Gemalto Sp. z o.o.

Tczew

Opinie o Gemalto Sp. z o.o.

Zuzanna 2017-03-27 09:38
@Natalia firma Gemalto poszukuje obecnie pracowników do pracy w Tczewie. Aktualne oferty pracy znajdziesz na naszym portalu oraz na stronie internetowej firmy. Jeśli zdecydujesz się aplikować chętnie dowiemy się więcej na temat procesu rekrutacji do firmy.
1
Adrian77 2017-04-01 14:11
Witajcie, generalnie z roku na rok jest coraz gorzej a mezczyzni stali sie "niewolnikami" kobiet. Szczegolnie widac to na dziale inlay- zmiana red i blue . Kobiety ktore sa takze na stanowisku "operator" decyduja bardziej niz kierownik zmiany co kto ma robic, gdyz on sam boi sie im przeciwstawic bo pójdą na góre z donosem. Nie jednokrotnie np 3 kobiety nic nie robia jako np prowadzace na laminacji gdzie powinna byc tylko jedna i zawsze potrzebują kogos do pomocy: gdzie tu jest mowa o pracowniku samodzielnym? A mezczyzni pracujac wlasnie z nimi na tej laminacji są pod nimi i one sie czuja jak królowe i wlasnie pokazuja na kazdym kroku te ich wyzszosc. Gdy Ty potrzebujesz pomocy bo naprawde jest jakis problem organizacyjny to nigdy nie ma ludzi dla Ciebie. A na ocenie rocznej one dostają B i poziomy mają wieksze niz mezczyzni. Kobieta nie moze tego, kobieta nie moze tamtego to gdzie tu rownouprawnienie? Na tym procesie nie moze bo jest za glosno dla niej. Nawet gdy pracuje na maszynie na tej samej co np 2 zmiany wczesniej pracowal mezczyzna to pracuja we dwie gdzie takze powinna jedna. A zarabiaja wiecej. Nie rozumiem tego, a gdy to zglaszasz do kierownika to jeszcze ich broni. W takim razie one powinny miec odrebne stanowiska jako np zastepcy lub wspoldecydujace a nie operator. jest to strasznie demotywujace dla innych i pracownicy czuja sie "gorsi" przez takie cos.One dostaja urlopy kiedy chca a Ty musisz brac na zadanie. Az strach przychodzic do pracy bo z gory wiesz ,ze bedziesz gorzej traktowany niz kobieta a przeciez powinno sie traktowac kazdego tak samo i szanowac go gdzyz jest takze pracownikiem.
25
stefan 2017-04-02 19:04
Z poziomu pracownika niższego szczebla zawsze wygląda tak, że na wyższym szczeblu nic się nie robi... a to nie zawsze prawda. Wszystko zależy z której strony się na to patrzy
1
Królowe 2017-04-03 06:16
Do Adrian77,
Oj już się tak na nas nie złość... chodz Cię przytulimy na zgodę :)
4
wojt 2017-04-03 14:54
Idiotki
7
Franek 2017-04-03 15:06
CORAZ GORZEJ NIKT NAD TYM NIE PANUJE FACHY ,KLIKI ,NASTROJE GWIAZD OBRZYDZAJ ATMOSFERĘ W PRACY TAK BYĆ NIE POWINNO
7
Luźny henio 2017-04-03 19:04
Stefan jest pewnie logistykiem wiec nic innego nie wypadało mu napisać w tym momencie. Mała paranoja na inlays pierwsza zmiana produkcja na jednej maszynie dwóch operatorów plus jeden na kontroli i dwóch logistykow plus kierownik. Normalnie pracę wyrywaja sobie z rąk trzeba uważać żeby się nie pozabijali biedactwa... A na dziale obok napewno ich nieoceniona wiedza i wsparcie przydała by się w porządkowaniu istniejącego wszen i wobec bałaganu. Nasuwa się zasadnicze pytanie czemu nie??? Żeby odpowiedzieć na to pytanie nie trzeba być kadrą zarządzającą mieć skończone 3 fakultetow i potrafić 5 języków obcych. Kierownik swoich ludzi broni trzyma z daleka od zgiełku i zamieszania mają p6 dodatek logistyczny niektórzy ekspercki juz się w życiu narobili nie możemy ich zbytnio eksploatować pamiętajmy trzymanie rąk w kieszeni męczy prawie tak samo jak spędzenie 11 godzin na YouTube demotywatorach czy pudelku a do tego nie daj Boże po tych jakże ciężkich godzinach trzeba spisać wynik z góra dwóch maszyn - tragedia. Pominmy temat jak wielka była by to dla nich zniewaga. Kto jest temu winny oczywiście my sami bo na to pozwolilismy wydrukujmy biedakom zakres ich obowiązków może sami się zwolnia. Nasze królowe to pożal się Boże chociaż on napewno nie ma z tym nic wspólnego. Kto je zatrudnił? ??? Nie pograzajmy do końca kierowników bo sami zgotowali sobie ten los wiec niech cierpią. Kochane KROLOWE dobrze ze macie tylko po dwa guziki do naciskania przynajmniej rzadziej się mylicie. Spojrzcie na siebie zanim ocenicie innych. Zajmijcie się swoją pracą - bo i tak marne jej efekty dobrze że pracujecie w grupach bo co dwie głowy to nie jedna:-)
11
lamasterium 2017-04-05 09:48
Dlaczego ktoś ma naprawiać wasz bałagan. Trzeba tak zorganizować prace zęby problem nie powstawał. Nikt nikogo nie zmusza byciem w Gemalto. Tyko każdy gdera ze w Biedronce lepiej zarabiają ale tam się pracuje i ma przerwę tyle ile w przepisach pracy. Gderają ze więcej tam i tam ale sami decyzji zęby odejść nie postanowią. Patrzenie na inne działy i ocenianie ludzi jak się nie zna lub nie wie jaka prace wykonują tylko ignoranty tak posterują i bezmózgowcy mówiący ciągle jaka pogoda ano w Biedronce więcej zarabiają oni nic nie robią i tak ciągle przez parę lat ta sama historia brak decyzyjności robi z tych osób warzywka które z racji warzyw nie mogą podjąć ważne decyzje o własnym losie. Co do królwenych to w całym zakładzie są i owe także nie patrzeć na działy jakieś.
mariusz 2017-04-05 10:15
Widze, że boli, że inni mają wyższe wykształcenie. Znajomość języków w korporacji jest potrzebna. Może nie na produkcji ale wyżej na pewno.
Dodatek logistyczny mają logistycy bo to trudna praca i trzeba myśleć a nie każdy potrafi. a te eksperckie 50zł mogłeś sobie darować...
ogólnie zazdrosne myślenie i urojenia. Trzeba było się uczyć
1
Marionetka 2017-04-05 10:21
2 guziki na maszynie trzeba naciskać. Nie jest to trudne i 2tys to dobre za to pieniądze.
Trzeba było się uczyć i wykazywać, to może sam byś te niby 20tys zgarniał... żałosne
2
Luźny henio 2017-04-05 17:31
Dobre podejście nazywać prawdę urojeniami typowe dla bezmozgich nierobów. Zapomniałem że to zawsze wy macie racje bez względu na wszystko. Nigdy nie potraficie przyznać się do błędów, super za to zamiatacie swoje niedoskonałości i wpadki pod dywan. Pewnie skończyłeś studia za pieniądze ewentualnie na wyższej uczelni w Koszalinie gdzie w ramach kolokwium i egzaminow wyrywales buraki na polu dlatego gratuluję samych piątek. A słoma z butów do dzisiaj wystaje. Jeśli dla ciebie praca logistykow jest trudna to zdradza to twój niski poziom inteligencji uwierz że zastąpiła by ich średnio rozgarnieta malpa z zoo. Rozliczanie jrsow zamawianie materiałów na produkcję drukowanie naklejek itp. A niektórzy i tak się gubią - żałosne. Za przeproszeniem piz....bym w lep to oranzada z przyjęcia by się odbiła. Doskonale widać że co niektórym ta zawszawiona korporacja uratowała życie bo nawet na zmywak do Irlandii by się nie nadawali. Pamiętaj jedno uderz w stół a nożyce. ....... segregacja odpadów w gemalto również kuleje ale śmieci zawsze są śmieciami i w końcu trafią gdzie ich miejsce. Trzymaj się ciepło i głowa do góry co zdążysz zauważyć kto cię oplul. A ty nadal patrzysz w ziemię jakbyś szukał hajsu. I parę slów do lamasterium. Pycha i obłuda spływa szerokimi stłumienia w twoim kiepskim jak ty sam komentarzu. Zasadnicza sprawa czym zajmuje się biedronka a czym gemalto? ?? Myślę że chociaż tu dostrzegasz różnice więcej nie oczekuje.
6
Święty Walenty 2017-04-05 17:42
Dla ciebie wykazywać równa się donosic bo tylko tym można się rzekomo wykazać bo uczciwej i sumiennej pracy nikt nie docenia a że prawda w oczy kole cóż zrobić. Żałosne jest bronienie nie wiadomo kogo i po co... dupolizusow pełno a ty w pierwszym rzędzie. Twój nick mówi sam za siebie wiec nie pograzaj się glupcze. ...
4
Technik 2017-04-05 20:34
Nie polecam
2
Yhy 2017-04-05 21:00
Co do tych myślących logistykow to bym się pokłócił, w szczególności jeśli chodzi o strefę rządowa. Chociaż inne działy też nie mogą się pochwalić szczególnie rozgarnietymi logistyka i. A trenerzy też muszą myśleć a nie są tak doceniane jak panowie logistyce.
3
Mirek_gsz 2017-04-07 22:49
Masz trzy wyjścia:
-zmienić pracę,
-zmienić płeć,
-zmienić kierownika -najlepiej na takiego co ma włosy na głowie i trochę więcej rozsądku.
3
Hanamontana 2017-04-09 12:45
Gemalto ze swoimi tegorocznymi podwyżkami dla operatorów przerosło chyba głupotą rządy naszego państwa... Wszędzie się słyszy o wielkich podwyżkach na każdym szczeblu w każdej pracy a tutaj ?! Przecież to jakaś kpina ! To nawet nie można nazwać podwyżka ! A osoby które przejdą na wyższy poziom nie będą mieć wcale podwyzki rocznej ! Zauważyliście ?! A Ci co zostaną na swoich poziomach to podwyżka od okolo 25 zł do 90 zł ! No [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Co za polityka firmy nie chce mi się wierzyć... Ja jako pracownik który pracuje kilkanaście lat jestem tak traktowany i tak doceniony ! Dobrze ze Flex buduje nowe miejsca pracy. Niech zarobie tam tyle samo ale pójdę stąd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam dosyć tego bagna bez żadnych motywacji. Czy wy nie rozumiecie ze największą motywacja dla pracownika są pieniądze a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] propagandowa IDEA ?! Zatrudniajcie sobie młodych wypierdkow którzy przyjdą za 2 tys z wykształceniem gimnazjum. Nie potraficie docenić doświadczonych pracowników to powiemy sobie wkrótce do widzenia !! Liczyłem na chociaż 150 brutto podwyżki - to było minimum ! A tu 60 zł ! Kpina i wstyd !
19
@:) 2017-04-10 12:43
He czyli Franio nic sie nie zmienilo
1
Ad 2017-04-10 14:01
Jedno jest w tej firmie pewne, wyplate dostajesz najpozniej jak sie da czyli 10tego o godzinie 15 :-)
10
Zapracowany logistyk 2017-04-10 21:02
Zebrania spotkania i jakże ciężkie a zarazem retoryczne pytania. Coz zrobić żeby poprawić nastroje wśród operatorów przed jakże ważna dla korporacyjnych szczurów ankieta People... Chyba zauważyliście że nawet pomimo zakłamania i upiększania rzeczywistości zanosi się na totalna oczywiście wasza porażkę. Jabłka gruszki pomidory itp itd już nic nie pomogą. Nasi włodarze plujecie nam w twarz i wmawiacie że pada deszcz. Niestety oczywiście dla was nikt już wam nie wierzy. Jesteście zakłamanymi oszustami wciskacie nam kit na każdym kroku. Rozwiązanie jest proste i dobrze je znacie tylko udajecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gorszych niż jesteście. Dajcie po 500 zł podwyżki ludziom zarabiajacym w przedziale od niecałych 2000 do 3000 tysięcy a wyniki ankiety przerosna wasze najśmielsze oczekiwania. Heh pewnie Francja nie pozwala :-) Traktujcie nas tak dalej a skonczycie na ulicy szybciej niż my. Bez nas nic nie zdzialacie to dzięki nam wy istniejecie. Brak naszego zaangażowania spowoduje że koszty jakości o stokroć przerosna nasze podwyżki. My uczciwi pracownicy napewno znajdziemy pracę w której nas docenia wy debile i nieroby możecie mieć z tym problem nie igrajcie z losem możemy was wykończyć szybciej niż myślicie.
14
Weteran 2017-04-10 21:35
Fakty są takie, że już chyba większość firm w Tczewie przegoniła Gemalto w wypłatach dla szeregowych pracowników. Rozbudowują kadrę administracji i pracowników nieprodykcyjnych, a nie dbają o tych dzięki którym firma zarabia. To się kiedyś niestety zemści. Ludzie zaczną przechodzić do innych zakładów. Kierownicy zmianowi niestety do pracy się nie rwą, prędzej do zabawy na swoich smartfonach i do oglądania filmów w kanciapie u techników. Brak chyba dobrych menadżerów, którzy by przetrzepali niekompetentną kadrę kierowniczą.
14
Taka prawda ludzie :-) 2017-04-11 06:24
A z jakiego powodu pojawiaja sie pomylki zwiazane z wysylka do klienta? Z takiego ze kazdy ma wyje... na to czy trafi to w dobre rece czy nie bo co ci zrobia? Wyrzuca dyscyplinarnie? Te same zarobki masz w chyba kazdej fabryce w tczewie a jednoczesnie mniej wymagaja :-) rachunek jest prosty :-) Dodam ze w "konkurencyjnych" firmach niemusisz uwazac na kazdym kroku o zamykanie wozka bo dostaniesz raport albo ze na kamerach ktos zobaczy ze spojrzales w telefon czy o wiele innych bzdur...
11
Zuzanna 2017-04-11 09:02
@Weteran co więcej możesz powiedzieć o tym jak wygląda praca pracowników szeregowych w firmie?
1
Robot 2017-04-11 14:41
Po podwyżkach mogę stwierdzić że szukam innej pracy :) okres wypowiedzenia minie i będę gdzie indziej :) na moje miejsce weźcie jakiegoś imbecyla po podstawówce w wieku 19 lat może będzie mu zależało chociaż w połowie jak mi :) Niestety od wielu lat czułem się w tej firmie niedoceniony, w tym roku miarka się przebrala.
Do widzenia gemalto.
8
Kombatant 2017-04-11 21:28
Robić szybko dużo nie koniecznie dobrze. Na GP karetka raz w tygodniu to mało nie polecam gemalto ludzie się zwalniają a ci co przychodzą po 3 dniach idą na l4 albo się zwalniają. Najgorsza firma w regionie! !!!!
3
robotnik 2017-04-11 22:21
"Rozbudowują kadrę administracji i pracowników nieprodykcyjnych, a nie dbają o tych dzięki którym firma zarabia." - Może zaskoczę niektórych ale produkcja w Gemalto to nie jest kura ze złotymi jajami - raczej kula u nogi dla korporacji. Prawdziwe kokosy Gemalto zarabia na serwisie, usługach, systemach operacyjnych dla operatorów i rządów. Produkcja jest przykrą koniecznością tylko po to aby nie zlecać jej na zewnątrz i nie hodować sobie konkurencji... każdy programista pracujący w gemalto nad nowymi usługami i serwisami jest bardziej doceniany... Może to nie popularne wśród "ludzi pracy" ale trzeba chłodno spojrzeć prawdzie w oczy...
1
Weteran 2017-04-12 00:02
A no mogę powiedzieć tyle, że -jak już wspomniałem - zwykli operatorzy maszyn stanowiący trzon zakładu produkcyjnego zarabiają ochłapy w porównaniu do innych firm w tej samej strefie ekonomicznej. O różnicach w płacach w innych filiach tej samej korporacji -lepiej nie wspominać... (ponad czterokrotność w odniesieniu do Tczewa), a podobno to Europa...? Zasiłki dla muzułmanów-bandytów są wyższe niż płace dla operatorów w tczewskim Gemalto. Żenada. Podwyżki waloryzacyjne w innych zakładach wahają się średnio od 120 do 200 zł brutto, w Gemalto Tczew -dają średnio 60zł brutto.
Niskie zarobki to niejedyny problem zwykłych pracowników. Od jakiegoś czasu firma zatrudnia pracowników jakby z łapanki, osoby mające problemy, aby się poprawnie wysłowić -nawet osoby pracujące kiedyś w PGRze, a teraz próbujące dojechać jakoś do emerytury, również osoby karane i ze schorzeniami psychicznymi np. natręctwa, zakład pracy chronionej? Może O.K. -każdy powinien dostać szansę, ale dlaczego mieszają ich ze starymi sprawdzonymi operatorami i stawiają znak równości? Co to za multi-kulti? Każdy stary pracownik musiał przechodzić badania, załatwiać zaświadczenie o niekaralności z sądu, posiadać odp. kwalifikacje. Długie lata doświadczenia, gruntowna znajomość procesów produkcyjnych -za to powinno się doceniać, a nie mieszać z ludźmi oderwanymi od pługa, którzy pracują na tzw. niezgodności i płacić po równo.
Między innymi z tego powodu relacje międzyludzkie są słabe. Tworzą się jakieś klany, grupki, brak integracji. Jak dzieci w szkole -jedno drugie podp..... Brak idei współpracy -jest za to idea jak komuś popsuć humor...
Niedojrzałe emocjonalnie panienki (mężatki) bawiące się smartfonami razem z kierownikiem zmiany (RED) dzień po szkoleniu z zasad ochrony na którym była mowa o bezwzględnym zakazie wnoszenia smartfonów -to już jest czysta kpina z regulaminu i z innych pracowników. Dziewczyny mają z kierownikiem jakiś układ o którym lepiej nawet nie myśleć... (poza tym, że oczywiście podpierd...) Zawsze dostają lepsze prace, są w szczególny sposób chronione i rozliczane; praca jest dla nich ostatnią rzeczą dla której przychodzą do zakładu.
Kierownicy zmian powinni być uczciwi względem wszystkich operatorów -tak niestety nie jest. Powinni też świecić przykładem i pracowitością, a tymczasem to lenie i nałogowcy (nie wszyscy, ale kilku by się znalazło). Przykre jest to, że czują się bezkarnie, łamią regulamin, faworyzują operatorki, nic pożytecznego nie robią i żyją w przeświadczeniu, że są niezastąpieni, a to stanowisko jest im dane na zawsze. Może w końcu góra spojrzy na owych kierowników najniższego szczebla tzw. sziftów i podda ich weryfikacji -bo poza marnymi zarobkami operatorów to jest największy problem.

pzdr.
Głupota, prostactwo
13
Zuzanna 2017-04-12 09:01
@Weteran dziękuję za rozwinięcie Twojej wypowiedzi.
1
Weteran 2017-04-12 12:29
Robotniku, powiedz to dyrektorom i zasugeruj zerwanie kuli od nogi korporacji -likwidacja linii produkcyjnych na poczet dewelopmentu. Przyczynisz się do poprawy notowań firmy na giełdzie, no i pewnie cię awansują na jakiegoś kierownika -poprawisz swój byt i dowiedziesz wtedy, że miałeś rację.
3
SOFT 2017-04-12 20:02
Ta firma to porażka.
Dyrektor nie poważny kradnie karty ze stanowisk i idzie z nimi na recepcje. To nie poważne zachowanie wobec pracowników.
Podwyżki i poziomy to już wogóle katastrofa jak w smoleńsku. Mówią mówią , obiecują i nic.
Za ocenę roczną C można dostać AŻ 27 -28 zł.
Nie radze wam pchać się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo to bezsensu .
3
jas 2017-04-13 00:39
Podwyzki 28 zl i to wysylane drugim przelewem to jest kpina. Firma nie ma wstydu banany i pomidory nie poprawia nastrojow dajcie pracownikom zarobic bo teraz to sa najniższe pensje w okolicy
6
Zuzanna 2017-04-13 08:49
@jas rozumiem, że podwyżki są w firmie niskie. A jak często się zdarzają?
Małgosia 2017-04-13 09:17
Raz w roku
xyz 2017-04-13 11:17
to są podwyżki tak zwane "inflacyjne" roczne, który dostaje każdy w firmie.
Niektórzy dostają jeszcze dodatkowo podwyżki roczne jeżeli dostają w tym roku nowy poziom (są poziomy od 1 do 6) wynoszące około 100-200zł brutto między poziomami.
Dodatkowo są także podwyżki za lata w firmie, wynoszące 40zł rocznie przez pierwsze kilka lat.

Nie jest źle aczkolwiek trudno zdobyć nowy poziom.
1
Trump 2017-04-16 09:09
Tereska wiesz co mowisz! Co niekrorzy juz narobili sobie wstydu swoja nadgorliwoscia i prostactwem oraz problemem z zarzadzaniem...
W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niech sobie wsadza te 20, 40 czy tam 80 zl brutto. To jakas kpina z ludzi, niech sobie biora downow po dziewionie za te marne grosze, a super komisja jak nie zalatwi normalnej kasy sie tylko skompromituje- ZDECYDOWANEJ WIEKSZOSCI PRACOWNIKOW INTERESUJE TYLKO PODWYZKA W FORMIE PLN A NIE JAKIES PLACE ZABAW CZY INNE BZDURY.
4
Imbirowa 2017-04-16 13:46
Hej, czy wie ktos czy jest mozliwosc pracy na wakacje? Pracowalam tam w zeszlym roku i chcialabym i w tym troche dorobic :-) Praca jak praca a przynajmniej sprawdzona - jesli chodzi o produkcje paszportowa aczkolwiek troche monotonna. Widze po wpisach ze z atmosfera roznie jest, ale i w weszlym roku juz bywalo z tym roznie - Pamietam jak koledzy i kolezanki krytykowali kierownika ze boi sie takiej starszej rudej pani bo chodzi na niego do gory o byle co i ma kogos z rodziny na wysokim stanowisku, dziwna sytuacja :-) Pozdrawiam
5
Pancz 2017-04-16 20:38
Plus z firmy jest taki ze mozna udawac chorego a firma to toleruje. Udajesz chorego, idziesz na L4 zeby robic fuszki budowlane albo trenujesz przed armagedonem a w pracy zgrywasz oslabiona i zmarznieta jak niema rudej przy tobie. A kierownik to zwykla cio...ta i docenia nierobstwo i brak zaangazowania, wrecz lubi jak niektorych niema. Przynajmniej niema z nimi problemu. Po takich kierownikach ktory nawet nie skonczyl studiow na pieniadze i to nie dlatego ze nie bylo go na nie stac tylko dlatego ze jest kompletnym idio..
12
dfghfghjfg 2017-04-17 10:59
Jedyna komisja ktora poprawi nastroje wsrod zalogi to ta zlozoana z jagielly, kazimierza wielkiego i mieszka I.
6
Miro 2017-04-18 19:36
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy dla pracownika w dziale bezpieczeństwa? Jakie wymagania ma firma na starcie? Czy jakieś certyfikaty są niezbędne? Zależy mi na pracy w takiej firmie.
mobing 2017-04-19 12:58
ja bym na twoim miejscu tam nie składał cv lepiej idzi do flexa
3
Operator 2017-04-19 14:06
patrzac obiektywnie na rynek pracy i stanowiska ``operator`` firma na F placi juz lepiej i docenia pracownika za niechorowanie. A niedlugo beda potrzebowac rak do pracy wiec niema sie co dziwic jak ludzie tam przejda bo to juz nie jest taki oboz pracy jak do niedawna kazdy mowil... A gemalto bedzie wtedy budowac place zabaw dla poprawy nastrojow pracownikow hahaha, smiech na sali!!! Za te podwyzki proponuje kupic taczki zeby wywiesc buractwo ktore jest odpowiedzialne za finanse i za organizacje pracy st/gp. Przeciez ``wysoki`` tak sie chwali na zebraniu ze slupki lepsze, mniej bubli itd to czemu nie przeklada sie to na wyplaty/premie? a to zenujace ``dziekuje wam``podkresla podejscie do pracownika ``Wy zapierdalaj...cie a my wam rzucimy ochlapy``
7
Pracownik 2017-04-19 16:29
Wymagania żadne tylko trzeba być szuja. Ogólnie bardzo nie zdrowa atmosfera, rywalizacja nie wiadomo o co i zdolność do wytrzymania z niemilym szefem. A ogólnie bieda z nędza jak całe gemalto. W dzisiejszych czasach najgorsza firma w regionie nic nie docenia i mało płaci. Idź lepiej do eatona flexa bądź gdzie kolwiek oby nie gemalto. Ludzie z tamtad odchodzą a nie się zatrudniają.
4
ZENEK 2017-04-19 17:04
jak nie zmienia plac czy systemu nagradzania ludzi to na hali zostana tylko drukarze albo ich pomocnicy bo tylko tym ludziom w miare placa a wychodza z zalozenia ze pozostali robia malpia robote i nienalezy im sie nic wiecej, a wakacje polowa ludzi tych co zatrudnili za ta marna wyplate pujda sobie do lekarza albo do innych firm!
Wymagacie norm i jakosci to niech to ma odzwierciedlenie 10tego na koncie!!! A nie ciagle straszycie ze ucieknie klient albo przyjdzie jakis imbecyl z gory i wezmie ci karte zeby pokazac jaki to system jest nieszczelny i ludzie nieodpowiedzialni. A kto sie ma spodziewac zlodziejskich lap od tak wyksztalconych ludzi? Co wy myslicie ze przyjdzie ukrasc karty jakis pan X ktory skreca okna w firmie obok?!
9
Kryyyychyyy 2017-04-19 17:13
Kasujcie dalej prawdę o tej firmie. Napedzacie błedne koło. Kasowaniem nie zatrzymacie tej niewygodnej dla was tendencji... za te marne grosze co nam wcisneliscie bo inaczej tego nie można nazwać można sobie chleb i margarynę kupić na więcej biednemu gemalto nie starczyło... żałosne może zlikfidujcie trochę swoich przywilejów to dla nas też wystarczy. Są ludzie z produkcji mądrzejsi niż wasze niby mądre głowy... pewnie nie podoba się to za bardzo ooo.
8
Darek 2017-04-22 13:16
Słyszałem, że Gemalto to stabilna i profesjonalna firma. Bardzo chciałbym pracować w takiej firmie, interesuje mnie to co produkują. Trochę zmartwiły mnie wpisy chociaż mam świadomość , że często są konsekwencją osobistych złości i frustracji. Szkoda
4
Krzysiek 2017-04-22 22:46
Twoje szczęście że tylko słyszałeś bo ogólnie masakra. W gemalto możesz zmarnować sobie kilka lat życia nic więcej. Co produkują to dziwne pytanie prędzej zapytaj co chcieli by produkować poza śmieciami i brakami oraz wciąż narastajacymi reklamacjami. FIRMA BEZNADZIEJNA! !!!! Lepszy ZUK i zamiatanie ulic. Nie wierzysz?? Zapraszają... drzwi otwarte... teraz zatrudniają wszystkich jak leci a i tak brak chętnych...
3
Krzysiek 2017-04-22 22:47
Twoje szczęście że tylko słyszałeś bo ogólnie masakra. W gemalto możesz zmarnować sobie kilka lat życia nic więcej. Co produkują to dziwne pytanie prędzej zapytaj co chcieli by produkować poza śmieciami i brakami oraz wciąż narastajacymi reklamacjami. FIRMA BEZNADZIEJNA! !!!! Lepszy ZUK i zamiatanie ulic. Nie wierzysz?? Zapraszają... drzwi otwarte... teraz zatrudniają wszystkich jak leci a i tak brak chętnych...
3
Karolina 2017-04-25 14:33
Gemalto Sp. z o.o. tworzy bezpieczne oprogramowania i systemy operacyjne, które można osadzić w urządzeniach różnego rodzaju, takich jak karty komputerowe i karty magnetyczne to musi być fajna firma.
062 2017-04-26 08:51
Dzieki Damian za wyczerpujaca opinie.
TUR 2017-04-26 16:45
Karolina ... jestes w bledzie! Nie polecam firmy, chyba ze masz potrzebe byc niedoceniona! Ta firma schodzi na psy! Produkuja takie powazne produkty a placa ochlap! Kiedys wymagali zaswiadczenie o niekaralnosci a od czasu jak inne konkurencyjne firmy ich wyprzedzily w placach zatrudniaja jak popadnie - czy to kryminalista czy oszolom po podstawowce. Problem zeby wziasc wolne, a chca zeby przyjsc na nadgodziny za ktore ci nie zaplaca tylko wywala na wolne pare dni pozniej - niespotykane juz chyba nigdzie w Tczewie!!! Praktykuja takie rzeczy zeby tylko niezaplacic i cie wykorzystac !!! obiecuja obiecuja i nic z tego nie wynika, zeby to jeszcze byla biedna firma... Zachorujesz zabiora ci premie ktora i tak pozostawia wiele do zyczenia, a gdy nie chodzisz na L4 to zostaniesz tak doceniona ze idziesz na najgorsza maszyne bo brygadzista ktory zwany jest kierownikiem/kierowniczka twierdzi ze moze na ciebie liczyc. Mało tego dodatek za prace w systemie 4 brygadowym to niecale 100zl!!! Jak tak dalej pujdzie to beda tam pracowac menele spod sklepu bo juz widac tendencje do ``uciekania`` z tej przepieknej firmy.
11
Aron 2017-04-27 18:52
Flexo czeka.....
Zostaw swoją opinię o Gemalto Sp. z o.o. - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gemalto Sp. z o.o.