logo Euro RTV AGD

Euro RTV AGD

Warszawa

Opinie o Euro RTV AGD

anonim 2009-05-11 21:33:17
Słowa kojarzące się z Euro RTV AGD (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .dobre
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? kiepska
Najbardziej podobało mi się w Euro RTV AGD: ludzie
Najbardziej nie podobało mi się w Euro RTV AGD:kierownik
3
110% 2009-09-10 01:05:32
ciśnienie na realizacje celów. Teoretycznie rozbudowana ścieżka awansu, praktycznie mimo kilkumiesięcznych wyników na ponad 110 % ciągle brak zainteresowania ze strony osób decyzyjnych. Bardzo wysoka PROWIZJA i żałosna stawka podstawowa. Jeżeli ktoś jest osobą elastyczną i wytrzymałą psychicznie to dobra praca i tak ją oceniam. Ale widziałem już dużo rezygnujących po okresie kilkunastu tygodni.
3
lll 2012-06-09 21:49:19
Syf wielki. Jeśli chcesz pracować za 1000zł i wypełniać za innych obowiązki , to nie ma przeszkód. Kołchoz w polskiej firmie. Człowiek dla nich jest śmieciem, liczy się tylko co pracownik może dać firmie. W drugą stronę to nie działa. A ludzie którzy tam pracują to przede wszystkim tchórze a w dużej mierze wazeliniarze. I tak siedzą tam latami mimo braku szacunku do nich ze strony kierownictwa i tłustej, pustej pani dyrektor Strabag Sp. z o.o.
3
tentego 2014-07-28 11:00:12
Umowa dla sprzedawcy jest na 1200 brutto!!! do tego prowizja, w teorii to niezgodne z przepisami ale przelew na ror jeśli nie wypracuje się prowizji wynosi najniższą krajową netto bo wyrównują do tego poziomu na dwie raty oczywiście natomiast 3-4 m-ce bez robienia planów i cwaniakowata kadrowa przywozi wypowiedzenie. Ogromny nacisk na parametry i sprzedaż drogich ubezpieczeń na sprzęty oraz usług typu montaż itp. no i akcesoriów. Sprzedajesz ubezpieczenie do laptopa za 500 złotych a nic z tego nie masz. Dodatkowo sprzedawca musi sprzedawać wszystko od suszarki przez miksery kuchnie, telewizory, komputery i elektronikę jak smartfony i na wszystkim się znać. Nie ma magazynierów!!! Sprzedawcy przychodzą na 7.00 rano!!! przyjmują towar, zabezpieczają i wystawiają. Po 2-3h spocony i brudny przebierasz się z prywatnych ciuchów w służbową koszulę i ciemne spodnie i idziesz sprzedawać na 5 kolejnych godzin. Nikt nie patrzy na to, że tyrasz jako magazynier przez kilka h dziennie masz mieć plan, sprzedawcy na drugą zmianę maja lepiej bo odpada magazyn i całe 8h mają na sprzedaż. Tylko nieliczni robią plany bo każdy nie jest w stanie, co bardziej cwani i obrotni lub ci co maja układy z kierownikami sprzedaży lub klepu. Praca bardzo stresująca tylko na początku przełożeni są mili potem nękają każdego o sprzedaż ubezpieczeń itd. nie ważne, że robi się zwroty czy ora na magazynie. Praca 7 dni w tygodniu na 2 zmiany za psie pieniądze, szanse na awans minimalne. 2 tys. netto zarabiają największe "szczury" które wręcz "wyrywają" innym klientów lub migają się od roboty w magazynie czy przy przesunięciach żeby nabijać punkty. Premia jest naliczana od tzw. struktury czyli przy danej wartości punktowej trzeba mieć odpowiedni % ubezpieczeń i usług i akc - akcesorii, pod koniec miesiąca jak się ma odpowiednią strukturę to sprzedawcy uciekają żeby nie obsłużyć klienta bo firma zyska na sprzedaży ale sprzedawca który sprzeda "goły" sprzęt popsuje sobie strukturę i straci premię paranoja firma zyskała a sprzedawca stracił i uciekaja i chowają się sprzedawcy a klienci sie wściekają. Gorzej niż w Biedronce 15 lat temu...
4
amnietogrzeje 2014-07-28 17:59:08
najlepsza jest pani dyrektor, świnka Pigi z fryzem a la Magda Gesler, jak przyjeżdża na wizytację sklepu to wszyscy robią pod siebie, ciśnienie jak przed wizytą prezydenta, z tym swoim marudzeniem o wciskaniu klientom pakietów BN do zakupionych urządzeń jest wręcz obrzydliwa, 100 kilo żywej wagi, wali od niej fajami i wcina zupki chińskie jak by to najlepiej ująć jaki pan taki kram... OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM TĘ FIRMĘ STRATA CZASU no chyba, że ktoś lubi być poniżany w pracy
3
ChceszDorobić? 2014-10-15 21:21:37
Zapraszam do współpracy osoby pracujące w sieciach agd/rtv. Nie potrzebne są żadne CV ani dane. Szczegóły na maila agd@10g.pl
Lara 2014-11-16 10:37:15
Potwierdzam te opinie. Pracowałam tam dawno temu jako Sprzedawca Produktów Finansowych. Wiszę iż do tej pory nic się nie zmieniło. Nawet podstawa wynagrodzenia. A i kasę już trzeba przyjąć. Za moich czasów kasjer był oddzielnym stanowiskiem.
Radzę omijać. jest tam h....a i patatajnia
1
mrs tosters 2015-08-14 19:31:03
System premiowy w tej firmie jest najgorszą i demotywującą kwestią, która oprócz napędzania do chorej walki o klienta i wciskania mu na siłę dodatków do podstawowego zakupu, wprowadza fatalną atmosferę między pracownikami. I zamiast łączyć - dzieli. Nie ma mowy o współpracy grupowej, a pozorne lubienie się, tak naprawdę sprawia, że tylko węszy się na odebraniu Ci klienta.
Podobne praktyki mają sens, tylko wówczas, gdy mówimy o konkretnych pieniądzach i naprawdę fachowym doradztwie. Tymczasem przeciętny pracownik sklepu tej sieci, próbuje walczyć o punkty (premię), która oscyluje wokół najniższej krajowej. Smutne to. Zważywszy również na fakt, iż wymóg tego fachowego doradztwa, co niektórzy pracownicy mają opanowane do naprawdę perfekcji. Nie są tylko świadomi, że takie umiejętności w innych firmach są naprawdę cenione i godziwie opłacane.
Reasumując - uważam, że to jeden z tych korporacyjnych molochów, odpowiedni dla osób rozpoczynających swoją karierę zawodową, studentów, w celu nabycia doświadczenia i nieświadomych jeszcze jak taka sama praca jest naprawdę wynagradzana.
1
nn 2015-09-22 14:49:52
Chciałbym coś mądrego napisać i tak przychodzi mi tylko, to że tak naprawdę wszędzie jest coś nie tak. W jednej firmie będzie kiepski system płacowy w innej warunki ogólne, jeszcze w innej grafik, a i tak wszystko sprowadzi się finalnie do stwierdzenia, że wszędzie lepiej tam gdzie nas nie ma :)
1
Buli 2015-10-20 11:29:29
Dziwię się Wam spędziłem w tej firmie aż 10 lat,takiego cyrku to nie widziałem, zrobiłem sobie z czasem kurs na raty i się zaczęło . Byłem Pan i władca hehe

Ktoś chciał raty to tylko z ubezpieczeniem,zamiast ubezpieczenia gwarancja rozszerzona,ktoś się uparł i chciał raty bez % to było odrzucone przez bank.
Zgodzę się tu z Wami, wypłata śmieszna średnio 900 zł netto podstawy + niby jakaś prowizja aby była najniższa krajowa.Ale będąc na ratach szybko się nadganiało do fajnej wypłaty. Pracowałem w Śląskim sklepie, te wizyty z warszawy,czy co jakiś czas wizyty Regionalnego kierownika ,śmiesznej Danuty , co myślała ,że postawi kupki z jakimiś gratami to będzie od razu więcej klientów , tak było tylko zamiast klientów to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w, a przy odpowiedzialności wspólnej kolejny żart w tej firmie to same straty,będąc na urlopie musiałem płacić za coś co ukradli . Śmieszny kierownik sklepu z dwiema lewymi rękami .
1
ONAA 2016-01-05 07:16:12
NAJGORSZA SIECIÓWKA Z DOSTĘPNYCH NA RYNKU JEŚLI CHCECIE IŚĆ TAM DO PRACY ODRADZAM WAM PRZEPRACOWAŁAM TAM SPORO CZASU I ODRADZAM BĘDZIECIE ZAWIEDZENI I TO BARDZO O DOBRYCH ZAROBKACH ZAPOMNIJCIE OSIĄGAJĄ JE 3 MAX 4 OSOBY, KTÓRE MAJĄ UKŁAD Z PRACOWNIKAMI RAT CAŁA RESZTA ZARABIA GROSZE
3
fbn 2016-01-07 21:28:57
nie polecam nikomu pomijając śmieszne głodowe wynagrodzenie opowieści na rozmowie kwalifikacyjnej mają się nijak do rzeczywistości do tego ciągłe uwagi nawet jak się starasz i robisz wszystko dobrze zawsze o coś się czepiają a do tego non stop pytanie dlaczego tak mało gwarancji sprzedane ich bardziej interesuje sprzedaż gwarancji niż towarów !!! do tego dochodzą ciągłe nadgodziny powiedzmy masz 12 godzin w grafiku wymyślą sobie promocje musisz siedzieć do 13-14 godzin a jeszcze na 2 dzień każą ci przyjść na 8 zamiast na 9 kpina kpina kpina inspekcja pracy powinna się za nich zabrać to tyle w skrócie o tej firmie chcesz dzień w dzień mieć nerwy stresy idź do nich do pracy gwarantowane emocje
4
ONAA 2016-01-13 23:20:35
na starcie z gwarantowaną premią przez 3 miesiące dostaniesz za pełny miesiąc 1500 zł potem 1000 + to co wypracujesz ale nie licz na to, że uda Ci się zarobić wiele ponad 1000 ponieważ 2000 wyciągają góra 2 osoby ze sklepu które mają układy na kasie i ratach stosunki między pracownikami ? większość utopi Cię w łyżce wody pod koniec miesiąca jak im punktów brakuje normalna sytuacja to zabieranie klientów miedzy sprzedawcami jak nie jesteś świnią i bydlakiem bez zasad moralnych będzie Ci tam ciężko wytrzymać
4
Płock 2016-02-01 11:05:13
dziadostwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
mariusz_strzalkowski@vp.pl 2016-03-20 17:36:35
Poszukuję osób które aktualnie pracują w sieciach agd rtv do współpracy.
Praca zdalna. Umowa o dzieło. Proszę pisać na maila podanego w nicku.
Mirek 2016-04-06 13:06:08
Powiedzcie proszę - jaka jest struktura organizacyjna sieci sprzedaży w Euro RTV AGD? Kto jest przełożonym Kierownika sklepu itd. w hierarchii zarządzania.

z góry dziękuję za informacje
2
wa 2016-04-10 16:00:42
Ostatnio doszło jeszcze wyciąganie danych osobowych od klientów. Sprzedawca POD GROŹBĄ KARY musi pobrać od klienta dane osobowe od imienia i nazwiska po mail.Niby dla jakichś niejasnych zniżek w przyszłości.Dlaczego nie zajmie się tym jakaś kontrola państwowa?
11
Justyna 2016-08-03 14:45:56
Praca typowa korporacyjna. Głupie wymysły zadań. Codzienne cenówki do zmian i robienie głupa z ludzi i praciwników. Coraz większe normy sprzedażowe do zrobienia by wynagrodzenie nie wzrosło za mocno. Awans to rzecz nie do zbadania, niby są a jednak rotacja duza. Kierownicy to często ludzie bez wizji, ładnie gadają i tyle. A [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na sklepie i atmosfera różna bo ludzie jak widzą ze wszystko zalezy od kasy potrafią różne rzeczy robic - nie ma skrupółów. Dziw ze wytrzymałam tam kilka miesiecy. Wiekszość kolezanek nie wyciąga 2000 na reke, preferuje sie tych najlepszych sprzedajacych mimo ze etyki tam wiele nie ma. Do tego jeszcze rozgrywki miedzy ratkami a sprzedawcami bo kazdy oraz na swoje i co najbardziej mnie obrzydza jeden drugiemu w tym towarzystwie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia. Takze jako epizod w zyciu moze, docelowo zabija umysł i serce. NIe polecam.
6
warsaw 2016-09-20 17:05:51
Ile zarabia kierownik salonu w Warszawie?
Niepewny 2016-09-29 14:21:49
Witajcie, otrzymałem zaproszenie na rozmowę, po aplikacji na stanowisko doradcy klienta.
Możecie powiedzieć ile wynoszą średnie miesięczne zarobki ?
Paweł 2016-10-03 11:20:40
Ja również dostałem czy może ktoś nie co więcej powiedzieć o rekrutacji oraz pensji w Lublinie
5
ja 2016-11-29 12:35:43
Na słuchawce w CC w Lublinie rekrutują często...
2
Kasia 2016-11-30 18:10:36
Nie polecam pracy w CC w Lublinie w tym badziewiu. Rekrutacje są non-stop szkolą non -stop, samo szkolenie chaotyczne, po łebkach i po trupach do celu...i tak wymieniają ciągle ludzi...na odchodne każą oddać wszystkie swoje notatki...rano pracujesz, a wieczorem już nie, mydlą oczy nie podając powodu dlaczego. Krótko mówiąc jeden wielki chaos...rozmowy odsłuchują.Na koniec szantażując Cie albo kończysz umowę za porozumieniem stron albo z wypowiedzeniem 14 dniowym. Jako epizod może, ale jako stała pracę odradzam,.
4
btv 2016-11-30 21:12:52
Firma krzak. ..i nie zmieni nic nawet darmowa kawa w ich jadalnii oni tacy milusinscy wszyscy są po imieniu po chamsku milutko wypierdalaja ludzi na okraglo widocznie opłaca im się na okraglo szkolić i szkolić i udawać profesjonalistów
3
czyścioch 2016-12-01 13:05:24
^^W Contact Center w Lublinie ciągła wymiana pracowników niczym brudnej odzieży w pralni.
5
Ole Ole 2016-12-01 14:09:40
do Czyścioch: do CC w Lublinie powinina wkroczyć Inspekcja Pracy...zobaczyć jak działają i jak traktują ludzi
6
Zostaw swoją opinię o Euro RTV AGD - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Euro RTV AGD