Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Netia S.A

Opinie o Netia S.A

Pracowałeś w firmie Netia S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Aninja - 2015-02-24 18:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A jak wygląda praca jako przedstawiciel handlowy ? Może ktoś pracował w Toruniu czekam na info
zdjecie uzytkownika
Graza - 2015-02-24 20:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem na sluchawce w Warszawie. Jezeli chodzi o zarobki to jezeli potrafisz sprzedawac, masz dobra bajere etc. to mozna naprawde niezle zarobic. Godzinowka jest smieszna bo z tego co pamietam to przy najwyzszym progu jest to 9zl brutto ale prowizje sa chyba najwyzsze ze wszystkich call center. Najlepsi potrafili tam wyciagac 5000zl netto. Atmosfera w pracy super. Wiadomo, ze jest cisnienie na sprzedaz, jak wszedzie, ale nikt nad Toba nie stoi, nie cisnie cie co masz mowic. Jezeli nie sprzedaz nic danego dnia to nic sie nie dzieje. Jezeli masz slabe wyniki sprzedazowe to robia ci re-treningi, wszystko fajnie, na spokojnie, z usmiechem tlumacza. Koordynatorzy na luzie, z dystansem, mozna sobie z nimi swobodnie porozmawiac, pozartowac. Ludzie tez fajni, luzna atmosfera, kupa smiechu. Ogolnie czujesz sie tam swobodnie i jak "u siebie". Polecam ta prace. I jako podstawowa i jako dorywcza bo spokojnie mozna pracowac gdzie indziej i przychodzic sobie nawet raz czy dwa w tygodniu zeby sobie dorobic.
zdjecie uzytkownika
Irek - 2015-03-24 02:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Totalne bzdury o "pracodawcy roku" itp. Tu się nie szanuje pracowników. Netia wywala kilka miesięcy przed emeryturą, zatrudnia gamoniów. Jestem ze spółki przejętej. O kulturze organizacyjnej mogę powiedzieć, że zero kultury, chamstwo i buractwo, wynagrodzenia badziewne.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-03-24 09:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jak wyglądają zarobki w neti ile płacą za godzinie jakie są prowizje? Jest rzeczywiście możliwość uzyskania umowy o pracę? Jak pracowałem 3 lata temu to płacili 5zł brutto za godzine plus nie duze prowizje. Wychodziło mi łącznie ze wszystkim 1000zł netto czy coś się poprawiło?









pr
zdjecie uzytkownika
tishana - 2015-04-13 21:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalam w netii w krakowie 2 miesiace w głównym biurze. Ani ja ani moj koordynator nie dostalismy wypłaty.Czeka droga sądowa
zdjecie uzytkownika
szeregowy - 2015-04-16 23:35:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwolnienia grupowe i takie tam. zdecydowanie nie polecam, a przy okazji prawnicy sporo zyskają na pozwach przeciwko Netii, bo niebawem będzie tego sporo.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-04-19 20:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie zainteresowało ogłoszenie pracy od Netii, stanowisko to doradca klienta - rynek home. Wiecie może ile faktycznie jest do zarobienia na takim stanowisku?
zdjecie uzytkownika
Józef - 2015-04-21 05:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, do takiej gownianej pracy to można chodzić, gdy jest się bogatym z domu, studiuje zaocznie i szuka mlodej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie, żeby zarobić na chleb.
zdjecie uzytkownika
major - 2015-04-23 17:21:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowani nie polecam.
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2015-04-23 23:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [major - 2015-04-23 17:21:05]:
ta krzak. idz gdzie indiej i zobacz
zdjecie uzytkownika
ex-netia - 2015-04-25 17:25:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam w Warszawie w centrali jako konsultant telefoniczny rynek HOME. umowa zlecenie, praca pn-pt w godz. 14:30-21:00 + 2 soboty pracujące. Stawka godzinowa przy najwyższym progu to 9 zł brutto + prowizje. można tam zarobić ok. 2000 zł brutto/mc. miła atmosfera. brak możliwości awansu na inne stanowisko. firma ma niepewną przyszłość- zwolnienia grupowe.
zdjecie uzytkownika
zagubiony - 2015-04-25 20:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie trwa szeroka rekrutacja do netii na stanowisko Doradcy Kienta Biznesowego SOHO. Wiecie może, jakie sa warunki finansowe w wypadku współpracy na działalności gospodarczej?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-29 01:06:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zagubiony - 2015-04-25 20:58:12]:
Jako doradca SOHO masz 900 zł "podstawy" jak Ci ja wypłacą i prowizja równa wartości sprzedanej usługi (jeśli uda się sprzedaż coś za 500 zł masz 500zł prowizji ... itd )
No nie polecam przejedziesz się
zdjecie uzytkownika
darusia - 2015-05-05 22:49:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [green - 2014-12-07 22:10:54]:
ja na infolinii miałam masakryczne 8 zł za godzinę, jednak ponad 3tys. miałam za samą sprzedaż
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-05-08 13:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SOHO Będzin. Minimum 10 zł brutto za godzinę, grafik ile chcesz godzin, standardowo 160 układają, plus prowizja. Sprzedaż mi idzie średnio, i w tym miesiącu prowizji mam ok 500 na rękę. Średnio po odliczeniu wszystkich składek dostaje 1300-1400 na rękę. Mogą ci odciągnąć komplet składek albo tylko część, sam decydujesz. Nigdy nie spóźnili się z wypłata a pracuje od lipca.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-05-12 22:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Graza - 2015-02-24 20:54:42]:
Totalne bzdury i kłamstwa nie wiem człowieku czy piszemy o tej samej firmie , ale odnoszę wrażenie że nie.Rotacja osób gigantyczna mało kto pracuje dłużej niż 2 miesiące . Umowa zlecenie i max 2200 zł dla najlepszych
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-05-13 13:21:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W związku z nie wypłacaniem przez Netia S.A wypłat dla pracowników na umowach zlecenie i umowach agencyjnych poszukuję osób do pozwu zbiorowego przeciw Netia S.A
zdjecie uzytkownika
Gadacie Brednie - 2015-05-17 12:07:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam widzę tu mase zdesperowanych frustratów którym w życiu coś nie wyszło ;] Niesiołowska Jesteś tu ?? :D.Ogólnie jak ktoś nie ma talentu i nie sprzedaje to wiadomo że nie zarobi cała reszta trzepie tam dobry pięniądz średnio 3k netto na ręke choć zdarza się że i dużo wiecej .Pozdrawiam Ekipe ello wariaty :D
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-05-17 23:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gadacie Brednie - 2015-05-17 12:07:14]:
Jeśli chodzi o desperatów to masz na myśli tych , którzy zarobili pieniądze za sprzedaż usług , za które Netia nie płaci i którzy piszą wezwania do zapłaty adresowane na Wrocław , z którymi musi walczyć Pani Aleksandra ??
Jeśli jesteś RKS-em , lub jakimś liderem to odpuść sobie , bo mogę jechać po konkretnych nazwiskach , z dowodami w ręku.
Przekroczony budżet na wypłaty dla PH, brak podstaw dla około mniej więcej 70% PH z całego kraju, śmieciowe umowy zlecenie tablety, które monitorują twoją obecność w terenie (a nie masz zagwarantowanej żadnej podstawy), a to dopiero początek zmian ;)
zdjecie uzytkownika
staszek - 2015-05-20 14:43:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@były pracownik, wydaje mi się, że wszystko działa w nieco inny sposób, praca może nie jest marzeniem, ale to co mówisz, ze brak podstaw dla około mniej więcej 70% PH z całego kraju nie jest prawdą. Zobacz nawet co jest napisane w ogłoszeniach na doradcę klienta rynek soho, teraz wstawili aktualne zgłoszenie.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-05-21 13:07:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staszek - 2015-05-20 14:43:58]:
Staszku po twoim wpisie widzę, że jesteś związany z Netią więc prawdopodobnie doskonale się orientujesz , że SOHO jest zarządzane przez innego dyrektora i na razie jest ok. Co prawda szału niema ale może być
Oferują:

dwu-składnikowe wynagrodzenie : podstawa + prowizja za każdą sprzedaną usługę
bonusy i konkursy motywacyjne
system bezpłatnych, profesjonalnych szkoleń,
niezbędne narzędzia pracy np. telefon, miejsce pracy w biurze regionalnym
pracę w dynamicznym zespole,
możliwość rozwoju kariery zawodowej w dużej korporacji,
współpracę na podstawie umowy zlecenia lub agencyjnej.

Ale jeśli chodzi o rynek Home (bo o nim piszę) i decyzje Pani Iwony to wszystko co opisałem jest zgodne w 100% z prawdą. Trzymajcie się wszyscy z daleka bo skończy się brakiem wypłat i jeśli wam się uda skrzyknąć w grupę z innymi "poszkodowanymi" to co najwyżej pozew zbiorowy+wezwania do zapłaty
zdjecie uzytkownika
tom - 2015-05-30 06:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lenka - 2015-01-19 19:09:16]:
Netia to korporacja z zasadami z lat 90 ale tymi najgorszymi. Brak szkoleń dla handlowców, kłamstwa na rozmowie kwalifikacyjne to norma. Obiecywanie handlowcom umowy i zarobków między 2500-10000 to po prostu fikcja. Tak naprawdę umowa zlecenie 800zł do tego dwa weksle jeden na 300 zł drugi na 2000 za tel i tablet. W sumie jak się przyłożysz to zarobisz w granicach 5 tys ale będzie to okupione duża ilością czasu i nie do końca etycznym zachowaniem wobec klientów. Nie polecam. Większość handlowców średnio zarabia około 2000 zł najlepsi w Netii którzy mieli rekordowy zarobek to 8 tys. Pamiętać jednak należy o tym ze rynek jest już mocno wydrenowany. I z każdym dniem coraz trudniej o klienta. Zasady spotkań porannych ja za czasów korporacji amerykańskich z lat 60. Przestarzały system zarządzania nastawiony na wyzysk i oszukanie klienta.
zdjecie uzytkownika
Klimek - 2015-06-18 18:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miejsce pracy zdyskwalifikowane przez niekompetentne kierownictwo. Przede wszystkim uważajcie na Małgorzatę M. (wiek ok. 40 lat), jednego z kierowników ds. obsługi klientów biznesowych. Jest to osoba niesłowna, zakłamana, wykorzystująca pracowników do własnych celów. Własnym przełożonym "wchodzi bez wazeliny" dlatego mimo licznych niekompetencji pozostaje na etacie. W firmie zasłynęła z donosicielstwa i wsadzania nosa w nie swoje obowiązki. Współczuję wszystkim którzy będą mieli z nią styczność. Uważajcie na nią i trzynaście się z dała.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zero profesjonalizmu, rozmowa trwała 7 minut na niej przedstawiono jak to super jest, pomijając np szczegóły jak to ze umowa jest zleceniem płatnym 1000zł brutto, ze trzeba podpisywać weksle na urządzenia, za zdezylowany tel 300zł (wart tak naprawdę w skupie 50zł) oraz tablet (wart w sklepie nowy 800zł) na 2000zł. Zero konkretów o działaniu organizacji.
Pytania: nie dostałem
zdjecie uzytkownika
staszek - 2015-06-19 18:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a akurat teraz mają taką oferte! http://www.praca.pl/doradca-klienta-rynek-home_737949.html tutaj macie wszytskie szczegóły, fajnie, ze też w kilku miastach od razu ruszyła rektutacja - w Warszawie, Nysie, Łodzi, Kaliuszu i chyba jeszcze kilku innych też. Oferują atrakcyjne wynagrodzenie: podstawa + prowizja za każdą sprzedaną usługę + bonusy i konkursy motywacyjne.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-06-21 22:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staszek - 2015-06-19 18:36:15]:
Staszku żadna to fajna oferta obowiązuje od listopada 2014 (poza wekslami, które są od 2 miesięcy). Racz jeszcze wspomnieć iż NETIA płaci za aktywacje (bardzo słusznie) lecz niestety z uruchamianiem klientów jest bardzo źle , więc niema co liczyć na prowizję , a jak masz pecha to twoja umowę przywłaszczy sobie telecentrum (wystarczy zmiana nr PESEL aby umowę wprowadzić ponownie do SWS (czy Clary fly)i mała pomyłka w nr mieszkania) proste co
Jeśli ktoś ma jakieś konkretne pytania pytajcie z chęcią odpowiem na każde ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Netia S.A?
Zadaj pytanie
alert