brak logo

wrigley poland

Poznań

Opinie o wrigley poland

netka 2015-04-22 20:46:11
Napiszcie jak w Wrigley wygląda kwestia grafiku.Czytałam,że już jest system 4 brygadowy.Co oznacza pracę także w święta.Pracujecie na 3 zmiany po 8 godzin.
Czy istnieje możliwość zamiany dnia pracy na inny?Jak pracujecie?Np.miesiąc na 1 zmianę,miesiąc na 2 zmianę,miesiąc na 3 zmianę?Czy macie normy wydajnościowe i jakie?Jacy są leaderzy,mistrzowie zmiany?Jaka jest atmosfera?Kwestia stołówki pracowniczej jakie i za ile są obiady?Czy tylko dla pracowników Wrigleya?Czy pracownicy tymczasowi mogą z niej korzystać?Kwestia ewidencji czasu pracy.Macie czytnik identyfikatorów pracowniczych?Czy agencja RANDSTAD prawidłowo nalicza należność za wynagrodzenia?Agencja daje umowę zlecenie pewnie tylko ze składką zdrowotną?
Tomcio 2015-05-22 08:35:39
Najlepsza jest ochrona w Wrigley-u :D
4
jajo 2015-06-01 13:54:50
Witam obecnie pracuje w bridgestone zarabiam okolo 3,5tys netto. Dostalem telefon z wrygley ze mam przyjsc na rozmowe moze ktos szczerze powiedziec jaki jest system pracy ile weekendow wolnych i jakie zarobki jako pracownik produkcji
Ciekawy 2015-07-16 18:43:17
Hej, trochę poczytałem, ale nie doszedłem zbyt daleko bo się mięsem ludzie okładają. Gdyby ktoś (pracownik, były pracownik, albo zwyczajnie ktoś kto wie) mógł napisać jak wygląda dzień pracy PH. Będę wdzięczny jeżeli ktoś opisze warunki jakie Wrigley oferuje. Jakie auto i warunki korzystania z niego, i generalnie jakie są benefity. Proszę żeby nie pisać "Ciężko jest" bo to dla każdego oznacza coś innego.
Jeżeli ktoś odpiszę to oczywiście bardzo dziękuję.
PZDR.
1
Kasia 2015-07-30 23:27:06
praca sezonowa jeszcze są miejsca?
musze mieć ksiązeczkę?
1
kasia 2015-08-07 10:32:47
Wszystko fajnie, wypowiada sie tu wiele osób, tylko mnie interesują konkrety: jakie są zarobki w Wrigley?
2
ciekawy 2015-08-10 21:10:12
Witam czy agencje prowadzą rekrutacje do pracy w wrigley'u ? jesli tak to na ile jest pierwsza umowa? jak wyglądają zarobki i atmosfera w pracy? po ile godzin dziennie się pracuje i ile w tygodniu? prosze o normalną odpowiedź z góry dzięki
5
ciekawy 2015-08-16 21:05:57
Ponawiam pytanie czy ktoś mógłby chociaż ogólnie napisać jak jest we wrigley'u ?
3
Pablo 2015-08-20 20:14:33
Heja wszystkim. Zależy na jaki dział się trafi. Ogólnie paca nie jest jakaś mega ciężka, tylko system czterobrygadowy...No i czasami może wypaść sobota na 12. Ogólnie wszystko jest w grafiku, więc może być tak: 3 dni na rano , dzień przerwy i 3 dni na popołudnie itp. Jeśli chodzi o rekrutację to prowadzi ją Randstad . Ogłoszenia są najczęściej na olx
gość 2015-08-21 17:37:35
Witam. Na jakie zarobki może liczyć pracownik sezonowy?
1
wrigley team 2015-09-01 12:31:37
Moi drodzy , po pierwsze w firmie Wrigley należy rozgraniczyć zarobki na te , które mają pracownicy zatrudnieni na umowę o pracę ( jest to zdecydowana większość pracowników fabryki)oraz zarobki pracowników tymczasowych (tutaj wynagrodzeniem zajmuje się agencja )
Pracownicy etatowi firmy ,w zależności od stażu pracy , nie ukrywajmy zarabiają godziwe pieniądze , oczywiście w zależności od zajmowanego stanowiska (operator , pomocnik , itd...) /pracownicy sezonowi nie mogą liczyć na takie wynagrodzenie , nie mogą także liczyć na pakiet socjalny .
Z tego co się orientuję niezłe zarobki są na pakowaniu i tu w stosunku do produkcji jest przepaść finansowa .Praca jest zdecydowanie czystsza i spokojniejsza a tak jak napisałem warunki finansowe dla "starego " pracownika bardzo fajne , myślę ,że nie osiągalne w innych fabrykach na podobnym stanowisku . Co do atmosfery , to wiadomo , zawsze znajdą się osoby ,które będą krytycznie nastawione , jednak spora część pracowników bardzo pozytywnie wypowiada się o swoim pracodawcy .Ja ze swojej strony po dwunastu latach pracy , nie ukrywam ,że nie narzekam - a nikt mnie tu na siłę nie trzyma.Oczywiście zdarzały się lata gorsze , atmosfera się psuła , potem bywało lepiej , jednak kochani tak jest wszędzie ,- nie tylko w Wrigleyu :). Ze swojej strony polecam aplikować do firmy , ale tylko na stały etat ! ...broń Boże przez agencję :)
1
pan 2015-09-06 14:23:30
witam kto prowadzi rekrutacje na produkcje w poznaniu obecnie
2
Magda 2015-09-07 08:10:44
Witam, slyszalam ze w Wrigleyu operatorzy na produkcji czesto maja wyjazdy integracyjne i kilkudniowe szkolenia w innych miastach. Jezeli tak to fajna sprawa, ale czy to prawda?
1
pani 2015-09-07 19:39:30
JAkie biuro pośrednictwa współpracuje teraz z wrigleyem dzieki za info
tomek 2015-09-07 19:45:48
Randstad
pani 2015-09-08 14:16:30
dzieki tomek a masz numer do nich
Krzysztof 2015-09-17 20:09:56
Witam polecam pracę w firmie jako ph chociaż zdażają się kierownicy którzy grzeją stołki i za cenę świętego spokoju są w stanie usadzić przewyższających jego umiejętności i trochę dziwne że firma to toleruje bo obniża jej pozim ph jeżdżą nowymi paskami, pozdrawiam
madzia 2015-10-19 16:27:42
Powiedzmy sobie ze dużo osób pracuje tam po znajomości na produkcji bo sa dobre zarobki i ciężko się dostać tak bezpośrednio w innych firmach tez w miare płaca bo sama pracuje w zagranicznej firmie i mam 3 przed wypłata na reke na produkcji i nie miałam znajomości dostałam się przechodząc rekruatacje a o wrigleyu słyszałam ze sa dobre zarobki itp. tak jak we wyborowej czy w tabacco tez dobrze płaca .
kasia 2015-10-22 20:29:25
Mogę wiedzieć ile zwykła kobieta zarabia na produkcji pakowaczka bez nadgodzin z umowa na stałe bo ja pracuje w innej firmie tez na produkcji i mam niecałe 3 tys zł na reke plus bogaty socjalrowniez z umowa na stałe lubie sobie porownac zarobki a od zawsze słyszałam ze macie dobre zarobki i ze ciężko się dostać tak bezpośrednio.
antiwrigley 2015-11-24 23:34:58
Ludzie omijajcie tą firmę, szczególnie jeżeli macie sie zatrudnić przez biuro pośrednictwa typu Radstadt . Oszukują na wypłatach które i tak są masakrycznie niskie . Lewactwo i wyzysk , zatrudniają po znajomości i tylko tak jeżeli chodzi o pracowników produkcji a szczególnie pakowania. Prowadzą rekrutacje na stanowiska które są z góry obstawione i tylko denerwują tym ludzi którzy nie wystarczy że nie wiedzą jak związać początek z końcem miesiąca to jeszcze muszą brać udział w tej szopce zwaną rekrutacją.
5
abcd 2016-01-17 11:01:59
Zapewniam Cie, że mają więcej...
Nick 2016-01-20 08:52:06
Wynagrodzenie jest sprawą indywidualną i przede wszystkim tajną, dlatego jest tyle spekulacji wokół wynagrodzenia w tej firmie. Firma należy do Mars Inc, co sprawia, że jest jedną z największych firm branży FMCG na świecie. Jest to dobre miejsce dla osób, które chcą zdobyć doświadczenie i rozwijać się dalej, zarówno w Mars jak i w innych firmach.
Jak w każdej firmie, są rzeczy lepsze i gorsze, ale jako pracodawca, to jest to pewna i dobra firma, o czym może świadczyć kadra, gdzie średni staż to 10 lat, a i sporo jest takich osób, co mają 15 i więcej lat pracy. Nie siedzi się w firmie tyle czasu, jeśli jest źle. Trzeba pamiętać, że jest to korporacja, a jak to bywa w korporacjach, rządzi się ona swoimi prawami. Jest to ta sama klasa co Unilever, American Tabacco czy Nestle.
Dla osób narzekających, dodam, że obecnie w firmie pracuje blisko setka osób, które mają za sobą przeszłość jako "tymczas" i nie narzekają. Jest nawet jedna osoba na kierowniczym stanowisku.
5
były 2016-02-21 17:29:00
pracowałem jako sezonowy pół roku, nie polecam, zwłaszcza przez pośrednika, pamiętam jedną wypłatę, w 30 dniowym miesiącu przepracowałem 28dni po 8h liczyłem na kasiurke fest, a dostałem 1800 xD atmosfera.. jeśli jesteś sezonem to oryginalni pracownicy mają cię za śmiecia, praca- zależy gdzie cię rzucą.. produkcja najgorsza, pakowanie ujdzie
2
mariusz 2016-02-25 18:33:29
witam interesuje mnie praca na stanowisku magazyniera moze ktos powiedziec jak to wyglada kasowo ???
Pat 2016-03-01 16:28:10
Absolutnie NIE POLECAM !!! Firma kolesiostwa, znajomych i całych rodzin, którzy stanowią 3/4 pracowników. Pozostała część to pracownicy sezonowi, przyjęci przez pośrednika. Pracowałem tam miesiąc i takiego wyścigu szczurów jeszcze w życiu nie widziałem. Atmosfera fatalna !! (NIEpozdrawiam brygady D na pakowaniu) pracownicy stali traktują tych sezonowych jak śmieci i co chwilą próbują ich wykorzystać podczas "szkolenia" do wykonywania całej roboty za nich lub do sprzątania. W przypadku innych sezonowców zatrudnionych już nieco dłużej, którzy zdążyli wkupić się w ich łaski, starają się na każdym kroku wbić nóż w plecy lub podrzucić świnie nowym gdy tylko poczują zagrożenie swojej ciepłej posadki. Kasa jest jedynym plusem ale oczywiście nie dla pracowników sezonowych bo stawka naliczana przez Randstad jest o prawie połowę mniejsza niż Wrigleya. Podsumowując - TRAGEDIA.
3
Pat 2016-03-03 12:23:01
Oferty pracy wystawiane przez Wrigley w żaden sposób nie dyskredytują kolesiostwa wśród pracowników. Zaaplikuj, być może dostaniesz pracę bo to przecież niewykluczone, nie wszyscy pracują tam po znajomości ale głównie tak to wygląda. Poza tym nie ma co polemizować - wystarczy przejść się po fabryce bo zobaczyć jak wiele małżeństw, ich dzieci, rodzeństw, sąsiadów czy znajomych pracuje w tej firmie i to jest fakt!!
1
justyna 2016-03-09 19:08:14
Cześć, mam do Was pytanie czy ktoś wie jak się tam pracuje na kuchni. Jaka jest atmosfera i zarobki, czy jest ciężko? Czy kuchnia podlega pod Wrigley, czy pod inną firmę. Pytam ponieważ potrzebują do pracy i dzwonili do mnie, zastanawiam się czy warto podejmować tą pracę.
Damian 2016-04-14 21:27:39
Witam! Mam zapytanie. Jaki system pracy jest w Wrigleyu. Na ile zmian się pracuje, sa 2 czy 3 zmiany, weekendy wolne?
chr 2016-04-25 18:53:38
Od roku na 4 brygady...co drugi weekend wolny
Białas 2016-05-19 23:20:21
Kuchnię prowadzi Eurest. Dość spora rotacja z tego co widzę.
Andrzej 2016-05-27 23:15:54
Na pierwszy rzut oka pięknie wszyscy słodko pierdzą ale jak posiedzisz tu trochę to zobaczysz ,że to lukrowane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jeżeli ktoś nie widział cyrku to niech zatrudni się w "łyknij spermę".
Tutaj wszyscy się do Ciebie uśmiechają gdyż to taki amerykański styl.
Po prostu każą im tak się zachowywać i piorą im nabiał kilka razy dziennie na nasiadówkach po których wyprani piorą następnych i tak się to kręci.
Jak w amazonie dosłownie. Zauważyłem ,że w tych kołchozach musisz być jak oni corpolemingami bo jak chcesz być normalny to po tobie.
Fryderyk 2016-05-27 23:45:51
Ludzie jak wszędzie, większość wydaje się być w porządku ale część kierownictwa to jak łyżka dziegciu w beczce miodu. Muszę się przychylić do zdania niektórych na tym forum ,że ten zakład to lukrowane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Starzy pracownicy tam siedzą gdyż mają dobre stawki wywindowane jeszcze za prawdziwego wrigleya a teraz jest tam mars który jak wszystkie corpo w Polsce jest dogadany i daje tyle co inni + parę groszy na zachętę żeby łyknąć haczyk.Żałuję ,że tam poszedłem bo straciłem tylko nerwy a te infantylne szkolonka realizowane przez corpolemingi po wyższych szkołach gotowania na gazie to jakiś obłęd. Każą dorosłym ludziom bawić się jak przedszkolakom.Dosłownie jak sekta jones czy amway. Odradzam.
pracuś 2016-06-03 09:31:07
Rekrutacja prowadzona przez agencje Ranstad to chyba jakieś totalne nieporozumienie proponowanie doświadczonym pracownikom umowy tygodniowej to jakiś żart .Pamiętajcie i nigdy tego nie róbcie to umowa gorsza od śmieciówy. Wstyd tego nie spodziewałam się po tej firmie.
1
zz 2016-06-03 23:37:21
Jak się nie obija, chodzi zawsze do pracy i czasem pójdzie na nadgodziny to 2 koła spokojnie.
autor 2016-06-06 16:35:24
Około 2000 to maja tymczasowi...
Zainteresowany 2016-06-07 11:46:06
Ja na rekrutacji powiedziałem 3500 netto nie za dużo.
komando 2016-06-08 16:35:08
Wrigley pokazał w tym roku jak szanuje pracowników tymczasowych którzy pracują któryś sezon z kolei nawet, pracownicy tymczasowi wykonują czesto ciężką prace której nie podjąłby sie normalny pracownik , no o co jak są sezony niech jebi., tak tak działa też Wrigley, rok okazał sie wyjątkowo dobry jednak tymczasowi nie zobacza ani grosza co innego stali pracownicy, wiadowo. Wrigley orgazinuje w tym roku również impreze dla swoich pracowników, jednak nie wszyscy sa tacy sami bo sezonowych to nie dotyczy mimo ze ciezko pracują na marke, która jak widac nie ma szacunku dla wszystkich pracowników, sezonowi maja tylko ciezko jeba. podczas dgy stali czasami nic nie robią , ściemniaja i wszystko jest dobrze. Pracownik sezonowy to też człowiek i też zasługuje na odrobine rozrywki prezesi wrigleya
5
taka prawda 2016-06-20 19:13:54
Znawca się znalazł.
Każdy szanujący się pracownik wie że jest coś takiego jak poufność informacji więc większość tych wpisów odbiega od rzeczywistości... :)
yo 2016-07-05 11:42:47
Tymczasowi przez zafajdana agencje maja 1500 bez wozka 1700 z wozkiem
Jarek 2016-07-05 23:39:01
Pracuję jako pracownik sezonowy i zarabiam ponad 2000 tyś . Atmosfera super - chodzimy często na stołówkę na kawę i papierosa.Kierownicy są spoko sami siedzą na stołówce i się śmieją.Wcześniej pracowałem w amazonie i tej firmy nie polecam !
2
ola 2016-07-12 19:20:34
A stałe pracownice chodzi mi o dziewczyny to ile zarabiają chodzi mi o takie co długo tu pracują powiedzmy z 15 lat i więcej z umowa na stałe na produkcji i sa zwykłymi pracownicami .
ola 2016-07-12 19:36:30
Ja tylko pytam ile dziewczyny tam zarabiają na 3 zm czy w systemie 4 brygadowym bo nie wiem jak chodza a na pewno tez osoby pracują z 15 lat i więcej bądź mniej powiedzmy z 10 lat i na pewno maja umowy na stałe
ola 2016-07-12 21:30:59
Ja tylko spytałam to jest forum o pracy i zarobkach itp. może złoze cv na produkcji bo mam dość spore doświadczenie na produkcji bo sama pracuje na produkcji i może w lepszej firmie niż Wrigley ale pewnie tutaj nie ma szans dostania się bez pośrednio no chyba ze znajomości się ma bo słyszałam o tym i powiedzmy sobie szczerze dużo osób by się nie dostało do tej firmy gdyby nie znajomości .
nikterek 2016-10-08 21:54:57
Orientuje się ktoś z Was, jaka firma merchandisingowa robi serwisy dla Wrigley w sklepach sieci Biedronka? Kiedyś w Biedronce widziałem merchandisera i miał niebieską koszulkę z nazwą firmy ale zapomniałem jak ona się nazywała. Świta mi coś w głowie jakieś "markhet difference", ale nie mogę znaleźć takiej firmy. Ktoś wie co to za firma? :)
Oper 2016-10-12 15:22:39
Hej, na ile taki pomocnik operatora może liczyć?
FRED 2016-10-20 22:44:06
Ile można zarobić na stanowisku Technik Infrastruktury – Elektromechanik?
Już od ponad półroku pojawia się ogłoszenie.

Wrigley napisz ile chcesz zapłacić w następnym ogłoszeniu !!!
Jarek 2016-10-25 09:50:20
Jako pomocnik możesz zarobić nawet 2200 netto. Ja pracuję jako sezonowy i zarabiam ok 1800 netto .
Paketa 2016-10-30 04:02:27
Witam mam pytanie czy agencja pośrednictwa pracy randstad prowadzi teraz rekrutację do firmy wrigley ? z gory dzieki za odpowiedz
głpi bo robi tam za 1700 2016-12-07 20:37:50
jak co roku opinia na temat wrigley poznań Co wrigley przygotował na świeta . otóż dla swoich lepszych bo przez firme zatrudnionych dodatek swiateczny około 500 zł, a teraz pracownicy ważniejsi z Rammstadu którzy robią wiecej a zarabiają mniej, ta grupa nie dostanie nic no bo wrigley własnie na takich ludziach zarabia kokosy Tyrać dużoo brać mało, w tym przypadku nic :) Są to nieludzkie warunki i od lat ten proceder trwa
głpi bo robi tam za 1700 2016-12-07 20:38:18
jak co roku opinia na temat wrigley poznań Co wrigley przygotował na świeta . otóż dla swoich lepszych bo przez firme zatrudnionych dodatek swiateczny około 500 zł, a teraz pracownicy ważniejsi z Rammstadu którzy robią wiecej a zarabiają mniej, ta grupa nie dostanie nic no bo wrigley własnie na takich ludziach zarabia kokosy Tyrać dużoo brać mało, w tym przypadku nic :) Są to nieludzkie warunki i od lat ten proceder trwa
Zostaw swoją opinię o wrigley poland - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie wrigley poland