logo WELCOME Airport Services Sp. z o.o.

WELCOME Airport Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o WELCOME Airport Services Sp. z o.o.

nikt 2016-03-27 11:45
"bo nie ma obowiązku tu pracować" koniec cytatu
3
Nickodem 2016-06-03 21:24
Mam pytanie ? Dlaczego oferta pracy na rampie,jest ogłaszana od ponad roku non stop.Czy ludzie są nie rzetelni? Czy pracodawca jest wyzyskiwaczem?
9
Agent Obsługi Pasażerskiej 2016-06-10 16:30
A jak długo czekaliście na odpowiedź po wysłaniu CV?
7
7 2016-06-12 15:14
Dla mnie firma dno, oferują pracę za 13 zł/h brutto na umowę zlecenie, stanowisko obsługa pasażerska lotnisko chopina w warszawie. Pracownicy mają katorgę, z uwagi na to, że jest bardzo duża rotacja koordynatorzy czy sam derektor są nad zwyczaj bezczelni. Potrafią kazać zostać 3h dłużej w pracy bo nie mają rąk do pracy, nawet jeśli już macie przepracowane 12h, jak się sprzeciwicie, potrafią powiedzieć, że możesz iść i nie wracać. Sama rekrutacja jest tylko na pokaz jakaś spektakularnie naciągana, niby wszystko fajnie, profesionalnie, a nawet zasadniczą podstawą na lotnisku j. angielski potrafią sobie odpuścić. Jest wiele takich nowych nabytków firmy którzy w ogóle nie znają języka, a pracują. Dla mnie wyzysk człowieka, połączony z ciągłym kablowaniem i donoszeniem do derektora, by dostać "profity". Nie polecam, ale jeśli chcesz pracować w prestiżowym zawodzie to zapraszam, ale i tak jak nie firma, to pasażerowie cię wykończą psychicznie.
15
Łezka 2016-06-17 11:41
Witam.

Mam iść na rozmowę o prace na ul. Worażowa 35 (Ładowanie samolotów) opinie są kiepskie i nie wiem czy się za to wgl zabierać.
2
ładnysłonecznydzień 2016-06-22 10:51
lsas.aero lotnisko Gdańsk - obsługa naziemna samolotów - załadunek, przewóz i rozładunek bagażu oraz praca na sortowni - 2000 złotych brutto. rozliczenie godzin kwartalne.
1
czerwony 2016-06-23 11:34
od jakiego pół roku w tej firmie oferty wiszą od 4 lat i nie ma chętnych do pracy a raczej nie chętnych tylko naiwnych firma płaci nędznie a w zamian za tę nędze wymaga absolutnego oddania i pozbycia się życia prywatnego dla pracy.pomimo otrzymania grafiku w ustawowo ostatnim termie (ok 25 dnia każdego miesiąca) i tak nie wiesz do której będziesz pracować a kierownictwo te codzienne zmiany tłumaczy 'sytuacją szczególną i pilną potrzebą firmy nie liczcie na to ze znajdziecie tam spełnienie zawodowe można ja traktować jako płatne praktyki odbywające się w ciekawym miejscu ale nie szukajcie docenienia przez pracodawce i spełnienia bo takowego nie znajdziecie
13
czerwony 2016-06-23 21:26
www.welcome-as.pl/ zakładka kariera do wyboru do koloru od pax po rampę od Warszawy po Gdańsk i Kraków oczywiście w Warszawie jest najwięcej gdyż przeżyć za dwa tysie w Stolicy jest najciężej.ciekawostką jest fakt że firma od roku zrezygnowała dla dużej części pracowników z bezpłatnych miejsc parkingowych i trzeba z wypłaty jeszcze oddać dolę dla pplu jeśli się oczywiście chce parkować w cywilizowanym miejscu, można potem natomiast poczytać jak nasze lotnisko rośnie w siłę szkoda że nie dodadzą czyim to jest kosztem.
11
zawiedziony 2016-07-02 19:37
Witam cv złożyłem na rozmowie bylem i odmówiłem tak wygląda moja przygoda z tą firmą jeśli ktoś szanuje swój czas i siebie radze dać spokój praca zmianowa na tym upale za 2000 pln to jakiś żart
16
20cia osob na moje miejsce 2016-07-05 09:48
ciezka praca w piatek, swiatek, niedziele za pieniadze, ktore nie wystarczaja na przezycie. Zmiany nawet po 12godz., praca na tempo. Liczba pasazerow rosnie a liczba pracownikow nie wiem czy rosnie. Trzeba mieć bardzo duzo sily do tej pracy.
8
paul@ 2016-07-06 16:46
Witam,pracowalem w LS w modlinie,ludzi sie nie szanuje,traktuje jak przyblede,zmienia po 3-miesiacach bo przyjda nastepni,nie warto wiazac z nimi jakiejkolwiek przyszlosci.Kierownik L.T.jest totalna(ta co ryje)nie polecam nikomu,niedlugo skoncza im sie ludzie do pracy,kierownictwo,koordynatorzy i trenerzy sami wezma sie do pracy,dzieciaki pracujacy w Paxie i nic nie robia maja 100razy lepsze pieniadze niz pracownicy rampy!!!!!!
3
sak 2016-07-25 14:21
trzeba było pójść do its michalczewski 5zł na godzine i premia 3000 zł obiecane .suma sumaru 1500 zł za 200 godzin taka zajebista firma że pierdolneła nie było komu jeździć
aam 2016-08-17 15:40
Wysłałem cv na pracownka obsługi k check-in. Jak tam przebiega rekrutacja ? Jakie są szanse dostać się tam do pracy, Co brane jest pod uwagę ?
byly 2016-08-23 14:31
w pewnym sensie prestiż ??? cóż za ogólnik Ty Sproś to się chyba z choinki urwałeś albo jesteś przedstawicielem tej marnej firmy ta bajka jest przynajmniej sześć lat nieaktualna praca zmianowa pełna dyspozycyjność i po dziesięciu latach pensja (2200 zl tyle zarabiałem posiadając prawie wszystkie szkolenia) firma przegrała za mojej kadencji trzy sprawy z pracownikami w sadzie pracy i to są fakty co dzień nie wiesz o której godzinie skończysz pracę za co pip na te firmę nałożył karę pytam się gdzie ten prestiż ???? chyba że sam fakt pracy na lotnisku jest dla Ciebie prestiżem ale do pracy z definicji chodzi się po to aby zarabiać pieniądze a oferta tej firmy na pewno nie jest prestiżowa (w Biedronce są lepsze zarobki o socjalu nie wspominając)
9
byly 2016-08-23 17:43
troszkę się Pablo rozpędziłeś jest to forum nie całego Lotniska Chopinia tylko jednej z firm świadczących na tym lotnisku swoje usługi a etatów pracy poza biurem jest około 30 na których pracuje 300 osób więc pracując trochę czasu można powiedzieć że zna się tą firmę bardzo dobrze i na prawdę mowa o prestiżu jest tutaj nie na miejscu no fakt zapomniałem jeszcze o miłośnikach lotnictwa tylko że znałem niejednego fana lotnictwa którego ta firma ze swoich zamiłowań wyleczyła bądz sprowadziła na ziemię.pozdrawiam.
5
aam 2016-08-23 18:16
No tak...Myślę, że to stanowisko do zamiatania samolotów w środku (sprzątania) oraz ładowanie bagażników, to musi być rotacja - umowa zlecenia + badziewna robota.Masz szansę dostać się. Np: na jedno miejsce zgłasza się 0,5 kandydata. A jak jest z tym stanowiskiem do obsługi pasażerskiej ? Jak to jest praca typu: przeprowadź pasażerów z samolotu do terminala, sprawdź listę pasażerów, itd. to może na 1 miejsce wolne zgłasza się 40 ochotników. Składanie aplikacji nie ma sensu, albo złóż , ale i tak miejsce idzie po znajomości.
aam 2016-08-23 18:58
Na słuchawkach jest tak, że infolinie przychodzące (siedzisz , nic nie robisz , czekasz aż ktoś czasem zadzwoni) są dla znajomych, a wychodzące (dzwonisz po ludziach i chcesz im coś sprzedać czego oni nie chcą) dla ludzi z ulicy.
aam 2016-08-24 11:23
Tak w święta też, na umowę zlecenie, 4 zł netto za godzinę i 0,19 zł od sprzedanej książki przez telefon. Dziennie można sprzedać max 10. Po kilku miesiącach , jak telemarketer się wypali to jest zwalniany i szuka pracy w innej firmie typu call center. Taki tryb pracy.
km 2016-09-17 11:18
Praca w WASie (dział pasażerski), to bardzo ciężkie przeżycie. Pieniądze? Kiedy przychodzi pensja nie wiesz czy się śmiać czy płakać. Podejmując pracę tam przygotuj się na brak jakiegokolwiek życia towarzyskiego, zupełnie rozregulowany organizm (zmiany na 3.45,1 rano, potem od południa do północy... klasycznie). Święta? Jeśli jesteś z daleka raczej przygotuj się na to że prawdopodobnie spędzisz je z dala od rodziny. Kierownik działu, niesamowity buc. Pasażerowie - agresywni, pijani, natarczywie... panowie świata.
Jedyny pozytyw jaki da się odnaleźć w tej firmie są to współpracownicy. Świetni ludzie. I tylko dzięki nim da się przetrwać.
Praca sama w sobie jest bardzo wciągająca, wielu osobom którzy ją zmieniają, bardzo jej brakuje. Jednak nie sądzę, by był to dobry wybór jeśli nie jesteś studentem (zaocznym, bardzo ciężko pogodzić bycie na dziennych studiach z pracą tutaj) i chcesz się ustabilizować
8
Jeszcze pracownik. 2016-09-18 10:38
Bo ,co irusz uciekają stamtąd pracownicy.Szereg szkoleń,a niektóre naprawdę takie jakby z Ciebie conajmniej Jamesa Bonda chieli zrobić..Po co to komu?
5
Jeszcze pracownik 2016-09-18 10:52
Jeśli chodzi o wszelki sprzęt techniczny,to te przeglądy są jedną wielką ściemą.Pracuję na frachcie i nie dość,że brak jest sprzętu,to ten na stanie stwarza sam zagrożenie.Poważniejszych wypadków nie spotkałem,ale wszystko w swoim czasie.
dfg 2016-09-22 00:31
Miałem kilka razy wstępną rozmowę przez telefon dla pracownika rampy w Krakowie. Masz być dyspozycyjny, mieć prawko (najlepiej kat C), znać angielski. Wynagrodzenie to minimalna krajowa.
Raz aplikowałem na stanowisko młodszego asystenta odprawy samolotów. Standardowo angielski (powiedz dlaczego chcesz pracować na lotnisku), prawko, dyspozycyjność. Na koniec kwestia kasy. Zawsze się pytam przez telefon bo nie mam ochoty tracić czasu na pierdolamento. Mówię otwarcie, że mogę pracować ale za min 2 tys. na rękę na start ( ok. 3500 brutto). A koleś do mnie, że tyle to nie płacimy. Zaśmiałem mu się do słuchawki...
15
Merlin 2016-10-10 19:19
Są smieszni. Praca za grosze. Nocki, 12 godzin, święta za 2 tys. Kogo głupiego znajdą za takie grosze? Albo podniosą konkretnie pensje albo bedą szukać i szukać i szukać...
2
Merlin 2016-10-10 19:20
Są smieszni. Praca za grosze. Nocki, 12 godzin, święta za 2 tys. Kogo głupiego znajdą za takie grosze? Albo podniosą konkretnie pensje albo bedą szukać i szukać i szukać...
2
pablo 2016-10-10 21:58
no niestety swieta czy inne dni tez w wielu firmach są pracujace jak czytasz umowę to wiesz na cos ie godzisz
1
Michał 2016-11-15 14:36
Właśnie mam rozmowę kwalifikacyjną za 3 dni ale po przeczytaniu tych opinii nie idę,umowę zlecenie i 2 tyś brutto to sobie niech w du.. wsadzą,tyle to byle gdzie zarobisz i bardziej ludzkich zmianach
jaro 2016-11-23 19:03
no bo tak się buduje kapitalizm, żeby coś stworzyć trzeba solidnego fundamentu, najlepiej z bezsilności potu krwi i łez najsłabszych, którzy nie są w stanie się przeciwstawić (bo np. są młodzi albo starzy albo nie mają związków zawodowych). A jak się da to jeszcze im zabrać ochłapy!
dax 2016-11-27 16:00
Kierownicy nie mają prawa wyrażać opinii na tym forum gamoniu, więc skasuj swoją opinię i spadaj lizać zady.
2
ktoska 2016-11-28 10:09
Pracowałam na lotnisku kilka miesięcy, żadna tam firma nie da więcej niż 10zł, chyba że operator kontroli bezpieczeństwa, tu są zarobki większe, Byłam na rozmowie w ASC...odprawa check-in, to chyba jakaś parodia była ze strony Pani rekrutującej, pytała nas o stolice na świecie, znajomość Exela oraz wyjąśnić po angielsku co to znaczy "empatia" w końcu stwierdziła ze musi zapytać się kierownika czy potrzebują nowych pracowników. Chyba chciała się popisać swoją głupotą i cwaniactwem...a wyszło ze polewke zrobiła z siebie.
Zbigniew 2016-12-01 12:06
Praca niewolnicza za grosze pracodawca nie zapewnia nic po za głodowymi zarobkami . Praca szkodliwa dla zdrowia Lato Zima Noc Upał Mrozy i to za grosze . Wyzysk w Czystej Formie płace poniżej godności ludzkiej i to w ramach Lot Cargo firmy matki córki jeden kant aby pozyskać niewolnika nabór ciągle prowadzony ludzie sami odchodzą oni stale nowych szukają .

Praca na płycie lotniska przy rozładunku załadunku bagaży.
1
Greg 2016-12-04 10:52
Witam czy ktoś pracował na lotnisku w Katowicach Pyrzowicach maja ogłoszenie i nie wiem czy w ogóle warto wysyłać CV ktoś cos wie o zarobkach w pyrzowicach i o godz pracy z góry dziękuje za odpowiedz
POZ 2016-12-13 03:16
Pojawiła się oferta pracy w Poznaniu "Obsługa samolotu na płycie lotniska". Z Waszego doświadczenia, na ile jest to faktycznie odladzanie, wypychanie, itd - a na ile zwykły rozładunek bagażu? Jak to obecnie wygląda finansowo?
1
lulusia 2017-01-09 10:07
mam pytanie jak wygląda praca na lotnisku w Poznaniu? Jakie są zarobki i czego można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej? chodzi mi o rzetelną opinię a nie wylewanie frustracji
Oszukany 2017-01-24 21:54
Szkoda czasu na tą firmę. Rekrutacja bardzo przyjazna i zachęcająca ale to co czeka na Was potem to porażka i oszustwo. Przepracowalem tam kilka dni bo więcej się nie dało. Chyba ciężko znaleźć inne miejsce pracy gdzie płacą mniej. Darujcie sobie!
2
vaio 2017-01-27 13:23
czy ktoś pracuje jako personel obsługi plytowej . Czy warto????
czarnaosa 2017-02-01 18:21
No i dlatego wszyscy myślący uciekają i nie ma nowych chętnych oprócz młodzieży na "chwilę"
1
wybredny 2017-02-09 10:15
coś mi tu śmierdzi miałem podjąć tutaj pracę ale jak przeczytałem parę opinii zmienię zdanie jeszcze puszczą mi nerwy i uszkodzę osobę ze szczebla kierowniczego
4
gosc 2017-02-20 13:52
w Warszawie na płycie jest OK, z grafikiem można sie dogadac dla mnie to jest wzne
Paul 2017-02-20 16:59
Na Wellcome Warszawa jest rekrutacja na obsługę samolotów na płycie. Jak wygląda taka praca, czy posiadanie kat.C daje inne warunki pracy czy przerzucanie walizek? Jak jest z j. angielskim? Na jakim poziome trzeba go znać by podołać w pracy czy można się obyć bez? Zmiany po 8, 10 czy 12h no i najważniejsze jaka stawka? Jak to miesięcznie wygląda?
2
nina 2017-02-24 12:42
jak wygląda praca w gdansku w obsłudze psażerskiej?
Agnieszka 2017-03-02 10:44
Niedawno pojawił się wywiad - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2406,wywiad-maciej-urbanski może tam znajdziecie odpowiedzi na Wasze pytania?
Kasia 2017-03-19 16:22
Jak wygląda praca na autobusie? Jakie zarobki? Grafiki jak są ustalane, jeden tydzień na rano a drugi na popołudnie? Czy może inaczej? Podajcie jakieś informacje. Jest nabór na kierowcę autobusu i zastanawiam się nad aplikowaniem do tej firmy.
To ja 2017-04-09 19:35
Dzwoniłem tam z zapytaniem o pracę.
13zł brutto i umowa zlecenie przy pracy na Rampie. Ręce mi opadły...
2
Agnieszka 2017-04-10 12:19
Kto pomoże @Kasia? Z pewnością również wszystkich informacji dowiesz się podczas rozmowy kwalifikacyjnej.
Kolaa 2017-04-12 07:53
Witam powiedzcie mi jak wyglądają pierwsze dni w pracy w obsłudze pasażerskiej?
Agnieszka 2017-04-12 09:50
@Kolaa, będziesz aplikowała na to stanowisko?
Kolaa 2017-04-12 15:36
Myślę nad tym i się zastanawiam
czarnaosa 2017-04-13 10:17
I dlatego już nie pracuję po 10 latach.
2
Nununana 2017-04-24 19:36
Witam mam pytanie czy szkolenia odbywają się w Warszawie czy w mieście w którym.pracujesz?
ToTylkoJa 2017-04-29 16:58
A ja mam pytanie o Kraków. Jest nabór na "Pracownik Obsługi Płytowej"
Powyższe komentarze przeczytałem, ale chciałbym wiedzieć jak się sytuacja w Krakowie przedstawia.
Zostaw swoją opinię o WELCOME Airport Services Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WELCOME Airport Services Sp. z o.o.