logo WELCOME Airport Services Sp. z o.o.

WELCOME Airport Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o WELCOME Airport Services Sp. z o.o.

aam 2016-08-23 18:16
No tak...Myślę, że to stanowisko do zamiatania samolotów w środku (sprzątania) oraz ładowanie bagażników, to musi być rotacja - umowa zlecenia + badziewna robota.Masz szansę dostać się. Np: na jedno miejsce zgłasza się 0,5 kandydata. A jak jest z tym stanowiskiem do obsługi pasażerskiej ? Jak to jest praca typu: przeprowadź pasażerów z samolotu do terminala, sprawdź listę pasażerów, itd. to może na 1 miejsce wolne zgłasza się 40 ochotników. Składanie aplikacji nie ma sensu, albo złóż , ale i tak miejsce idzie po znajomości.
aam 2016-08-23 18:58
Na słuchawkach jest tak, że infolinie przychodzące (siedzisz , nic nie robisz , czekasz aż ktoś czasem zadzwoni) są dla znajomych, a wychodzące (dzwonisz po ludziach i chcesz im coś sprzedać czego oni nie chcą) dla ludzi z ulicy.
aam 2016-08-24 11:23
Tak w święta też, na umowę zlecenie, 4 zł netto za godzinę i 0,19 zł od sprzedanej książki przez telefon. Dziennie można sprzedać max 10. Po kilku miesiącach , jak telemarketer się wypali to jest zwalniany i szuka pracy w innej firmie typu call center. Taki tryb pracy.
km 2016-09-17 11:18
Praca w WASie (dział pasażerski), to bardzo ciężkie przeżycie. Pieniądze? Kiedy przychodzi pensja nie wiesz czy się śmiać czy płakać. Podejmując pracę tam przygotuj się na brak jakiegokolwiek życia towarzyskiego, zupełnie rozregulowany organizm (zmiany na 3.45,1 rano, potem od południa do północy... klasycznie). Święta? Jeśli jesteś z daleka raczej przygotuj się na to że prawdopodobnie spędzisz je z dala od rodziny. Kierownik działu, niesamowity buc. Pasażerowie - agresywni, pijani, natarczywie... panowie świata.
Jedyny pozytyw jaki da się odnaleźć w tej firmie są to współpracownicy. Świetni ludzie. I tylko dzięki nim da się przetrwać.
Praca sama w sobie jest bardzo wciągająca, wielu osobom którzy ją zmieniają, bardzo jej brakuje. Jednak nie sądzę, by był to dobry wybór jeśli nie jesteś studentem (zaocznym, bardzo ciężko pogodzić bycie na dziennych studiach z pracą tutaj) i chcesz się ustabilizować
15
Jeszcze pracownik. 2016-09-18 10:38
Bo ,co irusz uciekają stamtąd pracownicy.Szereg szkoleń,a niektóre naprawdę takie jakby z Ciebie conajmniej Jamesa Bonda chieli zrobić..Po co to komu?
7
Jeszcze pracownik 2016-09-18 10:52
Jeśli chodzi o wszelki sprzęt techniczny,to te przeglądy są jedną wielką ściemą.Pracuję na frachcie i nie dość,że brak jest sprzętu,to ten na stanie stwarza sam zagrożenie.Poważniejszych wypadków nie spotkałem,ale wszystko w swoim czasie.
4
dfg 2016-09-22 00:31
Miałem kilka razy wstępną rozmowę przez telefon dla pracownika rampy w Krakowie. Masz być dyspozycyjny, mieć prawko (najlepiej kat C), znać angielski. Wynagrodzenie to minimalna krajowa.
Raz aplikowałem na stanowisko młodszego asystenta odprawy samolotów. Standardowo angielski (powiedz dlaczego chcesz pracować na lotnisku), prawko, dyspozycyjność. Na koniec kwestia kasy. Zawsze się pytam przez telefon bo nie mam ochoty tracić czasu na pierdolamento. Mówię otwarcie, że mogę pracować ale za min 2 tys. na rękę na start ( ok. 3500 brutto). A koleś do mnie, że tyle to nie płacimy. Zaśmiałem mu się do słuchawki...
22
Merlin 2016-10-10 19:19
Są smieszni. Praca za grosze. Nocki, 12 godzin, święta za 2 tys. Kogo głupiego znajdą za takie grosze? Albo podniosą konkretnie pensje albo bedą szukać i szukać i szukać...
3
Merlin 2016-10-10 19:20
Są smieszni. Praca za grosze. Nocki, 12 godzin, święta za 2 tys. Kogo głupiego znajdą za takie grosze? Albo podniosą konkretnie pensje albo bedą szukać i szukać i szukać...
3
pablo 2016-10-10 21:58
no niestety swieta czy inne dni tez w wielu firmach są pracujace jak czytasz umowę to wiesz na cos ie godzisz
1
Michał 2016-11-15 14:36
Właśnie mam rozmowę kwalifikacyjną za 3 dni ale po przeczytaniu tych opinii nie idę,umowę zlecenie i 2 tyś brutto to sobie niech w du.. wsadzą,tyle to byle gdzie zarobisz i bardziej ludzkich zmianach
4
jaro 2016-11-23 19:03
no bo tak się buduje kapitalizm, żeby coś stworzyć trzeba solidnego fundamentu, najlepiej z bezsilności potu krwi i łez najsłabszych, którzy nie są w stanie się przeciwstawić (bo np. są młodzi albo starzy albo nie mają związków zawodowych). A jak się da to jeszcze im zabrać ochłapy!
2
dax 2016-11-27 16:00
Kierownicy nie mają prawa wyrażać opinii na tym forum gamoniu, więc skasuj swoją opinię i spadaj lizać zady.
6
ktoska 2016-11-28 10:09
Pracowałam na lotnisku kilka miesięcy, żadna tam firma nie da więcej niż 10zł, chyba że operator kontroli bezpieczeństwa, tu są zarobki większe, Byłam na rozmowie w ASC...odprawa check-in, to chyba jakaś parodia była ze strony Pani rekrutującej, pytała nas o stolice na świecie, znajomość Exela oraz wyjąśnić po angielsku co to znaczy "empatia" w końcu stwierdziła ze musi zapytać się kierownika czy potrzebują nowych pracowników. Chyba chciała się popisać swoją głupotą i cwaniactwem...a wyszło ze polewke zrobiła z siebie.
4
Zbigniew 2016-12-01 12:06
Praca niewolnicza za grosze pracodawca nie zapewnia nic po za głodowymi zarobkami . Praca szkodliwa dla zdrowia Lato Zima Noc Upał Mrozy i to za grosze . Wyzysk w Czystej Formie płace poniżej godności ludzkiej i to w ramach Lot Cargo firmy matki córki jeden kant aby pozyskać niewolnika nabór ciągle prowadzony ludzie sami odchodzą oni stale nowych szukają .

Praca na płycie lotniska przy rozładunku załadunku bagaży.
6
Greg 2016-12-04 10:52
Witam czy ktoś pracował na lotnisku w Katowicach Pyrzowicach maja ogłoszenie i nie wiem czy w ogóle warto wysyłać CV ktoś cos wie o zarobkach w pyrzowicach i o godz pracy z góry dziękuje za odpowiedz
POZ 2016-12-13 03:16
Pojawiła się oferta pracy w Poznaniu "Obsługa samolotu na płycie lotniska". Z Waszego doświadczenia, na ile jest to faktycznie odladzanie, wypychanie, itd - a na ile zwykły rozładunek bagażu? Jak to obecnie wygląda finansowo?
10
lulusia 2017-01-09 10:07
mam pytanie jak wygląda praca na lotnisku w Poznaniu? Jakie są zarobki i czego można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej? chodzi mi o rzetelną opinię a nie wylewanie frustracji
Oszukany 2017-01-24 21:54
Szkoda czasu na tą firmę. Rekrutacja bardzo przyjazna i zachęcająca ale to co czeka na Was potem to porażka i oszustwo. Przepracowalem tam kilka dni bo więcej się nie dało. Chyba ciężko znaleźć inne miejsce pracy gdzie płacą mniej. Darujcie sobie!
4
vaio 2017-01-27 13:23
czy ktoś pracuje jako personel obsługi plytowej . Czy warto????
czarnaosa 2017-02-01 18:21
No i dlatego wszyscy myślący uciekają i nie ma nowych chętnych oprócz młodzieży na "chwilę"
3
wybredny 2017-02-09 10:15
coś mi tu śmierdzi miałem podjąć tutaj pracę ale jak przeczytałem parę opinii zmienię zdanie jeszcze puszczą mi nerwy i uszkodzę osobę ze szczebla kierowniczego
7
gosc 2017-02-20 13:52
w Warszawie na płycie jest OK, z grafikiem można sie dogadac dla mnie to jest wzne
Paul 2017-02-20 16:59
Na Wellcome Warszawa jest rekrutacja na obsługę samolotów na płycie. Jak wygląda taka praca, czy posiadanie kat.C daje inne warunki pracy czy przerzucanie walizek? Jak jest z j. angielskim? Na jakim poziome trzeba go znać by podołać w pracy czy można się obyć bez? Zmiany po 8, 10 czy 12h no i najważniejsze jaka stawka? Jak to miesięcznie wygląda?
8
nina 2017-02-24 12:42
jak wygląda praca w gdansku w obsłudze psażerskiej?
Agnieszka 2017-03-02 10:44
Niedawno pojawił się wywiad - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2406,wywiad-maciej-urbanski może tam znajdziecie odpowiedzi na Wasze pytania?
1
Kasia 2017-03-19 16:22
Jak wygląda praca na autobusie? Jakie zarobki? Grafiki jak są ustalane, jeden tydzień na rano a drugi na popołudnie? Czy może inaczej? Podajcie jakieś informacje. Jest nabór na kierowcę autobusu i zastanawiam się nad aplikowaniem do tej firmy.
To ja 2017-04-09 19:35
Dzwoniłem tam z zapytaniem o pracę.
13zł brutto i umowa zlecenie przy pracy na Rampie. Ręce mi opadły...
3
Agnieszka 2017-04-10 12:19
Kto pomoże @Kasia? Z pewnością również wszystkich informacji dowiesz się podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
Kolaa 2017-04-12 07:53
Witam powiedzcie mi jak wyglądają pierwsze dni w pracy w obsłudze pasażerskiej?
Agnieszka 2017-04-12 09:50
@Kolaa, będziesz aplikowała na to stanowisko?
Kolaa 2017-04-12 15:36
Myślę nad tym i się zastanawiam
czarnaosa 2017-04-13 10:17
I dlatego już nie pracuję po 10 latach.
2
Nununana 2017-04-24 19:36
Witam mam pytanie czy szkolenia odbywają się w Warszawie czy w mieście w którym.pracujesz?
ToTylkoJa 2017-04-29 16:58
A ja mam pytanie o Kraków. Jest nabór na "Pracownik Obsługi Płytowej"
Powyższe komentarze przeczytałem, ale chciałbym wiedzieć jak się sytuacja w Krakowie przedstawia.
1
qq 2017-05-08 21:51
pracowalem i stanowczo odradzam. totalny pzpr. zero szacunku dla ludzi. pensje marne, wymagania wielkopanskie. szkoda czasu na nich i pradu.
rotacja, jak w supermarketach- kazdy kto moze to ucieka.
5
Agnieszka 2017-05-09 10:05
@qq, na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Piszesz, że w WELCOME Airport Services Sp. z o.o. nie ma szacunku do pracownika. Co masz konkretnie na myśli? Czym objawia się wspomniany przez Ciebie brak szacunku? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja?
sikorka 2017-05-10 12:58
Agnieszko
nie wiem jak Ty sobie radzisz , ale pasazerowie potrafia obrazac w najbardziej chamski sposob, nie mozesz z tym nic zrobic SOL nie reaguje , przelozenie nawet nie chca sluchac, SG przyjada dopiero kiedy dochodzi do rekoczynow. Kierownicy jak kierownicy jedni lepsi drudzy mniej , bawia sie w audyty czy mowisz pasazerowi dzien dobry I czy sie usmiechasz , a gdy pasazer musi zaplacic za nadbagaz I nazywa cie suka kurwa I szmata bo on za bilet dal cale 50 zeta I teraz ma stowe jeszcze doplacac, to kierownik uwaza ze nic sie nie dzieje. Na odprawe pasazera masz 70 sekund , a wiekszosc podaje Ci dowod ktory trzymal przed chwila w paszczy. Kierownik mowi jak Ci sie nie podoba to mam 50 na twoje miejsce I tak dalej. Ty czujesz sie szanowana w pracy. Nadmieniam ze pracuje jako agent odprawy pasazerskiej za 13 zeta brutto.
8
Agnieszka 2017-05-10 13:36
@sikorka dziękujemy za Twoją opinię. Rozumiem, że brak szacunku do pracownika można zauważyć ze strony klientów, a nie samego pracodawcy?
nikt 2017-05-17 20:50
czy pani moderator uwaza, ze wynagrodzenie -byc moze na umowe zlecenie-13zł brutto/godz. za prace w stresie, halasie i w miejscu, ktore trabi o nieustajacym sukcesie finansowym jest przejawem szacunku dla pracownika?
11
Pracownik 2017-07-13 10:56
Za noszenie bagaży proponują 14 brutto, po 3 miesiącach 16 brutto.
Można wybrać czy chce się umowę o pracę czy zlecenie. Trzeba być dostępnym od 5 do 24.
Bin 2017-07-22 13:17
Dyspozycji centrum bezpieczeństwa i obsługi technicznej port lotniczy gdansk wie ktoś jakie zarobki i co to za Praca?
pracowałem-odradzam 2017-08-03 17:15
szkolenia ze wszystkiego i z niczego, mówią na nich dosłownie o każdym aspekcie pracy ale 95% tego co masz na szkoleniu nie zobaczysz w normalnym dniu pracy
do tego wiedzy którą trzeba przyswoić można by zapisać na więcej stron niż ma encyklopedia JEST JEJ PO PROSTU OD GROMA
wymagają ogrom odpowiedzialności, straszą non stop brakiem premii dla całego działu jak ktoś spieprzy robotę a dodam tylko że stres i tempo jest tam 24/7 więc o błąd nie trudno
wymagają odpowiedniej aparycji, koszule, spodnie (o dzinsach niema mowy) oczywiście eleganckie buty i marynarka inaczej nie pracujesz
dostać się nie trudno, wystarczy znać angielski
atmosfera napięta, jak trzeba pogadać z kierownikiem to zależy od jego dnia czy ci powie spi*rdalaj czy udzieli odpowiedzi
raz trzeba przyjśc na 4 w nocy a raz kończy się o 2
i cały ten bajzel za minimalną stawkę 1600 zł na rękę, sami sobie odpowiedzcie czy warto
2
Żal i smutek a najczęściej bezradność 2017-08-03 17:49
Pracuję-odradzam.
Wiadomości jest faktycznie bardzo dużo, ale jest to do ogarnięcia. Dziewczyny szkolące dają z siebie bardzo dużo i w dostępny sposób zapoznają z firmą i ogólnie pracą.
Do działu PAX później nowych przejmuje pani od treningu na terminalu i tu też jest bardzo dużo wiadomości.
Koordynatorzy są pomocni i to na nich na terminalu można liczyć. Do DM nikt nawet nie dzwoni bo i po co? Po wyzwiska? Przeważnie jak na zmianie jest MW i MG.
Całym złem jest bez zmian pokój kierowników zmiany.
Nic się nie robi z tym wiecznie obrażonym towarzystwem, które NIGDY nie przyzna się do błędu a tych popełniają na co dzień bardzo dużo. Przeważnie 2 panie, przez które odchodzi największy procent pracowników. Wszyscy wiedzą, że chodzi o te 2, które przed chwilą wymieniłem/łam.
Szkoda, że nikt nic z tym nic nie robi.
Chcesz dorobić na wakacje, zobaczyć dużą firmę, z którą nie radzi sobie "kadra zarządzająca"? Zapraszamy = Welcome.
A jak jesteś z Ukrainy to już drzwi otwarte na oścież. I nie mam nic do Ukraińców, ale czas uczyć się tego języka bo większość jest z tamtych stron.
3
pracowałem-odradzam 2017-08-05 17:09
@Żal i smutek a najczęściej bezradność
oczywiście jak każda wiedza jest to do ogarnięcia, nawet fizyki jądrowej można się nauczyć w X czasie
pytanie tylko czy warto? dostajesz 1600 zł za wiedzę która musisz posiąść jakieś 40x większą niż na stacji benzynowej czy w sklepie z ciuchami za taką samą kwotę
dodatkowo trzeba się uczyć w domu, bo sama nauka w pracy to za mało bo trzeba jak najszybciej zrobić z Ciebie samodzielnego pracownika
dla mnie nie do pomyślenia jest np uczyć się pracy po pracy za 1600 zł, gdyby mieli dawać 5000 zł to spoko, coś za coś, siedze w pracy - uczę się, wracam do domu autobusem - uczę się, siadam do obiadu biorę notatki i się uczę, kładę się spać i się uczę i jest to warte tego wynagrodzenia, a tu? lepiej iść na kasę do reserved czy na magazyn do auchana i dostać takie same pieniądze i mieć wyj*bane :)\

i zdecydowanie odradzam "dorobienia sobie" pracując tam, lepiej dorobić sobie przy byle jakim stoisku na plaży, sprzedając lody czy nawet rozdając ulotki bo pieniądze takie same a mózg wam wyparuje po tygodniu nauki i stresu tam :)
2
Żal, smutek i bezradność 2017-08-05 20:27
Zgadzam się, że lepiej iść do sklepu i mieć spokojną głowę i pracować bez stresu.
Fajnie, że jak do tej pory atmosfera była ok.
Jednak wszyscy są już zmęczeni wiecznym brakiem ludzi i odbija się to na relacjach.
Większość chodzi zła i nie może patrzeć jak kierownicy (Warszawa), czyli duty managerowie siedzą po kilka osób w pokoju i się śmieją przez większość zmiany a pracownik nie ma kiedy zjeść.
Niektórzy z nich starają się jakoś zachować w tej ciężkiej sytuacji, ale większość niestety jest bezczelna i jeszcze dobija bardziej.
Zapytajcie przez kogo odchodzą ludzie.
2
No nie bardzo. 2017-08-14 10:33
Zdecydowanie nie polecam (Dział Pasażerski/Warszawa). Pracowałam ponad rok, był to rok ciągłych stresów, ciągłych telefonów na wolnym czy może nie mam ochoty przyjść. Na 5 zmian w tygodniu, co najmniej 3 dostawałam na 3.45-12.45. I żeby jeszcze udawało się wychodzić punktualnie. O nie, mój osobisty rekord to 3.45-16.00, bo nie było komu mnie zmienić, a że pracowałam na umowie zlecenie to byłam pracownikiem bez praw.
Zgadzam się z przedmówcami, wiecznie obrażone DM, chyba że odpowiednio wejdziesz w tyłek. Zadzwonisz z jakimkolwiek pytaniem, wpierw usłyszysz "czy ty jesteś nienormalny/nienormalna?". To wszystko za szałowe 12zł/h (umowa zlecenie).
Kierownik działu również czarująca osoba, wiele razy doprowadził mnie do płaczu.
Pasażerowie - często agresywni, jeśli coś idzie nie pomyśli (zapłaciłem 100 zł za bilet do Londynu Luton - jestem panem wszechświata, wymagam wszystkiego. Przynajmniej raz w tygodniu byłam obrażana, Służba Ochrony Lotniska wzywana w ekstremalnych sytuacjach, zamiast łagodzenia sytuacji, jeszcze bardziej ją zaognia. Szkoda nerwów oraz zdrowia.
Plusy - agenci z którymi miałam okazję pracować, sam klimat lotniska. To wszystko.
Uważam że lepiej bym zrobiła idąc na kasę, miałabym przynajmniej ludzkie godziny pracy oraz wolne święta. Da się przeżyć, jednak można "przeżyć" w bardziej godziwych warunkach.
3
Q 2017-08-15 23:48
Aberdeen, Szkocja, rampa.

£1600 podstawy jako team leader + okolo £150-£200 shift allowance - wszystko po podatku.
Zmiany rozne - albo od poniedzialku do piatku (tydzien porannej zmiany, pozniej tydzien wieczornej) albo zero hours - czyli pracujesz jak chcesz (wpisujac sie w grafik).
Na zmianie robisz od 3 do 5 lotow.

Ekipa fajna - szkoci nas lubia, bo sie nie o p ierdalamy.
Milego dnia.
Agnieszka 2017-08-16 15:10
@No nie bardzo. - a czy była możliwość podpisania z pracodawcą umowy o pracę? Być może ten rodzaj umowy regulowałby godziny pracy, czy ewentualne nadgodziny.
on ciekawy 2017-08-26 09:24
co sądzicie o pracy na stanowisku specjalista od płyty lotniska polega na załadunku rozładunku bagazy sortowanie bagazy poczta i cargo oraz operwaniem sprzetem lotniczym generalnie obsługa samolotu na płycie lotniska ????
Zostaw swoją opinię o WELCOME Airport Services Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WELCOME Airport Services Sp. z o.o.