logo Litex

Litex

Ostrów Wielkopolski

Opinie o Litex

przeciwny dorobkiewiczom 2014-03-09 13:36
Czytam te wszysktie opinie i sie tak zastanawiam dlaczego sie wszyscy dziwią iż sa takie niskie stawki za prace i powiem tak ze to sami ludzie są sobie winni od 1989roku bo tak nauczyli jeden chce byc lepszy od drugiego kosztem nawet zdrowia po co.. zeby własciciel sobie latał na karaiby przezciez to ejst tylko interes w jedna strone dla niego a nie dla ludzi takie stawki 6,80 to ja zarabialem w 1999 roku a jest który rok... no mwłąsnie 2014 jak tak dalej pojdzie to sie to w kraju zle skonczy bo ilez mozna wytrzymac klepac biede i wegetować????
1
Zdziwiony 2014-03-09 15:12
ja się ludziom dziwię, że godzą się na takie stawki. przecież bardziej opłacalne jest już nic nie robić, ewentualnie zbierać złom.
1
przeciwny dorobkiewiczom 2014-03-20 12:20
nie rozumiesz mnie to co napisałem chodzi o godziwa zapłate za pracę i umowe o prace czy stawke 6,80 uważasz za godziwą...? moze zyjesz powietrzemi mieszkasz w szałasie gdzieś w lesie?
rozan 2014-04-03 08:33
już nie mówiąc nawet o tym że aby wyrobić się z robotą trzeba pracować po godzinach ( w domu lub na miejscu w pracy, do wyboru ) oczywiście bez dodatkowego wynagrodzenia, to w litexie jeszcze same intrygi, podchody, insynuacje, nikt o zdrowych nerwach długo tak nie wytrzyma - mowa o pracownikach biurowych
5
anonim 2014-06-01 05:23
Ludzie żałośni jesteście chcecie kasy ale nie pracy jak macie ciężej popracować to was plecy bolą. ja tam pracuje lat kilka mam umowę o prace i nie jestem biurowym. Stawka nie wynosi 6.80 jak ktos napisał ale 8 zl dla nowego na nowy sezon a i tak ma akord do wyrobienia ale POLAK marudzić musi
zwykły 2014-06-05 16:15
to ty masz płacone na godzine stawke czy na akord skoro masz akord do wyrobieniabo cos tu nie gra... a te 8 pln nagodz to rzeczywiscie duzo naprawde.. nastepny co sie godzi na takie pieniadze na was to juz szkoda słów po prostu
anonim 2014-07-02 11:50
Są takie osoby, które mają ponad 10 zł na produkcji.
anonim 2014-08-16 13:13
A ktos coś wie na temat pracy handlowca|???
2
ann 2014-08-17 08:06
ok 1500 zl na reke + prowizje od sprzedazy, po okresie probnym zmuszaja cie na pojscie na dzialalnosc gospodarcza a jak nie to do widzenia ( kaza podpisac jakas smieszna umowa gdzie odpowiadasz swoim majatkiem chociaz zapis jest ze 100 000 zl, pomimo dzialalnosci i tak musisz siedziec w pracy od 8-16 - w praktyce jednak czesciej, urlopu masz caly czas tylko 21 dni
7
Anonim 2014-08-18 19:54
Czy wszyscy handlowcy pracuja podpisujac taka umowę? jakie sa srednie zarobki?
nick 2014-10-06 05:59
i to wszystko za 1500 zł netto
1
KORPO 2014-10-28 21:03
Nie polecam.Brałem udział w rekrutacji, dostałem nawet umowę do zaakceptowania.Rekrutacja trzy etapy.Kierownik,prezes i pani prezes.Wszystko ok.i nawet zebrali się aby zaakceptować moje warunki płacowe.Zgodzili się....uff...myślałem,że mam już pracę w "poważnej firmie"i miałem juz się przeprowadzić ze Szczecina.Miałem być zatrudniony za tydzień.Pełen profesjonalizm...hehe!!!W umówionym terminie nie oddzwoniono i nie odbierano telefonów - Pan kierownik - handel.Dopiero po moich kilku sms -ach pan kierownik łaskawie oddzwonił i powiedział ,że Ostrów to mała mieścina i wieści o zatrudnieniu kogoś ze Szczecina szybko się roznoszą.Ponoć miejscowi notable tak zadecydowali.Pytanie? Kto rządzi w tej "firemce"-pan kierownik prezes, pani prezesowa czy lokalne układziki? Wstyd pani prezes i reszta!!!Z dala od tej mało profesjonalnej firmy.Fe....
12
anonim 2014-10-29 15:25
jesli można zapytac- na jake stanowisko?
KORPO 2014-10-29 18:07
Jakie by nie było....Tak się ludzi nie traktuje. Proponuję rekrutującym w tej firmie dobre szkolenie z HR. Mogę je przeprowadzić ale to dużo kosztuje ;)
Zainteresowana 2014-11-08 00:48
Oczywiście że podzielam tą opinie.A ja już znalazłam inną pracę.
anonim 2014-11-10 08:54
pracuje w litexie od paru tygodni i w umowie nie mialem rzadnej odpowiedzialności finansowej.
1
do barak 2014-11-14 19:49
a w jakim dziale pracujesz? mi w handlu kazali przejsc na dzialalnosc i w kontrakcie kazali odpowiadac fiannsowo
Marta 2014-11-28 22:03
a jak to wyglada w dziale zaopatrzenia ?
antek 2014-12-11 20:54
ponoć kierownictwo się zmieniło na niektórych działach ale z tego co słyszałem to koleś spoko ma być
anonim 2014-12-12 22:08
brak słów na to co piszecie, wiele ludzi pracuje tam już wiele lat i wszyscy są zadowoleni, ja pracuje 11 lat i na nic nie mogę narzekać, a nowe ogłoszenia wciąż się pojawiają bo firma się rozwija i wciąż są potrzebne nowe stanowiska pracy, dzięki tej firmie bardzo dużo ludzi z Ostrowa i nie tylko z Ostrowa ma pracę i dochód, a jeśli Wam nie chce się pracować tylko pisać takie pierdoły to Wasza strata, a może po prostu nic nie potraficie robić?
1
janko 2015-01-19 16:29
Witam, może ktoś napisać sprawdzoną informację, czy Litex aktualnie zatrudnia nowe osoby do pracy? Możecie napisac jak przykładowo wygląda tu rekrutacja? Skąd w ogóle dowiedzieliście się, że poszukuja nowych osób oraz o co takiego pytali Was podczas rozmów? Pozdrawiam i z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi.
1
szukam pracy 2015-05-02 14:11
Czy istnieje mozliwosc szycia w domu prosze o odpowiedz
3
ddd 2015-05-10 21:32
I co z tego ze zatrudniają osoby z zza granicy? A ile Polaków pojechało za granice i tam pracuje? Prawda jest taka ze te osoby zza granicy sa bardzo pracowite, a Polak wybredny i marudny....
szukam pracy 2015-05-11 18:15
I zapomniales dodac ze polak to najwiekszy zlodziej swiata .korzystaja z obecnosci ukrainy w zakladzie
Pytajnik 2015-06-23 10:42
Litex jest też podobno właścicielem restauracji i apartamentów. Jak wygląda praca w Krakowie? Warunki pracy, zarobki, umowy?
Majka 2015-06-23 12:15
Już trzeci raz w tym roku zatrudniają na to stanowisko a ludziska uciekają...Handlowiec – Rynek Niemiecki i Francuski
LITEX SERVICE SP Z O O
Ostrów Wielkopolski, wielkopolskie
Specjalista
2015-06-22 do końca 29 dni
1
ambitna 2016-06-19 16:09
Może zamiast dużo narzekać i gadać spróbować samemu. Sprawdzić swoje możliwości a oczekiwania przedstawić na rozmowie kwalifikacyjnej. Osobiście spotkałam w tej firmie bardzo ciekawych, doświadczonych ludzi z dużym potencjałem rozwojowym. Firma daje takie możliwości tylko trzeba samemu też coś zaoferować od siebie: chęć pokazania co umiesz, w czym jesteś dobry jaki kapitał możesz wnieść do firmy w postaci pracy i własnego doświadczenia. Jeśli jesteś młody i brak tobie jeszcze doświadczenia to warto zacząć je nabywać. Pozdrawiam
ambitna 2016-06-22 21:04
Rozmowy kwalifikacyjne są doświadczeniem dla dwóch stron. Moim zdaniem jeśli spełniasz oczekiwania zawarte w ogłoszeniu na pracownika wystosowane przez pracodawcę to nie ma się co oglądać tylko aplikować. Będziesz się za długo zastanawiać to ktoś inny zajmie to stanowisko. Z informacji jakie posiadam warunki pracy w tej firmie bardzo się poprawiły. Umowa o pracę i wynagrodzenie tez niczego sobie. Zależy od stanowiska na jakie aplikujesz i jakie wnosisz doświadczenie. Przestrzegana jest bardzo tzw. " kultura pracy i komunikacja między pracownikami firmy". Słyszałam ostatnio wiele pozytywnych opinii dotyczących tej firmy od samych pracowników. Pozdrawiam
daniel o. 2016-12-11 22:53
ktos usunol moj post wiec napisze jeszcze raz praca spawacza jest dobra pod warunkiem ze nie ma sie doswiadczenia nalezy liczyc sie z obelgami roznego typu przez brygadzistow ubrania roboczego sie nie dostaje ja dzieki temu moglem rozwiazac natychmiastowo umowe przylbice dostalem nowa wiec to + ale nalezy sie liczyc z normami ile byscie nie zrobili i tak dostanie ochrzan ze malo wiec doswiadczonym spawaczom odradzam wynagrodzenie 10,50 dla doswiadczonego spawacza ?
daniel o. 2016-12-11 22:54
usunąl
nieznani sprawcy 2016-12-14 22:26
co do spawania racja obiecują nawet 14-16 zł poczym sprawdzają inne firmy gdzie byłeś zatrudniony a wiadomo jak jest u byłego szefa więc nie polecam bo zawsze ktoś w jakiejś firmie cię obsmaruję. same ulotki świadczą o tym jaka tam jest kicha. cały biurowiec to modelki i penery walą głupa że masakra. ilu tam ukrainców robi to już daje do myślenia. Nie polecam spawalni i malarni proszkowej nawet jak jesteś desperat to lepiej puszki zbieraj a tam nie idz.
Myszka 2017-01-10 14:26
Firma ceniąca się taj jak Litex sprawdza nowych pracowników i nie ma w tym nic złego. Jak się dobrze pracuje i człowiek chce więcej zarabiać to na pewno nikt z poprzedniej firmy nie będzie oczerniał.
danielos 2017-01-31 17:10
ty tak na serio nie oczerniamy tylko piszemy prawde to co mamy zrobic mowic jak tam jest switnie jaka kariera cie czeka itp tylko dlatego ze litex nie umie znalezc spawaczy gdyby dobrze placili to spawacze by sie napewno znalezli a za 1600 zł i w pakiecie lekki mobing i normy to raczej oczywiste ze nikt tam nie pojdzie
SAK 2017-02-03 13:16
Ja wiem, że czasami fachowcy nie są sobie równi. Jak jest dobry fachowiec potrafi dobrze zarobić bo udowodni swoje umiejętności. Pracownik, który boi się opinii z poprzedniego zakładu chyba nie jest do końca dobrym pracownikiem? Chcemy dobrej zapłaty pokażmy dobrą pracę.
Aplikant 2017-02-05 13:40
Jakieś informacje na temat pracy konstruktora w firmie?
Aplikant 2017-02-05 13:41
Jakieś informacje na temat pracy konstruktora w firmie?
nieznani sprawcy 2017-02-19 21:27
daj sobie siana syf syf syf. jak ci obiecali to pamietaj ze po obiecankach. sprawdzaja pracownikow musza wiecej tego robic popieram to przy najmniej ukraincy beda mieli gdzie robic :) hahaha badzmy szczerzy skoro ktos pisze że dobrze pracujacy nie ma sie czego bac i go docenia no pewnie ze tak wieksza norma i zadna podwyżką. ludzie ta firme traktowac mozna przelotnie a nie na stale. dajcie siana macie ambicje to sobie odpuście 2 slam poland albo adecco wiadomo chcesz musisz robic to idz ale szukaj juz innej roboty.
Melodia 2017-02-20 09:10
Znam firmę i wiem, że to są dobrzy, pracuję dla nich od dawna. Pensja na czas, dbaja o ludzi. Gdyby brać pod uwagę wpisy jakie robią ludzie to nie byłoby gdzie pracować. Każdemu można dokopać o byle drobiazg.
Alicja 2017-02-28 13:43
Jakiś czas temu na portalu GoWork.pl pojawił się wywiad z firmą Litex - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,24446,wywiad-katarzyna-razik Zdążyliście się już z nim zapoznać? ;)
daniel 2017-02-28 20:44
uwiez mi ze to co ludzie mowia przynajmniej na spawalni jest to prawda zreszta kto bedzie chcial to sie przekona zatrudniajac sie i zwalniajac po paru tygodniach
Alicja 2017-03-01 09:36
Dla zainteresowanych, Litex aktualnie poszukuje kandydatów na stanowiska - asystent w biurze obsługi klienta, malarz proszkowy, ślusarz, spawacz. Co myślicie o aplikacji?
1
DW 2017-05-18 12:45
Jakieś informacje na temat pracy jako konstruktor ?
Alicja 2017-05-18 13:04
@DW czego konkretnie chciałbyś się dowiedzieć o pracy w Litex? Jakie informacje chciałbyś poznać? Wnioskuję, że rozważasz aplikowanie na stanowisko konstruktora?
DW 2017-05-19 09:22
Tak pani Alicjo, chciałbym dowiedzieć się na czym polega praca, czy projekty stelaży parasoli a może innych rzeczy?
Jakie godziny pracy?
Jakie średnie wynagrodzenie (spekulacyjnie z rokiem doświadczenia w biurze projektowym) ?
Monia 2017-05-22 22:53
Praca w Litex-ie jest zupełnie normalna. Ja będąc w pracy pracuję i mnie jest dobrze, jak się nie pracuje to sie wymyśla problemy.
DW 2017-05-23 14:26
Pani Moniko może Pani udzieli mi odpowiedzi na pytania w/w ?
DW 2017-05-23 14:27
Pani Moniko może Pani udzieli mi odpowiedzi na pytania w/w ?
Alicja 2017-05-23 14:33
@Monia to dobrze, że jesteś zadowolona. Może napiszesz kilka słów więcej na temat plusów pracy w tym miejscu? Z czego jesteś przede wszystkim zadowolona? Za co cenisz sobie pracę w Litex?
kot 2017-06-14 10:22
Ciągle slusarze potrzebni,co tak żle tam?,czy wyzysk a ukraincy dużo ich tam?,jaka kasa na miesiąc 168 godzin czy więcej???.Pozdrawliaju.Sasza.
Dalida 2017-06-18 17:10
Ile może w firmie zarobić referent ds. administracyjnych?
Zostaw swoją opinię o Litex - Ostrów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Litex