brak logo

Jubitom

Częstochowa

Opinie o Jubitom

klementyna 2010-08-05 08:11:34
Nie szanują pracowników, płaca minimalna.... Managerka stosuje zastraszanie, jazdy psychiczne. Masakra...
4
anonim 2010-08-09 13:22:26
piszac to podejrzewam ze jestes jednym z pracownikow,,, jak ci tak zle i nie dobrze to zamiast narzekac zwolnij sie z pracy......
1
anonim xx 2010-12-09 18:10:16
juz na szczescie nie pracuje
1
maja 2011-06-27 14:34:30
potwierdzam ze praca w tej firmie to totalny koszmar...rece opadaja do takiego traktowania pracownikow,na rozmowie kwalifikacyjnej obiecuja cuda na kiju a pozniej wychodzi prawda.NIE POLECAM
1
anonimccc 2011-06-27 14:43:24
a kierownicy w tych salonach wielce się mądrują a nie mają pojęcia o swoje pracy,brak z ich strony wykształcenia i doświadczenia...jedyne co potrafią robić to tylko zastraszać pracowników...
3
Adam 2014-01-26 12:19:46
Polecam prace w Jubitom , zarobic można i 5 klocków , szef wspaniały miły człowiek , syn jeszcze wspanialszy i też przemiły / po tacie / , menadżerka jest naprawde przemiłą osobą i wszyscy jesteśmy pełni podziwu dla jej talentu , dzięki tej pracy też stałem się przemiły
3
antek 2014-04-06 17:43:15
nie zarobisz u nich bo mają kryzys i ciągle spadają utargi a premia to raptem 1 % od obrotu więc dokładnie 1 tys na czterech, masakra
1
ola 2014-06-22 09:39:33
To nie prawda , jubitom ma utargi po 500 tys na sklepie i płacą ogromne pensje i premie , a jak nie mają pieniędzy akurat to dostaniesz zegarek / lekko zepsuty /
stanowczo odradzam 2014-08-18 17:15:07
Płaca minimalna, premia z 200 zł i ciągłe narzekanie, że słabe utargi oczekiwania wobec pracownika wielkie jednak od siebie to nic nie dadzą, żeby zmotywować pracownika do pracy. Awans nie możliwy no chyba, że jesteś z rodziny ;)
4
ania 2014-10-20 11:14:18
Witać które komentarze pisało "szefostwo" szkoda czasu na takie pisanie, jak opinia jest juz wyrobiona. POZDRAWIAM
1
nie 2014-11-04 16:08:22
nie polecam,
1
majka 2014-11-10 11:57:14
Potwierdzam w Warszawie w JUBITOMIE zarabia się 4- 5 tys.
były klient 2014-11-23 13:38:54
juz nigdy nie kupię nic w sklepach jubitom,niestety towar bardzo słabej jakości
1
ll 2014-12-01 14:51:54
nie polecam, praca bez możliwości awansu, kasa dobra w stolicy bo wszystko zależy od centrum w jakim się pracuje, ale poza tym nie ma innych zalet
1
onaaa 2015-01-01 23:00:38
Także nie polecam, w Warszawie 5 tys to chyba w grudniu można zarobić, ale człowiek jest potem tak wykończony, że szkoda zdrowia. Kasa kiepska, szefostwo niemiłe, awansować możesz jak jesteś z rodziny. Ciągłe problemy, kiepskie premie a obiecują gruszki na wierzbie. Ciągle sprzątaj półki, wykładaj towar itp. i użeraj się z klientami. Odradzam.
3
Grzegorz 2015-01-21 13:31:03
do "onaaa" a chciałabyś za leżenie na leżaku dostawać pieniążki??Kasa jest taka jaką sobie wynegocjujesz-każdy jest na swojej rozmowie kwalifikacyjnej,jeżeli chodzi o przełożonych to nie spotkałem się z żadną sytuacją w której ktokolwiek był w jakikolwiek sposób niemiły-przy podejściu"ciągle użeraj się z klientami" nie nadajesz się w ogóle do pracy w handlu albo nawet śmiem twierdzić z ludźmi-pracuję w salonie-nie narzekam
3
pytanie zainteresowana pracą 2015-01-27 21:48:15
Jak to możliwe że zastraszją pracowników niby czym?
W gdańsku potrzebują w Eklerku cv złoży osobiście jaka atmosfera jest w pracy ?
Najnisza krajowa ? premia jest od utargów? czy uznaniowa ?
Regionalny jest w porządku ?
1
Nowy 2015-02-03 19:56:33
Dokładnie tej firmy nie można polecać. Ogólnie umawiasz się na warunki, które później nie są dotrzymywane. A o zarobkach lepiej już nie mówić, jak twierdzą kryzys jest wszędzie. A najważniejszą cechą jest dla nich wciskanie kitu klientowi, że sam popsuł produkt, który kupił a często okazywało się, że już wcześniej był wadliwy.
1
xxx 2015-03-17 15:06:52
nie polecam, kasa słaba, zero perspektyw na awans, chyba że w rodzinie :)fatalna atmosfera....
1
Aktualny pracownik 2015-04-21 15:37:18
Czytam te stare opinie i średnio chce mi się wierzyć, że było jakieś zastraszanie czy 5 K na rękę. Prawdą jest, że podstawa to średnia krajowa, nie ważne w jakim salonie, zawsze jest tak samo. Różni się już premia - faktycznie jest zależna od utargu sklepu, ale 2K miesięcznie ze spokojem się dostanie. Poza tym są fajne konkursy zegarkowe dla pracowników - im więcej salon sprzeda zegarków konkretnej marki tym większa pula pieniędzy (do podziału na pracowników), za którą sprzedawcy kupują sobie zegarki tej marki.
2
x 2015-04-30 12:03:31
no nie zgadzam się że tam jest fajnie....a z tą premią to już absolutnie się nie będę wypowiadać....
2
Onaaa 2015-07-04 23:59:12
Dodam jeszcze, że pracowałam jakiś czas temu w jednym z salonów Jubitomu i dużo ciekawych rzeczy dowiedziałam się od pracownika z długim stażem w tej firmie. Nie wszystko mogę napisać, ale jeżeli się tam nic nie zmieniło, to szkoda Waszego czasu na taką pracę. Naprawdę nie warto. Zresztą z tego co się zorientowałam u konkurencji jest podobnie.
Pewnie zaraz ktoś z biura będzie prostował moje wpisy, ale nie dajcie się nabrać na głupoty typu, że można tam awansować albo zarobić dobrą kaskę, albo się rozwijać zawodowo. Moim zdaniem nie można.
8
ktoś 2016-02-04 01:02:14
JUbitom to niestety firma z tradycjami, ale nie koniecznie tymi dobrymi. Tradycją dla nich jest płacenie podstawy ciut wiekszej od najniższej krajowej, a tak zwanej premii pod stołem. Osoby, które pracują w sklepach, które też przynoszą tej firmie dochody traktowani są jak pionki. Można ich informować z dnia na dzień o zmianach i mieć w poważaniu to, jak na to zareagują. Zapomnijcie o dodatkowych benefitach. Wiele osób wypowiadających się tu ma rację, awansować możesz jeżeli jesteś z rodziny. Jeżeli nie jesteś to można Tobą pomiatać jak się chce.
Polecam tę pracę osobom, które lubią być poniżane i traktowane jak ktoś, kto jest bez znaczenia w firmie.
7
krzychu 2016-02-09 23:44:35
Jak płacą pod stołem to zgłosić do Urzędu Skarbowego i nagłośnić. W czym problem ?
Też się zastanawiałem nad pracą, ale po opiniach widzę, że nie warto.
1
T 2016-03-02 12:55:26
W Gdańsku płacą premię świąteczną pod stołem, do dzisiaj nie wiem czy mnie nie okradli, gdyż na pasku z wypłatą nie była uwzględniona, nie wiem czy ją równo podzielili, czy ktoś nie schował całości do kieszeni
2
marcin 2016-03-03 03:12:33
Ale patologia, Zdenek zgłoś to, nie bój się, nie robisz nic nielegalnego, jesteś ofiarą......
ktoś 2016-03-03 11:27:06
Uważajcie Zdenek to jakaś ściema, ktoś się pod niego podszywa. Pewnie piszę z jakiegoś lewego IP. Jakby tak było faktycznie, dawno by o tym było głośno.
123 2016-03-07 11:22:02
Jako były pracownik tej firmy mogę potwierdzić,że pensja jest najniższą krajową.Na rozmowie o pracę obiecywano mi podwyżkę po trzech miesiącach pracy.Niestety pracując kilka lat nie doczekalam się owej podwyżki. W odpowiedzi otrzymałam testy dotyczące biżuterii oraz zegarków, ktore miały ponoć z czasem prowadzić do podwyżki, tak więc test za testem,a podwyżki brak....
Premia zależy od miejsca salonu,w którym pracujesz. Słabe salony,słabe premie i tylko obietnice bez pokrycia.Jedyny miesiąc, w ktorym można zarobic jest grudzień, premia wówczas może dojść do 2,3 tys.
Jest to niestety jedyny taki miesiąc. Premia placona oczywiście pod stołem,a na dodatek otrzymasz ją w całości jeśli inwentura nie wskaże braków.
2
aplikant 2016-03-16 18:34:41
Ludzie nie dajcie się nabrać na odpowiedzialność materialną. Jeżeli nie podpisaliście weksla ( co jest niezgodne z polskim prawem pracy ), to odpowiedzialność materialna Wam nie grozi. To firma w której pracujecie powinna zapewnić należytą ochronę towaru, żadne bajeczki, że jest ochrona Galerii czy alarm i kamery nie zmieniają faktu, że Wy jako sprzedawcy nie jesteście odpowiedzialni za pilnowanie towaru. Każdy prawnik obali taką odpowiedzialność materialną w 15 minut w sądzie. Nie wierzycie, pójdźcie i się sami dowiedźcie.
Wykorzystują Waszą niewiedzę w tym temacie. Jak są braki na remanencie to nie Wasz problem, tylko właścicieli firmy, że nie zapewnili należytej ochrony. Są darmowe porady prawne, sami możecie to sprawdzić. Nikt nie ma prawa potrącić Wam zotóweczki nawet z wynagrodzenia jakie macie zapewnione na umowie o prace.
2
tola 2016-03-16 19:43:30
Wujek jesli masz jakies pomysly jak dzialac daj znac pozdrawiam
1
joker 2016-03-18 21:18:23
cd. obecnych - jest po prostu zła.
1
Zoz 2016-03-19 14:37:20
Wynagrodzenie w Jubitomie zależne jest od salonu w którym sie pracuje, ale ogólnie- podstawa ciut wieksza niż najniższa krajowa, do tego premia oczywiście płacona pod stołem i pomniejszona o podatek, którego nikt nie odprowadza. Do tego odpowiedzialnosc materialna, czyli za wszystkie braki w salonie zapłacisz z wlasniej kieszeni, a bywa różnie... Szacunek do pracownika zerowy, chamstwo i prostactwo to motto osob zarządzających ta firmą. Ja pracy w tej firmie zdecydowanie nikomu nie polecam, ale to juz indywidualny wybór każdego.
2
jaga 2016-04-01 14:55:00
to ciężko zrozumieć jeśli szef okrada z ciężko wypracowanej premii nie radzę wdepnąć w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Liczy się tylko jego biznes nie ludzie a to przykre pozdrawiam
joker 2016-04-05 11:40:57
Wpis adresuję do wszystkich, którzy nie rozumieją systemu generowania premii w firmie Jubitom i okradania pracowników przez szefostwo. Było powiedziane, że np. premia to 0,5% utargu miesięcznego. Nie było już powiedziane, że premia będzie pomniejszona o podatek. Podatek, którego przecież nikt nie płaci. Czyli, że jeżeli 0,5% utargu to np. 700zł - pracownik dostaje jakieś 540zł. Oczywiście - premia płacona pod stołem, a kto w to nie wierzy, nie zna realiów i myśli, że kapitalizm jest super i nikt nie oszukuje US.
4
obserwatorka 2016-04-05 12:31:04
A w Jubitomie się nudzą i kulturą nie grzeszą. W Malcie Panie były tak zajęte rozmową ze sobą, że niezręcznie było zakłócać tę dyskusję, bo skoro była ważniejsza od klientów, to pewnie dotyczyła spraw naprawdę istotnych dla części ludzkości. W innym auchan Pani rozwiązywała krzyżówki, a druga śledziła świat w telefonie. Nie widziałam nigdzie Panów, którzy pewnie obijali się gdzieś indziej. Bo nie można narzekać tylko na szefostwo - firma to ludzie. Wszyscy.
1
ja 2016-04-07 14:13:37
obserwatorka pewnie nigdy nie pracowała stojąc 12 h na nogach czekajac z usmiechem na klientow. polecam chociaz pare miesiecy takie pracy, to sie pani odmieni zdanie o obsludze w sklepach:) to sa tylko ludzie, nie maszyny.
3
ty 2016-04-07 14:34:49
joker zapomial dodac o nadgodzinach, ktore ze zgodnoscia z kodeksem pracy nie maja nic wspolnego. miesieczny okres rozliczeniowy oznacza, ze nadgodziny powinny byc oddane jeszcze tego samego miesiaca w stosunku 1 do 1 jesli to pracownik chce wolne zamiast kasy lub 1 do 1,5 jesli pracodawca nie chce zaplacic 150% za nadgodziny. a jak jest w jubitomie? godzina za godzine nawet jak odbierasz po paru miesiacach. wyplacanie nadgodzin? ze co prosze? jak smiesz o to pytac?! a jesli juz ktos laskawie wyda zgode to dostajesz 100%. ksiegowa nie ogarnia tematu i na pewno ma "swoje" grafiki" na wypadek kontroli. jesli ktos z szanownych zarzadzajacych to czyta to proponuje przewertowac prawo pracy. to nie czasy ciemnogrodu, gdzie ludzie nie wiedzieli jakie sa ich prawa.
kodeks pracy :
Art. 1512.
§1. W zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych pracodawca, na pisemny wniosek pracownika, może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego od pracy.
§2. Udzielenie czasu wolnego w zamian za czas przepracowany w godzinach nadliczbowych może nastąpić także bez wniosku pracownika. W takim przypadku pracodawca udziela czasu wolnego od pracy, najpóźniej do końca okresu rozliczeniowego, w wymiarze o połowę wyższym niż liczba przepracowanych godzin nadliczbowych, jednakże nie może to spowodować obniżenia wynagrodzenia należnego pracownikowi za pełny miesięczny wymiar czasu pracy.
3
mokikoki 2016-10-05 11:55:00
Haha Tyle lat pracuje i takich bredni nie słyszałam. Zawsze wypła na czas i premia. Nigdy żadnego zegarka mi nikt nie proponował :D
janek 2016-10-05 11:57:53
Dobrze ze premia wogole jest poza tym 500zl już netto w miesiącu to raczej mało nie jest wiec trzeba sie cieszyć a nie doszukiwać sie wszystkiego negatywnego.
Zostaw swoją opinię o Jubitom - Częstochowa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jubitom