Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Netia S.A

Pracowałeś w firmie Netia S.A i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
porki - 2014-11-07 18:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ale jaja haha - 2014-10-29 20:28:42]:
możesz powiedzieć co rozumiesz przez stwierdzenie wiele gorzej ? bo z tego co mi się wydaje to nie do wszystkich taki krótki opis dociera. Ja z kolei słyszałem tak jak kolega wcześniej , że nie jest źle , dlatego tym bardziej zainteresowała mnie Twoja wypowiedź. Dzięki z góry za konkrety na temat firmy
zdjecie uzytkownika
telemiś - 2014-11-07 18:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie a jak wygląda dokładnie ten proponowany system prowizyjny w Netia? ile to procentowo wychodzi i jaka jest podstawa co miesiąc?praca na słuchawce nie jest taka zła, kwestia tylko jakie warunki i czy jest open space i czy jest podział na boxy bo hałas i wiadomo że człowiek chce się odizolować
zdjecie uzytkownika
Netianin - 2014-11-14 14:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracowałem w Netii kilka lat, wg moich spostrzeżeń to idealna praca dla menadżerów, którzy przede wszystkim martwią się o siebie, nie dbają o pracowników i bardzo często mają ich za nic.
Widać mają duuuuuużo do stracenia ?!
zdjecie uzytkownika
maniak - 2014-11-19 12:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowalem w warszawie i trafil mi sie bardzo fajny zespol, kierownictwo tez spoko. jak ktos sie brzydzi praca w obsludze klienta to po co w ogole aplikuje na takie stanowisko?
zdjecie uzytkownika
Alexis - 2014-11-19 12:44:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam 2 miesiace w Netii, nie dostalam ani jednej wyplaty, a zachwalan jaki to system prowizyjy maja super slyszalam duzo
zdjecie uzytkownika
aleste - 2014-11-20 18:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A pracował ktoś albo ma wiedzę jaka jest stawka godzinowa w e-sales czyli odpowiedzi/oddzwanianie do klientow, ktorzy zglaszaja mailowo zainteresowanie oferta?
zdjecie uzytkownika
Aaaa - 2014-11-22 15:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś wie jak sprawuje sie system prowizyjny? I jak sie pracuje w SOHO w WWA , nie wiem ile mniejwiecej mozna wyciagnąc na poczatku?
zdjecie uzytkownika
bobas - 2014-11-23 01:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Alexis - 2014-11-19 12:44:30]:
myślę , że @alexis, ma dość bogatą wiedzę na temat systemu prowizyjnego w Netii. Bogatą choć chyba niespecjalnie chce się nią podzielić. Bo z tego co widzę to tego forum używa póki co jedynie , aby ćwiczyć swoją ironie. To może teraz dla odmiany podrzucisz jakieś przydatne informacje dla ludzi co ?...
zdjecie uzytkownika
Aaaa - 2014-11-24 11:33:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja wiem z rozmowy rekrutacyjnej że stawka godzinowa jest uzależniona od sprzedaży tak samo prowizja. Powiedzmy sprzedałeś w miesiącu 0-5 pakietów stawka godzinna ok. 4 zł brutto (nie pamiętam dokłagnie, ale brutto) z każdym wzrastającym progiem stawka podnosi się o 50 groszy... Z tego co mówili mają najniższą stawkę na rynku ale najwięjsze prowizję, więc są bardzo nastawieni na sprzedaż ale nie wiem jak to się sprawdza dla pracowników...
zdjecie uzytkownika
Margoll - 2014-11-26 14:16:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Berii krótki czas, bo tylko na 3 miesiące potrzebowałam pracy. Wspominam miło chociaż łatwo nie jest. Nie każdy nadaje się do tej pracy, ale warto spróbować. Ile osób tyle opinii, jeśli ktoś nie czuje się dobrze w rozmowie przez telefon, to niech lepiej tam nie idzie
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-12-05 11:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracował ktoś w netii w Lublinie jako przedstawiciel handlowy w sektorze MŚP? Zlecenie - podstawa 1000 zł + prowizja + premia. Oczywiście ponoć główną część pensji stanowi prowizja od sprzedaży, ale chciałbym spytać realnie ile średnio zarabia ogarnięty przedstawiciel w tym sektorze? Interesują mnie regiony Lublin, Białystok, Łódź, WArsazwa. Ale chętnie poznam opinie z całego kraju. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
green - 2014-12-07 22:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydat - 2014-12-05 11:41:25]:
jestem w sumie już tak zdesperowany , że nawet praca w netii na słuchawce wchodzi w grę , dlatego pojawiłem się tutaj i mam nadzieję , że uzyskam od Was jakieś informacje na temat pracy w oddziale w Warszawie. Mianowicie znajomy polecał mi akurat ten oddział więc chcę dowiedzieć się czegoś na temat atmosfery chociażby. On mówił , że jest ok
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-12-07 22:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Drodzy MOI jeśli interesuje was praca w sektorze sprzedażowym NETI gorąco zapraszam do kontaktu (usunięte przez administratora)odpowiem na wszystkie nurtujące Was pytania , oferta dotyczy Łodzi
zdjecie uzytkownika
Porządna - 2014-12-09 13:51:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Margoll - 2014-11-26 14:16:01]:
Ej, błagam Cię, co Ty za farmazony pociskasz?
W tej chwili najniższa pensja w moim dziale w netii to jest 10 zł, progi podnoszą się o 1 zł w zależności od spełnionych standardów do 15 zł. Oczywiście brutto. Dla najlepszych jest umowa o pracę, nie jest powiedziane, że utkniesz na zawsze na zleceniu. Sprzedaż jest, ale prowizje fair enough, na najwyższy próg sprzedażowy wystarczą 4 umowy na mc, a odbierasz spokojnie do tysiąca połączeń. Pozostałe parametry są do wyrobienia spokojnie, dla każdego, który chociaż odrobinę umie się posługiwać kompem więcej niż do fejsa. Jest lepiej niż przyzwoicie, a sama się bałam w ogóle zacząć.
zdjecie uzytkownika
Morsin - 2014-12-22 13:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Netia firmą krzak? Kolego, przecież to spółka akcyjna, notowana na giełdzie więc o jakim krzaku Ty mówisz? Jeżeli chodzi o sposób zarządzania to być może nie są najlepsi - ale tego nie jestem w stanie w 100% potwierdzić, bo dopiero staram się tam o pracę. Jeżeli łaska to powiedz jak to wygląda od środka, podaj konkrety.
zdjecie uzytkownika
pracowity - 2014-12-29 13:02:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w Netii przez 1,5 roku. Dobra stawka, oprócz tego elastyczny grafik, co dla mnie było bardzo ważne, bo studiuję. Fajnie, bo łatwo można pogodzić pracę z innymi obowiązkami. :)
zdjecie uzytkownika
hakan - 2015-01-05 16:04:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracowity - 2014-12-29 13:02:04]:
zgadzam się z Tobą, odnośnie plusów które wymieniłeś. Nie wiem szczerze mówiąc czy praca w netii jest tym czego oczekiwałbym dalej od swojego życia , ale na pewno na te chwilę bardzo mi odpowiada. Jeżeli komuś nie pasuje praca tutaj to powinien mieć na tyle odwagi , żeby samemu z tego miejsca odejść
zdjecie uzytkownika
lenka - 2015-01-19 19:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przejrzałam co ptu już napisaliście ale nigdzie nie znalazłam nic na temat zarobków dokładnych. Widziałam że zostało napisane że podstawa + prowizja + coś tam ale to nadal nie jest dokładne... czy móglby mi ktoś podać konkretne kwoty? bo chciałabym miec czarno na białym zanim wyślę cv swoje do netii.
zdjecie uzytkownika
Manager sprzedaży - 2015-01-20 00:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zapraszam do kontaktu jestem managerem handlowców w Netii. Nikt obecnie na rynku lepiej nie płaci niż my!!! mamy najlepsza oferte Gigakablówki w Warszawie. tel ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-25 21:30:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja nie mam stałej wypłaty wszystko zależy od Ciebie są miesiące gdzie zarabiam 800zł na rękę są i takie ze zarabiam 2tysiace nigdy nie wiadomo:)Ale stres okropny szczególnie u mnie na infolinii, musisz wiedziec wszystko: (
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-21 07:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje w netii od wakacji i studiuje dziennie i ogólnie praca jest spoko trzeba nauczyć sie nie przejmować ludźmi którzy dzwonią, bo mogą zirytować, ale jak sie to opanuje to nawet dobrze sie robi. Jesli chodzi o ludzi w pracy to raczej poniżej 30 wszyscy i atmosfera jest pracy dobra, niema zadnego mobbingu ani niczego w tym stylu, z szefami tez mozna wszystko zalatwić i nie patrza na ciebie z góry, jedyne co irytuje to że wszedzie mowia pomoc techniczna a tak naprawde chodzi im o sprzedaż, ja nie znosze sprzedazy i nie umie sprzedawac, jedynie jak ktos cos chce to wtedy sprzedam, nie wciskam na siłe, wypłate mam mniej w zaleznosci najmniej 10 zł na reke a najwiecej ile mialem to 12,50 za godzine
zdjecie uzytkownika
Aninja - 2015-02-24 18:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak wygląda praca jako przedstawiciel handlowy ? Może ktoś pracował w Toruniu czekam na info
zdjecie uzytkownika
Graza - 2015-02-24 20:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalem na sluchawce w Warszawie. Jezeli chodzi o zarobki to jezeli potrafisz sprzedawac, masz dobra bajere etc. to mozna naprawde niezle zarobic. Godzinowka jest smieszna bo z tego co pamietam to przy najwyzszym progu jest to 9zl brutto ale prowizje sa chyba najwyzsze ze wszystkich call center. Najlepsi potrafili tam wyciagac 5000zl netto. Atmosfera w pracy super. Wiadomo, ze jest cisnienie na sprzedaz, jak wszedzie, ale nikt nad Toba nie stoi, nie cisnie cie co masz mowic. Jezeli nie sprzedaz nic danego dnia to nic sie nie dzieje. Jezeli masz slabe wyniki sprzedazowe to robia ci re-treningi, wszystko fajnie, na spokojnie, z usmiechem tlumacza. Koordynatorzy na luzie, z dystansem, mozna sobie z nimi swobodnie porozmawiac, pozartowac. Ludzie tez fajni, luzna atmosfera, kupa smiechu. Ogolnie czujesz sie tam swobodnie i jak "u siebie". Polecam ta prace. I jako podstawowa i jako dorywcza bo spokojnie mozna pracowac gdzie indziej i przychodzic sobie nawet raz czy dwa w tygodniu zeby sobie dorobic.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja zupełnie inna niż wszystkie, 2 etapy.
Pytania: Do czego wykorzystać widelec (oprócz jedzenia)
zdjecie uzytkownika
Irek - 2015-03-24 02:36:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Totalne bzdury o "pracodawcy roku" itp. Tu się nie szanuje pracowników. Netia wywala kilka miesięcy przed emeryturą, zatrudnia gamoniów. Jestem ze spółki przejętej. O kulturze organizacyjnej mogę powiedzieć, że zero kultury, chamstwo i buractwo, wynagrodzenia badziewne.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-03-24 09:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jak wyglądają zarobki w neti ile płacą za godzinie jakie są prowizje? Jest rzeczywiście możliwość uzyskania umowy o pracę? Jak pracowałem 3 lata temu to płacili 5zł brutto za godzine plus nie duze prowizje. Wychodziło mi łącznie ze wszystkim 1000zł netto czy coś się poprawiło?









pr
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Netia S.A
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Netia S.A?
Zadaj pytanie