FHS (Flexible Human Services)

Noordwijkerhout

Opinie o FHS (Flexible Human Services)

FHS (Flexible Human Services) 2017-02-17 11:24 [pracodawca]
Proszę Pana,

Mogę zapewnić, że Pana specyfikacja wypłaty nie zawiera żadnych nielegalnych i nieuczciwych odciągnięć. Z doświadczenia wiem, że pracownicy którzy nie rozumieją do końca specyfikacji nie pytają o pomoc w dziale administracji finansowej, a samodzielnie tłumaczą sobie, że są okradani.
Serdecznie zapraszam do skorzystania z takiej możliwości we wtorki i czwartki (w godzinach otwarcia biura).
Jeżeli jednak- mimo wszystko- czuje się Pan okradany, to bardzo proszę zgłosić się do odpowiedniej instytucji kontrolnej. Nasze biuro regularnie przechodzi wszystkie wymagane kontrole finansowe (a proszę uwierzyć, że są one bardzo skrupulatne) i nigdy nie mieliśmy z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. Dodatkowo proszę sprawdzić sobie wszystkie spisy, które zawierają listy nieuczciwych biur pośrednictwa pracy i przekona się Pan, że w żadnym z nich nie figuruje nasza organizacja. Aby znaleźć się na takiej liście, trzeba przegrać sprawę sądową z jakimkolwiek pracownikiem, który został poszkodowany w wyniku nieuczciwego działania biura. Listy te zawierają nazwy bardzo znanych i szanowanych biur (niektóre są tam wymieniane wielokrotnie), jednak nasze nie znajdowało i nie znajduje się na żadnej z nich.
Rozumiem, że ludzie w Internecie czują się bezkarni, jednak aby móc wypowiadać się na jakiś temat rzetelnie, należy używać sprawdzonych i prawdziwych informacji.
Informuję również, że firma Flexible Human Services nie będzie więcej komentowała tego typu wpisów, gdyż w naszym odczuciu, sprawa została omówiona w sposób kompleksowy.

Z wyrazami szacunku
Flexible Human Services
4
Melania 2017-02-24 10:20
Dla mnie to super firma i myślę, że wpisy to zwykły hejt.
aniani 2017-02-28 13:55
Witam. Jak jest z wyjazdem? Tzn w jakim czasie od rejestracji mogę spodziewać się oferty pracy?
Aneta 2017-03-01 09:16
@Melania pracowałaś za pośrednictwem firmy FHS (Flexible Human Services)? Mogłabyś opowiedzieć trochę więcej o tym za co cenisz współpracę z firmą?
2
Kameleon 2017-03-03 16:35
Zdecydowanie nie polecam tej firmy !! Zastanówcie się dobrze przed wyborem tej firmy i dowiedzcie się jak najwięcej o niej . Zarówno ja jak i chociażby 2 inne osoby pracujące w tej firmie mamy negatywną opinie o niej.
2
Aneta 2017-03-06 09:13
@Kameleon co wpływa na Twoją negatywną opinię? Chętnie dowiemy się więcej na ten temat.
Firma FHS (Flexible Human Services) ma już 14 lat doświadczenia na rynku i duże doświadczenie w świadczonych przez siebie usługach.
gggggggggggggggggggggggggggg 2017-03-08 14:58
a pracowała pani tam
Aneta 2017-03-09 09:02
@aniani próbowałaś kontaktować się z tym pytaniem bezpośrednio do firmy? Kontakt znajdziesz tutaj: http://www.fhspolska.pl/about/
Michał 2017-03-21 23:27
Witam

Jak dla mnie to mają dobre podejście i zachowują się profesjonalnie.
Aneta 2017-03-22 08:48
@Michał rozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z FHS. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak tak współpraca wyglądała.
Terror25 2017-03-23 13:23
Popieram wypowiedz tej Pani 3 lata pracowałem non stop.. fajne maja prace 50%% , nie słuchaj ludzi w Polsce gdzie będziesz jechał do pracy bo 80% ludzi przyjeżdżających pracuje zupełnie gdzie indziej.. w innej branży gdzie jest akurat zapotrzebowanie..

Ludzie w biurze 80%%) (nie wszyscy sa małe wyjątki), to zwykli dawni robotnicy z pola którym skrzydła urosły i zachowują się często arogancko, nie potrafią pomoc ...

Zacznijcie się uczyć zachowania kultury... Ludzia się pomaga a nie utrudnia...
1
Minka 2017-03-28 12:09
Flexible Human Services pośredniczącą w międzynarodowej rekrutacji pracowników imigracyjnych. Ponieważ zawsze spełniają najwyższe standardy, ludzie lubią z nimi pracować.
Michał 2017-04-01 17:28
Znaleźli dla mnie prace w dopasowana do moich kwalifikacji mimo że ciężko w tym rejonie o tego typu prace. . Poza tym zero problemów z komunikacją.. Pozdrawiam
Michał 2017-04-01 17:28
Znaleźli dla mnie prace w dopasowana do moich kwalifikacji mimo że ciężko w tym rejonie o tego typu prace. . Poza tym zero problemów z komunikacją.. Pozdrawiam
Stella 2017-04-12 12:07
Może ktoś wie czy FHS (Flexible Human Services) organizuje również pracę dla kobiet w Holandii? Wiem, że generalnie to fajna firma potrafią robić swoją robotę . Może ktoś słyszał o tej pracy proszę o info.
Nic 2017-04-18 15:34
Na pewno są oferty dla kobiet. Proponuję śledzić ich stronę www.fhspolska.pl. Wiem, że można ich tez znaleźć na facebooku.
Aneta 2017-04-19 08:58
@Michał to bardzo ważne, aby mieć dobry kontakt z agencją pracy, z którą się współpracuje. Dziękuję za uzupełnienie swojej odpowiedzi.
Lonely 2017-06-06 09:57
Nie polecam tej firmy.. bylam i więcej napewno tam nie pojade. Tylko kombinują jak tu odjąć pracownikowi z wypłaty więcej pieniędzy. A jak nie ma pracy jak tu sie pozbyć człowieka . Kto nie chce zarobic niech jedzie a jeśli ktoś jest mądry ominie tą firme szerokim łukiem. NIE POLECAM
1
Lonely 2017-06-06 13:02
Zależy ile masz lat.. ja bylam na wiekowce wychodziło 215 euro na tydzień. Nie polecam tej firmy .. ludzie tam myślą że są cudem
1
terror22 2017-06-06 15:32
Nie Polecam , moje zdanie nadal pracuje ( z przyczyn osobistych ) i mogę dużo pisać o nich wszystkich ...

Jest tam loteria szczególnie z praca jak trafisz tak będziesz miał.... jest 50 na 50 moze bedzie fajnie godziny i kasa a moze nie ....


NIE POLECAM
2
Minka 2017-06-10 17:09
Uważam, że FHS nie zasługuje na te negatywne wypowiedzi!
1
rwyczolkowski07@gmail.com 2017-06-12 20:06
Witam wszystkich. Ludzie narzekacie tylko na biura ale weźcie pod uwagę że ŻADEN Z WAS nigdy nie widział by Holandii ani nie mial możliwości pracy tutaj zeby nie biura takie jak FHS. Więc jak jesteście tacy mądrzy to sami ogarnijcie pracę i mieszkanie. Jednym do czego można się przyczepic to że zatrudniają takich baranów jak WY!! Ktorzy biegają po ulicy w kulawym dresiku i mordę dra Kur.. ja pier.. i inne.Jak u siebie na wiochach. W dodatku trzy slowa po angielsku a w pracy po polsku do Holendrów mówią. Porażka! JAK SE POSCIELISZ TAK SIĘ WYSPISZ!!! Do Holandii przyjechalem 13 lat temu na stopa i sam powoli wszystko ogarnolem przez biuro też pracowałem bo różnie bywało i zawsze jakaś robotę można ogarnąć i nie ma co narzekać a ludzie BEZRADNI tak robią a powinni w d..e całować że ktoś da im zarobić więcej niż w PL i wtedy kiedy maja czas. Więc nie narzekajcie tylko sami coś zróbcie!!!!
2
Pracownik 2017-06-13 12:59
Ty chyba nie powazny jestes, jeżeli sądzisz ze takie traktowanie ludzi zasługuje na całowanie i wchodzenie im w du**e. Ty masz coś godności czy całe życie ulegasz glupszym i dajesz się pomiatac. W tej firmie pracownik ma być na wyłączność i ich wali to że nie Masz czym dojechać do pracy czy też możesz zachorować. Zapomnij ze cokolwiek załatwisz w biurze bo poziom jaki reprezentują jest poniżej zera, nie wiem czy w ogóle maja jakiekolwiek studia. Jedyny plus ze jak masz te parę godzin to systematycznie przelewaja na czas, chociaż z tymi godzinami bywa różnie bo albo masz tak mało ze zostaje ci na życie albo tyle że firma tak wyczaruje żebyś dużo nie dostał i sam nie dojdziesz za co sobie paredziesiat euro zawina(i nie chodzi tu o podatki). Więc takich jak ty w fhs'ie potrzeba i rzuć im parę euro ze pozwolili Ci odwiedzić i pozwiedzac Holandię.
3
terror22 2017-06-13 15:41
Popieram te Panią kpiny z ludzi sobie robią i są nienormalni , zle traktują ludzi odzywając sie chamsko i arogancko. - To jest prawda wiem bo pracuje tam ale już kończę.
3
terror22 2017-06-14 17:19
Bo za nowych pracowników maja kasę dodatkowo a za starych nie, wiec cóż warto ściągać jak najwięcej i zarabiać nawet jak nie będzie pracy, na domek zarobią w 2 dni pracy a reszta nie ważna, wiele znam takich przypadków... , i zdążają się sytuacje ze ludzie pracują po 20-30h na tydzień trza za coś żyć i odłożyć już nie ma co albo jakie ochłapy.... cwaniacy pracujący dla biura są mądrzy bo mają stała robotę a inni na łasce ludzi do układania planu pracy - i jest to loteria albo będzie dobrze albo zle albo tak sobie , nie masz gwarancji godzin !!!! i nie bedzie w tym biurze !!!
3
Nessie 2017-06-14 19:18
Ja pracuje w FHSie ponad 2 lata. Z biurem nie mialam nigdy zadnych problemow. Jesli chodzi o mieszkania to rowniez sa utrzymywane na wysokim standardzie. Wyplaty sa zawsze na czas. Ja osobiscie polecam FHS.
1
Nick 2017-06-16 11:38
Za nowych pracowników mają kasę? Jeżeli miałbyś choć elementarną wiedzę na temat fukncjonowania biur pracy, to nie pisałbyś takich bzdur. Nowy pracownik to koszt dla agencji, a nie zysk. Przy zatudnieniu nowego pracownika musisz opłacić pośrednika, który go skierował do pracy. Biura w Polsce nie wysyłają ludzi do Holandii za darmo!

Wystarczy wejść w wyszukiwarkę i zobaczyć ile firm rekrutacynych powstało w ostatnim czasie, by domyślić się że to niezły biznes.
Maniek 2017-06-19 09:01
Czy ktoś mógłby napisać cos więcej o pracy dla pracownika obsługi pola golfowego- Amsterdam, Haarlem, Purmerend? Słyszałem o agencji dobre opinie i chcę spróbować.
Pozdrawiam Pana Mirka za hamstwo 2017-06-24 09:17
Na -
1. ktoś nie wie jak dojechać do danej firmy na co odpowiada mi Pan Mirek " to sobie mapę narysuj "
2.Kolega miał ataki krwotoku z nosa lekarz PRZEZ TELEFON stwierdził , że to tylko osłabienie organizmu
3 generalnie w trakcie sezonu letniego mają duży bałagan w biurze a mianowicie . Moja kobieta zjeżdża na urlop a po 2 tygodniach wraca i okazuje się , że już nie jesteśmy para mamy mieszkać gdzie indziej ( pani z biura próbowała naprawić sytuację napoczatku zaproponowała abyśmy na jakiś czas mieszkali oddzielnie ) nie zgodzilismy się i dało radę załatwić wspólny pokój jeszcze tego samego dnia .
4 będąc w biurze i oczekując na dajmy na to wyjaśnienie jakiejś sprawy bardzo dużo czasu człowiek traci , ale to akurat jest zrozumiałe przy tej ilości osób jaka jest sezonowo . Problemem jest to , że akurat na moje nie szczescie były upalne dni i oczekując około 1,5h czułem się jak w saunie , a Panie z biura miały klime :)
5 SMS , e maile odnośnie jutrzejszej pracy
Osoby które nie mają stałych firm napewno irytuje fakt że SMS potrafią przychodzić np o 21,30 w tym mnie i moich lokatorów :)

To teraz może plusy
1Wypłaty zawsze na czas , solarisy również ( zdarzają się błędy , ale taki już jest człowiek )

2 zalatwiajac jakieś wolne , chorobę np(migrena tzw lekkie choroby )przez telefon ja z pełna kulturą i Pani po 2 stronie również za to duży plus dla Pani Karoliny i Pani Agaty
(Przyjechała osoba z alkomatem , aby sprawdzić moja trzezwosc i ja to rozumie i popieram )

3.warunki mieszkaniowe. Domki w których mieszkają pracownicy są naprawdę bardzo dobre . Fakt zdążą się gorsze , ale to rzadkość

4 dofinansowanie na domek pracuje na systemie tygodniowym i dofinansowanie wynosi coś koło +/- 71 euro a więc naprawdę czapki z głów

5 opiekunowie często odwiedzają firmy w których człowiek pracuje i starają się pomóc czy to łamiąc barierę językową czy popprstu rozwiązać konflikt

Myślę , że to chyba tyle z mojego wywodu opinię pisze już z naszej ojczyzny , aby uniknąć ewentualnych problemów z biurem

1
Minka 2017-06-24 16:50
FHS to super agencja, zawsze można zarobić dobra kasę.
Ardjanoo 2017-07-09 17:41
Odradzam komukolwiek pracę dla tej firmy. Przed wyjazdem do Holandii obiecują gruszki na wierzbie a jak przychodzi co do czego to okazuje się że brak pracy. To są oszuści, zatrudniają nielegalnie ludzi i dają umowy do podpisania bez wyrabiania numeru SOFI, jeśli ktoś się o ten numer upomni to zwlekają z tym tak długo jak tylko się da. Każdego dnia człowiek jest rzucany do innej firmy, w jednej robi się jako sprzątaczka a w drugiej jako chłopiec na posyłki itd, warunki nieludzkie. Traktują człowieka jak śmiecia, szef kierowców to straszny cham, nie ma żadnego szacunku do ludzi, w zarządzie firmy pracują również takie osoby. Zalecam omijać tą agencję szerokim łukiem.
1
oni 2017-07-12 13:18
Zwykli kłamcy i złodzieje.Jak masz problem to odsyłają od jednego do drugiego ,bo zamiast rozwiazać problem to uwazaja ze nie sa od tego czy tamtego.A koordynatorki to juz masakra ,potrafia tylko duzo gadac i nic nie robic,poniewaz tez twierdza ze to czy tamto nie należy do ich obowiązków.Jedyne co potrafia to wstrzymywać wypłaty(co jest niezgodne z prawe,bo na umowie nie ma nigdzie adnotacji,która zezwala im na zabieranie pieniedzy pracowników)
Johny 2017-07-12 14:28
Nie przypominam sobie wstrzymywania wypłat w tej firmie.
Są jednak przypadki egzekwowania praw wynikających z kontraktu mieszkaniowego w przypadku ucieczek pracowników bez podania przyczyny zjazdu. Wtedy trzeba pokryć koszty najmu mieszkania do końca okresu wypowiedzenia (4 tygodnie).
To dość zrozumiałe. W Polsce jeśli wynajmiesz mieszkanie i chcesz wypowiedzieć mieszkanie, to też masz okres wypowiedzenia od 1-3 miesięcy.
Czasami mam wrażenie, że ludzie podpisując umowę w innym kraju nie zdają sobie sprawy z konieczności jej przestrzegania...



NORMA 2017-07-16 09:37
Praca poza granicami kraju to nie jest zabawa w przedszkole, a niektórzy zachowują się tak jak by właśnie byli w przedszkolu. Czasami niektórzy porywają się na coś o czym nie mają zielonego pojęcia a później narzekają, że agencja jest zła! Fajna agencja
Vibe 2017-07-19 20:30
Fhs to agencja która naprawdę najlepiej omijać szerokim łukiem. Ściągaj ludzi do pracy gdzie nie ma pracy dla nich i siedzą na rezerwach nawet tydzień i na dodatek ściągają za mieszkanie normalnie. Miało być 40 h tygodniowo nawet tego nie ma. Nr. SOFI jest wyrabiany dopiero przed zjazdem na urlop do Polski czyli przepracowalem 3 miesiące i dopiero zalatwili cały ten numer. Oszukuja ludzi na każdym kroku mówią jedno robią drugie. W biurze jest problem co kolwiek załatwić. Osoba odpowiedzialna za transport ( nie będę pisał imienia tego typa) jest wulgarny z nacisknaciskem na to słowo , nie miły , nie uprzejmy. Nie potrafią niczego zorganizować odliczają za prąd, gaz, wodę (gdzie jest to nie możliwe ze jest przekroczona ich "norma" jak nie ma pracownika od 5 do 16 na mieszkaniu.
Jedyna zaletą tego biura jest to ze są wyplacalni.
Ogólnie za dużo by wymieniać tych negatywow...
1
Aleks 2017-07-22 16:41
Ja dobrze wspominam czas pracy przez FHS. Jak czytam niektóre opinie to mam wrażenie jakby dzieci to pisały. Ludzie praca to nie zabawa, tym bardziej za granicą. Jeśli jeszcze ktoś nie zna języka to jest ciężko.
maajk 2017-07-31 15:25
hej, czy moglby ktos napisac cos o pracy w menken keuken b.v na salatkach? pozdro
Qwertyuiop 2017-08-01 07:17
Nie polecam, beznadziejne biuro!!!!!!! Jeżeli ktoś szuka biura to nie FHS, polecam szukać gdzieś indziej!!!!!!!
maajk 2017-08-01 16:45
mozesz napisac dlaczego nie polecasz ?
Malinka 2017-08-01 22:18
Na tym forum rzucanie bezpodstawnych oskarżeń często sie zdarza.
Aneta 2017-08-21 13:57
@Qwertyuiop - czy możesz uargumentować swoją wypowiedź? Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do firmy? Napisz nam więcej o swoich doświadczeniach związanych z zatrudnieniem w FHS (Flexible Human Services). Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
Zlodzieje 2017-08-21 16:59
Masakra. Rzucają ludzi po firmach, mało kto ma po 40 h tygodniowo. Ludzie chamscy jakich mało. Do tego gdy podpisze się zjazdowke wszystko pryska, kradną na każdym kroku :)
Nie polecam, są "nietykalni" i ludzi robią w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak tylko mogą. Jeśli chcesz zostać oskubany za Twoja prace- wybierz FHS.
NAJWIĘKSZE [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W HOLANDI :)
1
KRzy 2017-08-22 21:04
Tragedia, nikomu nie polecam, chamstwo na wyzszym poziomie, bylem z dziewczyna i juz wiem ze nigdy tam nie wrocimy :) Salarisy tez czesto przeklamane, bo tu bo tam, nie wiem co nas podkusilo by wybrac to biuro
Kuba 2017-08-25 08:15
Właśnie aplikowałem do FHS i czekam na ewentualny telefon. Robiłem rozeznanie wśród firm i wiem, że to dobra firma.
jolo 2017-08-29 22:35
jeżeli chcecie latać od firmy do firmy i mieć po 20h tygodniowo. agencja pracy fhs jest idealnym biurem dla osób które tak chcą ;) 0 szacunku do drugiego czlowieka, w biurze dominuje sarkazm i pomóc z łaską:) Wakacyjne urlopowe wyplacane w groszach. fhs to temat rzeka . ogólnie nie polecam
jolo 2017-08-29 22:35
jeżeli chcecie latać od firmy do firmy i mieć po 20h tygodniowo. agencja pracy fhs jest idealnym biurem dla osób które tak chcą ;) 0 szacunku do drugiego czlowieka, w biurze dominuje sarkazm i pomóc z łaską:) Wakacyjne urlopowe wyplacane w groszach. fhs to temat rzeka . ogólnie nie polecam
Mugen 2017-08-30 12:51
Ogólnie rzecz biorąc nie będę nierzetelnie rzucał haseł pokroju złodzieje ale tak:
- obiecano nam 2 dwuosobowe pokoje i pewną stawkę. W praktyce każdy z 4 znajomych pracował zupełne gdzie indziej, pieniądze okazały się mniejsze niż obiecano a opłata za nocleg bardzo wysoka, naliczana tygodniowo i rosnaca. 2 mieszkało razem a pozostali w 3 osobowym pokoju z nieznaną osobą. Informacje gdzie idziesz do pracy dostajesz na mail wieczorem o 21 więc często nie wiesz co cie jutro czeka, być może nawet wolny dzień. No i wypłaty - wczoraj z naszej czwórki tylko jeden otrzymał pieniądze terminowo, reszta wypłaty nie otrzymała, a firma nie chce podać nam numeru telefonu do osoby odpowiedzialnej za wypłaty. Z pracy zrezygniwalismy po kilku dniach i czekamy na zarobione pieniądze, odrazadzam firmę każdemu.
Empire 2017-09-02 13:22
Witam pracowałem w FHS za pośrednictwem agencji Euro Personel.
Pierwszy tydzień pracowałem na polu przy plewieniu było całkiem dobrze dojeżdżaliśmy rowerem.
Dziadostwo zrobiło się od poniedziałku tego tygodnia gdyż dostałem informację że jestem na rezerwie. Wróciłem do Polski i wiem że nigdy nie wróciłbym do tej firmy.
Pani z euro personel mówila że będę pracował na magazynie co okazało się nieprawdą
Ogólnie nie polecam nikomu FHS
Monia 2017-09-03 21:05
Jesteście pewni, że nie da się napisać coś pozytywnego o firmie? Działają już od kilkunastu lat, mają swoje ustalone działania. Może trzeba zgłaszać do agencji wszelkie problemy. Przecież to dobra agencja, sądzę że to niedbałość pracowników tam na miejscu.
najman 2017-09-21 22:11
a ty pracuj za 200 euro jak biedaczek
zarabiam 400 i jest malo a ty tu o groszach piszesz.

Pracowalem 2 lata temu w fhsie oczywiscie nie polecam. mieszkalismy w barakach w 4 osoby domek byl przyystosowany pod dwie. Menken jak ktos pracował dla fhsu to wie o co chodzi . nie polecam wyplaty od 160 do 300 chyba ze trafi ci sie praca w kamieniolomie.. Syf kiła i mogiła pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o FHS (Flexible Human Services) - Noordwijkerhout
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)