Gemalto Sp. z o.o.

Tczew

Opinie o Gemalto Sp. z o.o.

assad 2016-05-05 16:07:15
Nie tylko inżynierki, przecież niektórych drukarzy też macie zajebistych, to ogarną w moment o co chodzi
3
AL 2016-05-16 23:47:31
Heeee, ale fajnie tam macie! Kiedy ja tam pracowalem to byl poprostu miod!!! Pozdrowienia dla wszystkich operatorow bylego APL 2 :)
hehehe 2016-05-17 17:11:01
A JAK NA INLEJSACH SIE PRACUJĘ ???? KTOS MOZE POWIEDZIEĆ
fghj 2016-05-18 07:58:34
a co z hr-ów jestes? chyba obraz firmy jest juz nakreslony.
1
dobra zmiana 2016-05-23 21:56:42
siemka korpoludki czasy z gsmu minely teraz jest tylko arbait ...szkoda mi tylko jednego... dlaczego nie zmieniaja pseudo kierwonikow zmianowych ktorzy ogladaja filmiki z logiostykami i traktuja nas na lauferach jak robotnice ktore nie maja nic do gadania. jak operator ma sumiennie pracowac jak bierze przyklad ze swojego przelozonego a oni biora przyklad z kierownikow ktorzy jak sami twierdza nie potrafia zarzadzac... dotego romanse na kazdym kroku pod tym kontem warto sie zatrudznic
6
ktoś zwyczajny 2016-06-08 12:45:08
wiecie co..... smarujecie tu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jednym i tym samym osobom.
może trochę odwagi na wyjście z cienia internetu i poruszyć temat w samej firmie. kto był z was szanowni forumowicze u Pani Marzeny W. poruszyć temat, kto się odważył ... coooo nie słyszę . i za nim zaczniecie pisać że ta kobieta jest po jednych pieniądzach z resztą bo się boi o stołek , to może najpierw spróbujcie z nią porozmawiać , albo wysłać lis anonimowy.
3
Vas 2016-07-07 21:10:40
Bieda z tym zwrotem na pkp 200 zl. BRUTTO ale zwrot dojazdow. Bieda i kretactwo.
2
Kajko 2016-07-08 11:10:22
Tylko komunikacja publiczna. 200 brutto zwrotu max. Zalezne od miejsca zamieszkania. Od 15 lat bez waloryzacji.
3
von bruer 2016-07-11 12:29:33
a co w Oświęcimiu oddział zakładają?
5
Obserwator 2016-07-12 15:48:12
Cześć. Pracuje tam Już 2 lata i bywały lepsze i gorsze dni nie ma co narzekać jak większość tu ludzi pisze " Pracować trzeba " a jak się nie podoba to nikt was tu nie trzyma droga wolna. Co do Ludzi na produkcji Każdy Ma indiwindualny charakter Albo Go lubisz Albo NIE, ale większość ludzi jest skłonna do pomocy. Źle NIE Jest ale dobrze też nie ciesze się ze jest takie coś jak spotkania zebrania i rozmowy dużo można w ten sposób osiągnąć i nie należy się bać swojej opinii.
dojazdy 2016-07-12 21:08:28
stanowiska poniżej inż mają dopłaty do biletów. Od Inż w górę kilometrówka.
Oczywiście dla zamiejscowych.
pokemonka z telefonu 2016-07-15 10:28:32
Jeśli chodzi o dofinansowanie dojazdów to dają max 200zł brutto zależnie od kosztów biletu. jak bilet kosztuje 100zł to dostaniesz 100, a jak 500 to dostaniesz 200. A jak się pracuje? Kto siedzi w firmie dłużej ten wie że dawne czasy już nie wrócą ale przyciąć w ch... i tak się da, są dni że nie trzeba nic robić, można książkę poczytać albo w necie posiedzieć (pozdr dla kumpli z GP). A atmosfera to zależy gdzie trafisz są działy lepsze i gorsze i tak samo ze zmianami. W ostatnim czasie (ok 2 lata) zatrudniono dużo ludzi cześć jest spoko a cześć to chyba ma coś z deklem, dziwni jacyś poprzyjeżdżali nie wiadomo skąd i szybko przejęli nawyki od starych operatorów, niestety tych najgorszych . A kierownicy? Ci co pracują w firmie od lat są raczej ok, wiedzą o co tu chodzi i z czym chleb się je. Nowi, szczególnie ze zmiany YELLOW na ST też wiedzą ale gdzie się je - w McDonald's oczywiście w trakcie pracy, wszyscy wiedzą że tak było ale chłopaki dalej pracują. Reszta nowych też nieogarnięta, mało który potrafi coś załatwić, a postawić się przełożonym to żaden. Pracuję tam już parę dobrych lat, ( na produkcji) zaczynałam chyba od 1400zł na rękę teraz mam ok. 2500 i to jak cała premia wpadnie. Słyszałam, że drukarze wraz z pomocnikami mają sporo więcej, od 2800 do 4500 netto. Dla jednych to mało, inni nie narzekają, ale ja bym w życiu nie zmieniła pracy na kasę w lidlu, biedrze i inych tego typu. Musze iść do łazienki to idę, albo ktoś mnie zastąpi albo po prostu wyłączam maszynę i nie muszę w domu skwarów z obsranego tyłka wyrywać. Jak ktoś chce i lubi pracować to myślę, że warto tu zajrzeć, są możliwości awansu, ale w 99% ze znajomością języków obcych (głównie angielski ale też niemiecki czy francuski). Bardzo dużo osób pracuje przez agencje pracy, część z nich dostaje umowy bezpośrednio przez Gemalto. Firma na polskim rynku od kilkunastu lat, raczej rozwojowa, nie trzeba się obawiać o utratę pracy. Precz z pisem i 500+ dla nierobów. Pozdr.
11
:) 2016-07-15 11:44:51
Wszyscy dostają dopłaty do biletów.Ludzie przestańcie pisać bzdury.
dojazdy 2016-07-15 22:35:02
ryczałt za używanie pryw. samochodu (kilometrówka) jest aneksem do umowy. Przysługuje od inż w górę. Są dwa pułapy: mała dla mieszkający do 30km od Tczewa i duża dla mieszkających powyżej 30m od Tczewa. Mają je WSZYSCY którzy spełniają warunki wyżej wspomniane i wypełnili oświadczenie. Nie ma ani jednego wyjątku. Jeśli takim jesteś to leć do HR z wypełnionym wnioskiem i się więcej nie martw.
chyba nie lałeś dzisiaj 2016-07-16 16:31:01
Ty chyba jesteś pracownikiem z kółka wzajemnej adoracji,że takie bzdury piszesz."zamówienia realizują naprawdę perfekcyjnie, świetna sprawa".A to,że na inlaysach robota stoi w miejscu wraz z wysyłkami,to nieważne?Mało tego,tam to cofają się do tyłu,maszyny ciągle na awarii i te Twoje zamówienia "realizują się naprawdę perfekcyjnie"!!A co tam,"świetna sprawa",jak pracownicy dostają 80 zł brutto premii miesiąc w miesiąc od dobrych 6 miesięcy,bo Wy na górze nie potraficie nic zrobić z tym bajzlem,który sami narobiliście.Idź pier*olnij łbem o umywalkę,pier*olnij jeszcze raz i dopiero wtedy zastanów się 10 razy zanim napiszesz coś równie mądrego.Produkcję to Ty chyba widziałeś/aś na obrazku w swoim biurze.Wielkie głowy po studiach i stażu i weź takich wtedy dopuść do komputera,żeby pisały z d*py wzięte opinie.Nie pozdr
8
Obywatel... 2016-08-01 20:28:51
Uwaga na intrygantów,samolubów i tych co obgadują innych przy Twojej osobie. To oznacza że za chwile zrobi to samo z Twoją osobą.Łatwo ich rozpoznać w tłumie bo dużo gadają i się przechwalają że są najlepsi....ale do pracy niezbyt się przykładają dopiero jak się ich opie..... to się budzą.Stół został stworzony po to by był stołem i spełniał swoje zadanie.Ty samolubku na swoim stanowisku rób to co do ciebie należy bo tu się nie leży....
3
Życzliwy 2016-08-04 21:13:23
Co racja to racja ; ) coś w tym jest. Pojęcia o zarządzaniu to on nie ma żadnego . Nie wiem skąd włodarze gemalto pobierają pomysły żeby takie osoby jak on trzymać jeszcze w tym zakładzie. ..
ksiądz 2016-08-05 20:37:21
w gemalto najlepsi sa logistycy , najlepiej za nich wszystko zrobić a oni sobie siedzą na stronie demotywatory.pl ; d. najlepszy dział to GP, burdel niesamowity, no i kierownik gp który przychodzi o 8 sie przywitac i znika na cały dzień, pojawia sie o 16 by sie pozegnac;)
8
hmm 2016-08-10 22:26:58
Nikt poważny na stanowisko specjalisty nie będzie pisał "ile się wyciąga na rękę". Każdy specjalista doskonale wie jakie są stawki i ile w górę może negocjować stawiając swoje atuty.
Jeśli ktoś pyta: "ciekawi mnie ile można zarobić na wspomnianym przez ciebie stanowisku i jakie są premie?" to raczej nie jest specjalistą i raczej nie zrobi wrażenia na rekruterach :-)
hena 2016-08-11 18:59:50
a ile zarabia tam drukarz
gerthgrtg 2016-08-12 21:41:23
3-4k netto w zależności od stażu
HOps 2016-08-13 16:45:48
Ta firma to porażka... ten chaos ktory tam się dzieje jest nie do pomyślenia.
3
Dyrektor 2016-08-15 21:57:21
Twoja wypowiedź przypomina mi pewna starsza panią z krótkimi czarnymi włosami ze zmiany yellow która wszystko wie o każdym tylko nie o sobie . Na dodatek jej plotki i pomówienia doprowadzają do konfliktów między załogą. Mądra w gębie a do roboty się nie nadaje i co godzinę na przerwę chodzi
7
były 2016-08-21 21:22:47
a jak 15 sierpnia pracowaliście czy mieliście wolne
nick 2016-08-23 00:56:15
zarobki drukarz - ja przyszedłem z 5 letnim starzem - pracowalem w mku- tu dostałem 2200 na reke..... moj ziomek przewalajact smieci we flexie podobnie tyle ma (pracuje na 4brugadowce)
2
i po co ci to 2016-08-24 00:11:17
Z wypłatą nie masz u nich problemu, wszystko w terminie. Gorzej z warunkami pracy, zależy gdzie chcesz trafić
1
fdcgbfdg 2016-08-24 18:17:09
Trzea jeszcze wspomniec o comiesiecznych brakach premii bo reklamacje ciagle wplywaja wiec 3 stowki od zarobkuw od razu odlicz od tego co ci zaproponuja na umowie. debilna odpowiedzialnosc zbiorowa wciaz w gemalto obecna. jedn z drugim nowicjusz nie spakuje karty, albo nalepi zla naklejke na karton i ni ma premi! i nie ma znaczenia czy miales w tym jakis udzial. mozesz nawt na urlopie caly miesiac przesiedziec, a kase ci zabiora bo jakis tymczasowy anonim 4 dzialy dalej z innej zmiany cos zjebal. obrywja wszyscy po rowno,wsyzstkie zmiany. oprocz inzynierow - swiete krowy maja spokoj pod tym wzgledem, a produkcja nadal w powijakach bo chlopki nic nie ogarniaja i dziur w systemie i procedurach widocznym dla kazdego kto spedzil tam troche czasu nie dostrzegaja
9
dsadasvxz 2016-08-24 18:23:40
Trzea jeszcze wspomniec o comiesiecznych brakach premii bo reklamacje ciagle wplywaja wiec 3 stowki od zarobkuw od razu odlicz od tego co ci zaproponuja na umowie. debilna odpowiedzialnosc zbiorowa wciaz w gemalto obecna. jedn z drugim nowicjusz nie spakuje karty, albo nalepi zla naklejke na karton i ni ma premi! i nie ma znaczenia czy miales w tym jakis udzial. mozesz nawt na urlopie caly miesiac przesiedziec, a kase ci zabiora bo jakis tymczasowy anonim 4 dzialy dalej z innej zmiany cos zje bal. obrywja wszyscy po rowno,wsyzstkie zmiany. oprocz inzynierow - swiete krowy maja spokoj pod tym wzgledem, a produkcja nadal w powijakach bo chlopki nic nie ogarniaja i dziur w systemie i procedurach widocznym dla kazdego kto spedzil tam troche czasu nie dostrzegaja
5
exe 2016-08-26 11:55:08
a jak z przedłużaniem umow jest z tym problem
1
Doodo Red 2016-09-06 11:15:05
Pracuje na GP. Mógłbym sporo napisać o warunkach Gemalto ale to innym razem. Da się żyć. Ale przykre jest to że osoba pracująca przez agencję pracy z dofinansowaniem na bilet potrafi zarobić więcej od pracownika pracującego przez Gemalto. Jest wielu pracowników którzy zasługują na umowy ale są osoby które są tam dziś a jutro ich nie ma i mówią otwarcie o tym że im nie zależy. A Premia zależna jest od "wszystkich pracowników". Gdzie tu logika ? Skoro osoba tymczasowa premi nie ma a takie czasy są że człowiek coś zepsuje by tylko inni nie dostali. Dobrych pracowników nie zatrudniacie a dajecie umowy na P3 nowym z przypadku... Gdzie niektórzy nie otrzymali poziomu po roku pracy. Czy HR myślą że my nie rozmawiamy ? Pozdrawiam Kolegów i koleżanki z Czerwonej zmiany. Mam nadzieje że wszystkich dobrych pracowników przejmie Gemalto i wszyscy będą równi. Wtedy wasza zbiorowa odpowiedzialność miała by jakikolwiek sens. Dominik
12
Doodo Red 2016-09-06 11:15:39
Pracuje na GP. Mógłbym sporo napisać o warunkach Gemalto ale to innym razem. Da się żyć. Ale przykre jest to że osoba pracująca przez agencję pracy z dofinansowaniem na bilet potrafi zarobić więcej od pracownika pracującego przez Gemalto. Jest wielu pracowników którzy zasługują na umowy ale są osoby które są tam dziś a jutro ich nie ma i mówią otwarcie o tym że im nie zależy. A Premia zależna jest od "wszystkich pracowników". Gdzie tu logika ? Skoro osoba tymczasowa premi nie ma a takie czasy są że człowiek coś zepsuje by tylko inni nie dostali. Dobrych pracowników nie zatrudniacie a dajecie umowy na P3 nowym z przypadku... Gdzie niektórzy nie otrzymali poziomu po roku pracy. Czy HR myślą że my nie rozmawiamy ? Pozdrawiam Kolegów i koleżanki z Czerwonej zmiany. Mam nadzieje że wszystkich dobrych pracowników przejmie Gemalto i wszyscy będą równi. Wtedy wasza zbiorowa odpowiedzialność miała by jakikolwiek sens. Dominik
9
joker11156 2016-09-26 13:20:16
Siema.
Złorzyłem papiery na stanowisko technik utrzymania ruchu.
Możecie mi powiedzieć czego się można u was spodziewać?
Jakie są stawki na UR, jaki jest system zmianowy,jakie są stawki?







Z góry dzięki.
1
jurek48 2016-09-28 11:45:31
Ale mądrala!
jurek48 2016-09-28 13:54:48
Niektórzy pracują na dwa etaty jeden , by zarobić na swojąrodzinę i drugi by utrzymać obiboków z tzw "agencji" pośredniczącej _tylko w czym?
1
to_ja 2016-10-05 17:22:08
Pracuję w Gemalto już dość długo (praca fajna, płaca nie narzekam) , ale dwie rzeczy mnie wkurzają i to na maksa. Po pierwsze wejście i wyjście z firmy... pobieranie karty wejściowej na ochronie to po prostu makabra - czeka się bardzo długo bo są długie kolejki.... - jedni wchodzą a drudzy wychodzą... nie wspominając już o tym, że Panowie z ochrony działają z opóźnionym zapłonem i ciężko otworzyć przyciskiem drzwi i wpuścić ludzi.
Jakby nie można było wszystkim wyrobić stałych wejściówek i nie byłoby problemu z podpisywaniem list, odbieraniem karty i kluczyka do szafki... Jakoś Flex czy Huber od razu daje takie karty a tutaj nie... a paradoksem jest fakt, że to jest firma która produkuje karty...
Druga bolączka to szafki - szafka na 2 osoby, gdzie nigdy nie wiesz z kim jesteś i czy wszystko będzie jak wrócisz. Nie mówię tylko o portfelu czy kluczach - zdarzały się zaginięcia części z garderoby... a to już nie jest fajne. Przychodząc do pracy trzeba ze sobą targać buty na przebranie oraz fartuszek - dodatkowo śniadanie, kubek itd. Trochę tego dużo....
Czy zarząd firmy nie może w końcu rozwiązać tego problemu ?
Byłoby fajnie jakby pochylił się nad tymi problemami, bo ludzie z agencji to też ludzie a nie podludzie.
W odpowiedzi dla jurek48 - popatrz dobrze ile ludzi w fartuchach Gemalto obijają się i nic nie robią a osoby z agencji zasuwają ile wlezie... zanim coś napiszesz to się dobrze zastanów.
trek 2016-10-10 12:21:46
"Jakoś Flex czy Huber od razu daje takie karty" - Myśle że najwięcej ograniczeń / zabezpieczeń narzuca audyt visa/mastercard i rządowy(abw) których wspomniane wyżej firmy nie muszą (chyba) respektować.
1
ania 2016-10-15 18:11:19
Poda mi ktoś numer tel czy przyjmują do Gemalto? Z góry dziękuję
nowy 2016-10-23 22:24:08
a co z nadgodzinami czy są płatne ,czy w ogóle są nadgodziny
Asdf 2016-10-25 10:17:12
nadgodziny...... To jest temat rzeka. Generalnie nie ma. Ale jak jest cisnienie, kogos nie ma lub duzo pracy i trzeba w swieto przyjść to wtedy są tylko ze na 90% i tak ci nie zapłacą bo z nadgodzin rozliczaja sie z tobą dzieki Tuskowi raz do roku i napewno wywala cie na wolne jak nie bedzie roboty wiec nie oplaca sie liczyc na nadgodziny. SZKODA SENSU!
2
angel 2016-10-28 19:46:27
Aktualne oferty pracy na pracuj.pl, można aplikować bezpośrednio przez stronę
Zmiennik 2016-10-30 23:08:29
Są t acy co maja masę nadgodzin, nie wazne czy potrzeba czy nie w pracy siedzę bo na zmianie pracuje kochanek.....albo kochanka. Może warto żonę, męża poinformować ?
6
dfggg 2016-11-02 11:42:14
nazwiskami dawac
7
Nik 2016-11-02 22:07:34
Zaś kolejna fanaberia zdewociałej osoby.
5
Wenus 2016-11-17 15:53:06
Temat powraca, przecież wszyscy znaja te zonate damy z Tczew co się kręcą koło kierownika i inzyniera
1
jhgghj 2016-11-18 20:07:30
Mężowie nie znają
4
qwerty 2016-11-20 13:44:12
ale wy jestescie durni :) zajmujecie sie wszystkim tylko nie robotą
6
ABORYGEN 2016-11-29 14:53:04
TOŻ WIADOMO ŻE TAM JEST JEDEN WIELKI BURDELIK PO KIBLACH WALĄ SIĘ JAK KRÓLIKI, NA STOŁÓWCE NAWET W ZLEWIE PREZERWATYWA LEŻAŁA ZE SPERMĄ W ŚRODKU.
2
merkury 2016-12-01 14:42:46
To wszystko tak pisane z powodu zazdrości o pieniądze.Zwykła ludzka chciwość.Sami siebie upodlacie ...
merkury 2016-12-01 17:25:33
To zawiść o pieniądze.Niektórzy dostają do głowy dlatego robią innym świństwa,lub wypisują kłamstewka,to są te niewinne '' aniołki''
Faq 2016-12-06 21:21:21
Merkury co ty wisz jak nic nie wiesz 90% opini negatywnych to na tym portalu jest prawda. Same z siebie się nie biorą. A o jakosci pracy świadczą 2 gwiazdki na sześć! No jakie nieszczescie ze tyle osob tu klamie i jest niezadowolona i oczernia negatywnie rękę ktora ich karmi. Tylko ze nie maja wyboru i niestety muszą tu pracować.
Zostaw swoją opinię o Gemalto Sp. z o.o. - Tczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gemalto Sp. z o.o.