brak logo

KOMSA Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o KOMSA Polska Sp. z o.o.

pracownik 2014-10-24 12:01
dopóki człowiek będzie kosztem a nie inwestycją dla firmy, dopóty będzie widać skutki takiego podejścia. ot tyle
1
pracuś 2014-10-30 15:09
Podsumuję tak: MATRIX
Wachowski Brothers 2014-10-31 06:39
Matrix has you!
jaaa 2014-11-01 10:54
nie wiem skąd wy bierzecie te problemy ( wyżej ) .. mi się tu pracuje fajnie:) i mam ambicje, nie jestem "robotem" - myślę. Widocznie ktoś się "wypalił" i tyle.
1
Morfeusz 2014-11-07 08:35
Czyli jednak porównujesz :-)
Mark 2014-11-18 11:11
Polecam Panom "menadżerom" posiąść trochę wiedzy z zakresu inteligencji emocjonalnej. To by dużo zmieniło.
1
beznick 2014-11-24 15:39
mógłby ktoś powiedzieć na czym polega praca na stanowisku: Pracownik działu sprzedaży zagranicznej?
niko 2014-12-02 14:05
Święta racja Lendo.tutaj "kierownicy" bez żadnej wiedzy i doświadczenia są najbardziej hołubieni,więc kto by się przejmował ich brakami.Na zawołanie jak zwykle bez przygotowania nagle jakieś szkolenie im zorganizowali, jakby to nagle miało rozwiązać cały problem.a pracowników się poniewiera,tylko koszty produkują :O dlatego nie ma ani zaangażowania ani lojalności. nie szanują ludzi, ludzie nie szanują ich.
4
Y 2014-12-07 13:24
Za zaangażowanie można się tu tylko wielkiego kopa w d. doczekać. było tu już wiele takich przykładów. dobrze że reszta wyciągnęła z tego naukę i większość kładzie lagę, bo naprawdę nie warto dawać tu z siebie więcej niż minimalne minimum.
3
doradca zawodowy 2014-12-16 21:22
witajcie, czytając powyższe opinie można by dojść do wniosku że w tej firmie pracuje wielu frustratów, którzy z powodu niezadowolenia ze swoich managerów wypisują banały w internecie. Jesli tak Wam źle, zmieńcie pracę i firmę. Jesli uważacie, że kierownicy są kiepscy, złóżcie wniosek o awans i pokażcie że w zarzadzaniu jesteście lepsi od nich. A jeśli nadal będziecie robić minimum z minimum, zawsze będziecie dla niej ciężarem który nie pozwoli jej się rozwinąć. Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych i pracujących na sukces Komsy specjalistów i managerów, a maruderów i leni zachęcam do zmiany firmy.
1
do doradcy z UP 2014-12-16 22:58
Nowy praktykant z Mc cz hr się odezwał. Zielonemu dali szanse to chce się wykazać. A co myślisz, że jak długo tu wytrzymasz. Do zmiany firmy chcesz zazachecac? Wolne żarty przy takiej rotacji.Co powiesz na ostatnie odejście managera z salsu? Dla ciebie to len i maruder ? Musisz się jeszcze opierzyc nowicjuszu, a potem się wymadrzaj. Szacun gocha ze wytrwałas tu AŻ rok. To maksymalny czas w tym b. dla osób z kompetencjami.
1
wp 2014-12-17 10:47
Człowiek tu jest kosztem i ciężarem, zgadza się super-doradco, jak się nie podoba to won. to główne trendy w zarządzaniu w tej firmie. Słyszymy to na co dzień w realu. trzeba było jeszcze super doradce wynająć, żeby nam to online zakomunikował.
5
czaja 2015-01-08 11:08
Dno i wodorosty oczekiwanie na połączenie z serwisem pól godziny .
czaja plus 2015-01-17 19:33
Nie ma szacunku dla człowieka. czy to klient, czy to pracownik. generalna zasada w tej organizacji.
2
nowy pracownik 2015-02-03 14:01
witam, mi w tej firmie póki co pracuje się dobrze. Owszem jest kilka spraw do poprawy, ale wiele ogólnych komentarzy nie pokrywa się z tym jak jest :)
nowi 2015-02-16 13:56
lepiej zatrudnić zielonego z ulicy niż pracownikowi po 3-4 latach dać 200 zł. podwyżki.a taki wynalazek ledwo się zdąży wdrożyć to już się orientuje w jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wdepnął i nie mija rok a nie ma tu po nim śladu. idealnie.
5
wkurzony 2015-03-14 17:17
Firma bardzo fajna ale pewną chaotyczke powinni lekko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kopnąć bo skacze wyżej niż może, nie miłe rozczarowanie, pani m.
2
gall 2015-03-16 13:05
Komsa to nowoczesna firma z niesamowitym potencjałem, która tworzy atrakcyjne warunki zatrudnienia pracownika.
Bardzo doceniam możliwość rozwijania się i podnoszenia swoich kwalifikacji oraz elastyczny czas pracy.
W firmie panuje miła atmosfera co przekłada się na jakość pracy.
Dodatkowym atutem jest opieka medyczna i karta Multisport.
Jednym zdaniem cieszę się, że trafiłam do Komsa Polska.
1
do galla lizaka 2015-04-09 19:30
Z takim talentem ( usunięte przez administratora )siania propagandy trafiłas/-es tu najlepiej. Zajdziesz tu daleko. Może nawet vice preziem niedługo zostaniesz.
wmzii 2015-04-14 21:05
spoko, wypłaty na czas, bony na świeta, benefit, luxmed, angielski. kasa jak kasa, zależy jak kto sobie wynegocjuje. ogólnie pozytywne wrażenie.
2
branżystka 2015-04-24 20:42
pracowałam w komsie dwa lata, musze powiedziec ze to naprawde fajna firma z perspektywami, załuje ze musiałam sie przeniesc do innego miasta. Zwłaszcza teraz gdy w komsie jest kilka nowych osob, które maja duze doswiadczenie. Ci to tutaj pisza złe słowa poprostu nie odnalezli sie w rzeczywistosci, w komsie nigdy nie premiowano leni, ludzie ambitni ktory osiagali wyniki zawsze byli zadowoleni z wynagrodzenia itd. generalnie polecam komse jako pracodawce.
1
profesjonalista 2015-05-05 20:48
Firma ma ogromny potencjał, jedna z niewielu gdzie twoje decyzje mają faktyczny i realny wpływ na strategię firmy. Oczywiści swoje racje musisz obronić, jak w każdej firmie, ale tutaj Cię nie kastrują jak zazwyczaj to wygląda w korporacjach. KOMSA nie jest korporacją, jest normalną firmą. Oczywiście jak każda firma ma swoje widzimisię, na szczęście nie ma ich wiele. Myślałem, że za jakiś czas będę szukał innej pracy ale dziś mogę jasno stwierdzić, że mogę tutaj popracować latami. Bardzo fajna atmosfera, kasa również w porządku, ale to przede wszystkim zależy od negocjacji oraz zakresu odpowiedzialności. Jako człowiek, który nie przyszedł z ulicy a spędził w branży kilka lat, mogę polecić firma KOMSA jako pracodawcę, aha - Socjal - życzyłbym korporacjom takiego podejścia do pracowników jak w KOMSA.
4
taa 2015-05-25 13:26
Widać że zabolały prawdziwe opinie pracowników więc teraz propagandę zaczęli i tu uprawiać. Żenada. Jak ta cała firma popierdółka.Słodzcie sami sobie. na pewno to uleczy chorą firmę.
2
hmmm 2015-06-03 19:40
Wiem kim jesteś. W pracy taka wygadana nie jesteś :) Wracasz do domu i knujesz jak tu innym popsuć dzień w pracy. Problem jest taki, że Ci ludzie totalnie nie zwracają na Ciebie uwagi. Weź znowu L4.. Dziękuje
nn 2015-06-05 09:36
Jak oceniacie pracę na stanowisku Project Manager? Ma ktoś doświadczenie w tej organizacji w wymienionym zakresie? Dziękuję z góry za podpowiedź.
2
sylvia 2015-07-19 10:56
Jakie są zarobki w Komsie?
4
TW 2015-10-18 14:36
Bęc na podłogę, obrazujący opis przyszłości bez odchodzących osób, oni to początek LAWINY.
1
inaczej 2015-11-01 18:58
odnośnie doświadczenia o której wspominasz - i tak i nie. Część osób jest świeża i łapie doświadczenie a cześć przychodzi z doświadczeniem, które firma nie potrafi wykorzystać. Jeśli pracownicy się szybciej rozwijają od firmy LUB firma, po nie długim czasie, np; roku nie jest wstanie dorównać osobom z doświadczeniem etc. to nie ma co się dziwić, że tacy pracownicy szukają czegoś nowego. Niestety, firma generalnie nie jest zła ale stoi w miejscu a to pierwszy gwóźdź do trumny.

Pozdrawiam
2
śmieszek 2016-02-01 21:48
Heheh ;) dobre :D uśmiałem się aczkolwiek w wiedzę mniejszą od Twojej śmiem wątpić ;)
Loki 2016-02-27 20:00
Jakie sa warunki na logistyce ?
1
gość 2016-05-10 16:15
program stażowy w Niemczech trwa 22 miesiące
sepu lt 2016-10-17 19:47
a mozesz właśnie przytoczyć nam jakieś przykładowe plany i targety żebyśmy sami ocenili czy rzeczywiście ci handlowcy są tak bardzo w lesie jak piszesz? wiesz, każdy tak naprawde ma inny próg bólu;)chyba jednak nie ma na handlowców az takiej rotacji bo nie widze za wiele ogłoszeń o pracę
hello 2016-11-21 17:57
Przecież jest to tajemnica handlowa. Nikt nie poda takich informacji.
lobaso 2016-12-14 23:25
Witam,

czy w firmie jest osoba odpowiedzialna za flotę samochodową?
aaa 2016-12-18 22:35
Jest
lobaso 2016-12-20 18:27
Aa szukają koordynatora ds floty, bezpieczeństwa i zakupów ;)
2
aaa 2016-12-22 21:01
Musisz zadzwonić i zapytać ;) nie wiem.
niepokorna/y 2017-02-22 20:22
ależ tu cisza.. a tak dużo się dzieje :D
Weronika 2017-03-01 13:15
@niepokorna/y, co takie dzieje się w firmie? ;)
Weronika 2017-03-27 10:53
@Szkoda, a Ty nadal pracujesz w KOMSA Polska Sp. z o.o.?
78 2017-03-28 11:28
przecież napisał/a wyraźnie, że jest byłym pracownikiem
Weronika 2017-04-27 09:10
@były pracownik w komentarzu m.in. wspominasz o występującym w firmie braku szacunku dla pracownika. Co masz na myśli? Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja ze strony przełożonych? Piszesz również o rotacji występującej w firmie. W jakim dziale konkretnie?
1
karka 2017-05-08 20:45
Łatwiej wymienić działy, w których nie ma rotacji.
mmo 2017-05-08 21:17
Do tej pory chyba najstabilniejsza była księgowość i kontroling.

@Weronika
O atmosferze w firmie wiele może powiedzieć sytuacja w której pracownik rzuca wypowiedzenie nie mając zapewnionej innej pracy. Czy dorośli ludzie mający często rodziny na utrzymaniu podejmują taki krok bo mają takie widzimisię? Wątpię. Wyciągnij wnioski.
4
Fasolka 2017-05-09 21:35
ooo :) kilka wpisów zostało skasowanych :)
kurde.. ani nikogo nie obrażały, nie było wulgaryzmów..
ehhh Weroniczka Weroniczka [ HR ]

:)
3
ABC 2017-05-10 08:16
Zniechecalyby potencjalnych nowych pracowników, którzy są potrzebni przy takiej ilości zwolnień we wszystkich już działach, lepiej usunąć komentarze niż zadbać o poprawienie sytuacji w firmie... Szkoda.
1
Weronika 2017-05-10 09:06
@Fasolka, @ABC nie współpracuję z firmą KOMSA Polska Sp. z o.o. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Żeby dowiedzieć się więcej o moim zadaniu - najedź myszką na ikonkę mikrofonu obok mojego nicka. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w powyższej firmie. Nie jestem również moderatorem wątku. Jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
i 2017-05-10 20:28
Wykupili dodatkową usługę???
1
Szkoda 2017-05-15 22:03
Witam Weroniko, szanowny Gowork jak i Komsa Polska,

Proszę zatem o dokładne wyjaśnieniem, który punkt regulaminu naruszały umieszczone w ostatnim czasie komentarze? Oczywiście te bez wulgaryzmów czy gróźb, chociaż takich chyba nie było.
Śledzę to co tu się dzieje dość regularnie i jak widzę wniosek jest jeden, rzeczowe i obiektywne aczkolwiek przykre dla Komsy komentarze usuwacie.
Przykład, mój komentarz czyli (Szkoda). Proszę wyjaśnijcie w jaki sposób komentarz ten był niezgodny z regulaminem?
Skoro to forum ma pomóc ludziom w podjęciu decyzji o zatrudnieniu w Komsa Polska, podkreślam pomóc, a nie zdecydować. To porozmawiajmy o jego rzetelności zanim pojawią się tu kolejne komentarze.
16
Nick 2017-05-18 11:40
Cały czas szukają na darmową praktykę studentów do działu EC oraz gdzie wystarczy przepisywać cały dzień tabelki też. Nie dziwi was to? Są na wszystkich targach pracy i ogłaszają się na uczelniach. Piszą o dużej szansie na zostanie w firmie. Pewnie na darmowym stażu do puki kolejny łoś skusi się pracą za darmo po targach.

Szanujcie się i przy tak niskim poziomie bezrobocie we Wrocku nie bierzcie nic za darmo!
1
Zostaw swoją opinię o KOMSA Polska Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMSA Polska Sp. z o.o.