brak logo

Lucas24.pl

Poznań

Opinie o Lucas24.pl

Kępiński Karol 2011-12-07 18:07:29
Polecam pracę w Lucas24.pl szef jest wspaniały, pomoże pracwnikowi jak potrzebuje pomocy. Jest w porządku. Naprawdę warto pracować w Lucas24.pl
ktosiek 2012-02-17 15:06:02
nic dodać, nic ująć. Wszystkie powyższe komentarze są w stu procentach prawdą. Niestety... omijać szerokim łukiem !!! Jeżeli chcesz pracować za darmo to polecam.
xxx 2012-02-17 16:43:23
( usunięte przez administratora ). Nie polecam.
a po za tym:

( usunięte przez administratora )
Zespół Lucas24.pl 2013-07-10 12:56:20
Firma Lucas24.pl istnieje od roku 2011. Przez pewien okres korzystaliśmy z usług leasingu pracowniczego innej firmy. Ta po krótkim czasie okazała się nierzetelna, przez co ucierpiało dobre imię Lucas24.pl i miało to wpływ na wynagrodzenie części Pracowników. Od tego czasu Lucas24.pl nie korzysta już z firm pośredniczących i sama zatrudnia Pracowników. Pozostaje nam przeprosić osoby, które zostały dotknięte tym problemem. Siedziba Firmy mieści się w odrestaurowanej kamienicy (jak wiele sąsiednich Firm), pomieszczenia wyposażone są w niezbędne narządy do pracy, a co najważniejsze miejsce spełnia normy BHP oraz każdy Pracownik jest szkolony z tego zakresu. Firma pozytywnie przeszła dwie weryfikacje Inspekcji Pracy. Częściowe problemy z dostępem do Internetu mogły być spowodowane faktem, iż znacznie zwiększyła się ilość komputerów, a to wpłynęło na pracę serwerów. Chwilowe problemy z płynnością finansową mogły mieć związek z nowymi inwestycjami, które miały na celu poszerzenie działalności i rozwój spółki Lucas24.pl. Dobór właściwych partnerów biznesowych zajęło nam trochę czasu, ale dzięki temu nowi Pracownicy oraz Ci, którzy są od początku istnienia firmy, korzystają z możliwości zdobycia cennego doświadczenia, rozwoju osobistego oraz poszerzania swoich kwalifikacji.
b.p. 2013-08-01 21:15:17
anonim - 2013-06-23 22:13:00

@b.p. To chyba żadna nowość takie praktyki jak w Lucas24.pl spotyka się wszędzie. Na jakich ten Pan warunkach zatrudnia pracowników? Dużą rotację tam macie?
Na szczęście już tam nie pracuję ;) Zatrudnienie było na umowę o pracę. Wynagrodzenie podstawa (minimalna krajowa)+premia. Wychodziło różnie 1500-1800 zł. Rotacja trochę była. Z tego co się orientuję, to ze starej ekipy pozostała 1 osoba.
Dolan 2013-08-05 16:36:10
też tam pracowałam, u mnie było ok z wypłatami i wolnym, Pensję miałam 1700 ale bez podwyzek, spedzilam tam rok i przenioslam się do innego miasta, wiec ciezko mi sie wypowiedziec co do warunkow pozniej
Dolan 2013-08-06 14:53:04
Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od zaangazowania i tego co robisz. za darmo nikt nie daje podwyzek :) w mojej poprzedniej pracy za przepracowany czas podwyzek nie dawali. Musialam sie wykazac nowymi projektami, zadaniami. Jezeli bedziesz cennym pracownikiem dla kazdej firmy, naturalne że będą chcieli Cie zatrzymac. cos za cos :)
a z tego co zdazylam poznac lucas24 to tam kreatywnosc i samodzielnosc jest w cenie.

[usunięte przez moderatora]
Ftjb 2013-08-06 17:28:47
O wyplaty sadowo trzeba bylo walczyc. Odradzam z calego serca.
Dolan 2013-08-09 09:53:20
też mnie to ciekawi. ja nie mialam z nimi takich spięc...
Dolan 2013-08-12 11:06:38
zaczęłam pod koniec 2011 i prawie cały 2012. Czasem dostaję od nich jakies zlecenia i wywiązuja się na bieząco
Dolan 2013-08-12 14:02:16
tak, nie byłoz tym problemu, jak miałam dodatkowe zlecenia to oczywiście płascili po "robocie" ;) sprawdzali, oceniali i jak nie bylo nic do poprawy to ok. pozdrwiam
b.p. 2013-08-12 21:46:27
Ja i kilku innych pracowników z roku 2011 i 2012 walczyliśmy o zaległe wypłaty sądownie( usunięte przez administratora ) O podwyżkach raczej nie ma co marzyć. Chyba, że będziesz miał super sprzedaż i dodatkowo kilka innych pozastanowiskowych obowiązków, którymi możnaby obdzielić 2 pełne etaty ;)
b.p. 2013-08-13 21:55:36
roman - 2013-08-13 10:54:11

To skoro wypłaty były do ręki a nie na konto to znaczy że pracowało się też bez umowy? Bo z reguły tak to jest
Nie, nie. Tu akurat trzeba przyznać, że umowy były.
b.p. 2013-08-17 22:41:37
Wypłaty do ręki. Oczywiście w ratach ;) Chcieliśmy na konto, no ale niby się nie dało... Może to przez to, że byliśmy zatrudniani na papierze przez innego pracodawcę. Umowy były na niecały rok.
b.p. 2013-08-20 20:41:06
Umowa bez problemu przedłużana. Te same warunki.
Kadi 2014-03-10 22:25:48
Może ktos w końcu napisałby prawde o lucas24, skoro wyżej ktoś zarzucał nieprawdę, bo ja już się w tym pogubiłem.
Jacenty 2014-05-30 15:58:30
Lucas24 obecnie poszukuje do pracy na stanowiska: Opiekun kategorii produktów, Grafik WWW, Programista, Specjalista ds. e-marketingu, Księgowa/Kadrowa.
Student 2014-12-18 16:40:41
Witam - poszukuje pracy przy sklepie interentowym. jestem studentem informatyki ale wiaodmo że jak to kazdy informatyk mam bardzo wiele talentow i moge robic wszystko. chcialbym sie dowiedziecz y jest jakas praca przy tworzeniu tego sklepu. licze na wasze odpowiedzi bo od tego uzalezniam swoje dalsze kroki .
Gienio 2015-02-19 18:32:22
@jacenty gdzie udało Ci się znaleźć te informacje? A może Ty tam pracujesz- jeśli tak to napisz jakie obowiązują godziny pracy na tych stanowiskach w tej firmie, jaki jest pakiet świadczeń socjalnych dla pracowników w firmie? Poczytałem opinie klientów i muszę przyznać, że są same pozytywy/ pracownicy muszą więc być profesjonalistami :-)
olga 2015-03-10 15:59:55
też bardzo jestem zainteresowana komentarzem użytkownika jacenty i gdzie znalazłeś przyjacielu tę informację że potrzebują księgowej/kadrowej? bo akurat szukam takiej pracy ale muszę dokładnie wiedzieć czy rzeczywiście jest taka możliwość i jest takie wolne miejsce, ktoś mi odpisze rzetelnie z was proszę?
pierrot 2015-03-25 19:29:45
Lucas swoją działalność zwiazaną ze sprzętem telefonicznym prowadzi w Poznaniu.Ostatnio odwiedzałem ich sklep internetowy, zakupiłem futerał na telefon i nie miałem problemów z kontaktem ze sklepem oraz z samą przesyłką. Choć wiem , że niektórzy takie mieli - może ktoś taki jest tutaj na forum i powie jak to wyglądało?
kimko 2016-05-15 15:06:48
pierrot, z tego co wiem to akurat jakość produktów jest zadowalająca
Zostaw swoją opinię o Lucas24.pl - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lucas24.pl