brak logo

KPM-MEBLE KŁODZKO

Kłodzko

Opinie o KPM-MEBLE KŁODZKO

aaa 2013-02-14 09:22:20
w tym zakładzie góruje niekompetencja awansują tylko lizusy którzy potrafią tylko ślepo wykonywać polecenia odgórne marionetki jednym słowem burzliwe kariery typu od pakowania pokrowców do kierownika tapicerni lub od kiepskiej szwaczki która fajkę za fajką paliła do kierowniczki szwalni że nie wspomnę o [usniete przez moderatora] i tego typu osobach których wartość jest fenomenalna tak ważne że aż nie potrzebne może i pracownicy chodzą na papierosy może i porozmawiają ale pamiętajmy o tym że to zakład pracy a nie [usniete przez moderatora] mimo iż niektórzy za wszelką cenę chcą zeń taki zrobić Opamiętajcie sie każdy z nas ma swoje życie a to staje sie coraz droższe my szaraczki nie dostajemy premii od siedzisk zarabiamy tylko tyle ile wytworzymy a te łobuzy tylko wciąż tną czasy więc co za tym idzie wyciągają nam pieniądze z portfela każdy chce zarobić i wy i my ale puki co to wy sie dorabiacie na naszym grzbiecie. Stąd nasza frustracja narzekanie nie może być tak aby kierowniczy-na uważała sie za pępek świata (a jak jest delecja to w pampersach latają bo zaraz popuszczą) Zrzucanie winy na innych jest nagminne poprawki to jedna wielka farsa jakość materiałów skandaliczna a wy wymagacie cudów. Cudem to jest że to wszystko funkcjonuje przy takich gospodarzach jak wy. To tyle...
jancio wodnik 2013-02-16 00:11:29
do 789--jezeli palimy papierosy to za ciezko zarobione pieniadze i palimy swoje papierosy a nie cudzesy nie chodzimy tak jak nasza pani brygadzistka i nie wyciagamy od nikogo papierosow --a co do podziekowania za nasze niby buble szwalnicze to niech dziekuja te panie ktorym sie ciagle podpisuje komplety mimo tego ze sa [usniete przez moderatora] nie wszyscy maja tyle szczescia wiec niech one wam dziekuja bo my nie mamy za co;;;a co do telefonow to tez popaczcie na siebie jak na nich wisicie ;;;;;
uuuuu 2013-02-16 20:41:50
To faktycznie prawda z tymi telefonami, jak potrzebujesz pomocy brygadzisty, bo np masz coś źle w dokumentacji albo braki to one nie mają czasu, bo właśnie prywatną rozmowę mają i wiszą na telefonie , nie rozumieją że my pracujemy w akordzie i każda nasza pomyłka jest wynikiem wcześniej popełnianych błędów ludzi tworzących dokumentację. Latami nie można doprosić się by ktoś coś poprawił. Czy o małego pika w siedzisku trzeba prosić samego DYREKTORA? Bo są takie komplety do których prosi się o to od 5 lat. Czyżby proces utworzenia jednej kreski na dokumentacji mógł trwać aż tyle lat?Widocznie w czasach komputeryzacji firmy jest to o wiele trudniejsze niż 15 lat temu. Co się stało? Może wróćmy do Krosnowic, wtedy to można było zarobić i dokumentacja była ok i przełożeni interesowali się każdym i błędów było mniej i meble lepiej się sprzedawały, może po prostu wielka globalizacja nie służy naszej firmie. Bo im szybciej brniemy do przodu tym bardziej się cofamy. Po co nam tylu ludzi z "pomysłami" skoro te pomysły nie zdają egzaminu tylko utrudniają pracownikowi pracę. Mieliście nam ułatwiać, a nie rzucać kłody pod igły. Po tylu latach praktyki nagle okazuje się ,ze wszystko robimy źle. DLACZEGO?
3
massimo 2013-03-14 23:16:51
czy pracuje tam jeszcze u was [usniete przez moderatora] ????
rrr 2013-03-15 07:49:31
czytając co jakiś czas te wasze opinie to się coraz bardziej niedobrze się robi chociaż nie pracuje w tej firmie.nie ma nic konkretnego tylko wyciąganie jakiś absurdalnych oskarżeń a to zakład do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a to układy ,a to palenie papierosów , a to telefony nie ma tutaj ani jednego dobrego słowa w kogokolwiek kierunku nic nul. z tego wynika że nikt tam normalny nie pracuje nawet szwaczka bo czytając te wpisy to one też są z innego świata . zero poszanowania dla kogokolwiek to nie są opinie o kpm tylko blog wzajemnych oskarżeń paranoja .a ludzie co tutaj piszą to mają niską samoocenę wartości.,żenada dorosłych dzieci
malutka 2013-03-26 11:24:32
może i nie ma dobrego słowa o nikim ale jak oni traktują nas tak my na nich mówimy ogólnie praca ciężka a nawet bardzo ciężka czy zostajesz po godzinach czy nie i tak nikt ci za to dobrego słowa nie powie są tylko równi i równiejsi ty musisz szyć byle co a panie ze specjalnego sektora mają wybór na komplety dobre i bardzo dobre to jak tu nie narzekać
durex play 2013-03-27 11:39:49
malutka - 2013-03-26 11:24:32

może i nie ma dobrego słowa o nikim ale jak oni traktują nas tak my na nich mówimy ogólnie praca ciężka a nawet bardzo ciężka czy zostajesz po godzinach czy nie i tak nikt ci za to dobrego słowa nie powie są tylko równi i równiejsi ty musisz szyć byle co a panie ze specjalnego sektora mają wybór na komplety dobre i bardzo dobre to jak tu nie narzekać
malutka
a może jestes chętna na taśmę?
jeszcze jej nie ma a juz jej nienawidzą
Judasz 2013-03-27 22:52:34
Jak był [usniete przez moderatora] kierownikiem produkcji to na Szwalni było dobrze a teraz co mamy ....widać ..na całej produkcji brak decyzji i jeszcze ten z tymi zpapranymi modelami wchodzi na produkcję i wszystko się sypie bo nie potrafi przygotować dobrze mebla ....
1
mrr...... 2013-04-02 18:11:05
mysza - 2010-01-05 09:42:18

jest to solidny zakład i odpowiedzialny
[usniete przez moderatora] cyrk na kółkach
hmm 2013-04-03 20:47:24
ciekawe kiedy nasze szefostwo weznie się za ten cały cyrk co sie dzieje na szwalni [sprawy milosne naszych brygadzistek ]i konflikt miedzy nimi a szwaczkami;;;
dr house 2013-04-04 20:26:27
hmm - 2013-04-03 20:47:24

ciekawe kiedy nasze szefostwo weznie się za ten cały cyrk co sie dzieje na szwalni [sprawy milosne naszych brygadzistek ]i konflikt miedzy nimi a szwaczkami;;;
[usniete przez moderatora] ja mam pytanie KIEDY WRESZCIE SKONCZA SIE NADGODZINY NA SZWALNI bo nie ma zadnych zaległośći a szwaczki od stycznia w każdą sobotę pracują a druga zmiana do północy????////
alexis 2013-04-05 18:07:37
nie interesuj sie bo [usniete przez moderatora] dostaniesz;;;;jak jestes pazerna to zasuwaj 24 na dobe;;;i dobrze wam tak pracujcie nawet po 12 godzin i to za darmo bo wam nadgodzin nie zaplaca;;;;;
viki 2013-04-05 19:30:35
czy wiecie co u Pani [usniete przez moderatora] i Pana [usniete przez moderatora] Świetny z pana aktor....zycze szczescia takiego na jaki Pan zaluzyl zgodnie z powiedzeniem....na czyims szczesci szczescia nie zbudujesz.....powodzenia !!!!.
viki 2013-04-05 19:33:07
z tych emocji zle napisalam powiedzenie ....na czyims nieszczesciu szczescia nie zbudujesz
aaa 2013-04-07 10:21:47
jesteście godne pożałowania popatrzcie sie na swoje życie a nie tylko oceniacie innych i umiejcie odróżnić przyjaźń od romansu a czasami jesteście gorsze od reszty a wasze życie prywatne jest załosne dlatego tak piszecie
Gosia 2013-05-29 18:10:30
Czy ta firma posiada jakąś stronę gdzie można obejrzeć produkty w KRS mają jakąś dziwną stronę podaną: [usniete przez moderatora] nic tam o was nie znalazłam
Gosia 2013-05-29 18:49:55
Nic o KPM nie można znaleźć w internecie, wy nie istniejecie dlaczego ten zakład nie ma swojej strony, oferty handlowej, nawet jeśli produkcja idzie w większości na zachód to w Polsce ludzie też kupują meble i wiele osób wybiera solidne, z klasą i drogie.
XXX 2013-05-31 09:02:14
pani ma racje. Nie mamy swojej strony jako firma. Moze tym się zajmieie a nie cudzym życiem bo to przecież strona o was sami sobie opinie psujecie. Nic dziwnego że źle o nas myślą, a w końcu większość z nas pracuje naprawdę dobrze. Zakład nasz jest wypłacalny a że płace takie jak wszędzie nie adekwatne do wykonywanej pracy to trudno. Wolna droga, każdy z was może zmienić prace jak się wam nie podoba. Powinniście być karani za te oszczerstwa. Jak zajmiecie się pracą to w zakładzie będzie inaczej. A do szefa produkcjii zwracam się z prośbą o wystąpienie do dyrekcjii o założenie strony internetowej. Mamy w końcu świetnych informatyków i mamy meble którymi warto się pochwalić
Gosia 2013-05-31 17:35:28
Proszę ,zastanów się co jest w Twojej firmie dobrego, jesteś tu codziennie i tworzysz swoją i innych rzeczywistość również przez swoją postawę.Dlaczego tu jesteś? Może masz świetnych kolegów , może jest to coś niezwiązanego z pracą ale z jakimś wspomnieniem- przecież masz jakiś powód aby tu być, masz przecież wolną wolę. Określ to czego do tej pory nie próbowałeś znaleźć, musi wokół Ciebie być coś pozytywnego. Jeśli znajdziesz cokolwiek, podziel się tym z innymi, choćby to było tylko dobre,życzliwe słowo. Może inni też to zrobią i okaże się,że jesteś wśród życzliwych, ciepłych ludzi.
NONO 2013-06-05 20:05:39
Zycie pięknymi wspomnieniami sprzed 15-nastu laty, gdy zarabiało się bardzo dobrze, nie zapełni ust naszych dzieci......
rg 2013-06-30 11:56:19
Umowa powinna zostać podpisana najpóźniej w pierwszym dniu pracy.

[usniete przez moderatora]
Mariusz K. 2013-07-05 11:37:40
Witam, pracuje w tej firmie osiem lat jako tapicer, cóż mogę powiedzieć...System akordowy, pieniądze na koncie regularnie do dziesiątego każdego miesiąca (jeżeli 11 wypada w poniedziałek to pieniądze są na koncie już w piątek), premie akordowe zaczynają się od 150h i tak co 20h do 210h oraz dodatki-dwa razy w roku na święta. Trochę na temat samej pracy, nie jest lekka, czasem trzeba się "naszarpać" a czasem nadźwigać niekiedy wykazać inwencją twórczą. Jeśli już zrobisz mebla nadaje się on do kontroli, przeważnie "coś" do poprawy jest. Odnośnie samego zakładu i kierownictwa, BHP- palarnia, jadalnia, odzież robocza, wszystko na czas i na miejscu. Dział kadr i plac, tak jak już pisałem wcześniej, pieniądze na koncie tak jak być powinny, co do wydajności i godzin zawsze można zadzwonić i się dowiedzieć ( ile mam, ile mi brakuje ). Kierownik produkcji, jest to osoba odpowiedzialna za zazębienie się działów stolarni i szwalni (często biega po tapicerni licząc ilość zdanych mebli ...) Na Tapicerni jest dwóch majstrów, są od wydawania roboty, rozwiązywania problemów ( rożnie to z nimi bywa ) i przekazywania "odgórnych wiadomości" (ja mówię wy słuchacie). Ogólnie tak wygląda praca w firmie KPM MEBLE KŁODZKO na dziale tapicerni.
1
ja 2013-07-07 20:28:37
ja pracuje juz 10 lat i jeszcze nie mam umowy na stałe,z powyzsza opinia pana tapicera to zgadzam sie choc nie jestem tapicerem,pozdrawiam
Mariusz K 2013-07-21 19:55:14
Co do umów o pracę to, pierwsza jak to zwykle bywa jest próbna na trzy miesiące, jeżeli pracownik sprawdzi się to dostaje umowę na czas określony lub na stałe. Pieniądze i porównanie do innych firm... nie mam porównania, ponieważ nie pracowałem w żadnej innej firmie tapicerskiej i nie dowiadywałem się nigdy ile jest płacone w innych zakładach o tej specyfikacji.
1
more 2013-09-24 15:01:13
Jeśli chodzi o prace to praca jak każda inna trzeba [usniete przez moderatora] żeby zarobić na zakładzie, czasy na zrobienie mebla na obecna chwile sa wyżyłowane maksymalnie.. Teraz tak ten zarabia co ma układy i układziki robi kilka wzorów i wydajność sięga ok 150% można zarobić ?? można;-) ale to trzeba być tylko z bystrzycy;-) tak samo jak dostają przepustki czy wolne tylko tacy właśnie;-) jeden z kierowników zmianowych poprzez swój brak wychowania, szacunku do innych ludzi, zwracania sie do pracowników, a także żadnego, dosłownie żadnego wykształcenia w tym kierunku(szkoła zawodowa bez matury) nie powinien być na danym stanowisku..
4
andragora 2013-10-02 16:28:08
...myślę że jeśli ktoś zechce spróbować sił w KPM Meble , to powinien to zrobić, zawsze to jakieś nowe doświadczenie, pracowałam tam ponad osiem lat. Największym problemem są ludzie , którzy nie potrafią współpracować z innymi, trzeba być silnym, samą pracę którą wykonywałam wspominam dobrze, lubię pracować w akordzie, można sporo zarobić, a nie wszystkim się to podobało, że jestem szybsza, nie wszyscy jesteśmy jednakowi i ja to rozumiem, a niektórzy za to by oczy wydrapały...oj działo się działo
4
andragora 2013-12-24 15:37:06
po pewnej akcji jak firma postąpiła z pracownikiem, stwierdzam iż jest to firma, w której pracuje grono niekompetentnych ludzi i dziwie się że nikt mądrzejszy tego nie kontroluje, a już myślałam że coś się zmieniło przez tyle lat,(usunięte przez administratora)
1
andragora 2014-03-28 10:40:38
...czy usuwanie treści coś da? nie, mam głęboki żal do firmy w której pracowałam ciężko przez ponad 8 lat, jak można na kogoś rzucać zmyślone oszczerstwa?( i nie chodzi tu o mnie, ja odeszłam dawno sama),strach bo ktoś jest młodszy i ma odpowiednie wykształcenie...PANI E.S. najpierw przyjmuje obiecuje pracę na poziomie z odpowiednia kadrą i co? d...bo pewna osoba czuła się zagrożona pani I.CH i pewien pan, CIEKAWE CZY NAPRAWDĘ KOMPETENTNI LUDZIE TO CZYTAJĄ I WYCIĄGAJĄ Z TEGO WNIOSKI
2
kandydatka 2014-04-03 19:04:26
a ktoś opowie o romansie z przed lat pani A?
9
Kandydat 2014-05-27 18:06:00
Może opowiesz o swoim romansie? Której przyjaciólki mężowi wskoczyłaś do łożka? HAHA
2
milka 2014-07-31 12:34:42
Czy firma będzie przyjmowała szwaczki? Pytam, ponieważ jestem zainteresowana.
dział personalny 2014-09-10 15:43:07
Firma poszukuje wykwalifikowanych szwaczek i tapicerów, zamieszczone są ogłoszenia na stronie dkl.24 oraz w lokalnej prasie jak również na stronach internetowych. Należy złożyć podanie wraz z CV w siedzibie firmy.
szwaczka z kpmu 2014-10-11 11:04:49
na poczatku zapewne najnizsza krajowa. po wyrobieniu około 60% normy dochodzi premia uznaniowa plus premia za brak absencji.
milka 2014-10-13 20:14:45
Ile kompletów należałoby uszyć, żeby przynajmniej zarobić na najniższą krajową. Proszę o odpowiedź.
szwaczka z kpmu 2014-10-19 18:46:42
milka -jest wiele modeli,różnie płatnych,w zależności od stopnia trudności.
inferno- najniższa krajowa jest dla początkujących zapewewniona,ale jesli ktoś myśli,ze nie bedzie nic robił a "nędza" i tak wpadnie to się grubo myli.
milka 2014-10-19 20:46:45
szwaczka z kpm - dziękuję za wiadomość, jeszcze chciałabym uzyskać informację kiedy będzie następny nabór, ponieważ chciałabym przez te pierwsze 3 miesiące szyć pod bacznym okiem instruktorki.
Nowy Rok 2014-12-30 20:18:23
Misiek-z tego co wiem, to przyjmują osoby niedoświadczone, pod tym warunkiem, że ostro trenują przez trzy miesiące pod bacznym okiem j.w.wspomniano instruktorki. Gdy się uczeń sprawdzi i chce pracować, to umowa zostaje przedłużona. A szycie skórzanej tapicerki meblowej wymaga niestety dużo siły i zdrowia. Nawet wykwalifikowane szwaczki niekiedy tego nie ogarniają.
jeleń 2015-01-24 19:40:44
Praca na produkcji jest ciężka i rzadko można zarobić. Jeżeli chodzi o zdrowie to jak wszędzie jest ryzyko na każdym stanowisku inne. Niestety pełnej wiedzy na ten temat od pana bhp się nie dowiecie bo się interesuje tylko statystykami a nie realiami. Nawet po okresie próbnym można liczyć na zatrudnienie na czas określon, jednak nieliczni dają rady z tąd ciągłe zapotrzebowanie na różne dzdziały. Finanse są na czas jednak nie zawsze można zarobić. Ci co mają plecy u majstra ten zarobi. Niektórzy pracują bardzo długo i mało zarabiają. Ciągłe zakładanie zwartej grupy przez kierowników nie sprzyjają pracy. Ci którzy lubią intrygi nadają się do tego zakładu. Mam nadzieję że zakład pracy nie usunie mojej opinii ponieważ napisałam bezstronnie. Powodzenia tym którzy lubią pracę w akordzie.
jeleń 2015-01-24 19:52:21
Zapomniałem dodać że są premie i raz na jakiś czas ulegają podwyższkom. Również regulamin który reguluje w jaki sposób są przyznawane również jest zmieniany. Co do stanowisk w biurze wolę zachować dla siebie wypowiedź mimo że nie urazilaby nikogo.Tak wypłaty na czas a nieraz wcześniej. Jednak nie wrócilbym tam za żadne skarby.
1
jeleń 2015-01-24 19:54:43
Zależy jakie :-P
Depresja 2015-03-01 13:55:39
praca w kpm to desperacja.pracownik jest nikim,a najlepszy jest dzial PIANKI, tym dzialem rzadza "najlepsi z najlepszych". Tam jeszcze wolno oddychac z naciskiem na jeszcze.
2
Hahaha 2015-03-28 19:51:22
Przy ostatniej kolędzie Ksiądz się mnie pyta "Czy można u was kupić meble?" odpowiadam : " Tak, ale nie polecam , bo wstyd by mi było jakby kanapa sie pod Biskupem rozleciała". Oczywiście dotyczy to kwestii jakości materiału z jakich jest produkowany mebel - z najtańszych i najgorszych jakościowo tworzy się najdroższe w Europie meble. Szef produkcji ma pretensje do załogi ,ze reklamacje są , ale jak szew pęka, to obarcza się szwaczkę, a nie najtańsze nici jakimi jest szyta kanapa, pęka stelaż - winny stolarz, skóra się rozłazi- winny krojczy, ale nikt z zarządu nie wpadnie na pomysł, że to winny jest materiał z jakiego sie produkuje mebelki, najłatwiej jest uderzyć w stół pięścią i powiedzieć " Nic mnie to nie obchodzi, nie będę na ten temat dyskutować" . Dlaczego nasi przełożeni nie potrafią przyjąć do wiadomości tak istotnych słabości całego koncernu , tylko wmawiają nam jakie to ( tu cytat szefa) " głupie szwaczki z kpm-u nie potrafią tego uszyć" , a takie słowa pewnie padają na każdym dziale. Żal, po prostu żal mi ludzi którzy nie potrafią słuchać żyjąc w przekonaniu o swojej nieomylności :(
1
uzytkownik 2015-04-17 08:04:07
To jest swieta prawda,ponizanie pracownikow wychodzi im najlepiej.Nie zajmuja sie tym co naistotniejsze tylko glupotami,ale co sie dziwic skoro brygadzisci z pierwszej lapanki.Po protekcji i bez doswiadczenia tak jak pseudo brygadzistka ze slynnego dzialu na calym zakladzie, potrafi obarczac wina pracownika za wlasne bledy,wieczorami przesiaduje na konstrukcji a my biegamy z reklamacjami bo ona jest zajeta z panami.
1
naiwny 2015-05-28 16:09:08
Zapier.....c 200% normy i to by bylo malo oczywiscie za najnizsza krajowa bo premii nie ma. Mozesz wypruc sobie faki a i tak Cie zwolnia bo z dnia na dzien spadla Ci norma. Nie potrafia wprost czlowiekowi powiedziec ze im sie nie podoba i za to jest zwalniany. hihihi glupki na tych piankach.
potraficie tylko narzekac 2015-05-31 16:46:03
szwaczki------> żądamy bezpiecznej drogi do szatni!!!!!!!
histeryczka41 2015-09-27 17:09:07
dlaczego jeśli w zakładzie jest inwentaryzacja lub jakiś przestój z pracą zakład nie płaci nam postojowego tylko każe nam brać urlop,który należy do nas .
haan 2016-04-14 15:41:25
....,tak, na Objazdowej
nożyczki i metrówka 2016-05-24 18:45:38
Warunki super. Kasa na czas,wszystkie świadczenia,premie itd. a coś jeszcze cie interesuje?
ghjk 2016-08-15 23:12:22
jakiej wysokości są te premie @ nożyczki i metrówka>?
Firma 2016-12-02 18:11:17
WITAM POTRZEBUJE NAMIAR NA WASZEGO MECHANIKA MASZYN SZWALNICZYCH SLYSZALEM ZE FAJNY FACHOWIEC ALE CIEZKO O KONTAKT.BEDZIE SZANSA ?? jsendor.lesecret@vp.pl pilna sprawa dziekuje bardzo
Zostaw swoją opinię o KPM-MEBLE KŁODZKO - Kłodzko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPM-MEBLE KŁODZKO