brak logo

PolyMedia Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o PolyMedia Sp. z o. o.

pracownik 2010-07-28 17:52:18
Pracodawca niewypłacalny, z skłonnościami do przemocy, raczej chory psychicznie (nie panuje nad agresją- potrafi rzucić przedmiotem w pracownika gdy on się z nim nie zgadza). Nie szanujący innych ludzi okrada pracowników i inne firmy. Wrzeszczy, obraża, wyzywa i nie płaci wynagrodzenia. O pensje trzeba żebrać, jak się uda to dostaje sę po 100-200 zł. opóźnienie w dostaniu pensji wynoszą nawet do 3-4 miesięcy. Obecnie prowadzone są przeciwko niemu sprawy sadowe i uregulowanie wynagrodzenia. Praca jest po 10-12 godzin bez naliczania nadgodzin z przymusem przychodzenia w soboty lub w niedziele pod groźba nie otrzymania żadnego wynagrodzenia. Większość pracowników nie jest zatrudniona legalnie.
1
poparcie 2010-07-28 18:01:57
zgadzam się z opinia "pracownika". Pan (usunięte przez administratora)jest osobą niewypłacalną i łagodnie mówiąc niezrównoważoną emocjonalnie, jak i cała jego rodzina prowadząca firmę.
1
anonim 2010-07-28 18:13:01
Niewypłacalny pracodawca!!!! (usunięte przez administratora)!!! Kłamie prosto w oczy mimo że godzinę temu mówi coś innego. Pokazując mu dowód np. w postaci dokumentu z jego własnoręcznym podpisem odpowiedział " a co mi chcesz udowodnić". Podejmuje decyzje jak się go do tego zmusi, bo normalnie to ucieka przed pracownikiem gdy jest trudny temat. Kiedy podejmie jakieś złe działania to winę zwala na innego pracownika; działania "teatralne" pokazujące jacy to wszyscy są źli podejmuje szczególnie przy swojej żonie oraz synach.
Firma http://www.poly.com.pl/ NIEUCZCIWY PRACODAWCA!!!!!
nie poly 2010-10-12 18:29:28
Pan (usunięte przez administratora) jest osoba z zachwianiami emocjonalnymi. Zleca coś, a za dwa dni zmienia zdanie i mówi czemu robiłem to a nie tamto...masakra...koledze wykreślał godziny pracy...robota po godzinach za normalna stawkę lub za darmo. Większość pracowników jest przed emeryturą i trzymają się tej roboty, reszta szuka płatnej pracy, gdyż pan (usunięte przez administratora) nie lubi wypłacać pensji, podejmować decyzji w związku z firmą i firma ta chyli się ku upadkowi. UWAGA; TERAZ POSZUKUJE JELENI KTÓRZY BĘDĄ PRACOWAĆ ZA DARMO!!!!! Duża część osób jest zmuszona pracować na "czarno"!!!! W tej firmie nie ma legalnego oprogramowania!!!! pan (usunięte przez administratora)jest nie wypłacalny wśród dostawców i za opóźnienia produkcji z powodu braku materiałów obarcza pracowników. Jego żona jest taka sama, po za tym cała jego rodzina otrzymuje pensje tylko z tytułu posiadania nazwiska (usunięte przez administratora). Obecnie przeciw niemu toczy się sprawa w Sądzie Pracy za nie wypłacanie pensji w terminie oraz za godziny nadliczbowe. Zmusza ludzi do pracy po 12-14 godzin i nie wypłaca za to pensji. Omijajcie tę firmę szerokim łukiem!!!!!!!!!!!
1
anonim 2011-11-30 07:23:56
Przez takich patriotów nasz naród wyginie...chcecie tego???
To już Polak na Polaka rękę podnosi...tzn, że jest coś nie tak???
taka prawda 2013-03-07 20:17:14
miałam wątpliwą przyjemność współpracować z tą firmą i jej właścicielem, na szczęście nie byłam jej pracownikiem... jednak szanowni państwo pracodawca tak się zachowuje bo mu na to pozwalacie i zawsze już będzie szukał jeleni do pracy, bo wie że takich znajdzie
3
siwy 2013-05-26 12:35:21
Niestety , jeśli chodzi o wypłacalność to nic się nie zmieniło , nadal jest grupa ludzi , którzy nie otrzymali wynagrodzenia za pracę i traktowani są jak niewolnicy do przymusowej pracy za darmo.nie interesują mnie ich rozgrywki pomiędzy firmami, ale ludziom za ich pracę powinni wypłacać wynagrodzenie,to że nie wypłacają ludziom pieniędzy za pracę jest karygodne i obrzydliwe a mówienie że , cytat [polak na polaka donosi ] jest nie prawdziwe i fałszywe ponieważ ludzie w desperacji zaczęli pisać co ich boli , wpisane treści zawierają prawdę a nie pomówienia, na dobrą opinię trzeba sobie zasłużyć poprawnym postępowaniem i właściwym taktowaniem ludzi zgodnym z prawem pracy.
5
masakryczny 2013-07-23 16:51:17
Część ludzi dostaje pieniądze, bo szybciej dobiegają do biura. I niektórzy ludzie są tacy, że nie da się ich unikać. Jeśli chodzi o opieprzenie cię za zrobienie wszystkiego co pan stasio kazał (zawsze są to polecenia ze sobą sprzeczne) to on jest wszędzie, a wina za jego szefostwo przez które są tylko problemy z organizacją firmy (która leży) zostaje zrzucona na pracowników. Natomiast gdy przychodzisz po pieniądze zostajesz albo spławiony, albo szef mówi "za chwilę" i znika. Nikt nie ma uprawnień na maszyny w zakładzie, może dwie osoby. Większość pracuje na czarno. W kiblu zamiast papieru toaletowego leży niezapisana książka, a wali jak na centralnym. W kuchni syf. Na 12h pracy 15min przerwy na zjedzenie. Model jest taki: 4 osoby z rodziny, każda ma swoją wizję firmy, i każda robi z nią co chce. Praca ogólnie lekka, byłaby przyjemna, gdyby nie atmosfera panująca w firmie, która naprawdę wykańcza psychicznie. Ostatnio kobieta co była na drugą zmianę nie miała co jeść, bo szef jej nie wypłacał już tydzień albo dłużej. Gdy przyszedł na miejsce jej pracy powiedziała mu wprost, że nie ma co jeść. On się spytał co lubi, ona odpowiedziała że wszystko. A ON NA TO, ŻE JEŚLI ZOSTANIE NA 3 ZMIANĘ (NOCNĄ) TO ON KUPI JEJ KEBABA!!!. Czyli ma pracować 16h na kebaba. (usunięte przez administratora)DO KWADRATU. Wolę pracować w hipermarketach za 7zl za godzinę niż tam za 11.20. Psychicznie nie wyrabiam.
5
drwal 2014-01-08 09:38:04
Tragiczna firma, cieszę się, że już tam nie pracuję, nie polecam problemy z wypłacaniem pieniędzy trzeba się było kłócić o kasę i nigdy nie można było dostać całości wynagrodzenia tylko na raty po 100-200 zł...(usunięte przez administratora)
4
Mała 2014-03-10 17:59:53
Ja tam kiedyś pracowałam, jakiś czas na okresie próbnym. Wszystko było ok. Niektórzy pracownicy byli tam zatrudnieni po kilkanaście lat. Chyba nawet całe rodziny tam pracowały. Ze mną się rozliczyli.
3
Adrian 2014-10-16 10:18:13
Reasumując, nie warto aplikować na jakiekolwiek stanowisko w poly.com ? Zaaplikowałem na pewne stanowisko, i po w/w opiniach mocno się zastanawiam nad dalszym planem działania. Proszę o opinie :)
3
czmiel 2015-01-05 16:40:37
rzeczywiście, zgadzam się z tobą adam, zdanie na temat firmy PolyMedia Sp. z o. o. są wręcz skrajnie odmienne i podzielone. ja akurat zastanawiam się nad podjęciem pracy u nich ale nie potrafię w tej sytucji podjąć ostatecznej decyzji. czy w takim razie chociaż sytuacja finansowa pracowników już się wyklarowała?
bigos 2015-01-16 00:11:31
( usunięte przez administratora ). Idealny temat dla Jaworowicz.
inkwizytor 2015-03-23 17:23:15
sprawdzilem. mozna wyczytac w popularnych wyszukiwarkach wiedzy o spolkach, ze stoi za nimi ukryty kapital czeski.
1
Arkadiusz 2015-07-22 01:03:44
ale całą kamienice na Żurawiej 45 odnowili...
3
jajbi 2016-05-08 11:04:16
Słyszałem , że tutaj przede wszystkim początki nie są zbyt łatwe. Jednak po pewnym czasie człowiek do wszystkiego potrafi się przyzwyczaić i potem już jakoś idzie... Co do Waszego problemu to sami się do nich odezwijcie
2
anonymus 2016-11-08 19:39:49
Zwolniłam się stamtąd po 5 dniach. Pierwszego dnia od razu od innych pracowników dowiedziałam się, że jeszcze nie otrzymali wypłat z poprzednich miesięcy. Ale stwierdziłam, że jakby nie mieli kasy to by nie zatrudniali nowej osoby? Po kilku dniach było już widać, że firma jest fatalnie zorganizowana, oferty wysyłają dopiero po kilku dniach, nie odpowiadają na maile i telefony klientów, którzy są w trakcie realizacji zlecenia. Nie chciałam być kojarzona z tą firmą i czym prędzej odeszłam. Nie polecam ani jako pracodawca ani jaki realizator usług poligraficznych. Omijałabym tę firmę z daleka.
Do tej pory nie otrzymałam wynagrodzenia za te 5 dni pracy.
Alicja 2016-11-29 13:02:13
świetny sklep. bogaty wybór sprzętu sportowego zarówno letniego jak i zimowego. obsługa fantastyczna, fachowe podejście do klienta, znają się na sprzęcie, pomogą, doradzą.
ceny również przystępne jak na tak znane marki.
polecam
1
Kasia 2016-12-05 20:36:05
Super miłe Panie na stołówce i dobre jedzenie!

Ale polskich kucharzy to nie ma? A taki francuz to pomlaska. Choć Wesoły, z pasją i ogromna wiedzą.
Tu pojawia się jednak problem. - A to seler zły, a to warzywo niesmaczne.

Kluseczki Makłowicza moje dzieci zajadają z apetytem a karkóweczka Kuronia hmm, mniam. Zaproście panią Gesler!
1
Zostaw swoją opinię o PolyMedia Sp. z o. o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PolyMedia Sp. z o. o.