brak logo

Warsaw Airport Services

Warszawa

Opinie o Warsaw Airport Services

Kris na kierowcę 2015-12-16 18:23:51
A ktoś może mi powiedzieć jak wygląd proces rekrutacji i ile on trwa? Czy w ogóle warto jechać? Bo z informacji jakie dostałem, muszę latać po papierki, oni oczywiście tego nie zrobią, ale od kandydatów oczekują wielu danych...ciekawe czy ktoś w ogóle się zgłasza u nich po pracę :) Chcą zaświadczenie o niekaralności, lecieć trzeba do sądu 30 zł leci w błoto, ale to jeszcze można zrozumieć, bo to lotnisko, ale inne papierki potwierdzające 5 lat wstecz co się robiło, a jak był okres dłuższy niż 28 wolny od pracy, to już mają podejrzenia i trzeba udokumentować, np. papierek z UP, no tak, bo dla nich chyba każdy w rodzinie musi pracować jak za komuny. A badania jakie? Standardowe do umowy o pracę czy jakieś dodatkowe? Bo ja nie jestem przedmiotem aby mnie badać, zawsze wole umowę zlecenie bez niepotrzepanych badań lekarskich -.-
5
yoto sitio 2015-12-16 23:40:12
Jak dla mnie to żart, nie pojechałem, latanie od pokoju do pokoju i zabawa w rekrutacje, jakby nie mogli załatwić sprawy z kandydatem w 10 minut w jednym pokoju, i zadzwonić jeśli kandydat przyjęty. Rozdmuchany dział rekrutacji..widocznie ciągle rotacja i ludzie odchodzą, zamiast lepiej płacić to bawią się w rekrutację.
13
no tak 2015-12-17 14:21:07
@milena - weź kobieto przestań brać, człowiek w rozpaczy, nie chce być sracownikiem i bawić się w ''karierę'' i inne pierdoły, bo żyje się nie dla sracy a dla marzeń,aby je spełniać, i każdy normalny chciałby mieć na życie, bo niekoniecznie wysokość pensji jest ważna, ale komfort psychiczny,aby praca nie męczyła.... no a ty panienko o uczeniu, doświadczeniu i innych bzdetach życiowych.
5
nowy 2015-12-20 23:57:54
Operator GSE - ktoś pracuje na tym stanowisku? Czy warto było? Jest męczące?Prosiłbym o info jak szkolenie, ile trwa, jak wygląda praca w praktyce czy warto się angażować itd.
popo 2015-12-29 10:41:43
Praca za grosze w ciężkich warunkach . Większość przełożonych to chamskie prostaki( naprawdę nie przesadzam) mające radochę z robienia komuś na złość.Szczerze nie polecam tej firmy nikomu. Praca w święta w sylwestra a nocy w łikendy za psie pieniądze, poza tym brak możliwości rozwoju i fatalna atmosfera.
11
zaciekawiony 2016-01-10 21:42:10
Witam coś więcej na temat pracy i tej umowy
?
Pracownik 2016-01-12 18:09:22
Ciekawi mnie jaki a firma ma uklad z PIP-em w Warszawie i w innych miastach , przeciez to co robia to lamanie praw pracowniczych na masowa skale.
11
nikt 2016-01-25 22:24:15
na zleceniu jest mniej.
1
fabi 2016-01-27 08:49:30
praca na rampie straszna kasa 2100 brutto nie polecam
8
Pracownik sortowni 2016-01-27 11:12:46
Brać co jest bo zarząd dogaduje się z Syriańczykami.
2
takijeden 2016-01-31 23:02:46
Siema, pracowałem w LS oddział Kraków na płycie. Jak ktoś ma jakieś pytanie może śmiało pytać ;>
2
ciekawa 2016-02-05 22:18:37
W Krakowie tez taka fatalna atmosfera, robienie sobie na złość i ciągłe donosy? No i ile Wam płacą netto?
1
takijeden 2016-02-16 23:52:40
Jeśli chodzi o LS to na szczęście nie, atmosfera to jedyny plus tej pracy. Mamy 2000 brutto, więc na łape jakieś 1500? Ciężko mi powiedzieć bo w każdym miesiącu ciągne jakieś nadgodziny bo brakuje nam ludzi. Nie będę mówił o braku sprzętu który zabieramy sobie z pod samolotów aby pociągnąć agregat czy schody. Zero premi, podwyżki nie widzieli najstarsi pracownicy oddziału ;)
7
PWilk 2016-02-19 14:57:57
Ten pracodawca to porażka, zarobki na poziomie 2100 brutto. Praca 7 dni w tygodniu w godzinach wszelakich, ludzie to banda sfrustrowanych nieudaczników próbujących udowodnić swoja wyższość na innymi. Jest tam paru normalnych ale zazwyczaj to o nich usłyszysz ze są nierobami albo ze są dziwni, bo jako jedyni szanują swoje zdrowie psychiczne i fizyczne. Premia ok 400 zł brutto która zabierają za wszystko co można L4, na zadanie i inne...Jeżeli chcesz iść tam pracować to szczerze nie polecam...a jeżeli pójdziesz tam i ci sie spodoba to gratuluje ambicji życiowej.
19
thomas 2016-02-22 11:00:13
Praca w godzinach 4-23. Zarobki 10 zł na rękę. Czyli za normalną pracę 160 godzin - 1600 zł do ręki na umowie zlecenie. Jak ktoś ma rodzinę nie warto nawet iść na rozmowę, ponieważ na umowę o pracę przy 160 godzinach wyjdzie jakieś 1900 do ręki. Miła rozmowa rekrutacyjna w języku angielskim i to wszystko. W szoku jestem za jakie stawki się pracuje na lotnisku.
14
Klaudia 2016-03-01 10:08:54
Wiem, że pytanie może być trochę głupie, ale czy pracując tam jest problem z wyjściem na papierosa? :D
2
operator 2016-03-02 12:09:53
Podaj id i oddział.Ja pracuję w krakowie,ze względów oczywistych nie podam nr służb.Cztery lata pracy i zero jakiejkolwiek podwyżki wręcz przeciwnie chętnie by mi jeszcze(gdyby mogli) zabrali.Brak personelu nagminny.Kto przyjdzie do pracy za 1800 zeta i przerzuci dziennie kilka ton.Jeszcze chwile i w Krakowie walizkami będzie rzucał p dyr M...., który jak mówią wszyscy na dole boi się własnego cienia,a co dopiero zarządu.
5
nikt 2016-03-16 00:08:18
Akcjonariusze spółki handlingowej Welcome Airport Services, czyli w praktyce PPL, odwołali prezesa firmy Ludomira Handzela i wiceprezesa Tomasza Szymczaka.Odchodzący prezes w komunikacie podkreślił, że ubiegły rok był dla spółki bardzo dobry. WAS zanotował 6,07 mln zł zysku operacyjnego, czyli o niemal 6 mln zł więcej niż w 2014 r. Zysk netto wyniósł 4,43 mln zł i był tym samym o ponad 8 mln zł lepszy niż rok wcześniej. Do tego działania restrukturyzacyjne zbudowały, według byłego już prezesa, solidne podstawy do rozwoju w kolejnych latach.
za www.pasazer.com
5
czarnaosa 2016-03-20 23:31:56
Super wyniki tylko czemu to wszystko kosztem wykorzystywania pracowników?
5
nikt 2016-03-27 11:45:27
"bo nie ma obowiązku tu pracować" koniec cytatu
2
Nickodem 2016-06-03 21:24:55
Mam pytanie ? Dlaczego oferta pracy na rampie,jest ogłaszana od ponad roku non stop.Czy ludzie są nie rzetelni? Czy pracodawca jest wyzyskiwaczem?
6
Agent Obsługi Pasażerskiej 2016-06-10 16:30:24
A jak długo czekaliście na odpowiedź po wysłaniu CV?
1
7 2016-06-12 15:14:17
Dla mnie firma dno, oferują pracę za 13 zł/h brutto na umowę zlecenie, stanowisko obsługa pasażerska lotnisko chopina w warszawie. Pracownicy mają katorgę, z uwagi na to, że jest bardzo duża rotacja koordynatorzy czy sam derektor są nad zwyczaj bezczelni. Potrafią kazać zostać 3h dłużej w pracy bo nie mają rąk do pracy, nawet jeśli już macie przepracowane 12h, jak się sprzeciwicie, potrafią powiedzieć, że możesz iść i nie wracać. Sama rekrutacja jest tylko na pokaz jakaś spektakularnie naciągana, niby wszystko fajnie, profesionalnie, a nawet zasadniczą podstawą na lotnisku j. angielski potrafią sobie odpuścić. Jest wiele takich nowych nabytków firmy którzy w ogóle nie znają języka, a pracują. Dla mnie wyzysk człowieka, połączony z ciągłym kablowaniem i donoszeniem do derektora, by dostać "profity". Nie polecam, ale jeśli chcesz pracować w prestiżowym zawodzie to zapraszam, ale i tak jak nie firma, to pasażerowie cię wykończą psychicznie.
11
Łezka 2016-06-17 11:41:31
Witam.

Mam iść na rozmowę o prace na ul. Worażowa 35 (Ładowanie samolotów) opinie są kiepskie i nie wiem czy się za to wgl zabierać.
1
ładnysłonecznydzień 2016-06-22 10:51:32
lsas.aero lotnisko Gdańsk - obsługa naziemna samolotów - załadunek, przewóz i rozładunek bagażu oraz praca na sortowni - 2000 złotych brutto. rozliczenie godzin kwartalne.
1
czerwony 2016-06-23 11:34:49
od jakiego pół roku w tej firmie oferty wiszą od 4 lat i nie ma chętnych do pracy a raczej nie chętnych tylko naiwnych firma płaci nędznie a w zamian za tę nędze wymaga absolutnego oddania i pozbycia się życia prywatnego dla pracy.pomimo otrzymania grafiku w ustawowo ostatnim termie (ok 25 dnia każdego miesiąca) i tak nie wiesz do której będziesz pracować a kierownictwo te codzienne zmiany tłumaczy 'sytuacją szczególną i pilną potrzebą firmy nie liczcie na to ze znajdziecie tam spełnienie zawodowe można ja traktować jako płatne praktyki odbywające się w ciekawym miejscu ale nie szukajcie docenienia przez pracodawce i spełnienia bo takowego nie znajdziecie
11
czerwony 2016-06-23 21:26:53
www.welcome-as.pl/ zakładka kariera do wyboru do koloru od pax po rampę od Warszawy po Gdańsk i Kraków oczywiście w Warszawie jest najwięcej gdyż przeżyć za dwa tysie w Stolicy jest najciężej.ciekawostką jest fakt że firma od roku zrezygnowała dla dużej części pracowników z bezpłatnych miejsc parkingowych i trzeba z wypłaty jeszcze oddać dolę dla pplu jeśli się oczywiście chce parkować w cywilizowanym miejscu, można potem natomiast poczytać jak nasze lotnisko rośnie w siłę szkoda że nie dodadzą czyim to jest kosztem.
8
zawiedziony 2016-07-02 19:37:12
Witam cv złożyłem na rozmowie bylem i odmówiłem tak wygląda moja przygoda z tą firmą jeśli ktoś szanuje swój czas i siebie radze dać spokój praca zmianowa na tym upale za 2000 pln to jakiś żart
11
20cia osob na moje miejsce 2016-07-05 09:48:42
ciezka praca w piatek, swiatek, niedziele za pieniadze, ktore nie wystarczaja na przezycie. Zmiany nawet po 12godz., praca na tempo. Liczba pasazerow rosnie a liczba pracownikow nie wiem czy rosnie. Trzeba mieć bardzo duzo sily do tej pracy.
7
paul@ 2016-07-06 16:46:47
Witam,pracowalem w LS w modlinie,ludzi sie nie szanuje,traktuje jak przyblede,zmienia po 3-miesiacach bo przyjda nastepni,nie warto wiazac z nimi jakiejkolwiek przyszlosci.Kierownik L.T.jest totalna(ta co ryje)nie polecam nikomu,niedlugo skoncza im sie ludzie do pracy,kierownictwo,koordynatorzy i trenerzy sami wezma sie do pracy,dzieciaki pracujacy w Paxie i nic nie robia maja 100razy lepsze pieniadze niz pracownicy rampy!!!!!!
2
sak 2016-07-25 14:21:07
trzeba było pójść do its michalczewski 5zł na godzine i premia 3000 zł obiecane .suma sumaru 1500 zł za 200 godzin taka zajebista firma że pierdolneła nie było komu jeździć
aam 2016-08-17 15:40:35
Wysłałem cv na pracownka obsługi k check-in. Jak tam przebiega rekrutacja ? Jakie są szanse dostać się tam do pracy, Co brane jest pod uwagę ?
byly 2016-08-23 14:31:28
w pewnym sensie prestiż ??? cóż za ogólnik Ty Sproś to się chyba z choinki urwałeś albo jesteś przedstawicielem tej marnej firmy ta bajka jest przynajmniej sześć lat nieaktualna praca zmianowa pełna dyspozycyjność i po dziesięciu latach pensja (2200 zl tyle zarabiałem posiadając prawie wszystkie szkolenia) firma przegrała za mojej kadencji trzy sprawy z pracownikami w sadzie pracy i to są fakty co dzień nie wiesz o której godzinie skończysz pracę za co pip na te firmę nałożył karę pytam się gdzie ten prestiż ???? chyba że sam fakt pracy na lotnisku jest dla Ciebie prestiżem ale do pracy z definicji chodzi się po to aby zarabiać pieniądze a oferta tej firmy na pewno nie jest prestiżowa (w Biedronce są lepsze zarobki o socjalu nie wspominając)
7
byly 2016-08-23 17:43:59
troszkę się Pablo rozpędziłeś jest to forum nie całego Lotniska Chopinia tylko jednej z firm świadczących na tym lotnisku swoje usługi a etatów pracy poza biurem jest około 30 na których pracuje 300 osób więc pracując trochę czasu można powiedzieć że zna się tą firmę bardzo dobrze i na prawdę mowa o prestiżu jest tutaj nie na miejscu no fakt zapomniałem jeszcze o miłośnikach lotnictwa tylko że znałem niejednego fana lotnictwa którego ta firma ze swoich zamiłowań wyleczyła bądz sprowadziła na ziemię.pozdrawiam.
3
aam 2016-08-23 18:16:15
No tak...Myślę, że to stanowisko do zamiatania samolotów w środku (sprzątania) oraz ładowanie bagażników, to musi być rotacja - umowa zlecenia + badziewna robota.Masz szansę dostać się. Np: na jedno miejsce zgłasza się 0,5 kandydata. A jak jest z tym stanowiskiem do obsługi pasażerskiej ? Jak to jest praca typu: przeprowadź pasażerów z samolotu do terminala, sprawdź listę pasażerów, itd. to może na 1 miejsce wolne zgłasza się 40 ochotników. Składanie aplikacji nie ma sensu, albo złóż , ale i tak miejsce idzie po znajomości.
aam 2016-08-23 18:58:37
Na słuchawkach jest tak, że infolinie przychodzące (siedzisz , nic nie robisz , czekasz aż ktoś czasem zadzwoni) są dla znajomych, a wychodzące (dzwonisz po ludziach i chcesz im coś sprzedać czego oni nie chcą) dla ludzi z ulicy.
aam 2016-08-24 11:23:11
Tak w święta też, na umowę zlecenie, 4 zł netto za godzinę i 0,19 zł od sprzedanej książki przez telefon. Dziennie można sprzedać max 10. Po kilku miesiącach , jak telemarketer się wypali to jest zwalniany i szuka pracy w innej firmie typu call center. Taki tryb pracy.
km 2016-09-17 11:18:59
Praca w WASie (dział pasażerski), to bardzo ciężkie przeżycie. Pieniądze? Kiedy przychodzi pensja nie wiesz czy się śmiać czy płakać. Podejmując pracę tam przygotuj się na brak jakiegokolwiek życia towarzyskiego, zupełnie rozregulowany organizm (zmiany na 3.45,1 rano, potem od południa do północy... klasycznie). Święta? Jeśli jesteś z daleka raczej przygotuj się na to że prawdopodobnie spędzisz je z dala od rodziny. Kierownik działu, niesamowity buc. Pasażerowie - agresywni, pijani, natarczywie... panowie świata.
Jedyny pozytyw jaki da się odnaleźć w tej firmie są to współpracownicy. Świetni ludzie. I tylko dzięki nim da się przetrwać.
Praca sama w sobie jest bardzo wciągająca, wielu osobom którzy ją zmieniają, bardzo jej brakuje. Jednak nie sądzę, by był to dobry wybór jeśli nie jesteś studentem (zaocznym, bardzo ciężko pogodzić bycie na dziennych studiach z pracą tutaj) i chcesz się ustabilizować
4
Jeszcze pracownik. 2016-09-18 10:38:00
Bo ,co irusz uciekają stamtąd pracownicy.Szereg szkoleń,a niektóre naprawdę takie jakby z Ciebie conajmniej Jamesa Bonda chieli zrobić..Po co to komu?
4
Jeszcze pracownik 2016-09-18 10:52:28
Jeśli chodzi o wszelki sprzęt techniczny,to te przeglądy są jedną wielką ściemą.Pracuję na frachcie i nie dość,że brak jest sprzętu,to ten na stanie stwarza sam zagrożenie.Poważniejszych wypadków nie spotkałem,ale wszystko w swoim czasie.
dfg 2016-09-22 00:31:50
Miałem kilka razy wstępną rozmowę przez telefon dla pracownika rampy w Krakowie. Masz być dyspozycyjny, mieć prawko (najlepiej kat C), znać angielski. Wynagrodzenie to minimalna krajowa.
Raz aplikowałem na stanowisko młodszego asystenta odprawy samolotów. Standardowo angielski (powiedz dlaczego chcesz pracować na lotnisku), prawko, dyspozycyjność. Na koniec kwestia kasy. Zawsze się pytam przez telefon bo nie mam ochoty tracić czasu na pierdolamento. Mówię otwarcie, że mogę pracować ale za min 2 tys. na rękę na start ( ok. 3500 brutto). A koleś do mnie, że tyle to nie płacimy. Zaśmiałem mu się do słuchawki...
8
Merlin 2016-10-10 19:19:37
Są smieszni. Praca za grosze. Nocki, 12 godzin, święta za 2 tys. Kogo głupiego znajdą za takie grosze? Albo podniosą konkretnie pensje albo bedą szukać i szukać i szukać...
1
Merlin 2016-10-10 19:20:15
Są smieszni. Praca za grosze. Nocki, 12 godzin, święta za 2 tys. Kogo głupiego znajdą za takie grosze? Albo podniosą konkretnie pensje albo bedą szukać i szukać i szukać...
1
pablo 2016-10-10 21:58:50
no niestety swieta czy inne dni tez w wielu firmach są pracujace jak czytasz umowę to wiesz na cos ie godzisz
1
Michał 2016-11-15 14:36:01
Właśnie mam rozmowę kwalifikacyjną za 3 dni ale po przeczytaniu tych opinii nie idę,umowę zlecenie i 2 tyś brutto to sobie niech w du.. wsadzą,tyle to byle gdzie zarobisz i bardziej ludzkich zmianach
jaro 2016-11-23 19:03:49
no bo tak się buduje kapitalizm, żeby coś stworzyć trzeba solidnego fundamentu, najlepiej z bezsilności potu krwi i łez najsłabszych, którzy nie są w stanie się przeciwstawić (bo np. są młodzi albo starzy albo nie mają związków zawodowych). A jak się da to jeszcze im zabrać ochłapy!
dax 2016-11-27 16:00:32
Kierownicy nie mają prawa wyrażać opinii na tym forum gamoniu, więc skasuj swoją opinię i spadaj lizać zady.
ktoska 2016-11-28 10:09:20
Pracowałam na lotnisku kilka miesięcy, żadna tam firma nie da więcej niż 10zł, chyba że operator kontroli bezpieczeństwa, tu są zarobki większe, Byłam na rozmowie w ASC...odprawa check-in, to chyba jakaś parodia była ze strony Pani rekrutującej, pytała nas o stolice na świecie, znajomość Exela oraz wyjąśnić po angielsku co to znaczy "empatia" w końcu stwierdziła ze musi zapytać się kierownika czy potrzebują nowych pracowników. Chyba chciała się popisać swoją głupotą i cwaniactwem...a wyszło ze polewke zrobiła z siebie.
Zbigniew 2016-12-01 12:06:34
Praca niewolnicza za grosze pracodawca nie zapewnia nic po za głodowymi zarobkami . Praca szkodliwa dla zdrowia Lato Zima Noc Upał Mrozy i to za grosze . Wyzysk w Czystej Formie płace poniżej godności ludzkiej i to w ramach Lot Cargo firmy matki córki jeden kant aby pozyskać niewolnika nabór ciągle prowadzony ludzie sami odchodzą oni stale nowych szukają .

Praca na płycie lotniska przy rozładunku załadunku bagaży.
Greg 2016-12-04 10:52:29
Witam czy ktoś pracował na lotnisku w Katowicach Pyrzowicach maja ogłoszenie i nie wiem czy w ogóle warto wysyłać CV ktoś cos wie o zarobkach w pyrzowicach i o godz pracy z góry dziękuje za odpowiedz
Zostaw swoją opinię o Warsaw Airport Services - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Warsaw Airport Services