Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Pramerica Życie TUiR S. A.

Opinie o Pramerica Życie TUiR S. A.

Pracowałeś w firmie Pramerica Życie TUiR S. A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Nowy - 2015-03-13 19:55:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja bardzo chętnie podzielę sie screnem:) pracuje tam od stycznia i jak dla mnie bardzo wysokim poziom a powyższe komentarze piszą osoby które chyba nie ogarnęły tematu. Rekrutacja ma kilka etapów i jest ma wysokim poziomie. Jest wynagrodzenie zasadnicze plus premia. Wynagrodzenie negocjujesz sam w zależności od doświadczenia ; widocznie osoby które nie dostały podstawy były mega słabe ha ha) moja
Podstawa to 6.000 i z duma moge sie pochwalić ze z premia zarobiłam 9.000 brutto. Także sory aLe jak pracujesz ( i nie jako akwizytor) to można w tej formie
Duzo zarobić
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-14 18:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [eM - 2015-03-10 23:38:04]:
@eM – AKWIZYCYJNY OBSZCZYMURZE DOMOKRĄŻCO ...
Sorry, chciałem napisać LIFE PLANNERZE ...
Cały czas oczekuje odpowiedzi na moje pytania.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-16 14:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-13 19:55:45]:
@Nowy – cały czas czekam na linka ze screenem potwierdzającego wysokość Twoich zarobków.
Ps. Tylko nie używaj Photoshopa, żeby dodać jedno zero więcej. :-)
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-22 14:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-13 19:55:45]:
@Nowy – doczekam się screena z wysokością Twoich bajońskich zarobków, czy też uznałeś, że nie masz się czym chwalić, bo jesteś takim samym AKWIZYCYJNYM PASTUCHEM, jak Twój POBRATYMCA - eM?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-22 21:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-03-10 23:38:04]:
@eM – AKWIZYCYJNY PASTUCHU – cały czas oczekuje odpowiedzi na moje pytania.
zdjecie uzytkownika
Ubawiony - 2015-03-23 16:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-22 21:45:40]:
Ale ubaw !! Dawno nie czytałem tak idiotycznych wpisów ! Pracuję wprawdzie w firmie konkurencyjnej ale taki bełkot jak sprzedaje ten "kandydat" świadczy o tym,że albo go wylali z Pramerica albo odstrzelili w procesie rekrutacji.
Możesz sobie PALANCIE pisać co chcesz o Pramerica ale nie obrażaj ludzi pracujących w tym zawodzie,bo nie masz BARANIE o tym zielonego pojęcia .
Sprzątaj sobie dalej czy czyść buty - obojętne jaka jest twoja ambitna profesja , ale nie wtrącaj się do branży której twoja jedyna komórka mózgowa nie jest w stanie pojąć. Ludzie którzy to czytacie , mam nadzieję,że widzicie jak na tacy ,że to ZWYKŁY BURAK i na dodatek ĆWIKŁOWY.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-23 18:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Ubawiony - 2015-03-23 16:35:54]:
@Ubawiony - przecież każdy czytając Twój post jest się w stanie domyślić, że nie jesteś z żadnej konkurencji.
Jesteś pospolitym BAGIENNYM OBSZCZYMUREM AKWIZYCYJNYM zatrudnionym w Pramerica, któremu karzą upiększać rzeczywistość dopłacając do SŁOIKOWEGO STYPENDIUM, które nie wystarcza nawet na opłacenie ZUS-u.
Prawda obnażająca Twój MURZYŃSKI UBEZPIECZENIOWY CZARNOGRÓD boli najbardziej.
Zapewne efektem tego jest problem z rekrutacją nowych AKWIZYTORÓW z łapanki.
Na szczęście ludzie czytają wpisy, które ich przed tym przestrzegają.
Reasumując jesteś zwykłym PASTUCHEM wziętym z ŁAPANKI, który robi za DOMOKRĄŻCE.
Jeżeli jest inaczej i chcesz się wykazać elokwencją - odpowiedź na poniższe pytania, które zadałem Twojemu pobratymcy – eM.
1. W jaki sposób pozyskujesz Klientów? Nagabujesz rodzinę, znajomych, rozdajesz ulotki pod Rotundą, czy chodzisz po klatkach schodowych?
2. Która renomowana forma zatrudnia ludzi bez doświadczenia z łapanki, żeby ich uczyć zawodu?
3. Dlaczego Pramerica nie podaje swojej nazwy firmy na pracuj.pl, tylko jest to rekrutacja ukryta? W Czy ta jakże renomowana firma ma coś do ukrycia?
4. Dlaczego rekrutacja wygląda tak, że nieomalże proszą się, żeby u nich pracować, a w każdej renomowanej firmie powinno być zgoła odwrotnie?
5. Dlaczego nie oferują stałej podstawy, co jest niepisaną zasadą na stanowisku Przedstawiciela Handlowego, tylko prowizję uzależnioną od ilości wciśniętych polis?
6. Czy nie pachnie to pospolitym AKWIZYTORSTWEM?
7. Ile dokładasz do interesu, jak w ciągu miesiąca nie wciśniesz żadnej polisy?
8. Pochwalisz się screenem z wysokością swoich zarobków?
9. Dostałeś samochód służbowy, co by efektywniej pozyskiwać Klientów, czy też zadowalasz się dofinansowaniem do doładowania do karty miejskiej, o ile Pramerica oferuje takie „luksusy”?
10. Posiadasz wygodne buty do pokonywania kilometrówek od przystanków do Klienta?
11. Abonament służbowy jest, czy doładowują Nokię 3310 na kartę za każdą sprzedana polisę?
12. Dostałeś laptopa, czy za biuro służy notes i długopis?
13. A może masz jakaś sekretarkę, która rozplanowuje Ci spotkania z Klientami, czy też zadowalasz się Renata Grabowską? :-)
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-03-25 01:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy nie byłem i nie będę agentem ubezpieczeniowym - przepraszam za tak pejoratywne określenie. Mam jednak doświadczenie w ubezpieczeniach ze strony back office'u. Poziom jaki prezentują Life Plannerzy z Pramerici jest zdecydowanie wyższy od średniej z branży.
Opluwanie ich jakie tu odchodzi jest znacznie poniżej mułu i nie wierzę, że wynika z poziomu umysłowego autorów, a zwłaszcza jednego z nich.
Ktoś zaszedł za skórę, a kultury i argumentów brak.

Miłego dnia wszystkim.
zdjecie uzytkownika
Jan - 2015-03-25 02:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polecam Pramericę jak pracodawcę. Bardzo poukładana i przyjazna firma.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-25 13:35:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jan - 2015-03-25 01:59:40]:
@Jan – jak tzw. Life Plannner z ŁAPANKI, będący w rzeczywistości POSPOLITYM AKWIZYTOREM może prezentować wyższy poziom, niż Handlowiec z prawdziwego zdarzenia z doświadczeniem zawodowym?
zdjecie uzytkownika
ZC - 2015-03-28 13:46:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-25 13:35:25]:
Człowieku ty sie lecz. Ciagle zadajesz pytania w stylu ile zarabiasz? Wyślesz screena z potwierdzeniem zarobków? Jak pozyskujesz klientów? Wydaje mi się że masz poważny problem z samym sobą. Jeśli nie wiesz jak się pozyskuje klientów w tej branży to zapytaj wprost. Co do wysokości zarobków to nawet ktoś twierdzi że zarabia cztero lub pięciocyfrowego sumy to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] CI DO TEGO!!! Nazywanie, czy tez ubliżanie komuś od czarnuchów świadczy o twoim niskim poziomie intelektualnym zbliżonym do ameby. Szacunku trochę do ludzi.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-29 16:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ZC - 2015-03-28 13:46:33]:
@ZC – skoro takie PASTUCHY jak eM oraz Nowy piszą, że zarabiają po parę tysięcy, to naturalną koleją rzeczy jest to, iż chciałbym, ażeby się uwiarygodnili, bo w to nie wierzę, podobnie, jak cała rzesza osób czytających to forum.
Niestety nie mogą tego zrobić, ponieważ są zwykłymi KASZALOTAMI AKWIZYTORSKIMI wziętymi prosto z łapanki, którym obiecano gruszki na wierzbie, a w rzeczywistości mają z tego DOMOKRĄSTWA jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Domyślam się, że Ty jesteś jednym z takich SZAMBO NURKÓW!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-03-31 20:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-03-10 23:38:04]:
@eM – KASZALOCIE - jak tam się rozwija Twoja kariera AKWIZYTORSKA?
Ile polis już wcisnąłeś rodzinie i znajomym?
Ps. Nie bolą nogi od chodzenia po domach?
zdjecie uzytkownika
LP - 2015-04-01 22:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-31 20:59:05]:
Jestem Klientem Pra od 12 lat, a pracuję w niej jako agent/LP od prawie 9 lat i widzę, że dorobiliśmy się hejtera pełną gębą. Jednak odpowiem na Pana pytania (lista w poście powyżej) Panie "kandydacie":
1. Klienci mnie polecają.
2. Nie wiem czy jeszcze jakaś tak robi. 9 lat temu pracowałem w branży przemysłowej.
3 i 4. Nie wiem, nie zajmuję się rekrutacją.
5. Nie pracuję na etacie tylko prowadzę działalność gospodarczą więc żadnych podstaw nie oczekuję.
6. To są ubezpieczenia, a nie perfumeria.
7. Nie dokładam. Doręczam średnio 8-10 polis miesięcznie.
8. I tak Pan nie uwierzy. Polecam wygooglanie stowarzyszenia MDRT i sprawdzenie jakie są wymogi dla Polski. Jestem powyżej minimum od paru lat więc może Pan łatwo policzyć ile to miesięcznie wychodzi.
9. Nie
10. Korzystam z samochodu.
11. Nie ma. Są dofinansowania.
12. Tak
13. Nie mam.

Natomiast tutaj znajdzie Pan definicję, bardzo ważnego słowa, które Pana dotyczy (pomówienie):

Art. 212 § 1 Kodeksu karnego : Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w§ 1 za pomocą środków masowego komunikowania. podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

Uprzejmie informuję, że w dniu jutrzejszym zapis Pana żałosnych wypowiedzi wysyłam do działu prawnego naszej firmy. Oczywiście zdaje Pan sobie sprawę z tego, że wszystko co do sieci wejdzie już na zawsze w niej zostanie z treściami i adresami IP włącznie.

Chętnie odpowiem na ewentualne Pana pytania o ile będą merytoryczne i pozbawione epitetów.

Życzę miłego wieczoru.
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-04-08 13:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-03-23 18:15:44]:
Powinieneś skorzystać z lekarza,
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-04-08 14:09:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
moim zdaniem Pramerica jest bardzo profesjonalną firmą.
Cały proces rekrutacyjny jest bardzo profesjonalny (miałem przyjemność uczestniczyć)nie zdecydowałem się na pracę ponieważ otrzymałem bardzo atrakcyjną ofertę z mojej branży , byłem również w innych Towarzystwach na rozmowach i miałem wrażenie że uczestniczę w łapance.
Sam fakt że nie zatrudniają osób z branży (choć szkoda, bo zdarzają się naprawdę dobre osoby - ale cóż te dobre rzadko szukają pracy) świadczy że nie robią łapanki a mają określone oczekiwania od kandydata.
Najlepsze świadectwo każdej firmie wystawiają klienci, proszę sprawdzić którzy ubezpieczyciele mają kłopoty ze swoimi klientami, jak musi być zdeterminowany klient który pozywa Towarzystwo Ubezpieczeniowe do Sądu.
Jestem Dyrektorem Sprzedaży w dość sporej firmie i naprawdę umiem ocenić procesy w firmach a szczególnie zwracam uwagę na jakość obsługi klienta.
Jako klient wystawiam celującą ocenę swojej Agentce która się mną opiekuję, w poprzedniej firmie ubezpieczeniowej byłem tylko peselem który płacił za polisę.
zdjecie uzytkownika
eM - 2015-04-11 00:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kandydat, miałem tego nie robić ale domyślam się, że wielu czytelników też jest ciekawych.
Poniżej link do przelewu za marzec:
( usunięte przez administratora )br />
zdjecie uzytkownika
eM - 2015-04-23 18:31:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś nam umilkł p. Kandydat...? głupio się zrobiło, że takie niewiarygodne a jednak?
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-04-30 10:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [łoł - 2014-11-13 12:41:26]:
Widać ze nie nadajesz się do pracy w sprzedaży - to oczywiste jak ma ktoś troche oleju w głowie - nie przyjmuje sie do pracy osób z branży z prostej przyczyny -
lepiej pracują osoby bez doświadczenia bo nie maja bariery mentalnej w głowie ze czegoś nie można zrobić - bo po prostu jeszcze tego nie wiedzą
Sprzedaż bezpośrednia, budowanie portfela klientów, rzetelna obsługa, profesjonalne doradztwo - to wybór na lata pracy i zaplanowanie tego co chce się robić - to nie ciepła posadka za spijanie kawy w biurze z firmowym autem i szpanem - chcesz pracować w ubezpieczeniach? musisz być do tego przekonany. Oczywiście opinie, świadomość ludzi, problemy z asertywnością, malkontenctwo temu nie sprzyjają - dlatego hejtowanie jest takie popularne
Pracowałem kilka lat temu w PRU/PRA (była zmiana nazwy)- wiele bym zmienił gdybym teraz zaczynał - natomiast jednego nie - ponownie wybrał bym PRa jako miejsce startu w tej branży, miejsce startu własnego biznesu na własny rachunek
Pozdrawiam wszystkich klientów Pramericy - sam nim jestem z pełną świadomością
Jeszcze jedno - jak to na każdej rekrutacji - zawsze jest koloryzowanie - WSZĘDZIE - to od Was zależy czy wyłowicie z niej coś co Wam pasuje i ze chcecie właśnie to robić polecę klasykiem " odpowiedz sobie na jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważne pytanie - co chcesz robić? i zacznij to robić" Praca w ubezpieczeniach jest fajna - niezależnie od firmy którą wybierzesz - natomiast według mnie rozpoczęcie kariery w Pra w tej branży jest najlepszym wyborem - przynajmniej kiedyś była (5-7 lat temu)
zdjecie uzytkownika
Dj Hywel - 2015-05-09 06:49:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nowy - 2015-03-13 19:55:45]:
Widac ze Ty kolego chodziles za mlodu z ulotkami na pigalaku a po godzinach w parku skaryszewskim z chlopakami w krzakach dlugopisy skrecales!!! Ludzie zacznijcie myslec !!!
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-10 17:09:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [LP - 2015-04-01 22:40:41]:
@LP – przecież każdy czytając Twój post jest się w stanie domyślić, że wynajęła Cię agencja SEM-owa, ażeby sztucznie upiększać rzeczywistość, a Twoje wypociny odnośnie rzekomego pomówienia skopiowane ze strony domorosłych adeptów prawa są żałosne i nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia.
Innymi słowy – możesz mi naskoczyć.
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-10 17:11:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-04-11 00:42:00]:
@eM – wcale nie umilkłem, tylko postanowiłem przez jakiś czas nie podnosić sobie ciśnienia, czytając posty Kaszalotów z agencji SEM-owej, podszywających się pod AKWIZYCYJNYCH PASTUCHÓW, którzy mają płacone za pisanie pozytywnych opinii o Pramerica w ramach tzw. marketingu szeptanego.
Jednakże chęć ostrzeżenia innych przed tym UBEZPIECZENIOWYM SZAMBEM okazała się silniejsza, więc jestem z powrotem.
Z chęcią bym zobaczył Twój ten Twój „bajoński” przelew ale jak zapewne widziałeś, link został wykasowany przez admina, więc czekam na kolejny.
Ps. Mam nadzieje, że go za bardzo nie upiększyłeś w Photoshopie …?
zdjecie uzytkownika
Kandydat - 2015-05-15 19:35:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [eM - 2015-04-23 18:31:29]:
@eM – cały czas czekam na link potwierdzający wysokość Twoich akwizytorskich zarobków.
Ps. Tylko pamiętaj – nie używaj Photoshopa, żeby go upiększyć.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Krótko: profesjonalnie i rzeczowo. Wiedziałem jaki i ile jest etapów. Po każdym szybki feedback.
Dobrze aby inne firmy też tak sprawnie działały w tym obszarze.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Licencetokill - 2015-05-20 22:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydat - 2015-05-10 17:11:09]:
Kandydat (nie wiem na co) - domyślam się, że od młodości musisz robić sobie dobrze ręką albo Mama musi to robić za Ciebie bo wyglądasz na strasznie niedor...ego frustrata. Wypisuj sobie swoje żale ale nie obrażaj ludzi bo któregoś pięknego dnia źle się to dla Ciebie skonczy... pamiętaj, że istnieje coś takiego jak adres IP
zdjecie uzytkownika
arena - 2015-05-21 08:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytanie najważniejsze, czy jest jakaś podstawa, jakakolwiek?
jak ktos ma ZUS prawie 1200 pln to strach jak sie miesiac nie uda a poza tym nie wszystkich stac na to zeby przez np pierwszy miesiac pracy koszty pokrywac ze swojej kieszeni.
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pramerica Życie TUiR S. A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Pramerica Życie TUiR S. A.?
Zadaj pytanie
alert