logo Camaieu Polska

Camaieu Polska

Warszawa

Opinie o Camaieu Polska

adun 2014-06-02 19:11
niestety wszystko to prawda:-((( co by człowiek nie zrobił to źle:-( a to Pa za niskie, a to TT nie takie!!!!!!!!!! koszmar!!!!!!!!!! chyba zaczniemy zmuszać klientki do schylania się przy wejściu!!!
1
agnes 2014-06-11 18:30
hej,na początek na jaki okres podpisuje się umowę?
1
no 2014-06-15 10:25
na samym poczatku podpisujesz umowe zlecenie na miesiac. ja tak podpisalam tydzoen temu i mam byc zwyklym pionkiem ktory przychodzi wtedy kiedy jest najwiekszy ruch (jestem na telefon) warunki identyczne jak kolezanek wyzej...
pracownica 2014-08-02 20:17
Dziewczyny szkoda życia nie zatrudnianie się w tej firmie to sekta i juz od dawna jakaś inspekcja pracy powinna się tym zainteresować! Bo to gorsza afera niż kilka lat temu z biedronka.Szukam innej pracy i mam nadzieje ze za chwile się pozegnamy. .odliczam dni..:(
Miałam przyjemność 2014-08-02 20:22
Nikt tam nie bije i nikt nie zabija..chyba ze psychicznie. Uciekniesz tak szybko jak się zatrudni sz tylet. Przejdziesz to na własnej skórze i będziesz wiedzieć o czym mowa na tym i każdym innym forum- zdecydowanie nie polecam!
1
Paula 2014-09-01 22:25
W tej pracy przetrwają tylko te osoby,ktore nigdy nie pracowały w tej branży ,a najlepiej jak w ogóle nie maja doświadczenia, bo nikt o zdrowych zmysłach nie zgodzi sie na taki tryb pracy.Francja ma swoje zasady,ktore w Polsce nie obowiązują.Niestety pracownicy w tej firmie nie sa traktowani dobrze.
1
LOL 2014-10-03 15:11
Argument o prestiżu i ilości zatrudnionych do mnie nie trafia. France Telecom zatrudnia we Francji 100 000 ludzi, a kilka lat temu wszyscy wiemy co działo się w szeregach tej firmy...Im większa firma, tym większe ryzyko popełniania błędów i mobbingowania. Jeśli nie zadbamy o odpowiednie zarządzanie - ta sytuacja będzie się powtarzała...:(

http://www.swietapolska.com/news/swpolska4286.html
2
Fighter 2014-10-14 18:11
Witam ! Wszystkie negatywne opinie to niestety prawda .Jest to firma mistrzowska w manipulacji podczas rekrutacji - że ponoć wypracowujesz tylko swój etat , czasami rzadko mogą zdarzyć się nadgodziny, oczywiście płatne !!! Każda rozsądna kierowniczka , wie iż są to kłamstwa , warunki są koszmarne , gdyż , sklepy nie są takie małe , często za dużo w nich towaru , ekipy za mało .Nie Ma Kiedy posprzątać , nie ma kiedy zjeść wszystko robisz po łebkach , lub tak jak najwierniejsze kierowniczki za darmo , za nic .Tez przez to przechodzę i jest mi wstyd za kierownictwo : zasady Zaufanie , Duma , Równość :to zasady o których nauczyć trzeba panią Kasię ;] , gdyż nic co ludzkie nie jest jej obce, zwłaszcza kłamstwo i brak honoru !Chciałabym powiedzieć ,że nie musicie się bać , ani się na to zgadzać. Oddanym pracownikiem będę , kiedy będę miała szefa godnego zaufania .Natomiast mamy Wiernych Dr , którzy sami motywowani są strachem , i szantażem emocjonalnym .A dla mnie Dr czy Menager nie musi być wierny , tylko uczciwy sam z sobą i być pracownikiem oddanym w granicach rozsądku i w godzinach pracy .Każdy pracodawca naciskając na pracę za darmo (pod hasłem słabo zarządzasz),dyspozycyjności 24 h 7 dni w miesiącu łamie prawo .Każdy przełożony , który cię ignoruje (ze strachu przed swoim przełożonym i własny tylekk)- powinien wiedzieć że nie mądrość i profesjonalizm ( o który podejrzewałam na początku niektóre Panie )czyni cię wciąż pracownikiem Tej Firmy haha To służalczość , instynkt, strach i Wierność Wciąż zmieniającym się dyrektorom na Polskę ( nie zależnie od poglądów , czy ilości podjętych absurdalnych decyzji ).Tylko takich cech oczekujemy od ???? Może to brzmi ostro , ale od psa nie oczekiwałabym takich cech .Przykro mi bardzo . Pozdrawiam wszystkie odważne dziewczyny .Trzymam kciuki za te, które cierpią w wmilczeniu .
1
pracownik111 2014-10-30 18:33
nooo to schylanie sie przy wejsciu to jest mysl!!! terror i nic poza tym. szkoda zycia i nerwow bo nie szanuja tam ludzi a kazdy ma zycie poza praca conie jest mile widziane
1
pomorze 2014-12-30 13:29
Witam,

Pracowałam w Camaieu blisko 6 miesięcy i żałuję, że wcześniej nie zajrzałam na tą strone i nie przeczytałam opini. Jest to prawdą, że traktują ludzi jak popychadło i nie mają w ogóle szacunku do czasu wolnego. Ja na to mówiłam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przychodziłam na 5 do pracy siedziałam do 21 a w międzyczasie kierowniczka kazała mi iść 2 h pochodzić po centrum handlowym żebym odpoczęła ( oczywiście nie płatne). Liczą się tylko wskaźniki, zasada DDDD....Rzygać mi się chciało jak musiałam iść do pracy. Ciągła presja, 20 minut przerwy na 12 h pracy...śmieszne, nawet spokojnie nie ma gdzie usiąść bo zaplecze jest tak małe. Miałam 40 stopni gorączki a i tak musiałam iść do pracy. Nikomu nie polecam tej firmy, zwolniłam się chociaż nie miałam innej ale psychicznie odpoczęłam i współczuje dziewczynom które tam pracują.
1
Dynamiczna35 2015-01-22 00:26
Pracuje ponad 8 miesiecy , i dziewczyny żadnej z was nie proponuję podjęcia pracy w firmie CAMAIEU . To chyba najgorsza praca którą podjęłam . Wszystkie komentarze pisane powyżej są w 10000% prawdziwe . Twój dzien wolny , dzwonią z pracy ze masz sie stawić i tyle . Nie interesuje ich to czy masz cos zaplanowane , czy masz rodzine , teraz i juz masz byc . Dyspozycyjność 24 na dobę przez 7 dni traktuja nas jak pionki do gry .. Przychodzące emaile o godzinie 20 ze sklep na drugi dzien musi byc przeceniony i nagle zostajecie we dwie bo nie ma komu robić . Mozna to nazwac terrorem psychicznym jak i szantarzem emocionalnym... Dlaczego budżet nie zrealizowany ? TT za male PA jeszcze gorsze ;/ . Tak wygląda jak bysmy nic nie robimy tak uwazaja kierowniczki jak i nasze regionalne . Wszystko wedlug nich idzie zrobic wykonać .. Jeżeli nie ma ludzi z kim pracować jak zrobic pieniądze ? . Je to nie interesuje ma byc i koniec .. Również jest tez cos takiego zebysmy same kupowaly rzeczy a na drugi dzien jechaly do innych sklepów oddac ... Tak róbmy sobie pod górkę . Firma którą pozwala sie rozwijac nie dajcie sie nabrać .. Przyjdzie znajomy kierownika miesiąc pracuje na zleceniu i wskakuje na wyższe stanowisko niż ty ... Ale oczywiscie po znajomości mozna wszystko ..
jak byś nie zrobila czegoś i tak wszystko będzie źle .. Starasz sie wykazujesz ciągle im malo . Ta firma nie rozwija , lecz doluje psychicznie . Zaplecze okropne , mnostwo kartonów , brud , same kobiety a taki nie porzadek to WC w miejscu publicznym wygląda inaczej ... Pieniądze w kasie sie nie zgadzają to od razu wychodzisz na zlodziejke , kupisz cos w innym sklepie przyjdziesz do pracy tak jak byś to ukradla i ubrala . Ten sklep to jedna wielka porazka , odradzam nie warto dziewczyny . Jestes sprzedawca a robisz wszystko odwalasz cala prace za kierownika i zastępcę .. Wizyty regionalnych również nie należą do mily dobrze wiedza ze sklepy pracują na liczniku ... Wchodzą nabijają niepotrzebnie wejścia , ale je to nie interesuje . Bezsensowne zebrania które nic nie dają non top to samo wyniki , budżet , realizacja cel i tak na okraglo ... Zasada UDDD ... Totalna porazka bedac samemu na sklepie od 9.00 -13.00 lub od 18.00 21.00 bądź w stanie posprzątać sklep poukladac rozmiarowka wyczyści przymierzalnie ,dostawa , lustra , obsłurz klientów , do każdego sie uśmiechaj . I zostaw sklep dla drugiej osoby na rano perfekcyjny ... Nie jest realne także drogie regionalne zapraszam na caly dzien do pracy i udowodnijcie ze mozna . I mare pieniądze traktuja cię jak robota jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są wiecznie nie zadowoleni ... Jeszcze chwila i sie roztaniemy na moje szczęście

pozdrawiam i odradzam
4
Dynamiczna35 2015-01-22 00:26
Pracuje ponad 8 miesiecy , i dziewczyny żadnej z was nie proponuję podjęcia pracy w firmie CAMAIEU . To chyba najgorsza praca którą podjęłam . Wszystkie komentarze pisane powyżej są w 10000% prawdziwe . Twój dzien wolny , dzwonią z pracy ze masz sie stawić i tyle . Nie interesuje ich to czy masz cos zaplanowane , czy masz rodzine , teraz i juz masz byc . Dyspozycyjność 24 na dobę przez 7 dni traktuja nas jak pionki do gry .. Przychodzące emaile o godzinie 20 ze sklep na drugi dzien musi byc przeceniony i nagle zostajecie we dwie bo nie ma komu robić . Mozna to nazwac terrorem psychicznym jak i szantarzem emocionalnym... Dlaczego budżet nie zrealizowany ? TT za male PA jeszcze gorsze ;/ . Tak wygląda jak bysmy nic nie robimy tak uwazaja kierowniczki jak i nasze regionalne . Wszystko wedlug nich idzie zrobic wykonać .. Jeżeli nie ma ludzi z kim pracować jak zrobic pieniądze ? . Je to nie interesuje ma byc i koniec .. Również jest tez cos takiego zebysmy same kupowaly rzeczy a na drugi dzien jechaly do innych sklepów oddac ... Tak róbmy sobie pod górkę . Firma którą pozwala sie rozwijac nie dajcie sie nabrać .. Przyjdzie znajomy kierownika miesiąc pracuje na zleceniu i wskakuje na wyższe stanowisko niż ty ... Ale oczywiscie po znajomości mozna wszystko ..
jak byś nie zrobila czegoś i tak wszystko będzie źle .. Starasz sie wykazujesz ciągle im malo . Ta firma nie rozwija , lecz doluje psychicznie . Zaplecze okropne , mnostwo kartonów , brud , same kobiety a taki nie porzadek to WC w miejscu publicznym wygląda inaczej ... Pieniądze w kasie sie nie zgadzają to od razu wychodzisz na zlodziejke , kupisz cos w innym sklepie przyjdziesz do pracy tak jak byś to ukradla i ubrala . Ten sklep to jedna wielka porazka , odradzam nie warto dziewczyny . Jestes sprzedawca a robisz wszystko odwalasz cala prace za kierownika i zastępcę .. Wizyty regionalnych również nie należą do mily dobrze wiedza ze sklepy pracują na liczniku ... Wchodzą nabijają niepotrzebnie wejścia , ale je to nie interesuje . Bezsensowne zebrania które nic nie dają non top to samo wyniki , budżet , realizacja cel i tak na okraglo ... Zasada UDDD ... Totalna porazka bedac samemu na sklepie od 9.00 -13.00 lub od 18.00 21.00 bądź w stanie posprzątać sklep poukladac rozmiarowka wyczyści przymierzalnie ,dostawa , lustra , obsłurz klientów , do każdego sie uśmiechaj . I zostaw sklep dla drugiej osoby na rano perfekcyjny ... Nie jest realne także drogie regionalne zapraszam na caly dzien do pracy i udowodnijcie ze mozna . I mare pieniądze traktuja cię jak robota jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są wiecznie nie zadowoleni ... Jeszcze chwila i sie roztaniemy na moje szczęście

pozdrawiam i odradzam
1
coco12 2015-02-20 14:06
To wszystko prawda! Ja akurat nie mam pretensji do kierowniczki bo była spoko, ale kierownik regionalny porażka! wszystko zle, sciany zle, prezencja zle, wyniki nie do przyjecia. A to co się działo w styczniu to porażka! kazano przyjść do pracy z rana 7 stycznia niby nic ale firma zarządziła kolejną obniżkę akurat w święta prawosławne kogo to obchodzi, jedz rzucaj wszystko i metkuj ciuchy. Cała dyrektor ma czelność pisać maile żeby nie oczerniać marki na forach! Smiech na sali, To może nam Pani odpowie dlaczego takie warunki panują w tej firmie, prawo pracy łamane jest nagminnie, a od stycznia macie problem z wypłacaniem wynagrodzenia! A kobieta z kadr nie ma pojęcia o pracy na swoim stanowisku. od kiedy zaczęłam prace zastanawiam się czy to naprawdę jest francuska firma, a my znajdujemy sie na terenie gdzie obowiązują wytyczne UE? dodam jeszcze ze wciągu 1,5 mies kilkakrotnie wypełniałam kwestionariusz osobowy bo byl gubiony ...
wykonczona 2015-03-24 12:43
Hej. Pracuje w tej firmie przeszlo 10 miesiecy i zastanawiam sie czy umowic sie do psychiatry czy juz za pozno. Regionalna terroryzuje wszystkich. Nikt nie ma szacunku do naszego czasu wolnego. Dostajesz telefon ze przyjezdza regionalna i trzeba wszystko zrobic i nuewazne ze masz dzien wolny. Pracujac z kierownikiem czujesz sie jakbys pracowala sama, a itak ma zazwyczaj ranki ( znikome ilosci ludzi, przyjecie dostawy i do domkuv:)) a reszta pracownikow wali non atop popoludnia ( odkurzanue, kurze, lustra, sklep posprzatany zgodnie z kolejniscia rozmiarow i jeszcze posprzatac zaplecze w ktorym nie mozna zrobic zadnego ruchu bez wciagniecia brzucha bo wszedzie kartony z dostawa ktorej nie ma gdzie wylozyc bo sklep zapchany , transfer starych rzeczy. Z dnia na dzien informacja ze jutro zaczyna sie przecena wiec zostajesz na nocke i metkujesz. To nic ze niektorzy sa w pracy od 9. Zoatajesz jeszcze na noc zeby metkowac. Koerowniczki mszcza sie na pracownicach, opieprzaja, przez telefob obgaduja swoje pracownice jakie to nieudaczniczki. Regionalna ciagle meile co sie dzieje z wynikami co to za tt co to za pa, pm prosze ustalic plan podnoesienia wskaznikow i wyslac mi e mailem! Same kierowniczki prawie nic nie robia, nie wspominajac o przymierzalni. Jakies chore zebrania, szkolenie "oczarowani sprzedaza" kur... Jacy oczarowani sprzedaza? Przeciez to chodzi tylko i wylacznie o to by miec budzet i wskazniki na wzroscie. W dodatku afera o nadgodzinach. Pol etatowcy wciaz nie dostali nadgodzin ( wyplata byla 10 marca). Fakt ze odvywa sie to co 3 miesiace ale byla informacja ze w tym miesiacu dostaniemy pieniadze. Dalej czekamy. Obsluga na sklepie, niby kiedy? Skoro mamy tyle sprzatania ze masakra. Ciuchy sa takiej jakoscie ze pozal sie boze... 120zl za koszule ktora juz na drugi dzien miala dziure na szwie. Wiem bo sama mam sporo ciuchow stamtad. No w koncu 20% znizki to tak duzo he he. Bylo 30% ale firma musi jakos nadrabiac straty. Kolejny punkt. Karty stalego klienta... Wciskasz mimo tego ze panie niechca a regionalna non stop wydzwania i opieprza za mala dystrybucje a jak ruskie nie rozumieja to co? To nie masz innego wyjscia i zakladasz lewe karty. A co masz zroboc innego jak wiesz ze bedzie e mail a w nim opieprz za maly wskaznik dystrybucji. Mimontego ze panie nie chca karty to itak namawiasz namawiasz az w koncu na odczepnego sie zgodzi albo staje sie niemila. Ciagle parcie na budzet i wskazniki a pani kasia w. Powinna poczytac na internecie co oznacza slowo mobbibg!!! Osobiscie jestem na pol etatu- studentka II roku. Mimo tego ze daje swoj plan zajec itak czesto musze sie z nich zrywac a kieriwniczka gada zebym sie cieszyla bo malo kto bylby taki dobry i dostisiwywal grafik pod plan. I to Camaieu, rok 2015 a wydaje sie ze jakis auschwitz... Szczerzec spolczuje innym praciwnicom ktire przezywaja ten terror... Jak wiem ze mam do pracy to caly dzien boli mi brzuch. Bo jeszcze nuedokladnie posprzatam sklep z wieczora i rano bede miala telefon. To nic ze jestem w szkole- powinnam wiedziec ze zawalilam bo niedokladnie posprzatalam bo chcialam wyjsc jak czlowiek po 21!! Oczywiscie pracujac sama caly wieczor. Plakac mi sie chce, ale potrzebuje pienuedzy i musze pracowac. To nie jest moja pierwsza praca, w kazdej jest cos nie tak ale tutaj to po prostu terror, mobbing itp... Powinny pozamykac wszystkue sklepy, a kolejki do psychiatrow by sie zmniejszyly.
6
wykonczona 2015-03-24 12:50
Ps oczywiscie sa tajemniczy klient i nie wystarczy ucieszona geba a musisz powiedziec dzien dobry podejsc i obsluzyc go. Nie spytac czy pitrzebuje pomocy lub rozmiaru tylko obserwowac co oglada, jak wyglada podejsc i ni z grychy ni z puetruchy zaproponowac bardzo ladna bluzeczke swietnej jakosci- he he. Czysta kpina.
Zirytowana 2015-04-04 19:53
Pracowałam w Camaieu niecały rok i wszystkim odradzam. Jak chcecie pracować w butiku szukajcie pracy gdzieś indziej. Premia tygodniowa to 40zł brutto, której i tak się nie da wyrobić. Rozliczenia z każdej godziny i każdej sprzedanej sztuki, wieczne maile i telefony od regionalnej, dlaczego takie słabe wyniki. A nie jest łatwo sprzedać bluzkę za 130 zł, która jest koszmarnej jakości. Liczba reklamacji wręcz poraża. Ubrania blakną juz po 3 miesiącach i nie nadają sie do chodzenia. Telefon możesz dostać o każdej porze dnia np że jutro trzeba przyjśc na 6 rano. W ciągu dnia pracy musisz nie tylko obsługiwać klientów ( oczywiście cały czas się uśmiechając i zadając im specjalnie skonstruowane przez przełożonych pytania, np.pytanie - w czym mogę pomóc jest nieodpowiednie)ale rownież dbać o prządek, umyć lustra,regały, rozwiesić przymierzalnie, składać stoły - i to wszystko będąc samej na zmianie bo trzeba obcinać godziny.
4
Ruda ;) 2015-05-12 12:01
czesc od wczoraj jestem w tym sklepie ijak tak czytam wasze komentarze to mi sie odechciewa :) alespróbować warto. A co do tych wskaźniów to nie ogarniam ich wogóle ;) Możecie jakoś pomóc ??? Proszę :) Jka ktoś może to niech wytłumaczyć
oooo 2015-05-14 18:18
Ile zarabia kierownik sklepu? a ile sprzedawca?
doma 2015-07-15 23:39
Witam,
Na początek powiem że ta praca to zło wcielone, pretensje o wszystko o źle wstukany klawisz, regionalna jakaś tragedia wiecej wymagań niz ciuchów , zastepca kierownika jakas tragedia, niby wszystko super elastyczny grafik ale petensje o wszystko i chec wolnego o to ze do 24 nie masz ochoty siedziec w pracy Jak zastpeca upatrzy sobie dziewczyne ktora z jakis wzgledów jej nie odpowiada u Nas np był to zbyt dobry kontakt z klientami to miała laska najgorsze zmiany
Syf robisz i za zastpece i za reszte pracowników
Grafik tygodniowy w poniedziałek inny we wtorek inny
nocki terror psychiczny
Nigdy więcej przez tą prace sie wypaliłam , ale nie powiem ze przez firme lecz przez kierowniczke która muchy w nosie wyżej niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
szaryszprzedawca 2015-08-05 17:58
Pracowałam w Camaieu 4 miesiące (przed obecnymi zmianami).
Miałam super kierownicze i zespół. Przerwa zależała ode mnie czasem i od sytuacji na sklepie, czasem dłużej czasem krócej. Umowa o pracę była ale te "godziny dodatkowe"...ehh.. tragedia, tym bardziej, że wypłacane są co 3 miesiące. Często trzeba było dłużej zostać bo przychodził mail, że jutro przecena koszul itp. Na szczęście można było później wezwać taxi na koszt firmy (nie oszukujmy się to jest bardzo wygodne). Ciągły stres związany albo z mała sprzedażą lub wizytą kierownika regionalnego czy też innych gości...
Podsumowując w każdej pracy jest tak samo tym bardziej w sklepach. Jeśli jesteś studentką chcącą dorobić na przysłowiowe waciki to polecam :)
1
wiola 2015-08-07 19:43
Hej czy możecie mi powiedzieć ile na rękę zarabia kierownik? Nie wiem czy warto zmieniać pracę, a nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji. Nie musi być dokładnie, chociaż przedział np 2500-3000 tyś. Pozdrawiam. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
1
Evi 2015-08-27 16:41
Hej, a czy któraś z was pracuje w Łodzi?
W poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną w camaieu i szczerze powiem,ze po przeczytaniu tych komentarzy jestem przerażona..
lola 2015-09-09 14:07
ogólnie fajna praca dla studentów, ale zarobki mogłyby być wyższe :)
Dalia 2015-10-21 13:50
podobne opinie były na innych forach - te opinie nie sa wiarygodne bo pisze je ta sama grupa niezadowolonych pracownic. Pracowalam w Camaieu 11 miesięcy na stanowisku Z-cy KS , odeszłam bo dostałam lepsza ofertę pracy. Cięzka praca, duże wymganaia ale faktem jest że sporo się tam nauczyłam.Obraz firmy jaki wyłania się z komentarzy jest przerysowany - nie sugerujcie się stronniczymi opiniami. W Camaieu była zdecydowanie miła atmosfera - mam doświadczenie w branży i czystm sumieniem mogę polecić.
1
okolo 2015-10-23 10:51
do tych, co narzekają! czy pisząc same negatywy, bierzecie pod uwagę fakt, że w firmie pracują ludzie, którym zależy na swojej pracy, którzy wiedzą jakie są minusy tej pracy, też są zmęczeni i wkurzają się na durne maile i wskaźniki. ale to jest biznes (ma się kalkulować)i to MOJA PRACA. nie piszcie, że to straszna firma, że dno itp. itd., - tak najłatwiej. a wiecie, że utrudnia mi to pracę? , że nie mogę znaleźć pracownika, bo się Kandydatka naczyta głupot i żalów niespełnonych pracowników i ma wypaczoną wizję firmy i nie przychodzi na rozmowę? że nie mam szany zaprezentować siebie jak dobrego menedżera. nie wierzcie we wszytko co czytacie!!!! pracuję w branyż 8 lat i wiem, że presja, szybkość i cośnienie jest też w innych firmach i zawodach. tu też są gorsze dni - tu pracuja ludzie, którzy mogą mieć tez gorszy dzień.
ZASTANÓWIE SIĘ CO WYPISUJECIE!!!!! firmie nie zaszkodzicie, ale swoim obecny lub były koleżankom TAK.
2
lallaa 2015-11-01 18:38
pewnie negatywne opinie nie są do wszystkie wyssane z palca, ale są mocno przerysowane :) pracuję w firmie prawie 2 lata i pomimo stresów, które mnie czasami spotykają, to źle nie jest. mam wspaniałą ekipę, mogę liczyć na Dziewczyny i przełożonch. presja na wyniki jest, ale bisne musi się kręcić,
będę się rozglądać za inną pracą niesługo jeśli nie awansuję. ale poczytajcie o innych sieciówka :) czy tam są sami zadowoelnie???? to czemu z innych firm, też się zwalniają??? czemu ludzie szukają nowej pracy???? bo przekonałam się, że prawdą jest- iż wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. pozdrawiam moję obecne i przyszłe Koleżanki z Wa-wy :)
2
Aneta G. 2015-11-05 11:59
ja się przyłączę do pozytywnych opinii - pracowałam krótko 5-mcy,musiałam sobie dorobić do studiów i na własne potrzeby. Jak ktoś nie lubi tego rodzaju pracy to zawsze będzie niezadowolony. Ja milo wspominam ten okres, może dlatego że miałam dobre opinie od przełożonych i niezłe wyniki - za wszelką cenę chciano mnie zatrzymać :D
Ale niestety studia... Może gdybym musiał dłużej pracować na takim stanowisku byłabym sfrustrowana.
Kinia 2015-11-16 23:21
Te premie są niskie ale wypłata jest zawsze na czas, jak w zegarku. A to jest ważne bo u poprzedniego pracodawcy nie wiedziałam czy będę miała co do gara włożyć :( Nie mam tez problemów z wypłata za nadgodziny. KS drukuje mi kartę z godzinami i pasek płacowy. Wiem ile i za co dostaję.
Kinia 2015-11-16 23:25
Premie nie sa wysokie ale wypłata jest na czas zawsze. KS drukuje mi kartę z godzinami i pasek placowy - wiem za co i ile dostaję. A nie wszędzie tak jest...U poprzedniego pracodawcy firma na K nie mogłam sie nigdy doczekac wypłaty na czas!
1
xxss 2016-01-29 14:56
jako ZK z prawie 3 letnim stażem, powiem, że firma naciska na zawieranie umów o pracę - UZ jet mozliwa tylko w wyjątkowych okolicznościach i w trakcie wyprzedaży, a tak cała ekipa MUSI mieć umowę o pracę i kompet dokumentów i badań - ta biurokracja i procedury i pilnowanie papierów są aż wkurzjące, ale dzięki temu wypłata na czas :)
rriikkoo 2016-01-29 14:59
A ja chciałam powiedzieć coś o "NIBY"opiniach na go work ----- to jest ściema - znam ten portal ( pracowałam tam) i to oni sami tam wypisują opinie na temat pracodawców, a potem każą firmom płacić za możliwość ich moderacji .....buuuu ściema na maxa.
nawet są opnie o firmach, gdzie zatrudniony tylko właściciel(firma jednooosobowa), a wypowiadają się nagle jacyś pracownicy, że atmosfera, że fajne biuro, że miał dobrego kierownika ....hhhhhhaaaaa
nie wierzcie we wszystko co się w necie wypisuje, takie fora to też biznes i się musi kręcić usmiech.gif
1
Alma 2016-02-27 20:41
Wie ktoś może, jak to wygląda w Gliwicach? Bo zapowiada
się rozmowa kwalifikacyjna, a opinie przerażają :/.
Alma 2016-02-28 20:05
Rozumiem. W sumie spróbować można. Szukam pracy
na pół etatu by połączyć ją z inną, pracą w zawodzie.
A Ty pracowałeś/pracujesz w tym sklepie,
czy tak z opowiadań wnioskujesz?
Alma 2016-03-02 21:36
Dobrze, zobaczymy jak przebiegnie rozmowa.
Alma 2016-03-14 19:02
Rozmowa była typowa. Miałam opowiedzieć o sobie,
dlaczego ich firmę wybrałam, jakie mam zalety i wady.
Później przeszłyśmy do konkretów. Niestety, okazało się,
że co tydzień trzeba zrobić nockę, a mieszkam kawałek
od miasta i nie miałabym autobusu. Tak więc w tym
momencie już wiedziałam, jaki będzie rezultat.
olllaaaa 2016-06-23 15:30
hmmm.. jaki nocki co tydzień, kto te bzdury wypisuje??? pracuję 2 lata jako sprzedawca na 3/4 etatu. zostajemy na tzw. nocki, ale to jest od zamknięcia sklepu - 21-22- do na 01:00- 02:00. i jest to 2 może 3 razy w roku jak wchodzą wyprzedaże - ale nie co tydzień.
dalmatynczyk 2016-06-29 22:45
pracuje w camaieu 3 mce i owszem nocki sa dodatkowo platne, ale taka nocka wypada jednak czesciej niz 2-3 w roku, bo np trzeba zrobic inwentaryzacje, albo przecenic sklep. Jednakze uwazam ze w jakiej sieciowce bys nie pracowala to trzeba sie liczyc z zostawaniem w pracy na noc :)

Wszystkie negatywne komentarze są jednak troszke naciągane, sory dziewczyny ale pracujac w sklepie macie swoje obowiazki, nie jestescie ksiezniczkami, za ktore wszystko wszyscy zrobia :)
jezeli chodzi o pensje, wszystko jest placone w terminie i zgodnie z godzinami, ja za nadgodziny mam placone 150% stawki :)

jedynym minusem sa wskazniki, z ktorych trzeba sie tlumaczyc.
wykonczona 2016-07-04 23:36
Witam wszystkich bardzo serdecznie! minął ponad rok, a ja nadal pracuje w Auschwitz czyt. Camaieu. Co się zmieniło? naprawdę sporo! zaczynając od tego ze ucieli nam godziny do 120 - nie wiem jak reszta ale podobno wiekszosc w Polsce tak ma, gdyż firma wymyslila sobie jakiś test i wybrane sklepy biorą udział w teście czyli mają inne promocje niż w pozostałych, nie otrzymują nowej kolekcji no i mają ucięte godziny. Pracujemy na wspaniałe zmiany. Dziewczyna na rano jest od 8:30 do 15 sama, pozniej przychodzi druga dziewczyna i od 15 do 21 jest sama. Oczywiscie w tym czasie musimy oklipowac dostawe, wykonać chore maile, odbierać telefony i tłumaczyc dlaczego mam tylko 2 tysiące zarobione. Jak pracuje sie na popoludnie to oczywiscie klienta ma sie gleboko w D bo jest wyprzedarz a razem z nia taki masakryczny zapieprz ze szok. i jedna biedna dziewczyna ma do ogarniecia przymierzalnie, kase od ktorej czasami sie nie odchodzi przez 15 minut, poukadanie sklepu, poodkurzanie, umycie luster i starcie kurzy. Uwierzcie ze 6 godzin to w cholere mało czasu. jezeli przeczyta to sz.p. Katarzyna W. to chciałam zeby przyjęła pani ode mnie szczere gratulacje! razem z francją skutecznie rozwalacie firmę i gnębicie prcowników. Tak. przez 6 godzin nie ma jak iść do toalety, sama mam juz problemy z pęcherzem bo nie zdąże przejsc przez sklep zeby isc na zaplecze do wc to juz ktos stoi przy kasie i czegos ode mnie chce. Kierowniczka w ogole nie jest kontrolowana, robi co chce. Układa grafik inny, wysyła dla regionalnej inny. Pracuje cały czas na ranki, weekendy ma wolne, w strategicznych dniach i godzinach zawalają studentki i pozniej musza wysuchiwac jeszcze pretensji co robilaś tyle czasu ze tak malo zarobilas i masz takie niskie wskazniki. Aż chce się jej wykrzyczeć w mo.rde ze pol dnia sprzątałam i plunąć na nią. Na zmianach cały czas nie ma osób funkcyjnych, jak coś sie dzieje i dzwoni sie do kierownika to oczywiscie nie odbiera, a jak źle rozwiążesz sytuacje to potem masz przerąbane i muisz np oddawac kase bo coś źle zrobiłaś. Generalnie nic sie nie zmienilo. Nadal jestesmy traktowani jak murzyni tylko jeszcze gorzej, duzo osob stracilo pracę lub czesc godzin przez cięcia. Ale cóż. biedny student, pracować trzeba. W zasadzie to już obroniłam licencjat i zostało mi tylko 2 lata mgr i po tym czasie napewno stamtąd wyfrunę. Nie moge doczekac sie kiedy rzuce w zęby wypowiedzeniem mściwej kierowniczce która nic nie robi tylko zgarnia kupe szmalu.
4
PatMat 2016-09-29 22:10
Szkoda ze nikt nie chce napisać ile zarabia się jako sprzedawca... :(
xxx 2016-09-29 22:46
Kierownicy sklepu na pewno mają szansę na jakieś premie do podstawy @baba, ale nie wiem jakie są teraz zarobki.
JagA 2016-11-22 11:19
Hej. Ja na 5\8 etatu czyli 25 g tyg mam 900 stow na reke. Czesto dochodza premie i nadgodziny. Pozdr.
Laura 2017-01-04 18:07
Hej, pracowałam w Camaieu rok. Atmosfera nie do zniesienia -głównie przez jedną osobę tam zatrudnioną, która ma pracowników za nic, z taką huśtawką nastrojów - jak u tej osoby, nie spotkałam się jak do tej pory w pracy. Polecam dobrego psychiatrę.
Codziennie dzwoni DR (czasem kilka razy dziennie), trzeba się ciągle tłumaczyć ze wskaźników.
Brak umowy na cały etat dla sprzedawców, z tego powodu ciągła rotacja pracowników. Obcinanie godzin, od 8.30 do około 14.00 jest 1 osoba na sklepie, później przychodzi druga, która zostaje od około 17.00 do 21.00 sama.
Premia znikoma, jeśli już ją wyrobisz to dostajesz 15-20 zł premii.
Brak szkoleń dla nowo zatrudnianych osób. Brak godzin na to, aby pokazać pracownikowi jak np. otworzyć rano system, później pretensje, że czegoś nie wiesz. Do kierownika ani zastępcy nie możesz zadzwonić bo i tak nie odbierają telefonu, jeśli odbiorą to i tak dostajesz opieprz, że dzwonisz i czegoś nie wiesz.
Nie polecam, chyba że chce ktoś zdobyć doświadczenie na początek.
W tej chwili też pracuję w handlu, pieniądze nie są zbyt duże, ale z chęcią idę do pracy, bo atmosfera jest super, a to jest bardzo ważne.
Progus 2017-01-06 17:48
Generalnie firma jest ok. szkoda tylko, że bazuje na młodzieży.!!!!!
xxx 2017-01-14 14:45
Camaieu było moją pierwszą pracą, spędziłam tam ponad 2 lata. Wszystko zależy od tego, czego od tej pracy oczekujecie. Na początek jest ok, pensja zawsze na czas, dość wysoka stawka. Wcześniej dochodziły jeszcze różne bonusy, wygrane w konkursach itd., chociaż teraz tego już nie ma. Jeśli jednak chcecie osiągnąć coś w handlu i nabyć dobrych nawyków to zdecydowanie odradzam. Sami strzelają sobie w kolano podwyższając ceny i dorzucając do tego beznadziejny VM. W biurze wiecznie nikt nic nie wie albo nie odbierają telefonów. Marketing zawsze opóźniony, plakaty dojeżdżają za późno, produktów na witrynę też zazwyczaj nie ma na czas. Regionalni jak regionalni, taka ich rola, że mają pilotować wskaźniki, ja się ich nigdy nie bałam. Nie reagują na sugestie swoich pracowników (zazwyczaj trafne), preferują raczej uległość i bezmyślne wykonywanie poleceń, mimo że zwyczajnie na tym tracą. Tak więc generalnie praca na przezimowanie okej, ale rozwój praktycznie zerowy
Buźka 2017-01-21 18:58
Camaieu to znana marka, mająca swoje standardy do których trzeba się dostosować. Warto pracować , można sie czegos nauczyć!!
Karolina 2017-03-13 23:19
Camaieu Polska od wielu lat działa z powodzeniem na polskim rynku. Zainteresowani oferta pracy w firmie moga skorzystać z adresu e-mail: biuropolska@camaieu.fr
OLO 2017-06-13 15:18
CAMAIEU Francuska firma ,która nie szanuję swoich pracowników! Kierownik ma pracować po 8 godz,a co się okazuję jest tyle pracy,że zawsze robi nadgodziny,za które nie płacą-każą odbierać,ale kiedy hi hi.
Kierownik regionalny p.Kamil No...... na początku jak przychodzi nowa osoba do pracy to regionalny udaje miłego ,wspaniałego człowieka .Po miesiącu pracy w tej firmie wychodzi kim jest ten regionalny-bardzo niemiły cham,który ciągle wydzwania na sklep co klika godzin czemu jest takie niskie Pa,PM lub TT.
Nie ma tlumaczenia ,że przez połowę dnia jesteś na takim dużym sklepie sama i musisz w miedzy czasie przyjąć towar, rozwiesić go,ogarnąć sklep,zrobić mega duży OH.Rano jak przychodzisz do pracy zaglądasz na maila,a tam tabelka, które miasto jest na jakim miejscu i opierdziel:)
Praca bardzo stresująca,regionalny zamiast pomagać przeszkadza i jest dwulicowy.
Jak ma kogoś zwolnić to nie mówi tego w prost - tylko przyjeżdża i uśmiecha się ,mówi co gdzie poprzestawiać - dosłownie sielanka,5 godz później osobę,która chce zwolnić mówi chodź porozmawiamy - no wiesz nie przedłuzam Ci umowy.Niestety jest człowiekiem,który lubi osoby,które gadają na inne i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Uważajcie bo nie wypłacają premii,nie zwracają za koszty szkoleń.
Nie polecam nikomu tej pracy.Przed pójściem do tej pracy - ostrzegała mnie koleżanka,ehhh trzeba było jej posłuchać:(
Ochotnik 2017-06-18 19:29
Mam pytanie i nadzieję, że ktoś mi pomoże i podpowie kilka szczegółów. Jestem zainteresowana praca na stanowisku kierownika sklepu. Jak się pracuje w firmie?
heisenberg 2017-07-11 12:54
Ta praca to śmiech na sali. 5k brutto, to będzie za mało na stanowisku kierownika. Zresztą słowo kierownik....to tylko słowo. Bo to 5 posad na jednym stanowisku. Nie wiedzą, jak powinien wyglądać dobry managment. Firma ludzi nie szanuje. Nie daje niezbędnych narzędzi do pracy. Gdyby kierownik miał nielimitowany czas pracy i rozliczany był tylko za wyniki (a tu napięty grafik, bo przecież kierownik to przede wszystkim sprzedawca). Nie ma czasu na nic.
Dziewczyny, omijajcie oferty pracy tej firmy z daleka. Nie ważne czy to Wa-wa, Szczecin, Poznań czy inne miasta. Nie warto.
Magnus 2017-07-13 14:50
Jeśli ktoś nie lubi pracy w handlu to może lepiej szukać coś innego?
Zostaw swoją opinię o Camaieu Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Camaieu Polska