Netia S.A

Warszawa

Opinie o Netia S.A

komik 2016-01-16 16:58:50
tylko spójrz na to , że ludzie niespecjalnie pchaja się teraz do takiej roboty, bo wolą mieć większe gwarantowane wynagrodzenie. Sprzedaż niestety spada
0
hami 2016-01-18 17:02:47
Myślę,ze nie spada Netia teraz ma nowe ciekawsze produkty i usługy,widzieliście reklamy z Kotem?trzeba miec doswiadczenie w marketingu by robic plany i zarabiac kase, oraz umiejestnosci personalne,perswazje np, a co najlepsze dają umowe o pracę.
0
erw 2016-01-20 17:21:23
@hami, nie widziałem reklam z kotem, ale biorac pod uwagę spora konkurencję Netia musi walczyc o klientów. Z tego co wiem ich główny produkt Internet jest dość szybki, dzieki serwerom cachowym np. ściąga się filmik z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ich serwera, a nie prosto z USA.
0
pracownik 2016-01-21 20:35:46
Szybki internet hahahahahahahahahahahahahahha....Konsultanci wciskają internet tam gdzie nie ma nawet możliwości techicznych. Ludzie wolą zapłacić karę umowną, niż być klientem netii. Przez telefon radzę nie nawiązywać współpracy z tą firmą. A ze strony pracownika to cóż. Szkoda komentować, jak nie zostaniesz przydzielony do konkretnej bazy, to nie zarobisz nawet tysiąca (oprócz 3 pierwszych miesięcy, gdzie podstawa wyższa). Żal. I tyle na ten temat.
6
komik 2016-01-22 19:49:54
no to jakoś ludziom nie wychodzi to nie wchodzenie z nimi w umowy bo co drugi ma netie. Pracy tez tam jest od groma. Kierownik produktu, obsługa klienta... wszystko
0
Do komika 2016-01-23 21:20:29
No tak, pracy dużo rzeczywiście- tylko mało płatnej. A jeśli chodzi o klientów to prym wiedzie orange w Polsce, nie netia. Netia oszukuje klientów na każdym kroku, aby tylko wcisnąć produkt. Jesteś komikiem, bo praca w netii jest jedną wielką komedią.
2
emilka 2016-01-24 20:04:31
@Do komika, wydaje mi się jednak, że płaca zależy w dużej mierze od stanowiska, jakie w Netii zajmujesz. Sama mam u nich wykupiony pakiet i jestem zadowolona, choć raz dorzucili mi do faktury coś czego być nie powinno.
0
waw 2016-01-29 23:45:29
Skoro nie słyszałeś takich głupot to wygląda na to, że nosa po za swoje biurko w wawie nie wystawiasz :)
Jeżeli chodzi o outsourcing obsługi klienta to nietia zrezygnowała z niego kilka lat temu, bo taniej jej wychodzi zatrudnić 100 osób na zlecenie i dać 20 osobą uop wrzucić jakieś progi i kazać sprzedawać ewentualnie przyjąć awarie od kl wraz z propozycją sprzedażową niż płacić firmie podwykonawczej za to samo.
Stawki jak najbardziej realne, są ludzie ok 2% załogi którzy wyciągają nawet 3k brutto na technicznej - ludzie czyli np 2-3 osoby na 100, reszta idzie po najniższej 10-11 na wyższe nie udaje im się złapać porpzez niewypełnienie jednego z 5 wskaźników.
0
gondzik 2016-01-30 09:12:19
waw, a skąd powiedziane że dana osoba z warszawy jest :) We Wrocku teraz potrzebują młodszego analityka i zastanawiam się jaką podstawę oferują bo chyba cv złożę.
0
bear 2016-02-01 11:24:25
wydaje mi się, że taki młodszy analityk systemów informacyjnych mało nie zarabia. Wiesz, to jednak dział IT, tu kasa się musi zgadzać, szczególnie w takiej firmie jak Netia.
1
Pracownik 2016-02-02 18:50:27
A gdzie jest napisane, że pracuję w Warszawie? Otóż nie. Ja oceniam firmę według tego co mi oferuje i w moim rejonie. Owszem osoby z "góry" mają niezłą kasę, ale osoby z niższego stopnia są wykorzystywane i oszukiwane. Co innego się obiecuję, a co innego jest na koncie. Nawet za wszystko nie jest zapłacone. I nie ma mowy o umowie o pracę. Jest tylko umowa zlecenie. co do produktów, to ja bym tego rak nie zachwalał. Szału nie ma. Konkurencja ma lepszą ofertę. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
1
maja 2016-02-03 12:43:54
no przecież niekóre oferty pracy od nich są własnie na Warszawe, co prawda jest wiecej tych na Bydgoszcz ale to zawsze coś. no i dobra kasa jest jako Młodszy Analityk Systemów Informatycznych
0
Albert 2016-02-05 15:14:35
Zastanawiam się jak ktoś tam wyżej, ile płaca na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Rozliczeń w Zespole Naliczania Premii i Prowizji - chciałbym to wiedzieć?
0
inżynier 2016-02-05 16:01:08
już na etapie rekrutacji nie okazują szacunku kandydatom, wiec domyślam się co może być potem, firemka polska pełną gębą
3
kubuś 2016-02-07 19:29:40
Zarobki pewnie są w okolicach 3 tys @Albert, ale najważniejsze, że możliwe jest u nich zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież każdemu zależy na stabilności i jeszcze na prywatnej opiece medycznej.
0
Tys 2016-02-10 18:43:13
Praca w Netii ponad 2 lata. Dokąd prezesem był p. Mirosław praca, płaca i stabilność nie budziła najmniejszych zastrzeżeń. Po zmianie prezesa wszystko do góry nogami. W 2014 poleciłbym pracę najlepszemu przyjacielowi. W 2015 praca stała się niepewnym przykrym obowiązkiem. W IT można wymarzyć coś lepszego, stąd zmiana bez żalu. Jeśli chodzi o stanowiska związane z IT stanowczo radze poszukać czegoś innego. Zapewne są jeszcze firmy, których działy IT się kształtują i zainwestują znacznie więcej w pensje i szkolenia pracownika.
0
Igor 2016-02-10 20:05:02
A dlaczego niby IT w Netii tak kuleje? Wydaje mi się, że firma powinna inwestować w ten dział, to chyba najważniejsze dla usług telekomunikacyjnych :)
0
Ekspert Sprzedaży 2016-02-14 23:00:30
Pracowałem w Netii kilka lat na stanowiskach związanych ze sprzedaż bezpośrednią na rynku klientów Korpo i kluczowych. Jeżeli potraficie sprzedawać do firm, usługi po 500, 1000 PLN netto abonamentu miesięcznie, to wszędzie zarobicie, a w Netii bardzo dużo. Dobry KAM zarabia 10 kPLN podstawy i drugie tyle w premii miesięcznie. Wystarczy tylko sprzedawać i realizować cele.
0
były Doradca Klienta Biznesowego w Netii na rynku 2016-02-14 23:04:54
to UZ
0
były Doradca Klienta Biznesowego w Netii na rynku 2016-02-14 23:06:33
to Umowa Zlecenie
0
były Doradca Klienta Biznesowego w Netii na rynku 2016-02-14 23:12:21
to pytanie nie do mnie
0
karolina 2016-02-15 11:43:45
Dzięki za podpowiedź, choć w takie zarobki nie chce mi się wierzyć. Wiem, że Netia ma sporo minusów, jeśli chodzi o podejście klientów, ale mają dobre oferty, wiec jako doradca można się tu wykazać.
0
Krzysiek 2016-02-23 00:24:30
Praca jako handlowiec ...porazka zero mozliwosci sprzedarzy tj parametry z przed 5 lat a konkurencja jest daleko z przodu ...normy z kosmosu ,brak kordynacji dzialan ,kadra do bani tj.na stanowskach siedza osoby ktore nie maja pojecia o tym co powinni wykonywac i tzw przepychanie spraw z dzialu na dzial... zarobki uznaniowe ...sprzedarz 5 uslug plus stala uznaniowa i na koncie 1200zl brutto na caly miesiac... Zaplacone 2 miesiace po czasie ja nie odradzam ja wrecz przestrzegam.Aby takich pracodawcow bylo jak najmniej
4
kamil 2016-02-23 08:07:36
to rzeczywiście słabo to wygląda z tego co piszesz @Krzysiek, może to zależy od miasta? nie wiem słyszałem, że niby, jest tylko umowa zlecenie ale za to prowizje są niezłe i jeszcze można dorobić na konkursach regionalnych
0
Były pracownik 2016-02-23 18:04:56
Popieram. Krzysztof dobrze gada. Jeszcze dodam, jeżeli już planuje się zakończyć współpracę z tą "pożal się Boże" firemką to nie zależy się w ogóle starać o podpisanie nowych umów, ponieważ nikt Wam za nie już nie zapłaci. Tak się stało ze mną. Za umowy podpisane w ostatnim miesiącu pracy nie zostały mi zapłacone pieniądze. I jeszcze Krzysztof za 5 usług już miał gwarancję 1200 zł. U mnie tego nie było. Także OSTRZEGAM. Netia to oszuści. I oszukują nie tylko pracowników, ale i swoich klientów. Tyle na ten temat.
6
Arek 2016-02-28 19:59:54
Strasznie to słabe, wydawało mi się, że co jak co, ale Netia wywiązuje się z pensji dla pracowników, nawet na okresie wypowiedzenia. Oferta handlowca mi się podoba, CV pewnie wyślę, ale mam mieszane myśli.
0
Coś 2016-03-19 12:03:27
A może tak zdecydowanie opowiesz dlaczego Ci się tak bardzo nie podoba, bo takie teksty tylko psują dobre imię a nic nie znaczą tak naprawdę, opowiedz coś
0
Ala 2016-03-22 17:56:03
Witam. Jestem w szoku czytając co poniektóre opinie. Pracuję obecnie ok.7,5 miesiąca jako przedstawiciel D2D. Zarobki jak najbardziej są ok. Kasa zawsze na czas, przeważnie się zgadza - czasem była jakaś drobna reklamacja, ale to sporadycznie. Przełożeni z Katowic również są całkiem fajni, zawsze pomogą.
Dodam, że jak zaczynałam pracę nie miałam pojęcia o sprzedaży... Oprócz sprzedaży to bardziej mnie "przerażało chodzenie po domach..." Początki były ciężkie. Kilka osób z grupy rzuciło papierami, ponieważ szybko sobie odpuścili (pewnie właśnie tego typu osoby piszą komentarzy jaka praca jest do D.%#) Powiem krótko. Przez pierwszy miesiąc zarobiłam mniej niż 1500 zł. w drugim miesiącu nie było lepiej... Kolega z grupy chodził i starał mi się pomóc. Kierownicy również. Od 4 miesiąca do dnia dzisiejszego nie zarobiłam mniej niż 3700 brutto, a w tym miesiącu mam już pozyskaną ilość kontraktów na 4000, a jeszcze kilka dni zostało. A więc trzeba rozważnie czytać co kto piszę. Bo ktoś komu się nie chce to nie zarobi. To jest sprzedaż. Nie sprzedaż nie zarabiasz. Więc jak ktoś jest zbulwersowany własną bezsilnością to niech spuści poty na siłowni, a nie żale na forach - jakby to czemuś miało służyć... Tyle w temacie. Pozdrawiam.
0
hami 2016-03-22 19:09:06
warto sie strarac i czasem dac z siebie wszystko, zreszta czytajac wasze opinie domyslam sie ze poczatki moze nie byly lekkie ale za to teraz macie dobra kase i wysokie stanowiska, wiec warto
0
Anonimowy 2016-03-24 14:23:09
Nie polecam pracy w Netii, a przynajmniej w działach sprzedaży. Gdzieś indziej może jest lepiej ale tutaj każdy ma cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Umowa tylko smieciowa (jeden pracownik sie zwolnil po kilku latach pracy bo mu nie dali umowy o praqce) rzucanie qrwami pomiedzy pracownikami jest powszechnie akceptowane, ogolnie to na nic nie patrza poza tym zebys zrobil wynik, caly czas jest cos zle bo prawdopodobnie pani kierowniczka straci posade, jak statystyki nie pojda w gore, durne zasady wymyslane przez kogos na gorze, z kazdym pracownikiem jak rozmawiasz to ci mowi ze albo szuka innej pracy albo kiedy sie zwolni albo ze jest ******, nie maja tez najlepszej oferty, calkiem spory przemial, jak sie spoznisz raz w miesiacu pol godziny bo cos ci wypadnie to mozesz dzwonic takie gooowno ze wolisz isc do domu bo nic nie zarobisz a jak pojdziesz do domu to cie najczesciej strasza wypowiedzeniem itd... ogolnie to moim zdaniem najgorsza w Netii byla tendencja spadkowa warunkow i atmosfery pracy (kiedys bylo duzo lepiej), coraz to nowe wymagania, dluzej pracowac, zawsze poprawiac statystyki itp. zero szacunku dla kogokolwiek zero wsparcia i wspolpracy pomiedzy przelozonymi, wspolpracownikami. jak ktos przychodzi nowy do pracy to najczesciej od razu sie zwalnia, stali tez sie zwalniaja okolo raz w miesiacu ktos. jak ktos nie ma kompletnie zycia albo lubi tracic zdrowi psychiczne to zapraszam do netii :) korporacja wyciagnie z cb 120% twoich mozliwosci, wszyscy sfrustrowani tam chodza jeszcze dodam. co do zalet, jezeli lubisz oszukiwac ludzi dla wlasnej korzysci to mozesz sie tam bardzo szybko odnalesc, no i kasa... jak jestes dobrym sprzedawca to hajs sie zgadza bardzo dobrze, prowizje za sprzedaz potrafia byc astronomiczne i ladnie zakrywaja smiesznie niska podstawe. pensje w wyznaczonym terminie najczesciej prawidlowo wyliczone. a to ze oszusci to sie zgadzam.
2
polcia 2016-03-24 15:31:56
czesc, pracowalam tam kilka miesiecy i takich zlych wrazen nie mialam, faktycznie kokosow sie nie zarabia no ale jako przejsciowa praca czy na chwile to nie jest tak zle
0
sara 2016-03-29 22:23:43
jak dla mnie, Netia to dobra praca, jeśli chodzi o przedstawicieli handlowych. Z tego, co widzę, to pracuje się na podstawie i prowizji, ma się spore pole do popisu :)
0
losia 2016-03-30 17:31:48
Ja pracowalam w netii tylko ze w Bielsku w zeszlym roku to jakas masakra byla niby umowy o prace sa ale osoby mozna policzyc na palcach, zreszta sa przyznawane nie odgornie tylko za wyniki - sprzedazowe oczywiscie, dziwne ? pewnie tak zwlaszcza ze pracowalam na infolini TECHNICZNEJ a nie sprzedazowej, jednak tylko to sie tam liczylo, w dodatku bylam chyba w najgorszej grupie bo u Kryst...., ten koles to nie wiem jak zostal koordynatorem, nic go nie obchodzilo tylko sprzedaz, jak czegos nie umialam zrobic to odsylal mnie do tych specjalistow, w zasadzie pomagal ylko wtedy jezeli byl "potencjal sprzedazowy", ale jak sie nie udalo WCISNAC klientowi pakietu t wtedy dopiero narzekal i wydzieral sie, niepowazny czlowiek, chociaz slyszalam o gorszych. Tak wiec jak sie siedzi w warszawie i przepisuje umowy to praca moze fajna, ale tu w bielsku to masakra,sprzedaz,sprzedaz,sprzedaz nic innego sie liczy, jak nie chce kupic to olej, zakoncz szybko rozmowe moze nastepny bedzie chcial. I zeby nie bylo ze tylko ja narzekam, wystarczy poczytac sobie opinie w internecie,na takich poratalch albo na faceboku, nikt kogo stamtad znam nie wypowiada sie pozytywnie o tej firmie krzak. Reszta pracuje bo musi gdzies zarabiac, na szczecie w nowej pracy nie mam tak chorego 'koordynatora' i stechlej atmosfery jak tam. A rotajce pracownikow to maja teraz jak swin w masarni, i ztego co mi mowia znajomi maja teraz problem ze znalezieniem "jeleni" ktorzy by tam pracowali -taka sobie renome wyrobili :)
3
skaio 2016-03-31 22:30:12
hej! no i teraz nowa oferta pojawiła się pare dni temu od nich jako Przedstawiciel Handlowy Rynek SOHO, tylko, ze naparwde stawiają na doswidczenie na pierwszym miejscu..
0
hej 2016-04-02 22:41:35
Opiekun klienta biznesowego może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, ale jest szansa umowy zlecenia i odpowiednie narzędzia pracy. Wiadomo czy jeszcze jakieś socjale są? Dzięki
0
dudek 2016-04-03 16:42:35
Ja bylem na rozmowie i tak czytam co tu piszesz i musze sie zgodzic, przynajmniej z tego co wynioslem z rozmowy mialem ja z jakas babeczka blond, nie wiem chyba sama nie wiedziala o co pyta (pewnie miala wykuty zestaw pytan), jak zadawalem jej jakies pytanie zwiazanego z konfiguracja techiczna czy tez podstawowe zagadnenia IT to udawala ze nie slyszy albo zbywala innym pytaniem. Niby taka duza i powazna firma, no ale jezeli TAKIE osoby tam pracuja na tak wysokich stanowiskach to czego mozna sie spodziewac w pracy ? Dlatego zrezygnnowalem z ich szkolenia kto wie jakie herezje tam opowiadaja, moze juz ktos byl lub dopiero zaczyna prace i moze sie wypowiedziec ?
1
dumny 2016-04-04 22:45:05
@dudak ty się nie przejmuj rekruterką tylko swoją własną kariera. weź pod uwage jak netioa się wybija ponad innych operatorów internetu krajowych, to może być perełka w cv
0
Pracownik 2016-04-06 12:49:59
Hahahahaha. Perełka w CV- dobre. Stali klienci odchodzą z netii, bo takie wały są na nich robione. Także netia się nie wybija ponad innych operatorów, a ma opinie oszustów. Tyle na ten temat. Wiem, jak robi się w h... klienta, dlatego tam już nie pracuje.
1
samoggon 2016-04-12 15:26:14
"firma krzak, oszukiwanie kl" - ciekawe określenia tu padają, mam tylko jedno pytanie O jakim segmencie mówimy B2C, SOHO, czy B2B?
0
samoggon 2016-04-12 15:28:04
do jakiej lokalizacji było to ogłoszenie?
0
dudek 2016-04-21 18:43:51

W Bielsku-Białej.
Na szczęscie, jak się później okazało (popytałem znajomych co o tej netii wiedzą) poszedłem do innego CC, płacą tam 16 brutto czyli o 4 zł więcej niż NAJNIŻSZA stawka w netii tam mają jakieś progi, cele jakoś tak i mają widełki 12-16. Okazało się że pracuje tam koleżanka i bardzo nie poleca, sama też będzie próbować się dostać tam gdzie ja teraz, bo w zasadzie tak jak napisała @losia, mówi że sama sprzedaż i nic więcej a ta opcja 16 to nieliczni sprzedawcy (na infolinii technicznej bo tak piszą w ogłoszeniach a w rzeczywistości jak się okazuje jest inaczej), może nie powinienem się w takim razie dziwić dlaczego ta blondyna, nie potrafiła pojąć takich podstaw, ale z tego co mówiła jest koordynatorką zespołu, to ciekawe jak odpowiada na techniczne zapytania klientów :)
0
dama 2016-05-04 22:48:52
dobra, weź się nie przejmuj podstawą, na dobrą sprawę to w żadnym cc nie jest netto podstawa piękna zacna i wysoka, ale marka rośn ie w siłę jako operator i możesz nakosić sporo siana na prowizjach więc bez paniki
0
uyt 2016-05-06 12:53:13
ale podjerzewam ze na kazdym stanowusku jest inna..np. widze ze tez szukaja kierownika produktu w Warszawie oferuja atrakcyjne wynagrodzenie,umowę o pracę
0
zientek7101987@gmail.com 2016-05-11 13:11:42
Witam, to co piszą to bzdury,pracowałem przez 4 miesiące w Netii i chwaliłem sobie tą pracę, ale wolałem lecieć do rodzinki na wyspy$$$:)
co mogę opisać... jest podstawa 1000 plus prowizję od każdego pakietu.nie powiem nachodzić się trzeba nawieszać plakatów i ulotek, spotyka się różnych ludzi ale jak na pracę gdzie pracowałem 6h na dzień w godzinach przeze mnie wyznaczonych zarabiałem najwięcej 3800 najmniej w pierwszym miesiącu 2200 także jak ktoś "nie boi się ludzi" polecam
0
bakster 2016-05-11 13:16:39
Witam,pracowałem w netii jakies pol roku zanim polecialem na wyspy.
to co pisza to bzdura. jest podstawa 1000 plus prowizje za kazdy pakiet.
najmniej zarobilem 2200 najwiecej 3800, niepowiem nachodzic sie trzeba i nawieszac ulotek przez jakies 6h na dzien.jak ktos "nie boi"sie ludzi polecam
0
maja 2016-06-11 16:15:05
Jako ambasador polskiej gospodarki rzeczywiście stoi wysoko na rynku, więc zatrudnienie u nich opiera się na dosć przyjacielskiej atmosferze. Ciekawią mnie jednak jakie dają benefity.
0
pracownik 2016-06-27 17:16:03
Z tego co czytam to większość z was nie ma zielonego pojęcia jak wygląda praca w Netii. Rozróżnijmy kanały HOME - klient indywidualny, SOHO - małe firmy. Można pracować jako przedstawiciel lub konsultant telefoniczny. Ja pracuje jako przedstawiciel w Lubuskim. Pracuję dla Netii a nie dla innej firmy zatrudnionej przez Netie. Piszecie o zarobkach na poziomie 2tys miesięcznie. Tak! Ale jak ktoś leniwy i chce się przyłożyć do pracy. Jeden z przedstawicieli w naszym biurze w ciągu ostatniego pół roku nie zszedł z zarobków poniżej 10tys.. tylko ulotkując teren.. Średnio zarobki na poziomie 4-5tys na rękę i to dla osób w wieku 21lat to mało? Jest podstawa 1000zł i prowizję za sprzedaż plus bonusy za wyrabianie celu. Często organizowane są konkursy za dodatkową kasę. Wszyscy płaczą że zarobki mała ale żeby zabrać się konkretnie za robotę żeby zarabiać to nie ma komu. Dodatkowo osoby ambitne przenoszą się do nowego miasta gdzie otwierają nowe biura. Cena i produkt szczerze najlepsze na rynku. Nie wierzysz to porównaj z UPC czy Vectrą które za przyzwoity internet z tv chcą koło 100zł. Szczerze ja polecam prace jako przedstawiciel. Ale tylko jeśli ktoś jest ambitny i chce zarabiać a nie się opieprzać za 1300zł.
0
fr 2016-06-27 17:41:51
@bakster oo no to powiem Ci ze całkeim sporo mozna zarobic skoro ponad 3 tysaice to juz jest cos jednak
0
Jerzyk 2016-07-01 10:38:26
A jak wygląda sytuacja z wekslami? Trzeba podpisywać in blanco?
0
3edc 2016-07-01 12:01:11
hej hej no ja tez tak uwazam chociaz zastaniwam sie nad podjeicem pracy u nich na stanowisku przedstawiciela handlowego dnapisali ze doświadczenie w branży telekomunikacyjnej i/lub w mobilnej sprzedaży bezpośredniej będzie dodatkowym atutem..ciekawe jakie wynagrodzenie
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A