brak logo

LG

Mława

Opinie o LG

anonim 2009-03-15 12:54:49
Słowa kojarzące się z LG Electronics Mława Sp. z o.o. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): rozwojowa
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobrą.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są w większości mili.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 3000 PLN/brutto
Najbardziej podobało mi się w LG Electronics Mława Sp. z o.o.: szkolenia zagraniczne, możliwość poznania interesujących ludzi,
Najbardziej nie podobało mi się w LG Electronics Mława Sp. z o.o.:
zmienna polityka personalna
anonim 2009-05-21 21:48:20
Koszmarny zakład siada psychika praca dla ludzi o silnych nerwach,kiepskie zarobki za ciężką pracę .Słynne zmuszanie do pracy na 10 godzin np.po 2 zmianie od 14 do 22 następnego dnia na rano a gdzie 11 godzin przerwy między zmianami? Nie liczy się jakość tylko ilość.
5
pracownik LG 2012-10-10 07:10:00
Potwierdzam!!!!!
Solid Security to najgorsze (usunięte przez administratora)jakie znam.Odwiedzali LG ale myśle że pracują tu normalnie myslący ludzie i nie pozwolą im chronić firmy.
anonim 2013-07-03 09:42:32
No to kiepsko, że może wyjśc bez urlopu. W ogóle w LG Electronics dają umowę o prace na produkcji? Ciężko jest taką otrzymać?
Maciej 2013-10-05 09:51:41
Hej, a może ktoś napisać jak w lg electronics pracuje się na produkcji, a nie w ochronie? Bo schodzicie z tematu trochę. Warunki ok?
2
jjui 2013-10-06 20:13:10
jo warunki ok sa super takie ze zjeb*Y dostajesz za wszystko i stoisz 8 h na nogach za 50 zł
3
fffffff 2013-12-04 02:08:54
3,50 zł
1
Pracownik 2013-12-08 15:30:54
Ciężko cokolwiek wywnioskować z większości wypowiedzi, same obelgi i jak to źle sa traktowani pracownicy. Też chciałbym zarabiać więcej, ale nie mam na to wpływu. Mogę zmienić pracę ale musiałbym zostawić dom, dzieci, przyjaciół. Niech każdy narzekający napisze co potrafi, jakie ma wykształcenie i ile jest warta jego praca? Po co pracować w LG, można swój interes rozkręcić, Polska dostała na kolejne lata ogromne środki na dofinansowania. Też bym zmienił pracę, bo tutaj się już zatrzymałem (zamrożona pensja i kariera), bo widocznie nie piję z tymi co trzeba :(, a lizać nigdy nikomu nie mam zamiaru.
To tak dla LG'kowców...
A dla wszystkich zainteresowanych pracą:
płaca - pracownik funkcyjny - 1600 brutto (czyli najniższa)
- inżynier teraz zaczyna chyba od około 2200 brutto (probny okres-śmiech)
praca - pracownik funkcyjny - praca stojąca, ale nie wymagająca myślenia ;],
jedynie zaangażowania, jeśli komuś praca przeszkadza to wtedy dostaje
opierdziel
- biurowy .... no to już trochę zobowiązuje do myślenia :) choc nie
koniecznie hehe

Ogólnie to firma ma okresy. w których masowo zwiększa zatrudnienie, a to w zasadzie związane jest z obowiazkiem utrzymania zatrudnienia na pewnym poziomie - niestety nasze prawo pracy pozwala na wiele możliwości (usunięte przez administratora) ludzi dlatego po upływie okresu "X" pracownikom nie przedłuża się umów.
Oczywiście tylko ogólnikuje, bo czasami ciężką pracą dochodzi się do szczytów (chciałbym w to wierzyć), ale ... no comment

Moim zdaniem firma LGE, zwłaszcza dla młodych pracowników jest dobrą firmą na start. Każdy jakoś w życiu zaczynał. Nie masz pracy to i 1200 przytulisz, a znajdziesz lepszą pracę to cześć.
Z doświadczenia wiem że czy to LG, Sharp, Toshiba, TCL, itp.- WSZYSCY SĄ DO ZASTĄPIENIA :)

Życzę wszystkim pracy ..... np. w Google
2
Pracownik 2013-12-09 08:13:25
Ciężko cokolwiek wywnioskować z większości wypowiedzi, same obelgi i jak to źle sa traktowani pracownicy. Też chciałbym zarabiać więcej, ale nie mam na to wpływu. Mogę zmienić pracę ale musiałbym zostawić dom, dzieci, przyjaciół. Niech każdy narzekający napisze co potrafi, jakie ma wykształcenie i ile jest warta jego praca? Po co pracować w LG, można swój interes rozkręcić, Polska dostała na kolejne lata ogromne środki na dofinansowania. Też bym zmienił pracę, bo tutaj się już zatrzymałem (zamrożona pensja i kariera), (usunięte przez administratora)
1
Pracownik 2013-12-16 14:19:23
(usunięte przez administratora) Widzę że te informacje służą tylko do opluwania firm.
Żenada i amatorka....
tomek 2014-01-10 08:34:58
to czemu ni rozkręcisz? bo nie masz o tym pojęcia ile trzeba na rozkręcenie interesu
1
anonim 2014-01-30 22:35:29
Okres próbny 3 miechy. Potem dostaniesz 2800zł brutto i przez długie lata ani zeta więcej. No chyba, że jesteś człowiekiem bez honoru, własnego zdania. Coś w stylu koreańskiego pieska. No i maksyma "najlepszą motywacją, pochwała wzrokowa". W tej firmie jesteś nikim. Jedynie numerem MA00... którego zasług, zaangażowania nikt nie doceni. Kolejna maksyma "nie ma ludzi, nie zastąpionych". Ja tam pracowałem kilka lat, a jak złożyłem wypowiedzenie nikt nie zapytał czemu, nie próbował mnie jakoś kasą zachęcić do zostania. Wypowiedzenie przez kierownika podpisane, jak by autografy rozdawał, jeszcze się uśmiechnął :) a byłem jedynym pracownikiem co ogarniał zaawansowane technologie w dziale(to nie mogę napisać jaki dział i jaką specjalność). Ale firma LG daje jeden plus, największy atut to renoma tej firmy. Ci co tam pracują, nigdy dobrego zdania mieć nie będą, ale ja szukając pracy jak wysyłałem CV ze swoimi wszystkimi umiejętnościami nabytymi tam, szkoleniami zoowocowało, że znalazłem prace w takim samych charakterze jak w LG, ale za 250% wynagrodzenia jakie oferuje się w LG. Także, dobra firma na start, na wykwalifikowanie się i szukanie czego innego. Bo jest wiele firm, które przyjmują ludzi z doświadczeniem, oszczędzając właśnie na bardzo drogich szkoleniach, żeby potem mieć jakiś pożytek. A tak pozyskują gotowego pracownika, któremu potrzeba niewiele czasu aby wdrożył się w struktury firmy. Tak było w moim przypadku. A nie jestem jedynym przypadkiem.
2
gosciu 2014-03-05 07:27:47
nie ze mam kredyt ze to ze tamto motaja ludzmy
1
były MA 2014-04-16 14:16:13
Ogólnie oceniam firmę średnio,
Myślę, że część opinii można spokojnie przefiltrować i wrzucić do kosza. Bylem pracownikiem biurowym, jeden dzień spędziłem na produkcji więc mam duży szacunek dla ludzi stamtąd, 8 godzin na nogach wyszedł na drugi dzień, oni muszą tak codziennie. Jedynie czego zazdrościłem to komfortu psychicznego ze względu na mniejszą odpowiedzialność działań.
Myślę, że problemem wśród biurowych jest jednolita stawka wynagrodzeń na start, wierzcie mi, że charakter i środowisko pracy jest tak różnorodne, że naprawdę jeden pracownik może strasznie mieć ciężko, zaś inny marudzić na brak zajęć. Ogólnie pracowników podzielić można na dwa oddziały: produkcyjny i czysto biurowy ( finanse, hr itp.) Lepiej próbujcie dostać się tego czysto biurowego inaczej przygotujcie się psychicznie na psychiczną dewastację w produkcyjnym :), bo tu naprawdę jest co robić i nie ma co oczekiwać, że ktoś podziękuje Ci za dobrze wykonaną pracę.
Ogółem polecam dla młodych aby trochę nabyć dobrego doświadczenia ale dla doświadczonych raczej omijajcie, bo tylko przez swoje marudzenie zniechęcicie młodych :)

Pozdrawiam
2
0000 2014-06-03 13:55:06
L U D Z I E- TYLKO NIE PRACA W LG. MY PRACUJACY TU NAZYWAMY ZAKLAD LICHYM GROSZEM
WYZYSK PRACOWNIKOW, PREMIA WEDLE UZNANIA KIEROWNIKA - IM WIECEJ STRZELASZ Z UCHA LUB GRASZ W JEDNA TRABE Z KIEROWNICZKIEM- TYM MASZ WIECEJ. MUSICIE MIEC M O C N A PSYCHE BO INACZEJ POLEGNIECIE. TEN ZAKLAD MOZNA POROWNAC DO OBOZU KONCENTRACYJNEGO. MAMY TYLKO OBOWIAZKI BEZ ZADNYCH PRAW.
KODEKS PRACY TO TEZ JAKAS FARSA. DISIAJ JESTES PRACOWNIKIEM ROKU A JUTRO CZEKA NA CIEBIE WYPOWIEDZENIE. DOBRE CO?
ZANIM ZDECYDUJECIE SIE KIEDYKOLWIEK ZLOZYC SWOJR CV TO ZASTANOWCIE SIE DOBRZE!!!!!
AAAAAAA BYM ZAPOMNIAL WSPOMNIEC O ZNAJDUJACEJ SIE JEDNOSTCE B R C zajmujaca sie telefomami komorkowymi- tu to dopiero kierownicek rzadziciel. KOLEJARZ PO SZKOLE ELEKTRONICZNEJ NA STANOWISKU KIEROWNICYM NO I OCZYWISCIE ZERO LOJALNOSCI, SUMIENIA TO CZLOWIEK KTORY BEZ SKRUPULOW PATRZAC W PROSTO W OCZY BEDZIE KLAMAL JAK NUT.POMOCY I ZROZUMIENIA ZERO A JAK PRACOWNIK BEDZIE DOMAGAL SIE SWOICH PRAW TO GO TAK DO ZOLTEGO AZJATY OBSMARUJE ZA HOHO. WIEC ZANIM PODEJMIESZ PRACE TO DOBRZE SIE ZASTANOW.
Pracownik produkcji TCL 2014-06-11 17:14:59
Pracuję w firmie TCL w Żyrardowie. Były Thomson. Ludzie w porównaniu z tym co tutaj piszecie tam pracownik zatrudniony przez TCl zarabia dobre pieniądze.
1
gosciu 2014-06-24 12:46:21
po co godza sie ludzie na zlecenie umowa o dzielo nie sami sa pir da la ja oby nikt nie przyjal takiej umowy to by zatrudniali przynajmniej na czasowa umowe a tak debile podpisuja i tak leci a oni kase bija i z mlawiakow sie smieja maja premie kwartalne maja kierowniczki madrale do dupy z taka demokracjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jaro 2014-08-15 15:31:23
wszystko bylo by OK bo sam sie pisalem na takie waronki... ale mogli by informowac zaloge o mozliwym pozostaniu na nadgodz. aby sobie przez dzien sobie wszystko zorganizowac a nie... info na ostatnia chwile
1
sek 2014-09-09 15:40:32
Sami sobie chodzcie na te soboty darmowe a nadgodziny eheh zenada czysty wyzysk istna paranoja 21 wieku parodi niewolnictwo sie szerzy
4
bababa 2014-09-29 21:02:16
Lg to najgorsze chlew jaki spotkałam ludzie tam masakra jeden na drugiego patrzy obgaduję niegdy więcej a zarobki są smieszne
99 2014-11-24 17:31:21
Ja już 4 miesiące nie pracuję w tej firmie ale na samą myśl o tym zakładzie włosy stają mi dęba.Po 9 latach pracy mam dość.
orangutan 2014-12-02 16:31:47
To co sie dzieje przechodzi ludzkie wyobrazenia ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; nagana
pracownik lg 2015-01-07 19:20:46
witam napisze jak jest obecnie w tej smiesznej fabryce,zarobki to cały czas minimalna płaca,przymusowa praca w sobote jak sie nie przyjdzie to sie dotaje upomnienie lub przeniesienie na inne stanowisko pracy wiadomo ze na gorsze,brygadzisci mistrzowie i kierownicy to same pieski ,poganiacze itd,zero człowieka w człowieku:) dostali dodatki itd.przewaznie są po zawoduwkach lub bez zawodu przewżnie ze wsi ludie wiadomo dlaczego:) mają mniej chonoru itd.ogolnie nie polecam tego zakładu pracy ja pracuje tam 10 lat ale ja pracuje tam w swoim zawodzie mam wiekszą stawke ale po 10latach 1650zł w zawodie to jest dno ,szukam obecnie pracy bo mam dosc tej wegetacji .nie polecam naprawde tu jest znieczulica i nikt naet nie podziekuje ci za włożoną prace punktualnosc czy sumiennosc itd.wiadomo w biurach nieroby grzeja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na stołkach i im jest dobrze bo maja po 2500tys-3000tys zł a reszte maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] omijajcie ten zakłąd wielkim łukiem nic dobrego was tu nie czeka a wrecz mozna sie zrazic do pracy i popasc w depresje jak ktos ma słaba psychike.kilka osob jest normalnych ale to na tyle osob to moze z 20 osob jest ok reszta to pieski itd.ja uciekam za granice bo nie widze tu przyszłosci .lepiej pozniej niz w cale ale dotarło to do mnie ze to zmarnowane 10 lat.niestety zmarnowane ale coż człowiek uczy sie na błedach.
oo 2015-01-09 01:05:11
pracowalem przeszlo 2 lata na umowach tzw.smieciowych potem mnie zwolniono raczej nie przedluzono mi umowy czyli po 2 latach i 8 miesiacach stwierdzili ze jestem im niepotrzebny przyszlo mi opuscic kraj nigdy tam bym nie wrocil zwykle skurwysynstwo i wyzysk to co tam widzialem nadaje sie do TV
anonim 2015-01-25 21:12:56
Pracuje w LG 6lat. Niestety na tasmie. najnizsza krajowa zero planowania sobie czasu po pracy bo jak sa nadgodziny albo soboty to musisz raczej zostac, jesli nie jestes pierwszy na czarnej liscie do zwolnienia. nadgodziny sa rozliczane co kwartał ale raczej kierownictwo i nadzór kabinuje tak aby nie zaplacic i wysylaja ludzi przymusowo na wolne za nadgodziny. nadzór chamski i wiekszosc po zawodówkach nie majacych pojecia o pracy. ale jak jestes dobrym zaganiaczem i podlizuchem mozna awansowac:D Jezeli ktos jest slaby psychicznie dlugo nie popracuje w LG. nie wiem jak jeste w biurze z tego co wiem tez nie jest różowo także nie polecam. na plus to jedynie rególarnosc placenia jak przychodzi 10 zawsze wyplata jest takze to jedyny plus jaki widze w pracy w lG
2
maro 2015-03-04 20:33:54
Lg to jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzi mają za nic nie ty to będzie drugi unikajcie tej firmy bo to jeden wielki syf i nic więcej kiekownik mistrzowie i brygadziści to barany którzy nie mają żadnego wykształcenia
1
polaczek 2015-03-09 09:29:40
najpierw wykończymy Sami rodzime zakłady... strajkami, hasłami my chcemy więcej lub lub kupujemy "zachodnie" bo "zachodnie" a potem płaczemy że "zachód" przyszedł i nas ma gdzieś... kupujesz np. szampon jaki??? bo co... Pollena jest mało reklamowana lub ludwik do naczyń jest gorszy??? To czego się spodziewacie cały czas jesteście na sznurku... nie mam na myśli wpadanie w przesadę ale świadomość trzeba mieć, że jak zapałki kupię Marlboro to oni zarobią i wydadzą na inwestycje dla siebie i swoich ludzi.
3
A.N. 2015-09-01 16:34:38
Witam,

Mam pytanie; czy ktoś pracuje lub pracował lub też ma może kontakt z kimś kto pracuje w dziale refabrykacji/regeneracji/napraw TV, kin domowych, itp? Za pomoc w kontakcie możliwa gratyfikacja pieniężna. Kontakt: wielkibill@o2.pl lub telefon (usunięte przez administratora)
1
do specjalistów celnych 2015-10-16 12:29:32
od niedawna wisi ogłoszenie agenta celnego, proponuje się głęboko zastanowić czy chce się zmarnować 1,2,3 lata zycia i do tego jeszcze za marną jałmużnę.
Michał 2015-10-25 16:10:41
Pracuje w LG od 5 lat...oprócz socjalu nie ma tam nic dobrego,paczki dla dzieci,kolonie,bilety do kina i tyle.i nawet jesli człowiek pracuje uczciwie to NIGDY nie zostanie doceniony,nie płaca za nadgodziny,zmieniają godz pracy jak im sie podoba nie pytając nikogo,jeśli nie pasuje przy najblizszej okazji cie zwolnią lub przeniosą.Krzyczą,czepiaja sie wszystkiego bzdur nigdy pracy.ciagle zastraszanie i zakazy,a jak była wizyta inspekcji pracy dali ludziom wolne żeby nie widziała inspekcja tego calego burdelu.psychicznie ludzi wykańczaja bo wiedzą że trzeba robić za te nawet marne 1300....ciekawe czy jeden czy drugi kierowniczek wyżyłby za taką pensje..panie moszczynski? co dałbyś rade? gnoju jeden
5
jj 2016-01-22 14:11:54
Jaki szacun i co jeszcze pogłaskają cię po główce.
No proszę.
marian.wilczarek 2016-02-04 09:42:53
Firma się cofa.
Szukają oszczędności na wszystkim najbardziej na ludziach.
Płacą marnie i jeszcze łapią się każdej ustawy w kodeksie pracy na + dla nich oczywiście.

Pozdrawiam
Zapraszam do warszawy
1
pracownik lg 2016-02-06 20:44:13
Jestem członkiem tej wielkiej pięknej rodziny od ponad 6 lat i tyle tylko powiem że godziny pracy są dobre i socjal...reszta ...bez komentarza .od ponad 6 lat najnizsza pensja,ponizanie,pogardzanie,zero motywacji ,coraz wiecej wymagań,zero szcunku.Ciągłe straszenie...zwolnieniem przenoszeniem...kierownicy pomiatają ludzmi...niestety nie ma wyjścia..
2
pracownik lg 2016-02-14 11:43:24
neos..spróbuj...pracuje 6 lat a są i tacy co 15 i mówią to samo każdego dnia...niech mnie zwolnią w końcu-ruszę sie żeby coś znależć lepszego,a tak normalny człowiek mający kredyt i rodzinę nie może sobie pozwolić na ryzyko dłuższego siedzenia w domu.tu pensja 10 jest(-moja ostatnia 1300 zł.)więc człowiek po prostu robi swoje .a traktowanie ludzi :-) właśnie tu ludzi nie traktuje sie jak ludzi.Może ci na górze pracownicy pseudo -biurowi mają więcej wykorzystując prace roboli biorą większe pieniądze.
pola 2016-02-21 12:47:29
Nie wiecie czy może przyjmują do lg ? badź do Brc kobiety ? :)
Pracuję w LG 2016-06-23 20:26:01
Mezan, z tego co się orientuję to wszyscy pracownicy są zatrudnieni na umowę o pracę. Akurat pod tym względem nie ma żadnego problemu. Największy problem tego zakładu to zarobki. Jeśli nie planujesz zatrudnić się jako pracownik "biurowy" to możesz liczyć na najniższą krajową i zero szans na jakąkolwiek podwyżkę.
1
kulek 2016-07-05 16:37:02
Dzisiaj Puls biznesu podał informację, że LG wychodzi z Mławy, przenoszą się do Wrocławia.
Pracuję w LG 2016-07-12 21:11:38
Masz złe informacje. To właśnie z Wrocławia przenoszą produkcję TV do Mławy. Tam zostaje AGD.
Adi 2016-08-08 18:15:06
Fachowa pomoc, super.
2
Oldman 2016-09-09 06:53:36
Prawda o pracy w Lg jest rozna. Inni sobie chwala bo pracuja w systemie jednozmianowym. Pracownicy funkcyjni pracujacy na trzy zmiany maja ciezko. Praca na nocki nie jest latwa zwlaszcza dla ludzi starszych. Wiadomo pracowac trzeba ale trzy zmiany to nie wszystko. Czasem a nawet czesto trzeba przychodzic do pracy w weekendy. Zawsze przed i po urlopie jest taka sytuacja ze przez dwa miesiace zaklad tego wymaga by przychodzic do pracy w 6 a nawet 7 dni w tygodniu. Osoby ktore nie przyjda w sobote badz niedziele sa karani upomieniami ale to sa rzadkie przypadki. Niedziele sa wyplacana przy najblizszej wyplacie a soboty placa co 4 miesiace. Placa? No niby tak mowia ale pracodawca kaze odbierac nadgodziny za dzien wolny w tygodniu by nie wyplacac wynagrodzenia za nadgodziny. Jesli szukacie tu pracy to w biurze posiedzicie na dupsku a na produkcji bedziecie chorować
Kasia 2016-09-12 16:02:41
To jakaś niepoważna firma, trzeba takie omijać z daleka, starałam się do nich do biura, zaprosili na rozmowę i ją odwołali godzinę przed! Powiedzieli że wczoraj kogoś przyjęli i żeby już nie przyjeżdżać. Wcisneli pewnie jakiegoś brata czy córkę a sam nabór to była przykrywka
KTOS 2016-10-19 14:28:22
Nie rozumie wielu opini na temat LG,praca w tej firmie nie jest praca ciezka,najgorsze jest stanie osiem czy dziesiec godzin ale sa prace o duzo ciezsze i tez nie za wiele wieksza pensje Ktos kto wypisuje ze jest tak zle nie pracowal chyba nigdzie indziej,co by powiedzial na prace w polu na sloncu albo w deszczu bez umowy i za niewiele wiecej niz w LG,a praca w sklepach gdzie trzeba dzwigac towar i czesto szarpac sie z niemilymi klientami,a moze popracowli by na budowie za 10 na godzine A w LG stoisz w cieple na leb ci nie pada wpinasz kabelek,wkrecasz srubke albo jakies naklejki kleisz,czy to taka ciezka praca Kazda praca ma wady i zalety ale wiekszosc to chyba chcialaby lezec na kanapie i za to brac pieniadze i pewnie tez by zaczela narzekac
1
Jaum 2016-10-19 17:28:34
W tej chwili Młodszy Inżynier - Mechanik w Dziale Badawczo-Rozwojowym ma tutaj najlepsze umowy, najeensowniejsze pensje i w ogóle atmosferę najlepszą, ja bym bardzo polecał spróbować nim zostac i wysłać CV
ja 2016-11-07 10:55:48
Co ty masz za pojęcie na ten temat.
Zostaw swoją opinię o LG - Mława
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG