brak logo

Santander Consumer Bank

Wrocław

Opinie o Santander Consumer Bank

dops 2014-12-09 19:37:48
Cześć
dużo osób wypowiada się tutaj o dziale windykacji oi telemarketingu.a ja mam pytanie odnośnie bardziej tzw specjalizowanych działów Cc. Głównie obsługa np internetowa lub po sprzedażowa. Jak wyglada sytuacja tam ? Jakie zarobki warunki i wogole atmosfera? I czy "z ulicy"mozna sie dostac do takich działów. ? Ja od 3 lat pracuje w cc innego banku na zarobki nie narzekam ok2300 na netto, jedak zmienilo nam sie kierownictwo i atmosfera jest straaaszna nie da sie wytrzymać. Mam kilku znajomych w SCB np na kartach i nie narzekają, jednak nie sa to na tyle bliscy znajomi aby pytac o takie rzeczy :/. Z góry wam dziekuje za info. Pozdrawiam.
1
szola 2014-12-20 17:53:02
może moje pytanie będzie troszeczkę z innej beczki , ale czy dobrze myślę , że w takiej instytucji jak Santander Consumer Bank można liczyć na jakieś premie związane ze świętami Bożego Narodzenia które w sumie już są tuż tuż ? przydałoby się kilka dodatkowych złotych na prezenty i impreze sylwestrową ;)
belg 2015-01-04 03:44:55
wydaję mi się , że liczyć oczywiście możesz , ale jak to było z nimi w tym roku... To może odpowie ktoś z obecnych pracowników ;) Ja dopiero szykuje się , żeby złożyć tutaj aplikacje gdy trafi się stanowisko które mi naprawdę odpowiada. Mam nadzieję , że wtedy spotkamy się kiedyś już w pracy tutaj ;)
florek 2015-01-18 13:09:39
i jak, belg, składałeś już do nich swoje papiery? jeśli tak to może mógłbyś z własnego doświadczenia powiedzieć jak wygląda rekrutacja w Santander Consumer Banku? jest jakaś rozmowa rekrutacyjna? jeśli tak to o co pytają? dużą uwagę przykładają do już posiadanego doświadczenia czy raczej patrzą na chęci do pracy?
1
Lolek 2015-01-18 17:34:18
Witam, mam pytanie jeśli po szkoleniu zadecyduję aby się zwolnić czy każą mi oddać koszty szkolenia!?
monia 2015-02-01 22:36:03
Pracowałam w SCB w dziale windykacji. Nie było mowy o pro-klienckich rozmowach, jechaliśmy po klientach tak jak nam się podobało. Od kiedy obowiązuje to pro-klienctwo ktoś wie?
1
Rooon 2015-03-12 13:36:15
Skopiuj i wklej w google tę frazę: wrocław santander consumer bank call center opinie

Wejdź w drugi odnośnik od góry (rekruterka blogspot) i tam będziesz miał wszystko opisane
misiek 2015-03-19 14:14:27
a co to jest za strona o której mówisz @Rooon? Tam jest coś innego niż tutaj na forum? A co do tych szkoleń to nie wydaje mi się, żeby trzebabyło za nie oddawac pieniądze nawet jśli po jakimś czasie Cię zwolnią. Wydaje mi się, że to wszystko jest jasno okreslone w umowie, więc zobaczcie jak to faktycznie wygląda jak mozecie.
janka 2015-04-10 13:57:00
w niektórych firmach są szkolenia płatne i obowiązkowe więc wolę się upewnić czy jak pójdę do tej firmy do pracy czy też tak może być i ewentualnie jaka pensja netto jest
czyszczenie BIK.pl 2015-04-16 23:41:45
Witam,

poszukuję pracowników Santander Consumer do współpracy, posiadam biura kredytowe oraz Klientów z całej Polski...

Proszę o kontakt na maila biuro@f24.pl
pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
lesiek 2015-06-30 15:02:50
@janka zadałaś słuszne pytanie z tymi płatnymi szkoleniami, ja wiem że santander to bank więc kaski mu nie brakuje ale jednak z tymi szkoleniami warto się upewnić. patrząc na ofertę w siedlach na doradcę klienta nie widzę wzmianki o szkoleniach http://www.gowork.pl/praca/45;b/slupsk;l?oferta_opinie=pracuj.pl3990414
lesiek 2015-06-30 15:05:19
@janka zadałaś słuszne pytanie z tymi płatnymi szkoleniami, ja wiem że santander to bank więc kaski mu nie brakuje ale jednak z tymi szkoleniami warto się upewnić. patrząc na ofertę w siedlach na doradcę klienta nie widzę wzmianki o szkoleniach http://www.gowork.pl/praca/45;b/slupsk;l?oferta_opinie=pracuj.pl3990414
Hnnibl 2015-08-10 16:18:01
Rozejrzyjcie się dookoła - jest tak dużo ofert pracy w Santanderze i co, nikt nie może nic znaleźć? Ciekawe, czy to pracodawca może mieć tak wysokie wymagania co do pracowników czy po prostu osoby, które aplikują na dane stanowisko nie są w stanie nic swoją osobą zaproponować. Dajcie znać, bo nie wiem czy i jak się przygotować do rekrutacji.
jomaha 2015-09-08 23:04:20
Pracuję od 1.5 roku na obsłudze posprzedażowej i sprawa przedstawia się tak - posiadamy defacto bardzo dużą wiedzę o procedurach bankowych, z każdego procesu jest co jakiś czas osobne szkolenie, jednak płaca cały czas ta sama :)
Na początek zawsze 3/4 etatu na 3 miesiące, potem jak chcesz możesz dostać 7/8, najpierw na rok, potem na dwa lata, a potem już chyba na nieokreślony i ewentualnie pełen etat. Praca potrafi zdenerwować, ale ogólnie raczej się nie przemęczysz. Najlepsza wg mnie jest atmosfera na tym dziale, bardzo mili, sympatyczni ludzie, łatwo zawiera się znajomości. Gdyby tylko kasa była lepsza to bym nie szukał innej pracy. Jest jeden szkopuł - na sprzedaży i windykacji zawsze szukają nowych ludzi, bo jest duża rotacja, na posprzedaży dużo rzadziej, bo i ludzie rzadziej się zwalniają. Pozdrawiam :)
32dew 2015-09-09 19:27:35
hej może kogoś z was zainteresowałaby praca w firmie Santander Consumer Bank S.A., podobno nadal poszukują pracowników na stanowisko starszego programisty/ projektanta .NET, specjalisty do spraw umów najmu, młodszego specjalisty do spraw raportowania ALM, starszego specjalisty do spraw analiz wszystkie oferty we Wrocławiu.
Ania 2015-10-09 23:09:43
Swego czasu przeglądałam oferty od Santander i zwróciłam szczególną uwagę na pracę doradcy finansowego. Niestety teraz nie widzę, żeby kogoś szukali, a szkoda, bo aktualnie szukam pracy. Czy ktoś się orientuje, dlaczego brak tu jakichkolwiek ofert od nich, może to chwilowe, albo po prostu tutaj się nie ogłaszają
slava 2015-11-13 16:10:43
pracuję od kilku miesięcy w dziale windykacji CC i mogę polecić. trochę zszokowała mnie opinia mówiąca, że klientów traktuje się źle i że padają jakieś obraźliwe wyrażenia w rozmowach - nic podobnego się nie dzieje, nie ma nawet o tym mowy bo po odsłuchaniu takiej rozmowy pracownik nie zobaczyłby premii, klienci najczęściej są stali i każdej firmie zależy na tym żeby ich zatrzymać. co do warunków, zarobić można całkiem nieźle jak na pracę w CC, głównie będąc w czołówce rankingu i - co za tym idzie - dostając dodatek do premii i samą premię wyrabiając wysoką. kierownictwo jest w porządku jeśli pracownik też jest w porządku, jeśli da się z siebie dużo to równie dużo dostanie się w zamian jeśli chodzi o podejście, pójście na rękę w "awaryjnych" sytuacjach itp. słowem: jak się człowiek stara, to do pracy może przychodzic z przyjemnością, w przeciwnym razie wiadomo że nikt go nie będzie po stopach całowal. przydalyby się wyższe płace i trochę zmian, ale to praca w CC, więc nie ma co oczekiwać cudów - zawsze mozna sie postarac o przeniesienie do biura glownego.
moka 2015-11-13 19:19:30
@Ania jeste teraz pare ofert pracy. ja np. teraz chce aplikowac na stanowisko Starszy Programista - Projektant . NET, gzie oferuja umowe o prace, zdobywanie nowych doświadczeń i rozwój zawodowy w międzynarodowej grupie finansowej, pracę w młodym i dynamicznym zespole, dużą samodzielność działania. mysle ze warto aplikowac.
gtre 2015-11-15 22:26:11
@moka ja również przeglądałem ich oferty i mnie osobiście zainteresowała ta na stanowisko doradcy klienta
Fiksa 2015-11-18 01:27:31
ale łatwość nawiązywania kontaktów w pracy na słuchawce to wymóg nad wymogami, także mam nadzieję, że posiadasz @gtre :)
Fred 2015-11-20 04:28:31
Mi się marzy rozwój zawodowy w międzynarodowej grupie, więc chyba to byłaby idealna praca dla mnie. Spróbuję może.
ilonka 2016-01-07 16:36:08
jest też u nich praca jako Konsultant ds. telefonicznej obsługi klienta tylko do Wrocławia i do oklic, wiec pewnie z inych miast nie biorą na to stanowisko.
graham 2016-01-10 00:51:41
jeśli jesteś z innego miasta a jesteś gotów przeprowadzić się do Wrocławia i w nim pracować to czemu nie... oczywiście za mieszkanie Ci nie zapłacą :P
zyzak 2016-01-12 04:02:58
@moka dla mnie jest idealnie, że zapewniona jest umowa o pracę. Przecież stabilne zatrudnienie to podstawa zadowolenia pracownika i dobrej atmosfery w firmie.
kajka 2016-01-14 15:01:09
najważniejsze dziewczyny jest to, że dają umowę o pracę, poza tym praca w banku jest przyjemna,ale trzeba znac się na różnych produktach i usługach,widzę,że maja teraz oferty na niskie oprocentowania kredytowe
nosi 2016-01-17 22:16:28
@kajka nie można zapominać jednak, że jeśli już ktoś przejdzie szkolenie i podpisze umowę z tą firmą, to ma pełny pakiet świadczeń takich jak np prywatna opieka medyczna.
ikar-ova 2016-01-20 10:02:08
no dla prywatnej opieki medycznej to warto próbować moim zdaniem. ja bym celowała w zatrudnienie na analityka ryzyka chociaż jest umowa o pracę tylko na zastępstwo
adam2342 2016-01-31 21:50:13
Podzieli się ktoś informacją ile może zarobić początkujący doradca klienta w SCB. Jakie zarobki i warunki? Dzięki
arkadiusz 2016-02-01 11:20:56
Nie jestem znawcą rynku i firmy Santander, ale mogę się jedynie domyślać, że początkujący doradca może mieć w ogóle problem ze znalezieniem tu pracy :) zarobki to pewnie podstawa + prowizja
Anna 2016-03-06 22:36:56
Ty jechałaś po klientach? Raczej oni jadą po nas.A kobiety niektóre są gorsze niż faceci.
2
wanda 2016-03-07 12:21:35
chyba jedyny bank z tak nieposzlakowaną opinią :) zastanawiam się nad pracą jako kasjer trochę zdziwiło mnie, że nie wymagają tylko wykształcenia średniego czy to znaczy, że na początku jest dużo szkoleń? itp.
były 2016-03-29 17:46:07
Konsultant sprzedażny w biurze głównym- pozatrudniali ludzi nie na jakość a na ilość i teraz nie mają ich gdzie usadzić(miejsc do pracy na 1szej zmianie brak). Premii nie zrobisz siedząc na kanapie w holu .
1
kaho 2016-04-07 18:00:15
Po to się zatrudniasz by zarobić a nie siedzieć w holu. Poza tym to znany Bank wiec podejrzewam, że oprócz dobrych zarobków i o premiach o jakich mowa, możesz sporo sie nauczyć i zodbyc nową wiedzę. Podobno są częste awanse wewnetrze, czy to pradwa jest?
niki 2016-04-27 19:53:03
pracuje tam z 4 lata a o awansie zapomnij jezel8 nie wchodzisz w tylek
lol 2016-05-08 20:47:16
Ja to chętnie bym się załapał na tego młodszego konsultanta ds. telefonicznej obsługi klienta, ale jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki za odpowiedź
justyna 2016-06-24 17:07:18
Jeśli chodzi o zarobki w tej firmie to nie jest tak źle. Praca na 3/4 etatu, więc 6 godzin dziennie, podstawa brutto 1875, do tego premia uzależniona od sprzedaży. Jak ktoś się postara to może zrobić sobie nawet 500 zł premii już na rękę. Do tego częste konkursy z dodatkową kasą też zachęcają. Praca fajna, ale na dłuższą metę męczy psychicznie :) Jak na początek polecam
2
Wi 2016-06-28 18:32:30
Te ogłoszenia do Łęczycy to do banku są tak czy nie?
WINDYKATORKaa :) 2016-07-30 14:05:14
NIE ZGADZAM SIĘ Z TĄ OPINIĄ. Pracuję w SCB ładnych kilka lat-powyżej 7 - jest ogólnie b.fajnie w pracy. Atmosfera super. Nieprawdą jest , że do Klienta można powiedzieć, że g.....o nas to obchodzi - jego sytuacja . Bardzo zwracana jest uwaga przełożonych na poszanowanie Klienta. Nawet jak Klient-dłużnik jest "trudny" - to znamy takie techniki, aby skłonić klienta do rozmowy- ustaleń - bez Jego obrażania. To jest niepotrzebne i zabronione u nas w Banku. I słusznie. Praca jest trudna-to prawda, ale gdzie praca jest łatwa i nie trzeba pracować ?...
Pracy jest dużo, ale jest jednak czas między rozmowami aby zamienić kilka słów z koleżanką. To naprawdę nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ja przepracowałam w swoim życiu ładnych kilkadziesiąt lat w różnych firmach - i uwierzcie mi - znam realia również w innych zakł.pracy. ..... Wszędzie jest dobrze - gdzie nas nie ma....... ,a poza tym nikt tam nas na siłę nie trzyma - to nasz wybór gdzie chcemy pracować.
Pozdrawiam Wszystkich Pracowników SCB . :)
3
janka 2016-07-30 14:07:36
@WINDYKATORKaa :) właśnie dokładnie ta sama refleksja przychodzi mi do głowy, kiedy czytam niektóre narzekania na pracodawcę. Trzeba sumiennie pracować, takie czasy. Jak komuś praca nie odpowiada, to niech szuka mniej wymagającej (i mniej prestiżowej) ;)
StivenRichon 2016-08-08 09:20:18
Bylem pracownikiem banku Santander do zeszlego tygodnia. Dzis rano przyszedlem do pracy i dowiedzialem sie ze jestem zwolniony wraz z tysiacamy innych pracownikow. Santander Bank juz od dawna mial klopoty finansowe i krazyly przecieki ze planuje oglosic likwidacje.
Jezeli macie Panswtwo ulokowane pieniadze w sieciach tych bankow to nie musze uczyc Polakow co nalezy w takiej sytyacji zrobic. Bo nie ujzycie swoich pieniedzy. Ma to bezposredni zwiazek z BREXITEM.
StivenRichon 2016-08-08 09:20:49
Bylem pracownikiem banku Santander do zeszlego tygodnia. Dzis rano przyszedlem do pracy i dowiedzialem sie ze jestem zwolniony wraz z tysiacamy innych pracownikow. Santander Bank juz od dawna mial klopoty finansowe i krazyly przecieki ze planuje oglosic likwidacje.
Jezeli macie Panswtwo ulokowane pieniadze w sieciach tych bankow to nie musze uczyc Polakow co nalezy w takiej sytyacji zrobic. Bo nie ujzycie swoich pieniedzy. Ma to bezposredni zwiazek z BREXITEM.
1
bajka 2016-08-08 09:22:40
nie wiem czy kogę ci ufać bo przecież gdyby taka sytuacja nastąpiła to przecież pojawiłoby się mnóstwo rekrutacji w intertnecie nowych, a nadal jest chyba tylko kilkanaście aktywnych z tego co wiem.
1
Kupka 2016-08-10 20:57:07
Zupełnie się nie zgadzam z tą opinią, z tego co się orientuje jest wręcz przeciwnie :-) SCB ma się bardzo dobrze, jak nie najlepiej jeżeli chodzi o zysk wsród polskich banków. Poczytajcie w necie.
1
32dew 2016-08-10 22:16:39
hej wszystkim no ale przeciez wlasnie teraz oni maja calkiem spore rekrtuacje nie widzielsicie ? na przyklad na stanowisko kasjera w Poznaniu z tego co czytalem w ogloszeniu to chyba oferuja tutaj zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na czas określony
Xenia 2016-08-15 12:29:11
To jakaś bzdura. Jestem pracownikiem i nic nie słyszałam o zwolnieniach. Ciągle jest nabór we Wrocławiu. A poza tym bardzo rzadko się zdarza żeby kogoś zwalniania, trzeba sobie na prawdę nagrabic. Santander ma się dobrze i ciągle się rozwija.
1
Karol 2016-08-15 12:30:54
@Xenia no i właśnie. Gdyby nie takie osoby, jak Ty, to osoby zainteresowane pracą (w tym ja) potem siedzą i nie wiedzą, czy aplikować czy nie i co w sumie mają myśleć o pracy w Santanderze. Ogólnie nie rozumiem po co pisać w takim razie taką nieprawdę
młody 2016-08-16 20:38:49
Gdzie mieści się (na jakiej ulicy) Call Center Santandera we Wrocławiu?
Jestem z okolicy Wrocławia i chciałbym zaaplikować, ale nie wiem czy dojazd mnie nie dobije czasowo.
Aha, a tak w ogóle to zatrudniają bezpośrednio czy przez firmy wydmuszki?
kaho 2016-08-16 21:09:10
ja widizalem teraz oferty pracy, ze szukaja kogos na doradzcę, wiec jak chcesz to apliku bo i na konsultanta tez jest
aga1297 2016-08-17 12:33:13
Oi ile sie nie myle to na Słubickiej
1
kapitan 2016-08-17 13:00:20
no praca jest albo we Wrocławiu albo w Poznaniu i jeszcze od nich oferte widziałem do Tarnowa jako Konsultant ds. Telefonicznej Obsługi Klienta i wydaje mi się, że to naparwde jest dobra informacja, bo stawki są dobre.
Zostaw swoją opinię o Santander Consumer Bank - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Santander Consumer Bank