brak logo

Pojazdy Specjalistyczne Zbigniew Szczęśniak Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Pojazdy Specjalistyczne Zbigniew Szczęśniak Sp. z o.o.

Qb 2011-05-20 20:17:28
Pracowałem w tej firmie Rok, a moze troszkę dłużej. Bardzo fajna atmosfera, czasem kierownik M[usunięte przez moderatora] wyskoczył ale ogólnie OK. Pod względem socjalnym super. Szefostwo syrowe, wymagające ale sprawiedliwe.
Maciek 2012-02-02 20:18:15
Potwierdzam. Jak na razie najlepszy pracodawca z jakim miałem do czynienia. Bardzo dobry socjal. Na święta solidna paczka i coś praktycznego. Pieniądze na samym początku może nie zachwycają. Po połowie roku dochodzą różnego rodzaju premie. 2k da się tam zarobić. Za czasów Pana Z[usunięte przez moderatora]była tam bardzo dobra atmosfera. Od momentu jak firmę przejęła jego żona wszystko zaczęło się psuć. Kobieta ma bardzo przykrą przypadłość. Wszędzie węszy kradzież, podstęp i ogólne różnego rodzaju "teorie spiskowe". Na zakładzie jest jeden wielki "Big Brother" Jak robisz swoje i nie rzucasz się w oczy to jest ok. Biada tobie jak zacznie się tobą interesować Pani Prezes... Wtedy zacznij sobie szukać nowej pracy.... Dużo wartościowych osób w ten sposób w ten sposób zrezygnowało z tej pracy.
1
ktos 2012-08-14 17:44:01
pracowalem tam prawie 3 lata i sam niewiem dlaeczego tak dlugo, potwierdzam wszystkie negatywne opinie, a tym pozytywnym to zaprzeczam bo pewnie w[usunięte przez moderatora] se je sam napisal, a i w ogole to sporo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy i konfidentow
BartoszK 2013-01-29 19:46:59
A ja mogę powiedzieć tylko dobre słowo. Firma dała mi wiele co dziś procentuje. Przede wszystkim nauczyła mnie samodzielności i radzenia sobie z różnymi sytuacjami. Pracowałem tam jako "gówniarz" po studiach i wiele firmie zawdzięczam. Dziś z perspektywy czasu mogę powiedzieć dostałem szkołę życia. Firma pozwala na koształtowanie charakteru, a przede wszystkim rozwija. Zgadzam się co do warunków socjalnych bo za czasów gdy pracowałem naprawdę było OK.
lopez 2014-07-25 11:54:18
Pracowałem w tej firmie rok i to było najgorsze 12 miesięcy jakie pamietam po prostu syf kiła i mogiła ludzie przychodza do pracy pijani i w pracy pija zwlaszcza blacharnia i montaż u Rauszena a poza tym syf na hali i wszędzie gdzie sie spojrzy juz o nie przyjvzzemnie pachnących pracownikach nie wspomne ale cóż sie dziwic ze wiekszosc szafek ubraniowych jest postawionych w kiblu obok pisuarow i wc!do tego dochodzi kadrowa ktora myśli ze jest jak primadonna a jest zwykła wiesniara i lampucerą poza tym strasznie kradną to by było na tyle!NIE POLECAM
Strażak 2014-09-22 11:51:37
Witam,
Ja natomiast mam pytanie odnośnie kadry konstruktorów i technologów, bo zapewne taka tam istnieje, a nie widziałem(czytając powyższe komentarze) żeby na ich temat była jakaś opinia.
Jakie warunki firma daje właśnie konstruktorą i technologą jaka jest ich praca i czy może ktoś coś powiedzieć na jakim poziomie są ich zarobki.
Pytam ponieważ długo się już zastanawiam nad podjęciem pracy w tej firmie jako inż.
Z góry dziękuję za pomoc.
1
szybki zbig 2014-09-24 21:39:08
Beznadzieja, czego oczekujesz od firmy, która upada dodatkowo jest zadłużona u wszystkich dostawców sprzętu i podzespołów. Ogólnie firma dzieli się na dwie kategorie ludzi pracowników administracji (dział handlowy, techniczny konstrukcyjny, administracyjny) i załogę czyli pracowników fizycznych. Firma beznadzieja jak nie chcesz sobie psuć CV nie wchodź do tej imprezy
2
Strażak 2014-09-25 12:52:12
Szybki zbig wiesz to z własnego doświadczenia i to inf. jest potwierdzone czy to po prostu krążące plotki o firmie(jak to z resztą o każdej jakieś są)?
Dzięki za pomoc.
Klingspor 2014-09-29 12:37:33
To prawda nie płatcą za towar,nędza z bidą.
Nickname 2014-12-01 19:41:13
Nie polecam!
1
waldek 2014-12-07 22:38:04
Po ostatnich doniesieniach w mediach o akcji ABW z 24 listopada chyba trzeba stąd uciekać póki jeszcze nie firma nie leży na obu łopatkach ale to chyba kwestia czasu.
ślusarz 2014-12-07 22:54:05
Racja, trzeba spieprzać!!! Dla fachowców robota się znajdzie.
krzysztoft 2014-12-08 06:57:32
Ludzie, to nie jest śmieszne. Przecież to co piszą oznacza, że firmy już praktycznie nie ma i pewnie już nawet na wypłaty na święta nie będzie. Kto mądry - poszuka pracy i da nogę bo im później tym gorzej. Nie ma na co czekać. Do tej pory nie płacili kontrahentom ale teraz nie ma opcji - to samo spotka załogę
jasiu 2014-12-12 12:39:56
Mi ta zimna ryba pani "prezes" nie płaciła a ciągle wymagała dostaw. doszło do tego że musiałem się upomnieć i pokazała wtedy całą swoją rzetelność i uczciwość - mnie olała a zlecenia dała komu innemu.

Ogólnie z powodu niepłacenia kontrahentom i ostatnim doniesieniom o poważnych przekrętach podatkowych NIE POLECAM - Omijajcie z DALEKA tę "rodzinną" firmę !!!!
1
strażak 2014-12-12 16:24:11
Czy wiadomo co z zamówieniami,które są w trakcie realizacji?
johnny 2014-12-15 22:42:34
No nieźle się podziało. A konkurencja się rozrasta i buduje trzeci zakład w BB. Pewnie przejmie całą załogę bo słyszałem, że kontrakty mają na 3 lata do przodu.
Nickname 2014-12-15 22:44:51
Chłopie, nie byłeś pierwszy. Podzieliłeś los wielu...
wicky 2014-12-15 23:10:43
No to Panią Annę szlag trafi. Ale rzetelnie patrząc to W się ciągle rozwija a S to już chyba na dno pójdzie...
jurek 2014-12-16 00:00:51
Ciekawe czy Pani Prezes dba o formę na spacerniaku?
Rado 2014-12-16 05:30:12
Po tym co przeczytałem powyżej nie mam już wątpliwości, że nie chciałbym tam pracować. Widać opinie, które krążą na mieście nie są bezpodstawne. Czuć nad głową oddech pani prezes i jeszcze truchleć o finanse - NIE DZIĘKUJĘ!
strażak 2014-12-20 00:49:22
Witajcie ja znam firmę PS.S.... jako sprzedawce danego produktu nie mogę nic złego powiedzieć na temat wykonania i na temat dotrzymania danego słowa pomimo ze auto było odbierane i wykonywane w czasie pewnych opinii jakie sie pojawiają na forum i w mediach. Osoby które tam pracują naprawdę się angarzuja w to co robią a czytając wpis "lopez" wydaje mi się ze jest wyssany z palca i nigdy nie był w tej firmie.Pozdrawiam i nie zniechęcajcie się bo to naprawdę rzetelna firma.
adamn 2015-02-28 00:40:50
Co się dzieje nikt nie wie
Dziś jest firma w potrzebie!
Kontrakt z wojskiem ucieka
Pani Prezes się wścieka...
Maćko 2015-03-02 05:34:38
No chyba lipa! Nastroje nie są zbyt ciekawe.
Wojskowy 2015-03-02 06:50:14
Kontrakt jest powiedziałbym w stanie spoczynku.
Grzechu 2015-03-08 20:33:51
Widać parasol ochronny przestał już działać...
wzburzony 2015-03-09 18:11:42
Chłopie, w tej firmie wszystko już przestaje działać. Ocknij się.
1
lopez 2015-04-01 01:15:19
Teraz do strazaka choppie robilek tam i wiem czym to smierdzi i nie wciskaj mi kitu wazeliniarzu!na jakim robisz dziale?
1
Klej 2015-04-16 12:42:47
Witam Państwa, proszę o informację jak wygląda praca w biurze technicznym w tej firmie, obawiam się niewypłacalności spółki w razie wpadki. Czy mogą Państwo naświetlić ewentualnie jak to wygląda?
000000000000 2015-05-14 10:47:51
Byłem na rozmowie w sprawie pracy do biura zarządu. Pani Prezes, która tak naprawdę nie jest prezesem bo nie jest wpisana do KRS od początku bardzo niemiła. Sprawiała wrażenie jakby nie chciała nikogo zatrudnić ani sprawić, by kandydat zainteresował się pracą. Zero sympatii. Na rozmowie nie padło żadne merytoryczne pytanie. Samo narzekanie ze strony tej Pani: a to, że CV nie kolorowe, a to że na zdjęciu jestem niepodobny, a to że nie znam języków (mimo, że w CV uczciwie napisałem, że nie znam więc po co mnie zapraszali), a to, że to i że tamto. Słowem: narzekanie, buractwo i brak jakichkolwiek pytań merytorycznych, stroiła fochy. W ogóle nie sprawdzali umiejętności, stawiali same wymagania i tylko narzekali. Ta Pani Prezes, szukała kogoś do pomocy dla swojego synka - Prezesa tej firmy, a sam zainteresowany nawet nie uczestniczył w rozmowie z osobą, która miałaby zostać zatrudniona do pracy z nim. Czy to nie jest żałosne? Arogancja, narzekanie, fochy, brak profesjonalizmu. Nie polecam iść nawet na rozmowę bo nawet nie sprawdzają kompetencji i nie pozwolili nawet zadać pytań mnie, co w każdej firmie jest możliwie na rozmowie kwalifikacyjnej.
1
ex 2015-07-15 19:12:49
Jako były pracownik produkcji mogę powiedzieć potencjalnym pracownikom, że nie warto. Firma zatrudnia 80 osób na produkcji a jest zarządzana jak warsztat w garażu. Na nic nie ma specyfikacji czy norm - wszystko robi się tym, co akurat jest na magazynie i w sposób, jaki sobie akurat wymyśli kierownik produkcji. W całym zakładzie nie ma ani jednego technologa, bo kierownik produkcji jest wszechwiedzący i on decyduje o wszystkim. Oczywiście nadzór nad zakładem ma pani "prezes", która oficjalnie nie rządzi, bo scedowała prezesowanie na syna, którego ABW się nie czepiało (bo i nie miało za co, skoro w czasach lewych faktur on szalał na dyskotekach, a do dziś jedynym jego realnym związkiem z firmą jest wożenie się Audi wziętym w leasing). A co poza tym? Kilka razy do roku opóźnienie wypłat o kilka/kilkanaście dni, ciągłe problemy z materiałami (bo dostawcy już dawno na przelew nie sprzedają) i generalnie przekonanie kierownictwa/szefostwa, że łaskę robią, pozwalając u siebie pracować.
3
anonim 2015-10-07 11:59:59
Witam jako były pracownik produkcyjny mogę powiedzieć że w tym zakładzie nie obowiązują żadne normy , brak działu utrzymania ruchu lub kontroli jakości. Zero szkoleń brak podstawowych narzędzi do pracy typu rękawiczki i inny osprzęt niezbędny do wykonywania obowiązków. Auta wychodzące z tej fabryki jest każde inne bo akurat ktoś inny to montował a każdy montuje jak mu się podoba bo przecież nie ma żadnych norm. Kierownik produkcji który moim skromnym zdaniem nie ma zielonego pojęci o planowaniu rządzi wszystkim mi wszystkimi ale również trzeba uważać na układy układziki.
2
PSS 2015-11-30 21:07:44
To taka nibylandia z zasadą otwartych drzwi. Niby wszystko jest, ale jak Ci się nie podoba, albo się nie spodobasz to drzwi są otwarte.
Zarządzanie też profesjonalne, oczywiście według zarządzających.
Odzież ochronna szyta na zamówienie, bo miesiąc albo dłużej czekać to chyba tylko tak można wytłumaczyć.
2
Beskidzki Słoik 2015-12-10 10:21:32
Ostatnio pojawia się sporo ogłoszeń o rekrutacji w firmie P.S. Szczęśniak na różne stanowiska. Czy może to oznaczać, że sytuacja firmy się poprawia i zwiększają załogę? Jak to obecnie wygląda z zatrudnieniem inżynierów/konstruktorów?
Z góry dzięki za odpowiedź.
hmm 2016-01-22 07:56:41
Rotacja konstruktorów jest najlepszą wizytówką. Firma zatrudnia, bo co chwila ktoś nie wytrzymuje ciągłego czepiania się i pracy uzależnionej od humorów i pomysłów kierownika produkcji po licencjacie, który nie czyta rysunku technicznego. Do tego dochodzi "ukochana pani prezes", która udaje wielką damę, a tak naprawdę słoma z butów wychodzi. Jak to śpiewa Luxtorpeda: "A morał z tej historii mógłby być taki mimo że cukrowe to jednak buraki".
1
Beskidzki Słoik 2016-01-27 11:57:00
@hmm - to jak to jest z tym kierownikiem produkcji? Jest tam bogiem czy co? Jaki ma wpływ na pracę konstruktorów?
Duża rotacja konstruktorów nie wróży chyba najlepiej. Bo jak tu zdobyć doświadczenie skoro cały czas ktoś odchodzi?

Wszelkie informacje na wagę złota :)
2
ciekawy 2016-01-28 14:56:02
Faktycznie ciągle przewija się temat kierownika produkcji. Ciekawy temat ... Kto jest jego przełożonym i jakie ma kompetencje, że tak rządzi ? Jak podchodzą w Waszej firmie do ludzi z dużym/ogromnym doświadczeniem w branży ?
pewny gość z produkcji 2016-01-28 20:47:51
najlepsza robota jaką miałem w Pl. Kierownik jest ok jest poprostu specyficzny trzeba sie przyzwyczaic. ja robie co mi każa nie wnikam mam to w dupie jesli on uwaza ze jest cos zle robie to tak jak on chce nie ja jestem od myslenia. takie podejscie jest najlepsze 8h i do domu a robota nie nalezy do jakis mega ciezkich.
Adam Nawałka 2016-02-06 22:20:48
kolego z produkcji, jeśli jesteś bezmózgim popychaczem to faktycznie robota dla Ciebie (nie bierz tego do siebie) swoja drogą ciekaw jestem gdzie robiłeś do tej pory skoro ten zakład nazywasz najlepszą robotą jaką miałeś, no chyba, że to pierwsza robota po dłubaniu w nosie.
pozdrawiam wszystkich
szczególnie guru zakładu

to co pisze
ex - 2015-07-15 19:12:49
"Jako były pracownik produkcji mogę powiedzieć potencjalnym pracownikom, że nie warto. Firma zatrudnia 80 osób na produkcji a jest zarządzana jak warsztat w garażu. Na nic nie ma specyfikacji czy norm - wszystko robi się tym, co akurat jest na magazynie i w sposób, jaki sobie akurat wymyśli kierownik produkcji. W całym zakładzie nie ma ani jednego technologa, bo kierownik produkcji jest wszechwiedzący i on decyduje o wszystkim. Oczywiście nadzór nad zakładem ma pani "prezes", która oficjalnie nie rządzi, bo scedowała prezesowanie na syna, którego ABW się nie czepiało (bo i nie miało za co, skoro w czasach lewych faktur on szalał na dyskotekach, a do dziś jedynym jego realnym związkiem z firmą jest wożenie się Audi wziętym w leasing). A co poza tym? Kilka razy do roku opóźnienie wypłat o kilka/kilkanaście dni, ciągłe problemy z materiałami (bo dostawcy już dawno na przelew nie sprzedają) i generalnie przekonanie kierownictwa/szefostwa, że łaskę robią"

i

anonim - 2015-10-07 11:59:59
"Witam jako były pracownik produkcyjny mogę powiedzieć że w tym zakładzie nie obowiązują żadne normy , brak działu utrzymania ruchu lub kontroli jakości. Zero szkoleń brak podstawowych narzędzi do pracy typu rękawiczki i inny osprzęt niezbędny do wykonywania obowiązków. Auta wychodzące z tej fabryki jest każde inne bo akurat ktoś inny to montował a każdy montuje jak mu się podoba bo przecież nie ma żadnych norm. Kierownik produkcji który moim skromnym zdaniem nie ma zielonego pojęci o planowaniu rządzi wszystkim mi wszystkimi ale również trzeba uważać na układy układziki."

to święta prawda

LUDZIE SZUKAJCIE LEPSZEJ ROBOTY CHYBA, ŻE GŁODEM PRZYMIEACIE!!
Luźny 2016-04-28 19:42:40
Waldek to ty?
A na prawdę, to piszący byli pracownicy zakładu mają rację. Zakład się nie rozwija, bo wszystkim trzęsie kierownik produkcji-guru Waldemar, którego się boi nawet "szefowa" i prezes-dzieciak. Guru robi sobie co tylko chce, torpeduje wszystkie plany rozwoju firmy, wspiera tylko tych co z nim trzymią i włażą mu bez wazeliny. Uważa się on za nieomylnego i od jego humorów zależy co i jak zostanie zrobione.
"Szefowa" czyli była pani prezes, kompletnie nie wie co się w firmie wyprawia, zna tylko jedo powiedzenie: mnie to nie interesuje ma to być zrobione.
Prezes-dzieciak dalej żyje w swoim młodzieńczym świecie, liczy się zabawa, ciekawe wyjazdy zagraniczne i pieniądze na tą zabawę.
Ogólnie typowa firma dorobkiewiczów, którzy nie znają się na tym, a reszta załogi ma na nich pracować.
Jako długoletni i obecny praconik firmy nie polecam!
1
wiki 2016-05-02 06:09:02
Zastanawiam się nad aplikowaniem ale przeczytałem co @Waldek i @ex swego czasu napisali i zastanawia mnie o co chodzi z tym ABW? Oszustwa na Vacie? Toż to jakiś dramat! Masakra. Niech ktoś napisze coś więcej bo to nie napawa optymizmem i skoro tak jest to nie dziwią te wszystkie opinie na temat firmy.
sebek 2016-05-02 20:24:50
Nie aplikuj WIKI, nie aplikuj. Przecież jak skończy się tak, że nowa zmiana ABW zrobi z tym co trzeba, to młody prezes szybko utopi firmę. Jeśli oszukiwali na podatku VAT to nikt im tego nie puści płazem. Osobiście omijałbym taką firmę z daleka.
stary 2016-05-02 20:31:47
A ja słyszałem, że mają kamerki w biurach i pracownicy o tym nie wiedzą, przynajmniej oficjalnie. Wielki brat czuwa :)
1
gal anonim 2016-05-04 22:15:58
A może mają układy z policją, bo to niemożliwe. Są na wolności?
1
Obiektywny 2016-05-04 22:28:11
Nic tylko uciekać...
waldziu 2016-05-16 11:17:37
Kolega tam pracował i powiedział nigdy więcej. Poniżanie ze strony pani prezes, już teraz byłej :), karanie za byle co, nawet jak się nie było winnym, atmosfera dramat. Początkowo zazdrościłem mu, że się dostał ale po czasie dobrze, że nie próbowałem. Szkoda czasu, nerwów i życia.
1
taki sobie 2016-06-28 20:35:03
Wg mojej opinii nie ma co się pakować do tej firmy. Zero socjalu, z wypłatą może być problem, zamówień brak. A na umowie nie ma jakiś wielkich kwot, wręcz przeciętna stawka. Do tego zgadzam się z opiniami, że Pani "ex" prezes dalej trzyma tam władzę, a nie należy do sympatycznych osób. Gdy coś się jej nie podoba w Twoim działaniu sugeruje, że umowę można bardzo łatwo rozwiązać/nie przedłużyć.
1
denis 2016-07-07 10:49:41
Wiec nie mas zumowy skoro tam pracujesz? Jakie stawki?
Zostaw swoją opinię o Pojazdy Specjalistyczne Zbigniew Szczęśniak Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pojazdy Specjalistyczne Zbigniew Szczęśniak Sp. z o.o.