Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Netia S.A

Pracowałeś w firmie Netia S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ricky Martin - 2014-08-10 08:02:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [bunny - 2014-08-06 03:07:41]:
Króliczku kochany, nie, nie mam niezałatwionych spraw z Netią. Mało tego, z Netii w Będzinie nie zwalniają, ludzie sami odchodzą, za to pracownicy dostają maile z informacją o kolejnych naborach (sporo tego w ostatnich miesiącach) i prośbą żeby zapytać znajomych i rodzinę czy nie chcieli by popracować w osławionej korporacji. Po korytarzach krążą dowcipy, że aż tak bardzo nikt swoich krewnych nie nienawidzi...

"Ciężko Ci tak bardzo uwierzyć w to, że innym w Netii w większych miastach wiedzie się lepiej , niż Tobie i Twoim znajomym?" O tak, np. ludziom obsługującym HOME, gdzie w jednym miesiącu odeszło po kwietniowych aneksach prawie 100 osób :)

"No to może czas najwyższy uwierzyć, że ich produkty naprawdę da się sprzedawać jeżeli ma się do tego rzeczywiście smykałkę." Króliczku kochany, ale poczytaj najpierw ze zrozumieniem, a potem odpisuj, SOHO w Będzinie, to nie telesprzedaż, to infolinia.

Małe firmy tam dzwonią abym im wygenerować Pin, wyjaśnić fakturę, zgłosić awarię, ponaglić usuniecie usterki, zgłosić reklamację, przeniesienie usług na inną lokalizację, zrobić korektę, skonfigurować urządzenie itd itd. A że ostatnio multum telefonów z pytaniem jak mogę zrezygnować czy do kiedy mam umowę terminową, to już inna para kaloszy. Gdy ludzie się tam zatrudniali mówiono żeby starać się też coś do-sprzedać, że to dodatkowe pieniądze. Teraz na do-sprzedaż cisną strasznie i koordynatorzy i "góra". Od kwietnia progi sprzedażowe podniesiono konsultantom o 100% i jednocześnie (sic!) uruchomiono sprzedaż SOHO oddziałowi sprzedaży w Warszawie. Ludziom robiącym tylko sprzedaż i to za wszelką cenę.

W konsekwencji SOHO w Będzinie, zwłaszcza zleceniowcy, których jest druzgocąca większość ma problem z wyrobieniem progów, które zostały od kwietnia tak zmodyfikowane, że ludzie zarabiają 7,40 netto za godzinę. I dodatkowo odbierają telefony od wściekłych klientów, którym wepchnięto na siłę internet mobilny mówiąc im, że - i to hit wakacji - "z internetu mobilnego za 19,90 zł netto będzie Pan/Pani korzystać w całej Polsce a także w Unii Europejskiej, USA i Kanadzie". Telewizje osobistą też można wszędzie zabrać, działa wszakże w każdym zakątku Polski. Dobro powraca rzecze stare przysłowie. Niestety wyżyć się ten klient wyżyje... na konsultancie zarabiającym 7,40, nie na tym "sprzedawcy"...

"Netia jest już uznaną marką na Polskim rynku, prawie kazdy Polak powie Ci , że już o nich słyszał." Ale co słyszał, to już lepiej nie pytaj. Od niejednego klienta usłyszałem, bez względu jak bardzo starałem się załagodzić sytuację, że wszystkim naokoło będzie opowiadał jaka to Netia jest beznadziejna i że będzie uprzedzał, aby nie wiązali się z tymi oszustami.

"Ofertę mają też co raz to lepszą. Tani internet, telewizja osobista i telefon."
Tani internet? Stacjonarny? Słabo jesteś zorientowany jeśli uważasz, że internet stacjonarny w Netii jest tani. A może mówiłeś o mobilnym? Porównajmy ofertę dla firm. Internet mobilny 2GB w Netii umowa na 24 miesiące 19,90 netto. Internet mobilny w T-Mobile 3GB (tak, 50% więcej i do tego LTE) umowa również na 24 miesiące i już tylko 18,00 zł netto. No faktycznie co rusz lepsza oferta! A telewizje osobistą firmy mają w głębokim poważaniu (cytat od niejednego klienta).

"Zapytaj sprzedających ich ofertę w Warszawie czy naprawdę tak ciężko jest to opchnąć..." Skoro zajmują się tylko sprzedażą, nie imając się nawet myślenia o konfigurowaniu routerów, przyjmowaniem awarii, robieniem korekt itd itd to się nie dziwie, że jakieś wyniki muszą mieć. Na tym - i tylko na tym - polega ich praca. A to, że sprzedają w taki sposób, że klienci potem śpieszą się wyładować na konsultantach na infolinii to już temat na osobną dyskusję.

Pokaż jaki z ciebie kozak i "opchnij" coś klientowi, który dzwoni ze zgłoszeniem awarii, albo ponagleniem usunięcia usterki, "firma wszakże nie może pracować bez internetu/telefonu a 48 godzin na naprawę to kpina (!)" - a takie właśnie połączenia stanowią 70-80% połączeń konsultantów.

"Netia ma obecnie tak duży popyt na swój produkt, że szukają wszelkiego rodzaju przedstawicieli handlowych czy też doradców sprzedaży w wielu miejscach Polski". Polecam zmianę leków, bo te co zażywasz wydają się nie tyle nie pomagać, co wręcz szkodzić. Ewentualnie wyjdź ze swojego świata i podąż w stronę realizmu i trzeźwej oceny rzeczywistości.

Netia ma taki popyt na usługi, że straty generuje potężne, od dawna szuka i znaleźć nie może inwestora i na gwałt wprowadza program restrukturyzacyjny, pracownikom obcina i tak głodowe pensje i skąpi nawet na herbatę i cukier, a każdy wydatek biurowy musi "podlegać centralnej akceptacji i weryfikacji (...). Każdy zakup artykułu biurowego powinien zostać zatwierdzony przez Specjalistę ds. L
zdjecie uzytkownika
Ricky Martin - 2014-08-10 08:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ogistyki Biurowej. Nie dostałeś niedawno maila z którego dowiedziałeś się między innymi, że "w związku z wprowadzanymi zmianami czeka nas w najbliższym czasie sporo wyrzeczeń, jednak cel, jakim jest uzyskanie oszczędności w Grupie Netia pozwalających na przestawienie się na obszary wzrostu oraz uzyskanie zadeklarowanych wyników finansowych na koniec tego i następnego roku, jest z pewnością tego wart."

Widać podkupienie nowego prezesa z KGHM musiało kosztować więcej niż rada nadzorcza się spodziewała. A ty pracowniku w Będzinie, Bielsku-Białej, Katowicach czy innych miastach pracuj za 7,40 zł netto i przyjmuj ciosy za sprzedawców, którzy potrafią "opchnąć" za wszelką cenę. To dla dobra firmy. Powtarzaj sobie to często, no wiesz, metoda zdartej płyty. Po "króliczku" widać, że pomaga.
zdjecie uzytkownika
Roy - 2014-08-12 15:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Naczytałem się negatywnych opinii i byłem trochę zestresowany przed podjęciem pracy w Netii. Na szczęśćie szybko okazało się, że nie jest tak źle, a wręcz przeciwnie. Trafiłem na sympatyczny zespół, który wszystkiego mnie nauczył i teraz pracuje mi się bardzo przyjemnie. Jednak warto było zaryzykować ;)
zdjecie uzytkownika
Poporcie - 2014-08-12 19:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ricky nie wiem kim jesteś ale gratuluje odwagi i talentu do wyrażania odczuć tak wielu moich kolegów z pracy. Pozdrawiam serdecznie.
zdjecie uzytkownika
Woj-owniczka - 2014-08-21 03:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja też miałam wątpliwą przyjemność pracować w Netii. A jakże inaczej - w Będzinie. Wątpliwą wprawdzie tylko przez jedną osobę, koordynatorkę. Łyse, nieludzkie, w głębi duszy zakompleksione kobiecisko, klasyczny przykład przerostu formy nad treścią. A i ta forma dość koślawa, niczym uszy omawianej pani. Głównej zainteresowanej radziłabym się zastanowić nad sobą. Zero szacunku dla podwładnych, plotkowanie z ulubieńcami o pozostałych, jawne namawiane do wpychania klientom usług bez względu na wszystko, o zastraszaniu i wywieraniu presji nie wspominając - to wszystko nie wróży na przyszłość najlepiej. Kiedyś ktoś się zbuntuje i doniesie gdzie trzeba o tych praktyczkach które sama nazwałabym klasycznym mobbingiem. Dziwne, że kierownik oddziału to coś toleruje. Zawsze myślałam, że to rude jest wredne. Łyse widać również. I to bardzo.

Resztę pracowników i koordynatorów bardzo miło wspominam. Kochani, cierpliwi i bardzo pracowici ludzie. Należy im się szacunek za ich ciężką pracę.
zdjecie uzytkownika
Dorka - 2014-08-21 15:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O ranyy, ale Wam się przytrafiło! Gdybym wcześniej tu weszła i to przeczytała, pewnie nigdy bym się nie zdecydowała na pracę w Netii, ale na szczęście pracuję tam już od roku. na początku miałam straszne wątpliwości, bo to jednak Netia! i w poprzedniej pracy miałam okropną babę kierowniczkę, która mnie gnębiła. Ale okazxało się, że niepotrzebnie się martwiłam. Zespół jest bardzo fajny, wszyscy się wspieramy :-)
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-08-22 21:01:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Netii- świątek piątek i niedziela za 9 zł brutto.Z każdej strony poniżenie- ze strony przełożonego - sprzedawaj bo inaczej wypad,- ze strony Klienta który wyżywa się bo nie działa a pieniądze za usługę żądają na czas,typowa śmieciówka, traktowanie człowieka jak śmieć, narzucone godziny pracy,wymagania bardzo duże trzeba mieć ogromną wiedzę ale za marnąjałmużnę.
Nie polecam- praca doprowadzająca normalnego człowieka do depresji.
zdjecie uzytkownika
kandydatka - 2014-08-29 18:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaoferowali mi prace na stanowisko Konsultanta ds. Obsługi Klienta w Bielsku Białej, gdzie zadaniem miało by być tylko odbieranie telefonów i rozwiązywanie problemów klientów dot. tv, internetu.... Podobno do obowiązków moich nie należało by poszukiwanie nowych klientów. Czy ktoś pracuje na takim stanowisku? jak ta praca wygląda?
zdjecie uzytkownika
Konsultant - 2014-08-29 20:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kandydatka ja pracuję od niedawna. Praca w zespole jest konsultantów jest moją pierwszą poważną pracą. Praca jest ciekawa i stawia wiele wyzwań ale jak najbardziej pozytywnie. :)
zdjecie uzytkownika
wichajster - 2014-09-03 15:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydatka - 2014-08-29 18:24:29]:
Musisz sprzedawać nowe usługi, czyli przykładowo jak klient ma net to masz mu wciskać super tv i telefon stacjonarny których nie potrzebuje bo ma lepsze u innych operatorów. W bielsku aktualnie jest obóz pracy tymczasowej, regularnie co 2-3 tygopdnie szukają nowych pracowników.
zdjecie uzytkownika
Rok w COT w BB - 2014-09-03 18:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam dobrą opinię o Netii. Dobijały praca w weekendy i drugie zmiany. Po jakimś czasie człowiek nie rozróżniał dni tygodnia. Zdarzały się utajone kanalie typu Tomasz w, ale zasadniczo atmosfera była OK. Szef całego COT Rafał J to fajny facet, większość koordynatorów też. Dobrze sprzedając można było wyciągnąć okolice 1650 brutto. Nie powalało, ale też praca była w miarę przyjemna. Gdyby dawali umowy, to pewnie bym tam został, ale nie interesuje mnie stała praca na umowę - zlecenie forever and ever... Pozdrawiam z dobrymi wspomnieniami z COT Netia.
zdjecie uzytkownika
Rok w COT w BB - 2014-09-03 18:03:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rok w COT w BB - 2014-09-03 18:02:21]:
* 1650 netto
zdjecie uzytkownika
Praca - 2014-09-29 11:51:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma z branży energetycznej zajmująca się produkcją energii elektrycznej oraz sprzedażą i wdrażaniem rozwiązań energetycznych dla przedsiębiorstw i klientów indywidualnych chętnie nawiąże współpracę z Grupami Sprzedażowymi, Managerami z zespołem, Przedstawicielami Handlowymi
Jeżeli posiadasz doświadczenie w sprzedaży oraz zbudowany zespół handlowców, pomysł na jego budowę , chęci do pracy w terenie? Zgłoś się do Nas, a przedstawimy Tobie naszą ofertę.
Proponujemy najwyższe stawki na rynku(podstawa, prowizje, auto), pomoc ze strony firmy, szkolenia i wsparcie doświadczonych handlowców. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie kontaktu na adres mail: kariera@ecentrumhr.pl tak abyśmy mogli skontaktować się i przedstawić więcej szczegółów.
W przypadku braku zainteresowania rekrutacją, proszę o przekazanie tej wiadomości/maila osobom potencjalnie zainteresowanym lub przekazanie ewentualnych rekomendacji.
zdjecie uzytkownika
grubson - 2014-10-17 12:46:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wysłałem CV na stanowisko konsultanta w Warszawie. Tylko, ze oferta byla z 16 wrzesnia wiec jak myslicie, jest jeszcze aktualne? Do tej pory sie nie odezwali. Mam nadzieje, ze znajdzie sie kos chetny odpisac, jak to u Was wygladalo. I na czym mniej wiecej polega ta praca, non stop na sluchawce tak???
zdjecie uzytkownika
qwertyna - 2014-10-18 10:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, non stop na słuchawce. Będziesz obsługiwał połączenia przychodzące czy wychodzące?
zdjecie uzytkownika
LOLEK - 2014-10-24 14:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POTRZEBUJĘ INFORMACJI NA TEMAT PRACY W NETII W LUBLINIE !!!!!!!!!!! JEŚLI KTOŚ COŚ WIE PROSZĘ O INFO :)
zdjecie uzytkownika
karol10 - 2014-10-25 11:08:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [LOLEK - 2014-10-24 14:58:36]:
Przyłączam się do prośby. Ktoś już pracował w Netii w Lublinie?
zdjecie uzytkownika
ale jaja haha - 2014-10-29 20:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Praca jak praca - 2014-08-01 14:41:06]:
aaa to bardzo ciekawe bo ja słyszalam że jest w Będzinie inaczej niż Ty uważasz, owiele gorzej hehe.
zdjecie uzytkownika
porki - 2014-11-07 18:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ale jaja haha - 2014-10-29 20:28:42]:
możesz powiedzieć co rozumiesz przez stwierdzenie wiele gorzej ? bo z tego co mi się wydaje to nie do wszystkich taki krótki opis dociera. Ja z kolei słyszałem tak jak kolega wcześniej , że nie jest źle , dlatego tym bardziej zainteresowała mnie Twoja wypowiedź. Dzięki z góry za konkrety na temat firmy
zdjecie uzytkownika
telemiś - 2014-11-07 18:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie a jak wygląda dokładnie ten proponowany system prowizyjny w Netia? ile to procentowo wychodzi i jaka jest podstawa co miesiąc?praca na słuchawce nie jest taka zła, kwestia tylko jakie warunki i czy jest open space i czy jest podział na boxy bo hałas i wiadomo że człowiek chce się odizolować
zdjecie uzytkownika
Netianin - 2014-11-14 14:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Netii kilka lat, wg moich spostrzeżeń to idealna praca dla menadżerów, którzy przede wszystkim martwią się o siebie, nie dbają o pracowników i bardzo często mają ich za nic.
Widać mają duuuuuużo do stracenia ?!
zdjecie uzytkownika
maniak - 2014-11-19 12:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w warszawie i trafil mi sie bardzo fajny zespol, kierownictwo tez spoko. jak ktos sie brzydzi praca w obsludze klienta to po co w ogole aplikuje na takie stanowisko?
zdjecie uzytkownika
Alexis - 2014-11-19 12:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam 2 miesiace w Netii, nie dostalam ani jednej wyplaty, a zachwalan jaki to system prowizyjy maja super slyszalam duzo
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-11-19
Żródło: Gowork.pl
Jaworzno
(śląskie)
Autoryzowany Partner Grupy Netia poszukuje ambitnej i zmotywowanej osoby na stanowisko:Specjalista ds. Sprzedaży w Salonie NetiiMiejsce pracy: JaworznoWymagania:- doświadczenie w sprzedaży,- motywacja i zaangażowanie w pracę,- pozytywne nastawienie, dobra komunikacja.Do obowiązków osoby zatrudnionej na tym stanowisku będzie należało:- realizacja planów sprzedażowych w Salonie,- obsługa Klientów w Salonie zgodnie z obowiązując
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
aleste - 2014-11-20 18:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A pracował ktoś albo ma wiedzę jaka jest stawka godzinowa w e-sales czyli odpowiedzi/oddzwanianie do klientow, ktorzy zglaszaja mailowo zainteresowanie oferta?
zdjecie uzytkownika
Aaaa - 2014-11-22 15:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie jak sprawuje sie system prowizyjny? I jak sie pracuje w SOHO w WWA , nie wiem ile mniejwiecej mozna wyciagnąc na poczatku?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x