SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne Sp z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne Sp z o.o.

Qb 2011-05-20 20:17
Pracowałem w tej firmie Rok, a moze troszkę dłużej. Bardzo fajna atmosfera, czasem kierownik M[usunięte przez moderatora] wyskoczył ale ogólnie OK. Pod względem socjalnym super. Szefostwo syrowe, wymagające ale sprawiedliwe.
Maciek 2012-02-02 20:18
Potwierdzam. Jak na razie najlepszy pracodawca z jakim miałem do czynienia. Bardzo dobry socjal. Na święta solidna paczka i coś praktycznego. Pieniądze na samym początku może nie zachwycają. Po połowie roku dochodzą różnego rodzaju premie. 2k da się tam zarobić. Za czasów Pana Z[usunięte przez moderatora]była tam bardzo dobra atmosfera. Od momentu jak firmę przejęła jego żona wszystko zaczęło się psuć. Kobieta ma bardzo przykrą przypadłość. Wszędzie węszy kradzież, podstęp i ogólne różnego rodzaju \"teorie spiskowe\". Na zakładzie jest jeden wielki \"Big Brother\" Jak robisz swoje i nie rzucasz się w oczy to jest ok. Biada tobie jak zacznie się tobą interesować Pani Prezes... Wtedy zacznij sobie szukać nowej pracy.... Dużo wartościowych osób w ten sposób w ten sposób zrezygnowało z tej pracy.
3
ktos 2012-08-14 17:44
pracowalem tam prawie 3 lata i sam niewiem dlaeczego tak dlugo, potwierdzam wszystkie negatywne opinie, a tym pozytywnym to zaprzeczam bo pewnie w[usunięte przez moderatora] se je sam napisal, a i w ogole to sporo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy i konfidentow
1
BartoszK 2013-01-29 19:46
A ja mogę powiedzieć tylko dobre słowo. Firma dała mi wiele co dziś procentuje. Przede wszystkim nauczyła mnie samodzielności i radzenia sobie z różnymi sytuacjami. Pracowałem tam jako "gówniarz" po studiach i wiele firmie zawdzięczam. Dziś z perspektywy czasu mogę powiedzieć dostałem szkołę życia. Firma pozwala na koształtowanie charakteru, a przede wszystkim rozwija. Zgadzam się co do warunków socjalnych bo za czasów gdy pracowałem naprawdę było OK.
Strażak 2014-09-22 11:51
Witam,
Ja natomiast mam pytanie odnośnie kadry konstruktorów i technologów, bo zapewne taka tam istnieje, a nie widziałem(czytając powyższe komentarze) żeby na ich temat była jakaś opinia.
Jakie warunki firma daje właśnie konstruktorą i technologą jaka jest ich praca i czy może ktoś coś powiedzieć na jakim poziomie są ich zarobki.
Pytam ponieważ długo się już zastanawiam nad podjęciem pracy w tej firmie jako inż.
Z góry dziękuję za pomoc.
4
Strażak 2014-09-25 12:52
Szybki zbig wiesz to z własnego doświadczenia i to inf. jest potwierdzone czy to po prostu krążące plotki o firmie(jak to z resztą o każdej jakieś są)?
Dzięki za pomoc.
Nickname 2014-12-01 19:41
Nie polecam!
1
ślusarz 2014-12-07 22:54
Racja, trzeba spieprzać!!! Dla fachowców robota się znajdzie.
strażak 2014-12-12 16:24
Czy wiadomo co z zamówieniami,które są w trakcie realizacji?
johnny 2014-12-15 22:42
No nieźle się podziało. A konkurencja się rozrasta i buduje trzeci zakład w BB. Pewnie przejmie całą załogę bo słyszałem, że kontrakty mają na 3 lata do przodu.
Nickname 2014-12-15 22:44
Chłopie, nie byłeś pierwszy. Podzieliłeś los wielu...
wicky 2014-12-15 23:10
No to Panią Annę szlag trafi. Ale rzetelnie patrząc to W się ciągle rozwija a S to już chyba na dno pójdzie...
strażak 2014-12-20 00:49
Witajcie ja znam firmę PS.S.... jako sprzedawce danego produktu nie mogę nic złego powiedzieć na temat wykonania i na temat dotrzymania danego słowa pomimo ze auto było odbierane i wykonywane w czasie pewnych opinii jakie sie pojawiają na forum i w mediach. Osoby które tam pracują naprawdę się angarzuja w to co robią a czytając wpis "lopez" wydaje mi się ze jest wyssany z palca i nigdy nie był w tej firmie.Pozdrawiam i nie zniechęcajcie się bo to naprawdę rzetelna firma.
Maćko 2015-03-02 05:34
No chyba lipa! Nastroje nie są zbyt ciekawe.
Wojskowy 2015-03-02 06:50
Kontrakt jest powiedziałbym w stanie spoczynku.
Grzechu 2015-03-08 20:33
Widać parasol ochronny przestał już działać...
lopez 2015-04-01 01:15
Teraz do strazaka choppie robilek tam i wiem czym to smierdzi i nie wciskaj mi kitu wazeliniarzu!na jakim robisz dziale?
1
Klej 2015-04-16 12:42
Witam Państwa, proszę o informację jak wygląda praca w biurze technicznym w tej firmie, obawiam się niewypłacalności spółki w razie wpadki. Czy mogą Państwo naświetlić ewentualnie jak to wygląda?
ex 2015-07-15 19:12
Jako były pracownik produkcji mogę powiedzieć potencjalnym pracownikom, że nie warto. Firma zatrudnia 80 osób na produkcji a jest zarządzana jak warsztat w garażu. Na nic nie ma specyfikacji czy norm - wszystko robi się tym, co akurat jest na magazynie i w sposób, jaki sobie akurat wymyśli kierownik produkcji. W całym zakładzie nie ma ani jednego technologa, bo kierownik produkcji jest wszechwiedzący i on decyduje o wszystkim. Oczywiście nadzór nad zakładem ma pani "prezes", która oficjalnie nie rządzi, bo scedowała prezesowanie na syna, którego ABW się nie czepiało (bo i nie miało za co, skoro w czasach lewych faktur on szalał na dyskotekach, a do dziś jedynym jego realnym związkiem z firmą jest wożenie się Audi wziętym w leasing). A co poza tym? Kilka razy do roku opóźnienie wypłat o kilka/kilkanaście dni, ciągłe problemy z materiałami (bo dostawcy już dawno na przelew nie sprzedają) i generalnie przekonanie kierownictwa/szefostwa, że łaskę robią, pozwalając u siebie pracować.
5
Beskidzki Słoik 2015-12-10 10:21
Ostatnio pojawia się sporo ogłoszeń o rekrutacji w firmie P.S. Szczęśniak na różne stanowiska. Czy może to oznaczać, że sytuacja firmy się poprawia i zwiększają załogę? Jak to obecnie wygląda z zatrudnieniem inżynierów/konstruktorów?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Beskidzki Słoik 2016-01-27 11:57
@hmm - to jak to jest z tym kierownikiem produkcji? Jest tam bogiem czy co? Jaki ma wpływ na pracę konstruktorów?
Duża rotacja konstruktorów nie wróży chyba najlepiej. Bo jak tu zdobyć doświadczenie skoro cały czas ktoś odchodzi?

Wszelkie informacje na wagę złota :)
6
ciekawy 2016-01-28 14:56
Faktycznie ciągle przewija się temat kierownika produkcji. Ciekawy temat ... Kto jest jego przełożonym i jakie ma kompetencje, że tak rządzi ? Jak podchodzą w Waszej firmie do ludzi z dużym/ogromnym doświadczeniem w branży ?
pewny gość z produkcji 2016-01-28 20:47
najlepsza robota jaką miałem w Pl. Kierownik jest ok jest poprostu specyficzny trzeba sie przyzwyczaic. ja robie co mi każa nie wnikam mam to w dupie jesli on uwaza ze jest cos zle robie to tak jak on chce nie ja jestem od myslenia. takie podejscie jest najlepsze 8h i do domu a robota nie nalezy do jakis mega ciezkich.
sebek 2016-05-02 20:24
Nie aplikuj WIKI, nie aplikuj. Przecież jak skończy się tak, że nowa zmiana ABW zrobi z tym co trzeba, to młody prezes szybko utopi firmę. Jeśli oszukiwali na podatku VAT to nikt im tego nie puści płazem. Osobiście omijałbym taką firmę z daleka.
gal anonim 2016-05-04 22:15
A może mają układy z policją, bo to niemożliwe. Są na wolności?
1
Obiektywny 2016-05-04 22:28
Nic tylko uciekać...
denis 2016-07-07 10:49
Wiec nie mas zumowy skoro tam pracujesz? Jakie stawki?
2
ten tam 2017-03-18 17:13
Polecam wszystkim, którzy lubią być monitorowani. Teraz kamery są wszędzie, na halach, w biurach itd. Wielki brat patrzy ;)

PS. Trochę mniej przyjaznych wpisów dla firmy zniknęło...
Agnieszka 2017-04-26 14:16
@ten tam, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Może powiesz kilka słów więcej na temat warunków pracy, atmosfery? Chętnie poznamy Twoją opinię.
tak ! 2017-06-04 01:33
To nie jest ważne, ważne jest jakie są warunki. Zmuszanie do urlopu, bo tak, nie wypłacanie diety itp.

Pozdrawiam szczerze tą firmę !
Agnieszka 2017-08-31 10:42
@tak ! jak to zmuszanie do urlopu? Z jakiego powodu takie sytuacje występują w SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne Sp z o.o.? Czy ktoś też miał takie sytuacje?
Pracownik 2017-09-20 18:19
Witam! Jak wyglada praca na stanowisku mechanik - pneumatyk. Czy potrzebują na te stanowiska pracowników? Jaka stawka na początek?
Agnieszka 2017-09-21 09:21
Są na forum jacyś aktualni pracownicy firmy SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne, którzy mogliby odpowiedzieć na pytania @Pracownik? Chyba, że już może wczoraj zbierałeś gdzieś informacje i coś wiesz i chcesz się podzielić na ten temat?
Zostaw swoją opinię o SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne Sp z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne Sp z o.o.