brak logo

KOMSA Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o KOMSA Polska Sp. z o.o.

jaaa 2014-11-01 10:54
nie wiem skąd wy bierzecie te problemy ( wyżej ) .. mi się tu pracuje fajnie:) i mam ambicje, nie jestem "robotem" - myślę. Widocznie ktoś się "wypalił" i tyle.
1
Morfeusz 2014-11-07 08:35
Czyli jednak porównujesz :-)
Mark 2014-11-18 11:11
Polecam Panom "menadżerom" posiąść trochę wiedzy z zakresu inteligencji emocjonalnej. To by dużo zmieniło.
1
beznick 2014-11-24 15:39
mógłby ktoś powiedzieć na czym polega praca na stanowisku: Pracownik działu sprzedaży zagranicznej?
niko 2014-12-02 14:05
Święta racja Lendo.tutaj "kierownicy" bez żadnej wiedzy i doświadczenia są najbardziej hołubieni,więc kto by się przejmował ich brakami.Na zawołanie jak zwykle bez przygotowania nagle jakieś szkolenie im zorganizowali, jakby to nagle miało rozwiązać cały problem.a pracowników się poniewiera,tylko koszty produkują :O dlatego nie ma ani zaangażowania ani lojalności. nie szanują ludzi, ludzie nie szanują ich.
4
Y 2014-12-07 13:24
Za zaangażowanie można się tu tylko wielkiego kopa w d. doczekać. było tu już wiele takich przykładów. dobrze że reszta wyciągnęła z tego naukę i większość kładzie lagę, bo naprawdę nie warto dawać tu z siebie więcej niż minimalne minimum.
3
doradca zawodowy 2014-12-16 21:22
witajcie, czytając powyższe opinie można by dojść do wniosku że w tej firmie pracuje wielu frustratów, którzy z powodu niezadowolenia ze swoich managerów wypisują banały w internecie. Jesli tak Wam źle, zmieńcie pracę i firmę. Jesli uważacie, że kierownicy są kiepscy, złóżcie wniosek o awans i pokażcie że w zarzadzaniu jesteście lepsi od nich. A jeśli nadal będziecie robić minimum z minimum, zawsze będziecie dla niej ciężarem który nie pozwoli jej się rozwinąć. Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych i pracujących na sukces Komsy specjalistów i managerów, a maruderów i leni zachęcam do zmiany firmy.
1
do doradcy z UP 2014-12-16 22:58
Nowy praktykant z Mc cz hr się odezwał. Zielonemu dali szanse to chce się wykazać. A co myślisz, że jak długo tu wytrzymasz. Do zmiany firmy chcesz zazachecac? Wolne żarty przy takiej rotacji.Co powiesz na ostatnie odejście managera z salsu? Dla ciebie to len i maruder ? Musisz się jeszcze opierzyc nowicjuszu, a potem się wymadrzaj. Szacun gocha ze wytrwałas tu AŻ rok. To maksymalny czas w tym b. dla osób z kompetencjami.
1
wp 2014-12-17 10:47
Człowiek tu jest kosztem i ciężarem, zgadza się super-doradco, jak się nie podoba to won. to główne trendy w zarządzaniu w tej firmie. Słyszymy to na co dzień w realu. trzeba było jeszcze super doradce wynająć, żeby nam to online zakomunikował.
5
czaja 2015-01-08 11:08
Dno i wodorosty oczekiwanie na połączenie z serwisem pól godziny .
czaja plus 2015-01-17 19:33
Nie ma szacunku dla człowieka. czy to klient, czy to pracownik. generalna zasada w tej organizacji.
2
nowy pracownik 2015-02-03 14:01
witam, mi w tej firmie póki co pracuje się dobrze. Owszem jest kilka spraw do poprawy, ale wiele ogólnych komentarzy nie pokrywa się z tym jak jest :)
nowi 2015-02-16 13:56
lepiej zatrudnić zielonego z ulicy niż pracownikowi po 3-4 latach dać 200 zł. podwyżki.a taki wynalazek ledwo się zdąży wdrożyć to już się orientuje w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wdepnął i nie mija rok a nie ma tu po nim śladu. idealnie.
4
wkurzony 2015-03-14 17:17
Firma bardzo fajna ale pewną chaotyczke powinni lekko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kopnąć bo skacze wyżej niż może, nie miłe rozczarowanie, pani m.
2
gall 2015-03-16 13:05
Komsa to nowoczesna firma z niesamowitym potencjałem, która tworzy atrakcyjne warunki zatrudnienia pracownika.
Bardzo doceniam możliwość rozwijania się i podnoszenia swoich kwalifikacji oraz elastyczny czas pracy.
W firmie panuje miła atmosfera co przekłada się na jakość pracy.
Dodatkowym atutem jest opieka medyczna i karta Multisport.
Jednym zdaniem cieszę się, że trafiłam do Komsa Polska.
1
do galla lizaka 2015-04-09 19:30
Z takim talentem ( usunięte przez administratora )siania propagandy trafiłas/-es tu najlepiej. Zajdziesz tu daleko. Może nawet vice preziem niedługo zostaniesz.
wmzii 2015-04-14 21:05
spoko, wypłaty na czas, bony na świeta, benefit, luxmed, angielski. kasa jak kasa, zależy jak kto sobie wynegocjuje. ogólnie pozytywne wrażenie.
2
branżystka 2015-04-24 20:42
pracowałam w komsie dwa lata, musze powiedziec ze to naprawde fajna firma z perspektywami, załuje ze musiałam sie przeniesc do innego miasta. Zwłaszcza teraz gdy w komsie jest kilka nowych osob, które maja duze doswiadczenie. Ci to tutaj pisza złe słowa poprostu nie odnalezli sie w rzeczywistosci, w komsie nigdy nie premiowano leni, ludzie ambitni ktory osiagali wyniki zawsze byli zadowoleni z wynagrodzenia itd. generalnie polecam komse jako pracodawce.
1
profesjonalista 2015-05-05 20:48
Firma ma ogromny potencjał, jedna z niewielu gdzie twoje decyzje mają faktyczny i realny wpływ na strategię firmy. Oczywiści swoje racje musisz obronić, jak w każdej firmie, ale tutaj Cię nie kastrują jak zazwyczaj to wygląda w korporacjach. KOMSA nie jest korporacją, jest normalną firmą. Oczywiście jak każda firma ma swoje widzimisię, na szczęście nie ma ich wiele. Myślałem, że za jakiś czas będę szukał innej pracy ale dziś mogę jasno stwierdzić, że mogę tutaj popracować latami. Bardzo fajna atmosfera, kasa również w porządku, ale to przede wszystkim zależy od negocjacji oraz zakresu odpowiedzialności. Jako człowiek, który nie przyszedł z ulicy a spędził w branży kilka lat, mogę polecić firma KOMSA jako pracodawcę, aha - Socjal - życzyłbym korporacjom takiego podejścia do pracowników jak w KOMSA.
4
taa 2015-05-25 13:26
Widać że zabolały prawdziwe opinie pracowników więc teraz propagandę zaczęli i tu uprawiać. Żenada. Jak ta cała firma popierdółka.Słodzcie sami sobie. na pewno to uleczy chorą firmę.
1
hmmm 2015-06-03 19:40
Wiem kim jesteś. W pracy taka wygadana nie jesteś :) Wracasz do domu i knujesz jak tu innym popsuć dzień w pracy. Problem jest taki, że Ci ludzie totalnie nie zwracają na Ciebie uwagi. Weź znowu L4.. Dziękuje
nn 2015-06-05 09:36
Jak oceniacie pracę na stanowisku Project Manager? Ma ktoś doświadczenie w tej organizacji w wymienionym zakresie? Dziękuję z góry za podpowiedź.
2
sylvia 2015-07-19 10:56
Jakie są zarobki w Komsie?
4
TW 2015-10-18 14:36
Bęc na podłogę, obrazujący opis przyszłości bez odchodzących osób, oni to początek LAWINY.
1
inaczej 2015-11-01 18:58
odnośnie doświadczenia o której wspominasz - i tak i nie. Część osób jest świeża i łapie doświadczenie a cześć przychodzi z doświadczeniem, które firma nie potrafi wykorzystać. Jeśli pracownicy się szybciej rozwijają od firmy LUB firma, po nie długim czasie, np; roku nie jest wstanie dorównać osobom z doświadczeniem etc. to nie ma co się dziwić, że tacy pracownicy szukają czegoś nowego. Niestety, firma generalnie nie jest zła ale stoi w miejscu a to pierwszy gwóźdź do trumny.

Pozdrawiam
2
Liroy 2015-11-14 21:40
Dobrze płacą? Chyba kierownikom. Raczej wolą zatrudnić nowych, którzy będą siedzieć cicho niż dać podwyżki pracownikom z dłuższym stażem. Wstyd.
blan 2015-12-17 11:05
Nie polecam nikomu pracy w tej firmie. Nerwowa atmosfera. Szefostwo skłóca ze sobą pracowników. Wypłaty niższe niż początkowe deklaracje. Brak wypłaty premii mimo przekroczonych planów sprzedaży. Wymuszanie darmowej pracy w nadgodzinach. Po powrocie ze zwolnienia lekarskiego - rozmowy dyscyplinujące. Bardzo niskie wynagrodzenie jak na branżę, rodzaj pracy i wymagane zaangażowanie.
2
Bart 2015-12-31 10:25
Do IGO - Intencje są bardzo proste i nie wymagają dłuższego zagłębiania się w tą sytuacje. "Szef" jest tylko jeden a większa cześć BUM walczy u niego o swój stołek nie zważając na kolegów oraz konsekwencje dla firmy. Szkoda, bo to nie jest zła firma lecz płynie nie w tym kierunku co powinna.

Pewnie jak inne komentarze i ten zniknie z forum i nic nie zmieni, jednak życzę wszystkiego dobrego i nowego sternika.
1
olek 2016-02-01 19:27
Kiedyś (prawie 2 lata temu) byłem w komsie na rozmowie kwalifikacyjnej. Przyjął mnie napakowany koleś w przymałym sweterku ze złotym łańcuchem. Wiedział mniej ode mnie. Dalej tam pracuje?
śmieszek 2016-02-01 21:48
Heheh ;) dobre :D uśmiałem się aczkolwiek w wiedzę mniejszą od Twojej śmiem wątpić ;)
pracownik 2016-02-26 09:41
Ten "koleś" jest teraz dyrektorem pionu zakupów i sprzedaży w Action, więc nie sądzę, żeby go przyjęli tam, gdyby miał mniejszą wiedzę niż Ty.
ona 2016-02-26 17:34
action ma aktualnie duże problemy finansowe i traci klientow, przypadek ?
2
Loki 2016-02-27 20:00
Jakie sa warunki na logistyce ?
1
koko 2016-04-07 22:52
no chyba już nie jest. szybko zakonczyl "kariere" czyzby sie poznali na nim ?
3
gość 2016-05-10 16:15
program stażowy w Niemczech trwa 22 miesiące
huehue 2016-06-26 18:33
Arek już nie pracuje w Action :) Przejechali się na nim, a lojalk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za niego niechudą :)
TRW1 2016-07-05 19:37
Jeżeli masz aspirację i/a przede wszystkim umiejętności to szukaj pracy gdzie indziej. Powiem tak, jeżeli Twoje aspiracje kończą się na byciu zwykłym klepaczem kodu, naprawiającym bieżące problemy i nic ponad to - jest to praca jak najbardziej dla Ciebie. Jeżeli chcesz poznać branże/procesy tez (tak gdzieś na 6-12 msc później uciekasz). Ale jeżeli chcesz się rozwijać dalej w zawodzie, osiągnąć coś więcej, zapomnij o aplikowaniu do tej firmy, nie warto.
TRW1 2016-07-05 20:09
Oczywiście ze masz rację. Na każdym nowym stanowisku można sie czegoś nowego nauczyć... ale tu jest kwestia aspiracji. W końcu odejście dwóch młodych "kumatych' programistów po tak krótkim okresie pracy o czymś świadczy prawda?
Ioio 2016-10-17 19:43
Dramat, rotacja większa niż w call center.
Nie szanują i nie doceniają pracowników.
Handlowcy dostają takie plany, że na dzień dobry są w lesie.
Brak jakiejkolwiek organizacji. Bardzo ciężko się pracuje.
Pieniądze i zarobki są nieadekwatne do oczekiwań.
Pracownicy są zniesmaczeni.
Idea komsy "wepchnij nie obchodzi mnie jak!"

Żenada. Nie rozwiniesz się tutaj.
Na dzień dobrynku brak Ci motywacji.
1
sepu lt 2016-10-17 19:47
a mozesz właśnie przytoczyć nam jakieś przykładowe plany i targety żebyśmy sami ocenili czy rzeczywiście ci handlowcy są tak bardzo w lesie jak piszesz? wiesz, każdy tak naprawde ma inny próg bólu;)chyba jednak nie ma na handlowców az takiej rotacji bo nie widze za wiele ogłoszeń o pracę
hello 2016-11-21 17:57
Przecież jest to tajemnica handlowa. Nikt nie poda takich informacji.
lobaso 2016-12-14 23:25
Witam,

czy w firmie jest osoba odpowiedzialna za flotę samochodową?
aaa 2016-12-18 22:35
Jest
lobaso 2016-12-20 18:27
Aa szukają koordynatora ds floty, bezpieczeństwa i zakupów ;)
2
aaa 2016-12-22 21:01
Musisz zadzwonić i zapytać ;) nie wiem.
niepokorna/y 2017-02-22 20:22
ależ tu cisza.. a tak dużo się dzieje :D
Weronika 2017-03-01 13:15
@niepokorna/y, co takie dzieje się w firmie? ;)
Szkoda 2017-03-26 21:23
Przez ostatni rok z komsy odeszło chyba jakieś 30% ludzi, a może i więcej.
Zmiana zarządu początkowo traktowana jako wielki plus dziś chyba co raz to mniej podoba się ludziom którzy zostali i którzy obserwują co tam się dzieje.
Z opinie znajomych oraz byłych pracowników, do których sam się zaliczam, mogę powiedzieć że obecna kadra kierownicza chyba nie wie czym jest dziś zarządzanie, a bardziej szuka okazji na pokaz władzy i siły zamiast się zastanowić jak dopasować się do realiów rynkowych i jak zjednoczyć ludzi.
Ludzie którzy z Komsy odeszli odżyli, a ci którzy zostali mówią o chosie, zastraszaniu, a nawet mobbingu.
To wszystko jest zapewne szeregiem pomyłek i błędów, które mieć miejsc mogą wszędzie, ale nie zmienia to faktu, że NIE jest to już pracodawca godny polecenia.
To moim zdaniem smutna prawda o Komsie, która jeszcze kilka lat temu miała przed sobą obiecujące perspektywy.
3
Weronika 2017-03-27 10:53
@Szkoda, a Ty nadal pracujesz w KOMSA Polska Sp. z o.o.?
78 2017-03-28 11:28
przecież napisał/a wyraźnie, że jest byłym pracownikiem
Zostaw swoją opinię o KOMSA Polska Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMSA Polska Sp. z o.o.