brak logo

Alektum Inkasso

Wrocław

Opinie o Alektum Inkasso

anonim 2013-09-16 08:39:09
Warunki pracy najlepsze jakie do tej pory gdziekolwiek miałam. Świetna atmosfera, młode, małe zespóły pracowników w danych działach. Rewelacyjne, ludzkie kierownictwo. Dobra płaca i sprawiedliwe podejście od pracowników. Nie mogę powiedzieć złego zdania.
anonim 2013-10-04 12:59:37
Ja pracuję już ponad rok i mogę polecić, warunki b.dobre, płaca jak na call center co najmniej dobra. Generalnie to raczej ludzie się starają tu dostać niż stąd odchodzą. Kierownictwo bardzo fair.
1
L 2013-12-17 20:22:34
Potwierdzam - świetne miejsce do pracy, ale ciężko się dostać. Warunki płacowe lepsze niż u konkurencji no i socjal dla kazdego jakiś jest. firma sie rozwija i mozna nawet z CC robić cos ciekawego i nauczyc sie sporo. Po 1,5 roku pracowanie stweirdzam, że w windykacji nie ma lepszego we Wrocławiu pracodawcy.
2
Krzyś 2014-01-30 08:56:40
Pracuję 7 miesięcy i tez polecam, jest możliwość rozwoju, nawet pomiędzy działami, zarobki i socjal ok.
1
Bem 2014-02-22 09:24:13
Ja własnie byłam na praktykach, a teraz tam pracuję. Praktykantek jest sporo, wyślij cv może akurat:) Firmę raczej polecam, nikt raczej nie narzeka na warunki pracy.
Toma 2014-02-28 22:39:54
Jak na CC jest ok, warunki zatrudnienia bez szału, ale zostawiłam dla nich poprzedniego pracodawcę, więc najgorzej nie jest
ETC 2014-03-17 15:35:07
Ja już tam troche pracuję i nie narzekam. To moja pierwsza praca i już dwa razy zmieniałam stanowisko ( na plus). Warunki są chyba ok, jak na standardy wrocławskich call center, bo z tego co widze przychodza tylko ludzie z doświadczeniem.
Al. 2014-05-08 11:48:57
Fajni ludzie, pracodawca w porządku, socjal – bardzo dobry i co najważniejsze – możliwość rozwoju. Firma stawia na pracownika i nie boi się w niego inwestować.
Pozdrawiam,
2
Elsi 2014-07-04 15:07:44
Doświadczenie raczej mają, kilka lat juz istnieją, pytanie czy nie stają się kolejną korporacją? Jakies aktualne opinie?
Eldok 2014-07-21 15:39:49
Czy stają sie korporacją? Troche się stają, ale nie w negatywnym znaczeniu tego słowa, raczej wszystko jest coraz bardziej uporządkowane i wiadomo firm arośnie to jest coraz mniej rodzinnej atmosfery, ale nadal to jest dobre miejsce do pracy
1
Al. 2014-07-21 15:43:44
Aktualna opinia jest taka, że nadal jestem pracownikiem tej firmy i podtrzymuję informację o firmie stawiającej na pracownika. Faktem jest to, że firma się rozwija, zatrudnia coraz więcej pracowników, ale nie jest to jednoznaczne z tym, że będzie to kolejne miejsce, w którym będą odbywały się korpowyścigi. Na chwilę obecną zmiany są na plus :) Pozdrawiam !
1
Akm 2014-09-19 15:39:22
Dlatego tego typu firmy potrzebują pracowników potrafiących rozmawiać z ludźmi. Wystarczy, żeby pracownik posiadał takową umiejętność, a na pewno będzie odnosił sukcesy :)
Kacperr 2014-09-25 20:26:14
W branży mam 7 miesięczne doświadczenie, słyszałem, że Alektum to najlepsza dla pracownika firma we Wrocławiu
w ich bazie nie ma ofert, a tylko info, że można wysłać CV
są przyjęcia i jakie zarobki
ddko 2014-11-23 11:43:03
Pracuję tu 13 miesięcy. I jak na razie jest ok, stawiają na pracowników ale o jakieś wielkiej karierze nie ma mowy.generalnie jak na sylwestra w innych firmach to tu jest nieźle.
MZ 2014-12-12 15:44:24
Chce tam startować, mam doświadczenie w windykacji blisko 3 letnie, ktoś coś wie na temat aktualnej rekrutacji? Bo z ogłoszeniami od nich średnio...Jak teraz w ogóle wyglądają warunki pracy? Bo słyszałem, że zarobki na średnim poziomie, ale ogólnie pracuje się tam w miarę ok...
Patrycja 2015-01-29 18:35:23
wszyscy chwalicie tą firmę więc dlaczego jak dzwonicie do ludzi to jesteście nie mili i natarczywi? miałam dług w tej firmie oczywiście po długich negocjacjach rozłożono mi dług na raty, jednak po 4 miesiącach Pani zadzwoniła do mnie, że zrywają ze mną umowę mimo tego iż płaciłam regularnie raty. Było straszenie sądem,komornikiem. Nigdzie nie chcieli mi dać pożyczki bo byłam zadłużona aż kiedyś wpadłam w internecie na taką firmę jak szybkigrosz.pl tam dostałam pożyczkę be problemu spłaciłam Alektrum i już nigdy nie chcę mieć z nimi nic do czynienia.
1
JK 2015-02-04 13:29:05
Miałem okazję pracować w Alektum ok rok temu, ale musiałem wyjechać i obecnie mieszkam i pracuję w Niemczech. Ludzie są tak pozytywnie nastawieni do tej pracy, że jestem w szoku, że ktoś mógł być niemiły czy natarczywy. Jak pamiętam, firma dawała naprawdę fajny socjal, proponowała ciekawe szkolenia wewnętrzne, zewnętrzne, była otwarta na propozycje pracowników, a ludzie w odzewie lubili tę pracę, bo było naprawdę ok. Mam sporadyczny kontakt z kumplem, który nadal tam pracuje i jeszcze kilka miesiecy temu dalej tak było.
1
Rob 2015-02-26 14:03:39
Powyżej ktoś chyba pod wpływem pisał:) Z tego co wiem, to umowa jest po 3 miesiącach na czas nieokreślony nawet na CC. Minus jest taki, że nawet na CC przyjmują ludzi tylko z doswiadczeniem. Ten socjal jest ok, ale też żaden szał, pełna kuchnia, benefit za dopłatą, integracja wyjazdowa i na miejscu, jest chyba opcja ubezpieczenia i fajna siedziba. Plus jest taki, że jak jesteś dobry to inwestują w Ciebie i masz szanse na awans i wtedy nie żałują na szkolenia, co nie wszedzie się zdarza. Jak z wynagrodzeniami to nie wiem, ale pewnie też nie kokosy. Jak zobaczycie ogłoszenie to polecam, ale cięzko sie dostać.
on9 2015-03-18 19:01:50
czy praca na cc jest na zmiany? czy da się tam zarobić powyżej 2tys?
ya 2015-03-30 14:12:43
Praca na cc jest w systemie zmianowym. Można zarobić powyżej 2.000 zł, dostając nawet minimalną premię.
Kaśka 2015-04-27 13:34:29
Co do zarobków to ponoć na CC mają średnio podstawy 2500 zl na rękę. Ale na początku jest trochę mniej, poniżej 2000. Zarobki uzalezniają chyba od stażu no i od tego czy ktoś się stara i rozwija.
redex 2015-07-20 19:01:07
Każda firma, która zarabia na oszukiwaniu innych nie będzie u mnie cieszyła się uznaniem. Alektum współpracuje z firmami wysyłkowymi i próbuje uzyskiwać pieniądze za przesyłki, których dana osoba nie zamawiała.
2
VLI 2015-07-22 09:11:39
W mojej opinii - gdyby firma Alektum działała niezgodnie z prawem i "zarabiała na oszukiwaniu innych", już dawno zniknęłaby z rynku windykacyjnego, a tymczasem pnie się w górę. Każde dochodzenie należności musi być potwierdzone dowodem wymagalności roszczenia czy to w postaci umowy, faktury, rachunku, czy nagrania (umowa ustna). Nie ma mowy o windykowaniu należności bez potwierdzenia jej wymagalności.
1
Anya 2015-07-31 14:32:10
Słyszałam, że Alektum jest jedną z lepszych firm windykacyjnych, w których jest mozliwość rozwoju i zarobienia fajnych pieniędzy. Ludzie podobno też są spoko, socjal ok, angielski w siedzibie, karta multisport, szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne. Podobno firma się rozwija i zwiększa zatrudnienie. Czy coś Wam wiadomo aktualnie?
BK30 2015-10-01 12:52:54
Byłam w zeszłym tygodniu na rekrutacji i musze powiedzieć, że wyglądało to nieźle. Raczej potwierdza sie to co tu piszą odnosnie socjalu, siedziba i warunki pracy wyglądają też nieźle. Rekrutacja była na call center, powiedziałam, że chcę 2 koła netto i nie powinno być problemu. Podobno jest też jakaś premia. Rekrutowało mnie dwóch gości, raczej sympatyczni, ale zadawali dociekliwe pytania. No i była symulacja rozmowy windykacyjnej, ale w miarę mi poszło. Podobno rekrutują tylko ludzi z doświadczeniem. Teraz czekam na info o zatrudnieniu, bo nie ma drugiego etapu, więc 3majcie kciuki:)
antywindykator 2015-10-04 07:07:43
czyli szukają ludzi do naciągania ludzi na pieniądze za jakieś rzekome maszynki do golenia, czy coś nowego już wymyślili? :)
2
Rad pracownik 2015-10-10 22:18:38
jezeli już to nie oni naciągają, przecież oni nie są wierzycielem, a windykują na czyjąś rzecz. Co do pracy, pracowałem już na kilku CC i tu jest w sumie najlepiej, nie jest to fabryka, jasne zasady gry. Co do kasy, ile wynegocjujesz tyle masz plus kwartalna premia, wiec jest znośnie ale tez bez szału. Generalnie jest ok, ale raj to tez nie jest żeby było jasne
Alkm 2015-10-12 09:52:48
Od tygodnia pracuję w Alektum i jestem pozytywnie zaskoczona. Warunki pracy zupełnie inne w porównaniu do moich poprzednich miejsc pracy. Jasne zasady, pomocni ludzie, jak czegoś nie wiesz - wytłumaczą, od początku wiesz co masz robić i ile, żeby było ok. Znasz swoje cele, wiesz za co pracujesz, jak wygląda system premiowy. Oprócz tego karta multisport, dofinansowanie do angielskiego (angielski w siedzibie), szkolenia. Bardzo stawiają na rozwój - jak tylko chcesz się rozwijać i zależy Ci na podnoszeniu kompetencji - zrobią wszystko, żeby Ci to umożliwić. Rozmawiałam w Alektum już z kilkoma osobami i każda mówi to samo, nie usłyszałam jeszcze negatywnego słowa, więc tym bardziej się cieszę, że udało mi się tutaj dostać :)
1
JK 2015-10-29 13:30:13
Właśnie dostałem się do Alektum, na razie jestem na szkoleniu i wygląda to naprawdę nieźle. Z tego co mówią, bardzo inwestują w pracowników, jest mozliwość rozwoju, kasa jak na początek - ok, więc zapowiada się dobrze. Zobaczymy jak będzie :)
byly 2015-11-01 22:57:55
To ja wypowiem jako była procownica. Byłam tam ponad 4 lata na CC i w sumie nie żałuję. 2 razy zmieniałam stanowisko plus miałam nowe obowiązki. Socjal i inwestowanie w ludzi potwierdzam. Zarobki? Cóż bez szału na start to na pewno, ale jak się ok i robi swoje mozna liczyc na podwyżkę to z premią 2,5-3 da rade zrobić na CC, a w innych działach podobno więcej. Ja najmilej będę wspominac jednak ludzi, bo to oni są najważniejsi, o czym czasem kadra zarządzająca zapomina. Atmosfera super, ludzie raczej młodzi iw porządku, nie szczury:)
antywindykator 2015-11-04 03:06:44
2,5-3 tys zł? kto wam takie głupoty opowiada
ka 2016-01-15 20:38:34
czy dalej jest ok? napisz proszę kilka słów
ella 34 2016-01-22 15:53:53
Allektum Inkasso to firma która specjalizuje się w wyludzaniu pieniędzy... Od mojej znajomej rzadaja zapłaty za nie wiadamo co, które było niby nie opłacone w 2001 roku...
3
windykator 2016-01-26 11:27:49
Dziwna sprawa, że kobieta nie wie komu i za co nie zapłaciła! Wyłudzanie to raczej korzystanie z towarów czy usług i niepłacenie za nie, niż dochodzenie swoich roszczeń. Jeżeli jej zobowiązanie jest z 2001 to zapewne jest prawomocny wyrok sądu i pewnie ze 3 razy sprawa była u komornika. Ile ona musiała tych "wyłudzeń" popełnić, że nadal nie wie za co to??? I niestety, drodzy "wyłudzacze", jak wierzyciel pilnuje, to zobowiązanie się nie przedawni nawet po 50 latach
pracownik 2016-01-28 09:31:21
To jakiś Fake. Nikt nie zrywa ugody jeśli jest spłacana.
Słabe...
1
Windykatorka 2016-01-28 09:50:46
Pracuje w Alektum od 3 lat i jestem bardzo zadowolona. Pracowałam wcześniej w Ultimo i u Kaczmarskiego, ale praca tutaj jest nieporównywalnie lepsza! Po pierwsze lepsza kasa (na początku mniej, ale w ciągu 3 lat miałąm 4 podwyżki (pierwsza po 3 miesiacach, później co roku) plus w międzyczasie doszła premia kwartalna od zysku- dla dodatkowej motywacji.
Atmosfera w pracy jest bajeczna, super ludzie, zintegorowani i najlepsze w świecie kierownictwo. Nigdzie mnie tak serdecznie nie traktowano jak tu. Zdarzają się cięższe chwile, nie powiem. Na przykład dopada człowieka monotonia po jakimś czasie, ale wystarczy pogadać z przełożoną i zawsze coś zaradzi.
Pasują mi też godziny pracy 8-16, czasami trzeba przyjść 13-21, ale grafik jest elestyczny i można się z kimś zamienic.
Nie myślę o zmienie pracy, bo wypracowałam sobie dobrą stawkę i nawet za trochę większe pieniądze nie poszałabym na nieznane, bo do tej pracy przychodzę bez stresu, a gdzie indziej może być różnie.
Polecam!Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie :)

Ps. Nie słyszałam żeby trzeba było mieć 2 lata doswiadczenia na to stanowisko, może 2 miesiace. Bo tutaj mamy wewnętrzne szkolenia i można się doszkalać.
1
Windykatorka 2016-01-28 09:56:34
A może zadzwoń po prostu do nas i dowiesz się więcej o SWOIM zadłużeniu.
Telefon masz podany w piśmie. Może trafisz na mnie. Zapraszam :)
antywindykator 2016-01-31 21:42:22
@windykator - co ty pieprzysz za bzdury. specyfiką tych prób wyłudzeń jest żądanie zapłaty za coś sprzed 10-15 lat, kiedy towar nie został dostarczony bądź w ogóle nie był zamawiany. wysyłają pisemka licząc że jakiś naiwny frajer da się nabrać i zapłaci nienależne pieniądze. podobnie rzecz się ma z żądaniami zapłaty za jakieś maszynki do golenia i inne pierdoły.

i dureń jesteś sądząc że jest jakiś wyrok, a tym bardziej że były egzekucje. sprawy takie przedawniają się po 2 latach i WSZYSTKIE te rzekome faktury są i bezzasadne, i przedawnione

@windykatorka - hahaha zadzwonić i dowiedzieć się o swoim zadłużeniu :) najpierw to ono musi być zasadne i udokumentowane, nie na zasadzie że ktoś coś twierdzi bo sobie papierek wydrukował
1
nego1 2016-02-01 10:51:07
Witajcie ! :) Dobre opinie napawają optymizmem. Czy w najbliższym czasie firma przewiduje rekrutację na negocjatorów ? Chętnie bym się podzielił swoim wieloletnim doświadczeniem i dołączył do takiego Zespołu :) Pozdrawiam.
1
Windykacja 2016-04-24 08:35:01
Antywindykator widać że jesteś typowym dłużnikiem który coś tam poczytał w Internecie i wie że dzwoni ale nie wie gdzie. O przedawnieniu akurat to decyduje sąd nie Ty. Dwa że do zawarcia umowy i wobec tego wymagalności wpłaty do niedawna wystarczyła zgoda telefoniczna. Więc najpierw doczytaj dokładnie zanim coś napiszesz i nie ośmieszaj się.
1
antywindykator 2016-04-28 14:12:38
raczej tobie polecam się nie ośmieszać, niewolniku alektum :)
1
Nowa 2016-05-18 11:26:38
Od tygodnia pracuję w Alektum w dziale prawnym i jestem w szoku, że są jeszcze takie miejsca gdzie tak bardzo liczą się z pracownikiem. Od samego początku zaproponowano mi szereg szkoleń itd. Firma nie jest duża, ale wygrywa tym, że stawia na pracownika i inwestuje w niego. Tak jak rozmawiałam z ludźmi, to pracują tu po kilka lat, więc dla mnie to świetna informacja :).
1
Ka 2016-07-31 08:32:17
i jak tam po 3 miesiącach?
1
antywindykator 2016-08-05 15:59:32
a mi się wydaje, że już zakończyli zanim na dobre konkretnie zaczęli :)
1
Erik & Sons 2016-10-18 14:18:16
Jeśli ktoś chce się rozstać z Alektum, uważa że za mało zarabia lub czuje, że Alektum chce się rozstać z nim niech się odezwie i poda mail (taki, żeby inni z firmy nie mogli was tu zidentyfikować), potrzebuję kilku osób z największych firm windykacyjnych do udziału w pewnym projekcie biznesowym, z umową i wynagrodzeniem rzecz jasna, szczegóły na maila, prośba, jak się zdecydujecie to nie chlapcie językami na wszystkie strony o ew. współpracy, bo projekt ten jest związany z działalnością masowej windykacji i takim firmom WYJĄTKOWO nie zależy, żeby on i podobne funkcjonowały na rynku. Zainteresowanych zapraszam, a pozostałym życzę miłego dalszego merdania ogonem przed waszym szwedzkim panem... :-]
2
Dejwin 2016-10-18 16:20:23
@ciekaey w tym momencie widzę, że niestety nadal nic nie ma. Też mnie to trochę martwi, bo miałem nadzieję, że uda mi się zmienić pracę do końca tego roku. A wiemy chociaż ile taka rekrutacja w ogóle może potrwać?
1
ASik 2016-10-30 05:49:29
jak aktualne daj znać na Facebooku - Asik
graba 2016-10-30 09:24:54
3graba@gmail.com
nick1.1 2016-10-30 11:49:30
nick1.1@wp.pl
Hellriser 2016-12-01 18:53:59
Żądać przez Ż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Człowieku to jest forum dla pracowników, byłych lub przyszłych. Zawsze mnie osłabiają takie patafiany, pisząc na forach pracowniczych. Idż się wyżalaj, gdzie indziej, są osobne fora dla zafajdanych dłużników i ich rodzin i wszystkich tych patoli! Tam można się poużalać i porozpaczać nad swoją finansową nieudolnością!
Zostaw swoją opinię o Alektum Inkasso - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alektum Inkasso