brak logo

DONG YANG Electronics Sp Z.o.o

Wrocław

Opinie o DONG YANG Electronics Sp Z.o.o

tj 2010-02-03 12:08:19
też tam pracowałam nie polecam płaca niska a człowieka traktuja jak śmiecia, pan lider robi co chce ze swoja świta a szary pracownik musi zapierniczac na nich.
1
ona 2010-04-12 01:01:18
nie polecam pracy w dongyang , chyba ze ktoś lubi być poniżany
piękna 2010-06-07 14:08:59
polecam pracę na dziale injection(wtryskarki),a na Smt tylko na inspekcji(siedzenie i sprawdzanie plytek),ewentualnie jako operator linii(wkrecanie komponentów i ustawianie maszyn),innych stanowisk nie polecam,chyba że ktos ma końskie zdrowie i stalowe nerwy!atmosfera pracy zależy od grupy,nerwowość i ogolny stres związany z faktem ciągłej obserwacji pracowników przez koreańskich "pomocników"nowego prezesa.
na SMT 4-brygadówka 3-zmianowa,obowiązkowe nadgodziny,praca7dni po tym aż 2dni wolnego,raz w miesiącu wolny weekend,święto masz wolne jak urlop weźmiesz i oczywiście go podpiszą.na wtryskarkach praca 5dni w tygodniu,święta wolne.
polak 2010-06-29 00:15:39
to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] człowiek jest tam traktowany jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do podłogi tam są ludzie narażeni na wielki stres to jest po prostu wykańczalnia zdrowia psychicznego i fizycznego zero szacunku do pracownika a związki zawodowe zamiast bronić pracowników siedzą w kieszeni władz firmy.
Tomek 2011-07-31 10:57:19
Proszę o kontakt osoby które pracowały w firmie Dong Yang i tak jak ja były poniżane i szantażowane. Chodzi mi głównie o osoby z Wałbrzycha. Moj adres e - mail to tpk22@wp.pl. Najlepiej prosze podać swoj nr tel. wowczas oddzwonię aby się spotkać i omówić temat. Za kontak z góry serdecznie dziękuje.
eda 2011-11-13 18:03:00
witam nie prawda dong yang płaci tyle co człowiek zarobi ja np z nadgodzinami zarobiłam 1600 zł jakbym pracowała wiecej doszło by do 2000 zł
Kamil 2011-12-20 14:03:34
A mi tam praca sie podoba fajna mila zmiana atmosfera tez niczego sobie.. co to umow na dluzszy okres to jesli ktos pracuje zetelnie to nie ma problemu z umowa :) a jezeli ktos pracuje tydzien czasu i juz mowi ze mu sie nie chce to po co wogole pracuje??? zarobki i tak nie sa takie zle (z 100%) srednia robie 3 4 100% i jestem zadowolony z wyplaty starcza na oplaty zycie a nawet zeby cos sobie pozadnego kupic raz w miesiacu:) pozdrawiam Inj:D zwłaszcza hale produkcyjna:P
mała 2012-01-31 08:41:28
A Ty się uczysz czy studiujesz?Bo z Twojej wypowiedzi jakoś to nie wynika...Bełkot...Ja tu pracuję ponad 4 lata i nie jest tak najgorzej.A jak ktoś ma aspiracje na posadę dyrektorską i takąż wypłatę,to nie ten adres.
Anonim 2012-02-03 15:55:21
Te mała hamuj z takimi tekstami jak kogoś nieznasz i niebroń tego syfu. ,a jak juz to od samego poczatku byłem tam liderem.i wszystko już tam widziałem i przeżyłem że tam jest tak cudownie to mi niewmówisz ,i daruj sobie te teksty z poziomu podstawówki .
mała 2012-02-28 20:48:48
Anonim,komu wciskasz takie głodne kawałki,co?gdzie byłeś tym liderem,chyba w domu?Ja nie mówię,że tam jest idealnie,ale w porównaniu z innymi koreańskimi firmami jest niezle,dużo się zmienia i idzie ku lepszemu.A dla twojej wiadomości,to jestem po studiach:P
1
Master SMT 2012-06-27 21:42:53
Praca nie jest zła jesli ktoś chce pracowac i choć troche sie postara :-) Zarobki w stosunku do wykonywanej pracy sa wzgledne co pokazuje sytuacja osob zwolnionych ktore poznie wydzwaniaja bo moze cos da sie zrobic zebym wrocil czy wrocila... Ludzie piszecie tu takie bzdury ze szkoda to komentowac ale coz nie wszystkich da sie zadowolic a biorac pod uwage ile osob ogolnie pracuje na strefie to raczej odsetek osob akceptujacych, koreanskie warunki pracy oraz wynagrodzenie jest sporo ale to sporo wiekszy niz was kilku marud :-) przepraszam za brak polskich znakow pisalem z komorki. Pozdrawiam ;-)
Pani Z 2012-07-04 08:16:47
Master smt kilku marud mówisz! Oj nie tych marud jest o wiele wiele wiecej tylko boja się odezwać;)
:) 2012-07-05 12:17:00
A ja tam pracuje:) i to na tych maszynach. Pani lider faktycznie byla dobra i ją lubie ale z tego co wiem to raczej przez alkohol została zdegradowana bo akurat (usunięte przez moderatora)to sie nie postawiła:)
:) 2012-07-05 12:27:49
A i jeszce z tego co piszesz to dalej tam pracujesz, skoro znasz wiecej liderek to znaczy ze na 3s. Pracujesz w tragicznym zakladzie na njgorsze zmiany jekie moga byc i jeszcze sie nie zwolniłaś? Dodatkowo juz od jakiegos czasu nie widziałam nowych pracownikow wiec juz troche tam pracujesz. Cos tu jest nie halo:)
PREZESKA 2012-07-15 01:49:41
FAJNIE BYLO LUDZIE ROZNI A ROBIC TRZEBA NIC DARMO NA TYM SWIECIE
Nazi 2012-10-14 19:18:00
Jak jest za dużo kobiet w jednym miejscu to nie ma rady aby nie było plotek i zakłamania.Po drugiej stronie czyli INJ jest jeszcze lepiej tam na działach są same baby więc kierownictwu współczuje problemów z tym związanych.Liderami powinni być faceci i to z silnym charakterem aby nie dać się w manipulować w zagrywki bab po menopauzie,bo te najwięcej mają do powiedzenia zawsze.Ogólnie na jednym z działów jest brak dyscypliny są wyróżniane tylko koleżanki liderki a reszta jest pomiatana.
fuck lider 2012-10-14 19:30:53
Zgadzam sie z opinią NAZI, i che jeszcze do tego dodać, ze dla liderów nie ważni sa ludzie tylko produkcja, bo boja sie stracić swojego stanowiska. (usunięte przez moderatora)
1
123 2013-05-24 04:08:55
Praca jest na 3 zmiany za weekendy normalnie płacone jest sto procent. Na początek 1500 zł po okresie próbnym 1600 zł
Karty są socjal też,ale firma do końca roku wykorzystała limit więc już nie ma szans na zwrot kasy za wczasy
Na niektórych działach jest system czterobrygadowy
szara mysz 2013-05-30 13:08:02
witam mnie zwolnili ale najbardziej boli to ze człowiek pracuje nie chodzi na zwolnienia lekarskie na urlop chodziłam kiedy [usunięte przez moderatora] mial dobry humor nie warto bo ile jest takich co przychodza pijani do pracy albo maja nn oni chyba lubia[usunięte przez moderatora] trudno niech inni pracuja bo sa przyjecia do pracy powodzenia wszystkim
zainteresowany 2013-06-06 18:17:18
ile ludzi pracuje u was na lini SMT
2013-08-26 08:46:19
A JA TAM ROBIE 6 LAT I NIE NARZEKAM.POCZATKI BYŁY TRUDNE,ALE TERAZ JEST WPORZADKU,NA TYM ETAPIE ZAROBIE 1500ZL BEZ SETEK A TAK JAK DOROBIRE TO Z 2000 WYCIAGNE.POZDRAWIAM
1
karol 2013-09-01 13:48:42
No właśnie co to jest to brutto? Ja też nie bardzo rozumiem co to jest i nie wiem z czym to nawet połączyć
benek 2013-09-16 14:50:45
Czy może ktoś wyjaśnić co to jest to brutto? I co popieram w 100 %? Jakieś dziwne bo niektóre wypowiedzi to się kupy nie trzymają
1
obecny pracownik 2013-10-06 06:54:05
to jest ochrona sprawdzają ludziom plecaki ,reklamówki,torby i alkomatem też a niech sami sie sprawdza widziałem jak na nocce pija szczególnie taki [usunięte przez moderatora] a sam pije a to trzeba przekazac [usunięte przez moderatora] i wtedy zobaczymy jak bedzie [usunięte przez moderatora]
Rambo 2013-10-12 22:40:34
Jak ci ochrona nie pasuje,to zawsze możesz sobie poszukać innej firmy,nikt cię tu na siłę nie trzyma a po 2 jak masz coś do ochrony i jesteś taki kozak to zamiast wypisywać jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] głupoty o piciu pracowników ochrony to może powiedz mi to w( usunięte przez administratora )p. przy bramie wtedy kiedy wychodzisz z firmy i stoisz na pewno cicho jak jakaś ( usunięte przez administratora ). Od wtorku mam 3 zmiany,znajdziesz mnie po 2 stronie bramy,jeśli masz jakieś uwagi co do pracy ochrony w DY to chętnie wysłucham twoich uwag i sugestii.Jak mówi powiedzenie-kozak w necie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie.
liderka OC 2013-11-25 20:52:54
czytaja wszystkie opinie to powiem tak kto ma pracowac ten bedzie pracowac a kto ma lewe rece to juz inna bajka.......
1
Mimiu 2014-04-13 15:33:14
A pracuje tam Jiagu Jie ?
Karina 2014-05-04 18:34:10
jest naprawdę dużo ciekawych ofert pracy gdzie np zarobisz tylko co w dong yang a nie narobisz się tyle SA takie gdzie nie musisz robić na jakies glupie nocki! Ja pracuje w barze juz 2lata i na rękę dostaje 1800zl plus napiwki! Moja kolezanka niestety pracuje w dong yang i mówiła ze jest tam strasznie poszla teraz na chorobowe bo miala dosc! wiec kieruje to zwłaszcza do młodych dziewczyn nie pchajcie się tam bo szkoda waszych nerwów i cennego czasu wiem jak jest po swojej kumpeli zanim poszła tam pracować miała ochotę na wypady do kina czy spacery a teraz! Ciężko wyciągnąć z domu bo zmęczona! Nie wysłana czy ch uj wie jaka!
Karina 2014-05-04 19:14:56
A i chciałam dodać ze moja praca to tylko posprzatac bar podać piwo cos do żarcia pogadac mogę posmiac się mogę wysrac tez i wysikac spokojnie;) i mam 1800zl a w dog yang heh stoisz cale 7godz i 35 min przy maszynie i na łapę macie 1300zl wiec jak myśliciel gdzie lepiej? wejdzcie sobie i zobaczcie ile ofert pracy jest w gastronomi a myślę ze chyba każda z was umie wydawać pieniądze i szybko nauczyła się na kasie albo do sklepu odzieżowego tez fajna praca i takie zarobki jak w dog yang heh
1
sylwia 2014-05-09 08:45:18
dla mnie jest ekipa nie do przebicia bardzo dobra współpraca z innymi
bahama 2014-07-11 21:01:34
4litery a nie praca, ludzie troche godnosci osobistej a dawac sobą pomiatac, mmmmm praca dobra, wspaniala, fany lider itp poprostu bzdury ale oczywiscie jesli chcesz dorobic sobie do renty albo jestes masochista to praca wspaniala
1
maciek 2014-09-28 23:00:42
Odradzam pracy w Dong Yang szczególnie na INJ bo kierownik Maciek W. jest bardzo nie mily wulgarny i nie szanuje ludzi Robisz niby od poniedzialku do piatku ale musisz przychodzic tez i w sobotei niedziele i nie ma ze nie mozesz
1
gość 2014-10-21 19:00:33
tak jest prawda! popieram w 100%, pracowałam tam i wiem jak tam było i nadal jest.jestm szczęśliwa że już tam nie pracuję
1
Magdalena 2014-11-06 12:57:18
Czy ktos pracuje lub wybiera sie do pracy w dong yang ?
adam 2014-12-15 22:27:47
wybieram sie na rozmowe w dong yang o przyjecie na montaż.Jestem z kłodzka.
adam 2014-12-20 17:11:12
czy ktoś napisze gdzie sie pracuje na montażu zaraz po przyjęciu
literka 2015-05-25 05:24:12
o jakich inwestycjach mowa??? z tego co mi wiadomo to jest lipa na całej linii, wysyłaja ludzi na bezpłatne urlopy a Ty bem twierdzisz, że jest dobrze ? :D chyba w biurze , albo leaderom którzy mają mniej pracy i tylko typują ludzi do zwolnienia . Pozdrawiam
1
ja 2015-05-26 19:41:25
Czy w waszej firmie ktos zajmuje sie reWorkiem ? Tak zwana selekcja?
4
ja 2015-05-26 19:54:05
Jesli moglby ktos opisac jak to przebiega i czy macie jakies innowacje w celu usprawnienia tego procesu. Jesli ktos jest odpowiedzialny za tego typu prace prosze o odpisanie podam emaila i chetnie na ten temat porozmawiam pisze z DY z Mlawy i prosze wrecz o pomoc;)
3
lips 2015-10-09 19:48:49
dong yang to wielka duza sciema. masterzy o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rozbic, tylko chronia swoj tyłek cpają, pozdrowienia dla kochanego Tomka P:).
3
Ola 2016-04-10 11:50:00
@czarek dokładnie! W końcu jakiś głos rozsądku :) Prywatne sprawy nas nie interesują.
Zostaw swoją opinię o DONG YANG Electronics Sp Z.o.o - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DONG YANG Electronics Sp Z.o.o