Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-03-11 23:17:53 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Brandt - Landshut. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
szczera - 2010-08-25 01:01:44 odpowiedz | cytuj
Ludzie praca w firmir Brandt przyniosla mi wiele krzywdy i bólu. Tam jak to się mówi to jest wspolczesny Oswiecim. pracowalam na niemieckiej stronie poprostu wyzysk czlowiek przez niemcow. praca na akord, z palcow krew mi leciala, nie mozna bylo isc nawet siku, czy zrobic lyk wody. masakra. podobno na polskiejstronie jest jeszcze gorzej, nawet nie chce myslec co ci ludzie tam przezywaja. odradzam kazdemu nie jedzcie tam. obiecuja prace w milka a tu zupelnie co innego, niby brandt wspolpracue z mikla ale warunki, atmosfera i traftowanie zlowiek wogole nie podpisuje sie pod warunkami normalneo człowieczeństwa!!
szok. odradzam i to z szczerego serca.
nie wierzysz jedz, przekonaj sie sam!
inni wola milczec bo sie boja, ale nie wiem czego.
prawda - 2010-09-22 20:36:29 odpowiedz | cytuj
Co za brednie!! z palca wyssane bzdury!! w brancie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] generalnie robota jest spoko
ona - 2010-09-25 12:28:05 odpowiedz | cytuj
ja mam tam jechac pracowac... teraz juz sama niewiem czy jechac czy nie? :(
poniżona - 2010-09-27 11:30:29 odpowiedz | cytuj
kochani-nie jezdzcie tam do pracy-to horror-jeszcze nikt mnie tak nie poniżył i upokorzył jak her.Angelika z sali nr.6 na niemieckiej stronie a mam swoje już lata-wogóle nie dostałam umowy co do godzinnej stawki tak ze nikt tam do końca nie wie za ile pracuje-wytrzymałam tydzień-wróciłam do Polski chora i poniżona-atmosfera tam jest nie do wytrzymania i w tej chwili już w domciu mam wrażenie że to był okropny sen -po prostu koszmar.Nie zgadzajcie się ludzie na takie warunki i nie jezdzie tam do pracy-szkoda kazdej osoby.
luzak - 2010-09-29 17:30:36 odpowiedz | cytuj
Ludzie po waszych opiniach zastanawiam się czy nie zjechać do polski,chociaż nie ma mi tu źle ,siku chodzę kilka razy dziennie ,krwią nie ociekam ,cukierki dobre tylko Polacy- jakieś takie lesery do roboty (oczywiście nie wszyscy ) a tak poza tym ,kto chce pracować to będzie a komu się nie chce to pierdoły wypisuje.Wiadomo że robota sama się nie zrobi i nie ma źle !!!!!!!!!!!!!!!!
pracownik - 2010-09-29 17:38:05 odpowiedz | cytuj
witam a ja tam byłam i na drugi rok tez mam zamiar jechać było spoko a to co jest wyżej napisane to bzdury ale prawda jest taka że przyjeżdżają tam osoby które nigdzie w życiu nie pracowały i to my musieliśmy im cały czas pomagać to się robiło za nierobów i to na pewno tacy ludzie tu opisują takie brednie bo takim to się nigdzie nie podoba pojedz a zobaczysz jaka jest prawda -bo jak dla mnie to spoko pozdrawiam
pracuś - 2010-09-29 17:41:19 odpowiedz | cytuj
a ja tam jestem i jest super jak dla kogo ten kto przyjechał pracować to mu się podoba a ten kto przyjechał na wczasy to narzeka - jest dobrze
pomyłka - 2010-09-29 17:50:50 odpowiedz | cytuj
oooooooooo a kto to jest ta Angelika Frau czy Herr albo obojniak albo ten ktoś kto to pisał to nie odróżnia płci
ewa953 - 2010-09-29 19:25:56 odpowiedz | cytuj
co za bzdury wypisujecie ja tam pracuje i krew mi nie leci trzeba sobie rekawiczki ubrac ale jak sie jest tepakiem to problem sa ludzie i ludziska na swiecie tak jak niektórzy z was pozdrawiam....
poniżona - 2010-09-30 12:01:04 odpowiedz | cytuj
Widzę,że za moją opinią szybko posypały się opinie pozytywne-komuś zależało bardzo na tym-no niestety ja moją opinie podtrzymuję-bardzo złe traktowanie polaków-poniżanie na kazdym kroku i piszę tylko te opinię dlatego żeby ludzi przestrzec przed tym horrorem,a w ostatecznosci,żeby sobie nie pozwalali na takie traktowanie.Zapewniam ,że nie jestem nierobem-do pracy za granicę jeżdżę już 10 lat i nigdy nigdy Polacy nie byli tak żle traktowani jak tam-cieszę się że niektórzy są zadowoleni -pozdrawiam szczęśliwców--a propo-gdzie są umowy ze stawkami godzinnymi-jedni zarabiaja 3 euro na godz,drudzy 4 euro a tak naprawdę to mało kto wie za ile pracuje.A jaka tam rotacja jest-dlaczego tyle osób stamtąd ucieka-z takiego,,dobrobytu''?
poniżona - 2010-09-30 12:11:48 odpowiedz | cytuj
DO POŚREDNIKÓW ZAŁATWIAJĄCYCH PRACĘ W MILCE-------------JAK SIĘ KIERUJE LUDZI DO PRACY TO TRZEBA IM ZAPEWNIĆ NORMALNE WARUNKI DO PRACY I ZAINTERESOWAĆ SIE TYM CO TAM NAPRAWDĘ SIĘ DZIEJE------------!A POSYŁACIE LUDZI DO PIEKŁA!
weso - 2010-09-30 18:14:25 odpowiedz | cytuj
widze ze nudno ci jak tak pracujesz 10 lat to dlaczego nie chca cie na sta
********** - 2010-09-30 19:02:29 odpowiedz | cytuj
pisanina bez polskich znaków-prosto z raju-boli że ktos napisał prawdę a zapewniam że wiecej osób tutaj się wypowie,jaka jest prawda!
nowa - 2010-10-02 20:53:36 odpowiedz | cytuj
witam wszystkich ja mam jechać tam pracować i nie wiem co mam zrobić już jestem zapisana tyle tu tego piszecie i dobre i złe wypowiedzi widzę już byłam w dwóch pracach w Niemczech i też się dużo naoglądałam ale w sumie tu to chyba tylko jednej osobie tam się nie podobało tak to wywnioskowałam po przeczytaniu tego wszystkiego ach niech mi pojadę zobaczę i przy pierwszej okazji zaraz opiszę jak tam jest
pracownik - 2010-10-02 21:07:15 odpowiedz | cytuj
dzień dobry ja pracuję w Milce w racy na bandzie szybko się rozeszła informacja o opiniach na tym forum no i tak ta osoba która opisała tutaj tę straszną historię była tematem tabu całego dnia zapewniam nie ma tu żle praca spoko mi się podoba może dlatego że jestem młoda a osoby które chcą wiedzieć jak tu jest naprawdę to niech wejdzie na NK tam widać ile jest osób zapisanych i czy tam ktoś napisał coś złego na milke zapewniam że nie - sprawdż i przekonaj się sam
obojętna - 2010-10-06 12:38:41 odpowiedz | cytuj
trzeba jechać tam samemu i przekonać się na własnej skórze jak tam jest, jednym się spodoba a drugim nie. A co niektórzy tutaj wypisują same pozytywne opinie o tej firmie, a to są takie osoby które podlizują się majstrowym i potem dostawają lekkie roboty, takie które im się podobają i jest luz super i rewelka w robocie! Żałosne są dla mnie takie osoby liżące za przeproszeniem "tyłek" !
?????????? - 2010-10-08 18:29:47 odpowiedz | cytuj
Ludzie-przecież to jest biznes rodzinny,liczy się tylko kasa a co tam człowiek,niech go poniewierają.!
Mega zapie*dalacz - 2010-10-27 09:10:51 odpowiedz | cytuj
Witam,
praca jak praca, pracowałem w Polsce ciężej. W Brandzie każdego dnia, miałem wrażenie, że pracuję na akord, kombajny wiedzą o czym nawijam, ale nie narzekam.

Za pierwszym razem było ciężko, chciałem wiać, ale wytrzymałem i teraz jestem z siebie dumny. Polubiłem wiekszość ludzi będących tam na stałe.

Jedyna rzecz, która mnie w tej firmie zdołowała to.. zarobki. Oficjalnie masz 7,60euro/h brutto, co netto daje.. 5,35e/h?

Ok niech będzie, ale dolicz do tego koszta mieszkania 165-170euro miesięcznie + 100euro zaliczki, bo coś w końcu musisz jeść, chociaz za stówkę ciężko tu przeżyć i zostaje Ci... no właśnie ile?

Za jeden miesiąć pełny przerobiony, tzn. w tygodniu sześć dni pracowniczych po 8,5h dostałem 650euro przelewu na konto, strach pomyśleć co by było gdybym wziął większą zaliczkę.

Gdy wyjezdżasz na urlop mieszkanie masz nadal potrącane, warunki mieszkalne jak za te pieniądze są daremne, najgorzej ma chyba Innere, kuchnia na 20-stce ma wymiary: 1m x 2m. a mieszka tam ok 20osób. Śmiech przez łzy.

Nie porównująć niemieckich zarobków do polskich, wiecej dostałbym bedąc w niemczech na zasiłku dla bezrobotnych. Jeśli podoba się państwu taka praca, za takie pieniądze, to zapraszamy do Landshutu.

P.S. Chciałbym by wprowadzono w tej firmie szereg pozytywnych zmian ,ale wątpię by pieniadze stały się mniej ważne od pracowników.
milka - 2010-11-02 16:17:13 odpowiedz | cytuj
@pracownik: też jestem zapisana na nk, ale to tylko ze wzgledu na podtrzymanie konknatkow z ludzmi ktorych tam poznalam, bo napeno nie dlatego że mi tam dobrze było - wrecz przeciwnie!!!! wszystko pieknie sie zapowiadalo, ale juz po godzinie pracy wszystko bylo jasne. grupka "starszych" pan narzucajacych niesamowite tempo pracy! niejedenmlody facet nie dawal im rady!! juz wiele rzeczy widzialam ale to traktowanie nowych pracownikow przez szefostwo i starsze panie, ktore boją sie o swoje tylki i gotowe byly zrobic wszystko zeby Cie upokorzyc, opierdolic, a najlepiej na oczach jakiegos przelozonego - koszmar. Chociaz na prace na niemieckiej stronie nie narzekam, to praca na tzw. polskiej stronie do dzisiaj sni mi sie po nocach - i sa to sny, ktore zaliczyc mnozna do koszmarow. Warunki mieszkaniowe okropne i niezapeniony transport do pracy -`wiec deszcze nie deszcze...trzeba bylo deptac 5 km "z buta". A z osobktoe maja cos do powiedzenia to milo wspominam tylko Bozene i Mirka. Ale genernalnie zgadzam sie z opinia ze to wspolczesny oswiecim! Mialam okazje pracowac jzu bardziej ciezko, ale prace w brancie i tak wspominam najgorzej!!!! nie polecam - wrecz odradzam.
Arbeiter - 2010-11-17 01:54:49 odpowiedz | cytuj
Witam! Pracuje lata w Brancie i chcialbym sie wypowiedziec na ten temat. Praca tutaj byla kiedys bardzo fajna, teraz gdy od jakiegos czasu jest nowy szef Brandta jest coraz gorzej. Nowy szef powiedzial, ze ludzie z Brandta za duzo pieniedzy zarabiaja. Ludzie od pana S. musza teraz zapieprzac za tych z Brandta. Sa ponizani. Nazywani szmatami, caly czas schnela, bici. Jest totalny balagan, zero organizacji, solidarnosci, wspolpracy, kompletnie zero. Odradzam tu przyjezdzania nowym osobom, bo sie narobia za bardzo male pieniadze i zostana nawet ponizeni.
Jesio - 2010-12-17 23:13:21 odpowiedz | cytuj
Ja tam pracowalem w latach 2003-2004 bylo super....Wiekszosc pracownikow to studenci ( w czasie wakacji). Moge sie tylko zgodzic z tym, ze praca po stronie niemieckiej byla tylko taka ze byl czas odetchnac, nie stal nikt nad glowa i poganial. Po polskiej stronie pakowanie to wiadomo akord... Placa nie byla moze jakas wygorowana, no ale byla zawsze wyplacana... Ogolnie jestem zadowolony z pracy w brancie, poznalem wielu ludzi, jesli byla by okazja chetnie bym tam wrocil...
milki - 2010-12-21 14:31:23 odpowiedz | cytuj
jak chcesz to zawsze mozesz wrocic do zajebistej pracy w milce za pol darmo ciagle potrzebuja ludzi bo nikt szczerze juz tu nie chce przyjechac 6 lat temu pewnie tu bylo jeszcze fajnie ale teraz to jest masakra tylko wszyscy ucekaja a robia tutaj osoby ktorych jest to pierwsza praca w Niemczech lub mohery-kombajny ktorych nigdzie juz nie chca przyjac (wiek) i to one podkrecaja temp w strachu zeby ich nie wywalili
anonim - 2011-01-25 22:16:22 odpowiedz | cytuj
Ale brednie piszecie. Pracowałam tam trzy lata z kolei i jak bym tylko mogła zaraz bym tam była. Niemiecka strona jest właśnie najlepsza, można się poobijać i lepiej płacą. Polecam Saal 6 i Leiterin Heidi, to jest babka z jajami.
Nie słuchajcie na te brednie jakie tu są, wolicie pracować w Holandii na polu przy 30 stopniach. Tam na halach super 17 stopni. Marudzą tylko lenie, co myśleli że tam zajadą i im Seeholzer naładuje walizę pieniędzy.
Naprawdę polecam tę pracę, jak ktoś ma wątpliwości, to niech odnajdzie na NK klasę Brandtu i popisze z osobami które tam były i to wiele lat.

anonim - 2011-01-31 10:44:07 odpowiedz | cytuj
Tak po pierwsze pracowałąm 2 tyg i umowy nie widziałąm na oczy! Po drugie stawka przy załatwianiu pracy była 5,50 co sie pozniej okazalo ze wychodzi nie cale 5 na godzine :/ Robota ogolnie nie najgorsza, ale to tylko zalezało od tego na kogo sie w dany dzien trawfiło i co sie robiło!! Rece pociete, tepo czasami nadawali nie samowite, nikt nic nie wytłumaczył a jak cos sie walilo to od razu z grubej rury jechali po tobie, do pracy dziennie chodzilo sie w stresie... a co najlepsze do pracy chodziło sie z buta ogolnie masakra! Co do mieszkania płaci sie 170euro mieiecznie. Za taka kase to powinnismy w luksusie zyc! a ja trafiłam na mieszkanie gdzie w lazeince na pol sciany był grzyb, w innym mieszkaniu znów kible rozwalone! aha problemy z meldowaniem sie, bo każdy musiał isc sie meldowac osobiscie! Z tym ze byly problemy, gdy ktoś nie miał paszportu, gdy był tylko stadt to juz jnie szlo to tak sprawnie!
No, a jezeli ktos sie faktycznie juz zdecuduje zeby tam jechac (chociaz odradzam) to zalatwiajcie sobie innego busa, bo oni kaza jechac firma z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wzieta marco polo która bierze 380zł w jedna strone!! To sa zlodzieje!!!
No, ajk mi sie cos spomni jeszcze to napisze :)
x