brak logo

FADO Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o FADO Sp. z o.o.

adam 2016-03-14 10:45:39
Może ktoś napisać coś o stanowisku automatyka w tej firmie? Pojawiła się oferta pracy i czytając opinie, to nie wiem, czy jest sens wysyłać tam CV.
adam 2016-03-14 12:08:34
@Janusz Tak, skończyłem kierunek Automatyka i Robotyka. Tylko zniechęciły mnie opinie o firmie.
ktos 2016-03-15 13:24:20
pracowałem w utrzymaniu ruchu o szefie nie powiem złego słowa i o Adamie ale Zdzichu i pepek to patologia
4
michu76 2016-04-20 10:41:48
Witam wszystkich. Te wszystkie opinie są bardzo zniechęcające do pracy w firmie Fado... znalazłem ofertę na stanowisko chemik przy obróbce biżuterii i teraz mam wątpliwości czy wysłać swoje CV... Czy jest ktoś wstanie rozwiać moje wątpliwości i napisać parę zdań o zamieszczonym ogłoszeniu? Z gór dziękuję
michu76 2016-04-20 12:18:38
Dzięki @kornik43 za odpowiedz, a ofertę znalazłem nie na ich stronie i zdziwiła mnie taka oferta, bo firma raczej nie ma nic wspólnego z biżterią. Ja nie mam kwalifikacji na frezera niestety... a mógłbyś mi coś więcej napisać o tej firmie? Czy faktycznie jest tak źle jak piszą wszyscy ?
leon 2016-05-10 09:32:13
Z tego co wiem jest praca na stanowisko ustawiacza, musisz złożyć cv.
Brzoza 2016-06-29 17:44:43
Kolesiu o nicku "JA" i dwaj dalsi jego poplecznicy, zanim napiszesz publiczną obelgę, zastanów się, sprawdź wiarygodność informacji, upewnij się, postaraj się być porządnym człowiekiem. Miej honor.

Na liście agentów SB pod numerem IPN BU 001134/983 jest "Piotr Domeracki", a poza tym ta lista to nie dowód (http://www.ny.pl/Lista_Wildsteina/d/do.html) nawet wobec osób tam wymienionych.

Wyobraź sobie, jak sam byś się poczuł, gdyby ktoś tak napisał o tobie?
2
byla sekretarka 2016-09-27 21:29:29
@along- W sekretariacie mozesz sie spodziewac zarobków typu minimalna z możliwościa obcięcia 40% pensji, co jest dosc prawdopodobne, tym bardziej ze, z tego co tu czytam, szef Jerzy ma nie tylko zboczenie zawodowe, ale również oferuje gówniana pracę.
1
ona 2016-09-29 22:13:14
Pan właściciel Jerzy płaci w zależności od posiadanej przewężki, jesli jest to przewęzka szczelinowa to w ow czas jest to placa minimalna, jesli jednak jest to przewezka parasolowa to wtedy odejmuje 40%. Jednym slowem lubi ciasne.
automatyk 2016-09-30 23:03:04
Premia w fado ma nieco inne znaczenie niz to sie powrzechnie przyjelo uwazac, a mianowicie jest to poprostu 40% wynegociowanej stawki ktore w kazdym momencie pan wlasciciel Jerzy moze sobie ot tak zabrac (a jest z tego znany).

Przyklad : Jesli jestescie wysokiej klasy specialistami to mozecie liczyc w fado na przyzwoite 1800zl netto. Jednak w zwiazku z wyzej wspomniana premia, w kazdym momencie mozecie na koniec miesiaca zobaczyc 1080 zl.

Jedyny przyklad, gdy faktycznie dostaje sie jakis dodatek do pensji, sa przypadki gdy pan wlasciciel Jerzy wymusza na kims donos na wsplpracownikow. Ja wartosciowy donos Jerzy placi ok 300zl (pod stolem),a osobom wskazanim w donosie z automatu odbiera 40% wyplaty (tzw premii)
aha 2016-09-30 23:06:52
@monika, to jeszcze nic. Mi mowił, że wyformuje mi wypraskę na klate, a nastepnie bede musiała mu zebami oderwac wystajacy wlewek. FUJ!!!
mlody1 2016-09-30 23:11:34
Witam.


Jesli jestescie magistrami, inzynierami którzy maja ambicje w tej firmie szorowac szmatami usyfione smarem formy wtryskowe, to goraco polecam. Zapomnijcie o jakichkolwiek przydatnych na rynku pracy umiejetnosciach-to co obiecuje szef to jakas fantastyka. Niech tylko zdarzy sie, ze sprzataczka bedzie na chrobowym zwolnieniu- zostatnie zwolniona, a zanim znajdzie sie nastepna, którys mlody inzynier bedzie mopem podlogi wycieral.
Dostaniecie od szefa umowy lojalnsciowe z których jasno wynika, ze jesli nawet czegokolwiek sie nauczycie, to aby samemu odejsc i pracowac w jakiejkolwiek innej firmie musicie najpierw zaplacic-UWAGA- 500 tys zl.

A wiecie po co tak na prawde mu nowi pracownicy?
Bo szefo ma leb do interesów, wyciaga masowo kase z unijnych dostacji, a ze taki jest wymóg formalny to musi udawac, ze zatrudnia mlodych pracowników. Efektem ubocznym jest to, ze szef moze bezkarnie wami pomiatac jak ostatnim scierwem (bo i tak jestescie do odstrzalu), siac terror i co miesiac kogos wywalic na zbity pysk, tak dla przykladu, aby stara ekipa sie bala.
Wtedy mozna im spokojnie nie placic (tak jak wam z reszta) 40% pensji, ktora i tak w pelnej wysokosci oscyluje kolo 1.5tys zl.
Pomijam juz chamstwo i grubianstwo, wyzwiska i bluzgi to cos na co sie z czasem juz przestaje zwracac uwage, tak naturalne sie staja.

Podsumowujac, inzynier w fado = tania sila robocza, a nabór o którym pisze trwa w sposób niemal ciagly, co powoduje ze liczba ludzi jaka sie przewalila przez to stanowisko moze spokojnie konkurowac z posada skladacza hamburgerów w McDonaldzie. W sumie mozna nawet sie pokusic o stwierdzenie, ze to cale fado to taki mcdonald dla inzyniera.
2
S.S. 2016-10-20 12:43:51
Ludzie nie wierzcie w te bzdury, które co niektórzy na gowork wypisują. Pracuje w tej firmie od lat i nigdy nie spotkałem sie z wyżej wymienionymi sytuacjami. Nie wiem z czego to wynika, ze ludzie pisza takie podle klamstwa na temat firmy FADO. Chyba tylko z zazdrości , bo jakiż może być inny powód...
Goraco polecam prace w firmie FADO. To solidna firma, która dba o swoich pracowników :)
1
nickname 2016-10-20 17:31:25
patik i byly handlowiec
Ciekawe :)
Wtajemniczenie wiedzą dlaczego ciekawe!
Tak to już jest że jedynie na gowork.pl można pisać bez weryfikacji czy kiedykolwiek nawet stało się pod bramą danej firmy.
Wiarygodność tej tablicy w nazwie gowork.pl jest O%, pozdrowienia dla działu handlowego gowork.pl
3
hydra 2016-10-20 17:42:23
Pozdrowienia pracownicy fado , konkurencja czeka :)
Coraz trudniej o pracowników ...
S.S. dokładnie samym nie wyszło !
2
hydra 2016-10-20 17:45:11
Ciekawe że teraz można ze szpitali psychiatrycznych pisać , napisz coś o sobie - masz taką fajną skrzywioną psychikę
2
nie polecam 2016-10-20 19:18:29
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Pracownicy są zastraszeni i zmuszeni znosić obelgi szefa- Pana D... Rozmowa kwalifikacyjna to mistyfikacja mająca na celu wprowadzić przyszłego pracownika w świat marzeń o idealnej, rozwojowej pracy..niestety po odebraniu umowy o pracę, należy podpisać wiele aneksów i lojalek (niezgodnych z prawem). Szef stosuje inteligentny mobbing i co miesiąc zwalnia jednego nowo-przyjętego pracownika. Co do umowy- od 40% wynegocjowanej stawki stanowi premie uznaniowe, które są odbierane kazdemu za niewykonanie zadania..tj. 300% normy!! Nie polecam...chyba,że macie mocną psychikę.Nie można powiedzieć złego słowa na pracowników pracujących na maszynach w narzędziowni- ale i oni dali się złapać w inne formy umowy i pracują ponad czas .
2
pracownik 2016-10-20 19:36:58
Co Ty możesz wiedzieć , nawet nie wiesz którym wejściem wchodzi się do tej firmy !
Pracuje tam i nie ma mowy o tym co wypisujesz , konkurencja ?!
1
zdziwiony 2016-10-20 19:44:24
Pracuje w trzeciej firmie już i każdą z nich na tym gowork.pl dziwni ludzie oceniają , nikt mnie nie weryfikuje czy rzeczywiście pracuje tutaj , czy działam dla konkurencji ?!
Dziwna sprawa

Może ktoś z gowork ustosunkował by się do tego ?
3
Wika 2016-10-21 10:31:34
Pracowałam w firmie Fado przez kilka lat i osiągnęłam, nauczyłam się tam bardzo dużo.
To firma z wieloletnim doświadczeniem i jeśli komuś zależy na tym aby się czegoś nowego nauczyć to gorąco polecam. Cały zespól jest ok, a sam szef to bardzo dobry i wyrozumiały człowiek. zawsze można się z nim było dogadać.
1
Aldona 2016-10-21 10:38:51
Polecam , super firma
Procować trzeba , ale można dużo się nauczyć !
Peter 2016-10-22 15:56:55
Dawno , nawet bardzo dawno tam byleś , wchodzę codziennie i nic nie widzę
Fado miejsce pracy na pewno godne polecenia , na pewno nie jest dla leni i cwaniaczków
Lis 2016-10-24 12:35:29
Fado to firma dla ludzi myslacych, a nie dla leserow, ktorzy licza na to, ze manna sama bedzie im leciec z nieba. Szef jest wymagajacy, ale tez potrafi docenic kazdego pracownika.
Ludzie nie wierzcie w te glupoty, ktore sa tutaj wypisywane przez konkurencje.
Fado to firma dla ludzi, ktorzy chca w zyciu cos osiagnac!
2
Sylwia 2016-10-25 09:26:36
Wlasnie zastanawiam sie nad podjeciem pracy w firmie Fado. Chociaz te opinie sa srednie, ale chyba jednak zaryzykuje i przekonam sie sama jak tam jest.
3
Sun 2016-10-31 09:47:26
Bruno tak? Mozesz napisac cos wiecej? Czytajac te wszystkie komentarze na temat Fado mam wrazenie, ze ktos zosliwie chce zaszkodzic wlascicielowi tej firmy. Zupelnie nieslusznie, bo to dobry i porzadny czlowiek...
Arek 2016-11-02 10:14:54
Super firma , polecam !
1
Wojtek 2016-11-02 15:40:30
Tez polecam, bo moj kuzyn pracowal w Fado przez wiele lat. Bardzo byl zadowolony z warunkow finansowych i atmosfery w pracy...ze tez ludziom chce sie takie rzeczy wypisywac...yhh
1
L. 2016-11-03 11:42:09
Pracuje w tej firmie od lat i bardzo sobie chwale sposob i warunki pracy. Niedowiarkom radze zajrzec na strone Fado i dokladnie sie wczytac ile lat firma istnieje na rynku, co firma osiagnela i jakie otrzymala nagrody typu Forbes czy Gazela biznesu.
Aga 2016-11-04 11:24:49
Moi drodzy! Wiem z pierwszej reki jak tam jest naprawdę, bo moja kuzynka pracuje tam od lat.
Szacunek do pracownika i stawianie wyzwań, które są adekwatne do zajmowanego stanowiska sprawiają, że naprawdę chce się pracować w takiej firmie jak Fado!
Zazdrośnikom nie polecam, bo żółć ich zaleje...
antygowork 2016-11-05 13:58:58
Wiarygodność tej tablicy w nazwie gowork.pl jest nawet mniejsza niż O%, pozdrowienia dla działu handlowego gowork.pl który jeździ po firmach obsmarowanych nie wiadomo przez kogo i oferuje usługi moderacji oczywiście za kasę !
rabarbar 2016-11-05 21:38:40
A same dobre opinie piszą sobie 2 najlepsze psiółki z HR i kuleżanka z akwarium obok. Złe opinie nie biorą się z nikąd, a z krytyką trzeba umieć sobie niestety radzić i podejmować działania aby jej nie było, tudzież było lepiej. Niestety mentalnego betonu szefa który jest święcie przekonany o swojej nieomylności długo się nie pokona, cała nadzieja że kiedyś ten dorobek przejmie któryś z jego potomków trochę lepiej nastawionym do ludzi z szerszym umysłem. Jeśli w narzędziowni NIE DA SIĘ czegoś zrobić to się nie da, a nie wierzyć naiwnie przedstawicielom handlowym którzy wcisnęli magiczne frezy albo maszyny 'przy których może małpa robić (cytat szefa). Najbardziej szkoda mi starych pracowników którzy poświęcili życie sprawie i pracy w narzędziowni, a są traktowani jak gówno. Kasa na podwyżkę znajduje się dopiero jak ktoś idzie obwieścić że się zwalnia. Wtedy nagle jest płacz, nagle są zapewnienia że jesteś tutaj niezbędny blabla. Pomysły bywały ciekawe, ale z ich realizacją albo zapewnieniem środków było już dużo gorzej. Najlepiej to było tak wyśrubować normę po której każdy dostanie CAŁĄ wypłatę, ale dopieprzyć tak roboty żeby nie dało się jej fizycznie przerobić. Potem wielkie zdziwienie jak kolejny kontrahent straszy karami za opóźnienia. Ile to foremek takich było... Gdyby nie sprawna obsługa na wtryskarkach, to narzędziownie możnaby zamknąć po miesiącu, bo nie starczyłoby na wypłaty, prąd i amortyzację maszyn. No ale najlepiej wyzwać ludzi od debili, traktować mniej jak zwierzęta (bo przecież małpa by to ustawiła) i liczyć na zysk...
3
Niedziela 2016-11-06 17:58:11
Rabarbar, robisz z siebie takiego rzeczowego gościa, takiego sprawiedliwego. Można odnieść wrażenie, że jesteś taki mądrala, chociaż trochę szwankuje u ciebie ortografia i stylistyka. Do rzeczy jednak. Skąd ci przychodzi do głowy, że z krytyką należy sobie radzić jak chorągiewka na wietrze? Gdy cię ktoś krytykuje, to się od razu zmieniasz, żeby się przypodobać? Mam nadzieję, że nie. Że masz rozum i potrafisz ocenić swoje postępowanie.
A co do wymagań szefa... Z twojego wpisu wynika, że szefem nie jesteś. A właścicielem firmy na pewno nie jesteś. Nie ogarniasz tej perspektywy, z jakiej patrzy szef i właściciel, po prostu. Tak samo, jak większość tych rozgoryczonych, niezadowolonych, zgorzkniałych, roszczeniowych, smutnych ludzi, którzy wylewali żale przed tobą, korzystając z jakże niebezpiecznego narzędzia: wolności słowa.
Pamiętaj, moja krytyka nie wzięła się znikąd, a więc mam nadzieję, że sobie poradzisz i podejmiesz działania, by jej nie było...
mialem tego dość 2016-11-06 18:40:56
Dzień dobry,

Czytając wpisy na tym forum można odnieść wrażenie, ze szanowny właściciel- pan Jerzy zaczyna osobodobie publikować tu wypowiedzi, bądź zleca ich napisanie.

Niestety dzięki Panu Jerzemu w fado zapomniano o tym ze największa wartością jakiejkolwiek firmy, są jej pracownicy, bo to oni stanowią najcenniejsze intelektualne zaplecze. W fado każdy pracownik jest traktowany jako zło konieczne, które ma wadę w postaci tego ze trzeba mu zapłacić pensję. Praca w fado wg pana właściciela powinna dla was być wartością sama w sobie i powinniście czuć się zaszczyceni ze on w ogóle zechciał Was wpuścić za próg swojego zakładu.
Co za tym idzie, nie spodziewajcie się nawet krztyny szacunku wobec swojej osoby ze strony tego Pana, słowa „dziękuje”, „proszę” i przepraszam” zostały zastąpione „k...wa” „ch.j” , „p…..le”.
Pozdrawiam.
2
Lukasz 2016-11-07 11:04:30
Co za bzdrury ludzie wypisuja...tez bylem pracownikiem firmy Fado i nawet przez moment zastanawialem sie czy tam nie wrocic, bo prace wspominam bardzo dobrze! Szef to wspanialy czlowiek. Pelen profesjonalista, kulturalny i oddany rodzinie oraz firmie!
Poniedziałek 2016-11-07 17:12:20
bezstronny w intencjach, a jakże niedouczony w kompetencjach...

Opinia jest kreowana na pozornie rzeczową przy skrajnej nieznajomości zasad funkcjonowania spółki z o.o. (m.in. brak jakiejkolwiek wiedzy o kapitałach własnych spółki, zapasowych, corocznych regularnych zyskach i wartości majątku spółki).
Dla rozeznania sytuacji ekonomicznej spółki z o.o. nie wystarczy spojrzeć na odpis KRS. Trzeba wiedzieć trochę więcej niż po kursach wieczorowych u dra Google mądrali "bezstronnego". Trzeba wiedzieć to, że każda spółka prowadzi tzw. pełną rachunkowość i corocznie sporządza sprawozdanie finansowe, które zawiera m.in. aktualny bilans i rachunek zysków i strat. Z tych zaś dokumentów wynika, jakie spółka ma aktualne kapitały własne (to jest kapitał zakładowy założycielski, kapitały zapasowe i rezerwowe, zyski itd.) oraz jakie ma aktywa (majątek własny spółki). Co więcej - wystarczy udać się do wydziału rejestrowego Krajowego Rejestru Sądowego i można te dokumenty zobaczyć na własne oczy, bo rejestr każdej spółki jest jawny.
Reasumując, "bezstronny" porywa się na rzeczy, o których nie ma pojęcia. Kto mu jednak zabroni pisać pseudouczone bzdury, skoro jest wolność słowa i zerowa odpowiedzialność za to?
2
... 2016-11-08 12:22:27
Wolnosc slowa wolnosci, ale tez trzeba miec choc troche pojecia o czym sie pisze. Podtrzymuje, ze firma Fado to wysokiej klasy przedsiebiorstwo. Prace tam polecam wszystkim niedowiarkom :)
1
W. 2016-11-10 11:15:56
Piszcie co chcecie, ale ja wiem jedno! Firma Fado to solidna firma, ktora wszystkich swoich pracownikow traktuje z nalezytym szacunkiem. Polecam wszystkim niedowiarkom przedsiebiorstwo FADO!
1
Michał 2016-11-12 14:17:21
Piszesz :

musi pracownikowi wypłacać odszkodowanie w wysokości 25%

Napisz dokładnie , tzn jak można wyciągnąć kasę od fado ?
Sobota 2016-11-12 17:23:52
Michale, nie rób sobie nadziei, "bezstronny" to nie jest znawca tematyki, lecz internetowy prawnik amator, zgorzkniały wyrobnik hejtu... Napisze znowu kilka ściągniętych z netu bzdur, bo coś tam gdzieś przeczytał bez zrozumienia, coś tam gdzieś usłyszał. Ubierze to w kolejny pseudouczonym wpis i zaspokoi żałosne ego. W sumie to w roku miłosierdzia szczerze współczuję.
2
X 2016-11-17 12:58:55
Pracuje w firmie Fado od kilku lat na dosc powaznym stanowisku i nie moge uwierzyc w te brednie, ktore ludzie wypisuja. Fado ma bardzo ugruntowana pozycje na rynku i zawsze sie obroni. Nawet marny hejt am nie zaszkodzi :)
z 2016-11-17 20:52:57
buahahahahahahahahahh
X 2016-11-18 10:49:27
"Z" coz za konstruktywna odpowiedz....
Ludzie zawsze beda narzekac. Taka jest niestety ludzka natura...
Pracuje w tej filmie od lat i twardo bede obstawac za tym, ze firma Fado to solidna marka, ktora zarzadza wielu specjalistow. Sam szef jest bardzo dobrym i porzadnym czlowiekiem. Polecam wszystkim prace w tej firme :)
1
Wiktor 2016-11-24 11:15:47
Ciekawy jestem czy ktos z Panstwa pracowal dluzej w firmie Fado niz 2 lata. Takie osoby powinny cos napisac, a nie ludzie, ktorzy nie zagrzali tam miejsca nwet przez 1rok. Co oni moga wiedziec? Wypisuja same bzdury i tyle.
TT 2016-11-25 10:35:39
Dokladnie, popieram zdanie Wiktora. W danej firmie trzeba troche popracowac by poznac specyfike firmy, zwyczaje i innych ludzi.
Biorac pod uwage ilosc nagrod przyznanych firmie FADO to musi oznaczac, ze jest to solidna marka, pelna wyzwan wciaz rozwijajaca sie firma.
1
Mlody 2016-11-28 07:08:12
Firma Fado była pierwsza w której zacząłem prace po studiach, po okresie próbnym ucieklem stamtąd i nie żałuję; ) kolega którego wkrecilem został dłużej i nawet przez pewien czas sobie chwalił ale w końcu też zwial; ) typowa Polska firma :) nigdy wszystkim nie dogodzisz
Slawek 2016-11-29 09:52:21
Czytam i przecieram oczy ze zdumienia. Moze niektórym tylko się wydaje, ze pracowali w firmie FADO. Od siebie mogę napisać, a tym samym potwierdzić, ze ta firma to wspaniale przedsiębiorstwo, a szef to kwintesencja dobroci, mądrości i uczciwości!
Maciej 2016-12-01 09:34:53
Fajna firma w której można się dużo rzeczy nauczyć. Mnóstwo wyzwań, spory rozwój a zarobki wysokie.
1
X 2016-12-01 13:17:26
Nie, no teraz to tylko film "Miś" przychodzi mi na myśl - łubudubu , łubudubu, niech nam żyje Prezes ............ NIECH ŻYJE NAM !!!
1
Grek 2016-12-02 10:10:19
Wiele firm na polskim rynku nie spełnia oczekiwań pracowników. Podobnie jest w drugą stronę.
Każdy chciałby zarabiać nie wiadomo ile i najlepiej nic nie robić.
W Fado jna szczęście takie rzeczy się nie zdarzają. W tej firmie każdy zna swoje miejsce, a zarobki są adekwatne do wykonywanych stanowisk. Gorąco polecam wszystkim Fado Sp. z o. o.
2
RR 2016-12-05 11:42:31
Praca w tej firmie to czysta przyjemność i esencja kreatywności oraz rozwoju :)
Zostaw swoją opinię o FADO Sp. z o.o. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FADO Sp. z o.o.