brak logo

Ursyn Car

Warszawa

Opinie o Ursyn Car

Benassii 2011-08-11 14:49:13
Jestem byłym pracownikiem tej "wspaniałej" firmy, wszystkim szczerze odradzam pracy tam. Pracownik traktowany jest przedmiotowo,[usunięte przez moderatora] . Zabierają pieniądze za wszystko, brak kropki w CRM, źle zaparkowany samochód, itp. Trzymajcie sie od tej firmy z daleka.
5
klient 2015-02-26 23:56:34
Moim zdaniem URSYNCAR na Romera to ,,dn.oooo" !!! dwa razy mialem do czynienia z fachowcami od mechaniki z tym samym problemem i co...? caly samochod popsuty :) na potwierdzenie pojechalem do UC Piaseczno ,bo mozna powiedziec ze pod domem :) i co... ? krótka weryfikacja komputerem przez mlodo wygladajacego mechanika poproszono o pozostawienie samochodu na kilka godzin po czym tel. auto gotowe do odbioru podobno wgrano nowe oprogramowanie i dodatkowo zalecono mi wymiane akumlatora ,ktore ostatecznie powinno rozwiazac sprawe. Mija kolejny tydzien usterka nie wystepuje !!!!!!! dziekuje tyle w temacie. pozdrawiam
2
anonimus 2015-02-27 15:16:33
gdybyś drogi kliencie był traktowany w pacy jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak samo byś podchodził do swoich obowiązków. ta strona ma za zadanie podawać informacje o pracodawcy nie usługodawcy.

praca w Ursyncar to porażka, ludzi są traktowani jak popychadła, ciągle tylko bluzgi i razy na grzbiet. pracownicy ponoszą finansowa odpowiedzialność praktycznie za wszystko. za źle postawiony przecinek lub "nieprawidłowy z wytycznymi góry" zapis nr telefonu w crm można się nasłuchać przekleństw lepszych niż pod budką z piwem. chamstwo i prostactwo a do tego kultura organizacji gorsza niż na amerykańskiej farmie bawełny w 19 wieku.
OMIJAĆ
5
kajetan 2015-12-21 18:01:43
Wszystkim ale to wszystkim proponuje powstrzymać się od zatrudnienia w tej "firmie". Wiem że gdzieś trzeba pracować i coś trzeba robić ale jeśli chcesz poczuć się jak pracownik nie drugiej lecz ósmej kategorii, lubisz słyszeć przeróżne epitety na siebie i wszystkich dookoła jeśli lubisz zgarniać podstawie bo prowizje zabiorą z każdego nawet najmniejszego powodu, wolisz zostać telemarketerem, a nie prawdziwm handlowcem chcesz wreszcie wiedzieć jak to jest być zmieszanym z błotem i słyszeć co tydzień ile wykonałeś telefonów do ludzi którzy już nie żyją i ile minut rozmawiałeś z umarłym lub też wiedzieć jak mogłeś nie sprzedać samochodu przez telefon komuś kto nie ma prawa jazdy i go nie potrzebuje albo... można byłoby wymieniać i wymieniać.... To praca właśnie dla Ciebie. Dyrekcja tej firmy pokaże Ci jak głęboko mogą Cie mieć w czterech jak dla nich słodkich literach.... Jeśli wybrałeś tę firmę gratuluje wyboru.
2
iii 2016-01-02 22:25:32
szukają...owszem bo jakoś nagle mają niedobór handlowców... aha chyba sami ich wywalili przed świętami
2
kkkk 2016-01-11 12:06:19
Zatrudnieni tam jest tak stabilne jak spadający śnieg... jesteś i zaraz Cie nie ma. Dobrym przykładem jest to, że w dziale handlowym aut nowych w ciągu 6 lat zmieniło się mniej więcej 20 osób. Liczba świadczy sama za siebie jak tam stabilnie i jak przyjemnie pracuje się mimo umowy o prace. Ciągła rekrutacja bo ludzie nie wytrzymują....
3
Szkoleniowiec13 2016-01-15 17:21:35
Byłem tam przez 4 dni, ponieważ kręcili z umową (nie chcieli dać kopii / zaświadczenia, że tam byłem), po drugie pan M. mówił, że będziemy płacić za odbyte szkolenie jeśli zrezygnujemy, po czym przychodzi Pani z kadr i mówi, że nie będziemy nic płacić, a chwile później przychodzi Pan M. i oświadcza, że indywidualnie rozpatrzy - Śmiech na sali. Musiałem zająć się rodziną, więc co się z tym wiąże - wyjazd, napisałem wypowiedzenie (mam kopię i podbitkę odebrania), ale pieniędzy za te 4 dni brak (10.01 miały być), nie odpisują na maile. Poradziłem się prawników i PRAWO JEST PO MOJEJ STRONIE. Także nie popuszczę im tego, co więcej trzeba będzie sprawę zgłosić do PIPu.Odradzam pracę w tym "salonie". Moje stanowisko, na które zostałem przyjęty - SPECJALISTA DS. AUT NOWYCH (nie mam żadnego doświadczenia)
6
ex 2016-01-17 15:55:56
pisanie w ogłoszeniu o stabilnym zatrudnieniu w firmie o ugruntowanej pozycji jest wabieniem frajerów. potwierdzam co piszą poprzednicy, że rotacja jest ogromna... co oznacza stabilność zatrudnienia ?? miesiąc, dwa a może pół roku ?? unikać ... a jak się nie da to przynajmniej omijać wielkim łukiem !!
2
antyk 2016-03-19 16:13:56
poczekaj chwilę...zaraz pewnie zrobią tradycyjną czystkę to i będą szukali nowych ofiar :)
1
K. 2016-06-07 17:49:40
hahah chyba żartujesz.. samochód służbowy to nie w tej firmie....ogólnie beznadzieja
1
K. 2016-06-07 17:49:56
hahah chyba żartujesz.. samochód służbowy to nie w tej firmie....ogólnie beznadzieja
1
Kolo 2016-07-28 07:05:06
Ten kto pisze żę złe opinie piszą tylko niezadowoleni to nieprawda bo wiele sytuacji było bardzo dobrych i fajnych. Natomiast było ich znacznie mniej niż tych złych,niemiłych i dających po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ostatnimi czasy w przeciągu 6mieś zmieniły sie tam 3 osoby w tym czasie przeróżnych aneksów do umowy o zmniejszenie prowizji i zarobku handlowca było kilka razy. Fakt sam że prezes nie umie profesjonalnie rozmawiać z podwładnymi tylko sie drze i przeklina świadczy jak bardzo był wciągnięty w prace przy żniwach i obróbce buraka.... Co po niektórzy z dyrekcji nie mający szkoły wyższej ( juz nie mowie o szkole menadżerskiej lub kierowania zasobami ludzkimi) i nieumiejący postępować z samym sobą a co dopiero ludźmi w firmie nie wróży niczego dobrego. Fakt pozwolą ci wziąć samochód na weeken, dostaniesz paczkę na święta i grusze 600zł może lecz nic nie zmieni podejścia pana M. ze co byś nie robił i jak byś sie starał jak znajdzie jakiś błąd to wiedz, że masz już co najmniej jeden samochód do tyłu w planie bo pieniędzy za niego nie dostaniesz. A i co jeszcze bardzo ważne jest na tyle zarozumiały choć jest inteligentny to jest tak zarozumiały, że słowa, gesty lub wnioski nie jednej osoby lecz kilkudziesięciu już ma w głębokim poszanowaniu i nie liczy sie z żadną opinią bo wydaje się mu że zjadł wszystkie rozumy. Gdyby człowiek pomyślał wcześniej książka byłaby z tego naprawdę hitem w księgarniach pod tytułem " Ursyn Car i jego sposób na handlowca".... trochę się rozpisałem ale zeby to zrozumieć to wszystkie słowa nie są w stanie tego opisać to trzeba tam przeżyć..... POWODZONKA
7
tylkoNieUrsyn 2016-08-15 13:26:20
Pracowałem tam i spróbuje opisać cząstkę tego bagna. Po pierwsze to co wszystkich interesuje pieniądze - podstawa 2000zł brutto, na rekę 1450zł. Prowizje zależne od planu miesięcznego aby dostać 100% z twojej prowizji musisz sprzedać 10 samochodów miesięcznie (nierealne) wyrobić plan akcesoriów ( 500zł netto na każdy sprzedany samochód) Za samochód osobowy dostajesz około 150zł brutto. Program CRM jak kto woli Autostacja, zrób błąd typu przecinek, kropka - 100zł ! Właściciel przez cały dzień sprawdza bazę i jeśli coś źle zrobisz dzwoni do ciebie drze ryja, przeklina i mówi jaki z ciebie debil. Jest tam straszny bałagan handlowcy zmieniają się co 3 miesiące lub częściej, tonący statek. Właściciel wychodzi z założenia, że nie powinieneś dostać podstawy tylko to co sam wypracujesz - on daje ci narzędzia !! Czyli biurko!! Samochód służbowy? hahahahhaha zapomnij :) masz telefon służbowy z epoki ubiegłej. Druga nazwa Ursyn Car? Call Center!! CRM jest najważniejszy jeśli masz przeterminowaną sprawę w CRM - 50zł za każdą sprawę!! Dla właściciela CRM to świętość a klient w salonie jest drugorzędny. Ostatnim hitem była zmiana umowy - oszczędności szukają tylko w ludziach. Twoja prowizja uzależniona jest od kwartalnego wyrobienia planu 2 salonów (Ursynów i Piaseczno) co miesiąc zabierają Ci 25% twojej prowizji jesli plan będzie wyrobiony niby oddają ( nie wiem czy na pewno nie dotrwałem do tego etapu pracy) jeśli plan będzie niewyrobiony pożegnaj się z 25% twojej prowizji. Podsumowując, tonący statek, zero poszanowania pracownika, ucinanie prowizji, CRM świetość. Mam nadzieję, że pomogłem w podjęciu decyzji.
4
Ciapatek 2016-08-15 15:48:55
@ht
Dużo wiesz w takim razie, nie widzę problemu żebyś poszedł tam do pracy, zdaje się ze teraz szukają kilku niewolników.
Osoby które już się dostaną do roboty siedzą pare dni... i znikają widząc co się dzieje.

A tak btw. Dają Ci umowę do podpisania nie pytając Cię o zdanie, jak nie podpiszesz to tak Ci kasę bedą zabierać aż sam się zwolnisz.
Niema tutaj żadnej indywidualnej inwencji twórczej, swoje pomysły zachowaj dla siebie, jestes od wykonywania rozkazów i z nich jesteś rozliczany. A o wyrabianiu planów zapomnij, firma idzie na dno, widać to po klientach i po nastrojach.Ludzie zwalniałby się jakby było dobrze? Wątpliwe...
Krótko mówiąc szkoda czasu na ta firmę. Dla własnego dobra omijajcie szerokim łukiem.
2
Ciapatek 2016-08-15 17:15:33
@up
Nie rozumiem,
Nie ma znaczenia czy ja przeczytasz czy nie , masz ja podpisać jak nie podpiszesz to masz się zwolnić , jeżeli tego nie zrobisz to Ci pomogą. Umowy które dają nie są dla Ciebie dobre.
W tej firmie nie ma nieporozumień. Praca tam jest nieporozumieniem, pamiętaj ze jak masz swoje zdanie w jakiejsc kwestii to możesz iść do kibla i spuścić wodę bo tak właśnie twoje zdanie jest respektowane w tej świetnej korporacji
1
smierdzacaryba 2016-08-18 21:51:08
Ta firma od lat żeruje na ludziach szukających pracy. Obiecuja zlote góry premie ubezpieczenie i opiekę medyczną .. tylko dopiero po jakimś czasie okaxuje się ze premie to kary za bzdury, ubezpieczenie w zusie a opieka medyczna w okolicznej przychodni tyko w zakresie badań pracowniczych. Poza tym umaiwaja sie na konkretną kasę a po okresie próbnym daja mniej a jak nie to wypier....j.
Tylko ludzie bez kręgosłupa normalnego sa w stanie dopasować sie do reguł tam panujących. Kablowanie na kolegow jest powsaechne...lepiej zeby zabrali kasę komuś a nie mi.
3
weelcvnkccqxavc 2016-08-24 18:40:02
Nie polecam zaczynać tam pracy.
3
Kolo 2016-09-14 17:02:26
Rtghy piszesz jakbyś był jednym z kierownictwa tego bałaganu. Nikt z bylych pracownikow tej firmy nie wypowie sie dobrze o ich zarzadcach. Jesli piszesz albo jesli ktos pisze ze to nie prawda i ze jest tam dobrze i ze trzeba czytac umowe to musisz byc kims z kierownictwa.
Czy przeczytasz umowe kilka razy czy tez raz nie dowiesz sie z niej tego jak bedziesz oszukiwany w jaki sposob bedzie ci zabierana prowizja w jaki sposob bedzie sie z toba rozmawiac jak bedziesz traktowany przez dyrektora i prezesa nie mowiec o jego córce i zięciem ktorzy potrafia zmieszac cie z odplywem w myjni. Owszem przeczytasz ile zarobisz i ile ci zabiora ale odczycia niesprawiedliwosci, obludy i chamstwa dowiesz sie tylko w realu. Poczytajcie i zastanowcie sie a ten kto nie pracował niech sie nie odzywa... pozdrawiam pracownikow handlowych w UC
3
noszok 2016-09-22 20:48:00
Szok... Brzmisz jak kadrowa Ewka. Jak to jest byc popychadlem państwa M ???
4
Kolo 2016-09-25 13:28:52
Tak wyplata podstawy jest terminowa ale prowizja to z wielkiej łaski jak dyrektorowi M zechce sie łaskawie za to zabrac bo do 10 to za malo czasu zeby przygotowac a jeszcze jak sprawdzi to córka prezesa tez łaskawie i jeszcze klepnie to kadrowa, a nie daj boniu zeby zabral sie za to szefu. Bywa ze w polowie miesiaca albo pod koniec ale po co czekasz na wyplate i tak w miesiacu tyle znaja dupereli zeby zabrac kase ze wyjdziesz na czysto.
3
byłyPracownikjhdyktsjtrsy 2016-10-13 20:57:12
Prawda jest taka, że ta czy inna firma bez pracowników upadnie..mam nadzieje, że ta upadnie jak najszybciej..Pan prezes może kiedyś zacznie szanować i doceniać pracowników. Jedynymi osobami dobrze piszącymi tu o tej firmy są dzieci lub Pani od marketingu, której każą pisać dobrze, ba...nawet kazali jej jakoś usunąć te komentarze xD, cyrk cyrk i tyle. Upadnij przepadnij !
2
Kolo 2016-10-14 16:41:41
@-majtek nie pytaj tylko idz tam do pracy. Popracujesz to zaczniesz opisywac albo bloga zalozysz i bedziesz wszystkich informowal i zapraszał do wspolpracy z ta firmą. Wystarczy ci to co opisane bo wszystko jest prawda... a jak za malo to Romera cv i powodzenia.
2
iry 2016-10-16 22:11:11
ktoś ma może wiedzę czy istnieje możliwość żeby przyjęli młodą osobę na jakieś praktyki albo staże?
pol 2016-12-02 17:29:38
Żenada.
Oddałem auto na przegląd,uprzednio upewniając się telefonicznie czy auto po przeglądzie będzie umyte.
Pani z recepcji powiedziała ,że tak.
Dodatkowo zwróciłem im uwagę ,że są wibracje podczas hamowania.
Samochód oddali mi brudny (gość przyjmujący auta do przeglądu stwierdził ,że niemycie aut po przeglądzie ,to najnowsze zarządzenie i pewnie panie w recepcji o tym nie wiedzą,po czym na drugi dzień zadzwoniono do mnie z Forda zapytać sie o jakość usług.Zapytano np CZY AUTO ZOSTAŁO UMYTE- gdy powiedziałem pani ,która do mnie dzwoniła ,że dostałem auto brudne okazała zdziwienie,bo samochód powinien być umyty).
Jezeli chodzi o wibracje ,to facet ten powiedział ,że mechanik nic tam nie widzi.
Oczywiście wibracje występowały nadal.
Niedawno na wymianie opon w innym warsztacie pokazano mi w jakim są stanie1,5 roczne opony.
Były duże wady ,które usunięto - wibracje ustały.
Niestety w ursyn car ich nie wykryto.
NIGDY WIĘCEJ TAM NIE POJADĘ
Zostaw swoją opinię o Ursyn Car - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ursyn Car