brak logo

Delic-Pol

Kamyk

Opinie o Delic-Pol

2013-10-02 09:47:56
Ja się cieszę że wróciłam,dobrze mi się pracuje,brygadziści ok,a kierownicy pomijając najstarszego to też ok tylko sporna kwestia to 'wolne' niedziele,no ale pracować trzeba. pozdrowienia dla zm.D i F.
zara 2013-10-06 13:34:22
Zuza obecnie to cieszyć się powinna dyrekcja Delicpolu a nie "zdziwiona"bo nowe osoby pracować w Delicpolu nie chcą i na nic nowy pomysł oprowadzania nowych osób po hali widać po oprowadzeniu szybciej podejmują decyzję o rezygnacji z pracy w tym zakładzie a jak już zdecydują się przyjść to po jednym dniu pracy na linii i tak rezygnują jak posłuchają opowieści "nowych" koleżanek że trzeba pracować świątek piątek i niedziela!!!!!!!!! a nawet jak nie uwierzą "nowym" koleżanką to się przekonają same jak zaczną je wypisywać w każdą sobotę i niedzielę a po 7 nockach i tylko wolnej niedzieli zrezygnują czym prędzej 20 latkowie potrzebują poszaleć w weekendy a ogół ludności potrzebuje po prostu odpocząć naładować "akumulatory" na nowy tydzień pracy bo kiedy mają zregenerować siły???????????? raz na rok przez tydzień na urlopie??????? jak ten urlop mają bo wielu go nie ma!!! a dyrekcja zdaje się zapomniała że pracownik zmęczony to źle pracujący pracownik i stąd te popełniane błędy no a skoro nie ma chętnych nowych osób to trzeba było dzwonić po zwolnionych z końcem kwietnia i jakie było zdziwienie że nie wszyscy chcą wrócić
zuza 2013-10-08 20:11:01
ogólne chodziło mi o to żedobrze jest pracować natomiast praca w niedzielę to już inna sprawa jestem jak najbardziej za tym aby niedziele a nawet soboty były wolne lecz w tym zakładzie to chyba niemożliwe i nawet sama inspekcja pracy tu nie pomoże w tym zakładzie zawsze tak było jest i chyba będzie wrócił [usunięte przez administratora] i zrobił rewolucje zmuszając ludzi do pracy w niedzielę pod grożbą zwolnienia więc chyba musimy się przyzwyczaić bo co innego pozostaje
007 2013-10-15 09:58:02
interesuje mnie opinia DUR
2
lew 2013-10-17 12:00:09
nie warto
1
pracownik 2013-10-25 12:38:13
jestem zadowolona z pracy
1
alek 2013-10-25 15:31:23
jakie zarobki w delicpolu
benek 2013-10-25 15:32:54
co robi ciastowy co nalezy do jego zadan
zuza 2013-10-25 19:40:54
przyjdź to zobaczysz
chętna do pracy 2013-10-28 18:40:49
Chcę się zgłosić do pracy w Delicpolu. Koleżanka która tam pracuje trochę mi powiedziała, ale nie za wiele. A ja chce wiedziec jak to jest z płacą. Ta moja koleżanka mówi, że na okresie próbnym płacą 7,30 zł brutto. Ale nie wie ile płacą później. Czy płaca trochę wiecej? Jak wygląda praca w soboty i niedziele - czy to pracownik zgłasza kiedy chce pracować w która sobotę i niedzielę czy to ustala kierownik? Jak tam się pracuje w święta - bo słyszałam, że się pracuję... Prosze o tych kilka informacji bo na rozmowie w sprawie pracy to nic nie powiedzieli i nie wiem czy się zdecydowac...
Milagros 2013-10-29 15:14:54
Droga "chętna do pracy"Płaca w Delicpolu wygląda tak: czy to okres próbny czy pracujesz rok czy dwa lata a nawet jak pracujesz 6-10 lat to stawka nie wzrasta nadal jest 7,30 Praca w soboty wygląda tak że teoretycznie to Ty decydujesz w jaką sobotę i niedzielę chcesz przyjść ale to tylko teoria bo w praktyce to wypiszą cię na liście i koniec a jak jesteś nowa to cały miesiąc musisz pracować od 1-30 a pierwsza zmiana od poniedziałku do soboty bo w niedzielę możesz trafić albo na 1 zmianę albo na 2 zmianę bo dzielą osoby Druga zmiana trwa od poniedziałku do soboty bo w niedzielę przychodzisz już na nockę a nocna zmiana od niedzieli do soboty czyli 7 nocek i w poniedziałek na 1 zmianę prawie nie przytomnym Bywają również tak zwane brygadówki czyli 4 pierwsze zmiany dzień przerwy 4 drugie zmiany dzień przerwy 4 nocki dwa dni przerwy i wydaje się ta opcja fajna tyle że polowa zakładu chodzi na brygady a połowa na zmiany Tyle że brygady to gołe stawki za które nie ma setek a jak wypadnie weekend pracujący to trzeba przyjść a osoby które są na zmianie to za weekendy mają setki i na brygadzie zarobisz 1100zł na zmianie za wszystkie weekendy 1800zł tylko pytanie czy warto za 1800zł pracować cały miesiąc bez przerwy zwłaszcza że praca wcale nie jest łatwa i przyjemna bo czasem nawet na przerwę się nie idzie bo nie ma kto wymienić a i panie na linii są mało życzliwe zwłaszcza w stosunku do nowych osób bo nowa to zawsze jakieś zagrożenie przyjdzie nowa to starą pracownicę trzeba zdjąć z linii a one takie wszystkie przywiązane do swoich linii a nawet krzesełek to na złość że przyszłaś nowa to cię zasypiemy albo będą powtarzać szybciej zbieraj NIE WARTO TAM PODEJMOWAĆ PRACY za duży wyzysk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chętna do pracy 2013-10-29 19:58:30
Dzięki za info. A powiedz mi jeszcze jak tam wygląda praca w święta np. Boże Narodzenie, Wielkanoc, Sylwester i Nowy Rok...
1
Milagros 2013-10-29 22:21:30
Święta ogólnie są wolne ale nigdy nic nie wiadomo bo zdarzyło się że nocna zmiana zaczynała nockę w Nowy Rok ,Poniedziałek Wielkanocny,Boże Ciało,pracujący jest 6 styczeń 1 maja 11 listopada zdarza się że odwołają urlop ale taki zaplanowany np przed i po Bożym Narodzeniu i Wielkanocny a później wysyłają na przymusowy urlop jak ci już nie jest potrzebny jednym słowem stabilizacji urlopowej też w tym zakładzie nie ma bo na pierwszym miejscu liczą się ciastka a nie ludzie i jak by się dało to i w święta kazali by przyjść i powiem więcej znalazły by się osoby które by przyszły w święta i wcale nie na nocną zmianę bo jak by im kazano przyjść na 1 zmianę 2 zmianę lub nockę to by przyszli bo takie wystraszone są kobietki 50+ a skoro takie panie się znajdują to weekendy są pracujące tyle że paniusie chodzą na okrągło do pracy a ty później musisz zbierać dwa razy szybciej bo jedna z drugą śpi na linii ale każdą sobotę i niedzielę w Delicpolu zaliczy to nie ma kiedy odpocząć i wyspać się porządnie Całe szczęście że ja mogę śpiewać piosenkę Maryli Rodowicz z cuuuuuuuuuuuuuuuudownym tekstem "ale to już było i nie wróci więcej........................"Tak więc nie pchaj się tam bo psychika siada ja właśnie z tego powodu odeszłam jak Cię nie wykończą pracujące weekendy to na pewno dadzą Ci popalić babeczki na linii przez 2 tygodnie będziesz z nimi zbierać a później to cię na linię nie wpuszczą bo słabo zbierasz no i te ich dwuznaczne uśmieszki i przycinki będziesz się czuć taka wykorzystana bo panie z linii wykorzystają cię na maksa a wiem to z własnego doświadczenia bo też byłam nowa i jako nowa odeszłam Zdarzają się fajne dziewczyny ale takie ze świecą tam trzeba szukać nikomu tam nie możesz ufać z paniami na linii to najlepiej o pogodzie rozmawiać broń cię Panie Boże przed rozmowami o życiu prywatnym a paniusie chętnie pytają sprawy prywatne a później mają używanie
Nikt 2013-11-02 17:09:30
Jestem nowym pracownikiem i mam pytanie - czy na Święta Bożego Narodzenia firma daje jakieś talony albo coś takiego?
zuza 2013-11-04 10:11:35
Kiedyś były ale to już przeszłość ani talonów ani paczek
zara 2013-11-04 12:04:03
Delicpol nie daje na Świeta ani paczek ani talonów ale mogą Cię zaprosić na nocną zmianę w Nowy Rok tak w ramach talonu lub paczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
gosia 2013-11-09 11:55:03
witam,pracowalam tam kiedys i chyba bede zmuszona tam wrocic wiec ciekawi mnie czy sa ci sami brygadzisci co 8 lat temu? Nie ukrywam ze nie znosilam brygadzisty zmiany F
1
arleta 2013-11-12 16:51:19
Jakie dają umowy o pracę?

arleta 2013-11-12 16:52:03
Jakie dają umowy o pracę?
Alis 2013-11-16 23:50:26
Jakie dają umowy o pracę ? A jakie mogą dać -pierwsze 3 miesiące na Delicpol a później to już śmieciówki Dostaniesz na pół roku do Worka,pół roku jednorazowo na Work to duży sukces bo zazwyczaj to dostaje się na 1 miesiąc 3 miesiące i tak po 18 miesiącach w Worku i przechodzisz di firmy IPS i tam ta sama droga z umowami co w Worku
Nikt 2013-11-17 20:36:14
Mam takie pytanie - teraz mam umowę w Delicpolu na pełny etat do końca roku i teraz moje pytanie: Czy po tym czasie jeśli przedłużą mi umowę to dalej będzie to umowa o prace na pełny etat czy jakaś inna? Bo z tego co napisałaś "arlecie" to wynika, ze będzie jakaś śmieciówka typu zlecenie. Proszę o informację bo nie wiem czy jak to będzie umowa zlecenie to się zdecyduje tam zostać.
1
Alis 2013-11-18 18:45:39
Być może że od 1 stycznia dostaniesz umowę na Delicpol ale możesz równie dobrze dostać na Worka i będziesz tak co miesiąc dostawać nową umowę niby to samo co w Delicpolu bo pieniądze te same robisz dalej to samo tyle że wiecznie masz 2 dni urlopu na miesiąc czyli żegnajcie wakacje długie weekendy chyba że coś zaoszczędzisz choć trudno jest uzbierać dużą liczbę urlopu i dziewczyny z Worka rzadko mogą sobie pozwolić na wypoczynek a jak tak przedłużają co miesiąc na miesiąc lub dwa to cały czas stres i wiecznie pracujące weekendy no bo umowa się kończy Naprawdę trudno przewidzieć jaką umowę dadzą ale jaką by nie dali to przyszłości w tym zakładzie nie ma a już na pewno nie dla młodych osób bo młodym Delicpol może tylko zaoferować pracujące weekendy,stres a w dalszej przyszłości to i chorobę psychiczną
ciekawski 2013-11-22 22:24:27
W Delicpolu pracuję krótko ale zauważyłem taka sytuację: W tygodniu są wywieszane listy kto będzie pracować w soboty i w niedziele i czasem się zdarza, ze kilka osób będących na tej liście nie przychodzi do pracy w sobotę lub niedzielę. Ciekaw jestem jakie konsekwencje są wyciągane wobec takich osób? Co się dzieje, jak ktoś nie przyjdzie do pracy mimo, że jest na liście i wcześniej nie zgłosił, ze nie przyjdzie?
2
Krzysztofkila 2013-11-23 16:59:55
Mam kilka pytań do was w sprawie pracy - ile toń dziennie wychodzi na zmianę, i ile ludzi stoi zbierających na zmianie ? Pozdrawiam
1
Nikt 2013-11-24 20:46:37
No ja też jestem ciekaw jak to jest jak ktoś nie przyjdzie w sobotę lub w niedzielę do pracy pomimo iż był wpisany na listę?
*** 2013-11-25 20:44:31
Niemogą nas zmusić do pracy w sobote i niedzielę i dlatego niema żadnych konsekwencji. Ja pracuję 4 miesiące i tylko 40 godz. tygodniowo. I dostałam umowe na 12 miesięcy.
sisi 2013-11-27 10:08:43
To się ciesz póki możesz z tych wolnych sobót i niedziel oraz z umowy na 12 miesięcy Pracujesz zbyt krótko by wiedzieć wszystko Owszem w zasadzie nie ma żadnych konsekwencji jak ktoś nie przyjdzie z listy i nie powiadomi bo bywają tam wypisane osoby które zaznaczały wolne w grafiku ,ale moja droga notoryczne nie chodzenie w weekendy równa się z tym że być może nie dotrwasz do końca umowy bo dostaniesz wypowiedzenie Były osoby które miały umowę na 24 miesiące a po 16 miesiącach dostały wypowiedzenie bo nie chodziły w weekendy z powodu dalszego kształcenia się i kierownictwo wiedziało że te osoby uczą się jeszcze a dla Delicpolu przecież nie rzucą 2 lat nauki ,dodam że te osoby uczące się bywały weekendy od czasu do czasu a mimo to wyleciały Na razie to mają dużo zamówień i ludzie są im potrzebni a jak nawał zamówień się skończy to Ty możesz być pierwsza do odstrzału Bo możesz nawet swoim strojem roboczym przypominać menela {czytaj:być notorycznie brudna że aż żal patrzeć i odstraszać } a jak będziesz chodzić w weekendy to taki brudas dalej pracuje
zuza 2013-11-27 11:59:57
Zgadzam się z powyższą opinią wylatują ci co nie chodzą w weekendy
aaa 2013-11-30 20:55:25
ale o jest stawka 7.30 brutto nie netto taka prawda
rozczarowana 2013-12-01 21:24:10
taka prawda 7,30 brutto a praca świątek piątek i niedziela (usunięte przez administratora)j!!!!!!!!!!!!!!!!
gosik 2013-12-03 19:25:10
zazdroszczę Ci,też bym chciała być zadowolona a nie jestem!
? 2013-12-04 08:59:11
wiec tyramy za 5.80 czy to się kiedyś zmieni?
kitkowy 2013-12-04 09:19:31
ida swieta beda bony swiateczne
czytelniczka 2013-12-08 19:20:56
jak co roku!!!Figa z makiem
! 2013-12-20 22:13:01
Jednak nowi właściciele się postarali o bony. Wszyscy są mile zaskoczeni. Tak trzymać :)
1
Ravni 2014-01-02 00:21:48
delicpolka - 2012-11-17 17:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )
Jakie to świństwa?
1
zuza 2014-01-02 13:44:01
Mówisz że świństwa to po co próbujesz nie pasuje to nie jedz
Noziak 2014-01-04 16:45:37
Chce sie strac o prace jako kierownik, skończyłem technologie żywności , proszę mi napisać jaka jest hierarchia w delicpol na produkcji
Borys 2014-01-04 16:48:10
A są przyjęcia na produkcje? Na jakie stanowiska? Jaka płaca?
:-) 2014-01-12 11:53:21
Teraz niema przyjęć.Nawet wysyłają na przymusowe urlopy.Dużo osób ma umowe do końca stycznia,więc różnie jeszcze może być.
gggg 2014-01-12 16:10:39
w ogóle praca extra , kierownictwo też- każdemu polecam- jeśli praca to tylko u Nas
2
zefir 2014-01-28 15:52:12
to wcale nie musisz tam wracać na delic polu świat się nie konczy....
1
--- 2014-01-29 12:32:47
A co wyrabia pani Edytka
2
anna 2014-01-29 15:31:20
P.Edyta nowa Pani derektor jest spoko- może wreszcie wezmie się za tych nierobów
3
--- 2014-01-29 21:34:56
To dobrze wreszcie ktoś odpowiedni i kompetentny i na odpowiednim miejscu
1
marisol 2014-01-30 11:24:23
Ty to się chyba z choinki zerwałaś!!!!
2
--- 2014-01-30 13:26:41
To w końcu jaka ona jest ok czy taka jak (usunięte przez administratora)..... wiadomo o kogo chodzi
2
GOSIA 2014-01-30 17:51:59
muszę bo dzieci chca jeść
2
:) :) :) 2014-01-30 20:22:19
MOŻE ZACZNIE OD BRYGADZISTÓW BO CO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ZIELONEGO POJĘCIA BYĆ KIEROWŃICZKĄ LUB BRYGADZISTĄ SZKODA TYLKO ZE NA NOCKACH NIKT NIE PILNUJE ICH....
5
Gandalfo 2014-02-19 12:14:04
wszelkich informacji na temat prawdziwego oblicza waszej nowej szefowej chętnie udzielą pracownicy firmy lambertz której byla szefo.. nie jestescie ciekawi dlaczego juz tam nie pracuje?"
5
Zostaw swoją opinię o Delic-Pol - Kamyk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delic-Pol