Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-08-06 19:47:51 odpowiedz | cytuj
Brednie i wierutna bzdura! Pensja adekwatna do wykonywanej pracy, pakiety socjalne, spotkania integracyjne, karnety sportowe. Rodzinna atmosfera, pomocna dłoń ze strony współpracowników!
anonim - 2010-08-09 00:50:40 odpowiedz | cytuj
Masz spotkania integracyjne? To podaj datę ostatniego takiego spotkania.
ali - 2010-08-09 20:10:15 odpowiedz | cytuj
Najlepiej powiedzieć ,że ,,pensja adekwatna do wykonywanej pracy", to jest świetna wymówka dołująca ludzi.Ty pewnie dużo zarabiasz i pracujesz w biurze na górze, a z tego co wiem to spotkanie integracyjne było ok 4 lat temu.
anonim - 2010-08-10 10:13:14 odpowiedz | cytuj
To skoro jest tak źle, to co można zrobić, żeby było lepiej? Może jako zespół produkcyjny, powinniście wysnuć jakieś wnioski i zaproponować jakieś rozwiązania? Wspólna rozmowa to klucz do sukcesu. Najlepiej jest tylko narzekać, a nic w tym kierunku nie robić.
Pracownik - 2010-08-10 21:47:41 odpowiedz | cytuj
Jak ktoś chce rozmawiać to dostaje w odpowiedzi "Jak się nie podoba to zmień pracę" Wydaje mi się, że ankiety które ostatnio wypełnialiśmy mówią same za siebie jaka jest atmosfera w firmie.
desperadosssssssss - 2010-08-12 17:08:17 odpowiedz | cytuj
a zapomniałem dodać że kabli w tej firmie jest więcej nisz w całej sieci kablowej kraju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Animowy - 2010-08-14 16:19:28 odpowiedz | cytuj
Mistrzowie to czasy komuny, zbedne stanowisko! Tylko potrafia krzyczec. W innych zakladach nigdy sie nie spotkalem sie z tym stanowiskiem.
anonim - 2010-08-15 11:40:10 odpowiedz | cytuj
Prawda jest taka,że stanowisko mistrzów jest w naszej firmie zbędne. Co oni tak naprawdę robią?
pracownik - 2010-08-16 19:58:31 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-08-06 19:47:51

Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że pracujesz w biurze, Na produkcji strach sie odwrócic plecami do reszty załogi. A co do pensji to wiadomo , że podwyżek nie ma skoro garstka ludzi na produkcji zapierdziela na tyle osób w biurze a jak sie nam nie podoba to mozemy sie zwolnić...... iść tam gdzie będzie mam lepiej. Prawda jest taka że rzadzących jest wiecej niż pracujących. Z reszta nie ma szacunku dla pracowników ludzie się przyjmuja i uciekaja....... sa osoby które maja przerost ambicji a zero kultury osobistej
anonim - 2010-08-16 21:13:44 odpowiedz | cytuj
masz rację pracujemy za psie pieniądze (dla nas niema )a nowy pracownik ma tyle co stary i jest szanowany najlepiej ich posadzić i donosić kawę mowa o produkcji

/// - 2010-08-18 21:48:12 odpowiedz | cytuj
W biurze też jest parę osób ,które nie zarabiają kokosów. Jest podział na biuro ,,warszawka" i biuro ,, janinów". Wiadomo kto ma lepiej:(
nnnn - 2010-08-20 06:16:42 odpowiedz | cytuj
W biurze ,jak w biurze zawsze płaczą , płakali i będą płakać . Tylko jest osoba od niebieskich papierków , od zielonych i czerwonych . Jak swoją robote skończy ta od zielonych to nie pomoże tej od niebieskich ,lub czerwonych tylko siedzi i pierdzi w stołek albo pielgrzymują do sklepu lub baru przy trasie po 3-4 osoby .
PREZESIE POBUDKA !!!!!!!!! - co z tymi wolnymi mocami przerobowymi ? Niech pomogą produkcji , nawet drukować etykiety na towar . Przecież to papierkowa robota .
anonim - 2010-08-28 15:05:38 odpowiedz | cytuj
W kółko narzekania, a tutaj chodzi o wyznaczenie pewnych standardów chociażby od podstawowych obowiązków jakie należą do pracowników (nie tylko produkcyjnych, ale biurowych również) - jak miejsca parkingowe, miejsce dla palaczy, czy dofinansowanie drużyny piłkarskiej. Nic się nie robi ot tak, wszystko dla dobra pracowników. Także obiektywniej!
an - 2010-08-30 21:45:33 odpowiedz | cytuj
i premie roczna tez zlikwidowali dla dobra pracownikow ! coraz lepiej!
gall - 2010-08-31 22:38:05 odpowiedz | cytuj
pracowałam w tej firmie w ubiegłym roku i myślałam że tego nie powiem ale wolę już na kasie siedzieć w biedronce przynajmniej milsza atmosfera , bo zarobki porównywalne
PRACOWNIK - 2010-09-02 21:22:28 odpowiedz | cytuj
I jeszcze dla dobra pracowników wmawia się im, że nadal trwa kryzys i należy zaciskać pasa. Szkoda, że pasa zaciskają tylko pracownicy szeregowi. Często pracują na trzy zmiany bo tak dużo mamy pracy , a kryzys nadal trwa? Wszystko dla dobra pracownika. Firma bardzo dba o zdrowie pracowników szczególnie w okresie świątecznym. To forma ochrony przed przejedzeniem. Bony świąteczne to nie jest zapomoga dla najuboższych . Święta są takie same dla każdego . Wszyscy mamy takie same żołądki.
Dla niektórych wybrańców po cichutku przyznaje się dodatkowe premie, nagrody, podwyżki.
Wymienia się sprawne samochody służbowe na bardziej bajeranckie. Coraz to większa grupa ma samochody służbowe i dojeżdża do pracy na koszt Interchemalu, a pozostali muszą zapłacić z własnej kieszeni.
Szara masa od 4 lat nie widziała podwyżki. Kryzys to niezła wymówka. Wszędzie się skończy, a u nas nadal będą mówić o kryzysie i o oszczędzaniu.
Zobaczcie jaka jest proporcja miedzy pracownikami produkcji i biura.
Ciekawe w ilu firmach na 1 pracownika produkcji przypada 1 pracownik biurowy.
W Interchemall pracownicy są poniżani , zastraszani . Dla przełożonego podwładny to żadna wartość. Nowo przyjęty pracownik na starcie otrzymuje więcej niż ten który pracuje od 5 -10 lat. Piszesz o standardach na parkingach. To kolejna ściema. A co by się stało gdyby ktoś z biura zaparkował pod płotem, a pracownik produkcji przy budynku ? To kolejna dyskryminacja są lepsi i gorsi. Pracownicy produkcyjni mają parkować pod płotem bo tam jest ich miejsce.- to ostatni pomysł.
Jeżeli ktoś tego nie przetnie ,nie zmieni myślenia i kilku kluczowych osób nie zwolni, to nie będzie lepiej. Niektórzy czują się bezkarni i pozwalają sobie na wszystko, brak podstawowego wychowania jest tu szczególny. Krzyk to podstawa działania. Słusznie , niesłusznie ale najważniejszy jest krzyk a to tylko oznaka słabości .
Interchemall to chory organizm i w kilku miejscach wymaga amputacji dotyczy to produkcji i biura.
Ryba psuje się od łba! Ale cóż osoby najbardziej wredne i podłe mają wielkie poparcie szefa, który udaje, że nic nie widzi . Już niewiele brakowało aby wywalili jedną wredotę ale nic z tego bo nadeszło wsparcie z góry. Dlaczego? Czy szef nie chce uzdrowić umierającej produkcji? Zgniła atmosfera i nie udawajcie, że możecie liczyć na pomocną dłoń współpracowników.
Ciekawe czy Prezes wie co tu się dzieje?
anonim - 2010-09-05 08:51:14 odpowiedz | cytuj
ale jak ktoś mądry napisał (praca adekfatna do płacy)litości

anonim - 2010-09-20 19:01:50 odpowiedz | cytuj
Bardzo nie miła atmosfera pracy. Pseudo kierownicy zmiany szczuja ludzi miedzy zmianami na siebie, przez co jest niezdrowa i chora atmosfera. Bardzo niesympatyczne kierownictwo,które pokazuje swoja wyzszosc nsd pracownikami. Jest to dalekie od profezjonalizmu jakim sie szczyca. Prace w tej fabryce mozna pominac w swoim zyciorysie , gdyz to tylko zenada. NIE ZYCZE NIKOMU PRACY W PODOBNYCH WARUNKACH PSYCHICZNYCH
tylko bez nazwisk, proszę - 2010-09-23 17:36:45 odpowiedz | cytuj
Tak, i jeszcze mając do pracy 10 km kupił mu Prezes furę jak co najmniej jakiemuś dygnitarzowi. To dla tej fury kazał sobie zrobić więcej miejsca na parkingu. Co mu plebs będzie przez szyby zaglądał do środka : )
tylko bez nazwisk, proszę - 2010-09-23 17:45:05 odpowiedz | cytuj
Trzeba poczekać na otwarcie zakładu, który powstanie obok Interchemallu. Ludzie, może i matoły ale swój rozum mają. Jak znam życie to uciekną wszyscy do nowego pracodawcy. I po problemie. Gryzipiórki staną w zespół z Dyrektorami przy maszynach. Och, chviałabym to zobaczyć.
pracownik - 2010-09-23 20:23:20 odpowiedz | cytuj
ale tu kogoś zazdrość zżera , aż boli , słuchaj , szukam roboty i interesuje mnie czy płacą zus , i czy robią to co mówią , czy nie ma kantu , zakład prezentuje się nieźle , a ja wiem że bywa różnie, i jescze jedno , jak tak źle to co tam jeszcze robisz?
xxxxx - 2010-09-24 13:50:11 odpowiedz | cytuj
no właśnie................też się nad tym zastanawiam, skoro jest dookoła takie podłe towarzystwo, paskudna atmosfera i firma nie godna polecenia, wręcz wstyd w niej pracować jak to wynika z twojego opisu, to czemu wytrzymujesz to wszystko ponad 10 lat????? bo tyle musisz pracować skoro pamiętasz czasy Pani m...... na produkcji????? czegoś w związku z tym nie rozumiem??????
ktos - 2010-09-24 21:43:06 odpowiedz | cytuj
pracownik - 2010-09-23 20:23:20

zus placa i pensje na czas tez placa i to wszystko na legalu nic lewizny !
były.. - 2010-09-27 13:02:40 odpowiedz | cytuj
Zus i wypłata ok, a po za tym masakra wyzwiska , wrzaski jakby mieli niektórzy bat to pewnie by z niego strzelali .Wiele osób uciekało po jednym albo góra 2 dniach , niektórzy brali od lekarza prochy na uspokojenie ale i tak wytrzymywali góra 3 miechy na skraju załamania nerwowego.NIE POLECAM!!!!!! nawet najgorszemu wrogowi
jestem tu - 2010-09-27 15:38:25 odpowiedz | cytuj
na szcęście z tymi papierkami jest ok , firma dba o pracowników , a do tego po roku firma dała mi pakiet zdrowotny , darmo, więc nie narzekam, oczywiście czasmi zwalniają ludzi , ale gdzie tego nie robią i pewnie ci najwięcej narzekają - wiadomo - wszystkim nie dogodzisz chocbys pekł nie dasz rady. Jedno wiem napewno tu ludzie pracuja dobrowolnie nikt nikogo nie zmusza a z tym krzykiem to tez "były" zdrowo przesadza. Pewnie miał problemy z dostosowaniem i teraz się mści , bo tak fajniej
x