brak logo

Steelpress Sp. z o.o.

Luboń

Opinie o Steelpress Sp. z o.o.

pawcio 2010-07-18 15:32:00
Nie polecam, polityka firmy jest taka że każdy jest do zastąpienia i jezeli ci sie nie podoba to (usunięte przez moderatora) . Zarobki marne, uciekłem po pół roku. Do stawki 2000 zł /mc można dojść chyba po roku. Ogłaszają się wszedzie gdzie sie da że potrzebuja do pracy. Ale lepsi z nich marketingowcy niż pracwodawca
max 2011-02-01 19:35:40
Nie opłaca się nawet iść na rozmowę. Facet, który ją przeprowadza próbuje być śmieszny, a jest żenujący. Nie przedstawia też żadnych konkretów. Firma Steelpress chyba poszukuje taniej siły roboczej z wyższym wykształceniem.
były pracownik 2011-02-04 18:44:35
Potwierdzam opinie poprzedników. Każdy jest do zastąpienia. Całkowity brak szacunku ze strony Właściciela. Podwyżki?? Jeśli już to symboliczne - bardzo rzadko. Zarobki słabiutkie. Ludzie pracujący są w przeważającej większości super - jedyny plus tej firmy. Zasadniczo nie polecam. Umowa na czas nieokreślony całkowicie nieosiągalna. A conajmniej pierwsze pół roku zatrudnienie przez agencję pracy tymczasowej. Były pracownik - na szczęście J
tex 2011-02-04 19:38:07
max - 2011-02-01 19:35:40

Nie opłaca się nawet iść na rozmowę. Facet, który ją przeprowadza próbuje być śmieszny, a jest żenujący. Nie przedstawia też żadnych konkretów. Firma Steelpress chyba poszukuje taniej siły roboczej z wyższym wykształceniem.

Taki michu w okularach co to nie raczy się nawet przedstawić ?
xxx 2011-02-18 13:37:10
Potwierdzam szkoda czasu na nich. Szukają taniej siły roboczej z wyższym wykształceniem a rozmowę przeprowadza dekiel w okularach
tex 2011-03-01 10:56:10
Hehe ogłoszenia Steelpress-u dla stanowisk inżynierskich nie schodzą z portali internetowych z ofertami pracy. Chyba faktycznie biedaczki mają problem z zatrudnieniem kogokolwiek.
m. 2011-07-01 10:41:53
patologia i nic poza tym. zarobki 1300 zł maksymalnie na montażu. narobisz się jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za damski (usunięte przez moderatora) tragedia, zero technologi. temperatura w barakach latem dochodzi do 36 stopni. brak klimatyzacji, a przede wszystkim STOŁÓWKI!!!!!!!!!! szkoda czasu na tak (usunięte przez moderatora) firme, nie polecam
anonim 2011-07-15 17:12:29
Potwierdzam opinie przedmówców dot. rozmowy kwalifikacyjnej, 0 konkretów. Najdziwniejsza rozmowa kwal. na jakiej kiedykolwiek byłem. Pytania typu: jak panu idzie na studiach? ma pan jakieś poprawki? Mogli chociaż przedstawic pensje na stanowisko o ktore sie ubiegałem to pewnie nawet bym nie czekał na odpowiedź, która i tak nie nadeszła. Szanująca się firma powinna wysłac maila o treści typu \'dziękujemy, ale nie\', to przecież nic nie kosztuje!
ello 2011-08-18 11:05:47
pracowalem w tym syfie w 2006 roku...hehe żenada,żal,porażka..trzymajcie sie z dala od tego bagna..pozdr
byłyy 2013-09-03 21:15:20
Tak jak wszyscy opisują koleś szuka taniej siły roboczej, (usunięte przez moderatora) na maxa a kasa marna, jako praca na przeczekanie to jeszcze się nadaje. Ludzie pracujący nawet po 10 lat mają w granicach 1,5 tys o podwyżkach można zapomnieć lub pytać i ustawić się przy bramie do wylotu, firma nastawiona na zyski a ludzi daleko w tyle. Najlepsza jest stołówka połączona z KIBLEM porażka jesz śniadanko,a ktoś wali kloca kto to w ogóle dopuścił jako pomieszczenie socjalne. i na koniec bujanko nawet rok na pracy tymczasowej bez żadnej konkretnej umowy.Ludzie spoko i tylko tyle fajnego.
2
paweł 2014-04-02 22:14:15
Na stronie Steelpress sa aktualnie cztery oferty pracy, nie wygląda to tak najgorzej, ja chyba zaaplikuje, chociaz rozważam jeszcze inna firmę.
mamamt 2014-12-05 19:16:14
Szukają kogoś na stanowisko: Specjalista ds. planowania produkcji. Mam doświadczenie w zakresie obsługi pras i obróbki plastycznej metali. na jakie mogę liczyć wynagrodzenie?? Pracuje może ktoś kto podpowie coś na temat działalności tej firmy?? Sa rzetelni, wypłacalni??Mają Certyfikay Wiarygodności Biznesowej, więc myślę że profesjonalnie podchodzą też do pracownika.
rus 2015-01-12 21:53:22
witam witam, potrzebuję waszej opini, jak wygląda praca na stanowisku operatora cnc i jakie zarobki.

pozdro
lol 2015-01-14 13:40:17
Operator CNC praca w porządku ludzie są największym plusem jeśli chodzi o zarobki max. 1500 ale chamstwo to potrafią zrobić:wszyscy zadowoleni pracujesz bez żadnej najmniejszej wpadki a na ostatnie 5 min w ostatnim dniu miesiąca powie ci kadrowa że nie przedłuża umowy bo niby tak źle i niedobrze pracujesz, że skargi są chociaż twój własny kierownik jest zszokowany co oni wymyślają - (wyjaśnienie - właśnie przeszedł nowy który znalazł to ogłoszenie przeszedł rozmowę i pracował 2 dni na próbę) TAK WIĘC PRZYCHODZI NOWY TY WYLATUJESZ:D
lol 2015-02-11 21:04:48
Doświadczenie miałem 5-letnie w zawodzie nie pracuje tam już od ok 1,5 roku, po tym co odwalili nawet nie chciało mi się z nimi gadać chociaż bąkali cos o tym ze dadzą mnie na inny dział itd. (pewie taka ławka rezerwowych chociaż nie wiem odmówiłem im) Rotacja jest non stop, okazuje się gdy popytasz kierownika: od około 8 lat (ponieważ cały czas chcą gościa co zaiwania za miske ryżu i najlepiej bedzie jak bedziesz wszystko miał obcykaną tak maszynę,że na twojej 8h zmianie zrobi robote jakby chodziła 24h oczywiście super precyzja, żadnych awarii itd.:)
asd 2015-02-23 13:54:33
Daj se spokój, lepiej idz do warzywniaka visa vi
mcHamer 2015-02-25 10:57:26
Wszystko zależy od działu, miejsca na które chcesz złożyć CV. Są miejsca lepsze i gorsze.
spec 2015-04-12 20:31:03
Firma szuka na stanowisko:
"Operator maszyn CNC Obsługa frezarek, tokarek, elektrodrążarek CNC, centrów obróbczych oraz ich samodzielne programowanie"
O kurcze, jeszcze takiego machera nie widziałem a robię w narzędziowniach 17 lat, chyba jak się znajdzie to wypłata około 15tyś netto! W końcu będzie robił za 4 operatorów i CAMowca.
3
spec 2015-04-14 20:15:17
student po studiach to nie umie pracować na żadnej z tych obrabiarek bo uczelnie wyższe nie uczą praktycznej znajomości cnc, teoretycznie do obsługi wymienionych maszyn potrzeba wieloletniej praktyki ale wątpię czy ktoś taki sie znajdzie, dla przykładu w ZMK operatorzy zarabiają od 4 do może 9kzł ale nikt nie robi na kilku rodzajach maszyn, to oczywiście za 200-220 roboczogodzin
Mikey 2015-04-24 23:55:22
Firma szuka na stanowisko Specjalista ds. zakupów. Jaka kasa i ogólnie ..... może ktoś opisać. Z góry dzięki.
brudny hary 2015-04-25 22:01:08
firma nie jest zla sama w sobie placi grosze a wymaga wiele dobra firma dla zielonego studencika ktory nie ma pojecia o zyciu pracy a zwlaszcza doswiadczenia wtedy biora chetnie daja najnizsza krajowa i maja jelenia co sie stara i zaiwania za najnizsza puki sie nie wyrobi i nie obudzi ze nie ma co liczyc na wiecej nawet jak sie jest doswiadczony... co do cnc to co napisal kolega wyzej podizelcie przez pol i bedzie realistycznie.... co do ludzi to jest chyba jedyny plus spoko fajni dobrze sie z wiekszoscia pracuje ale i to sie ostatnio zaczyna tam psuc i wprowadzaja wyscig szczurow.
Pracownik 2015-07-03 14:28:13
normalnie żal zarobi cienkie i do tego występuje mobbing pracownicy są zmuszani do nadgodzin jeśli odmówisz to straszą zwolnieniem dyscyplinarnym jeszcze trochę i trzeba będzie wywiesić tam tabliczk [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
banan 2015-08-30 21:39:35
Steelpress jest ok miałem tam praktyki na CNC w zeszłym roku i bardzo sobie chwale przez 3 miechy nauczyłem się bardzo dużo teraz pracuje na CNC w poznaniu i mogę śmiało
Napisać ze praktyki w tym zakładzie bardzo dużo mi dały.z tego co wiem to z kasa w steelpresie jest średnio ale ogólnie zakład ok.
ernest 2015-10-13 21:11:20
Firma może faktycznie nie jest zła ale zarobki najgorsze w okolicy .to są jaja żeby takie przedsiębiorstwo tak słabo płaciło.Stawki zaniżone o minimum 3 złote.Podziwiać tych ludzi którzy tam pracują.Zresztą tych bardzo dobrych pracowników i doświadczonych jest coraz mniej poprostu odchodzą za lepsze pieniądze do firm konkurencyjnych.
kark 2015-10-19 23:47:19
Jak ta firma jest dobra to ty jesteś dobry .Dobre zarobki na spawalni? W konstrukcji?gratuluje dobrego poczucia chumoru.Ta firma to masakra nikt z młodych ludzi nie chce tam pracować umowa na zlecenie do usranej śmierci.Żadnej wizji przyszłości.Brak slow.Szkoda czasu na taka firmę.Jest naprawdę w okolicach tyle lepszych firm ze Lepiej dajcie sobie spokój.Zresztą jak ktoś nie wieży niech sprubuje i będzie wszystko wiedział o co w tym chodzi.
edison 2015-11-22 21:39:51
Dajcie sobie spokój z ta firma kicha na maksa .Pracował em w niej kilka lat i masakra.Pracuje od jakiegoś czasu naprawdę w dobrej firmie i widzę przepaść organizacyjna i finansowa.Pozdrawiam wszystkich fachowców w steelpressie chodź wiem ze jest ich coraz MNIEJ.
Q 2015-11-27 11:48:13
Jestem zainteresowany złożeniem aplikacji na ogłoszenie: Operator elektrodrążarki. Ktoś, coś może się wypowiedzieć o maszynach które są w tej firmie jak i o samej pracy ?
narzedziowiec 2015-11-27 21:22:58
Szczerze mogę polecić firmę jak i stanowisko operatora elektrodrążarki. Elektrodrążarki nawet 5-cio osiowe są, więc praca łatwa i przyjemna. Produkcja jednostkowa i z dużą dokładnością i ładne zaplecze właśnie elektrodrążarek.
jerzy przyjaciel mlodziezy 2015-12-03 23:09:01
opinia wyzej nie jest obiektywna (sami sie wybielaja jak moga) pracowalem tam kilka lat i musze powiedziec ze szkolenia to bujda na resorach tylko dla wybranych a reszta musi sama sie nauczyc albo jestes bystry i sie sam nauczysz albo cos ci koledzy podpowiedza ale tam juz nie ma powoli kto uczyc najlepsi odeszli rowniez pozdrawiam kolegow z narzedziowni nie wielu juz ich tam zostalo a prezes jedyne o co dba to o wlasna kieszen i sukcesywnie dazy do tego by nikt tam za chwile nie chcial robic....
przyjaciel jerzego 2015-12-05 00:33:53
Zgadzam się jeśli polityka firmy się nie zmieni i nie zaczną inwestować w pracownikow to cienko widzę ta firmę raczej za rok dwa zwina interes.Może i lepiej bo jest tam kilka na pradwde dobrych pracowników którym odejście z tej firmy dobrze by zrobiło.
Pozdrawiam narzedziownie juz tam nie pracuje ale finansowo dobrze się czuje.
narzedziowiec 2015-12-15 19:08:56
Na ww. stanowisku można zarobić całkiem przyzwoicie. Oczywiście zarobki adekwatne do umiejętności. Jeżeli potrafisz obsługiwać maszyny, znasz rysunek techniczny i dodatkowo potrafisz te maszyny prosto zaprogramować, to zbijesz fortunę!
anty narzedziowiec 2015-12-17 00:36:17
tej narzedziowiec stuknij sie w lep poco wpuszczasz ludzi w maliny w tej firmie nikt nie dorobi sie niczego tylko garba i nie wiesz o czym piszesz mowiac ze prosto zaprogramujesz maszyny nigdy pajacu chyba nie robiles na narzedziowni a napewno nie w tej firmie bo jak bys robil to bys takich bzdur nie pisal pajacu jeden...
ablabla 2016-01-09 18:47:08
Tylko ze starych pracowników juz prawie nie ma i nie ma kto szkolic mlodych. A jesli chcesz sie dorobic to nie tam.
SPP 2016-01-11 17:15:40
Śmiało możesz składać papiery na spawalnie
SPP 2016-01-18 10:17:48
Akurat nie pracuje na spawalni ale z tego co się orientuje to praca dwu zmianowa i na pewno rąk sobie nie powyrywasz. Najlepiej podejść do firmy i samemu zobaczyć jak to jest
pomysłowy Dobromir 2016-04-26 21:19:45
Jeżeli uważasz, że w swojej pracy zarabiasz zbyt mało to uwierz mi szczerze, że to i tak jest dużo w porównaniu do pracy w SPP. Działy, gdzie można się czegoś pożytecznego nauczyć to konstrukcja, cnc oraz narzędziownia. Jeżeli pójdziesz na rozmowę o pracę, a nie znasz realiów w tej firmie to można pomyśleć, że to świetna oferta. Uwaga: jeżeli kadrowa wypowiada się na temat produkcji w firmie to ostrzegam, że ona nie ma o tym zielonego pojęcia, kto co powinien umieć na danym stanowisku. Można powiedzieć, że firma się rozwija, ale ucieka jej fachowa kadra.
5
Spajder 2016-06-07 03:22:35
Z tego co ja wiem to na spawalni jest praca 3 zmianowa. I proponują prace przez firme zewnetrzną a kiedy oni podpiszą umowe too wielka nie wiadoma.
robol 2016-06-11 16:52:32
firma poarazka , wiezniowie ktorzy tam pracuja sa lepiej tarktowani niz ludzie na umowie, bo wiezniom nalezy sie kawka herbatka woda latem, natomiast normalnie ztrudnieni pracownicy sa gnebieni nie ma czasu na kawe herbate czy cos innego maja zapierdlac i tyle bo wiaz za malo a do tego te zajebiste pensje ja dostalem teraz dziesitaego na wypalte 1390 PLN i rozpacz co zrobic zapalce rachunki za mieszkanie, gaz, ubezpieczenie z a auto i zdycham z glodu, nic tylko spierdalac z takiej firmy jednymi zadowolonymi sa wieznowie bo dostaja kase na wyprawke w kiciu ze pracuja na zarcie i cmikia oprocz tgeo firma im funduje herante i kawe wiec maja prawa sobie usiasc i ja wypic skoro firma stawia reszta ma jebac jak pieski
Robol 2016-07-02 22:47:20
Ta firma to porazka nie dosyc ze kasa jak za pol miesiaca to nawet wysrac sie nie mozna.prezesik mysli ze jest bogiem a to zwykly smiec ludzi traktuje gorzej jak zwierzeta, pozamyka w tyxh swoich stajniach bez kropli wody i niech zdychaja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nawet wiezniowie kombinuja jak odejsc Z tej jebnietej firmy. Wielki pan kierownik brodziarz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] te mysli ze jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie kim a to zwykly nierob udajacy wszechwiedzacego.ogolnie ra firma to porazka nie polecam nikomu nawet najgorszemu wrogowi. No chyba ze ktos lubi pracowac za miske z ryzem okolo 1390 na reke
SPP 2016-09-07 17:16:23
MAM ZAPYTANIE KIEDY BĘDĄ PODWYŻKI BO W BIEDRONKACH WIĘCEJ ZARABIAJĄ??????
uhg 2016-09-07 21:49:44
pwoiem Wam ze teraz to nawet już ta oferta jest nieaktulana najwidoczniej znaleźli już odpwiednie osoby do pracy na te stanowiska i trzeba po prostu poczekać i sprawdzać storne az cos nowego się pojawi
Konfidenci 2016-10-25 12:58:42
Czytałem tutaj kiedyś ze ludzie są w porządku bo są ale znajdują się takie kur*wy które wszystkiego zazdroszczą za 50 gr by sobie dali dupe wyruch*ac zazdroszczą tez tego ze ktoś wcześnie kończy prace w piątek co to kogo powinno obchodzić. Ludzie niech zajmą się sobą i patrzą na to co robią a później innych osadzaja.
Były pracownik 2016-11-24 11:08:45
- Przeciagana umowa przez agencje pracy tymczasowej, nawet do 2 lat
- Niskie zarobki w stosunku do zakresu obowiązków
- Nadgodziny platne jak zwykle godziny
- Firma nie dba o swoich pracowników, nie docenia ich
- Brak jakichkolwiek szkolen, jak podaja w ogłoszeniach
- Rotacja na stanowiskach, szczegolnie nowych pracownikow
- Na produkcji normy halasu i temperatura latem po za dopuszczalnymi wartosciami
- Szukajac oszczędności zatrudniają ukraincow i wiezniow
- Codziennie 15 min szybciej do pracy zeby spokojnie zjesc śniadanie na przerwie


Podsumowując.
To nie jest firma gdzie się czegoś dorobisz, rozwiniesz się, albo ktoś Cie doceni. Jest grupka osob którzy dobrze zarabiają, ale tylko dlatego że siedzą już tam kilka lat (i będą siedzieć do końca życia), albo żeby nie uciekli do innej firmy (bo chetnych do pracy brakuje, czego dowodem są wiszące wciąż te same ogłoszenia).

Wykwalifikowani pracownicy i tacy ktorzy chca się rozwijac odchodza a ich miejsce zastepuja nowi, "zieloni", ktorym naobiecywano złote gory.

Albo zmienia tą polityke i podejście do ludzi albo nie wróżę firmie niczego dobrego. Amen
4
Zostaw swoją opinię o Steelpress Sp. z o.o. - Luboń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Steelpress Sp. z o.o.