Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Netia S.A

Opinie o Netia S.A

Pracowałeś w firmie Netia S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nikola - 2016-01-07 00:12:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam Pracuje w neti już ponad 12 miesięcy powiem szczerze że dziwią mnie nie które opinie praca normalna pracuje na infolini przychodzącej nie powiem jest lepiej bo nie ty dzownisz a oni do ciebie a to faktura awaria rurzne zeczy jezli chodzi o zarobki no cóż nie oszukujmy w każdej takiej pracy szpzedajesz lub dosprzedajesz usługi kordynatora mam super wiadomo że grupa pod sowoim danym kordynatorem ma lepiej np podstawa 10 zł ale jak masz wyrobioną np 10 aktywacji i 8 wysyłek i inne czyniki z 10 robi się 14.50 za godzine + prowizja chodzby 150 zl i 160 godzin to już ładna kasa 2470 brutoo + jesteś studentem 15 Procent podatku i 2111 z groszami za siedzenie i proponowanie w cieplym biurze myśle ze to jak na polske jest bardzo dobre oczywiście to moje zdanie masz gadke idz w domu tego nie wysiedzisz Pozdrawiam Ps.sorki za błędy
zdjecie uzytkownika
ligals - 2016-01-07 03:51:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jestem przekonany czy aby na pewno netia była dobrym rozwiązaniem dla każdego. Z tego co mi się wydaje osoby posiadające większe doświadczenie prędzej się tam odnajdą.
zdjecie uzytkownika
max - 2016-01-07 16:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Również przestrzegam przed pracą w tej firmie. Umowa śmieciowa, żadnej podstawy, no po prostu koszmar! mówię o oddziale na pomorzu, chyba tylko jakieś znajomki kierownicy co siedzą u góry maja lepsze warunki
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-01-07 18:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nikola - 2016-01-07 00:12:12]:
Czy Ty, aby na pewno pracujesz w netii? Czy u partnera netii? Bo sam pracuje w tej korporacji i o takich głupotach to jeszcze nie słyszałem.
zdjecie uzytkownika
cinka - 2016-01-09 14:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że Netia jest na tyle dużą firmą, że nie może pozwolić sobie na coś takiego jak "umowy śmieciowe". To się im całkowicie nie opłaca. Netia to porządna firma :)
zdjecie uzytkownika
Były DKB Rynku B2B - 2016-01-14 10:33:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ściema - 2015-09-24 10:20:27]:
Umowa zlecenie ma podstawę określoną na poziomie 900 PLN brutto, wypłacana w przypadku odbycia i zaraportowania 20 spotkań. Jak nie wykona się spotkań, to się nie sprzeda więc spotkania wykonuje się obligatoryjnie. To nie jest umowa o pracę.
zdjecie uzytkownika
Coś - 2016-01-14 13:56:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę dziwnie to czytać @Były DKB Rynku B2B bo wiadomo, że trzeba się naprawdę wysilić żeby coś zarobić. A nie ma jakichś innych umów, albo nie da się dogadać?
zdjecie uzytkownika
nicola - 2016-01-14 23:03:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2016-01-07 18:15:31]:
tak pracuje w neti segment soho i własnie dostałam piękny pasek z 2 z przodu zależy też co robisz polecam pracę kawka rozmowa i na swoje mam potrzeby Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
komik - 2016-01-16 16:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tylko spójrz na to , że ludzie niespecjalnie pchaja się teraz do takiej roboty, bo wolą mieć większe gwarantowane wynagrodzenie. Sprzedaż niestety spada
zdjecie uzytkownika
hami - 2016-01-18 17:02:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę,ze nie spada Netia teraz ma nowe ciekawsze produkty i usługy,widzieliście reklamy z Kotem?trzeba miec doswiadczenie w marketingu by robic plany i zarabiac kase, oraz umiejestnosci personalne,perswazje np, a co najlepsze dają umowe o pracę.
zdjecie uzytkownika
erw - 2016-01-20 17:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hami, nie widziałem reklam z kotem, ale biorac pod uwagę spora konkurencję Netia musi walczyc o klientów. Z tego co wiem ich główny produkt Internet jest dość szybki, dzieki serwerom cachowym np. ściąga się filmik z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ich serwera, a nie prosto z USA.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-01-21 20:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [erw - 2016-01-20 17:21:23]:
Szybki internet hahahahahahahahahahahahahahha....Konsultanci wciskają internet tam gdzie nie ma nawet możliwości techicznych. Ludzie wolą zapłacić karę umowną, niż być klientem netii. Przez telefon radzę nie nawiązywać współpracy z tą firmą. A ze strony pracownika to cóż. Szkoda komentować, jak nie zostaniesz przydzielony do konkretnej bazy, to nie zarobisz nawet tysiąca (oprócz 3 pierwszych miesięcy, gdzie podstawa wyższa). Żal. I tyle na ten temat.
zdjecie uzytkownika
komik - 2016-01-22 19:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2016-01-21 20:35:46]:
no to jakoś ludziom nie wychodzi to nie wchodzenie z nimi w umowy bo co drugi ma netie. Pracy tez tam jest od groma. Kierownik produktu, obsługa klienta... wszystko
zdjecie uzytkownika
Do komika - 2016-01-23 21:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [komik - 2016-01-22 19:49:54]:
No tak, pracy dużo rzeczywiście- tylko mało płatnej. A jeśli chodzi o klientów to prym wiedzie orange w Polsce, nie netia. Netia oszukuje klientów na każdym kroku, aby tylko wcisnąć produkt. Jesteś komikiem, bo praca w netii jest jedną wielką komedią.
zdjecie uzytkownika
emilka - 2016-01-24 20:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Do komika, wydaje mi się jednak, że płaca zależy w dużej mierze od stanowiska, jakie w Netii zajmujesz. Sama mam u nich wykupiony pakiet i jestem zadowolona, choć raz dorzucili mi do faktury coś czego być nie powinno.
zdjecie uzytkownika
waw - 2016-01-29 23:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2016-01-07 18:15:31]:
Skoro nie słyszałeś takich głupot to wygląda na to, że nosa po za swoje biurko w wawie nie wystawiasz :)
Jeżeli chodzi o outsourcing obsługi klienta to nietia zrezygnowała z niego kilka lat temu, bo taniej jej wychodzi zatrudnić 100 osób na zlecenie i dać 20 osobą uop wrzucić jakieś progi i kazać sprzedawać ewentualnie przyjąć awarie od kl wraz z propozycją sprzedażową niż płacić firmie podwykonawczej za to samo.
Stawki jak najbardziej realne, są ludzie ok 2% załogi którzy wyciągają nawet 3k brutto na technicznej - ludzie czyli np 2-3 osoby na 100, reszta idzie po najniższej 10-11 na wyższe nie udaje im się złapać porpzez niewypełnienie jednego z 5 wskaźników.
zdjecie uzytkownika
gondzik - 2016-01-30 09:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
waw, a skąd powiedziane że dana osoba z warszawy jest :) We Wrocku teraz potrzebują młodszego analityka i zastanawiam się jaką podstawę oferują bo chyba cv złożę.
zdjecie uzytkownika
bear - 2016-02-01 11:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że taki młodszy analityk systemów informacyjnych mało nie zarabia. Wiesz, to jednak dział IT, tu kasa się musi zgadzać, szczególnie w takiej firmie jak Netia.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-02-02 18:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [waw - 2016-01-29 23:45:29]:
A gdzie jest napisane, że pracuję w Warszawie? Otóż nie. Ja oceniam firmę według tego co mi oferuje i w moim rejonie. Owszem osoby z "góry" mają niezłą kasę, ale osoby z niższego stopnia są wykorzystywane i oszukiwane. Co innego się obiecuję, a co innego jest na koncie. Nawet za wszystko nie jest zapłacone. I nie ma mowy o umowie o pracę. Jest tylko umowa zlecenie. co do produktów, to ja bym tego rak nie zachwalał. Szału nie ma. Konkurencja ma lepszą ofertę. Także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
zdjecie uzytkownika
maja - 2016-02-03 12:43:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no przecież niekóre oferty pracy od nich są własnie na Warszawe, co prawda jest wiecej tych na Bydgoszcz ale to zawsze coś. no i dobra kasa jest jako Młodszy Analityk Systemów Informatycznych
zdjecie uzytkownika
Albert - 2016-02-05 15:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastanawiam się jak ktoś tam wyżej, ile płaca na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Rozliczeń w Zespole Naliczania Premii i Prowizji - chciałbym to wiedzieć?
zdjecie uzytkownika
inżynier - 2016-02-05 16:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
już na etapie rekrutacji nie okazują szacunku kandydatom, wiec domyślam się co może być potem, firemka polska pełną gębą
zdjecie uzytkownika
kubuś - 2016-02-07 19:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki pewnie są w okolicach 3 tys @Albert, ale najważniejsze, że możliwe jest u nich zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Przecież każdemu zależy na stabilności i jeszcze na prywatnej opiece medycznej.
zdjecie uzytkownika
Tys - 2016-02-10 18:43:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Netii ponad 2 lata. Dokąd prezesem był p. Mirosław praca, płaca i stabilność nie budziła najmniejszych zastrzeżeń. Po zmianie prezesa wszystko do góry nogami. W 2014 poleciłbym pracę najlepszemu przyjacielowi. W 2015 praca stała się niepewnym przykrym obowiązkiem. W IT można wymarzyć coś lepszego, stąd zmiana bez żalu. Jeśli chodzi o stanowiska związane z IT stanowczo radze poszukać czegoś innego. Zapewne są jeszcze firmy, których działy IT się kształtują i zainwestują znacznie więcej w pensje i szkolenia pracownika.
zdjecie uzytkownika
Igor - 2016-02-10 20:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A dlaczego niby IT w Netii tak kuleje? Wydaje mi się, że firma powinna inwestować w ten dział, to chyba najważniejsze dla usług telekomunikacyjnych :)
zdjecie uzytkownika
Ekspert Sprzedaży - 2016-02-14 23:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Netii kilka lat na stanowiskach związanych ze sprzedaż bezpośrednią na rynku klientów Korpo i kluczowych. Jeżeli potraficie sprzedawać do firm, usługi po 500, 1000 PLN netto abonamentu miesięcznie, to wszędzie zarobicie, a w Netii bardzo dużo. Dobry KAM zarabia 10 kPLN podstawy i drugie tyle w premii miesięcznie. Wystarczy tylko sprzedawać i realizować cele.
zdjecie uzytkownika
były Doradca Klienta Biznesowego w Netii na rynku - 2016-02-14 23:04:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ściema - 2015-09-24 10:20:27]:
to UZ
zdjecie uzytkownika
były Doradca Klienta Biznesowego w Netii na rynku - 2016-02-14 23:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tereśka - 2015-09-18 14:38:51]:
to Umowa Zlecenie
zdjecie uzytkownika
były Doradca Klienta Biznesowego w Netii na rynku - 2016-02-14 23:12:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Coś - 2016-01-14 13:56:11]:
to pytanie nie do mnie
zdjecie uzytkownika
karolina - 2016-02-15 11:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za podpowiedź, choć w takie zarobki nie chce mi się wierzyć. Wiem, że Netia ma sporo minusów, jeśli chodzi o podejście klientów, ale mają dobre oferty, wiec jako doradca można się tu wykazać.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2016-02-23 00:24:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Praca jako handlowiec ...porazka zero mozliwosci sprzedarzy tj parametry z przed 5 lat a konkurencja jest daleko z przodu ...normy z kosmosu ,brak kordynacji dzialan ,kadra do bani tj.na stanowskach siedza osoby ktore nie maja pojecia o tym co powinni wykonywac i tzw przepychanie spraw z dzialu na dzial... zarobki uznaniowe ...sprzedarz 5 uslug plus stala uznaniowa i na koncie 1200zl brutto na caly miesiac... Zaplacone 2 miesiace po czasie ja nie odradzam ja wrecz przestrzegam.Aby takich pracodawcow bylo jak najmniej
zdjecie uzytkownika
kamil - 2016-02-23 08:07:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to rzeczywiście słabo to wygląda z tego co piszesz @Krzysiek, może to zależy od miasta? nie wiem słyszałem, że niby, jest tylko umowa zlecenie ale za to prowizje są niezłe i jeszcze można dorobić na konkursach regionalnych
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2016-02-23 18:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2016-02-23 00:24:30]:
Popieram. Krzysztof dobrze gada. Jeszcze dodam, jeżeli już planuje się zakończyć współpracę z tą "pożal się Boże" firemką to nie zależy się w ogóle starać o podpisanie nowych umów, ponieważ nikt Wam za nie już nie zapłaci. Tak się stało ze mną. Za umowy podpisane w ostatnim miesiącu pracy nie zostały mi zapłacone pieniądze. I jeszcze Krzysztof za 5 usług już miał gwarancję 1200 zł. U mnie tego nie było. Także OSTRZEGAM. Netia to oszuści. I oszukują nie tylko pracowników, ale i swoich klientów. Tyle na ten temat.
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-02-28 19:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strasznie to słabe, wydawało mi się, że co jak co, ale Netia wywiązuje się z pensji dla pracowników, nawet na okresie wypowiedzenia. Oferta handlowca mi się podoba, CV pewnie wyślę, ale mam mieszane myśli.
zdjecie uzytkownika
Coś - 2016-03-19 12:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może tak zdecydowanie opowiesz dlaczego Ci się tak bardzo nie podoba, bo takie teksty tylko psują dobre imię a nic nie znaczą tak naprawdę, opowiedz coś
zdjecie uzytkownika
Ala - 2016-03-22 17:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jestem w szoku czytając co poniektóre opinie. Pracuję obecnie ok.7,5 miesiąca jako przedstawiciel D2D. Zarobki jak najbardziej są ok. Kasa zawsze na czas, przeważnie się zgadza - czasem była jakaś drobna reklamacja, ale to sporadycznie. Przełożeni z Katowic również są całkiem fajni, zawsze pomogą.
Dodam, że jak zaczynałam pracę nie miałam pojęcia o sprzedaży... Oprócz sprzedaży to bardziej mnie "przerażało chodzenie po domach..." Początki były ciężkie. Kilka osób z grupy rzuciło papierami, ponieważ szybko sobie odpuścili (pewnie właśnie tego typu osoby piszą komentarzy jaka praca jest do D.%#) Powiem krótko. Przez pierwszy miesiąc zarobiłam mniej niż 1500 zł. w drugim miesiącu nie było lepiej... Kolega z grupy chodził i starał mi się pomóc. Kierownicy również. Od 4 miesiąca do dnia dzisiejszego nie zarobiłam mniej niż 3700 brutto, a w tym miesiącu mam już pozyskaną ilość kontraktów na 4000, a jeszcze kilka dni zostało. A więc trzeba rozważnie czytać co kto piszę. Bo ktoś komu się nie chce to nie zarobi. To jest sprzedaż. Nie sprzedaż nie zarabiasz. Więc jak ktoś jest zbulwersowany własną bezsilnością to niech spuści poty na siłowni, a nie żale na forach - jakby to czemuś miało służyć... Tyle w temacie. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
hami - 2016-03-22 19:09:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
warto sie strarac i czasem dac z siebie wszystko, zreszta czytajac wasze opinie domyslam sie ze poczatki moze nie byly lekkie ale za to teraz macie dobra kase i wysokie stanowiska, wiec warto
zdjecie uzytkownika
Anonimowy - 2016-03-24 14:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w Netii, a przynajmniej w działach sprzedaży. Gdzieś indziej może jest lepiej ale tutaj każdy ma cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Umowa tylko smieciowa (jeden pracownik sie zwolnil po kilku latach pracy bo mu nie dali umowy o praqce) rzucanie qrwami pomiedzy pracownikami jest powszechnie akceptowane, ogolnie to na nic nie patrza poza tym zebys zrobil wynik, caly czas jest cos zle bo prawdopodobnie pani kierowniczka straci posade, jak statystyki nie pojda w gore, durne zasady wymyslane przez kogos na gorze, z kazdym pracownikiem jak rozmawiasz to ci mowi ze albo szuka innej pracy albo kiedy sie zwolni albo ze jest ******, nie maja tez najlepszej oferty, calkiem spory przemial, jak sie spoznisz raz w miesiacu pol godziny bo cos ci wypadnie to mozesz dzwonic takie gooowno ze wolisz isc do domu bo nic nie zarobisz a jak pojdziesz do domu to cie najczesciej strasza wypowiedzeniem itd... ogolnie to moim zdaniem najgorsza w Netii byla tendencja spadkowa warunkow i atmosfery pracy (kiedys bylo duzo lepiej), coraz to nowe wymagania, dluzej pracowac, zawsze poprawiac statystyki itp. zero szacunku dla kogokolwiek zero wsparcia i wspolpracy pomiedzy przelozonymi, wspolpracownikami. jak ktos przychodzi nowy do pracy to najczesciej od razu sie zwalnia, stali tez sie zwalniaja okolo raz w miesiacu ktos. jak ktos nie ma kompletnie zycia albo lubi tracic zdrowi psychiczne to zapraszam do netii :) korporacja wyciagnie z cb 120% twoich mozliwosci, wszyscy sfrustrowani tam chodza jeszcze dodam. co do zalet, jezeli lubisz oszukiwac ludzi dla wlasnej korzysci to mozesz sie tam bardzo szybko odnalesc, no i kasa... jak jestes dobrym sprzedawca to hajs sie zgadza bardzo dobrze, prowizje za sprzedaz potrafia byc astronomiczne i ladnie zakrywaja smiesznie niska podstawe. pensje w wyznaczonym terminie najczesciej prawidlowo wyliczone. a to ze oszusci to sie zgadzam.
zdjecie uzytkownika
polcia - 2016-03-24 15:31:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, pracowalam tam kilka miesiecy i takich zlych wrazen nie mialam, faktycznie kokosow sie nie zarabia no ale jako przejsciowa praca czy na chwile to nie jest tak zle
zdjecie uzytkownika
sara - 2016-03-29 22:23:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak dla mnie, Netia to dobra praca, jeśli chodzi o przedstawicieli handlowych. Z tego, co widzę, to pracuje się na podstawie i prowizji, ma się spore pole do popisu :)
zdjecie uzytkownika
losia - 2016-03-30 17:31:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja pracowalam w netii tylko ze w Bielsku w zeszlym roku to jakas masakra byla niby umowy o prace sa ale osoby mozna policzyc na palcach, zreszta sa przyznawane nie odgornie tylko za wyniki - sprzedazowe oczywiscie, dziwne ? pewnie tak zwlaszcza ze pracowalam na infolini TECHNICZNEJ a nie sprzedazowej, jednak tylko to sie tam liczylo, w dodatku bylam chyba w najgorszej grupie bo u Kryst...., ten koles to nie wiem jak zostal koordynatorem, nic go nie obchodzilo tylko sprzedaz, jak czegos nie umialam zrobic to odsylal mnie do tych specjalistow, w zasadzie pomagal ylko wtedy jezeli byl "potencjal sprzedazowy", ale jak sie nie udalo WCISNAC klientowi pakietu t wtedy dopiero narzekal i wydzieral sie, niepowazny czlowiek, chociaz slyszalam o gorszych. Tak wiec jak sie siedzi w warszawie i przepisuje umowy to praca moze fajna, ale tu w bielsku to masakra,sprzedaz,sprzedaz,sprzedaz nic innego sie liczy, jak nie chce kupic to olej, zakoncz szybko rozmowe moze nastepny bedzie chcial. I zeby nie bylo ze tylko ja narzekam, wystarczy poczytac sobie opinie w internecie,na takich poratalch albo na faceboku, nikt kogo stamtad znam nie wypowiada sie pozytywnie o tej firmie krzak. Reszta pracuje bo musi gdzies zarabiac, na szczecie w nowej pracy nie mam tak chorego 'koordynatora' i stechlej atmosfery jak tam. A rotajce pracownikow to maja teraz jak swin w masarni, i ztego co mi mowia znajomi maja teraz problem ze znalezieniem "jeleni" ktorzy by tam pracowali -taka sobie renome wyrobili :)
zdjecie uzytkownika
skaio - 2016-03-31 22:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! no i teraz nowa oferta pojawiła się pare dni temu od nich jako Przedstawiciel Handlowy Rynek SOHO, tylko, ze naparwde stawiają na doswidczenie na pierwszym miejscu..
zdjecie uzytkownika
hej - 2016-04-02 22:41:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opiekun klienta biznesowego może liczyć na dwuskładnikowe wynagrodzenie, ale jest szansa umowy zlecenia i odpowiednie narzędzia pracy. Wiadomo czy jeszcze jakieś socjale są? Dzięki
zdjecie uzytkownika
dudek - 2016-04-03 16:42:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [losia - 2016-03-30 17:31:48]:
Ja bylem na rozmowie i tak czytam co tu piszesz i musze sie zgodzic, przynajmniej z tego co wynioslem z rozmowy mialem ja z jakas babeczka blond, nie wiem chyba sama nie wiedziala o co pyta (pewnie miala wykuty zestaw pytan), jak zadawalem jej jakies pytanie zwiazanego z konfiguracja techiczna czy tez podstawowe zagadnenia IT to udawala ze nie slyszy albo zbywala innym pytaniem. Niby taka duza i powazna firma, no ale jezeli TAKIE osoby tam pracuja na tak wysokich stanowiskach to czego mozna sie spodziewac w pracy ? Dlatego zrezygnnowalem z ich szkolenia kto wie jakie herezje tam opowiadaja, moze juz ktos byl lub dopiero zaczyna prace i moze sie wypowiedziec ?
zdjecie uzytkownika
dumny - 2016-04-04 22:45:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dudak ty się nie przejmuj rekruterką tylko swoją własną kariera. weź pod uwage jak netioa się wybija ponad innych operatorów internetu krajowych, to może być perełka w cv
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-04-06 12:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dumny - 2016-04-04 22:45:05]:
Hahahahaha. Perełka w CV- dobre. Stali klienci odchodzą z netii, bo takie wały są na nich robione. Także netia się nie wybija ponad innych operatorów, a ma opinie oszustów. Tyle na ten temat. Wiem, jak robi się w h... klienta, dlatego tam już nie pracuje.
zdjecie uzytkownika
major - 2016-04-07 20:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma krzak. Zdecydowanie nie polecam.
zdjecie uzytkownika
samoggon - 2016-04-12 15:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"firma krzak, oszukiwanie kl" - ciekawe określenia tu padają, mam tylko jedno pytanie O jakim segmencie mówimy B2C, SOHO, czy B2B?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jedna z najgorszych rekrutacji na jakich byłam. Trwała blisko 2 godziny... był test na spostrzegawczość i podzielenie obowiązków w pracy. Panie "bawiły się" w złe rekruterki. Przynajmniej mam nadzieję, że to była "zabawa" z ich strony, a nie są takie na co dzień... źle parafrazowały to co mówiłam, wszystko przedstawiały na opak a do tego obrażały mnie. Po takiej rekrutacji i biorąc pod uwagę na jakie stanowisko aplikowałam, nie chciałabym z nimi współpracować. Kultura osobista Pań wołała o pomstę do nieba - jedna wyszła w trakcie i nawet się nie pożegnała. Na koniec standardowo obiecano odesłać informację zwrotne z wynikami testów - oczywiście nie zrobiły tego.
Pytania: już przy pierwszym kontakcie przez telefon pierwszym pytaniem było ile chciałabym zarabiać.
zdjecie uzytkownika
samoggon - 2016-04-12 15:28:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dudek - 2016-04-03 16:42:35]:
do jakiej lokalizacji było to ogłoszenie?
zdjecie uzytkownika
dudek - 2016-04-21 18:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [samoggon - 2016-04-12 15:28:04]:

W Bielsku-Białej.
Na szczęscie, jak się później okazało (popytałem znajomych co o tej netii wiedzą) poszedłem do innego CC, płacą tam 16 brutto czyli o 4 zł więcej niż NAJNIŻSZA stawka w netii tam mają jakieś progi, cele jakoś tak i mają widełki 12-16. Okazało się że pracuje tam koleżanka i bardzo nie poleca, sama też będzie próbować się dostać tam gdzie ja teraz, bo w zasadzie tak jak napisała @losia, mówi że sama sprzedaż i nic więcej a ta opcja 16 to nieliczni sprzedawcy (na infolinii technicznej bo tak piszą w ogłoszeniach a w rzeczywistości jak się okazuje jest inaczej), może nie powinienem się w takim razie dziwić dlaczego ta blondyna, nie potrafiła pojąć takich podstaw, ale z tego co mówiła jest koordynatorką zespołu, to ciekawe jak odpowiada na techniczne zapytania klientów :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Netia S.A!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert