logo TC DĘBICA S.A

TC DĘBICA S.A

Dębica

Opinie o TC DĘBICA S.A

prezes goodyera 2017-07-11 17:19
50 mln za oszustwa podatkowe !!!! cha cha mają za swoje akcjonariusze !! tak dalej .. opon na dobę nie idzie 10 tys che che tylko 46 tys ..che .
gość 2017-07-11 18:59
o czym ty bredzisz? jakie 50 mln kary? nigdzie nie ma takich informacji, a jako że to spółka publiczna, to w necie już było na ten temat.
bt2 2017-07-11 22:15
No i co brednie piszesz? Gdzie takie mądrości wyczytałeś? Już dawno w wieczornych wiadomościach by o tym huczeli przy tak gigantycznej karze
1
gość 2017-07-12 17:08
Niekoniecznie by media o tym trąbiły, jeśli kara nie przekracza 10% kapitałów własnych TC Dębica ( w tym przypadku jest to ponad 100mln zł) to nawet sama spółka nie musi o tym informować rynku i nie oznacza to, że taka kara jest bądź jej nie ma.
... 2017-07-12 17:24
na pk podejć do byle kogo i ci powie że to prawda siwy dłubie w nosie i jara papierosy to ma czas pogadać..
gość 2017-07-12 17:54
100zł dla 5 osób? serio? daj mi namiar na tę chatę :), ale ok, niech będzie, że dzieci małe do 3-4r życia to za darmo, 5 dni to 500zł, dodaj do tego średnio dziennie na wyżywienie lekko 50zł ( wyjdzie sporo więcej, obiadokolacje średnio po 25zł, śniadanie 10-15zł), czyli minimum 250-300zł to jest razem już ok 800zł, do tego po gałce loda za 3.5zł dziennie to lekko ok 90zł, jakieś baseny ok 200zł, inne pierdoły 100zł, wejścia do Parku Narodowego 5zł od osoby, łącznie wychodzi ok 1200zł i to jest minimum na 5 dni, do tego paliwo samochód lub bilety pociąg, także wydatek minimum 1500zł a trzeba dodać jeszcze wyżywienie dla dzieci.
Co do reszty: żebyś miał nabiał, mięso, warzywa itp musisz też inwestować, z nieba to nie leci. Jeszcze napisz że masz opał za darmo w zimie, bo przez wiosnę i lato m3 kradniesz drzewo z lasu :)
2
Mało 2017-07-13 07:19
Szkoda mojego czasu na konwersacje. Balkon i tak nie zrozumie pewnych spraw. Opal nie muszę kraść . Masę ludzi ma swój prywatny las. Morał jest taki że zamiast tyrac w amerykańskich ob.pracy(ktoś non stop usuwa ten zwrot, ciekawe dlaczego) wolę zarobić mniej w innej firmie i mieć czas dla rodziny,wolne weekendy a i tak będzie mnie stać na sporo rzeczy. Ucieklem z balkonu żeby nie płacić haraczu co m-c. Wiadomo że na działce nic samo nie urośnie ale nie trzeba do tego wielkiego nakładu finansowego tylko chęci do pracy.
3
miastowy 2017-07-13 09:27
Żal mi cię człowieku widać jaki ty jesteś prosty niczym kij bambusa
Ragnar 2017-07-13 09:45
Zapomniałeś, że jeszcze w japonki chłop musi porządne zainwestować, żeby wyjść jak człowiek na szlak :)
Inwestor 2017-07-13 10:54
Nie pajacuj jeden z drugim i trzecim tylko za robotę się bierzcie!!!! Góry to na obrazku żeście widzieli. Czy balkon czy chłop morda w kubeł i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiątek piątek na panów z ameryki.
1
miastowy 2017-07-13 11:48
Balkonowe swój poziom mają a więc to pisanie to do wsiowych
gość 2017-07-13 12:58
A z czym masz problem? źle coś wyliczyłem? to jest absolutne minimum na 5 dni w Zakopanem czy innych górskich miejscowościach. Co do japonek, nawet jeśli jest taki wydatek podczas wakacji, to z reguły ja nie wliczam go do kosztów podróży, gdyż ten zakup będzie wykorzystywany podczas dalszej eksploatacji po urlopie, no chyba że przez te 5 dni te japonki zostaną zniszczone, zgubione bądź wyrzucone, to wtedy koszt ich zakupu zawsze liczę.
;) 2017-07-13 16:08
zakopane to wy macie ale jak na globikowa pojedziecie:D pozdro
gość 2017-07-13 18:03
Kolą w płot, bo do Zakopanego ja jeżdżę z rodziną co rok, a czasami nawet dwa razy do roku. I mam gdzieś jakieś Egipty, Chorwacje czy Grecję, wypoczywam w Polsce, choć często jest zmienna pogoda a i ceny czasami powalają z nóg.
też cos napiszę 2017-07-13 20:11
Ale po co dyskutujecie w ogóle między sobą na ten temat? Jednemu wystarczy do życia 2 000, a innemu brakuje gdy dostaje na rękę 3 500. Im więcej masz tym więcej wydajesz i na pewno widzisz to chociażby po sobie. Skoro gość zmienił czterobrygadowy Stomil na inny zakład i pracując od poniedziałku do piątku daje sobie radę, a przy okazji ma więcej czasu dla rodziny to skąd u ciebie ta frustracja? Tak jakbyś był jego nadgorliwym ojcem i wmawiał mu co jest lepsze dla niego i jego dzieci. Kiedyś nie było 500+ i rodziny musiały żyć za jedną najniższą krajową +social na dzieci z MOPSu, dało się? Dało. Kwestia tego ile komu potrzeba, bo obecnie czteroosobowa rodzina (2+2) bez kredytu na mieszkanie i bez wynajmowania go od kogoś trzeciego by żyć na średnim poziomie bez rozrzutności ale i też bez skrupulatnego liczenia wydatków musiałaby zarabiać miesięcznie na rękę 4 000 zł. Zaraz mnie zjecie, że kto tyle ma a inni że za tyle to nie związałby końca z końcem. Takie życie, a dodaj sobie jeszcze że trzeba cos odłożyć na remont czy nowe (używane) auto albo sprzęt AGD/RTV - z 1 000 miesięcznie by pasowało.
1
Ragnar 2017-07-13 20:44
Spoko,wyliczyłeś ok, ale te japonki to nie załapałeś? Serio nie załapałeś? Dwa razy, jak piszesz, jeździsz i nie wiesz o co kaman? To ty chyba ta "stonka krupówkowa" jesteś.
gość 2017-07-13 21:41
Widzę że te przysłowiowe "japonki" już nie są tak widoczne na szlakach jak dawniej, powoli sytuacja się zmienia i poprawia w tej kwestii, nikt nie chce mieć zdjęcia zrobionego i wrzucone na wiocha.pl hehe, choć pewnie zdarzają się jeszcze tacy agregaci. Ale, tak między nami, rozsądny i odpowiedzialny człowiek w sandałach wejdzie na Rysy, głupi i nieodpowiedzialny idi.o.ta, nawet jak będzie miał najlepszy sprzęt to spadnie i się zabije z Sarniej Skały hehe
1
Zyjesieraz 2017-07-13 22:47
Hej, a ja popieram pana "Mało" przepracowałem w kołchozie 6 lat, wiadomo człowiek gdzieś musiał pracować, jedynie co wyniosłem z tego zakładu to doświadczenie ciężkiej pracy w systemie 4 brygadowym pod wysoką presja wykonania za wszelką cene planu, zwolniłem się rok temu, teraz pracuje w Mielcu na strefie, zarabiam 2200 netto, mam wolne weekendy, praca o wiele lżejsza bez nacisków w życzliwych relacjach. Współczuję ludziom żyjącym w przekonaniu że TC Kołchoz to jedyna firma zapewniająca godne życie.
Ragnar 2017-07-14 09:31
Sedno, różnych idiotów widziałem. Najgorsi są tacy, jak ten egzemplarz powyżej. Wyjazd na 5 dni, ściśnięcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby tanio wyszło, a lans ze zdobycia Gubałówki...;-)
gość 2017-07-14 14:09
Panie i Panowie, czas wywalczyć jakieś podwyżki, bo jak nie teraz to kiedy? W tym zakładzie mało kto chce pracować, a jak przychodzą młodzi to albo pracują "po łebkach" jak to się mówi, albo się zwalniają szybko, do tego z zakładu zwalniają się doświadczeni pracownicy fizyczni, z zakładu odchodzą nawet różnej maści specjaliści jak technolodzy, elektromechanicy itp.
Cieszkowski podobno w ub. roku powiedział, że odejścia z zakładu nie robią na nim wrażenia. Ciekawe co teraz mówi? Albo ludzie będą godnie i dobrze zarabiać za pracę w tak ciężkich warunkach, albo będą odchodzić. Za taką pracę to sama podstawa, płaca zasadnicza powinna wynosić 4000zł brutto plus dodatki nocne, niedziele itp. Obecnościowe powinno być płacone indywidualnie dla pracownika i miesięcznie, a nie kwartalnie.
8
Giovanni 2017-07-14 17:32
To najlepszy moment teraz nastał!bo boju!!!
1
rozbawiony 2017-07-14 20:02
Już to przerabialiście na tym forum (2 lata temu), tzn. mieliście protestować i stawiać maszyny żeby pokazać że trzeba się z wami liczyć. Tylko gdy przyszło co do czego 2 lub 3 dni na tej stronie była cisza.
pk 88 2017-07-14 22:03
bucha cha cha w internecie kozaki a na hali pełzają jak węże po ziemi jestem młodszym kierownikiem na pk i wszyscy mi włażą do odbytu byle dostać lżejsze stanowisko . jakoś nikt nie podskakuje ??? wystarczy że powiem że idzie siwy a oni dostają małpiego amoku boki zrywać ale taka jest przykra prawda . strachem można ludzi zmusić do wszystkiego .
2
pracownik 2017-07-16 12:52
Prawda jest taka że jak będą chcieć to dadzą a jak nie to nic im nie zrobisz , młodzi na dzień dobry i tak dostają dobrą stawkę.
młodzi bt2-3 2017-07-17 10:46
ZAKŁAD NIECH WRESZCIE ZACZNIE PORZĄDNIE PŁACIĆ A NIE JAŁMUŻNA I WYZYSK TO WTEDY LUDZIE BĘDĄ SIE GARNĄĆ DO STOMILA , A TAK CO UCIEKAJĄ DRZWIAMI OKNAMI NIECHCA SŁYSZEĆ O KOŁCHOZIE,PASOWAŁO BY TERAZ ŻEBY BYŁY TAKIE KONKRETNE UPAŁY BUHAAAA,[ II UJRZAŁ Pan prace naszą i był zadowolony,a potem zapytawszy o zarobki nasze usiadł i zapłakał....].Taka prawda i smutna rzeczywistośc.
1
hd 2017-07-17 10:48
To ile teraz zarabiają Ukraińcy?
młodzi bt2-3 2017-07-17 10:59
tako koło 3tys na ręke pracuja po 12 godz,dzien w dzien
Ragnar 2017-07-17 12:15
Ty się Lesiu nie podpisuj "młodzi bt2-3", tylko "po.eb i ciemniak bt2". Bardziej pasuje.
hd 2017-07-17 15:02
To mają psie pieniądze. Nawet mając ten jeden dzień wolnego w tygodniu, a z tego co napisałaś to nie mają i brać 3 000 na rękę przy 12 godzinnej pracy to śmiech na sali.
Były pracownik 2017-07-17 15:13
Kto już był na komendzie przesłuchiwany w sprawie wpisów na gowok bo się popłakałem taki ubaw.
gość 2017-07-17 15:31
Hm, było że ABW na zakładzie, że CBA węszy w TC, a teraz znów że jakieś przesłuchiwania na komendzie...., co jeszcze ludzie wymyślicie, żeby ludzi zniechęcić do pisania prawdy o tym co się dzieje w Firmie Oponiarskiej Dębica?
2
Były pracownik 2017-07-17 15:50
Właśnie o prawdę im się rozchodzi w szczególności Państwo CH....j.
Wisłoka 2017-07-17 19:48
Pytanie do starszych pracowników t.c. ile daliście w łapę żeby x lat temu zatrudnić się w stomilu????
Widzew - Legia 3:0 2017-07-17 19:52
A teraz rzniecie pajaca jeden z drugim!!
Kodeks pracy 2017-07-17 20:50
To takie info z kodeksu pracy dla "ciemnogrodu" dot. Urlopu na żądanie!

Art. 1672. Pracodawca jest obowiązany udzielić na żądanie pracownika i w terminie przez niego wskazanym nie więcej niż 4 dni urlopu w każdym roku kalendarzowym. Pracownik zgłasza żądanie udzielenia urlopu najpóźniej w dniu rozpoczęcia urlopu.

Art. 1673. Łączny wymiar urlopu wykorzystanego przez pracownika na zasadach i w trybie określonych w art. 1672 nie może przekroczyć w roku kalendarzowym 4 dni, niezależnie od liczby pracodawców, z którymi pracownik pozostaje w danym roku w kolejnych stosunkach pracy.
6
Zadowolony 2017-07-18 20:30
Mi się praca w stomilu podoba .
Ja 2017-07-18 20:34
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie pracy w TC Dębica czy praca na BT1 walcowni jest ciężka ?
pracownik bt1 2017-07-19 12:08
Tak, praca na BT1 jest ciężka.
Julita 2017-07-20 09:57
@Zadowolony Widzę, że podoba Ci się Twoja praca, czy możesz dodać coś więcej? Za co najbardziej cenisz współpracę z TC DĘBICA? @pracownik bt1 Rozumiem, że Twoja praca, to praca fizyczna? Jak ją oceniasz? Napisz coś więcej na temat swojego stanowiska.
gość 2017-07-20 11:16
Julita, poczytaj sobie 58 poprzednich stron, będziesz wiedziała wszystko :)
Xxx 2017-07-20 17:15
Na chleb nie masz że się pchasz do Ameryk. oboz. pracy.!??
1
niewiem 2017-07-20 18:25
Ciekawe kiedy się skonczą te imprezki na drugich zmianach i nockach. Liderow z pupilkami. Po pol zmiany sobie siedzą. Wiem ze to czytaja ;)
4
robol 2017-07-21 10:51
Piją alkohol?
. 2017-07-21 13:44
Już się nakręcajcie .Za chwilę będziecie wymyślać afery
1
Bt2 2017-07-25 09:50
Niedawno widziano pewnego kierownika młodego jak bił po łbie konia!!! Trzeba to zgłosić do prezesa oraz rzecznika praw zwierząt.
1
Jon 2017-07-25 09:52
Nie. Ale odgłosy kopulacji dają się słyszeć...
1
Tomasz morsztyn 2017-07-25 10:41
Piszecie tu prawdę ,tylko dlaczego nikt sie nie podpisze imię i nazwisko . Firma patola i tyle
robol 2017-07-25 12:37
Najlepiej na policję wtedy osoba zgłaszająca czuje się bardziej dowartościowana
Niby anonimowy 2017-07-26 10:28
Nie trzeba się podpisywać i tak wszystko wiadomo :)
Info 2017-07-26 17:43
No teraz już tak
Zostaw swoją opinię o TC DĘBICA S.A - Dębica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TC DĘBICA S.A