logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Kielce

Opinie o Skanska S.A.

nemo 2015-12-09 09:00
właśnie zjechałem bo zarobki skandaliczne w naszym kraju też mogę zarobić 4000 tysie i jestem co tydzień w domu z rodziną a nie w polskim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pod kierunkiem robaka
1
sebo 2016-01-01 20:50
witam panowie pracujacy w karben interesuje mnie jakie są teraz stawki żeby się dostać na kontrakt do karben? bo wiem ze kiedyś stawka była jedna wyplata ale teraz jak tam się zarabia tylko1200 euro to podobno trzeba dać temu łysemu oprawcy z kotłowni 2000 tyś. euro no chyba że się ma większe plecy od niego albo jest się jego osobistym donosicielem albo pośrednim też to łyknie no i jest jeszcze trzecia opcja przyjazdu na "kontrakt" lizanie tej suchej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i włażenie mu do niej bez mydła.Ale jestem w takim dołku że chyba zapłacę temu gnojowi który poniża ludzi i pojadę tam tylko nie wem ile tej mendzie trzeba dać?
4
jaaaa 2016-01-08 14:29
czy mogę uzyskać nr kontaktowy do kogoś kto odpowiada za wyjazdy z kielc do neunkirchen? czy ktoś pomoże?
4
Jarod 2016-01-14 09:35
Witam końcem listopada zjechałem z kontraktu okolice Ingolstadt.Zarobki marne za 192 godz 1370 euro,praca na 2 zmiany od 6-10 oraz 14-18.Teraz same kwiatki,na dzień dobry poubierali nas jak komediantów w szmaty xxxl brygada w 4 kolorach,wiem co to ubranie robocze naprawde ale to to był śmiech na sali,nr obuwia mam 40 dostałem 42.Nowy kontrakt prefabrykacja,zero organizacji ,kierownik bez wiedzy teoretycznej i praktycznej całkowita nieznajomość technologii betonu.Konkrety brak listy obecności na kontrakcie.brak pasków finansowych,najlepsze samochód firmowy którym pracownicy nie mogą jeżdzić do kościoła bo kierownik jest zatwardziałym heretykiem niewierzącym w kościół katolicki.Do tego zatwardziały komunista słynne powiedzenie cyt pisz pan podanie,człowiek całkowicie niekompetentnyz którym nic nie można załatwić.Ponadto chłopaki mający rodziny i dzieci mocno się zdziwili kiedy zostali zakwalifikowani na 100% w klasie podatkowej.ogólnie zdrowomyślącym nie polecam firmy komedia z rekrutacją oczywiście nadal,człowiek odnosi wrażenie że pana boga za nogi złapał takie to wszystko profesionalne.Kontrakt niewypał ,jak tak dalej będzie to szybko się sypnie ,firma niczym się nie interesuje a takie podejście szybko zniechęca.Do tego Gandalf kierownik który nic niewie niczym się nie interesuje i nic nie rozumie reasumując gość z którym nieda się nic załatwić .O wszystko trzeba się prosić,i nie piszcie że jestem jakimś nierobem któremu nie chce się robić
2
kot 2016-01-29 11:07
panowie chciałem się dowiedzieć czy warunki na kontrakcie w karben są szkodliwe
kot 2016-01-29 11:07
panowie chciałem się dowiedzieć czy warunki na kontrakcie w karben są szkodliwe
ALI 2016-02-07 11:33
warunki na kontrakcie w Karben są bardzo szkodliwe po pierwsze pracujesz z chorym psychicznie Dudkiem który nie ma kompletnie wiedzy na temat pracy z cywilizowanymi ludźmi traktuje każdego gorzej niż psa po drugie bardziej szkodliwe warunki są w lato jak młody Dudek przyjeżdża na wakacje do pracy zarobić więc jednego mamy na pierwszej zmianie a drugiego na nocy i ten młody szczela z ucha tatusiowi wszystko co się dzieje więc zapalić nie można iść na kawę nie można do kibla za często też nie można ale synusiowi wszystko wolno nawet ubliżać starszym panom bo tatuś kierownik jeden warty drugiego mnie by było wstyd mieć takiego ojca nie przyznawałbym się do niego
9
daf 2016-02-07 23:35
eee tak źle z młodym nie jest ostatnio jak był to nas na chate do ojca zaprosił oczywiście ojciec był w Polsce młody lubi się napić i zajarać zioło a potem jest niezła beka dawał czadu łeb ma zjechany ale to po ojcu nawet mnie to nie dziwi
2
Johny 2016-02-10 12:02
Tak, właśnie zostawcie młodego dudka niech chlopak przyjedzie znowu beda luzy na nocy alkohol tez sie znajdzie ponabija sie ojca zeby kolegom sie przypodobac ogolnie pozytyw
1
były pracownik 2016-02-10 12:48
widzę, że forum znów ruszyło ale jak zawsze w złym kierunku , no cóż ciężko znaleźć dobry. Byłem pracownikiem na kontrakcie w Karben podobno źle trafiłem bo pod skrzydła majstra J. do chcących wyjeżdżać masz nerwy ze stali jedziesz tylko na jeden kontrakt chcesz troszkę odłożyć powtórzę troszkę, ponieważ reszta pieniędzy pójdzie na Twoje leczenie po kontrakcie :) psycholog, psychiatra możesz jechać zobaczyć, ale jeśli masz alternatywę no to raczej nie jedź, ogólnie czas stracony niczego się nie nauczysz chyba że chlać i się oszukiwać tekstem w przyszłym miesiącu będzie lepiej. Majster dobry jeśli umiesz nosić ciężkie reklamówki lub masz chipa do automatu od kawy naładowanego na full wtedy wszystko załatwisz ogólnie wszystkie dobra mile widziane. Najlepsze - listy wyjazdowe śmiechu warte tylko na pierwszej zmianie jak przydupasy są w pracy, a potem już niema i jesteś wstawiany na wyjazd kiedy jemu pasuje bo przecież to nie twój urlop tylko jego :) on wie lepiej kiedy masz jechać do domu do rodziny. Elita może co miesiąc jeździć po kiełbase do Polski a Ty no cóż jak dobrze sie ułoży to co 2 miechy powtórze jak dobrze sie ułoży. Ogólnie wypłata co tu pisać dla nie których dobra ( na wóde wystarcza ch.... z rodziną ) a dla tych którzy wyjeżdżają po pieniądze bo mają jakiś cel to tak nie bardzo jest jeszcze jedna sfera wśród pracowników swoich nie oszukamy ktoś musi przekazywać co się dzieje na zakładzie. Tyle cała krótka prawda mały wycinek, pewnie więcej osób by sie wpisało i podpisało pod tym ale albo im sie nie chce albo nadal sie boją.
8
odważny 2016-02-10 14:09
ja się podpisuję pod tym nie jestem starym pracownikiem ale wystarczająco długo jestem żeby zobaczyć co tu się dzieje masz rację w 100% ze wszystkim psycha siada jeszcze w dodadku mamy jamniczka terca za jabłońskiego karty minutowe już rozdał dudkowi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] włazi bez mydła taka wsza nie miła nie ma co mu się dziwić musi zapier...bo go baba do domu nie wpuści a baba nie pójdzie do roboty bo z jeleniem ma dobrze i robi co chce lepiej niech się tercu kolegów z miechowa zapyta jak jego niunia się prowadzi
4
robotnik 2016-02-10 15:51
panowie a czy idzie zarobić jako suwnicowy
stary 2016-02-10 19:14
BYŁY Ja jestem stary siedze tu dlugo chyba za dlugo i chyba juz jestem za stary uwierz kazdy z nich czyli ci majstrowie sa tacy sami czy j. czy r. czy p. to jest ta sama szkola o nazwie EXBUD. A pan t. opinia ostatnia chyba trafiona przez odwaznego pan majster 2 lewe rece do roboty dobrze ze jak gacie mu opadaja to umie sobie je podciagnac taki czlowiek do niczego grajacy na dwa fronty.
1
Karben 2016-02-10 22:48
a ja wam powiem tak pan kierownik Stojanowski szacun pełny to był kierownik nic dodać nic ująć klasa pełną gębą panie kierowniku bardzo pana tu brakuje kierownicy de fakto powinni być po szkole jak pan kierownik Stojanowski nic do zarzucenia tej wielkiej osobie pozdrowienia kierowniku od brygady z Karben
1
Karben 2016-02-12 15:59
eeee ty noc teraz to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dobrze a na czele tego gówna stoi palacz z kotłowni pseudo kierownik dudek facet z blizną na mózgu
robol 2016-02-25 13:06
coś w tym odziele zbytni się dobrze nie dzieje skoro pracownicy tak narzekaja i odchodza z tamtad odchodzą.
1
nachuj 2016-03-01 15:16
panowie z karben nasz zajebisty majster wrócił oczywiście majster jabłonski 11kilo chudszy chyba kobita mu jeść nie dawała alkoholu nie mógł pić teraz panowie lizodupy reklamówki w ruch do netto i do jabka kolejka niech się ustawia i pierwsza zmiana będzie
lizus 2016-03-02 07:40
a ja wam powiem tak,ja bardzo majstra jabłońskiego lubię bo jest facet konkretny jak chcesz coś załatwić np.pierwszą zmianę to ci mówi konkretnie flaszka i pierwsza zmiana jest a nie tak jak inni nie wiadomo jak podejść czy z czipem do kawy czy z reklamówką albo jeszcze z czymś innym
sanio 2016-04-05 17:13
dzis dzwonilem gdyz widzialem ogloszenie w necie tokarza potrzebuja gosc bardzo chetnie ze mna rozmawial jak tam jest robota podobno w okolicy siegen w ubieglym roku tez w kirschundem pracowalem ale z sgencji trafilem na typowego esesmana a h,,, mu w d ,,, agencja placila 10e nnetto kasa niezla wyszla z tego do reki mialem 2200e a jak skanska placi
sanio 2016-04-05 17:14
dzis dzwonilem gdyz widzialem ogloszenie w necie tokarza potrzebuja gosc bardzo chetnie ze mna rozmawial jak tam jest robota podobno w okolicy siegen w ubieglym roku tez w kirschundem pracowalem ale z sgencji trafilem na typowego esesmana a h,,, mu w d ,,, agencja placila 10e nnetto kasa niezla wyszla z tego do reki mialem 2200e a jak skanska placi
sanio 2016-04-08 20:23
jest tam u frycow tyle polakow ze nie potrzeba tak znac ale jak szprechasz to latwiej ja u nich 25 lat nie bylem wiele slowek zapomnialem ale w ostatecznosci jeszcze sie z mnimy zgadalem jak cos nie wiedzialem to kumpel co fryc gada i juz idzie sien dalej nie jest zle aby sie niebac mam chec jeszcze ze 2 miechy jechac porobic a zapewnie jest to duzy zastrzyk finansowy po cholere kredyc jakis brac utopia by byla
sanio 2016-04-08 20:24
jest tam u frycow tyle polakow ze nie potrzeba tak znac ale jak szprechasz to latwiej ja u nich 25 lat nie bylem wiele slowek zapomnialem ale w ostatecznosci jeszcze sie z mnimy zgadalem jak cos nie wiedzialem to kumpel co fryc gada i juz idzie sien dalej nie jest zle aby sie niebac mam chec jeszcze ze 2 miechy jechac porobic a zapewnie jest to duzy zastrzyk finansowy po cholere kredyc jakis brac utopia by byla
NDD 2016-04-11 18:57
jamnik terc znowu pokazuje różki teraz mówi że on jest od opieprzania nie od pomagania pracownikom i tak właśnie mamy bo dudek dał im taką władzę że nie pomogą tylko krzyczą ale co oni mogą pomuc jak nic nie wiedzą terc noc całą prześpi z nogami na biurku jak po coś pójdziesz to jeszcze morde wydrze że mu przeszkadzasz i nie masz do kogo się udać ale tyle mu zostało niepowodzenia domowe wyładowywać na pracownikach a pretensje powinny iść do szwagrów
apfel 2016-04-29 14:42
eee panowie gdzie ten wierszyk o czopku proszę go dodać
Misiek 2016-05-30 23:50
Ile teraz spawacz moze zarobic w neukirchen a sluszalem ze teraz nie zabieraja podatku czy to prawda
pupcio 2016-06-16 15:52
exbud oddział kielce to bardzo złodziejska firma nie polecam nikomu
5
pupcio 2016-06-16 18:49
cały czas złodzieje zabierają podatek, a spawacz za cały miesiąc pracy zarabia 1100 euro.
5
pupcio 2016-06-21 19:31
nie polecam nikomu firmy EXBUD SKANSKA oddział Kielce, warunki pracy złe, nie przestrzegzją zasad BHp, pracowałem jako spawacz na wysokości ponad 5metrów bez zabezpieczeń, pracodawca bardzo marnie płaci, za cały miesiąc pracy jako spawacz 1000-1200euro, dodadkowo zabierają godziny do wymyślonego przez nich banku godzin, których nie można potem odzyskać, mówiąc krótko złodziejstwo i dziadostwo,kto mądry ucieka stamtąd, szczególnie ostrzegam przed pseudokierownikiem Józefem Lisem u Volfa, jest bardzo dobry dla firmy bo super oszukuje ludzi.
7
pupcio 2016-06-26 16:34
na miejscu takie same dziadostwo
1
pupcio 2016-06-28 11:31
ciekawe, kto Ci kazał te bzdury pisać, można się domyślić, ja i większość ma twoje zdanie gdzieś, mam pracę w dobrej firmie, dobrze płatną, pracodawca docenia moje umiejętności, a Ty jak chcesz to pracuj sobie u tych złodzieji, powodzenia!!!
open 2016-07-17 23:26
Dzięki panowie za opinie o tej firmie,dostałem propozycję pracy z tej skanskiej tylko nazwa brzmi dobrze ,ale to za mało nie będę ryzykował szkoda czasu i nerwów pozdrawiam wytrwałych....
pupcio 2016-07-18 10:35
super konkretna 1000 euro za mięsiąc pracy, zapraszam wszystkich spawaczy, kórzy tak nisko się cenią zapraszam wszystkich naiwnych i pana Jacka podstawionego .
1
pupcio 2016-07-20 14:25
bardzo mało, oszukują pracowników
Rekrutant 2016-07-26 08:55
Skanska być może jest dobrym pracodawca. Ale exbud nie koniecznie. Fizol jedIe na kontrakt za 9.5-10 brutto. Na POLSKIM ubzpieczeniu, czyli L4 jest od sredniej krajowej 4055 bruto, a powinno byc przy sredniej netto z 3 miesiecy. To sa te benefity? Obecnie w swietokrzyskim sa najslabiej placącą firma na wyjazdach. I ten garak, do rekrutacji, smierdzący kitel i rekawice po kims. Komedia. Ja nie polecam
2
lot 2016-09-06 21:12
Witam. Własnie dostałem oferte z Kielc gosc powiedzial mi ze zarobie we Frankfurcie na zbiornikach 1700euro...Widze ze opinie o tej firmie sa bardzo negatywne i chyba sie nie zgodze.Mam pytanie czy cos sie zmieniło w tej firmie?.Powiem jeszcze ze dzwonil do mnie gosc taki starszy facet sadze po glosie i kazal kontaktowac sie z p.Skrzeczem ale widze ze opinie o nich sa fatalne. Czy warto?
em 2016-09-07 08:31
Witam.Czy warto zatrudnić się u nich jako spawacz bo maja teraz oferty do niemiec???Jak atmosfera w pracy tam wygląda?
pupcio 2016-09-07 09:42
szkoda czasu na tą firmę,spawacz z doświadczeniem zarabia 1000 euro to śmieszne, mają jakieś banki godzin, zabierają podatek,jednym słowem oszuści.
hjkjnu 2016-09-07 14:04
fejsbóg jesteś typową ofiarą specjalistów od wizerunku firmy, którzy dla SKANSKA robią dobrą robotę. Zarobki są poniżej przeciętnej w branży. Firma wszystko robi jak najtańszym kosztem.
Benefity to karta Benefit sport i modicower czyli dają to samo co co kasjerkom w sieciówkach. brak jakichkolwiek dodatków socjalnych i premii. Ich akademia do korporacyjne szkolenia mające na celu wypranie Twojego mózgu żebyś pracował za darmo i miał wielkie wyobrażenie o firmie. Ta korporacja doi Cię a w razie czego wyrzuca. Na Twoje miejsce przyją nowi naiwniacy.
2
pupcio 2016-09-08 10:03
szkoda czasu na tą firmę, chyba, że chcesz zarabiać jako doświadczony spawacz 1000 euro za cały miesiąc pracy i nie dostaniesz tyle do ręki, bo częsć z tego pójdzie do banku godzin, podatku taż nie zwracają, więcej można zarobić w kraju.
pupcio 2016-09-08 10:04
szkoda czasu na tą firmę, chyba, że chcesz zarabiać jako doświadczony spawacz 1000 euro za cały miesiąc pracy i nie dostaniesz tyle do ręki, bo częsć z tego pójdzie do banku godzin, podatku taż nie zwracają, więcej można zarobić w kraju.
pupcio 2016-09-08 16:37
bank godzin to znaczy, że zabierają Ci godziny, które przepracowałeś, apotem oddają tylko częściowo, ja jako spawacz 135,CO2 itd. zarabiam w dobrej firmie 1800-2000 euro.
pupcio 2016-09-08 22:05
nie mam żalu do siebie, ja na szczęście szybko zrezygnowałem z tej pracy, mam za duże doświadczenie, nie pozwoliłem się oszukiwac, kto jest madry i ceni swoje umiejętności nie będzie pracować w tej firmie.
Doswiadczony 2016-10-21 16:01
Zakładam, że praca będzie na zasadzie oddelegowania. Myślę, że możesz wołać ok 12.000 netto plus opłacone mieszkanie i narzędzia pracy tel, laptop, samochód.
I co o tym sądzisz, zainteresowany?
max bogl obozowisko 2016-12-03 17:42
kilka słow o kontrakcie w muhlhausen. warunki pracy skandaliczne. zarobki jeszcze bardziej, z reszta widzicie to podpisujac umowe..9 e na godzine brutto nie da sie zarobic. warunki mieszkaniowe oboz z barakow jak u uchodzcow. pozatym praca sezonowa, w grudniu srednio 20 osob dostaje aneks do umowyo jej skroceniu, lub wypowiedzeniu. zostaja tylko najwieksi alkoholicy, przydupasy i ci, ktorzy co miesiac zeznaja w sadzie na rzecz Exbudu, bo tak srednio maja sprawy w sadzie. pozatym upodlenie przez kierownictwo to malo powiedziane. zapraszam na facebooka na fanpage " A plan Pan czyta? " przesylajcie zdjecia i nfo jak mieliscie stycznosc z tymi bandytami
nick 2016-12-17 19:20
Witam. Ja szybko na temat kierownika w Karben. Facet majac majstrow pijakow i nieudacznikow i gamoniow musi trzymac krotko ponad dwustuosobowa holote. Tylko dlaczego on tego nie widzi. Dobrzy majstrowie i faceta nie ma na halach. Pozdrawiam kierownika.
1
Zbrojarz 2016-12-30 12:12
Troche mnie dziwia I smiesza takie opinie. Nie mowie ze jest na kontraktach Exbudu Milo I przyjemnie ale za 200 godz pracy man jako zbrojarz 1600€ nie jest to majatek ale zarobcie to w kraju I co 2 tygodnie jestem w domu . Nie podpierdalam nikogo, nie lize dupy, jadac tam nikogo nie znalem, poszedlem z ogloszenia I poprostu pracuje. I powiem Wam jedno, jak chlejecie albo caly dzien kombinujecie co zrobic zeby nie robic to tak macie. Poza tym wiekrzosc z Was chyba nie zaznala ciezkiej roboty w zyciu I stad opinie o 'obozie pracy' . Pozdrawiam
5
zdziwiony 2016-12-30 12:20
Jak podatku nie oddaja? O czym Wy ludzie piszecie? I'd kiedy firma oddaje jakos podatek.. To urzad skarbowy jest od tego chyba..jak nie wiesz jaka umoee podpisujesz to zwrotu nie mass trzeba czytac najpierw.
Jarek Wieczorrek 2017-01-08 20:18
Witam Ten cały kontrakt to lipa marne zarobki i jest coraz gorzej . pracuje tu już lata kiedyś przynajmniej jak się donosiło na kolegów z wydziału to się dostawało pieniądze albo urlop teraz dalej donoszę i nawet mnie Dudek po plecach nie poklepie dramat . Nie cierpię tego chuja palacza z kotłowni .
4
lobos 2017-01-20 20:53
dostalem propozycje pracy w skanska i moze ktos szczerze powiedziec jak jest naprawde na rozmowie tel powiedzieli ze 1600 euro sie zarobi i jest zwrot podatku
z gory dzieki
JUR 2017-01-27 12:25
Filia w Lublinie, oddział drogowy, to jakaś porażka, kierownicy i pm-i to załupieni buce, płaca marna, odradzam.
2
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.