Ball Packaging Europe

Lublin

Opinie o Ball Packaging Europe

Dudzian 2016-02-01 07:23:26
Boże Narodzenie - wszyscy wolne; pozostałe święta pracujące wg grafiku
1
mark 2016-02-01 07:48:22
witam, pytanie skierowane do pracujacych już w ball lublin a mianowicie czy rekrutacja do obsługi nowej lini już ruszyła ,są jakieś przyjęcia?
5
gość 2016-02-01 16:15:25
czyli kontroler jakości to to samo co audytor?czy to inne stanowisko?kontroler się zajmuje czym innym a audytor czym?
gość 2016-02-01 16:45:29
Czyli w Wielkanoc się pracuje?pełną parą ? czy mniejsza jest obsada?można urlopy wypisywać na wielkanoc?jak to jest?
gaga 2016-02-01 17:32:28
Dzięki Dudzian, że odpisujesz,czyli Nowy Rok do pracy?jak to wygląda w praktyce czy mógłbyś napisać Dudzian.Dzięki za info.
Dudzian 2016-02-08 22:59:20
w firmie nie ma stanowiska "kontrolera jakości", jest przyjęta nazwa "audytor jakości". Jeżeli cykl pracy (7 dni) kończy się trzema nockami - to są 4 dni wolne. Jeżeli kończy się 2 nockami - to jest 5 dni wolnych. Jednak w tych dniach wolnych należy czasami dodatkowo przychodzić, by wyrobić nominalną liczbę godzin koniecznych do przepracowania w danym miesiącu. Grafik jest na ustalany na 4 miesiące. Urlopy wakacyjne również są z góry ustalone. W okresie urlopowym wypada cała jedna brygada, więc po tygodniowym cyklu pracy ma się tylko ok. 2 dni wolne. Jeżeli ktoś potrzebuje dnia wolnego w cyklu roboczym - zazwyczaj musi na swoje miejsce znaleźć zastępstwo. Boże Narodzenie wolne, Wielkanoc, Sylwester,Nowy Rok, majówka itp. - pracujące pełną parą wg grafiku.
gaga 2016-02-09 08:47:29
Dzięki Dudzian,czyli nie jest tak kolorowo i powiem , że mało płacą jak za taki zapierdziel.
zawer 2016-02-21 10:27:25
Podstawa w wysokości 1800 - B I E D A!!
Taka to właśnie amerykańska firma.
gaga 2016-02-21 11:24:54
bardzo mało a dyspozycyjność 100% w wawie koncern daje na próbnym 2200na rękę
wojtassss 2016-02-22 06:41:40
powiedzcie coś więcej ? proszę by wypowiedziała się osobą która tam już pracuje ? jakie sa przedziały zarobkowe?pracuje się pod grafik ? system 3 zmian ? 4 czy 5 brygadowy ? z góry dziękuję za odpowiedź . bardzo mi zależy bo myślę o zmianie swojej pracy
wojtassss 2016-02-22 07:02:25
wydaje mi się że tam pracujesz . napisz proszę jak się tam dostać jakie sa stanowiska pracy . jakie przedziały zarobkowe. grafik ? system brygadowy ? produkcję pewnie ciągła ? coś więcej bo wszędzie ludzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszą tylko hejty. a być może to.dobra praca za utciwe pieniądze.
nicki 2016-02-24 07:42:58
Znaczy się firma jak wszystkie. Zarobki przeciętne (chociaż oni twierdzą że 2000 to atrakcyjne wynagrodzenie :/ ) pakiet socjalny jest ale tym dzieci nie nakarmi ani kredytów nie spłaci, no i ten chory system 5cio brygadowy i brak prawa do urlopu ( który jest rozpisany wcześniej ). Przeciętniactwo.
mark 2016-03-08 08:43:48
Niestety nie jest tak kolorowo. Kokosów nie ma się co spodziewać po roku pracy podwyżka 2.4%.
Rudy 2016-03-18 09:27:56
Praca jak każda inna, tylko że pracujesz dłużej, musisz się nalatać i przyzwyczaić do systemu 5 brygad, być w 100% dyspozycyjnym bo jak coś nie halo to tną po premii, więc lepiej żeby Rodzina nie chorowała. Za kasę jaką proponują to lepiej iść do Biedry czy Lidla, wymagania mniejsze, odpowiedzialność mniejsza, nie ma hałasu i zapylenia aluminium, a jak jest dobra premia sprzedażowa to dostaniesz ze 15-20% więcej niż w tym Wielkim Amerykańskim Koncernie.
Żeby nie było, firma jako taka nie jest zła, trzeba by tylko zarząd zmienić z polskiego na amerykański. Bo przecież nie od dziś wiadomo, że Polak Polakowi wilkiem.
6
gość 2016-03-18 22:36:55
Chyba w biedronce się tyle nie zarobi tylko mniej
Ńiter 2016-03-21 23:43:03
Gdzie można szukać ofert? Bo przez to całe Adecco nic się dowiedzieć nie można.
Dudzian 2016-03-23 22:39:18
Oferty pracy są publikowane na portalu pracuj pl. Z tego, co mi wiadomo, to rekrutacja na stanowiska produkcyjne już się zakończyła.
Paweł 2016-04-19 10:25:56
Próbuję znaleźć jakieś plusy pracy w tej firmie ale co wymyśliłem to jeden plus to ten wyjazd do stanów (szkolenie) poza tym same minusy; praca w hałasie, świątek piątek i niedziela 3zmiany,brak możliwości zaplanowania urlopu ,często brakuje czasu na przerwe, wypłata w porównaniu do obowiązków to marne pieniądze.
BALL Amerykańska firma = wielkie rozczarowanie
4
Ellllll 2016-04-19 23:45:35
A jak wyglada praca Automatyka ? Warto ? Jak z pieniędzmi ?
PrinterMan 2016-04-20 12:45:30
dla samej rekruterki warto ... bogini.
2
placek 2016-04-26 08:39:53
torba....
elektryk 2016-05-06 12:19:56
Jak jest w ballu w dziale utrzymania ruchu? Szukają elektryka i nie wiem czy się interesować, mam niezłą pracę i nie chciałbym się wkopać w szambo jakieś. Jak klimat i zarobki? 4000 weźmie?
alfred 2016-05-06 20:24:33
za 2-wa lacznie miechy tyle wezmie...:)
elektryk 2016-05-08 11:46:09
Dzięki za opinie, tak czułem że coś nie halo bo kilka miesięcy ogłoszenie wisi
1
ciapek 2016-05-08 19:10:36
zwykly polski kombinat jak inne w lbn..fabryka...co do kierownikow,tragedia jak w/w...wiekszosc przyjezdnych z nieopodal miasta - z ambicjami:).
5
elektryk 2016-05-09 11:23:20
No to się powstrzymam od składania cv, takich z ambicjami kilku znam i kilku przerobiłem-praca z takim elementem to męczarnia
2
Pracuś 2016-05-18 23:47:25
Nadal nie ma chetnego do pracy ? Już dłuższy czas wisi ogłoszenie na automatyka.. Czy słabo płacą ?
Poszukujący 2016-06-24 19:10:22
A jak tam praca magazyniera jakie zarobki i czy duzy rapierdziel.
Michał 2016-07-06 10:34:37
Hej szukam pracy napiszcie prosze jak tam praca Magazyniera jak zarobki i czy składanki się robi .
Pablo 2016-07-26 15:31:43
Zgadzam się z Tobą!! Jedyna fajna rzecz to było to szkolenie. Reszta do niczego. Najgorsze to kierownictwo i brygadziści, którym poprzewracało się w głowach od ambicji. Ja żałuje, że zgłosiłem się do tej firmy. Atmosfera do niczego. A tak nią zachwalali. Jedynie co polecam to próbować tam starać się do administracji bo tam są dobre relacje między współpracownikami. Reszcie odradzam
6
anonim 2016-07-27 11:57:00
W sprawie rekrutacji można dzwonić na numer: +48 466 05 72.
el 2016-09-30 21:41:33
Jak wygląda praca na warsztacie? Jest ogłoszenie że szukają automatyka
Prod 2016-09-30 22:00:38
Praca na warsztacie jest ok. Maszyny są nowe, narzędzia do pracy z wyższej polki. Są szkolenia ze sterowników. W tym momencie podobno ktoś chce odejść bo nie pasuje mu praca na zmiany i pewnie dlatego szukają.
zosia 2016-10-01 12:54:03
Ni wiadomo jednak ze znajomość języka angielskiego to nie jest nic nadzwyczajnego w dzisiejszych czasach każdy tak na prawdę po studiach ma dyplom i posiada umiejętnośc posługiwania się językiem obcym na poziomie min B2 prawda? Tak i tutaj tez jest..
Jan 2016-11-08 05:56:32
Witam. Powiem tak to jest corporacja. I wszystko jasne w ogłoszeniach piszą że jest miła atmosfera? Jasne tu jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie ma fajnej atmosfery. Kamery z dźwiękiem.itp itd .... Tu przychodzą ludzie i zaraz odchodzą....... Dziękuję za uwagę
Jan bo pracowałem w Ball 2016-11-08 06:03:05
Święte słowa. Ambicje mają wieśniaki takie ze są pustkami. Potrafią obiecywac gwiazdy z nieba, a tak naprawdę są żołnierzami corporacji. Dyrektor też młody i znieść niezły wojownik corporation....
3
znudzony głupotą 2016-11-14 09:14:27
ahahhahah kamery z dzwiękiem... kto wam wciska takie bzdury? żeby to jeszcze powtarzać... myśleć trzeba... jest grafik, pracy dużo, ale reszta jest ok, socjal, obiady, prezenty... szukają 5 automatyków
x 2016-11-15 11:15:02
niech szukają dalej, z atmosferą jaka panuje w tej firmie nikt normalny miejsca długo nie zagrzeje
1
lajner 2016-11-16 12:40:07
Atmosfera jest bardzo zła ponieważ kierownicy i różni inni po 30roku zycia dzieci na utrzymaniu dom kredyty muszą sie wykazywać i chodzą obsrani bo wiedza ze jak im sie noga podtknie to do zwolnienia, i tak jeden na drugiego aby dalej od siebie. Mlodzi normalni sie śmieją z pający
6
zatroskany 2016-11-23 09:55:03
Bez komentarza
Wielebny 2016-11-23 17:40:38
Drodzy parafianie przecież nikt na siłę w Bolu was nie trzyma . Pieniążki to każdy chciałby brać a robić to nie ma komu . Jeśli jesteście tacy mądrzy zakładajcie własne biznesy itp . Pracuję w Bolu i wcale tak makabrycznie nie jest ale przecież Polakowi nie dogodzi .
2
JaRnosik 2016-11-24 01:18:03
Bo jesteś brygadzistą i się sprzedałes każdy zna prawdę. Chłopaki dostali z jednej brygady nagany tylko po to by wywołać strach w śród reszty 170 osób. Hahaha i co potem się stało każdym nich dostał premie i podwyżki........ Taki jest klimat że ohoho mów co chcesz Wielebny......
głosiciel 2016-11-24 12:28:33
A co jest złego w tym że człowiek chciałby godnie zarobić? Jak się ma na utrzymaniu dom i dzieci to za te 2500 się wegetuje także jak wielebny zebrał juz na tacę to niech otwiera butelkę Ballantinesa i siedzi cicho na plebanii
1
al 2016-11-27 14:33:39
Witam
Zastanawiam się nad złożeniem papierów do warsztatu w ballu i mam pytanie jak jest z urlopami? Słyszałem że podobno praca okrągły rok i urlopy rozpisane odgórnie i jak się chce w innym terminie to duży problem. Nie chcę sobie niepotrzebnie palić mostów a póki co nie mam też ochoty iść do firmy która podporządkuje mi życie pod pracę
Ja 2016-11-27 18:55:19
Grafik dla warsztatu jest taki sam jak na produkcji. Urlop 2 tygodniowy jest ustalany wcześniej i dla całej brygady ale to przecież na plus bo można wcześniej być pewnym daty i coś zaplanować. Pozostałe dni urlopu możesz brać jak Ci pasuje ale jeżeli praca koliduje z twoimi planami na przyszłość to rzeczywiście odpuść sobie
TenTyp 2016-12-02 10:26:51
Plan pracy dostajesz z góry na rok z wyznaczonym już przez pracodawce 2 tygodniowym urlopem na który idzie cała brygada. Ma to swoje wady i zalety ponieważ wiesz wcześniej kiedy możesz sobie cos zaplanowac. Natomiast jesli chodzi o urlop pracodawca daje na start kazdemu 26 dni i teorytycznie mozesz ten urlop wybrac tylko w niebieskie dni jesli nie ma potrzeba przychodzic do pracy. Jesli chcesz w inne dni niz niebieskie to moze byc problem ale wszystko jest do zalatwienia z kierownikiem jesli tylko ktos bedzie chcial sie zamienic z toba na zmiany lub przyjsc za ciebie do pracy oczywiscie musi byc to osoba z tego samego dzialu.
TenTyp 2016-12-02 11:10:08
Co do warunków i atmosfery w pracy...
Warunki do których idzie sie przyzwyczaić tak samo jak i pracując w Bogdance lub innej ciezkiej pracy... system 5 grygadowy. Praca 3 zmiany w każde swieta od poniedzialku do niedzieli jest przewalona. Nie zapominajmy ze cykl pracy trwa 7 dni a nie 5 po czym konczac ostatnia w cyklu zmiana nocna jest od 2 do 5 (rzadko) dni wolnych jesli wezmiesz sobie dzien niebieski jako urlop. Jest głośno wiec trzeba chodzic caly czas w stoperach. "Podobno" zapylenia aluminium nie ma tak samo jak i bardzo duże drgania od maszyn też są w normie "podobno". Jest jeszcze kilka innych spraw mniej waznych ktore tez "podobno" sa w normie i nie wplywaja na organizm. Socjal bardzo dobry pomijajac ze za wszystko placimy i tak podatek. Pieniadze sa rozne tzn. Starsi pracownicy maja wiecej a mlodsi mniej mimo ze kazdy robi to samo a norma bardzo dobra. Zgodze sie z opiniami wyzej. Kazdy chce godnie zyc.. niestety wszystko idzie do góry oprocz zarobkow ktora porownujac do pozostalych firm w strefie jest "prawie" taka sama. Firma "podobno" rozwojowa ale to sie okaze w przyszlosci jak rusza wszystkie maszyny. Puki co kazdy kto tam pracuje wie dobrze ze na ten moment nie jest tragicznie poniewaz nie pracuja wszystkie maszyny... sajgon zacznie sie dopiero wtedy gdy wszystkie rusza a umowa nie ktorym sie powoli konczyc. Dodam na koniec o atmosferze. Atmosfera byla bardzo dobra... do czasu gdy komus nie odwalilo. Na ten moment kazda brygada na kazda sie krzywo patrzy.. dodatkowo pewne glupoty ktore sie wydarzyly w odwecie... nie ktorzy sie zachowuja jak dzieciaczki ale nie zapominajmy ze to nie przedszkole... przychodzimy do pracy by zrobic swoje przez 8h zarabiajac pieniadze i do domu a pewne sprawy mozna zalatwic sobie poza terenem pracy. Tyle w temacie.. mam nadzieje ze wszystko bedzie szlo w dobra strone.. ze firma sie na tyle rozwinie ze i atmosfera jak i zarobki beda na godnym poziomie i zachecam do skladania CV osobom kumatym.
Michal 2016-12-06 02:06:34
Witam!
Ok, zalozmy ze mamy stala stawke + dodatek zmianowy. A jak jest za prace na 3 zmianie i prace w weekendy czy swieta? Czy jest za to jakas dodatkowa kasa?
Wiem, pytanie moze dla niektorych glupie ale nigdy nie pracowalem na 3 zmiany i sie zastanawiam.
Prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
mark 2016-12-06 12:03:58
Jaka dodatkowa kasa kierownik zmianowy Ci powie ciesz sie ze masz robote.
Rumcajs 2016-12-08 10:28:56
Jak wam tak nie pasuje praca w Ballu to zwolnijcie sie i wracajcie do Stocka, Herbapolu, ABM czy tez Perly przeciez tam sie wiecej zarabia, a nie wylewacie swoje zale na forum nikt was na sile tutaj nie trzyma!!!
3
Zostaw swoją opinię o Ball Packaging Europe - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ball Packaging Europe