brak logo

S.C. Consulting

Warszawa

Opinie o S.C. Consulting

poszkodowana 2010-11-08 09:59:44
Pracowałam w tej firmie niezbyt długo ponieważ strasznie kantują. Na początek zapowiadają pracę na okres próbny na umowę zlecenie, potem się okazuje, że dają umowę o dzieło, oczywiście bez ubezpieczenia. W końcu okazuje się, że okres próbny musi się przeciągnąć z trzech miesięcy do sześciu, bo "obie strony muszą się dobrze poznać, przed tak ważnym krokiem jak podpisanie umowy o pracę".

Nie polecam, ponieważ sprawdziłam również firmę w PIP, niestety poniewczasie i okazuje się, że ich praktykami niezgodnymi z Prawem Pracy mocno interesuje się Główny Inspektorat Pracy. Poza tym z tego co zaobserwowałam pracując tam, w ciągu tygodnia przychodzi nawet po kilka wezwań windykacyjnych w postępowaniu przed sądowym, Zakończyłam współpracę z tą firma ponieważ nie jest on a dla mnie w żaden sposób wiarygodna.
Były pracownik/pracownica 2010-12-02 16:04:40
Firma tragiczna! Flegmatyczna szefowa i jej siostra od faktur
nie należą do firm, w których można pracować. Marne pieniądze, niczego nie można się tam nauczyć. Zdecydowanie nie polecam. Problem z kasą. Nie tylko występuje między pracodawca- pracownik ale między pracodawca- hotel, pracodawca- drukarnia, pracodawca- katering, pracodawca- każda firma z która pracodawca ma styczność :-) Wiecznie telefony od windykatorów. Niepłacenie pracownikom. Szefowa wiecznie zły humor (prawdopodobnie przez źle napompowane "rybie" usta albo znów na (usunięte przez administratora)). Pracownik = wróg numer jeden, nepotyzm występujący w firmie stwarza wielu szpiegów więc trzeba uważać. Ta firma musi upaść (nie mam pojęcia dlaczego jeszcze się utrzymuje na rynku) i z tego co mi wiadomo już niedługo ...
1
ktos kto zna fakty 2010-12-05 20:16:32
Takiego pracownika to na zbity pysk po tygodniu trzeba wyrzucić a nie łudzic się że po przedlużeniu okresu próbnego może jednak będzie dobrze.
ex pracownik 2010-12-05 20:22:37
zupełnie seę nie zgadzam z tą opinia. To najlepsza firma w której pracowałem, niestety musiałem, z powodów rodzinnych, przeniesc sie do wrocławia. Z szefową można o wszystkim rozmawiac ale nienawidzi kłamstw i oszustw. Z kasą nigdy nie było żadnuch problemów. Nie rozumie z kąd taka opinia... chyba że zostałaś złapana na gorącym....
asddasdsds 2010-12-09 12:41:45
Przedluzenie umowy? Szefowo (usunięte przez administratora) przeciez pracownicy w firmie scc podpisuja co miesiac nowa umowe zlecenie CO miesiac!? (tylko (usunięte przez administratora)
Aniaaaa 2010-12-09 12:43:41
hahahahah. Ciekawe ktoz taka opinie mogl napisac jak nie firma scc. Ciekawe jaki chlopak pracowale w tej firmie. Bo o ile mi wiadomo byl to zawsze zespol 7-8 kobiet. W lutym przyszedl pierwszy chlopak w historii firmy. Nie polecam firmy, nawet na okres przejsciowy!
ex. pracownica 2010-12-09 12:44:50
Okres probny trwa jakies.... caly czas. Co miesiac nowa umowa zlecenie. Nie ma czegos takiego jak okres probny! Wesolych swiat i wizyt w sadzie! :)
;] 2010-12-14 19:01:37
Pani (usunięte przez administratora) proponuję rzadziej przychodzić do firmy na bani, może wtedy mniej rzeczy kojarzyłoby się Pani ze "zbitym pyskiem". Na Pani miejscu mniej przejmowałabym się opinią wśród potencjalnych pracowników, a więcej opiniami krążącymi w kręgach biznesowych.
anonim 2010-12-14 19:08:48
ex pracownik - 2010-12-05 20:22:37

zupełnie seę nie zgadzam z tą opinia. To najlepsza firma w której pracowałem, niestety musiałem, z powodów rodzinnych, przeniesc sie do wrocławia. Z szefową można o wszystkim rozmawiac ale nienawidzi kłamstw i oszustw. Z kasą nigdy nie było żadnuch problemów. Nie rozumie z kąd taka opinia... chyba że zostałaś złapana na gorącym....

Czy to zbieg okoliczności, że cytowany i powyższy komentarz, które są jedynymi dwoma pozytywnymi, pojawiły się w odstępie kilku minut? :D

Chyba miała Pani wenę Pani (usunięte przez administratora):D

anonim 2011-03-18 17:30:09
jaka szczera prawda w tych opiniach. aż przypominają się ci żałośni ludzie - szefostwo. nie polecam, szkoda waszego czasu. Firma mała bez przyszłości.... stara kadra powoli się wykrusza. Ciekawe ile wytrzymają nowi TM. heheheh. żal scc
Magda 2012-01-03 19:04:42
ex. pracownica - 2010-12-09 12:44:50

Okres probny trwa jakies.... caly czas. Co miesiac nowa umowa zlecenie. Nie ma czegos takiego jak okres probny! Wesolych swiat i wizyt w sadzie! :)
O widzę, że same pozytywy na temat tej organizacji, dobrze, że nie wybrałam się do nich na rozmowę. To forum wystarczyło mi, abym się skutecznie zniechęciła.
byla pracownica 2012-01-16 16:30:38
Potwierdzam wasze wypowiedzi, Właścicielka firmy (usunięte przez administratora) i mi również nie chciała wypłacić pieniędzy, dopiero po informacji,ze sprawa pójdzie do sadu odzyskałam moje zarobione pieniądze! co miesiąc ta sama bajka z umową zlecenie. NIE POLECAM TEJ FIRMY!!
ex pracownica 2012-02-12 18:55:57
Kompletnie się z Wami nie zgadzam. Pracowałam w tej firmie prawie trzy lata i kiedy mnie zwolnili było mi bardzo przykro (nie rozumiałam powodu) ale przede wszystkim żal, super zgranego zespołu! Razem było nas czworo, naprawdę pracował z nami chłopak (bardzo miło wspominam (usunięte przez administratora):) moich współpracowników) Szefowa (usunięte przez administratora), super życiowa kobieta, można było się z nią dogadać, zwolnić w środku dnia gdy była tak potrzeba, kasę zawsze wypłacała raczej w terminie, czasem nawet zaliczkowo gdy była na coś bardzo potrzebna. W tej firmie nauczyłam się wszystkiego co teraz mogę wykorzystać, zawsze będę wdzięczna (usunięte przez administratora), że dała mi szansę i dzięki niej rozwinęłam skrzydła. Oczywiście szef jak szef zawsze można się do czegoś przyczepić ale nie do tego, że w firmie niczego się nie nauczysz! To była moja najlepsza szkoła życia, dzięki doświadczeniu jakie tam zdobyłam mogłam robić wszystko, firmy, które współpracowały z nami, po moim zwolnieniu proponowały mi współpracę, więc jeśli chcesz się czegoś nauczyć to tylko tam! Nie wiem jak jest teraz bo pracowałam tu dobrych parę lat temu, ale wspomnienia mam bardzo dobre! Wydaje mi się, że niektóre komentarze pisali po prostu leniwi ex pracownicy a wiem, że lenistwa i tępoty w tej firmie się nie toleruje. Pracują już parę lat w innej firmie ale takiego zespołu już nigdy nie miałam :( Pozdrawiam
Renata 2012-02-19 12:19:26
FIRMA BEZNADZIEJNA, FLEGMATYCZNA SZEFOWA, PRACOWAŁAM TAM PONAD ROK TEMU, ALE Z KOMENTARZY WIDZĘ, ŻE ZMIENIŁO SIĘ JEDYNIE NA GORSZE. NAJBARDZIEJ JEDNAK DENERWUJĄCE JEST TO GÓWNIARSTWO, PO MATURZE, KTÓRE SUKCESYWNIE JEST ZATRUDNIANE, A NIE MA POJĘCIA O NICZYM I TA LASKA OD FAKTUR (usunięte przez administratora) PRZEPRASZAM, ŻE NIC NIE WIEM, NA WIECZNYM WYCHOWAWCZYM W GODZINACH PRACY.
NAJLEPSI ZAŁOGANCI DAWNO OPUŚCILI TEN TONĄCY STATEK. BRAK PROFESJONALIZMU, BRAK KASY I TĘPOTA UMYSŁOWA.
2
Justyna 2014-02-11 12:01:39
Przede wszystkim studentów i każdego kto połaszczy się na pracować na zlecenie 8h dziennie. Ja sobie odpuściłam
kowoo 2014-05-27 19:21:55
dla studentów dziennych to chyba nie jest dobra praca, bo ile można wtedy maksymalnie pracowac, chyba nie dużo
KL 2014-06-04 10:49:50
ciągłe zlecenia i rotacje fluktuacja pracowników - nieustanna. 10 lat na rynku - chyba cudem :) pfffffff nędza
lona 2014-07-08 15:14:50
zlecenia zlecenia zlecenia za 1500 zł, jeśli chcesz czegoś poważnego to nie tu. Polecam tylko przejściowo i dorywczo ( na 2-3 mc).
kas. 2014-07-17 11:45:34
jakiego awansu - w ramach czego? jak pracują tam 4 osoby - łehehehehhehe
1
pelek 2014-12-19 17:53:26
Dobra wiadomość dla wszystkich szukających pracy, firma S.C. Consulting opublikowała właśnie nową ofertę pracy. Bardzo mnie zaciekawiła, a wy co na to? Nawiążemy współpracę z trenerem z zakresu Podstaw przedsiębiorczości. Zakres współpracy obejmować...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5714827?keywords=&region=
Irena 2016-06-02 10:33:49
Uczciwie odradzam.Nie płacą ubezpieczenia!"Ucinają"dni pracy,wypłata z opóźnieniem.Krętacze i oszuści!
Irena 2016-06-02 10:42:27
Powyższa opinia dotyczy s.c.consulting w Oławie,Szanujmy się-nie dajmy się oszukiwać takim"firmom"
as 2016-10-19 22:42:13
Zalezy jakie stanwosiko pracy oferują, ofert mają parę też widziałem do roznych miast szukają pracownikow, nawet na stanowiska biurowe, zalezy jakie amsz dosiwadczenie mozna coś znalesc tylko stawek nie napisali
Zostaw swoją opinię o S.C. Consulting - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie S.C. Consulting