Gemalto Sp. z o.o.

Tczew

Opinie o Gemalto Sp. z o.o.

:) 2016-07-15 11:44:51
Wszyscy dostają dopłaty do biletów.Ludzie przestańcie pisać bzdury.
1
dojazdy 2016-07-15 22:35:02
ryczałt za używanie pryw. samochodu (kilometrówka) jest aneksem do umowy. Przysługuje od inż w górę. Są dwa pułapy: mała dla mieszkający do 30km od Tczewa i duża dla mieszkających powyżej 30m od Tczewa. Mają je WSZYSCY którzy spełniają warunki wyżej wspomniane i wypełnili oświadczenie. Nie ma ani jednego wyjątku. Jeśli takim jesteś to leć do HR z wypełnionym wnioskiem i się więcej nie martw.
chyba nie lałeś dzisiaj 2016-07-16 16:31:01
Ty chyba jesteś pracownikiem z kółka wzajemnej adoracji,że takie bzdury piszesz."zamówienia realizują naprawdę perfekcyjnie, świetna sprawa".A to,że na inlaysach robota stoi w miejscu wraz z wysyłkami,to nieważne?Mało tego,tam to cofają się do tyłu,maszyny ciągle na awarii i te Twoje zamówienia "realizują się naprawdę perfekcyjnie"!!A co tam,"świetna sprawa",jak pracownicy dostają 80 zł brutto premii miesiąc w miesiąc od dobrych 6 miesięcy,bo Wy na górze nie potraficie nic zrobić z tym bajzlem,który sami narobiliście.Idź pier*olnij łbem o umywalkę,pier*olnij jeszcze raz i dopiero wtedy zastanów się 10 razy zanim napiszesz coś równie mądrego.Produkcję to Ty chyba widziałeś/aś na obrazku w swoim biurze.Wielkie głowy po studiach i stażu i weź takich wtedy dopuść do komputera,żeby pisały z d*py wzięte opinie.Nie pozdr
8
Obywatel... 2016-08-01 20:28:51
Uwaga na intrygantów,samolubów i tych co obgadują innych przy Twojej osobie. To oznacza że za chwile zrobi to samo z Twoją osobą.Łatwo ich rozpoznać w tłumie bo dużo gadają i się przechwalają że są najlepsi....ale do pracy niezbyt się przykładają dopiero jak się ich opie..... to się budzą.Stół został stworzony po to by był stołem i spełniał swoje zadanie.Ty samolubku na swoim stanowisku rób to co do ciebie należy bo tu się nie leży....
5
Życzliwy 2016-08-04 21:13:23
Co racja to racja ; ) coś w tym jest. Pojęcia o zarządzaniu to on nie ma żadnego . Nie wiem skąd włodarze gemalto pobierają pomysły żeby takie osoby jak on trzymać jeszcze w tym zakładzie. ..
ksiądz 2016-08-05 20:37:21
w gemalto najlepsi sa logistycy , najlepiej za nich wszystko zrobić a oni sobie siedzą na stronie demotywatory.pl ; d. najlepszy dział to GP, burdel niesamowity, no i kierownik gp który przychodzi o 8 sie przywitac i znika na cały dzień, pojawia sie o 16 by sie pozegnac;)
8
hmm 2016-08-10 22:26:58
Nikt poważny na stanowisko specjalisty nie będzie pisał "ile się wyciąga na rękę". Każdy specjalista doskonale wie jakie są stawki i ile w górę może negocjować stawiając swoje atuty.
Jeśli ktoś pyta: "ciekawi mnie ile można zarobić na wspomnianym przez ciebie stanowisku i jakie są premie?" to raczej nie jest specjalistą i raczej nie zrobi wrażenia na rekruterach :-)
hena 2016-08-11 18:59:50
a ile zarabia tam drukarz
gerthgrtg 2016-08-12 21:41:23
3-4k netto w zależności od stażu
HOps 2016-08-13 16:45:48
Ta firma to porażka... ten chaos ktory tam się dzieje jest nie do pomyślenia.
3
Dyrektor 2016-08-15 21:57:21
Twoja wypowiedź przypomina mi pewna starsza panią z krótkimi czarnymi włosami ze zmiany yellow która wszystko wie o każdym tylko nie o sobie . Na dodatek jej plotki i pomówienia doprowadzają do konfliktów między załogą. Mądra w gębie a do roboty się nie nadaje i co godzinę na przerwę chodzi
9
były 2016-08-21 21:22:47
a jak 15 sierpnia pracowaliście czy mieliście wolne
nick 2016-08-23 00:56:15
zarobki drukarz - ja przyszedłem z 5 letnim starzem - pracowalem w mku- tu dostałem 2200 na reke..... moj ziomek przewalajact smieci we flexie podobnie tyle ma (pracuje na 4brugadowce)
2
i po co ci to 2016-08-24 00:11:17
Z wypłatą nie masz u nich problemu, wszystko w terminie. Gorzej z warunkami pracy, zależy gdzie chcesz trafić
1
fdcgbfdg 2016-08-24 18:17:09
Trzea jeszcze wspomniec o comiesiecznych brakach premii bo reklamacje ciagle wplywaja wiec 3 stowki od zarobkuw od razu odlicz od tego co ci zaproponuja na umowie. debilna odpowiedzialnosc zbiorowa wciaz w gemalto obecna. jedn z drugim nowicjusz nie spakuje karty, albo nalepi zla naklejke na karton i ni ma premi! i nie ma znaczenia czy miales w tym jakis udzial. mozesz nawt na urlopie caly miesiac przesiedziec, a kase ci zabiora bo jakis tymczasowy anonim 4 dzialy dalej z innej zmiany cos zjebal. obrywja wszyscy po rowno,wsyzstkie zmiany. oprocz inzynierow - swiete krowy maja spokoj pod tym wzgledem, a produkcja nadal w powijakach bo chlopki nic nie ogarniaja i dziur w systemie i procedurach widocznym dla kazdego kto spedzil tam troche czasu nie dostrzegaja
9
dsadasvxz 2016-08-24 18:23:40
Trzea jeszcze wspomniec o comiesiecznych brakach premii bo reklamacje ciagle wplywaja wiec 3 stowki od zarobkuw od razu odlicz od tego co ci zaproponuja na umowie. debilna odpowiedzialnosc zbiorowa wciaz w gemalto obecna. jedn z drugim nowicjusz nie spakuje karty, albo nalepi zla naklejke na karton i ni ma premi! i nie ma znaczenia czy miales w tym jakis udzial. mozesz nawt na urlopie caly miesiac przesiedziec, a kase ci zabiora bo jakis tymczasowy anonim 4 dzialy dalej z innej zmiany cos zje bal. obrywja wszyscy po rowno,wsyzstkie zmiany. oprocz inzynierow - swiete krowy maja spokoj pod tym wzgledem, a produkcja nadal w powijakach bo chlopki nic nie ogarniaja i dziur w systemie i procedurach widocznym dla kazdego kto spedzil tam troche czasu nie dostrzegaja
5
exe 2016-08-26 11:55:08
a jak z przedłużaniem umow jest z tym problem
1
Doodo Red 2016-09-06 11:15:05
Pracuje na GP. Mógłbym sporo napisać o warunkach Gemalto ale to innym razem. Da się żyć. Ale przykre jest to że osoba pracująca przez agencję pracy z dofinansowaniem na bilet potrafi zarobić więcej od pracownika pracującego przez Gemalto. Jest wielu pracowników którzy zasługują na umowy ale są osoby które są tam dziś a jutro ich nie ma i mówią otwarcie o tym że im nie zależy. A Premia zależna jest od "wszystkich pracowników". Gdzie tu logika ? Skoro osoba tymczasowa premi nie ma a takie czasy są że człowiek coś zepsuje by tylko inni nie dostali. Dobrych pracowników nie zatrudniacie a dajecie umowy na P3 nowym z przypadku... Gdzie niektórzy nie otrzymali poziomu po roku pracy. Czy HR myślą że my nie rozmawiamy ? Pozdrawiam Kolegów i koleżanki z Czerwonej zmiany. Mam nadzieje że wszystkich dobrych pracowników przejmie Gemalto i wszyscy będą równi. Wtedy wasza zbiorowa odpowiedzialność miała by jakikolwiek sens. Dominik
13
Doodo Red 2016-09-06 11:15:39
Pracuje na GP. Mógłbym sporo napisać o warunkach Gemalto ale to innym razem. Da się żyć. Ale przykre jest to że osoba pracująca przez agencję pracy z dofinansowaniem na bilet potrafi zarobić więcej od pracownika pracującego przez Gemalto. Jest wielu pracowników którzy zasługują na umowy ale są osoby które są tam dziś a jutro ich nie ma i mówią otwarcie o tym że im nie zależy. A Premia zależna jest od "wszystkich pracowników". Gdzie tu logika ? Skoro osoba tymczasowa premi nie ma a takie czasy są że człowiek coś zepsuje by tylko inni nie dostali. Dobrych pracowników nie zatrudniacie a dajecie umowy na P3 nowym z przypadku... Gdzie niektórzy nie otrzymali poziomu po roku pracy. Czy HR myślą że my nie rozmawiamy ? Pozdrawiam Kolegów i koleżanki z Czerwonej zmiany. Mam nadzieje że wszystkich dobrych pracowników przejmie Gemalto i wszyscy będą równi. Wtedy wasza zbiorowa odpowiedzialność miała by jakikolwiek sens. Dominik
10
joker11156 2016-09-26 13:20:16
Siema.
Złorzyłem papiery na stanowisko technik utrzymania ruchu.
Możecie mi powiedzieć czego się można u was spodziewać?
Jakie są stawki na UR, jaki jest system zmianowy,jakie są stawki?







Z góry dzięki.
1
jurek48 2016-09-28 11:45:31
Ale mądrala!
jurek48 2016-09-28 13:54:48
Niektórzy pracują na dwa etaty jeden , by zarobić na swojąrodzinę i drugi by utrzymać obiboków z tzw "agencji" pośredniczącej _tylko w czym?
1
to_ja 2016-10-05 17:22:08
Pracuję w Gemalto już dość długo (praca fajna, płaca nie narzekam) , ale dwie rzeczy mnie wkurzają i to na maksa. Po pierwsze wejście i wyjście z firmy... pobieranie karty wejściowej na ochronie to po prostu makabra - czeka się bardzo długo bo są długie kolejki.... - jedni wchodzą a drudzy wychodzą... nie wspominając już o tym, że Panowie z ochrony działają z opóźnionym zapłonem i ciężko otworzyć przyciskiem drzwi i wpuścić ludzi.
Jakby nie można było wszystkim wyrobić stałych wejściówek i nie byłoby problemu z podpisywaniem list, odbieraniem karty i kluczyka do szafki... Jakoś Flex czy Huber od razu daje takie karty a tutaj nie... a paradoksem jest fakt, że to jest firma która produkuje karty...
Druga bolączka to szafki - szafka na 2 osoby, gdzie nigdy nie wiesz z kim jesteś i czy wszystko będzie jak wrócisz. Nie mówię tylko o portfelu czy kluczach - zdarzały się zaginięcia części z garderoby... a to już nie jest fajne. Przychodząc do pracy trzeba ze sobą targać buty na przebranie oraz fartuszek - dodatkowo śniadanie, kubek itd. Trochę tego dużo....
Czy zarząd firmy nie może w końcu rozwiązać tego problemu ?
Byłoby fajnie jakby pochylił się nad tymi problemami, bo ludzie z agencji to też ludzie a nie podludzie.
W odpowiedzi dla jurek48 - popatrz dobrze ile ludzi w fartuchach Gemalto obijają się i nic nie robią a osoby z agencji zasuwają ile wlezie... zanim coś napiszesz to się dobrze zastanów.
trek 2016-10-10 12:21:46
"Jakoś Flex czy Huber od razu daje takie karty" - Myśle że najwięcej ograniczeń / zabezpieczeń narzuca audyt visa/mastercard i rządowy(abw) których wspomniane wyżej firmy nie muszą (chyba) respektować.
1
ania 2016-10-15 18:11:19
Poda mi ktoś numer tel czy przyjmują do Gemalto? Z góry dziękuję
nowy 2016-10-23 22:24:08
a co z nadgodzinami czy są płatne ,czy w ogóle są nadgodziny
Asdf 2016-10-25 10:17:12
nadgodziny...... To jest temat rzeka. Generalnie nie ma. Ale jak jest cisnienie, kogos nie ma lub duzo pracy i trzeba w swieto przyjść to wtedy są tylko ze na 90% i tak ci nie zapłacą bo z nadgodzin rozliczaja sie z tobą dzieki Tuskowi raz do roku i napewno wywala cie na wolne jak nie bedzie roboty wiec nie oplaca sie liczyc na nadgodziny. SZKODA SENSU!
4
angel 2016-10-28 19:46:27
Aktualne oferty pracy na pracuj.pl, można aplikować bezpośrednio przez stronę
Zmiennik 2016-10-30 23:08:29
Są t acy co maja masę nadgodzin, nie wazne czy potrzeba czy nie w pracy siedzę bo na zmianie pracuje kochanek.....albo kochanka. Może warto żonę, męża poinformować ?
12
dfggg 2016-11-02 11:42:14
nazwiskami dawac
7
Nik 2016-11-02 22:07:34
Zaś kolejna fanaberia zdewociałej osoby.
5
Wenus 2016-11-17 15:53:06
Temat powraca, przecież wszyscy znaja te zonate damy z Tczew co się kręcą koło kierownika i inzyniera
4
jhgghj 2016-11-18 20:07:30
Mężowie nie znają
4
qwerty 2016-11-20 13:44:12
ale wy jestescie durni :) zajmujecie sie wszystkim tylko nie robotą
8
ABORYGEN 2016-11-29 14:53:04
TOŻ WIADOMO ŻE TAM JEST JEDEN WIELKI BURDELIK PO KIBLACH WALĄ SIĘ JAK KRÓLIKI, NA STOŁÓWCE NAWET W ZLEWIE PREZERWATYWA LEŻAŁA ZE SPERMĄ W ŚRODKU.
5
merkury 2016-12-01 14:42:46
To wszystko tak pisane z powodu zazdrości o pieniądze.Zwykła ludzka chciwość.Sami siebie upodlacie ...
3
merkury 2016-12-01 17:25:33
To zawiść o pieniądze.Niektórzy dostają do głowy dlatego robią innym świństwa,lub wypisują kłamstewka,to są te niewinne '' aniołki''
3
Faq 2016-12-06 21:21:21
Merkury co ty wisz jak nic nie wiesz 90% opini negatywnych to na tym portalu jest prawda. Same z siebie się nie biorą. A o jakosci pracy świadczą 2 gwiazdki na sześć! No jakie nieszczescie ze tyle osob tu klamie i jest niezadowolona i oczernia negatywnie rękę ktora ich karmi. Tylko ze nie maja wyboru i niestety muszą tu pracować.
4
qwerty 2016-12-10 09:31:34
O jakości pracy świadczą 2 gwiazdki? Przeciez tu sie wypowiadają same paskudy niezadowolone z towarzystwa z jakim muszą pracować. Mało tu konstruktywnej krytyki co do pracodawcy, płac, trybu pracy czy socjalu. Same obrażanie współpracowników i wyimaginowane zdrady. Ludziom nie pasuje klimat a sami zapominają że ten klimat tworzą :)
A co do "nie mają wyboru" - serio? W 2016 roku to pracodawcy bili sie o pracownikow. Firmy prowadzily wielkie rekrutacje, nawet ulotki na dworcu wciskali byleby nałapać paru roboczych ludzi. Jeżeli jestescie tak bardzo niezadowoleni a nadal tam siedzicie to jest to tylko i wylacznie waszą porażką. Bo pracy wszedzie jest sporo.
A moze w cale w gemalto nie jest tak zle w porownaniu do innych firm? Pozdrawiam!
(I nie, nie jestem z biur)
8
Leszcz 2016-12-18 21:44:08
To zmień prace niezguło , w innej firmie będzie lepiej a na rozmowie kwalifikacyjnej więcej zażądaj bo potem się pod tym podpiszesz...
2
Andrew 2016-12-19 00:13:43
Burdel nie produkcja żonate kobiety a zdradzają. Mężczyźni zajęci a podrywają! Zamiast pracować to lubią się pieprzyć po wc. I na dodatek wypłaty się nie zgadzają!! Robię tu już ładne 10 lat i ta mała wyplata jest cały czas ta sama 2000 zł. I jak żyć? Jeszcze na produkcji :/ a Krecik niech mądry się nie robi taki cwany kiedy będę chciał wolne sobie wezmę.
6
operator 2017-01-02 10:09:50
w tej firmie sa osoby ktore zyja sobie swoimi prawami. Dostaja wolne kiedy maja na to ochote. Bo na meczyk trzeba pojechac. Jakosc ktora nie ma pojecia o swoijej pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dupy sobie liza. Falsz straszny jest tam.
1
Ocenka 2017-01-08 13:51:42
Zgadzam się z Tobą w zupełności. Czy firma może być taka zła a ludzie pracują tam po 10 lat? Niedorzeczne. Myślę, że to pisał jakiś nieudacznik, który ma kompleksy i praca w dobrej firmie przerosła go.
2
Lejla 2017-01-09 18:40:24
Cześć

Chciałbym się zapytać na jakie zarobki może liczyć pracownik biurowy, dajmy na to inżynier ?
Pozdrawiam
1
Kszysztof 2017-01-11 19:01:35
Ta osoba pracuje teraz na zmianie RED, i jej pomówienia i kłamstwa wprowadzają w kłótnie cała załoge, pracować się nie chce, a do plotkowania jest pierwsza .
ABC 2017-01-14 23:32:50
"Chciałbym się zapytać na jakie zarobki może liczyć pracownik biurowy, dajmy na to inżynier ?"
Pytanie chlapnąłeś jak kulą w płot - to jakbyś zapytał ile kosztuje telewizor. - odpowiedź jest: przeciętnie od 1 tys zł do 10 tys zależnie od modelu.
Inż procesu, inż jakości, inż programista to różne przedziały wynagrodzeń.
Odpowiedź masz np tutaj:
http://wynagrodzenia.pl/moja-placa/ile-zarabia-inzynier-produkcji-procesu
I to się zgadza mniej więcej. Również min i i max zależnie od zaawansowania i kwalifikacji.
wielki 2017-01-15 11:57:39
Witam, szukam pracy na stanowisko pomocnika drukarza. Kiedyś widziałem ofertę pracy ale teraz nic nie ma. Chciałbym podjąć pracę w Gemalto i może ktoś ma informacje, czy mają zapotrzebowanie i ile płacą.
(NIE)wierny 2017-01-16 11:39:56
W Gemalto jest wiecej inzynierow niz pracownikow. Ale tylko w teorii bo jak jest potrzebna rada inzyniera okazuje sie ze nie ma na kogo liczyc...
DEF 2017-01-16 17:56:43
"W Gemalto jest wiecej inzynierow niz pracownikow" No tak a inżynier to nie pracownik. Jest nadczłowiekiem i nie pracjując dostaje wynagrodzenie.
Uwaga - w tej chwili są otwarte wakaty na inżynierów: NPI, procesu, do bankingu i programistów. Dlaczego nikt z mądrych powyżej się nie zgłasza tylko narzeka ? trzeba wziąć się w garść a nie tylko narzekać.
1
maruda :-) 2017-01-19 18:58:21
Jedna wazna rzecz przelozony musi zgodzic sie na przejscie pracownika do innego dzialu i nawet jesli ktos z tych madrych ma kwalifikacje do przejscia na dane stanowisko to niestety taki przelozony (nieoficjalnie oczywiscie) blokuje przejscie. Po jakims czasie ludzie rezygnuja z aplikowania na "lepsze" stanowisko (bo oczywiscie wszedzie lepiej gdzie nas nie ma) i pozostaje im pomarudzic, co nie zmienia faktu ze firma ta jakos nie ulatwia uzyskania awansu.
2
Zostaw swoją opinię o Gemalto Sp. z o.o. - Tczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gemalto Sp. z o.o.