Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Netia S.A

Pracowałeś w firmie Netia S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
komik - 2014-06-06 13:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janka - 2014-06-06 09:29:13]:
o to jesteś chyba jednym z wyjątków, bo ludzie nie często zachwalają pracę na tak zwanej "słuchawce"
zdjecie uzytkownika
Exx - 2014-06-08 02:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [komik - 2014-06-06 13:36:43]:
Nie gadam, lecz napisałam. To raz. Dwa. Napisałem o teraźniejszości. A jak chcesz sobie pisać o dowiadczeniach sprzed miesięcy czy lat to sobie pisz, tylko że obecna sytuacja jest skrajnie odmienna.
zdjecie uzytkownika
Zapracowany - 2014-06-13 10:24:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja też pracuję w Netii i właściwie nie mam na co narzekać. Płacą całkiem dobrze, a przełożonych mam fajnych, można się z nimi dogadać. Myślę, że każdy zainteresowany powinien spróbować.
zdjecie uzytkownika
omega - 2014-06-30 23:17:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne każde doświadczenie buduje, ja tez mam prace w netii na call center w swoim cv dalo mi to wiele teraz jestem na kierownicznym stanowisku PR
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2014-07-01 12:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również nie narzekam na pracę w Netii. Zapewne większość negatywnych opinii wynika z charakteru danej osoby :P
zdjecie uzytkownika
dami - 2014-07-01 15:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
netia ma obecnie na tyle dobrą ofertę czytając co naprawdę są w stanie zaproponować, że ich handlowcy powinni obecnie być raczej zadowoleni z pracy
zdjecie uzytkownika
saria - 2014-07-01 19:52:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja nie polecam tej firmy od strony klienta....CZĘSTY BRAK TELEWIZJI!! A W CZASIE DESZCZU NETA. Wierze że pracownicy dostaja opiernicz non stop od ludzi...ja sie juz nie denerwuje konczy mi sie umowa w Pazdzierniku i zmieniam:):)
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-07-10 14:27:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [saria - 2014-07-01 19:52:31]:
Saria, chyba pomyliły Ci się fora :P A jeżeli masz problem to pisząc na forum pracy na pewno go nie rozwiążesz XD Ja pracuję na słuchawkach i z chęcią pomogę rozwiązać Ci każdy problem. Zadzwoń do mnie 801 802 803 :-) Polecam pracę w Netii, praca niestety tylko na wakacje, ale chciałbym żeby w przyszłości trafić na taką ekipę. :)
zdjecie uzytkownika
Tina - 2014-07-26 10:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aga - 2014-03-22 18:10:59]:
ja pracuje w lublinie i spokojnie wyciagam ponad 2kola ostatnio mialam 2700 brutto wszytsko zalezy od tego jak sprzedajesz!
zdjecie uzytkownika
Majkel - 2014-07-31 15:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Warszawa, polecam pracę jak najbardziej! Pracuję już 3 lata, niedawno awansowałem a przed mną kolejne ciekawe projekty ;)
zdjecie uzytkownika
Praca jak praca - 2014-08-01 14:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będzin od roku, bywa różnie, w zależności od ilości godzin, sprzedaży i tego czy po mnie ktoś jeszcze będzie gadał z klientem wyciągam od 1500 do 2200. Wypłata zawsze na czas, fajna atmosfera. Bardzo dużo trzeba się uczyć :(
zdjecie uzytkownika
Ricky Martin - 2014-08-05 23:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
No na litość Boską! Te pozytywne komentarze to chyba piszą ludzie odpowiedzialni na rekrutacje, a Pan który awansował ze słuchawki na kierownicze stanowisko PR, bo tyle mu call center dało... nie przesadzajcie, bo śmieszność wraz ze słomą wam z butów wychodzi...

Ex-Będzin SOHO się kłania. Ale kontakty z dawnymi kolegami z pracy pozostały, zatem jestem na bieżąco. Czy jest co zachwalać? Jest, pracowników, fantastyczni ludzie. Ale... Przecież większość zleceniowców pracuje tam teraz za 7,40 netto za godzinę pracy. Ludzie, 7,40 zł za godzinę pracy! Mało kto łapie się na chociażby 1 z 4 progów i oszałamiającą stawkę 11,25 brutto za godzinę pracy. Tak, są tam szczęściarze, niewielu ale jednak, którzy zarabiają za godzinę 8,32 zł netto. Czy to nie żałosne, że ludzie na kilogram najtańszego żółtego sera (w promocji!) w hipermarkecie muszą pracować przeszło 2 godziny?!

Nieważne, że ludzie zarabiający w marcu tego roku 14 czy 15 zł brutto za godzinę nagle muszą zadowolić się stawką 10 zł brutto. Nieważne, że kilka osób z kierownictwa wymyśliło sobie "temperówkę", która doprowadza do niezdrowej atmosfery w pracy. Nieważne to przecież, że ci co dostali umowę zarabiają 2400 brutto za przepracowanie 160 godzin podczas gdy zleceniowiec za tą samą pracę i przepracowanie 160 godzin dostanie 1600 zł. Nieważne, że na SOHO są coraz częściej takie kolejki, że człowiek nie ma czasu się nawet za uchem podrapać.

Ważne że już pod połowy miesiąca SOHO zacznie odbierać HOME, bo zmotywowani obniżką pensji pracownicy są głodni nowych wyzwań! Ważne, że pojawił się program Netia Light, która ma odchudzić korporacyjne wydatki. Ważne, że Netia pracownikowi herbaty czy kawy już nie zapewni, a i na każdy długopis czy notesik będzie trzeba szanować jak Prezesa swego, bo Bóg jeden wie kiedy dostąpi się zaszczytu posiadania innego. A NAJWAŻNIEJSZE w tym wszystkim, że ludzie w Będzinie godzą się pracować za 7,40 zł netto czekając na nie wiadomo co. Plują na was, a wy udajecie, że deszczyk pada.

Kto mądry ucieka do Ericsson`a, ale nawet tam brudne paluchy Netii sięgają i uciekinierom rzucają kłody pod nogi. Z jakiej racji się pytam? Bo chcą za swoją pracę trochę bardziej godziwej pensji? I takowe praktyki od korpo co do niedawna promowała się "wolnością wyboru". Czujecie ten dysonans? Az mnie kręci w nosie.
zdjecie uzytkownika
bunny - 2014-08-06 03:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ricky Martin - 2014-08-05 23:49:15]:
chyba masz jakieś niezałatwione sprawy z netią... jakieś zwolnienie było co? Ciężko Ci tak bardzo uwierzyć w to, że innym w Netii w większych miastach wiedzie się lepiej , niż Tobie i Twoim znajomym? No to może czas najwyższy uwierzyć, że ich produkty naprawdę da się sprzedawać jeżeli ma się do tego rzeczywiście smykałkę. Netia jest już uznaną marką na Polskim rynku, prawie kazdy Polak powie Ci , że już o nich słyszał. Ofertę mają też co raz to lepszą. Tani internet, telewizja osobista i telefon. Zapytaj sprzedających ich ofertę w Warszawie czy naprawdę tak ciężko jest to opchnąć... Netia ma obecnie tak duży popyt na swój produkt, że szukają wszelkiego rodzaju przedstawicieli handlowych czy też doradców sprzedaży w wielu miejscach Polski. Oczywiście ze swojego doświadczenia polecam te większe ośrodki
zdjecie uzytkownika
Ricky Martin - 2014-08-10 08:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [bunny - 2014-08-06 03:07:41]:
Króliczku kochany, nie, nie mam niezałatwionych spraw z Netią. Mało tego, z Netii w Będzinie nie zwalniają, ludzie sami odchodzą, za to pracownicy dostają maile z informacją o kolejnych naborach (sporo tego w ostatnich miesiącach) i prośbą żeby zapytać znajomych i rodzinę czy nie chcieli by popracować w osławionej korporacji. Po korytarzach krążą dowcipy, że aż tak bardzo nikt swoich krewnych nie nienawidzi...

"Ciężko Ci tak bardzo uwierzyć w to, że innym w Netii w większych miastach wiedzie się lepiej , niż Tobie i Twoim znajomym?" O tak, np. ludziom obsługującym HOME, gdzie w jednym miesiącu odeszło po kwietniowych aneksach prawie 100 osób :)

"No to może czas najwyższy uwierzyć, że ich produkty naprawdę da się sprzedawać jeżeli ma się do tego rzeczywiście smykałkę." Króliczku kochany, ale poczytaj najpierw ze zrozumieniem, a potem odpisuj, SOHO w Będzinie, to nie telesprzedaż, to infolinia.

Małe firmy tam dzwonią abym im wygenerować Pin, wyjaśnić fakturę, zgłosić awarię, ponaglić usuniecie usterki, zgłosić reklamację, przeniesienie usług na inną lokalizację, zrobić korektę, skonfigurować urządzenie itd itd. A że ostatnio multum telefonów z pytaniem jak mogę zrezygnować czy do kiedy mam umowę terminową, to już inna para kaloszy. Gdy ludzie się tam zatrudniali mówiono żeby starać się też coś do-sprzedać, że to dodatkowe pieniądze. Teraz na do-sprzedaż cisną strasznie i koordynatorzy i "góra". Od kwietnia progi sprzedażowe podniesiono konsultantom o 100% i jednocześnie (sic!) uruchomiono sprzedaż SOHO oddziałowi sprzedaży w Warszawie. Ludziom robiącym tylko sprzedaż i to za wszelką cenę.

W konsekwencji SOHO w Będzinie, zwłaszcza zleceniowcy, których jest druzgocąca większość ma problem z wyrobieniem progów, które zostały od kwietnia tak zmodyfikowane, że ludzie zarabiają 7,40 netto za godzinę. I dodatkowo odbierają telefony od wściekłych klientów, którym wepchnięto na siłę internet mobilny mówiąc im, że - i to hit wakacji - "z internetu mobilnego za 19,90 zł netto będzie Pan/Pani korzystać w całej Polsce a także w Unii Europejskiej, USA i Kanadzie". Telewizje osobistą też można wszędzie zabrać, działa wszakże w każdym zakątku Polski. Dobro powraca rzecze stare przysłowie. Niestety wyżyć się ten klient wyżyje... na konsultancie zarabiającym 7,40, nie na tym "sprzedawcy"...

"Netia jest już uznaną marką na Polskim rynku, prawie kazdy Polak powie Ci , że już o nich słyszał." Ale co słyszał, to już lepiej nie pytaj. Od niejednego klienta usłyszałem, bez względu jak bardzo starałem się załagodzić sytuację, że wszystkim naokoło będzie opowiadał jaka to Netia jest beznadziejna i że będzie uprzedzał, aby nie wiązali się z tymi oszustami.

"Ofertę mają też co raz to lepszą. Tani internet, telewizja osobista i telefon."
Tani internet? Stacjonarny? Słabo jesteś zorientowany jeśli uważasz, że internet stacjonarny w Netii jest tani. A może mówiłeś o mobilnym? Porównajmy ofertę dla firm. Internet mobilny 2GB w Netii umowa na 24 miesiące 19,90 netto. Internet mobilny w T-Mobile 3GB (tak, 50% więcej i do tego LTE) umowa również na 24 miesiące i już tylko 18,00 zł netto. No faktycznie co rusz lepsza oferta! A telewizje osobistą firmy mają w głębokim poważaniu (cytat od niejednego klienta).

"Zapytaj sprzedających ich ofertę w Warszawie czy naprawdę tak ciężko jest to opchnąć..." Skoro zajmują się tylko sprzedażą, nie imając się nawet myślenia o konfigurowaniu routerów, przyjmowaniem awarii, robieniem korekt itd itd to się nie dziwie, że jakieś wyniki muszą mieć. Na tym - i tylko na tym - polega ich praca. A to, że sprzedają w taki sposób, że klienci potem śpieszą się wyładować na konsultantach na infolinii to już temat na osobną dyskusję.

Pokaż jaki z ciebie kozak i "opchnij" coś klientowi, który dzwoni ze zgłoszeniem awarii, albo ponagleniem usunięcia usterki, "firma wszakże nie może pracować bez internetu/telefonu a 48 godzin na naprawę to kpina (!)" - a takie właśnie połączenia stanowią 70-80% połączeń konsultantów.

"Netia ma obecnie tak duży popyt na swój produkt, że szukają wszelkiego rodzaju przedstawicieli handlowych czy też doradców sprzedaży w wielu miejscach Polski". Polecam zmianę leków, bo te co zażywasz wydają się nie tyle nie pomagać, co wręcz szkodzić. Ewentualnie wyjdź ze swojego świata i podąż w stronę realizmu i trzeźwej oceny rzeczywistości.

Netia ma taki popyt na usługi, że straty generuje potężne, od dawna szuka i znaleźć nie może inwestora i na gwałt wprowadza program restrukturyzacyjny, pracownikom obcina i tak głodowe pensje i skąpi nawet na herbatę i cukier, a każdy wydatek biurowy musi "podlegać centralnej akceptacji i weryfikacji (...). Każdy zakup artykułu biurowego powinien zostać zatwierdzony przez Specjalistę ds. L
zdjecie uzytkownika
Ricky Martin - 2014-08-10 08:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ogistyki Biurowej. Nie dostałeś niedawno maila z którego dowiedziałeś się między innymi, że "w związku z wprowadzanymi zmianami czeka nas w najbliższym czasie sporo wyrzeczeń, jednak cel, jakim jest uzyskanie oszczędności w Grupie Netia pozwalających na przestawienie się na obszary wzrostu oraz uzyskanie zadeklarowanych wyników finansowych na koniec tego i następnego roku, jest z pewnością tego wart."

Widać podkupienie nowego prezesa z KGHM musiało kosztować więcej niż rada nadzorcza się spodziewała. A ty pracowniku w Będzinie, Bielsku-Białej, Katowicach czy innych miastach pracuj za 7,40 zł netto i przyjmuj ciosy za sprzedawców, którzy potrafią "opchnąć" za wszelką cenę. To dla dobra firmy. Powtarzaj sobie to często, no wiesz, metoda zdartej płyty. Po "króliczku" widać, że pomaga.
zdjecie uzytkownika
Roy - 2014-08-12 15:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naczytałem się negatywnych opinii i byłem trochę zestresowany przed podjęciem pracy w Netii. Na szczęśćie szybko okazało się, że nie jest tak źle, a wręcz przeciwnie. Trafiłem na sympatyczny zespół, który wszystkiego mnie nauczył i teraz pracuje mi się bardzo przyjemnie. Jednak warto było zaryzykować ;)
zdjecie uzytkownika
Poporcie - 2014-08-12 19:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ricky nie wiem kim jesteś ale gratuluje odwagi i talentu do wyrażania odczuć tak wielu moich kolegów z pracy. Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
Woj-owniczka - 2014-08-21 03:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja też miałam wątpliwą przyjemność pracować w Netii. A jakże inaczej - w Będzinie. Wątpliwą wprawdzie tylko przez jedną osobę, koordynatorkę. Łyse, nieludzkie, w głębi duszy zakompleksione kobiecisko, klasyczny przykład przerostu formy nad treścią. A i ta forma dość koślawa, niczym uszy omawianej pani. Głównej zainteresowanej radziłabym się zastanowić nad sobą. Zero szacunku dla podwładnych, plotkowanie z ulubieńcami o pozostałych, jawne namawiane do wpychania klientom usług bez względu na wszystko, o zastraszaniu i wywieraniu presji nie wspominając - to wszystko nie wróży na przyszłość najlepiej. Kiedyś ktoś się zbuntuje i doniesie gdzie trzeba o tych praktyczkach które sama nazwałabym klasycznym mobbingiem. Dziwne, że kierownik oddziału to coś toleruje. Zawsze myślałam, że to rude jest wredne. Łyse widać również. I to bardzo.

Resztę pracowników i koordynatorów bardzo miło wspominam. Kochani, cierpliwi i bardzo pracowici ludzie. Należy im się szacunek za ich ciężką pracę.
zdjecie uzytkownika
Dorka - 2014-08-21 15:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O ranyy, ale Wam się przytrafiło! Gdybym wcześniej tu weszła i to przeczytała, pewnie nigdy bym się nie zdecydowała na pracę w Netii, ale na szczęście pracuję tam już od roku. na początku miałam straszne wątpliwości, bo to jednak Netia! i w poprzedniej pracy miałam okropną babę kierowniczkę, która mnie gnębiła. Ale okazxało się, że niepotrzebnie się martwiłam. Zespół jest bardzo fajny, wszyscy się wspieramy :-)
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-08-22 21:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Netii- świątek piątek i niedziela za 9 zł brutto.Z każdej strony poniżenie- ze strony przełożonego - sprzedawaj bo inaczej wypad,- ze strony Klienta który wyżywa się bo nie działa a pieniądze za usługę żądają na czas,typowa śmieciówka, traktowanie człowieka jak śmieć, narzucone godziny pracy,wymagania bardzo duże trzeba mieć ogromną wiedzę ale za marnąjałmużnę.
Nie polecam- praca doprowadzająca normalnego człowieka do depresji.
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2014-08-29 18:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaoferowali mi prace na stanowisko Konsultanta ds. Obsługi Klienta w Bielsku Białej, gdzie zadaniem miało by być tylko odbieranie telefonów i rozwiązywanie problemów klientów dot. tv, internetu.... Podobno do obowiązków moich nie należało by poszukiwanie nowych klientów. Czy ktoś pracuje na takim stanowisku? jak ta praca wygląda?
zdjecie uzytkownika
Konsultant - 2014-08-29 20:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kandydatka ja pracuję od niedawna. Praca w zespole jest konsultantów jest moją pierwszą poważną pracą. Praca jest ciekawa i stawia wiele wyzwań ale jak najbardziej pozytywnie. :)
zdjecie uzytkownika
wichajster - 2014-09-03 15:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydatka - 2014-08-29 18:24:29]:
Musisz sprzedawać nowe usługi, czyli przykładowo jak klient ma net to masz mu wciskać super tv i telefon stacjonarny których nie potrzebuje bo ma lepsze u innych operatorów. W bielsku aktualnie jest obóz pracy tymczasowej, regularnie co 2-3 tygopdnie szukają nowych pracowników.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-16
Żródło: Gowork.pl
Lublin
(lubelskie)
Jeśli: Szukasz pracy na dłużej Chcesz zdobyć doświadczenie w dużej, stabilnej firmie Lubisz rozmawiać z ludźmi Masz pasję i chcesz się nią z nami podzielić To oferta dla Ciebie! Netia jest jednym z największych i jednocześnie najszybciej rozwijających się operatorów telekomunikacyjnych w Polsce. Dostarczamy kompleksowe, zintegrowane i przyjazne użytkownikowi rozwiązania on-line. Poszukujemy:Konsultantów TelesprzedażyMiejsce pracy: u
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Rok w COT w BB - 2014-09-03 18:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mam dobrą opinię o Netii. Dobijały praca w weekendy i drugie zmiany. Po jakimś czasie człowiek nie rozróżniał dni tygodnia. Zdarzały się utajone kanalie typu Tomasz w, ale zasadniczo atmosfera była OK. Szef całego COT Rafał J to fajny facet, większość koordynatorów też. Dobrze sprzedając można było wyciągnąć okolice 1650 brutto. Nie powalało, ale też praca była w miarę przyjemna. Gdyby dawali umowy, to pewnie bym tam został, ale nie interesuje mnie stała praca na umowę - zlecenie forever and ever... Pozdrawiam z dobrymi wspomnieniami z COT Netia.
zdjecie uzytkownika
Rok w COT w BB - 2014-09-03 18:03:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rok w COT w BB - 2014-09-03 18:02:21]:
* 1650 netto
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x