brak logo

Santander Consumer Bank

Wrocław

Opinie o Santander Consumer Bank

Konsultant Windykacji CC 2014-09-18 10:40:43
SOCJAL:
Luxmed dodatkowo można wykupić karnet Multisportu dla siebie i osoby towarzyszącej. Na święta Bożego Narodzenia dodatkowe pieniądze (jak dobrze pamiętam koło 500zł ale chyba brutto:P ) plus na dzieci karty nadpłacone, wczasy pod gruszą 250zł netto, dofinansowanie do koloni dla dziecka, dofinansowanie do okularów korekcyjnych, na dzień dziecka karta nadpłacona, możliwość wzięcia pożyczki z oprocentowaniem 0, jak ktoś pracuje dłużej ma dodatek procentowy od kwoty premii, jeżeli ktoś jest dobry ma dodatek za wysoką skuteczność i jest to albo dodatkowa kwota albo procentowo powiększona premia (kwestia jakie zajął miejsce w rankingu)
1
Konsultant Windykacji CC 2014-09-18 10:46:04
ROZMOWA O PRACĘ:
Jak się zdecydujesz i idziesz na rozmowę potrzebujesz dokumenty w tym świadectwa pracy i wtedy są sprawdzane ile się choruje ile UŻ się bierze:P
W jednym dniu ma się jakby 2 etapy:)
Na pierwszym standardowa rozmowa na temat CV i doświadczenia.
Później scenka windykacyjna, należy być łagodnym (postawa pro kliencka)
Później dyktando:) osoba rekrutująca czyta tekst a zadanie polega na płynnym pisaniu w wordzie tekstu i robieniu jak najmniej błędów.
Jak się wypadnie dobrze to idzie się do Kierownika który już umawia na badanei wstępne i już po:) Witaj w SCB:)
tymbik 2014-09-25 14:16:03
to już na samej rozmowie potrzeba jakieś dokumenty przynieść? nie wiedziała, że potrzeba jakieś świadectwa pracy... dziwna firma, serio. A ktoś niedawno szedł na ta rozmowę, jakie macie wrażenia? jak są dwa etapy to chyba dobrze, przynajmniej część ludzi ma już spokój i nie traci czasu dalej.. sam nie wiem co robić
1
Aaa 2014-10-05 13:11:24
"czy współpracownicy nie kopią dołków pod sobą" - nie bo każdy ma swój komputer, swoje słuchawki i rzadko kiedy jest możliwość zamienić 2 słowa między rozmowami. Jak tylko skończysz jedną rozmowę, za 2-4 sekundy masz następną i tak przez całą zmianę.
pola 2014-10-10 16:29:33
a jak wygląda konkretnie u Was atmosfera pracy, mam rozumiec po wpisie @Aaa, że w ogóle nie zna sie swoich współpracowników, nawet na przerwach nie rozmawiacie razem, czy każdy w innej godzinie (co jest dosyć mało prawdopodobne)? aha, no i pytanie ile macie za godzine, chodzi mi o stawkę netto już..
1
ołówek 2014-11-07 17:46:17
pisaliście wcześniej o comiesięcznych testach wiedzy. a co jeśli się takiego testu nie zda? to niesie za sobą jakieś poważne konsekwencje?w poprzednim call center takie miałam ale za nie zdanie żadnych konsekwencji a za zdanie żadnych plusów nie było.czym się różni siedzenia na słuchawce w Santander Consumer od pracy w innych call center?
1
Gucio 2014-11-19 20:26:52
Zrezygnowałem z pracy w SCB. Pracowałem z obsłudze posprzedażowej. Niby warunki ok, ale mieliśmy taką biblię, jak rozmawiać z klientami. Krókto rzecz ujmując - mogliśmy, mieliśmy nimi pomiatać. Jak ktoś fikał, to dowalaliśmy do pieca. Koledzy z windykacji opowiadali takie historie, że głowa boli. Zmierzam do tego, że nie wytrzymałem. Klienci traktowani są jak śmieci. Na każdą odzywkę mieliśmy odpowiednią ripostę, mieliśmy bombardować telefonami do skutku. Czasem słychać było ludzką tragedie po drugiej stronie słuchawki, a jedynie, co mogliśmy powiedzieć - będąc na ciągłym podsłuchu - że g***o nas to interesuje. Wstyd mi wśród znajomych, kiedy wychodzi, że tam pracowałem. Już nawet pracując w Getinie lub SKOKu byłbym lepiej postrzegany niż w Santander.
2
Anett 2014-11-22 02:14:40
Przecież tak tylko ludzie bez sumienia mogą robić... Że Ci kierownicy są w stanie spokojnie spać. @Gucio przynajmniej opamiętałeś się. A czy w innych działach podobnie podchodzą do klientów ?
2
Arielka 2014-11-26 22:21:15
Pracowalam tam przez dwa lata w sprzedazy. Generalnie milo wspominam te czasy. Ludzie są spoko, jak masz dobre wyniki to premia całkiem fajna. Kilka razy miałam lepsze miejsca w rankingu i nawet byłam zadowolona. Na sprzedaży robi się 2 rzeczy. Rozmowy wychodzące i infolinia. Generalnie minusem jest to, ze rozmowy wpadają co chwilę ale da sie przezyc zalezy kto co lubi, ale chyba taki juz jest charakter pracy w sprzedazy. Wszesniej pracowalam w jednym z wiekszych call center we Wroclawiu pamietam, ze bylam zadowolona z przejsca do SCB. Teraz pracuje w placowce bankowej i zastanawiam sie czy nie wrocic. Wiecie moze jak reaguja na powrot? Przyjmuja czy dac sobie spokoj? Pzdr.
irys 2014-12-03 17:17:29
Ja pracuję w SCB od półtora roku na sprzedaży. Powiem tak praca pod względem ludzi, atmosfery to rewalacyjne miejsce. Kierownictwo jak przełożeni muszą być grozni. Pieniądze zależy od tego ile kto chce zarobić. Kokosow nie ma ale dla studenta super mozna dostosować soboty do zjazdów na uczelni. Rozbudowany socjal luxmed multisport imprezy firmowekasa na święta paczki na święta itp. Fakt dwie zmiany sa ale od 8-14 i 15- 21 w tym 40 minut przerwy rozbite na dwie po 20 min. Praca po pewnym czasie monotonna ale da sie przeżyć jak i teraz na rynku pracy susza. Mozna przyjść spróbować na 3 miesiące i wyrobić sobie samemu zdanie
1
sober 2014-12-06 13:40:58
zabawne zdanie , że każdy zarobi sobie tutaj tyle ile chce :) widzę , że bardzo ciekawe warunki proponuje ten bank :) a już tak na serio to skoro wspomniałeś o tym ile można zarobić w Santander Consumer Banku to podaj proszę jakieś przedziały. Myślę , że widełki płacowe byłyby dla wielu osób pomocne.
żyro 2014-12-09 13:13:27
1130 na rękę + prowizje (może być +0zł, może być +600zl). W czasie rozmowy do CC głownie pytają jak w poprzednich miejscach pracy radziłeś sobie z trudnymi klientami. Następnie scenka z trudnym klientem. Potem sprawdzanie przyswajania wiedzy - A4 tekstu o kredytach, prowizjach, ubezpieczeniach, ratach i potem masz do tego pytania np jakie ubezpieczenia wchodzą w skład kredytu? co to jest ubezp pomostowe? jaki system ratalny jest bardziej korzystny - raty stałe? malejące? w jakiej walucie lepiej? Na koniec dyktando (nacisk na polskie znaki i ortografię, pamiętajcie jak pisze się nazwisko naszego najsłynniejszego Marszałka).
Do tego nikła szansa na rozwój, awans, podwyżkę.
Słabo.
poszukujący 2014-12-09 17:01:39
Pytanie z innej beczki, prawie wszyscy pracownicy tego call center schodzą sobie na przerwach do Astry i robią małe zakupy. Schodziła też często (bo już jej nie widuję) taka filigranowa, bardzo atrakcyjna kobietka. Zawsze na wysokim obcasie, przeważnie obcisłe dżinsy (czasami dekatyzowane), często krótka skórzana (?) kurteczka. Chodziła na tych obcasach jak modelka, to ją zawsze wyróżniało. Długie włosy, drobniutka, filigranowa, bardzo ciesząca męskie oko delikatna kobietka ;) Pracowała tam chyba latami, ale tak roku tam chyba już nie pracuje i nie uprzyjemnia już swoim wdziękiem zakupów :( :( :(
dops 2014-12-09 19:37:48
Cześć
dużo osób wypowiada się tutaj o dziale windykacji oi telemarketingu.a ja mam pytanie odnośnie bardziej tzw specjalizowanych działów Cc. Głównie obsługa np internetowa lub po sprzedażowa. Jak wyglada sytuacja tam ? Jakie zarobki warunki i wogole atmosfera? I czy "z ulicy"mozna sie dostac do takich działów. ? Ja od 3 lat pracuje w cc innego banku na zarobki nie narzekam ok2300 na netto, jedak zmienilo nam sie kierownictwo i atmosfera jest straaaszna nie da sie wytrzymać. Mam kilku znajomych w SCB np na kartach i nie narzekają, jednak nie sa to na tyle bliscy znajomi aby pytac o takie rzeczy :/. Z góry wam dziekuje za info. Pozdrawiam.
1
szola 2014-12-20 17:53:02
może moje pytanie będzie troszeczkę z innej beczki , ale czy dobrze myślę , że w takiej instytucji jak Santander Consumer Bank można liczyć na jakieś premie związane ze świętami Bożego Narodzenia które w sumie już są tuż tuż ? przydałoby się kilka dodatkowych złotych na prezenty i impreze sylwestrową ;)
belg 2015-01-04 03:44:55
wydaję mi się , że liczyć oczywiście możesz , ale jak to było z nimi w tym roku... To może odpowie ktoś z obecnych pracowników ;) Ja dopiero szykuje się , żeby złożyć tutaj aplikacje gdy trafi się stanowisko które mi naprawdę odpowiada. Mam nadzieję , że wtedy spotkamy się kiedyś już w pracy tutaj ;)
florek 2015-01-18 13:09:39
i jak, belg, składałeś już do nich swoje papiery? jeśli tak to może mógłbyś z własnego doświadczenia powiedzieć jak wygląda rekrutacja w Santander Consumer Banku? jest jakaś rozmowa rekrutacyjna? jeśli tak to o co pytają? dużą uwagę przykładają do już posiadanego doświadczenia czy raczej patrzą na chęci do pracy?
1
Lolek 2015-01-18 17:34:18
Witam, mam pytanie jeśli po szkoleniu zadecyduję aby się zwolnić czy każą mi oddać koszty szkolenia!?
monia 2015-02-01 22:36:03
Pracowałam w SCB w dziale windykacji. Nie było mowy o pro-klienckich rozmowach, jechaliśmy po klientach tak jak nam się podobało. Od kiedy obowiązuje to pro-klienctwo ktoś wie?
1
Rooon 2015-03-12 13:36:15
Skopiuj i wklej w google tę frazę: wrocław santander consumer bank call center opinie

Wejdź w drugi odnośnik od góry (rekruterka blogspot) i tam będziesz miał wszystko opisane
misiek 2015-03-19 14:14:27
a co to jest za strona o której mówisz @Rooon? Tam jest coś innego niż tutaj na forum? A co do tych szkoleń to nie wydaje mi się, żeby trzebabyło za nie oddawac pieniądze nawet jśli po jakimś czasie Cię zwolnią. Wydaje mi się, że to wszystko jest jasno okreslone w umowie, więc zobaczcie jak to faktycznie wygląda jak mozecie.
janka 2015-04-10 13:57:00
w niektórych firmach są szkolenia płatne i obowiązkowe więc wolę się upewnić czy jak pójdę do tej firmy do pracy czy też tak może być i ewentualnie jaka pensja netto jest
czyszczenie BIK.pl 2015-04-16 23:41:45
Witam,

poszukuję pracowników Santander Consumer do współpracy, posiadam biura kredytowe oraz Klientów z całej Polski...

Proszę o kontakt na maila biuro@f24.pl
pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
lesiek 2015-06-30 15:02:50
@janka zadałaś słuszne pytanie z tymi płatnymi szkoleniami, ja wiem że santander to bank więc kaski mu nie brakuje ale jednak z tymi szkoleniami warto się upewnić. patrząc na ofertę w siedlach na doradcę klienta nie widzę wzmianki o szkoleniach http://www.gowork.pl/praca/45;b/slupsk;l?oferta_opinie=pracuj.pl3990414
lesiek 2015-06-30 15:05:19
@janka zadałaś słuszne pytanie z tymi płatnymi szkoleniami, ja wiem że santander to bank więc kaski mu nie brakuje ale jednak z tymi szkoleniami warto się upewnić. patrząc na ofertę w siedlach na doradcę klienta nie widzę wzmianki o szkoleniach http://www.gowork.pl/praca/45;b/slupsk;l?oferta_opinie=pracuj.pl3990414
Hnnibl 2015-08-10 16:18:01
Rozejrzyjcie się dookoła - jest tak dużo ofert pracy w Santanderze i co, nikt nie może nic znaleźć? Ciekawe, czy to pracodawca może mieć tak wysokie wymagania co do pracowników czy po prostu osoby, które aplikują na dane stanowisko nie są w stanie nic swoją osobą zaproponować. Dajcie znać, bo nie wiem czy i jak się przygotować do rekrutacji.
jomaha 2015-09-08 23:04:20
Pracuję od 1.5 roku na obsłudze posprzedażowej i sprawa przedstawia się tak - posiadamy defacto bardzo dużą wiedzę o procedurach bankowych, z każdego procesu jest co jakiś czas osobne szkolenie, jednak płaca cały czas ta sama :)
Na początek zawsze 3/4 etatu na 3 miesiące, potem jak chcesz możesz dostać 7/8, najpierw na rok, potem na dwa lata, a potem już chyba na nieokreślony i ewentualnie pełen etat. Praca potrafi zdenerwować, ale ogólnie raczej się nie przemęczysz. Najlepsza wg mnie jest atmosfera na tym dziale, bardzo mili, sympatyczni ludzie, łatwo zawiera się znajomości. Gdyby tylko kasa była lepsza to bym nie szukał innej pracy. Jest jeden szkopuł - na sprzedaży i windykacji zawsze szukają nowych ludzi, bo jest duża rotacja, na posprzedaży dużo rzadziej, bo i ludzie rzadziej się zwalniają. Pozdrawiam :)
32dew 2015-09-09 19:27:35
hej może kogoś z was zainteresowałaby praca w firmie Santander Consumer Bank S.A., podobno nadal poszukują pracowników na stanowisko starszego programisty/ projektanta .NET, specjalisty do spraw umów najmu, młodszego specjalisty do spraw raportowania ALM, starszego specjalisty do spraw analiz wszystkie oferty we Wrocławiu.
Ania 2015-10-09 23:09:43
Swego czasu przeglądałam oferty od Santander i zwróciłam szczególną uwagę na pracę doradcy finansowego. Niestety teraz nie widzę, żeby kogoś szukali, a szkoda, bo aktualnie szukam pracy. Czy ktoś się orientuje, dlaczego brak tu jakichkolwiek ofert od nich, może to chwilowe, albo po prostu tutaj się nie ogłaszają
slava 2015-11-13 16:10:43
pracuję od kilku miesięcy w dziale windykacji CC i mogę polecić. trochę zszokowała mnie opinia mówiąca, że klientów traktuje się źle i że padają jakieś obraźliwe wyrażenia w rozmowach - nic podobnego się nie dzieje, nie ma nawet o tym mowy bo po odsłuchaniu takiej rozmowy pracownik nie zobaczyłby premii, klienci najczęściej są stali i każdej firmie zależy na tym żeby ich zatrzymać. co do warunków, zarobić można całkiem nieźle jak na pracę w CC, głównie będąc w czołówce rankingu i - co za tym idzie - dostając dodatek do premii i samą premię wyrabiając wysoką. kierownictwo jest w porządku jeśli pracownik też jest w porządku, jeśli da się z siebie dużo to równie dużo dostanie się w zamian jeśli chodzi o podejście, pójście na rękę w "awaryjnych" sytuacjach itp. słowem: jak się człowiek stara, to do pracy może przychodzic z przyjemnością, w przeciwnym razie wiadomo że nikt go nie będzie po stopach całowal. przydalyby się wyższe płace i trochę zmian, ale to praca w CC, więc nie ma co oczekiwać cudów - zawsze mozna sie postarac o przeniesienie do biura glownego.
moka 2015-11-13 19:19:30
@Ania jeste teraz pare ofert pracy. ja np. teraz chce aplikowac na stanowisko Starszy Programista - Projektant . NET, gzie oferuja umowe o prace, zdobywanie nowych doświadczeń i rozwój zawodowy w międzynarodowej grupie finansowej, pracę w młodym i dynamicznym zespole, dużą samodzielność działania. mysle ze warto aplikowac.
gtre 2015-11-15 22:26:11
@moka ja również przeglądałem ich oferty i mnie osobiście zainteresowała ta na stanowisko doradcy klienta
Fiksa 2015-11-18 01:27:31
ale łatwość nawiązywania kontaktów w pracy na słuchawce to wymóg nad wymogami, także mam nadzieję, że posiadasz @gtre :)
Fred 2015-11-20 04:28:31
Mi się marzy rozwój zawodowy w międzynarodowej grupie, więc chyba to byłaby idealna praca dla mnie. Spróbuję może.
ilonka 2016-01-07 16:36:08
jest też u nich praca jako Konsultant ds. telefonicznej obsługi klienta tylko do Wrocławia i do oklic, wiec pewnie z inych miast nie biorą na to stanowisko.
graham 2016-01-10 00:51:41
jeśli jesteś z innego miasta a jesteś gotów przeprowadzić się do Wrocławia i w nim pracować to czemu nie... oczywiście za mieszkanie Ci nie zapłacą :P
zyzak 2016-01-12 04:02:58
@moka dla mnie jest idealnie, że zapewniona jest umowa o pracę. Przecież stabilne zatrudnienie to podstawa zadowolenia pracownika i dobrej atmosfery w firmie.
kajka 2016-01-14 15:01:09
najważniejsze dziewczyny jest to, że dają umowę o pracę, poza tym praca w banku jest przyjemna,ale trzeba znac się na różnych produktach i usługach,widzę,że maja teraz oferty na niskie oprocentowania kredytowe
nosi 2016-01-17 22:16:28
@kajka nie można zapominać jednak, że jeśli już ktoś przejdzie szkolenie i podpisze umowę z tą firmą, to ma pełny pakiet świadczeń takich jak np prywatna opieka medyczna.
ikar-ova 2016-01-20 10:02:08
no dla prywatnej opieki medycznej to warto próbować moim zdaniem. ja bym celowała w zatrudnienie na analityka ryzyka chociaż jest umowa o pracę tylko na zastępstwo
adam2342 2016-01-31 21:50:13
Podzieli się ktoś informacją ile może zarobić początkujący doradca klienta w SCB. Jakie zarobki i warunki? Dzięki
arkadiusz 2016-02-01 11:20:56
Nie jestem znawcą rynku i firmy Santander, ale mogę się jedynie domyślać, że początkujący doradca może mieć w ogóle problem ze znalezieniem tu pracy :) zarobki to pewnie podstawa + prowizja
Anna 2016-03-06 22:36:56
Ty jechałaś po klientach? Raczej oni jadą po nas.A kobiety niektóre są gorsze niż faceci.
wanda 2016-03-07 12:21:35
chyba jedyny bank z tak nieposzlakowaną opinią :) zastanawiam się nad pracą jako kasjer trochę zdziwiło mnie, że nie wymagają tylko wykształcenia średniego czy to znaczy, że na początku jest dużo szkoleń? itp.
były 2016-03-29 17:46:07
Konsultant sprzedażny w biurze głównym- pozatrudniali ludzi nie na jakość a na ilość i teraz nie mają ich gdzie usadzić(miejsc do pracy na 1szej zmianie brak). Premii nie zrobisz siedząc na kanapie w holu .
1
kaho 2016-04-07 18:00:15
Po to się zatrudniasz by zarobić a nie siedzieć w holu. Poza tym to znany Bank wiec podejrzewam, że oprócz dobrych zarobków i o premiach o jakich mowa, możesz sporo sie nauczyć i zodbyc nową wiedzę. Podobno są częste awanse wewnetrze, czy to pradwa jest?
niki 2016-04-27 19:53:03
pracuje tam z 4 lata a o awansie zapomnij jezel8 nie wchodzisz w tylek
lol 2016-05-08 20:47:16
Ja to chętnie bym się załapał na tego młodszego konsultanta ds. telefonicznej obsługi klienta, ale jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki za odpowiedź
justyna 2016-06-24 17:07:18
Jeśli chodzi o zarobki w tej firmie to nie jest tak źle. Praca na 3/4 etatu, więc 6 godzin dziennie, podstawa brutto 1875, do tego premia uzależniona od sprzedaży. Jak ktoś się postara to może zrobić sobie nawet 500 zł premii już na rękę. Do tego częste konkursy z dodatkową kasą też zachęcają. Praca fajna, ale na dłuższą metę męczy psychicznie :) Jak na początek polecam
2
Wi 2016-06-28 18:32:30
Te ogłoszenia do Łęczycy to do banku są tak czy nie?
Zostaw swoją opinię o Santander Consumer Bank - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Santander Consumer Bank