brak logo

WAF Polska Sp. z o.o.

Tarnowskie Góry

Opinie o WAF Polska Sp. z o.o.

technik automatyk - nie pracujacy z wami 2012-07-18 10:03:50
(usunięte przez administratora) W zyciu tzrba miec troche honoru i umiec przyjsc do szefa i mowic szczerze, ale trzeba tez widziec samego siebie jako lipnego fachowca.
lekarz do pielegniarza elektryka 2012-07-18 10:21:27
Jako elektryk pomyliles zawody, gdyz martwisz sie o stan psychiczny kolegi. Pracowalem w WAF-ie i Promus-ie i znam was : (usunięte przez administratora) Tacy jestescie - okazja i idziecie na chorobowe, gdyz nie lubicie pracy w Polsce. Kombinujecie, gdyz chcecie Netto = Brutto. Nie placic zadnych ubezpieczen i podatkow. Firma WAF placi panstwu i ZUS-owi to co sie nalezy, gdyz sa tam ludzie co mysla o waszej przyszlosci. Pracujcie i nie narzekajcie (usunięte przez administratora)
technik z siemensa 2012-07-19 08:10:08
Jezeli jestes taki dobry jak Piotr B. to na pewno idziesz na maksa wyciagasz od nich wszystko i na chorobowym przajezdzasz do niemiec, zeby isc do Apollo. Glupi Stas M. jest inz. lecz podaje sie cale zycie za robola i po ilus tam latach pracy ucieka chylkiem od kolegow. Chcecie tylko jednego pieniedzy i zadnej normalnej przyzwoitosci. Dawny szef el. inz. Lewi mowil na was obszczymurki o mentalnosci tchorza - von z WAF-u przyjda inni lepsi - idzcie spece od rycia gdzie indziej. Na instalacjach z waszymi leniwymi ruc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wylecicie z hukiem. Nie klamac.
murarz 2012-07-30 10:14:34
witam czytam wasze opinie i chciałbym sie zapytać jak wygłąda sytuacja murarzy w tej firmie? bo widze że elektrycy sie tylko wypowiadają, znalazłem ogłoszenie tej firmy że poszukują murarzy i chciałbym sie zorientować jaka to firma!
nurak bratnia dusza 2012-07-30 21:56:38
tego nie wiem.zatrudnij sie to zobaczysz?
technik automatyk 2012-07-30 22:41:00
odnoszac sie do pozycji napisanej przez\\\"technik automatyk\\\" to skad kolego wiesz ze sie (usunięte przez administratora) na kwaterach i operujesz skrutami jakis tam nazwisk .(usunięte przez administratora) juz nie pisz nic na. swoja obrone niech to forum bedzie wolne od.(usunięte przez administratora)niech ci bedzie jestes autorytetem i super automatykiem ale nie zasmiecaj juz tego fotum:)
murarz 2012-07-31 07:18:02
a jakie tam stawki sa? po ile godzin robicie? ile średnio na miesiąc wyciągacie tak w przybliżeniu
noey 2012-08-01 21:36:07
a czytalem wczesniej ze firma ma super fachowcow a tu sie okazuje ze same (usunięte przez administratora)?(usunięte przez administratora)
gość 2012-08-12 09:28:07
dostałem oferte pracy na budowie w niemczech co o tym myśleć
kolega 2012-09-12 23:05:50
to fakt!nie mozna winic WAF polska za kierownika w niemczech To jest starej daty czlowiek i juz niedlugo pojdzie na emeryture albo sami sie zorientuja (usunięte przez administratora)?
Wasz przyjaciel od pomowien ! 2012-09-17 14:13:38
Wszyscy glosno ujadaja, niby z troska : technik automatyk, zatroskany - o los firmy. Bije z was male (usunięte przez administratora) odwaga polaczka, nie Polaka. Co innego mowic prawde kierownikowi, a nie anominowo miec odwage, niestety tchorza. Znam kierownika W. od lat, a wiec go bronie : za uczciwosc, za dbalosc o pracownika oraz za pilnowanie miejsc pracy. Praca dzisiaj jest dobrem, chyba ze sie jest (usunięte przez administratora), klamiacym od urodzenia. Dlaczego nie umiecie mowic otwarcie o problemach(usunięte przez administratora) Piszcie dalej , a was znajde po ID.
Twoj przyjaciel od liczenia 2012-09-17 14:27:32
Do bylego pracownika / fachowca : jestem przekonany, ze dostales pieniadze co do ostatniego grosza, lecz nie umiesz liczyc ( brutto - podatek - ubezpieczenia socjalne = netto ), lub co gorsze(usunięte przez administratora)
BYŁY RACOWNIK-murarz 2012-09-18 14:55:01
ja też ciągle czekam na wyrównanie pracowałem w Niemczech przez 2 m-ce po ponad 220godzin a dostałem zapłacone za godziny z umowy czyli około 2 razy 160godzin a gdzie reszta pieniędzy?? jak dzwonie do firmy w TG to pracownice mówią że nic nie wiedza a "jeden gość" z Niemiec nie odbiera telefonu .... chyba zostałem wyciulany na kase... ostrzegam!!!!
Aniol stroz 2012-09-19 08:01:06
Z nudow przegladam wadze oszczercze opinie : wszyscy mowicie o pieniadzach ( ciagle malo, na reke, ile mozna wyciagnac ), a nie piszecie o swoich kwalifikacjach zawodowych i oczywiscie o wydajnosci na godzine lub dniowke. Widzicie siebie jako zbawcy firmy, a jestem pewien, ze was wywalono z roboty. Kryjecie sie i ujadacie. (usunięte przez administratora)
1
BYŁY PRACOWNIK -murarz 2012-09-19 13:42:08
a Anioł Stróż czemu się nie ujawnił??? tez ma coś do zarzucenia???...ja tylko pisze żeby się nie dać wrobić na piękne słówka.... narobiłem się mnóstwo godzin a nie należę do nierobów... a fach też mam i nie obnoszę sie z tym - po prostu mnie (usunięte przez administratora), na umowie miałem tyle na godzinę a reszta miała byc wyrównana, i echo...... a nazwiska nie podaję bo takich jak ja (usunięte przez administratora) jest ogrom!!
Aniol stroz 2012-09-20 19:57:47
Byly pracownik - murarz : znasz sie lepiej na komputerze, anizeli na murarce. Swoja droga, chyba nie pracujesz, co widac po godzinach wpisow, albo co gorsza jestes jak kazdy najlepszy i wydajny pracownik na chorobowym na koszt firmy. Ja Aniol Stroz obserwuje ciebie jak probujesz wyrownac rzekoma krzywde. Ciekawe jako miales wydajnosc w ramach dniowki zadaniowej. Ocen sam siebie i idz do kosciola i pros o rozum.
zatroskany, albo nienawistny 2012-09-20 20:04:32
Niby krytykujesz, lecz po usnietych wpisach widac, ze zioniesz jak bazyliszek nienawiscia. W zyciu trzeba miec zdrowy rozsadek i odwage cywilna. Jezeli jestes tak zatroskany o swoja rodzine, to tylko wspolczuje twojej zonie, gdyz chyba tworzysz swiat typowego paranoika. Nie ma ciebie w tej firmie, to nie podzegaj. Ci co pracuja czynia to uczciwie. Sa to porzadni ludzie, a nie oblakani (usunięte przez administratora). Jest taka sama nie pomozesz, to nie przeszkadzaj innym w pracy.
dostal oferte pracy 2012-09-20 20:10:45
Lecz nikt go nie zatrudnil na umowie o prace. Czlowieku gdzie masz rozum idzie zima, a oferta sie nie ogrzejesz.
obserwator 2012-09-23 10:59:59
pan (usunięte przez administratora) znowu pokazal sie na forum:) czytajac wczesniejsze posty jestem 100% przekonany ze wpisy w obronie firmy i samego pana (usunięte przez administratora)pisane sa przez jedna osobe.Te same zwroty i wyrazenia:)nie znam osoby ktora by powiedziala choc jedno dobre slowo o tym panu! Strategia (usunięte przez administratora)jest wytlumaczalna,przeciez na forum moze wejsc kazdy nawet pan (usunięte przez administratora). i co sie dowie jaki jest kierownik?wiec (usunięte przez administratora) pisz dalej ze ludzie to sa (usunięte przez administratora) a ten co sie upomnial o swoje to chodzi do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u.Dla ciebie ten kto nie pracuje to jest (Be).A dlaczego nie napiszesz zegrzebiesz po koszach na stacjach benzynowych zeby dotatkowo rozliczyc paliwo i kapsa wpadnie do twojej kieszeni a nie jeden cie widzial!
Sylwek 2012-10-18 19:23:20
Waf to wsumie niezła firma . Praca ciekawa kasa na czas ale nie wszystko jest super. Jak pracujesz pod szefem to OK nawet na premie mozna sięzałapac ale jesli podlegasz (usunięte przez administratora) to zgroza uciekaj z firmy. Ale co sie dziwić ktp oglądał film wie o co chodzi. Pozdrówka dla odważnych
hubert 2012-10-22 19:09:55
To prawda co pisze kolega w poscie na temat innych budów. Tam jest normalnie nie ma parcia na godziny w niedziele jest wolne a ludzie żyja w zespole a nie tak jak na budowach (usunięte przez administratora)( tylko intrygi, obgadywania i szukanie dziury w całym, wypytywania kto co i jak, ciągła teoria spisku).(usunięte przez administratora)
Stary Wafik 2013-01-18 21:26:27
Witam Wafiki
Krążą słuchy że dobiega kres tej komediowej firmy?
(usunięte przez administratora) gdzie ta obiecana ludziom praca???
Twoja Twierdza Wolfsburg też padła czas się zbierać ze swoimi Przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asami.
A właściwie to powinienem podziekować bo przynajmniej pracuję u normalnego pracodawcy pod NORMALNYM kierownikiemPozdrowienia dla NORMALNYCH kolegów....
Rozliczony Były Wafik 2013-01-22 22:13:08
Jak nie macie umów to zgłoście to do PIP a nie płaczcie.Jest jeszcze inne rozwiazanie ZMIENIC FIRMĘ. a wówczas Wielki (usunięte przez administratora)rozliczy was co do grosza i ogłosi swiatu jakimi to jesteście złymi ludzmi.
(usunięte przez administratora)
stary wafik 2013-01-30 10:53:46
Nie plujcie, robota dobra, bez języka płacą dobrze. Szukają nam pracy, jest zima. Kontrakty wielkie się zakończyły.Muszą nas gdzieś upchać,to na budowlankę to na jakieś inne roboty to na urlop. Lecz nie zapominają o swoich pracownik tych opluwanych przez kolegów. Oraz tych co znają się na robocie. To że ktoś jest teraz na urlopie to niech się cieszy,przyjdzie kontakt, to nie będzie kiedy się wysikać. A korownik szuka pracy dla ludzi .
PS. Jest zapotrzebowanie w Stuttgarcie na Porsze, warto tam się zakręcić,są propozycje ( z niemiecki b.dobrym i fachowcy) .Ja jestem na oczekiwaniu w Polsce i czekam na ruch Pana kierownika.Jeśli myślicie że w innych firmach są cuda, to się można przeliczyć .Ja szanuje to co mam. W A F.
Bolkow Górą 2013-01-31 20:59:38
Kolego to ty chyba z tych co pół dnia w pracy w kiblu z prowadzącym spędzałeś .Bo takie opowieści sa o jednej budowie.
Dla ludzi z jajami nie ma problemu nawet teraz niech sie martwia szfowie firm z kim bedą robić te kontrakty.
Kolego szukają frajerów do Meksyku zgłos akces jestes na 100 % nominowany przez (usunięte przez administratora) tylko musisz uzgodnic na którym parkingu sie umówić bo ten Pan sprawuje role kierownika na parkingach i w mieszkaniach.Pełna konspiracja prawie jak dilerka...
a na Porsche to z tego co wiem dawno SIPO rzeżbi Pozdro.
aniol stroz 2013-02-05 17:15:54
Koledzy elektrycy - wieja inne wiatry, a wy szczekacie w tym samym gronie o Waflkach. Jestescie zgrzkniali i macie puste dynie. Wafliki sa w porzadku, gdyz niektorzy z was pracuja po pare dobrych lat. Poszukiwacze szczescia na porsche, a moze g... gorsze. Czekaja na was : norwegia, finlandia, anglia i ameryka. Wy jestescie juz trupami - was czas mija - nadchodza mlodzi. W polsce czeka was 1500 zl i sztuczna szczeka. Jako gbr-owcy przerabaliscie zycie. Zbierajcie na wlasne trumny : umarl glugi Stas, Jas itd.. Niech zyje uczciwa praca i kolezenstwo, a nie ujadanie i sianie nienawisci.
XXXXX 2013-03-13 07:27:10
Jak wygląda sytuacja na budowie w Essen??
oszukany 2013-04-18 19:04:16
lepiej puszki w polsce zbierac jak dla nich pracowac (usunięte przez administratora)
xxx 2013-04-30 11:03:37
pracuje sie po 240-280h srednio wychodzi sie 1880eoro
odpowiedz 2013-05-01 08:27:56
1880 euro ??? przez 2lata robie w tej firmie i takich pieniedzy nie widzialem. Trzeba te kwote rozbic na pol ha ha.(usunięte przez administratora)
wr 2013-05-05 15:00:58
287 godzin miałem , dostałem 1886 euro więc nie (usunięte przez administratora) że się tyle nie da zarobić. Pewnie robisz u (usunięte przez administratora)? To rób dalej! haha
gość 2013-05-05 16:48:29
Przeliczyłeś ile to jest na godzinę ? 6,5 euro !!! Niedługo bałwany bedą pracować za 5 i (usunięte przez administratora).po 360 h i cieszyc sie ,że zarabiają 1800 euro
Szkoda Was !!!! Tyle można zarobić w kraju (6,5 euro)jak jesteś dobry.
STEFAN 2013-05-16 18:49:49
u pana "KIEROWNIKA" (usunięte przez administratora) 300 godzin za 1200 euro.haha. I ta (usunięte przez administratora) jeszcze nie pozwala pracownikom jechać po 3 miesiące do domu.
Bilon 2013-06-03 13:06:48
(usunięte przez administratora)i nic więcej pracowałem na Essen od nich.Totalna porażka brygadzistą był nie jaki (usunięte przez administratora)facet nie znał słowa po niemiecku nie mógł się w ogóle dogadać z kierownikiem budowy(Niemcem),z czego wynikały nie domówienia i poprawki.Dobrze że w ekipie był chłopaczyna który cokolwiek umiał i biegał za niego dogadywać się.Jeśli chodzi o pracę to totalny bezład i brak organizacji,co wynika z niekompetentnych ludzi takich jak (usunięte przez administratora).Druga strona medalu to kasa wypłata na umowie do 10 na koncie z 2 tyg opóźnieniem.I żeby było mało to na świadectwo pracy czeka się ok 2 miesięcy .Nigdy więcej takich firm typu Kogucik.Ogólnie to i tak tego nie zostawię sprawa trafi do pip
bobi 2013-07-13 20:38:00
zapraszam na stronę Carbosprzętu Katowice - to ten sam (usunięte przez administratora)
edmund 2013-11-08 11:16:55
czy mozecie powiedziec jak teraz wyglada sytuacja w firmie. cos sie polepszylo?
były Pracownik 2014-02-03 18:48:53
też pracowałem w tej firmie.Lepiej dla pracowników jakby nie istniała.[usunięte przez moderatora] rotacja duża dlaczego, nie każdy szanujący się fachowiec będzie robił dla takiej (usunięte przez administratora)firmy która nie szanuje fachowców i płaci śmieszne pieniądze za tak ciężka prace (dużo godzin praca cały tydzień non stop)święta wszystkie.Jak zachorujesz nie daj boże to wypad z firmy firma waf nie potrzebuje chorych pracowników
czujka 2014-03-09 16:37:35
jak jest z tymi chorobami w Wafie? bo nie uwierzę, że jak złapię grypę to szef od razu wywali mnie na bruk,...
loka 2014-03-15 14:16:08
no bo i pewnie tak nie jest. Ale nie ma co przesadzać, bo jak ktoś łapię chorobę po dwa razy w miesiącu to tak naprawdę w tej pracy jest dość rzadko...
łompo 2014-03-25 17:34:38
wyżej czytałem, że wypłata w WAF planowo jest na 10 a i tak po dwa tygodnie dłużej trzeba na nią czekać. Nadal jest tak?
michał 2014-12-17 18:45:35
no to jest tak, że zwykle na umowie masz napisane do którego dnia miesiąca powinieneś otrzymać wynagrodzenie i faktycznie na większości z nich jest właśnie 10, ale w różnych firmach róznie wypłacają, ważne jest to, że tak naprawde co miesiąc dostaje kase po prostu.. a jak jest wcześniej to tylko lepiej.
bernardoo 2015-02-23 15:05:06
no tak, do 10 zawsze jest prawie na tego typu umowach, ale czesto też zdaża się tak, z edo końca tygodnia jest po prostu płacone i tyle, zalezy już jakie macie księgowe tam konkretnie. Wydaje mi sie, ze jednak można się z każdym szefem dogadac jakoś i nie będzie w tej firmie problemów z wypłatami, bo nigdy nie było.
ania90 2015-03-20 15:57:07
w sumie może i być płacone z tygodnia na tydzień, byle tylko uczciwie co do grosza - nie ma z tym w tej firmie żadnych problemów? ja również uważam że z każdym szefem i księgową można się dogadać bez najmniejszego problemu, wszystko zależy już od nas samych. a jakie umowy macie w waflu? pozdrawiam cieplutko
kles 2016-05-18 18:49:02
Witam. Moim zdaniem głównym atutem który można wymienić w tej firmie jest atmosfera. Chociaż wiem że sporo osób pewnie się z tym nie zgodzi, a i nie jest to super powód do podjęcia pracy . Niemniej ludzie pracy
Zostaw swoją opinię o WAF Polska Sp. z o.o. - Tarnowskie Góry
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WAF Polska Sp. z o.o.