brak logo

CBM Indicator

Warszawa

Opinie o CBM Indicator

amo 2013-03-31 15:08
Pracowałam przez pół roku na słuchawkach, nie narzekałam. Panuje specyficzna atmosfera, dużo żartów, kilka osób kontroli nadzorujących na zmianę- same dziewczyny. Nie widziałam problemu z klimą, pracowałam do marca i była normalna temperatura.Wypłaty tak jak mówią, ok 1-2 miesięcy po akcji. Największym plusem są sami ankieterzy, część starszych wyjadaczy, ale większość to młode osoby, z którymi bardzo miło się pracuje.
1
jodynka 2013-04-11 02:56
dla mnie przeciętna firma, w millwardzie i tns-ie różowo nie ejst, a ni maja ciagle jakies badania i jest ciagła pracA.
Teresa 2013-06-25 18:03
Kiedy czytam te opinie egocentryczne o tym jak to wspaniali są studenci ich poziom intelektualny powinien być już na początku uznawany za olśniwający -to mnie się otwiera w kieszeni przysłowiowy nóż.Bo nie dość,że takie samouwielbienie jest dla mnie śmieszne (student i jego niebagatelna wiedza) .Jestem prwnikiem z wykształcenia i koordynatorem i przyjmuję do pracy takich studentów,którym się wydaje ,że i firma i koordynator powienien już na "dzień dobry" czapkować,że student (vide lekko douczony) chce podejmować z firmą pracę i do tego celu używa swoją niebagatelną inteligencję.O jakiej wiedzy WY tu piszecie? To my koordynatorzy musimy Was nauczyć tematu ,poświęcamy swój cenny czas po to,żeby po miesiącu dowiedzieć się ,,,że student powędrował do Tesco popracować,bo kontekt z bystrzejszym od niego respondentem zwyczjnie go przerastał. Trochę krytycznego spojrzenia na siebie szanowni ankieterzy i szacunku dla pracy jako takiej -bo jeszcze nie wiel umiecie a wymagania macie powyżej czubka nosa.
1
oksana 2013-07-09 13:14
dno, zero profesjonalizmu. Proszę nie pisać o studentach, którzy nic nie potrafią bo to obraża nas młodych ludzi, którzy chcą dorobić aby wiązać jako tako koniec z końcem. Mamy zawsze wielkie nadzieje, ale jeśli ja pracowałam (kilka lat temu) i muszę prosić 10 razy o wypłatę, a prowadzący tzn. szef mówi że nie wie kiedy będą pieniądze to czuje ze jestem wykorzystana. Albo kiedy przychodzę do pracy na 10.00 a oni mi mówią, że dzisiaj nie ma pracy, bo wszystkie stanowiska są zajęte, ja akurat dojeżdżam ze wsi, wydaję kasę na bilet, a tu muszę pocałować klamkę. co to jest za praca? FIRMA KRZAK
2
Ilona 2014-02-06 11:39
Mi się pracuje fatalnie,badania mają strasznie trudne pofirmach i mało płatne ,za jeden wywiad z szefem wielkiej firmy dostaję na rękę 20 zlotych a nabiegac się muszę na maxa.Koordynator fajny człowiek(usunięte przez administratora)
1
Desmond 2014-05-22 08:50
Kiedyś tam pracowałem, na studiach żeby sobie dorobić te kilkaset złotych. Mój projekt skończył się wcześniej niż planowano, więc się nawet się ucieszyłem, bo już nie mogłem tam wytrzymać.
Generalnie tak to wyglądało: Zapyziałe stanowisko pracy, przedpotopowy sprzęt, długie i nudne ankiety, kiepskie zarobki a najgorszew to terror - Baba patrzyła non-stop zza szklanej szyby i nie pozwoliła mi nawet wyjść na kanapkę na korytarz! Musiałem szamać przy komputerze, a jak na korytarz to tylko do kibla albo do domu.
Nie polecam! Wykorzystują naiwność młodych i niedoświadczonych studentów którzy myślą, że złapali Pana Boga za nogi bo dostali taaaaką prestiżową pracę.
Najgorsze to było to, że jak już z ulgą odetchnąłem gdy skończył mi się 2-tygodniowy okres próbny i nie musiałem już tam przychodzić, to zaczęli wydzwaniać i po chamsku szantażowac że jeszcze mam do odpracowania tyle a tyle, bo projekt skończył się wcześniej i że złożyłem deklarację ustną, no a jak nie przyjdę to w ogóle naślą na mnie szeroko rozumiany "wymiar sprawiedliwości" ;)
Na szczęście to były groźby bez pokrycia.
Jeszcze raz odradzam tą pracę, lepiej pójsć kopać rowy, serio - Nie ryje tak beretu jak te ankiety i terror.
No i na koniec zarobki... Kiedyś to było ok. 6zł/h netto :/
1
Ewa 2014-06-02 15:54
Odradzam stokrotnie -nie mają szacunku dla ankietera ,nie mają szacunku dla ludzi .Ważna pani zachowuje się ,jak dama na włosciach ,badania marne mało płatne i czekanie na peniądze coraz dłuższe.Kiedy pytam o wypłatę czeski film nikt nic nie wie, na każdą dyskusję odpowiedż niegrzeczna, wymyslaja jakieś błedy,żeby nie zaplacić w sumie lepiej jednak kopać te rowy, albo do Zabki a najlepiej do zbioru owoców, ja jadę do tulipanów.
1
O.Na 2014-08-01 00:10
Zdecydowanie nie polecam pracować w tej firmie. Chodzi głównie o wynagrodzenie, które nigdy nie jest w terminie, ja czekałam aż kilka miesięcy na 1 wypłatę, potem kolejna po jakimś czasie. A poza tym to usąć można przy stanowisku. Przeważnie dzoni sie do tych samych respondentów, którzy i tak nie odbierają, szkoda gadać. Komputery i sprzęt też ciągle nawala.
1
zołza 2014-10-22 13:10
Oczywiście najlepiej opierać się na opinii innych,zamiast samemu sprawdzić jak tam jest. Mi osobiście bardzo się podoba-nie narzekam. A dla tych którzy wypisują takie bzdety nt. pensji przypominam,że praca jest ogłaszana jako "praca dodatkowa"
2
Nie polecam 2014-11-13 16:08
Bardzo bardzo nie polecam.
Nie wypłacają pieniędzy.
Szukajcie czegoś innego.
Malgosia 2015-01-15 15:04
Odradzam po stokroc Nie płacą kasy
Małgosia 2015-02-05 11:24
Oni tego nie tłumaczą ,albo inaczej -mówią "jak będzie kasa to bedziemy placić" i takie dopominanie się o pieniądze trwa i trwa. Absolutnie odradzam. Ani to jest stabilna firma,ani etyczna. Stanowczo ci odradzam. Jest wiele firm tego typu poszperaj w internecie i zawsze pytaj,czy firma płaci. Czyli ta co zleca badanie anie wykonawcy,bo wykonawcy tez cienko przędą.
Sylwester 2015-02-09 16:02
Oni tego nie tłumaczą.Oni po prostu nie płacą a jak dopominasz się o daske to cie wymieniaja na inny model,taki co na początek nie pyta i kolejny nowy model.Tam jest bardzo duza rotacja,bo ludzie uciekaja z tej firmy i za nieplacenie i ten brak szacunku dla nas i naszej pracy-stanowczo odradzam.a te pozytywy to chyba podstawiona panienka pisze.I nie ma tam z kim rozmawiać juz pytać o kaskę to sprawa o wylotu.
1
ciekawy 2015-02-17 20:45
Ciekaw jestem czy sytuacja jakoś unormowała się? Czy nadal nie płacą na czas? A jak z umowami ?
2
asia 2015-02-23 13:51
Ja pracowałam w ten firmie przez ok miesiąc w listopadzie 2013, brałam udział w 3 projektach i za żaden nie ujrzałam ani złotówki, wiszą mi kilka stówek, zdecydowanie nie polecam, marnujesz czas siedząc tam, a oni nie płacą.
anka 2015-03-04 22:49
Nie płacą, bo nie mają pieniędzy, a może nie mają kasy tylko dla pracowników, a dla siebie mają. Żenujące jest to, że musisz chodzić kilka razy w tygodniu i pytać czy jest kasa za ten, za tanten i za wcześniejszy projekt. A oni zawsze mówią, że dadzą znać, po czym jak pojawia się kasa to rządzi zasada "kto pierwszy ten dostanie, hura!".
xxx 2015-03-10 12:35
Akurat ja byłam zatrudniona na stanowisku kontrolerskim co prawda bardzo krótko ale pomimo tego na wypłatę czekam do dzisiaj i to juz trzeci mies.
pracownik 2015-03-20 09:59
Są umowy na dzieło co jest opór wygodne, bo są mniejsze składki i dostajemy więcej pieniędzy, a z wypłatami już się ogarnęli, bo za dużo ankieterów odchodziło i teraz są co miesiąc.
Ania 2015-03-20 10:47
Dziwią mnie te komentarze na temat atmosfery, ludzie są naprawdę fajni i pomocni, czasami jest napięta amosfera jak jest mało czasu i kończy się badanie, ale tak jest wszędzie. Jak ktoś szuka ambitnej pracy i chce się rozwijać to tego typu praca jest idealna.
1
xyz 2015-03-20 13:50
wie może ktoś, jakie aktualnie panują tam warunki ?
zyta 2015-03-21 20:54
Kim w tej firmie jest pan Daniel?
1
abc 2015-03-23 16:51
Teraz jest dużo lepiej niż w zeszłym roku - są nowe komputery, wypłaty są co miesiąc, atmosfera jest ok, no może czasem jest nerwowo. Jeśli szukasz dodatkowej pracy to polecam.
Beata 2015-03-31 13:34
Jako studentowi pracuje mi się bardzo ok. Grafik jest elestyczny, mogę nawet wyjść na wykład i wrócić. Jedna z nielicznych prac gdzie udało mi się połączyć dzienne studiowanie z pracowaniem.
1
Ela 2015-03-31 13:52
Pracuję w CBM Indicator już jakiś czas i na wypłaty nie narzekam, im więcej pracujesz tym lepiej zarabiasz; a przecież logiczne jest to, że może być kilkudniowe opóźnienie wypłaty, jeśli im klient nie zapłacił za badanie w terminie.
pogodynka 2015-04-09 14:19
klimat umiarkowany, obecnie wiosna
1
Automateusz 2015-04-09 14:23
Nie masz sie co dziwic - takie komenatrze w necie to najlepszy sposob, zeby dosrac konkurencji. Bo co szkodzi napisac, na przyklad, ze "nie placa, oszukuja, porywaja, bija, gwalca, zjadaja ludzi". A firma jak jest tak jest - komentarze sa od 2010 roku, wiec przynajmniej te 5 lat istnieje na rynku, a pewnie i dluzej, nie chce mi sie sprawdzac.
2
Krzywy Ryjek 2015-04-09 14:26
"Akurat ja byłam zatrudniona na stanowisku kontrolerskim co prawda bardzo krótko ale pomimo tego na wypłatę czekam do dzisiaj i to juz trzeci mies".
"byłam zatrudniona na stanowisku kontrolerskim co prawda bardzo krótko"="ja się na mnie poznali wywali na zbity pysk", trolololo
Zytek 2015-04-09 14:39
Zapytaj Go osobiście.
If you dare. ;->
1
Trolololo 2015-04-09 17:10
"Ja pracowałam w ten firmie przez ok miesiąc w listopadzie 2013, brałam udział w 3 projektach i za żaden nie ujrzałam ani złotówki, wiszą mi kilka stówek, zdecydowanie nie polecam, marnujesz czas siedząc tam, a oni nie płacą."
Aśka, to ty?! Przyjdź wypłacę ci kasę od ręki.
kasia 2015-06-09 12:23
coś w Twoim poście nie gra, pracuję w tej firmie od roku, od roku nie zmieniały się kontrolerki, a szef jeździ samochodem, a nie rowerem, wypłaty są raz w miesiącu Dziewczyno pomyliłaś chyba firmy, wobec czego powinnaś przeprosić za to co napisałaś. Następnym razem zastanów się czy jak coś w necie komentujesz to robisz to "w dobrym" miejscu.
emde 2015-06-09 16:08
Szanowna Pani, Taka sytuacja nie miała nigdy miejsca. Po pierwsze: wynagrodzenie ZAWSZE, od 15 lat pracy w tej firmie pobieram po wypłaceniu pieniędzy ankieterom i kontrolerom. Po wtóre, o żadnym "zgłoszeniu", którego miała Pani jakoby dokonać nic mi nie wiadomo. Pieniądze są płacone przed upływem terminu na zawartej przez obie strony umowie. Pani post traktuję jako naruszenie dobrego imienia (firmy i mojego). Poprzez portal Gowork.pl zamieszam uzyskać informację o Pani numerze IP, a następnie wytoczyć sprawę z powództwa cywilnego o zniesławienie. Chyba, że wpis zostanie usunięty. Czekam 7 dni, do 16 czerwca.
1
ZapchlonyDredziarzGrubcio 2015-06-09 21:51
hej Nat, jesli pracowalas tam i widzialas jak oszukiwali to czemu nic z tym nie zrobilas? Jak jest tak jak piszesz to jestes winna wspoludzialu. Ja bym sie nie hwalil ze "oszukiwalem z oszustami, ale potem zglosilem gdzie trzeba i nawet oszustow oszukalem". Tak to wyglada z tego co piszesz niestety.
2
Malyna 2015-06-11 15:02
A ja właśnie byłam na rozmowie rekrutacyjnej o pracę :) Pani miła, zespół sympatyczny, zaczynam od następnego tygodnia :)
1
Ankieter Co z niejednego pieca... 2015-06-11 18:11
A ja tam pracuję od trzech miesięcy: kasa co miesiąc za zakończone w poprzednim projekty, ciekawe badania, nie czepiają się jak ktoś idzie na fajka, klima, niedawno podwyższyli stawki. Pracowałem w wielu miejscach, a tu chyba zostanę na dłużej. Piszcie więcej negatywów, będzie więcej pracy dla mnie :P
1
Michau 2015-07-23 16:03
Dołączam się do Kolegi, dawajcie więcej negatywów, będzie więcej pracy dla nas ;).
liza 2015-08-02 16:55
śmieszne są niektóre uwagi, bo jak ktoś pisze ze go oszwabiają z kasą, to z pewnością tak jest, nie wierzę aby ktoś nie czuł się oszukany i nagle ich krytykował w sprawach finansowych
tam nie ma zasad !
bo zasady w zatrudnianiu pracowników są niezwykle proste - umawiamy się że pracujesz za tyle i tyle, wypłacamy w tym i w tym dniu i w sumie to koniec umowy
indicator tego nie dotrzymuje, zarówno co do stawek jak i terminów, jest więc absolutnie niewiarygodny !!!
po jakimś tam okresie pracy widać brak zarządzania, bałagan krótko mówiąc
firma żyje dzięki pracy ankieterów, których się traktuje jak sztuki, niekompetencja i indolencja przerośniętej administracji kadrowo-technicznej jest porażająca
odradzam, chyba ze ktoś jest desperados
2
elka 2015-11-02 12:06
to sie dowiedz w sprawie tych praktyk u źródła- w indicatorze, tu na forum z opiniami o tej firmie nikt ci praktyki nie zaoferuje
pewnie się będziesz tam nadawał, bo jesteś taki bezradny...
1
telefoniczny 2015-11-04 23:02
..."idź do Indicatora i denerwuj ludzi telefonami"- Oferta pracy była: ankieter telefoniczny, więc co myślałeś, że będziesz tam robił? Konserwację telefonów przeprowadzał? Nie odpowiada praca "denerwowania ludzi telefonami", to trzeba było sobie poszukać pracy, jako np. akwizytor, wtedy "osobiście" byś tych ludzi podenerwował, jak Ci nie odpowiadało telefonicznie...
1
zniesmaczony 2015-11-06 11:21
do "telefoniczny"
nie wiem jaka była oferta na którą sie powołujesz !
ja wyraziłem opinię o firmie i panujących tam zwyczajach maksymalnego opóźniania wypłat oraz stosunku pracownic administracyjnych do ankieterów - to było jedynym tematem mojego wpisu, bo po to jest to forum !
a ty wyraziłeś opinię o czym ?
o twojej akwizycji ?
moje stwierdzenie o denerwowaniu ludzi telefonami dotyczy ważności spraw jakie poruszają te nieszczęsne ankiety, zresztą fatalnie, wręcz idiotycznie, bo niespójnie i nielogicznie przez was zredagowane
rozumiem, że bronisz tej firmy bo tam pracujesz, ale twoja optyka zmieni się jak dostaniesz kasę za pracę np. po 3 miesiącach !!!
...., chyba że wam , konserwatorom telefonów i administracji płacą na bieżąco ...
abyś lepiej zrozumiał/a ..., opinia dotyczyła relacji pracownik/pracodawca/wypłata/umowa i była bardzo krytyczna !
ty odnosisz się do sensu tej pracy ... i dobrze jeśli taki widzisz, choć sam /a porównujesz to do osobistej akwizycji, która jednak twoim zdaniem jest dla ludzi denerwująca ...
tak więc jeszcze raz - praca jak praca, tylko zapłata za nią odbywa się skandalicznie m.in. za sprawą tych dwóch pań i nijak się ma do informacji dostarczonych przy rekrutacji
2
Zołza & Szulc 2016-06-29 01:46
Witam,
Pracowałam tam całe 3 lata, więc trochę na temat tej firmy wiem.
Praca jest (a przynajmniej zawsze była) ogłaszana jako dorywcza i nie bez powodu, albowiem w umowie wyraźnie jest napisane, że wynagrodzenie wypłacane jest do(!) 3 miesięcy od momentu podpisania umowy.
Grafik jest elastyczny, można bez problemu dopasować go do swoich potrzeb, np. zajęć na uczelni; stawka godzinowa rosnąca co oznacza że po przepracowaniu kilku miesięcy można wyciągać nawet 15 zł/ h.
Z perspektywy czasu można by docenić także umowę, ponieważ jest w niej uwzględniona każda zarobiona przez nas złotówka - co nie jest takie oczywiste, więc na początku roku możemy czekać także na bonus w postaci dużego zwrotu podatku.
Umowę tą podpisuje się po zakończeniu badania, wobec czego wszystkie opinie rzekomego nie wypłacania wynagrodzenia lub nie wypłacania go na czas są prawdopodobnie spowodowane tym że ktoś zakończył pracę i nie podpisał rachunków lub nie podpisał ich od razu.
Praca, jako praca sama w sobie - ok. Nie jestem w stanie uwierzyć w te opinie nt. tego, że jeść trzeba przy stanowisku (bo wręcz nie można i za to ludzi ganiają) a przerwa jest tylko do kibelka.
Przerwa jest 15 minutowa na 4 godziny pracy + na kilka minut zawsze się można się wyrwać do toalety lub na fajka.
Kontrolerki też ludzie. Mało kto wie, ile mają na głowie, prócz układania grafiku dla 30 osób, nadzorowania ich pracy, ogarniania permanentnie spóźnionych, a także poprawiania ankiet ludzi którzy się pomylili. Generalnie jeśli terminy nie gonią, kontrolerki są bardzo ok.
Ludzie powyżej, którzy twierdzą że badania są trudne, nie mają najwyraźniej pojęcia co to jest transmisja danych, ani jak się fenomenalnie przeprowadza ponad półgodzinne badania z 1 respondentem (co jest rzadkością!).
Atmosfera była od zawsze mega rodzinna, ankieterzy pracujący od lat są wspaniali.
Podsumowując:
Jeśli ktoś chce dorobić, a nie z tego żyć to jest to praca świetna. Oferująca wiele, a nie wymagająca od nas zbyt wiele prócz zaangażowania i chęci.
Pozdrawiamy wszystkich pracowników, a w szczególności kontrolerki & dział realizacji.
M.Sz & A.P
2
były 2016-08-01 20:11
Zmienili portal, już się nie ogłaszają na gumtree; )
1
ala 2016-08-03 07:42
Pracowałam miesiąc i było ok. kasę dostałam po dwóch od rozpoczęcia pracy, tak jak mówili.
1
h 2016-08-03 23:28
@ ala czyli jednym słowem wszystko się zgadzało :)
1
zadowolona ankieterka 2017-01-30 16:47
Pracowałam w różnych firmach badawczych. Tu pod względem atmosfery jest najlepiej. Pieniądze są regularnie jeśli się uzupełni u pani od rozliczeń dokument (z wyjątkiem jednej obsuwy 2-tygodniowej). Badania są, można wybierać. Teraz mają wejść zmiany - wyższe stawki! Już się nie mogę doczekać!
2
Niezadowolona 2017-02-23 20:55
A ja zostałam oszukana przez pracowników tej firmy, szczególnie przez pewna panią, z którą miałam rozmowę na temat odbycia praktyki. Na rozmowie ustaliłyśmy co i jak, a w praktyce okazało się, że chcą mnie wykorzystać do nabijania za darmo badań telefonicznych. Narazili mnie tylko na niepotrzebne koszty. I to ma być szanująca się firma :/ Dno.
1
Lidia 2017-05-19 23:35
Byłam ostatnio na rozmowie i mam pozytywne wrażenie. Pani która ze mną rozmawiała jest bardzo miła,cierpliwa i wszystko konkretnie wyjaśniła(nawet kwestie wypłat).Jest możliwość pracy w domu co w moim przypadku jest bardzo wygodne.
Patrycja 2017-07-27 11:45
@Lidia, może opiszesz w takim razie jak wygląda zatrudnienia. Rozumieć mam, że masz możliwość pracy zdalnej w domu? Jeżeli chodzi o grafik to jest możliwość mozliwość ustalenia sobie godzin w jakich możesz pracować? Na jakie stanowisko trzeba aplikować by zatrudnić się na podobnych warunkach?
zdecydowanie odradzam 2017-07-30 18:18
Jestem niezadowolona z pracy w CBM Indicator. Co prawda nie pracowałam tam długo, ale te 4 miesiące wystarczyły, aby niesmak po tej pracy pozostał.

1. Panował tam totalny chaos. Jeden kontroler mówił jedno, opiekun drugie i można było ogłupieć.
2. Rozumiem, że to calltel, ale w tej salce co pracują ankieterzy było strasznie głośno, każdy się drze. Pracowałam w różnych calltelach i stanowiska były lepiej wyciszone, albo w salce było mniej ankieterów.
3. Chyba najważniejsza część: otóż, zostałam oszukana na pewną kwotę pieniędzy. Fakt, przelewy zawsze były na czas, ale system naliczania wynagrodzenia jest beznadziejny. Niby część szkoleń była płatnych a pieniędzy za nie nie widziałam. Tak samo jak coś szwankuje ze sprzętem to za ten czas nim ktoś przyjdzie i pomoże nam naprawić nie otrzymujemy pieniędzy.
4. Baza respondentów niedopracowana: zdarzało się i tak, że z danym respondentem próbowano skontaktować się ponad 20 razy, albo numer był wpisany do dwóch różnych ID i dostawało się opieprz od respondenta, że znowu do niego dzwonimy.
5. Niektóre projekty ciekawe, ale szkoda, że nie ma możliwości wyboru.
6. Po 2 miesiącach pracy dowiedziałam się, że istnieje pokój socjalny, bo w pierwszym dniu pracy nikt nie raczył poinformować, że coś takiego istnieje.
7. Te "szkolenia" to pic na wodę fotomontaż, nie płacą za nie i uważam, że szkolenie nie polega na przeczytaniu ankiety tylko na przekazaniu o co dokładnie w niej chodzi i na co zwracać uwagę.

Ogólnie to 2/5. Nie polecam.
3
Zuza 2017-09-12 09:39
Czy są jakieś limity, ile trzeba zrobić ankiet dziennie? I ilu tzw respondentów zgadza sie na ankiete?
Mati 2017-09-13 09:23
Pracowałem dorywczo w wakacje i nie było takich limitów. Płacili od godziny.
Zostaw swoją opinię o CBM Indicator - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CBM Indicator