Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Santander Consumer Bank

Pracowałeś w firmie Santander Consumer Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Konsultant Windykacji CC - 2014-09-18 10:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ROZMOWA O PRACĘ:
Jak się zdecydujesz i idziesz na rozmowę potrzebujesz dokumenty w tym świadectwa pracy i wtedy są sprawdzane ile się choruje ile UŻ się bierze:P
W jednym dniu ma się jakby 2 etapy:)
Na pierwszym standardowa rozmowa na temat CV i doświadczenia.
Później scenka windykacyjna, należy być łagodnym (postawa pro kliencka)
Później dyktando:) osoba rekrutująca czyta tekst a zadanie polega na płynnym pisaniu w wordzie tekstu i robieniu jak najmniej błędów.
Jak się wypadnie dobrze to idzie się do Kierownika który już umawia na badanei wstępne i już po:) Witaj w SCB:)
zdjecie uzytkownika
tymbik - 2014-09-25 14:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to już na samej rozmowie potrzeba jakieś dokumenty przynieść? nie wiedziała, że potrzeba jakieś świadectwa pracy... dziwna firma, serio. A ktoś niedawno szedł na ta rozmowę, jakie macie wrażenia? jak są dwa etapy to chyba dobrze, przynajmniej część ludzi ma już spokój i nie traci czasu dalej.. sam nie wiem co robić
zdjecie uzytkownika
Aaa - 2014-10-05 13:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cebula - 2014-07-28 15:05:54]:
"czy współpracownicy nie kopią dołków pod sobą" - nie bo każdy ma swój komputer, swoje słuchawki i rzadko kiedy jest możliwość zamienić 2 słowa między rozmowami. Jak tylko skończysz jedną rozmowę, za 2-4 sekundy masz następną i tak przez całą zmianę.
zdjecie uzytkownika
pola - 2014-10-10 16:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wygląda konkretnie u Was atmosfera pracy, mam rozumiec po wpisie @Aaa, że w ogóle nie zna sie swoich współpracowników, nawet na przerwach nie rozmawiacie razem, czy każdy w innej godzinie (co jest dosyć mało prawdopodobne)? aha, no i pytanie ile macie za godzine, chodzi mi o stawkę netto już..
zdjecie uzytkownika
ołówek - 2014-11-07 17:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pisaliście wcześniej o comiesięcznych testach wiedzy. a co jeśli się takiego testu nie zda? to niesie za sobą jakieś poważne konsekwencje?w poprzednim call center takie miałam ale za nie zdanie żadnych konsekwencji a za zdanie żadnych plusów nie było.czym się różni siedzenia na słuchawce w Santander Consumer od pracy w innych call center?
zdjecie uzytkownika
Gucio - 2014-11-19 20:26:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zrezygnowałem z pracy w SCB. Pracowałem z obsłudze posprzedażowej. Niby warunki ok, ale mieliśmy taką biblię, jak rozmawiać z klientami. Krókto rzecz ujmując - mogliśmy, mieliśmy nimi pomiatać. Jak ktoś fikał, to dowalaliśmy do pieca. Koledzy z windykacji opowiadali takie historie, że głowa boli. Zmierzam do tego, że nie wytrzymałem. Klienci traktowani są jak śmieci. Na każdą odzywkę mieliśmy odpowiednią ripostę, mieliśmy bombardować telefonami do skutku. Czasem słychać było ludzką tragedie po drugiej stronie słuchawki, a jedynie, co mogliśmy powiedzieć - będąc na ciągłym podsłuchu - że g***o nas to interesuje. Wstyd mi wśród znajomych, kiedy wychodzi, że tam pracowałem. Już nawet pracując w Getinie lub SKOKu byłbym lepiej postrzegany niż w Santander.
zdjecie uzytkownika
Anett - 2014-11-22 02:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Gucio - 2014-11-19 20:26:52]:
Przecież tak tylko ludzie bez sumienia mogą robić... Że Ci kierownicy są w stanie spokojnie spać. @Gucio przynajmniej opamiętałeś się. A czy w innych działach podobnie podchodzą do klientów ?
zdjecie uzytkownika
Arielka - 2014-11-26 22:21:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam tam przez dwa lata w sprzedazy. Generalnie milo wspominam te czasy. Ludzie są spoko, jak masz dobre wyniki to premia całkiem fajna. Kilka razy miałam lepsze miejsca w rankingu i nawet byłam zadowolona. Na sprzedaży robi się 2 rzeczy. Rozmowy wychodzące i infolinia. Generalnie minusem jest to, ze rozmowy wpadają co chwilę ale da sie przezyc zalezy kto co lubi, ale chyba taki juz jest charakter pracy w sprzedazy. Wszesniej pracowalam w jednym z wiekszych call center we Wroclawiu pamietam, ze bylam zadowolona z przejsca do SCB. Teraz pracuje w placowce bankowej i zastanawiam sie czy nie wrocic. Wiecie moze jak reaguja na powrot? Przyjmuja czy dac sobie spokoj? Pzdr.
zdjecie uzytkownika
irys - 2014-12-03 17:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję w SCB od półtora roku na sprzedaży. Powiem tak praca pod względem ludzi, atmosfery to rewalacyjne miejsce. Kierownictwo jak przełożeni muszą być grozni. Pieniądze zależy od tego ile kto chce zarobić. Kokosow nie ma ale dla studenta super mozna dostosować soboty do zjazdów na uczelni. Rozbudowany socjal luxmed multisport imprezy firmowekasa na święta paczki na święta itp. Fakt dwie zmiany sa ale od 8-14 i 15- 21 w tym 40 minut przerwy rozbite na dwie po 20 min. Praca po pewnym czasie monotonna ale da sie przeżyć jak i teraz na rynku pracy susza. Mozna przyjść spróbować na 3 miesiące i wyrobić sobie samemu zdanie
zdjecie uzytkownika
sober - 2014-12-06 13:40:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [irys - 2014-12-03 17:17:29]:
zabawne zdanie , że każdy zarobi sobie tutaj tyle ile chce :) widzę , że bardzo ciekawe warunki proponuje ten bank :) a już tak na serio to skoro wspomniałeś o tym ile można zarobić w Santander Consumer Banku to podaj proszę jakieś przedziały. Myślę , że widełki płacowe byłyby dla wielu osób pomocne.
zdjecie uzytkownika
żyro - 2014-12-09 13:13:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1130 na rękę + prowizje (może być +0zł, może być +600zl). W czasie rozmowy do CC głownie pytają jak w poprzednich miejscach pracy radziłeś sobie z trudnymi klientami. Następnie scenka z trudnym klientem. Potem sprawdzanie przyswajania wiedzy - A4 tekstu o kredytach, prowizjach, ubezpieczeniach, ratach i potem masz do tego pytania np jakie ubezpieczenia wchodzą w skład kredytu? co to jest ubezp pomostowe? jaki system ratalny jest bardziej korzystny - raty stałe? malejące? w jakiej walucie lepiej? Na koniec dyktando (nacisk na polskie znaki i ortografię, pamiętajcie jak pisze się nazwisko naszego najsłynniejszego Marszałka).
Do tego nikła szansa na rozwój, awans, podwyżkę.
Słabo.
zdjecie uzytkownika
poszukujący - 2014-12-09 17:01:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie z innej beczki, prawie wszyscy pracownicy tego call center schodzą sobie na przerwach do Astry i robią małe zakupy. Schodziła też często (bo już jej nie widuję) taka filigranowa, bardzo atrakcyjna kobietka. Zawsze na wysokim obcasie, przeważnie obcisłe dżinsy (czasami dekatyzowane), często krótka skórzana (?) kurteczka. Chodziła na tych obcasach jak modelka, to ją zawsze wyróżniało. Długie włosy, drobniutka, filigranowa, bardzo ciesząca męskie oko delikatna kobietka ;) Pracowała tam chyba latami, ale tak roku tam chyba już nie pracuje i nie uprzyjemnia już swoim wdziękiem zakupów :( :( :(
zdjecie uzytkownika
dops - 2014-12-09 19:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć
dużo osób wypowiada się tutaj o dziale windykacji oi telemarketingu.a ja mam pytanie odnośnie bardziej tzw specjalizowanych działów Cc. Głównie obsługa np internetowa lub po sprzedażowa. Jak wyglada sytuacja tam ? Jakie zarobki warunki i wogole atmosfera? I czy "z ulicy"mozna sie dostac do takich działów. ? Ja od 3 lat pracuje w cc innego banku na zarobki nie narzekam ok2300 na netto, jedak zmienilo nam sie kierownictwo i atmosfera jest straaaszna nie da sie wytrzymać. Mam kilku znajomych w SCB np na kartach i nie narzekają, jednak nie sa to na tyle bliscy znajomi aby pytac o takie rzeczy :/. Z góry wam dziekuje za info. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
szola - 2014-12-20 17:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dops - 2014-12-09 19:37:48]:
może moje pytanie będzie troszeczkę z innej beczki , ale czy dobrze myślę , że w takiej instytucji jak Santander Consumer Bank można liczyć na jakieś premie związane ze świętami Bożego Narodzenia które w sumie już są tuż tuż ? przydałoby się kilka dodatkowych złotych na prezenty i impreze sylwestrową ;)
zdjecie uzytkownika
belg - 2015-01-04 03:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szola - 2014-12-20 17:53:02]:
wydaję mi się , że liczyć oczywiście możesz , ale jak to było z nimi w tym roku... To może odpowie ktoś z obecnych pracowników ;) Ja dopiero szykuje się , żeby złożyć tutaj aplikacje gdy trafi się stanowisko które mi naprawdę odpowiada. Mam nadzieję , że wtedy spotkamy się kiedyś już w pracy tutaj ;)
zdjecie uzytkownika
florek - 2015-01-18 13:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i jak, belg, składałeś już do nich swoje papiery? jeśli tak to może mógłbyś z własnego doświadczenia powiedzieć jak wygląda rekrutacja w Santander Consumer Banku? jest jakaś rozmowa rekrutacyjna? jeśli tak to o co pytają? dużą uwagę przykładają do już posiadanego doświadczenia czy raczej patrzą na chęci do pracy?
zdjecie uzytkownika
Lolek - 2015-01-18 17:34:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, mam pytanie jeśli po szkoleniu zadecyduję aby się zwolnić czy każą mi oddać koszty szkolenia!?
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-02-01 22:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w SCB w dziale windykacji. Nie było mowy o pro-klienckich rozmowach, jechaliśmy po klientach tak jak nam się podobało. Od kiedy obowiązuje to pro-klienctwo ktoś wie?
zdjecie uzytkownika
Rooon - 2015-03-12 13:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [florek - 2015-01-18 13:09:39]:
Skopiuj i wklej w google tę frazę: wrocław santander consumer bank call center opinie

Wejdź w drugi odnośnik od góry (rekruterka blogspot) i tam będziesz miał wszystko opisane
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-03-19 14:13:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-03-19 14:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co to jest za strona o której mówisz @Rooon? Tam jest coś innego niż tutaj na forum? A co do tych szkoleń to nie wydaje mi się, żeby trzebabyło za nie oddawac pieniądze nawet jśli po jakimś czasie Cię zwolnią. Wydaje mi się, że to wszystko jest jasno okreslone w umowie, więc zobaczcie jak to faktycznie wygląda jak mozecie.
zdjecie uzytkownika
janka - 2015-04-10 13:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w niektórych firmach są szkolenia płatne i obowiązkowe więc wolę się upewnić czy jak pójdę do tej firmy do pracy czy też tak może być i ewentualnie jaka pensja netto jest
zdjecie uzytkownika
czyszczenie BIK.pl - 2015-04-16 23:41:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

poszukuję pracowników Santander Consumer do współpracy, posiadam biura kredytowe oraz Klientów z całej Polski...

Proszę o kontakt na maila biuro@f24.pl
pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
lesiek - 2015-06-30 15:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@janka zadałaś słuszne pytanie z tymi płatnymi szkoleniami, ja wiem że santander to bank więc kaski mu nie brakuje ale jednak z tymi szkoleniami warto się upewnić. patrząc na ofertę w siedlach na doradcę klienta nie widzę wzmianki o szkoleniach http://www.gowork.pl/praca/45;b/slupsk;l?oferta_opinie=pracuj.pl3990414
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-30 15:04:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
lesiek - 2015-06-30 15:05:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@janka zadałaś słuszne pytanie z tymi płatnymi szkoleniami, ja wiem że santander to bank więc kaski mu nie brakuje ale jednak z tymi szkoleniami warto się upewnić. patrząc na ofertę w siedlach na doradcę klienta nie widzę wzmianki o szkoleniach http://www.gowork.pl/praca/45;b/slupsk;l?oferta_opinie=pracuj.pl3990414
zdjecie uzytkownika
Hnnibl - 2015-08-10 16:18:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozejrzyjcie się dookoła - jest tak dużo ofert pracy w Santanderze i co, nikt nie może nic znaleźć? Ciekawe, czy to pracodawca może mieć tak wysokie wymagania co do pracowników czy po prostu osoby, które aplikują na dane stanowisko nie są w stanie nic swoją osobą zaproponować. Dajcie znać, bo nie wiem czy i jak się przygotować do rekrutacji.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Santander Consumer Bank

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Santander Consumer Bank?
Zadaj pytanie
alert