logo Delic-Pol

Delic-Pol

Kamyk

Opinie o Delic-Pol

lew 2013-10-17 12:00
nie warto
1
pracownik 2013-10-25 12:38
jestem zadowolona z pracy
1
alek 2013-10-25 15:31
jakie zarobki w delicpolu
benek 2013-10-25 15:32
co robi ciastowy co nalezy do jego zadan
zuza 2013-10-25 19:40
przyjdź to zobaczysz
chętna do pracy 2013-10-28 18:40
Chcę się zgłosić do pracy w Delicpolu. Koleżanka która tam pracuje trochę mi powiedziała, ale nie za wiele. A ja chce wiedziec jak to jest z płacą. Ta moja koleżanka mówi, że na okresie próbnym płacą 7,30 zł brutto. Ale nie wie ile płacą później. Czy płaca trochę wiecej? Jak wygląda praca w soboty i niedziele - czy to pracownik zgłasza kiedy chce pracować w która sobotę i niedzielę czy to ustala kierownik? Jak tam się pracuje w święta - bo słyszałam, że się pracuję... Prosze o tych kilka informacji bo na rozmowie w sprawie pracy to nic nie powiedzieli i nie wiem czy się zdecydowac...
Milagros 2013-10-29 15:14
Droga "chętna do pracy"Płaca w Delicpolu wygląda tak: czy to okres próbny czy pracujesz rok czy dwa lata a nawet jak pracujesz 6-10 lat to stawka nie wzrasta nadal jest 7,30 Praca w soboty wygląda tak że teoretycznie to Ty decydujesz w jaką sobotę i niedzielę chcesz przyjść ale to tylko teoria bo w praktyce to wypiszą cię na liście i koniec a jak jesteś nowa to cały miesiąc musisz pracować od 1-30 a pierwsza zmiana od poniedziałku do soboty bo w niedzielę możesz trafić albo na 1 zmianę albo na 2 zmianę bo dzielą osoby Druga zmiana trwa od poniedziałku do soboty bo w niedzielę przychodzisz już na nockę a nocna zmiana od niedzieli do soboty czyli 7 nocek i w poniedziałek na 1 zmianę prawie nie przytomnym Bywają również tak zwane brygadówki czyli 4 pierwsze zmiany dzień przerwy 4 drugie zmiany dzień przerwy 4 nocki dwa dni przerwy i wydaje się ta opcja fajna tyle że polowa zakładu chodzi na brygady a połowa na zmiany Tyle że brygady to gołe stawki za które nie ma setek a jak wypadnie weekend pracujący to trzeba przyjść a osoby które są na zmianie to za weekendy mają setki i na brygadzie zarobisz 1100zł na zmianie za wszystkie weekendy 1800zł tylko pytanie czy warto za 1800zł pracować cały miesiąc bez przerwy zwłaszcza że praca wcale nie jest łatwa i przyjemna bo czasem nawet na przerwę się nie idzie bo nie ma kto wymienić a i panie na linii są mało życzliwe zwłaszcza w stosunku do nowych osób bo nowa to zawsze jakieś zagrożenie przyjdzie nowa to starą pracownicę trzeba zdjąć z linii a one takie wszystkie przywiązane do swoich linii a nawet krzesełek to na złość że przyszłaś nowa to cię zasypiemy albo będą powtarzać szybciej zbieraj NIE WARTO TAM PODEJMOWAĆ PRACY za duży wyzysk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chętna do pracy 2013-10-29 19:58
Dzięki za info. A powiedz mi jeszcze jak tam wygląda praca w święta np. Boże Narodzenie, Wielkanoc, Sylwester i Nowy Rok...
1
Milagros 2013-10-29 22:21
Święta ogólnie są wolne ale nigdy nic nie wiadomo bo zdarzyło się że nocna zmiana zaczynała nockę w Nowy Rok ,Poniedziałek Wielkanocny,Boże Ciało,pracujący jest 6 styczeń 1 maja 11 listopada zdarza się że odwołają urlop ale taki zaplanowany np przed i po Bożym Narodzeniu i Wielkanocny a później wysyłają na przymusowy urlop jak ci już nie jest potrzebny jednym słowem stabilizacji urlopowej też w tym zakładzie nie ma bo na pierwszym miejscu liczą się ciastka a nie ludzie i jak by się dało to i w święta kazali by przyjść i powiem więcej znalazły by się osoby które by przyszły w święta i wcale nie na nocną zmianę bo jak by im kazano przyjść na 1 zmianę 2 zmianę lub nockę to by przyszli bo takie wystraszone są kobietki 50+ a skoro takie panie się znajdują to weekendy są pracujące tyle że paniusie chodzą na okrągło do pracy a ty później musisz zbierać dwa razy szybciej bo jedna z drugą śpi na linii ale każdą sobotę i niedzielę w Delicpolu zaliczy to nie ma kiedy odpocząć i wyspać się porządnie Całe szczęście że ja mogę śpiewać piosenkę Maryli Rodowicz z cuuuuuuuuuuuuuuuudownym tekstem "ale to już było i nie wróci więcej........................"Tak więc nie pchaj się tam bo psychika siada ja właśnie z tego powodu odeszłam jak Cię nie wykończą pracujące weekendy to na pewno dadzą Ci popalić babeczki na linii przez 2 tygodnie będziesz z nimi zbierać a później to cię na linię nie wpuszczą bo słabo zbierasz no i te ich dwuznaczne uśmieszki i przycinki będziesz się czuć taka wykorzystana bo panie z linii wykorzystają cię na maksa a wiem to z własnego doświadczenia bo też byłam nowa i jako nowa odeszłam Zdarzają się fajne dziewczyny ale takie ze świecą tam trzeba szukać nikomu tam nie możesz ufać z paniami na linii to najlepiej o pogodzie rozmawiać broń cię Panie Boże przed rozmowami o życiu prywatnym a paniusie chętnie pytają sprawy prywatne a później mają używanie
Nikt 2013-11-02 17:09
Jestem nowym pracownikiem i mam pytanie - czy na Święta Bożego Narodzenia firma daje jakieś talony albo coś takiego?
zuza 2013-11-04 10:11
Kiedyś były ale to już przeszłość ani talonów ani paczek
zara 2013-11-04 12:04
Delicpol nie daje na Świeta ani paczek ani talonów ale mogą Cię zaprosić na nocną zmianę w Nowy Rok tak w ramach talonu lub paczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
gosia 2013-11-09 11:55
witam,pracowalam tam kiedys i chyba bede zmuszona tam wrocic wiec ciekawi mnie czy sa ci sami brygadzisci co 8 lat temu? Nie ukrywam ze nie znosilam brygadzisty zmiany F
1
arleta 2013-11-12 16:51
Jakie dają umowy o pracę?

arleta 2013-11-12 16:52
Jakie dają umowy o pracę?
Alis 2013-11-16 23:50
Jakie dają umowy o pracę ? A jakie mogą dać -pierwsze 3 miesiące na Delicpol a później to już śmieciówki Dostaniesz na pół roku do Worka,pół roku jednorazowo na Work to duży sukces bo zazwyczaj to dostaje się na 1 miesiąc 3 miesiące i tak po 18 miesiącach w Worku i przechodzisz di firmy IPS i tam ta sama droga z umowami co w Worku
Nikt 2013-11-17 20:36
Mam takie pytanie - teraz mam umowę w Delicpolu na pełny etat do końca roku i teraz moje pytanie: Czy po tym czasie jeśli przedłużą mi umowę to dalej będzie to umowa o prace na pełny etat czy jakaś inna? Bo z tego co napisałaś "arlecie" to wynika, ze będzie jakaś śmieciówka typu zlecenie. Proszę o informację bo nie wiem czy jak to będzie umowa zlecenie to się zdecyduje tam zostać.
1
Alis 2013-11-18 18:45
Być może że od 1 stycznia dostaniesz umowę na Delicpol ale możesz równie dobrze dostać na Worka i będziesz tak co miesiąc dostawać nową umowę niby to samo co w Delicpolu bo pieniądze te same robisz dalej to samo tyle że wiecznie masz 2 dni urlopu na miesiąc czyli żegnajcie wakacje długie weekendy chyba że coś zaoszczędzisz choć trudno jest uzbierać dużą liczbę urlopu i dziewczyny z Worka rzadko mogą sobie pozwolić na wypoczynek a jak tak przedłużają co miesiąc na miesiąc lub dwa to cały czas stres i wiecznie pracujące weekendy no bo umowa się kończy Naprawdę trudno przewidzieć jaką umowę dadzą ale jaką by nie dali to przyszłości w tym zakładzie nie ma a już na pewno nie dla młodych osób bo młodym Delicpol może tylko zaoferować pracujące weekendy,stres a w dalszej przyszłości to i chorobę psychiczną
ciekawski 2013-11-22 22:24
W Delicpolu pracuję krótko ale zauważyłem taka sytuację: W tygodniu są wywieszane listy kto będzie pracować w soboty i w niedziele i czasem się zdarza, ze kilka osób będących na tej liście nie przychodzi do pracy w sobotę lub niedzielę. Ciekaw jestem jakie konsekwencje są wyciągane wobec takich osób? Co się dzieje, jak ktoś nie przyjdzie do pracy mimo, że jest na liście i wcześniej nie zgłosił, ze nie przyjdzie?
2
Krzysztofkila 2013-11-23 16:59
Mam kilka pytań do was w sprawie pracy - ile toń dziennie wychodzi na zmianę, i ile ludzi stoi zbierających na zmianie ? Pozdrawiam
1
Nikt 2013-11-24 20:46
No ja też jestem ciekaw jak to jest jak ktoś nie przyjdzie w sobotę lub w niedzielę do pracy pomimo iż był wpisany na listę?
*** 2013-11-25 20:44
Niemogą nas zmusić do pracy w sobote i niedzielę i dlatego niema żadnych konsekwencji. Ja pracuję 4 miesiące i tylko 40 godz. tygodniowo. I dostałam umowe na 12 miesięcy.
sisi 2013-11-27 10:08
To się ciesz póki możesz z tych wolnych sobót i niedziel oraz z umowy na 12 miesięcy Pracujesz zbyt krótko by wiedzieć wszystko Owszem w zasadzie nie ma żadnych konsekwencji jak ktoś nie przyjdzie z listy i nie powiadomi bo bywają tam wypisane osoby które zaznaczały wolne w grafiku ,ale moja droga notoryczne nie chodzenie w weekendy równa się z tym że być może nie dotrwasz do końca umowy bo dostaniesz wypowiedzenie Były osoby które miały umowę na 24 miesiące a po 16 miesiącach dostały wypowiedzenie bo nie chodziły w weekendy z powodu dalszego kształcenia się i kierownictwo wiedziało że te osoby uczą się jeszcze a dla Delicpolu przecież nie rzucą 2 lat nauki ,dodam że te osoby uczące się bywały weekendy od czasu do czasu a mimo to wyleciały Na razie to mają dużo zamówień i ludzie są im potrzebni a jak nawał zamówień się skończy to Ty możesz być pierwsza do odstrzału Bo możesz nawet swoim strojem roboczym przypominać menela {czytaj:być notorycznie brudna że aż żal patrzeć i odstraszać } a jak będziesz chodzić w weekendy to taki brudas dalej pracuje
zuza 2013-11-27 11:59
Zgadzam się z powyższą opinią wylatują ci co nie chodzą w weekendy
aaa 2013-11-30 20:55
ale o jest stawka 7.30 brutto nie netto taka prawda
rozczarowana 2013-12-01 21:24
taka prawda 7,30 brutto a praca świątek piątek i niedziela (usunięte przez administratora)j!!!!!!!!!!!!!!!!
gosik 2013-12-03 19:25
zazdroszczę Ci,też bym chciała być zadowolona a nie jestem!
? 2013-12-04 08:59
wiec tyramy za 5.80 czy to się kiedyś zmieni?
kitkowy 2013-12-04 09:19
ida swieta beda bony swiateczne
czytelniczka 2013-12-08 19:20
jak co roku!!!Figa z makiem
! 2013-12-20 22:13
Jednak nowi właściciele się postarali o bony. Wszyscy są mile zaskoczeni. Tak trzymać :)
1
Ravni 2014-01-02 00:21
delicpolka - 2012-11-17 17:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )
Jakie to świństwa?
1
zuza 2014-01-02 13:44
Mówisz że świństwa to po co próbujesz nie pasuje to nie jedz
Noziak 2014-01-04 16:45
Chce sie strac o prace jako kierownik, skończyłem technologie żywności , proszę mi napisać jaka jest hierarchia w delicpol na produkcji
Borys 2014-01-04 16:48
A są przyjęcia na produkcje? Na jakie stanowiska? Jaka płaca?
:-) 2014-01-12 11:53
Teraz niema przyjęć.Nawet wysyłają na przymusowe urlopy.Dużo osób ma umowe do końca stycznia,więc różnie jeszcze może być.
gggg 2014-01-12 16:10
w ogóle praca extra , kierownictwo też- każdemu polecam- jeśli praca to tylko u Nas
2
zefir 2014-01-28 15:52
to wcale nie musisz tam wracać na delic polu świat się nie konczy....
1
--- 2014-01-29 12:32
A co wyrabia pani Edytka
2
anna 2014-01-29 15:31
P.Edyta nowa Pani derektor jest spoko- może wreszcie wezmie się za tych nierobów
3
--- 2014-01-29 21:34
To dobrze wreszcie ktoś odpowiedni i kompetentny i na odpowiednim miejscu
1
marisol 2014-01-30 11:24
Ty to się chyba z choinki zerwałaś!!!!
3
--- 2014-01-30 13:26
To w końcu jaka ona jest ok czy taka jak (usunięte przez administratora)..... wiadomo o kogo chodzi
2
GOSIA 2014-01-30 17:51
muszę bo dzieci chca jeść
2
:) :) :) 2014-01-30 20:22
MOŻE ZACZNIE OD BRYGADZISTÓW BO CO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ZIELONEGO POJĘCIA BYĆ KIEROWŃICZKĄ LUB BRYGADZISTĄ SZKODA TYLKO ZE NA NOCKACH NIKT NIE PILNUJE ICH....
5
Gandalfo 2014-02-19 12:14
wszelkich informacji na temat prawdziwego oblicza waszej nowej szefowej chętnie udzielą pracownicy firmy lambertz której byla szefo.. nie jestescie ciekawi dlaczego juz tam nie pracuje?"
6
lalita 2014-02-20 10:33
oj jesteśmy ciekawi dlaczego już nie jest tam szefową
1
pracownik Lambertza 2014-02-21 11:09
Pracuję w Lambertz 8 lat. Gdy (usunięte przez administratora) przyszła do Rudy jako dyrektor rozpzoczął się koszmar. (usunięte przez administratora)
1
--- 2014-02-21 14:49
Właśnie nikt tu nikogo nie obraża tylko wygłasza swoje opinie
Niko 2014-02-21 15:16
Jeśli chcecie wiedzieć prawdę o pani dyrektor to czytajcie !!!! Kto nie lubi pracować tylko lubi obijać sie niech sie boi wprowadziła porządek i dbała o dobro firmy Lambertz bo to co teraz tam sie dzieje to żenada każdy kto sie wypowiada źle na jej temat to leser i nierób .Mi z nią sie super pracowało umiała wiele wywalczyć dla pracownikow i firma na prawdę w tedy dobrze prosperowala .Dajcie sobie juz spokój z pytaniami i czekajcie na efekty a bedzie ok ! Pracownik Lambertz do dzis (niestety )
Zostaw swoją opinię o Delic-Pol - Kamyk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delic-Pol