brak logo

orlen

Siewierz

Opinie o orlen

anonim 2010-08-07 14:40:45
Praca w tej fili Orlenu jest nie do pozazdroszczenia. [usunięte przez moderatora] maksymalny za marne 1000 zł. I jedna wredna [usunięte przez moderatora] która lubi utrudniać pracę. [usunięte przez moderatora] zmień się lepiej zmień to że jesteś[usunięte przez moderatora] nie upoważnia cię do do takich wyskoków.
1
Ola 2011-11-15 17:19:53
Miałam przyjemność pracowania w w/w firmie. Nie pamiętam żeby ktoś dostał 1000 zł wypłaty , było więcej. Atmosfera bardzo miło, ludzie też.
Były pracownik 2011-12-14 22:52:32
Również pracowałem w tej filii. Zgadzam się z opinią iż atmosfera jest super a wypłaty uzależnione od wyników danej osoby. Ja zarabiałem od 1200 do 1800 zł
była 2012-03-08 14:22:47
atmosfera rzeczywiście dobra ale jeśli już mówimy o zarobkach to premie są uzależnione od sprzedaży danego towaru,pracując na noc nie masz takiego obrotu ani ustawowego dodatku za pracę w nocy,nadgodziny to dodatkowa zmiana za free,można zarobić u szefa \"kablując\" na kolegów i koleżanki aha no i najlepsze na początku otwarcia stacji podstawa wynosiła 1400 zł (2008) w póżniejszym okresie systematycznie malała (2011) 1100 zł.Umowa o prace na czas określony (2 lata),odpowiedzialność ,presja z góry (młody ma stację bo jego tatuś rządzi na Poczesnej)koleś ma [usunięte przez moderatora] ,klienci wiadomo różni ale najgorsze było to że mogłeś się zacharować przez 12 godz.a i tak GÓRA miał to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo najważniejsza jest sprzedaż!!!
1
kasia 2012-08-26 19:06:05
no te dwie opinie ze jest milo i sie duzo zarabia to chyba sam szefuńcio pisal,ja tam pracuje i mam dosc ludzie wredni praca za grosze,o szefuńciu nie wspomne.masakra a ludzie zmieniaja sie jak rekawiczki.pozdrawiam
Ania 2012-10-05 13:58:22
dokładnie! ja już tam nie pracuję ale miło wspominam tą pracę bo przy niej każda inna jest godniejsza no i w końcu wiem ile zarobię a nie zastanawiam się co miesiąc za co tym razem szefuńcio mi zabierze pieniądze.Pozdrawiam męczenników
1
bylabyla 2012-10-30 13:22:17
prawda jest taka: skoro jest tak zle to po co tam dalej pracujecie??narzekanie nic nie zmieni! Tylko nieliczni maja odwage odejsc choc i troche zostalo zwolnionych. Lepiej narzekac i sie meczyc?? albo praca i usmiech na 110% albo \" do widzenia\".
Kierownik zmiany 2014-09-15 10:44:09
Praca jak każda inna, pracowałam już w kilku firmach i wszędzie są plusy i minusy. Zarobki od 1250 wzwyż. Ja po kilku latach zarabiam 1600-2000 więc ja jestem zadowolona i cieszę się, że nieudaczniki zarabiają mniej ode mnie, oczywiście muszę się wykazać w sprzedaży. Mam umowę o pracę. Mam wpisane kierownik zmiany w umowie wiec sami się zastanówcie.
2
Baby 2014-10-27 12:06:45
hej, Pracowałam na stacji orlen w Siewierzu i jeśli nie chcecie pracować w wiecznym stresie, zastraszaniu, w warunkach kamer, monitoringu i podsłuchów...Nie idźcie tam:) praca tam toistne piekło. Przez 12h nie mieć nawet minuty przerwy?? Klient jeden za drugim podchodzi do kasy, rób hod dogi jednocześnie, sprzątaj łazienkę, myj podłogę, przyjmuj dostawy... Jak nie zdązysz- musisz zostać po pracy, oczywiście za darmo- jakby inaczej:) czasem zostajesz godzinkę, czasem dwie... Następna zmina nie ma litości jeśli coś jest nie zrobione na błysk- zostajesz po godzinach. Przyjrzyjcie się,że wśród tych uśmiechów dziewczyn (które muszą tak obslugiwać klientów), mają smutne oczy... To przykre, że są takie miejsca w Polsce gdzie tak trakyuje się ludzi. Jak w obozie.
7
;-/ 2014-11-16 11:52:59
Baby.... nic dodac, nic ujac....idealny opis panujacych tam warunkow, praca i miejsce idealne dla kogos komu sprawia przyjemnosc bycie traktowanym jak smiec...
KIEROWNIK ZMIANY... musisz miec bardzo smutne zycie i poczucie wielkiego niedoceniania skoro praca w tym miejscu jest dla Ciebie w porzadku,cieszysz sie jesli komus idzie tam gorzej i takim WOW jest dla Ciebie bycie kierownikiem zmiany...chciałas cos madrego naskrobac w obronie najwidoczniej jedynego miejsca,ktore jakos Cie dowartosciowuje a wyszło Ci tylko cos zenujacego....a odnosnie opinii o tej pracy....nie poleciłbym nawet najwiekszemu wrogowi...
7
HEJ 2014-11-29 12:23:02
Ja też pracowałam na stacji orlen w siewierzu. Gdybym tylko mogła wstawić te wszystkie pisma, które szef nam wieszał na zapleczu... Kary za wszystko. Każde przewinienie miało swoją "cenę"... Okruchy zostawione na ladzie po hod dogach -50zł, wdawanie się w dyskusje z klientem -100zł, niedokładnie umyta szafka (po nocce kiedy nie było czasu nawet iść do wc..) -100zł. To tylko niektóre przykłady a lista była tak długa, że nie mieściła się na kartce A4. I tak szef wkładał nasze kary do swojej kieszeni... Współczuje tym. którzy jeszcze tam pracują. W atmosferze szaleństwa i obłędu, w pocie czoła przez 12h za marną najniższą krajową.. Ach, bym zapomniała! Braki w towarze? No jasne, to też musimy zapłacić. Odrazu przy wypłacie. Kasę dostajesz do ręki, nie na konto bankowe. I juz chyba każdy domysla się dlaczego...:) i oczywiście obowiązkowo trzeba się stawic w dniu wypłaty. Ponadto sa organizowane spotkania raz w miesiącu, ąby omówić liste naszych kar, naszych wszystkich zaniedbań i beznadziejnej obsługi. Po prostu każdy pracownik przez miesiąc wszystko robi źle i jest do d*py. Samooceca po pracy w tej firmie doszła u mnie do zera. Pozdrawiam Prowadzącego Stacje pana Piotra Matlaka i jego tatusia, który prowadzi stacje w Poczesnej! Oby kiedyś znalazł się ktoś, kto stawi czoło waszym oszustwom...
7
acdr 2014-12-01 17:46:50
Nie wiem czy już słyszeliście ale doczekaliśmy się nowej rekrutacji w firmie orlen, zobaczcie jakie stanowisko jest do wzięcia i oceniajcie prosze czy warto aplikować. Pracownik obsługi klienta.    Miejsce wykonywania pracy: Stacja paliw Orlen w Wieszowej,  ul. Bytomska 2...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5711216?keywords=&region=
Violll 2015-01-31 15:59:46
Haha kiedy tylko tam stanelam na dniu próbnym to mi sie odechciało wszystkiego... Cały ten standard obsługi klienta to beczka śmiechu. Klienci nabijają się z tego. Codziennie ruch jak w Biedronce przed świętami i tak na okrągło, z tego co słyszałam od dziewczyn. Moje szkolenie miało trwać dwa tygodnie po 4h... chodzenia za darmo- jakby inaczej! Podziękowałam po dwóch dniach, kiedy zobaczyłam te biedne, umordowane i przestraszone dziewczyny...które nie wiedzą w co włożyc ręce i nie mają kedy wyjść do toalety... Nigdy nie wiedziałam gorszych warunków pracy. Pozdrawiam szefa tej stacji Pana Matlaka :)
5
************ 2015-02-19 21:16:40
(usunięte przez administratora). o ile to nie jest zbyt delikatne określenie...wykorzystywanie i brak poszanowania człowieka...i do tego zarobki... bez komentarza... dziwię się, że jeszcze nikt sie nie zajął tym miejscem i pożal sie Boże " szefem" jak to sam o sobie dumnie mówi Pan Piotr syn swojego ojca, bez ktorego nie miałby nic bo poza sledzeniem na monitoringu kazdego ruchu biednych pracownikow do niczego sie nie nadaje :-/
5
OLEOLE 2015-08-24 08:38:02
W zasadzie to nie wiem czy mówimy o tej samej stacji ponieważ pracowałam tam przez kilka lat. Nie rozumiem dlaczego ktoś swoje żale i pewnie fakt że został zwolniony przelewa w postaci takich postów! Uważam, iż posiadanie umowy o pracę na kilka lat, zarobki co roku większe i PREMIA W KAŻDYM MIESIĄCU! jak dla mnie ok. Po za tym opis szefa trochę się nie zgadza poza faktem, iż cały obiekt jest monitorowany i szef kontroluje wiele rzeczy wiec pięknymi oczami i pośladkami jak to pewne dziewczyny mialy w zwyczaju nic nie zyskasz. Ruch jest duży ale im większy tym większe premie dostawałam więc warto się pomęczyć.
Anę 2015-09-04 14:27:01
SIEMKA :-) hmmm ale różnorodność. Ja pracowałam dwa lata i było ok, pracowałabym dalej ale musiałam wyjechać ze śląska - no cóż :-( Szef jak szef potrafił porozmawiać, pośmiać się i zwrócić uwagę, to kierownik był beznadziejny, wszystko nam kazał robić. Podobno teraz kierowniczką jest fajna dziewczyna i wszystkim współpracuje się o wiele lepiej. Atmosfera była zawsze bardzo dobra a jak ktoś odbiegał od reszty to szef ingerował w sprawę aby wyjaśnić co się dzieje. Nie podoba mi się, że jakieś dziewczyny, które pewnie wyleciały za przekręty a było kilka takich ubliżały mi i innym, którzy tam pracują. Wiedziały co robią. Ja ogólnie miło wspominam załogę i szefa. Pozdrawiam z gór.
bylaaa 2015-09-28 09:25:19
Śmiac mi sie chce gdy czytam te POZYTYWNE komentarze..jedyne co przychodzi na mysl...albo pisał je sam szef albo te, ktore nieatety ani łdnymi oczmi ani pisladkmi nic zrobic nie mogły, wiec postawily na donoszenie na wspołpracowników...to niestety bylo i jest nagradzane..jedyne z czym mozna sie zgodzic to to,ze kierowniczka jest teraz fajna dziewczyna...i na tym koniec pozytywow..o reszcie warto porozmawiac z reszta..nieopłcana oczywiscie za donosicielstwo i wyzywanie sie na innych...
ktosiek 2015-10-01 21:11:42
tgh tu nie chodzi o dogadzanie wszystkim bo jest to po prostu nie możliwe. Powiedz mi w takim razie dlaczego jest taka rotacja pracowników na tej stacji, wciąż przyjmują;)Z tą premią większą co roku też się nie zgadzam no chyba że ktoś tylko stoi na kasie i sprzedaje...Jeśli chodzi o szefa jest człowiekiem miłym pozornie bo tak naprawdę to jeden wielki przekręt(kary za bzdury, zostawanie za fri po godzinach, remanenty itp.)Piszę z własnego doświadczenia i wiem też, że po tylu latach odkąd tam nie pracuję wiele się zmieniło na gorsze niestety:(
1
bleble 2015-10-23 00:55:10
wypłata może mała, ale praca spoko, zalezy co komu pasuje i jak czytam te komentarze to mi słabo, ktos mało po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostał żeby docenił to co ma ;) pozdrowionka z ORLEN SIEWIERZ.
meg 2016-03-18 08:19:41
CZy ktoś może zdradzić na jaką kwotę brutto podpisuje się umowę na stacjach orlen?
Co z nadgodzinami? Ida w zlecenia?
Zadowolona 2016-09-08 08:15:55
Pracuje już kilka lat na tej stacji i różnie jest, raz lepiej raz gorzej. Z doświadczenia wiem, że w każdym zakładzie pracy tak jest - pracowałam już w kilku firmach. W tej firmie nie można zarzucić, że szef jest zły, szef jak szef ale miałam gorszych i to dużo gorszych. Nasz szefo broni nas zawsze jak coś nie wyjdzie i pomaga, organizuje wycieczki, rozmawiania z każdym, pamięta o urodzinach itp. Jak ktoś został zwolniony niech się nie wypowiada negatywnie i nie krytykuje wszystkich swoich byłych kolegów i koleżanek!
q0 2016-10-16 15:57:55
a pracował ktoś w tej firmie jako Kierownik Projektu w Dziale Aplikacji - Biuro Informatyki i podzieli się doświadczeniem?zastanawiam się poważnie nad odpowiedź na aktualne takie ogłoszenie o pracę
Zostaw swoją opinię o orlen - Siewierz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie orlen