logo Skanska S.A.

Skanska S.A.

Kielce

Opinie o Skanska S.A.

nachuj 2016-03-01 15:16
panowie z karben nasz zajebisty majster wrócił oczywiście majster jabłonski 11kilo chudszy chyba kobita mu jeść nie dawała alkoholu nie mógł pić teraz panowie lizodupy reklamówki w ruch do netto i do jabka kolejka niech się ustawia i pierwsza zmiana będzie
1
lizus 2016-03-02 07:40
a ja wam powiem tak,ja bardzo majstra jabłońskiego lubię bo jest facet konkretny jak chcesz coś załatwić np.pierwszą zmianę to ci mówi konkretnie flaszka i pierwsza zmiana jest a nie tak jak inni nie wiadomo jak podejść czy z czipem do kawy czy z reklamówką albo jeszcze z czymś innym
sanio 2016-04-05 17:13
dzis dzwonilem gdyz widzialem ogloszenie w necie tokarza potrzebuja gosc bardzo chetnie ze mna rozmawial jak tam jest robota podobno w okolicy siegen w ubieglym roku tez w kirschundem pracowalem ale z sgencji trafilem na typowego esesmana a h,,, mu w d ,,, agencja placila 10e nnetto kasa niezla wyszla z tego do reki mialem 2200e a jak skanska placi
sanio 2016-04-05 17:14
dzis dzwonilem gdyz widzialem ogloszenie w necie tokarza potrzebuja gosc bardzo chetnie ze mna rozmawial jak tam jest robota podobno w okolicy siegen w ubieglym roku tez w kirschundem pracowalem ale z sgencji trafilem na typowego esesmana a h,,, mu w d ,,, agencja placila 10e nnetto kasa niezla wyszla z tego do reki mialem 2200e a jak skanska placi
sanio 2016-04-08 20:23
jest tam u frycow tyle polakow ze nie potrzeba tak znac ale jak szprechasz to latwiej ja u nich 25 lat nie bylem wiele slowek zapomnialem ale w ostatecznosci jeszcze sie z mnimy zgadalem jak cos nie wiedzialem to kumpel co fryc gada i juz idzie sien dalej nie jest zle aby sie niebac mam chec jeszcze ze 2 miechy jechac porobic a zapewnie jest to duzy zastrzyk finansowy po cholere kredyc jakis brac utopia by byla
sanio 2016-04-08 20:24
jest tam u frycow tyle polakow ze nie potrzeba tak znac ale jak szprechasz to latwiej ja u nich 25 lat nie bylem wiele slowek zapomnialem ale w ostatecznosci jeszcze sie z mnimy zgadalem jak cos nie wiedzialem to kumpel co fryc gada i juz idzie sien dalej nie jest zle aby sie niebac mam chec jeszcze ze 2 miechy jechac porobic a zapewnie jest to duzy zastrzyk finansowy po cholere kredyc jakis brac utopia by byla
NDD 2016-04-11 18:57
jamnik terc znowu pokazuje różki teraz mówi że on jest od opieprzania nie od pomagania pracownikom i tak właśnie mamy bo dudek dał im taką władzę że nie pomogą tylko krzyczą ale co oni mogą pomuc jak nic nie wiedzą terc noc całą prześpi z nogami na biurku jak po coś pójdziesz to jeszcze morde wydrze że mu przeszkadzasz i nie masz do kogo się udać ale tyle mu zostało niepowodzenia domowe wyładowywać na pracownikach a pretensje powinny iść do szwagrów
apfel 2016-04-29 14:42
eee panowie gdzie ten wierszyk o czopku proszę go dodać
Misiek 2016-05-30 23:50
Ile teraz spawacz moze zarobic w neukirchen a sluszalem ze teraz nie zabieraja podatku czy to prawda
pupcio 2016-06-16 15:52
exbud oddział kielce to bardzo złodziejska firma nie polecam nikomu
5
pupcio 2016-06-16 18:49
cały czas złodzieje zabierają podatek, a spawacz za cały miesiąc pracy zarabia 1100 euro.
7
pupcio 2016-06-21 19:31
nie polecam nikomu firmy EXBUD SKANSKA oddział Kielce, warunki pracy złe, nie przestrzegzją zasad BHp, pracowałem jako spawacz na wysokości ponad 5metrów bez zabezpieczeń, pracodawca bardzo marnie płaci, za cały miesiąc pracy jako spawacz 1000-1200euro, dodadkowo zabierają godziny do wymyślonego przez nich banku godzin, których nie można potem odzyskać, mówiąc krótko złodziejstwo i dziadostwo,kto mądry ucieka stamtąd, szczególnie ostrzegam przed pseudokierownikiem Józefem Lisem u Volfa, jest bardzo dobry dla firmy bo super oszukuje ludzi.
10
pupcio 2016-06-26 16:34
na miejscu takie same dziadostwo
2
pupcio 2016-06-28 11:31
ciekawe, kto Ci kazał te bzdury pisać, można się domyślić, ja i większość ma twoje zdanie gdzieś, mam pracę w dobrej firmie, dobrze płatną, pracodawca docenia moje umiejętności, a Ty jak chcesz to pracuj sobie u tych złodzieji, powodzenia!!!
1
open 2016-07-17 23:26
Dzięki panowie za opinie o tej firmie,dostałem propozycję pracy z tej skanskiej tylko nazwa brzmi dobrze ,ale to za mało nie będę ryzykował szkoda czasu i nerwów pozdrawiam wytrwałych....
1
pupcio 2016-07-18 10:35
super konkretna 1000 euro za mięsiąc pracy, zapraszam wszystkich spawaczy, kórzy tak nisko się cenią zapraszam wszystkich naiwnych i pana Jacka podstawionego .
3
pupcio 2016-07-20 14:25
bardzo mało, oszukują pracowników
1
Rekrutant 2016-07-26 08:55
Skanska być może jest dobrym pracodawca. Ale exbud nie koniecznie. Fizol jedIe na kontrakt za 9.5-10 brutto. Na POLSKIM ubzpieczeniu, czyli L4 jest od sredniej krajowej 4055 bruto, a powinno byc przy sredniej netto z 3 miesiecy. To sa te benefity? Obecnie w swietokrzyskim sa najslabiej placącą firma na wyjazdach. I ten garak, do rekrutacji, smierdzący kitel i rekawice po kims. Komedia. Ja nie polecam
4
lot 2016-09-06 21:12
Witam. Własnie dostałem oferte z Kielc gosc powiedzial mi ze zarobie we Frankfurcie na zbiornikach 1700euro...Widze ze opinie o tej firmie sa bardzo negatywne i chyba sie nie zgodze.Mam pytanie czy cos sie zmieniło w tej firmie?.Powiem jeszcze ze dzwonil do mnie gosc taki starszy facet sadze po glosie i kazal kontaktowac sie z p.Skrzeczem ale widze ze opinie o nich sa fatalne. Czy warto?
1
em 2016-09-07 08:31
Witam.Czy warto zatrudnić się u nich jako spawacz bo maja teraz oferty do niemiec???Jak atmosfera w pracy tam wygląda?
1
pupcio 2016-09-07 09:42
szkoda czasu na tą firmę,spawacz z doświadczeniem zarabia 1000 euro to śmieszne, mają jakieś banki godzin, zabierają podatek,jednym słowem oszuści.
1
hjkjnu 2016-09-07 14:04
fejsbóg jesteś typową ofiarą specjalistów od wizerunku firmy, którzy dla SKANSKA robią dobrą robotę. Zarobki są poniżej przeciętnej w branży. Firma wszystko robi jak najtańszym kosztem.
Benefity to karta Benefit sport i modicower czyli dają to samo co co kasjerkom w sieciówkach. brak jakichkolwiek dodatków socjalnych i premii. Ich akademia do korporacyjne szkolenia mające na celu wypranie Twojego mózgu żebyś pracował za darmo i miał wielkie wyobrażenie o firmie. Ta korporacja doi Cię a w razie czego wyrzuca. Na Twoje miejsce przyją nowi naiwniacy.
5
pupcio 2016-09-08 10:03
szkoda czasu na tą firmę, chyba, że chcesz zarabiać jako doświadczony spawacz 1000 euro za cały miesiąc pracy i nie dostaniesz tyle do ręki, bo częsć z tego pójdzie do banku godzin, podatku taż nie zwracają, więcej można zarobić w kraju.
2
pupcio 2016-09-08 10:04
szkoda czasu na tą firmę, chyba, że chcesz zarabiać jako doświadczony spawacz 1000 euro za cały miesiąc pracy i nie dostaniesz tyle do ręki, bo częsć z tego pójdzie do banku godzin, podatku taż nie zwracają, więcej można zarobić w kraju.
1
pupcio 2016-09-08 16:37
bank godzin to znaczy, że zabierają Ci godziny, które przepracowałeś, apotem oddają tylko częściowo, ja jako spawacz 135,CO2 itd. zarabiam w dobrej firmie 1800-2000 euro.
1
pupcio 2016-09-08 22:05
nie mam żalu do siebie, ja na szczęście szybko zrezygnowałem z tej pracy, mam za duże doświadczenie, nie pozwoliłem się oszukiwac, kto jest madry i ceni swoje umiejętności nie będzie pracować w tej firmie.
Doswiadczony 2016-10-21 16:01
Zakładam, że praca będzie na zasadzie oddelegowania. Myślę, że możesz wołać ok 12.000 netto plus opłacone mieszkanie i narzędzia pracy tel, laptop, samochód.
I co o tym sądzisz, zainteresowany?
2
max bogl obozowisko 2016-12-03 17:42
kilka słow o kontrakcie w muhlhausen. warunki pracy skandaliczne. zarobki jeszcze bardziej, z reszta widzicie to podpisujac umowe..9 e na godzine brutto nie da sie zarobic. warunki mieszkaniowe oboz z barakow jak u uchodzcow. pozatym praca sezonowa, w grudniu srednio 20 osob dostaje aneks do umowyo jej skroceniu, lub wypowiedzeniu. zostaja tylko najwieksi alkoholicy, przydupasy i ci, ktorzy co miesiac zeznaja w sadzie na rzecz Exbudu, bo tak srednio maja sprawy w sadzie. pozatym upodlenie przez kierownictwo to malo powiedziane. zapraszam na facebooka na fanpage " A plan Pan czyta? " przesylajcie zdjecia i nfo jak mieliscie stycznosc z tymi bandytami
nick 2016-12-17 19:20
Witam. Ja szybko na temat kierownika w Karben. Facet majac majstrow pijakow i nieudacznikow i gamoniow musi trzymac krotko ponad dwustuosobowa holote. Tylko dlaczego on tego nie widzi. Dobrzy majstrowie i faceta nie ma na halach. Pozdrawiam kierownika.
3
Zbrojarz 2016-12-30 12:12
Troche mnie dziwia I smiesza takie opinie. Nie mowie ze jest na kontraktach Exbudu Milo I przyjemnie ale za 200 godz pracy man jako zbrojarz 1600€ nie jest to majatek ale zarobcie to w kraju I co 2 tygodnie jestem w domu . Nie podpierdalam nikogo, nie lize dupy, jadac tam nikogo nie znalem, poszedlem z ogloszenia I poprostu pracuje. I powiem Wam jedno, jak chlejecie albo caly dzien kombinujecie co zrobic zeby nie robic to tak macie. Poza tym wiekrzosc z Was chyba nie zaznala ciezkiej roboty w zyciu I stad opinie o 'obozie pracy' . Pozdrawiam
8
zdziwiony 2016-12-30 12:20
Jak podatku nie oddaja? O czym Wy ludzie piszecie? I'd kiedy firma oddaje jakos podatek.. To urzad skarbowy jest od tego chyba..jak nie wiesz jaka umoee podpisujesz to zwrotu nie mass trzeba czytac najpierw.
2
Jarek Wieczorrek 2017-01-08 20:18
Witam Ten cały kontrakt to lipa marne zarobki i jest coraz gorzej . pracuje tu już lata kiedyś przynajmniej jak się donosiło na kolegów z wydziału to się dostawało pieniądze albo urlop teraz dalej donoszę i nawet mnie Dudek po plecach nie poklepie dramat . Nie cierpię tego chuja palacza z kotłowni .
9
lobos 2017-01-20 20:53
dostalem propozycje pracy w skanska i moze ktos szczerze powiedziec jak jest naprawde na rozmowie tel powiedzieli ze 1600 euro sie zarobi i jest zwrot podatku
z gory dzieki
JUR 2017-01-27 12:25
Filia w Lublinie, oddział drogowy, to jakaś porażka, kierownicy i pm-i to załupieni buce, płaca marna, odradzam.
4
Maja 2017-03-01 13:43
@JUR możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w firmie Skanska S.A.? Co sprawia, że tak oceniasz firmę? W wywiadzie, którego udzieliła nam Dyrektor ds. Zarządzania Zasobami Ludzkimi podkreśla ona, że bardzo ważni są dla firmy pracownicy. Firma również zdobywa tytuły najlepszego pracodawcy. Co takiego działo się w filii w Lublinie?
Mareo 2017-03-03 13:04
Skanska S.A. oddział w Kielcach. Po jakimś czasie do atmosfery można się przyzwyczaić. Najgorsze jednak są kiepskie zarobki i niepłatne nadgodziny. Jest to praca, w której da się wytrzymać właśnie dzięki ludziom. Co więcej dobry socjal, mało szkoleń (jak już są jakieś to o niczym konkretnym), raz do roku wyjazd integracyjny. No cóż jeżeli chodzi o Kielce to nie wypadają najgorzej.
6
Maja 2017-03-08 09:41
@Mareo jak wygląda wyjazd integracyjny w Skanska? Chętnie usłyszymy więcej również na temat socjalu o którym wspomniałeś.
1
q 2017-03-23 08:34
""W wywiadzie, którego udzieliła nam Dyrektor ds. Zarządzania Zasobami Ludzkimi podkreśla ona, że bardzo ważni są dla firmy pracownicy.""
O święta naiwności... Poczytaj forum warszawskie. Porozmawiaj z kimś ze Sk w cztery oczy.
1
q 2017-04-03 19:30
A gdzie pytanie o zakres obowiazków ? Do pracy chodzi sie po to, by pracować.
1
Maja 2017-04-04 08:59
@q jeśli chcesz, opowiedz o swojej pracy oraz zakresie obowiązków na zajmowanym stanowisku. Długo już pracujesz w Skanska S.A.?
Kolejorz 2017-04-12 05:43
Tylko człowiek zdesperowany, spod kielckich wsi, gdzie ptaki lataja na plecach bo nie ma co osrać, moze tam pracować. U Begla w Bachausen, na obozie z baraków miszka i pracuje mafia zdegenerowanych alkoholików, którzy siedzą tam po 15/20 lat i każdy kto pojawi sie tam nowy, moze byc pewien ze bedzie traktowany jak kosmita i długo tam nie po siedzi. Majster Andrzejek, głąb kapusciany, roboty zero- jest majstrem bo umie niemiecki. Robak, kierownik... Co tu gadać. Człowiek pokroju TUSKA. Złodziej, krętacz, alibabka. Dziwna umowa, dziwne aneksy, dziwne wypłaty. Oszustwo na urlopach, na godzinach, na wszystkim. Ja po zjeździe poinformowwałem PiP, którego kontrola w siedzibie wykryła takie rzeczy choćby jak zanizane urlopy. Zaraz po kontroli przesłano mi 210 E wyrównania. Dodam ze pracował em tam tylko 5 miesięcy. To ile sie jest w plecy za caly rok? :) totalne dno. Mocno przestrzegam. Nie podejmujcie tam pracy.
Ps. Robal pokój posprzątales? :) LPH
1
Maja 2017-04-12 09:10
@Kolejorz rozumiem, że wynagrodzenie nie zawsze zgadzało się z przepracowanymi godzinami pracy. Często występowały takie sytuacje?
wiesiek w domu 2017-04-17 00:36
Polecam plastiki szczególnie w lecie , darmowa sauna gwarantowana i to skrobanie tzw hasiaków :)) poezja panowie , a tempo pracy jest idealnie obliczone żebyś się nie musiał nudzić na maszynie ... i zawsze pomocny mistrz wydzialu ;) moja ocena jest jak najbardziej pozytywna zachęcam wszystkich żeby spróbowali tutaj w neunkirchen praca na zachodzie hahhaha
1
daleko od skanska 2017-04-19 10:10
Dla potomnych podam że firma Exbud Skanska zatrudnia pracowników do pracy na
terenie Niemiec na polskich warunkach a to oznacza że jestem zatrudniony w
Polsce a do Niemiec tylko oddelegowany.
Płace wyglądają różnie ja mam po roku czasu 9,20 euro jednak dlatego że
pracownicy którzy byli tam wcześniej wystrajkowali podwyżki ze stawki 6,40 euro
nie wiem jak jest na innych kontraktach Exbudu.
Stosowana jest taktyka wymuszenia warunków pracy przez różnego rodzaju aneksy to
znaczy jeśli chcesz pracować w Niemczech musisz pogodzić się ze stratą podatku
który odpowiednim aneksem jest zabierany przez Exbud .
podpisując umowę nie czytasz jej a jest wyraźnie napisane że podatek płaci
pracodawca z własnych środków i tym sposobem podatek jest przelany na twoje
konto w banku do którego nie masz dostępu bo upoważniasz Exbud czyli Exbud pod
twoim nazwiskiem na twoje konto wykonuje swoje operacje finansowe i
najwidoczniej jest to zgodne z prawem bo ta sytuacja została wymuszona no tobie
w zamian za zatrudnienie więc zapomnij o zwrocie podatku z niemiec.
Co składek zdrowotnych pisze w umowie że wynagrodzenie jest wynagrodzeniem netto
nie zawierającym składek na ubespieczenia społeczne ale odpowiednim aneksem
Exbud wymusza płacenie składki zdrowotnej przez ciebie w kwocie której nikt nie
jest w stanie wyliczyć bo jest bardzo zróżnicowana odnośnie nawet takich samych
zarobków kilku pracowników jest ona potrącana z twojego wynagrodzenia netto
odgórnie i średnio wynosi 100 euro miesięcznie a potwierdzeniem jest zwykły
paseczek wydrukowany komputerowo więc jest nie mała kwota przy obecnym kursie
euro a otrzymując pit do rozliczenia ze skarbówką podana jest kwota ok 2500 zł.
rocznie na ubezpieczenie zdrowotne i jakoś nikt tego nie rozumie i nikt się tym
nie przejmuje bo każdy chce pracować za granica więc nawet jakby umowa o pracę
wymagałaby od ciebie kastracji też byś się zgodził.
To tyle o Exbud Skanska wybór należy do ciebie
firma slaba 2017-04-24 09:36
prosze udac sie na forum SKANSKA S.A.
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,14069
tam jest wiedza o porazce calej firmy.
1
exbudowiec 2017-05-11 12:42
Czytam te opinie i jestem trochę wkur......Pracuje w Exbudzie jako zbrojarz już ponad 10 lat i jakoś nie mam na co narzekać.Wiadomo wszędzie trzeba pracować, ale chociaż tu nie muszę codziennie podpisywać 8 godz. po przepracowaniu 10-11 godz. Za 10 godzin dzienne mam 1700e bez sobót. Jak wejdą ze dwie soboty to mam 1800e chyba ,że kierownik zadecyduje o sobocie do odbioru-bo i tak się zdarza, ale chociaż nie pracuje się w soboty za darmo jak u poniektórych. To co wypisuje @daleko od skanska już dawno nie ma miejsca, jest zwrot podatku i nie trzeba płacić żadnych składek.@kolejorz - sfustrowany pseudokibic Lecha Poznań, wyrzucili go za ćpanie i nie wracanie na czas z urlopów na hali nie potrafił nic więcej zrobić jak proste ściany a teraz wylewa gorzkie żale w internecie . Jakby było tak źle w Exbudzie to by odszedł sam i się cieszył ,że już nie musi pracować w tym jak to nazywa obozowisku a tym czasem jest mu żal ,że stracił dobrą robotę i próbuje się odegrać. Wiadomo parę rzeczy mogło by być lepiej bo nigdzie nie jest idealnie ale byłem na kilku innych kontraktach i powiem wam ,że naprawdę może być gorzej. Podsumowywując : pracujesz jak należy, potrafisz coś zrobić, nie stwarzasz problemów - pracujesz i zarabiasz. Nie chce ci się pracować, pijesz, ćpasz, popadasz w konflikty jesteś zwalniany.
Pozdrowienia dla starej załogi.
7
byly 2017-05-16 21:16
Człowieku o czym ty piszesz,trzeźwy jesteś jakie 1800!!! Zwrot podatku masz na pierwszej klasie podatkowej czyli wyjdzie ci po potraceniu około 1400 może mniej,a skanska proponuje trzecią klasę na której nie ma zwrotu podatku,a po przepracowaniu pełnego roku kończy się doplatą. Pracujesz ponad 10 lat a jesteś pusty na temat podatku w Niemczech,i jeszcze ci zabiorą z pensji 200 euro na twoje ubezpieczenie. Czyli krutko robią z ciebie dalej barana,wcześniej zabierali ci podatek,jak nie podpisales to nie pojechales,a teraz robią to na legalu i nic z tym nie zrobisz
5
kandydat 2017-06-21 12:37
Witam potrzebuje informacji o kontrakcie w Schwerte .
karolS 2017-06-26 17:27
witam czy jedzie ktoś może na kontrakt do Neunkirchen w ten weekend ?
jak 2017-07-18 20:51
A może bądź człowiekiem?...
1
Zostaw swoją opinię o Skanska S.A. - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skanska S.A.