brak logo

Toptel

Kraków

Opinie o Toptel

anonim 2010-07-27 10:06:13
Firma jest bardzo nierzetelna. Nie wypłacają należnych pensji, nie szanuje się tam pracownika.
6
anonim 2010-08-26 19:43:35
Zgadzam się z przedmówcą. Dramat kierownik, drze się jak by był nie wiem jakim intelektualistą a skończył zaledwie zawodówkę. 4ry razy wyrzucany ale dzięki pucowaniu się szefowi i kibicowaniu Cracovii(obaj kibicują) jeszcze jest pracownikiem. Wypłaty wydawane regularnie bez problemu. Nie miła atmosfera w pracy, ciągły nacisk na szczegóły. Nie można chorować-BO FIRMA PONOSI STRATY. DRAMAT DRAMAT DRAMAT. Jeśli kierownikiem będzie nadal ten grubasek nie polecam nikomu. Szefowie OK. Nie ma problemów jeśli nie chorujesz. Ale kto jest robotem i nigdy nie ma słabszych dni.
3
S 2010-09-07 09:48:01
A jakie pieniądze na rękę,praca po 8 godzin czy wiecej? Nocki też wchodzą w grę ? bo widzę,że ogłoszenie często jest w gazecie czyli sporo osób z tamtąd ucieka .... a chciałem się tam kiedyś przyjąć,tylko nie wiem czy warto.
1
T 2011-08-27 06:27:52
Firma dodatkowo teraz zaczeła handlować na allegro pod nickiem mediastore24_pl chyba jej potrzeba kasy gdyz zadna duza hurtownia nigdy takich rzeczy nie robiła żenada...
1
nicky larson 2013-05-29 23:35:33
Czy ktos moze mi powiedziec, jak wyglada praca w firmie Toptel w Krakowie?
Czy zawsze wyplacaja pensji na czas? czy pracodawca kombinuje czy jest uczciwy?
Dziekuje za odpowiedz
1
anonim 2015-07-21 17:12:51
kilka miesiecy temu jak tam robilem to tragedia. Pieniadze sa wyplacane na czas ale jak po nie idziesz to musisz sie prosic o to co zarobiles, a wlasciciel steka jak ci je daje. w lecie w tym budynku jest 30stopni na pietrze gdzie pracuja magazynierzy za to w biórze 8 klimatyzacji. jak chca wprowadzic jakies zmiany w firmie to schodzi im z tym kilka miesiecy, ciagle ludzie przychodza i odchodza, chcieli wprowadzic zmiany godzinowe ale sie nie doczekalem i pewnie ich nie ma dalej. o podwyzke nie prosilem ale chlopaki mowili ze o 100zl musisz sie prosic kilka miesiecy. generalnie mam wrazenie ze szanuje sie tam tylko pracownikow z gory a magazyn to tylko pucybuci. plusem byly godziny ponad norme dobrze platne i to by bylo na tyle.
1
Kejs 2015-08-08 22:33:04
Szanuję opinię poprzednika bo owszem góra nie szanuję pracowników ale praca jest spoko atmosfera jest gites płaca jest jaką jest ale też trzeba sobie na nią zasłużyć. Powiem tak,że jest to praca dla ludzi a nie dla placków którzy myślą że będą leżeć nikt nie powiedział ze będzie łatwo nie pasuje znajdź inną a nie zajmuj normalnym ludziom pracy najlepszy z ludzi którzy tam są to dokladajacy jako jedyni muszą pracować za 10 żeby robiący zamówienia mieli premię dzięki nim chyba ale tak twierdzę mają te premie to oni muszą latać biegać i znajdować jak najszybciej towar szukany i to ich trzeba szanować tzn Wszystkich trzeba bo to dzięki całemu zespołu magazynierow przedstawiciele mają jakiś cel i pieniądze i jest to śmieszne jak góra ocenia magazyn jako [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] no sory ale zastanówcie się nad tym bo to dodaje nie miłej atmosfery w pracy dla innych ludzi którzy pracują w tym zakładzie który jest bardzo oplacalym tyle w temacie ale szanujcie magazynierow i dokladajacych bo to dzięki nim macie pieniądze i względy wobec klienta a pomyłki zdarzają się każdemu i nie ma co się unosić bo to bardziej stresuje i bądźcie wyrozumiali bo zdarzało się wam to za często dziękuję i pozdrawiam ;) pozdrawiam kierownika Wojciecha ;)
2
Max 2016-03-23 17:22:29
Kejs.... jaka ty szkołę skończyłeś ? Nie wiesz , Ze są znaki interpunkcji : przecinki, kropki itp . To co napisałeś to masło maślane i nic z tego nie można zrozumieć. Wróć się człowieku do szkoły podstawowej
masz papieroska ? 2016-09-11 22:34:02
ogólnie odradzam tym co palą papierosy. jeśli nie chcesz by jeden z kierowników nie nękał Cie codziennie pytaniem przy końcu zmiany, ... daj papieroska... albo ja jestem do dogadania :D dobra to dwa papierosy wystarczą? dobra spoko możesz wyjść wcześniej. true story takie życie w top telu aferka za aferką a kręci je nikt inny tylko kiero na siłe z nudów. Praca kiero powinna Ci dawac motywacji do pracy ! bo możesz coś osiągnąć, ale gdy słyszysz że gość doszedł do czegoś bo sprzedawał wszystkich jak leci no to przykro. i niestety ale kulturą to się nie popisuje a oczekuje szacunku , szefostwo wporządku ale prawdziwi kiero w innych firmach dają przykład i motywacje ale niestety nie tutaj.
3
Sandomierski Karierowicz 2016-09-12 12:29:07
Obiektywny:
Wasze komentarze są śmieszne.  Szkoda że nie piszecie tego jak jest na prawdę.  Fakt: rozżalony byłbym gdyby mnie zwolnili i może bym dał upust emocjom na forum. Ale pracuje i mam się dobrze. Dodaje PRACUJE. Nie ma pracy ten kto nie pracował.  Ostatnio bylo kilka zwolnień ale wszystkie trafione w 100%. Atmosfera na magazynie jest teraz genialna. Nie ma już osób które dzielą magazyn na lepszych i gorszych. Co do kierowników... lepszy byłby starszy pan który ma rozliczać nas z wykonanych zadań? Widzę że Wasze doświadczenie jest na tyle skromne że nie wiecie czym się oni różnią od tych starszych panów. Dość że często pomagają przy różnych zadaniach to walczą o profity dla nas. Gdyby nie oni to moglibyśmy zapomnieć o podwyżkach, premiach, wcześniejszych wyjściach i rotowaniu godzinami pracy. Nie miałem nigdy problemu żeby zamienić się zmiana- co u starszych panów było nie do przyjęcia. Życzę każdemu tak fajnej-spokojnej pracy bez nacisku na WIĘCEJ.
Pozdrawiam
aaaa 2016-09-12 16:12:54
Dobrze ma ten kto trzyma z kierownikami. Zresztą też niektórzy po znajomości mają łatwiej. Czasami bywały problemy z zamianą. Non stop podkręcanie o wydajność a prosić o kasę się trzeba było. Nic dziwnego że niektórzy walczyli o swoje, przez co nazwani zostali tymi którzy "dzielą magazyn". Rotacja ludzi jest dość częsta więc to też jako tako świadczy o firmie. Jest jeden kierownik, który coś ogarnia. Drugi potrafi tylko łazić za ludźmi i faktycznie prosić o papierosa. Przedstawiciele grają tylko o swoje często śmiejąc się z magazynierów że nie potrafią liczyć. Pomijaj czasami ich wulgarne żarty tak samo jak kierowników. Atmosfera może i jest ale tylko między magazynierami, którzy sobie pomagają. Ciężko o jakąś konkretną umowę. Z różnego punktu widzenia można pisać różne rzeczy. A wiarygodność postów również jest do sprawdzenia. Ciekawe komu pracującemu tam chce się pisać komentarze. Ktoś kogoś informuje o tym co się dzieje i aby firma nie straciła twarzy to się ją ratuje komentarzami. Nie dziwię się w sumie, każdy walczy o swoje. Szef w miarę spoko, żyje tym biznesem jak nikt inny. Potrafi dorzucić coś ale często trzeba się prosić o swoje. Brakuje tam profesjonalisty od logistyki i jakiegoś marketingu. A daj papieroska to już standardowy tekst :D hahah
7
packman 2016-09-12 21:52:13
tak oczywiście bo benefity podlicza gość który nie ma matury przez matematykę, no ale cóż taki paradoks. Tak ogólnie rzecz biorąc jest to portal na którym można wyrazić swoją opinie, więc ja się pytam gdzie byłeś sandomierski karierowiczu i Bitw, kto wam zabronił pisać jak to jest dobrze w firmie i jakie to benefity nie są ? mieliście na to rok, dwa żeby pisać o tym. ale odezwały się piszczące świnie gdy zobaczyły jak jeden z drugim mówi jak jest. Atmosfera jest tylko między magazynierami jak napisał aaa bo kiero psują ją skutecznie napuszczając ludzi na przedstawicieli lub jak to lubią mówić 'górę'. Nikt nie wymaga idealnych warunków i złotych gór w pracy, ale gdy ktoś daje przykład tym co robi, pokazuje pełne zaangażowanie pracą, buduje dobrą atmosferę w Całej Firmie to wtedy idzie praca i są zadowoleni pracownicy, i co najważniejsze biorą przykład z nich, a nie że przychodzi jeden kiero podpiera ściany wiecznie z telefonem w ręku i stoi nad Tobą mówiąc Ci co masz robić po raz setny, i dlatego właśnie chłopaki odchodzili albo demotywowali się do pracy. i co najważniejsze , nie będzie zadowolonych pracowników gdy widzą że pewne osoby mają dobry układ z kiero i mogą liczyć na lepsze traktowanie. nie będzie dobrej atmosfery w firmie gdy nie będzie jednakowego podejścia do pracownika. Pozdrawiam
4
Opos 2016-09-13 07:40:53
Tak jest wszystkim źle że ludzie wracają do firmy po kilku miesiącach pracy w innych firmach. Tak jest źle że ściągają swoich znajomych którzy pracują i biorą premie. Zalic po zwolnieniu możecie się tylko do siebie bo nie nadajecie się nawet do pracy na magazyn. Praca jak każda inna a przynajmniej się nie przypiesprzają o pierdoly i mają ludzkie podejście do pracowników. Zastanówcie się teraz komu robicie problem bo im się nic nie stanie a reszta może już nie mieć takich profitów i takiej łatwości w załatwieniu różnych spraw. Jeśli ktoś chce wiedzieć jak jest to proponuję przyjść zobaczyć. Na forum to każdy może napisać. Czy to konkurencja czy nawet właściciel toptela.
Kto pyta nie błądzi 2016-09-13 07:54:15
Jeśli komuś zależy na przyjściu do pracy, zrobieniu co trzeba i wyjściu to nie można narzekać, płaca rośnie w górę. Ja osobiście nie miałem problemów z wolnym, jeśli była jakaś spinka czy coś to trochę winy było też po mojej stronie. Ogólnie ok choć liczę że premi,ektóre weszły niedawno utrzymają się na dłużej i będą sprawiedliwie rozdawane żeby wszystkich motywowały do pracy a nie kombinowania. Jest to bardzo dobry sposób żeby pracownicy skupili się na pracy a nie konspirowaniu. Wiadomo że jak kogoś wywala to pisze złe opinie, jak ktoś odchodzi w pokoju to nawet mu się nie chce tu wchodzić. Obecny pracownik
kuwakuwakuwa 2016-09-13 19:06:45
Co powiem o firmie ? hmm.... jeden z kierowników typowy pionek szefa, kabel, nieudacznik, nakreca afere za afera o złote gacie. A a drugi pan kierwonik nie dosc, ze najstarszy to tak jak chłopaki wyzej mowia sepi szluga za szlugiem, jak jakis zul spod biedronki. Pan liczacy raporty hmm tez jest cieply co do szefostwka, ale co sie dziwic ktos od kierownika. Atmosfera wsrod magazynierów jest mega, piona dla nich i zdrówka ! PDW ( do toptelowskiego wiezienia )
5
Były Pracownik 2016-09-13 21:16:43
Toptel to długa historia, pracowałem tam i nie żałuje, że mnie tam już nie ma… Szef jako taki dobry, prosty człowiek, który osiągnął to pracą. Kierownictwo jest tragedią, jeden łazi non stop z telefonem, opiera się o ścianę i nic nie robi. Dodatkowo nakręca dziwne afery i magazynierów przeciwko sobie, jak wspomniałem nic nie robi, a rozkazuje jakby był królem, musi nieźle się szefowi podlizywać (nie wnikam jak ale na magazynie chodziły ciekawe propozycje :D), nie jednego wkurzał i nie jeden chciał się z nim porachować…. Wszystkich kapuje do szefa i robi aferę za aferą. Drugi jak w komentarzach wyżej non stop szlugi, boi się na każdym kroku podjąć jakiejś decyzji ale podsumowując lepszy od poprzednika wyżej wymienionego w tym komentarzu. Przedstawiciele dzielą się na normalnych, czyli błędy się zdarzają i można z nimi zamienić słowo, zaś druga połowa to zapatrzeni w siebie ludzie którzy myślą, że im wszystko wolno i sobie za dużo pozwalają. Magazynierzy- atmosfera super ale tylko między nimi bo można pogadać i sobie każdy pomaga, choć czasem się za to obrywało (nie gadaj, zapier….) Niestety są wśród magazynierów osoby, które z jakiegoś powodu (pokrewieństwo czy dobra znajomość) mają dziwne przywileje i im wszystko wolno i niestety też kapują kierownictwu czy szefostwu… Rotacja pracownikami jest bardzo duża, kto choć trochę tam pobędzie zrozumie czemu trzeba stamtąd uciekać. Kasa hmm na średnim poziomie, premie - obiecanki cacanki, Ci co tam pracowali to walczyli o swoje, bo na każdym kroku zostawali oszukiwani i premie były im zabierane z niewyjaśnionych przyczyn. Takie zachowanie każdego z nas prowokowało do obniżenia wydajności, która non stop szła do góry i wymagania coraz większe, a niestety pieniądze te same albo mniejsze… O podwyżkę to trzeba się prosić jak głodny o chleb. Umowa, żeby dostać to nie wiem ile trzeba było czekać ale czasem bardzo długo… ¼ etatu kogoś zadowala? Podsumowując praca śmiech na sali, a niby firma na wysokim poziomie. Nie polecam chyba, że zmienią kierownictwo albo chociaż jednego z nich czyli pierwszego wymienionego „króla” za którego się uważa i przytępią niektórych przedstawicieli.. Pozdro dla tych którzy tam jeszcze wytrzymują 
9
WSH CWKS BTS RTS ELO 2016-09-14 11:32:12
Z tego co wiem to zle opinie wystawiają tylko byli pracownicy którzy mają żal o to że się ich zwolnilo oczywiście jak oni twierdzą bez podstawnie bo przecież byli świeci pracując w Toptelu. Tutaj jeśli robisz swoje nikt się do Cb nie przyczepi a tylko wtedy jeśli próbujesz coś osiągnąć poprzez cichutkie obgadywanie innych tak by te osoby nic nie wiedziały co naprawdę wiąże się z mega odwagą
jaja 2016-09-14 17:06:41
Widzę, że kierownictwu twardo dalej się nudzi i non stop z telefonem w łapie jeden z nich, który wystawia te pozytywne komentarze, a żeby coś zaświtało dobrego w tej firmie. Komu normalnemu by się chciało pisać dwa komentarze po 7 rano 13.09.2016 (pozytywne), chyba podczas godzin pracy (robota się pali w rękach). Co do komentarza WSH CWKS BTS RTS ELO zwolnieni są źli ludzie ale ciekawe czemu w przeciągu dwóch miesięcy było z 10 pracowników którzy sami odchodzili (chyba wiadomo czemu).Pozdro
3
youri boyka 2016-09-15 11:12:44
tak 1/4 etatu to norma. i każdy kto to zaneguję jest podłożony. i powinno to dać do myślenia tym co tu pozytywne komentarze wystawiają, bo nie jedna osoba się odezwała a 5,6 a pewnie będzie i więcej. kto niby wracał do firmy ? co to za bajki wymyślone z kapelusza.
3
youri boyka 2016-09-15 11:16:50
zajmij się pracą bo bzdury piszesz, obecny pracowniku.
3
jack 2016-09-15 18:02:19
Opos, problem w załatwieniu. oj zabolała prawda.
no cóż prawda boli 2016-09-16 17:00:38
Prawdę o tej firmie pisze ten kto wpisuje negatywy, bo chyba z rękawa tych informacji nie wyssał np. jaja, Były Pracownik, kuwakuwakuwa, packman itp itd. Chyba trudno by było tyle ściemniać nawet te rok wcześniej pisane komentarze... tym bardziej, że dużo się pokrywa. Tyle w temacie, a jeżeli ktoś zainteresowany toptelem czytać komentarze wcześniej i bardziej negatywy niż pozytywy, pozytywy są podstawiane i pisane przez kierownictwo prawda Panie W. ?
3
kill 2016-09-16 21:03:22
Może i pojawią się oferty pracy ale kto Ci @b ejb głupot nagadał, że dbają o stabilne zatrudnienie, pisać mogą ale przybywasz i słyszysz co innego. Popularni są dlatego, że ludzie przychodzą i odchodzą, gdyby praca się podobała to mieli by już pełny skład i nikt by się nie zwalniał, baaa robił by za dwóch jak by tak dobrze płacili...
Pozdrawiam
1
twoja babka 2016-09-16 22:03:29
masz podstawe + premie o podstawie dowiesz się na rozmowie jest to dobra płaca jak na te warunki pozdrawiam miłośnik TOPTELA
twa babka 2016-09-16 22:32:42
trzeba tylko aplikacje zlozyc od kierownika dowiedziec sie wszystiego co do placon nigdy nie klamie
vucuc 2016-09-18 10:28:14
1900zl podstawa, plus jeżeli jesteś codziennie w miesiącu to dodatkowe 100zl. Sa tez premie, średnio od 100 do 400zl. Wiec średnio na początku można liczyć na jakieś 2000zl, z czasem może gdy dojdzie sie do wprawy to jakies 2300. Pozdrawiam
haha 2016-09-19 20:19:57
Brak słów na to jak firma probuje na siłe sie wypromować, gdyż nie ma w tym poparcia ze strony pracowników obecnych i byłych. Jak stali by tak wysoko to by mieli całą ekipe juz dawno i nikt by nie narzekal... kto wierzy w bujdy pięknej przyszłości w toptelu to współczuje. Pozdrawiam
obiektywny 2016-09-21 23:26:29
ogólnie nie polecam firmy do pracy. jak chcesz być magazynierem w top telu, to przygotuj się na sprzątanie petów( możesz nawet nie palić ) , ubijanie śmieci w kontenerze ( poskaczesz to jeszcze coś wejdzie, będzie taniej ) , dzień w dzień smród z wywalonego szamba. Jeśli chodzi o warunki pracy polecam partner telekom. Czysto, schludnie, umowy na pełny etat i kasa trochę lepsza.
black magic 2016-10-04 17:58:39
stabilne zatrudnienie to dla Ciebie umowa na 1/4 etatu ? nie pisz już tyle huciaro
student 2016-10-11 19:29:16
Partner Tele Com bije top tel na łopatki ! warto sprawdzić !
1
dfv 2016-10-11 21:51:46
@black magic no wiesz jak jest przecież kazzdy ma jakies tam inne wymagania jeżeli chodzi o podjecie pracy
izolda 2016-11-21 18:15:16
mam na imię Izolda i jestem napalona na jednego pracownika z firmy top-tel... taki chudy w okularach, ? mogę dostać numer ?
Zostaw swoją opinię o Toptel - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toptel