brak logo

KAWAT Kucharski&Kawa Spółka Jawna

Tarnowskie Góry

Opinie o KAWAT Kucharski&Kawa Spółka Jawna

elektryk 2012-06-07 21:10
kombinują jak mogą,szerokim łukiem należy omijać !!!
nadgodziny 2012-06-20 17:28
nie ważne czy bezpiecznie jest wykonana instalacja ważne ,że tanio,tanio oczywiście nie dla inwestora.
( usunięte przez administratora )
inter 2013-01-24 20:46
kawat dxzwoniłdomnei ze mam przyjsc do pracy od powiedziałku, daje mi 12 zł na godzine , czy bede sie tam prosił o kase?
1
Monter 2013-01-31 09:40
Pracuje w tej firmie juz pare lat i nigdy nie mialem problemów z kasa wiec po co pisać ze jakieś sa
1
elektryk 2013-02-07 23:25
Monter - 2013-01-31 09:40:04

Pracuje w tej firmie juz pare lat i nigdy nie mialem problemów z kasa wiec po co pisać ze jakieś sa
Widać, że tą odpowiedź pisal pracownik biura. Każdy zatrudniony w tej firmie narzeka. Najlepiej jak by kazdy robil za 8zl/godz. A umowy to śmiech na sali, do sądu pracy to sie nadaje.
2
monter monter 2013-02-12 23:12
Jesli wszyscy narzekaja to czemu jeszcze pracuja ??
pracy w tym kraju jest duzo!! tylko wtedy mozesz pracowac za ten 8 zl co mowisz
eryk 2013-09-16 14:41
Ja mam takie pytanie czy to jest tylko taki jednostkowy przypadek czy może więcej jest takich przypadków że nie zapłacili?
2013-09-17 04:13
pracowałem za krotko z [usunięte przez moderatora] aby stwierdzic czy bylo wiecej takich przypadkow.
A
za dlugo w tym syfie 2014-01-09 12:12
Dostaniesz śmieciową umowę na najnizsza krajowa, a na poczatek umowe zlecenie albo i nie... a reszte pod stolem. na poczatku bedzie ok, potem zaczna ci obcinac kase za nie wiadomo co... caly czas w trasie, warunki mieszkaniowe tragedia... nawet nie zaczynaj tam pracy
waldi 2014-01-17 15:39
Praca kazda jak inna,brak narzedzi,brak ubran roboczych(usunięte przez administratora)
elektromonter 2014-02-11 05:57
Praca w Kawacie to ciągłe wyjazdy. Delegacje zagraniczne to 40zl a karty podpisuje sie w euro. Ucinaja wyplaty, np jedzie sie 5 godzin to ucinaja polowe z tego. Brak narzedzi, brak porzadnych rusztowan, material wyliczony a jak braknie to gadka idz pozyczyc od budowlancow. Jednym slowem tragedia,ostatnio odeszlo z firmy ok 6osob dobrych pracownikow(usunięte przez administratora)
Stary monter 2014-02-14 00:18
A może skończymy z anonimowanymi wpisami ??! Bo wtedy będzie można ocenić druga strone ,a przyszli pracodawcy z takich informacji bedą zadowoleni!! Panowie każdy z nas nie jest święty ,ale jeśli coś potrzebowaliśmy to było i taka jest prawda.Ciesze sie ,ze tych ,,dobry pracownikow ''już nie ma, bo odrazu atmosfera na szatni sie zmieniła.
elektromonter 2014-02-16 11:33
"Stary monter" skoro zadałeś to pytanie o anonimowości to daj przykład. Dziwi mnie tylko to, że skoro ludzie się zwalniają to musi być jakiś powód. Bo jak było by aż tak dobrze to chyba wiadomo że nikt by się nie zwalniał. A te wpisy to chyba z nieba nie lecą.
Wiadomo że każda praca ma swoje plusy i minusy.
waldek 2014-02-18 20:39
niestety musze potwierdzic opinie kolegow,sa (usunięte przez administratora),mi zalegaja 1500 zl i juz ich nigdy pewnie nie zobacze,a jedyne co moge to przestrzegac innych i wtedy moze znikna z rynku,sa (usunięte przez administratora)!!!
Robert 2014-02-18 23:29
Kolego Waldku ,pamiętam Cię pracowałeś z nami miesiąc, i pokazałeś na co cię stać. Więcej mówisz niż robisz. Czytając twoje wypowiedzi zastanawiam się skąd tyle wiesz, jeżeli w firmie pracowałeś zaledwie miesiąc i to 3 lata temu.
Chciałbym skomentować inne wypowiedzi, każdy znasz wiedział ,że są wyjazdy i na to się zgodził, nie pasuje Ci to odszedłeś , i na tym zakończmy. Ps. za chwilę oczernisz następnego pracodawcę ??
Waldek 2014-02-19 16:12
Kolego Robercie,firma nie przestrzega żadnych zasad,jedyne zasady to ich,to czy ktoś się na nie godzi czy nie nie ma znaczenia,prawa pracownika trzeba przestrzegać. Jeżeli Tobie praca odpowiada to proszę napisz pozytywna opinie i pozostaw to do rozstrzygnięcia innym.Stosowanie omów śmieciowych w momencie gdy zachodzi stosunek pracy jest łamaniem prawa ,nie mówiąc o tym,ze nie uregulowali należności za wykonana prace.Zdajesz sobie pewnie sprawę z tego ,ze pracujesz za najniższą krajowa co w Twoim przypadku odbije sie na Twojej emeryturze i lub ewentualnych świadczeniach które dostaniesz w przypadku nie możności wykonywania pracy,Oczywiscie mozesz napisac teraz ,kedy jestes w pelni sil i sprawny do pracy,ze to Twoja sprawa,ale przyjdzie taki czas,ze to zrozumiesz,ale wtedy bedzie za pozno.Zycze Ci jak najlepiej.Natomiast firmie Kawat mozna wystawic ocene ponizej zera i ostrzegac innych ,ktorzy maja swiadomosc swoich prach i chca wykonywac swoja prace w godziwych warunkach.
Piotr 2014-02-20 22:41
Waldku opisujesz tu ze firma nie zapłaciła Ci za wykonanie zadania -pracy ,to może odpowiesz mam dlaczego nie zgłosiłeś sie do siedziby po wynagrodzenie ??? A doskonale wiem , ze miałeś je do odebrania !! Każdy dorosły człowiek podejmuje decyzje o swojej przyszłości ,dlatego potrzymam pytanie przed mówcy ,jeżeli już tak długo nie pracujesz to skąd wiesz co sie dzieje w firmie ??
Apeluję to wszystkich czytających są tutaj osoby które za wszelka cenę próbuja oczerniac firmę ,a jeżeli było by tak złe to dlaczego firma zatrudnia 20 osób .Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie
Były pracownik 2014-02-21 11:10
Pracowałem również w KAWACIE (usunięte przez administratora)
ktosik 2014-03-03 21:17
Tak sobie czytam i się dziwię... nie znam KAWATU nie znam zasad tam panujących... bardzo podobają wpisy oczerniające pracodawcy... tylko dlaczego jeśli cos jest nie tak to każdy z pracowników czeka z założonymi rękami, wy jako pracownicy jesteście zerem..(usunięte przez administratora)
1
elektromonter 2014-03-16 21:26
Czytam te wpisy i powiem ze jest tak jak napisane w postach wyżej. Byłem pracownikiem Kawatu i mógłbym sporo napisać. Jakie jest podejście przez pracodawcę i koordynatora robót do pracownika. Wkrótce napisze coś więcej o zwolnieniu się z firmy Kawat.
elektromonter 2014-03-24 22:53
Zwolniłem się z Kawatu z powodu wyjazdów. Praca praktycznie tylko w delegacji,denerwowało mnie to że trzeba było wykładać kasę na wyjazd a zwrot delegacji przy wypłacie. O samej pracy szło by pisać sporo, a żeby zwolnić się z firmy Kawat to już porażka. Nie wypłacają pieniędzy, ja do dziś nie dostałem reszty i raczej już niedostanie a trochę tego jest. Do prezesa można dzwonić a on i tak ma cie gdzieś. Mógłbym napisać jaka była moja sytuacja ze zwolnieniem a wypłacenie wynagrodzenia.
Może napisze później coś więcej....
1
elektromonter 2014-05-27 22:41
Jak obecnie jest w firmie Kawat?
waldek 2014-05-30 22:34
Mam nadzieje,ze Kawat wkrotce bedzie mial problemy ze znalezieniem pracownikow do pracy i zniknie z rynku,za brak szacunku i nie przestrzeganie prawa pracy pracownika:)
Pozdrowienia dla wszystkich elektrykow!
firma 2014-07-21 11:02
firma Kawat jest nieuczciwa nie płacą za faktury trzeba się sądzic a mimo to nic się z tego nierobią po prostu stoja ponad prawem człowieka maja zanic po prostu zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Monter 2014-07-22 22:18
Firma Kawat dalej istnieje chyba masz złe info kolego.Od 2 miesięcy w niej pracuje i powiem wam szczerze jak na razie nic złego nie mogę powiedzieć...
KOPARKO ŁADOWARKI 2014-07-25 13:59
Witam wszystkich którzy nie chcą być zrobieni przez firme KAWAT & KAWA.Miałem przyjemność pracować i wynajmować tej firmie sprzed w 2012 roku do dziś nie mam złotówki a firma istnieje tylko na papierku .bo wygrałem z nimi w sądzie a komornik i tak nie ma co zabrać bo puste konta sprzęt poprzepisywany na całą rodzinę.A jeśli chodzi o ludzi którzy pracowali przy łopacie tak to ujmę byli zwodzeni co miesiąc że jeszcze nie ma kasy i nie mam na wypłatę
1
Przekliniak 2014-08-04 23:33
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma :)
2
Czesław Gałązka 2014-08-12 15:24
Teraz jak Polacy sie na Kawacie poznali ściągają UKRAIŃCÓW myśląc że złapali jeleni do roboty !! za michę i piwko
OLA 2014-09-03 14:29
Podzielam opinie nie dajcie się nabrać zamawiają i nie płaca !!!!
francuz 2015-01-05 22:47
tak jak pisali koledzy powyżej to Kawat raczej starał się obniżyć ostatnimi czasy swoje koszty i pracowników ściągał zza wschodniej granicy. Uwierz mi , że nie chciałbyś raczej zarabiać tyle co oni także i na pracę w tym miejcu chyba póki co nie masz co liczyć. Znajdziesz na pewno coś lepszego :P albo przynajmniej bardziej opłacalnego
czakuś 2015-03-07 20:41
w sumie skoro firma jest z Tarnowskich Gór to łatwiej byłoby im ściągać ludzi z Czech lub ze Słowacji... ale zapomniałem , że przecież tam ludziom płacą normalnie. Nie wiem jaki jest większy sens istnienia tego typu firm na terenie naszego kraju skoro płacą takie grosze i to w dodatku nawet nie Polakom
dingo 2015-03-22 02:46
Firma zajmuje się usługami związanymi z branżą elektryczną i elektroenergetyczną. Zlokalizowana jest tak jak wyżej kolega @czakuś pisał , w Tarnowskich Górach , a więc w takim zagłębiu przemysłowym południowej części naszego kraju. Spowodowane jest to chyba dobrym połaczeniem z południowymi sąsiadami
1
Yogi 2015-05-09 22:48
a nie wiecie gdzie prowadzą bieżące inwestycje bo w biurze nie idzie zastać szefa aby odebrać pieniążki, może na robocie szybciej sie doczekam. Za info z góry dziękuje ja i moje dzieci, które nie rozumieją że kasa będzie później. Pozdro dla fachowców którzy trzymają sie z dala od KAWAT-u
przekliniak 2015-05-13 22:03
Kawat???? z tego co wiem to chyba nie ma już takiej firmy Panie Marcinie. Pozdrawiam.
elektromonter 2015-05-15 21:08
Z tego co wiem KAWAT zmienić nazwę firmy, a co do pieniędzy to chyba nie znasz wszystkich zasad panujący w tej firmie. Motto mają takie: "zwalniasz się, to pieniędzy nie dostaniesz."
Pracowałem tam i wiem jak jest.
Ex monter 2016-08-06 12:44
Firma KAWAT przestała istnieć. Jedynie teraz co jest to GR Eximus zarejestrowany na słupa - kochanke byłego szefa kawatu.
1
Ex monter 2016-08-06 12:45
Firma KAWAT przestała istnieć. Jedynie teraz co jest to GR Eximus zarejestrowany na słupa - kochanke byłego szefa kawatu.
1
Marcin 2016-12-04 12:48
Na dlugi.info pojawily sie juz dlugi g.r. eximus. Dlugo bez walkow nie wytrzymali.
1
Docent 2017-05-22 07:29
Uwarzajcie na firmę Eximus pan Kucharski wykonuje prace w całej Polsce bierze materiały w hurtowniach a pózniej nie płaci za faktury , toczy sie kilka spraw przeciwko tej firmie , nie dawajcie im towaru !!!
1
Zostaw swoją opinię o KAWAT Kucharski&Kawa Spółka Jawna - Tarnowskie Góry
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KAWAT Kucharski&Kawa Spółka Jawna