brak logo

POZENA

Poznań

Opinie o POZENA

asia 2010-12-01 11:54:16
jak dla mnie to firma "krzak". odradzam zdecydowanie. pracowalam tam kilka miesięcy. ceny za tłumaczenia mają strasznie wygorowane.
1
zuni 2010-12-15 19:53:52
w jakim charakterze pracowałaś w Pozenie?
y 2011-02-27 15:50:21
@ Asia: byc moze dla klientow maja wygorowane, ale dla osob wykonujacych prace zdalna oferuja niskie stawki, ktore ciagle negocjuja. najchetniej wspolpracowaliby z osobami, ktore pracuja za pol-darmo. Masz moze gg? Chcialbym zapytac o jedna kwestie, ale nie na forum. Do uslyszenia.
1
zapytam 2013-01-03 21:20:50
asia - 2010-12-01 11:54:16

jak dla mnie to firma "krzak". odradzam zdecydowanie. pracowalam tam kilka miesięcy. ceny za tłumaczenia mają strasznie wygorowane.
a czemu krzak? firma dziala od 98roku, jakiś już czas rekrutują na stanowisko SPECJALISTA DS. USŁUG JĘZYKOWYCH, jest to ogłoszenie na różnych portalch, warto składać dokumenty? ktoś ma z nimi doświadczenie? ile tam się zarabia w biurze (nie jako tłumacz)
lektor 2014-01-23 11:30:01
Jakiś czas temu byłam tam na rozmowie w sprawie pracy. Pani przeprowadzająca ze mną rozmowę kwalifikacyjną, była do niej zupełnie nieprzygotowana, co wiecej - miałam wrażenie, że nie przeczytała mojego CV, ponieważ sądziła, że rozmawia z lektorem języka angielskiego, którym nie jestem i była dość nieuprzejma.Nie polecam.
2
Januszom mówię nie! 2014-05-20 14:24:55
Nie polecam. Szczerze, szkoda czasu i nerwów na poziom absurdu tego "miejsca pracy". Biuro w małym przepełnionym mieszkaniu, hałas, chaos, wieczne nadgodziny, upierdliwość, nadmierna kontrola, chory system, pseudo elokwencja i najwyższy poziom sknerstwa... za dużo książek dla akwizytorów, ktoś tam się naczytał. Czysta cebula.
4
2014-05-20 19:43:23
Niemiło wspominam pracę w tej firmie, przede wszystkim ze względu na nieprzyjemną i sztuczną atmosferę. Pracuje tam ok 7 osób na bardzo małej przestrzeni i zamiast utrzymywać normalne kontakty między sobą, jeden na drugiego patrzy wilkiem.
Szefostwo niestety jeszcze z tej generacji, w której każą sobie parzyć kawkę, mimo, że to właśnie w ich pomieszczeniu znajduje się kuchnia.
Nie polecam, praca tam to tylko niepotrzebne nerwy.
4
radek 2014-06-26 14:07:16
czy ktoś mógłby powiedzieć mi więcej na temat tej pracy w charakterze specj. ds uslug jezykowych? mam zle doświadczenia i nie chcę tracić czasu na rozmowy w miejscu gdzię będzie jak zawsze;/
3
n 2014-12-01 18:25:51
praca jak każda inna, negocjujesz swoje wynagrodzenie, które otrzymujesz za wykonaną pracę, większej filozofii tu nie ma. jeśli ktoś oczekuje umowy o pracę i 5 tysięcy wypłaty kończąc studia bez żadnego doświadczenia, to cały polski rynek pracy go niestety rozczaruje. pracowało się tam w porządku, głównie ze względu na fajnych ludzi, można zyskać doświadczenie i dorobić, szczególnie w trakcie studiów.
1
POZENA 2015-02-13 21:41:29
Pani Agnieszko,

określenie „firma krzak” jest to negatywny komentarz o ogólnym charakterze, niewskazujący na żaden konkretny powód Pani niezadowolenia, a równocześnie niestety krzywdzący dla POZENA.

Mieliśmy i nadal mamy wysokie ceny, ponieważ oferujemy bardzo wysoką jakość, za którą klienci chętnie płacą. Wysoka jakość to oczywiście cecha dobrej firmy, nie złej. Pani komentarz jest natomiast negatywny – świadczy o niezrozumieniu własnego stanowiska pracy. Jest to również próba oczernienia firmy. Wydaje się poza tym, że debata o cenniku proponowanych klientom usług nie pomaga osobom szukającym pracy.
2
POZENA 2015-02-13 21:47:29
Pani Małgorzato,

POZENA rekrutuje lektorów z różnych języków obcych i rekrutacja jest permanentna. Nawiązuje Pani do przejęzyczenia z początku rozmowy, za które przecież niezwłocznie przeprosiliśmy. Nie podaje Pani przykładów na rzekomą „nieuprzejmość”. Podejrzewamy, ze surowa bezpodstawna ocena wynika z faktu, że nie przeszła Pani pomyślnie procedury rekrutacyjnej.
1
POZENA 2015-02-13 21:49:02
Wszystkie osoby po okresie próbnym otrzymują propozycję pracy na umowę o pracę, docelowo na czas nieokreślony. W tej chwili większość pracowników pracuje na umowę o pracę.
1
POZENA 2015-02-13 21:54:12
Pani Aniu,

poniżej odpowiedź na wszystkie Pani uwagi:

1. “hałas, chaos, wieczne nadgodziny, upierdliwość, nadmierna kontrola, chory system, pseudo elokwencja i najwyższy poziom sknerstwa” – szereg pomówień bez podania konkretnych przykładów, które mogłyby być wystosowane pod adresem każdego innego pracodawcy.

2. "Nadgodziny" występują rzadko, nie regularnie, jak Pani wydaje się sugerować, oraz są oczywiście wynagradzane zgodnie z prawem.

3. "Najwyższy poziom sknerstwa" – trudno orzec, co to jest sknerstwo i jakie wyróżniamy jego poziomy, ale POZENA zapewnia uznaniowe płatne urlopy dla osób, którym nie przysługuje do nich prawo, wygodne stanowiska pracy z dwoma nowoczesnymi, dużymi monitorami, kolacje służbowe w eleganckich restauracjach, wysokie uznaniowe premie gotówkowe, szkolenia językowe (dwa języki obce) i branżowe oraz czyni wiele innych wysiłków, które, jak widać, nie zostały przez Panią docenione.

Trudno odnieść się do innych określeń, które są zarówno krzywdzące, jak i niekonkretne.
3
POZENA 2015-02-13 21:56:47
Pani Agnieszko,

szefostwo to osoby raptem 40-letnie, raczej nie z „tej generacji”. Ale do obowiązków Asystentki należy podawanie napojów gościom, pozostałym Kolegom i kierownictwu; jest to jedna z czynności niezbędnych w firmie i jest ona oczywiście właściwie komunikowana w procesie rekrutacji. Dlatego z przykrością czytamy Pani komentarz, zaskakująco wykorzystujący fakt podawania napojów do postawienia firmy w złym świetle.
POZENA 2015-02-13 22:00:41
Pani Natalio,

zastanawiamy się, czy Pani opinia byłaby lepsza, gdyby oceniała Pani naszą firmę ze stosownego dystansu czasowego, np. w bezpośrednim porównaniu ze swoim następnym pracodawcą.

Mamy nadzieję, że zdobyte w POZENA doświadczenie będzie procentować w przyszłości. Życzymy powodzenia w dalszych działaniach naukowych i zawodowych.
1
Natalia 2015-03-24 19:59:47
Porównując POZENA do swoich kolejnych podbojów rynku pracy muszę stwierdzić, że kadra zarządzająca pracownikami jest do tego merytorycznie przygotowana. Nie spotkałam się jeszcze z firmą, która tak bardzo stawia na rozwój swoich pracowników. Doświadczyłam raczej konstruktywnej krytyki, aniżeli ludzkiej złośliwości, czego nie mogę powiedzieć o swoich innych pracodawcach. Na pewno miło wspominam okres pracy i okazaną cierpliwość, bo początki mojej kariery nie należały do najłatwiejszych ;)
4
ola 2015-09-13 23:38:24
Jakis czas temu pracowalam w pozenie i szczerze odradzam
POZENA 2015-09-14 13:35:25
Dziękujemy uprzejmie za Pani szczerą opinię; nam również jest przykro, że Pani współpraca z POZENA nie mogła być kontynuowana po okresie próbnym. Po to właśnie my, pracodawcy, stosujemy okres próbny,aby mieć szansę się poznać i obiektywnie ocenić przydatność Kandydata do stanowiska, do którego aspiruje. Profesjonalna ocena była w tym przypadku negatywna, natomiast mamy nadzieję, że miała Pani u nas okazję poznać bardzo sympatyczny Zespół i przyjrzeć się interesującej branży, a być może również wyciągnąć wnioski, które pomogą Pani w dalszej karierze – w czym życzymy wielu sukcesów!
3
POZENA 2015-09-17 11:36:16
Szanowna Pani,

w nawiązaniu do Pani zapytania uprzejmie informujemy, że rekrutacja w POZENA jest trzyetapowa.

Serdecznie zachęcamy do składania aplikacji.

Z poważaniem,

Dyrekcja
1
POZENA 2015-10-19 12:51:24
Szanowni Państwo,

w nawiązaniu do otrzymanej wiadomości uprzejmie informujemy, że POZENA jest obecnie w trakcie rekrutacji na dwa stanowiska:

1. Asystent/ka: http://www.infopraca.pl/praca/asystent-ka/poznan/12260922

2. Specjalista ds. tłumaczeń: http://www.infopraca.pl/praca/specjalista-ds-tlumaczen/poznan/12034532

Regularnie zamieszczamy nasze ogłoszenia rekrutacyjne poprzez infopraca.pl, pracuj.pl oraz gumtree.pl

Serdecznie zachęcamy do składania aplikacji.

Z poważaniem,

Dział HR
1
POZENA 2015-11-15 23:17:21
Szanowni Państwo,

w nawiązaniu do otrzymanych w ostatnich dniach wiadomości przybliżamy poniżej główne obowiązki asystenckie w naszej firmie:

Zapewnienie sprawnego funkcjonowania biura.

• Organizowanie przestrzeni pracy dla innych.

• Dbanie o prawidłowy obieg informacji w firmie.

• Umawianie spotkań sprzedażowych.

• Prowadzenie kalendarza spotkań.

• Zarządzanie korespondencją przychodzącą i wychodzącą.

• Tworzenie raportów i podsumowań.

• Przygotowywanie dokumentów dla księgowości.

Zachęcamy do wzięcia udziału w naszej aktualnej rekrutacji.

Z poważaniem,

Dział HR
POZENA 2015-11-16 09:53:50
Szanowni Państwo,

w nawiązaniu do wiadomości z ostatnich dni poniżej przesyłamy szczegółowe informacje odnośnie podstawowych obowiązków na stanowisku asystenckim w naszej firmie:

* Zapewnienie sprawnego funkcjonowania biura.
* Organizowanie przestrzeni pracy dla innych.
* Dbanie o prawidłowy obieg informacji w firmie.
* Umawianie spotkań sprzedażowych.
* Prowadzenie kalendarza spotkań.
* Zarządzanie korespondencją przychodzącą i wychodzącą.
* Tworzenie raportów i podsumowań.
* Przygotowywanie dokumentów dla księgowości.

Serdecznie zachęcamy do składania aplikacji na kariera@pozena.pl.

Z poważaniem,

Dział HR
POZENA 2016-07-19 10:40:20
Jeżeli szukasz stabilnego zatrudnienia, chcesz zarabiać godziwie nie będąc przy tym poniżanym, to szczerze odradzam. Idealne miejsce dla ludzi szukających wrzodów żołądka lub depresji. Spodziewam się pięknie wykreowanej odpowiedzi ze strony firmy, która zarzuci błędy pracownika (j/w), jednakże dla ludzi wahających się czy podjąć zatrudnienie w w/w firmie niech ta informacja będzie czerwoną lampką!
4
janek 2016-07-19 11:53:32
wydaje mi się, że jednak nie jest u nich aż tak źle.. no np. oferta jako Koordynator Projektów Tłumaczeniowych wydaje isę być w porządku.
Klient i nie tylko 2016-12-07 02:56:54
Odpowiedzi POZENY (niepodpisane, anonimowe) są z gatunku argumentów ad personam, czyli brak klasy i elegancji, o których świadczyłaby umiejętność przyznania się do błędu. Zastanawiam się, jak można uczyć się od kierownictwa POZENY, które jawi się jako bezkrytyczne wobec siebie. Odpowiedzi POZENY wskazują na brak konkretnych przykładów - droga POZENO! jeżeli ktoś pisze, że jesteście nieuprzejmi - to jest to wrażenie ogólne, wyciągnięte na podstawie całokształtu kontaktem z Wami! Zamieszczanie serii sytuacji będących bazą do takiej oceny byłoby kuriozalną dziecinadą! Proszę nie zachęcać do uprawiania przedszkola (przecież to poważna firma, prawda?).
Istotny brak pokory tego pracodawcy wynika zapewne z postrzegania stosunku pracy jako relacji silnie hierarchicznej. Oby POZENA poczuła zmianę z rynku pracodawcy na rynek pracownika - może wtedy sytuacja ulegnie poprawie.
Przygotowywanie sobie kawy zależy od kultury danego człowieka - mój szef, wysoki urzędnik, sam parzy sobie kawę. Niektórzy jednak lubią zaznaczać swoją pozycję. Kierownictwo POZENY z pewnością odczuwa kierowniczą rozkosz z bycia kierownictwem.
2
Zostaw swoją opinię o POZENA - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie POZENA