logo Alexander Mann Solutions

Alexander Mann Solutions

Kraków

Opinie o Alexander Mann Solutions

korpolud 2011-04-05 16:55:20
... jak w każdej korporacji! Team meetingi, inwigilacja kalendarzy, notatek w systemie, sprawdzanie granic wytrzymałości. Przerabiałam to już w 3 korpolandiach i wszędzie było tak samo...
1
anonim 2011-05-24 12:10:22
Nie polecam. Predzej czy pozniej sama zrezygnujesz, ale zanim zrezygnujesz to sie wykonczysz psychicznie. (usunięte przez administratora)
priv 2012-01-12 11:41:21
Dokładnie, ja ucieklam po pol roku, nie moglam zniesc tej korporacyjnej atmosfery i wmawiana kazdemu, ze to niesamowita praca jak wiekszosc czasu klikach w systemie lub dzwonisz jak w calling center
Pola 2012-04-17 19:32:51
Jeśli wybierasz pracę przy komputerze w kontakcie z ludźmi - to klikanie i dzwonienie nie powinny być żadnym utrudnieniem ani kłopotem. Patrzmy pozytywnie i zastanówmy sie najpierw jakiej pracy szukamy, czego oczekujemy od niej i od siebie.
Miałam taką pracę przez 10 lat chętnie bym do niej wróciła...
hmmm 2012-06-11 10:06:07
korporacja,która chce chyba sie nazywac korporacja przyjazna pracownikom. w rzeczywistosci obluda, zbywanie pracownika i mydlenie oczu.szef mysli ze ma swoj raj i udaje ze jest szefem a daleko mu do dawania przykladu..
balagan w procedurach i organizacji - nikt nie wie za co kto jest odpowiedzialny.
jak kazda praca ma swoje plusy i minusy.
1
Markal 2012-09-09 23:17:07
A ile może obecnie w AMS zarobić Recruitment Administrator?
15
filly 2013-09-11 14:16:45
Witam,

Proszę o opinie na temat rekrutacji w AMS, mam mieć rozmowę w dziale administracji, już III etap i nie wiem jak to wygląda, proszę o pomoc:)
10
2013-09-12 18:59:07
mam pytanie co do tej firmy: z tego co czytam to niepochlebne opinie.jestem w trakcie procesu rekrutacyjnego, podpowiedzcie proszę jak tam jest? i czy jest aż takie "niewolnictwo" o jakim piszecie? bardzo proszę o info.
8
matyk 2013-12-26 21:56:27
ja tam pracuje od 6 miesiecy i jestem bardzo zadowolony. mila atmosfera i dobra kasa. pracuje jako sourcing specjalista
test dawno temu 2014-01-22 00:40:47
dawno temu tam pracowalem. cos mnie wzielo na sprawdzenie opinii. dno i tyle. 3/4 osob z ktorymi pracowalem dzis jest rozsianych po PL lub zagranicy. praca dobra dla tych co zaczynaja i niewielele w CV maja. potem albo widzisz dno i bezsens albo leczysz kompleksy, albo robisz cos na sile by nie wrocic do wiochy w malopolsce lub podkarpaciu po magisterce.. do przemyslenia dla tych co maja szersze horyzonty..
2
Bulgar 2014-02-10 18:43:13
Witajci jestem cygana z Bulgaria praca w firma Alexander cieszka i nie ma wyplata oni mowili bedzie a niema i juz rok.
6
Maciek 2014-07-14 15:26:09
Jarek, jak do tego doszedłeś?
2
Leaver 2014-07-16 19:47:30
Praca w porządku, dobra na początek kariery, atmosfera w pracy luźna i przyjaźni ludzie. Zarobki mogłyby być trochę wyższe.
Mala 2014-07-27 13:26:51
Czy może ktoś napisać jak aktualnie wygląda sytuacja w firmie (atmosfera, zarobki, możliwość rozwoju itp)?
geeka 2014-12-03 17:08:36
Nie pracowałem , ale przeszłam proces rekrutacji i zrezygnowałam... Pierwszy kontakt bardzo przyjemny ale przy kolejnych spotkaniach dało się odczuć, że to fabryka i ludzie tam nie mają pojęcia o niczym oprócz procedur. Ta uwaga dotyczy tylko moich obserwacji i być może w rzeczywistości jest inaczej, choć szczerzę w to wątpię.
Violetta 2014-12-15 11:23:36
Pracowalam, przez rok, na stanowisku Sourcing Specialist z jezykiem niemieckim. Zarobki w porownaniu do innych firm, sa zdecydowanie za male. Na poczatku fajna atmosfera, jednak z czasem sie to zmienia. Nie mozna sie doprosic o zaden feedback, jezeli chodzi o twoja prace. jakichkolwiek ionformacji na temat swojej umowy, tez trudno uzyskac. Szczerze odradzam, jest wiele innych miejsc pracy w Krakowie, dla niemiecko jezycznych, z lepszymi zarobkami i warunkami pracy
Ftedek 2014-12-19 19:18:12
Widzieliście już jaką pracę zaproponowało Alexander Mann Solutions? Zerknijcie proszę was i skomentujecie czy warto się w to angażować i co o tym sądzicie. Każda opinia będzie dla mnie na wagę złota. Alexander Mann Solutions is the world’s leading provider of talent management solutions. Coordinating client deliv...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5735409?keywords=&region=
2
Zadowolona 2015-02-10 21:48:42
Pracuje w AMS 3 lata. Jestem bardzo zadowolona, chociaż rozumiem, że wiele osób może nie być. Wszystko zależy od klienta i przełożonego. Ja trafiłam świetnie, chociaż na początku było gorzej. Ale zawsze trzeba pamiętać, że firma jest duża i można się przenieść. W każdej pracy nasze zadowolenie zależy od szefa w ogromnej mierze. Ja uważam, że w AMS pracuje mnóstwo świetnych ludzi, a że praca jest ciężka? Ok, przynajmniej rozwijająca.
Tomash005 2015-03-07 23:35:09
Jestem na stażu i mogę polecić. Atmosfera i ludzie w moim dziale są ok, panuje dobra, bezstresowa atmosfera. Ludzie sobie pomagają nawzajem i są dla siebie mili, ciśnienie lekkie jest jak trzeba zmieścić się w deadline. Polecam.
aplikant 2015-05-15 10:46:43
Złożyłem aplikacje do AMS, przeszedłem 3 etapy, po czym zgubiono mój test kompetencji językowej, który "wyjątkowo" musiałem wypełniać drugi raz (choć takie rzeczy się podobno u nich nie zdarzają). W końcu otrzymałem informację zwrotną z gratulacjami odnośnie zdania testu i z obietnicą kontaktu. Po ponad tygodniu napisałem maila do Pani rekruter, wtedy łaskawie otrzymałem informację jakoby mieli się ze mną umówić na rozmowę w siedzibie firmy, na ostatni etap rekrutacji. Pod sam koniec tygodnia, gdzie zresztą wakat rozpoczynał się od poniedziałku następnego tygodnia, otrzymałem informację, że jednak zatrudnili kogoś innego z racji tego, iż miał lepsze wyniki. Więc po pierwsze: nie rozumiem po co gratulowali zdania testu, po drugie: po co obiecywali rozmowę w siedzibie firmy i po trzecie: myślałem, że najlepszego kandydata wybiera się po etapie rekrutacji na który został zakwalifikowany. Dodatkowo od kiedy aplikant musi sam kontaktować się z rekruterem. Bardzo nierzetelna firma, choć może raczej jej pracownicy, niesamowicie niesłowni. Nie wiem dokładnie jak wygląda praca od wewnątrz, ale jeżeli tak samo jak rekrutacja to serdecznie odradzam. Czarą goryczy był fakt, iż cały proces ciągnął się ponad miesiąc.
4
Ola_la 2015-06-15 18:24:17
Wysłałam CV ponad tydzień temu i nie ma żadnego kontaktu ze strony AMS. Ile zwykle trzeba czekać na jakiś kontkakt?
bunia 2015-06-24 11:35:10
zupełnie mnie to nie dziwi. Ze mną umawiali się na rozmowy telefoniczne i nie dzwonili, dzwonili następnego dnia lub kilka godzin później i mieli pretensję, że nie mogę rozmawiać i mam złe podejście do klienta. Cóż, jeśli umawiam się na telefon na 14.00 i zaznaczam, że będzie trwał ok. 30 minut, to ktoś się do tego przygotowuje i czeka jak głupi ze telefonem w ręku i nie robi poza tym nic, bo czeka. Nie każdy ma ochotę prowadzić takie rozmowy w autobusie nabitym ludźmi
4
global 2015-07-07 15:48:10
Witam, na jakie stanowisko mogę aplikować z angielskim B2, mgr ekonomiii i teoretyczną wiedzą na temat finansów/ funduszy itp?
Maggie 2015-07-18 13:21:34
Witam,
Czytajac opinie nie wiem co myslec. Jestem umowiona na skype interview w poniedzialek. Aplikowalam na stanowisko Team Leadera. Poinformowano mnie ze placa 5 tys juz po podatkach. Mieszkam w Londynie od 7 lat i zastanawiam sie nad powrotem do Polski. W UK konczylam studia i nigdy nie pracowalam w Polsce. Wiadomo, tu zarabiam duzo wiecej, rowniez pracuje na wyzszym stanowisku rekrutacyjnym. Za bardzo nie wiem co myslec o tym ze oferuja umowe na 7 miesiecy a potem podobno na czas nie okreslony. Nie chce sie przeprowadzac, a po 7 miesiacach zostac bez pracy. jak czasto zdarza sie ze tej umowy nie przedluzaja?
bunia 2015-07-29 12:35:32
W takiej korporacji nie pracowałam nigdy, zależy od firmy. Jednak takie korporacje nie maja dobrej opinii, wiadomo, że są tutaj, ponieważ jest w kim wybierać, mnóstwo młodych ludzi, zmotywowanych, znających języki, z niewielkimi oczekiwaniami finansowymi. Wiele zależy od szczęścia ogólnie i do jakiego działy się trafia. Jeśli chcesz wrócić, to wybrałabym inną firmę na start, a osobiście to bym nie wracała nigdy, w tym kraju nie ma żadnych perspektyw, jedyne oferty pracy to faktycznie te korporacje, które korzystają z tragicznej sytuacji na rynku.
2
Blue 2015-08-19 13:28:32
Świetna firma! Pracuje od paru miesięcy na stanowisku koordynatora. Zarobki ok, współpracownicy niezwykle mili i pomocni, świetna atmosfera, w moim przypadku jasna ścieżka rozwoju, na plus również dodatkowe benefity. Na minus zagmatfany proces rekrutacji (rozmowy z HR,rozmowa z menagerem,testy z języka- pisemny i ustny, i F2F z menagerem) po którym zastanawiałam się czy dołączyć do zasobów AMS jednakże absolutnie nie żałuje i polecam.
never again 2015-10-12 15:42:57
Przeszlam rekrutacje w tej firmie pare lat temu, nie wiem, moze cos sie zmienilo. Oczywiscie pracy nie dostalam, powodow brak, telefon z odmowa byl zdawkowy.
Ale chcialam zwrocic uwage na kuriozalna rekrutacje w owej firmie: w sumie mialam 7 (siedem) etapow rekrutacji, wlacznie z pojechaniem do Krakowa na rozmowe (koszty nie sa zwaracane). Bylam mloda i glupia, teraz bym po drugiej rozmowie podziekowala i sie zmyla.
Przestrzegam wszystkich przed absurdalnym procesem rekrutacji w tej firmie.
1
Mayk 2016-02-12 22:02:30
Sama sobie odpowiedziałaś, że byłaś młoda, a więc zakładam, że z małym doświadczeniem i sorry, ale z rozmowy wynikało prawdopodobnie, że szybko nie dojdziesz do wymaganego w firmie poziomu. Tu jak w każdej korp. jeśli jesteś dobra to, Ty i inni są zadowoleni, a nawet jak masz słabszy okres to pamiętają o tym dobrym.
Kelyana 2016-03-01 21:21:00
Ja w firmie pracuje ponad 4 lata jako specjalista ds rekrutacji. Zdecydowanie nie narzekam, trafilam na super zespol, swietnego managera, proponowano mi ciekawe projekty i w miare szybko awansowano. Na razie nie mysle o zmianach, firma jest na tyle duza ze mozna spokojnie szukac rozwoju wewnetrznie. Wiele zalezy od zespolu i managera ale nie wierzylabym opiniom straszacym straszna korporacja:) mi nikt na rece nie patrzy, elastyczne godziny pracy, praca z domu, benefity i niezle wynagrodzenie.
asia 2016-03-19 14:01:57
Wiecie, gdzie znajdę jakiś formularz do wypełnienia żeby się zgłosić do rekrutacji? Czy tylko trzeba wysłać do nich maila?
1
bonusy 2016-03-31 14:25:56
jeśli chodzi o bonusy za polecenie pracownika to są one wypłacane jedynie osobom zatrudnionym na czas nieokreślony niezależnie czy osoba polecana mówi rzadkim językiem np. norweskim. często zdarza się że osoby są zatrudniane kolejno na trzy kontrakty czasowe więc nie opłaca polecać znajomych w tym czasie.
pytanko 2016-04-11 15:58:54
Czy B1 z angielskiego wystarczy? I czy są jakieś działy(które to?) bez kontaktu tel z klientem? Pozdrowienia
eliz 2016-04-11 17:39:11
Uwielbiam jak większość pisze "niezłe wynagrodzenie" albo "słabe wynagrodzenie". Nie możecie po prostu napisać ile dokładnie? To takie głupie polskie podejście - nie powiem ile, niech się zastanawiają!
2
pytanie 2016-04-12 12:53:18
Jak wygląda praca w święta? Wiem, że na pewno pracuje się w takie dni jak 11 listopada itp, a co z 2. dniem Świąt Bożego Narodzenia i Poniedziałkiem Wielkanocnym? Z góry dzięki za odpowiedź.
klara 2016-04-15 20:16:01
nie pracuje się zarówno w drugi dzien swiat Bożego Nardzoenia jak i w Poniedziałek Wielkanocny. Natomiast we wszelkie inne polskie święta się pracuje, ale ma się te dni do odbioru.
2
Pracująca 2016-04-16 17:15:50
Naprawdę 3 tyś zł to dobre pieniądze??? Czy to taki żart sytuacyjny?
Ile można zarobić w AMS? Atmosfera w pracy fajna? Czy dużo kwaśnych ludzi, którzy dla kariery zrobią wszystko i z kompleksów leczą się zazdroszcząc innym?

Z góry dziękuję za informacje
3
nie polecam 2016-05-05 04:04:39
Nie polecam.. firma zabija kreatywność... typowe korpo nastawione na zyski..
3
karol86 2016-05-16 17:44:11
A jak wyglądają zarobki na tym stanowisku?
alibaba 2016-05-19 08:06:43
hej, widziałam chyba to ogłoszenie na specjalistę, ale skoro piszesz że tam idziesz pracować to pewnie już nieaktualne? Czy mają tam kilka etatów? Mimo wszystko jestem ciekawa czego można się spodziewać na rozmowie i jakie zarobki, czy możesz napisać na maila bastia20@wp.pl Czy wymagają wysoki poziom ang na tym stanowisku? Pozdr
anonimus 2016-06-09 20:41:16
Jakie są zarobki w tej cudownej firmie? Jak czytam pozytywne wpisy mam nieprzeparte wraźenie pisania ich przez hr-owców.
3
gansita 2016-06-24 12:25:25
Pracowałam w AMS przez 9 miesięcy do czasu, kiedy firma postanowiła zredukować etat w moim dziale.

Za:
- mili i przyjaźni ludzie (pomagają, kiedy czegoś nie wiesz)
- dość dużo benefitów i różnych działań z obszaru'social responsibility'
- owoce w biurze, imprezy sponsorowane przez firmę

Przeciw:
- brak klarownej strategii (przy zatrudnianiu mnie i przedłużaniu umowy szef podkreślał, że stanowisko jest stabilne)
- zmiana zasad rekrutacji w trakcie rekrutacji
- w ciągu 9 miesięcy dwie zmiany szefa (generalnie bardzo częste zmiany, ja doświadczyłam dużej rotacji na stanowiskach)
- w moim przypadku dużo pracy po godzinach
- bardzo szybkie tempo pracy

Na 5 punktów daję firmie 2,5.
3
gansita 2016-06-24 12:28:49
Mówisz jak moja znajoma, która tam pracuje :)
Tola 2016-07-03 22:35:17
Drogi Aplikancie, niestety większość firm na tym rynku tak funkcjonuje i chyba trzeba się do tego przyzwyczaić. Powiedziałabym, że miesiąc oczekiwania to całkiem niezły czas. Dla pocieszenia ja swego czasu aplikowałam do innej , znanej, globalnej korporacji i po dwóch etapach miałam sie pojawić na trzecim, a po 4 miesiącach dostałam wiadomość ze niestety rekrutacja się już zakończyła :-). Są też takie, które po kilku etapach nigdy nie odpowiedziały co dalej.
rav 2016-07-29 00:44:12
jak w każdej corpo - na żadne. przyjmie Cię tylko Capgemini na najniższe stanowisko :D
greendi 2016-09-06 12:47:48
Firma bardzo dobra dla osob bez doswiadczenia. Wchodzisz do firmy - wychodzisz z doswiadczeniem i mozesz pracowac dla innych firm, ktore proponuja o wiele lepsze warunki finansowe. Brak zaangazowania w Twoj rozwoj w firmie, mydlenie oczu o awans, obiecywanie i nie spelnianie obietnic. Studentom, ktorzy chca zalapac sie do pierwszej pracy - bardzo polecam. Osobom z doswiadczeniem - nie radze :)
Nik 2016-09-06 14:35:02
nie ma zadnych premi - mydla oczy o bonusach a zadnego nie bylo ;)
4
barr 2016-09-26 09:15:49
Cześć,

czy brał ktoś z was udział w rekrutacji na stanowisko Media Buyer Administrator, która jest aktualnie prowadzna?
Zygi 2016-09-28 09:58:41
Cześć,

czy brał ktoś z was udział w rekrutacji na stanowisko Media Buyer Administrator, która jest aktualnie prowadzna?
aj 2016-09-28 11:40:51
Hej, ale jakich średnich zarobków można si spodziewać? Podobno są jeszcze jakieś premie do podstawy.
Trump 2016-11-15 20:33:01
Pracuje ponad miesiąc jako recruitment coordinator, przez agencje, na reke mam 2400-2500 mniej wiecej, po pracy w firmie nie mam pracy w domu, dużo ciekwych projektów, ludzie bardzo pomocni i fajni, żadnej rywalizacji. Co wtorek świeże owoce, darmowa kawa, herbata, mleko, woda itp
1
Zostaw swoją opinię o Alexander Mann Solutions - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alexander Mann Solutions