brak logo

Santander Consumer Bank

Wrocław

Opinie o Santander Consumer Bank

slava 2015-11-13 16:10:43
pracuję od kilku miesięcy w dziale windykacji CC i mogę polecić. trochę zszokowała mnie opinia mówiąca, że klientów traktuje się źle i że padają jakieś obraźliwe wyrażenia w rozmowach - nic podobnego się nie dzieje, nie ma nawet o tym mowy bo po odsłuchaniu takiej rozmowy pracownik nie zobaczyłby premii, klienci najczęściej są stali i każdej firmie zależy na tym żeby ich zatrzymać. co do warunków, zarobić można całkiem nieźle jak na pracę w CC, głównie będąc w czołówce rankingu i - co za tym idzie - dostając dodatek do premii i samą premię wyrabiając wysoką. kierownictwo jest w porządku jeśli pracownik też jest w porządku, jeśli da się z siebie dużo to równie dużo dostanie się w zamian jeśli chodzi o podejście, pójście na rękę w "awaryjnych" sytuacjach itp. słowem: jak się człowiek stara, to do pracy może przychodzic z przyjemnością, w przeciwnym razie wiadomo że nikt go nie będzie po stopach całowal. przydalyby się wyższe płace i trochę zmian, ale to praca w CC, więc nie ma co oczekiwać cudów - zawsze mozna sie postarac o przeniesienie do biura glownego.
moka 2015-11-13 19:19:30
@Ania jeste teraz pare ofert pracy. ja np. teraz chce aplikowac na stanowisko Starszy Programista - Projektant . NET, gzie oferuja umowe o prace, zdobywanie nowych doświadczeń i rozwój zawodowy w międzynarodowej grupie finansowej, pracę w młodym i dynamicznym zespole, dużą samodzielność działania. mysle ze warto aplikowac.
gtre 2015-11-15 22:26:11
@moka ja również przeglądałem ich oferty i mnie osobiście zainteresowała ta na stanowisko doradcy klienta
Fiksa 2015-11-18 01:27:31
ale łatwość nawiązywania kontaktów w pracy na słuchawce to wymóg nad wymogami, także mam nadzieję, że posiadasz @gtre :)
Fred 2015-11-20 04:28:31
Mi się marzy rozwój zawodowy w międzynarodowej grupie, więc chyba to byłaby idealna praca dla mnie. Spróbuję może.
ilonka 2016-01-07 16:36:08
jest też u nich praca jako Konsultant ds. telefonicznej obsługi klienta tylko do Wrocławia i do oklic, wiec pewnie z inych miast nie biorą na to stanowisko.
graham 2016-01-10 00:51:41
jeśli jesteś z innego miasta a jesteś gotów przeprowadzić się do Wrocławia i w nim pracować to czemu nie... oczywiście za mieszkanie Ci nie zapłacą :P
zyzak 2016-01-12 04:02:58
@moka dla mnie jest idealnie, że zapewniona jest umowa o pracę. Przecież stabilne zatrudnienie to podstawa zadowolenia pracownika i dobrej atmosfery w firmie.
kajka 2016-01-14 15:01:09
najważniejsze dziewczyny jest to, że dają umowę o pracę, poza tym praca w banku jest przyjemna,ale trzeba znac się na różnych produktach i usługach,widzę,że maja teraz oferty na niskie oprocentowania kredytowe
nosi 2016-01-17 22:16:28
@kajka nie można zapominać jednak, że jeśli już ktoś przejdzie szkolenie i podpisze umowę z tą firmą, to ma pełny pakiet świadczeń takich jak np prywatna opieka medyczna.
ikar-ova 2016-01-20 10:02:08
no dla prywatnej opieki medycznej to warto próbować moim zdaniem. ja bym celowała w zatrudnienie na analityka ryzyka chociaż jest umowa o pracę tylko na zastępstwo
adam2342 2016-01-31 21:50:13
Podzieli się ktoś informacją ile może zarobić początkujący doradca klienta w SCB. Jakie zarobki i warunki? Dzięki
arkadiusz 2016-02-01 11:20:56
Nie jestem znawcą rynku i firmy Santander, ale mogę się jedynie domyślać, że początkujący doradca może mieć w ogóle problem ze znalezieniem tu pracy :) zarobki to pewnie podstawa + prowizja
Anna 2016-03-06 22:36:56
Ty jechałaś po klientach? Raczej oni jadą po nas.A kobiety niektóre są gorsze niż faceci.
2
wanda 2016-03-07 12:21:35
chyba jedyny bank z tak nieposzlakowaną opinią :) zastanawiam się nad pracą jako kasjer trochę zdziwiło mnie, że nie wymagają tylko wykształcenia średniego czy to znaczy, że na początku jest dużo szkoleń? itp.
były 2016-03-29 17:46:07
Konsultant sprzedażny w biurze głównym- pozatrudniali ludzi nie na jakość a na ilość i teraz nie mają ich gdzie usadzić(miejsc do pracy na 1szej zmianie brak). Premii nie zrobisz siedząc na kanapie w holu .
1
kaho 2016-04-07 18:00:15
Po to się zatrudniasz by zarobić a nie siedzieć w holu. Poza tym to znany Bank wiec podejrzewam, że oprócz dobrych zarobków i o premiach o jakich mowa, możesz sporo sie nauczyć i zodbyc nową wiedzę. Podobno są częste awanse wewnetrze, czy to pradwa jest?
niki 2016-04-27 19:53:03
pracuje tam z 4 lata a o awansie zapomnij jezel8 nie wchodzisz w tylek
lol 2016-05-08 20:47:16
Ja to chętnie bym się załapał na tego młodszego konsultanta ds. telefonicznej obsługi klienta, ale jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki za odpowiedź
justyna 2016-06-24 17:07:18
Jeśli chodzi o zarobki w tej firmie to nie jest tak źle. Praca na 3/4 etatu, więc 6 godzin dziennie, podstawa brutto 1875, do tego premia uzależniona od sprzedaży. Jak ktoś się postara to może zrobić sobie nawet 500 zł premii już na rękę. Do tego częste konkursy z dodatkową kasą też zachęcają. Praca fajna, ale na dłuższą metę męczy psychicznie :) Jak na początek polecam
3
Wi 2016-06-28 18:32:30
Te ogłoszenia do Łęczycy to do banku są tak czy nie?
WINDYKATORKaa :) 2016-07-30 14:05:14
NIE ZGADZAM SIĘ Z TĄ OPINIĄ. Pracuję w SCB ładnych kilka lat-powyżej 7 - jest ogólnie b.fajnie w pracy. Atmosfera super. Nieprawdą jest , że do Klienta można powiedzieć, że g.....o nas to obchodzi - jego sytuacja . Bardzo zwracana jest uwaga przełożonych na poszanowanie Klienta. Nawet jak Klient-dłużnik jest "trudny" - to znamy takie techniki, aby skłonić klienta do rozmowy- ustaleń - bez Jego obrażania. To jest niepotrzebne i zabronione u nas w Banku. I słusznie. Praca jest trudna-to prawda, ale gdzie praca jest łatwa i nie trzeba pracować ?...
Pracy jest dużo, ale jest jednak czas między rozmowami aby zamienić kilka słów z koleżanką. To naprawdę nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ja przepracowałam w swoim życiu ładnych kilkadziesiąt lat w różnych firmach - i uwierzcie mi - znam realia również w innych zakł.pracy. ..... Wszędzie jest dobrze - gdzie nas nie ma....... ,a poza tym nikt tam nas na siłę nie trzyma - to nasz wybór gdzie chcemy pracować.
Pozdrawiam Wszystkich Pracowników SCB . :)
3
janka 2016-07-30 14:07:36
@WINDYKATORKaa :) właśnie dokładnie ta sama refleksja przychodzi mi do głowy, kiedy czytam niektóre narzekania na pracodawcę. Trzeba sumiennie pracować, takie czasy. Jak komuś praca nie odpowiada, to niech szuka mniej wymagającej (i mniej prestiżowej) ;)
StivenRichon 2016-08-08 09:20:18
Bylem pracownikiem banku Santander do zeszlego tygodnia. Dzis rano przyszedlem do pracy i dowiedzialem sie ze jestem zwolniony wraz z tysiacamy innych pracownikow. Santander Bank juz od dawna mial klopoty finansowe i krazyly przecieki ze planuje oglosic likwidacje.
Jezeli macie Panswtwo ulokowane pieniadze w sieciach tych bankow to nie musze uczyc Polakow co nalezy w takiej sytyacji zrobic. Bo nie ujzycie swoich pieniedzy. Ma to bezposredni zwiazek z BREXITEM.
StivenRichon 2016-08-08 09:20:49
Bylem pracownikiem banku Santander do zeszlego tygodnia. Dzis rano przyszedlem do pracy i dowiedzialem sie ze jestem zwolniony wraz z tysiacamy innych pracownikow. Santander Bank juz od dawna mial klopoty finansowe i krazyly przecieki ze planuje oglosic likwidacje.
Jezeli macie Panswtwo ulokowane pieniadze w sieciach tych bankow to nie musze uczyc Polakow co nalezy w takiej sytyacji zrobic. Bo nie ujzycie swoich pieniedzy. Ma to bezposredni zwiazek z BREXITEM.
3
bajka 2016-08-08 09:22:40
nie wiem czy kogę ci ufać bo przecież gdyby taka sytuacja nastąpiła to przecież pojawiłoby się mnóstwo rekrutacji w intertnecie nowych, a nadal jest chyba tylko kilkanaście aktywnych z tego co wiem.
1
Kupka 2016-08-10 20:57:07
Zupełnie się nie zgadzam z tą opinią, z tego co się orientuje jest wręcz przeciwnie :-) SCB ma się bardzo dobrze, jak nie najlepiej jeżeli chodzi o zysk wsród polskich banków. Poczytajcie w necie.
1
32dew 2016-08-10 22:16:39
hej wszystkim no ale przeciez wlasnie teraz oni maja calkiem spore rekrtuacje nie widzielsicie ? na przyklad na stanowisko kasjera w Poznaniu z tego co czytalem w ogloszeniu to chyba oferuja tutaj zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na czas określony
Xenia 2016-08-15 12:29:11
To jakaś bzdura. Jestem pracownikiem i nic nie słyszałam o zwolnieniach. Ciągle jest nabór we Wrocławiu. A poza tym bardzo rzadko się zdarza żeby kogoś zwalniania, trzeba sobie na prawdę nagrabic. Santander ma się dobrze i ciągle się rozwija.
1
Karol 2016-08-15 12:30:54
@Xenia no i właśnie. Gdyby nie takie osoby, jak Ty, to osoby zainteresowane pracą (w tym ja) potem siedzą i nie wiedzą, czy aplikować czy nie i co w sumie mają myśleć o pracy w Santanderze. Ogólnie nie rozumiem po co pisać w takim razie taką nieprawdę
młody 2016-08-16 20:38:49
Gdzie mieści się (na jakiej ulicy) Call Center Santandera we Wrocławiu?
Jestem z okolicy Wrocławia i chciałbym zaaplikować, ale nie wiem czy dojazd mnie nie dobije czasowo.
Aha, a tak w ogóle to zatrudniają bezpośrednio czy przez firmy wydmuszki?
kaho 2016-08-16 21:09:10
ja widizalem teraz oferty pracy, ze szukaja kogos na doradzcę, wiec jak chcesz to apliku bo i na konsultanta tez jest
aga1297 2016-08-17 12:33:13
Oi ile sie nie myle to na Słubickiej
1
kapitan 2016-08-17 13:00:20
no praca jest albo we Wrocławiu albo w Poznaniu i jeszcze od nich oferte widziałem do Tarnowa jako Konsultant ds. Telefonicznej Obsługi Klienta i wydaje mi się, że to naparwde jest dobra informacja, bo stawki są dobre.
jajk 2016-08-29 13:32:27
jak wyglądaja zarobki w call centre? i jak wygląda praca ? telefon za telefonem czy jest chwila przerwy?
virnik 2016-08-29 14:46:38
jak to pewnie zależy od dnia i kolejki, jaj osobiście pracują na słuchawce zawsze chciałam jak najwięcej połączeń odbierać -powód jest prosty - im więcej rozmów i odebranych połączeń tym większa szansa na wyrwanie jakiejś prowizji albo premii, motywująca metoda
jajk 2016-08-30 09:53:29
a jak wygląda podstawa? bo premie można mieć, ale nie zawsze się pewnie uda. Moje pytanie odnośnie telefonu za telefonem wynika stąd, że ciekawi mnie czy np. do toalety można wyjść jak się chce, czy jest przerwa i tylko wtedy można opuścić stanowisko pracy
kapitan 2016-08-30 09:53:43
Ważne, że pracownicy są doceniani przez odpowiednie zarobki.
papaj 2016-08-31 13:49:43
podzieli się ktoś wrażeniami z call centre? wrocław
kapitan 2016-08-31 15:55:02
Jak na takie stanowisko @goni, to nie jest to stawka wcale taka zła. Trzeba pamiętać, że i tak zawsze oprócz podstawy zarobków można liczyć na jakieś premie do tego. Najważniejsze jest to, że wypłata pojawia się na czas, a to potrzebne do opłacania rachunków.
jaro 2016-09-06 12:26:47
jak wygląda praca konsultanta do sp. sprzedaży?
kiss 2016-09-06 12:37:48
Pewnie, że jak wypłata jest na czas @kapitan to już dobrze o nich świadczy.
kik 2016-09-06 14:21:40
wypłata na czas ale jaka to wypłata
you 2016-09-06 14:24:31
Dobrze, że jest terminowa, ale wiadomo w jakiej wysokości była ostatnio ta wypłata? Dzięki za odpowiedź
vika 2016-09-06 14:28:54
call centre ktoś coś? proszę o informacje :)
pozdrawiam
As 2016-09-06 15:51:40
Ja to bym Wam powiedział jak jest teraz, ale akurat nie mogę, natomiast ogłoszenia są coraz ciekawsze
x 2016-09-06 21:31:37
a z jakiego powodu nie możesz się podzielić informacją?
feel 2016-09-06 21:48:19
A może wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na eksperta ds. analiz finansowych? Posiaam odpowiednie doświadczenie, więc pewnie bym się załapał tutaj.
Miles 2016-09-11 14:00:26
Jest 11 września i SCB bardzo dobrze się trzyma. Firma nie ma żadnych problemów finansowych. Zwolnień zbiorowych też nie zanotowałem. Jak wszędzie sami ludzie odchodzą - nawet z centrali - do konkurencji. Normalne życie.

Pozdr
1
Łudwi 2016-09-11 14:07:01
@Miles no właściwie to i po ofertach pracy wcale nie widać, żeby tu była wyjątkowo duża rotacja wśród pracowników, chociaż ofert pracy jest sporo. Ale też trzeba pamiętać, że to duża sieć bankowa, więc to tylko ma związek z rozmiarem firmy. Tak mi się wydaję.
1
Zostaw swoją opinię o Santander Consumer Bank - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Santander Consumer Bank