Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Santander Consumer Bank

Pracowałeś w firmie Santander Consumer Bank i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
klient S - 2013-11-09 07:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ - 2013-08-16 17:35:24]:
witam.
Banki powinny być dla nas,powinniśmy być klientem a nie petentem to co piszesz, masz racje. Jeżeli zapomniałeś lub popełniłeś gafę, uważam że bank powinien cię najpierw poinformować o takiej sytuacji a nie od razu kierować sprawę do firmy windykacyjnej. jeżeli spłacisz pożyczkę lub ci się kończy to zaczynają się urywać telefony z nowymi propozycjami od banku, zaś co do zadłużenia zapominają że mają twój nr. tel. Tak w nawiasie to pewnie jesteś pracownikiem tego banku że znasz dokładnie takie sytuacje.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pracwnik - 2014-01-07 10:09:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klient S - 2013-11-09 07:58:50]:
nie ma czegoś takiego jak " nie ma klientów" ktoś nad toba czuwa abys rozmowy miała ciągle! rozmowy wpadają co 2-4 sek
zdjecie uzytkownika
deltoro - 2014-01-14 16:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-08-17 00:32:40]:
Chciałem z tobą porozmawiać prywatnie mój mail mefisto360@interia.pl
zdjecie uzytkownika
deltoro - 2014-01-14 16:06:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [robaczek - 2013-09-27 16:56:52]:
chciałbym prywatnie pogadać z obecnymi i byłymi pracownikamisantandera mój mail mefisto360@interia.pl
zdjecie uzytkownika
były robol - 2014-02-19 09:33:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
może i było wcześniej ok ale teraz jest tylko coraz gorzej. Premie coraz niższe zresztą i tak są przekręty z ich przyznawaniem.
zdjecie uzytkownika
Windykator - 2014-03-12 15:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Mam jutro spotkanie w sprawie pracy w terenie(windykacja) na działalność. Czy ktoś może udziElić informacji jak to wygląda w SCB.
zdjecie uzytkownika
GOSC123 - 2014-03-13 23:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć,
Jak wyglądają zarobki w działąch IT?
zdjecie uzytkownika
xoxox - 2014-04-25 09:35:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zetka - 2013-10-05 17:47:55]:
Ja się zgadzam, wcale nie jest tak źle. Też często coś czytam, rozwiązuje krzyżówki, chociaż czasem wolałabym żeby była baza, bo od ilości deklaracji zależy też moja premia. Ciężko gdziekolwiek na call center dostać umowę o pracę, a jeżeli chodzi o zarobki, to nie ma tragedii. Ostatnio miałam średni wynik i zarobiłam ponad 1700zł, a wiem że to nie jest szczyt moich możliwości.
Zgadzam się z tym, że nie każdemu taka praca odpowiada, nie każdy musi być dobry we wszystkim. Najbardziej co mnie męczy to dwuzmianowa praca, nie lubię chodzić na popołudnie. Ogólnie polecam, ale niekiedy trzeba mieć mocne nerwy do klientów.
zdjecie uzytkownika
kinga - 2014-05-29 14:34:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś wie gdzie dokładnie znajduje się oddział SCB we wrocławiu? Podali mi .(usunięte przez administratora) w TTG, ale teraz patrze na mape i w TTG nie ma tego banku, a jutro mam rozmowe w sprawie pracy.
zdjecie uzytkownika
Werterek - 2014-05-29 17:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1700 zł jak dla mnie to wcale nie taka najgorsza kasa! A Ile do tej pory najwięcej w ciągu miesiąca udało Ci się wyciągnąć?
zdjecie uzytkownika
masakra - 2014-06-04 19:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta praca jezeli ten [usunięte przez administratora] mozna tak nazwac to kpina, wiem bo tam pracuje (na szczescie juz niedlugo).O podwyzkach mozna zapomniec po prostu ich nie ma a premie masz taka jaka sobie wypracujesz (gdyby stawka za sprzedaz jednego kredytu byla uczciwa to byloby to sprawiedliwe jednak ta kwota to zart). Jest bardzo duza rotacja pracownikow a to o czyms swiadczy.
zdjecie uzytkownika
graham - 2014-06-05 01:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [masakra - 2014-06-04 19:08:34]:
ale czy w Santanderze dostajesz rzeczywiście TO na co umówiony jesteś w swojej umowie? czy obchodzą jakoś tamte zapiski?
zdjecie uzytkownika
masakra - 2014-06-05 14:14:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [graham - 2014-06-05 01:28:30]:
W umowie nie jest ustalony sposób naliczania premii a bardzo często jej naliczanie jest zmieniane na niekorzyść pracowników obecnie twoja premia = ilości sprzedanych umów kredytowych ale ustalona kwota za 1 sprzedana umowę budzi mój śmiech a wręcz zażenowanie.
zdjecie uzytkownika
klient - 2014-06-05 14:22:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
santander zrobil z dobrego banku bz wbk totalna padake podobna do samego santandera
zdjecie uzytkownika
wiolka. ide na rozmowe - wwa - 2014-06-05 17:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam atmosfera w santander? ludzie są w porzadku, mam nadzieje ze nie patrza na siebie wilkiem. niedlugo rozmowa.
zdjecie uzytkownika
mala - 2014-06-05 20:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wiolka. ide na rozmowe - wwa - 2014-06-05 17:52:35]:
Ludzie ok ale jesli liczysz na dobrą kase to zapomnij o niej. Bedziesz uwiazana do tel jak pies do budy. Rozmowy są CIĄGLE, rekordy na sprzedaży co 2-3 sek.
zdjecie uzytkownika
Heh - 2014-06-10 11:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No jak to w call center.trzeba lecieć i gadać co 2-3 ek.mysle ze w każdym call center tak jest.ale za to nie w każdym dostaniesz umowę o prace i pakiet medyczny.ja jesczenie byłam na rozmowie to nie wiem czy Luxmed czy medibank.
zdjecie uzytkownika
Hej - 2014-06-10 11:19:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozatym nie ma com narzekać.każdy jak słyszy call center to powinien zdawać sobie sprawę z czym to sie je. I nie narzekać tylko po prostu nie aplikowac. A potem być rozczarowanym.a jak wiadomo każdy chce zainteresować potencjalnego kandydata i wiadomo ze to co mówią na rozmowe trzeba brać pod poprawkę. Lepiej chyba siedzieć i dzwonić i sie uodpornic niż stać cały dzień w sklepie.z tępymi ludźmi.
zdjecie uzytkownika
wiolka. ide na rozmowe - wwa - 2014-06-10 15:09:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
call center to nie praca. call centert to styl życia. albo lepiej - call center to stan umysłu. :) prawda jest taka jak pisze @Hej. umiesz sprzedawć, masz gadane to call center jest dla Ciebie. Aha, każdy sprzedawca ma prowizję. wyobraźcie sobie sytuację jakie lenistwo byłoby na całym świecie jakby handlowcy mieli tylko podstawy zapewnione i zero prowizji. Moim zdaniem świat by stanął w miejscu :)
zdjecie uzytkownika
nina - 2014-06-10 18:45:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie ze call center to rozmowy i sprzedaz produktow bankowych (mozna przywyknac do wrednych a nawet wulgarnych klientow) ale trudno zaakceptowac sposob przyznawania premii ktory ciagle sie zmienia a za kazdym razem premie sa coraz mniejsze.Rosnie tylko liczba kampani ktore nalezy wykonywać a ciagle są dodawane kolejne. Aby nie bylo tak pieknie i aby tą premię otrzymać trzeba jeszcze slełnić wytyczne inaczej cały miesiąc harówki i figa wystarczy 1 bład i po premi.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-07-10 17:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w cc już dosyć długi czas, około roku. na windykacji, trzeba mieć czasem mocne nerwy. można się "spotkać" z trudnym klientem. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z pracy. wypłata jest całkiem dobra podstawa + premia. w lepszych miesiącach można zgarnąć całkiem ładną sumkę. zaplecze bardzo dobre: LUXmed, multisport. atmosfera bardzo przyjemna. ja osobiście polecam pracę w SCB
zdjecie uzytkownika
Blondyna - 2014-07-11 14:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ta oferta na specjalistę ds. legislacji na Wrocłąw ma dopisek: Zatrudnienie w oparciu o umowę na zastępstwo; Napiszcie jak wiecie, na jak dlugo mam sie szykowac do tej pracy.
zdjecie uzytkownika
liz - 2014-07-24 09:35:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez tam pracowalam, i ostatnio natknelam sie na jeden blog gdzie jakas laska opisuje dokaldnie rozmowy kwalifikacyjne.tzn.wyglada jakby zaczynala.w kazdym razie jest info o santanderze.to chyba byla : rerekruterka blogspot,jakos tak.a ja ze swojej strony powiem ze pracujac tam nie bylam zadowolona.zrsezta zgadzam sie z rerekruterka, bo wszystko co tam jest opisanie jest prawda.a pozatym ktos musi sie nadawac do takeij pracy.bo wsyztskie call center to kaszana.
zdjecie uzytkownika
kosodrzewina - 2014-07-24 13:24:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [liz - 2014-07-24 09:35:36]:
a ja się nie zgadzam, że to jest taka zła praca. kończyłam marketing i zarządzanie i jakby tak się wczytać w podręczniki Kotlera czy innych specjalistów to zadna firma dzisiaj nie utrzyma sie na rynku bez bezposredniej konsultacji z klientem i tego siedzenia na słuchawce. troche popracowalam to wiem i napiszcie wiecej o pracy doradcy klienta bo pojawila sie oferta na szczecin. Tylko nie mam pojęcia czy moje doświadczenie w sprzedazy szybkich pozyczek (nie bede pisala nazwy co by nie robic rek lamy) się tu w ogole nada. niby reszte wymagan spelniam, a nie chce popłynąć na tym najwazniejszym. Napiszcie tez o samej pracy, bo jak widzee Santander to korporacja, a tu wiadomo - roznie sie pracuje w takich miejscach, nie kazdy sie do niego tak naprawde nadaje. ja popracowalam w dwoch takich i fajne jest to, ze masz ciagle jakis cel. jezeli odnajdujesz sie w celach to nie spotkalam sie zeby ktos narzekal.
zdjecie uzytkownika
cebula - 2014-07-28 15:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej:) chciałam aplikować do SCB na CC,mam pytanie w związku z tym do ludzi którzy tam pracowali lub pracują. Chodzi mi o atmosferę w pracy, czy kierownictwo jest ok?? Współpracownicy nie kopią dołków pod sobą i w ogóle jak to od tej strony wygląda. Pracowałam kiedyś w CC w pewnej firmie i maskar tylko zastraszenie i groźby zwolnienia i kary pieniężnych za jakieś tam głupie naruszenie. Będę wdzięczna za odpowiedz. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Santander Consumer Bank
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski