logo TC DĘBICA S.A

TC DĘBICA S.A

Dębica

Opinie o TC DĘBICA S.A

koźlak 2017-01-03 10:15:06
tak jest, tak się boję kierownictwa, że na sam ich widok kark od razu mi się zgina, mimowolnie hehehe
Boicie się tego forum, boicie się pisanie prawdy o firmie TC Dębica, bo oprócz kilku postów, które można potraktować jako obraźliwe, w postach jest opisywane sytuacja jaka panuje w firmie TC Dębica w 100% odpowiadająca rzeczywistości. Już robicie zebrania i straszycie pracowników odpowiedzialnością karną za pisanie na forum, co już samo w sobie ( to straszenie) jest łamaniem prawa, wolności słowa, mobbingiem, jakieś bzdury, że będą pozwy i namierzać ludzi piszących za opisywanie sytuacji prawdziwych i patologicznych w firmie. Zresztą niech próbują i się odważą, więcej sobie tym smrodu narobią, bo się sprawę w mediach nagłośni, innych niż internetowe. Po drugie, żeby kogoś pozwać, to trzeba mieć adres IP komputera, a te wydaje wyłącznie operator internetowy na wniosek Sądu, i to ciężko namierzyć bo są również IP zmienne, po jeśli już namierzą IP, to przecież z komputera np w domu może korzystać i 10 osób plus sąsiad i jego dzieci :) Także powodzenia hehe, a o sytuacji w firmie mogę rozmawiać z najbliższymi i nie jest to zakazane jeśli nie są łamane tajemnice firmy np. finansowe.
Inną kwestią pozostaje na jakiej podstawie Sąd nakaże odszukać adres IP operatorowi. Przecież nie trzeba być inteligentnym żeby wiedzieć, że musi być złamane prawo np kogoś obrażenie, grożenie itp. Pójdzie ktoś z TC do Sądu z wnioskiem, że ktoś napisał post że kierownik np. X.Z. drze mordę i wyzywa pracowników? niech idzie, to prędzej ten Sąd się zainteresuje tym kierownikiem X.Z. hehe
11
Ragnar 2017-01-03 12:03:52
Czyli miałem rację :-) Aha, nie organizowałem żadnych spotkań, ja nie z tych :-)
młody 2017-01-03 14:20:50
Klepnij się chłopie tam gdzie trzeba a straszyć to sobie możesz swojego kota
Bo mom wyjebane 2017-01-03 14:52:31
Kiedyś tam pracowałem, wyjechałem do pracy za granice i widzę, ze na zakładzie sie nic nie zmieniło, banda gości bez jaj którzy potrafią tylko narzekać i obrażać. Nic się nie dziwie ze was dymią jak c..ki macie. Weście się zwolnijcie, komu nie pasuje i szanujcie siebie i innych.
2
eko 2017-01-03 17:05:04
Od jakiegoś czasu czytam te nic nie warte wpisy z których można wywnioskować, że większość z osób tu piszących widzi się na stanowisku kierowniczym i narzeka jaka to "góra" bez żadnego wykształcenia. A wy co?! Byk na byku bykiem pogania, pały były z ortografii i trzeba tyrać teraz na maszynie ? Za naukę się najpierw zabierz jeden z drugim a później drugiemu wytykaj brak wykształcenia. A jeśli chodzi o groźby, tak,są wyżej wypisane ,jegomość alcapone grozi połamaniem rąk i takie tam.
Katastrofa panowie z kim ja tu pracuje .
Pozdrawiam w Nowym Roku :-)
Teraz dopiero będzie zapier...
2
robol 2017-01-03 17:57:04
A no będzie zapier...
hando 2017-01-04 13:20:19
Eko, widzę że macie tak w biurach niezły ból du.p.y, tak was boli że ludzie piszą prawdę na forum? i bardzo dobrze że boli i będzie bolało jeszcze bardziej dopóki dopóty sytuacja w firmie, zarówna atmosfera pracy, jakość pracy, warunki pracy i warunki finansowe robotników TC się znacznie nie poprawi.
2
eko 2017-01-04 16:30:42
NRM, ,R3,PR1C, KRUPP taka moja praca a to nie biura jak sam pewnie wiesz. Śmieszą mnie te wasze komentarze. To nie czasy, że 2h przed końcem zmiany nikt nie robił a połowa była na "płytach "a pracodawca płacił. Najmij sobie kogoś np do sprzątania mieszkania ,zapłać mu 16 zeta na godzinę i wtedy zobaczymy jak mu będziesz patrzył na ręce . I te ploty, jak stare baby a większość to osoby niby wierzące z rodzinką w niedziele do kościółka a na zakładzie umarłego by z grobu wyciagli żeby mu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrobić.
I tutaj zacytuję co niektórych,,droga wolna, świat na was czeka "
1
Robolek 2017-01-04 19:05:11
Ale jaki masz problem ? Idz do biura twojego kierownika i powiedz mu prosto w twarz co Cie boli... Taki jestes odwazny na forum internetowym, a w realu zginasz kark od uklonow. Kazdy moze pisac brednie na internecie... Ja osobiscie nie zazdrosze tym z biur. Wszedzie jest dobrze gdzie nas nie ma, a jak Ci jest zle to lopata w reke i swiat na Ciebie czeka :)
1
koźlak 2017-01-05 15:15:54
hehe, dobre, uśmiałem się do łez, omal nie oplułem monitora....
3
gość 2017-01-05 19:38:05
W ubiegłym roku zwolniłem się z tego amerykańskiego obozu pracy i z tą twoją przysłowiową " łopatą w ręce" zarabiam teraz 5 razy więcej przy pracy 40 godz. pon-pt do 18-tej.
2
sese 2017-01-05 19:49:31
Jedziesz ostro na akord. Pierdu pierdu
gość 2017-01-07 18:55:04
Tak sobie myśl, będzie Ci się z tym na pewno lepiej żyło w tym amerykańskim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
kamion 2017-01-08 11:05:12
coś na pk zaczynają się załogi wykruszać juz 2 osoby się zwolniło nawet do 13 nie czekali.
młody 2017-01-08 11:50:53
Na co czekać najniższa krajowa wzrosła więc zarobki w tc niewiele odbiegają niej więc my młodzi na co mamy czekać?
2
koźlak 2017-01-08 19:49:23
dokładnie, 2000 brutto wynagrodzenia zasadniczego od pn-sob na 1 i 2 zmianie. Na rękę daje to 1498zł.
W TC przy stawce 16zł wynagrodzenie zasadnicze wynosi 2688zł, co daje na rękę 1881zł czyli mniej o ok. 380zł.
Czy za 380zł warto tracić zdrowie pracując w TC, zdrowie nie tylko fizyczne ale i psychiczne?
Przecież nawet zarabiając najniższą i tak często pracodawcy się dogadują z pracownikiem i dają mi kolejne kilka stów pod stołem. I dojdzie do tego jeszcze świadczenia społeczne z MOPS bo na 3-4 osoby w rodzinie wpadnie rodzinne, 500+ i inne dodatki jak energetyczne itp, co łącznie da pewnie ok 3000zł miesięcznie. Więc sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy warto pracować w TC świątek piątek sobota niedziela 3 zmiana.
12
seba 2017-01-09 10:34:40
trzynastke dostajesz za przepracowane co najmniej 6 miesięcy w roku
1
jozin z bazin 2017-01-09 15:45:37
koźlak dobra opinia 100%prawdy i poparcia.
1
wsiowy 2017-01-09 16:48:43
Czyli co nie bedzieta robić bawidamki?
hando 2017-01-10 14:21:42
Hm, nie dość że Goodyear rocznie z dywidendy z Dębicy ciągnie ok 40mln zł, nie dość że rocznie ciągnie z Dębicy 100mln zł za tzw. know how, to teraz jeszcze dodatkowo, w ciągu ostatniego półrocza wyciągnął z Dębicy 250 mln zł w formie pożyczki na śmiesznie niski procent w wysokości ok 1.8% rocznie....., gdzie zwykli śmiertelnicy idąc do banku i biorąc pożyczkę, z wszystkimi prowizjami i ubezpieczeniami płacą w skali roku 20-24%. Tak amerykańce żerują na Dębicy, a dla pracowników po 300zł na Święta Bożego Narodzenia......
wsiowy 2017-01-10 15:53:30
Pon z ameryki nie przyszedł ci dać tylko brać ile się da a więc plan i wio do roboty.
hando 2017-01-10 16:28:14
to niech "pon z łameryki" niech staje i rypie na maszynie za 4 dolary.
robol 2017-01-10 16:40:34
Pon z ameryki m( usunięte przez administratora )i nie łudż się że dostaniesz więcej
capone 2017-01-13 14:29:43
Ponoć starszych werbują do roboty wie może kto coś na ten temat?
kormoran 2017-01-14 15:30:17
nic nie slyszalem ale do kolegi dzwonili z jakiejs agencji. mowili ze potrzebuja ludzi na produkcje na juz ,a skladal kiedys podanie na TC
1
balon 2017-01-14 18:14:14
Ciekawe ile dostaną na start.
robol 2017-01-15 18:50:22
Rekrutują przez agencję ponoć 2000 zł ponoć nawet dziadka wezmą
ciekawy 2017-01-15 22:16:36
2000 ale na rękę czy brutto Jakie warunki pracy? Czy to tylko 1 zmiana czy czterobrygadowy system?
robol 2017-01-16 11:20:18
jaka I zmiana system czterobrygadowy świątek piątek i niedziela i nie bój się leżał nie będziesz.
kamion 2017-01-16 13:29:14
Warunki pracy znakomite w lecie na pewno będziesz na dlugim urlopie i na pewno zimno ci nie będzie
Wow 2017-01-16 21:27:30
Zapomniałeś o kapuście i że można się umyć
Ragnar 2017-01-17 11:35:44
Do tego darmowe badanie trzeźwości!
młody 2017-01-17 14:20:55
badanie trzeźwości przez wykwalifikowanych agentów ochrony szybko sprawnie i bezpiecznie.
1
Jarosław Kaczeński 2017-01-17 18:34:57
Widzę że pochwalasz płacenie pod stołem przez prywaciarzy, wyłudzanie z MOPS zapomogi, rodzinnego itp. A co będzie jak ten prywaciarz zapomni zapłacić za Ciebie ZUS? A co będzie jak prywaciarz oleje BHP i stracisz zdolność wykonywania zawodu? Wysoką rentę dostaniesz? O emeryturze nie piszę bo kto dożyje.
Masz prawo pracować gdzie chcesz (gdzie cię przyjmą), nie neguję tego że w TC płacą tak sobie - ale przecież to co proponujesz to okradanie państwa i podatników.
1
jajaja 2017-01-18 02:13:38
@Jarosław gdyby zatrudnienie pracownika nie kosztowalo az tyle prywatnego pracodawce nie bylby zmuszony do takich dzialan. Okradaniem panstwa tego nie mozna nazwac jest to omijanie zlodziejstwa ktore panstwo serwuje nam
2
kamion 2017-01-18 12:40:21
Ciekaw jestem jak długo porobia ci młodzi którzy poprzychoszil?
tadek 2017-01-18 16:00:32
az sie im skonczy okres szkolenia;)
capone 2017-01-18 16:51:07
W PI ponoć zwolnili w dosyć szybkim trybie jednego ważnego gościa słyszał może ktoś co?
Ważny gość z PI 2017-01-18 18:41:45
Nie, nie słyszałem
2
Zainteresowany 2017-01-19 14:25:29
O ile wzrosną w końcu zarobki od lutego? Każdy bez wyjątku dostanie 70 groszy podwyżki czy zostaje jedynie przeskok między widełkami czyli: Zarabiałem przykładowo 17.00 to teraz dostanę 17.20? Bo dla takiej osoby z kolei starsze widełki byłyby bardziej opłacalne (dostałby 17:50). Trochę to pogmatwane, bo jeszcze coś dorzucić może kierownik.
Zainteresowany 2017-01-19 14:25:58
O ile wzrosną w końcu zarobki od lutego? Każdy bez wyjątku dostanie 70 groszy podwyżki czy zostaje jedynie przeskok między widełkami czyli: Zarabiałem przykładowo 17.00 to teraz dostanę 17.20? Bo dla takiej osoby z kolei starsze widełki byłyby bardziej opłacalne (dostałby 17:50). Trochę to pogmatwane, bo jeszcze coś dorzucić może kierownik.
wsiowy 2017-01-19 19:03:38
Raczej te 17:20 i dobre słowo od lidera , rób stasek rób dobry z ciebie chłop i miska tłustej zupy.
wsiowy 2017-01-19 20:28:07
Do roboty a nie piniondze i piniondze 17 zeta to jest stawka bardzo dobro a wom dali mało.
wsiowy 2017-01-19 21:17:37
kolego pstryknął cie w nos kto kiedy? miastowy się znalazł inteligent a słoma z butów wystaje
Al capone 2017-01-20 07:51:13
Ja nie rozumie co to za widełki to jakaś paranoja i wymysł,traktuje się ludzi po macoszemu wszyscy powinni mieć jednakową stawkę i by było sprawiedliwie a nie rozrzud od 16.50 do 25 na fonfekcji jak walduś zasilający ja się tylko dziwię skąd taka wygórowana stawka pewnie załatwiona za kiełbasę i bimber z kierasem,już jest problem z ludźmi są podzieleni i się zwalniają na wiosnę,nawet Ukraińcy nie przyjechali,nawet murzyn tam by nie pracował,7dni pracy półtora dnia wolnego czysty wyzysk za 1950zl po 10latach pracy!!!
Al capone 2017-01-20 07:51:34
Ja nie rozumie co to za widełki to jakaś paranoja i wymysł,traktuje się ludzi po macoszemu wszyscy powinni mieć jednakową stawkę i by było sprawiedliwie a nie rozrzud od 16.50 do 25 na fonfekcji jak walduś zasilający ja się tylko dziwię skąd taka wygórowana stawka pewnie załatwiona za kiełbasę i bimber z kierasem,już jest problem z ludźmi są podzieleni i się zwalniają na wiosnę,nawet Ukraińcy nie przyjechali,nawet murzyn tam by nie pracował,7dni pracy półtora dnia wolnego czysty wyzysk za 1950zl po 10latach pracy!!!
wsiowy 2017-01-20 08:30:26
1950 to dobre piniondze
wsiowy 2017-01-20 08:42:25
Nic tylko dej i dej a robić ni ma komu skąd firma mo brać jak ni ma z cego , wom to się tak wydaje tu utrzymej tyla luda do ameryki wyślij a z cego?
Zz 2017-01-20 08:44:08
Z Ukraińcami to prawda czy tylko jakaś plotka jak wiele rozsiewanych po zakładzie? W sumie oni i tak pracowali w podfirmach.
robol 2017-01-20 08:56:13
Jak oni są pracownikami podfirm to ty jesteś podludż
Zostaw swoją opinię o TC DĘBICA S.A - Dębica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TC DĘBICA S.A