Ball Packaging Europe

Lublin

Opinie o Ball Packaging Europe

lajner 2016-11-16 12:40
Atmosfera jest bardzo zła ponieważ kierownicy i różni inni po 30roku zycia dzieci na utrzymaniu dom kredyty muszą sie wykazywać i chodzą obsrani bo wiedza ze jak im sie noga podtknie to do zwolnienia, i tak jeden na drugiego aby dalej od siebie. Mlodzi normalni sie śmieją z pający
16
zatroskany 2016-11-23 09:55
Bez komentarza
2
Wielebny 2016-11-23 17:40
Drodzy parafianie przecież nikt na siłę w Bolu was nie trzyma . Pieniążki to każdy chciałby brać a robić to nie ma komu . Jeśli jesteście tacy mądrzy zakładajcie własne biznesy itp . Pracuję w Bolu i wcale tak makabrycznie nie jest ale przecież Polakowi nie dogodzi .
3
JaRnosik 2016-11-24 01:18
Bo jesteś brygadzistą i się sprzedałes każdy zna prawdę. Chłopaki dostali z jednej brygady nagany tylko po to by wywołać strach w śród reszty 170 osób. Hahaha i co potem się stało każdym nich dostał premie i podwyżki........ Taki jest klimat że ohoho mów co chcesz Wielebny......
3
głosiciel 2016-11-24 12:28
A co jest złego w tym że człowiek chciałby godnie zarobić? Jak się ma na utrzymaniu dom i dzieci to za te 2500 się wegetuje także jak wielebny zebrał juz na tacę to niech otwiera butelkę Ballantinesa i siedzi cicho na plebanii
5
al 2016-11-27 14:33
Witam
Zastanawiam się nad złożeniem papierów do warsztatu w ballu i mam pytanie jak jest z urlopami? Słyszałem że podobno praca okrągły rok i urlopy rozpisane odgórnie i jak się chce w innym terminie to duży problem. Nie chcę sobie niepotrzebnie palić mostów a póki co nie mam też ochoty iść do firmy która podporządkuje mi życie pod pracę
Ja 2016-11-27 18:55
Grafik dla warsztatu jest taki sam jak na produkcji. Urlop 2 tygodniowy jest ustalany wcześniej i dla całej brygady ale to przecież na plus bo można wcześniej być pewnym daty i coś zaplanować. Pozostałe dni urlopu możesz brać jak Ci pasuje ale jeżeli praca koliduje z twoimi planami na przyszłość to rzeczywiście odpuść sobie
TenTyp 2016-12-02 10:26
Plan pracy dostajesz z góry na rok z wyznaczonym już przez pracodawce 2 tygodniowym urlopem na który idzie cała brygada. Ma to swoje wady i zalety ponieważ wiesz wcześniej kiedy możesz sobie cos zaplanowac. Natomiast jesli chodzi o urlop pracodawca daje na start kazdemu 26 dni i teorytycznie mozesz ten urlop wybrac tylko w niebieskie dni jesli nie ma potrzeba przychodzic do pracy. Jesli chcesz w inne dni niz niebieskie to moze byc problem ale wszystko jest do zalatwienia z kierownikiem jesli tylko ktos bedzie chcial sie zamienic z toba na zmiany lub przyjsc za ciebie do pracy oczywiscie musi byc to osoba z tego samego dzialu.
TenTyp 2016-12-02 11:10
Co do warunków i atmosfery w pracy...
Warunki do których idzie sie przyzwyczaić tak samo jak i pracując w Bogdance lub innej ciezkiej pracy... system 5 grygadowy. Praca 3 zmiany w każde swieta od poniedzialku do niedzieli jest przewalona. Nie zapominajmy ze cykl pracy trwa 7 dni a nie 5 po czym konczac ostatnia w cyklu zmiana nocna jest od 2 do 5 (rzadko) dni wolnych jesli wezmiesz sobie dzien niebieski jako urlop. Jest głośno wiec trzeba chodzic caly czas w stoperach. "Podobno" zapylenia aluminium nie ma tak samo jak i bardzo duże drgania od maszyn też są w normie "podobno". Jest jeszcze kilka innych spraw mniej waznych ktore tez "podobno" sa w normie i nie wplywaja na organizm. Socjal bardzo dobry pomijajac ze za wszystko placimy i tak podatek. Pieniadze sa rozne tzn. Starsi pracownicy maja wiecej a mlodsi mniej mimo ze kazdy robi to samo a norma bardzo dobra. Zgodze sie z opiniami wyzej. Kazdy chce godnie zyc.. niestety wszystko idzie do góry oprocz zarobkow ktora porownujac do pozostalych firm w strefie jest "prawie" taka sama. Firma "podobno" rozwojowa ale to sie okaze w przyszlosci jak rusza wszystkie maszyny. Puki co kazdy kto tam pracuje wie dobrze ze na ten moment nie jest tragicznie poniewaz nie pracuja wszystkie maszyny... sajgon zacznie sie dopiero wtedy gdy wszystkie rusza a umowa nie ktorym sie powoli konczyc. Dodam na koniec o atmosferze. Atmosfera byla bardzo dobra... do czasu gdy komus nie odwalilo. Na ten moment kazda brygada na kazda sie krzywo patrzy.. dodatkowo pewne glupoty ktore sie wydarzyly w odwecie... nie ktorzy sie zachowuja jak dzieciaczki ale nie zapominajmy ze to nie przedszkole... przychodzimy do pracy by zrobic swoje przez 8h zarabiajac pieniadze i do domu a pewne sprawy mozna zalatwic sobie poza terenem pracy. Tyle w temacie.. mam nadzieje ze wszystko bedzie szlo w dobra strone.. ze firma sie na tyle rozwinie ze i atmosfera jak i zarobki beda na godnym poziomie i zachecam do skladania CV osobom kumatym.
Michal 2016-12-06 02:06
Witam!
Ok, zalozmy ze mamy stala stawke + dodatek zmianowy. A jak jest za prace na 3 zmianie i prace w weekendy czy swieta? Czy jest za to jakas dodatkowa kasa?
Wiem, pytanie moze dla niektorych glupie ale nigdy nie pracowalem na 3 zmiany i sie zastanawiam.
Prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
mark 2016-12-06 12:03
Jaka dodatkowa kasa kierownik zmianowy Ci powie ciesz sie ze masz robote.
2
Rumcajs 2016-12-08 10:28
Jak wam tak nie pasuje praca w Ballu to zwolnijcie sie i wracajcie do Stocka, Herbapolu, ABM czy tez Perly przeciez tam sie wiecej zarabia, a nie wylewacie swoje zale na forum nikt was na sile tutaj nie trzyma!!!
11
pracownik 2016-12-10 12:38
Coś napisać na temat pracy w tej firmie bym chciał ale przypomniałem sobie że jestem zobligowany do zachowania poufności na temat wewnętrznej sytuacji w firmie
1
Ja robot 2016-12-23 01:25
Tylko koluniu tam.sie nie.robi w sylwka swieta wszystkie
A.poza tym co.innego bylo obiecane a co.innego.jest:)a.ty.brygadzisto jak.masz 4500 plus.dodatek to.wiadomo ze.ci sie podoba i za co.?siedziec przy kapie ?
Zmieniac zasady gry w trakcie gry?
Nikt kokosow nie oczekuje tylko tego.co bylo obiecane
A robota jest ciezka nie zawsze ale czesciej jest a brygadzista to powinien pomagac i.robic.razem.z chlopakami
Szkoda gadac.pozyjemy zobaczymy co.bedzie potem!
A ty sie zastanow co piszesz!
Zapomnial wół :))2500 a 3500to.chyba roznica nie?
I sam.wiesz kto naprawde pracuje a kto sciemnia:)jak nie wiesz to do lustra zajrzyj
2
kapłan 2016-12-23 14:12
Jeśli ktoś chciałby zmienić swoją religię na pogański kult uwielbienia i czczenia wieczka od puszki jako przedmiotu cudu działa boskiego to zapraszamy do pracy w Ball Lublin
7
Rumcajs 2016-12-24 10:34
Ja Robot
Po pierwsze koluniu nie jestem BRYGADZISTĄ i trochę do ich zarobków mi brakuje jestem po prostu zwykłym mechanikiem.
Po drugie jak byłeś na rozmowie to było mówione że u nas pracuje się w każde Święto i jakoś wtedy Ci to nie przeszkadzało skoro podpisałeś umowę, ale wtedy pewnie nie myślałeś o robocie tylko o wyjeździe do USA!!!
Po trzecie zgadzam się z Tobą że nie wszystkie obietnice spełnili ale zarobki jak na Lubelski rynek pracy są dobre np AB musisz chodzić na nadgodziny żeby mieć taką wypłatę jak tutaj (a co za tym idzie nie masz prawie nic wolnego)
Po czwarte na nie których zmianach są brygadziści którzy pomagają nam zwykłym Mechanikom, nie boją się pobrudzić sobie łap,
I po piąte Koluniu chyba najważniejsze Ty nie wiesz jeszcze co to jest zapierdol bo narazie pracuje tylko jeden moduł i jest dużo nas przy maszynach ale to się kiedyś skończy i będziemy pracować 3-ma modułami i wtedy będzie jedna osoba przy maszynie wtedy zobaczysz co to jest prawdziwy zapierdol.
Tak jak pisałem już wcześniej jeżeli możesz zarabiać więcej pracując tylko od poniedziałku do piątku to droga wolna możesz się zwolnić nikt Ciebie tutaj nie trzyma na siłę, a jak nie to przestań narzekać tylko weź się do roboty bo w końcu Ci za to płacą.
4
mark 2016-12-24 15:50
skoro to taka wspaniala firma to po co dyrektor wreczal lojalki?
jak jest super atmosfera w pracy i konkretna kasa to nikt by mu nie uciekl.
Ball zaklad w lublinie to z prawdziwym Ballem to nie ma nic wspolnego.
a bardziej chorej atmosfery jaka jest w tym zakladzie to u prywaciaza nawet ciezko znalesc.
jedyna zaleta tego zakładu jest to ze jest robota bo praca to jest w zakładach Ball ale za granica
1
Rumcajs 2016-12-25 11:51
Mark czy Ty jesteś osoba nie pełnosprytną?? Lojalkę dostaleś tylko dlatego że firma wysłała Ciebie na szkolenie do USA, każda inna firma zrobiła by tak samo a po za tym u nas w zakładzie jest kilka osób które nie były na szkoleniu i jakoś Dyrektor nie dał im lojalki do podpisania!! Zastanów się najpierw co piszesz bo robisz siebie idiotę. A co do atmosfery zgadzam sie z Tobą mogła by być lepsza.
1
SUMIENNY 2016-12-25 16:24
po co te spekulacje i plotki.czy ktoś podpisał umowę pod przymusem, czy ktoś nie rozumie dlaczego jets to zobowiązanie, czy firma nie inwestuje w pracowników, czy ktoś komuś głowę urywa czy raczej stara się rozwiązywać problem w przyszłości aby było ok? ŻE KTOŚ WYMAGA ŻEBY PRACOWAĆ?????? tak jak RUMCAJS napisał skoro komuś nie pasuje to droga wolna, nie przeszkadzajcie tym którzy pracują sumiennie i na tym im zależy. Właśnie przez takich narzekaczy atmosfera jest zjeb..... I kolejny raz wrócę do RUMCAJSA..... robota dopiero się zacznie.... Wstyd żeby teraz narzekać na nadmiar obowiązków teraz kiedy nie ma jazdy na wszystkie moduły..... macie czas narzekacze-nikt Was na siłę nie trzyma, która inna firma tak dba o pracownika, tak dąrzy do tego aby pracowało się fajnie ????? Jeśli są lepsze to tam idźcie a nie wypisujecie takie smuty, do pracy trzeba się przykładać, pokazywać że zależy.... Lepiej będzie się wszystkim pracować bez tego jęczenia..... Prosty tekst w wielu innych firmach.... NIE PASUJE TO WYPIER..... !!!!!! WESOŁYCH ŚWIĄT...........
byly pracownik 2016-12-25 22:20
praca 2/5
ludzie byli fajni ale szkoda mi tego jak sie stresują i przejmują. o zarobkach nie bede wspominal.
5
niewiem 2016-12-25 23:43
Dziwnie się to czyta i nie zachęca do udania się na rozmowę kwalifikacyjną. Pracują same nieroby ale jest garstka stachanowców co trzyma zakład przy życiu:) firma jak każda inna pewnie że ideały amerykańskiego kapitału pogrzebała mentalność Polaka i kadry zarządzającej ogarniętej wizją systemu korpo bez umiejętności odsiania rzeczy sensownych od tych pozbawionych sensu
5
xD 2017-01-03 14:35
Jakie Zmiany od 2017 roku coś wiadomo?.
mlodszy 2017-01-06 13:05
czy macie jakiegos maila do Ball Packaging Europe Lublin.... nigdzie nie ma tel ani @
twed 2017-01-06 18:39
Witam
Chciałbym sie dowiedzieć czy warto składać aplikacje na automatyka
Dudzian 2017-01-08 19:27
Jeżeli zależy Ci na zdobyciu doświadczenia - to warto. Jeżeli Twoim priorytetem są kwestie finansowe - to raczej szukaj dalej. PS dobra rada - jak gdzieś obiecują złote góry, to poproś o pismo z informacją: co, ile, kiedy, pzdr
4
xYz 2017-01-09 08:31
Numer telefonu w sprawie rekrutacji: +48 814660573.
Kamil 2017-01-10 12:25
Oczywiście że słabo. Jeśli ktoś ma wyższe wymagania finansowe, to nawet jeśli główny mechanik jest na ,,tak" ,to zawsze siedzi tam jakiś najmądrzejszy który ocenia kandydata jak rybę w kategorii wchodzenia na drzewo.
3
Sebo 2017-01-11 22:04
To ogłoszenie jest już od co najmniej 6 miesięcy. W międzyczasie odeszło kilku automatyków i pewnie jeszcze kilku zrezygnuje. Więc już samo to daje odpowiedź na pytanie czy warto? Praca chyba nie jest jakaś specjalnie zła , ale niektóre powody i osoby sprawiają że jest jak jest.
Sonic 2017-01-12 18:31
Ogłoszenie jest od kilku miesięcy ponieważ było po 1 automatyku na zmianę. W tej chwili zatrudnianych jest kolejnych 5. Poza tym 2 zmianowych przeszło wyżej - na zmianę dzienną. Zostało już ostatnie miejsce i rekrutacja dobiega końca.
haha 2017-01-15 10:49
ogłoszenie to jest od ponad roku bo nie mogli znaleźć jelenia żeby zastąpił jednego z awansowanych. Dopiero niedawno przyszedł gość, a poza tym fakt-uzupełniają o 5
Noname 2017-01-16 17:09
Cała prawda o Ball Lublin. Firmę Ball ogólnie jako korporację można spokojnie ocenić na 4 z mocnym +.
Jednak nie dotyczy to lokalizacji w Lublinie bo niestety została ona mocno "spolszczona" przez pracujących tam ludzi. Chyba największą bolączką jest tu zatrudnienie niekompetentnej kadry średniego szczebla bez doświadczenia i obycia w kierowaniu zespołem ludzi. Chłopi "oderwani od pługa" (dosłownie ) nagle poczuli władzę a co to znaczy każdy chyba się domyśla. W firmie panuje gęsta atmosfera i ta "siekiera" ciągle wisi w powietrzu. To nie jest problem tylko tej fabryki , zupełnie inaczej jest w zachodnich korporacjach i fabrykach a zupełnie inaczej w tych samych polskich oddziałach.
poinformowany 2017-01-18 21:22
kilku automatyków? skąd masz te dane z google? proszę cię....nie pisz skoro nie wiesz...
nick 2017-02-08 17:46
ile teraz mają brutto 2900?????
Goryl gor 2017-02-08 21:44
I ty i ten rumcajs to dwa przyglupy z jednej dupy
Rafu uspokoj sie i siedz cicho bo kto.jak.kto ale ty to.musisz siedzic cicho zeby cie nie zauwazyli
Pierwszy krzyczales ze bedziesz sie zwalnial i cioles w.ciula a teraz masz blisko 4na lape i nagle jak.to jest zajwbiscie...
Zgadza sie ze jest ok ale jak.na chlopa zara b iac 2500to wstyd
I sam wyp.z.kad przylazles jden z.drugim
Wiekszosc z nas nie jest spod zabki czy z posredniaka tylko pozucilismy poprzednsie miejsce.pracy bo tu obiecali lepsze.zarobki
Jesli o.mnie chodzi to moge i szambo pompowac zadnej pracy sie nie boje
I odiota jestes jak myslisz ze to dobra kasa
Za.prace w takich warunkach
Halas (mimo stoperow ciagle uciazliwy)
Drgania
Noce
Weekendy zamiast z rodzina to w.robocie
I to 3/4w.mcu
Albo to twoja 1praca i.nie masz pojecia albo mama cie utrzymuje i rachunki placi i tylko swoja dupe.masz utrzymac
Albo tak nisko sie cenisz i wiesz ze jestes glupi i nigdzie indziej roboty nie znajdziesz...
Tu tylko chodzi o.kase by zyc.jakos godnie i zeby zrekompensowac to ze.jebiemy swiatek piatek
Na to sie kazdy zlapal i w sumie czeka co bedzie dalej
Mam nadz ze w koncu dadza ludziom wiecej
Wtedy zniknelyby wszystkie problemy:)i.kazdy by dop sumiennie wykonywal swoje i nawet by gdal jak.wy brygadzisty z 4 albo 3800 ze jest cudownie :))
Tez bym tak gadal
Pozdro nieroby
Tyle mam do.pow
3
nb 2017-02-10 07:45
Zwykłe WŚIOKI. mają ze 2800 na rękę i myślał ze są zajebiści. brygadziści spaleni zostali na starcie. NIE wszyscy.
SUMIENNY 2017-02-12 21:46
Każdy miał przedstawione warunki umowy przed zatrudnieniem-nikt nie kazał Tobie tutaj przychodzić, nikt nie zmuszał Cię do porzucenia wspaniałej poprzedniej pracy(a jeśli nawet przyszedłeś tutaj to takiego fachowca to pewnie z pocałowaniem w rączkę przyjmą w poprzedniej firmie-wystarczy chcieć pracować). Teraz Twoje cytaty i moje zdanie....
cytuję"I odiota jestes jak myslisz ze to dobra kasa"......-więc oceniasz kim jesteś skoro tu pracujesz, śmiało wracaj skąd przyszedłeś, jest zapotrzebowanie na pracowników ogarniętych,
cytuję"Albo to twoja 1praca i.nie masz pojecia albo mama cie utrzymuje i rachunki placi i tylko swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masz utrzymac. Albo tak nisko sie cenisz i wiesz ze jestes glupi i nigdzie indziej roboty nie znajdziesz... "............-widać że Ty masz pojęcie jak się pracuje, skoro do tej pory takie wspaniałe prace wykonywałeś to co Ty tu robisz????!!!!
cytuję
"Noce
Weekendy zamiast z rodzina to w.robocie
I to 3/4w.mcu"-......... ktoś przed Tobą ukrywał jaki jest system pracy???
cytuję "Mam nadz ze w koncu dadza ludziom wiecej
Wtedy zniknelyby wszystkie problemy:)i.kazdy by dop sumiennie wykonywal swoje"-... więc z Twoich słów wynika że narazie walisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I nie rozumiesz że przez takie podejście firma ma problemy z klientami-tzn walisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masz wyje.... na produkt który jedzie do klienta....
cytuję "Pozdro nieroby
Tyle mam do.pow"-.... dobrze że Ty jesteś taki pracuś jak to sam przedstawiłeś, poza tym ja mogę jakieś literówki kliknąć ale Ty to co słowo to bubel, oby więcej takich fachowców, przecież się NALEŻY!!!!!!!!!
Dopóki nie wrócisz do wspaniałej pracy najlepiej niczego się nie dotykaj, taniej i bezpieczniej będzie żebyś siedział całą zmianę na kantynie niż dziadostwo robił na produkcji.....
1
Przerzucany... 2017-02-25 00:09
No i teraz ta sytuacja z (nieoficjalną jeszcze) redukcją załogi. Daruję sobie głębsze rozkminy, ale ojj... może jeszcze zabraknąć (kompetentnych) wózkowych jak w końcu ruszy 9 pras.
zxc 2017-03-02 11:01
Kompetentnych wózkowych ? co myślicie o pracy wózkowych w tej firmie ile zarabia?
hutwaaa 2017-03-03 09:41
z tego co mi wiadomo jakieś 2800brutto bez rewelacji.
Alicja 2017-03-07 15:06
@hutwaaa jesteś pracownikiem Ball Packaging Europe?
Ja 2017-03-22 19:33
To nie pierwsza moja firma ale pierwsza o tak wysokich standardach realnie funkcjonujących i rzetelnie budowanych. Pamiętajmy, że to dopiero początki organizacji i wszystko jest nowe łącznie z całym zespołem dlatego niektórym jest ciężko zrozumieć, że na wszystko trzeba czasu tym bardziej, że cześć kadry to młodzi i nie cierpliwi oraz bardzo wymagajacy marzyciele.. szkoda, że nie wymagają od siebie tyle co od innych.
Alicja 2017-03-23 10:05
@Ja, czy w takim razie możesz polecić Ball Packaging Europe?
Grucha 2017-03-31 23:42
Firma nie dająca sie rozwijać. Pracownicy sa niedoceniani.
ado 2017-04-01 22:44
Zamykaja fabryke Ball w Recklinghausen.
ado 2017-04-01 22:48
Zamykaja Ball w Recklinghausen.
ado 2017-04-01 23:28
Zamykaja Ball w Recklinghausen.
ado 2017-04-02 00:14
Zamykaja Ball w Recklinghausen, wczesniej zamkneli REXAM w Berlinie.
uwielbieniec 2017-04-12 09:58
Lublin zamykają podobno praca tam to robota dla czarnych polaczkow nastawionych na wyzysk swojego brata polaczka
8
Alicja 2017-05-16 15:13
@Grucha według Ciebie pracownicy firmy Ball Packaging Europe nie są doceniani. Co masz konkretnie na myśli? Dlaczego tak uważasz? Uargumentuj swoją wypowiedź.
June 2017-05-31 16:04
Ponownie pojawiło sie ogloszenie na specjaliste ds. jakosci. Czy ktos moze cos napisac o tym stanowisku? jak zarobki? Jakis czas temu juz bylo to ogloszenie... taka rotacja?
2
Zostaw swoją opinię o Ball Packaging Europe - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ball Packaging Europe