się brak papieru do ksero, markerów do tablicy (często kupujemy je na własny koszt, kserujemy testy też), kiepskie wyposażenie sal, brak zegarów na ścianach, bądź wiszące stare popsute, o dostępie do nowych technologii można tylko pomarzyć. Na całą szkołę tylko dwie sale wyposażone w rzutniki multimedialne ale bez dostępu do internetu więc małe szanse są na popracowanie z materiałem visualnym. W toaletach śmierdzi, wieszaki na papier podtrzymywane na gumkach recepturkach (tak jest już chyba ze dwa lata), podajnik na ręczniki tylko z nazwy, brak ciepłej wody, brak światła w toalecie przynajmniej już z miesiąc, w salach lekcyjnych ciemno, poprzepalane jarzeniówki, nie można się doprosić o ich wymianę, sale niedogrzane, zapowietrzone kaloryfery, i można tak dalej i dalej... . Rotacja wśród konsultantó ogromna,wynagrodzenie nędzne, oczywiście notorycznie wypłacane z opóźnieniem lub w ratach, mobbing i presja wszechobecna. Nie wiem czy jest to kwestia zarządzania miejscowej pani dyrektor też taka polityka firmy idąca z Warszawy. Myślę, że jedno i drugie.
Na koniec plus: atmosfera w pracy jest bardzo dobra, ale myślę, że tworzymy ją my, czyli lektorzy i konsultanci, psują ją jednak brudne warszawskie zagrania.
Podsumowując, jeśli chcesz pracować dla LSP, stanowczo odradzam. Naszym kosztem firma ta zarabia niesamowite pieniądze, nam pozostawiając nędzny ochłap, coraz nędzniejszy zresztą, a i tak rzucany z wielkim opóźnieniem.
1
Irmin 2014-12-31 13:47
Ta pseudo Dyrektor z miasta nad rzeka Brda , to jakas niedowartościowana, niechlujna baba. Sama niedawno wyrzucona z innej pracy tu sie wyladowuje na wszystkich . Swoje flustracje okazuje w pracy, mobbinguje pracownikow a nie potrafi zadbać o to zeby papier toaletowy był w wc. Nie dba o dobro załogi , miała szkolić konsultantów a niestety to ona powinna sie jeszcze wiele nauczyć . Jak ktos troche lepiej wyglada niż ona a to nie trudne odrazu widac zazdrość z niej bije .
Moze ktos sie zgłosi na nowego managera . Prosimy
2
Janek 2015-01-07 15:07
Jaki oddział taka Shakira
Leo 2015-01-28 21:50
Firma fatalna(usunięte przez administratora) Podobne opinie słyszałem od firmy która jeszcze... z nimi współpracuje. Nie polecam. Odradzam.
max 2015-04-30 09:54
Ostrzegam!!!!!! przed Learning system a inaczej speak-up szkoła angielskiego
wszystko ładnie pięknie dopóki nie podpiszesz umowy a jak chcesz zrezygnować
np po 2- miesiącach to odliczają ci ok 2000 tysiecy złodziejstwo !!!
Ciekawe co na to ministerstwo oświaty. Poszukuje osób do pozwu zbiorowego o odszkodowanie ...
wbrew opiniom 2015-06-10 21:28
nie wiem jak w dziale telemarketingu, ale konsultant ds. sprzedaży bezpośredniej w placówce szkoły 1680 brutto + prowizja sprzedażowa, za osiągnięcie progu. Wychodzi ok. 3000 - 4500 netto, w miesiącach wrzesień, październik, listopad są to zarobki nawet w granicach 7000 - 9000 tys netto / miesiąc. Nie narzekam. pozdrawiam
7
Olo 2015-07-09 20:06
Potwierdzam poprzednia ofertę , ja próbowałem swoich sił w Bydgoszczy a tu obiecanki cacanki do dzis obiecanej kasy nie mam, przemądrzała dyrektorka , zgrywa wielka panią , wywyższa sie a pracownikow niższego szczebla traktuje jak zero. Okropna kobieta , unikajcie pracy z takimi ludźmi .
1
ala 2015-07-21 15:01
tu na nic nie mozna liczyc
2
Ewkaaa 2015-07-21 15:53
Pracuję tu 7 lat. Nie zgadzam się z opinią kogoś kto tak naprawdę przychodzi do pracy z nastawieniem ,,należy mi się" - pokaż najpierw co potrafisz? Przy takim podejściu nie wróżę jakiś wielkich sukcesów
123 2015-07-21 15:58
Sukces? Chyba nie.mowimy o tej samej firmie
3
321 2015-07-22 02:02
Pracowałem tam prawie dwa lata troszkę praca z czasem robi się nudna i monotonna.
Ale jeśli chodzi o atmosferę Naprawdę spoko. Wynagrodzenie adekwatnie do zadań i czasu pracy też zadowalające.
1
roczny pracownik 2015-08-25 10:10
pracuje od roku w ich callcenter, na pełny rok pracy RAZ było spóźnienie z wypłatami "dobra rada - 2015-07-21 17:24:44" - dlaczego nie napisałeś, że przeważnie wypłaty są wcześniej (minimum jeden dzień)? Prawda jest taka, że jak się starasz to możesz dobrze zarobić, ale w pracy musisz się zająć praca a nie wychodzeniem non stop na fajka albo udawaniem, że dzwonisz... pozdro!
aaa 2015-08-25 12:24
moze to nie jest praca marzen, ale zawsze mozna isc pracowac do biedronki za grosze jak sie nie podoba ;) generalnie jak sie nic nie robi to sie nie zarabia - tak jest chyba wszedzie
Tom 2015-10-25 14:47
Też byłem w szkole w Bydgoszczy chcąc sie zapisać ale po rozmowie z całkowicie niekompetentną dyrektorka która nawet nie pozwoliła mi dojść do głosu , była opryskliwa i zadufana odechciało mi sie u nich kursu. Nie mam pojęcia jak takie osoby dostają posady dyrektora placówki , to przecież działa na niekorzyść całej korporacji . Moze któryś z Prezesów przeczyta ta opinie i wyciągnie wnioski .
1
TelemarketerXXX 2015-11-18 21:30
Supervisorki to jakaś pomyłka! Jedna gorsza [i brzydsza] od drugiej. W nagrodę za dobre wyniki w pracy dostajesz... mydło i kisiel! To jest wręcz żenujące. Za swoje "wygrane" w konkursie podziękowałam. Owszem, zarobić można pod warunkiem, że siedzisz na nadgodzinach co dziennie. Starszą przymusowymi urlopami, z których podobno się już nie wraca ( wg opinii innych pracowników). Zaczynają od kłamstw: na rozmowie rekrutacyjnej obiecują od 12 zł/1h a umowę podpisujesz z 10zł/1h brutto! Odradzam. Uczciwsi są w Biedronce.
4
Gieeelnik 2015-11-19 18:40
Drogi TelemarketerzeXXX! :-)
Pomyłką jesteś Ty bądź fakt, że pracowałaś lub wciąż pracujesz w tej firmie (może po prostu się nie nadajesz :-P). Gdybyś wzięła się za robotę dostałabyś aparat cyfrowy bądź 3stówki do premii tak jak ja. Dostałam też kiedyś "gówniany" kapelusz, który towarzyszy mi do dziś na półce oparty o zdjęcie moich przyjaciółek :-D. Na przymusowe urlopy nie idzie się za darmo i owszem wraca się z nich jestem na to żywym przykładem. Pozdrawiam Cię za głupotę, bo chyba sama nie grzeszysz pięknością skoro próbowałaś się dowartościować "brzydotą" supervisorek i z góry zakładam że raczej długo tu nie przepracowałaś, bo twoja wypowiedź jest totalnie nie na miejscu i nie ma nic wspólnego z tym co dzieje się w firmie! Idź zasuwać do biedronki, a ja zostanę jeszcze trochę w teamie bardzo ładnej supervisorki, która właśnie wstawia mi upomnienie.

Wystawiam ogólną ocenę : 6
Za jej piękne, długie, czarne włosy :-)
Din 2015-11-20 13:05
Zdaje się, że autor tego wpisu ma znacznie większy problem ze samym sobą, niż osoba przez niego wymieniana. Eskalacja frustracji i agresji jest przerażająca. Cóż, proponuję poszukać sobie innej pracy, skoro ta jest taka zła :-) Z mojego punktu widzenia w końcu naprawdę zaczyna się wszystko znakomicie układać. A pracuję tam od kilku lat. Szkoda, że jeszcze nie wynaleziono leku na ... zazdrość :-)
Pozdrawiam julke
Pozdrawiam 2015-11-20 17:19
Pomyłka ewidentnie jesteś Ty. Dziewczyny są bardzo w porządku. Praca jest banalnie łatwa a zarobić się da i to fajnie nawet bez nadgodzin. Wiadomo jeśli interesuje Cię pensja 4000 zł to fakt nadgodziny są obowiązkowe. Konkursy są różne. Można wygrać kilka stowek, jak i kisiel :) ale czego się spodziewasz za tak banalny konkurs, który możesz wygrać 10 razy dziennie? Ja wiem ze chciałabyś za taką głupotę dodatkową kasę ale weź dziewucho zejdź na ziemię. Jeśli wolisz pracować w biedronce po 8h dziennie wkładając towar za 1600 zł, niż siedzieć na dupie 6h dziennie i mieć 2500 zł to gratuluję inteligencji :) ps. Dla dziewczyn za urodę daje, tak jak Marysia (oczywiście jej tez) 10!!! :)
Kasia 2015-11-25 18:19
Nie ma to jak samozachwyt, napisać pozytywną opinię o samym sobie to nie lada wyczyn. Wydać trudno spojrzeć prawdzie w oczy, niestety prawda jest zgoła inna.
2
Aska 2015-11-25 19:26
Oj widzę, że jakaś mega dyskusja na temat urody supervisorek sie wywiązała:) Dziwne... myślałam, że to nie jest najwazniejsze przy ocenie pracodawcy... no ale każdy ma swoje zdanie. Polecam pracę w agencji modelek - tam będziecie oglądać same piękności:) a tak na poważnie - pracuję w tej tej firmie juz ponad 2 lata i smiech mnie ogarnia jak czytam niektóre opinie. jeśli chodzi o dziewczyny - to naprawdę starają sie ogarnąc prawie 150 pracowników (a różne osoby sie zdarzają... kto pracuje te wie o czym piszę). Dziewczyny są wymagające, jedne bardziej drugie mniej - ale to jest praca każdy ma swoje obowiązki... a telemarketer jesli chce to naprawde może fajnie zarobić. Pozdrawiam wszytskich i pamietajcie że nikt Was tam na siłę nie trzyma:)
Samara Morgan 2015-12-05 01:14
Drogi TelemarketerzeXXX: jesli nie podoba Ci się praca - zawsze możesz złożyć wypowiedzenie bądz zatrudnic się na kasie w Biedronce skoro uważasz że tam są uczciwsi albo na nocki w McDonald's'ie - w LSP nikt Cię na siłę nie trzyma. Po drugie: klientów umawiasz dla samej siebie i dla swoich wizyt a nie dla supervisor'ek czy nagród. A skoro dostałaś kisiel czy mydło to wypadało za nie podziękować. Supervisor'ki są super: zawsze można się z nimi dogadać: jeśli poprosisz o zamiankę albo o dzień czy dwa wolnego - dostaniesz. Na koniec: szkoda że nie jestes taka odważna żeby wypowiedzieć się na na kick- offie tylko wypowiadasz się anonimowo w Internecie.
Wystawiam ogólną ocenę - 6 - bo bardzo lubię swoją pracę, supervisor'ki i ludzi tam pracujących i z chęcią do tej pracy chodzę.
Pozdrawiam 2015-12-16 21:33
Ni jestem supervisiorką ani recepcjonistką :D hahaha zwykły, szary pracownik słuchawek i zarabiam na prawde dobrze, choć pracuje od nie dawna ;) jedyny minus to fakt, wypłaty mogłyby być na czas :/
124 2016-01-12 21:40
Nie wiem, czemu wszyscy czepiają się Biedronki. Że niby tanie to i zarobki fatalne. Prawda jest taka, że w Biedronce pracownik na kasie dostaje 2000 zł na rękę + mnóstwo dodatków... Tylko wiadomo - nikt nie będzie pracował w Biedronce, bo to uwłacza...
monster 2016-05-03 16:34
czy nadal szukają ludzi do call center szukałem ich na olxie ale nic nie znalazłem
I_like_my_job 2016-07-21 02:15
Kochanie, a kogo dokładnie opisujesz, bo w LSP pracuje ponad 2000 samych lektorów, a oprócz tego są dziesiątki dyrektorów i managerów?
I_like_my_job 2016-07-21 03:49
Kochani, chyba sami nie wiecie w jakiej firmie pracujecie!? Learning Systems Poland zatrudnia około 2000 osób; więc o KOGO Ci konkretnie chodziło ???
4
Nick 2016-08-28 22:47
nie można xD hahah na umowe zlecenie (innej hostessa nie ma przynajmniej w learning) karte multisport hahah xD
sl 2016-08-28 23:18
@ Hank - jak 16 miast to jest w czym wybierać w takim razie :) a widze, że poszukują teraz opiekuna klienta do kilku miast czy analityka finansowego.
tyson-pawel 2016-11-15 13:06
Ja pracowałem w LSP jesienią zeszłego roku, wystawiam tę ocenę dopiero teraz bo z uwagi na obecną pracę nie byłem w stanie tego zrobić wcześniej. W branży call-center spędziłem łącznie dwa lata w sześciu firmach. LSP to najlepsze call-center w którym do tej pory byłem. Przede wszystkim panuje tu normalna, pozytywna, koleżeńska atmosfera. Jest to zasługą przełożonych które traktują pracowników z szacunkiem, uśmiechem i sympatią. Wg mnie w tym mieście te trzy rzeczy są rzadkością. Drugi wątek to kontakt między pracownikami. Wszyscy generalnie się znają i lubią, nowe osoby są dobrze przyjmowane. Ja się w tej firmie czułem bardzo bezpiecznie. Było naprawdę dużo rozmawiania i żartowania, chyba ktoś by musiał się postarać by przez tę społeczność zostać odrzuconym. Branża call-center jest jaka jest i też w LSP są minusy ale nie chce mi się ich definiować, bo w porównaniu do moich wcześniejszych firm to tutaj te minusy są do pominięcia. Decyzję o zrobieniu tego wpisu podjąłem w okresie pracy w LSP. Wyszło roczne opóźnienie ale nic się nie zdezaktualizowało. Także bez względu czy ktoś był już w call-center czy nie, to ta firma będzie raczej dobrym wyborem. Mi tam było spoko :-)
elespe 2016-11-22 02:03
1) To jest forum dla obecnych i byłych PRACOWNIKÓW firmy LSP, a nie dla byłych kursantów Speak-Up. Lekcja czytania ze zrozumieniem - oblana. Proponuję podszkolić język polski, zanim weźmiesz się za języki obce.
2) Co ma Ministerstwo Edukacji do PRYWATNYCH szkół językowych!??
Nobel 2017-01-17 11:59
Bardzo chciałbym u nich pracować, tylko nie widzę ofert
były pracownik 2017-01-24 12:39
Fajny klimat ale dla bardzo młodych studentów lub na przeczekanie po studiach zanim znajdzie się pracę - zarobki słabe. Niczego się tam nie nauczysz ale miło spędzisz czas.
Anitka 2017-02-04 14:30
Jak się studiuje to kasa jest niezbędna i szukam tu fajnej pracy hostessy w Łodzi
Agata 2017-03-01 09:29
Nie jesteś pewien czy złożyć swoja aplikację do Learning Systems Poland S.A.? W zakładce "Wywiad" odnajdziesz informację czym firma wyróżnia się na rynku jako pracodawca. :)
szukam 2017-08-04 13:03
czy ktoś coś wie co się u nich teraz dzieje ?
czy może mi ktoś powiedzieć czy warto u nich pracować bo po wpisach wygląda to... różnie
szukam 2017-08-04 13:03
czy ktoś coś wie co się u nich teraz dzieje ?
czy może mi ktoś powiedzieć czy warto u nich pracować bo po wpisach wygląda to... różnie
1
teacher-cheater 2017-08-04 15:18
O ile mi wiadomo, to LSP zostało wchłonięte przez jakieś wydawnictwo, chyba WSiP. Empik School Online to teraz International Language Institute.
szukam 2017-08-09 15:27
ale to czy to oznacza, że będą szukali więcej nowych pracowników ?
może coś się u nich ruszy :)
Waldi 2017-08-11 17:51
Czy w związku ze sprzedażą akcji LSP zmieniło się coś na korzyść? Czy jeszcze na chwilę obecną nic nie wiadomo?
Była 2017-08-19 21:22
Wszystko zależy od konkretnej miejscowości. W niektórych w miarę się kręci, w innych - nie zarabiają miesięcznie nawet na koszty. Premie notorycznie się ucina. I jest coraz gorzej. Firma raczej walczy o przetrwanie, niż rozwija skrzydła. Nie polecam pracy tam, wytrzymałam dwa lata, od tygodnia pracuję w innym miejscu (też sprzedaż) i dopiero teraz widzę, jak bardzo marnowalam swój czas i nerwy w SU.
Norbi 2017-08-20 09:34
To, że w małych miejscowościach sytuacja wyglada gorzej to raczej oczywiste ale generalnie ci więksi ciągną słabszych. Ważne żeby teraz po tych zmianach znacznie poprawiła się sytuacja w firmie. To jest cel najważniejszy,
Zostaw swoją opinię o Learning Systems Poland S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Learning Systems Poland S.A.