FHS (Flexible Human Services)

Noordwijkerhout

Opinie o FHS (Flexible Human Services)

Dani 2016-08-22 10:50
Nie na miesięczne wypłaty, a czterotygodniowe. Jak przepracujesz 26 tygodni przechodzisz na ten typ rolizczenia wynagrodzenia (to około pół roku). Co ciekawe już wtedy odkładają Ci pełną składkę emerytalną w prywatnym funduszu.
Damian 2016-08-22 14:53
PORAŻKA.
1
Dani 2016-08-24 15:09
Co konkretnie oznacza "jak wygląda wynagrodzenie miesięczne"? O jakie szczegóły chodzi? Napisałem wyżej, że wypłacane jest nie co miesiąc (na zasadzie za styczeń, luty, marzec itd.), a za 4 tygodnie (1-4, 5-8 itd.). Chodzi Ci o wysokość? To zależy od tego gdzie pracujesz i ile godzin. Chcąc uzyskać odpowiedź trzeba zadać konkretne pytanie.
antek 2016-08-24 15:13
Bo najlepiej sprawdzić na własnej skórze @swer a teraz jest okazja bo szukają pracownika technicznego
Miras 2016-09-06 20:27
Właśnie ja tam Robie :)
rtgh 2016-09-06 20:43
no masz racje i wtedy ebdzie się mieć jednak swoje zdanie
Studenci Wrocław 2016-09-28 12:04
Właśnie wróciłem ze znajomymi z Holandii. Pracowaliśmy całe wakacje przy pakowaniu cebulek. Bardzo polecam to biuro. Mieszkania na dobrym poziomie, pieniądze na czas i dobre stawki dla osób w wieku poniżej 23 lat. Za rok wybieramy się ponownie.
2
xoxo 2016-09-28 13:52
Hej, ale jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? W końcu oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze premie i inne benefity socjalne, a pewnie takie zatrudnienie w Middenmeer jest bardzo atrakcyjne. W końcu wiedzą jak zadbać o zadowolenie pracowników.
walt 2016-10-02 17:34
Jakoś mi wysłali maila z taką propozycją: 8.80 euro na godzine powyżej 23lat, 7,77/1h -22 lat, 6,60/1h – 21 lat, 5,84/1h -20 lat, 5,33/1h -19 lat, 4,82/1h -18 lat.
I gdzie te Twoje rarytasy?
walt 2016-10-02 17:53
Skoro trafili na martwy sezon, to po co ich tam ściągali??
Arek 2016-10-02 21:26
Dużo dobrego słyszałem o FHS (Flexible Human Services) i muszę powiedzieć, że te wyjazdy są całkiem w porządku, praca w szklarni jest okej, zarobki też są dobre, nie można za bardzo narzekać, na plus.
1
FHS (Flexible Human Services) 2016-10-03 07:57 [pracodawca]
Drogi Walt. Oficjalne stawki FHS to:
- 18 lat- FHS 7,00EUR,
- 19 lat-7,60 EUR,
- 20 lat- 8,00 EUR,
- 21 lat- 8,35 EUR,
- 22 lata- 8,75 EUR.
Są to stawki minimalne, więc nikt nie mógł Ci zaproponować niższych, a jedynie równe lub wyższe. Mail o takiej treści nie mógł wyjść od nikogo z naszej strony.
Co więcej stawka 8,80 EUR dla osób 23+ jest nielegalna. Jeśli otrzymałeś taką propozycję, to zgłoś to w odpowiednij instytucji!
Serdecznie pozdrawiam
2
kasiulka 2016-10-05 14:43
Nie polecam!! Biuro które lekceważy ludzi przyjeżdżających tam do pracy! Sami cwaniacy tam pracują ciebie maja w czterech literkach!!!
6
ypoa 2016-10-05 15:50
no ale przecież przed podisaniem umowy to wiadomo ze kilka razy należy ja przeczytać żeby potem nie było zandych nieporozumień przecież to chyba oczywiste
FHS (Flexible Human Services) 2016-10-07 10:38
Pani Ilono,
za dojazd do pracy nie są pobierane żadne opłaty. Co więcej, wszyscy kierowcy mają wypłacany dodatkowy bonus netto do wynagrodzenia. Odnośnie zakwaterowania i pozostałych informacji, to polecam odwiedzenie www.fhs.jobs lub strony polskiego pośrednictwa www.fhspolska.pl lub znaleźć na Facebook'u.
Serdecznie pozdrawiam
Panna0paranoja 2016-10-07 16:43
A jak wygląda sytuacja z pracą teraz? Jest zapotrzebowanie? Warto wyjeżdżać?
Radio 2016-10-07 18:24
Bardzo fajna odpowiedź, bardzo dziękuję za wreszcie rozsądny głos tutaj na forum, dziękuję serdecznie
witek666 2016-10-10 18:30
narzekaja bo maja powody jak ktos siedzi w nl kilka lat a zarabia caly czas tyle samo a zycie idzie do góry to cos tu niegra ktos nas dyma na hajs
daniel 2016-10-10 18:30
narzekaja bo maja powody jak ktos siedzi w nl kilka lat a zarabia caly czas tyle samo a zycie idzie do góry to cos tu niegra ktos nas dyma na hajs
xcv 2016-10-10 18:56
@Radio no właśnie w sumie to oby jak najwięcej takich merytorycznych opinii się pojawiało na forum.
Doni 2016-10-24 14:39
Niedługo zacznie się sezon zimowy i znowu będzie mnóstwo miejsc pracy. Jeśli ktoś ma zamiar podjąć z nimi współpracę to myślę, że warto się tym zająć już teraz.
Realy 2016-10-28 16:37
Tak tak i starych pracownikow do Pl odsylaja bo niby pracy niema a ciagle nowych sciagaja....
1
Doni 2016-11-01 10:39
No dla mnie sprawa jest prosta. Jeśli masz zlecenie od klienta np. na spawacza z językiem angielskim, kierowce C, operatora wózka widłowego itd., a nie masz takich osób, to przecież nie poślesz do tej pracy kogoś bez odpowiednich kwalifikacji. Musisz szukać ludzi z zewnątrz.
Niestety rynek się zmienia i teraz dobra znajomość języka obcego to naprawdę podstawa. Trzeba ciągle podnosić kwalifikacje żeby być dla tego rynku atrakcyjnym. Zwykłych rąd do pracy nie brakuje.
Nie ma co marudzić trzeba w siebie zainwestować, a później można przebierać w ofertach.
Swoją drogą jak się tak bliżej przyjrzeć to coraz częściej pojawiają się ogłoszenia dla specjalistów z Polski i oferowane są wyższe zarobki.
XYZ 2016-11-21 23:24
Dojeżdżałam do Zanvlieda i jednak za tygodniowy transport pobierana była opłata 12,5Euro....
2
witek666 2016-11-27 15:46
wszystko to kwestia trafienia z mieszkaniem jak i z praca maja rózne lokalizacje moja fajne domki nad morzem oraz rudery z myszami praca i na halach pakowanie itp oraz niewolnicze pole z burakiem który pogania oraz szklarnie goraco i tempo zabójcze malo który zaklad ma prace caly rok przewarzniwe prace sezonowe 3 miesiace albo 6 miesiecy
Terror22 2016-12-17 14:19
Moja przygoda jest cały czas ( od ponad 3 lat) pracuje w firmie sezonowej trwajacej w roku ok 6 miesiecy z przerwami niby stala firma haha a co miedzy czasie albo pomiedzy najlepiej zjedz do Polski bo skaczesz jak nienormalny po firmach codziennie możesz być w innej ( chyba ze masz szczescie to trafisz na moze max miesiac do jakiejś na dłużej ,

jedyny plus FHS-u wypłacalność tak wypłaty na czas !!

Ogromy minus za brak wykształcenia ludzi w biurze ktorzy wczesniej pracowali na polu jak wiekszosc pracowników a teraz wielkie Polaczki , czesto zle sie odnosza do pracowników z chamstwem i arogancją, niepotrafią nawet rozmawiac z ludzmi 80% bura przynajmniej ludzie z Polski to nazwałbym ich "upośledzeni umysłowo" - zamiast pomagać ludzią robią zawsze pod górke.

ONI MAJA ZASADĘ NIE CHCESZ NIE PRACUJ, MASZ PROBLEM NIE PRACUJ, JEST WIELE POLAKOW PRZYJADA Z WIELKA CHECIĄ -
NAJLEPIEJ BADZ ROBOTEM Z ZAMKNIETA BUZIĄ - BEDZIESZ NAJLEPSZYM PRACOWNIKIEM.....

ZMIENCIE BIUROO BO PRACY NA DŁUŻEJ TU NIE ZASTANIECIE JAK KTOS CHCE NA SEZONAJAK NAJBARDZIEJ MONZNA SIE PRZEMECZYC ALE NA DLUZEJ TO TU NIE PRZYJEZDZAJCIE....

MIEDZY SEZONAMI PRZEPRACOWAŁEM DO DZIS W PONAD 30 FIRMACH TEGO BIURA CHOC ZNAM ANGIELSKI I SAMI PRACODAWCY NARZEKAJA ALE COZ WLASCIEL TU W TERENACH MA DUZO ZNAJOMOSCI I LUDZIE HOLENDRZY GO ZNAJA DLATEGO NA SEZONY WIECEJ PRACY NAJDZIECIE..

POZDRAWIAM I ZYCZE POWODZENIA....
4
Terror22 2016-12-17 14:24
Biuro zmienia umowy , bo ma kilka podfirm i jak koczy ci sie umowa przechodzisz na inna ze zmiana nazawy firmy.. by nie dawac ci faz wiec... dobrzy pracownicy tez nie maja za dobrze... bo albo pracujesz z zamknieta buzia albo znajda za ciebie kogoś innego.....


NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pracuje nadal ( od 3 lat) ale juz jestem w trakcie szukania nowych ofert....
Nick 2016-12-20 09:24
Skoro pracujesz tam 3 lata i nie polecasz tzn., że coś z Tobą nie tak :-).
To fakt, że FHS ma kilka firm córek, jednak wewnątrz holdingu masz zachowaną ciągłość zatrudnienia (nie zaczynasz od nowa, Twoja historia pracy przechodzi wraz z Tobą). Sam przyznałeś, że pracujesz 3 lata, co oznacza że masz umowę na minimum Fazie B.
W większości agencji po 78 tygodniach idziesz na półroczną pauzę. Twój argument przeciw akurat okazuje się komplementem dla tej agencji :).

Nikt nie zabrania nikomu szukania nowych ofert osobom niezadowolonym ze współpracy, jednak wypadałoby choć troszkę zorientować się w holenderskim prawie (w końcu jesteś tu minimum 3 lata!).
ex 2016-12-31 09:11
Nie pracuje w tej firmie od 8 lat ale widzę że się tam nic nie zmieniło. Tam tylko zarabia jedna osoba Nico o ile dobrze pamiętam on dobrze wie jak kroić ludzi.
1
Terror22 2017-01-02 16:04
Panie FHS prawo waszej firmy troszke udało mi sie poznac i nadal poznaje musialem pracowac bo byly jakies potrzeby,
teraz TAK zastanawiam sie i szukam sobie innej agencji , jak juz poznalem wasze podejscie do osob albo pracuj albo "spiepszaj" POLECAM LUDZIA TYLKO NA SEZON NA CHWILE NA WEICEJ CZASU uwazajcie bo glupota osob z biura zarazic sie mozna....

ODRADZAM NA DLUZSZY CZAS....

aaa stawki haha to najlepsze pojdziesz po podwyszke to ci powie ze dam ci 40 centow\h ... hmmm gruboo noo podpaski mozna sobie kupic.... bo coz firma tez musi zarabiac....
1
Paloma 2017-01-08 20:17
A transport do Polski to sam musisz jak w prawie każdej firmie. A za rower nic mi nie odciagaja... nawet nim nie jeżdżę tylko do sklepu 2 km a tak załatwiłam między ludźmi żeby jechać samochodem :)
1
Nick 2017-01-10 09:17
Nie ma waszego, mojego czy kogokolwiek innego prawa- jest prawo holenderskie.
Jeżeli ktoś nie potrafi tego pojąć to szkoda sobie strzępić język żeby cokolwiek tłumaczyć. To są już samozwańczy specjaliście od prawa, którzy nigdy żadnego kodeksu w ręce nie mieli.

Powiedziałeś, że nie dają kolejnych faz i udowodniłem Ci, że się nie znasz i kłamiesz - dalejż uważasz się za specjalistę od prawa.

Skoro nie pasuje Ci 40 centów podwyżki (tak to się piszę, nie przez "sz") na godzinę, to naprawdę proponuję zmienić biuro. W 90% nie ma żadnych podwyżek, a po 26lub 78 tygodniach nie przedłużają z Tobą umowy aby nie dać Ci fazy B (którą masz pomimo, że nie zdajesz sobie z tego sprawy).
1
Piotrek 2017-01-12 15:45
Tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] duże na menkenie szczególnie
1
Minka 2017-01-18 09:56
Znam firmę i pracuję ale uważam że wpisy oczerniające FHS są niesprawiedliwe!! Zawsze możną pracować gdzieś indziej
abc 2017-01-25 21:24
Przerobilem tam jakiej 90 tygodni, mi sie podobalo, kazdy kto pisze zle to albo krotko robil i sie nigdzie nie zalapal,albo jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i sierota co sobie nie umie poradzic bez mamy, ja mam dobre wspomnienia
A-Z 2017-02-08 18:30
Zawsze powtarzam, że wpisy stawiające firmę w złym świetle nie są prawdą. FHS spoko firma a, że komuś coś nie wyszło zdarza się. Nigdzie nie jest idealnie, zawsze coś może się wydarzyć nieprzewidzianego ale to nie jest powód oskarżać firmę . Ludzie ogarnijcie się .
.... 2017-02-13 18:52
Banda złodziejii ...!!! Odradzam, kolosalne kary nakładane są z byle nie wyjaśnionego powodu.
1
Zły 2017-02-15 08:04
".Podziwiam ludzi,ktorzy pracuja tam juz kilka lat i nic nie maja. "- Po Twojej opinii widzę, że jesteś jakimś głupiutkim pionkiem z biura który chce delikatnie uratować pogląd na Biuro. Uważasz, że jak ktoś chce pracować to pracuje. Hahha To chyba normalne, że jak wyjeżdżasz za granice w celach zarobkowych to robisz to z chęcią i motywacją do pracy, ale przyznam Ci delikatnie racje jak chcesz pracować na jakieś zmyślone dodatkowe koszty ze strony biura przez które z każdego solariusu znikają Ci pieniądze to jesteś nie źle pogięty. Odradzam biuro .. !! FHS to jedna wielka "banda" żerująca na swoich pracownikach i to w bardzo dużym stopniu.
Minionek 2017-02-16 16:56
Obrażanie innych oraz oczernianie firmy nic nie da. Jedni będą chwalić swoją pracę drudzy ganić. Zawsze można zmienić zakład na inny.
FHS (Flexible Human Services) 2017-02-17 11:24 [pracodawca]
Proszę Pana,

Mogę zapewnić, że Pana specyfikacja wypłaty nie zawiera żadnych nielegalnych i nieuczciwych odciągnięć. Z doświadczenia wiem, że pracownicy którzy nie rozumieją do końca specyfikacji nie pytają o pomoc w dziale administracji finansowej, a samodzielnie tłumaczą sobie, że są okradani.
Serdecznie zapraszam do skorzystania z takiej możliwości we wtorki i czwartki (w godzinach otwarcia biura).
Jeżeli jednak- mimo wszystko- czuje się Pan okradany, to bardzo proszę zgłosić się do odpowiedniej instytucji kontrolnej. Nasze biuro regularnie przechodzi wszystkie wymagane kontrole finansowe (a proszę uwierzyć, że są one bardzo skrupulatne) i nigdy nie mieliśmy z tego tytułu żadnych nieprzyjemności. Dodatkowo proszę sprawdzić sobie wszystkie spisy, które zawierają listy nieuczciwych biur pośrednictwa pracy i przekona się Pan, że w żadnym z nich nie figuruje nasza organizacja. Aby znaleźć się na takiej liście, trzeba przegrać sprawę sądową z jakimkolwiek pracownikiem, który został poszkodowany w wyniku nieuczciwego działania biura. Listy te zawierają nazwy bardzo znanych i szanowanych biur (niektóre są tam wymieniane wielokrotnie), jednak nasze nie znajdowało i nie znajduje się na żadnej z nich.
Rozumiem, że ludzie w Internecie czują się bezkarni, jednak aby móc wypowiadać się na jakiś temat rzetelnie, należy używać sprawdzonych i prawdziwych informacji.
Informuję również, że firma Flexible Human Services nie będzie więcej komentowała tego typu wpisów, gdyż w naszym odczuciu, sprawa została omówiona w sposób kompleksowy.

Z wyrazami szacunku
Flexible Human Services
1
Melania 2017-02-24 10:20
Dla mnie to super firma i myślę, że wpisy to zwykły hejt.
aniani 2017-02-28 13:55
Witam. Jak jest z wyjazdem? Tzn w jakim czasie od rejestracji mogę spodziewać się oferty pracy?
Aneta 2017-03-01 09:16
@Melania pracowałaś za pośrednictwem firmy FHS (Flexible Human Services)? Mogłabyś opowiedzieć trochę więcej o tym za co cenisz współpracę z firmą?
1
Kameleon 2017-03-03 16:35
Zdecydowanie nie polecam tej firmy !! Zastanówcie się dobrze przed wyborem tej firmy i dowiedzcie się jak najwięcej o niej . Zarówno ja jak i chociażby 2 inne osoby pracujące w tej firmie mamy negatywną opinie o niej.
Aneta 2017-03-06 09:13
@Kameleon co wpływa na Twoją negatywną opinię? Chętnie dowiemy się więcej na ten temat.
Firma FHS (Flexible Human Services) ma już 14 lat doświadczenia na rynku i duże doświadczenie w świadczonych przez siebie usługach.
gggggggggggggggggggggggggggg 2017-03-08 14:58
a pracowała pani tam
Aneta 2017-03-09 09:02
@aniani próbowałaś kontaktować się z tym pytaniem bezpośrednio do firmy? Kontakt znajdziesz tutaj: http://www.fhspolska.pl/about/
Michał 2017-03-21 23:27
Witam

Jak dla mnie to mają dobre podejście i zachowują się profesjonalnie.
Aneta 2017-03-22 08:48
@Michał rozumiem, że jesteś zadowolony ze współpracy z FHS. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak tak współpraca wyglądała.
Terror25 2017-03-23 13:23
Popieram wypowiedz tej Pani 3 lata pracowałem non stop.. fajne maja prace 50%% , nie słuchaj ludzi w Polsce gdzie będziesz jechał do pracy bo 80% ludzi przyjeżdżających pracuje zupełnie gdzie indziej.. w innej branży gdzie jest akurat zapotrzebowanie..

Ludzie w biurze 80%%) (nie wszyscy sa małe wyjątki), to zwykli dawni robotnicy z pola którym skrzydła urosły i zachowują się często arogancko, nie potrafią pomoc ...

Zacznijcie się uczyć zachowania kultury... Ludzia się pomaga a nie utrudnia...
Zostaw swoją opinię o FHS (Flexible Human Services) - Noordwijkerhout
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHS (Flexible Human Services)