brak logo

wrigley poland

Poznań

Opinie o wrigley poland

Pat 2016-03-01 16:28
Absolutnie NIE POLECAM !!! Firma kolesiostwa, znajomych i całych rodzin, którzy stanowią 3/4 pracowników. Pozostała część to pracownicy sezonowi, przyjęci przez pośrednika. Pracowałem tam miesiąc i takiego wyścigu szczurów jeszcze w życiu nie widziałem. Atmosfera fatalna !! (NIEpozdrawiam brygady D na pakowaniu) pracownicy stali traktują tych sezonowych jak śmieci i co chwilą próbują ich wykorzystać podczas "szkolenia" do wykonywania całej roboty za nich lub do sprzątania. W przypadku innych sezonowców zatrudnionych już nieco dłużej, którzy zdążyli wkupić się w ich łaski, starają się na każdym kroku wbić nóż w plecy lub podrzucić świnie nowym gdy tylko poczują zagrożenie swojej ciepłej posadki. Kasa jest jedynym plusem ale oczywiście nie dla pracowników sezonowych bo stawka naliczana przez Randstad jest o prawie połowę mniejsza niż Wrigleya. Podsumowując - TRAGEDIA.
5
Pat 2016-03-03 12:23
Oferty pracy wystawiane przez Wrigley w żaden sposób nie dyskredytują kolesiostwa wśród pracowników. Zaaplikuj, być może dostaniesz pracę bo to przecież niewykluczone, nie wszyscy pracują tam po znajomości ale głównie tak to wygląda. Poza tym nie ma co polemizować - wystarczy przejść się po fabryce bo zobaczyć jak wiele małżeństw, ich dzieci, rodzeństw, sąsiadów czy znajomych pracuje w tej firmie i to jest fakt!!
5
justyna 2016-03-09 19:08
Cześć, mam do Was pytanie czy ktoś wie jak się tam pracuje na kuchni. Jaka jest atmosfera i zarobki, czy jest ciężko? Czy kuchnia podlega pod Wrigley, czy pod inną firmę. Pytam ponieważ potrzebują do pracy i dzwonili do mnie, zastanawiam się czy warto podejmować tą pracę.
Damian 2016-04-14 21:27
Witam! Mam zapytanie. Jaki system pracy jest w Wrigleyu. Na ile zmian się pracuje, sa 2 czy 3 zmiany, weekendy wolne?
chr 2016-04-25 18:53
Od roku na 4 brygady...co drugi weekend wolny
Białas 2016-05-19 23:20
Kuchnię prowadzi Eurest. Dość spora rotacja z tego co widzę.
Andrzej 2016-05-27 23:15
Na pierwszy rzut oka pięknie wszyscy słodko pierdzą ale jak posiedzisz tu trochę to zobaczysz ,że to lukrowane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeżeli ktoś nie widział cyrku to niech zatrudni się w "łyknij spermę".
Tutaj wszyscy się do Ciebie uśmiechają gdyż to taki amerykański styl.
Po prostu każą im tak się zachowywać i piorą im nabiał kilka razy dziennie na nasiadówkach po których wyprani piorą następnych i tak się to kręci.
Jak w amazonie dosłownie. Zauważyłem ,że w tych kołchozach musisz być jak oni corpolemingami bo jak chcesz być normalny to po tobie.
2
Fryderyk 2016-05-27 23:45
Ludzie jak wszędzie, większość wydaje się być w porządku ale część kierownictwa to jak łyżka dziegciu w beczce miodu. Muszę się przychylić do zdania niektórych na tym forum ,że ten zakład to lukrowane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Starzy pracownicy tam siedzą gdyż mają dobre stawki wywindowane jeszcze za prawdziwego wrigleya a teraz jest tam mars który jak wszystkie corpo w Polsce jest dogadany i daje tyle co inni + parę groszy na zachętę żeby łyknąć haczyk.Żałuję ,że tam poszedłem bo straciłem tylko nerwy a te infantylne szkolonka realizowane przez corpolemingi po wyższych szkołach gotowania na gazie to jakiś obłęd. Każą dorosłym ludziom bawić się jak przedszkolakom.Dosłownie jak sekta jones czy amway. Odradzam.
1
pracuś 2016-06-03 09:31
Rekrutacja prowadzona przez agencje Ranstad to chyba jakieś totalne nieporozumienie proponowanie doświadczonym pracownikom umowy tygodniowej to jakiś żart .Pamiętajcie i nigdy tego nie róbcie to umowa gorsza od śmieciówy. Wstyd tego nie spodziewałam się po tej firmie.
1
zz 2016-06-03 23:37
Jak się nie obija, chodzi zawsze do pracy i czasem pójdzie na nadgodziny to 2 koła spokojnie.
autor 2016-06-06 16:35
Około 2000 to maja tymczasowi...
Zainteresowany 2016-06-07 11:46
Ja na rekrutacji powiedziałem 3500 netto nie za dużo.
2
komando 2016-06-08 16:35
Wrigley pokazał w tym roku jak szanuje pracowników tymczasowych którzy pracują któryś sezon z kolei nawet, pracownicy tymczasowi wykonują czesto ciężką prace której nie podjąłby sie normalny pracownik , no o co jak są sezony niech jebi., tak tak działa też Wrigley, rok okazał sie wyjątkowo dobry jednak tymczasowi nie zobacza ani grosza co innego stali pracownicy, wiadowo. Wrigley orgazinuje w tym roku również impreze dla swoich pracowników, jednak nie wszyscy sa tacy sami bo sezonowych to nie dotyczy mimo ze ciezko pracują na marke, która jak widac nie ma szacunku dla wszystkich pracowników, sezonowi maja tylko ciezko jeba. podczas dgy stali czasami nic nie robią , ściemniaja i wszystko jest dobrze. Pracownik sezonowy to też człowiek i też zasługuje na odrobine rozrywki prezesi wrigleya
8
taka prawda 2016-06-20 19:13
Znawca się znalazł.
Każdy szanujący się pracownik wie że jest coś takiego jak poufność informacji więc większość tych wpisów odbiega od rzeczywistości... :)
yo 2016-07-05 11:42
Tymczasowi przez zafajdana agencje maja 1500 bez wozka 1700 z wozkiem
Jarek 2016-07-05 23:39
Pracuję jako pracownik sezonowy i zarabiam ponad 2000 tyś . Atmosfera super - chodzimy często na stołówkę na kawę i papierosa.Kierownicy są spoko sami siedzą na stołówce i się śmieją.Wcześniej pracowałem w amazonie i tej firmy nie polecam !
3
ola 2016-07-12 19:20
A stałe pracownice chodzi mi o dziewczyny to ile zarabiają chodzi mi o takie co długo tu pracują powiedzmy z 15 lat i więcej z umowa na stałe na produkcji i sa zwykłymi pracownicami .
ola 2016-07-12 19:36
Ja tylko pytam ile dziewczyny tam zarabiają na 3 zm czy w systemie 4 brygadowym bo nie wiem jak chodza a na pewno tez osoby pracują z 15 lat i więcej bądź mniej powiedzmy z 10 lat i na pewno maja umowy na stałe
ola 2016-07-12 21:30
Ja tylko spytałam to jest forum o pracy i zarobkach itp. może złoze cv na produkcji bo mam dość spore doświadczenie na produkcji bo sama pracuje na produkcji i może w lepszej firmie niż Wrigley ale pewnie tutaj nie ma szans dostania się bez pośrednio no chyba ze znajomości się ma bo słyszałam o tym i powiedzmy sobie szczerze dużo osób by się nie dostało do tej firmy gdyby nie znajomości .
nikterek 2016-10-08 21:54
Orientuje się ktoś z Was, jaka firma merchandisingowa robi serwisy dla Wrigley w sklepach sieci Biedronka? Kiedyś w Biedronce widziałem merchandisera i miał niebieską koszulkę z nazwą firmy ale zapomniałem jak ona się nazywała. Świta mi coś w głowie jakieś "markhet difference", ale nie mogę znaleźć takiej firmy. Ktoś wie co to za firma? :)
Oper 2016-10-12 15:22
Hej, na ile taki pomocnik operatora może liczyć?
FRED 2016-10-20 22:44
Ile można zarobić na stanowisku Technik Infrastruktury – Elektromechanik?
Już od ponad półroku pojawia się ogłoszenie.

Wrigley napisz ile chcesz zapłacić w następnym ogłoszeniu !!!
Jarek 2016-10-25 09:50
Jako pomocnik możesz zarobić nawet 2200 netto. Ja pracuję jako sezonowy i zarabiam ok 1800 netto .
Paketa 2016-10-30 04:02
Witam mam pytanie czy agencja pośrednictwa pracy randstad prowadzi teraz rekrutację do firmy wrigley ? z gory dzieki za odpowiedz
głpi bo robi tam za 1700 2016-12-07 20:38
jak co roku opinia na temat wrigley poznań Co wrigley przygotował na świeta . otóż dla swoich lepszych bo przez firme zatrudnionych dodatek swiateczny około 500 zł, a teraz pracownicy ważniejsi z Rammstadu którzy robią wiecej a zarabiają mniej, ta grupa nie dostanie nic no bo wrigley własnie na takich ludziach zarabia kokosy Tyrać dużoo brać mało, w tym przypadku nic :) Są to nieludzkie warunki i od lat ten proceder trwa
1
opok 2016-12-08 16:05
Pocieszę Cię, dostaliśmy więcej na święta... Patrząc na to co większość tymczasowych odwala nie dziwię się, że nic nie dostaliście.
Posąg 2016-12-29 02:54
Możesz powiedzieć co dokładnie odwalaja sezonowi ? tak czy siak zamiast bonów na święta każdy sezon dostał od randstandu uwaga... CZEKOLADE hahahahaha ;D takiej wyjebki w postaci "premii świątecznej" to nie dostałem jeszcze w żadnej innej firmie to tylko pokazuje jak agencje pracy szanują pracowników tymczasowych !
2
Zlikwidować agencje 2016-12-31 12:10
Wszyscy pracownicy tymczasowi zatrudnieni przez firmę randstad czy jak jej tam powinni porzucić prace w jeden dzień i wtedy dopiero agencja by sie obudziła ze to co proponuje to śmiech na sali i te śmieszne umowy co 7 dni. Byłem z ciekawości na pseudo rozmowie kwalifikacyjnej i odrazu podziękowałem. Szukają jeleni. Stop agencjom złodziejom. Wrigley i inne firmy powinny zatrudniać bezpośrednio!
4
On 2017-01-03 01:31
Witam może mi ktoś napisać jakie warunki są na magazynie ? Zatrudnienie bezpośrednio przez Wrigley ? Mam jechać na rozmowę i nie wiem czego się spodziewać ? Pozdrawiam
on 2017-01-13 14:56
Coraz gorzej jest w tej firmie.
Pracuję już kilkanaście lat we Wrigleyu. Kiedyś przychodziło się do pracy z uśmiechem na ustach. Wszyscy byli dla siebie życzliwi i mili. Obecnie pracownicy coraz gorsi.. Ludzie, którzy są zatrudnieni bezpośrednio przez Wrigley są wulgarni i chamscy. Ubliżają nie myśląc o innych. A tymczasowi to już kompletna tragedia. Przyjmują do pracy obojętnie kogo. Coraz bardziej mam ochotę rzucić tę pracę. Ale w wieku piędziecięciu kilku lat nie wiem czy gdzieś znajdę inną. Mobing na każdym kroku. Jedna wielka tragedia.
3
pracownik 2017-01-14 17:56
Ktoś pytał o wynagrodzenie . To tak wrigley opiera sie w wiekszeości na pracownikach z agencjii pracy zarobki to dno jest to 12 brutto a tyrasz non stop bo nam dają zawsze najcięższą prace a ci co przez firme są to jakies układy tylko to zarabiają 2 razy wiecej i patrza na ciebie jak tyrasz za te grosze .
6
Nowinka 2017-01-21 10:07
Witam, czy Wrigley prowadzi teraz jakieś rekrutacje? Szukam pracy najlepiej w dziale marketingu i słyszałem , że są dobra firma z perspektywami. Jeśli chodzi o wynagrodzenie to mam nadzieję, że można zarobić przyzwoite pieniądze? A jak atmosfera miedzy pracownikami?
Jarek 2017-01-29 21:48
Atmosfera się poprawiła ostatnio - szacunek do pracowników sezonowych jest zauważalny .
Można iść spokojnie wypić kawę i pośmiać się z przełożonymi czego mi wcześniej brakowało w Amazonie.
1
Kostka 2017-01-30 20:22
Czy firma potrzebuje może pracownika ds jakości? Mam doświadczenie i wiem, że tu można dobrze zarobić! W jakich dniach pracujemy i w jakich godzinach?
Marta 2017-03-01 09:12
Jarek to bardzo fajnie, że atmosfera jest dobra, to jednak ważny element pracy. A jak z benefitami?
ktos 2017-03-06 20:44
tak naprawde kazdy tam zarabia innaczej w zaleznosci od stazu frekfencji tego jak pracuje. wyplaty od ok 2tys do 2200 w wakacje byl jakis dodatek wyplaty prawie 2500 wiec to nie jest problem. co najbardziej uderza w firmie nie jest to moja pierwsza korpo firma to brak przepustek dla tymczasowych, rozwiazywanie problemow, czesciowym problemem jest zlewanie tymczasowych pracownikow np gdy maja jakis problem lub zglaszaja ze dana maszyna nie dziala jak powinna mozna zglaszac przez pol roku naszczescie stali pracownicy mnie wsparli innaczej problem dalej by byl. jesli chodzi o prace np na stanowisko tw czy ov obstawione z gory nie wiem jak na reszcie . jedyna osoba jakiej wszyscy nie lubia jest pani K. problemem tez jest po czesci system sap dla stalych pracownikow nie mowiac o tymczasach ktorzy nie maja dostepu do niego w ogole . bla bla bla i tak jak wszedzie w kazdym korpo
Marta 2017-03-07 14:25
ktos, jak wygląda atmosfera w pracy między pracownikami? Mówisz, że stali pracownicy Ci pomogli, więc chyba dobra?
Komando 2017-03-21 06:58
Ja pier jakie kolesiostwo. Zatrudniają tylko rodzinki ja robię już bardzo długo przez agencję a tu niedawne bo zaledwie 2 miesiące. Temu przyszła pani Dorotka która sobie nawet nie radzi dobrze na swoim dziale i bach dostała umowę. Dodam tylko że jest to żona kordynatora. Widzicie więc co tam się wyprawia . Każdy sezon byłby od niej lepszy no ale tu rekrutacja wygląda inaczej jak widać, nie ważne jak dobry jesteś, a ważne z kim śpisz. Rekrutacja ustawiona, kolesiostwo, chamstwo, wykorzystywanie pracowników sezonowych= jednym słowem Wrigley!
Adam 2017-03-21 09:11
Widzę że jest ogłoszenie na operatora maszyn produkcyjnych. Powiecie jak wyglądają zarobki na tym stanowisku? Jestem operatorem maszyn w innym zakładzie i chciałbym sobie troszkę polepszyć ;-)
Komando 2017-03-22 11:05
Adam nie aktualne pisałem kto juz je dostał pani Dorotka zona koordynatora pracujaca od 2 miesiecy tylko przez Randstadt przeczytaj wyzej
Edek z fabryki kredek 2017-03-24 18:07
Adam
Ogłoszenie jest jak najbardziej aktualne.,nadal potrzeba operatorów maszyn
Komando
A Ty wogole startowałeś w rekrutacji żeby zostac operatorem MPS-a czy gadasz zeby gadac?
Adam 2017-03-24 18:30
A powiesz mi jeszcze kolego na jakie zarobki można liczyć na tym stanowisku? Ktoś wcześniej już pisał że jako pomocnik można liczyć na 2200 ale to pomocnik a więc jako operator na pewno jest coś więcej
Edek z fabryki kredek 2017-03-24 19:13
Adam jesli dostaniesz sie na produkcje to wydaje mi sie ze bedziesz musial zaczac od pomocnika natomiast na pakowaniu sa tylko operatorzy. Co do róznicy zarobkow to obstawiam ok 300zl
kraina czarów 2017-03-24 23:27
Jakiś czas temu miałam okazję pracować w tej firmie...a raczej sortowni buraków. Zazdrość, obgadywanie na każdym kroku, atmosfera okropna. Bywają i tacy, którzy do pracy nie przychodzą pracować, tylko poplotkować. Nie polecam.
4
Natalia 2017-03-25 16:28
Wrigley poland ma w swojej ofercie pracę dla "European Engineering Leadership Programme". Może ktoś mógłby dodać coś więcej? Jak pracuje się w firmie? Czy poza podstawową pensją są jeszcze jakieś dodatki typu socjalnego?
komando 2017-03-26 12:40
Edek z z fabryki jak czytam twoje komentarze to powinieneś byc Edkiem z krainy czarów, po co mydlisz oczy ludziom wy tam tylko wykorzystujecie sezonów a rekrutacja jest zawsze ustwiona wieć albo nie wiesz co piszesz albo jesteś zepsuty do szpiku kości
komando 2017-03-26 12:40
Edek z z fabryki jak czytam twoje komentarze to powinieneś byc Edkiem z krainy czarów, po co mydlisz oczy ludziom wy tam tylko wykorzystujecie sezonów a rekrutacja jest zawsze ustawiona wiec albo nie wiesz co piszesz albo jesteś zepsuty do szpiku kości
1
Rafał 2017-03-28 18:45
Firma Wrigley jest uznanym liderem w branży słodyczy, oferują szeroką gamę produktów, w tym gumy do żucia, miętusy, cukierki oraz lizaki. Fajnie jest tu pracować.
wawrzyn 2017-04-01 12:13
Ostatnia opinie napisal ( usunięte przez administratora ) dyrektor z 10 letnim stazem z kasa 30..... na reke
1
Klaus 2017-04-10 17:53
Jestem pracownikiem firmy Wrigley i po lekturze wpisów wszystko mnie denerwuje. Jeśli komuś jest tak bardzo źle w firmie może zawsze zmienić pracę a w chwili obecnej jest dużo pracy na rynku. Niestety niektórzy przychodzą do pracy robić wrażenie i mają problem!
Zostaw swoją opinię o wrigley poland - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie wrigley poland