logo Litex

Litex

Ostrów Wielkopolski

Opinie o Litex

Edi 2013-03-12 16:42:23
Totalny śmiech na sali proponują umowę zlecenie praca sezonowa czyli jakieś od 2-3 miesięcy i dowidzenia a godzina akordowa od 7-10 zł dodam że w zespole 3 osobowym.Praca po 10 godzin dziennie.(usunięte przez administratora) człowieka i jak w tej Polsce można czegoś się dorobić.
1
Unknown 2013-04-23 22:46:42
Do czasu aż znajdzie się jeleń na pracę za grosze przez całe dnie plus weekendy nic się nie zmieni i nikt nie zauważy.
1
naszka 2013-04-25 18:13:30
Masz rację. Ludzie biurach również zaczynają mieć już dosyć. ( usunięte przez administratora )ciągle dodawane dodatkowe obowiązki a wypłata ciągle taka sama. Wracasz do domu, dalej pracujesz, myślisz, piszesz maile, przejmujesz się kolejnym dniem. Ciągle stres.
nerd 2013-04-30 22:44:15
A nie było długo czekać ... już jakiś kierownik nie wytrzymał i tylko czekać aż reszta również będzie chciała złożyć wypowiedzenia. Co do zarobków to słychać jest że jest nacisk na cięcie kosztów produkcji również kosztem stawek pracowników (to mniej można jeszcze zapłacić ludziom?) jednocześnie zwiększając przerób i jakość. Wg mnie to przeciwne bieguny. Jednym słowem LIPA!!!
1
były pracownik 2013-08-23 23:51:23
A na jakie stanowisko chcesz się dostać? Zresztą nieważne tak czy siak nie jet to 8h dziennie....
do sasasa 2013-08-28 09:52:06
nie ma w umowie żadne zapisu o płatnych nadgodzinach, a nadgodziny są.
2013-08-31 09:21:45
odmów, to się dowiesz.
1
2013-09-06 11:32:21
na pewno mozna odmówic, ale to nie jest mile widziane pewnie wszedzie, zawsze jest tak, że pracownik ktory popracuje po godzinach pracy ZA DARMO jest lepszy niz ten ktory odmowi - a to i tak zalezy od tego jakiego masz szefa i jakie z nim masz uklady
Zaciekawiona Rekrutowana 2013-10-04 20:05:33
Czy w tej firmie zatrudniają kogoś na umowę o pracę, czy zlecenie to jest maksimum ich dobrej woli?
2
bolo 2013-12-12 20:25:02
Szukam choć jednej pozytywnej opini !!
elektryk 2013-12-21 10:25:37
a jak praca elektryka w firmie złożyłem papiery wie ktoś???
bez nicka 2013-12-28 10:39:24
...nic dodac nic ując, niestety tego typu proceder, jak wyżej opisany panuje w większości tzw.dynamicznie rozwijających sie firmach.
Anonim 2013-12-31 10:14:15
Proszę bardzo jedna pozytywna. Płacą na czas - zasada by 10go pieniązki były na koncie. A co do zarobków to masz tyle ile wynegocjowałeś. Jak się nie zgadzasz to przyjdą ( lub nie) inni za tyle. Płaca jest taka słaba dopóki znajdą się tacy co będą za nią robić ot proste. A praktykantów / stażystów i ludzi którzy próbują się "wybić" np z produkcji jest sporo więc dopóki wszyscy nie powiedzą że nie chcą za tyle pracować (ale nie tylko powiedzą alei nie będą pracować mówiąc pod nosem że nie i narzekając) to będzie tak jak jest czyli praca za tzw. marne stawki i po godzinach. Jest coraz mniej firm o ile jeszcze są że idzie się do pracy nie myśląc o dziś dostanę zjebę i czy wyrobię się do godziny x. Uśmiech w pracy w Polsce jeszcze uważa się za zbyt duże zarobki delikwenta albo zbyt małą ilość pracy. Czy się zmieni? spójrzmy na zachód i dalej marzmy.
1
anna 2014-01-12 11:15:14
...ta oferta to czysta kpina! płacą 6.80 za godz.Praca po 10h od poniedziałku do piątku,w soboty 8h.
2
PRACUŚ 2014-02-18 01:05:01
Nie polecam,
co miesiąc nowy pracownik na jednym stanowisku w dziale handlowym to chyba o czymś świadczy! Dłużej nikt nie wytrzymuje - współczuje klientom...
3
chlip chlip 2014-02-18 12:35:54
Aż roi się od ciągłych ofert pracy w tej firmie!
4
przeciwny dorobkiewiczom 2014-03-09 13:36:53
Czytam te wszysktie opinie i sie tak zastanawiam dlaczego sie wszyscy dziwią iż sa takie niskie stawki za prace i powiem tak ze to sami ludzie są sobie winni od 1989roku bo tak nauczyli jeden chce byc lepszy od drugiego kosztem nawet zdrowia po co.. zeby własciciel sobie latał na karaiby przezciez to ejst tylko interes w jedna strone dla niego a nie dla ludzi takie stawki 6,80 to ja zarabialem w 1999 roku a jest który rok... no mwłąsnie 2014 jak tak dalej pojdzie to sie to w kraju zle skonczy bo ilez mozna wytrzymac klepac biede i wegetować????
1
Zdziwiony 2014-03-09 15:12:11
ja się ludziom dziwię, że godzą się na takie stawki. przecież bardziej opłacalne jest już nic nie robić, ewentualnie zbierać złom.
1
przeciwny dorobkiewiczom 2014-03-20 12:20:29
nie rozumiesz mnie to co napisałem chodzi o godziwa zapłate za pracę i umowe o prace czy stawke 6,80 uważasz za godziwą...? moze zyjesz powietrzemi mieszkasz w szałasie gdzieś w lesie?
rozan 2014-04-03 08:33:44
już nie mówiąc nawet o tym że aby wyrobić się z robotą trzeba pracować po godzinach ( w domu lub na miejscu w pracy, do wyboru ) oczywiście bez dodatkowego wynagrodzenia, to w litexie jeszcze same intrygi, podchody, insynuacje, nikt o zdrowych nerwach długo tak nie wytrzyma - mowa o pracownikach biurowych
5
anonim 2014-06-01 05:23:55
Ludzie żałośni jesteście chcecie kasy ale nie pracy jak macie ciężej popracować to was plecy bolą. ja tam pracuje lat kilka mam umowę o prace i nie jestem biurowym. Stawka nie wynosi 6.80 jak ktos napisał ale 8 zl dla nowego na nowy sezon a i tak ma akord do wyrobienia ale POLAK marudzić musi
zwykły 2014-06-05 16:15:05
to ty masz płacone na godzine stawke czy na akord skoro masz akord do wyrobieniabo cos tu nie gra... a te 8 pln nagodz to rzeczywiscie duzo naprawde.. nastepny co sie godzi na takie pieniadze na was to juz szkoda słów po prostu
anonim 2014-07-02 11:50:25
Są takie osoby, które mają ponad 10 zł na produkcji.
anonim 2014-08-16 13:13:30
A ktos coś wie na temat pracy handlowca|???
ann 2014-08-17 08:06:58
ok 1500 zl na reke + prowizje od sprzedazy, po okresie probnym zmuszaja cie na pojscie na dzialalnosc gospodarcza a jak nie to do widzenia ( kaza podpisac jakas smieszna umowa gdzie odpowiadasz swoim majatkiem chociaz zapis jest ze 100 000 zl, pomimo dzialalnosci i tak musisz siedziec w pracy od 8-16 - w praktyce jednak czesciej, urlopu masz caly czas tylko 21 dni
5
Anonim 2014-08-18 19:54:56
Czy wszyscy handlowcy pracuja podpisujac taka umowę? jakie sa srednie zarobki?
nick 2014-10-06 05:59:04
i to wszystko za 1500 zł netto
1
KORPO 2014-10-28 21:03:19
Nie polecam.Brałem udział w rekrutacji, dostałem nawet umowę do zaakceptowania.Rekrutacja trzy etapy.Kierownik,prezes i pani prezes.Wszystko ok.i nawet zebrali się aby zaakceptować moje warunki płacowe.Zgodzili się....uff...myślałem,że mam już pracę w "poważnej firmie"i miałem juz się przeprowadzić ze Szczecina.Miałem być zatrudniony za tydzień.Pełen profesjonalizm...hehe!!!W umówionym terminie nie oddzwoniono i nie odbierano telefonów - Pan kierownik - handel.Dopiero po moich kilku sms -ach pan kierownik łaskawie oddzwonił i powiedział ,że Ostrów to mała mieścina i wieści o zatrudnieniu kogoś ze Szczecina szybko się roznoszą.Ponoć miejscowi notable tak zadecydowali.Pytanie? Kto rządzi w tej "firemce"-pan kierownik prezes, pani prezesowa czy lokalne układziki? Wstyd pani prezes i reszta!!!Z dala od tej mało profesjonalnej firmy.Fe....
9
anonim 2014-10-29 15:25:30
jesli można zapytac- na jake stanowisko?
KORPO 2014-10-29 18:07:32
Jakie by nie było....Tak się ludzi nie traktuje. Proponuję rekrutującym w tej firmie dobre szkolenie z HR. Mogę je przeprowadzić ale to dużo kosztuje ;)
Zainteresowana 2014-11-08 00:48:35
Oczywiście że podzielam tą opinie.A ja już znalazłam inną pracę.
anonim 2014-11-10 08:54:44
pracuje w litexie od paru tygodni i w umowie nie mialem rzadnej odpowiedzialności finansowej.
1
do barak 2014-11-14 19:49:22
a w jakim dziale pracujesz? mi w handlu kazali przejsc na dzialalnosc i w kontrakcie kazali odpowiadac fiannsowo
Marta 2014-11-28 22:03:27
a jak to wyglada w dziale zaopatrzenia ?
antek 2014-12-11 20:54:00
ponoć kierownictwo się zmieniło na niektórych działach ale z tego co słyszałem to koleś spoko ma być
anonim 2014-12-12 22:08:02
brak słów na to co piszecie, wiele ludzi pracuje tam już wiele lat i wszyscy są zadowoleni, ja pracuje 11 lat i na nic nie mogę narzekać, a nowe ogłoszenia wciąż się pojawiają bo firma się rozwija i wciąż są potrzebne nowe stanowiska pracy, dzięki tej firmie bardzo dużo ludzi z Ostrowa i nie tylko z Ostrowa ma pracę i dochód, a jeśli Wam nie chce się pracować tylko pisać takie pierdoły to Wasza strata, a może po prostu nic nie potraficie robić?
janko 2015-01-19 16:29:19
Witam, może ktoś napisać sprawdzoną informację, czy Litex aktualnie zatrudnia nowe osoby do pracy? Możecie napisac jak przykładowo wygląda tu rekrutacja? Skąd w ogóle dowiedzieliście się, że poszukuja nowych osób oraz o co takiego pytali Was podczas rozmów? Pozdrawiam i z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi.
1
szukam pracy 2015-05-02 14:11:36
Czy istnieje mozliwosc szycia w domu prosze o odpowiedz
2
ddd 2015-05-10 21:32:41
I co z tego ze zatrudniają osoby z zza granicy? A ile Polaków pojechało za granice i tam pracuje? Prawda jest taka ze te osoby zza granicy sa bardzo pracowite, a Polak wybredny i marudny....
szukam pracy 2015-05-11 18:15:57
I zapomniales dodac ze polak to najwiekszy zlodziej swiata .korzystaja z obecnosci ukrainy w zakladzie
Pytajnik 2015-06-23 10:42:14
Litex jest też podobno właścicielem restauracji i apartamentów. Jak wygląda praca w Krakowie? Warunki pracy, zarobki, umowy?
Majka 2015-06-23 12:15:44
Już trzeci raz w tym roku zatrudniają na to stanowisko a ludziska uciekają...Handlowiec – Rynek Niemiecki i Francuski
LITEX SERVICE SP Z O O
Ostrów Wielkopolski, wielkopolskie
Specjalista
2015-06-22 do końca 29 dni
ambitna 2016-06-19 16:09:12
Może zamiast dużo narzekać i gadać spróbować samemu. Sprawdzić swoje możliwości a oczekiwania przedstawić na rozmowie kwalifikacyjnej. Osobiście spotkałam w tej firmie bardzo ciekawych, doświadczonych ludzi z dużym potencjałem rozwojowym. Firma daje takie możliwości tylko trzeba samemu też coś zaoferować od siebie: chęć pokazania co umiesz, w czym jesteś dobry jaki kapitał możesz wnieść do firmy w postaci pracy i własnego doświadczenia. Jeśli jesteś młody i brak tobie jeszcze doświadczenia to warto zacząć je nabywać. Pozdrawiam
ambitna 2016-06-22 21:04:55
Rozmowy kwalifikacyjne są doświadczeniem dla dwóch stron. Moim zdaniem jeśli spełniasz oczekiwania zawarte w ogłoszeniu na pracownika wystosowane przez pracodawcę to nie ma się co oglądać tylko aplikować. Będziesz się za długo zastanawiać to ktoś inny zajmie to stanowisko. Z informacji jakie posiadam warunki pracy w tej firmie bardzo się poprawiły. Umowa o pracę i wynagrodzenie tez niczego sobie. Zależy od stanowiska na jakie aplikujesz i jakie wnosisz doświadczenie. Przestrzegana jest bardzo tzw. " kultura pracy i komunikacja między pracownikami firmy". Słyszałam ostatnio wiele pozytywnych opinii dotyczących tej firmy od samych pracowników. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Litex - Ostrów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Litex