Netia S.A.

Warszawa

Opinie o Netia S.A.

bakster 2016-05-11 13:16
Witam,pracowałem w netii jakies pol roku zanim polecialem na wyspy.
to co pisza to bzdura. jest podstawa 1000 plus prowizje za kazdy pakiet.
najmniej zarobilem 2200 najwiecej 3800, niepowiem nachodzic sie trzeba i nawieszac ulotek przez jakies 6h na dzien.jak ktos "nie boi"sie ludzi polecam
5
pracownik 2016-06-27 17:16
Z tego co czytam to większość z was nie ma zielonego pojęcia jak wygląda praca w Netii. Rozróżnijmy kanały HOME - klient indywidualny, SOHO - małe firmy. Można pracować jako przedstawiciel lub konsultant telefoniczny. Ja pracuje jako przedstawiciel w Lubuskim. Pracuję dla Netii a nie dla innej firmy zatrudnionej przez Netie. Piszecie o zarobkach na poziomie 2tys miesięcznie. Tak! Ale jak ktoś leniwy i chce się przyłożyć do pracy. Jeden z przedstawicieli w naszym biurze w ciągu ostatniego pół roku nie zszedł z zarobków poniżej 10tys.. tylko ulotkując teren.. Średnio zarobki na poziomie 4-5tys na rękę i to dla osób w wieku 21lat to mało? Jest podstawa 1000zł i prowizję za sprzedaż plus bonusy za wyrabianie celu. Często organizowane są konkursy za dodatkową kasę. Wszyscy płaczą że zarobki mała ale żeby zabrać się konkretnie za robotę żeby zarabiać to nie ma komu. Dodatkowo osoby ambitne przenoszą się do nowego miasta gdzie otwierają nowe biura. Cena i produkt szczerze najlepsze na rynku. Nie wierzysz to porównaj z UPC czy Vectrą które za przyzwoity internet z tv chcą koło 100zł. Szczerze ja polecam prace jako przedstawiciel. Ale tylko jeśli ktoś jest ambitny i chce zarabiać a nie się opieprzać za 1300zł.
8
Jerzyk 2016-07-01 10:38
A jak wygląda sytuacja z wekslami? Trzeba podpisywać in blanco?
5
Bubu 2016-07-09 15:51
Twoja wypowiedź to jakaś bzdura.
"Dodatkowo osoby ambitne przenoszą się do nowego miasta gdzie otwierają nowe biura. "
1. Netia nie otwiera nowych biur a zamyka stare np. przejęte po Multiplay, Dialog, TK Telekom.
2. Rozumiem, że te ambitne osoby, które przenoszą się do innego miasta, są tak ambitne, że same "ciągną" kable, bez monterów i pieniędzy z centrali, bo pieniędzy na okablowanie sąsiedniej kamienicy nie ma, co dopiero innego miasta.
No, chyba że korzystamy z kabla Orange, ale na nim prowizja za net 10zł.
3. Zaś co do 10000zł - możliwe, ale ile zostanie, jak potrącą w następnych miesiącach za klientów, kt. zrezygnowali i niepłacących.
4. Och, i słyszałam o kierowniku, któremu został 1 pracownik, bo reszta odeszła przez korekty i potrącenia, który sam biega i ulotkuje do 2 w nocy, bo target.
8
Bubu 2016-07-09 21:34
Jeśli przychodzisz ze swoją bazą klientów z innego telekomu, to tak.
Jeśli nie, to musisz ulotkować albo dzwonić i trzeba wziąć pod uwagę: braki kabla N., różne prędkości, porównywalne ceny z innymi operatorami, lojalki, ratowników innych firm, odrzuty TP, że nie mają takiego klienta, dłużników, mieszkania i lokale na czarnej liście itd. itp...
Kiedyś owszem zarabiało się sporo, we wszystkich telekomach, ludzie domy powystawiali, czego jestem przykładem. Teraz rynek telekomów się nasycił.
Ale spróbować możesz, zresztą zależy ile to dla Ciebie "całkiem sporo".
9
turysta 2016-07-15 16:52
Jak ktoś chce wiedzieć jak się traktuje pracownika w neti to polecam poczytać wykop!!!! to co pisze jest prawda bo wiem o kogo chodzi bo pracowalam gdy go zwalniali, tak wiec zastanowcie sie zanim wyslecie swoje cv do neti !!!!
8
Erytrocyty 2016-08-02 18:27
Bubu możesz coś więcej powiedzieć na temat pracy w Netii jako handlowiec, od czego zaczynałeś pracę ? Czy masz jakieś sposoby na zdobycie klienta?
Widzę że jesteś konkretny i wiesz co w trawie piszczy i właśnie od takiej osoby chciałabym się co nieco dowiedzieć
3
A 2016-08-04 00:52
Jestem związany z tą firmą 17 lat, ale nie zajmuje się sprzedażą.
Generalnie warunki finansowe z roku na rok coraz gorsze. Generalnie koorporacyjny wyzysk nastał.
Jak się zatrudniałem w 1999r to miałem większą pensje niż obecnie ludzie dostają na umowe-zlecenie. Ludzie pracuja po X lat, aby dorobić się umowy o prace, ale wielu tego nie doczekuje, no chyba, że w W-wie.
Firma wizjonerska jeśli chodzi o rozwiązania technologiczne w 2020r., tylko, że są w czarnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w porównaniu do konkurencji już na starcie.
A jeszcze dzisiaj mnie kierownik wkur....

10
A 2016-08-04 01:05
A co do opinii oszustów u klientów to taka renomę właśnie robią nieuczciwi sprzedawcy, którzy np. zapewniają klienta, że w mieszkaniu nic nie trzeba robić, jeśli klient ma kabel koncentryczny np. po UPC... Wielu nowych PH wogóle nie zna technologi, którą sprzedaje, ale to też wina firmy, która prawie wogóle nie organizuje szkoleń.
7
Bubu 2016-08-23 21:23
Erytrocyty,
zaczynałam wiele lat temu. Handlowiec, doradca, dorowiec, jak zwał obojętne. Wtedy rynek był chłonny, ludzie cieszyli się telefonu stacjonarnego, potem z neta 1Mbit/s i wtedy dało się zarobić - dom wystawiłam.
Teraz rynek się nasycił, konkurencja. Dziś nikt nie kupi neta1-2Mbit/s po radio, bo woli mobilny. Ludzie rezygnują z telefonów stacjonarnych. Po kablu Orange ta sama prędkość co w Orange a ceny takie same lub porównywalne. Więc zostaje kabel Netii telefoniczny (kilka, kilkanaście, czasem 50 Mbit/s), ale czasem wszystkie miejsca na nim wyprzedane, więc nic nie sprzedaż; oraz kabel internetowy (kilka, kilkanaście, czasem 100 Mbit/s).

Działy handlowe:
Praca w Home - roznosisz ulotki, plakaty po domach, kamienicach, blokach i czekasz na telefon klienta z zamówieniem usług i spisujesz umowę. Ale klient widząc Twoją ofertę może zamówić na www lub infolinii (bo wolno mu) i się urobisz a nic nie masz. Dodatkowo chodzisz od drzwi do drzwi i sprzedajesz. Albo i nie. Raczej dziś już nie dzwonisz, bo oferta po Orange jest mało ciekawa i mała prowizja. Umowa zlecenie lub agencyjna.
Praca w Soho - roznosisz ulotki po firmach, itd. Tu częściej dzwonisz, bo firmy mają jeszcze telefony, umawiasz się na spotkania i walczysz. Umowa zlecenie lub agencyjna.
Praca w Małe i Średnie Firmy - to samo co w Soho, tylko robisz większe usługi, robisz wyceny. Lepsza podstawa. Umowa zlecenie lub agencyjna.
Praca w Korpo - tu wyszukujesz duże firmy, robisz wyceny. Umowa o pracę.
7
Bubu 2016-08-23 21:41
I jeszcze jedno: nie pracuję już w Netii, bo się nie opłaca. To dobra praca dla studentów, którzy chcą dorobić.
Dlaczego? Bo klient chce zamówić usługi a na też lokalizacji nie ma kabla i nie będą okablowywać / wszystkie miejsca wyprzedane a rozbudowy nie będzie / mieszkanie na czarnej liście / klient dłużnik. Bo roznoszę ulotki / dzwonię i wysyłam oferty a klient zamawia przez www lub infolinię (bo może), ja się narobię a kasy nie zarobię.
Jeden z kolegów przeszedł do UPC do Soho i chwali sobie, bo oni rozbudowują i okablowują nowe lokale. Inni zajęli się swoimi biznesami, jak ja.
Niemniej zawsze będę mieć sentyment do Netii i wciąż spotykamy się w kilka / kilkanaście osób przy kawce / piwku.
5
sam 2016-08-25 06:51
Praca w Małe i Średnie Firmy - no nie, mamy umowę o pracę, pozdrawiam
4
NKWiA 2016-09-01 00:26
Jestem przedstawicielem Handlowym od 4 miesięcy . To co niektórzy tutaj wypisują to zwykle brednie . W tej firmie da się zarobić bardzo dobrze . Netia jest jedna z firm najbardziej płacąca w Polsce . Jeżeli nie pracujesz i siedzisz na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to wiadomo ,ze twoje zarobki są niskie . Ale ja pracując tutaj 4 miesiące ,robię po 21 usług . Moja pensja wynosi ponad 5 tysięcy . Dlatego Ci którzy piszą negatywne opinie o tym ,ze jest tak strasznie złe zwyczajnie nic nie robią tylko narzekają . Pensja zależy od Ciebie ,jak przycisniesz w danym miesiącu to jesteś w stanie mieć dużo kasy . Oczywiście plany ,planami , ja pracuje w młodym zespole z młodym kierownikiem dlatego bardziej się dogadujemy ,plany trzeba robić ,nie ukrywam ,ze czasami jest cieżko ale każdy podchodzi na luzie ,jeden miesiąc jest dobrze drugi jest gorzej . Nie ma nacisku ale musisz robić swoje ,żeby dobrze zarobić . Praca jak najbardziej na plus ,polecam i zachęcam wszystkich do spróbowania sił w tej branży . Ja wchodząc w ta firmę nie miałam bladego pojęcia o sprzedaży ,okres 4 miesięcy dużo zmienił ,i zarobki jak na mnie są bardzo wysokie tylko jak pisałam wcześniej ,zarobki zależą od Ciebie i od tego ile włożysz w to pracy i chcesz iść dalej na lidera czy tylko zostać zwykłym handlowcem . ;)
3
Zorientowany 2016-09-05 12:40
Drogi NKWiA nie wiem jakim cudem masz za 21 usług ponad 5000 zł. A jesteś z D2D
Jeśli chcesz to prześlę stawki z umowy (d2d zlecenie, czy firma firma dla PH) włączając w to "podstawę"
to się wszyscy pośmiejemy.
6
ptasiek 2016-09-18 23:27
A potem konsultanci z infolinii naprawiają wasza pożal się boże umowy, oszukujecie klientów wciskając kit, i trzeba reklamacje przyjmować. "Jak ktoś umie" chyba dobrze oszukiwać.
5
ptasiek 2016-09-18 23:28
A potem konsultanci z infolinii naprawiają wasza pożal się boże umowy, oszukujecie klientów wciskając kit, i trzeba reklamacje przyjmować. "Jak ktoś umie" chyba dobrze oszukiwać.
4
ptasiek 2016-09-18 23:37
śmiech to co piszesz, na infolinii na umowę o prace zwykły konsultant dostaję 1700 na rękę, plus premie oczywiście jak wyrobi cele czyli najważniejsza jest sprzedaż, możesz mieć wszystkie wyniki ponad normę , ale jak nie ma sprzedaży to gołe 1700. Jest to oczywiście infolinia przychodząca na którą dzwonią wkurzeni klienci: awaria, faktura błędna, korekty, skargi na PH, którzy oszukują klientów na każdym kroku żeby sprzedać, wszystkie chwyty dozwolone, to powiedz jak tu sprzedać?
5
Ffgggggg 2016-10-04 22:50
Takie macie wysokie podstawy ??? Skad ??? U mnie w netii podstawa 500 zł na czysto .... ale pewnie dlatego ze jedt największe bezrobocie i wiedza, ze ludzie i tak pracować przyjdą , przemiał jest ogromny , dzwoni sie ciagle do tych samych ludzi , słucha sie wyzwisk i rożnych takich ... przejściowo sie tam mecze ale uciekam jak złapie cos innego .... moze zarobic sie da jak sie jest dobrym kanciarzem i sie nawciska głupot a potem inny konsultant zadzwoni do tego samego klienta bo tak niestety jest ze sie dalej takich obdzwania i sie nasłucha jakim sie jest oszustem bo dostał przyklAdowo kartę ktora miała byc za darmo a płaci :D nasłuchać sie mozna , po 7 godz słuchania łeb strzela
7
Płonie 2016-10-04 22:53
Wysokie podstawy są normalne jesli chodzi o Netię.
3
Aneta 2016-11-09 13:08
Poszukujemy pracowników w Warszawie do Telefonicznej i mailowej obsługi klienta/ umowa o pracę
Rozmowy przychodzące. 80% rozmowy przychodzące + 20 % obsluga mailowa ,Jest to infolinia dla klientów sieci elektromarketów, informowanie o dostępności produktów, rezerwowanie i sprzedaż, dosprzedaż dodatkowych produktów i usług (gwarancja, ubezpieczenie). Mile widziane osoby z pozytywnym nastawieniem do pracy i doświadczone w rozmowach telefonicznych Może być to także praca dodatkowa Osoby zainteresowane proszę o kontakt: amalanowska.linguajob@gmail.com
3
Żałosne.... 2016-11-16 19:59
Pracowałem w Będzinie - dramat wyzysk tutjanie tylko z ulubieńcami i tylko liczy się SPRZEDAŻ Sprzedaż i jeszcze raz Sprzedaż wolałbym pracować gdzieś charytatywnie niż w tej Netii.
7
Anonim 2016-11-18 03:29
No chyba ta praca na tym polega :-P
5
Snack 2016-11-18 03:46
Widze ze dyskusja wrze :-) co do zarobkow handlowca home d2d, podstawa to 1500 brutto + prowizja za uslugi + bonusy za standardowe oferty + po przekroczeniu progu 15 uslug doplata 100 zl do kazdej kolejnej uslugi. I tak przy 21 uslugach ktore mial kolega wyzej zakladajac ze np 5 mial na ofercie standardowej: podstawa 1500+ prowizja 2100+ bonus 600+ bonus standard 500= 4700 brutto (prowizja za uslugi liczona w przybliżeniu). Więc jeżeli chodzi o zarobki rzedu 1200 zl to trzeba naprawdę nic nie robić. Co do rozbudowy sieci widzę że wypowiadają się osoby które nie mają o tym pojęcia, sieć jest ciągle rozbudowywana na technologii etth wiec mowy o braku portu nie ma. Co do lokalizacji gdzie nie ma kabla to trudno, trzeba działać tam gdzie jest i tyle w temacie. Pozdrawia zadowolony Handlowiec D2D Netii
5
Mateusz 2016-11-25 22:01
a bo jak pracujecie byle jak, to byle jak zarabiacie. Ja już nie pracuję z Netią, chociaż wspominam dobrze. Pracuję dla innej firmy, która ma zarobki też spoko jak było, w Netii, ale mnie przynajmniej bardziej doceniają i szanują......
6
kamil 2016-12-01 14:52
Jak teraz wyglądają plany sprzedażowe na stanowisku Konsultanta Telefonicznego ?
5
Netka 2017-01-18 14:39
Czy są jakieś przyjęcia na handlowców? Jeśli ktoś wie proszę o info
1
KAM 2017-01-20 21:42
odradzam, wszyscy uciekają, odchodzą, a nowi nie chcą przychodzić
5
DKB/LAM/KAM 2017-01-20 21:50
Najlepsi handlowcy już dawno odeszli do Timo, teraz także odchodzą, nie polecam.
Przyjęcia są od DKB do KAMów ICT, ale mało kto chce pracować w Netii.
4
Zauroczona 2017-01-24 08:56
Jestem handlowcem i bardzo zależy mi na pracy w Netii bo to sprawdzona i znana firma.Nie zniknie z rynku i będę musiał szukać zaraz nowej pracy. Proszę tylko o info o co pytają na rozmowie ? i czy jest to trudna rozmowa?. Jaka jest atmosfera w firmie?
1
handlo 2017-01-24 09:20
Byłam na rozmowie i wypadła milo i przyjemnie. Z tego co wiem od znajomych atmosfera jest teraz już ok.
Niestety musiałaś z powodów osobistych zrezygnować z rekrutacji, ale polecam.
1
Byćlubnie 2017-01-27 18:41
Jest bardzo dobrze. Atmosfera jest dobra ale to zasługa ludzi, którzy starają się żeby tak było.!!
1
Kam/slam/lob 2017-01-31 23:24
Gdzie? w jakim dziale, zespole?
1
Rekin Sprzedaży 2017-02-03 18:43
Masz rację, w tym tygodniu 3 osoby odeszły do UPC
2
majkel 2017-02-07 13:52
Witam serdecznie, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć o pracy na stanowisku konsultanta telefonicznego w Katowicach na ulicy Murckowskiej 18/18a? Będę wdzięczny za pomoc
1
Nowy 2017-02-07 18:22
Kto pracuje w tak znanej firmie może być pewien pracy.
1
Karolina 2017-03-14 10:47
Co nowego w firmie Netia S.A.? Dawno nikt nie pisał opinii.
2
zaraza 2017-03-30 11:42
A co cię to obchodzi ?
Jan 2017-03-31 12:10
Doradca Klienta - Rynek SOHO taką ofertę pracy znalazłem ostatnio w firmie i w związku z tym mam pytanie. Jakie wymagania ma firma dla chętnego? Jakie widełki płacowe są przy tej pracy? Może jest jeszcze coś co warto wiedzieć?
1
Netka 2017-06-10 14:10
Firma jest spoko i praca moja również, oby tak dalej.
1
Hubert M. 2017-06-13 13:00
Ktoś na stanowisku kierownik ds. klienta korporacyjnego ?

Jakie warunki ?
1
nik 2017-06-13 13:48
ja pracuje 2 lata i warunki fajne plus premka.
warunki uzaleznione od doświadczenia. rekomenduje
1
Natalka 2017-06-13 21:36
Czy coś o stanowisku doradcy klienta biznesowego dowiem się na forum? Jakie wymagania stawia firma przede kandydatem? Czy są jakieś dodatki do pensji?
1
lama 2017-06-14 09:34
słyszałam, że podobno jestpodstawa + premia, jak udaje sie sprzedawac to mozna zarobic...
1
Efbhuk 2017-06-16 20:57
Niedlugo beda zwolnienia. Kwestia czasu
3
Nora 2017-06-19 10:33
Chyba jednak nie do końca jest prawdą, że Netia będzie zwalniać ludzi bo ofert pracy mają bardzo dużo!!
1
Netka 2017-06-22 21:00
Mam nadzieję, że Netia poradzi sobie z nową sytuacją a ja nie stracę pracy.
1
Netka 2017-06-29 11:40
Czy w obecnej sytuacji warto zatrudniać się w firmie?
lama 2017-06-29 12:53
zatrudniłam się niedawno i jestem zadowolona
Adi 2017-07-04 12:42
Ja pracuję nadal w Netii w Poznaniu.
To co tutaj piszecie to jakieś bzdury. Pewnie piszą osoby, które pracowały 2 godziny dziennie i liczyły na kokosy.
Ja jestem przedstawicielem D2D. Nigdy nie zarobiłęm mniej niż 6 tysięcy na rękę. Największa wypłata to 13 000 zł więc myślę, że warto. Pracuję każdego dnia po 8 godzin dziennie. Normalny etat. Jedyny mankament to umowa zlecenie ale przynajmniej z pełnym wymiarem składek.
Ja tam polecam pracę w Netii. Pracuję ponad 3 lata
Natalia 2017-07-05 21:30
Przeczytałam opinie i wiedzę, że Netia to fajna firma!!
Zostaw swoją opinię o Netia S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A.