brak logo

Esa Trucks

Komorniki

Opinie o Esa Trucks

anonim 2011-12-06 19:19:41
Potwierdzam nikt o zdrowych zmysłach nie wpisuje tej firmy do CV, po prostu było to strata czasu dla mnie. Ta firma opiera się tylko na donosicielach i wazeliniarzach. Więcej w internecie od bardzo długiego czasu zajmuje stałe miejsce poszukując pracowników. A opowieści, że ktoś nie podołał można włożyć między bajki. Pozdrawiam wszystkich eks-pracowników i gratuluję dobrego wyboru odejścia z tej firmy. Wypowiedź maca jest po prostu bezsilnym wołaniem o pomoc w uzupełnianiu braków kadrowych.
pyskata 2012-02-10 23:23:51
"anonim" jak jesteś taki mądry w tych swoich" bystrych " wywodach o wazeliniarzach i konfidentach to się ujawnij imieniem i nazwiskiem i podaj przyczynę twojego zwolnienia z Esa a nie oczerniasz innych na forum, tych którzy dobrze sobie w życiu radzą i zapewniam Cię nie są wazeliniarzami. to, że Ty masz problem aby ktoś Cię polubił i zatrudnił w firmie to Twoja sprawa ale chyba czas pomyśleć nad zmianą nastawienia do ludzi i zastanowieniem się nad swoją osobą nie bierz każdego swoją miarką bo widocznie masz ją zepsutą. a ludzie w Esa pracują zarąbiści i nie zgadzam się z oszczerstwami wypisanymi wyżej w postach, piszą to Ci ludzie, którzy nie podołali pracy w tej firmie i teraz starają się wyrazić swoje niezadowolenia a może tak zamiast tracić czas na oszczerstwa zastanówcie się czy z Wami nie jest coś nie tak
młody 2012-02-16 16:02:52
a jakie zarobki na doradcę serwisowego?
1
Franek 2012-02-23 00:14:53
Zastanawiałem sie nad napisaniem CV do tej firmy , obecnie pracuje w serwisie Daf-a.Ale nie w Polsce i nie wiem czy jest sens wracac, skoro tak naprawde wszedzie jest tak zle.Powiem wam ze jezeli chodzi o donosicieli to sa w kazdej pracy.O konfort pracy ciezko zawsze , ale jezeli nie ma warunkow , i atmosfery to juz za wiele sie w takiej pracy nie zmieni.A płaca chociaz terminowo i jakos mozliwie ?
M. 2012-02-23 11:43:47
CZYTAJĄC TE OPINIE MAM WRAŻENIE, ŻE PRACOWALIŚCIE W ZUPEŁNIE INNEJ FIRMIE. JEŚLI KTOŚ NIE CHCE PRACOWAĆ I NIE WYKAZUJE CHĘCI DO ROZWOJU TO NIE ZAJMIE MIEJSCA W ŻADNEJ FIRMIE NA DŁUŻEJ. WYPŁATA NA CZAS, WSZYSTKO NA CZAS. ATMOSFERA JAK NAJBARDZIEJ WPORZĄDKU.
mechanik 2012-02-24 01:41:42
Esa Trucks Poznań ciężko zapracowała sobie na sukces bycia pierwszym serwisem sieci DAF w Polsce, Dzięki pracowitości i uczciwości CAŁEJ ZAŁOGI. Poza tym zarobki są dobre i wypłacane w czasie.
A opinie negatywne piszą tylko ludzie, którzy nie dali sobie rady, w tak prężnie działającej firmie, jak ESA.

Anonimie jak chcesz się wypowiedzieć na temat Esy, to miej twarz i się ujawnij.
2
AEB 2671 2012-02-24 01:54:09
anonim jak masz problem ze swoją tożsamością, oczerniając innych, nie możesz jej wyjawić. To idz do psychologa, niech Ci wyjaśni dlaczego jesteś cienki,i nie poradziłeś sobie w Esie.
M. 2012-02-24 10:37:44
KAŻDY JEST MĄDRY DOPÓKI NIE MUSI SIĘ UJAWNIAĆ. NIE SŁYSZAŁAM JESZCZE ŻEBY KTOŚ Z ESY ZOSTAŁ ZWOLNIONY ZA CIĘZKĄ PRACĘ I SUMIENNOŚĆ. WIĘC CHYBA NASZ ANONIM POWINIEN SIĘ ZASTANOWIĆ NAD SWOIM POSTĘPOWANIEM. KAŻDY MA TO NA CO SOBIE ZAPRACOWAŁ.
MAC 2012-03-05 20:30:48
Przepraszam was wszystkich masz racje Anonimie ta firma to strata czasu lepiej jej nie wpisywac w cv ja nie skonczyłem podstawowki a mnie awansowali o czym to swiadczy zenada ale co ( usunięte przez administratora )przepraszam za wszystko :*
doradca 2012-03-09 21:11:01
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o tej firmie,z Paulinka nikt nowy w recepcji sie nie utrzyma,bo jak powrzechnie wiadomo sloneczko moze swiecic na niebie tylko jedno:)
o. 2012-03-18 01:27:49
"doradca" śmieszny jesteś i już domyślam się kto się kryje pod tym podpisem, i wiem dlaczego nie utrzymałeś się w tej firmie - oceniasz firmę po niecałych 2 miesiącach pracy "dobry" jesteś gratulację bystrości umysłu. uaktualni swoje informacje o Esa
xd 2012-03-23 10:52:14
esa no tak super firma buhahahaha,polecam wszystkim,czasami tylko silniki rozpadaja sie po remoncie ale to nic przeciez esa jest ubezpieczona,wiec nie musicie sie obawiac.
M. 2012-03-30 10:32:27
szybko można się domyślić kim jest "doradca" nie rozumiem po co wylewcie swoje żale. nie poszło wam i tyle. skoro jest tak źle i okropnie to dlaczego inni proacują tu po kilka lat? hm bo chce im się pracować?? i się starają??? no raczej !!! .
zz 2012-04-29 17:23:15
bo maja kredyty i raty do placenia wiec chca czy nie chca musza siedziec w tym syfie
mac srac 2012-05-13 21:22:16
przestań( usunięte przez administratora ) jajka i pomidorki na zmianie i zajmij sie robotą bo jak ktoś ci sie pyta o klocki do 105 to prosisz go o vin :P
1
mmm 2012-05-14 08:01:26
wszyscy mądrzy ale tylko pod Nickiem nikt z się nie podpisze prawdziwym nazwiskiem boicie się konsekwencji ???????????????
expert 2012-05-19 21:50:30
holenderski styl, znaczy oszukać każdego szukajcie ludzi do pracy patafiany i tak nikt do was nie przyjdzie. ( usunięte przez administratora )
1
??? 2012-05-25 21:47:01
a \"expertem\" jessst (usunięte przez administratora) cała trójka szybko pożegnała się z pracą w Esie bo nie dawali sobie rady. a teraz mają czelność wyrażać swoje żale i pisać kłamstwa. dziwne, że pracują w Esie ludzie od samego początku powstania tej firmy i jakoś nic złego nie piszą. Ci co nie dali rady na serwisie nie podołali stawianym im zadaniom nie potrafią pogodzić się z osobistą porażką i dlatego oczerniają innych. życzę powodzenia w dalszym oczernianiu innych pracodawców bo pewnie każdego oczerniacie gdzie nie daliście rady
1
expert 2012-06-05 23:08:13
Witam jeszcze raz. Sama rotacja pracowników świadczy o tym jaka atmosfera panuje w tej firmie i co tam się dzieje. Nikt się nie ukrywa po prostu jesteście jako firma nierzetelni i tyle, jeśli byłoby tak wspaniale to rotacja nie wyglądałaby jak na Dworcu Głównym. Przestrzeganie Prawa Pracy w tym podpisywanie umowy i itd jest u Was na szarym końcu, dlatego ta załoga to zlepek przypadkowych osób plus szczątkowa załoga początkowa. Życzę powodzenia, ponieważ żaden serwis pojazdów użytkowych nie ma tyle negatywnych wpisów co ta firma. Popatrzcie na Volvo czy Scanię w Tarnowie Podgórnym lub inne.
helo 2012-06-09 01:27:41
no to z Mariuszkiem mamy do czynienia... otóż moi drodzy byli ściemniacze...załoga to nie zlepek przypadkowych osób a ludzie, którzy tam pracują od dawna i jakoś nie narzekają...trzeba było się do pracy przyłożyć to może byście swoich pretensji nie wylewali na forum. A jeśli chodzi o rotację - to Wasze CV prezentują się na tym tle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , bo nikt tak jak Wy pracy co 3 miesiące nie zmienia. Najpierw trzeba się nad sobą zastanowić a potem innych ruszać. Tak Wam źle było??? To ciekawe dlaczego sami nie odeszliście??? Volvo czy Scania nie zostali dealerem roku kolego!
153624 2012-06-11 12:10:42
Kolego \\\\\\\"helo\\\\\\\",po pierwsze to,że esa została dealerem roku firmy Daf o niczym nie świadczy,bo wszyscy wiedzą co to za marka Daf ( z silnikami ,które łykają olej szybciej niż pelikan),więc nie porównuj jej do Volvo,Scani,Mercedesa,czy Man.Po drugie ludzie,ktorzy odeszli radzą sobie bardzo dobrze,powiem nawet więcej odejscie z esy bylo dla mnie zbawieniem.Macie niestety problem co widac na tym forum,bo zaden dobry serwis nie ma tylu negatywnych wpisow.
mac 2012-06-14 14:57:35
Po tych wszystkich wpisach stwierdzam, że jedyne co trzeba w Esie poprawić to proces rekrutacji żeby więcej takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] piszących bzdury na temat rzetelnej firmy, nie zatrudniać. Innym pracodawcom też daję taką radę.
??? 2012-06-16 23:45:07
mariusz Ty masz ewidentnie problem sam ze sobą i to dzięki takim palantom jak Ty są tak głupie opinie o dobrych firmach, chłopie weź się w garść i wbij sobie do tej swojej główki że byłeś beznadziejny i dlatego nie zagrzałeś ławy w tej firmie zwalanie winy na innych może podnosi Twoje niskie moralne ale do czas. co każdą firmę tak obsmarowujesz w której nie dałeś sobie rady o Iveco też tak pisałeś ??? byłeś beznadziejny nie docierało do Ciebie nic uważałeś się za najmądrzejszego a w rzeczywistości totalna porażka żaden klient nie chciał z tobą rozmawiać to nie świadczy źle o firmie tylko o tobie że nie potrafiłeś przyswoić wiedzy. więc reasumując chłopie ogarnij się bo obarczaniem winy za swoje porażki innych nie jest dobrym rozwiązaniem
expert 2012-06-17 20:00:40
Witam po raz kolejny. Obrażanie ludzi, którzy odeszli z takich czy innych z tej firmy jest po prostu szczytem aroganci i dobitnie świadczy o poziomie jaki w niej panuje, łącznie z dyrekcją, która nie przestrzega prawa a nawet celowo wprowadza w błąd. Dealer Roku świadczy tylko o dystrybucji tej marki, wszyscy pracujący w tej branży znają jakość DAF-a, która jest na poziomie IVECO czyli mierna. Nie dziwcie się, w Scani, Volvo, MAN pracują ludzie po 20 lat,ponieważ się o tych ludzi się dba przestrzega Prawa Pracy a oni dla niej pracują bardzo oddanie. Wy ciągle musicie poszukiwać ludzi do pracy tak jak serwis IVECO. Zmieńcie swoje podejście do ludzi, stwórzcie dobrą atmosferę, lizusostwo, wazeliniarstwo i skarżenie nie jest metodą prowadzenia firmy. Macie tyle negatywnych postów, co żaden serwis pojazdów użytkowych w Wielkopolsce to jest powód do zastanowienia się na swoimi dziwnymi metodami.
EEEEEEEE TAM 2012-07-24 20:41:39
ESA jest ta takim poziomie ze jak klient volvem przyjechał zeby mu ustawic zbierznosc to mu powiedzieli ze nie maja sprzetu na volvo buhahahahahahaha pozdrawiam :)
kierowca 2012-07-29 09:15:15
bo to są głąby na Dafie się nie znają,a co dopiero na Volvo.
MAC 2012-10-24 15:47:19
Kolego sam jesteś głąb, przyjedź nawet czteroosiowym volvem, manem czym chcesz to geometrię zawsze możesz zrobić.
rafał 2012-10-25 21:56:48
Drogi (usunięte przez administratora) jak tam chcesz przestań [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ic farmazony bo klijent był u was zapisany przyjechał i od fachowcow na warsztacie taka uzyskał odpowiedz i nie potrzeba było 4osiowego volva wystarczyl zwykly fh 12 wiec prosze Cie ja pamietam jak skladaliscie mana f2000 przed 2 miesiace i po zlozeniu silnik sie rozsypal wiec badz tak mily i nie sciemniaj pozdrawiam:))
do rafała 2012-10-28 15:07:28
Rafał - jesteś chodzącą porażką. naucz się ortografii, To, że Tobie się nie udało w tej firmie to Twój problem oczerniasz Wszystkich pracowników od warsztatu po biuro obsługi klienta, dziewczyny z recepcji i magazyn. dlaczego wszyscy są winni tylko nie Ty?? to chyba z Tobą jest coś nie tak, to Twoja wiedza była na poziomie zerowym, obgadywałeś każdego po kątach myśląc, że nikt się o tym nie dowie. nie byłeś człowiekiem, który potrafi dogadać się ze współpracownikami i teraz jedziesz po każdym kto Ci zwracał uwagę, że źle robisz. Firma ESA od tak sobie nie dostała DEALERA Roku jakbyś był w temacie to byś wiedział, że klienci też mieli na to wpływ. więc odpuść sobie te Twoje mało fachowe komentarze i weź się w końcu do pracy, bo co po kolejnej firmie też będziesz źle pisał jak Cię wyrzucą ?? i miej kulturę i nie przeklinaj
a na Michała miejscu pozwał bym Cię do sądu za bezprawne korzystanie z jego danych osobowych
omoi 2014-03-19 14:41:41
Może ktoś napisałby aktualną opinię, jak się pracuje w Esa Trucks, bo owszem, wyglądają na profesjonalną firmę, ale nie wiem, czy to nie tylko pozory.
henry 2014-03-19 23:04:40
Podbiję pytanie, bo firma nadal istnieje, nie nalezy do najmniejszych, ocenę tutaj ma średnią, ale od ponad roku nikt nic twórczego nie napisał, co sie dzieje w Esa Trucks?
gregory 2014-04-10 14:50:42
Własnie, ja też byłbym zainteresowany esa trucks, a tu taka cisza, że jest to niepokojące, pracuje tam ktoś w ogóle?
1
alt 2014-04-23 12:21:03
unikajcie tej firmy (usunięte przez administratora)
2
foto 2014-06-29 21:08:47
witam powiem tak unikajcie w szczególności oddział Świecko
roszada straszna i co chwile widzę nowe twarze pracowników zmieniają jak rękawiczki
4
foto 2014-07-02 23:08:34
serwisowałem się w Koninie super obsada ludzie porządki itp.
Świecko jakiś chyba nie wypał co chwile nowe twarze co chwilę poszukują pracowników czy to do magazynu czy mechaników itp.
1
Thorgal 27 2014-07-07 14:45:50
Świecko to chyba ich nowy serwis, więc odsiewają ziarno od plew. Serwisuję u nich swoje auto i firma w porządku. Jak rozmawiam z ludźmi to zadowoleni. Widać różnicę na tle serwisu np. we Wrocławiu..
1
kandydat 2014-08-19 16:56:17
W związku z przerowadzoną rozmową i fatalną aurą jaka panuje już na samym wstępie nie zamierzam współpracować z firmą.
m. 2014-09-05 12:34:17
ilu ludzi tyle opini. Od ponad 3 lat pracuje w tej firmię i złego słowa nie mogę powiedzieć, pieniądze na czas, atmosfera ok. A większośc wpisów na tej stronie pochodzi od osób, które odpadły w trakcie okresu próbnego...
1
xXx 2014-09-22 19:04:31
Ludzie ok., atmosfera ok. czasami wiadomo jakiś kwas się pojawia ale tak szybko jak się pojawia to znika. Kasa ok, idealnie na czas, bez żadnych cięć itp.itd. Premia świąteczna, urlopy bez problemu również macierzyńskie wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Wszystkie negatywne opinie pochodzą od osób które po prostu się tutaj nie nadają ze względu na jakikolwiek brak kompetencji zawodowych lub tez emocjonalnych - praca z klientem wymaga pewnych umiejętności tak samo jak praca z grupą mechaników czy magazynierów.
yYy 2014-09-22 20:35:05
Ludzie którzy tu pracują po prostu nie maja potrzeby wchodzić na tą stronę...stąd wpisy jedynie tych o których wyżej napisane.
Rambo 2014-11-07 10:34:08
Powiem tak stanowiska pracy wymagają nie tylko umiejetności i wiedzy ale też inicjatywy. Troche boli czasem brak docenienia pracownika ale poza tym Ludzie 6+ kasa zawsze na czas wszystko kadrowo dopilnowane co do joty jak sie chce z wszystkimi idzie wszystko załatwić. ESA TRUCKS POLSKA 4 lata oceniam na 5+. Kto mnie zna ten wie sam nie byłem ideałem ale przymykali na to oko.
5
zainteresowany 2014-12-19 12:59:38
jak długo tam pracowałeś?
meneger 2016-03-16 16:20:03
W Świecku mają kierownika że gorszego niema chyba w całej esa
4
aro 2016-08-08 19:26:23
hahaha...no jeżeli żeby dobrać klocki do 105 gość naprawdę pyta o VIN to musiał być dopiero lamusem i sierotą skończoną!..ciekawe czy kolejne pytanie brzmiało: na przód czy na tył?? hahha
aro 2016-08-08 19:27:03
hahaha...no jeżeli żeby dobrać klocki do 105 gość naprawdę pyta o VIN to musiał być dopiero lamusem i sierotą skończoną!..ciekawe czy kolejne pytanie brzmiało: na przód czy na tył?? hahha
1
aro 2016-08-09 22:01:27
no gościu jeżeli ty z taką znajomością ortografii nie dałeś sobie w Esie rady to przynajmniej wszyscy wiemy dlaczego hahaha
1
kaka 2016-10-19 22:51:39
słuchajcie, powie mi ktos czy obecnie nie beda poszukiwali nikogo do firmy? teraz zaczyna sie taki okres, ze ludzie beda wymieniac opony w sumier obic tez przeglady, ja ma doswiadczenie jako disagnosta samochodowy, nie wiecie czy u nich nie poszukują nikogo?
Zostaw swoją opinię o Esa Trucks - Komorniki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Esa Trucks