brak logo

KOMSA Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o KOMSA Polska Sp. z o.o.

do galla lizaka 2015-04-09 19:30
Z takim talentem ( usunięte przez administratora )siania propagandy trafiłas/-es tu najlepiej. Zajdziesz tu daleko. Może nawet vice preziem niedługo zostaniesz.
wmzii 2015-04-14 21:05
spoko, wypłaty na czas, bony na świeta, benefit, luxmed, angielski. kasa jak kasa, zależy jak kto sobie wynegocjuje. ogólnie pozytywne wrażenie.
2
branżystka 2015-04-24 20:42
pracowałam w komsie dwa lata, musze powiedziec ze to naprawde fajna firma z perspektywami, załuje ze musiałam sie przeniesc do innego miasta. Zwłaszcza teraz gdy w komsie jest kilka nowych osob, które maja duze doswiadczenie. Ci to tutaj pisza złe słowa poprostu nie odnalezli sie w rzeczywistosci, w komsie nigdy nie premiowano leni, ludzie ambitni ktory osiagali wyniki zawsze byli zadowoleni z wynagrodzenia itd. generalnie polecam komse jako pracodawce.
1
profesjonalista 2015-05-05 20:48
Firma ma ogromny potencjał, jedna z niewielu gdzie twoje decyzje mają faktyczny i realny wpływ na strategię firmy. Oczywiści swoje racje musisz obronić, jak w każdej firmie, ale tutaj Cię nie kastrują jak zazwyczaj to wygląda w korporacjach. KOMSA nie jest korporacją, jest normalną firmą. Oczywiście jak każda firma ma swoje widzimisię, na szczęście nie ma ich wiele. Myślałem, że za jakiś czas będę szukał innej pracy ale dziś mogę jasno stwierdzić, że mogę tutaj popracować latami. Bardzo fajna atmosfera, kasa również w porządku, ale to przede wszystkim zależy od negocjacji oraz zakresu odpowiedzialności. Jako człowiek, który nie przyszedł z ulicy a spędził w branży kilka lat, mogę polecić firma KOMSA jako pracodawcę, aha - Socjal - życzyłbym korporacjom takiego podejścia do pracowników jak w KOMSA.
5
taa 2015-05-25 13:26
Widać że zabolały prawdziwe opinie pracowników więc teraz propagandę zaczęli i tu uprawiać. Żenada. Jak ta cała firma popierdółka.Słodzcie sami sobie. na pewno to uleczy chorą firmę.
2
hmmm 2015-06-03 19:40
Wiem kim jesteś. W pracy taka wygadana nie jesteś :) Wracasz do domu i knujesz jak tu innym popsuć dzień w pracy. Problem jest taki, że Ci ludzie totalnie nie zwracają na Ciebie uwagi. Weź znowu L4.. Dziękuje
nn 2015-06-05 09:36
Jak oceniacie pracę na stanowisku Project Manager? Ma ktoś doświadczenie w tej organizacji w wymienionym zakresie? Dziękuję z góry za podpowiedź.
2
sylvia 2015-07-19 10:56
Jakie są zarobki w Komsie?
4
TW 2015-10-18 14:36
Bęc na podłogę, obrazujący opis przyszłości bez odchodzących osób, oni to początek LAWINY.
2
inaczej 2015-11-01 18:58
odnośnie doświadczenia o której wspominasz - i tak i nie. Część osób jest świeża i łapie doświadczenie a cześć przychodzi z doświadczeniem, które firma nie potrafi wykorzystać. Jeśli pracownicy się szybciej rozwijają od firmy LUB firma, po nie długim czasie, np; roku nie jest wstanie dorównać osobom z doświadczeniem etc. to nie ma co się dziwić, że tacy pracownicy szukają czegoś nowego. Niestety, firma generalnie nie jest zła ale stoi w miejscu a to pierwszy gwóźdź do trumny.

Pozdrawiam
2
śmieszek 2016-02-01 21:48
Heheh ;) dobre :D uśmiałem się aczkolwiek w wiedzę mniejszą od Twojej śmiem wątpić ;)
Loki 2016-02-27 20:00
Jakie sa warunki na logistyce ?
1
gość 2016-05-10 16:15
program stażowy w Niemczech trwa 22 miesiące
sepu lt 2016-10-17 19:47
a mozesz właśnie przytoczyć nam jakieś przykładowe plany i targety żebyśmy sami ocenili czy rzeczywiście ci handlowcy są tak bardzo w lesie jak piszesz? wiesz, każdy tak naprawde ma inny próg bólu;)chyba jednak nie ma na handlowców az takiej rotacji bo nie widze za wiele ogłoszeń o pracę
hello 2016-11-21 17:57
Przecież jest to tajemnica handlowa. Nikt nie poda takich informacji.
lobaso 2016-12-14 23:25
Witam,

czy w firmie jest osoba odpowiedzialna za flotę samochodową?
aaa 2016-12-18 22:35
Jest
lobaso 2016-12-20 18:27
Aa szukają koordynatora ds floty, bezpieczeństwa i zakupów ;)
2
aaa 2016-12-22 21:01
Musisz zadzwonić i zapytać ;) nie wiem.
niepokorna/y 2017-02-22 20:22
ależ tu cisza.. a tak dużo się dzieje :D
Weronika 2017-03-01 13:15
@niepokorna/y, co takie dzieje się w firmie? ;)
Weronika 2017-03-27 10:53
@Szkoda, a Ty nadal pracujesz w KOMSA Polska Sp. z o.o.?
78 2017-03-28 11:28
przecież napisał/a wyraźnie, że jest byłym pracownikiem
Weronika 2017-04-27 09:10
@były pracownik w komentarzu m.in. wspominasz o występującym w firmie braku szacunku dla pracownika. Co masz na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony przełożonych? Piszesz również o rotacji występującej w firmie. W jakim dziale konkretnie?
2
karka 2017-05-08 20:45
Łatwiej wymienić działy, w których nie ma rotacji.
1
mmo 2017-05-08 21:17
Do tej pory chyba najstabilniejsza była księgowość i kontroling.

@Weronika
O atmosferze w firmie wiele może powiedzieć sytuacja w której pracownik rzuca wypowiedzenie nie mając zapewnionej innej pracy. Czy dorośli ludzie mający często rodziny na utrzymaniu podejmują taki krok bo mają takie widzimisię? Wątpię. Wyciągnij wnioski.
7
Fasolka 2017-05-09 21:35
ooo :) kilka wpisów zostało skasowanych :)
kurde.. ani nikogo nie obrażały, nie było wulgaryzmów..
ehhh Weroniczka Weroniczka [ HR ]

:)
4
ABC 2017-05-10 08:16
Zniechecalyby potencjalnych nowych pracowników, którzy są potrzebni przy takiej ilości zwolnień we wszystkich już działach, lepiej usunąć komentarze niż zadbać o poprawienie sytuacji w firmie... Szkoda.
2
Weronika 2017-05-10 09:06
@Fasolka, @ABC nie współpracuję z firmą KOMSA Polska Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - najedź myszką na ikonkę mikrofonu obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w powyższej firmie. Nie jestem również moderatorem wątku. Jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
i 2017-05-10 20:28
Wykupili dodatkową usługę???
1
Szkoda 2017-05-15 22:03
Witam Weroniko, szanowny Gowork jak i Komsa Polska,

Proszę zatem o dokładne wyjaśnieniem, który punkt regulaminu naruszały umieszczone w ostatnim czasie komentarze? Oczywiście te bez wulgaryzmów czy gróźb, chociaż takich chyba nie było.
Śledzę to co tu się dzieje dość regularnie i jak widzę wniosek jest jeden, rzeczowe i obiektywne aczkolwiek przykre dla Komsy komentarze usuwacie.
Przykład, mój komentarz czyli (Szkoda). Proszę wyjaśnijcie w jaki sposób komentarz ten był niezgodny z regulaminem?
Skoro to forum ma pomóc ludziom w podjęciu decyzji o zatrudnieniu w Komsa Polska, podkreślam pomóc, a nie zdecydować. To porozmawiajmy o jego rzetelności zanim pojawią się tu kolejne komentarze.
19
Nick 2017-05-18 11:40
Cały czas szukają na darmową praktykę studentów do działu EC oraz gdzie wystarczy przepisywać cały dzień tabelki też. Nie dziwi was to? Są na wszystkich targach pracy i ogłaszają się na uczelniach. Piszą o dużej szansie na zostanie w firmie. Pewnie na darmowym stażu do puki kolejny łoś skusi się pracą za darmo po targach.

Szanujcie się i przy tak niskim poziomie bezrobocie we Wrocku nie bierzcie nic za darmo!
1
ids 2017-05-30 19:11
to może jakieś zalety tej firmy??
Morfeusz 2017-05-31 19:19
Największą zaletą i najważniejszą zaletą, są super zaangażowani ludzie, z którymi można przestawiać góry!
7
pakito 2017-06-21 11:17
Jakieś opinie co do pracy w tym miejscu obecnie? Widzę, że sporo ogłoszeń jest i jak to wygląda np. jeśli chodzi o magazyn? Człowiek robi jak wół i go zwyzywają czy może jest praca OK jak i ludzie są w porządku?
mimima 2017-06-30 18:40
Wygląda to mniej więcej tak...
Osoby na dole... zimą marzną, latem się grzeją a przez cały rok narzekają na górę
Ci na górze - mają klimę ale też narzekają :D

Sam musisz się przekonać :-)
1
Weronika 2017-08-08 15:51
@pakito nie ma aktualnych ofert dotyczących stanowiska magazyniera, ale są inne, np. do działu sprzedaży. Z ogłoszenia można wyczytać, że KOMSA Polska, oferuje dość dobre warunki. np. umowę o pracę czy spory pakiet socjalny. Czy ktoś może potwierdzić czy takie warunki są w firmie w rzeczywistości?
Morfeusz 2017-08-08 20:45
Właśnie takie jak piszą.
1
Weronika 2017-08-20 14:53
@Morfeusz a co dokładniej wchodzi w skład tego pakietu socjalnego? Czy oprócz socjalu istnieje również pakiet motywacyjny w postaci np. pozapłacowych benefitów? Wszystkie dodatkowe pakiety, jakie oferuje pracodawca to wielki plus zatrudnienia dla wielu.
xyz 2017-08-20 17:22
Na magazynie jesteś cały dzień na nogach i ciągle robisz zbyt wolno :) Ludzie na magazynie zmieniają się częściej niż na innych działach. Obecnie w komsie nie ma ani jednego działu, który w ciągu ostatnich paru miesięcy nie był dotknięty odejściem pracownika. Najbardziej bolesne jest to, że zarząd nie widzi w tym swojej winy, ani przykładów jak źle i nierówno traktują ludzi, tylko wina jest w ludziach, którzy odchodzą bo się odważyli odejść.
Jedno co jest największym plusem komsy to jej ludzie, pracują tam ludzie za których można skoczyć w ogień a oni skoczą za Tobą. Góra nie dba o rozwój pracownika, więc uczymy się od siebie wzajemnie i nigdy nie usłyszysz, że ktoś Ci nie pomoże...
3
abc... 2017-08-22 20:49
Morfeuszem nie jestem... Komsa oferowała Luxmed, Multisport, możliwość udziału w grupowym ubezpieczeniu... wszystko oczywiście płatne proporcjonalnie... czy konkurencyjne... ciężko stwierdzić... Dodatkowo na święta były bony (z roku na rok mniejsze kwotowo).. zrezygnowali z zajęć językowych. innych benefitów przynajmniej w moim dziale nie było.
KOMSA 2017-08-23 11:02
Dziękujemy za wyrażenie swojej opinii. Jesteśmy szczerze otwarci na dyskusję z Tobą – chcemy, abyś opowiedział/-a nam wprost o swoich spostrzeżeniach na temat firmy i znaleźć ścieżkę porozumienia. Będzie nam łatwiej zrozumieć Twój punkt widzenia i wyjść naprzeciw Twoim oczekiwaniom podczas rozmowy twarzą w twarz. Zachęcamy Cię do rozmowy z zaufaną w firmie osobą (możesz udać się na przykład do swojego lidera).
Weronika 2017-08-29 09:10
@abc... a czy było zainteresowanie tymi lekcjami językowymi? Czasami firmy rezygnują z pewnych aspektów dodatkowych, bo nie cieszą się zainteresowaniem, a inwestują w inne. Pojawiło się w zamian coś innego?
abc... 2017-09-03 22:19
z tego co mi wiadomo nic... lekcje zostały zabrane pod przykrywką przeorganizowania i przemyślenia ich organizacji i temat został zarzucony.. podejrzewam że dopadło je cięcie kosztów... tak samo jak wiele rzeczy w tej firmie
Weronika 2017-09-05 17:59
@abc... to co masz jeszcze na myśli? Z czego jeszcze w ostatnim czasie KOMSA Polska zrezygnowała?
toja 2017-09-06 23:45
Z czego zrezygnowala ? Przede wszystkim z dobrych pracownikow i rezygnuje nadal
5
haha 2017-09-13 20:33
O jak pieknie , ladny przesiew, ze 142 opinii zostalo 108 :D "ratujemy sie jak mozemy" i tak wam to nie pomoze
KOMSA 2017-09-14 09:52
Karta Multisport, ubezpieczenie grupowe Allianz, opieka medyczna Luxmed oraz bony pracownicze przyznawane dwa razy w roku – to benefity, które oferujemy wszystkim naszym pracownikom. Naturalne jest dla nas to, że w sytuacji kiedy w zespole występują potrzeby na podniesienie kompetencji w konkretnym obszarze, pracownik może skorzystać ze szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych.
ExKomsiKomsa 2017-09-15 18:59
@KOMSA
"Będzie nam łatwiej zrozumieć Twój punkt widzenia i wyjść naprzeciw Twoim oczekiwaniom podczas rozmowy twarzą w twarz. Zachęcamy Cię do rozmowy z zaufaną w firmie osobą (możesz udać się na przykład do swojego lidera)."
(...) "Naturalne jest dla nas to, że w sytuacji kiedy w zespole występują potrzeby na podniesienie kompetencji w konkretnym obszarze, pracownik może skorzystać ze szkoleń wewnętrznych i zewnętrznych."

Taaaaa....
Rozumiem, że bronienie się, ale żeby tak kłamać w internecie. Nie ładnie, oj nie ładnie.

1
Weronika 2017-09-18 14:54
@abc, dzięki za wytłumaczenie, rzeczywiście wiele firm szuka teraz oszczędności. Ale to co pisze @KOMSA, nie brzmi z perspektywy osób, które chcą się zatrudnić najgorzej. Nie w każdej firmie można liczyć na taki pakiet socjalny, szkoda, że nie ma już tych języków obcych, ale może @KOMSA się do tego odniesie?
Zostaw swoją opinię o KOMSA Polska Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMSA Polska Sp. z o.o.