brak logo

LS System

Sosnowiec

Opinie o LS System

tarka1 2012-12-16 19:54:36
(usunięte przez administratora)aby kogoś szkolic trzeba miec osiągniecia w sprzedaży a tu niestety DNO DNO !!!!!!!!
Mysz 2013-01-13 12:34:33
(usunięte przez administratora)Przestrzegam wszystkich przed tą firmą! W umowach mają zawartą klauzule pozwalającą im pomniejszyć wypłatę wynagrodzenia nawet o 80% lub nie wypłacić wcale! Pracowałem dwa tygodnie, nie dostałem za to złamanego grosza!!!!
Marco 2013-01-22 10:08:55
pracowałem w tej firmie przez ponad 3miesiące, była to moja pierwsza poważna praca po skończeniu szkoły. Firmę wspominam miło i zarobiłem spoko kasę i nauczyłem się sporo o pracy na słuchawkach. Najwięcej marudziły największe(usunięte przez administratora) które są zdziwione, że pracują po to żeby coś sprzedać a nie po to żeby tylko przesiedzieć dniówkę. Gdyby nie przeprowadzka związana ze studiami to bym chętnie dalej tam popracował.
stokrotka90 2013-03-12 15:17:16
pracowałam w tej firmie bardzo długo panna(usunięte przez administratora) nie polecam tej firmy teraz nikt tam nie pracuje dłużej niż miesiąc bo kto by pracował za 300-400 zł? atmosfera w pracy bardzo nie przyjemna jak nie sprzedajesz bo masz zły dzień to pani (usunięte przez administratora)robi fochy,a jak sprzedajesz to fajnie z tobą rozmawia a później leci do szefa i opowiada mu bzdury żeby się podlizać.(usunięte przez administratora)
kissmyeyes 2013-03-15 10:02:47
zgadzam się. Miałam już okazję pracować w kilku firmach na słuchawkach i mam porównanie. (usunięte przez administratora)Dziwi mnie jak tacy ludzie dostają w ogóle pracę, a co dopiero jak dostają się na stanowiska wyższe. Atmosfera niby luźna, ale co najmniej dziwna. Narzucony czas przerw - ok.10 osób usiłuje się dostać do jednej toalety w ciągu 20 minut. Szkolenie to dno kompletne, nie dowiesz się niczego co umożliwiłoby ci rozmowę z klientem. Sam fakt, że część ludzi z którymi tam zaczynałam ma już nową pracę, wskazuje, że nie ma tam zbyt wielu stałych pracowników. Nie zgodzę się z tym, że dobrze mają tam ci, którzy "nie odwalają dniówek",tylko autentycznie tam sprzedają, bo tam prawie nikt nic nie sprzedawał. Pracowałam już w 6 innych firmach na słuchawkach i ta była zdecydowanie najgorsza.
Lara 2013-04-29 15:09:14
Racja nie polecam tam pracować!!!(usunięte przez administratora), nie sprzedacie min. 13 umów w miesiącu, nic mogą Wam nie wypłacić. Tak jest skonstruowana dziwnie ich umowa zlecenie. Poczytajcie sobie dokładnie umowę, zanim podpiszecie. (usunięte przez administratora) Spójcie sił w innych firmach, zobaczycie jest o wiele lepiej niż tam.
zaniepokojona 2013-06-12 19:47:20
Naprawde jest tam az tak zle? kurde, dostalam telefon zeby przyjsc nq rozmowe kwalifikacyjna i sie waham bo jesli tam sie nic nie wmienilo to nie chce pracowac za darmo, a co dopiero ponosic kosztow zwiazanych z przejazdami itp... a tak sie ucieszylam ze do mnie oddzwonili :(
TELEMARKETER(były) 2013-06-13 09:08:35
Daj sobie spokój lepiej poszukaj normalnej pracy a nie właź do gówna!!!!!!!
go to normal job 2013-06-20 13:52:47
Popieram wiekszosc komentarzy. Szkolenie to pic na wode, laska ktora je prowadzi a potem koordynuje grupe to porazka, choc sprawia poczatkowo wrazenie fajnej - w niczym Ci konkretnie nie pomoze, radz sobie sam, nie potrafi odpowiadac na proste pytania. (usunięte przez administratora). Stracilam 4 dni chodzenia do tej pracy i dzwonienia, nie dostalam za to nic, nawet wzmianki o umowie, nikt mnie w tym czasie nie odsluchal, zeby wylapac jakies bledy czy pomoc zbijac objekcje, nie poprawil, nie doradzil. Po szkoleniu nie mialam pojecia co sie zawiera w ofercie, bo nikt mi fachowo nie udzielil info. Nigdy wiecej !!!!!
koko 2013-06-29 12:04:45
pracowałam tam trochę,jak chcecie dostawać 300 zł za mc to śmiało polecam,(usunięte przez administratora),DNO,szkoda czasu,omijać z daleka
1
koko 2013-07-07 11:51:45
miałem taką umowę jak wszyscy tam,zlecenie,nikt tam nie pracuje na umowie o pracę
iop 2013-07-15 11:25:36
badziew na maxa trudno to nazwać firmą
Topor 2013-07-31 00:21:43
a jak dla mnie firma jest ok i niech nie(usunięte przez administratora) tutaj głupot że dostaje sie po 300 zł na miesiac Ja za siedzenie i sprzedanie bodajże 2 usług dostałem 700zł do ręki jakis podatek który mi zwróci sie to 150.
jak za samo siedzenie i rozmawianie myśle ze dobra pensja.
niestety nie posiadam jakis magicznych talentów sprzedarzowych i tak zarabiam.
drugą pensje dostane lepszą bo wiadome lepsza sprzedaż ekipa spoko przełozona gdy coś potrzeba zawsze pomoże no chyba ze ma humorek raz na miesiac zły ale jak to kobitki ^^
jak najbardziej polecam
średnio chłopaczki które pracują więcej niż pół roku dostają 2,5 kafla na czysto. pozdro
derry 2013-07-31 11:21:47
Topor ,ale się uśmiałem 2500 tyś, dobry żart
były konsultant 2013-08-26 16:14:10
Te pierdoły że zarabiają 2 500 zeta to wpisują lalunie które tam pracują kilka lat aby podreperować wizerunek FIRMECZKI bo tak trzeba nazwac ten kocioł w którym siedzi 25 osób tam nikt nie zarabia więcej niz 600zet
a jak nie sprzedajesz to wylatujesz!!!!! Nie myślcie ze bedziecie siedziec i dostawac za to kase!!!!
poop 2013-08-28 14:54:53
600 dostaniesz jak będziesz sprzedawał,a weź dzisiaj wciskaj komuś coś przez telefon,powodzenia,biedni ludzie tam przyłażą bo myślą,że się uda i odchodzą po kilku godzinach albo jeszcze szybciej,polecam szukać normalnej pracy płatnej za godzine,a nie takie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
panna nikt 2013-08-31 00:02:21
...no właśnie...siedziec i zarabiac...w jakiej firmie tak mozna?(usunięte przez administratora)
pan ktos 2013-09-01 01:39:42
Siedziec i zarabiac? Chyba mylisz pojecia. oczywiscie ze pracodawca placi pracownikowi za przychodzenie siedzenie i nawijanie. To powinna byc Twoja podstawa. a jak sprzedasz to jest twoja prowizja. Nikt za darmo nie przychodzi i nie siedzi na sluchawkach, nawet jak nie ma opdowiednich wynikow. A ze to jedna z tych firm z ktorej sie blaga o jakakolwiek wyplate za marne grosze kit wciska ludziom to inna sprawa. (usunięte przez administratora) ludzi ktorzy szukaja czegkolwiek byleby tylko miec jakies pieniadze.
2013-09-04 10:52:10
(usunięte przez administratora)pracuj za darmo,zapraszamy,tak się powinny takie"firmy" ogłaszać
kal 2013-09-12 09:34:08
wypowiedzenie w ls system polega na tym,że już nie przychodzisz i tyle,nawet nie musisz dzwonic
ls sisteme wolontariat 2013-09-12 13:04:48
dokladnue tak sie tam sklada wypowiedzenie. nawet jak jestes pracownikkem z dlugim stazem (czytaj miesiecznym) to jak zlozysz wypowiedzenie w formie zwyklego nie stawienia sie do pracy to nawet nikt nie zadzwoni i nie zapyta czy cos sie stalo. tsk sa przywzyczajeni do tego ze ludzie po prostu ich olewaja po paru dniach lub po tej minimalnej wyplatce'. dziekuje nigdy wiecej do takiej firmy i takich ludzi.
xx 2013-09-16 20:42:30
Niesolidna firma, domagają się sprzedaży, a nawet jak się zrobi to spozniają się z wypłatą. Z moich obserwacji to co 6-7 osoba która przyjdzie na szkolenie w ogóle chce tu pracować, a wielu rezygnuje po pierwszym dniu.
2
anonik 2013-10-12 20:24:26
Rezygnują bo szkolenie jest beznadziejne i już w pierwszy dzień zniechęca. Firma jest okropna, z nikim nie można porozmawiać, wszyscy odpowiadają z fochem o nic nie można poprosić. Koordynatorka, szkoleniowiec rozmawiają tylko o tym jaką kiecke widziały w sklepie, gdzie zrobiły paznokcie i co będą jadły. A co do wypłaty 2500zł ;o hahahahahahahaha żenada... Kto napisał ten komentarz? Właściciel? Kto tam w ogóle pracuje ponad pół roku?? Miesiąca się nie da wytrzymać taka atmosfera. A żeby zarobić 2500 to trzeba mieć chyba z 35 usług ;/
Jak dasz wypowiedzenie to możesz się pożegnać z jakimkolwiek normalnym wynagrodzeniem.
1
Freddie 2013-11-26 20:22:49
Hue hue hue. Jak ktoś nie umie sprzedawać i nie ma motywacji to niech lepiej poszuka pracy ze stawką godzinową i się opieprza :) jestem teraz na szkoleniu, jest spoko, bez ciśnienia, bywałem na dłuższych i bardziej męczących. Rozmawiałem z pracownikami, albo szybko wypadasz i się nie nadajesz albo robisz to co do Ciebie należy i dostajesz kasę. W poprzedniej firmie z której odszedłem można było wyciągnąć, też telemarketing, 2.5 tysiąca, ale nie ma nic za darmo, to jest praca! Rezultaty przychodzą z czasem a atmosferę budują też nowi pracownicy! Rotacja jest w tej branży normalna bo przyjdzie taki jeden z drugim i myślą, że będzie coś za nic, że to łatwe i będą zarabiać, odchodzą z kwitkiem a potem płaczą po forach, że nie zarabiają.
xx 2013-11-29 18:50:47
Hue hue hue. Jak nie pojdzie sprzedaż (co wielu osobom się zdarza,np. dużo umów wraca niepodpisanych) to za cały miesiąc pracy dostaniesz 400 zł.
Kłamstwem jest to co opowiadają na rozmowie kwalifikacyjnej, że jest 700 zł podstawy bez względu na sprzedaż. Jak masz mało sprzedanych to pracuj cały miesiąc za 3,20 za godzinę. Powodzenia
dert 2013-12-06 12:43:30
a jak zrezygnujesz wcześniej to dostajesz zero,a w najlepszym wypadku jak posiedzisz miesiąc niecałe 400 zł,o ile sami cię nie wykopią, idź i dzwoń do kogoś i mu coś sprzedaj,powodzenia
pomylona 2014-01-03 18:11:34
Owszem zarobki nie są może zbyt zadowalające, ale czasami trzeba trochę wysiłku aby mieć tych złotówek trochę więcej. Ekipa jest fenomenalna, a koordynatorka owszem ma czasami "muchy w nosie" ale do zniesienia, nie robi problemów, gdy trzeba wyjść wcześniej, albo cos człowiekowi wypadnie.Szef też moim zdaniem nad wymiar ludzki człowiek.Więc nie wiem co to za ludzie co piszą,że jest aż tak źle, ale to chyba tacy co popracowały raptem miesiąc lub co pracowały dłużej, ale bez większego zaangażowania. z czasem da się w tą pracę wkręcić. I owszem są tam ludzie co pracują po przeszło pół roku i jak na razie się trzymają. A i coraz mniej jest osób takich co przychodza i posiedzą kilka dni i ich nie ma, ale to też chyba zasługa ekipy.I tyle w tym temacie jak na razie
1
mnb 2014-01-04 00:05:28
jak ktoś tam pracuje miesiąc to jest już starym pracownikiem,zamiatanie ulicy przy tym to rarytas
1
marta 2014-01-21 22:37:44
teraz ta firma jest na przeciw dworca?
PANNA NIKT 2014-01-25 03:22:10
tak..powodzenia w odsniezaniu...uwierzysz,ze niektorzy pracuja rok,dwa...trzy?marudzic kazdy potrafi..byc dobrym handlowcem?ups...zbyt duzy wysilek...mama i tata da na szkole,poglaszcze po czuprynie...POWODZENIA.
anka 2014-01-27 10:07:49
a to teraz sie przeniesliscie tam koło żabki w centrum? jakie warunki są na start, jest jakas podstawa? proszę o odpowiedz :)
Panno nikt ladny nick wybralas 2014-03-03 23:15:28
pasuje do jakosci szkolen jakie prowadzisz zreszta sama widzialam jak tu zagladasz i sama piszesz pozytywy. wbijcie sobie do lba wreszcie ze samo siedzenie i dzwonienie, przeprowadzadzanie rozmowy z klientem, badanie potrzeb, dobieranie oferty i produktu tez jest praca niezaleznie od sprzedazy. a muchy w nosie to mozesz miec w prywantych relacjach a nie na stopie zawodowej. minimum profesjonalizmu, miejsce pracy to miejsce pracy a nie pole do demonstrowania swoich humorow.
1
poczytaj nie tylko metro 2014-03-09 02:17:01
tak lepiej?panna nie panna...nie szkole,nie koordynuje..szanuje prace i niecierpie głupoty i czekania na mannę z nieba.
firma zenada 2014-03-10 14:01:52
Panno Nikt ja tez nie toleruje glupoty i dlatego szukam szczescia dalej. Natomiast wiem, ze mimo tylko negatywow tutaj wy ograniczacie sie tylko do kasowania komentarzy i to co najgorsze nadal u was kwitnie. zamiast wyciagnac wnioski z naszych opinii wy idziecie w zaparte i nie zmieniacie sie. ja licze tylko na to, ze ludzie beda madrzejssi i nie przyjda do was do pracy.
q33 2014-03-14 09:40:56
większego wyzysku niż tam nie widziałam
konsultant 2014-03-28 13:55:49
Masz rację do kasowania komentarzy to Panna Nikt jest pierwsza
Widać że ma coś na sumieniu!!!!!
swq 2014-06-17 20:27:19
staż ? buhahahaha,człowieku idź na "staż" przy wypasaniu bydła,więcej zyskasz niż tam
1
danio 2014-09-13 20:22:15
ale laurka,widać,że to ktoś z firmy
tytus 2014-10-04 15:14:50
taak opinie osób które tam pracowały są mało wiarygodne,oczywiście
1
eryk 2015-01-18 13:35:39
a czy może ktoś tu wie ile miesięcznie idzie wyciągnąć u LS System? bo ja jestem ciekawy bardzo. a no i jaką umowę oferują? tylko śmieciowe czy umowę o pracę też? bo nie ukrywam, że mi najbardziej zależałoby na tej o prace, a wiadomo ze w dzisieszych czasach cięzko taką wywalczyć sobie. czekam na odpowiedz bardzo
rty 2015-03-10 21:59:17
omijajcie to z daleka,tam trzeba jeszcze dopłacać,a nie myśleć o zarobieniu
DawnaPracownica 2016-09-11 03:07:17
Ho, ho Ls System.... CUDNE życia początki. "Umowę macie to cieszcie się i róbcie swoje". Nie no, ok, cieszcie się, że w ogóle ktoś was zatrudnił. Polityka firmy nie zmieniła się.wszystkim zaczynajacym radzę: umowa do wglądu przed podpisaniem na drugi dzień waszego pojawienia się w firmie. To raz. Dwa to wynagrodzenie za godziny w biurze, niezależnie od sprzedaży. 3: przerwę bierzecie, kiedy jej potrzebujecie, a nie kiedy narzuca ja osoba koordynujaca. Kto chce spędzić 20 mn w kolejcedo kibla, może to zrobić. Reszcie mówię: pracujecie na smieciowce, nikt wam nie ma prawa narzucać godziny przerwy. To nie umowa o pracę, wiec nawet jak juz tam pracujecie, to piep...cie to. To oni wykorzystują was, nie wy ich, że idziecie do kibla.
karda 2016-10-23 17:50:16
Oj Oj Obudź się panno!!! Rodzice dają kasę swoim dzieciakom a nawet płacą za studia i nic w tym dziwnego ani złego Ty miałaś i masz pecha i pod górkę bo musiałaś i musisz na wszystko zarabiać a zazdrościć innym feeeee :-( :-( :-(
BylaexNihili 2016-11-12 04:39:50
Sorry, czy to nie ta sama firma pana dluznika, wiszacego gruba kase, ktora nagle przeniosla sie z teatralnej na maja? Jesli tak, to przyszlym podopiecznym radze zajdzec uwaznie z google. Jesli sie myle (lub google) co do siedziby, to przepraszam. A CLOWNdynka jakby na forum ucichla. Szkoda, kserowkowe szkolenia pamietam do dzis. Pozdro zza swiatow. Lepszych swiatow.
1
Zostaw swoją opinię o LS System - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LS System