brak logo

S.I. "Naprzód"

Kraków

Opinie o S.I. "Naprzód"

2013-09-24 16:55
oooo - 2013-09-21 21:14:57

Ktoś, kto nie czyta umów, aneksów i innych tekstów, to się ośmiesza...

Ciekawe, może je czyta, tylko nie ma wyboru i musi je podpisać, by zachować pracę?!

To raczej źle świadczy o pracodawcy, a nie o pracowniku!

Ktoś, kto ma czyste sumienie, nie daje do podpisania "lojalek", czy małoczytelnych umów (z aneksami oczywiście)...
Wybór jest zawsze !
Możesz nie podpisywać i iść do innego pracodawcy, który tego nie wymaga !
Możesz podpisać i skonsultować dokument z prawnikiem ... jeżeli jest niezgodny z prawem - zgłoś anonimowo odpowiednim instytucjom.
Zawsze też możesz rozwiązać umowę - wypowiedzenia nikt nie ma prawa odmówić Ci ...
Ale zanim podpiszesz lub NIE podpiszesz - zapoznaj się gruntownie ..... może nie taki diabeł straszny jak go obsmarowywują .... i wcale nie jest tym co inni plotą trzy po trzy ....
1
Malutka 2013-10-01 21:38
Bielsko-Biała. Pracowałam w kilku firmach sprzątających. Znam i potwierdzam różne przekręty oraz naciski na pracowników ale to co wyprawia pani [usunięte przez moderatora] w Bielsku przerasta wszelkie granice.


1. Klasyka - tak jest prawie że wszędzie.

Pracownicy zatrudniony bez umowy przez kilka miesięcy gdy pyta o wynagrodzenie lub cokolwiek w jego stronę (stawka, umowa, BHP, środki do wykonania pracy itp.). Odpowiedz : Nie podoba się ? Powinna się Pani/Pan cieszyć że ma pracę.


2. Podpisy.

Szkolenia BHP, PPoż itp., Zobowiązania i Oświadczenia pracownika wobec firmy Naprzód oraz Umowa.

Proszę Tu podpisać bez wpisywania daty. Teraz nie ma czasu na czytanie, ma się Pani/Pan zając pracą i klasyka z pkt 1.


3. Zobowiązania firmy wobec pracownika.

Musi Pani/Panu wystarczyć, inni sobie doskonale radzą więc Pani/Pan też może. Firma zawsze się wywiązuje tylko ma chwilowe trudności i klasyka z pkt 1.


4. Warunki pracy zobowiązania wobec zleceniodawcy.

Pisemne zapewne nieomal ideał.

Realia. Musimy oszczędzać ponieważ ponosimy ogromne koszty pracy i wydatki na obsługę zleceniodawcy. Musi sobie Pani/Pan poradzić tym co ma i klasyka pkt 1.


5. Firma, pracownik i ciekawostka.

Pomijam milczeniem bluzgi i gnojenie pracownika oraz braku poszanowania czy szacunku do jego pracy tylko dla samo dowartościowania się szefowej. Wymagany zakres prac jest nie do przerobienia nawet dla sportowca wyczynowego, a tu preferowane i nieomal wyłączne zatrudnienie to inwalidzi II grupy.

Nie znam wszystkich przypadków ale w 2013r.co najmniej 2

osoby były operowane na przepuchlinę i kręgosłup.

Ta firma winna zmienić nazwę na Sp. która tworzy inwalidów.

Jako ciekawostka właściciele posiadają zarejestrowanych kilka firm z różnymi nazwami co ułatwia wygrywanie przetargów.

Naprzód, MedAssist, ...

Jak to w Polsce, wszystko legalnie i zgodnie z przepisami.


6. Kontrole.

Sanepid i owszem bywa i zobaczył to co w papierach wraz z Panią [usunięte przez moderatora] fruwającą tak że nieomal nóg nie połamała dzielnie im towarzysząc.

PIP w Bielsku ma inne ważne sprawy.


7. Inwalidzi.

Osoby niepokorne, niewygodne, chorujące są usuwane w trybie natychmiastowym lub nie przedłuża im się umowy i wszystko gra puki naiwnych bezrobotnych nie braknie.


Jeszcze pracownica choć już inwalidka.
3
l.k. 2013-10-01 21:42
Zgadzam się wybór jest zawsze.
Szkoda tylko, że prawo pracy nie zawsze jest jasne. Zdarza się, ze niektóre przepisy pracodawca interpretuje inaczej, a pracownik inaczej. Często o tym, kto ma rację decyduje sztab prawników.

Co do umowy antykonkurencyjnej, to często pracowawca potrafi "przekonać" pracownika, by ją podpisał. Wszyscy wiemy jak! Niestety. Po fakcie pracownikowi jest bardzo trudno udowodnić, ze doszło do złamania prawa... bo przecież można pracować w innym miejscu ... bo pracy jest pod dostatkiem dla wszystkich ... i na pewno osoba, która idzie sprzątać ma wiele innych ofert pracy... a sprzątanie wybiera, dlatego ze ma taki kaprys!!!
1
l.k. 2013-10-01 21:48
Widzę, że w Bielsku Białej jest podobny problem jak w Krakowie...
Brak szacunku dla drugiego człowieka i duże poczucie bezkarności.
2
Malutka 2013-10-29 07:53
Dopóki nie zostaną zmienione przepisy Prawa Pracy oraz ulgi i dopłaty z PFRON-u takie postępowanie pracodawców będzie nagminne. Dopłaty winny trafiać wyłącznie bezpośrednio do pracowników, a pracodawca winien otrzymać ulgi podatkowe. Aktualne przepisy obciążają wyłącznie budżet państwa nabijając kasę pseudo pracodawcom z układami.

Roczny przerób osobowy S.I. Naprzód w Bielsku-B jest spory ok 12 - 20 osób.
15.10.2013r PUB Bielsko-Biała. Pracownik gospodarczy Szpital Miejski, 4 osoby z grupą inwalidzką nr oferty StPr/13/2579.

(usunięte przez administratora)
2
77 2013-11-04 07:51
ja pracuje w naprzodzie 4 lata i nie narzekam bo pracuje uczciwie i sumiennie na kopernika w krakowie kierowniczki sa super ludzkie izycie znaja ale jak ktos jest leniem i kombinatorem to zawsze i wszedzie bedzie mu zle
3
DUNICA 2013-12-25 12:17
MÓWICIE O LUDZIACH Z GRUPĄ INWALIDZKĄ O LUDZIACH JUŻ CHORYCH, KTÓRZY TAK NAPRAWDĘ NIE POWINNI JUŻ PRACOWAĆ I NIE PO 12 GODŹ. GÓRA 6 GODŹ TO I TAK DUŻO JAK NA LUDZI CHORYCH. DZIWIĘ SIĘ ,ŻE PAŃSTWO POLSKIE NA TO POZWALA GDY LUDZIE ZDROWI NIE MAJĄ PRACY ALE MAJĄ WIEDZĘ ŻE PROPONOWANY DOCHÓD JEST ŻENADĄ! FIRMA ,,NAPRZÓD,, LUDZIOM ZDROWYM PROPONUJE PRACĘ--- UMOWA-ZLECENIE 7ZŁ NA GODZINĘ BRUTTO 12 GODZIN PRACY ŻADNYCH DODATKÓW URLOPÓW I CHOROBOWEGO !!!!!!!!! I TO MA BYĆ POLSKA DLA POLAKÓW. WSTYD!
4
mloda 2014-02-11 17:05
zgadzam się w 100% firma kogucik nigdy nic nie było tylko słyszało się oszczędzajcie środki worki na śmieci jak sa brudne macie myć zaznaczam że ja pracowałam na szpitalu gdzie wszystko powinno być sterylne środki nie mają pełnego spektrum działania wiec jak ma być dobrze ludzi z grupą biorą a jak poszłam chorować bo niestety przy mojej chorobie mam czas zaostrzeń i remisji to brygadzistka się na mnie darła jak walnięta i zrobiła ze mnie alkoholiczkę w końcu się wkurzyłam i nagadałam jej do słuchu poszłam chorować dalej i w międzyczasie szukałam innej pracy mobing jak nie wiem wiadomo ci co tam pracują to tego nie powiedzą bo się boją że je zwolnią WSTYD żeby przyjmować chorych a ma pracować jak zdrowy !!
4
mloda 2014-02-11 17:16
zyta to ty nie wiesz co mówisz bądź jesteś ograniczona bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem tak więc jeśli zaczniesz znowu ludzi obrażać że się nie znają a sama się nie znasz więc milcz bo to co napisała obojętna to ma racja w zeszłym roku dofinansowanie do II grupy wynosiło 2400 a w tym roku 1125 plus pensja pracownika tyle firma dostaje od pefronu dodatkowo firma płaci mniejsze składki następna sprawa nie dość że na czystko od kwietnia tego roku mają 1125 zł dla siebie do tego dolicz to co dostają za obiekt czyli powiedzmy szpital nie tak jak ty dostajesz za prace na oddziale tylko szpital firmie płaci na m2 plus co kwartał dodatek za mycie okien a ty mycie okien masz w pensji wiec myśl co mówisz bo niestety są mądrzejsi od Ciebie i bardziej obeznani w przepisach a naprzód to Gnoje i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i piep**rzony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ja się ciesze że z nimi skończyłam!! nie zapomnę miny brygadzistki jak przyniosłam jej wypowiedzenie
4
Irena 2014-02-20 21:33
Ja pracuję w DSK LUBLIN TEZ bardzo zadowolona jestem poniwaz Ta Firma Naprzód daje ogromne satysfakcje według praw Nie zalega z wypłatą Daje długie umowy dla osób z grupą Wsztstko Okey
1
******** 2014-02-23 19:37
firma Naprzod jest beznadziejna obnizyli ludzia zarobki ,chca aby ludzie za darmo pracowali poprostu brak slow.... SZCZECIN
EWELINA 2014-02-23 19:40
firma Naprzod jest beznadziejna obnizyli ludzia zarobki ,chca aby ludzie za darmo pracowali poprostu brak slow.... SZCZECIN
1
salowa 2014-04-15 17:17
pracowałam w bielsku białej i nie polecam najgorsza rzecza sa różnorodne stawki miedzy pracownicami jedna tyle na godzine inne tyle a pytając pania kierownik co to ma znaczycz słyszymy odpowiedz nie podoba się trudno widocznie pani nie chce pracować zero zrozumienia i zero jakiej kolwiek rozmowy tylko strach co pani kierownik znów wykrzyczy ja niestety nie dałam sobie pomiatać wolałam odejść i dodam ze pensji nie ma chociaż termin już minął nie dziwi mnie to bajki są w naprzód rzeczywistością
1
niedostateczny 2014-04-21 19:27
Nikt z pracy w Firmie Naprzud nie jest zadowolony ta firma nie powinna istnieć w Olsztynie
ona 2014-04-25 19:09
taka dobra firma a co zrobili z pracownikami w Belchatowie?
małgosia 2014-05-03 10:38
Ludzie ta firma to [usunięte przez admina], i ludzie którzy wykorzystują ludzi jak się da. Niezycze nikomu pracy w tej firmie, robią co chcą z tobą ,kiedy pasuje to Cie zwolnią ,praca bardzo ciężka , za grosze , pracowałam tam zaledwie 1 miesiąc , i potraktowali mnie jak śmiecia. niewypłacili i narobiłam się gorzej niż wół, ludzie opamiętajcie się ta firma was wykończy , ostrzegam was , (usunięte przez administratora).
byla pracownica 2014-07-08 13:19
W koncu firma naprzod przegrala przetarg w szpitalu w Slupsku.Koniec okradania ludzi.Jantar to sprawdzona firma.
3
szczery 2014-07-16 16:40
Naprzód wykorzystuje ludzi pracuje w jednym ze szpitali jakiś czas i wiem co tamssię dzieje prace po godzinach niekiedy nawet 24h zdarzyło się pracować albo od 6rano do w nocy nie obchodzi ich czy masz rodzinę czy nie charuj w weekendy choć nie powinieneś ale twoje veto będzie miało konsekwencjeczyli wylot z pracy i ooczywiście nie dostaniesz na papierze ze zwalniają cie no nie przychodziles w weekend bo miałeś prawo nie przyjść zwolnia cie z setki innych powodów pracuje bo nie mam innej pracy ale stale szukam pożegnam się z tą super firmą
1
gosc 2014-07-18 14:34
Dlaczego zaklady pracy chronionej takie jak Jantar w Slupsku kazą ludziom z II grupa pracowac 40 godzin tygodniowo,i po 12 dziennie skoro weszla ustawa z mocy prawa ze niepelnosprawni moga pracowac 7 godz dziennie a 35 tygodniowo.Czy naprawde nie ma zadnych kontroli w tych oszukanczych zakladach?Pracownik z IIgrupy nie ma nic tylko zaklady sie bogaca kosztem chorych ludzi.Zlodziejstwo i bezprawie.WSTYD.
1
gosc 2014-07-21 20:14
Banda oszustow i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak nazywaja sie zaklady pracy chronionej!!!Gdzie jest inspekcja pracy!?
2
XXX 2014-08-20 12:35
No przecież wcześniej ktoś pisał, że Jantar to sprawdzona firma ... więc o co chodzi ?
2
caska 2014-09-20 15:46
ani słowa nie zrozumiałam z tego bełkotu. Warto sobie zdać najpierw sprawę z tego jaki mamy rynek pracy i z tego że pracownik ma także obowiązki wobec pracodawcy.
MPF7 2014-12-12 22:38
FALSZUJA UMOWY SKRACAJ URLOPY ZASTRASZJA LUDZI ZWALNIAJA ZA PRAWDE
1
CT6c 2014-12-12 22:46
ZASTRASZAAJA LUDZI UWIELBIAJ KAPUSIOW KTORZY NIE MUSZA PRACOWAC NAJWAZNIEJSZE ZE DONOSZA KRAKOW NIC NIEWIE JAKICH MAJA PRACOWNIKOW JA PRACOWALEM W FIRMIE NAPRZOD I ZOSTALEM ZWOLNIONY ZA UCZCIWA PRACE BO KAPUS NA MNIE DONIOSL ALKOHOLIKI TO SA U NICH PRACOWNIKI ZRESZTA BRYGADZISTA U KTOREGO PRACOWALEM JEST W RYJ ALKOHOLIKIEM CODZIENNIE RYJ CZERWONY I WYRZYWA SIE NA PRACOWNIKACH LUDZIE I ZASTRASZA LUDZI NZE BEDZIE ZWOLNINIONY KIEROWNICZKA NAWET NIEWIE JAK SIE NAZYWA I JAK MSIE WYSLOWIC TYLKO ZZSTRASZA
1
pracownica 2015-01-01 11:10
praca w tej firmie to nie praca to ciezka tyraczkanie placi sie za nadgodziny nie ma doplat za godziny nocne nie ma przerw w pracy jaka prztysluguje 2 grupie nie ma dnia wolnego na badania okresowe choc sie nalezy 2 grupa powinna pracowac 7 goidz pracuje 8 godz lekarz nie dopuscil mnie do pracy na wysokosci a musialam to pracowac pod grozba zwolnienie brak ubran ochrronnych- tak traktuje sue ludzi chorych-jesli chodzi o wyjazdy na turnus rehabilitacyjny to brak terminow w okresie letnim bo jade np kierowniczka z mezem na dwa tygodnie a ma jakbybylo malo nie jest pracownikiem firmy ale kogo to obchodzi-to straszny bajzel jak domagasz sie io swoje to wymowuenie bez podania przyczyny dyrekcja naprzodu to ludzie bezwzgledni
1
CytrynQa 2015-01-12 19:34
Firma jest beznadziejna , ogólna ocena jest to "-10"..... Kierownicy to kłamcy , krętacze.... "Jeżeli robisz to co każą to jest "ok" ,a jeżeli się sprzeciwisz to zwalniają. Najlepiej jakby jeden pracował na dwóch etatach. Dostać urlop planowany to jak wygrać w "lotto". Stosują "Mobbing". Ocena Firmy Po Prostu "Bez Komentarza"
3
Norbert 2015-02-27 14:35
Witam dzis nie zostala mi przedluzona umowa w firmie Naprzod pracowalem w inowroclawiu w szpitalu kierownik mnie przyjal do pracy i zastraszyl zebym podpisal papier ze godze sie na prace po 8 godzin a prawnie mam stopien umiarkowany i prawo mowi 7 godzin praca. Wiem ze mozna pracowac po 8 godzin ale zeby mi oddawal te godziny lub zaplacili a nie zmusil do podpisu bo jak nie podpisze nie dostane pracy mnie wyrzuci.To wyzysk niepelnosprawnych i ze jestem nie wygodny umowy mi nie przedluzyli. Kieruja sie wielkim chamstwem.Dzis jak sie o tym dowiedzialem zrobilo mi sie nie dobrze ze stracilem prace bylem w szpitalu na izbie przyjac mam wszystko opisane i podaje firme do sadu i kierownictwo z inowroclawia i zmuszenie do podpisu i o znecanie sie straszenie zwolnienim bo znam sie na prawie i tego sie domagam.Nie zostawie tak tego ide do inspekcji pracy zakladamy sprawe firmie i tez chce uzyskac pomoc finansowa na zalozenie sprawy cywilnej kierownictwu z inowroclawia o mobing i straszenie i lamanie praw niepelnosprawnych.Chce przebadania firmy zeby wszystkie ich brudy wyszly na wieszch.Bede walczyl 10 lat ale dopner swego.Ioczywiscie bede zadal o odszkodowanie za utracone zdrowie.Zdala od tej firmy.Jeszcze naglosnie sprawe w medjach i gazetach.
1
Norbert 2015-02-28 13:02
A Szkolenie BHP to tez wyludzenie podpisu a takiego szkolenia wcale nie ma.Bez szczepien na zoltaczke pracowalem w szpitalu jedno wielkie wyludzenie i oszustwo od niepelnosprawnych.Utrata zdrowia wszystkiego bede sie domagal przed Sadem pracy jest tego bardzo duzo.
1
m.a.m.a 2015-03-06 19:32
W Sosnowcu jest Okropnie . Panie Asystentki nie mają szacunku .Asystentki wstyd mi za was , opamiętajcie się ,trochę godności i szacunku . PAMIĘTAJCIE NIGDY NIE WIADOMO W JAKIEJ PRACY SIĘ SPOTKAMY BYĆ MOŻE JA WTEDY BĘDĘ WASZĄ PRZEŁOŻONĄ .
1
kolega 2015-03-13 13:49
a co powiecie o oddziale w legnicy
alij 1385 2015-03-29 08:35
Nie rozumiem?! Czy tych opinii nikt z tej firmy nie czyta???Dla mnie jest to najbardziej "dziadowska" firma jaką spotkałam! Towarzystwo wzajemnej adoracji ,kolesiostwo ,nepotyzm To jest domena tej firmy! No i najważniejsze.....dowiedziałam się ,że jedna z koleżanek musiała się dzielić premią z brygadzistką {mimo,że sama wykonywała pracę }jak nie dała pieniędzy ,ta dzwoniła do niej a się o kasę ! SZok!!!dziewczyna pojechała do kierowniczki ....i znowu szok! Okazało się,że to kumpelki i to ona powinna dbać o swoje interesy i mieć podkładkę pisemną!! Śmiech na sali!!!
kolega 2015-04-03 17:48
na całe szczęscie z legnicy też ich wywalili słyszałam że przejeła obiekt inna firma lepsza i żetelniejsza
lola 2015-04-05 10:34
Witam.pracowałam w tej firmie za 5zł z groszami na 1h.
!!
Jako tako wypłacana jest jałmużna bo wypłatą to nie idzie nazwać!
Jednym słowem wyzysk człowieka na całego!!!!!
Umowa zlecenie no chyba że robisz jak wół to może zatrudnia za najniższą krajową!
Nie polecam!!!!!!!!!!!!
2
Agnieszka 2015-04-30 15:43
nie wiem skąd tyle wpisów od nie zadowolonych pracowników ja pracowałem wiele lat w tej Firmie i zawsze miałam na czas wynagrodzenie i byłam bardzo dobrze traktowana, zmieniłam pracodawce i teraz żałuję, bo przynajmniej to co miałam obiecane w Naprzodzie zawsze otrzymałam, sugeruje pójść wszystkim nie zadowolonym popracować w konkurencji to dowiecie się w jakiej świetniej firmie pracujecie
zleceniowa 2015-05-15 21:29
w krakowie na kopernika brygadzistki to matoly bez cienia jnteligencji chodza zawsze razem bo jedna umie czytac a druga pisac ale myslec to juz rzadna masakra
nikt 2015-05-18 10:48
widać nie znasz prawa pracy
nikolaj 2015-06-29 12:55
Nie ma lepszej firmy działającej w tej branży na rynku polskim.Negatywne opinie zostawiają osoby ,które z reguły są konfliktowe i musiały się pożegnac z pracą.
Idźcie popracować do konkurencji, to zobaczycie jak się traktuje ludzi!
basia 2015-07-17 09:29
Pracuje w tej firmie prawie 3 lata i nie zmienilabym jej na zadna inna faktem jest ze trzeba sie napracowac ale przeciez po to przychodzi sie do pracy a jesli chodzi o pania kierownik to dusza czlowiek podobnie brygadzisci bo mamy pana z ktorym mozna sie posmiac i pania z ktora mozna o wszystkim pogadac zawsze sluza rada i pomoca.Tak jest w Szpitalu Specjalistycznym w Zgierzu jesli gdzies jest inaczej to bardzo mi przykro.Pozdrawiam wszystkich zawiedzionych ta firma i zycze powodzenia.
Malutka 2015-07-21 17:20
Na szczęście pożegnałam się z tą firmą choć nazwa "firma" jest zbyt szlachetna dla tych cwaniaczków.
Pracowałam w kilka lat w szpitalach w Bielsku-Białej. To mój drugi wpis już jako wolny człowiek.
Pierwsze wpisy z detalami znajdziecie na 4 stronie
Malutka - 2013-10-01 21:38:44
pod adresem http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,241220,0,0,4
Ktokolwiek napisał pozytywnie o tej firmie to kłamie.
Ta firma nie zatrudnia tylko tworzy inwalidów.
Nie zatrudnia tylko umożliwia utratę resztek zdrowia jeśli jeszcze jakieś posiadasz.
Muszą mieć niezłą kasę na układy z Sanepidem i Państwową Inspekcją Pracy.

Chcesz pracować to zapomnij o dowolnym swoim prawie do czegokolwiek.
Z uśmiechem na twarzy wychwalaj perfekcyjność szefowej (włącznie z jej nieskazitelnym urokiem osobistym).

Obyś umierała latami samotnie w bólu, czując własny odór za to jak traktujesz swoich podwładnych.
Malutka 2015-07-21 22:01
Do moderatora.
Proszę o usunięcie ostatniego zdania z mojego wpisu.
Po prostu nerwy mi puściły gdy sobie przypomnę traktowanie ludzi przez szefową gorzej jak śmieci.
olaboga 2015-08-12 20:56
W Krakowie wykorzystują pracownika. Pensja poniżej ludzkiej godności. Zazwyczaj umowa zlecenie płatna powinna być lepiej na godziny niż wychodzi stawka godzinowa z najniższej krajowej. Osobiście nie pracuję w tej firmie, ale znam opinie kilku osób i widzę jaki wyzysk jest. Nie mogę pojąć jak pracownikowi fizycznemu, jeszcze z grupą inwalidzką (nie oznacza to, że ma prawo do renty, czy emerytury) można zaoferować stawkę 5 zł na godzinę???!!! Życzę z całego serca, aby Szanowni Prezesi, Zarządcy, Brygadziści i Inni Pełniący Istotne Funkcje, ale nie będący pracownikami fizycznymi choć przez jeden miesiąc podjęli się pracy polegającej na sprzątaniu itp., pracy fizycznej, wymagającej ruchu, skłonów, ciągłego chodzenia, naciągania się i to wszystko tylko za 5 zl/h. Ciekawe jakie pensje otrzymują Przelozeni sprzątaczek i sprzątaczy? A uczelniom wszelkim oraz zakladom medycznym polecam jednak zatrudnianie bezpośrednio ludzi, a nie płacenie słonych kwot firmom, które pracownikom faktycznie sprzatajcym nie dadzą godziwej pensji.
kuchenkowa była 2015-08-24 11:28
Witam w Bydgoszczu w Juraszu dzieję się cyrki bez umowy bez szkolen tylko czekam aż coś się stanie i wtedy bedzie afera uważać na firmę naprzód
bydgoszczJurasz 2015-08-27 07:47
umowa zlecenie na 4lata...,8zł brutto,żeby zarobić 1200zł wypracować trzeba 240h , kłamstwa co do umów, wyzysk pracowników z kuchni do kibla z kibla do kuchni, dziewczyny pracują na 3/4 oddziałach bo nie mają obstaw ,kłamia i oszukują, a to brak tuszu a to nie mają czasu,zatrudniaja fikcyjnych pracowników- umowy na znajomych,rodzinę czy kogo tam się da... brak odzieży bądź brak wiedzy jak ta odzież powinna wyglądać
Dobrze że już to mnie omija...
Norbert 2015-09-11 20:30
Firma Naprzod to dno szczegolnie kierownictwo z inowroclawia
1
Sprzątająca 2015-09-25 20:43
Brygadzistki w Bydgoszczy to jakaś porażka (wszystkie poza Magdą z Intensywnej i SOR-u). Kobiety bez jakiejkolwiek wiedzy i autorytetu wsród pracowników. Są bezczelne ...chociaż nigdy niczego nie tłumaczą i wymagają od nowych osób cudów. Brak ubrań służbowych. Brak podstawowego towaru. W magazynach pustki...no chyba ,że jest audyt to nagle kupują nawet odświeżacze. Kierownictwo zależne od dyrekcji więc nie są niczemu winni...aczkolwiek kręcą w sprawie wypłat za nadgodziny. Wolnego się nie dostaje, chyba ,że człowiek się z kimś zamieni. Na umowę czeka się około 3-4 tygodnie.
Kuchenkowa 2015-09-27 13:08
Firma naprzod. Z Bydgoszczy to jest porażka totalna nie płacą ,oszukują ludzi, za nocki nie zaplacone, za nad godziny a do pracy jak potrzebowali to obiecali cukrowali ze będą placic a teraz nawet w biurze się zamykaja maja wszystkich za glupkow. ...Umowe zeby dostac trzeba sie prosic miesiac albo i dluzesz oszusci. ...
Sprzątająca jurasz 2015-09-27 13:18
To są oszusci wykorzystują ludzi nie płacą a brygadzistki to na niczym się nie znają nic z nimi nie zalatwisz bo nigdy nic nie wiedza co to za firma brak slow za nocki nie placa masakra co tam się dzieje trzeba tam telewizje wezwac szokkkkkk
ktoś tam taki 2015-09-28 11:27
Firma naprzód która sprząta w Bydgoszczy jeden ze szpitali, nie płaci wynagrodzeń na czas, minął ponad miesiąc a do dzisiaj pewni pracownicy nie otrzymali wynagrodzeń.
Zgłaszam sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy.
Czarna 2015-09-29 19:49
Co Wy tu ludziska wypisujecie za głupoty, bzdury i dyrdymały, Jak wam się pracować nie chce to się zwolnijcie, na wasze miejsce przyjdą inni i mądrzejsi, są kobiety które tam w ogóle się nie nadają do pracy tłumaczy się po sto razy co i jak mają zrobić to i tak do nich to nie dociera, Ci którzy takie głupoty wypisują niech na siebie popatrzą,są kartki na drzwiach w jakich godzinach są załatwiane sprawy w biurze to już od 7.00 do kierownictwa czekają z prywatnymi pierdołami, a robota nie zrobiona to jest dopiero dno bo kobiety czytać nie potrafią. A co do wynagrodzeń to płaca na czas.Kradną co popadnie to pustki w magazynie,praca z tymi kobietami to męka.A kierownictwo bardzo miłe i sympatyczne. :) Brygadzista też bardzo miły :)
Max 2015-10-03 14:03
Hej witajcie !! Jeżeli chodzi o firmę Naprzód i szpital na Juraszu to uważam że są ok. I tak mają największą stawkę godzinową ze wszystkich firm sprzątających !! Jeżeli chodzi o szefostwo to też nie mam żadnych problemów. Najbardziej kompetentna jest tam Pani Małgorzata szefowa na całym obiekcie. Zawsze jest rzeczowa i pomocna. Mam o niej dobre zdanie zawsze uczciwie podchodzi do wszystkich spraw i można wiele spraw z nią pozytywnie załatwić tylko trzeba po prostu porozmawiać. Pozdrawiam wszystkich pracowników na obiekcie !!
Zostaw swoją opinię o S.I. "Naprzód" - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.I. "Naprzód"