logo Gemalto Sp. z o.o.

Gemalto Sp. z o.o.

Tczew

Opinie o Gemalto Sp. z o.o.

Pan 2017-05-23 16:58
Idiota Cię zrobił ty wielce ogarnięty i wyuczony prostactwa smieciu korporacyjny. Czujesz się lepszy bo mamusia zadbała o to żebyś zawsze miał z górki...... pamiętaj nic nie trwa wiecznie. Życie jest jedno warte dużo więcej niż gemalto. Dzięki tak bardzo wykształconym jak ty tak firma spada na psy. Produkujemy dokumenty bankowe rządowe i paszporty a tu pracownika policja wyprowadza w kajdankach. Przypadek??? Nie sądzę!!!!!! Znów macie racje zadowolonych i chętnych do pracy za bramą pełno. heh heh może szkoły nie mają odpowiedniej dla ciebie????
6
Jytvc 2017-05-23 17:54
Szkoła życia by ci się przydała...
2
xyz pracownica 2017-05-24 07:45
No tak. Przecierz kazdy kto nie przezyl w zyciu tego co Ty, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o nim wie...

Zdrowe polskie myslenie...
Powtarzam. Kazdy sam kieruje swoim zyciem i najlatwiej zle decyzje zrzucic na kogos innego... Wyglada na to ze dotyczy to sporej czesci osob tutaj komentujacych.
Romuald xyz 2017-05-24 17:03
Kolesiostwo prostactwo i buractwo. Ciekawe pod którym biurkiem byłaś "posprzatac". Pewnie pod nie jednym. Jesteś jak grypa wszyscy cie mieli. Tylko już nie zarazaj bo limit chorób w gemalto też ograniczony. Taka dobra i uczciwa firma a broni się jak przed ogniem żeby nie powstały związki zawodowe. Czemu?? Bo może w końcu ludzie mieli by coś do powiedzenia. Hipokryzja sięga zenitu bo mądra pani śmiejąc się nam w twarz mówi o tym na tzw szkoleniu. I nie zapominajmy ci co kiedyś na głos o nich czyli "zwiazkach"mówili szybko przestali pracować. Kieruj dalej swoim życiem.... sztuka jest żyć a prawdziwym arcydziełem żyć i nie zejść na psy. Nie martw się na budę dla ciebie się zrzucimy a łańcuch skrocimy bo juz masz za długi. Dobra firma to była 10 lat temu teraz o zgrozo uciekać jak najdalej i taka też jest tendencja.
8
Były 2017-05-25 22:09
Gemalto ma długa listę nowych ofert pracy. Czyżby coś powiększali i mają takie zapotrzebowanie? Byłem kiedyś pracownikiem i dobrze wspominam pracę w firmie. Jestem ciekawy jak się teraz pracuje, jaka atmosfera?
Piotruś 2017-05-25 22:21
Powiększają banking. Zniknął GSM od kilku lat jest inny dział Card body. Czujnie zauważyłeś wiele ofert pracy + brak chętnych. Dlaczego tak jest?? Poczytaj opinie. To już całkiem inna firma niż kiedyś. Jeśli pracowałeś przez agencję pracy to bez obaw przyjma cie odrazu przez gemalto. Wciskają białe fartuchy ale ludzi brak. Lepiej pracować przez agencję. Zero odpowiedzialności chodzisz kiedy ci pasuje nadgodziny co miesiąc wypłacają. I przy obecnej atmosferze z dnia na dzień możesz odejść nawet nie mówiąc narazie.
4
Piotruś 2017-05-25 22:37
Kto lepiej daje ten więcej ma :-) a normalni przechlapane mają tylko
3
Olo 2017-05-27 23:02
NOWY TREND DZIALU HR - MIGRACJA PRACOWNIKOW Z DZIALU INLAYS NA BANKING.CHYBA NIKT NIECHCE PRZYJSC Z ZEWNATRZ HAHA. PONOC KIEROWNICY POZBYWAJA SIE NAJWIEKSZYCH OFERM, LESEROW I SCIEMNIACZY Z L4, MOZE TAM W KONCU WEZMA SIE ZA NICH??
11
Jdbhsbhshgs 2017-05-28 06:44
Proponuje podstawic karetke specjalistyczna pod ten dzial bo pare osob moze sie rozchorowac na niejedna chorobe :-)
6
byly 2017-05-30 20:56
karetka specjalistyczna przydałaby się HR-om, biedacy siedza do nocy, nosa nie wystawiaja na produkcje, moze ktos wreszcie wezmie na dywanik ich menagerke...
3
Kselofon 2017-05-30 21:14
Karolcia piszesz, ze szukasz obiektywnej opinii, a tu tylko te złe. Taka widocznie jest obiektywna opinia. Ludzie tam pracują bo muszą, bo na przyklad mają kredyty i nie mają dość odwagi by odejść, są wypaleni i takim tylko kop w tylek w postaci zwolnienia moze pomoc lub wiedzą, ze przy ich kwalifikacjach tylko takie prace pozostaja. To juz nie jest ta sama firma co 10 lat temu. Dzisiaj to jest taki odpowiednik Korala, tyle ze w branzy technicznej. Probuja jeszcze troche konkurowac z flexem i podkradaja im ludzi, dajac inzynierom z flexa wiecej na starcie niz maja ci z dlugim stazem wewnatrz firmy. Ale o produkcji calkowicie zapomnieli.
11
Iutresre 2017-05-31 07:28
A produkcja powoli zaczyna ich olewac. Nie dajmy się zwariować róbmy mniej wolniej dokładniej. Więcej nie zapłacą. A zwolnić nie zwolnia bo i tak nie ma kto robić.
11
Ocenka 2017-05-31 21:01
Chyba przesadzacie z tymi opiniami? Wszędzie może być różnie, raz lepiej raz gorzej. Ale myślenie jak tu się nie narobić i zarobić nic dobrego nie przyniesie w firmie. To smutne , że pracujemy razem ale niektórzy tylko myślą o leserce, no i jak moze być lepiej?
3
ccscs 2017-06-01 11:57
Odbywam rozmowe rekrutacyjne mowia ze oddzwonia i do teraz nie oddzwonili ale to nie tylko oni tak maja inne firmy tez nie oddzwaniaja
1
ccscs 2017-06-01 11:58
Odbywam rozmowe rekrutacyjne mowia ze oddzwonia i do teraz nie oddzwonili ale to nie tylko oni tak maja inne firmy tez nie oddzwaniaja
1
Gfrh 2017-06-01 17:32
Po wielu latach trzeba stwierdzić że czy się stoi czy się leży marne dwa tysiące się należy. Lepiej się nie angażować bo żadnych profitów z tego nie ma więc po co się wykazywać??? Za pochwałę chleba nie kupimy a narobić w życiu się jeszcze zdążymy. Pozdrowienia dla tych co przejmują się ta pracą. Zasuwajcie dalej potem będą przestoje....
10
Andrzej 2017-06-04 13:00
Na jakie wynagrodzenie moze liczyc inzynier zajmujacy sie migracja danych bankowych? Z gory dziekuje za odpowiedzi.
1
Inż 2017-06-04 21:22
Umów się na rozmowę. Takie informacje są tajemnicą. Jeśli jesteś wyuczonym inżynierem znającym języki obce szybko okreslisz zaniżony poziom osób rekrutujacych. I cala ta sztukę dla sztuki. Nie zapomnij opisać tu swoich wrażeń...
2
Zuzanna 2017-06-05 08:50
@Inż co rozumiesz mówiąc, że poziom rekrutujących jest zaniżony? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat Twojego doświadczenia z Gemalto? Czy jesteś pracownikiem firmy, czy też uczestniczyłeś w procesie rekrutacji? Jakie były Twoje wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej? Jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę? Takie dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób, które myślą nad podjęciem pracy w Gemalto.
Inż 2017-06-05 19:16
Jestem pracownikiem firmy. I uważam że jeżeli na rozmowie słyszymy, że wyczytalismy w pana cv niemiecki stopień podstawowy ale musimy Panu uwierzyć bo nie znamy niemieckiego to uważam, że jest to tragedią. Komentarz rekrutujacych napewno nie na miejscu. Swój brak wiedzy powinni przemilczeć. Firma nienajgorsza chociaż słabo doceniają dobrych pracowników lepiej lizusow i donosicieli. Nierówno traktują pracowników produkcji co dzial to inne rozliczanie i wynagradzanie. Szkoda że taka lipa. A niektórzy inżynierowie wydają setki tysięcy euro na niesprawdzone pomysły i próbują potem wcisnąć reszcie jak bardzo są potrzebni. A parę stowek dla zwykłych ludzi brak
10
Zuzanna 2017-06-06 13:26
@Inż rzeczywiście, jeśli firma nierówno traktuje pracowników, to może to prowadzić do frustracji części z nich. Jeśli chodzi o rekrutację to czy rozmowa kwalifikacyjna dotyczyła stanowiska, na którym język niemiecki był wymagany?
1
Inż 2017-06-06 20:54
Szczerze język niemiecki nie był wymagany ale w wakacie zawarte było stwierdzenie znajomość języków obcych mile widziana. Nie chce oczerniac firmy w której pracuje ale naprawdę zapomnieli o pracownikach produkcji, którzy jakby nie patrzac pracują na utrzymanie reszty. Dziękuję za podjęcie dyskusji. Niestety dużo krytycznych opinii jest zgodna z prawdą. A zawsze gemalto było uznawane za dobrą firmę a teraz brak pracowników... może ktoś spojrzy na to obiektywnie i wrócimy do starych czasów gdzie uczciwie i nieprzymusowo pracując można było zarobić. Teraz obóz pracy gdzie nie liczą się z ludźmi ważne słupki i wykresy...
17
stefan 2017-06-07 15:14
Zuzanna to moderatorka.... nikt z gemalto. Obrażasz osoby a nie wiesz kim są nawet...
1
zła 2017-06-08 17:03
Apropo zakał firmy to jest jeszcze jedna nieco dalej bo ze Sztumu, największa menda i szuja ze zmiany czerwonej, plotkarz który ciągle robi zamęt na zmianie i obgaduje wszystkich. Wieczne kłótnie z jego powodu - życzymy Tobie takiej samej kariery jaką zrobiłeś we flexie i twoja żonka na innym dziale. PS. wypierz ciuchy brudasie bo nikt nie wierzy ze tak się ubrudziłeś na twojej maszyneczce.
13
mrówka 2017-06-10 18:23
Witam pracowałam w Gemalto dwa lata nie narzekam praca jak to na produkcji, wymagają dużych ilości żeby normę wyrobić zapominając przy tym o jakości a każdy dobrze wie, że rzadko jakość idzie w parze z ilością. Każdy z inżynierów próbuje wdrożyć jakiś swój pomysł, który niekoniecznie podnosi wydajność pracownika a raczej wręcz przeciwnie, często wymaga się od pracownika czegoś co jest po prostu fizycznie nie możliwe(ciągłe podwyższanie norm produkcyjnych).Nikt nikogo nie pyta czy chcesz przyjść na nadgodziny tylko po prostu zagęszczają ci grafik i tyle, nie szanują pracowników nawet kierownicy odzywają się do podwładnych w sposób który pozostawia wiele do życzenia i świadczy o braku kultury osobistej i wychowania.
9
IWANKA 2017-06-11 06:50
To fakt kadra zarządzająca to porażka ,właśnie swoim zachowaniem obniżają morale tej firmy . zAL..
5
Piotr z (blue) 2017-06-11 09:48
Wy wszyscy którzy tak pięknie opisujecie swoich mniej lub bardziej lubianych kolegów koleżanki i oczerniacie ich za wszystko pokażcie ze macie jaja podajcie swoje imiona i nazwiska te prawdziwe!! dlaczego się ukrywacie pod pseudonimem niki,mała, czarna, stefan ,zuzanna itp!!! To ja wam wyjaśnie dlaczego?? Bo jesteście tchórzami ,nieudacznikami i z zazdrości zgryżliwi Boli was to ze ktoś potrafi sobie dorobić legalnie po pracy to sami si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do roboty wezcie a te osoby które wypisują na innych bzdury i psują im reputacje zostaną namierzone przez moderatora pismo zostało wysłane i wyciągnięte zostaną wnioski i kary !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! praca w Gemalto jest spoko robić swoje nie narzekać.
6
stan borys 2017-06-11 11:46
to co mrówka piszesz za bzdury że "nie narzekam". narzekasz i kłamiesz jak taksówkarz kłamczuch
4
obserwator negocjator 2017-06-11 12:02
wiesz Piotrusiu ze zmiany niebieskiej, wnioski to można wyciągnąć wobec ciebie bo ludzi wyzwasz od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tym mnie. opisując kogoś lub coś na forum posługując się kogoś przezwiskiem, pseudonimem, nickiem, ksywą nie popełniasz żadnego przestępstwa bo tak naprawdę możesz pisać o wszistkim i o niczym. nie podajesz żadnych danych osobowych, peselów, nipów, sripów. po to są fora aby sobie pisać, a jeżeli wymyślona fikcyjna osoba może pasować z rzeczywistością i podnosi alarm to znaczy że coś może mieć na sumieniu. a tak na marginesie skoro z ciebie taki twardziel podaj nazwisko a nie jak pies ukrywający się za budą tylko imię.


zbieżność osób w tym info może być przypadkowa
Mała 2017-06-11 18:47
Dajcie ludziom podwyżki a nie przyjmujecie buraków agencyjnych !!!!

6
Janek 2017-06-12 23:03
Ciebie kreatyna do potęgi już dawno namierzyli. Za złotówkę byś do warszawy zabe gonił.
4
Tomek blue 2017-06-12 23:14
Masz 300 nadgodzin to nie narzekasz. Szkoda że wszyscy tak nie mogą może by nie narzekali. Sam za bardzo pracowity nie jesteś. Rękawów nie masz poobrywanych może tylek od siedzenia boli. Heh a ma co boleć.
8
Michal 2017-06-13 15:20
szkoda to jest twojej głupoty i weź się lepiej do roboty bo takiej niedorajdy i sciemiacza to gemalto w życiu nie widziało. I to ty tylko internet cały czas przeglądasz a piszesz na innych ile oni siedzą siebie nie widządz
2
KaMa 2017-06-13 15:32
Firma schodzi na psy - głównie przez oferowanie niskich zarobków dla sprawdzonych wartościowych pracowników oraz przez zatrudnianie tanich, ale nieodpowiedzialnych i leniwych. Kierownictwo również nie daje dobrego przykładu -leserzy i cwaniacy stworzeni do wysługiwania się innymi. Zmiany personalne powinny zacząć się od kierowników zmianowych. Firma znajduje pieniądze na niepotrzebne sprzęty, jakieś bramki kontrolne i inne czujniki do inwigilacji, a tymczasem nawet socjal dla ludzi ledwo zipie, już nie ma integracji ani zmianowych ani ogólnych, a za karty multisport trzeba słono płacić. Poza tym fatalna atmosfera między pracownikami zwłaszcza na dziale inlay zmiana czerwona i niebieska. Dwóch łysych kierowników i jeden wspólny problem...
9
zosia 2017-06-13 20:46
Witam,
Czy w Gemalto działają związki zawodowe? Dużo osób pracuje w Tczewie w Gemalto?
1
Olga 2017-06-13 22:29
Może ktoś słyszał czy firma potrzebuje w dalszym ciągu pracownika na stanowisko inżyniera utrzymania ruchu? Słyszałem dobre opinie i mam zamiar aplikować
1
Inlays 2017-06-13 23:01
Aplikuj śmiało popatrzymy jak zmieszaja cie z błotem. Wielu niezadowolonych pracowników w tym pomoże. Socjal? ?? 150 zł brutto wczasy pod grusza raczej pod lipa imigranci w Niemczech więcej euro dostają nie pracując. Wstyd i hańba!!!! Taka marna firma tylko karierowicze jej bronią. Ogłoszenia na olx nawet Ukraińców próbują zwerbowac ale brak chętnych wymagania nie wiadomo jakie a zarobki nawet dla sąsiadów z za wschodniej granicy zbyt niskie. Takie jest biedne gemalto skończy w rynsztoku.
4
Inlays 2017-06-13 23:03
Aplikuj śmiało popatrzymy jak zmieszaja cie z błotem. Wielu niezadowolonych pracowników w tym pomoże. Socjal? ?? 150 zł brutto wczasy pod grusza raczej pod lipa imigranci w Niemczech więcej euro dostają nie pracując. Wstyd i hańba!!!! Taka marna firma tylko karierowicze jej bronią. Ogłoszenia na olx nawet Ukraińców próbują zwerbowac ale brak chętnych wymagania nie wiadomo jakie a zarobki nawet dla sąsiadów z za wschodniej granicy zbyt niskie. Takie jest biedne gemalto skończy w rynsztoku.
5
Michal 2017-06-14 21:40
Nie stety nie działają związki zawodowe( ale podobno jeden burak psełdo Pomocnik Druku z żółtej zmiany GP chciałby takie założyć on się do tego idealnie nadaje,pięknie podjudza ludzi,krytykuje innych a sam jest cienki jak kupa w klozecie i nadaje się tylko do siedzenia na necie.Ostatnio to podobno nawet na P.Marzene i P.Andrzeja zaczął we wcześniejszych komentarzach nadawać myśląc że znajdzie poparcie większej ilości osób ale się mylił- bo on podwyżki nie dostał przecież i czuł się obrażony na wszystkich i na wszystko,a zapomniał że takim niedorajdą życiowym nie dają...Weź się za robotę lepiej patafianie a nie wszystkim innym do okoła się interesujesz,tylko nie swoją dupą.....
2
troszkę prawdy 2017-06-14 22:10
@Olga
"Socjal??? 150 zł brutto" - Głupoty gadasz kłamczuszku! każdy kto pracuje w GTO to wie że socjal to conajmniej:
- 150-200 wypoczynek (zależnie od dochodów na osobę w rodzinie),
- karta multisport 50% opłaca GTO.
- prywante ubezpieczenie medica: 35zł/miesiąc - jeśli chcesz to drugie tyle dopłaca GTO,
- posiłki hacjendowe: 11 zł - 50% płaci GTO,
- bonus gwiazdkowy: 600zł,
- dojazdy do pracy finansowane do 200zł (na wyższych stanowiskach niż technik - kilometrówka zamiast tego).
jakoś nie mam zaufania do narzekających powyżej... jak się chce pracować i ma ambicje by aplikować na bardziej odpowiedzialne stanowiska to i ocena firmy się zmienia. jak tylko siedzi w miejscu i palcem nie kiwnie to tylko biadolenie pozostaje... zostawiam to pod rozwagę czytających.
4
Mis 2017-06-14 22:46
Bardzo drobiazgowa jesteś więc delikatnie ci przypomnę że od letniego przelewu za miesiąc potraca ci z wypłaty podatek :-) i jeśli uważasz że można się szczycić tym co wypisalas to głup..ia i zalosna jesteś. Tego nawet jalomuzna nie da się nazwać. Eaton ponad tysiąc wczasy pod grusza. Pieniądze świąteczne wieksze jak w gemalto. Plus integracje dofinansowania do obiadów a nie żygowin. Uważaj żebyś nie zgubiła wazeliny bo będzie ciężko bez niej.
4
troszkę prawdy 2017-06-15 12:13
Mis
a ja się tylko uśmiechnę ;)
- nie drobiazgowa tylko bez zbędnych emocji podaję fakty (coś co jest Ci obce):
- do żygowin nikt nikogo nie zmusza - są dobrowolne
- masz pretensję to GTO że pańtwo pobierze podatek od świadczeń które otrzymujesz ?
- do wczasów pod gruszą chyba doliczasz dodatek urlopowy który w GTO wynosi ok 1400 zł do pełnego wymiaru urlopu.
- jeśli w Eatonie są większe pieniądze świąteczne to dlaczego z uśmiechem na ustach tam nie pójdziesz pracować ? znam 3 osoby które tam poszły (z Customer servisu i zakupów) i są zadowolone - czas na Ciebie abyś i Ty poczuł się lepiej :)
3
Mis 2017-06-15 17:50
Miło że się uśmiechasz naprawdę rzadki widok w gemalto. Może uśmiech na twarzach co niektórych zadumanych w sobie managerów zmienił by ta żałosna atmosfere. Pozdrawiam i do zobaczenia w eatonie jestem na wypowiedzeniu. Może jeszcze nie doswiadczylas jak prawdziwa firma dba o pracownika ale się nie martw wszystko przyjdzie z czasem.
2
HW 2017-06-15 20:40
Chodzi Tobie o tego co pozbyli się z st green ?
Kami 2017-06-17 08:39
Ten co lubi "L4". Nie zdziwię się jak go za jakiś czas znowu przeniosą gdzie indziej :)
Mis 2017-06-19 13:29
Nie, chodzi o tego pajacyka z dziwnymi tatuazsmi
2
Kier 2017-06-19 18:01
Ostatnio można zauważyć, że kondycja firmy słabnie. Patrząc na aktualny okres i porównując go do poprzednich lat widać wyraźnie spadek ilości produkcji. Na druku można zobaczyć o ile mniej pracują, na perforatorach podobno odwołali kilka zmian. To, że clean room pracuje wynika z wolnego procesu produkcji o nie z ilości gotowej pracy. Ogólnie atmosfera w pracy bardziej przypomina początek roku kiedy nie ma pracy a mamy już okres letni kiedy pracy teoretycznie powinno być najwiecej. Czyżby skutki szybkiej, byle jakiej pracy pod koniec zeszłego roku która zamiast zysków przyniosła reklamacje i wycofanie się klientów ?
5
Ocenka 2017-06-20 12:50
Mam pytanie czy Gemalto ma jeszcze ofert pracy dla brygadzisty, kierownika produkcji? Może ktoś wie i mógłżebym podzieli się nią?
Haha 2017-06-20 16:38
"Mógłżebym podzieli się nią?"
Rozmowę przedwstępną masz już odpękaną. Idealnie nadajesz się na to stanowisko.
Gratuluję!
7
Ehh 2017-06-20 19:24
Z tym socjalem to trochę się rozpędziliście.Owszem dostaniesz 600zł na święta pod warunkiem że nie korzystasz z dofinansowania karty Multisport.Jeśli korzystasz dostaniesz 50zł.Dno,dobrze że już tam nie pracuję :)
4
Zostaw swoją opinię o Gemalto Sp. z o.o. - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gemalto Sp. z o.o.