Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o S.I. "Naprzód"

zdjecie uzytkownika
ja - 2013-01-11 19:50:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A może tak właśnie Ci którzy zamawiają te usługi płacą "szczygłami" i te firmy płacą tyle ile mogą ?????????????? Może warto się nad tym zastanowić? A może petycja do ustawodawców żeby nieść umowy o dzieło czy zlecenie i wprowadzić obowiązek umów o pracę? Tym się państwo zajmijcie, a nie narzekaniem.
zdjecie uzytkownika
ona - 2013-01-28 20:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
,,A Wy nawet niechętnie korzystacie z możliwości podnoszenia kwalifikacji, którą firma NAPRZÓD Wam zapewnia !,, Bardzo ciekawe stwierdzenie firma zapewnia mozliwość podnoszenia kwalifikacji ? tzn ?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-01-29 23:05:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko szanuje się takie bydło które mało robi a duzo gębą nadrabiają
a szefostwo tego nie widzi.Mają niski poziom kultury bo nawet ośmiu klas nie mają haha
zdjecie uzytkownika
Jola - 2013-01-31 10:53:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xxx - 2013-01-29 23:05:20

Tylko szanuje się takie bydło które mało robi a duzo gębą nadrabiają

a szefostwo tego nie widzi.Mają niski poziom kultury bo nawet ośmiu klas nie mają haha
Nie przesadzaj i nie obrażaj bo nie Wisz jak tam jest takie osoby jak ty naczesanej broni szefostwo bo jest z nimi na Ty Tak jak w Białymstoku
Kierownictwa rodzina pracuje nie maja grupy sprzątanie o danej godzinie zbierają się kobiety by na szybkiego sprzątać obiekt bo nie maja pracowników Bo dobrych się wlania tylko dla tego ze maja trzecia grupę i nie mogą na takich ludziach zatrudnić A jaki jest wydajny pracownik co ma druga grupę i jest na zwolnieniu no stop to taki jest dobry wiec mi tu nie gadaj jak nie wiesz Wiesz i znam osoby co maja 8 klas i mają w sobie więcej kultury nisz wykształcone osoby albo te co dostały stanowisko kierownicze a nie dawno sama latała z mopem
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-02-12 22:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ha, ha ! to gdzie byś kobieto pracowała ... ?
zdjecie uzytkownika
I.M. - 2013-02-12 23:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xxx - 2013-01-29 23:05:20

Tylko szanuje się takie bydło które mało robi a duzo gębą nadrabiają

a szefostwo tego nie widzi.Mają niski poziom kultury bo nawet ośmiu klas nie mają haha
Tak .... zdecydowana większość pracowników w Galicji podniosła swoje kwalifikacje DZIĘKI firmie NAPRZÓD (niektóre już mają dzięki temu lepszą pracę) ... ale dużo osób musiałam mocno namawiać do skorzystania z szansy, a kilkanaście nie udało mi się w ogóle namówić.
To o czym to świadczy ?
O tym, że tu narzekacie, a w rzeczywistości nic nie chcecie zmieniać w Waszym życiu ... bo to trzeba trochę wysiłku, uczyć się ... zdać egzamin ......
zdjecie uzytkownika
wrangler - 2013-02-14 21:26:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To brzmi jak wypowiedź pewnej pani z biura! :-)
zdjecie uzytkownika
gulgot - 2013-03-20 19:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedz ,,kierowniczki?,,
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-03-27 08:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zaraz w Krakowie na Jana pawła 2 sie zmieni jest po przetargu i oficjalnie wygrała inna firma niż Naprzód jeszcze trochę dokumentacji i kierownik też może sie zmienić wiecie już kto wygrał?
poczytajcie wszedzie to samo piszą nikt nie lubi kierownika i brygadzistów a tak naprawdę powinno wszystkim zależeć na dobrej współpracy .
zdjecie uzytkownika
Kierownik - 2013-04-16 19:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak ....
zdjecie uzytkownika
Kierownik - 2013-04-16 19:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gulgot - 2013-03-20 19:39:01

odpowiedz ,,kierowniczki?,,
Tak ...
zdjecie uzytkownika
Kierownik - 2013-04-16 19:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-03-27 08:41:07

zaraz w Krakowie na Jana pawła 2 sie zmieni jest po przetargu i oficjalnie wygrała inna firma niż Naprzód jeszcze trochę dokumentacji i kierownik też może sie zmienić wiecie już kto wygrał?

poczytajcie wszedzie to samo piszą nikt nie lubi kierownika i brygadzistów a tak naprawdę powinno wszystkim zależeć na dobrej współpracy .
Na dzień w którym piszesz Swój post - pierwszą cenę miała ...pewna firma .. która właśnie odpadła ..... druga firma w kolejce też odpadła ...na dzień dzisiejszy - piłka wciąż jest w grze .... a bramki są dwie .... więc jeszcze różnie może być.....

A co do lubienia nadzoru - nadzór nie jest po to, aby go lubić ... choć miło - gdy jest lubiany ... nadzór - jak sama nazwa wskazuje - jest do nadzorowania należytego wykonywania usługi przez pracownika liniowego.
A to, że niektórzy pracują "po łebkach", "na - odwal się", to nic dziwnego, że nadzór sprawuje nad nim większą "opiekę" ... nie dlatego, że lubi gnębić ... tylko dlatego, żeby w jakiś sposób wyegzekwować rzetelne wykonywanie pracy.
Jeżeli mimo tej ścisłej kontroli, pouczania, zwracania uwagi - pracownik liniowy nadal nie chce porządnie pracować - kierownik ma prawo wnioskować o jego zwolnienie z pracy, gdyż naraża firmę ("rękę, która go karmi") na utratę dobrego wizerunku .A w przypadku obiektów szpitalnych - naraża realnie zdrowie pacjenta, poprzez zaniedbywanie obowiązujących procedur dezynfekcyjnych.

I tyle w tym temacie.

Poza tym - da się z nami normalnie porozmawiać ... tylko trzeba być szczerym ... i nie kombinować ... też jesteśmy ludźmi.....
zdjecie uzytkownika
anonimowa kl - 2013-05-02 15:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystkie firmy sprzątające wykorzystują ludzi! Teraz by sprzątać trzeba mieć grupę!!! W szpitalu grupę! Parę lat temu to było nie do pomyślenia! I to na cały etat z grupą trza pracować, a jak mają ludzie umowę zecenie, to i więcej!
Trudno, zeby nie narzekać, skoro pracuje się ponad siły po 200 godzin miesięcznie.
Naprzód daje umowe o pracę, gdy sie ma grupe. Inaczej na zlecenie trzeba robić, rzucaja po oddziałach. I trzeba zakazy pracy u kurencji podpisać. A dają na rękę około 1100 złotych!
Umowy często zmieniają. A jak jakiegoś papiera nie chcesz podpisać, to cie strasza, a to że pracy nigdzie nie znajdziesz, a to dyscyplinarnym zwolnieniem... A kadrowa na żabincu- lepiej nie mówić!
Dziś w Polsce to jest dziwnie prawie jak [usunięte przez moderatora]. Czemu PEFRON tych firm nie skontroluje!!! wszystkich bez zadnego wyjątku.
zdjecie uzytkownika
były - 2013-05-04 01:36:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdyby nie pani [usunięte przez moderatora] w Szpitalu im. Rydygiera w Krakowie, która oprócz awansu nabyła z wiekiem otępienia starczego i sklerozy to byłaby to normalna firma. Co muszę przyznać pracowałem w jeszcze gorszej co jest chyba niemożliwe ale to fakt. Pracodawca za pomocą kamer gdyby mógł to zaglądnąłby nawet do odbytu a pracę mierzył stoperem. Gdyby nie jeden wesoły facet to siedziałbym w tej chwili w innym miejscu w pasiastej piżamie. Z perspektywy czasu stwierdzam, że nie warto się z gównem bić tylko poszukać sobie lepszego pracodawcy i odejść z podniesioną głową. Dziwi mnie tylko jedno - ile jeszcze mogą wytrzymać uczciwie pracujący ludzie. Hej.
zdjecie uzytkownika
abc - 2013-05-04 01:42:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Szpitalu im. Jana Pawła w Krakowie wygrała firma ASPEN, która też szuka pracowników ale najchętniej z 2 grupą. Resztę znacie.
zdjecie uzytkownika
Łukaszek - 2013-05-11 20:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie powiem jak ktoś [usunięte przez moderatora] 12 za 60 godzin jest[usunięte przez moderatora]. Mówię to jako człowiek po zawodówce!!

Nauczyłem się języka obecnie minimum zarabiam po 20pln na godzinę. W zależności od pracodawcy to minimum 12zł h jako promotor. Praca nie trudna. jak łatwo policzyć 12x5 daje 60. I to jest zarobek.
zdjecie uzytkownika
Damian - 2013-05-19 13:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pani [usunięte przez moderatora] ...... Ostatnio byłem swiadkiem jak ponizała panie na onkologii. Osobiście zaoferowałem pomoc i czas skończy z tą kobietą.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-05-22 00:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonimowa kl - 2013-05-02 15:59:46

Wszystkie firmy sprzątające wykorzystują ludzi! Teraz by sprzątać trzeba mieć grupę!!! W szpitalu grupę! Parę lat temu to było nie do pomyślenia! I to na cały etat z grupą trza pracować, a jak mają ludzie umowę zecenie, to i więcej!

Trudno, zeby nie narzekać, skoro pracuje się ponad siły po 200 godzin miesięcznie.

Naprzód daje umowe o pracę, gdy sie ma grupe. Inaczej na zlecenie trzeba robić, rzucaja po oddziałach. I trzeba zakazy pracy u kurencji podpisać. A dają na rękę około 1100 złotych!

Umowy często zmieniają. A jak jakiegoś papiera nie chcesz podpisać, to cie strasza, a to że pracy nigdzie nie znajdziesz, a to dyscyplinarnym zwolnieniem... A kadrowa na żabincu- lepiej nie mówić!

Dziś w Polsce to jest dziwnie prawie jak niewolnictwo. Czemu PEFRON tych firm nie skontroluje!!! wszystkich bez zadnego wyjątku.
A i owszem - kontrolują nas wszystkie możliwe instytucje ..... i nie znajdują w naszych szeregach nieprawidłowości ..... realia po transformacji politycznej są jakie są ... ale przecież o taką właśnie Polskę walczyliście .....Związki Zawodowe - śmiech na sali ! Dziś Związki Zawodowe patrzą jak najwięcej złapać naiwnych ... do płacenia składek .... potem ich prezesi kupują sobie coraz to nowsze samochody .... a wypisać się ze Związków - graniczy z cudem ! Sama musiałam kilkakrotnie bronić swoich pracowników przed Związkami Zawodowymi, które tak bardzo nie chciały "pozbyć" się dochodów w postaci ich składek, że nie chciały przyjąć do wiadomości, iż pracownik wypisuje się z nich ! Ile miałam nieprzyjemności - tylko ja wiem ... nawet sądem próbowali mnie straszyć ..... nie bądźcie naiwni .... świat jest jaki jest ... więc jeżeli traficie do dobrej firmy (a Naprzód niewątpliwie taką jest) i rozsądnego kierownika - nie narzekajcie ... zawsze może być gorzej .....
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ 8 - 2013-07-19 09:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszeliście co Naprzód zrobił odchodząc ze szpitala JANA PAWŁA II w KRAKOWIE?!!

W kwietniu 2013 roku skończył się kontrakt Naprzodowi w JP II. Firma zarządała od pracowników, by Ci przeszli z nią do szpitala na Kopernika. Tych, którzy nie chcieli, "szntarzowała", że nie znajdąnigdzie pracy, albo karę firmie będą musieli zapłacić.
Jakiś czas temu Naprzód orgaizował kursy na sanitariusza. Pracownicy nie bardzo chcieli na kurs chodzić, ale dano i delikatnie do zrozumienia, że jeśli na kurs nie pójdą, to straca pracę! Więć chodzili, mimo że nie chcieli, bo na co im taki kurs, skoro firmy nie zatrudniają sanitariuszy, a do szpitala, by się za sanitarusza dostać, to trzeba mieć średnie wykształcenie, sam kurs nie wystarczy. Teraz Naprzód "zaszntarzował" pracowników, że jeśli z nią nie pójdą do Kopernika, to za kurs 5 tyś. muszą zwrócić. Tylko,że pracownicy o ten kurs się nie prosili, wręcz go nie chcieli. Musieli na niego chodzić, by pracy nie stracić! Teraz firma ma "NIEWOLNIKÓW", bo kogo stać na to by takie duże pieniądze zapłacić!
Ale to nie wszystko, Naprzód nie chciał dać świadectw pracy osobom, które zdecydowały się odejść z firmy. Ponoć nie chciał dać im świadectw dlatego, że z PEFRON-u pobierał za nich dotacje.
No i dlatego, że jeśli zwoliło by się z firmy dużo osób naraz, to zwolnienie grupowe by było, a nie zwyczajne. Więc przeciągali procedury, jak długo mogli.
CZY TO JEST ZGODNE Z PRAWEM?
A i niektórym nie zapłacili za urlopy! Jakieś dziwne koszty dodatowe im dopisali, nie wiadomo, za co?
Po prostyu cuda! Wszystko byle by nie płacić.

A i chodzą słuchy po Krakowie, ze któraś z firm, która przegrala przetarg na sprzątanie w szpitalu Jana Pawła II, ocernia w internecię Aspen, czyli firmę, która przetarg wygrała. I podaje się za pracowników Aspenu.

Nieźle.
Widąć z tego, że pracownicy z ożeczeniem są na wagę złota,
a raczej dotacje za nich!
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-02 09:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest jakieś ubezpieczenie w S.I. "Naprzód" Kraków?
zdjecie uzytkownika
w - 2013-08-15 16:27:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
caly full serwis firma godna polecenia
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-24 08:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję w Naprzodzie w szpitalu Kopernika i jestem zadowolona.Środków do mycia isprzątania jest pod dostatkiem.Niczego nie brakuje.To nie jak w Aspenie,że myją na Jana Pawła płynem do naczyń.POWODZENIA IM ŻYCZĘ HA HA HA
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-24 08:59:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Właśnie,podobno ASPEN wchodzi na CUMRIK,ale ma jakieś problemy z ludżmi.Noi dobra,po miesiącu ich wywalą.A poza tym w Aspenie nie ma nic,a ile trzeba godzin trzeba wypracować żeby wziąć najniższą krajową.Babki co zostały na Jana Pawła zapieprzają po 240 godzin.Bardzo dobrze im.Powodzonka życzę PANIĄ.hahahaha
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-24 09:08:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A przecież NAPRZÓD super się sprawdza na Cumriku. Wszyskiego mają pod dostatkiem.Wszyscy są zadowoleni z tej firmy.Niech się trzymają i nie dają wejść Aspenowi.
zdjecie uzytkownika
- 2013-08-24 09:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma godna polecenia.Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
21 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.I. "Naprzód"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x