brak logo

Philips

Pabianice

Opinie o Philips

Kasia 2009-11-07 16:13:44
Ja pracuje tam od miesiąca prawie i powiem ze atmosfera jest miła poza wyjątkiem paru osób praca może nie na tyle ciężka ale nudna po miesiącu pracy mam dosc żarówek niby 6.50 na godzine i jak słyszalam to 1150 zł mają na ręke.Praca w warunkach szkodliwych hałas nie do zniesienia mp3 sie przyda bolą plecy od stania ciąglego ze stanowiska na stanowiska przenoszą a najgorsze wkładanie halogenów nikomu nie życze zeby do tasmy z małymi dziurkami wkładał halogeny przez 8 godzin ma sie dosyc kręgoslup boli nogi bo ciągle stoisz i plecy zginasz na swój sposób prawdobodonie nowych zwalniają 23 grudnia.Jednym zdaniem nie wrócilabym juz do philipsa nawet jak by łaskawie 7 zł dali jak dla mnie 10 zł to minimum co powinni zaoferować.Przy tej pracy utrzymuje mnie tylko ze w grudniu wyplaty bedzie 20%wiecej bo weszla 4 brygadówka. Nie polecam
kamelcia 2010-11-28 16:04:20
hej widze że prcowałyśmy na tym samyw wydziele gls czysz nie?znam ten ból ludzie sa fajni ale praca msakryczna a jal żle trfisz to nawet wiaderla z kitem ci nie przywiozą ja poł roku pracołam zwolnili mnie w lutym bo wtery wszysto staję 3 linie idą na hali
anonim 2011-01-05 18:08:05
o prosze kolejna z gls fajni ludzie czy fajne chlopy na tym dziele za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lataja te z agenci ciezko to jest na cfl jak bylem na gsl to robila jedna goska (mila tzw [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w oczach ..kto robil ten wie)
bystrzak jestem to zmiarkowalem ze w agentuze byla lepiej nawet po czasie to kolega powiedzial ze w weekendy roblia ciagle w burdelu a tam chlopaka na gls znalazla haha operatora na tale w firmie
taki to zaklad Philips to kureska i rodzina firma
rodzina bo na stale tylko pabianickie rodziny tam pracuja ogloszeni z kadr to fikcja a agencyjni robia przez pol roku w tym nic nie idzie to malo kogo zatrudnili

kureski bo pany z ageencji(tu mam na mysli ranstadi manpower)to glownie mludki zstarowy i bugaju zpabianic a na staruwie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gorsze niz lodzkie baluty na taki gls gdzie chlopow duzo na nocnej pierdola sie w windach towarowych oj znam wiele kurw z tego zakladu ..lodziara gocha siastry koszykarki hhaaa
ps. JAK NIE MACIE RODZINY W PHILIPSIE TO DAJCIE SOBIE SPOKUJ
1
anonim 2011-01-26 16:50:56
Pracowałam tam pare ładnych lat(zatrudniona przez philips). Nie mam rodziny zatrudnionej w tej firmie. Jezeli ktos chce pracowac za psie pieniadze i przy okazji byc ponizanym to zapraszam na produkcje lamp na grota roweckiego(clf). Tragedia. Zgadzam sie ze sa wyscigi w produkcji pomiedzy zmianami i liniami. Po co? Jezeli jest awaria i nie osiagnie sie wyniku czeka rozmowa z mistrzem. przeciez to nie wina operatorow ze maszyny sie psuja a naprawa trwa. Powiedzcie jak to jest. Norma ustalona na 8h = np. 5500szt, jest awaria która trwała powiedzmy 1,5h, wiec po co operatorzy wychodza z siebie zeby zrobic norme lub ponad to? Nawet dziekuje sie nie uslyszy. Firma sprowadza komponent z Chin i oczekuje super lamp i malego odpadu. Niestety tak sie nie da. Kasa do [usunięte przez moderatora]. Co do ludzi to tak jak wszedzie, czasem lepsi czasem gorsi( nie mowie tu o kierownictwu i o mistrzach). Ale uwazajcie, sporo jest takich ludzi ktorzy sie usmiechaja, martwia o nas a za naszymi plecami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiaja. Dziewczyny za zmiany B SZANUJCIE SIE !!!!
Polecam prace na automotiv
Aga 2011-06-22 16:21:01
Jaja sobie z ludzi robią . Pracować każą po 12 godzin i nic a nic nie zapłacą za nadgodziny ,tylko są do odbioru . Pracy full a kasy zero -banda darmozjadów i tyle .Ludzie wystrzegajcie się PHILIPSA !!
1
anonim 2011-09-05 10:30:55
pracowałem tm poltora roku....sa plusy i minusy ale zdecydowanie wiecej jest minusów....hałas,smród siarki i pieniądze....jak jest sie młodym pracownikiem z krótkim stazem to kaza pracowac wszedzie i na rożnych stanowiskach......nikogo nie obchodzą Twoje prośby.Chory zakład i tyle.
1
anonim 2011-12-03 23:47:55
Kulturę pracy tworzy zarząd i podlegli mu ludzie. Co do zachowań pracowników, to najlepszego miejsca na igraszki nie znaleźli. Pracodawca nie powinien pozwalać na takie zachowania, a na pewno ich nie tolerować. Poczta pantoflowa wszędzie działa, także ludzi wskazać łatwo.
Figle w miejscu pracy powinny być traktowane jak spożywanie alkoholu i nagradzane dyscyplinarką. Ładnie ujmując \"kablowanie\" w wielu zakładach nazywają \"polityką otwartych drzwi\".
PS
Skoro ludzie skarżą się na złe traktowanie i złe warunki pracy, to dlaczego nie zgłaszają tego do PIP-u lub związków zawodowych?

Co do chińskich materiałów, to niech ktoś w końcu obliczy koszty przestojów i koszty reklamacji. To psuje kondycje firm tak samo jak przerośnięta administracja.

Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących.
słodka 2012-01-25 20:20:35
jestem zatrudniona przez manpower od 6 m-cy i mój facet też w grudniu miał dostać ekwiwalent do wypłaty w styczniu przy wypłacie okazało się że nie ma pieniędzy bo pani konsultant zapomniała zgłosić ten fakt potem miało być wyrównanie po 20.01 ale ze względów ekonomicznych warszawa nie zgodziła się na wypłatę i dokonanie przelewu ale pan kierownik z łodzi zaproponował że wypłaty dokonać może na rękę ze swoich prywatnych pieniędzy które oddamy mu w lutym przy wypłacie a kasy jak nie było tak nie ma nie wiemy co to za praktyki a co do stawki za godzinę to są żarty czy robisz na 3 zmiany czy w systemie jest taka sama kasa to jest rozbój w biały dzień.unikajcie tej firmy i mijajcie ją z daleka
1
XXX 2012-09-21 20:51:25
Mam pytanie dlaczego realizator zamówień przyjęty 2 miesiące temu przez randstad zarabia dużo więcej niż pracownik z długoletnim doświadczeniem który potrafi to samo nie ma szans na awans co jest grane znowu Philips zatrudnia rodziny.
1
Fajfus 2012-12-09 10:58:22
Zawsze możesz przejsć z Phillipsa do Randstad-u i zarabiać więcej jako realizator zamówień.Sprawa prosta
pracownik 2013-09-04 22:47:34
Większość ludzi przychodzi z nadzieją że będą mogli się [usunięte przez moderatora] i zarobić - takich szybko się pozbywają. Jak mistrz widzi że się starasz to masz pracę zapewnioną na długo. Ja pracuje przez randstad od kwietnia bez żadnej przerwy, wcześniej pracowałem już kilka razy też przez agencję. Obecnie stawka godzinowa operatora produkcji to 9.53 brutto plus dodatek za pracę w nocy.
dominika 2013-09-16 21:57:32
NIE POLECAM ! Banda oszustów ! Obiecują złote góry , rzeczywistość jest inna . Umowa miała być systematycznie przedłużana co tydzień w rzeczywistości pracuje jak im się podoba trzy razy w tygodniu , raz . Dzwonią kiedy mają ochote . Albo pracy od cholery albo wogóle . Nie szanują ludzi . Odradzam tam prace , strata czasu i nerwów .
1
Impuls 2013-10-03 16:43:38
Jaka praca taka placa.

Zapraszam na stronke:(usunięte przez administratora)
2
anonim 2013-10-05 21:44:46
Podłość, poniżanie, obrażanie, preferowanie przez tzw. liderów negatywnych zachowań, blużnierstw. Zwykły pracownik zatrudniony przez Randstad pomiata nowym z Randstadu tylko dlatego, że pracuje tydzień dłużej i czuje się kierownikiem a liderzy na to pozwalają. Człowiek zaczynający czuje się jak śmnieć. Zero życzliwości. Pokrzykiwania, wykazywane na każdym kroku, że jesteś gorszy, nic nie rozumiesz i nic nie jesteś wart. Kto lubi być traktowany jak przygłup niech próbuje. Najgorzj traktuje się ludzi na Automotive. Każda próba rozmowy i prośba o zmianę zachowań kończy się zwolnieniem lub zakończeniem współpracy. Liderzy mają swoich popleczników tworząć niezdrowe kliki, rządzące ludźmi - "śmieciami".
To po prostu obóz pracy wzorcowany chyba na syberyjskich. I to wszystko w aureoli "poszanowania" pracownika i jego praw jak chlubi się zarząd. Tam prawem jest lider i jego "widzimisię". Nikt Cię nie zapyta jak Ci się pracuje. Jesteś maszyną do wykonania norm, za 9,53 PLN brutto na godzinę i 15 minut przerwy śniadaniowej w czasie której nie wiadomo czy zrobić sobie herbaty i poparzyć język, zjeść czy może popędzić do toalety. Na dodatek nie wolno ci mieć ze sobą torebki z kanapką bo te trzyma się w szafce śniadaniowe do której dostęp mają nieliczni, więc śniadanie zostawiasz w szatni i w czasie przerwy pędzisz przez całą halę żeby przynieść sobie sniadanie na co marnujesz ok. 5 minut przerwy. I to tworzą ludzie, którzy zostali wybrańcami Philipsa jako mistrzowie i liderzy. "Kwiat narodu i Philipsa".
Oczywistym jest, że nie należy uogólniać, bo są wyjątki potwierdzjące regułę i tym trzeba oddać sprawiedliwość, że próbują w tym szambie pozostać ludźmi i szanować drugiego człowieka. I to w tym wszystkim jest promykiem nadziei. Życzę wszystkim, którzy będą próbować trafiania na ludzi przez duże "L", pomocnych i życzliwych. A tym drugim życzę opamiętania i uświadomienia protej prawdy, że co dajesz wroci do Ciebie potrojone. Czy chciałbys doświadczać potrójnie poniżania jakie sam dajesz????
4
X:) 2013-11-26 18:07:37
Ja pracuje już przeszło 2 rok,najpierw Randstad,póżniej Gerendis,zaczynałem jako OPP i piąłem się powoli w góre.Dziś mam realizatora i zaręczam wam że nigdy nikomu nie trzymałem, palca w d..pie.Prace sobie chwale,liderzy są normalnymi ludżmi mistrz jest w porżądku,pomoże doradzi i jak chcesz urlop nie odmówi.Patrząc na powyższe wpisy to mam pewne spostrzeżenia bo przez ten czas dane mi bło tych spostrzeżen dokonać i wyrobić sobie opinie-Ludzie faktycznie niektórzy z was mogą mieć odzczucia że jest jeden wielki syf,ale z całym szacunkiem do was niektórzy do danej pracy się poprostu nie nadają!!!Przychodzicie,drapiecie się po ja....ch,chodzicie jak ćmy i patrzycie jak tu 8 godzin (usunięte przez administratora) do końca zmiany-takie rzeczy wszyscy widzą i da się to odczuć czy ktoś daje coś od siebie czy stoi jak ta mumia i czeka na to żeby mu paluszkiem pokazac co i jak.No taka jest prawda,nie mówie tu o wszystkich,mówie o takich co tak robią.Moja żona pracuje już 6 miesiąc i bardzo sobie chwali i ja również sobie chwale bo mam swiadomość tego że sam doszedłem do tego swoją pracą.Dajcie coś od siebie a napewno was dostrzegą wiem sam po sobie-i nie pomyślcie sobie że komuś cukrowałem,za kimś łaziłem,prosiłem itp-Poprostu robiłem co do mnie należało choć bywały chwile że trzeba było zęby zacisnąć i w język się ugryżć.Genweralnie dla mnie Randstad czy Gerendis gdyby jeszcze socjal wypłacał lub jakieś wypady jak ma philips (np na bilard) to był by naprawde solidną firmą.Pozdrawiam wszystkich i życze wytrwałości
Pracownik 2013-11-29 12:10:57
Może masz racje ze palca nie trzymałeś ale prawda jest prawdą ze jeśli nie masz znajomości to i tak niczego się nie dorobisz a z życia wiem ze jeśli to co napisałeś jest prawdą to kłamiesz nikt bez palca niczego się nie dorobił bo są ludzie nie nadający się do pracy a pracują i biorą dużą kasę podam przykład pracownika który nic nie robł(usunięte przez administratora) wszyscy wiedzieli a nawet kierownik nie reagował.
1
Pracownik 2013-11-29 12:20:46
PS. I tak jest do dziś na w całym philipsie wszyscy widzą co się dzieje ale boją się stracić pracy i siedzą cicho bo tylko znajomości się liczą nie praca bo ty jesteś robolem i powinieneś siedzieć cicho.
xyz balm 2013-12-01 12:15:47
Jężeli jesteś sumienną osobą i dążysz do tego aby odnieść w życiu sukces, to masz szansę na to, że ktoś Cię zauważy i otworzy ręce. W firmie tymczasowej jestem już jakiś czas i równiez nie nażekam. Przewinąłem się przez parę awansów. W pełni zgadzam się z użytkownikiem " X:)" Nie każdy nadaje się do tej roboty. Była masa rodzynków, którzy po całości mieli (usunięte przez administratora)na prace. Póżniej zdziwieni, że przełożeni tak ich traktują a nie inaczej. W rezultacie tacy później wypisują negatywne opinie o całym zakładzie. Pomyśl z drugiej strony człowieku jakiego ty byś chciał mieć pracownika w swojej firmie...?
Pracownik 2013-12-12 15:56:01
Czy ty jesteś ślepy czy nic nie widzisz zobacz swój wydział co na nim pracujesz i zobacz ile osób ma awanse za nic po których i tak jak ty mówisz potem załatwili sobie miejsce pracy i tylko miejsce pracy a nie prace.
3
Pracownik 2014-01-10 14:51:14
W grudniu 2013 roku kazano odbierac pracownikom tymczasowym dodtakowe godzine wypracowane przez prace w systemie czterobrygadowym. (usunięte przez administratora)
BALM2 2014-01-11 16:03:58
Zgadzam się z Tobą w 100%.Pozdrawiam
Pracownik 2014-03-30 08:40:32
Philips Pabianice promuje sie prcownikow nie za efekty pracy ale za to jak blisko sie jest z przelozonym i za donosicielswo. Nie promuje sie pracownikow ktorzy moga przysporzyc klopotow przy awansie przelozonych bo sa lepsi, przypisujac falszywa opinie o jego pracy. Zwalnia sie prcownikow ktorzy pracuja i przynosza wklad do pracy a trzyma podopiecznych.
3
Romek łask 2014-04-02 21:02:27
Jak wygląda praca w Philipsie u pracowników biurowych - inżynierów mechaników. Od pewnego czasu jest Ogłoszenie o pracę do tego dzialu. Jak socjal, godziny pracy / nadgodziny?
3
nie polecam 2014-04-30 10:18:40
Witam wszystkich pracowałem na pakowni nie polecam tam traktują ciebie jak śmiecia jak masz znajomości z Philipsa to pracujesz.A niektóre liderki są ok ale liderki ( usunięte przez administratora ).NIE POLECAM!!!!
2
antek444 2014-06-29 10:09:19
Ja pracuję tam od 15lat i żeby nie kłopoty z pracą w tym rejonie....,nikomu nie polecam tego zakładu,masakra
4
Pracowanik Philips 2014-08-07 16:51:45
Jak nie ma pracy w regionie? Z dużych fabryk masz GILLETE, BSH, INDESIT gdzie zawsze szukają pracowników...
1
Pracownik 2014-08-08 10:07:15
Przykladem awansow po znajomisci jest wydzial pakowania zaroek gdzie w tym roku byly awansne osob ktore maja bardzo nikly wklad pracy a zostaly liderami. Kolezanka zalatwila prace kolezance ktora rowniez nie ma pojecia o pracy, ale liczy sie slowo pani wyzszego szczebla a nie sama praca.Philips bogaty trzyma pracownikow !!!! a czy sa przydatni i wogole czy sa przydatni ale ta kwestie nalezy pozostawic kierownikom danych wydzialow i samemu dyrektorowi.
3
Wilku 2014-09-11 15:26:52
Pracowałem w tym obozie pracy. Tragedia jedna wielka tragedia. Maszyny często się psujące, mistrzowie to zazwyczaj stare komuchy, gdzie tylko potrafią szykanować i stresować ludzi, przerwy marne, wynagrodzenie marne i jeszcze tyranie, bo przecież norma musi być, a to ze ludzie nie są robotami, to ich nie obchodzi.
1
ola 2014-09-23 11:41:44
wielka tam kicha ...............
1
Pracownik 2014-10-06 11:33:48
Ma pytanie do kierowników.
Czy wiedzą jaką wiedze mają mistrzowie i liderzy nie wszyscy i co robią. gdyż co widząc liderem nie jak i mistrzem nie zostaje się z wykonywanej pracy czy wiedzy ale tylko po układach jakie są nawiązując do poprzednich wypowiedzi jak taki mistrz czy lider będzie gnębił swoich roboli to jest bardzo potrzebny pracownik czy od niego zależy wydajność ???. A za taką pracę jaką wykonują i czy coś robią dostają wiadomo ile pieniędzy. swoją niewiedzę i nieumiejętność przerzucają na robotników niech tylko się on odezwie to wiadomo pierwszy do zwolnienia.
1
maly 1908 2015-01-05 04:04:32
Te madrale to sprawdzcie ile zarabiaja tymczasowi pracownicy z m.i.n : Wo... Se.. . I kiedy maja chodzic do pracy. To moze leszczu inaczej bedziesz spiewal jeden z drugim ↓
maly 1908 2015-01-05 04:17:37
A i dodam ze jak chcecie sobie postac to zapraszam pod Biuro Pośrednictwa Pracy .Liderzy czy jak was tam wołają
słodka 2015-01-30 22:06:54
Witam od kilku miesięcy pracuję na pakowni automotiv,traktuje się tam ludzi jak roboty,podnosi normy,od stycznia wprowadzono całkowity zakaz palenia papierosów ale oczywiście nie dla wszystkich.zabrania się nam wstawania od stołów oprócz siku i posiłku,mamy całe 8 h siedzieć,toleruje się związki damsko-damskie w czasie godzin pracy czułością i uściskom nie ma końca,nikt nie zwraca na to uwagi,a przecież nie wszyscy chcą to oglądać,życie prywatne powinno pozostać w domu.Co do traktowania ludzi to jest różnie zależy gdzie i do kogo trafisz,ciągle się straszy ludzi,że jak nie będzie wyrobionych norm to człowiek zostanie zwolniony.Całkowity brak poszanowania pracownika,we firmie PHILIPS kariery zawodowej nie zrobisz jak nie masz znajomości,a co do stawki to mamy 10 zł na godz.brutto.Pozdrawiam.
2
Kaska 2015-02-02 12:09:25
Ja pracuje od dłuższego juz czasu ( generalnie 2 rok ) na B1 Auto, na swoją zmianę nie narzekam, nie mam znajomości , nie mam układów aczkolwiek pracuje mi się całkiem przyjemnie.Wiadomo trzeba się narobić, jest presja ale nikt nie idzie do pracy po to aby siedzieć. Pracowałam na halogenach, pracowałam na pakowni DPC i jedno co muszę przyznać to to że trafiałam na mistrzów i liderów którzy byli ludzcy.Czasami jest lepiej czasami trochę gorzej ale nie narzekam. Pozdrowienia dla Kuby i Krzyska
komor 2015-02-05 03:18:52
Philips na b2d jest nieprzyjemna baba w okularach ponoc najwazniejsza ale zanim cos zrobi niech wpierw pomysli jest do wyrzucenia nie nadaje sie do niczego
Partyzant 2015-02-25 16:33:58
Philips w Pabianicach nie jest zakładem dla ludzi ambitnych i z aspiracją chyba że ich marzeniem jest zostać lizusem i donosicielem, to praca dobra dla tych co nie mają pola manewru już w życiu lub po prostu usrali za dużo spraw w swoim życiu, reszta co ma jakieś możliwości pracowania, wyjazdu itp...niech traktuje ten zakład jako przystanek tymczasowy dopóki się nie dopnie wszystkiego na ostatni guzik nie warto przejmować się miejscem gdzie można wyleciec w każdej chwili bo jakaś ciurwa będzie miała zły humorek.
1
prac 2015-03-08 19:34:57
nikomu nie polecam tego miejsca. Oświęcim .......
1
Mietek 2015-03-21 20:05:07
Witam, co produkujecie w Pabianicach? Ile zarabia pracownik serwisu? Chodzi mi o precyzyjne lutowanie i naprawy defektów funkcyjnych telewizorów.
hazmat 2015-03-26 13:45:30
zarobki stosunkowo nienajgorsze, reszta dramat, praca, podejscie (wszyscy mają wywalone, razi brak kompetencji), ciągłę utrudnienia pracy typu lean, kolesiostwo - 2/5
MARCIN 2015-04-05 17:18:32
Mam pytanie.Czy praca w tymze zakładzie jest 24/24? Swiatek piątek i niedziela?
praca 2015-04-14 15:45:12
mam pytanie odnosnie magazynu sa przyjecia na wozki widlowe
Ted 2015-05-07 09:51:28
Mam pytanie co powiecie na temat pracy mechanika na maszynie sortującej? Jakie zarobki, jak to wygląda? Pozdrawiam
Młody 2015-05-27 12:00:24
Tak tam są zawsze przyjęcia, ale kolego naprawdę odradzam tą firmę. Presja straszna, traktują Cię jak robola i umowy tygodniowe. Istne wariactwo - Pensja do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] 3 zmiany ok 1300 zł, 4 zmiany ok 1500 zł
2
ralf 2015-08-02 19:13:33
Witajcie. Mam pytanie. Czy u was jest linia produkcyjna lamp samochodowych tylnich? Będę wdzięczny za odpowiedz. pozdrawiam
ona 2015-08-19 00:43:29
Robimy praktycznie wsie lampy. Jak CHCESZ pracować i masz nerwy, to zaprasam. Przez agencję robi się dobrze. Potem więcej wymagają i jest ciężej. Do przeżycia.Kasa standardowa w tym sektorze. Nawet lepsza niż w Łodzi.
jdb 2015-08-20 18:31:55
poleciałeś z tym "nawet lepsza niż w łodzi". pensja jest żenująca. ale ten grajdół to jeden z największych pracowaców w naszym regionie i kto bogatemu zabroni kasę sępić...
Ciekawy 2015-12-26 20:50:18
Witam,czy w tegoroczne swieta,ktore wlasnie sie koncza zaklad pracy byl czynny?Chodzi mi konkretnie o pracownikow utrzymania ruchu.
jp 2016-03-24 14:40:52
Czy ktoś zna panią A.SZ.?
Gość 2016-04-26 20:37:20
Witam,tak przeczytałam trochę komentarzy i śmiać mi się chce z tych bzdur, które tu opisujecie. Przepracowałam tam 8 lat najpierw przez Philipsa, po zwolnieniach grupowych juz przez agencje (umowy tygodniowe),Po tym jak upadły cfl nie zatrudniali juz przez firmę no chyba że chłopaków ale umowy określone z tego co wiem jeśli chodzi o produkcję. Rotacja ogromna zwalniaja,przyjmują spowrotem i tak w koło Wojtka, moja cierpliwość się przez to skończyła, poszłam do innej pracy gdzie zarobiłam dużo więcej. Co do zarobków kolega tu wyżej przegiął bo w Łodzi można zarobić i 3000 na produkcji a nie tak jak w philipsie 1300 śmiech na sali. Widuje czasem koleżanki ,mistrzów z żarówki i twierdzą że ten zakład się już sypie, podobno ukrainki zatrudnili bo nasi w końcu poszli po rozum do głowy i pouciekali do innych zakładów, bo ile można robić za minimalną i na tygodniowych umowach.Może jeszcze ta samochodowka przetrwa, bo tak to ten zakład nie ma przyszłości. Teraz jest pełno ofert pracy ,a nie tylko philips jedyny istnieje, nieprawda, kto chce to znajdzie.
1
bushu 2016-05-10 09:31:40
Dla mnie idealne jest to, że zapewnione jest u nich zatrudnienie w ramach umowy o pracę. W końcu o taką stabilność jest dość trudno, a tak to pewnie są jeszcze socjale.
Zostaw swoją opinię o Philips - Pabianice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philips