brak logo

Stena Recycling

Warszawa

Opinie o Stena Recycling

pig 2012-01-31 12:39
witka ludziki,mozecie cos napisac o stenie z chelmzynskiej,mam oferte pracy i sie zastanawiam,zaproponowano mi 2800 brutto,niewiele moim zdaniem poniewaz do tej pory zarabialem okolo 3500 na reke,wiec przyzwyczailem sie do kaski :),ale jak to mowia pieniadze to nie wszystko,jezeli firma jest ok i mozna sie w niej rozwijac zawodowo to byc moze i warto isc tam do pracy za te 2800 brutto,zapomnialem dodac ze mam oferte pracy na stanowisku operatora Ł34 :),bardzo prosze o opinie gdyz moze sie okazac bardzo pomocna dla mnie,nie jest to jedyna oferta pracy jaka mam a wybor firmy to bardzo wazna decyzja,nie chcialbym potem zalowac ze zatrudnilem sie w stenie,zreszta wiecie jak to jest to zawsze trudny wybor,z gory dziki za pomoc i podrawiam :)....
6
stenuś 2012-11-01 08:57
chłopie zapomnij o podwyżce o ktorej ci mowili ze jest raz do roku rozmowa no i podwyzki a o premii zapomnij w ogole!!!! Oddzial jest na minusie i nikt nie dostaje premii, nie wiem jak kierownicy i dyrektorzy ale pracownicy placowi zapomnij! mozliwa premia 120pln brutto :D:D dobre co ?
Poszukaj cos lepszego, chyba ze nic na razie nie ma to bierz , zawsze troche wieksza kasa niż na pośredniaku ;)
5
normalny 2013-01-02 18:06
daj sobie chłopie spokój z pracą w tej firmie-totalny [usunięte przez moderatora] [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z każdej strony-odradzam
1
2K - 10 2013-02-08 21:06
Ludzie z daleka od tej firmy , chyba że chcecie sprzedać aluminium to jeszcze jeszcze , nic poza tym , firma handluje obecnie obierkami z ziemniaków i zużytym papierem toaletowym + 3 dyrektorków i 16 kierowników [usunięte przez moderatora]znających się na branży złomowej do tego 4 otyłe panie na wadze co ze wszystkim maja problem no i co do płac 1800zł i zapomni o czymkolwiek więcej chyba że kartkę dostaniesz za brak kasku i - 50zł od wypłaty ..
2
jeszcze pracownik 2013-05-19 20:21
Potwierdzam wszystko to prawda, niestety źle a właściwie tragicznie jest we wszystkich oddziałach w kraju. Idiotyczna polityka kadrowa firmy. Dyrektorów bez liku, przerost administracyjny w centrali. Koordynatorów od byle czego jak psów. Każdy ważniejszy od drugiego. BHP wyolbrzymione do granic absurdu, wręcz przeszkadzające w pracy i często powodujące niebezpieczne sytuacje podczas pracy. Płace na żenująco niskim poziomie, praca bez planu, szarpana wtedy kiedy łaskawie zdobędą kontrakty, które i tak nie są rentowne. Wszędzie straty. Za to wymagania wobec roboli ogromne, zapieprzaj i siedź cicho to motto naszych dyrektorów i kierowników inaczej za mordę i won z roboty.
6
ewelina 2013-10-02 13:45
A mój mąż pracuje i jest zadowolony. Od razu umowa o pracę, brak nadgodzin i premia (fakt- niewielka) raz na 3 miesiące. Wiadomo, nie jest to szczyt marzeń, ale źle nie jest.
mars 2013-10-03 20:46
chłopie łap pracę w stenie robiłem tam 10 lat dużo sie nauczysz naprawdę warto moze to już nie ta stena ale warto warto jeszcze raz warto po tym czasie załozyłem własną firmę i naprawde dobra szkoła
Jakub 2013-12-10 18:37
Unikaj firmy jak mozesz bo mozesz odpowiadac za przekrety innych,ratuja wlasny tylek a ty odpowiadasz
jo 2013-12-22 16:38
Nie jest zle. Uczciwa firma i terminowa. Dosyc spokojna praca i rozsadne godziny przepracowane w miesiacu. Tam panuje nadal komuna, czy sie siedzi czy sie lezy kasiora sie nalezy ( dotyczy to pracownikow typu dyrektor, kierownik), 20 pracownikow w tym 3 dyrektorow.
3
anonim 2014-01-01 22:05
jaki sens umieszczac tu opinie skoro pracodawca usuwa wpisy ktore mu sie nie spodobaja.
ogolnie kierownictwo i zarzad firmy maja w powazaniu pracownikow. ( usunięte przez administratora ) />
ciekawe jak dlugo bedzie ta opinia.
1
Tomasz 2014-01-17 13:39
Witam wszystkich,
Bardzo proszę o opinię w sprawie oddziału Szczecińskiego. Mam propozycję pracy na stanowisku przedstawiciela i nie mam pojęcia czy warto ryzykować zmieniając pracodwacę. W Stenie umowa jest na 3 miesiące, później 2 lub 3 lata. Pytanie co dalej? Czy plany nakładane na przedstawiciela są realne do osiągniecia czy czyste mrzonki?
Wiem że wzystko zmieniło się w firmie od listopada ubiegłego roku. Pytanie czy na korzyść?

Pozdrawiam,

(usunięte przez administratora)
ooooooo 2014-07-07 10:56
Dyrektorów jak psów, koordynatorów od niczego jeszcze więcej - każdy samochodzik służbowy itd a zwykły pracownik ma(usunięte przez administratora)wstyd SZwedzi
bp 2014-08-20 21:26
hej,
czy ktoś jest w stanie udzielić rzeczowej informacji - na jakie zarobki może liczyć osoba na stanowisku sales manager w stenie, jakie dodatkowe profity wchodza w gre (auto? pakiet socjalany?)
5
nowy 2014-09-07 22:02
Jak się pracuje w oddziale w Łodzi ? Zastanawiam się czy wysłać swoją aplikację
4
excel 2015-01-19 23:16
zalezy jakich i ile tabelek w excelu umie robić
1
ja 2015-03-02 23:33
nie rozbudowują tylko wymieniają... popracujesz kilka miesiecy i zostaniesz zwolniony bo to.. tamto.. owamto
DRC 2015-03-03 22:11
ta firma jest tylko dla dyrektorów, kierowników, ich kochanek i służacych jako operator sortowarcz, badź robol nie spodziewaj sie po nich niczego pracuje w oddziale juz tyle lat, i nie zmieniło sie nic, nie ma premii bo to bo tamto, nie ma niczego, zero perspektyw dział sprzedaży smieszny, dział handlowy fikcja, logistyka fikcja, żerują na marce, nic wiecej maja tylko tyle szczescia ze ktos tam w szwecji ksiegowy nie widzi takiego brudu nawet, bo to jest łepek od szpilki pralnia, nic wiecej zero szans na rozwoj, chocby człowiek zmarł w tej firmie to i tak niczego nie dsotanie, dostenie dyrektor i kierownic
4
DRC 2015-03-03 22:14
stena w polsce nie ma zadnej marki, kazdy byle leszczu jest w stanie ja wydygać, i zdobyć lepszych klientow, bo nie ma na utrzymaniu kordynatorow ludzi od bhp, i calej hołoty niepotrzebnej, nie sa w stanie niczego zalatwic generuja tylko koszty, ale Polaczki i tak sie beda garnać bo w warszawie zapytałem goscia który ma w umowie 7 etatów ile zarabia to powiedział ze 2300 o czy rozmowa ? do tej roboty potrzebuja ludzi ze wsi bez zadnych ambicji zwykłych chłopków, którym wystarcza urlop w 3 gwiadkowym hotelu w grecji.. sorry ja wysiadam, odradzam ta firme kazdemu poprostu lepiej iśc do rtv agd, jako sprzedawca niz do steny jako operator, kasa ta sama zero stresu i perspektywy tutaj tylko dyrektor zabiera kapuste i kierownik
7
DRC 2015-03-03 22:35
nie ma zadnych perspektyw na rozwój, ludzie nie maja na chleb, a dygnitarze przyjezdzaja nowymi samochodami co chwile, słyszysz o nowych chłopkach w administracji którzy potykaja sie o wlasne nogi, ale karty sluzbowe, i samochody maja, roboli maja za nic, i jeszcze sie dziwią ze każdy robotę ma w poważaniu... ty dawaj druty zakładaj.. dobra zostaw.. biegnij tam sciagaj plastiki... dobra zostaw sortuj złom... dobra zostaw sortuj folie.. zostaw folie.. i lec się rozpęknij za 2160zł na reke.. ludzie ogarnijcie sie i zacznijcie walczyć z tym dziadostwem bo niedługo bedziecie robic za darmo, tak jak w stenie sie wyznacza kierunek STENA WAY.. = RÓB ZA DARMO a dygnitarze beda jaguarami przyjeżdzać, ja juz niedługo opuszczam ten przytułek a wam wszystkim daje przestroge, trzymajcie sie od tego smietnika jak najdalej,
6
DRC 2015-03-03 22:51
oszczedności ta firma szuka w kieszeniach zwykłych pracowników którzy za rzetelną prace oczekują godnego wynagrodzenia, ale sorry.. jak masz ambicje bycia kimkolwiek innym niż służący, jesteś traktowany jak trędowaty.. trzeba tylko dygać na dygnitarzy.. szkoda gadać ludzie otwórzcie oczy
10
uuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaa 2015-03-06 21:16
unikać wszystkich - dygnitarze zapierdalają nowymi samochodami octavie, passaty, volvo i mają wszystkich w dupie, mamią ludzi pierdołami, podwyżki lub premie będą jak osiwiejecie czyli nic nie będzie. Ludzie spieprzajcie jak najdalej od tej firmy.
9
logopeda 2015-03-20 11:52
jakieś opinie na temat oddzialu w Warszawie?
4
DRC 2015-03-23 18:56
człowieku jak jesteś kreatywny to nie idź do steny, celuj w inną markę tutaj będziesz zawsze parobkiem co byś nie umiał wierz mi, jedź pogadaj przekonaj się
3
były pracownik 2015-04-07 15:00
Stena to dno i dwa metry mułu. Przerost administracji, zero kompetencji i kreatywności. Oddział w Bydgoszczy, bo tutaj pracowałem, to kiedyś naprawdę dobry zakład był. Była świetna dyrektorka ale ją zwolnili, kierownikiem był facet, który poświęcał cały swój czas. Nawet naiwny dokładał do interesu, bo po godzinach jeździł swoim samochodem dla firmy za darmochę. Krzykliwy i wymagający był chłop, ale krzywdy nigdy nikomu nie zrobił. Wywalili go z roboty. Teraz to dno i tylko dno. Nie idźcie do Steny bo to strata czasu. Tylko kolesie i śmieszni niekompetentni dyrektorzy
2
heniek 2015-04-22 16:25
CZY Kułaga jeszcze pracuje?
3
ktoś 2015-04-23 15:58
Co myślicie o stanowisku: doradca kleinta ds. recyklingu? Ile płacą? Jak wygląda ta praca? Ile tzreba meić doświadczenia by dostać tą pracę?
9
były zainteresowany 2015-05-12 20:38
Dużo by mówić, ale najzywczajniej panuje w tej firmie ostra megalomania na najwyższych stanowiskach i widoczny jest brak szacunku dla ludzi - nawet w stosunku do kadry zarządzającej. Potężna presja. Kadry w Stenie dobiera człowiek, który pracuje w tej firmie od kilkunastu lat i ma o sobie bardzo wysokie mniemanie, natomiast firma jeszcze nigdy nie była na "plusie". Zadziwiające jest to, że nikt dotychczas nie zadał sobie pytania, czy ta osoba właściwie dobiera kadry skoro przez tyle lat nie widać tego efektów. Tymczasem konkurencja zarabia co roku. Nie polecam.
2
były zaintersowany 2015-05-27 19:24
Drogi Janku widzę że Cię ubodło. Odpowiem Ci na Twoje pytanie: właśnie przez sposób zarządzania (presja bez konkretnego celu i fatalnie dobierana kadra) firma jeszcze nigdy nie była na plusie. Po kilkunastu latach działalności wypadałoby coś wreszcie zarobić. Wstyd.
2
była 2015-06-03 18:17
zgodzę się 'byłym zainteresowanym', rzeczy które można robić ze spokojem w firmie "zarządcy" wywierają presje nie wiadomo czemu a rzeczy które są naprawdę stresujące przechodzą normalnie, paranoja jakaś, nie robiłam w większym syfie.Ta praca byłaby naprawdę w porządku ale ludzie wyżej mają łby zryte. chyba można porównać tylko wojsko z czasów 20 lat i więcej wstecz
2
Były 2015-06-29 14:27
@uker - przecież ludzie napisali tobie jakie są realia w tej pseudo firmie.Co byś chciał przeczytać ?, że firma jest fantastyczna, jak nie jest, że ludzie zarządzający firmą są kompetentni, jak nie są. Wydaje mi się, że chciałeś opinii zgodnej z twoimi oczekiwaniami, czyli że Stena to firma mlekiem i miodem płynąca. Ale tak nie jest. Ja przepracowałem kilka lat w tej korporacji i wiem, że nie jest dobrze. Panuje powszechny przerost kadry zarządzającej. Często są to ludzie nie mający pojęcia o planowaniu i realizacji produkcji. Człowiek jest numerem statystycznym. Masz wykonywać polecenia choćby były absurdalne. Przerost procedur widoczny w każdym z oddziałów. Liczy się tylko wynik, którego i tak nie można osiągnąć. Brak podwyżek (przynajmniej za moich czasów). Do granic absurdu rozpowszechnione BHP. Czasami przeszkadzające w bezpiecznej pracy ( no ale to Szwedzi, oni tak mają). Firma nie robi wyniku bo nie jest konkurencyjna. Drapol, CMC wykańaczją Stenę. Straty firmy to miliony zł. A pan z Wa-wy, który zatrudnia kadry ma się bardzo dobrze. Chociaż coś drgnęło. Naczelny na Polskę FV (Szwed) został w trybie natychmiastowym odwołany. Pytanie dlaczego ? :).
Jak te kilka słów nie rozświetliło ci w głowie to aplikuj i sam zobaczysz jak jest.
1
DRC 2015-07-25 17:45
Szkoda się rozpisywać o Firmie Stena Recycling - trzeba się w końcu zwolnić i niech dyrektorki zapieprzają - snoby
była 2015-08-05 14:30
Kleopatra z Warszawy jeszcze pracuje? :)
2
XXX 2015-11-06 11:58
firma porażka bylem zaproszony na rozmowę a powiedziano mi ze nie szukają nikogo !! podrostu komuś tam sie nudzi
xxx 2015-12-08 16:16
Opinie są rożne na temat tej firmy ... również złożyłam cv na logistyka aczkolwiek cisza, ciekawe jak dużo było chętnych ?
kasia 2015-12-09 11:41
ja znam tą firmę z dobrej strony ... aczkolwiek złożyłam również cv na logistyka i czekam cierpliwie na telefon :)
krzych 2016-02-29 09:20
Witam,
Orientuje się ktoś czy ogłoszenie rekrutacyjne na key account managera jeszcze jest aktualne?
nic 2016-03-18 14:09
Witam. mam pytanie odnośnie rekrutacji ,a mianowicie chodzi o to że miałem rozmowę po której wiadomo skontaktujemy się telefonicznie następnego dnia przyszedł mi e mail z wypełnieniem Kwestionariusza Poczucia Odpowiedzialności i nie wiem o co chodzi czy mają mnie na uwadze czy co? jak przebiega cała procedura rekrutacyjna w w/w firmie?


wtf 2016-03-23 19:15
Witam Panowie ile zarabiia operator wòzka widłowego ? Orientuje się ktoś?
toja2324584 2016-04-05 20:01
operator wozka zaraba w niemcach 1630 reszte pan dyrektor

Hanys 2016-06-10 12:15
To co u Was się dzieje to nic. Zerknijcie kiedyś do oddziału w Siemianowicach Śląskich. Tam dopiero jest popis bezmózgowców. Wzorem do pokazów na psychiatrii jest kierownik Sebastian W. Człowiek o IQ robaka ale za to z chamstwem przewyższającym chyba wszystkich. Masakra. Klienci odchodzą jeden za drugim, a on dalej siedzi. A to już rzutuje na całą spółkę.... Przykro patrzeć jak firma w której się pracuje upada.
8
Aro 2016-07-13 16:00
Tragedia Firma poczytałem na forum wpisy i 100 % sie z nimi zgadzam popracowałem pare miesięcy jako operator więcej umysłowych nisz pracowników robi sie na paru stanowiskach stres wyzysk i brak rozwoju odradzam no chyba że ktoś już nie ma na chleb to może się zatrudnić na niego mu tylko wystarczy ....
1
Aro 2016-07-13 16:01
Tragedia Firma poczytałem na forum wpisy i 100 % sie z nimi zgadzam popracowałem pare miesięcy jako operator więcej umysłowych nisz pracowników robi sie na paru stanowiskach stres wyzysk i brak rozwoju odradzam no chyba że ktoś już nie ma na chleb to może się zatrudnić na niego mu tylko wystarczy ....
michu 2016-07-17 12:28
praca w Gądkach jako operator, jestem zainteresowany więc proszę o jakąś wypowiedź
Borowik 2016-08-20 13:59
No Myślę ,że zarabia mniej jak bankowiec ale telefon auto 24/h dłubanie w nosie kawusia i takie tam inny świat taką pracę tylko polecać
Borowik 2016-08-20 14:03
Oczywiści Szweda Trzeba NA Tronie Nocić a Niewolnicy na (Zwykli zjadacze chleba) Muszą na Pana Pracować
bnhj 2016-08-20 19:36
@ Borowik to znaczy ile zarabia? Bo ja wiem czy bankowcy az tak dobrze zarabiają? chyba niekoniecznie
operacyjny 2016-11-24 22:10
Mogę wypowiedzieć się o centrali. Nadęte bufony, śmieszni na siłę i lubiący się na pokaz. Cała otoczka odpowiedzialności, prospoleczna i działania na rzecz pracownika jest ściemą. Zwłaszcza jak kupili ostatnio Firsta. Obcinają pensje o 500 zł wzwyż. Pracuj teraz, bo konsolidacja, a my Ci później powiem co z tobą zrobimy...murzyn zrobił murzyn może odejść.
5
Albert 2017-01-27 21:55
praca w siemianowicach ok Sebastian W to pikus w poruwnaniu z wagowa Teresa G co 5min papieros jak prezes jakis pomylka osoby na stanowisku
2
n4 2017-03-13 23:04
a Kleopatra to która ?
Zostaw swoją opinię o Stena Recycling - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stena Recycling