Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Pramerica Życie TUiR S. A.

Opinie o Pramerica Życie TUiR S. A.

Pracowałeś w firmie Pramerica Życie TUiR S. A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-25 13:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jan - 2015-03-25 01:59:40]:
@Jan – jak tzw. Life Plannner z ŁAPANKI, będący w rzeczywistości POSPOLITYM AKWIZYTOREM może prezentować wyższy poziom, niż Handlowiec z prawdziwego zdarzenia z doświadczeniem zawodowym?
zdjecie uzytkownika
ZC - 2015-03-28 13:46:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-25 13:35:25]:
Człowieku ty sie lecz. Ciagle zadajesz pytania w stylu ile zarabiasz? Wyślesz screena z potwierdzeniem zarobków? Jak pozyskujesz klientów? Wydaje mi się że masz poważny problem z samym sobą. Jeśli nie wiesz jak się pozyskuje klientów w tej branży to zapytaj wprost. Co do wysokości zarobków to nawet ktoś twierdzi że zarabia cztero lub pięciocyfrowego sumy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CI DO TEGO!!! Nazywanie, czy tez ubliżanie komuś od czarnuchów świadczy o twoim niskim poziomie intelektualnym zbliżonym do ameby. Szacunku trochę do ludzi.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-29 16:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ZC - 2015-03-28 13:46:33]:
@ZC – skoro takie PASTUCHY jak eM oraz Nowy piszą, że zarabiają po parę tysięcy, to naturalną koleją rzeczy jest to, iż chciałbym, ażeby się uwiarygodnili, bo w to nie wierzę, podobnie, jak cała rzesza osób czytających to forum.
Niestety nie mogą tego zrobić, ponieważ są zwykłymi KASZALOTAMI AKWIZYTORSKIMI wziętymi prosto z łapanki, którym obiecano gruszki na wierzbie, a w rzeczywistości mają z tego DOMOKRĄSTWA jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Domyślam się, że Ty jesteś jednym z takich SZAMBO NURKÓW!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-31 20:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-03-10 23:38:04]:
@eM – KASZALOCIE - jak tam się rozwija Twoja kariera AKWIZYTORSKA?
Ile polis już wcisnąłeś rodzinie i znajomym?
Ps. Nie bolą nogi od chodzenia po domach?
zdjecie uzytkownika
LP - 2015-04-01 22:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-31 20:59:05]:
Jestem Klientem Pra od 12 lat, a pracuję w niej jako agent/LP od prawie 9 lat i widzę, że dorobiliśmy się hejtera pełną gębą. Jednak odpowiem na Pana pytania (lista w poście powyżej) Panie "kandydacie":
1. Klienci mnie polecają.
2. Nie wiem czy jeszcze jakaś tak robi. 9 lat temu pracowałem w branży przemysłowej.
3 i 4. Nie wiem, nie zajmuję się rekrutacją.
5. Nie pracuję na etacie tylko prowadzę działalność gospodarczą więc żadnych podstaw nie oczekuję.
6. To są ubezpieczenia, a nie perfumeria.
7. Nie dokładam. Doręczam średnio 8-10 polis miesięcznie.
8. I tak Pan nie uwierzy. Polecam wygooglanie stowarzyszenia MDRT i sprawdzenie jakie są wymogi dla Polski. Jestem powyżej minimum od paru lat więc może Pan łatwo policzyć ile to miesięcznie wychodzi.
9. Nie
10. Korzystam z samochodu.
11. Nie ma. Są dofinansowania.
12. Tak
13. Nie mam.

Natomiast tutaj znajdzie Pan definicję, bardzo ważnego słowa, które Pana dotyczy (pomówienie):

Art. 212 § 1 Kodeksu karnego : Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w§ 1 za pomocą środków masowego komunikowania. podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Uprzejmie informuję, że w dniu jutrzejszym zapis Pana żałosnych wypowiedzi wysyłam do działu prawnego naszej firmy. Oczywiście zdaje Pan sobie sprawę z tego, że wszystko co do sieci wejdzie już na zawsze w niej zostanie z treściami i adresami IP włącznie.

Chętnie odpowiem na ewentualne Pana pytania o ile będą merytoryczne i pozbawione epitetów.

Życzę miłego wieczoru.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-04-08 13:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-23 18:15:44]:
Powinieneś skorzystać z lekarza,
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-04-08 14:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,
moim zdaniem Pramerica jest bardzo profesjonalną firmą.
Cały proces rekrutacyjny jest bardzo profesjonalny (miałem przyjemność uczestniczyć)nie zdecydowałem się na pracę ponieważ otrzymałem bardzo atrakcyjną ofertę z mojej branży , byłem również w innych Towarzystwach na rozmowach i miałem wrażenie że uczestniczę w łapance.
Sam fakt że nie zatrudniają osób z branży (choć szkoda, bo zdarzają się naprawdę dobre osoby - ale cóż te dobre rzadko szukają pracy) świadczy że nie robią łapanki a mają określone oczekiwania od kandydata.
Najlepsze świadectwo każdej firmie wystawiają klienci, proszę sprawdzić którzy ubezpieczyciele mają kłopoty ze swoimi klientami, jak musi być zdeterminowany klient który pozywa Towarzystwo Ubezpieczeniowe do Sądu.
Jestem Dyrektorem Sprzedaży w dość sporej firmie i naprawdę umiem ocenić procesy w firmach a szczególnie zwracam uwagę na jakość obsługi klienta.
Jako klient wystawiam celującą ocenę swojej Agentce która się mną opiekuję, w poprzedniej firmie ubezpieczeniowej byłem tylko peselem który płacił za polisę.
zdjecie uzytkownika
eM - 2015-04-11 00:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kandydat, miałem tego nie robić ale domyślam się, że wielu czytelników też jest ciekawych.
Poniżej link do przelewu za marzec:
( usunięte przez administratora )br />
zdjecie uzytkownika
eM - 2015-04-23 18:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś nam umilkł p. Kandydat...? głupio się zrobiło, że takie niewiarygodne a jednak?
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-04-30 10:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łoł - 2014-11-13 12:41:26]:
Widać ze nie nadajesz się do pracy w sprzedaży - to oczywiste jak ma ktoś troche oleju w głowie - nie przyjmuje sie do pracy osób z branży z prostej przyczyny -
lepiej pracują osoby bez doświadczenia bo nie maja bariery mentalnej w głowie ze czegoś nie można zrobić - bo po prostu jeszcze tego nie wiedzą
Sprzedaż bezpośrednia, budowanie portfela klientów, rzetelna obsługa, profesjonalne doradztwo - to wybór na lata pracy i zaplanowanie tego co chce się robić - to nie ciepła posadka za spijanie kawy w biurze z firmowym autem i szpanem - chcesz pracować w ubezpieczeniach? musisz być do tego przekonany. Oczywiście opinie, świadomość ludzi, problemy z asertywnością, malkontenctwo temu nie sprzyjają - dlatego hejtowanie jest takie popularne
Pracowałem kilka lat temu w PRU/PRA (była zmiana nazwy)- wiele bym zmienił gdybym teraz zaczynał - natomiast jednego nie - ponownie wybrał bym PRa jako miejsce startu w tej branży, miejsce startu własnego biznesu na własny rachunek
Pozdrawiam wszystkich klientów Pramericy - sam nim jestem z pełną świadomością
Jeszcze jedno - jak to na każdej rekrutacji - zawsze jest koloryzowanie - WSZĘDZIE - to od Was zależy czy wyłowicie z niej coś co Wam pasuje i ze chcecie właśnie to robić polecę klasykiem " odpowiedz sobie na jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważne pytanie - co chcesz robić? i zacznij to robić" Praca w ubezpieczeniach jest fajna - niezależnie od firmy którą wybierzesz - natomiast według mnie rozpoczęcie kariery w Pra w tej branży jest najlepszym wyborem - przynajmniej kiedyś była (5-7 lat temu)
zdjecie uzytkownika
Dj Hywel - 2015-05-09 06:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-13 19:55:45]:
Widac ze Ty kolego chodziles za mlodu z ulotkami na pigalaku a po godzinach w parku skaryszewskim z chlopakami w krzakach dlugopisy skrecales!!! Ludzie zacznijcie myslec !!!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-10 17:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [LP - 2015-04-01 22:40:41]:
@LP – przecież każdy czytając Twój post jest się w stanie domyślić, że wynajęła Cię agencja SEM-owa, ażeby sztucznie upiększać rzeczywistość, a Twoje wypociny odnośnie rzekomego pomówienia skopiowane ze strony domorosłych adeptów prawa są żałosne i nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia.
Innymi słowy – możesz mi naskoczyć.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-10 17:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [eM - 2015-04-11 00:42:00]:
@eM – wcale nie umilkłem, tylko postanowiłem przez jakiś czas nie podnosić sobie ciśnienia, czytając posty Kaszalotów z agencji SEM-owej, podszywających się pod AKWIZYCYJNYCH PASTUCHÓW, którzy mają płacone za pisanie pozytywnych opinii o Pramerica w ramach tzw. marketingu szeptanego.
Jednakże chęć ostrzeżenia innych przed tym UBEZPIECZENIOWYM SZAMBEM okazała się silniejsza, więc jestem z powrotem.
Z chęcią bym zobaczył Twój ten Twój „bajoński” przelew ale jak zapewne widziałeś, link został wykasowany przez admina, więc czekam na kolejny.
Ps. Mam nadzieje, że go za bardzo nie upiększyłeś w Photoshopie …?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-15 19:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-04-23 18:31:29]:
@eM – cały czas czekam na link potwierdzający wysokość Twoich akwizytorskich zarobków.
Ps. Tylko pamiętaj – nie używaj Photoshopa, żeby go upiększyć.
zdjecie uzytkownika
Licencetokill - 2015-05-20 22:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-05-10 17:11:09]:
Kandydat (nie wiem na co) - domyślam się, że od młodości musisz robić sobie dobrze ręką albo Mama musi to robić za Ciebie bo wyglądasz na strasznie niedor...ego frustrata. Wypisuj sobie swoje żale ale nie obrażaj ludzi bo któregoś pięknego dnia źle się to dla Ciebie skonczy... pamiętaj, że istnieje coś takiego jak adres IP
zdjecie uzytkownika
arena - 2015-05-21 08:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pytanie najważniejsze, czy jest jakaś podstawa, jakakolwiek?
jak ktos ma ZUS prawie 1200 pln to strach jak sie miesiac nie uda a poza tym nie wszystkich stac na to zeby przez np pierwszy miesiac pracy koszty pokrywac ze swojej kieszeni.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-27 23:11:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-05-15 19:35:42]:
@eM – AKWIZYCYJNY DOMOKRĄŻCO – cały czas czekam na linka potwierdzającego wysokości Twoich zarobków.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-27 23:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [arena - 2015-05-21 08:04:34]:
@arena – nie m żadnej podstawy, bo to czysta AKWIZYCJA.
zdjecie uzytkownika
eM - 2015-06-01 11:19:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej Kandydat.
Przecież podawałem już link, wisiał z 3-4 dni zanim go mod zdjął. Nie widziałeś - Twoja strata.
I nie kłam.
@arena: Przez pierwsze dwa lata Pramerica wspiera nowych LP tzw kwotą wsparcia (w moim przypadku 5000 zł/mc na rękę), ale wiem, że są i tacy którzy dostają 7-8tys. Wszystko zależy od Twojej produktywności i oceny Twoich możliwości.
Koszt działalności w moim przypadku to ok 1500 zł (mam obniżony ZUS - 440 zł/mc)
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-06-17 22:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-06-01 11:19:11]:
@eM – po co robisz ludziom wodę z mózgu?!! Jakim cudem POSPOLITY AKWIZYTOR DOMOKRĄŻCA wzięty prosto z ŁAPANKI, nie dysponujący żadnym doświadczeniem zawodowym w branży ubezpieczeniowej może dostać 5 tysięcy na rękę miesięcznie? Za chodzenie po domach? A może za rozdawanie ulotek na ulicy, żeby pozyskać Klientów? Myślisz, że ktoś uwierzy w te Twoje OBSZCZYMURSKIE bzdury? Przecież to żałosne.
zdjecie uzytkownika
pan romek - 2015-06-23 13:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kandydat nie rozumiesz dlaczego się dziwisz, chyba nie znasz się na tej branży, oczywiście że akwizytor jak jest dobry i zna się na sprzedaży to może zarobić 5000 na rączką a nawet znacznie więcej, wszystko zależy od techniki i umiejętności dostosowania strategii do klienta. nie obrażaj więc swoich rozmówców jak nie znasz sam tematu
zdjecie uzytkownika
alan - 2015-06-23 20:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie jestem fanem pramerica ale poznalem firme od srodka. LP rzeczywiscie dostaja pieniadze na start. Pramerica jest czescia PFI - nie nazywa sie prudential poniewaz brytyjski pru byl tu wczesniej (poza tym, kojarzy sie negatywnie, do wygooglania dlaczego). LP bazuja na poleceniach - pramerica nie wydzwania klientow i nie umawia spotkan. To ile zarobisz zalezy od ciebie, to komu sprzedajesz rownież. Najniższa skladka wynosi z tego co pamietam 105 zł - nie jest to oferta dla najubozszych.Rotacja ludzi jest dosyc duza, ustrzymuje sie stala liczba ok 200 osob sprzedajacych. "Gwiazdy" zarabiaja naprawde spore pieniadze, idące w dziesiatki/setki tysiecy zl, zdarzaja sie jednak tez tacy, ktorzy nie zarobia nic. Pramerica ma bardzo dobrze zbudowany system szkolen - ludzie sprzedajacy juz wczesniej sa pomijani, poniewaz nie da sie wykorzenic ich nawykow sprzedawcow. LP bez problemu znajduja zatrudnienie w agencjach ubezpieczeniowych, sa cenionymi nabytkami(gros przechwytuje PZU) - srednia przyjec nowych LP to 10- 12 na miesiąc.Pokutuje zwyczaj,ze do firmy przychodzi sie tylko raz - masz jedna szanse zeby sie wykazac, jak ci sie nie uda nie mozesz wrocic.
Jest to korpo, wiec prosze bierzcie to pod uwage. Jak wszedzie, ludzie sa rozni, sa "plecaki" ale na krotka mete (usunięte przez administratora)br /> Pramerica sie nie reklamuje - oprocz corocznych billboardow pokazujacych ludzi ktorzy najwiecej zarobili w danym roku- sa one wyswietlane zarowno w PL jak i na Times Square w NY - raz do roku odbywa sie tam zlot najlepszych LP z calego swiata (ludzi ktorzy wyrobili swoje normy i uzyskali status od bronze w gore).
Kazdy moze sprobowac, nie kazdemu bedzie sie to podobac, jednak zarobic sie da.
zdjecie uzytkownika
alan - 2015-06-23 21:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [alan - 2015-06-23 20:51:32]:
p.s."dziesiątki/setki" oczywiście miesięcznie. Da się, naprawdę. Nie chce mi się wierzyć, że Pramerica proponuje ludziom z ulicy, zprzeszłościa w sprzedazy ubezpieczeń stanowiska kierownicze - z tego co mi wiadomo nie ma, nie miało i nie będzie mieć to miejsca. Na kierowników wybierani są ludzie z grona LP po pozytywnej weryfikacji przez "górę". Nikogo z ulicy na kierownika zespolu sprzedawców nikt nie zatrudni - mowa tu o ubezpieczeniach indywidualnych. Są rekrutacje na stanowiska ludzi utrzymujących tzw. polisy sieroce - polisy po ludziach zwolnionych, lub tych ktorzy odeszli.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: 1. Spotkanie z przedstawicielem firmy (Ty nie mówisz wiele, oni za to mówią dużo o firmie)
2. Spotkanie dyrektorką i omawianie kandydata, doświadczenia itp.
dalej zrezygnowałem bo kazali mi ułożyć listę 100 osób znajomych żeby im potem wciskać ubezpieczenia.
Tak jak wyżej ludzie piszą, może i kasa jest, ale na umowe agencyjną oraz BRAK RYNKU zbytu, rynek sam musisz sobie ZAŁATWIĆ.
3. Miało być więcej spotkań i rozmowa późniejsza z prezesami, ale szkoda mi czasu nie mam pracy a oni co tydzień chcą się spotykać, trochę to niepoważne.
Pytania: Doświadczenia z innych branż, cele w życiu, kontakty z innymi, jakie chciałbym mieć zarobki.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-07-16 21:18:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alan - 2015-06-23 20:51:32]:
@Alan – jak taki OBSZCZYMUR z ulicy bez doświadczenia w branży ubezpieczeniowej, wzięty prosto z łapanki, jakim jest np. eM może dostać na dzień dobry wsparcie rzędu 5 tysięcy PLN miesięcznie? Przecież to śmiechu warte i żałosne zarazem. Robić ludziom taka wodę z mózgu? Gdyby tak było ustawiałaby się tam rzesza chętnych od Warszawy aż po sam Radom.
Pospolite AKWIZYTORSTWO i CZARNUCHOWO – tak to w skrócie można streścić.
@ rekrutujący - wsparcie, to możecie dostać, ale rzędu 50 PLN na dofinansowanie do karty miejskiej! :-)
zdjecie uzytkownika
pan jaś - 2015-07-27 12:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no krążą rzeczywiście legendy że wynagrodzenie w tej firmie może nawet 5000 zł wynosić ale nie uważalbym tego za bajki. w końcu w branży ubezpieczeniowej, tym bardziej u takiego giganta amerykańskiego, na pewno można bardzo dużo wyciągnąć z prowizji moim zdaniem. benefity mogą tutaj robić wielkie różnicę
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pramerica Życie TUiR S. A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Pramerica Życie TUiR S. A.?
Zadaj pytanie
alert