logo EDICUS

EDICUS

Poznań

Opinie o EDICUS

Róża 2015-10-15 15:38:59
Witam! Też jestem zawiedziona warunkami pracy jakie mi przedstawiła Pani Dyrektor tej szkoły. Chciałabym dowiedzieć się jednak więcej konkretów. Moje spostrzeżenia możesz przeczytać w zakładkach: "Opinie o pracodawcy" i "Rozmowy kwalifikacyjne".
(usunięte przez administratora)
1
magfk 2015-10-19 01:28:46
Nie wiem czy to taka ściema, zawsze przecież można sobie porównać te informacje do informacji znajdujących się na innych forach, na moje oko się one pokrywają, no ale nikt nie powiedział, że musisz się zgadzać z tymi opiniami, powinny one być dla Ciebie pewnego rodzaju wskazówką według mego mniemania.
1
Zadowolony 2015-11-07 17:25:14
Poprzednie opinie nie odpowiadają prawdzie, są złośliwe. Pani Dyrektor dobrze zarządza szkołą, w sposób przejrzysty przedstawia wszystkie sprawy, które są rozwiązywane w sposób pozytywny dla nauczycieli i uczniów.
Róża 2015-11-13 15:09:54
W moich wypowiedziach nie ma ani trochę złośliwości. Przedstawiłam prawdziwą sytuację, jaka mnie spotkała podczas rozmowy kwalifikacyjnej i sposobu w jaki miałam zostać zatrudniona. Nie stosuję złośliwych uwag i komentarzy, lecz obiektywnie przedstawiłam problemy, z którymi się spotkałam w tej Szkole.
Może Pani Dyrektor ma "wybrańców", których sprawy rozwiązuje w sposób pozytywny dla nich. Moimi sprawami Pani Dyrektor nawet nie chciała się zająć. Dała mi numer telefonu do Centrali Szkoły w Warszawie, twierdząc że sama tylko mogę to wyjaśnić i uzgodnić z ww. Pracownicy Centrali w Warszawie skierowali mnie natomiast z powrotem do Pani Dyrektor, twierdząc że załatwienie takich spraw należy do Jej kompetencji. Ale nie zdziwiłoby mnie, gdyby Pani Dyrektor miała grono "swoich" pracowników, których traktuje w lepszy sposób niż pozostałych. To teraz częste praktyki w szkołach stosowane przez Dyrektorów w celu zapewnienia "ciepłych" posadek dla wybranych osób. Tworzy się w ten sposób grono "wzajemnej adoracji", które oczywiście inaczej traktuje osoby, spoza takiego kręgu.
2
Zadowolona 2015-12-06 20:26:08
Witam, zawsze jak ktoś ma dobra zdanie o Pracodawcy to uważany jest za "Wybrańca". Ja z pracy jestem bardzo zadowolona a "Wybrańcem" się nie czuję. Wynagrodzenia są zgodne w uzgodnieniem na początku semestru i terminowe. Wiem co piszę bo już 5 lat tam pracuję. Jeśli chodzi o Panią Dyrektor to wiedząc jak zależy mi na dodatkowym zarobku, czekała na mnie gdy na rok musiałam przerwać pracę. Oczywiście zaraz się ktoś odezwie że to pewnie pisze ktoś z sekretariatu. Myślcie co chcecie ale jestem zdecydowana bronić dobrego imienia kogoś kto realnie wiele razy pomógł mi i wielu innym z grona pedagogicznego. Wierzę, że jeśli autorka w/w postu nie otrzymała pomocy to dlatego że dyrekcja nie była wstanie pomóc.
1
Róża 2015-12-08 13:18:52
Pani Dyrektor nawet nie próbowała zająć się moją sprawą. Dlatego nie mogłaby ocenić, czy jej pomoc byłaby możliwa.
Ale nie tylko ja odniosłam wrażenie, że Pani Dyrektor nie miała dobrych intencji. Powyżej jest wpis innej osoby, która podziela moje zdanie.
Oczywiście to wcale nie wyklucza, że wobec niektórych osób Pani Dyrektor zachowuje się poprawnie. Jak i nie wyklucza tego, że stosuje inne zasady wobec innych osób.
1
merka 2015-12-10 18:42:51
cos w tych komentarzach musi byc nie wierze ze ludzie sobie to wszystko wymyslaja, tym bardziej o innego gdyby byla taka jedna opinia a jest ich cale mnostwo
1
PRACOWNIK 2015-12-19 19:02:55
brednie,warunki stawane są jasno, nie musisz ich przyjmować
ŁEJEJCIU 2015-12-19 19:11:08
tak, tak dorosły człowieku. Tańczyć muszą wszyscy tak jak zagrasz. A tutaj bum...nie udało się. ŁE JEJCIU JEJCIU i co tutaj znów wymyśleć. TUTAJ NÓŻKAMI, TUPAJ I RZUĆ SIĘ NA GLEBĘ :)
merka 2015-12-20 21:44:27
no prosze wiec kazuje sie ze wszystko jasno firma okresla wiec nie rozumiem dlaczego pracownicy pisza zupelnie na odwrot, nie wiem co maja w ntencji ale szkoda ze nie pisza prawdy
Zorro 2016-01-10 20:30:58
Pracowniku, przeczytaj dokładnie wypowiedź Róży, bo chyba nic nie zrozumiałeś. Chociaż wcale mnie to nie dziwi, większość zatrudnionych w szkołach niewiele rozumie, albo udaje że coś zrozumieli.
2
belfer 2016-03-05 21:22:57
No to donieść trzeba i już! Przecież tego typu rzeczy, to nic innego jak okradanie Polaków. Cosinus za tego typu wałki mia zasądzone 3 mln. kary.
1
And 2016-04-07 15:06:07
Ale to jest nieprawda, więc wiesz jak to działa, że ludzie tylko sobie krzyczą i dają jakieś ściemy i donoszą, daj spokój, firma jest naprawdę dobra, serio
maoan 2016-05-11 23:20:17
teraz nowa oferta na dyrektore szkoły policealnej jest widziałem
`pracownik 2016-06-16 10:28:28
Ale głupoty wypisujecie. Po pierwsze centrala nie jest w Warszawie i nigdy jej tam nie było. Po drugie nie ma oferty na Dyrektora Szkoły w Poznaniu. Ktoś wobec tego wypowiada się chyba , nie na temat Edicusa.
4rtgh 2016-06-22 16:37:16
no nie ma nie @pracownik była ale sie ksonczyla :) była tez dla nauczcyciela przedszkola jezyka angielskiego i niemieckiego..ale to juz nieatulane trzeba cekac az od nich cos nowego sie pojawi moze..:)
Zostaw swoją opinię o EDICUS - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EDICUS