brak logo

Organic Farma Zdrowia

Warszawa

Opinie o Organic Farma Zdrowia

żywy 2016-05-31 19:46
W każdym sklepie panuję inna atmosfera... Obgadywanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto co i ile zrobił... podstawa wynagrodzenia od tego roku jest 1500 zł + premię w zależności czy trzymasz się z kierowniczką i przytakujesz czy masz swoje zdanie. Co do umów oczywiście zawsze ładnie zachęcają a pozniej jest różnie.
żywy 2016-06-12 09:08
bo to praca dla tych co mają kredyty lub już dzieci ...
beti 2016-06-14 14:49
"adekwatne do powierzanych obowiązków" ??? Zart ? za 1500zł. 1. obsługa klienta 2. wystawianie towaru według dat 3. Sprawdzanie towaru według faktury 4. Wystawianie faktury dla klientów 5. Sprzątanie sklepu 6. dbanie o "swoje" półki... rzeczy które zostaną przegapione z datą muszę wykupić za swoje pieniądze... i masa innych "kwiatków". Sprzedawca jak sama nazwa wskazuje sprzedaje, czyli zajmuje sie obsługa klienta, dostawia brakujacy towar. Od sprzatania jest sprzataczka, od przyjmowania towarow jest magazynier, itd. Jezeli sprzedawcy narzuca sie tez inne obowiazki ( mycie okien, latanie po drabinie dla dekorowania sklepu, itp, to zadna szanujaca sie osoba nie bedzie pracowac za 1500zl i do tego jeszcze swiadomosc, ze inni otrzymuja premie po 700zl za sciemnianie i nic nie robienie. No chyba ze kawki kierowniczce.
2
kopyt 2016-06-15 15:02
no proszę Cię w żadnej umowie nie jest zawarte to np ze trzeba wykupić rzeczy po terminie ze "swoich" półek... albo wystawiania faktur dla klientów bo to obowiązki kierowniczki sklepu. Firma zawiera z Tobą umowę ale w sklepie rządzi kierowniczka. Tak aby było jej dobrze, żeby kierowniczka regionalna itp nie mogli się do niej przyczepić np ze ma za dużo strat...
lala 2016-06-21 18:50
to spróbuj to zobaczysz ile kasy zarobisz... :D :D :D
mon 2016-06-21 23:10
"dwuskładnikowe wynagrodzenie"??? "Atmosfera również nie zła teraz" ? w którym sklepie?
mon 2016-06-22 10:36
to życzę powodzenia
dd 2016-06-22 11:06
to zależy kto co oczekuje
del 2016-06-22 11:24
Jeśli ktoś ma dziecko albo kredyt to jest "dobra" praca. Stałe godziny i pensja. Jeśli żyje się dobrze z kierowniczką to nawet można dostać premię. A jeśli chcesz coś więcej od życia niż te 1500 zł to nie jest praca dla niego. Za te wynagrodzenie jest dużo obowiązków. A nawet w nie których sklepach jest tak ze dbasz o "swoje" półki...i rzeczy które zostaną przegapione z datą muszę wykupić za swoje pieniądze... i masa innych "kwiatków"
sam 2016-06-22 12:33
tak bardzo mało, jeśli ktoś jest w związku. Kobieta ma stałą prace to jest łatwiej o pożyczkę - kredyt. Nie piszę o tym ze kobieta sama wychowuje bo przy tych zarobkach nie jest w stanie zapłacić za żłobek - przedszkole i utrzymać się...(chyba ze mieszka u Rodziców i nie płaci rachunków) dlatego uważam ze to jest praca dla kobiet które są w związku i potrzebują stała pracę.
ela 2016-06-22 12:41
Proszę się rozejrzeć kto w sklepach "Organic" pracuje? Kobiety które mają już rodziny albo młode kobiety które chcą wykorzystać moment aby zajść w ciążę. Na pewno nie ludzie którzy chcą coś osiągnąć w życiu.
my 2016-06-22 15:07
przy takich cenach jakie są w Organic masz kartę na wszystkie produkty na - 10 % hahah
praca 2016-06-22 15:10
adekwatne do powierzanych obowiązków" ??? Zart ? za 1500zł. 1. obsługa klienta 2. wystawianie towaru według dat 3. Sprawdzanie towaru według faktury 4. Wystawianie faktury dla klientów 5. Sprzątanie sklepu 6. dbanie o "swoje" półki... rzeczy które zostaną przegapione z datą muszę wykupić za swoje pieniądze... i masa innych "kwiatków". Sprzedawca jak sama nazwa wskazuje sprzedaje, czyli zajmuje sie obsługa klienta, dostawia brakujacy towar. Od sprzatania jest sprzataczka, od przyjmowania towarow jest magazynier, itd. Jezeli sprzedawcy narzuca sie tez inne obowiazki ( mycie okien, latanie po drabinie dla dekorowania sklepu, itp, to zadna szanujaca sie osoba nie bedzie pracowac za 1500zl i do tego jeszcze swiadomosc, ze inni otrzymuja premie po 700zl za sciemnianie i nic nie robienie. No chyba ze kawki kierowniczce.
2
lala 2016-06-22 21:18
hahah
zarobionyz 2016-06-22 21:28
jeśli Ciebie to zadowala te 10 % przy takich cenach.
Jest tylko jeden bon raz w roku o wartości 100 zł do wykorzystywania w sklepie Organic
PS w innych marketach np Simpli jest bon o wartości 500 zł
zarobionyz 2016-06-22 21:31
bon na Boże Narodzenie
zarobionyz 2016-06-23 19:40
Tak, jak pracujesz na zleceniu. W Mazowieckim jest stawka 8.93 zł za h
lo 2016-06-23 20:55
Na Mazowiecki terenie (można w necie sprawdzić gdzie dokładnie się znajdują) to utargi są spore.......... więc jest co robić.
zzz 2016-06-23 21:03
jak byś czytała wcześniejsze posty to byś wiedziała. Jeśli masz umowę o pracę są premie od utargu. Premią dzieli kierowniczka według swojego uznania ;)
1
pop 2016-06-24 09:14
Po 3 miesiącach zlecenia dostajesz umowę o pracę na określony czas albo można po miesiącu zlecenia dostać umowę o pracę na określony czas. Zależy od tego jak pracujesz i od kierowniczki....
mon 2016-06-24 11:58
premie na sklep są przyznawane dwie. 1 za paragon. 2 za utargi. Jeśli dany sklep wyrobi swój plan i dostanie premie. Jest ona dzielona przez kierowniczkę sklepu. Np temu tej da 500 zł, kierowniczki to co z nią dobrze żyję po 700 zł wezmą a ta co krótko pracuje a się stara w 100 % dostaje 200 zł.
2
mon 2016-06-26 13:28
nie
pracownic 2016-06-26 16:29
<Wal> a jakich sklepach mówisz? ze są spoko kierownicy??
pracownic 2016-06-26 17:38
Napisałaś ze "kierownicy są bardzo spoko" ? gdzie??? gdzie ten sklep się znajduje ze jest spoko?????
bogusia 2016-08-31 12:34
taki sklep znajduje się w Rumi kierowniczka jest super i premie rozdzielane sprawiedliwie i nieprawdą jest,że tylko kierowniczka decyduje o premii bo mamy jeszcze wspaniałą i co najważniejsze sprawiedliwą koordynator Teresę Ch. która pracuje z nami jak równa z równym i widzi naszą pracę.Więc nie ma mowy o jakiś tam kumoterstwie.ZAPRASZAM DO RUMI A PRZEKONACIE SIĘ!!!!!
POZDRAWIAM Bogusia
brak 2016-09-02 18:50
W Organicu utargi spadają, ceny idą w górę. Tysiące ekologicznych produktów pojawia się w najróżniejszych marketach. Klienci nie są głupi, oczywiście kupują tam gdzie jest taniej. Jeżeli chodzi o samą pracę to nie wymaga nie wiadomo jakich umiejętności. Ale więcej jest minusów niż plusów. Np: stanie po te 11,5 h w weekendy- przecież nie można usiąść, bo wszystko jest na kamerze. Ciągłe grzebanie w półkach i pilnowanie dat. Ja rozumiem, że trzeba coś robić, ale jak nic się nie dzieje, to po co na siłe pięć tysięcy raz przekładać słoiki z półki na półkę? Podstawa jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeśli nie wyrobi się tej słynnej premii to ciężko jest za to żyć. Firmę stać żeby więcej płacić pracownikom, zwłaszcza, iż są to superdelikatesy a nie jakaś żabka czy fresh. Jak góra ma wymagania to niech płaci więcej wtedy, ludzie nie będą uciekali. Bo z tego co wiem, w każdym sklepie szukają kogoś do pracy.
5
myr 2016-09-02 20:00
Niby można się dogadać, ale jak przyjdzie co do czego to regionalna i tak ustali jak będzie chciała. Jest jeszcze jedna kwestia każdy może mieć prośby grafikowe ale nie zawsze są uzględniane!
1
KANGUR 2016-10-07 08:46
KONFIDENT KANGUR ZAPRASZA DO SIENIAWY
niuncia 2016-10-20 18:14
Witam tak wyszło iż jestem pracownikiem ORGANIC FARMA ZDROWIA jeśli chodzi o płacę to nie przesadzajcie taka sama jak w każdym innym sklepie niestety takie zarobki są w każdym sklepie w granicach 1500/1900 oczywiście mówimy o pełnym wymiarze pracy o pełnym wyrobieniu godzin +premie.W innym sklepie może i zarobisz 2000/2200 ale ponad 200/220 godzin musisz wyrobić to ja dziękuję pracować w każdy dzień przez cały miesiąc w tym zaledwie 2 dni wolne.(jak dobrze pójdzie}
Nie jest naprawdę źle a wiem co mówię już troszkę tych sklepów przeszłam i w organiku jest jak najbardziej ok.POLECAM (-1czasem się trafi jakaś purchawka która ci będzie zachodzić za skórę ale z tym sobie poradzisz ja sobie z taką radzę .}
2
Nie polecam 2016-12-14 16:01
Nie polecam pracy w Organicu. Grafik ustala kierownik regionalny dla wszystkich sklepów w mieście. W jednym tygodniu możesz iść do pracy na rano na popołudnie i na środek dnia. Nie idzie nic zaplanować. Swoją dyspozycyjność na następny miesiąc musisz ustalić do 8dnia bieżącego miesiąca..to chore. Nie daj Bóg wypadnie Ci nagła wizyta u lekarza...nie łatwo nagiąć grafik. Nowi pracownicy mają mało do powiedzenia co do grafiku. Pieniądze nie są szałowe. Pierwszego dnia usłyszałam że "to nie mi ma się dobrze pracować...tylko im że mną ma być dobrze". Pierwszy miesiąc latalam ze szmatą tylko...pomimo że jesteś zatrudniony jako sprzedawca obsługa klienta to ostatnia rzecz na którą Ci pozwolą. Szkolenia Bhp brak...chociaż musi być. Premia uzależniona od wykonania planu na dany miesiąc: trzeba sprzedać daną ilość produktu miesiąca, mieć określoną ilość paragonem na wysoką i średnia kwotę oraz generować jak najmniej strat.
Żeby było mniej strat pracownicy kupują sami nawet produkty po terminie. Za które i tak płacą 20% wartości. Kierowniczka namawia do sprzedaży bez paragonu...za co oczywiście grozi kara...którą nie wiadomo kto zapłaci jak się ją dostanie.
Atmosfera kiepska...trochę jak w korporacji każdy dba o swój tyłek. Klienci chamscy, wręcz bogate bufony...a Ty musisz im nawet koszyk odprowadzić.

Nie polecam. Czytałam wcześniej opinie przed podjęciem pracy i miałam nadzieję że to kłamstwa pisane przez byłych pracowników....a jednak się sprawdza wszystko co ludzie piszą.
2
lilija 2017-01-13 17:05
Dziewczyny,omijajcie ten syf z daleka.
Maryna 2017-01-18 16:09
Firma jest przyzwoita, płaci na czas i daje sklepom premie. ALe na te premie sklep musi zarobić. Pensja z premią daje przyzwoite rynkowe wynagrodzenie. Zresztą pójdźcie zobaczyć do Arkadii w Warszawie jak się tam pracuje. Sami ocenicie.
Malina 2017-01-18 16:46
Gdy czytałam te forum to miałam wrażenie, że tu są sami frustraci. W pracy się pracuje, a to jest zawsze mniej przyjemne od pierdzenia w pierzynę..
2
Jlai 2017-01-18 16:51
Stare wieści... pensje we wszystkich skepach rróżnych.sieci w wawie sa podobne
@kuk 2017-01-20 10:29
Ludzie, jesli chcecie isc do biura pod krawat i zarabiac 15 tys lub wiecej to trzeba skończyć studia, najlepiej finansowe, i byc wibitnym. Nie ma innej drogi. To nie jest mądre co piszecie, te wszystkie krytyki i żale. Mozna zostac w domu albo spróbować cos zrobić. Wybor jest dla kazdego z nas.
2
Kaczaffi 2017-01-23 15:49
Na fejsie wrzucili jakies ogloszenia o pracy
2
orgazmic 2017-01-24 17:41
Taaa firma przyzwoita płaci 1500 zł w dzisiejszych czasach w Warszawie gdzie wynajem pokoju to koszt 700 zł przynajmniej.Nikt nie liczy na zarobki po 15 koła ale nie jałmużnę.Dziewczyny dymają was jak chcą, za ciężką pracę przy obsłudze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takie zarobki to jest jak naplucie w twarz. Tam już nie ma obsługi klienta tylko bicie pokłonów przed snobami.Nazywają to standardami.Kiedy weźmiesz zwolnienie gdy zachorujesz to pożegnaj się z premią. Jesteś skazana na pracę nawet jak by ci urwało kolano. I nikt tam nie chce pracować.Rotacja jak na karuzeli.I bardzo dobrze, ludzie zaczynają się szanować.Aby tak dalej. W końcu będziemy dymać prawie do usranej śmierci.Tzn Wy będziecie tam dymać.
4
GalMok 2017-01-26 15:06

Dla osoby bez doświadczenia na dzień dobry dają 1700 PLN (to 2 344,71 PLN
kwota brutto, a koszt pracodawcy to 2 827,95 PLN). Osoby ze stażem mają więcej. Oczywiscie do tego premia od wyniku sklepu, ale trzeba go wypracować.
1
Rrump 2017-01-27 05:13
Czyli kasa podkbna do tego, co wszędzie. Ani super, ani zle.
Ciekawa :) 2017-02-03 14:08
Witam czy ktoś może mi odpowiedzieć jak wygląda praca w Organic w dziale zakupów. Jakie mniej więcej są zarobki, w jakich granicach się kształtują? Będę wdzięczna za odpowiedź :)
Hańczak 2017-02-13 18:47
Przyjemny pracowity szef, do godz. 16 urwanie głowy, 16.10 nie ma nikogo. Od 2000 zł na rękę na dzień dobry.
Maja 2017-03-01 13:46
@Hańczak Długo pracujesz już w firmie Organic Farma Zdrowia? Możesz opowiedzieć jak wyglądała rekrutacja do firmy? Jakie pytania zadawali Ci rekruterzy?
pracownic 2017-03-03 21:06
Cała prawda o pracy w Organicu.
1
pracownic 2017-03-03 21:09
haha premia prawie nie osiągalna
1
Neron 2017-03-03 21:18

Pleciesz bzdury jak mało który
Maja 2017-03-08 09:44
@pracownic długo już pracujesz w firmie? Chętnie poznamy bliżej również Twoją opinię.
Galeria Mokotów 2017-04-23 16:18
Kierowniczka nie pojawiła się na umówionej rozmowie bo ,,coś" jej wypadło a sztucznie miła sprzedawczyni kazała podać telefon to mooże się odezwie. Zadzwoniła,ale już po moim wyjściu ze sklepu. Uzgodnilam z nią,że przyjde za godzinę chociaż po tym jak mnie potraktowała tak naprawdę szkoda było mojego cennego czasu. Po przyjściu ponownie na tą rozmowe zaczęła pytać co studiuje, gdzie pracowałam czy miałam już kontakt z klientami po czym w połowie rozmowy wparowała jej pracownica,ktora wcześniej mnie informowała o nieobecności kierowniczki,że klient w tej chwili chce jakieś faktury do wypełnienia. Po czym zaczęła przy nas grzebać w jakiś papierach a ja czekałam na kierowniczke następne pół godziny aż łaskawie załatwi swoje sprawy i jeszcze jak sobie pogada przez telefon w trakcie naszej rozmowy. Moje wrażenie o tej pracy jest więc ogólnie bardzo negatywne gdyż pierwszy raz mi się zdarza,żebym została tak lekceważaco potraktowana przez pracodawcę.
Maja 2017-04-24 11:19
@Galeria Mokotów rzeczywiście sytuacja, którą opisujesz nie powinna się wydarzyć podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Czy zgłaszałaś tą sytuację do firmy? Zawsze warto przesłać taką informacje zwrotną po rozmowie kwalifikacyjnej.
brak 2017-04-24 20:02
A moze lepiej czegos w biurze poszukac?
2
Galeria Mokotów 2017-04-24 22:02
Szanowna Pani Sylwio
Uczciwie przyjrzyjmy się opisanej przez Panią sytuacji,jeśli chodzi o nie pojawienie się kierownika,w rzeczywistości było to 10 minutowe spóźnienie,wynikające z obowiązków w pracy,od razu do pani zadzwoniliśmy,przepraszając za zaistniałą sytuację.
Reszta opisanych zdarzeń są to codzienne obowiązki pracowników,w tym również wystawianie faktur dla klientów. Kierownik musi pomagać pracownikom,są to również jego obowiązki.
Jeżeli czuła się pani zlekceważona,trzeba było powiadomić nas o tym wcześniej,a nie dopiero po upewnieniu się że nie została Pani przez nas zatrudniona.
Praca w handlu wymaga elastyczności oraz cierpliwości.
Życzymy sukcesów w poszukiwaniu pracy oraz samych szczerych uśmiechów.
1
Zostaw swoją opinię o Organic Farma Zdrowia - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Organic Farma Zdrowia